Legfontosabb > Fürdő

Hogyan készítsünk csempe a gipszkartonra - Tippek a Providence Works számára

A közelmúltban a gipszkarton burkolását igen népszerűvé vált. Annak ellenére is, hogy sokan szkeptikusak az ilyen jellegű munkákért, és úgy vélik, hogy ilyen rövid életűek. Arra a következtetésre jutva, hogy a burkolat súlya megsemmisíti a gipszkarton lapjait, és minden munkát hiába hajtanak végre. De ez messze a helyzet, élünk az új termelési technológiák világában, és a modern anyag - gipszkarton, sok lehetősége van.

Mint tudják, az utóbbi időben a gipszkarton kiváló alapot nyújt a burkolólapok gyártásához, mivel lehetővé teszi a felület tökéletes szintjét. Ezért akarja gyorsan elvégezni a javításokat az összes technológiának és állami szabványnak megfelelően, egy ilyen alapítvány jó segítő lesz.

Ez nem furcsa, de a jelenség a szintező gipszkarton falburkolásához a közelmúltban nem ritka. És szinte mindenhol találkozhat vele, a folyosóról indulva, a konyhával és a fürdőszobával végződve. Ez meglehetősen kényelmes módot jelent, mivel sikerül "elrejteni" a szigetelést, a vízszigetelést és minden szükséges kommunikációt a keretrétegekben. És végül csak a felület megfelelő előkészítését és a cserépnek a gipszkartonra való helyezését jelenti.

Alap előny

Mielőtt folytatnánk a csempék szabályait, meg kell határozni az ilyen anyagok előnyeivel kapcsolatos kérdéseket. Mi ugyanaz a jó.

Tekintsünk számos olyan előnyre, amelyek meghatározzák az ilyen anyagok kiválasztását:

 1. Először is, az anyag viszonylag alacsony költségeinek szerepe. A legtöbb esetben gazdaságos szintező falak vakolattal.
 2. Az anyag segít maximálisan létrehozni a tökéletes felületet a csempék készítéséhez.
 3. Emellett, ahogy már említettük, a szigetelés és a kommunikáció elrejthető a keretben.
 4. Önmagában a gipszkarton felmelegíti a falat és javítja a vízszigetelést.
 5. Ezenkívül elkerüli a poros vakolat munkájának tömegét.
 6. És ami a legfontosabb, időt takarít meg, mert nem kell várni, amíg a habarcs el nem szárad, a lapokat a keretre állítja, és azonnal elkezdheti a tojást.

És ez csak egy része az előnyöknek, valójában sokkal több. De ez a lista már elegendő ahhoz, hogy választ adjon az ilyen anyagokról.

Jobb és megbízhatóbb bázishoz használjon két réteg GCR lapot. Ha még mindig kétséges, hogy a csempe rögzítésének megbízhatósága a gipszkartonhoz tartozik, akkor keresse meg a Betocontact-et.

Gipszkarton kiválasztása

Valójában a gipszkarton típusának megválasztása közvetlenül attól a helyiségtől függ, ahol a beépítést végzik. Az egyetlen dolog, ami megköveteli, hogy a megfelelő csempe önmagában feküdjön, tökéletesen lapos felület. Ezért választják a GKL-t a szoba követelményei alapján, különböző típusú gipszkartonok vannak.

Így például, ha egy további gipszkarton létrehozására gondolunk, megengedett a szabványos lapok használata. Egyes esetekben tűzálló.

De amikor a konyhában vagy a fürdőszobában van, akkor itt nedvességálló gipszkartonra lesz szükség. A helyiségben való ilyen lefedettség sokkal hosszabb ideig tart, a magas páratartalom ellenére.

Függetlenül attól, hogy milyen típusú lapot használnak, feltétlenül szükséges, hogy a csempe lefektetése előtt a gipszkarton felszíne legyen.

Más esetekben például amikor a padlólapot a gipszkarton burkolatának felhelyezéséhez készítik, olyan erősített változatokat kell választania, amelyek nagy terhelésre alkalmasak.

Ragasztás kiválasztása

Ma ismert, hogy több száz gyártója és fajtája van a hűvös cserépkeverékeknek. Ezért minden egyes esetben saját keverékét választják ki. A választása számos tényezőtől függ:

 1. Működési feltételek
 2. A gipszkartonhoz való kompatibilitás (azaz a keveréknek elegendő tapadási szintet kell biztosítania az anyagok megbízható ragasztásához.
 3. Magas színvonalú, mert ebben az esetben a munka egyszerűsége és kényelme fontos.
 4. Toxicitás, vagy inkább hiánya. Nem szabad érezni a kellemetlenséget a tojás közben, és még inkább a kémiai mérgezéshez. Ezenkívül a bevonatnak nem szabad továbbmennie a mérgező anyagokat a levegőbe működés közben.

Figyelembe véve a szakemberek ajánlásait a burkolólapok készítéséhez és az anyagok kiválasztásához, a ragasztóknak többféle típusa van, amelyek a legalkalmasabbak ebben a helyzetben:

 1. Ceresit CM17;
 2. Vetonit Renovation Fix;
 3. Kiilto Profix;
 4. Knauf flex.

Fontos megjegyezni, hogy figyelmet kell fordítani a ragasztó előkészítésére is. Mindenet szigorúan az utasításoknak megfelelően kell elvégezni. Általában a csomagoláson van, vagy hozzá van csatolva. Ezenkívül részenként kell főzni, lehetőleg nem több, mint egy megközelítésben 20-30 percig.

Használt eszközök

A gipszkarton burkolólapjának rendje közel azonos a más típusú felületek bélésének jellemzőivel. És mivel a munkaeszközök ugyanazok.

Különösen a következő berendezésekre van szükség:

 1. Csempevágó vagy csiszológép cserépdarabok vágásához.
 2. Építési szint.
 3. Fúrjon egy fúvókát az oldat vagy az építő keverő keveréséhez.
 4. Keresztek és sarkok (alternatívaként speciális rendszerek alkalmazhatók a csempeburkoláshoz).
 5. Gumi kalapács a csempék kiegyenlítésére.
 6. Csakúgy, mint néhány spatulas, sima és fogazott.

Előkészítő szakasz

Kezdetben a gipszkarton lapok elrendezéséhez természetesen szükség van egy gipszkartonfal építésére. Ennek megfelelően minden technikai követelménynek megfelelően keretet kell felépíteni és egy gipszkartonot kell felszerelni rajta. Közvetlenül a technológiai gipszkarton falak külön cikkben tekinthetők meg.

Fontos tényező, hogy előre megfontoljuk az összes kommunikáció helyét, a szigetelést és egyéb tényezőket. Mivel a felszerelés és burkolat után ez csak a bevonat szétszerelésével végezhető el.

Különös figyelmet kell fordítani a víztaszító vegyületek további szigetelésére és vízszigetelésére és kezelésére (ha arról beszélünk, hogy a padló elkészítése a fürdőszobában csempék gyártásához szükséges.

A megbízható tapadás biztosítása érdekében alapozófelületre van szükség.

Most simán megközelítettük a csempeburkolás felszínének előkészítését. Megjegyezzük, hogy maga a folyamat gyakorlatilag nem különbözik a más bélés előkészítésétől.

Először is a csempék készítésének lényege a felület kiegyenlítése és a hibák kiküszöbölése. Ehhez a felület gitt, különös figyelmet fordítanak a varratokra és az ízületekre. Ezután az alapot alapozzuk, előnyösen több rétegben.

Így készült a csempék előkészítése.

DIY csempe lefektetés

És itt az ideje, hogy fontolja meg a csempék sorrendjét. A csempe megóvására legtöbbször standard csemperagasztó használható. Ezt száraz keverék formájában vásárolják meg, az előírásokat az utasításoknak megfelelően készíti el.

Ezt már említettük, most az egyetlen kérdés az, hogy miként helyezzük a csempeeket a gipszkartonra, és van néhány speciális jellemző. Vegye figyelembe a lépésenkénti utasításokat:

 1. Az első lépés a ragasztókeverék előkészítése.
 2. A következő lépés, először egy szokásos spatulával történik, alkalmazza és simítja a ragasztót, majd ezt követően egy különleges felszereléssel szintetizál. Ugyanakkor az alkalmazás területe nem lehet több, mint 10-15 perc alatt. Különösen körülbelül 0,7-1 négyzetméter. Ragasztóréteg legfeljebb 5 mm.
 3. A ragasztó maga a csempe is alkalmazható, ami segít elkerülni az üregek előfordulását és javítani az adhéziót.
 4. A fektetés mindaddig lehetséges, amíg a ragasztó konzisztenciában van, amelyhez a kezek ragaszkodnak. Ha már elkezdett egy kicsit megragadni, akkor a használata véget ér.
 5. Az elkészített lapkát egy bizonyos erõvel a falhoz nyomják, addig nyomják, míg elérik a szükséges adhéziós sûrûséget (kb. 2 mm-re a falról).
 6. Az azonos varratok létrehozásához kereszteket és sarkokat használnak, amelyeket két szomszédos csempe között helyeznek el.
 7. A fektetés befejezése után szükséges, hogy a bevonat megszáradjon, és a ragasztó megszárítása után törölje le a varratokat.

Fontos megemlíteni a csempék kötelező elhelyezését szigorúan vízszintesen. A styling üzlet sok új tagja úgy gondolja, hogy ez nem lehetséges önmagában, szakmai segítség nélkül, de kevésbé tragikus.

Ehhez az egész folyamatnak rendelkeznie kell egy szint-, szög- és szalagmérettel. Segítenek gondosan kiszámolni mindent, ellenőrizni lefedettségi szintjét, hajlamát, és időben kiküszöbölni minden hibát.

Fontos, hogy a munkát több lépcsőben végezzük, és csak néhány sornyi anyagot helyezünk el egyetlen megközelítésben, így a bevonat jobb minőségű lesz.

De megjegyezzük, hogy a GVL fektetése a csempe, mindenki számára megvalósítható feladat.

Így, az utasítás által vezérelve, egyszerűen önállóan hajthatja végre a szobákat a gipszkarton falak csempével. És a nagyobb tisztaság érdekében javasoljuk nézni néhány videót, amelyek részletesebben ismertetik az ilyen folyamatot, mint a saját gipszkarton lapjait.

Gipszkarton burkolólapok elhelyezése: az otthoni kézműves tájékoztatója

A gipszkarton méltó sikert aratott az építőanyagok piacán. Sokoldalúság, sokoldalúság, könnyű feldolgozás és kiváló kompatibilitás a dekoráció más elemeivel - a fő előnyökkel, ami vezető pozícióba került. A HL-t nagy nedvességtartalmú körülmények között is használhatjuk. Ezenkívül egy lapkát helyezhet a gipszkartonra, és könnyedén létrehozhatja a fürdőszoba tökéletes megjelenését. Általánosságban elmondható, hogy a lefektetés nem nehéz, és még a kezdők is megtehetik.

tartalom

A csempe előkészítése ↑

Mielőtt folytatná a munkát, meg kell választania a megfelelő anyagokat. Vannak, akik nem különös figyelmet fordítanak erre a figyelemre. És ez teljesen hiába, mert a telepítés minősége közvetlenül függ a finishing ágensek minőségétől.

Hogyan válasszunk csempe ↑

A vásárláshoz a következő paraméterekre kell összpontosítania:

 • minőségi minta. Az alábtelemű burkolólapokat könnyű felismerni az elülső felület kisebb hibái: elmosódott, elszíneződött mintázat, vonalbeli következetlenségek és foltok. Ezt az opciót nem érdemes megfontolni;
 • lapos felület Bármely építtető bizalommal mondja, hogy nincs lapos csempe. Ez a kijelentés nem nélkülözi az igazság részét. Még a legmagasabb minőségű csempe sem lesz tökéletesen lapos felülettel, de vannak minták, hogy jobb, ha egyáltalán nem szerezhet. A síkság mértékének meghatározásához vegyen két csempét, egymáshoz illessze az elülső oldalakat, és mérje fel az illeszkedést, lengesse őket és a réseket;

Ez fontos!
Különös figyelmet fordítsunk a sarkokra. Egyeneseknek és egyeneseknek kell lenniük. Ne lusta, hogy a csempeit egymáshoz különböző irányokban rögzítse. A legelterjedtebb "spanyol" csempe. Ugyanilyen fontos a rossz oldal. Ha a hátoldalon lévő minta nincs meghatározva, a csempe neve és márkaneve nem látható, akkor ez a példa nem az Ön számára.

 • csempe keménység. Ez a szám nem látható a szemnek, habár a melegen hengerelt csempe (amely nagyon törékeny lesz) egyenetlenül fekvő színt és fényes hátsó oldalt eredményez. A keménységet a hang határozza meg: egy jó csempe enyhe fújással homályos hangot ad.

Szakértői tanácsadás!
A szükséges csempék számát sokkal kényelmesebb kiszámítani a darabra, és nem a mérőre.

A ragasztó kiválasztása ↑

A ragasztó kulcsfontosságú a munkálatok befejeződésében, ezért amikor átgondoljuk a gipszkarton burkolásának kérdését, akkor ügyeljen a kiváló minőségű ragasztóbázisra.

[id = "1" title = "Hirdetés a szövegben"]

Különféle típusú ragasztók használhatók:

 • cement alapú ragasztó. Rendszerint a cement alapú anyagokat nem alkalmazzák a gipsz felületére, de mivel a ragasztó a mi esetünkben kapcsolatba lép a papírral, ez a módszer meglehetősen elfogadható;
 • rugalmas ragasztó. Száraz keverék vagy egy kész oldat formájában kapható tartályba. A második lehetőség sokkal drágább;
 • folyékony köröm. Ez a legköltségesebb módszer, melyet célszerűbb használni, ha egy laza egyedi lapkát kell ragasztania. De ha ugyanaz a választás esett rá, vegyen nedvességálló márkájú folyékony szöget.

Hogyan helyezzük a csempe a gipszkarton: a tevékenységek sorrendje ↑

A csempe több lépcsőben van a gipszkartonra a fürdőszobában, amelyek mindegyikének saját tulajdonságai vannak.

Egy sor szükséges eszköz

A munkához a következő eszközök szükségesek: egy lapos és bordás felületű spatula, egy szint, egy fúrófej fúvókával ragasztó, ecset, csempe vágó és távoli műanyag keresztezéshez.

Felület előkészítés - primer ↑

Az első dolog, amire a gipszkarton felszínére van szükség.

Szakértői tanácsadás!
Az alapozó számára jobb használni a "Mira 4120" -t, a "Tiefengrund Knauf" -t vagy ezek analógjait, amelyek széles körben kerülnek bemutatásra minden szupermarketben.

A feszesség és a maximális felületi szilárdság biztosítása érdekében az alapozót két rétegben kell alkalmazni.

A tokozási minta kiválasztása ↑

Gipszkarton burkolólap felülete felületén. A csempék pontos számát vízszintesen kell kiszámítani, majd fel kell osztani a felület hosszát a csempe szélességével (ne felejtsük el figyelembe venni a rések szélességét).

Abban az esetben, ha a felosztás többi része meghaladja az egy csempe szélességének felét, a lefektetést a "látható" oldalról kell indítani. Ezután a díszes csempe egy szembetűnő sarokban lesz.
Ha a szétválás többi része kisebb, mint a csempe szélességének fele, jobb, ha a fal középpontját el kell kezdeni. Így a levágott csempe szépen és szimmetrikusan néz ki.

Ragasztás előkészítése - kövesse az utasításokat ↑

A népszerűség vezetője a száraz ragasztó, amely optimális ár-teljesítmény arányt vonz a fogyasztók rendelkezésére. Könnyen elkészíthető, a legfontosabb, hogy kövesse a gyártó utasításait.
Öntsük a száraz keveréket az előkészített tartályba, és adjunk hozzá szigorúan szükséges mennyiségű vizet, alaposan keverjük össze.

Ez fontos!
Könnyű a ragasztót speciális fúvókával összekeverni egy fúróval.

Ne keverjen sok megoldást egyszerre, különösen akkor, ha nincs tapasztalata a tojás. Jobb oldani egy kisebb mennyiséget, ami lehetővé teszi a ragasztó elfogyasztását, amíg megszilárdul. Tapasztalt építők azt javasolják, hogy készítsen egy megoldást, ami elég 1m2-ig.

Az első sor rögzítése ↑

A fektetés előtt rögzítse a fal alján lévő fa lécet, amely olyan távolságban legyen, hogy egy sor csempék illeszkedjenek a padlóról a lapra, azaz a második sor magasságában. A sín leginkább vízszintesen rögzíthető, az épület szintjén.

A gipszkarton burkolólapja a széltől vagy a fal középpontjától indul. Miután az első csempe az asztalra helyezte, a függőleges sor felfelé és balra vagy jobbra feküdjön - vízszintesen, és töltsön be egy időben a rácsot a csempe között.

Ez fontos!
A folyamat során meg kell tölteni a csempék közötti helyet egy megoldással.

Annak érdekében, hogy a csempe közötti távolság megmaradjon, speciális keresztezést alkalmazzon, amelyet négy-négy véghelyzetbe illesztenek be. Különböző méretben készülnek, és a szupermarket bármely szakosodott részlegében kerülnek értékesítésre.

Fugázás - befejező штрих

Miután a ragasztó megkeményedett, távolítsa el a távoli kereszteződést, távolítsa el a varratokat a felesleges habarcsból, és töltse be a ragasztót az ízületekhez.

[id = "2" title = "Reklám a szövegben"]

A nedvességtől való további védelem érdekében folyadékkal vagy szilikonnal kezelheti őket.

A mesterek fontos ajánlásai ↑

 • a fektetés tilos nem alkalmas semmilyen gipszkarton. Használjon nedvességálló gipszrostlemezeket (PVL). Ha ez nem lehetséges, akkor a gipszkarton lapjai alatt a vezetősíneket 40 cm távolságra kell elhelyezni egymástól. Önzáró csavarokkal vagy építőipari tűzőkkel rögzítjük a gipszkarton lapjait ezen a lapon;

Ez fontos!
Néha a lécek helyett egy polipropilén vakolathálót helyeznek el, ami segít megelőzni a gipszkarton deformálódását a duzzanat során. A hálót PVA ragasztóval rögzítik, és további rögzítésű kapcsokkal vannak rögzítve.

 • az alapozót 45 percen át 2 rétegben alkalmazzuk;
 • Az alapozó hengerrel vagy ecsettel alkalmazható, de a szakemberek egy fogazott rácsot használnak: a láncindítót sima felületűre helyezzük, és a fogazott darabot úgy osztjuk el, hogy a csíkok egyenletesek legyenek;
 • hogy a ragasztó legmagasabb tapadó tulajdonságait elérje, hígítsa a vastag krémek konzisztenciájába;
 • nyomja meg a burkolólapot a ragasztó felületéhez a kezével, egy nagyobb méretű csempe esetén használjon gumibetétes műanyag vagy fából készült kalapácsot;
 • jobb, ha több lépcsőben rakja le a csempe, egyenként 5 sor. Minden egyes sorozatot követően ajánlatos egy szünetet tartani - 60 perc, ami lehetővé teszi az alapon felmerülő feszültség enyhítését;
 • a bélelt felület legalább 24 órán át száradjon. Ezen idő alatt a ragasztókompozíciónak ideje van a polemizálásra, azaz alaposan rögzítse a cserépet;
 • Fugázás után különleges lakkot kell alkalmazni a dörzsölett területekre, amelyek védik az alkalmazott készítményt a szennyeződéstől és nedvességtől.

Most már tudjátok, hogyan kell ragasztani a gipszkarton burkolólapokat oly módon, hogy az eredmény hosszú ideig elégedett lesz a megbízhatósággal és kifogástalan megjelenéssel.

Kételyek a csempe ragasztásának a gipszkartonhoz való lehetősége miatt végül eloszlatják a videót:

Hogyan tegye csempe a gipszkarton

A falfelületek kiegyenlítésére a legkevésbé időigényes módszer a gipszkarton (gipszkarton) elhelyezése. Ez a módszer más előnyökkel is rendelkezik: a tökéletesen lapos felület és a gipsz szigetelő tulajdonságainak megteremtése.

Mielőtt a cserépet a gipszkartonra helyezi, azt gombaölő alapozóval kell kezelni, és hagyni száradni

Ezek a pozitív tulajdonságok megnehezítik a HL használatát a kerámia burkolólapok alapozásához. De van hátránya a gipszkarton: alacsony szilárdságú jellemzők és higroszkópos (felhalmozódása nedvesség a környezetből).

Vegyük figyelembe, hogy a GKL érdemeit felhasználva helyesen oldja meg a hiányosságait, és biztonságosan helyezze el a lakást a gipszkartonra.

A munka teljes körét szakaszokra osztjuk:

 1. A falfelület felkészítése a gipszkarton kiegyenlítésére.
 2. Gipszkarton szerelése.
 3. Gipszalap készítése csempe matricához.
 4. Fektetés a gipszkartonra.

Falak készítése az illesztéshez

Ha a falak régi kerámiákkal rendelkeznek, akkor a gipszkarton felhelyezése előtt jobb eltávolítani - ez csökkenti a gipszlapok befejeződésében a helyiség méretének csökkenését. Ezután válasszon kétféleképpen a GCR falakhoz:

 • ragasztani a keveréket;
 • fel a keretre (doboz).

A gipszkarton ragasztásához a falfelületet először két réteg nedvességálló alapozóval kell előidézni, és szárítás után az 5 mm-nél nagyobb mélyedésekkel és mosogatókat egy spatulával ellátott cserépragasztóval kell lezárni. Miután a ragasztó megszárad, a hordozót újra kell alapozni.

Ha az FCL-t úgy határozták meg, hogy keretre van szerelve, akkor az alap csak kétszeres vizes 1: 1 latex oldattal történhet, hogy megakadályozza a nedvességnek a gipszkarton alatt lévő felülete párolgását.

Gipszkarton lapok vágása

A gipszkarton lemezek vastagsága legalább 12,5 mm legyen. A GKL méretét és talaját mindkét oldalra vágjuk, vizes oldat aránya 1: 3. Kerülni kell a kis méretű gipszkarton vágását, mivel ez növeli az ízületek számát.

A gipszkarton vágásához bizonyos eszközökre van szükség.

A vágáshoz mélyen vágják le a lapot, csak az egyik oldalon lehetséges egy íróasztallal késsel egy vonalzó mentén, majd megtörik, és behajlik a vágott vonal mentén, majd csak a második papírréteget vágja le. A törés felületét durva csiszolópapírral kezeljük, egy egyenletes rúdra rögzítettük, és egy védő rétegben folyékony nitro-lakkra borítottuk.

A gipszkarton ragasztó rögzítése

A gipszlemez egy töredékének ragasztásához 0,5 - 1,0 cm vastagságú csempe ragasztót helyeznek fel a belső felületére spatulával.

Nem csak a konyha és a fürdőszoba, de még a nappaliban gipszkarton ajánlott ragasztani a "nedvességálló" csoport, például az "Eunice Belfix" vagy a "Ceresite CM11 Plus" vegyületek rögzítésére a lehető legnagyobb mértékben a gipsz higroszkóposságának semlegesítésére.

A GCR-t a projekt helyére alkalmazzák, kissé megnyomva és dörzsölve az alapra a kezek simító mozgásaival. A lap felületén nem lehet szabálytalanság. Megengedhetõ, ha az alatta levõ lap megérintésekor kis területek üregei kerülnek feltárásra, összesen a fragmentum területének legfeljebb 20% -ánál.

A ragasztót a széleken és a közepén alkalmazzák, annál nagyobb az egyenlőtlenség, annál vastagabb a ragasztóréteg

Ugyanezen technológia szerint, a hátsó részen be kell ragasztani a megmaradt vágott darabokat, figyelembe véve az aljzatok technológiai lyukainak előzetes vágását. A kis töredékek matricáját egy napra el lehet halasztani, amikor nagy lapok szilárdan a helyükön ülnek.

A belső oldalon lévő apró töredékeket csempézett ragasztóval borítják, úgy, hogy az egész területre ragasztják az alapzatot, üregek nélkül, és a szomszédos gipszlapok szintjére vannak behelyezve. Egy nappal később, a gipszkarton ízületeinek meg kell ragasztaniuk a csempe ragasztó megoldását.

A gipszkarton beépítése a tetőre

Ha a szoba tágas, és az elvesztése 5-10 cm, akkor észrevehetetlen, akkor a gipszkarton jobb helyet kaphat a falra szerelt lécre. Ebben az esetben a gipszlapok rögzítése előtt ajánlatos a falak hő- és hangszigetelését a gipszkarton és a hablap alapja között elhelyezni.

Ládák építése

A láda 30 x 50 vagy 40 x 60 mm keresztmetszetű acél cd-profilból, valamint két rétegű szárító levegővel borított fából készült.

A mennyezeten a fal falától 40-60 mm-re (a fal síkosságától függõen) egy sora húzódik párhuzamosan a sarokkal. Ezután egy építési tömörítéssel ezt a vonalat a padlóra helyezzük át. Ez a két vonal azt a síkot jelöli, amelybe a gipszkarton burkolatot kell elhelyezni.

A függőleges állványokat a falhoz rögzítik úgy, hogy egy kettős szúrócsavar, 20-25 cm-es magassággal, úgy, hogy végeik ne terjedjenek túl a padlóra és a mennyezetre. Az állványok közötti távolságnak 60 cm-nek kell lennie, mivel a szabványos GCR méretei 2,5 x 1,2 m, ami lehetővé teszi, hogy egy lapot hosszanti irányban 3 állvány támogat. A telepítésnek szélsőséges függőleges állványok beszerelésével kell kezdődnie, mivel elfogadhatatlan, hogy a sarokba épített gipszkarton szélén maradéktalanul maradt.

Ha a falhoz való rögzítés helyén van egy rés az állvány és az alap között, akkor a kívánt vastagságú lemezeket helyezzük el.

A függőleges állványok beszerelése után a vízszintes átkötők beszerelését végezze el, és a lépésnek 40 cm legyen.

Hőszigetelő készülék

A falak hőszigetelése szokásos, nem extrudált habból állhat (szerkezet "golyókkal"), vastagsága megegyezik a burkolórúd vagy profil gyártásához használt vastagsággal. A hab méretét enyhén nagyobb méretre vágják, mint a burkolat sejtjei, és szorosan illeszkednek a profilok közé, ezért nem szükséges ragasztani a szigetelést a falhoz.

A gipszkarton beépítése a keretre

A GKL fém csavarral van ellátva a burkolathoz, a csavarok fejei a gipszcsíkba ágyazódnak.

A lapok függőleges illesztéseit a léc függőleges állványai mentén kell elhelyezni, az egyes darabok középső részét pedig hosszirányban kell támasztani a racken. A szomszédos függőleges gipszkartonok vízszintes illesztései nem lehetnek azonosak, a burkolat nagyobb burkolásához 0,8-0,0 m-re kell "offsetet" végezni.

Fém csavarokat használnak a fémprofil rögzítéséhez.

Ha van hézag a hőszigetelés és a gipszkarton között, akkor a gipszkarton behelyezése előtt fel kell tölteni felesleges habszalagokat ékítés nélkül. A gipszkarton ízületeket csempe ragasztóval kell feltölteni a felületre.

Erősítés további fali gipszfal erősítéssel

A felülete a gipszkarton, hogy megerõsítse a teherbírás teherbíró képességét megerősített festés nylon vagy finomságú lapos acél háló.

A festőhálót szokásos PVA ragasztóval (polivinil-acetát) gipszkartonhoz lehet ragasztani, de szárítás után, hogy a gipszkarton további mechanikus rögzítését biztosítsa az alaphoz. A rácson és a burkolaton keresztül, a helyhez erősen érintkező helyeken a betonon öncsavarró csavarokat nagy átmérőjű vékony alátétekkel csavarozzák a falhoz, és a fejeket a felületre öblítik.

Elfogadhatatlan a csavar csavarozása a falba a gipszkarton alatt lévő üregen keresztül, mivel a csavar meghúzása esetén ez a gipszkarton felületének csökkenését eredményezi.

Ugyanúgy járnak el a kerethez rögzített gipszlapokkal, csak a rács a PVA ragasztó szárítása után rögzíthető a profilokhoz fém csavarokkal.

Az erősítés üvegszálas vakolattal történik

A kerámia fektetése a gipszkartonra

Amikor a gipszkarton alapítvány előkészítése helyesen történik, a gipszkarton burkolásának technikája - néhány pillanat kivételével - nem különbözik egy másik alapozás befejezésétől.

Mivel a gipszkarton, még a nedvességállóság (GKLV) nem vízálló kikészítő anyag, a gipszkarton burkolásakor nedvességálló csempe ragasztót és habarcsot kell használnia a gipszkarton védelme érdekében a kerámia felület napi karbantartása során a víz pórusain keresztül történő közvetlen érintkezésből gyakori a konyhában.

A csempe első sorának támasztótárcáját fémcsavarokkal vagy a falhoz kell rögzíteni egy konkrét csavarral.

Mielőtt megkezdené a kerámia burkolólapokat a gipszkartonra, számolja ki a csempe szélességét

Terhelési határérték a gipszkartonhoz

A gipszkartonra ne helyezzen túlságosan vastag, nehéz kőből készült csempéket, mivel a gipszkarton teherbíró képessége akár hálóval erősítve is alacsonyabb a kőfal megfelelő jellemzőivel szemben. A modern ragasztókészítmények szerelvénye és nagy tulajdonságai nem engedik a gipszlapok összeomlását, de a bevont felület deformálódása a befejező anyagok hosszú ideig nem kizárt.

Azt is szem előtt kell tartani, hogy a falazott, gipszkarton falakra szerelt, nehéz lógó bútorok speciális technikákat alkalmaznak, amelyek biztosítják a fal alapanyagának mint tartószerkezetnek a használatát.

A gipszkarton burkolólapjának technológiája és szabályai

A gipszkarton sokoldalú eszköz a falburkoláshoz. Rövid idő alatt lehetőséget ad a sima felület megszerzésére. De néha olyan helyzet áll fenn, amikor a GCR-re rakni tilos a csempe. Ehhez a gipszkarton burkolását a technológiának megfelelően kell elvégezni. Ez magában foglal több, önállóan végrehajtható lépést.

Alapvető telepítési szabályok

Vannak általános szabályok, amelyek lehetővé teszik a kiváló minőségű telepítést. Ajánlásoknak tekinthetők, de a meg nem felelés szomorú következményekkel jár.

 1. Minden jelölési tevékenységet nagyobb pontossággal kell elvégezni. A munka minden szakasza gondos mérést és számításokat igényel. A geometria tökéletes legyen. Lehetőség van arra, hogy "kicseréljünk egy kicsit", ha a festék vagy a tapéta a végső bevonat, de a burkolás azonnal rámutat az összes hibára.
 2. Az anyagot a szoba körülményei alapján választják ki. Például, egy fürdőszobához gipszkartonhoz kell használni a nedvességálló burkolólapokat. Ellenkező esetben elkezdi elnyelni a nedvességet és a láncot.
 3. A keret építése ugyanabban a síkban van. Minden egyes elem biztonságosan rögzítve merev alapot képez.
 4. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a gipszkarton és a szomszédos felületek (padló, mennyezet, szomszédos falak) között hézagot hagynak.
 5. A függőleges vezetők pályájának 35-40 cm-nek kell lennie, ha többet teszel, akkor valószínű, hogy az anyag elhajlik.
A gipszkarton burkolólapok minősége a HL lapok helyes telepítésétől függ

Tipp Az alap, amely a keret alatt lesz, antiszeptikumokkal történő kezelésre szorul.

Gipszkarton burkolás

A bélés minden szakaszát minden árnyalattal összhangban végezzük. Jobb, ha kezdetben minden rendben megy, akkor nem kell később újra felvennie.

Egy kis négyzet alakú csempe elhelyezése a gipszkarton falán

Munka a felületen

Ez egy kötelező eljárás, amely segít a hibák kijavításában, valamint növeli a felület megbízhatóságát. Gipszkarton előkészítése a csempe alatt a következő:

 • A rendelkezésre álló csatlakozások varrtak. Ezt egy építő késsel végezzük. 45 fokos szögben helyezkedik el a középpontban, és levágja az oldalakat.
 • Ezután a varratokat gittbe vakolják. Tegye be az első réteget, amely teljesen kitölti az üres helyet. Ezután illessze be a megerősített szalagot, ez megakadályozza a repedések kialakulását. A felszínre kerül, amely egyenetlen.
 • Szükség esetén a készítmény szárítása után - köszörülés. Elrejti a kiálló részeket.
 • A HL lemezek további kezelést igényelnek primer keverékekkel. Azokat úgy választják ki, hogy antiszeptikus anyagot is tartalmazzanak. Az oldatot két rétegben alkalmazzuk, amelyek mindegyikét szárazon hagyjuk.
A ragasztó tulajdonságainak növelése érdekében ajánlott gipszkarton alapozóval kezelni.
 • Minden kézművesnek el kell döntenie, hogy befejezi-e a gittkészítést. De ez az eljárás választható.
 • Győződjön meg arról, hogy a jelölés, amely azonnal meghatározza a csempe helyét.

Tipp Minden munkát gyorsan és pontosan kell végezni, ezért alapos jelölést kell készíteni, ami a csempe méretétől függ. Ez azért szükséges, hogy ne szembesüljünk egy nagy problémával. Az a tény, hogy az anyag nagyon gyorsan fel van ragasztva a felületen (ragasztó miatt), szó szerint szorosan rögzül. Ha a hiba megengedett, akkor a csonka felületnek teljes leszerelése szükséges.

Ragasztás kiválasztása

Azonnal érdemes fenntartást tenni, hogy csak olyan minőségű vegyületeket kell kiválasztania, amelyek biztosítják a rögzítés megbízhatóságát.

A megfelelő választás a ragasztó függ a megbízhatóságát rögzítő csempe. Ragasztáskor figyeljen összetételére és terjedelmére

 1. Cement alapú habarcs. Ezt az anyagot nem használják vakolaton, hanem azért, mert a gipszkarton lemezek kartonpapírral vannak bevonva.
 2. Stretch ragasztó. Nagyszerű lehetőség, két állapotban: kész és száraz.
 3. Különböző típusú folyékony szögek. Sok mester azt állítja, hogy ez a módszer mindenütt használható. Ez meglehetősen ellentmondásos döntés. Leginkább pontmunkára használják, amikor a lemaradó elemet ragasztani kell.

Tipp A kiválasztott összetétel megvásárlása előtt ismerkedjen meg a gyártó utasításával, valamint ellenőrizze a gyártás dátumát és az eltarthatóságot.

Csempék telepítése

Miután a második réteg a primer teljesen száraz, elkezdheti a ragasztás.

Kerámia csempe a gipszkartonhoz, kezdve a második sorral. Annak érdekében, hogy megakadályozzák az elemek csúszását, ezeket megerősítik egy fadarab vagy fém profil beszerelésével.

 • kapacitás a megoldás összekeverésére;
 • egyszerű és fogazott simító;
 • rongyok és szivacs;
 • szinten;
 • műanyag keresztezés vagy csempe-igazítási rendszer;
 • gerenda vagy gumi spatula.
Csempézési eszköz

Az általános technológia a szemben:

 1. Ragasztó az utasításoknak megfelelően, hogy minden gyártó önállóan fejlődik.
 2. Az oldatot egy egyszerű spatulával tipizálják és elosztják azon a területen, amelyen az első elemet elhelyezik. A felületet egy hajtóművel simítják.
 3. Cserép kissé megnedvesedett a hátoldalon, és fedje le a vékony réteg a keverék.
 4. Ez egy korábban megjelölt területre vonatkozik. Egy szint használatával ellenőrizzük a telepítés pontosságát.

A falazás síkosságának ellenőrzése lézersugárral

 • Ha a ragasztó túl sok volt, akkor a feleslege a széleken kinyomtatva nyomja meg. Ezeket azonnal eltávolítják egy spatulával.
 • A második elem készen áll. Ő vele hasonló eljárásokat hajtanak végre.
 • A két termék között azonnal beillesztik a kereszteket vagy az SVP-t. Ezek az eszközök lehetővé teszik, hogy egységes kötést hozzon létre.

  Tipp A csempe-kiegyenlítő rendszer segíteni fog egy simább felület létrehozásában, de viszonylag magas költségekkel jár.

  A csempék és a keresztezések összekapcsolása

 • Csempe gipszkarton verem sorokban. Amikor az első sor befejeződött, folytassa a második.
 • Az utolsó helyen vannak olyan darabok, amelyek vágást igényelnek. Különösen az alsó sor marad az utolsó. Könnyen alkalmazható a padlózat befejezése után.
 • Ha a ragasztó kijárata az elülső részre kerül, akkor rögtön rongyot kell mosni.
 • A csempe behelyezése után több napig hagynia kell száradni, majd az ízületek ragasztását elkezdeni

  Most már néhány napig hagyja el a felületet. Ez az idő szükséges az anyag rögzítéséhez. Ezután elkészül a fugázás. Ez a következőkből áll:

  • Távolítsa el az oldat maradványait a varratokból, távolítsa el a műanyag kereszteződést.
  • Ecsetpaszta előkészítése.
  • Ezt gumi spatulával vagy úszóval kell alkalmazni.
  • Szükséges teljesen kitölteni a varratokat és eltávolítani a felesleges keveréket.
  Csempézés

  A járólapú gipszkarton elkészült. Ha szükséges, pár nap elteltével impregnálást vagy tömítőanyagot kell alkalmazni.

  Kevés titok

  Ha a munkát egy kis helyiségben végzik:

  • Csempe választani egy kis méretű, és még jobb mozaik.
  • Előnyben kell részesíteni a világos árnyalatokat.
  • A legjobb kinézet.
  • A rendszer a legegyszerűbb - vízszintes.
  Standard csempe burkolási módszer

  Ha a szoba magas mennyezettel rendelkezik:

  • A fektetés függőlegesen történik.
  • A díszítőelemeket szemmagasságban helyezik el.
  • A vágás nem a tetején történik.

  A legfontosabb, hogy betartsák az egyes szakaszok technológiáját, akkor nem merül fel probléma.

  Hogyan tilos a csempe a gipszkarton?

  A nagyjavítás ritkán történik gipszkarton lapok használata nélkül. Ez az anyag nagyon praktikus és hosszú élettartamú. Néha nehéz ilyen kerámia burkolólapokat elhelyezni. Ha megérted az összes árnyalatot, ezt az eljárást megteheted otthonod bármely szobájában.

  Különlegességek

  A gipszkarton lapjai lehetővé tették, hogy ne használják a különböző szintetikus falak keverékének javítására. Sokkal könnyebb egy speciális keret létrehozása és a gipszkarton szerelése, mint órákon át a falakon a vakolat vakolat segítségével. A gipszkarton klinkerrel, cserép- és kerámia burkolattal borítható.

  A gipszkarton burkolásának egyszerű feladat. Ennek eredményeként az ilyen munka nem tűnik sok építési szennyeződés és por.

  A gipszkarton burkolólapok elhelyezése mind lakó-, mind kereskedelmi helyiségekben lehetséges.

  Vannak olyan szabályok, amelyekkel még a kezdő is könnyen megbirkózik a munkával.

  Ezeket a tulajdonságokat figyelembe kell venni, különben a hibákat nem lehet elkerülni:

  1. A gipszkarton burkolásához gondos számítások szükségesek. Fontos, hogy a telepítés során világos geometriát figyeljünk meg. A burkolatok nem tolerálják a hack-munkát és a gondatlanságot.
  2. Kiválasztásakor gipszkarton, győződjön meg róla, hogy fontolja meg a funkciók a helyiség, ahol meg fogja tenni a javításokat. A fürdőszobában vagy a konyhában végzett munkálatoknál ügyeljen arra, hogy nagy nedvességállóságú gipszkartont válasszon. Ellenkező esetben az új javítás csak rövid időre szól.
  3. Gondosan kezelje a keret építését a gipszkarton alatt. Minden elemnek ugyanabban a síkban kell lennie. A szerkezet minden eleme megbízható rögzítést igényel, így az alap merev és stabil.
  4. Ne feledje, hogy a gipsz és a szomszédos falak, padló vagy mennyezet továbbra is kis rések.
  5. A keret függőleges gerincének legfeljebb 40 cm-nek kell lennie, a hosszabb távolság pedig arra a tényre vezethet, hogy a gipszkarton elkezd hajlani működés közben, és talán még a bélés szakaszában is.

  Ragasztás kiválasztása

  A munka minősége a ragasztó választékától függ.

  A helyes keret, a jó gipszkarton és a drága csempe a megfelelő ragasztó nélkül - hiábavaló erőfeszítés. Csak olyan megbízható gyártókra hívja fel a figyelmet, akik már megszerezték a fogyasztók bizalmát.

  Vásárláskor gondosan tanulmányozza a keverék összetételét és a felhasználási területet. Jó lehetőségek:

  • Cement alapú habarcs. Meg kell jegyezni, hogy az ilyen ragasztó nem fogadja el a vakolat munkáját. Ha a gipszkarton lapok kartonpapírral vannak ellátva, akkor ez a megoldás nagyon alkalmas. Most ritkán használja ezt a ragasztót.

  A cement és a homok keveréke szilárdan rögzíti a csempe falához. Az eszköz használata a kezdők számára nem a legjobb megoldás. Ha hibázol, nagyon nehéz lesz megjavítani.

  • Rugalmas csemperagasztó. A ragasztók összetételének egyik legjobb lehetősége. Kész keverék vagy száraz por formájában kapható, amelyet az utasításoknak megfelelően hígítanak. Nagyszerű választás a kezdők számára, lehetséges a gipszlap felületén korrigálni a csempe helyét.
  • Különböző típusú folyékony szögek. Az egyik legmodernebb kompozíció. Kényelmes műanyag hengerekben kapható. Az alkalmazásnak speciális fegyvert kell kapnia.

  Egyesek úgy vélik, hogy az ilyen anyagok felhasználhatók az összes munkának az elejétől a végéig történő elvégzéséhez.

  Ugyanakkor a szakértők arra kérik a folyékony köröm használatát, hogy a pontmunkákhoz, ha bizonyos elemek még mindig elmaradnak a felszíntől.

  Felület előkészítés

  A gipszkarton doboz előkészítő munkát igényel. Ezt a folyamatot azonnal el kell kezdeni, miután a lapokat a falra helyezte. Először készítsd el a szükséges lyukat a csövekhez, aljzatokhoz és egyéb kommunikációhoz. Mindenképpen szüksége lesz egy primerre és egy ecsettel ellátott görgőre. Az alapozó gipszkarton két rétegben van, hogy javítsa az anyag és az oldat közötti tapadást.

  A megoldás elkészítésének megkezdése előtt feltétlenül határozza meg az első csempe helyét. Ehhez használjon szintet, ceruzát és egy lapkát. Helyezze a töredéket egy sarokba és körvonalazza körvonalat. Fókuszáljon ezekre a kontúrokra és szintre, ha vonalakat rajzol a falon. Segítségével egy vízszintes profil segíthet, útmutatásként.

  Az előkészítő munkák a következők:

  • Az ízületek feldolgozása. A lapos ízületeket hímezni kell. Használja az építési kést. A szerszámot a középponttól 45 fokos szögben kell tartani. Vágjon fel mindkét oldalt.
  • A varratoknak meg kell adni a gitt. A kompozíció első rétegének teljesen le kell zárnia az üregeket. Ezután ragasztja fel a megerősített szalagot, ami segít elkerülni a repedések kialakulását a jövőben. A szalagot be kell vakolni a felszínre, amelyet kiegyenlít.
  • Csiszolás. Ha szükséges, egyenetlen területeket csiszoljon.
  • Alapozó felület. Alkalmazási munkákhoz válasszon antiszeptikus termékeket a kompozícióban. A feszesség és az erő növelése érdekében a felületet 2 rétegben kell feldolgozni.
  • A választás a layouts csempe. A séma kiválasztásánál figyelembe veszik a falfelületet. Számolja meg a vízszintes csíkok számát. Ezután oszd meg a fal hosszát a csempe szélességével, figyelembe véve a rések szélességét.

  Ha a szétválás eredményeképpen az egyik csempe szélességének nagyobb, mint 0,5-ére esik, akkor a jobb szél látószögéből kezdjük el a fektetést. Így a kivágott csempe egy nem feltűnő helyen rendezhető. Ha a szétválás többi része olyan szám, amely kisebb, mint a csempe szélességének 0,5% -a, a fal közepétől kezdve. Így a vágott lapok szimmetrikusnak és szépnek tűnnek.

  • Ragasztókészítmény előállítása. Ebben a szakaszban kövesse teljesen a kiválasztott anyag utasításait. A népszerű száraz keveréket vízzel kell hígítani a gyártó által megadott arányban. Először öntsük a keveréket a tartályba, majd adjunk hozzá a folyadékot.

  Az ilyen keverék jó minőségű keveréséhez fúrógépet használhat a megfelelő fúvókával. Ne keverjen sok megoldást egyszerre. A tapasztalatokkal rendelkező varázslók azt javasolják, hogy tenyésztsék az összetételt, amennyire az 1 négyzetméteres csempék készítéséhez szükséges. m gipszkarton felülete.

  Csempe előkészítése

  Miután megalapozott gipszkarton van, folytathatja a csempe előkészítését. Válasszon egy jól megvilágított helyet a lakásban, és tiszta padlón tüntesse fel az elemeket a kiválasztott minta szerint. Használjon nem csak alaplapokat, hanem dekorációs elemeket is (szegélyek és hasonlók). A távolságok elszámolásához speciális kereszteket használjon.

  Ha számítógépes és nyomtatott kép van, a kijelző nem fog sokáig tartani. Még akkor is, ha nincs ilyen asszisztens lapja, ez nem lehet ok arra, hogy elutasítsa a rajz elrendezését. Ne felejtsük el, hogy mindig van lehetősége arra, hogy a játékban különböző árnyalatok (sötétebbek vagy világosabbak legyenek, mint a megadott). A csempe előkészítésének elhanyagolása arra vezethet, hogy ezek az elemek kiemelkedő helyeken lesznek, és elriasztják a benyomást.

  Ezenkívül a válogatás segít megtalálni azokat a burkolólapokat, amelyek nem alkalmasak a telepítésre - törött, csiszolt vagy a dekoratív mázolás megsértésével. Ha a sérülés nem túl súlyos, akkor ezek a csempeit lehet vágni. Azonnal hajtsa végre ezt az eljárást.

  A csempe vágásához csak egy ceruza és egy speciális vágó van. A ceruza segítségével tiszta vonalat húzza az elülső oldalra, ismételje meg egy vésővel. Fontos, hogy ne csak a díszítő mázakat vágja le, hanem mélyen az alaphoz is. Az elkülönítéshez tartsa az elemet az ellenkező oldalon, és könnyedén ütközik a fafelület (asztal, gerenda stb.) Szélével. A csempe pontosan meg fog szakadni a tervezett vonal mentén.

  Egy másik lehetőség a csempe vágása. Szerezzen vonalat a díszítő oldalról egy ceruzával. Ezután használjon vésőt, hogy a felületet úgy vágja le, hogy egy 2 mm mélységű folytonos szelet alakuljon ki. A hátsó oldalról a csempe egy kalapáccsal a központi részen. Nem szabad sok erőfeszítést megtenned, nehogy elrontsd az elemet. Végül vigye el a csiszolópapírt, és gondosan óvatosan megfújja a rész élét.

  Miután megbizonyosodott arról, hogy a csempe rendben és azonos, ellenőrizze a simaságot. Ehhez két elemet kell egymás között alkalmazni, értékelni a szögek és a határok minőségét. Helyezze az elemet egy sík padlóra, és győződjön meg róla, hogy az egész felületen tökéletesen illeszkedik.

  Hogyan feküdj le?

  A gipszkarton burkolatának alapozása a 2. sorból indul. Annak érdekében, hogy a csempe ne mozdulhasson el, használjon fa lécet vagy fémprofilt. Lehetséges, hogy a csempe a gipszkarton falán megfelelően megfogható.

  Készítse elő ezt az eszközt:

  • Spatula (egyszerű és fogazott).
  • Rag vagy szivacs.
  • Vessel ragasztó megoldáshoz.
  • Építési szint.
  • SVP (csempék igazításának rendszere) vagy műanyag keresztezésekhez.
  • Gumi spatula vagy gerenda.

  Egyszerű és világos technológia:

  • Készítsen ragasztót a gyártó ajánlása alapján.
  • Gyűjtse össze a megoldást egy spatulával, és terjessze azt a területre, ahol az első csempe lesz. Használjon fogazott simítót a felület simításához.
  • A burkolólapnak kissé nedvesnek kell lennie. A nedvesedés után vékony réteg ragasztót alkalmazzon.
  • A felületet a korai szakaszban alkalmazott jelölések szerint kell bélelni. Mindenképpen ellenőrizze a pontosságot egy szinttel.
  • Ha túl sok ragasztót alkalmaztál, a sajtolás után jön ki. Azonnal távolítsa el ezt a ragasztót egy spatulával. Az első csempe után a ragasztóoldat optimális vastagsága világossá válik.

  A gipszkarton burkolólapok elhelyezése: áttekintés a beépítési munka árnyalatáról

  A gipszkarton kiváló építőanyag, amely lehetővé teszi, hogy csökkentse a javítások és felújítási szakaszok széles skáláját. Segítségével a felületek kifogástalan összehangolását azonnal végrehajtják, új építészeti formákat hoznak létre.

  Ez a technikailag fejlett gyakorlati anyag segítségével nem változtatható, nem alakítható ki vagy szintezni képes felületek későbbi befejezése. A csempe tökéletesen lefedi a gipszkartonra, festhető, taposható bármilyen tapéta nélkül.

  A gipszkarton előnyei, mint a burkolólapok alapja

  A belső felületek burkolásának fő technikai feltétele a cseppek és szabálytalanságok hiánya, amelyhez hagyomány szerint vakolat, cement-homok, gipszhabarcsok kerültek felhasználásra. Az időigényes szintezéshez a keverékek használatával méltó alternatíva volt a gipszkarton lemezek behelyezése, amely kevesebb időt és sokkal kevesebb erőfeszítést igényel.

  Sem a por, sem a piszok, sem a hosszú várakozás arra a pillanatra, amikor a kiegyenlítő réteg megkövesedése után tovább lehet lépni - ez a teljes negatív lista kizárja a gipszkartont.

  A legegyszerűbb fekvőlap a gipszkarton videoklipen részletesen bemutatva. Elvileg a rendszer nem különbözik a szokásos normáktól. Vannak azonban olyan árnyalatok, amelyeket figyelembe kell venni.

  Milyen gipszkarton van a munkához?

  A gipszrostból előállított lapokat félig száraz préseléssel állítják elő, amely gipszként kötőanyagként és pépszálas pépként van jelen.

  Az anyag környezetbarát és tűzálló, nagy szilárdságú, kiváló hőszigetelési jellemzőkkel rendelkezik.

  A készülék előgyártásához használják a padlóburkolatok lefektetését, a burkolatok burkolásához, a mennyezetek és falak kiegyenlítésére, a loggiák kikészítéséhez.

  Egy sokoldalú anyag egy tapasztalatlan kezdőt telepíthet, és miután megtanulta, hogyan helyezze el a gipszkarton lapjait, könnyedén megbirkózik egy lapos vagy alakú felület további kikészítésével.

  Az iparág két típusú gipszrost-lapot szállít, amelyek különböznek a tulajdonságokban és az alkalmazásokban:

  • GVL - a helyiségek javítására és helyreállítására használt anyag, az SNiP II-3-79 szabályainak megfelelően, száraz vagy normál nedvességtartalmú és hőmérsékleti helyiségekben.
  • GVLV - speciális hidrofób impregnálással ellátott anyag, amelynek használatával a gipszkarton burkolását fürdőszobákban és konyhákban végzik.

  A kerámia burkolólapokat általában olyan helyiségekben kell elhelyezni, ahol a működési feltételek a párolgással járnak, és ezért magas a nedvesség. Ezért a felületek egymáshoz igazítása, majd a csempe csempézése ajánlott, nedvességálló lapok GFVL jelöléssel vannak ellátva.

  A gipszkarton könnyen befogadható hidrofób impregnálás nélkül a kötőanyag-keverék nedvesség által a kötőanyag-kompozícióból kiegyenlítő anyag által elnyelt nedvességtartalmának megdagadhat. Ezért gyakran a klinker padlókat a csarnokokban vagy a folyosókon helyezik el, és a fürdőszobában lévő csempe víztaszító tulajdonságú gipszkartonra van helyezve.

  Ragasztó a gipszkarton felületek burkolásához

  A ragasztó megvásárlása előtt feltétlenül meg kell vizsgálni a gyártó tájékoztatását, hogy a ragasztó kompatibilis-e.

  A kerámia burkolólapok ragasztására a gipszkarton burkolatának felületére az iparág különböző összetételeket javasolt:

  • cementet tartalmazó ragasztó, amely papíralapú feldolgozható;
  • elasztikus csemperagasztó, száraz termék formájában értékesített öngyártásra szánt öntapadásra, vízzel hígítva, vagy teljesen felhasználásra kész oldat formájában;
  • "Folyékony szögek" - erős kötőanyag, vízbázisúak, mint alap.

  A ragasztóanyag-keveréket elő kell készíteni a gyártó által a csomagon feltüntetett ajánlásoknak megfelelően, majd a gipszkarton kerámia burkolatának mentesnek kell lennie a hibáktól, és nem szabad lehámozni.

  Ne csiszoljon azonnal nagy mennyiségű száraz keveréket a csempe ragasztásához. Ajánlatos az oldatot olyan mennyiségben előkészíteni, amely a terület 0,7-1,0 m²-nél nem nagyobb területre történő feldolgozásához szükséges.

  A kerámia burkolólapok elhelyezése a gipszkarton burkolaton

  Azok a házigazdák, akik nem tudják elhelyezni a gipszkarton burkolását, ne legyenek zavarják egyes technológiai nehézségek. Elvileg a munkarend megegyezik a csempe telepítésével bármely összehangolt felületen.

  Gipszkarton lapok telepítése

  A lapok a gipszkarton kell vezetni útmutatókat. A lamellák közötti ajánlott távolság 40 cm, ha ezt a méretet túllépik, akkor a felület "járhat", ami a csempe fokozatos lehántását és a varratok deformálódását eredményezi.

  A rétegelt lemezeket közvetlenül az önjáró csavarokhoz vagy tűzőkapcsokhoz rögzítik a vezetősínekhez, amelyhez egy fogazású tűzőt rögzítenek. A nyugati technológiák szerint a kerámia burkolólapok a gipszkartonra gyakran magukban foglalják a két réteg lapozását. A vezetősínek csak az alsó réteg alatt helyezkednek el.

  A gipszkarton szintszabályozó réteg alá szerelt lécek közötti távolságot csökkenteni kell, ha vékony lemezeket használnak az aljzat felszereléséhez.

  A vezetősínek helyett egy vakolatháló használható a kartonlemez duzzadásának megakadályozására. Az építmény erejének növelése érdekében a javítók gyakran raklapokat és rácsot helyeznek. A rács rögzítése PVA ragasztóanyaggal történik, és az építőelemekkel duplikált.

  Gitt és alapozóval burkolt felület

  Ezt követi a gipszkarton közvetlen gyártása a csempe alatt. A lapok közötti csuklós kötéseket gitttel kell kezelni az alap stabilitásának növelése és a monolitikus szerkezet kialakulása érdekében. Ehhez szükség van a gitt, szándékosan előállított kezelése varratok a gipszkarton lapok.

  Ezután a gipszrost-lemezekből kialakított felületet speciális alapozóval kezelik, amely kompatibilis az anyaggal és a csempe telepítéséhez használt ragasztóval. Az adhézió optimalizálásához szükséges alapozót két rétegben alkalmazzák festékhengerrel, normál festékkefével vagy fogazott úszóval.

  Ragasztás Kerámia csempe a gipszkarton

  A csempe a gisokartonny alapon belül marad a rendszer szerint, bármilyen csempe behelyezésének szabványa:

  • ragasztóhabarcsot kell bevonni a fogazott simítóval a 0,7-1,0 m² területre;
  • a csemétet a kézzel kinyomtatandó felületre kell nyomni, szükség van a rögzítési szilárdság növelésére egy fából készült vagy műanyag kalapáccsal, amely gumi fúvókával van felszerelve;
  • sima technológiai varratok létrehozásához műanyag kereszteket kell használnia;
  • a bélésnek szárazon kell lennie mindaddig, amíg a ragasztóanyag gyártója jelzi;
  • befejezni a munkát a fugázó ízületek kezelésével, amelyet különleges lakkal kell bevonni.

  Ne helyezzen többet négy vagy öt sorból egyszerre. Miután telepítette a csempe mindegyik kis területre, ajánlott egy órát szünetet tartani, ami szükséges ahhoz, hogy megszüntesse a bázisban felmerülő stresszt.

  Összefoglaló

  Miután megtapasztalta, hogyan kell ragasztani a gipszkarton burkolólapokat, és az összes ajánlást követve, a gazdaságos tulajdonos nem költ pénzt a javítóműhelyek megrendelésére. Ezzel a javítási művelettel az előadó könnyedén megbirkózhat tapasztalatok nélkül.