Legfontosabb > Bútor

Hogyan ragasztani csempéket festett felületen

A burkolólapok elhelyezése a falon, a folyamat meglehetősen bonyolult, és a végeredmény attól függ, hogy pontosan és pontosan milyen technikai lépéseket hajtanak végre. A falazólap felépítésének a fázisba való felépítése alapvető, mivel az utána következő munkálatok, az anyagválasztás és a burkolat minősége attól függ, hogy az alap melyik felületre kerül.

Hogyan ragasszuk be a burkolólapokat a hagyományos beton vagy vakolat alapjain, sok információ található az interneten, és a folyamat nem különösebben nehéz. De mi a teendő, ha a felület a festék alatt festett, és a régi festék egyik vagy másik okból történő eltávolítása nem lehetséges, és hogy lehetséges-e a csempe a fürdőszobában festett falra helyezni.

Lehetséges, hogy a festett felületre nem lehet előkezelést alkalmazni.

Milyen esetekben kell ragasztani a kerámia burkolólapokat egy festett falon, ennek több oka van, és itt vannak a legfontosabbak:

 • nincs elegendő pénzösszeg a teljes felszín előkészítéshez;
 • a festék alatt a felületről nem távolítják el a festéket, hogy időt takarítsanak meg és javítsák a javítási időt;
 • a folyamat összetettsége;
 • további por és törmelék társul ehhez az eljáráshoz.

A festett felület állapotának elemzése

A burkolólapok elhelyezése festett felületen igen gyakran történik.

A festett falra vagy fürdőszobába helyezett burkolólapok nem a legjobb megoldás a festék és ragasztókeverék összeférhetetlenségének köszönhetően, de a szükséges feltételek teljesítésével azonban ez megtörténhet.

Meg kell kezdeni, hogy meghatározzuk a festett felület festékének típusát, összetételét, minőségét és állapotát.

Az a tény, hogy semmilyen festékkel nem lehet kerámia burkolólapot elhelyezni, egyes kompozíciók nem teszik lehetővé ezt a bázis alapos tisztítása nélkül. Tekintsük a festett felületek leggyakoribb lehetőségeit és az alap készítésének módjait, a használt festék típusától függően.

zománc

A zománcozott falak vagy a padlóburkolatok a legkevésbé alkalmasak a kerámiák ragasztására előzetes, alapos előkészítés nélkül. Az ilyen festékkel kezelt falnak nagyon sima és csúszós felülete, nagy vízállósága és alacsony tapadási paraméterei vannak a zománcozott csemperagasztóval.

Így annak érdekében, hogy magas minőségű eredményt érjünk el és megbízhatóan rögzítsük a csempe zománcra festett falán, a burkolandó alapnak a lehető legtisztábbnak kell lennie a régi bevonatból. Ez többféleképpen is megvalósítható:

 • Az elektromos kéziszerszámok használata. Ebben az esetben használhat egy darálót vagy darálót speciális fúvókával. Ez a módszer a legmagasabb teljesítményt nyújtja, de nagy mennyiségű port tartalmaz, és az egyéni védőfelszerelés kötelező használatát igényli.
 • A tengely segítségével a tisztítás eszköze. Ugyanakkor a zománcot eltávolítják a gipsz egy részével együtt, ami az alapot egyenetlenül teszi, és a kerámia későbbi telepítéséhez szükséges a felület felszínének szintre helyezése.
 • Csiszolópapír vagy csiszolópapír. A módszer meglehetősen munkaigényes és alkalmas kis területek feldolgozására.

Mielőtt elkezdené, meg kell tisztítania a furnérozott alapot a régi bevonatról, amennyire csak lehetséges.

Olajfesték

Nagyon gyakran a fürdőszoba vagy konyha helyiségeit olajfesték borítja, a zománctól eltérően, ezek a kompozíciók meglehetősen elfogadhatóak a csempék felépítéséhez, elegendő számos kötelező intézkedést végrehajtani:

 1. Csiszoló, daráló vagy csiszolópapír használata durva felületet hoz létre a festékrétegen.
 2. Perforator, ax vagy véső, egymástól 2-3 cm távolságra, a bélés teljes területére.
 3. Távolítsa el a port a falról, és kezelje a felületet zsírtalanító szerrel (aceton, alkohol).
 4. Egy széles kefével vagy maklovitsy használatával alaposan kezelje az alapot egy mély penetrációs alapozóval.

Ezek a tevékenységek lehetővé teszik a csempe felszínre helyezését, olajfestékkel festve, az alap és a csemperagasztó közötti tapadó tulajdonságok jelentős javulása miatt.

Vízemulziós készítmények

Az akril vagy vízbázisú festék burkolására szolgáló csempe nagyon nemkívánatos, az egész lényege, hogy a nedves fürdőszoba körülmények között történő festéshez használt kompozíciók olyan latex adalékanyagokat tartalmaznak, amelyek a festéket szinte vízhatlanak a levegőhöz és a vízhez.

Nem javasoljuk a vízalapú festék burkolását.

Ennek eredményeként a festett réteg megdagadhat és lehúzható az alapból, és nagy a valószínűsége annak, hogy a burkolólapon levő padló leesik vele. A fentiek fényében azt a következtetést lehet levonni, hogy a vízalapú festék ragasztós csempe csak a maximális eltávolítás után megengedett.

A ragasztó kiválasztása és a telepítés módja

Miután elkészítette a burkolólap alapozását a festett felületen, meg kell választania a feladatnak megfelelő ragasztót. Tekintettel arra, hogy a kerámia telepítése nem hagyományos betonból vagy gipszből készül, hanem vízalapú vagy olajfestékkel, egyszerűen nem lesz lehetséges egy közönséges cement-homok habarccsal. Ebben a helyzetben célszerű külön komplex felületeken való munkavégzésre tervezett speciális ragasztókeverékeket vásárolni.

A régi festék burkolásakor különösen fontos a megfelelő ragasztó kiválasztása.

A drága formák alternatívájaként szokásos ragasztókeverékek is használhatók, de PVA-ragasztó bevezetésével. Egy ilyen adalék jelentősen javítja a ragasztó tapadását a bevonandó felületre és a csempe hátoldalára.

A ragasztó kiválasztásakor előnyben kell részesíteni a gyorsan felépítendő vegyületeket is, a használat során történő használatuk megakadályozza, hogy a csempe lecsússzon a falról egy nem szabványos alapon.

Közvetlenül a festékkel bevont felületen a csempe felhelyezése nem különbözik a már ismert kerámiatermelési módoktól a betonon vagy a vakolaton. De ha a burkolatot nedves körülmények között üzemeltetik, pl. Egy fürdőszoba elhelyezése, vagy további garanciát igényel a csempeburkolat falhoz való rögzítésének megbízhatóságáról, akkor további felületi megerősítést kell végezni.

Az eljárás a következő: egy fémrács van a falhoz rögzítve, vagy 10-12 cm-enként lyukakat fúrtunk, ahol a tüskék körmök egy vezetékkel vannak összekötve egymással, és egyfajta rácsot képeznek. Ez az esemény jelentősen javítja a csempe tapadását a felületre.

Figyelembe véve a kerámiatermékek magas költségeit és hosszú távú működését, gondoskodni kell a festett felületen ragasztott csempékről. Végül is nagy a valószínűsége annak, hogy a bélés nem tartja meg a becsült időt, és újra kell cserélni, és sok pénzt költenek rajta. És ha a döntés megtörténik, akkor meg kell követni az ebben a cikkben ismertetett ajánlásokat.

Hogyan készítsek csempéket egy festett falon?

Lehetőség van arra, hogy csökkentse a helyiségek javítási munkálatait azáltal, hogy az elkészített festett falra burkolja a burkolólapokat, így a burkolat minőségét és tartósságát nem befolyásolja.

A befejező bevonat teljes régi rétegének eltávolításának lehetősége nem csökkenti az állapot értékelésére és az alapfelület kiváló minőségű előkészítésére vonatkozó követelményeket.

Értékelési módszerek

A csempe behelyezése előtt meg kell győződni arról, hogy a ragasztó tapadása a falfelülethez megfelelően tartós lesz, és az elköltött erőfeszítés nem lesz hiábavaló, ezért nem igényel jelentős költségeket az ismételt munkához.

Szükséges a festék alkalmasságának felmérése, amely a csemperagasztó alkalmazásának alapjává válhat, a következő sorrendben:

 1. Ellenőrzési. A régi festék (olaj, vízemulzió, nitro) alapösszetételének meghatározása és ennek a rétegnek a tényleges állapotának vizuális felmérése (lefejtés, buborékok jelenléte, hámlás, repedés).

Az alap megbízhatóságának ellenőrzéséhez csúsztassa meg a barázdazárat

 • Mechanikai hatás. A sima kinézetű festett felület elveszítheti jellemzőit az idő múlásával, elrejtve az alaphibákat. A vízálló réteg lehet túl nedves fali anyag, vakolat, és azt meg kell tisztítani, hogy megszáradjon.
 • Fontos a bevonóanyag típusa, hiszen a kerámia burkolólapok nem ragadnak meg semmilyen festékkel a csúszás nélkül, egyes filmképző vegyületek nem biztosítanak erős tapadást, teljes betonfelület tisztításra lesz szükség.

  A roncsoló erő alkalmazásával ellenőrizheti a falhoz való tapadási teljesítmény és megbízhatóság megőrzését. A teljes becsült területre vonatkozó rendszermegoldás a barázdák rácshálója rácsháló formájában történik:

  Válasszon ragasztót, jó tapadási tulajdonságokkal.

  Pontszám 1 - 2 pont lehetővé teszi, hogy teljesen vagy részlegesen hagyja el a festéket a helyén, és továbblépjen a következő munkafolyamatba.

  1. Kompatibilitási összetétel. A különféle ragasztókeverékek gyártott vonalának ismert gyártói általában olyan márkát tartalmaznak, amely lehetővé teszi a kívánt eredmény elérését. A már festett alaplapon használt csemperagasztó használatának legfontosabb forrása a termékek csomagolásán feltüntetett utasítás. Különösen a következőket olvashatja el: "A jó tapadású festékbevonatokat (kivéve a víz-diszperziót) karcolják meg a belső munkák során, alaposan lefejtve, primerrel (a primer márka neve) kezelve és 4-6 órán át szárítva,. Vízzel diszperziós festékek tartós bevonásával, kerámia burkolatokkal vagy mesterséges burkolattal ellátott alapok, a formázott aszfaltból készült esztrich (homokszórás után) nem szabad alapozni. "

  Azok a szokásos gyakorlatok, amelyek növelik a nedvesítési képességet és a festékbeállításnak a szabványos keverékkel való PVA-ragaszték hozzáadásának erősségét, rendszeres időközönként kapcsolódnak a gyémánttechnológiák fejlesztéséhez a kerámia ragasztók gyártásához.

  Gyakorlatilag kiderítheti a választ egy adott helyzetben 2 tapasztalt csempe ragasztásával egy festett területen. 28 óra elteltével megpróbálják elválasztani őket a kezükhöz - ha a töredékeket szilárdan a falon tartják, akkor a felületi helyzet a kielégítőnek tekinthető.

  Csempe falazott különböző festékekhez

  Mielőtt a csempe a festett felületre való felhelyezése után megbecsülné állapotát, több előkészítő műveletet kell végrehajtani. Az alapcsomagot úgy lehet tekinteni, mint az olajösszetételre festve.

  Ezenkívül a festék típusától függően további intézkedések is lehetségesek.

  Olajbázis

  Ez a bevonat meglehetősen sikeresen lefektethető a következő munkák előkészítése után:

  • piszok, por, zsírtalanítás eltávolítása;
  • tisztítási hibák, vágási repedések;
  • tömlők betonozása cementhabarcsokkal;
  • vésők alkalmazása a fal teljes területén a ragasztórétegnek a cementalapra történő érintkezésében;
  • primert alkalmazva a felület tapadási tulajdonságainak növelésére.

  Nagy felületű falak gyors és hatékonyabb kezelése elektromos szerszámokkal. Kis területeken elég kézi eszköz lesz, hogy elkerülje a nagy mennyiségű port.

  zománc

  Ez a festék megköveteli a legnagyobb erőfeszítéseket, mivel a víztaszító, sima és ezért csúszós felületek kialakításához jött létre.

  A ragasztás eredményét úgy lehet megszerezni, hogy megfosztja ezeket a tulajdonságokat - csiszolópapírral, kaparóval, darálóval vagy forgó kefével tisztítva. Minél több zománcot távolítanak el a falról, annál biztonságosabb lesz a csempe.

  Vízemulzió

  Az akril vagy emulziós festékek közé tartoznak a latex adalékok, amelyek a festéket a víz és a levegő számára áteresztik. Hosszú, magas páratartalmú festett felület kezd buborékkal felhúzni.

  A speciális láncindítók hatása korlátozott és szinte nem működik. A festett falon lévő csempeburkolás részleteit lásd a következő videón:

  Amellett, hogy vastag (20-30 mm-es magasságú) betéteket készít, meg kell próbálnia az emulziós bevonatot minél többször tisztítani.

  Kétes esetekben alkalmazzon ilyen radikális megoldást, mint a falvakolat megerősítő hálón. Ezután a ragasztóréteg sokkal magabiztosabb lesz.

  Lehetőség van csempék elhelyezésére festett falon: a festékezés technológiáján

  Ha a csempefelületet nézed, gyakran felmerül a kérdés: lehet-e új csempe a festékre rakni. Ha a régi bevonattal a felszínt hagyja, persze képes lesz menteni valamit, de nem fog több kiadást eredményezni a jövőben. Ezzel van és tovább kell érteni.

  Mielőtt a csempét a festett falra fektetné, fel kell készülnie a felületre.

  A tojás megengedhetősége

  Tehát mi fenyegeti a kerámia burkolatok burkolását a festékre? Ez a fajta bevonat ma ritka, mivel a cserép elkerüli a festék- és lakktermékeket a használati gyakoriság és a tulajdonságok tekintetében. Ha úgy dönt, hogy ezt a felületet csempével helyettesíti, akkor el kell kezdeni a régi bevonat típusával, és meg kell találnia a lehetséges további lehetőségeket.

  Annak kérdésére, hogy lehetséges-e csempéket csempézni az olaj, nitro vagy vízalapú festékkel a fürdőszobában vagy más helyiségekben, elég nehéz egyértelmű választ adni. Az a tény, hogy elvileg lehet falat készíteni az egyik ilyen bevonattal a bélés érdekében, de a falazat minősége szenvedhet, ha még a legkisebb eltérés is a technikától.

  Természetesen további időre lesz szükség a felület előkészítéséhez, de ha elkezdi ragasztani a csempe a fényes festék felett, a következő problémák merülhetnek fel:

  • az oldat csúszik a tojófázisban;
  • a további leengedés a legkevesebb terhelésen összeomlik;
  • a telepítés során nehéz lesz a csempe megfelelő helyen tartani, saját súlya alatt mozogni fog;
  • a működés első évében szükség lehet javításra.

  A fent említett rémálmok megakadályozása érdekében fontos, hogy megfelelően felkészítse a felületet.

  A szükséges intézkedések listája a festés típusától függően változhat.

  Ha a felületet későbbi csempézéshez készítik, győződjön meg róla, hogy eltávolítja a zománcot

  zománc

  Talán a legproblémásabb a falak és padlók zománcozása. Az ilyen felületnek fényes felülete, tökéletes simasága és csúszása. Ezenkívül nem haladja meg a nedvességet és gyenge tapadási tulajdonságokkal rendelkezik.

  Ha a zománc tetejére kívánja tenni a csempeit, az eredmény rendkívül megbízhatatlan és kiszámíthatatlan. Ezért javasoljuk, hogy a festék falának maximalizálása érdekében előzetesen ajánlott. Ebből a célból különböző megközelítéseket és eszközöket használhat:

  • Bolgár. A munkához szükség van egy csiszoló fúvókára, amellyel a leginkább elérhető területet kell kezelnie. Egy festékréteget eltávolítunk beton vagy vakolat részecskékkel. A nagy mennyiségű por miatt rendkívül fontos, hogy dolgozó ruházatot és egyéni védőeszközt használjon.
  • A fejsze. A fejszével a zománcot gipsszel lehet levágni. Ennek a módszernek az a hátránya, hogy egy meglehetősen egyenetlen felületre kerül.
  • Csiszolópapír. A daráló alapelve szerint csiszolópapírt használhat, de sokszor nagyobb erőfeszítést igényel. Ez a módszer csak kis területekre alkalmas.

  A zománc eltávolítása a falakról különböző szerszámokkal

  Végül, csupasz betonfalat kell hagyni. A kicsi, kezeletlen területek nem hordoznak különleges fenyegetést, de mégis jobb megpróbálni megszabadulni tőlük, vagy legalábbis tisztítani őket, hogy durvaságot adjanak.

  Olajfesték

  Egy másik népszerű összetétel az olajfesték. A zománccal ellentétben teljesen lehetséges, hogy ilyen felületre rakja a csempe, ha számos előkészítő munkát végez. Ebben az esetben fontos, hogy maximalizálja a bevonat érdességét és növelje a tapadását.

  Ahhoz, hogy a csempe a fürdőszobában lévő olajfestékre kerüljön, az alábbi műveleteket kell elvégeznie:

  • A falat csiszolópapírral vagy csiszolóval homokkal simítsa, hogy durva felületet hozzon létre.
  • Tegyen sekély vájatokat az egész területre. Egy nem éles pengével, egy vésővel vagy egy vésővel egy régi fejszét vehet. Minél több vágás, annál jobb.
  • Távolítsa el a port, és zsírtalanítsa a falat, például acetonnal vagy alkohollal.
  • A felületet alaposan be kell vonni egy ecsettel ellátott mély penetrációs alapozóval, hogy a folyadék minden bemetszést és pórust kitöltsen.

  A csempe alatti felület előkészítése olajfestékkel

  Ennek a módszernek köszönhetően jelentősen javíthatja a felület tapadását és növelheti a jövő falazásának megbízhatóságát.

  Vízemulziós készítmények

  Egy másik aktuális kérdés: lehet-e ragasztani a csempe a vízalapú festékre? Ez a fajta bevonat bőséges különbségeket mutat az előzőektől. Meg kell jegyezni, hogy a fürdőszobában és más, magas páratartalmú helyiségekben főleg a latex adalékanyagokat tartalmazó készítményeket használják. Ez a festék alacsonyabb áteresztőképességgel rendelkezik.

  A vízalapú festéknek egy jellemzője van: a levegőhöz való hozzáférés korlátozása és a páratartalom növelése esetén megdagadhat és elkezdhet eldobni. Ezért nem ajánlott csempéket elhelyezni rajta. Még akkor is, ha minőségi alapozóval kezelik, idővel a bélés alapja buborékolódni kezd.

  A vízalapú festék eltávolításának legegyszerűbb módja

  A vízalapú festék eltávolítása könnyebb, mint más típusú festékek. Itt egy olyan eljárás, amellyel a falat gipsszel lehúzhatjuk, tökéletes, mivel túlnyomórészt az előre vakolt felületet festette. A munka, attól függően, hogy a szoba területe 1-2 napig tart.

  Ragasztás kiválasztása

  Az a kérdés, hogy hogyan helyesen helyezzük a csempe a festék, van egy másik fontos pont - mi jobb ragasztani a csempe. Ebben az esetben nem kell a szokásos cement-homok habarcsot használni, hanem speciális megerősített ragasztót.

  Annak érdekében, hogy megnövelje a tartósságát és a behatolás mértékét a bázis felszínére, hozzáadhat PVA ragasztót a kompozícióhoz.

  Már léteznek különleges készítmények, amelyek már tartalmaznak ilyen adalékanyagokat. Gyorsan száradó ragasztók is ajánlottak a kúszó nedves falazás veszélyének megelőzésére.

  Ha követni fogja ezeket az ajánlásokat, és nem lusta, hogy hogyan készítse el a falakat a szembenézéshez, akkor egy új csempe nem kevesebb, mint egy, amelyet beton felületre helyezett.

  Lehetőség van a festék burkolására festékre: 4 fekvővég


  Lehetséges, hogy a lapkát a festékre helyezzük, ha helyesen közelítünk ehhez a folyamathoz A burkolatok meglehetősen gyakoriak a felületi kikészítéshez. Ma már a piacon minden minőségi csempe megtalálható. Természetesen, ha egy ház vagy egy lakás tulajdonosai szeretnék hosszú ideig szolgálni a csempéket, akkor kiváló minőségű anyagokat választanak. De a javítás kezdetén sokan kezdik elgondolni: "Lehetséges-e egy alom a szépségbe?" A kérdésre adott válasz ebben a cikkben található. Érdemes megjegyezni, hogy a pénzt megtakarító vágy szomorú következményekhez vezethet.

  Cserépezhetek festett falon?

  Ma a legtöbb lakóövezetben a padló- és falfelületek kerámia burkolólapokkal készülnek. A csempe többször is meghaladja a festéket a felhasználás gyakoriságával, mint befejezése. A csempe behelyezése előtt különös figyelmet kell fordítani a régi típusú felületre és állapotára.

  Az a kérdés, hogy lehet-e közvetlenül a festett felületen csempézni, nagyon bonyolult. Nincs határozott választ rá - mindez az előző felület befejeződésének minőségétől függ.

  A falakat olajjal vagy vízalapú festékkel lehet bevonni. Elméletileg lehetséges a csempe ilyen bevonatra helyezni, azzal a feltétellel, hogy a felület kiváló minőségű. A felület legcsekélyebb hibája jelenlétében a csempe burkolásának minősége szükségszerűen szenved.


  Mielőtt a régi padlólapra rakja a csempe, értékelje a felület minőségét

  Mit lehet találni:

  • A csemperagasztó a felszínre csúszhat, mielőtt letenni.
  • A legkisebb terhelés elpusztíthatja a tojást.
  • A csempe felhelyezésekor probléma merül fel, amikor saját súlya alatt mozog.
  • Az elhelyezett cserép nem tud ellenállni az évnek, ami új javításokat és további költségeket von maga után.

  A gondatlanság és a megmentés vágya ahhoz vezethet, hogy a csempe behelyezése sokkal több idő és pénz lesz. A repedezett szépségre nem lehet csempét elhelyezni - teljesen eltávolítani kell. A festék falon való elhelyezése során szükséges intézkedések meghozatala a festék minőségétől függ.

  A válasz: lehet-e ragasztani a csempe a vízalapú festékre?

  Sokak számára a tényleges kérdés a csempe ragasztása vízalapú festékkel. Ez a fajta felület meglehetősen gyakori. A vízzel borított festék bevonat határozottan különbözik a bevonatok más típusától.

  A vízemulziónak számos olyan tulajdonsága van, amelyet figyelembe kell venni annak eldöntésekor, hogy a burkolat tetejére csempét kelljen elhelyezni.

  Ez a fajta festék általában latex adalékokat tartalmaz, amelyek vízállóvá teszik. Az emulziós festéket a nedvesség elégtelen ellenállása, valamint a nedvesség növelése jellemzi. Ha ezek a jelenségek bármelyike ​​bekövetkezik, a festék a legtöbb esetben megduzzad és lehámul. Nem reménykedhet még a legjobb alapozó összetételért sem.


  Számos szakember javasolja a vízalapú festék tisztítását, mielőtt ragasztották a csempeit.

  Hogyan lehet tisztítani a falat a festéktől:

  • Éles spatulát használhat. Használatakor ügyelni kell arra, hogy ne sérüljön a fal falának felületén a festék alatt.
  • Ha a spatula nem képes megbirkózni, a nagy csiszolópapír segít megszabadulni a festéktől.
  • Különös figyelmet kell fordítani a felső réteg eltávolítására, kisebb szabálytalanságok eltávolítására és a szomszédos festékfoltok eltávolítására.
  • A felület kiváló minőségű és könnyebb tisztításához a szakemberek javasolják a bevágás módszerének használatát. Ehhez átlós kereszt alakú karcolásokra van szükség. Nagyon mélynek kell lenniük.
  • A felületet porból kell tisztítani. A felület lefedése mélyen behatoló alapozó segítségével.

  Minőségi felépítésű felület garantálja, hogy a falon lévő csempe évekig tart. Egyes kézművesek lehetővé teszik a burkolólapok festését a festett felületen, miután korábban speciális fém hálót építettek a falra. A legfontosabb dolog -, hogy megakadályozzák a dudorok és egyéb észlelhető hibák előfordulását.

  Hogyan készítsek csempéket egy festett falon?

  A kiváló minőségű javítási munkálatok során bármilyen felületkezelő anyag felületét meg kell tisztítani. Ideális esetben a festéket meg kell tisztítani, a régi gitt és gipszet el kell távolítani, és a falfelületet meg kell javítani és meg kell kezdeni. De egyesek, valamilyen oknál fogva, kíváncsiak a fel nem készített felületre való csempék felállításának lehetőségéről.

  Sokak számára a burkolólapok festése a festett felületeken az a vonakodáson alapul, hogy sok időt töltenek a fal előkészítése érdekében egy új típusú felületre.

  A szakemberek biztosítják, hogy a felület tisztítása szükséges, ha a tulajdonosok nem kívánják újraértékelni a javítást hat hónap vagy egy év után. Ha az érvek nem változtatják meg a döntést, és a tulajdonosok a csempere akarják tenni a festékeket, akkor az előkészítő munka nem kerülhető el. Nem mondhatjuk, hogy kevesebb időt és erőfeszítést igényelnek.


  A csempe a festett falra önállóan helyezhető el, a legfontosabb az, hogy megismerkedjenek azzal, hogyan kell helyesen csinálni.

  Tippek a csempék behelyezéséhez:

  • Festse a festéket kalapáccsal, fejszével vagy perforátorral.
  • A karcos helyeket festék, gitt vagy gipszből kell tisztítani. A bemélyedéseknek soknak kell lenniük.
  • A tüskék segítségével a fali fém vagy polipropilén hálóhoz lehet rögzíteni.
  • A befejezést mélyen behatoló alapozóval végezzük.

  A felület csempézéséhez nagyon jó minőségű ragasztót kell használni. Érdekes módon sokan szeretnének megmenteni a formázást a festék eltávolítása nélkül. De a festett falon való elhelyezése drágább lehet.

  Milyen felületre lehet csempézni

  A kerámia burkolólapok elhelyezése helyesen történik, különben fennáll annak a veszélye, hogy a csempe meglehetősen rövid idő után leeshet. Fontos, hogy a felület, amelyen a csempe van elhelyezve, jól felkészült. Ne hagyja figyelmen kívül a szakmai építők tanácsát.

  A falfelületnek négy kritériumnak kell megfelelnie: száraznak, tisztanak, megbízhatónak és megfelelő tapadási fokúnak kell lennie.

  A festett felületek speciális felkészítést igényelnek a falak burkolására. De vannak olyan felületek, amelyeken kerámiákat lehet elhelyezni, anélkül, hogy először eltávolítanák az utolsó befejezést. Új csempe lehet elhelyezni a régi, ha az utóbbi kvalitatív kapcsolatban van a falon.


  Lehetőség van szinte bármilyen felületre elhelyezni a cserépet, ha megfelelően felkészültek javításra

  Tippek csempék burkolásához:

  • Régi csempe kell hozzáérni, hogy megbizonyosodjon róla, hogy szoros a falhoz.
  • Ha elakadt burkolólapokat találtak, azokat el kell távolítani, és a lyukakat ki kell tölteni egy speciális keverékkel a kiegyenlítés érdekében.
  • A csempe behelyezése előtt alaposan meg kell tisztítani és zsírtalanítani kell a régi felületet.

  A burkolólapot a régi habarcsra is fel lehet helyezni, amelyhez az előző csempe van rögzítve. Fontos figyelembe venni, hogy a fal felületét előre kell beállítani. A gipszkarton burkolólapjainak burkolásakor speciális alapozó emulzióval kell őket kezelni.

  Hogyan lehet lapokat elhelyezni festett falon (videó)

  A csempe szépen néz ki a falon. Hasznos és tartós, ha megfelelően fel van helyezve a felületre. Sokan figyelmen kívül hagyják a szabályokat, és a lapkát közvetlenül az utolsó befejezésre helyezték. Nem tilos ezt megtenni, de nem célszerű, mivel egy ilyen csempe élettartama nagyon kicsi. A csempe behelyezése előtt a falfelületet jól fel kell készíteni. Az elkészítési módok a múltbeli fajták típusától függően változnak.

  Hogyan lehet egy csempe a festékre?

  Gyakran a javítások során egyszerűsíteni kell a feladatot - nem szabad időt és erőfeszítést kivenni a festék eltávolításakor, és a lapkát közvetlenül a festékréteg tetejére helyezni. Az ebben a cikkben tárgyalt tény, hogy vajon lefedhető-e a csempe a festékre.

  Festés és cserép kompatibilitás

  Amikor festett felületre rakja a csempe, valószínűleg ezek a problémák jelentkeznek:

  1. A festett fal ragasztási tulajdonságai nem teszik lehetővé a csempe szilárd rögzítését, és a megoldás feltérképez.
  2. Még akkor is, ha a csempe a festékre ragasztva lehet, a jövőben még egy kis terheléssel is összeomlik.
  3. A burkolólapok elhelyezése nehéz lesz, mivel súlya alatt feltúszik.
  4. Biztosan nagyon hamar újra kell javítania.

  A fent felsorolt ​​problémák elkerülése érdekében helyesen fel kell készíteni a felületet. Az erőfeszítés jellege a lefedettség típusától függ. Az alábbiakban a bevonatok főbb típusaira tekintünk.

  zománc

  A zománcfelületeken a legnehezebb a csempe elhelyezése. Az a tény, hogy a zománcot fényes fény jellemzi, csúszós és sima. A zománc felülete ellenáll a nedvességnek, de nagyon alacsony tapadási tulajdonságokkal rendelkezik.

  A zománc eltávolítása a falakról

  A csempe fekszik a zománc festék nagyon megbízhatatlan. Ezért a csempe behelyezése előtt célszerű a zománc felületének tisztítását a következő szerszámokkal:

  1. Köszörű. A munkához szükség van egy csiszoló fúvókára, amely lehetővé teszi a lehető legnagyobb terület kezelését. Szemüvegben és kesztyűben kell dolgozni.
  2. A fejsze. Ezzel az eszközzel eltávolíthatja a vastag rétegeket a festékkel együtt. Ennek a módszernek a hátránya, hogy a felszín valószínűleg nem lesz elég lapos.
  3. Csiszolópapír. A feldolgozás pontossága sokkal magasabb, mint a fejsze, de az ilyen műveletek összetettsége sokkal magasabb. A csiszolópapírt általában kis mennyiségű munkára használják.

  Csak a zománc tisztítása után elkezdheti a burkolatok cseréjét. A kisebb területeken, ahol a zománcot még nem távolították el, nem jelent nagy problémát. Azonban jobb, ha a fal a lehető legtisztább a zománcból.

  Olajfesték

  A zománcos készítményekkel ellentétben az olajfestékek jelentősen jobb tapadást mutatnak. Ebben az esetben azonban előkészítő tevékenységet kell végezni. Céljuk, hogy a felületet a lehető legnagyobb érdességgel biztosítsuk az anyagok tapadásának javítása érdekében.

  A felület előkészítésének lépései olajfestékkel

  Ezért, mielőtt a csempe felületét olajfestékkel festette, hajtsa végre a következő műveleteket:

  1. Csiszolópapírral vagy őrlőberendezésekkel a fal durvábbá válik.
  2. A fal egész területén apró csomópontokat készítünk. A hornyokat egy fejszével lehet készíteni. Szintén alkalmas véső vagy véső.
  3. Tisztítjuk a falat a szennyeződéstől és a portól. Zsírtalanítsa a felületet. Alkalmas fehér szeszesital vagy aceton zsírtalanítására.
  4. A falat egy mély penetrációs alapozóval dolgozzuk fel. Erős ecsettel. A feladat az, hogy az egyes mélyedéseket egy alapozóval tölti ki.

  A fent ismertetett műveletek jelentősen növelni fogják a festett felület tapadási tulajdonságait.

  Vízbázisú festékek

  Az ilyen készítményeket különösen gyakran alkalmazzák a magas páratartalmú helyiségekben, mivel latexet tartalmaznak. A vízbázisú festékeket az jellemzi, hogy az oxigénhiány és a magas páratartalom miatt elkezdenek duzzadni és lehámlani. Így a vízalapú festékkel lefedett felületek cseréje nem helyes döntés. Ebben az esetben nem segít, még egy jó alapozó sem.

  A vízzel borított festék eltávolítása a falakról

  A vízbázisú festék könnyebben eltávolítható, mint az olaj összetétele vagy a zománc. Kívánatos a festék eltávolítása a vakolattal együtt.

  Csempe ragasztó kiválasztása

  Ha a régi festék burkolásáról beszélünk, különösen fontos a ragasztó helyes megválasztásának kérdése. Nem lesz szükség szabványra a csempék cement-homok habarcs, és egy speciális megerősített ragasztó kompozíció.

  A ragasztó önmagában is elkészíthető, ha PVA ragasztót ad hozzá a cementhez és a homokhabhoz. Ha nem szeretné magát a kompozíció elkészítésével foglalkozni, akkor készpénzes ragasztót vásárolhat a boltban. Javasoljuk, hogy előnyben részesítsék a gyorsan száradó ragasztási fajtákat, különösen akkor, ha nedves felületre rakják a cserépet.

  Csempézés

  A burkolólapot speciális ragasztóval helyezzük a nem vakolt felületre.

  Szakaszok doboza csempe

  Az alábbiakban bemutatjuk a munkát:

  1. A ragasztót keverje össze a gyártó ajánlásaival az áruk csomagolásán.
  2. A ragasztókészítményt a kezelt felületre fogazott simítóval hordjuk fel. Ugyanakkor ajánlatos a bal alsó sarokból kiindulni. A felesleges ragasztót is eltávolítjuk egy fogazott simítóval.
  3. Vesszük az első lapkát, tedd a megoldásra, és kissé nyomjuk le, várva a megbízható rögzítés pillanatát.
  4. Az építési szintet a csempe felé helyezzük, és ellenőrizzük a berendezés síkosságát. Ha vannak eltérések, illessze össze a csempe gumicsapacssal.
  5. Amikor a csempe be van építve, a sarkokba műanyag keresztezéssel csatoljuk. Ezeknek a részleteknek köszönhetően lehetőség van az ízületek normális méretének fenntartására.
  6. Tegye az első csík sorát. Miután telepítette mindegyiket, ellenőrizze a csempe helyének helyességét egymáshoz képest. Szükség esetén levágjuk a csempe egy kis ragasztó hozzáadásával vagy fordítva - túl sok eltávolításra.
  7. Az első sor lefektetése után mérje meg a vízszintes szintet.
  8. Az összes következő sort ugyanúgy teszik meg.
  9. Ha a csempe nem teljesen illeszkedik, vegyen egy csempe vágót, és vágja le a felesleget. Ideális esetben használjon csempevágót és csiszolót, mivel ebben az esetben a csempe szélei simábbak lesznek.
  10. Amikor a csempe lefektetése befejeződött, távolítsa el a kereszteket, és várjon addig, amíg a ragasztó teljesen megszárad.
  11. Az utolsó lépés - az ízületek fugázása.

  Tehát, amint az a cikkből látható, a festék burkolata nem mindig indokolt, különösen vízalapú és zománcfestékek esetén. Az olajfestékek esetében a csempe a festett felületre nagyon helyén van, de ebben az esetben sem lehet elkerülni az előkészítő munkát. Mindenesetre egy megerősítő elemre van szükség, amelyet egy cement-homok habarccsal kell összekeverni.

  Ragasztom a csempe a festékre

  Gyakran szembe kell néznünk a helyzetével, amikor egy régi lakást vásárolunk, és a fürdőszobájában lévő falak réteggel borítják. Egy ilyen finomság néha elég jól néz ki, és az a gondolat, hogy megszabadulhat, az eljövendő gondoskodó és hálátlan mű miatt retteg. A megfelelő megoldás mindig az lenne, ha az ilyen falakat gipszkartonra vagy műanyag panelekre koptatná. De mit tegyünk, ha egy csempe, mint egy szoba befejeződik, és nincs lehetősége és vágya arra, hogy pénzt költsünk a gipszkarton felépítésére. Elhelyezhetem a csempe a festékre? Ez a bevonat tartós és milyen anyagok szükségesek ehhez?

  Mi ez a cikk?

  Hogyan készítsünk egy festett felületet a csempék készítéséhez

  A kérdés megválaszolására: "Lehet-e ragasztani a csempeit egy festékre", az egyetlen igaz és egyértelmű választ adhatjuk - "nem". A festék tapadása a falhoz nem teszi lehetővé, hogy további terhelést vegyen igénybe. Kezdetben az anyag ragasztási és ragasztási tulajdonságait saját súlyára tervezték, és ez ésszerű. A csempe és ragasztóanyag tömege elég nagy ahhoz, hogy a legerősebb festékréteg legyen. Ugyanakkor a festék bevonat által a fő felületre kifejtett tömörség nem teszi lehetővé, hogy a csempe beillesztésére szolgáló keverékek behatoljanak rajta, és így ne engedjük szilárd felületre kapcsolni.

  Vannak azonban olyan helyzetek is, amikor tilos a csempe a festékre, minden korlátozás ellenére. Példa erre a régi helyiségek értékesítését megelőző átépítésének szükségessége. Az új tulajdonosok valószínűleg még mindig javításokat végeznek a saját útjukon, de az ingatlan ára magasabb lesz, ha a belsőépítészet egy kicsit megjeleníthető.

  Ilyen helyzetekben a csempe behelyezése előtt legalább a festett felületi réteg fő részét el kell távolítani vagy károsítani. Erre a célra

  • ax vagy kalapács;
  • csiszolópapírral;
  • csiszoló vagy csiszoló fúvókák csiszológépekhez;
  • épület hajszárító;
  • festékeltávolítók.

  Ezek közül bármelyik eszköz működni fog. A legfontosabb dolog az, hogy a ragasztókompozíciónak lehetősége van a festék alatt lévő felületre legalább részben érintkezni.

  Ehhez a kiválasztott eszközzel mechanikus tárgyat használva gyakori csomókat kell alkalmazni a fal vagy a padló teljes felületén, ahol a tisztítást végezzük. Minél gyakrabban és sűrűbben alkalmazzák a bemélyedéseket, annál később a csempe fog tartani.

  Ha hajszárítót vagy kémiát használnak, a cél ugyanaz. Meg kell próbálni a lehető legnagyobb mértékben eltávolítani a bevonat fényes réteget és minden olyan területet, amely a választott eszköz hatására eltűnik.

  A kémia, a hő és a csiszolóanyagok együttes alkalmazása ajánlott. Ha egy módszer nem segít, a második biztosan megbirkózik.

  Azok a területek, amelyek bármilyen eszközzel szemben állnak, akár szinte alkalmasnak is lehetnek számukra, hogy kipróbálják magukat a csempe alapjaként.

  Hogyan ragasztani csempéket a kezelt felületen?

  1. Clay. A legjobb megoldás a csempék elhelyezése egy festett falon lenne, ha a burkolat felépítése akril ragasztó előállítására. Ez a csemperagasztó kifejezetten olyan festett felületekhez és más anyagokhoz készült, amelyek más vegyületek által nem jól behatolnak.
  2. Zsírtalanító. A csempe behelyezése előtt az összes kezelt falnak nem csak a maradék hámló festék és a por tisztítása szükséges, hanem az oldószerekkel való zsírtalanítás is. Ez lehetővé teszi, hogy az akril réteg jobban kötődjön a fő felülethez és a régi festékhez.
  3. Alapozás. A ragasztó felhordása előtt az egész felületet speciális alapozóval kell előkezelni, amelyet akrilvegyületekkel való munkavégzésre terveztek. Figyelembe kell vennie a munkát. Ha ez utca, akkor a primert kültéri munkákhoz kell használni.
  4. Csempe kiválasztása. A festett felületek burkolatának kiválasz- tásához nem szükséges kiválogatni a porcelán-kõedényt. Ez egy nehéz és megbízható bélés, de súlya nagyobb valószínűséggel mínusz ebben a helyzetben, és a megbízhatóság felesleges lehetőség.
  5. A sorok száma. A csempeburkolatok sorainak vertikális síkra történő alkalmazása nem lehet több, mint két sor, annak megakadályozása érdekében, hogy az anyag csússzon egy csúszós felületen.
  6. Szárítás. Engedje meg, hogy az emelő teljesen átmegy az edzés és szárítás teljes ciklusán, amit a csomagoláson feltüntet. Ne rakja be a burkolólapot semmilyen eszközzel (vízvezeték szerelés vagy bútorok rögzítése) a teljes edzésciklus végéig.
  7. A felületek kezelése. Ha a fent leírt módon festett felületeket kell működtetni, akkor meg kell próbálnia minél nagyobb védelmet a mechanikai hatásoktól és terheléstől.

  következtetés

  Ha gondosan és felelősségteljesen végrehajtja az összes fenti ajánlást, akkor teljesen elfogadható és még meglehetősen megbízható eredményt kaphat. Nem mondható el, hogy ilyen csempe-szerelési módszert engedélyeznék bármely hivatalos építési területen, de hazai változatban, a munkaerő és a pénz megtakarítása érdekében ez meglehetősen ésszerű megoldás a problémára.

  csempék olajfestékkel

  A fürdő falai olajfestékkel voltak festve. Pontosabban, többször festettek, legalább öt réteg van. Pontosan megette. Megpróbáltam eltávolítani ezt a festéket oldószerekkel, hajszárítóval, és ostobán vésővel. A végén csak egy perforátor, éles véső a percutás módban, de hihetetlenül időigényes - sőt, nem kell festéket, hanem 3-5 mm vastag betonréteget eltávolítani több négyzetméter falról.

  Szeretném ezt a cserépet lefedni anélkül, hogy a falat elkapnám.

  A terv egy gipsz háló, fém, a csavarok, a fél méter a falon. Szorosan meghúzni és csempézni rajta. Talán két rétegben, ha nem tudsz finomra vágni. Működni fog?

  bunker6 írta:
  Egy ilyen terv

  A festéket sima, durva csiszolópapírral törölje át, öblítse le a szódával és tiszta vízzel, alkalmazzon primert - bekontakt, hagyja megszáradni. és ragasztja fel a csempeit.

  Ilyen esetekben ezt teszem:
  a) nagy felületű csiszolás, hogy eltávolítsa a fényt. Ez nem hosszú, 10-15 perc az egész fürdőszobában.
  b) csemperagasztóval a festéket "a lapon" vékony réteggel kell bevinni. Szárítás után a csempe a szokásos módon ragasztva van.
  Ez elég ahhoz, hogy a csempe hosszú évekig álljon.

  bunker6 írta:
  A terv egy gipsz háló, fém, a csavarok, a fél méter a falon. Szorosan meghúzni és csempézni rajta. Talán két rétegben, ha nem tudsz finomra vágni. Működni fog?

  Természetesen ez fog működni, de olcsóbb lesz egy személy bérlése, hogy szalagot festessen. Számítsd ki, mennyi a rács tüskével és egy másik csemperagasztóval lesz a rács vastagsága, és felajánlja ennek az összegnek a felét a pályázóknak. Biztos vagyok benne - azoktól, akik meg akarják szakítani a festéket, nem lesz rebound)))

  A rács meg fog feszülni, és egy öböl falával lesz ellátva.
  1 lehetőség.- vágás. Az interneten megtalálja.

  1. opció - látta, hogyan kell eltávolítani az olajfestéket hőpisztollyal. olvasni az újságokban, van valaki, aki ilyen szolgáltatásokat nyújt.

  3 opció.
  A jelölt feltétele: kézzel kézzel tisztítani a falat, a kifizetés 1000 dollár.
  egy fal tisztítása, a vesztes halott.

  bunker6 írta:
  Az egyetlen munkahely a végére egy perforátor, éles véső a ütős módban, de ez hihetetlenül időigényes - valójában nem kell eltávolítani a festéket, hanem a beton rétegét

  .
  a holttestet csendben végzik, három fal maradt.
  Most a következő pályázó fordulata.

  A Notches egy olyan technológia, amely a TESZTELEKET, a tegnapi technikára helyezi a megoldást.
  A masztix felhelyezésénél (a csemperagasztó prototípusánál) merülésekre volt szükség.
  A rács a tegnapi technológia is, amelyet akkor használtak, ha nem voltak polimer vakolatok, csak cement és mész.

  sergeyX írta:
  távolítsa el az olajfestéket hőpisztoly segítségével

  Még próbáltam a gázégőt. A festék nagyon öreg, a fűtés csak dubeet erősebb.

  Gray írta:
  fektetés

  Ebből a helyből egy kicsit többet?

  És igen, nagyon köszönöm. Nem vártam ilyen gyorsan. Nem látom a problémákat, hogy őszinte legyek - 500 rubel lesz az egész fürdőszobában, és sokkal örömömösebb a jó lyukkal rendelkező csavarok lyukainak fúrásához, mint egy csiszológéphez csavarni.

  bunker6 írta:
  egy kicsit többet?

  "A PC-maszk összetétele tartalmaz (tömegrészben): lágyított polivinil-acetát-diszperziót - 1, víz-2,3 és száraz cement-homok keverék 100-as jelölésből, amelyet ilyen mennyiségben kell bevinni, hogy a műanyag konzisztenciát biztosítsanak." (С)

  Ugyanaz volt a helyzetem. Saját kockázatára, és úgy döntött, hogy megpróbálja megakadályozni a festék eltávolítását, csak hajtsa le és vágja le a vájatokat egy vésővel, rács nélkül. Használt ragasztó Petromiks a COMPLEX felületekhez. Elhelyezésem az első életemben. Furcsa módon 6 évig tart. Tehát ez egy lehetséges lehetőség, bár rossz. Ui ha a csiszoló gyakran a sekély hornyok keresztmetszetét képezi, akkor ez segíthet?

  wal73 írta:
  Tehát ez egy lehetséges lehetőség, bár rossz.

  rossz - igen, mert a bemetszéseknek nem kellett megtenniük.

  Van egy háziasszony a környéken? Valószínűleg egy vendégmunkás? A csőhöz vagy a törmelékhez hegesztett tengelyűnek kell lennie -, hogy a jeget kivesszük. Hívja meg őt az eszközzel néhány napig. Hagyja, hogy a házvezető előhúzza a fejszét.
  Egyszer kellett betörni a festéket. lapos helyeken, széles vésővel, durva vésőkkel - hosszú vésővel. A vésőnek jónak és élesnek kell lennie.

  wal73 írta:
  Használt ragasztó. a COMPLEX felületekre.

  +Az 1 is nagyon valós és működő változat.
  Hasonló tapadóanyagot is készíthetünk ragasztórétegként. A kikeményedés után már normális a ragasztás.

  Örömmel olvassam el a szuperperforátorokat és a hőpisztolyokat
  Az otthonomban: először jött egy üveg, és különlegesen festette a falakat
  olajfesték gipszen.
  Két nappal később a csempe a homok-cementhez, a PVA-val keverve
  20 évig (a ház súlyos zsugorodásával) egyetlen csempe sem esett el.

  vedad írta:
  Az otthonomban: először jött egy üveg, és különlegesen festette a falakat
  olajfesték gipszen.

  Úgy hangzik, mint: Santa Claus jött. Lehet, hogy nem volt ilyen.

  vedad írta:
  tegye a csempeit a homokcementre, a PVA-ra gyúrja

  ne mondd el az arányokat?

  Az IMHO 2-es és 3-as számai megoldják az összes problémát. értelme kitalálni?

  Biztosan. De a festék maga is a falon tart? Mégis öt réteg. Ha bízik, nem kell levenni.

  levian írta:
  ne mondd el az arányokat?

  3k1, mint a tojás. Pva 1 liter vödörenként. De meg kell győződnünk arról, hogy a PVA nem kúszik fel a cementből. Volt ilyen eset.
  De a mi korunkban úgy tűnik számomra, hogy könnyebb normális ragasztót vásárolni, mint például a Vetonit Renovation, nehéz felületekre. Értékelje, mennyire kellemes a munka.

  Alex_Penza írta:
  hogy a PVA ne csavarja le a cementet. Volt ilyen eset.

  és még mindig túlt fel, vagy a csempe meglehetősen gyenge lesz, az egészet elvonják.
  By the way, szinte mindazok, akik csináltak egy sűrítővel korábban, bár a cserép nem esett (még mindig nem vették le), de a felület minden karcolás.

  Bonyolultabb, azt hiszem.. A festékre tényleg és határozottan egy csempe is lehet, az ALSO festék cement keverékével, és ez az.

  Oops-63 írta:
  Bonyolultabb, azt hiszem.. A festékre tényleg és határozottan egy csempe is lehet, az ALSO festék cement keverékével, és ez az.

  Mindenki tudja, hogyan kell tovább? Semmi bűncselekmény, viccelek.

  A vágást egy fejszével végezte, porosodott, majd konkrét érintkezés volt, nehéznek kell lennie

  A fürdő falait olajfesték borította. Közvetlenül a fürdőszobája fölött ipari gereblye - és nagyon szoros volt, hogy a felszín többi részén csiszolópapírral dörzsölje meg a bőrt, és talajjal borította be (akkoriban nem hallott a konkrét érintkezésről). Így fel egy öv a csempe. Elvben tartva. De: egy fal kissé le tud játszani - valahogy erősen lehajolt - és a csempe egy kicsit mozgott (csak a fürdőszoba felett). És így maradt - az asm réteg maga, maga a fal. Véleményem szerint a szomszédai öböl egy kicsit többet segített. Gondoltam és gondoltam, és összeragasztották az összes csempe szilikonnal, így maradt a ragasztóréteg bizonyos rugalmassága. Fél év - minden tart.

  De úgy döntöttem, hogy a táblát olyan helyeken jelentem, ahol nincs ott, és újra szilikonra szeretnék tenni. Felületek - matt víz emulzió a tetején és fényes olajfesték - az alján. Mi vonzza a szilikont: a réteg rugalmasságát és a munka egyszerűségét (nyomja meg a pisztoly ravasztját, nem kell beavatkoznia, nem kell fésű spatulák.) Mit gondolnak az emberek? Érdemes és hogyan lehet legjobban elkészíteni a felületet?

  AlexKu írta:
  Mit gondolnak az emberek? Érdemes és hogyan lehet legjobban elkészíteni a felületet?

  Az ilyen ragasztók felületének egyenletesnek kell lennie.
  kész diszperziókat vásárolhat stb.
  a mínuszok, azonnal a habarcs. ha a habarcs nem rugalmas, akkor a szilikon rugalmassága elvész (vagy a habarcs megtörik és biztosan).
  Elvben a megrendelő kérésére ragasztott a kerámia diszperziós ragasztóval a linóleumhoz. a pont igazsága nem különösebben látható. de akár a szilikon is. Egyébként a folyékony körmök vízállóak és átlátszóak.

  gans gr írta:
  Az ilyen ragasztók felületének egyenletesnek kell lennie.

  +1, nem láttam falakat a fegyverektől a szintig, ha nincs rá szükséged, és mindenkivel elégedettek, akkor jobb, ha a csempeit ragasztja a folyékony körömre

  A hátborzongató köröm kőkeményre keményedik. By the way, a tapasztalat a ragasztás fa (meghal a parketta tábla) - sok dolog eltűnt az idő múlásával, már ragasztott epoxi. Ezért nem bízok túl sok a körmökben. De aztán elkezdtem tisztelni a szilikont: a konyhában bútorokat készítettem, és nagyon szép befejezett ajtókat vettem fel (gyárilag, mintha nem szabványos). Tehát az MDF egyik ajtajában szilikon ragasztott üveg volt. Alig húzta le - vagy inkább levágta (egyszerűen nem szakadt le).

  Nos, akkor a Masters szerint nincs szilikon bűncselekmény a csempe alatt? Otlichnenko! De még nem válaszoltak a felszín előkészítésére (olaj és víz diszperzió).

  Kemény habarccsal - igen, a rugalmasság részben elveszett. Úgy gondolom, hogy a felület lejátszásakor a habarcs megtörik. Nos, füge vele! Hirtelen egy új törlést! Ez először egyfajta vis maior, és másodszor sokkal könnyebb, mint a cserélhető csempe.

  By the way, ugyanakkor - tanácsot adni, hogyan kell törölni megfelelően. Úgy tűnik, vannak titkok. Én magam tanítottam, először megnéztem, hogy miként tette, aztán többször is magamnak mondtam - azt hiszem, sikeres volt (beleértve az ilyen ravasz festoonokat is), mindenféle görbe karok körbejáródtak, és a WC-tálak. De a habarcs valahogy egyenetlenül esik.

  Hogyan lehet egy csempe a festékre?

  A javítások során olyan problémát tapasztalhat, mint egy régi befejezése, majd felmerül a legitim kérdés: hogyan kell a lapkát elhelyezni a festékre? A szakértők javasolják, hogy távolítsák el a régi bevonatot a falról, és csak akkor csinálják meg a csempék telepítését. Bár néha a megtakarítási vágy, és a javítási munkák során gyakran úgy döntenek, hogy a régi festék burkolatát lefektetik.

  Ezért, ha nincs időd és a szükséges pénzeszközök, megpróbálhatod ezt megtenni. Ebben az esetben vegye figyelembe, hogy még mindig el kell készíteni néhány előkészítő munkát, és be kell fektetnie a szükséges anyagokat, mielőtt a csempe a festékre fektetné.

  edzés

  Nagyjából ez könnyű feladat. De vannak különleges követelmények, valamint a lefektetés technológiája és az alapkészítés. Ez figyelembe veszi a festék típusát és a felület (fal vagy padló) típusát.

  Először is tanulmányozza a festéket, mert más is lehet. Abszolút nem ajánlott csúszós, fényes festékkel dolgozni. Fektetés bonyolult csúszó csempe. Végső megoldásként azonban ilyen festékkel dolgozhatunk, mert ehhez elegendő érdesség szükséges. Dörzsölje a festéket csiszolópapírral, és vágjon be egy kis kalapácsot vagy vésőt egy kalapáccsal. A matt festékkel, különösen nem kell rendetlenség körül.

  Amikor a felület durvává válik, előzetesen meg kell kezdeni. Ehhez egy speciális mélyedést kell használni, amely még mélyebbre teszi a felületet.

  Stílus jellemzői

  Amikor az alapozó megszárad, elkezdheti a csempék burkolását. Itt talál egy másik akadályt, különösen a falakat. A probléma az, hogy a lefektetést a felületen kell elvégezni a vakolat nélkül, amely nem alkalmazható a festékre, mivel egyszerűen csak csúszik. Ez azt jelenti, hogy minden rendellenességet tapadós oldattal kell rögzíteni.

  A száraz ragasztó keveréket a helyzetének megfelelően választja ki. Kívánt esetben a ragasztót megnövelhetjük a változatlan PVA hozzáadásával. De ne felejtsük el, hogy a száraz keveréket először hígítjuk, majd csak a PVA ragasztót lehet hozzáadni a kész megoldáshoz. A csempék gyártására vonatkozó további intézkedések nem különböznek a normál munka teljesítményétől.

  Amint láthatja a csempe burkolását a festékre - elég jól elvégezhető feladat. Türelem és némi erőfeszítés - és minden stílus megvan.