Legfontosabb > Tervezés

Cserépezhetek a régi csempék a fürdőszobában?

A fürdőszoba komplex mikroklímája, melyet magas páratartalom, hirtelen hőmérsékletváltozás jellemez, és gátolja a levegőtömeget, lehetővé teszi csak nedvességálló anyagok felhasználását a szoba javításához. Általában a falakon és a padlón feküdt a cserép.

Hosszú és nehéz ragasztani a burkolólapokat, mivel ez a munka óvatos felületi előkészítést igényel, és a régi dekoratív burkolatot le kell szerelni a falról. Ezért sok lakástulajdonos arra kíváncsi, vajon lehetséges-e olyan csempeburkolat elhelyezése, amely már használhatatlanná vált. Ebben a cikkben beszélünk az ellentmondásos technológus előnyeiről és hátrányairól.

Használat lehetősége

Sok lakástulajdonosnak van egy pánikszerű félelme a fürdőszoba javításában. Ez a helyzet megérthető, mivel a helyszínen végzett munkálatok magas pénzügyi költségekkel és hatalmas mennyiségű építési hulladékkal járnak. Annak érdekében, hogy megfelelően ragasszák a csempe a falakon vagy a fürdőszoba padlóján, először le kell szétszerelni a régi cserép, ami sok időt és energiát igényel.

Tapasztalt mestermesterek úgy vélik, hogy egy új padlóburkolatot ragaszthat a fürdőszobában egy régi cserépbe az alábbi esetekben:

 • A fal vagy a padló tökéletes állapotban van, a burkolat tartós réteg, a burkolólapok nem lazaek, és a habarcs nem esik ki az ízületekből.
 • A régi fürdőszobai burkolat eltávolítása a fal sérülékenységének köszönhetően a fal teljes megsemmisülését okozhatja.
 • A szivattyúberendezést olyan módon szerelték fel, hogy ne szedje fel, anélkül, hogy kárt okozna.
 • A dekoratív bevonat teljes eltávolítása az esztrichtel együtt, a padlószint jelentősen csökken.

Ha eltávolítja a régi csempe a fürdőszobában, mielőtt ragasztja az új csempe, akkor töltse meg a padlót egy esztrich és fedezi le a falakat folyékony vízszigeteléssel. Ezek a tényezők a javítás időtartamának növekedéséhez és a munka költségének növekedéséhez vezetnek. A régi csempe, ha jó állapotban van, kiváló vízszigetelő rétegnek tekinthető, és új bevonatot helyez el közvetlenül rajta.

Figyelj! Ha ragasztja az új kerámia csempe a régi padló, a padlószint nő néhány centiméterrel. A fürdőszobában 2-3 cm-re kell lennie a többi szoba szintje alatt. A bejáratnál egy kis küszöböt állíthat be, amely megakadályozza a víz túlcsordulását, amikor a folyosóra szivárog.

Alapítványi ellenőrzés

Ha a burkolólapot a csempere rakják, ha nem csúnya, összeomlik, vagy esik ki, akkor sem lehetetlen. Ha egy új bevonatot egy megbízhatatlan alapra helyez, akkor egyenetlen, hanyag és nem tart sokáig.

Annak megértése érdekében, hogy van-e lehetőség egy régi cserép használatára annak érdekében, hogy újakat helyezzenek el, helyesen kell felülvizsgálni állapotát:

 1. Ha ragasztja a csempe a régi kerámia bevonat, először gondosan vizsgálja felül a falak vagy a padló. Ügyeljen minden repedésre, leesett csempére és egyéb látható hibára.
 2. Érezze kezeivel a falak és a padló felületét, keresse meg és jelölje meg a díszítés laza elemeit.
 3. Ügyeljen arra, hogy a csempe között a varratok állapota ne essen, vagy ne essen össze.
 4. Érintse meg a régi fürdőszobai berendezést kalapáccsal. Ha kopogás közben hallja a csengőhangot, a csempe valószínűleg leválik a hajlításról, ami azt jelenti, hogy nem ragaszthat hozzá új díszes csempe.
 5. Az épület szintjén ellenőrizni kell a helyet az alapterületen vagy a falakon. Erõs szabálytalanságok vagy egyirányú eltérések jelenlétében problémát jelenthet a felület öntapadó ragasztással történõ kiegyenlítése.

Fontos! A tapasztalt mestermesterek úgy vélik: ha az ellenőrzés során a bevonat állapota rámutatott arra, hogy a terület több mint 10-15% -a hibás, vagy el kell távolítani, helyes lesz a régi megmunkálás szétszerelése és a csempe ragasztása a talajra tisztított felületre.

Ragaszthatja a csempe a régi padlón, ha a hibák megszüntetése több helyen szükséges. Ellenkező esetben az alap megerősítése több időt és pénzt igényel, mint a régi csempe lebontása és a vízszigetelő réteg létrehozása a semmiből.

Alapítvány előkészítése

Nagy hiba lenne a csempék burkolata a bádog gondos előkészítése nélkül. Bár ez a technológia lerövidíti a javítási időt, nem zárja ki teljesen az előkészítő szakaszt. A fő csapás, amely zavarja a csempe ragasztó "markolattal" - a mázas felület a csempe, valamint a szokásos szennyeződést.

Annak érdekében, hogy elegendő tapadást és tapadást biztosítsanak az új kerámia cserép és a régi cserép között, amelyen a szerelést elvégzik, az alábbi műveleteket kell megfelelően elvégezni:

 • A bukott vagy laza csempe hagyományos cement-homok habarccsal festhető fel úgy, hogy a fal felületének egy szintje legyen.
 • A régi cserép felületét erős szennyeződéstől és ecsettel kell tisztítani.
 • A mázas réteget a cserép felületéről a kerámia aljzatra lehúzva csiszolótárcsával csiszolhatja a tapadás feloldásához. A fényezést és a ragasztóval való érintkezést fokozhatja a kerámia felület vagy a fúrólyukak felületén.

Fontos! A primer készítmény alkalmazása után a felület durva és szemcsés lesz, mint a csiszolópapír. A ragasztót nagyon jó ragasztóval kell ragasztani, különösen bonyolult vagy tartós alapokra, például porcelán kőzetre.

A csempe burkolólapok elhelyezése - lehet, vagy nem? Mondd el!

A csempe burkolólapok elhelyezése - lehet, vagy nem? Mondd el!

Sok mester írja és mondja, hogy lehetetlen új padlólapot elhelyezni a fürdőszobában és a WC-ben a régiben!

szolgáltatások írta:
Idézet: A RBeerman üzenete
(régi cseréppadló)

Kétlem, hogy ez sokáig tart.
__________________
Elektromos: electrical-services.narod.ru

Yuri-Electr írta:
exfoliate a csempe a régi. Nem azonnal, aztán.

Néhányan azt mondják, hogy feltörni fog és felrobban...
Vannak, akik azt mondják, hogy meg fogják szaggatni!

Milyen jellegűek ezek az állítások?
Miért kell hámlasztani és miért hámlani?
Miért kellene feltörni vagy felrobbanni?
Mi az oka (ha van ilyen) a későbbi felosztás nagy valószínűségére?

Egy szakértő sem indokolta a véleményét.
Lásd a "tapasztalatodat".

Szeretném részletesen megoldani ezt a kérdést...

fel lehet ragasztani, amelynek leírásában ilyen típusú felület van (például ">"), ha a régi cserép jól megmarad és nehéz elszakítani.

idővel minden el fog esni, ezt nem ajánlom, szükséges az otkovyrivat..

A lapkát 2005-ben fektettem, tökéletesen megtartva, egy kicsit valahol 80 és 80 mm között, a tetején 40 cm-t raktam a szokásos cserépragasztóra.

Nos, ez a kis ember egy nagy, és ha éppen ellenkezőleg, ez már nem roll, én határozottan azt mondom.

sok évvel ezelőtt dolgozott, elkezdett tetejébe rakni, úgyhogy régóta elmondták nekünk, hogy mi tévedünk)
átdolgozták, és még két nap alatt megverték a régi cserépet, aztán fel.

Miért nem emlékszem, de a csempe leesik, ha a csempere rakja.

A felhelyezett alatt a lemez öntése a gyárban lehetséges. Nehéz lebontani. Jól működik, és alig vannak üresek. A szokásos ragasztóval csak a padlót és az egymásra rakható lapokat kell megkennie, hogy ne legyen üreg.
Jobb, ha kiszabadítjuk az építtetőket.

vanilin írta:
Nos, ez a kis ember egy nagy, és ha éppen ellenkezőleg, ez már nem roll, én határozottan azt mondom.

És ez nem tény, a padlón lévő fürdőszobában egy kis zöld csempe volt

5x5, nem csíptek le - nagy téglát raktak a tetejére

30x30 - és „akkor is, ha a pokol a falu”, és ez volt még 2000-ben (I. fomam hitetlenek, hogy képet, ahol látható a régi és az új csempe - az anya az ajtó is szeretnék tenni egy új lapka, igen, és keze nem éri el, akkor vártunk, amíg be nem helyezzük az új ajtókat, majd a folyosót, majd túl lusta vágott csempe stb.),

Ha az ilyen engedéllyel rendelkező gyártók, mint a Knauf és a Henkel speciális csempe ragasztókat készítenek a régiek tetejére új csempék felhelyezésére, akkor ezeket fel kell tüntetni, csak szigorúan követni kell a technológiát.

Kíváncsi vagyok, hogy a csempe a "máz" (annyira sima és fényes), mi teszi a ragasztó rajta
plusz a padlólapot, hogy nincs sehová esni, és nem ragaszkodik a lábához - hová megy.

Lehetséges, feltéve, hogy az alap erős és nincs üreg. Betonos érintkezéssel készítettek egy alapozót, majd ragasztották a csempe ragasztóanyaggal. Több mint 3 éve nincs panasz: Yu

Tiszta, zsírtalanított, pormentes (mossuk detergenssel) mázzal, a cement tökéletesen tapad "érintkezés" nélkül. A konkrét csempe fekszik, ráadásul a betonlapkát ragasztják. További intézkedések az ellenőrzés eredményein alapulnak. Természetesen azonnal megkenheti a kátrányt, majd konkrét érintkezéssel.

Andrey1812 írta:
Kíváncsi vagyok, hogy a csempe a "máz" (annyira sima és fényes), mi teszi a ragasztó rajta

A felület előkészítése folytatódik - a gyémánt kerékkel (grinder, essno) a mázas csempe fölé kell vinni, hogy a felület egyenetlen és matt legyen.
Ezután -

ssrr írta:
Tiszta, zsírtalanított, pormentes (mossuk mosogatószeres) mázzal, a cement tökéletesen tartja magát

.
És jobb, ha nem cement, hanem csempe ragasztók, mint a ">

Cserépre, festésre stb. ne!
A cserép egy idő után elkezd lélegezni.

Nem tudja elkezdeni a lélegeztetést - minden szájat be kell zárni!

1991-ben letette a cserépet egy másik cserép tetejére (valamilyen barna, durva felületen). Mostanáig semmi sem esett le, sem repedt, sem lélegzett. Spread a szokásos cementhabarcsra.

"> CERESIT CM 115
Márványlapok és üvegmozaik ragasztója
tulajdonságok
• nem okoz elszíneződést és festést a márvány burkolaton;
• víz és fagyálló;
• csúszólapokkal szemben ellenálló;
• fűtött esztrichekhez használható;
• beltéri és kültéri használatra alkalmas;
• ökológiailag biztonságos.

alkalmazási körét
Clay SM 115 tervezték rögzítő lapok minden típusú márvány, világos mészkő, áttetsző kő sziklák és üvegmozaik ásványi nem deformálódó aljzatok, falak és padlók, száraz és nedves területeken belül és kívül az épületek, civil és ipari építkezéséhez.
A CM 115 lehetővé teszi, hogy elkerülje a foltok megjelenését a márvány burkolatokon és a vékony áttetsző csempe elszíneződésén.
CM 115 használható:
• pincék, parapetek, erkélyek és teraszok falai;
• épületeken belüli fűtött esztrichek esetén;
• üvegmozaik rögzítésére fedett tározókban és medencékben;
• természetes kő márványból és könnyű fajtákból készült burkolatok javításához;
• világos, sejtes és "fiatal" ("1 hónapos kor") beton a belső munka során.
Az SS 83 rugalmas anyag hozzáadásával a CM 115 ragasztó használható:
• külső lépcsőkön, bejárati csoportokon, erkélyek és teraszok padlóján, használatban lévő tetők stb.;
• fűtött esztrichek kültéri munkák során;
• üvegmozaikok szereléséhez nyitott tartályokban és medencékben;
• deformálható felületeken (forgácslemez, gipszkarton, OSB és más lemezek);
• gipsz és anhidrit alapokon;
• kerámia (beleértve az üvegezett) és kőburkolatokat;
• jó tapadású, tartós festékbevonatokon;
• könnyű, mobil és "fiatal" ("1 hónapos kor") beton kültéri munka során.
CERESIT CM 17 Nagyon rugalmas, összkomponensű ragasztó
tulajdonságok
• nagy tapadású, sima és nem abszorbens;
• rendkívül rugalmas;
• víz és fagyálló;
• csúszólapokkal szemben ellenálló;
• fűtött esztrichekhez használható;
• beltéri és kültéri használatra alkalmas;
• ökológiailag biztonságos.

alkalmazási körét
A CM 17 ragasztót mindenféle ásványi csempe (kerámia, kő, kerámia-gránit, klinker, üveg stb.) Falra és padlóra, épületek belsejében és kívülről történő felszerelésére tervezték, elsősorban összetett és deformálható alapokra.
CM 17 alkalmazása:
• deformálható felületeken (forgácslemez, gipszkarton, OSB és más lemezek);
• talapzatokon, parapeteken, külső lépcsőkön, bejárati csoportokon, erkélyek és teraszok padlóján, használatban lévő tetők, teraszok stb.
• beltéri és kültéri tartályok és medencék;
• fűtött esztrichekre az épületeken belül és kívül;
• gipsz és anhidrit alapokon;
• az épületeken belül és kívül kerámia (beleértve az üvegezett) és kőburkolatokat;
• tartós festék bevonatokon, jó tapadóképességgel az épületeken belül és kívül;
• mobiltelefonos és "fiatal" ("1 hónapos kor") beton belül és kívül épületek.
A CM 17 ragasztó nagy rugalmassága megakadályozza a csempe és a bázis közötti nyírófeszültség kialakulását deformáció során

Új burkolólapok elhelyezése régire: felületi előkészítés és telepítés

Általában a helyiségben végzett javítás magában foglalja az előző díszítés lebontását, amely után minden újból megtörténik. De vannak kivételek, amikor a "kozmetikumok" készülnek, amelyeket az egyik belső elem frissítésére terveztek. A kozmetikai intézkedések magukban foglalják a burkolólapok cseréjét a padlón lévő régi cserépen, ha az előző padlóburkolat állapota lehetővé teszi a fele intézkedések végrehajtását.

A kozmetikai kerámiák előnyei

Ideális esetben padlós kerámia cserép (csempe vagy porcelán kő), amely szilárd monolit alapra van helyezve, amely általában cement-homok vagy beton esztrich. Ha például a fürdőszobában, a WC-ben vagy a konyhában már van egy bélés, de sérült, vagy elveszítette a megjelenését, fennáll annak a vágya, hogy megújítsa a kerámia bevonatot a régi csempe fölött. Ugyanakkor, elkerülve az ilyen munkaigényes folyamatokat:

 • a régi bevonat lebontása, nagy mennyiségű törmelék keletkezésével;
 • eltávolítása az egészségügyi berendezések károsodásának kockázatával (fürdőszoba, WC, hidrobox, stb.);
 • vízelvezetés, csatornahálózatok, azok felülvizsgálata, egyes részek cseréje;
 • öreg esztrich javítása vagy az alap feltöltése, ami elkerülhetetlen a padlóburkolat lebontása után;
 • a törmelék eltávolításához kapcsolódó fizikai és pénzügyi költségek;
 • a padlóburkolat szétszerelésének károsodása, ami a helyreállítás költségeit is magában foglalja.

Röviden, a padlólap teljes cseréje rengeteg bajt, költséget és fejfájást von maga után, így érthetővé válik a vágy, hogy új szemmel nézzen át a régi felett. De mindig lehet-e távolodni az általánosan elfogadott technológiától, és újra visszaszorítani a padlót a régi kerámiák tetejére?

Ha nem lehet padlót csempézni a tetején?

A régi padlóburkolat állapota más, mint egy szorosan tapadó, biztonságosan ragasztott csempe, amelyet még egy perforátorral is nehéz eltávolítani, egy "gyalogló" csempe számára, amely jelentős erőfeszítés nélkül repül. Ha van egy másik lehetőség, jobb lemondani az ötletről, hogy azonnal új burkolatot helyezzen a régi bevonatra. Továbbá, ha a felhasznált burkolat exfoliálódik, a bontás nehézségei nem merülnek fel. Amikor a bevonat tartós, nincs jelentős üreg, amikor megérinti, a csempe nem húzza le, és nem tűnik el, van esély arra, hogy új bélés tetején a régi csempe lehetséges.

A kész homlokzat erőssége mellett fontos meghatározni a felület görbületének mértékét. Még monolitikus alapon sem ajánlott 15 mm-t meghaladó ragasztórétegű kerámiát elhelyezni.
Ha a régi cserép görbülete jelentős, a megoldás két módon megoldható:

 • vegye le a bélést és öntsön egy lapos nyakkendőt (javítsa meg, vagy töltse ki a semmiből);
 • használjon önterülő megoldásokat a megfelelő felület előkészítése előtt.

El kell készíteni, hogy egy kozmetikailag csempézett padló 1,5-ről 3-4 cm-re magasabb lesz, ha ez a helyzet nem felel meg Önnek, még mindig le kell szednie, és nem csak a burkolatot, hanem az esztrichet is.

Ha a padlólap túl öreg (nem változik 20 évig vagy annál több), repedezett pókhálókkal és erős szerves szennyeződéssel borított, akkor ilyen padlót feltétel nélkül le kell bontani.

Korábban a bélést egy hagyományos cementhabarcsra helyezték, ami jelentősen rosszabb a szilárdság és a ragasztás mértéke szempontjából a ma használt csemperagasztóknál. Nagyobb terhelés esetén, miután lefektetett egy újabb réteg csempe és betonhabarcsot, a szokásos cementkötésű kötőanyag erősen megbízhatatlan lesz. A leszerelést akkor is meg kell tenni, ha gombaölődést talál a csempézett padlón - a mikroflóra teljesen eltávolítható, különösen a csempe ízületekben, bármilyen módon.

Egy másik olyan tényező, amely meghatározza, teljesen felcseréli a bélést vagy félig mérsékelteti a tartalmat, a vízvezeték és a kommunikáció állapota. Ha az egészségügyi berendezések, a víz és a szennyvízcsatornák elavultak, és ki kell cserélni, akkor jobb, ha egy nagyjavítást végeznek a fürdőszobában vagy a WC-ben, ami lehetővé teszi a padlóburkolatok teljes szétszerelését.

Ezekben az esetekben jobb, ha elhagyjuk azt a gondolatot, hogy kerámia burkolólapokat vagy gránitot készítenek a padlón, a fürdőszobában vagy más helyiségekben. A padló befejeződésének kozmetikai lehetősége csak szilárd és még előtte álló helyzetben lehetséges, majd csak megfelelő és alapos előkészítés után.

A régi csempe felületének előkészítése a szemben

Ha a kész kerámia padlóburkolat szilárdsága nem kétséges, akkor hasonló anyaggal lehet újratölteni. De mielőtt befejeznénk az új cserépet, elő kell készíteni néhány olyan előkészítő eljárást, amelyek a felületet alkalmasak a kerámia burkolatok ragasztására. Annak érdekében, hogy a csemperagasztó tapadása elegendő legyen az alaphoz való erős tapadáshoz, az utóbbinak a következő követelményeknek kell megfelelnie:

 • érdesség;
 • porozitás;
 • mérsékelten képes nedvességet felszívni.

Ha egy régi kerámia bevonat üveges mázzal vagy polírozva van bevonva, akkor a ragasztó tapadása ilyen felületre minimális. Nem sokkal jobb ragasztani a ragasztót és gyengén felszívni a porcelán kőzetet. A szerelési felület tulajdonságainak javítása érdekében végezze el a következő előkészítő tevékenységeket.

 1. Először is, a csempézett felületet alaposan meg kell tisztítani a zsír- és olajfoltok eltávolítása érdekében. Ehhez alkoholtartalmú szódabikarbóna vagy mosószappan alkáli háztartási vegyi anyagokat kell használni.
 2. A következő lépés a fuga eltávolítása a csempecsatlakozásokból. A habarcsban gyakran gomba keletkezik, olyan helyeken, ahol a varróanyag összeomlik, a szennyeződés és a zsírlerakódások összegyűlnek.
 3. Ha a kapott csempe mázzal borított, akkor eltávolítják. Ehhez nagydarabú csiszolófejjel rendelkező csiszológépet használnak. A művelet célja, hogy eltávolítsa a hidrofób üvegtestet és a nyitott kerámia pórusokat, amelyek felszívják a nedvességet.
 4. Több kereszteződés a kerámia felületen segít növelni a csemperagasztó tapadását a régi béléshez. A lyukasztás könnyebb és gyorsabb legyen. Ennek hiányában az elektromos kéziszerszámnak még több időt és energiát kell fordítania, vésővel és kalapáccsal.
 5. Az utolsó érintés a régi csempe felületének elkészítéséhez a burkolat-feldolgozó alapozó megoldáshoz. Ebbõl a célból jobb, ha a "beton érintkezés" kategóriába tartozó láncindítót használják, amelyet az építőipari anyagok gyártására szakosodott vezető márkák gyártanak. Például a jól ismert Ceresit termék CT-19 jelzéssel ellátott terméket kínál. Ez a fajta primer kvarc homokkal van telítve, ami a felszínt minél durvaabbá teszi. Hasonló keveréket készíthet egy hagyományos akril alapozó segítségével, finom homokkal a folyadékhoz.

Vannak olyan helyzetek, amikor egy biztonságos általános felület hátterében egy vagy több csempek repedezettek vagy nem szilárdan rögzítve vannak. Ebben az esetben célszerűbb eltávolítani őket, hogy ne veszélyeztessék az újonnan elrendezett bélés erejét. A kész burkolat megbízhatatlan elemeit gondosan el kell távolítani és eltávolítani, hogy ne sérüljenek a szomszédos burkolólapok. A kialakult fészkek a szokásos csempézett felületen helyezkednek el, a csomó ragasztóval vagy hagyományos cement-homok habarccsal. Gipszalapú keverékek használata nem ajánlott ilyen célokra - nem nedvességállóak, és az ilyen oldatok szilárdsága nem felel meg a padlófelület terhelésének.

Amikor a csempézett homlokzat helyreállítása szükséges a padlón, a sérült elem cseréje szükséges. Nincs szükség arra, hogy teljesen vagy nagy töredékekben távolítsa el az elpusztult lapkát - sokkal kényelmesebb és gyorsabban apró darabokra bontani és szétbontani az egyes töredékeket.

Ha nincsenek ellenjavallatok a padlóburkolat felépítéséhez a régi cserépen, és ennek a módszernek a hátrányai nem inspirálnak a félelemtől, akkor a porcelán csempe vagy cserép közvetlenül a padlóra rakható.

Javasoljuk, hogy olvassa el a csempe eltávolítását a padlóról.

Kerámia burkolólapok elhelyezése a padlóburkolat tetején

A meglévő csempe tetején lévő padlóra való támaszkodás alapvetően nem különbözik a megfelelőbb cementalapon végrehajtott hasonló eljárástól.
A felszíni előkészítés különbsége és bizonyos különleges árnyalatok figyelembevétele, például:

 • kívánatos, hogy az újonnan kialakított csempe nagyobb legyen, mint elődje, - így a létrehozott bélés a megsemmisítés ellen biztosítva lesz, és az alatta lévő kerámia kivitelben egy kisebb elem leválasztható;
 • az új csempe elrendezését oly módon kell kiszámítani, hogy minimálisra csökkentsük a régi és az új csempecsatlakozások közötti egybeesés valószínűségét - ügyelni kell arra, hogy az új bélés a lehető legteljesebb mértékben össze tudja kötni a kész kerámia elemeket;
 • jobb lesz egy új bélés elhelyezése egy speciális ragasztóval (csempe csempére történő felszereléséhez).

A technológia szerint a kerámia burkolatot legfeljebb 5 fokos alaphőmérsékleten kell elhelyezni. Ugyanezen a hőmérsékleten az alapozó keverékek hatékonyan kezdenek dolgozni, az ízületek fugázására. A burkolólapok felépítése a primer vagy az önterülő megoldások teljes száradása után kezdődik (ha használják).

Az első lépés, amely a ragasztót lefektető burkolólapokat előrevetíti, olyan "száraz" elrendezésnek kell lennie, amely az elülső elemeknél a felületen a kívánt helyen helyezkedik el. Egy ilyen lépés lehetővé teszi a csempézett sorok helyes irányának és a szimmetriának az ellentétes falakhoz viszonyított számítását. A porcelán burkolólapok közvetlen elhelyezése kis mértékben különbözik az eljárás folyamatától, amikor betonalapra szerelik fel, és ilyen sorrendben történik.

A javítás folyamatában szükség lehet a csempe alatt látható láthatatlanná tételre is.

 1. Készítse elő a csemperagasztót a száraz keverék vízzel való keverésével a gyártó által ajánlott arányokban. Az oldat elkészítéséhez használja az építő keverőt.
 2. A padló egy részével a bejárati falon vagy a felszín közepétől távolodunk (a burkolatelemekhez kiválasztott elrendezéstől függően).
 3. Helyezze fel az oldatot a szerelőfelületre és szintelje be egy fogazott simítóval, majd helyezzük a csempeit a ragasztóba, és enyhén nyomjuk meg a szint és a irányítás alatt.
 4. A padlóburkolat következő eleme hasonlóan helyezkedik el az előző burkolat mellett, a befejezés teljes területének megfelelően. A szomszédos elemeket egy bizonyos kaliberű (2-5 mm) űrkeresztekkel elválasztják egymástól.
 5. A padlóhoz közeli falak mellett a csempe darabolását a kívánt méretű darabokra vágjuk csempevágó vagy gyémánt tárcsával ellátott csiszológép segítségével.
 6. Miután befejeztük az új kerámia burkolatot az egész területen, körülbelül egy napig adjuk a ragasztót, majd a kötést kötjük össze, és egy speciális polimer cementhabarcsot töltünk.

Régi csempe a padlón nem mindig elfogadható alapja az új bélés telepítéséhez. Ha a kész kerámia bevonat új csempe behelyezésére készülhet, minimalizálva a finanszírozás és a munkaerő költségeit, akkor miért nem használhatja ki ezt az egyszerűsített technológiát?

Lehetőség van csempe csempére helyezésére: hogyan kell egy új burkolatot elhelyezni egy régi cserépen?

Gazdaság - a fejlődés filozófiája, elve és motorja. A gazdasági szlogenek között új technológiák jelennek meg, olyan leleményes módokat fejlesztenek ki, amelyek lehetővé teszik a munkaerő, a pénz és a fontos tényezők idejének csökkentését. A gazdaság dicsőségére néha tilos az építési szabványok legszigorúbb szabályozása, amely tiltja a padlókerámia ragasztását egy hasonló anyag előző bevonatához. Azonban a népi kézművesek gondolkodtak a problémáról: "csempékre csempét készíthetek". És amikor egyszer meg kellett szakítaniuk a fejüket, akkor kiderült, hogy az utat kitalálták - megbízható módja annak, hogy új padlót építsenek a csempézett padló felett.

A lefedettség megőrzésének gazdasági előfeltételei

Az a gondolat, hogy a kemény, lapos, vízálló kerámia padozatot nem lehet szétszerelni, mielőtt a bevonat megváltoztatása nem lett volna lehetséges a mesterek kiszámításához, mert:

 • a bontás sok időt és energiát igényel;
 • és a csempe, a cement-homok esztrich töredéke valószínűleg megszakad. Teljesen vagy helyi úton kell újra elárasztani. A rétegelt lemez vagy gipszkarton padlózat előválasztó rendszere teljesen alkalmatlan lesz a teljes átdolgozás következményeivel szemben. A polimer képzést is meg kell újítani;
 • a porzás jelentős lesz. Javítások előtt nem csak a szobát, hanem a szomszédos helyeket is fel kell szabadítani. Még ha a bútorokat és berendezéseket polietilén borítja a szomszédos helyiségekben, nem arról van szó, hogy a szennyezett felület nem szenved;
 • szemétgyűjtés, tisztítás;
 • Egy új esztrich megépítése anyagbeszerzéssel érkezik, a munkaerő költségével és ismét várakozási idővel a megoldások vagy kötőanyagok keményítésére.

Nem csoda, hogy a komplikációk száma tartósan suttogta a javítás megtagadásának gondolatát. De ha a régi bevonat változtatásokat igényel, a költségek minimalizálására szolgáló eszközöket kell találni. Ie hogy lehetősége legyen kerámia négyzetek, hatszögek és téglalapok elhelyezésére valószínűleg nem túl előrelátó elődökön. A feladat az volt, hogy megszüntesse azokat a tisztán technikai akadályokat, amelyek gátolják a terv végrehajtását.

Milyen nehézségek vannak?

Jó oka van egy kissé elavult technológiai rendeletnek, amely szerint az új burkolást megelőzően a kerámiákat feltétlenül el kell pusztítani, jó okok vannak:

 • a durva bázisnak monolitikusnak kell lennie, és nem tartalmazhat egyéni, nem elég nagy elemeket;
 • a durva felületet meg kell különböztetni a porózus és az érdességgel, amely ahhoz szükséges, hogy a ragasztós kötéshez megfelelő ragasztóképesség legyen, ami nem jellemző a kerámiatermékekre.

A szilárdság nem okoz problémát a padló tulajdonosai számára, mivel az előző lapka helyesen lett elhelyezve, mint általában, meglehetősen új. Ha a kerámia burkolat a mögöttes aljzattal tényleg egyetlen egészet hoz létre, megfelelő módon elvégzi a hordozó funkciót. Ellenkező esetben a régi bevonat és a bázis közepe között elhelyezkedő kötőréteg feleslegesen nagy terhet jelent. Ennek eredményeként mindkét bevonat elemei elszakadnak

A porozitás bonyolultabb. Ez is a fő vonalat azok számára, akik gondolkodtak a kérdésről: "tudok csempét csempékre". Az építőkerámia fő előnye a nagy sűrűségű, minimális pórusszámmal, amely nedvszívó képességet képes felvenni.

A nedvesség felszívódása vagy tudományosan az abszorpciós együtthatója közvetlenül kapcsolódik a pórusok számához. A belsőépítészeti csempe 0,5-3,0%. Ezenkívül a 3% -os esetet kiegészíti egy felső mázzal, így a porózus hátsó oldal optimális tapadást biztosít. De a ragasztónak be kell hatolnia a miniatűr csövekbe az aljzat testébe, hogy megértsenek benne, és vonzzák magukhoz a befejező réteget. Tehát csak meg kell nyitnia a pórusokat, vagy létre kell hoznia, és ugyanakkor növelnie kell az érdességet. Hogyan?

A porozitás növelése és a kötéshez szükséges érdesség biztosítása érdekében három alternatívát találtak fel:

 • Az alapkerámia padló felső rétegének tisztítása csiszolóval.
 • A bemélyedések kialakítása, előnyösen az előző szerszámmal kombinálva.
 • A Betonokontakt használata a CERESIT ST-19 jelöléssel, tű kvarccal dúsítva, vagy közönséges homokkal rendelkező fajtája. Vannak analógok a márka Knauf, Bolars stb. Ezen alapozóanyagok alkalmazása után a felület megszerzi a szükséges érdességet, így használhat közönséges cserépragasztót, például a CERESIT CM-11-et.

A legjobb, ha mindhárom hatékony módszert együtt használják. Akkor biztosan jó fogás lesz.

Ellenjavallatok az ilyen munkákért

Az eszközöket feltalálták, de használatuk nem mindig kivitelezhető, amit figyelembe kell venni még az ötlet eredetének idején is. A következő ellenjavallatok határozzák meg, hogy egy csempe adott-e egy csempe számára:

 • A burkolólapot rossz minőségű ragasztóra helyezték, aminek következtében az elemek többségét teljesen vagy részben lehúzták a bázisról. Ugyanez történhet a ragasztó gyártója utasításainak be nem tartása vagy az arányok megsértése miatt. A jelzett ok feltárása érdekében különös diagnosztikát végzünk a szerszám bármelyik fa nyélével. Az egyszerű megérintés révén megtudjuk, hogy minden lapka egyenértékű-e a válaszadással. Csengetést hallunk, azt jelenti, hogy van egy üresség, van egy csörgés - teljesen elszaladt. Csak egy tompa hang fogja meggyőzni Önt a tartósságról és a megbízhatóságról.
 • A padló egyenetlen. Általában a csempeburkoláshoz a 2 mm-es, 4 mm-es cseppek a sínfelülethez kapcsolódnak, mivel primer és kötőanyag játssza a szintező réteg szerepét. De ha több sérülés van, vegye be a lyukasztó kezét.
 • A csempe nagyon régi és egy repedéshálóval borított, amelyben kétségtelenül évelő piszok, letörölhetetlen zsír, gombák halmozódtak fel.
 • A régi kerámia bevonat átadási kommunikáció alatt, és az utóbbi időben az ellenőrző nyílások elfelejtettek építeni. Az ilyen padlót leszereljük, "anélkül, hogy várnánk a peritonitisre", és rendezni mindent a szabályok szerint.
 • Kerámia burkolatokkal végzett befejezése után a padló a felszerelt helyiségben magasabb lesz, mint a teljes padlószint. Az ilyen felesleg rendkívül nemkívánatos, mert a kerámiák főként fürdőszobákban, zuhanyzókban, konyhákban vannak elhelyezve. Egyszóval, ahol a padlót 3-5 cm-nél alacsonyabbra kell csökkenteni, hogy a véletlenül kifolyt víz ne tudjon szabadon áramlani a helyiségen kívül.

Ha ezek az akadályok nincsenek azonosítva, folytathatja a padló előkészítését és a későbbi lefektetését. A munkálatokat akkor kell megkezdeni, ha a padló hőmérséklete nem alacsonyabb, mint + 5ºС, és általában a szoba legalább 10º.

A csempék tetejére építő csempék gyártási folyamata

Alapvetően a leírt szabványoktól eltérően csak az előkészítésben különböznek. Eleinte a hagyomány szerint egy kis tervet vonzanak a helyiség minden tervezési jellemzőjével. Ezután az illesztés az anyag "száraz" elrendezésével történik, annak érdekében, hogy lássa, hogyan fog kinézni a kerámia padló, hogy a vágott darabokat a helyszíntől távolabb helyezze el. A burkolócsempéknek olyanoknak kell lenniük, hogy a felső elemek varrása szilárd csempén alapuljon. Ie akkor a felső varrásokat az alsóbbekhez képest meg kell változtatnia, vagy meg kell egyeznie a minimális számmal.

A további munkákat a következő algoritmus szerint végezzük:

 • Alapos felülvizsgálatot végzünk, amelynek elemei részletesen megcsapnak a központban és a sarkokban. Megszüntették a megbízhatatlan csempe, amelyet egy vésővel és egy kalapáccsal óvatosan bontottak le, és a csupasz területet cementhabarccsal töltötték. Fagyást várunk. Az oldat kikeményedési ideje arányos a cement-homok öntvény vastagságával. 10,0 mm 1 hétig fagyasztható.
 • A varrott varratokat vésővel kitisztítjuk, töltsük meg csemperagasztóval vagy ugyanazt a megoldást, amely a területek kitöltésére szolgál.
 • A csempe fényes felületét a darálóval tisztítjuk, a köszörűkorongot átlagos szemcsemérettel választjuk ki. Kívánatos, hogy többet és többet.
 • Óvatosan öblítse át a régi kerámiákat, először pórusvízzel, majd szappanos vízzel. Ha a vízben régi szennyeződés és zsírfoltok vannak, adjunk hozzá szódát. A végén többször mosson tiszta vízzel.
 • A régi kerámia padlót Betonokontakt Tserezit ST-19-vel dolgozzuk fel. Egyenletesen felhordja, kefével vagy hengerrel terítse el. Eladott anyag kész formában, 15 literes vödörben csomagolva. Kb. 300 grammot fogyaszt. m²-enként. Mielőtt a padlóra illesztenék a párosítási struktúrákat, csöveket, alkatrészeket, ajánlott lezárni a polietilénnel. Ellenkező esetben a rózsaszín véletlenszerű blotok és kenetek nehezen eltávolíthatók. A szárítást 3-4 órán át várjuk. Ha a csempeburkolatot a csemperagasztóra helyezzük, nem kell nedvesíteni, mielőtt lefektetnénk.
 • A gyártó által megadott ragasztót a padló egy kis felületének vastagságára alkalmazza. A ragasztó gyorsan elveszti rugalmasságát, így egy 1 m² alatti területre bánunk.
 • Ragassza össze az első csempe erőfeszítéssel. Amíg a ragasztó meg nem kezdõdik, helyzetét beállíthatja. Ugyanúgy összeragasztjuk az őt körülvevő elemeket. Az egyes csempék pereménél a tágulási kötést lineáris terjeszkedéshez kell hagyni. Mérete az elemek méretétől függ, általában 1-4 mm. Műanyag keresztezéssel történő varrások kialakításához.
 • Egy nap elteltével a csempe körüli hornyokat meg kell tölteni megfelelő hangtompító polimer kompozícióval vagy homok és cement egyenlő részének oldatával.

A keményedő ragasztóanyagnak természetesen mesterséges fűtés és szellőztetés nélkül kell lennie. A ragasztóval való bevonási készletet sem kell nedvesíteni a beszerelés után.

Rendkívül fontos, hogy szigorúan tartsuk be az anyag gyártói utasításait, ne iota, anélkül, hogy lemondanánk az utasításról. A szabályok szigorú betartásával 3 vagy 5 nap elteltével biztonságosan járhat a vágott felület mentén. És a szomszédok, kollégák, ismerősök kérdései, "hogy lehet-e egy csempe burkolólapát elhelyezni", őszinte, pozitív választ adnak.

Lehetőség van egy új cserép létrehozására egy régi cserépen?

A konyhában, a fürdőszobában vagy a WC-ben végzett javítások során felmerül a kérdés, hogy lehetséges-e már a korábban lefektetett csempékre csempézni. Egyes mesterek úgy vélik, hogy a régi cserépet el kell távolítani, mások inkább egy új cserépet helyeznek a régire. Mindenesetre meg kell vizsgálnunk a régi csempék fektetésének állapotát, és csak utána kell döntést hoznunk.

A régi csempeburkolat állapotának értékelése

A régi bevonat eltávolítása bizonyos nehézségekkel jár: további költségek és idő, munkás munka, nagy mennyiségű törmelék, por, a szomszédok elégedetlensége. Ennek eredményeként a régi bevonat eltávolítása után szabálytalanságok alakulhatnak ki, amelyeket ki kell egyenlíteni.

A régi csempeburkolat elhelyezésekor, ha minőségi szempontból lefektetett, már a padló vagy a fal szinte sík felülete van, ami nagymértékben leegyszerűsíti a munkát.

Csempék elhelyezése csempékre

Annak érdekében, hogy az új bevonat hosszú ideig tartson, alaposan meg kell vizsgálni a régiet. Ehhez szükség van:

 • hogy mennyire tartja szilárdan. Ehhez érintse meg az egyes lapkákat egy fából készült kalapács vagy kalapács segítségével. Ha ugyanakkor hallja az üresség hangját, a csempe rezgése után, repedés formájában, azt el kell távolítani. Ha a hibás területek aránya szignifikáns, akkor le kell szüntetnie a teljes lefedettséget;
 • ha a csempe a padlóra kerül, akkor figyelembe kell venni, hogy a padló szintje emelkedni fog. Ez befolyásolhatja az ajtó kinyitását, előfordulhat, hogy módosítani kell a bútorok és az egészségügyi felszerelés rögzítését.

Felület előkészítése tojás

A cserép alapra helyezésének technikája csak az előkészítés szakaszában különbözik. Ha a korábban megtervezett kerámiáknak egyenletes és csúszós bevonata van, akkor kétséges, hogy az adhéziós (adhéziós) erők elegendőek-e ahhoz, hogy a ragasztó megbízhatóan megtartsa az új lapkát. A megbízható tapadás érdekében kétféle módon járhat el.

A régi réteg lapjain betéteket vágnak és vágják a csiszolót a betonlemezre. A lemez eltávolíthatja az egész üvegezett réteget, de 50% elegendő.

A bemélyedések lapos lyukasztással végezhetők el. Az elforgatás módot le kell tiltani. Ez a módszer kevésbé hatékony, mert túl mély mélyedések jönnek létre, ami a ragasztóanyag-fogyasztás növekedéséhez vezet.

Csiszolási hornyok

A munka fáradságos, zajos és poros. Szükséges a biztonsági intézkedések betartása: légzésvédő és védőszemüveg használata.

Egy gyorsabb és hatékonyabb mód - speciális primer "Beton kontakt" használata. Ez a primer bármilyen fényes felületet érdesíthet, ezzel növelve a felületek tapadási szilárdságát. Az alapanyagok piacán széles választék áll rendelkezésre.

Az alapozót hengerrel vagy ecsettel kell felhordani. A szárítás ideje a csomagoláson van feltüntetve, általában 2-4 óra.

Primer régi csempe

Ha nincs ilyen vagy hasonló alapozó, akkor kezelje a mázzal cementhabarcsot. Az anyag 1: 3 cement és finom szitált folyami homok arányában készül.

Miután az alapozó felület megszárad, elkezdheti a csempe elhelyezését. A ragasztót lapos simítóval kell felhordani, majd egy fogaskerékkel szintetizálni. A fogazott simító két merőleges irányban mozog, vagy körkörös mozdulatokkal.

Meg kell jegyezni, hogy az üvegezett felület nem veszi fel a nedvességet, ezért a ragasztott felületen hosszabb szárad. Ez további problémákat okoz, különösen a falak burkolásakor: a csempe "lebeg", ha nincs lefektetve a padlóról. Ezért az egész alsó sorot le kell állítani alulról, és várjon, amíg a ragasztó teljesen megszárad. Csak akkor kezdheti el a következő sorokat.

Ha nem rakja a csempe a csempe

Ha idővel a régi csempe repedt, akkor ez az első jel, hogy alacsony minőségű anyagból készült. Ebben az esetben lehetetlen a csempe burkolását. A régi bevonat tovább lebomlik, törékeny réteget képezve az alap és az új csempe között, és az új bevonat végül leesik.

Ha a csempe a padlón jelentős meredekséggel történik, akkor nem lesz ragasztással. Ebben az esetben el kell távolítania a régi padlót, és a szokásos módon kell szintetizálnia a padlót: beton esztrichevel, szintező keverékekkel. Ezután rakja le a csempe. Hasonlóképpen, ha olyan falakkal szemben helyezkedik el, amelyek eltérnek a függőlegesektől, a nyomáscsökkenéstől vagy a dudoroktól.

A padlólap repedései az alaptest egyenetlen zsugorodása vagy alakváltozása miatt keletkezhetnek. Ebben az esetben a régi bevonatot el kell távolítani. Ezután lépéseket kell tenni a beton megerősített esztrich alapozásához.

Egy új csempe kétféleképpen helyezhető el: egy régi cserépen vagy olyan alapon, amelyről a régiet korábban eltávolították. Mindkét módszer előnye és hátránya. A lefektetési mód kiválasztása a tulajdonos sajátos feltételek alapján történő döntésétől függ.

A kérdésekre adott válaszok összegyűjtése

Fáradságos munkára való felkészülés előtt meg kell kérdezni, hogy lehetséges-e csempeburkolat csempézni, és mennyi ideig fog tartani legalább 10 négyzetméteres befejezéshez. A kapott válaszok elriaszthatják a vágyat, hogy megpróbálják magának a lapkát elhelyezni. És mindig emlékezni kell arra, hogy nehéz fizikai munka, ami néha könnyebb elkerülni a szakemberek segítségével.

Miért van a konyha csempézve?

Leggyakrabban a burkolólapot a konyhában és a fürdőszobában választják:

 • Nagyon szép esztétikai szempontból néz ki.
 • Ez már megszokottá vált.
 • A csempézett felületet sokkal könnyebb tisztítani a piszoktól és a mikroorganizmusoktól. Nem csak, hogy sok kórházban és laboratóriumban csempéket használnak falak és padlók bevonataként.
 • A csempe jobban ellenáll a nedvességnek, mint az ugyanazon fa.

Néha még a mennyezetet is tisztelik, de sok ilyen megközelítés felvet egy ésszerű kérdést: "Mi van, ha hirtelen összeomlik a fején?" De legalább kockázatos, de nagyon érdekes és szokatlan.

Ez csak azért, hogy a csempe, hogy meg kell, hogy sokkal több erőfeszítést, mint a tapétázás vagy falfestés falak. Az anyagok és az idő költségeinek költsége - egy másik beszélgetés témája.

Szükséges továbbá az ilyen munka megvalósíthatóságának komoly mérlegelésére abban az esetben, ha kisgyerek van a családban. Amint elkezdi megtanulni, hogy járni és futni, nem kell sokáig várnia az első bukásra. A nem tervezett ütközés következményei csempével világosak mindenkinek.

Hogyan helyezzünk csempe a padlón?

Annak érdekében, hogy rosszabbá tegyük a dolgokat, alaposan foglalkoznunk kell a padlóval szemben. Nem szabad azonnal rohanni a csatába, a munka nagy részét kazettával és lemezlapokkal kell megtenni:

 1. Mérje meg az összes lehetséges hosszúságot.
 2. Számolja ki a felszíni területet, amire szüksége lesz a csempe.
 3. Számolja ki az egyes csempe területét és "becsülje" meg, hány egész és hány darab darab lesz szüksége.
 4. Rajzoljon két egyenes vonalat a padlóra, szigorúan merőleges egymásra. Vagy a szoba közepén keresztül, vagy egyik a bejáraton keresztül, a másik pedig a központon keresztül.
 5. Fektesse ki a csempe anélkül, hogy ragasztót alkalmazna, hogy megbizonyosodjon a számítások helyességéről.

A primer felhordása előtt tisztítani kell a padlót a porból és a zsírból, a tisztább lesz, annál jobb lesz egy új csempe.

Azt tanácsoljuk, hogy nézze meg azt a videót, amelyben a mester-rendező Andrei Azarov elmondja neked, hogyan kell új téglát felhelyezni a régire:

A bélés gyakorlati része

Amint befejeződik az előkészítő munka, folytassa a bélést:

 • Külön ragasztót alkalmaznak a padlóra, nem a cserépre. Egy időben jobb, ha a ragasztó nem több mint egy négyzetméter felületet.
 • A fektetésnek legfeljebb négy csempe kell lennie, köztük különleges kereszteket helyezhet el. Ez biztosítja a sima varrásokat, és segít a nehéz feladat megoldásában - pontosan meghatározni az egész padlót.
 • A munka elindítható akár a szoba közepétől, akár a bejárattól. A helyiségtől és a helyiség alakjától függően, de továbbra is szükség van a két egymásra merőleges vonal irányítására.
 • Először is tegye az egész lapkát a terv szerint. És csak akkor, ha az egész egészet lefektetik, a vágáshoz.
 • A csempék között nem szabad nagy rést hagyni. Győződjön meg arról, hogy az anyag pontosan lehetséges egy közönséges sáv segítségével. A legfontosabb dolog, hogy ő maga is sima volt.

És akkor az ízületek "simításával" megy a habarccsal. Ezt csak egy munkanap után szabad használni. Meg kell adni legalább egy ideig, hogy a ragasztó megszáradjon, és biztosítsa a csempe.

Lehet fektetni a fapadlóra?

Természetesen a fa felület nem abszolút ellenjavallat a csempék használatához, de sokkal több erőfeszítést kell tennie a kívánt eredmény elérése érdekében:

 1. Felbecsülni a felületet, ha a fa rothadt és megbízhatatlannak tűnik - meg kell tenni egy másik réteget, és fel kell áldozni néhány centiméter magasságban a mennyezetet.
 2. A további faanyag helyett használhat expandált agyagot vagy polimer keveréket. Ebben az esetben hajtsa végre a "kitöltést", de az elv ugyanaz marad.
 3. Ha a választás egy fára esett, nagyon fontos, hogy bezárja az új réteg összes repedését. Ez segít elkerülni a nedvesség behatolását a régi padlóra, és lassítja a bomlási folyamatokat.
 4. Miután egy további réteget hoztak létre a mag és a csempe között, melynek célja az adhézió javítása, továbbhaladhat a béléshez.
 5. Kezelje a felületet egy alapozóval és szintelje a padlót.
 6. A letelepedés nagyon elve nem különbözik a központtól vagy a bejárattól. Legfeljebb négy csempe vagy egy négyzetméter egy időben.

Cserépezhetek lemezeket rétegelt lemezre?

Jobb okok miatt nem szeretik a rétegelt lemezeket csempézni:

A cserép sokkal tartósabb, mint a fa.

Tíz év múlva problémák merülhetnek fel a régi padlón, és szét kell szedni a csillogó csempe.

A levegő nélküli fa rothad.

A kellemetlen szag valószínűleg nem éri el a vastag réteg alapozó és csempe alól. De idővel a felület egyenetlen lehet.

Csempe nehezebb felvenni a fát.

A rétegelt lemez nem jobb felület a rögzítés szempontjából. Több erőfeszítést kell tennie a bélés során.

Az elv ugyanaz:

 • További rétegű padlóburkolatot készítünk rétegelt lemezből.
 • A nedvesség behatolásának elkerülése végett dörzsölünk minden repedést.
 • A felületet vastag alapozóréteggel fedjük le, nem kevesebb, mint 250 g négyzetméterenként.
 • Helyezze el a csempe sorokat. Kezdve az egész részekkel, majd csak a "trim" -re.

Hogyan vannak burkolólapok a csempékre?

Általában inkább eltávolítani a régi csempe, de mentheti magát az ilyen erőfeszítések. A legfontosabb probléma, hogy a régi bevonat túl sima és sima, ami biztosítja az elégtelen tapadási szintet.

Annak érdekében, hogy ezzel megbirkózhasson, a kalapácsot a csempe mellett is el lehet vinni, de nem sok fanatizmus. Vagy használjon még egy kevésbé primert. Általában válassza a két lehetőség egyikét, a saját tapasztalatától függően:

 • Régi csempe kell a lehető legnagyobb gondossággal eltávolítani az összes szennyeződést. A legveszélyesebb a por és a szárított zsír.
 • Hozzáadhat néhány repedést a jobb rögzítéshez. Az összes cement-homok habarcsot feldolgozza.
 • Miután beköltözött a primer alkalmazásához. Megfelelő vastag réteget kell létrehozni a régi és az új bevonat között.
 • Használjon speciális szilikát ragasztót, amely biztonságosabb illeszkedést biztosít.
 • A munka befejezése után legfeljebb 4 napig tart az ízületek őrlése, a ragasztó kicsit hosszabb ideig szárad.

Nincs határozott válasz, hogy lehetséges-e csempe burkolólapok elhelyezése, mert ha nagyon jól kipróbálod, szinte bármit megtehetsz. A szakértők nem az első évtizedben vannak, így próbálják elvégezni a teljes munka mennyiségét, hogy a lehető legtöbb időt takarítsák meg. De ezt még mindig nem ajánljuk.

Videó lecke: helyes lefektetés

Ebben a videóban Anatoly Babenko mester megmutatja, hogy a "Concrete Contact" alapozó segítségével könnyen fel lehet ragasztani egy új csempe a régire:

Lehetőség új csempe felállítására a régi csempe tetején

A dekoratív kerámia burkolólapok talán a legszükségesebbek a padlóburkolatokhoz a fürdőszoba, a folyosó, a folyosó és a konyha számára.

Ez annak köszönhető, hogy praktikus, higiénikus és irigylésre méltó.

A burkolólapok elhelyezése nem könnyű feladat, és bizonyos ismeretekre és készségekre van szükség, és mindent a lehető legtisztább és esztétikusabbá kell tenni, legalább egy kis tapasztalatra van szükség.

Gyakran előfordul, hogy a bérbeadó a régi padlót cserélni kívánja egy új, de ez csak ijesztő, hogy vállalja ezt a foglalkozást. Por és törmelék, fáradságos szétszerelés - mindez leáll. Ebben az esetben felmerül a kérdés, hogy lehetőség van a régi, régóta lefektetett burkolólapok elhelyezésére.

Előnyök és lehetséges hátrányok

A válasz egyértelmű: a régi cserép új modern cseréjének technológiája létezik, és aktívan használják a javítások során.

De mielőtt eldöntöd ezt az ötletet, gondosan meg kell fontolnod e módszer előnyeit és hátrányait, számolnod kell az alkalmazás valós lehetőségeit a saját lakásának sajátos feltételeihez.

Nem lesz szükség a nagyon fárasztó, költséges, piszkos és zajos munkára a régi bevonat lebontására.

Ráadásul a régi csempék eltávolítása szükségszerűen nagyszabású munkát jelent az alapozás javítása, az új vízszigetelés, a cementszintezés stb.

Bizonyos esetekben a csempe lefektetése a régi cserép alapon is a legmegfelelőbb szempontból a vízellátás vagy a szennyvízszolgálat, a vízvezeték szerelését szolgáló vízvezeték-szerelvények miatt nem lehet eltávolítani.

Ugyanakkor emlékeztetni kell arra, hogy ez a technológia nem mindig alkalmazható:

Ha a régi bevonat erősen lazul, a cement-ragasztó keverék összeomlik, majd teljes szétszerelésre lesz szükség.

Az új csempe elhelyezése a burkolólapon a törékeny talp feletti padlón, egyszerűen kudarcra van ítélve - ilyen padló nem tart.

A régi konstrukció többszintes épületében a fürdőszobában vagy a fürdőszobában fémlemezekkel burkolt padlóburkolat szintje egészen eltérhet a vízszinttől.

Így annak érdekében, hogy a helyiség tisztaságát és geometriai pontosságát biztosítani lehessen, esztrichet kell önteni, és ehhez szükség van a régi cserép szétszerelésére.

De a fürdőszobában vagy a WC-ben alacsonyabbnak kell lennie, mint a folyosón, és felül kell védenie egy 1,5-2 cm-es küszöböt is -, hogy elkerülhető legyen a lakóhelyiségek véletlen elárasztásának valószínűsége.

Óvatos méréseket kell tenni az ilyen jellegű munkák megkezdése előtt.

Az első a padló alapos vizsgálata!

Ha még mindig úgy döntött, hogy díszes burkolólapokat helyez a régi cseréppadlóra, akkor a munka sikerének legfontosabb feltétele az alapítvány alapos előkészítése lesz.

Először is, szó szerint térdre kell szednie az egész régi padlót, és ellenőriznie kell minden csempe.

Ha bármelyikük "játszik", akkor jelentõs repedéseket okoz, ha megnyomja a nyákot - ezeket el kell távolítani.

Csak vizuálisan értékelje a régi bevonat állapotát, nem fog működni - kalapácsot kell kopogtatni az egész lapkát.

Ha csengő hangot hall - beszél a burkolat leválasztásáról, ami azt jelenti, hogy nem szolgál megbízható alapul. Ezeket a töredékeket is el kell távolítani, a felszabadított felület tisztításához, hogy homok-cement habarcs segítségével felemeljük és szintre emeljük.

Nyilvánvaló, hogy ez csak akkor lehetséges, ha egyszeres csempe. Ha ez a hátrány hatalmas karaktert mutat, nem kétséges, hogy teljesen eltávolítania kell az egész régi lapkát.

Hogyan készítsük el a felületet csempék készítéséhez

A legfőbb ellenségek, amikor új burkolatú burkolatot helyeznek a régire, az üvegezett felület, amely jelentősen csökkenti a ragasztóanyag-keverékek tapadási tulajdonságait és a banális régi szennyeződéseket, ami szintén megakadályozza a csempe minőségi tapadását az alapra.

A fektetett bevonat szilárdságának növelése érdekében javasoljuk, hogy a régi csempe csiszolású legyen, fényes, csúszós bevonattal, fúrólyukakkal, és még jobban - gondosan kezeljük gyémántlemezes "darálóval" a kerámia bázisig. Ezután a felületet alaposan porszívózni kell.

A zsírtalanítás különböző módokon történik - valaki szerves oldószereket, benzint, acetont használ. Azok, akik nem akarnak lélegezni a vegyi anyagokban, javasoljuk, hogy alaposan öblítse le a padlót többször meleg vízzel és nátrium-hidroxiddal.

Nem szabad elfelejtenünk a csempe ízületek állapotát. Ez a szennyeződés és zsír felhalmozódásának hagyományos helye, és tisztítani kell őket.

Ha a régi fugázás elkezd összeomlani, azt a lehető legnagyobb mélységig kell eltávolítani, és mosás után fedje le a csemperagasztót vagy a cementhabarcsot a bevonat szintjére.

Véleményünk szerint a régi Betonkontakttal bevont burkolatburkolat előfeltétele, hogy először anélkül, hogy durvaságot adna.

Mindazonáltal az ideális megoldás még mindig az, hogy mindkettőt megtartsa, és ez a sikert garantálja.

A "Benonokontakt" kivételével ebben az esetben alkalmazható primerekként "Ivsil Basis-Beton", "Plitonit-Grunt-Supercontact", "Ceresite CN94" nevezik.

Minden további munkát csak a primer teljes száradása után lehet folytatni. Kiderül, hogy szemcsés felületű, hasonló textúrájú, mint a csiszolópapír.

Minden ragasztó alkalmas?

A régi csempeburkolat tetején levő burkolólapok technikájában a szokásosnál kevésbé különböznek, bár még mindig vannak némi árnyalatok:

 • A fésű magassága a spatulán körülbelül 10-15 mm legyen.
 • A kezdő sor felhelyezésekor jobb, ha egy új kerámia lapot helyeznek, hogy a varratok ne egyezzenek meg a régiekkel.

De van-e ilyen ragasztó az ilyen munkákhoz?

Érdemes meghallgatni azokat, akik azt állítják, hogy a "Concrete Contact" -vel történő feldolgozás után a ragasztó márka nem számít?

Valószínűleg még mindig érdemes választani a ragasztó kérdését nagyon felelősségteljesen, különösen azért, mert elsősorban a magas páratartalmú helyiségben lévő csempékről beszélünk.

Mit tanácsolnak a tapasztalt mesterek?

Jó tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a megbízható és ellenálló bevonat kialakítását, a ragasztó "Ivsil Profit".

Ez azonban inkább porcelánra lett tervezve, de a régi csempe tetején történő elhelyezésekor kiváló megoldás.

A Ceresite CM17 nagy tapadású, még a sima, alsó réteghez is. Célja pontosan összetett felület, az új bevonat megbízható és tartós.

Sok jó vélemény érdemelte a "Vetonit Renovation" ragasztókészüléket. Rólam, még néhány befejezõ azt állítja, hogy nem feltétlenül szükséges a régi csempe megmunkálása - ilyen a tapadószerkezet rugalmassága és tapadása.

Természetesen az ilyen tapadókeverékek, amelyek különösen tartós bevonatokhoz és összetett felületekhez vannak tervezve, drágábbak a szokásosnál. Azonban a megtakarítások ebben az ügyben katasztrofálisak lehetnek, és jobb biztonságban kell lenni, és nagyon megbízható anyagot kell szerezni.

Tehát egy új kerámia burkolat egy régi kerámia burkolathoz való hozzáadásához elég elfogadható lehetőség, ha szigorúan követi ezeket a szabályokat.

Néha ennek a technológiának a megválasztása az egyetlen helyes döntés, mind a hatékonyság, mind a javítási munka szempontjából. És ha szembesülsz azzal a kérdéssel, hogy elfogadható-e egy ilyen padló, nyugodtan menj le az üzletbe - minden rendben kell lennie.