Legfontosabb > Csapok

Hogyan tegyük csempe a fapadló a fürdőszobában

A cserép alap leggyakrabban cement beton, de néha nem lehet különféle okokból előállítani. Lehetséges, hogy ebben az esetben csempéket helyeznek a faalapra? És ha igen, hogyan kell csinálni, mert a fa és a cserép nem kompatibilis anyagok? A válasz: lehet, de csak akkor, ha alaposan előkészíti a felületet, és ragaszkodik a speciális technológia. Nézzük meg, hogyan kell csempe a fürdőszoba a fapadló szerint az összes szabályt.

A csempe árnyalatai egy fa alapon

A fa deformációnak van kitéve, megrepedhet és megduzzadhat, és ezek a tulajdonságok egyáltalán nem járulnak hozzá a padlón elhelyezett kiváló minőségű és tartós csempeburkolatok kialakításához. A statikus jelleg hiánya miatt a ragasztó megtörik, a csempe elmarad a felszíntől. Ezért szükség van egy szigetelő csillapító réteg létrehozására vagy arra, hogy a bázis nagyobb merevséget biztosítson.

Ha a fából készült padlóról beszélünk a fürdőszobában, fontos, hogy gondoskodjunk a nedvességtől való védelemről, ami a penész és a penész kialakulásához, a rothadó lapokhoz, a fa deformációjához vezet. A kerámia megbízható védelmet nyújt a nedvesség ellen, ha megfelelően felkészíti az alapot, majd minőségi módon feldolgozza a varratokat.

Miután a cserépet egy faalapra telepítette, fel kell készülnie az alábbi problémákra, amelyeket csak a felső bevonás előtt lehet rögzíteni:

 • a felület lehajlása, ha a rönkök közötti lépés több mint 0,5 m, vagy ha az aljzat vastagsága kisebb, mint 20 mm;
 • a csempe elmarad az alaptól;
 • egy sikoly, amelyet egy kerámia réteg nem kíméli.

Vizsgáljuk meg a bázis és a fektetési csempe előkészítését.

Az aljzat előkészítése a cserépbeállításhoz

Mielőtt csempével dolgozna, felméri a felület állapotát.

 1. Eltávolított díszítő bevonatok linóleum, laminált formában stb.
 2. Régi vízszigetelés cserélje ki. A védőrétegnek kiváló minőségűnek kell lennie.
 3. Különös figyelmet fordítanak az aljzat ellenőrzésére, amely olcsó fából készül.
 4. A lerakódások csúcsminőségű fából készültek, amelyeket antiszeptikus anyagokkal kezeltek. Nem változtathatók meg, de ellenőrizni kell.

A régi padlólapon nincs elhelyezve, mert a sikoly nem kerül ki, és a csempézett padló mindig veszélyben van.

A faalap készítésének eljárása:

 • Teljes körű leszerelés a bevonatok eltávolításával, befejeződésével és aljzatával történik. A szétszerelés munkaigényes, de a jó eredmények érdekében meg kell csinálni.
 • Az alap szintre van állítva.
 • A szétszerelt padlókat mélyen behatolva fertőtlenítő és égésgátló anyaggal kezeljük. A rétegeket többször alkalmazzák teljes száradással. Ha a mennyezet beton, a felületet egy primerrel és a gipsz-résekkel kell kezelni.
 • A laptömítő lapokat szétszerelik és kicserélik, ha kopás észlelhető.

A késések közötti távolság nem haladhatja meg a 0,5 mt. A fa nem képes ellenállni a terhelésnek, és a padló leesik. Ha ez a távolság nagyobb, logokat kell hozzáadni, az optimális lépés 0,4 m.

 • Torzulások jelenlétében a formatervezés egyenetlen lesz, vagy béléscsillapítók használatával.

A késleltetés alatt vízszigetelést kell biztosítani: tetőfedő anyag, polietilén vagy speciális filmek, amelyek nem engedik meg a nedvességet, és megakadályozzák a felületen a kondenzáció kialakulását.

 • Az alap és a késések közötti tér tele van finom expandált agyaggal. Hő- és hangszigetelőként működik, és felszívja a felesleges nedvességet. Fent van egy 5 cm-es hézag a szellőzéshez. Szükség van a levegő kilépésére a padló alatti térből.
 • A csempe alapja egy tábla vagy vastag vízálló rétegelt lemez. A lakkot vagy a festéket eltávolítják a régi felületekről. A lapok között 3-5 mm-es rés marad a nedvességtől való deformáció kompenzálására. A padlót egy darálóval egyenlítik ki, a nyílások fel vannak szerelve.

Az izoláló réteg létrehozása

Az esztrich vagy csemperagasztó merevsége lényegesen magasabb, mint az alapként használt faé. Ezért a csempe és a padló között egy olyan réteg, amely kompenzálja a fa mozgását, valamint egy vízszigetelő réteget képez.

Különleges multifunkcionális film használata esetén a párnázó réteget a kemény oldalon kell elhelyezni a csempe és a rugalmas oldal felé - a táblákhoz. Annak érdekében, hogy lélegezzenek, az anyagnak gőzzel és levegővel kell átmennie, de meg kell akadályoznia a nedvesség behatolását.

A vízszigetelés lehet tekercs vagy folyadék.

 • A tömör anyagot a padlón tekerjük és Scotch-szalaggal rögzítjük.
 • A szárítóolajat vagy a latex impregnációt egy fa felületre helyezzük, és a festékhálót azonnal lefektetjük.

A csappantyú a fa mozgása ellenében rugalmas aljzatragasztó lehet, amelyen a csempe fel van szerelve.

A csempe és a fa közötti közbenső réteg: lehetőségek

Nem ajánlott a csempe közvetlenül a fapadlóra helyezni. A padló deformálódhat és repedhet. A kerámia burkolólapok alatt merev alapot kell használni, amelyet a következő anyagok egyikeként használnak:

 • rétegelt lemez, OSB;
 • önterülő vegyület;
 • gipszrost.

Rétegelt lemez és szélezett deszkák készítése

Ha a faanyag burkolását az alap további stabilizálása nélkül olyan rétegként alkalmazzák, amely kompenzálja a fa paramétereinek ingadozását, akkor a ragasztás után is fennmaradó speciális ragasztók elasztikus tulajdonságokkal rendelkeznek. Megfelelő készítmények: Lacrysil, Liokol, "Kreps", "Ceresite". A ragasztó alkalmazása előtt szükségessé válik az ízületek csiszolására és tömítésére.

A rétegelt falemez vagy OSB lapok elhelyezése a lemezeken növeli az alap megbízhatóságát, habár ajánlott ugyanazt az epoxi-poliuretán kompozíciót használni, mint ragasztót.

Önterülő padló

Kompatibilis, száraz, önterülő keverékeket választanak ki a fa számára. Nem tartalmaznak kazeint - olyan anyag, amely elpusztítja a fa szerkezetét, és rostos adalékanyagok vannak a tapadás javítása érdekében.

 • A peremetrét a töltet és a csempe magasságával ellátott csillapítószalaggal előzetesen beillesztették.
 • Az elkészített keveréket egy alaposan tisztított padlón kell felhordani. Rétegvastagság - 2,5-5 mm.
 • Míg a kompozíció folyadék, a tűgörgők segítségével a levegőbuborékokat eltávolítják.

Az ilyen alapra csempe ugyanúgy van elhelyezve, mint egy hagyományos esztrich.

Száraz esztrich (GVL)

Először a gipszrostot helyezzük a táblákra, és a csempe fel van szerelve. A fa közelében lévő nedves eljárások egyáltalán nem, ami megakadályozza a nedvesedést. Az ideális lehetőség a "Knauf-superpol" a GVL-tól.

 • A GVL lemezeket egy lapos aljzatra rakják egymás mellett, egymás melletti csíkok segítségével, egy kocka mintán.
 • Az egymáshoz való kapcsolódás zárókupak segítségével történik, ragasztóval vagy tömítőanyaggal a kiálló részeken.
 • Az egyes blokkok lefektetése után a gipszrost lemezeket csavarokkal rögzítik a padlóra.
 • A csempe rögzítése előtt a gipszkarton lap felületére primert alkalmaznak, amelynek összeegyeztethetőnek kell lennie a ragasztó összetételével.

Cserép telepítése fa felületre

A műveletek sorrendje a következő lesz:

 • A falak közepétől merőleges vonalak húzódnak, és a szoba középpontja található.
 • A padlót keresztezéssel és épületszinttel díszítik. Az egyes elemek egyenletességét ellenőrzik. A fektetés az ajtóval ellentétes oldalon kezdődik.

A közvetlen elrendezési séma lehetővé teszi a szegélyezés és az átlós elrendezést - a padló görbületének javítása az ellentétes falak eltérő falain keresztül.

 • Az első az összes szilárd csempe. Miután a ragasztó megkötődött, amikor már lehetséges a padlón járni, a csempe el van vágva és a csatlakozási pontokon van felszerelve.

következtetés

Padlólapok - a legjobb megoldás a fürdőszobában. Faanyagot is fel lehet használni, ha megfelelően felkészíti az alap felületét. Fontos, hogy tartós, sima és megbízható védelmet nyújtson a nedvességtől. A folyamat minden részletét - az alábbi videóban.

Cserép a fa padlón a fürdőszobában: lefektetés

A kerámia burkolólapok a legkedveltebbek és igényeltek a konyhákhoz és fürdőszobákhoz. A csempe tartós, könnyen tisztítható és nedvességálló.

A padló és a fürdőszoba falai folyamatosan érintkeznek a vízzel. Ezért a javítás során nagyon fontos a megfelelő bélés és minőségi anyag kiválasztása. Néhány házban a padló a fürdőszobában fából készült. Az állandó nedvességtől gyorsan használhatatlanná válik. Ezért sokan érdekelnek abban a kérdésben, hogy a fürdőszobában lévő fapadló tartósabbá tehető-e. Az ilyen helyiségeknél gondosan mérlegelni kell a tervezést és a díszítést, valamint a megfelelő csempeburkolási technológiát. Ebben az esetben van némi árnyalat a munka, amelyről biztosan szükség van egy ötletre.

Padló előkészítés

Először gondosan vizsgálja meg a régi fapadlót. Lefedettség lehet lemezekből, parkettából vagy rétegelt lemezből. A cserép minőségének meghatározása attól függ, hogy az első előkészítő munkafázis hogyan történik.

A fa padló általában a következő szintekkel vagy rétegekkel rendelkezik:

 1. Rétegelt lemez vagy forgácslap.
 2. Az alaplapok a táblákon vannak rögzítve.
 3. Maguk a fa rönkök.

A külső bevonat gyakran réteg festék vagy lakk. El kell távolítani. A bontás során számos módszert alkalmaznak: a mechanikai, a vegyszerek és a hő felhasználásának módszere.

Az első esetben elektromos szerszámokat kell készíteni. Ehhez megfelelő csiszológépet vagy fúrót kell használni, amely a csiszolópapír köréhez van rögzítve. Kezdetben 40-es szemcseméretű csiszolóelemet kell használnia. A folyamat végső szakaszában 80-100 szemcseméretű csiszolással változtatjuk. A régi padlóburkolat eltávolításának mechanikus módja lehetővé teszi, hogy gyorsan feldolgozzon egy nagy területet.

A kémiai módszer a különleges festékek és oldószerek eltávolítására szolgáló speciális keverékek alkalmazását foglalja magában. Összetétel fedezi a felületet. Ebben az esetben az oldószert ecsettel kell felhordani a padlóra, és vastagabb termékek esetén jobb, ha spatulával dolgozik. Általában fél óra elteltével a festék lágyul és eltávolítható.

A bontás termikus módszere a legkényelmesebb. Ehhez egy különleges hőszárítót használnak, és a levegőt 300-6000 fokos hőmérsékletre melegítik. Ebben az esetben a készüléket a padló felületétől 25-50 cm-re kell tartani. A festéket felmelegítik, majd eltávolítják egy kaparással vagy spatulával. Jobb, ha a felületet fokozatosan feldolgozzuk, kis területeket melegítünk. Ha lehetséges, akkor speciális eszközzel kell vásárolnia egy beépített kaparóval. Így egyszerre lágyíthatja a régi bevonatot és azonnal eltávolíthatja azt.

A burkolólapok fektetése a fa padlóján alaposan ellenőrizni kell.

Először ellenőrizze az alapot és késleltesse. Fel kell hívni a figyelmet arra az anyagra, amelyből az aljzat átfedése történt. A beton padló jobb, hogy egy réteg vízszigetelés.

Vízszigetelés a cserép lefektetése előtt

Nedvesség elleni védelmet nyújtó anyagot nem csak a padlóra kell helyezni, hanem a falak peremén 200 milliméter magasságig bezárni. Erre a célra speciálisan tervezett szigetelőanyagokat vagy polietilént használnak.

A vízszigetelés megkötése után a padlólap felhelyezése előtt be kell fejezni az alap készítését. A munka következő szakasza számos lehetőséget kínál:

 1. A vízszigetelő rétegben csavarok rögzítenek egy fémrácsot. Ezután ellenőrizze a felszínt a szerelési szint alkalmazásával, készítsen cementkötésű esztricust. Vastagsága nem haladhatja meg a három centimétert. Amikor a cement száraz, elkezdheti a burkolólapokat.
 2. A második út a gipszlapok szigetelésének tetején áll. A gipsz-rostanyag nagyon tartós, jó hangszigeteléssel, nedvességállósággal, hőtárolással jellemezhető. A csavarok rögzítéséhez az alapra.

A lapokat két szinten kell elhelyezni. A kétrétegű szerelés növeli a padló merevségét. A termékek közötti kapcsolatoknak közvetlenül a táblák felett kell lenniük, és nem a köztük lévő rések között. Tehát a padló sokkal erősebb lesz. Ezután minden ragasztót fel kell tölteni ragasztóval. Ezután a felszín felszíni. Amikor a réteg megszárad, lezárjuk a varratokat ragasztóval. Ezután felszínre emelve a felületet, amelyen már elhelyezhetjük a cserépet.

Alapvető előkészítése fából, ne felejtsd el az egyik fő szakasz - telepítése napló. Rétegelt lemez vagy forgácslemez lapok gyakran tetejére kerülnek.

Mielőtt a padlóburkolat vízszigetelést kapna pergamen formájában. A padlót tökéletesen illeszteni kell. A padló és a falak durva bázisa között körülbelül egy centimétert kell hagyni. Ez a rés tele van építési habtal.

A bevonatot ezenkívül speciális impregnálással kezelhetjük, lenmagolajat használhatunk, és tetejére - egy sűrű latexréteget. Ehhez széles ecsetet használhat. Amikor a latexréteg megszárad, helyezze fel a festékhálót a felületre. A gipszrostok, forgácslemez vagy rétegelt lemez csavarokkal szorosan rögzítve kell lennie. Az utolsó érintés egy padlóburkolat vízzel, durva homokkal és folyékony üvegzel. Ezt az oldatot 1: 2: 2 arányban kell elkészíteni.

Szakaszok doboza csempe

Amikor a padlóra felhasznált oldat megszárad, az alap készítése teljesnek tekinthető. Ez idő alatt kellett volna elkészíteni a csempe a fapadló a fürdőszobában. A csempe elhelyezése több lépést tartalmaz:

 1. Alkalmazás Markup.
 2. Keverési ragasztó oldat.
 3. Rögzítési termékek.
 4. A csempe ízületek fugázása.

A jelölés elkészítéséhez vonalat kell húzni egy bevont zsinór segítségével a hosszabb fal közepétől a másik középpontjához, szemben a másikhoz. Ezeket a manipulációkat a rövid szeptum közepétől is megismétlik. Két egyenes vonal lesz, amelyek metszenek a közepén. Ez a jelölés útmutatásként szolgál a kerámia burkolatok gyártásakor. Fontos, hogy a falak közelében legyen minimális számú vágott cserépelem.

Az átlós burkolat azonban lehetetlen a termékek vágása nélkül. Amikor az egész csempe a falak peremén fekszik, a szoba bejáratával szemben lévő sarokból kell indulnia.

Ugyanakkor ne feledje, hogy a burkolatelemek sorának párhuzamosan kell lennie az ablakvonalhoz. A tengelyek használatakor vannak olyan csíkok is, amelyek egymáshoz képest merőlegesen futnak. A varratok szélességét a keresztezések határozzák meg, amelyek a termékek közötti repedésekbe kerülnek.

A bélés következő fázisa a ragasztókeverék előkészítése. A befejező csempe fa padló nem alkalmas masztix. A szakemberek speciális ragasztót vásárolnak. A kész száraz keveréket vízzel hígítjuk. Annak érdekében, hogy a szerkezet erősen erősítse a csempe, talán lágyítók lágyulását. Részesedésük általában 10-15%. A homogenitás érdekében az oldatot speciális építőipari keverővel keverjük össze.

Ez az oldat pár órán belül megszárad. Ezért kis adagokban kell főzni.

A ragasztót egyenletes csíkokba helyezzük a felület apró területeire fogazott simítóval kezelve. A padló legyen száraz és vízszintes. Mivel a kompozíció gyorsan megszárad, időre van szükség a csempe behelyezésekor a hibák kijavítására.

A telepítés végső szakaszában közvetlenül helyezze a csempe egy fából készült alapra. Ez a termék a felületre van nyomva. Annak érdekében, hogy a csempe és a bélés sík jobban összekapcsolható legyen, gumi kalapáccsal óvatosan kopoghat a felületén. Ugyanúgy tesszük a csempeit az egész fennmaradó padlófelületen.

Nagyon fontos, hogy a lapkát szintre tegye. Nem lehetséges a helytelenül átadott felületi elem helyének megváltoztatása, miután a ragasztó megszáradt.

A technológia szerint az egész kerámia burkolóanyagot először lefektetik. Ezt követően a padló és a fal közötti területeken csiszolólapokat vághat.

A munkához van szüksége csempe vágó. Miután az összes burkolólapot lefektetik, a ragasztókeverék maradványait egy száraz ruhával kell tisztítani. Két nap alatt a csempe biztonságosan rögzítve lesz a padlón.

Akkor végig kell mennie az utolsó lépcsőhöz - a csempe közötti ízületek fugázása.

A csempe közötti hézagokat speciális keverékkel töltik meg. A legtöbb ilyen vegyületet maximum 6 milliméteres fugázásra használják. Először is, a réseknek ecsettel kell nedvesíteniük a vízzel. A habarcs alkalmazásához kis méretű speciális gumi-spatulát használtunk. A csempe közötti megoldás megkerülése átlósan kell haladnia.

Fokozatosan törölje le a csempe közötti összes ízületet, törölje át a keverék többi részét. A habarcs 20-60 perc alatt szárad. Ezt követően ajánlott törölni a csempe nedves ruhával.

A kerámia burkolólapok megválasztása a fürdőszoba padlózatának befejezéséhez

A padlóburkolatoknak tartósnak kell lenniük, és nem kell félniük a nedvességtől, a gőzöléstől és a tisztítószerektől. Fontos követelmény, hogy érdemes egy durva felületű anyagot vásárolni, mivel a vízzel történő állandó érintkezés a padló csúszósá teszi.

Kívánatos kombinálni a jó teljesítményt és vonzó megjelenést. Az esztétikai komponens nem kevésbé fontos kerámia burkolólapok vásárlásakor, mert a szoba kialakítása mindig eredeti és gyönyörű.

A hardverraktárba jut, gondoljon arra, hogy mely termékek vízállóak és megbízhatóbbak. Csempe a fürdőszobába kell könnyen tisztítani a foltok, hogy ellenálljon a hőmérséklet különbség. Jobb, ha vásárolni kopásálló kerámia modelleket. Ma a technológiát alkalmazzák a felületre kerámia különleges fényes bevonat. Ez a máz lehetővé teszi, hogy a csempe hosszú ideig maradjon, a külső kedvezőtlen tényezők hatása ellenére.

Fa csempe

A helyiségek kialakításának egyik divatirányzata a természetes befejező anyagok használata. A fürdőszobai csempe lehetővé teszi, hogy kényelmes és egyedi belső teret hozzon létre.

Ezek a termékek egy juta alapon vannak, amelyekhez kis négyzetdarabok vannak rögzítve. A végükhöz ragasztják az alapot. A fa végén sokkal erősebb, mint a termék síkja. Ezért a fa lapja nagyon tartós lehet.

Ez a fajta felület alkalmas ívelt felületekre és a kontúrok függőleges vonalakra történő áthelyezésére.

A faanyag burkolását fémre, lakkozott bevonatokra, gipszkartonra, vízálló rétegelt lemezre vagy OSB-re kell helyezni. Ragasztott és festett falra is ragasztható.

A burkolat burkolatának elhelyezése a fürdőszobában nem nehéz, a telepítési technológia és a szükséges eszközök rendelkezésre állása mellett. Ez akár önállóan, mester segítsége nélkül is elvégezhető. Azonban fontos, hogy alaposan előkészítse a padló és a vízszigetelés. Ezután a fürdő frissített belseje örömmel tölti el sok éven át.

Hogyan készítsek csempe a fapadlóra - szakértői tanácsok

A modern építési szabályoknak megfelelően épített házakban padlólapként betonlapokat használnak. De a tulajdonosok "Hruscsov", "Stalinok" és magánházak nem olyan szerencsés - a bennük a padló gyakran fából készült. A fa élettartama jóval kisebb, mint a betoné, valamint nedvességálló tulajdonságai. A padlólap burkolatának felhelyezése a fürdőszobában segít megóvni a nedvességtől, meggátolja a penészt, és meghosszabbítja használatát. Ez a cikk bemutatja Önt a faanyag csempe bázis díszítésével a saját kezével.

Padlófelügyelet

Mielőtt elkezdené a kerámia burkolólapok elhelyezését a fürdőszobában, a tapasztalt kézművesek minden bizonnyal elvégzik a fapadló ellenőrzését. Megfelelően meg kell vizsgálnia a felületet és fel kell mérnie a feltételt:

 • Tiszta padló. A linóleumot, laminátot vagy csempeit használják befejező bevonatként. Mielőtt a cserépet egy fapadlóra helyezi, jobb ezt a réteget eltávolítani;
 • Vízszigetelő réteg. Vízszigetelés a fa padló a fürdőszobában - a garancia, hogy nem ér a rothadás, lesz egy összeomlás. Ha hidraulikus gátat használnak több mint 10-15 évig, akkor már nagyon vékony és kopott.
 • Durva padló. A padló aljzatának rossz minőségű, olcsó anyag felhasználásával történő felszereléséhez, ezért érzékeny a torzításra, repedésre, ami csökkenti az erőt;
 • Lag. A fából készült rönkök kiváló minőségű fából készülnek, antiszeptikus anyagokkal kezelik őket, amelyek még évtizedekig is erősek és épek maradnak a létesítmény üzembe helyezése után. Ha a rönkök jó állapotban vannak, akkor nem változtathatók meg, mielőtt a csempe a padlón a saját kezükbe kerülne.

Figyelj! A régi padló fölé rakott csempe rossz ötlet, mert szinte egyenlő költségek mellett nem tudod kiküszöbölni a súrlódást, sima felületet kapni, és néhány centiméter használható helyet is elveszíthet.

A padló előkészítése a munka számára

A fapadló csempe kiváló minőségű fektetése lehetetlen gondos előkészítő munka nélkül. A fürdőszobában a következő intézkedéseket kell tenni:

 1. Állandóan távolítsa el a fa padló minden sérült réteget: díszítő bevonat, befejező padló, vízszigetelés, padlólap, rönkök. Természetesen a padlónak a saját kezével történő teljes leszerelése, amelyet csere követ, nagy pénzügyi költségekkel jár, de így csak a legjobb eredményt érheti el;
 2. Távolítsa el az építési hulladékot, végezzen nedves tisztítást;
 3. A padló alapjainak kiegyenlítése a fákkal való maszkolás használatával;
 4. Átfedés az átfedés antiszeptikus összetétele mély penetráció, égésgátló, hagyja megszáradni. Célszerű több rétegben fertőtlenítőszereket alkalmazni, hogy biztonságosan megvédjék a fürdő padlóját a rothadás és a tűz miatt.

A fadoboz előkészítő fázisa pontosan az a jellemző, amely megkülönbözteti ezt a folyamatot a betonpadlókkal való munkától. Ha a padló állapotának köszönhetően használhatja azt formában, akkor csak a festékréteget kell eltávolítania, vagy legalább 10 mm vastagságú rétegelt lemezre kell rögzíteni, hogy kiegyenlítse és megakadályozza a súrlódást.

Szerelés erős padlón

Ha a padló állapota kielégítő, akkor nem szükséges szétszerelni. A csempe behelyezése előtt elegendő megszabadulni a díszítő bevonattól, újra ellenőrizni a sétány erősségét, majd követni a tervet:

 1. A fürdő teljes padlóján fertőtlenítő készítményt kell alkalmazni, amely a káros mikroorganizmusok létfontosságú tevékenységének eredményeképpen a faanyag megóvásához szükséges;
 2. Vágja le a nedvességálló gipszkarton lapokat, majd önfúró csavarokkal rögzítse őket a padlóra. A csavarokat csavarhúzóval húzza meg. Helyezze a kötőelemeket a fürdő teljes peremén 10-15 cm-enként;
 3. Ragasszuk fel a gipszkarton lapok széleit egy speciális ragasztóval, fedjük le az ízületeket szilikon tömítőanyaggal;
 4. Az alapozót hengerrel vagy habarccsal kell felhordni, hagyni száradni;
 5. Szárítás után helyezze a cserépet egy új alapra a szokásos módon.

Próbáld meg a gipszkartonot úgy elhelyezni, hogy a lehető legkevesebb ízület alakuljon ki, mivel sebezhető helyeken a víz behatolhat.

Telepítés erős késéssel

Ha az ellenőrzést követően úgy döntöttek, hogy eltávolítja a padlót a késés előtt, akkor másik módot kell használnia magának:

 1. Húzza le a dekoratív padlóburkolatot, a padlóburkolatot, amely forgácslemez, rétegelt lemez vagy kartonlapként használható. Aztán egy körömhúzó segítségével kijavították a kész padlót, és a körmökhöz rögzítették a rönköket;
 2. Ezután a lemezeket egy nedvességálló anyaggal, antiszeptikummal vagy kombinált készítménnyel kezelik, amelyek kombinálják ezeket a funkciókat. Válasszunk mélybehatolású vegyületeket, azokat több rétegben alkalmazzuk úgy, hogy azok 1-3 cm-re szívódjanak fel a fa belsejében;
 3. Állítsa be a padlót, helyezze be a jelzőtáblákat vagy rudakat a vezérléshez;
 4. Lay vagy hőszigetelés, a tapasztalt gyártók javasolják a kibővített bírságok alkalmazását, mivel ez az opció az ár és a minőség szempontjából optimális;
 5. A késéshez merőlegesen rögzítjük a padlólapot 3-5 mm-es résszel, a habszivacs segítségével a tömítéseket, az ízületeket, a sarkokat rögzítjük;
 6. Szerelje fel a vízszigetelő réteget, amely filmként használható, tekercs anyag egy bitumen alapon vagy polimer masztix;
 7. Ezután nedvességálló gipszkarton telepíthető, az előző részben leírt módon.

Ha úgy dönt, hogy öntse az esztrichet, átlagosan 15 kg cementhabarcsra van szükség 1 négyzetméterenként. m, hogy a padlószintet 1 cm-rel növelje, a nagy fogyasztás ellenére, jobb, ha a részekbe gyúrjuk, hogy a szárítás előtt legyen ideje alkalmazni.

Csempék telepítése

Ha a padló fapadlója készen áll arra, hogy leplezzen rá, akkor közvetlenül a fektetéshez juthat. Ennek a folyamatnak a technológiája ugyanaz, mintha a fürdőszobában betonpadló lenne. A fapadló burkolólapok elhelyezése a következő:

 • Készítsen ragasztót a cseréphez. Az építőipari boltok ilyen célokra kínálnak folyékony szöget, cementhabarcsot vagy speciális ragasztót. A tapasztalt kivitelezők nem használják saját padlóburkoló lapjaikat;
 • Áztassa a kerámia burkolólapokat vízben 10-15 percig, hogy javítsa a közeg és a ragasztó közötti adszorpciót;
 • Egy egyenletes ragasztóréteget alkalmazzon a padló felületére a "fésű" használatával, mivel a széles fogazott spatulát hívják. Ne kezelje egy nagy területet egyszerre, így a ragasztó nem száraz idő előtt, különösen akkor, ha lassan dolgozik. A ragasztót egy irányban kell alkalmazni;
 • Vegyünk egy csempe, vékony réteg ragasztót rá, helyezzük az alap felületére úgy, hogy oldalai párhuzamosak a falakkal. Érintse meg a csempe gumi kalapáccsal, és ellenőrizze a pozícióját az épület szintjén;
 • Helyezze be a műanyag keresztet, amely a csempe közötti sima csiszolás érdekében használható. Ezután telepítse a második lapkát ugyanúgy, mint az első. Így töltsd ki az első sort, és ne feledkezz meg magaddal egy szinttel.

Ha megnézed a csempe hátsó oldalát, egy kis nyíl jelenik meg, amely jelzi a gyártó által ajánlott telepítés irányát, győződjön meg róla, hogy az megfelel a teljes telepítési területnek.

A padlóburkolat nem ok arra, hogy megtagadja a kerámia burkolólapok elhelyezését. Reméljük, hogy elegendő információt kaptunk a felújítás megkezdéséhez és a tökéletes fürdőszoba kialakításához.

A fapadlóval kapcsolatos csempék elhelyezése a fürdőszobában - tippekkel kapcsolatos utasítások

A fürdőszoba burkolatán lévő fa padlóburkolatának megteremtéséhez többet kell tudni a felhasznált anyagok tulajdonságairól. A fa kiterjed a hőmérsékletváltozások, a fokozott páratartalom esetén, ez a tényező destruktív módon hat a kerámia burkolatra. A csempe nem különbözik a rugalmasságtól, ezért a bevonat deformálódik, és a víz áthalad a repedéseken a padlószerkezeten belül. Ennek eredményeként egy gomba alakulhat ki egy faalapon, ami jelentősen lerövidíti a késleltetést.

Miért nem kívánatos kombinálni a kerámiát és a fát?

A padlóra történő felhelyezésre szánt anyag kiválasztásakor nem csak a külső jellemzőket, hanem a tulajdonságokat is figyelembe kell venni. A legfontosabb okok, miért nem ajánlott a fa és cserép kombinációját használni:

 1. Az anyagok lineáris kiterjesztéseinek inkonzisztenciája. Például a fa szerkezetek duzzadnak nedvesség hatására. Ennek eredményeként nő a termék. Ennek a folyamatnak a intenzitását a víz mennyisége határozza meg, valamint az anyag tulajdonságait, amelyből a durva szubsztrátum készül. A csempe az alacsony vízfelszívódással jellemezhető. Tehát szinte nem veszi fel a nedvességet. A faalap rendszeres terjeszkedésének feltételei között a padlóburkolat integritása zavart, mivel ezeket az anyagokat egy ragasztókompozíció összekapcsolja.
 2. Légmentes kerámiák. Fa - lélegző anyag. Ha az ilyen bázis tetejére helyezi a csempeburkolatokat, anélkül, hogy a talajvázlat lehetőséget adna "lélegezni", jelentősen csökken a szerkezet élettartama.
 3. Az ilyen paraméterek inkonzisztenciája, mint a működési idő. A faipari termékek sokkal kisebbek, mint a kerámiák. Még akkor is, ha a fa kiváló nedvességállósággal és szilárdsággal van ellátva, a furnér hosszabb ideig tart. Az alap fokozatosan elromlik, ami a dekoratív bevonat összeomlásához vezet.

A fürdőszoba felszerelésének jellemzői

A faszerkezet üzemidejének meghosszabbítása érdekében ajánlott a burkolat megfelelő felszerelése, valamint a helyiségben lévő normál körülmények fenntartása: a levegő hőmérsékletének és páratartalmának átlagértéke. Abban az esetben, ha kerámia burkolatot tervez a padlón, kövesse a következő szabályokat:

 • a bélésnek alacsony sűrűségűnek kell lennie, ha figyelembe vesszük a nehézsúlyú kerámiák megvásárlásának lehetőségét, a bevonat ezenkívül hatással van a fa szerkezetekre is;
 • készítse el a legmegbízhatóbb alapot, figyelembe véve a késések, a fagerendák méretei közötti távolságot, valamint a padló kiegyenlítésének módját;
 • készítsen durva alapot: felméri a fa állapotát, szükség esetén cserélje ki az elemeket;
 • a faszerkezetet szellőztetni kell, ha lehetetlen a helyiség oldalán levegőellátást biztosítani, az alulról kell elvégezni;
 • A felület kiegyenlítésére használt anyagot biztonságosan rögzíteni kell, ez a naplókra is érvényes.

Hogyan helyezzünk csempe a fapadlóra?

Előkészítés nélkül lehetetlen befejezni a befejező bevonatot. Először is ellenőrizni kell a fapadló állapotát. Ha jelentős hibák vannak, javítsák a meglévő okokat. Ez szükségessé teheti a faszerkezet egyes elemeinek kicserélését, őrlési naplót, sétányt. Néha megváltoztatják a keresztfedő táblákat. Más esetekben éppen ellenkezőleg, ki kell cserélni a késést, és a padló megmarad.

A következő lépésben a felületet speciális eszközzel kezeljük (antiszeptikus készítmény). Ezután meg kell találnia az igazítást. A kerámia burkolólapokat sík felületre kell helyezni. Figyelembe véve, hogy a sétány gyakran szabálytalanságokkal, repedésekkel jár, a bélelés során előfordulhat egy olyan elfogultság, amely a jövőben a padló megsemmisülését eredményezi.

Száraz szintezés

Ez a módszer sík felületű anyagokat tartalmaz. A fürdőszobában lévő fapadlóburkolólapok fektetése az OSB lap, a forgácslap vagy a GVL (nedvességálló gipszkarton) rögzítésével történik. Az utolsó lehetőség szintén megengedett a könnyű cserép bevonat alapjául. Ez az anyag kiváló tulajdonságokkal rendelkezik az egyszerű gipszkartonhoz. A fa keret tetejére fektetett alapot a következő paraméterekkel kell jellemezni:

 1. nedvességállóság;
 2. mechanikai feszültséggel szembeni ellenállás;
 3. érzékenység a gomba kialakulásához.

Ennek a módszernek az előnyei közé tartozik a befejező bevonat szigetelő tulajdonságainak növelése. Tevékenységek sorrendje:

 • Fa keretes kezelés antiszeptikumokkal.
 • Vízszigetelés a fürdőszobában.
 • A szigetelés telepítése.
 • A sétány felszerelése.
 • Rögzítőlemezek, amelyek csavarokat használnak.

Hézagokat (0,5 cm) kell hagyni a kész padlólapok között. A falról az anyag szélére mesterségesen is létrehozhat egy 1 cm-nél szélesebb rést. Egy ilyen intézkedés csökkenti a végső bevonat terhelését a fa keret tágítása során. A repedések betöltése ragasztóanyaggal vagy tömítőanyaggal történik, és a habarcs felhelyezése megtörténik.

A következő lépésben a felületet primerrel kezeljük. Ezt a kiegyenlítő réteg telepítése után néhány nappal kell elvégezni. Az alapozó javíthatja a ragasztó tapadását durva átfedéssel. Ha a felület száraz, akkor lehet csempézni.

Nedves esztrich

Ha nagy szilárdságú díszítő anyagot tervez, fontolja meg a durva alap beállításának könnyű verzióját. Használt cementhabarcs. Ebben az esetben az esztrich nem lesz túl nehéz a faházban lévő fürdőszoba padlóján, de az alapot erősebbé teszi. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a szintező réteg szigetelt a falakról és a padlóról. Ezután az esztrich nem deformálódik a terjeszkedés során. Ebből a célból a helyiség peremén egy deformációs rés marad.

Ennek eredményeképpen a cementhabarcs tetején levő csempeburkolat károsodás nélkül folytatódik, ahogyan az anyagok kibővülnek. A csempe alatt lévő fapadlón lévő csatlakozó a következő utasítás szerint van felszerelve:

 1. Ellenőrzés készül a tervezet állapotáról. Ennek növelése érdekében további rudakat kell hozzáadni a késések között. Ez akkor történik, ha a csapágykeresztek közötti távolság meghaladja az 50 cm-t.
 2. A fa antiszeptikával kezelendő.
 3. Futópálya telepítése folyamatban van. A táblák közötti távolság 1 cm, ugyanaz legyen a fal és a szerkezet vége között.
 4. Rögzítse a lemezrétegeket, amelyeket nedvességállóság jellemez. Vastagságának 12 mm-nek kell lennie.
 5. A tervezést vízszigetelés zárja le. Aszfalt, pergament, paraffinpapír. Az anyagnak a falra kell mennie. A szalag minimális szélessége 10 cm.
 6. A helyiség peremén egy csíkos szalag van rögzítve.
 7. A design cementhabarcsokkal van feltöltve.

Az esztrich kikeményedése után (1-3 hónap) lehetséges a ragasztó elkészítése és a csempe lefektetése.

Express opció

Nedvességálló gipszkarton lemezek telepítése készül. Használjon 1 vagy 2 réteg anyagot. Ez úgy van elhelyezve, hogy az ízületek nem esnek egybe. Az is lehetséges, hogy megfelelően helyezze a csempe a fapadló, ha a ragasztó megfelelően kiválasztott. Telepítési utasítások:

 • a padló előkészítése: a deformált területek helyreállítása, a tervezés antiszeptikus vegyületekkel történik;
 • speciális ragasztóval (poliuretán alapú) kötegelt lapok segítségével;
 • szükség esetén szerelje fel a második szintképző réteget a csempe és a durva hordozó között;
 • a bevonatot egy primerrel kezeljük;
 • folytassa a csempék telepítését.

Mikor kell vízszigetelést végezni?

A fürdőszoba alapterülete a nedvességtől védve van a színpadon, amikor a szintező réteg felszereléséhez szükséges. Ez védi a faszerkezetet a padlón átfolyó folyadékok esetleges érintkezésétől. Abban az esetben, ha a padlót nedves esztrichevel kívánják szintre helyezni, a vízszigetelést közvetlenül a cementhabarcs beöntése előtt kell elvégezni.

Tippek mesterek

Ha fapadlóburkolatot tervez, akkor különös figyelmet kell fordítani a rönkökre. Ebben az esetben nemcsak a szerkezet állapotát értékelik, hanem a horizonthoz viszonyított helyzetét is. Az ellenőrzés az épület szintjén történik. Ha vannak torzítások, azokat őrléssel, egyes elemek cseréjével vagy az elérhető eszközök használatával távolítják el: faforgács, karton stb.

Abban az esetben, ha a padlószintezést a száraz-esztrich módszerrel tervezik, gyakran használnak ömlesztett anyagokat, például expandált agyagot. Ez öntés a talajvázlat, egyenesen. Az utolsó szakaszban rétegelt lemez, forgácslemez vagy GF lap telepítése történik. Az expandált agyagot hőszigetelésként használják. Ez az anyag is hozzájárul a faszerkezet terhelésének egyenletes eloszlásához.

Abban az esetben, ha a padlót száraz esztrichevel kívánják szintre helyezni, különös figyelmet kell fordítani a durva hordozó csiszolására. Ha kihagyja ezt a szakaszt, a jövőben kiderül, hogy a GVL vagy a rétegelt lemez lapjai görbe. Ebben az esetben, még a legkisebb torzítás esetén is, a fedélzet felszínén lévő hiba visszafordíthatatlan következményekhez vezet. A lefedettség elkezdi lejátszani.

Ennek eredményeképpen még a vastag réteg ragasztója sem segít megőrizni a bélést. Emiatt jobb, ha több időt töltesz durva alapkészítésre, akkor nem kell visszatérnie a padló javításához.

Hogyan tegye csempe a fapadló a fürdőszobában, csináld magad lépéseket

Sok ház, különösen vidéki házak, fából készültek. Ebben az esetben a fa teljesen felszíne - a padló, a falak, a mennyezet. Természetesen látványosnak tűnik, és lehetővé teszi a gyönyörű belső tér kialakítását, de bizonyos esetekben a fa még mindig praktikus anyag. Először is a konyha, ahol a kopásállóság és a nedvesség felszívódása szükséges. Másodszor, WC és fürdőszoba, ahol különös hangsúlyt helyeznek a nedvesség felszívódására és a szennyezéssel szembeni ellenállásra.

A padlózat burkolatának legkedvezőbb anyaga a járólap vagy a kerámia burkolólap. De gyakran, mielőtt a lakástulajdonos előtt javításokat végeznének, felmerül a kérdés - lehet-e befejezni a fapadlót a WC-ben vagy a fürdőszobában kerámia burkolattal?

Figyelem! Lehetséges, hogy ezeket a munkákat elvégezzük, de tudni kell, hogyan kell ezt a folyamatot végrehajtani. A kezdetektől fogva meg kell ismerkednie az összes finomsággal, azaz a technológia alkalmazásának tervezési szakaszában. Csak ebben az esetben lehet igazán pozitív eredményeket és hosszú élettartamot elérni.

Mi az Ön által végzett folyamat algoritmusa?

A fapadló anyagának fektetése több lépcsőben történik. Fontos, hogy előzetesen megismerkedjen velük. Így a fő lépések a következők:

 • a cserép alapozásának előkészítése;
 • dolgozni az anyaggal;
 • ragasztóoldat elkészítése;
 • injektálás.

Mielőtt elkezdené ezeket a munkákat, elő kell készítenie a szobát és azt a területet, ahol végezni fogják. Ehhez tegyen helyet, vagyis távolítsa el a szobából minden olyan bútor vagy dekoráció, ami beavatkozhat.

A csempe vagy cserép fektetése a fürdőszoba padlóján

Az első szakaszban, közvetlenül a munkából, a lakkot vagy a festéket el kell távolítani a padlólap felületéről. Ezt spatulával lehet elvégezni. Előzetesen azonban ki kell használni az épület hajszárítóját, amelynek segítségével a festékréteg felmelegszik. Csak akkor lehet könnyen eltávolítani egy spatulával.

A festék eltávolításának másik módja a padlólapoktól való kémiai vegyületek kezelésére. A speciális eszközöket a padló függvényében külön-külön választják ki. Megvásárolhatja a szükséges opciót az online áruházban vagy egy rendes szaküzletben. A végleges eltávolítás spatulával történik.

A legegyszerűbb megoldás a padlólapok lakkból való tisztítása csiszolóval. Ez a folyamat nem igényel nagy fizikai erőfeszítést, és nem sok időt vesz igénybe. Ugyanakkor a köszörűgépek használata rendkívül egyszerű, és minden ember valószínűleg megbirkózni vele. Ennek a módszernek az a hátránya, hogy ez az eszköz nem mindenki számára elérhető, és annak megvásárlása sok pénzt igényel. Ha kívánja, és amennyire csak lehetséges, kérheti barátaitól vagy szomszédjaitól, valamint bérelni.

Ha vegyszereket használtak a bevonat eltávolítására, használatuk után szellőztetni kell a fürdőszobát vagy a WC-t. A levegőztetés időtartama az alkalmazott vegyszertől függ. Gyakran az utasítás hozzá van rendelve, ahol mindezen jellemzők szerepelnek. Minden munkát légzőkészüléken vagy maszkban kell elvégezni, hogy elkerülhető legyen a gőzök bejutása a légzőrendszerbe.

A padló tisztításakor ügyelni kell annak állapotára. Szükség esetén cserélje ki a hibás alkatrészeket. A fő feladat egy sík felület létrehozása. Ha erős cseppek vannak, a nedvességálló gipszkarton lapok (GKVL) segítségével szintetizálhatják őket. Csavarokkal rögzítik a faalapra. Ha a fürdőszobában csempézés történik, szellőző lyukakat kell a gipszkarton lapokba tenni a felesleges nedvesség eltávolítása érdekében.

Fektetés csempe a padlón fa a fürdőszobában

A padló kiegyenlítése: a folyamat jellemzői

Amikor a fa alap készítése befejeződött, alaposan meg kell vizsgálni, hogy vannak-e repedések, mélyedések vagy rések a felületén. Tele vannak hab vagy gitt. A kis cseppeket egy síkkal lehet egyenlíteni.

Az összes hiba végleges megszüntetése és sík felület elérése után csiszolópapírral kell kezelni. Ezt követően a fát egy fertőtlenítőszerrel kezeljük, amely megakadályozza a gomba és penész megjelenését, és lenolaj vagy latex impregnálással borítja. Közvetlenül a felhordás után a padlón festékhálót helyeznek el.

Amint befejeződik a szárítóolaj szárítása, a padlóhoz erősítő hálót öntő csavarokkal rögzítenek, hogy elérjék a monolit felületet. Felülről a következő részekből álló megoldás borítja:

 • a víz egy része;
 • két rész homok;
 • két darab folyékony üveg.

Az erõsítõ hálót ez az oldat borítja, és a végsõ szárítást követõen az anyagot le lehet fektetni.

Fapadló előkészítése cserép lefektetéséhez

A csempék behelyezésére a fürdőszobában ugyanazokat a lépéseket kell végrehajtani, de ügyeljen arra, hogy ebben a helyiségben nagy a páratartalom, ami további vízszigetelő anyagokat igényel. Ehhez használhat PVC fóliát vagy tetőfedő anyagot. A masztix bevonatú vízszigetelést is alkalmazhatunk, amely nemcsak a padlóra, hanem a falfelületre is alkalmazható, 10-15 cm magasságig.

Önnek is 2 cm vastagságú gipsz-lemezeket és cementkötésű forgácslapokat kell vásárolnia, amelyek alkalmasak a padló alapozásához egy fürdőszoba kialakítása előtt.

Ezeket az öntapadós csavarok rögzítik a fektetett vízszigetelésen keresztül egy faalapra. Ne felejtsük el az előkészítő munkát - a lenolajjal végzett felületkezelést és a habbal való kitöltést. Ezután a teljes felületet egy primerrel kezeljük, majd elkezdjük a csempét elhelyezni.

Jellemzők csempék tetején fa padló a fürdőszobában

Csempék elhelyezése a fürdőszobában: a munka főbb jellemzői

A padló elkészítése után elkezdődhet a következő munkafolyamat. Ehhez a lerakásra kerámia burkolólapokat 10-15 perc alatt vízben áztatják. Ügyeljen arra, hogy a padló egyenletes legyen, különben a kisebb cseppek a bevonat gyors romlását eredményezhetik.

Ha meleg padlót szeretne készíteni, először helyezze el a vezetékeket, és töltsön be egy megoldást. Más szóval, meg kell érteni, hogy az elvégzett munka és az előkészítés a későbbi munkától függ. Ezért kell előre megfontolni a munka minden szakaszát.

Fafeldolgozás közvetlenül a munkahelyen

A következő szakaszban a szoba megjelölve van. Ehhez meg kell találni a központját, amely könnyen bevonatos vezetékkel végezhető el. Meg kell találni a falak közepét, és meg kell jelölni a vonalat. Hasonló intézkedéseket hoznak a fennmaradó falak tekintetében. Ahol a metszés a vonalak, és lesz a központja a szoba.

A fektetés ebből a pontból indul a vonal által alkalmazott vonal mentén. Az anyag megmentéséhez a csempéket csak egy fal közelében kell levágni. Ezt egy cserépvágóval lehet elvégezni, vagy egy hagyományos üveg vágóval. Ha ez az eszköz nem elérhető, a csempe csiszolható.

Ragasztás előkészítése

Az új bevonat minősége nagymértékben függ az elkészített ragasztóoldattól, amelyen a burkolólapot lefektetik. A padlón egy fogazott simítóval, valamint a csempével kell felhordani. Fontos megjegyezni, hogy ez a keverék gyorsan megszárad, ezért kis mennyiségben kell főzni. Összeszerelhetjük egy építő keverővel.

Ezután készítsen csempéket. Lehetőség van arra, hogy egy egyenértékű adalékot biztosítson az oldatra egy gumi kalapács segítségével, amellyel kopogtat. Szükség esetén egy keveréket adagolunk a csempe alatt, egyenletes réteg bevonásához.

Összefoglalva, amikor a fürdőszoba teljes területét csempével borítják, szükséges az ízületek dörzsölése. Ezt egy speciális eszközzel és habarccsal lehet elvégezni. A simító simítása gyorsan, egy órán belül megtörténik, majd nedves ruhával törölheti le a csempe felületét.

Csempézett a fürdőszoba a befejezése után a telepítés a saját kezét

Kezdetben azon gondolkodva, hogyan rakja le a csempe egy fapadlóra, fontolja meg a munkafolyamat összes jellemzőjét, kizárva a lehetséges hiányosságokat. Különösen fontos itt a padlóburkolat vízszigetelése. Csak ezt követően lehet a csempe. Szintén érdemes megemlíteni a ragasztókészítmény és a csempe megfelelő minőségét. Annak érdekében, hogy az ültetett csempe hosszú ideig szolgáljon, és alatta nem volt rothadás és kórokozó mikroflóra, a tervezési fázisban érdekelné a munka jellemzőit.

Hogyan helyezzük csempe egy fapadlón egy fürdőszobában - minden sót az előkészítés a bázis

Fürdőszoba a lakásban, hogy befejezze a kerámia csempe. De mi van, ha egy faházban laksz? Cseréphetek a fa padlóra? Itt az emberek vannak aggodalmak, és egyesek úgy vélik, ez a fajta befejezés nem kívánatos. A kétségek elsősorban azzal kapcsolatosak, hogy a fa természetes anyag, amely a környezeti viszonyoktól függően megváltoztatja alakját és tulajdonságait. És miért ne? Csempe - tökéletes megoldás a fapadlókhoz. Professzionálisan megtervezett kerámiák és varratok gondosan kezelt tömítőanyaggal megakadályozzák a víz behatolását és hosszú élettartamot biztosítanak.

Alapítvány előkészítése

A friss fapadló zsugorodása egy évig tart, és a ház tervezési jellemzői is befolyásolják ezt az időszakot. Ezért a szakértők nem javasolják a csempe befejezése a fürdőszobában közvetlenül a padlóburkolat után. A bevonat integritása megszakadhat, a csempe kipattanhat vagy repedezhet. A kellemetlen következmények elkerülése érdekében a faanyag és a kerámia között egy csillapító réteget kell létrehozni, amely lengéscsillapítóként szolgál a valószínű földi mozgásokhoz. Ezenkívül ez a réteg megakadályozza a penész és a penész fejlődését.

Ajánlások a fa kerámiák a fürdőszobában

Az első dolog, amit meg kell tennie, mielőtt csempéket egy fapadlón, előkészítse az alapot. Meg kell erős és elég erős ahhoz, hogy ellenálljon a csempézett szőnyeg súlyának. Számos módja van ennek.

Az első módszer

Ha a padló a fürdőszobában megreked vagy süllyed, akkor meg kell szabadulnia a sérült padlótól és ellenőrizni kell a késleltetés állapotát. Szükség esetén a gerendák ékeket használnak fel, vagy varrják fel őket, és a felesleg szinttel tétováz.

Fa alap készítése csempék készítéséhez

Ha a rönkök jó állapotban vannak, akkor a tartók közötti tér táguló agyaggal tölti fel, amely többek között hangszigetelésként és hőszigetelésként szolgál. A kibővített agyag nem alszik el a gerendák felületén. Körülbelül 50 mm-re van a szél, így a levegő szabadon keringhet. Ezután állandó papír húzódik a felületre és az aljzat rá van erősítve. Aljzatként 20 cm vastagságú DSP-eket használhatunk, a lemezeket 15-20 cm-es lépésekre szereljük fel, majd az alapot alapozóval kezeljük.

Második út

Alkalmas olyan esetekben, ahol a fürdőszoba padlója sajnálatos állapotban van, de a cserép még mindig lehetségesnek tűnik. A régi bevonatot beton alapra bontják, majd vízszigeteléssel borítják. Ezután egy esztrich készül a fapadló szintjére.

Cake padló és vízszigetelő eszköz

A világítótornyok 10 méter távolságra vannak a falaktól 1 méteres lépésekben, és az oldatot betöltik, amelyet a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően készítenek. A szabály használatakor a keverék az ajtószögtől az ajtóig áll. Három nap elteltével a végleges kiegyenlítést önszabályozó keverékkel végezzük.

Harmadik út

Megfelelő, ha a fa padlójának állapota a fürdőszobában jó, és faforgácslemezeket vagy nedvességálló rétegelt lemezeket helyeznek a táblákra. A lemezek közötti kötéseket habosították. Ezután a felületet impregnálással kezelik. Ha teljesen száraz, a festékrácsot önbefogó csavarokkal rögzítik és rögzítik. Ezután a padlót a folyékony üveg két frakciójából, a durva homok két részéből és egy vízből álló keverékből takarják. Ezt a megoldást szárítás után fel lehet tüntetni egy cserépet.

Jelenleg 11 videóanyagból állunk rendelkezésre a fapadlók és csempefalak készítéséhez:

Bármelyik módszert választja, a fát antiszeptikával kezelje. Szakemberek javasolják a masztix használatát, amelyet a magas páratartalmú helyiségek számára terveztek.

Fektetési technológia

A kerámiák fából készült alapra helyezése a fürdőszobában nem különbözik más felületeken végzett munkától. A fő feltétel - meg kell szilárd és sima. A munkálatok megkezdése előtt az ajtórekercseket és a padlót kell lebontani. A technológia a következő eljárást biztosítja:

 • Az első lépés annak eldöntése, hogy a csempe hogyan kerül lefektetésre. Ha a csempe pontosan meg van találva, akkor a fal közepén lévő helyek merőlegesek.
 • A csempe a megadott sorokkal összhangban van elhelyezve. Annak érdekében, hogy kevesebb vágott darab legyen, a vonalak eltolhatók. Ha nagy tárgyakat terveznek beépíteni (fürdő, zuhany, stb.), Akkor a mellette lévő csempe szimmetrikusan helyezkedik el.
 • Egy fogazott simító segítségével a ragasztót egyenletesen alkalmazzák kis területekre (kb. 1 m2), majd a csempe rögzítésre kerül és a padlóra nyomódik. A fektetés az egész felületen lévő vonalak egyikén történik, ahol a ragasztóanyagot felhordják.
 • Ezután a kerámiát a szoba közepétől a falakig tartják. Ebben az esetben a megjelölt jelölésre kell összpontosítania. Miután a csempe a fürdőszoba egyik felébe került, menjen a másodikba. Fontos, hogy a csempe ugyanazon a szinten legyen. Így történik, hogy különböző vastagságú csempe van. Ebben az esetben csökkenteni kell a ragasztó réteget. A csempe között meg kell hagynia a rést. Ahhoz, hogy mindenhol ugyanaz legyen, kereszteket helyeznek be.
 • A teljes padlóburkolat után a falak és a padló közötti üregek fel vannak töltve. A vágott csempe között helyezkednek el. Meg kell jegyezni, hogy a fal szöge ritkán tökéletes. Ezért kerámiák vágása előtt méréseket kell végezni a fal különböző részein.
 • Miután a ragasztó teljesen le lett szárítva a csempe alatt, a felületet egy primerrel kezeljük. Fel kell hívni a figyelmet arra, hogy a csempék egyes típusai kezdetben feldolgozottak.
 • A burkolólapok közötti rések betöltik a habarcsot. Ezt gumibetétes kaparóval lehet megtenni. A felesleges oldatot megszáradásig nedves szivaccsal távolítjuk el.
 • Ezután a cserépszőnyeget száraz szivaccsal polírozzuk, amint láthatjuk, hogy a fa alapja egyáltalán nem jelent problémát, ha kerámia burkolatokkal csempézik a padlót a fürdőszobában. A megfelelő anyagok kiválasztása, a csempék számának, a kis erőfeszítésnek és a padlónak megfelelő számítása nagyszerűnek fog tűnni.

Amint láthatja, a fa alapja egyáltalán nem jelent problémát, ha kerámia burkolólapokat tervez a fürdőszobában. A megfelelő anyagok kiválasztása, a csempék számának, a kis erőfeszítésnek és a padlónak megfelelő számítása nagyszerűnek fog tűnni. Írj egy megjegyzést az alábbi űrlapon!