Legfontosabb > Tartozékok

Fektetett csempe egy fapadlón egy magánházban

Ha eldöntjük, hogy lehetséges-e csempék elhelyezése egy fapadlón egy fürdőszobában, egy konyhában vagy egy másik helyiségben, úgy döntünk, hogy figyelembe kell venni az anyagok tulajdonságait és azok kompatibilitását. Annak érdekében, hogy a csempe hosszú ideig szolgáljon, szilárd alapot kell készíteni, amely nem torzul. Emiatt a konkrét padlóburkolat a legalkalmasabb erre a célra.

Ez azonban nem kemény korlátozás. Kívánt esetben más anyagokat is lehet használni (fa szerkezetet alap vagy forgácslap). Ebben az esetben azonban meg kell felelni a csempe, porcelán technológiának.

Lehetőség van csempék elhelyezésére a fapadlón

A kerámia és a fa, a nedvességálló rétegelt lemez vagy más faalapú anyagok kombinációja során számos probléma merül fel, különösen:

 • A hővezető képesség különböző mutatói vannak, például a fa megőrzi a hő hatásosabb mint a csempe;
 • A fa padlóburkolatok cseréje az alap bomlását okozhatja, amit a fa "lélegzete" (keringtetés) okoz, és a kerámiák ellenben nem mutatnak hasonló tulajdonságokat, ami azt jelenti, hogy a fa megsemmisítési folyamata az idő múlásával kezdődhet mivel a padló elveszti a statikus értéket;
 • a faszerkezet működése jóval kisebb, mint a csempe, ezért a padlóburkolat élettartama csökken;
 • a fa lineáris terjeszkedésnek van kitéve, ami egy másik tényező, amely hozzájárul a bázis megsemmisítéséhez, mert ha a durva lapok méretváltozása miatt elveszítik alakjukat, velük együtt a padlólap integritása megszakad, mivel ez a fajta anyag jobban hajlamos a szakítószilárdság hatására történő repedésre;
 • Egy másik tényező, amely a kerámiák és a fa összeférhetetlenségét jelzi, szükségessé teszi egy statikus vázlatos bázis kialakítását, amely lehetővé teszi a fenti következmények elkerülését.

Ha valamilyen oknál fogva csak a fa minősül padlóburkoló anyagnak és a burkolólap burkolatának, elfogadható a kombináció alkalmazása. Ebben az esetben azonban megfelelő feltételeket kell biztosítani a hibák megjelenésének elkerülésére, és különös figyelmet kell fordítani az alap erősségére.

Tehát, amikor anyagot (fa vagy forgácslap) választanak ki, annak minősége ellenőrzött. A táblákon nem szabad rothadás, csomó. Vegyen fel egyenlő nagyságú rúdokat. Ennek eredményeképpen elkerülhető a ferde csempe. Az alap megfelelő felszerelésével biztosítani kell a statikus jelleg megfelelő szintjét.

Ezenkívül csökkentheti a különbség negatív megnyilvánulásainak intenzitását az anyagok lineáris terjeszkedésében. Elértük a kívánt eredményt a ragasztókompozíció tulajdonságainak megfelelő alkalmazásával.

Ha helyesen helyezi a csempe, ragasztóanyagot tartalmazó polimer adalékanyagokat, akkor lehet esztrich nélkül.

Magánházban a szellőztetés fontos, így a levegő áramlása késedelem nélkül áramlik. Ennek a folyamatnak a megsértése a nedvesség megjelenését vonja maga után. Ha a vízszigetelés nem kielégítő, akkor a fa hamarosan elpusztul a bomlási folyamat fejlődése miatt. E jelenség kockázatának csökkentése érdekében kiváló minőségű védelmet nyújt a nedvességtől. Ha mindezeket az ajánlásokat figyelembe vesszük, a nézőpont sokáig tart.

Alapítvány előkészítése

A magánházban lévő fapadlót komplex struktúra jellemzi. Tekintettel a fent említett nehézségekre a burkolat felépítése során, gondosan fel kell készíteni az alapot. Az esztrich elkészítése vagy a padlóburkolat elkészítése előtt fel kell mérni a lapok állapotát és a késedelmet.

A külső ellenőrzés nem biztosítja a kívánt eredményt, mivel a fő hibák (repedések, penész, rothadás stb.) A szerkezet belsejében elrejthetők.

A lefedettség állapotának ellenőrzése

Javasoljuk, hogy szétszereljék az alaplapot fedő lapokat. Egy ilyen intézkedés biztosítja a kívánt eredményt, feltéve, hogy a régi fa padlóburkolatra van tervezve. Ha az alap új, és a bélés közvetlenül a durva szerkezet elrendezésének befejezése után van felszerelve, akkor nincs szükség a táblák állapotának további ellenőrzésére.

Hiba azt hinni, hogy az extrém hangok hiánya a séta közben (sikítások stb.), Valamint a táblák szilárd rögzítése a bázis megbízhatóságának jele. Néhány probléma csak a felső padlóburkolatok felnyitása után azonosítható, pl. A penész jelenléte, a késleltetés technikájának be nem tartása (a rudak közötti távolság növelése). Ha a rönkök a szabványok megsértésével vannak felszerelve (50 cm közöttük maradjon), az egész szerkezet eltolódik. Ezt a szabályt követni kell, mivel a kész padló felületének síknak kell lennie.

Antiszeptikus kezelés

A fapadló előkészítése az anyag feldolgozását igényli. Erre a célra speciális kompozíciókat használnak a fa rothadásának és megsemmisítésének megelőzésére, például antiszeptikumok, égésgátlók. Javasoljuk, hogy összeszerelje az alapot a csempe alatt az előkezelt fűrészáruból. Ugyanakkor egy különleges összetevő behatol bármilyen résbe, lefedi a lapokat minden oldalról, csökkentve a fa károsodásának kockázatát a fejlődő penész miatt.

Felületi kiegyenlítés

A cserép kialakításához meg kell győződnie arról, hogy a terv megfelel a követelményeknek. Például a napló telepítésekor, valamint a befejezett padló (sétány) lefektetésénél javasoljuk, hogy az épületek szintjén folyamatosan ellenőrizzék a táblák helyzetét.

A legkisebb torzítás csökkenti a burkolat élettartamát.

Ezenkívül a szerelés folyamán megengedett ékeket elhelyezni a szerkezet kiegyenlítésére, mivel ebben az esetben az aljzatnak jelentős hátrányai lehetnek, például talajtakaró vagy beton esztrich. A futófelület igazodik a rönkök rögzítése után. Ebben az esetben a kész padló felületi minőségének javítását csiszolással végezzük. Egy speciális eszközzel levágják azokat a területeket, amelyek a táblák felületén (csomók, hullámok) felnyúlnak.

Résidők és ízületek tömítése

Ha a fa általános állapota normális, de több hiba van (repedések, rések), további költségek elkerülhetők, és a szivárgás megszüntethető. Ezt a megoldást csak abban az esetben használjuk, ha a tervezési hibák kisebbek. Ez azért van, hogy megakadályozzák a szakadék növekedését. Jelentős hibák kiküszöbölésére külön (deformált) sávot / lapot cserél. Az aljzat egyéb hátrányai különböző módon rejtve vannak:

 • a tömítőanyag használata ebben az esetben nem csak kozmetikai, hanem vízszigetelő hatással is jár, mivel ez a kompozíció csökkenti annak valószínűségét, hogy a nedvesség behatol az ízületeken vagy a fal és az alap között;
 • építési hab, néha habrészeket adnak a résbe, de ez az intézkedés csak akkor érvényes, ha a hiba nagy, akkor az első lépés a szivárgás habszivárgással való kitöltése, a következő lépésben a tömítés habos;
 • a kisebb festékanyagokat eltávolítja olaj alapon, előkevert finom faforgácsokkal, az eredmény egy sűrű konzisztencia összetétele, amely nemcsak kitölti a repedéseket, hanem megbízható védelmet nyújt a nedvességtől;
 • léceket és éket használnak a nagyobb hibák kiküszöbölésére, egy ilyen intézkedés csökkenti a kapcsolódó anyagok fogyasztását, megerősíti a szerkezetet anélkül, hogy az elemet ki kellene cserélnie, és ezt a módszert másokkal együtt használják (gitt, tömítőanyag), ékeket használva a szivárgás jelentős részét a tér minden megfelelő összetételt (gyakran - gitt) helyez;
 • zsinór vagy vontatás használata: ez a módszer nem nyújt védelmet a nedvesség ellen, és nem járul hozzá a szerkezet szilárdságának növeléséhez, hanem a padlólap kompaktálására használható (a zsinórt gyakrabban használják az ízületek kitöltésére);
 • fa töltőanyag: csak olyan speciális anyagot szabad használni, amely megfelel a fa tulajdonságainak, különben a tapadás alacsony lesz, és az anyag nem mutat vízszigetelési tulajdonságokat.

Csere fedél

A régi sétányt eltávolítják. Ebben a szakaszban ellenőrizze a késleltetés helyzetét, ha vannak szabálytalanságok, azokat ékkel, további dimenziókkal távolítják el. Az új padlóburkolatot csak a késések közötti rések betöltötte a kibővített agyaggal. Egy ilyen intézkedés hozzájárul a szerkezet megerõsítéséhez. Ezenkívül az expandált agyag frakciói intenzíven megtartják a helyiségben a hőt.

Az ömlesztett anyag és a sétány között legalább 5 cm vastagságú rés maradjon.

A faházban lévő padló szivárgással van felszerelve, ami miatt a szerkezet belsejében lévő légáramlás normalizálódik. Azonban azokban az esetekben, amikor a cserép kialakítását tervezik, a táblák közötti hézagok minimálisak lehetnek.

Felületi kiegyenlítés

Ha a fenti módszerek (csiszolás, táblák vagy táblák cseréje) valamilyen oknál fogva kivitelezhetetlenek (nincs külön felszerelés a fadarab eltávolítására, nincs lehetőség új lapok beszerelésére), a nedvességálló gipszkarton lapok használatának egyéb lehetőségei is figyelembe vehetők. forgácslap (rétegelt lemez, forgácslap). Ön is öntsön esztrich a saját kezét. Ez a legalkalmasabb módja, mivel statikus, megbízható bevonatot biztosít.

Rétegelt lemez vagy forgácslap

Ez az opció lehetővé teszi a padló felületének szintjét és keményedését. A porcelán vagy cserép lefektetése azonban nem a nyers rétegelt lemez tetején történik. Meg kell védeni a ragasztóanyag nedvességétől. A farostlemezre / forgácslapra, speciális bevonat nélkül, kerámia burkolásra is lehetetlen.

Lépésenkénti útmutatás a faforgács anyagának befejezéséhez a burkolat felhelyezése előtt:

 1. A latexet az impregnált lemezre (de csak 1 oldalról) kell felhordani.
 2. Anélkül, hogy várakoznánk a kompozíció megszáradására, helyezzük el a rácsot.
 3. Amikor a latex teljesen száraz, a hálót, egy rétegelt lemez / farostlemez / forgácslemez lap együtt rögzíti az aljzatra öncsavarró csavarokkal.
 4. Több komponens keverékének elkészítése: folyékony üveg, homok, víz (arány 2: 2: 1).
 5. A kapott összetétel a rács fölé kerül, majd elkezdheti telepíteni a lapkát.

Nedvességálló gipszkarton

Jobban, mint mások képesek ellenállni a víz DSP-lemez (cement-részecske) hatásainak. Ezt az opciót akkor kell használni, amikor egy padlót rendeznek a fürdőszobában egy faházban. Alkalmas WC-, konyha- és egyéb helyiségekhez, ahol a légnedvesség szintje gyakran emelkedik.

A fából való késleltetés előtt a gipszkarton behelyezése előtt legalább 24 órát kell elhelyezni a helyiségben.

Erősítse meg a tervezést és biztosítja a statikus bázis lehetővé teszi a több rétegű design. A második réteg rögzítésekor figyelembe kell venni, hogy a varratokat össze kell kötni. Ez azt jelenti, hogy az első és a második rétegek szélei közötti távolság nem lehet kevesebb 20 cm-nél, a padlóburkolat elhelyezése érdekében pedig 3 réteg gipszkarton legyen. Ragasztóval vannak felszerelve. Ezenkívül a lapokat megfelelő hosszúságú csavarokkal rögzítik. Miután a gitt a DSP-t rakja a csempe.

Száraz esztrich

Ennek a módszernek az az előnye, hogy nem érintkezik a fa nedvességgel, ami negatív hatással van egy ilyen anyag tulajdonságaira. Ebben az esetben használjon kész gipszkarton (GVL) tömböket. Ezek többrétegű szerkezetűek. Ezenkívül ilyen blokkoknál a varratkötést is figyelembe veszik.

Az ilyen típusú fektetési termékek elve hasonló a faanyag rétegelt falának fektetéséhez, de nincs szükség az ízületek tömítésére.

Nedves esztrich

A szerkezet szilárdságának növelése érdekében javasolt a fapadló betonból való elválasztása. Ehhez az alapozásra történő munka megkezdése előtt sűrű vízszigetelő anyagot kell elhelyezni.

Az esztrichre vonatkozó utasítások:

 1. Értékelje a késleltetés állapotát, a sétányt, és fontos, hogy legalább 1 cm-es rést hagyjon az alaprudak és a fal között, ami kompenzálja a fa nedvesség hatásának lineáris kiterjedését.
 2. A padlólapok közötti távolság 1 cm, a fűrészlap vastagsága 4 cm, antiszeptikus előkezeléssel.
 3. A DSP-t lefektetik, a lemezek közötti távolság legfeljebb 3 mm, azzal a céllal, hogy rögzítse öncsavarokkal.
 4. Felülről feküdt egy vízszigetelő anyag.
 5. A szoba peremén egy zsalu szalagot helyeznek el.
 6. A betont öntik.
 7. Az utolsó szakaszban raklapot helyezhet.

vízszigetelés

Ha a burkolatot nagy nedvességtartalmú fürdőben vagy más helyiségben kívánja elhelyezni, tilos a színező kompozíciók használata. A nedvesség és a hőmérsékletváltozás hatására a festék megtörik és elveszti a tulajdonságait. Rendelkezésre álló és hatékony lehetőségek:

 • Folyékony üveg, homok és víz keveréke. Ezt az opciót azonban akkor alkalmazzák, amikor csempe burkolólapra, vagy farostlemezre vagy rétegelt lemezre rakja (a fentiekben ismertetett módszer).
 • Impregnálás mély penetráció. A készítmény tulajdonságai miatt megbízható védelmet nyújt nedves környezetből, de ennek a módszernek a költsége a legmagasabb. Az előny az, hogy azonnal megkezdheti a csempék telepítését.
 • Hengerelt szigetelőanyagok. Vastag polietilén, bitumen papír. Ezek rövid életű lehetőségek. Idővel a bevonatok integritása megszakad, elveszítik tulajdonságaikat.
 • Lemezanyagok. A padló kiegyenlítésére használt anyagokat vízszigetelésként is használják: nedvességálló gipszkarton, betonhabarcs. Az esztrich alatt azonban sűrű polietilént kell elhelyezni, ami csökkenti a módszer megbízhatóságát: a rendszeres lineáris terjeszkedés miatt a film deformálódik, és a nedvesség áthatol a szivárgásokon keresztül.

Fektetés csempe a fapadló - a tippek a mesterek

A fürdőszoba javításának sikere és a padlóburkolat hosszú élettartama, kerámia burkolattal borítva, attól függ, hogy megfelelnek-e a technológianak és a burkolat alapjainak megfelelő előkészítése.

A fa élő anyag, és a környezettől függően megváltoztathatja tulajdonságait, tulajdonságait és alakját. Ez volt a fő oka annak, hogy a fadarabot egy fapadlóra cserélték nem kívánatosnak.

Napjainkban a valódi szakemberek minden nehézségben megbirkózni fognak, mert arzenáljukban megtalálhatók a legmodernebb építőanyagok és fejlett technológiák. Ebben a cikkben megmutatjuk a titkokat, és tippeket adunk a fapadlólap burkolásáról.

Fa padló és kerámia - mindez kiderül!

A fa szerves eredetű anyag, másképp reagál a nedvességre vagy a felszínen lévő nedvességre.

Általában a zsugorításhoz fából készült padló lefektetése után körülbelül egy évig tart, attól függően, hogy mennyi padló és a ház tervezési jellemzői vannak, de még ezen időszak után is észrevehetetlen mozgás zajlik le. Ezért, ha a csempe közvetlenül egy fa felületre van fektetve, a bélés integritása megszakadhat, a csempe közötti kapcsolat elveszhet, ami a repedésükhöz vagy hámlásukhoz vezet.

Ennek elkerülése érdekében a fő feladat a faanyag és a kerámia közötti speciális csillapítási réteg kialakítása, amely a faalap esetleges mozgásának lengéscsillapítójaként működik. A réteg kemény oldala a kerámia csempehez kell kapcsolódni, és a rugalmas alját a faanyagra kell fektetni annak érdekében, hogy elnyelje a rönkök és táblák mozgását. A réteg létrehozása segít megelőzni a penészedést és a penészgombást, mivel a fa belélegezhet.

Előkészítő szakasz - készítsd el az alapítványt

A fa padló meglehetősen bonyolult szerkezet. Nemcsak a padlólapokból áll, amelyek kívülről láthatóak, de erős gerendák, támasztékok és késések is jellemzik.

Mielőtt a kerámia burkolólapokat a fa padlóján elhelyezné, minden réteget gondosan ellenőrizni kell.

Az új padló kiváló minőségű befejeződéséhez erősen ajánlott a nyelvek és a horonylapok használata a fektetés előtt, ami szükséges a fa padló minden rétegének ellenőrzéséhez. A táblák csikorgásának és megdöntésének hiánya nem garantálja a padló megbízhatóságát, ezért feltétlenül elemezni kell a padlót a lehetséges problémák elkerülése érdekében.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a több mint 0,5 méteres lépésekben történő késleltetési késések nem alkalmasak kerámiacsempék további felszerelésére, mivel a padló egyszerűen nem tudja támogatni az esztrich súlyát. Ebben az esetben meg kell adnia a késések számát.

A padlószerkezet teljes előkészítéséhez az esztrichhez és a további befejező munkákhoz kövesse ezt a műveletsort:

 • Eltávolított padló.
 • A gerendák és késések részletes vizsgálata és részletes elemzése.
 • Szükség esetén olyan elemek cseréje, amelyek idővel felhasználhatatlanná váltak.
 • A szint annak ellenőrzésére szolgál, hogy mennyire lapos a padló. Szükség esetén készítse elő a padlóburkolat illesztését. A naplók felvételéhez speciális fűrészárú ékeket kell használni. Ha ezt a módszert lehetetlen végrehajtani, akkor a lemezt varrni kell a késésekre, majd a szintet fel kell használni az összes többlet levágására.
 • A fa deszkák feldolgozását speciális antiszeptikus impregnálással végezzük. A legjobb megoldás a masztix használata, amely alkalmas a magas páratartalmú helyiségekben.
 • Amikor az impregnálás teljesen száraz, aludjon el finom agyagot, hogy kitöltse az elmaradt maradékot. A kibővített agyag végzi a szigetelés és a zajszigetelés funkcióját. A kibővített agyag nem elalszik a késés legmagasabb szélén, de körülbelül öt centiméterrel elhagyja a szélét, és létrehoz egy légpárnát, amely lehetővé teszi a levegő szabad áramlását.
 • Ezután helyezze el a padlólapokat, amelyek durván alapulnak. Sok gyártó javasolja vízálló rétegelt lemez vagy gipszkarton lemezek zöld használatát. Ezek az anyagok ellenállnak a magas páratartalomnak és az állandó hőmérsékleti különbségeknek, csak azt kell figyelembe venni, hogy az esztrich és a ragasztó rétegének ebben az esetben elég vékonynak kell lennie.
 • Ha úgy dönt, hogy a régi dokkokat egy aljzat létrehozásához használja, először el kell távolítania a festéket vagy a lakkot a felületéről. Ehhez használhat speciális kémiai mosószereket vagy egy épületszárítót, a régi réteget is eltávolíthatja csiszolt hegyével.
 • A lakk vagy a festék eltávolítása után a hátsó padlólapok, amelyek közötti távolság körülbelül 3-5 mm. Ez a rés szükséges a padló esetleges terjeszkedéséhez. A lemezek rögzítése horganyzott önbefogó csavarok segítségével történik. Mindegyik késleltetésre egy csavart használnak, a szélsőségesen kettőnél.
 • Ezután meg kell kitölteni az összes, a korábbi kötőelemekből maradt lyukakat.
 • Az aljzat kiegyenlítésére speciális csiszolót használnak, vagy a padlót egyszerűen csiszolják, ha a padló lapos.
 • Ezután töltse fel a technikai szakadékot a padló peremén. Ehhez használhat habarcsot.
 • Az egész padlót óvatosan előmelegített szárítóolajjal vagy speciális latex impregnálással dolgozzák fel. Ez a művelet segít létrehozni egy megbízható szigetelő réteget. Ezután egy másik réteget alkalmaznak.

Fektesse a csempe a fapadlóra

A konyha és fürdőszoba járólapos járólapjai praktikusak és tartósak, de lehet, hogy a meglévő fapadlókra csempéket készítenek anélkül, hogy nagyszabású építési munkálatokat igényelnének? A válasz igen. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk az ilyen különböző anyagok "együttműködésének" valamennyi árnyalatait.

Fektesse a csempe a fapadlóra

Részleteket érdemes odafigyelni

Tulajdonságai szerint a fa burkolatok első pillantásra teljesen összeegyeztethetetlenek a csempével. A fa működés közben nem statikus. Még a jól szárított és feldolgozott deszkákból készült padlók is még 2-3 évig ülnek.

A napi hőmérséklet és a légköri ingadozások azt eredményezik, hogy a felület "játszik" - majd bővül, majd zsugorodik. Ezeket a folyamatokat egy személy észrevétlenül észleli, ami egy csemperől nem mondható el: lefejthető, összetörhet, szó szerint feltörhet a varratokon.

Ennek megakadályozása érdekében tanulmányozni kell a kerámia bevonat deformációját befolyásoló okokat, és ha lehetséges, fel kell számolni őket.

A padlóburkolatok gondos előkészítést igényelnek.

A fő tényező a stabilitás a csempe bevonat

Nagy figyelmet fordítanak a csempék gyártásakor az előkészítő munkákért. A befejezett bevonat esztétikai megjelenése és további teljesítményjellemzői attól függenek, hogy mennyire alkalmasak a felület előkészítésére és kiegyenlítésére.

Ne helyezze a burkolólapokat egyenetlen felületekre.

Már rájöttünk, hogy a fa nem statikus anyag, ezért a fő feladatunk egy univerzális felület létrehozása lesz, amely a lefektetés alapja lesz. Ennek az alapnak két különböző bevonatot kell "összeegyeztetnie", majd a burkolólapok ellenállásának fő tényezője - statikus és szilárdság.

Tipp A "friss" padlókra nem lehet csempét elhelyezni - a zsugorodás ideje legalább 2-3 év a telepítés időpontjától.

Előkészítő munka: fapadlót ellenőrizünk és javítunk

Mielőtt létrehozna egy stabil bázist a csempe alatt, ellenőriznie kell a fa padlóját. Ezután hozzon létre egy többrétegű süteményt meglévő és további anyagokból, amelyek fenntartják a padlóburkolat szilárdságát, biztosítják a faszerkezet részleteinek szellőzését és minimalizálja a fa terhelését.

Fontos! Anélkül, hogy értelmeznénk a faszerkezetet, amit nem tehetünk. A felső táblák külső állapotától függetlenül el kell távolítani őket, és a sérült elemeket kicserélni. Szükség esetén lerövidítse a lemorzsolódást és vízszintes szintre igazítsa azokat. A faanyagvédő faanyag feldolgozásához minden szükséges faház szükséges.

A munka szakaszai

Javítjuk a fapadlót. Vegye ki a régi lapokat

1. lépés: Távolítsa el a fa bevonatot, miután eltakarította a festést.

Fontos! Ha a táblák állapota sajnálatos, hagyja ki ezt a lépést, még mindig nem alkalmas további felhasználásra.

A folyamat felgyorsítására háromféleképpen lehet eljárni: vegyi, termikus és mechanikus. Mindannyian nagyon időigényesek, ezért válasszuk ki az Ön számára elfogadhatóat.

 1. A kémiai módszer a padlók egy speciális reagenssel történő kezelésére szolgál, amely feloldja a lakkot vagy a festéket.

Vegyi festékeltávolítók

A régi festék eltávolítása spatulával és épület hajszárítóval

Mechanikus módszer lakk vagy festék eltávolítására

Lépésszám 2. Ellenőrizze a gerendák állapotát és a késleltetést.

Káros tételek cseréje szükséges. Ezután vízszintes beállítást hajtanak végre.

Lépés 3. szám. Antiszeptikus feldolgozás.

Ne pénzt pénzt az eljárásnak - a jó gombaellenes termék nem olcsó. Szigorúan az utasításoknak megfelelően kell eljárni, figyelembe véve az időintervallumot és a bevonatok számát. Végezze el a következő lépést csak a teljes száradás után.

Lépés 4. szám. Melegítés kibővített agyag.

Az expandált agyagnak finom frakciót kell vennie. Töltsd ki a teljes helyet a késések között. A természetes szellőztetéshez 5 cm-es rés marad (a távolságtól a szigetelésig eltelt távolságtól).

5. lépés: durva bevonat elhelyezése.

Ha a padlólap jó állapotban van, használhatja durva bevonatként. Horganyzott csavarral és gittal rögzítjük. A kerület mentén el kell hagynia egy 1 cm-es hézagot, amely fel van töltve habarccsal.

A padlólap elhelyezése. rendszer

Ha a tábla további felhasználásra nem alkalmas, akkor a durva bázis szerepét nedvességálló rétegelt lemez vagy forgácslemezzel kell végrehajtani, amelyet speciális impregnálással kell kezelni. A lapokat egymásra rakják, a technológiai réseket habbal feldolgozzák.

Rétegelt lemezek rögzítése

Most már létre kell hoznia egy másik "szendvics" réteget - szilárd és stabil felületet, amelyen a csempe közvetlenül ragasztva lesz. Háromféleképpen hozhat létre keretrendszert:

 • Express módszer;
 • "Száraz" kiegyenlítési módszer;
 • Cement-beton esztrich vagy "nedves" módszer.

Minden módszernek előnyei és hátrányai vannak. Tekintsük őket részletesen.

Expressz felület előkészítése

Ezt a módszert legjobban a jó állapotban lévő vagy kisebb hibákkal ellátott fapadlókhoz használják.

Szükséged lesz nedvességálló gipszkarton lapokra, amelyeket csavarokkal kell rögzíteni a két sorban lévő nyers táblákhoz. Ragaszthatja a GKVL-t fából poliuretán ragasztóval. Kétkomponensű összetétele elég erős, ezért a ragasztott lapokat gyakorlatilag nem befolyásolja a fa.

Legfontosabb előnyök:

 • gyors és olcsó installáció;
 • jó ellenállás a fa hőmérsékletének ingadozásával szemben.

Fontos! Az adott szakaszban leírt előkészítési munka szakaszában, amikor a felületet kifejezett módszerrel kiegyenlítjük, nem lehet elaludni a szigetelést. Ez jelentősen csökkenti a munka elvégzéséhez szükséges időt és költségcsökkentését.

A fő szakaszok.

 1. Tisztított táblák előtt rögzítése gipszkarton kell ellenőrizni az építési szintet. A vízszintesektől kis eltérések esetén a rögtönzött eszközökből készült alaplapokat használják: olajozott papír, tetőfonal, kartonpapír vagy farostlemezdarabok.

Ellenőrizze a vízszintes talajt

Fektetés a gipszkartonhoz

"Száraz" módszer a felület kiegyenlítésére

A módszer legfontosabb feladata a nedvességálló rétegelt lemez, forgácslap, OSB legstabilabb rétegvastagságának létrehozása. Ezek a fahulladékok statikusabbak, mint a fa, a gyártásban használt kötőanyag komponensek miatt.

előnyei:

 • megnövekedett szigetelési tulajdonságok a szigetelés további szigetelésének köszönhetően;
 • a végrehajtási idő jelentősen csökken a technikai várakozásokat igénylő munka hiánya miatt.

hátrányai:

 • A felület kiegyenlítésének ez a módja a padlómagasság emelését jelenti, ami nem kívánatos az alacsony kezdetű mennyezetű helyiségekben.

Ha a mennyezetmagasság lehetővé teszi, hogy alkalmazza ezt a módszert, akkor vegye figyelembe, hogy különbség lesz a szintezett és a befejezetlen felület között. Vizuálisan elrejtheti ezt az árnyalatot egy kis lépés vagy küszöb felszerelésével.

Lépésről lépésre

Az első szakasz. A szigetelő réteg elhelyezése.

Miután a padlót latex impregnálással kezelték, a rácsot ráhelyezték és rögzítették. A helyiség peremén át egy átfedés van rögzítve egy magassághoz képest valamivel magasabbra, mint a jövő esztrich szintje, és a tetején egy él szélességű szalag van rögzítve.

A második szakasz. Száraz keverék öntése.

A száraz kiegyenlítő keverék kiterjedt agyagbõrû finomításokból, expandált agyaghomokból és egyéb adalékanyagokból áll. A keveréket óvatosan és egyenletesen kell eloszlatni a felületen.

A harmadik szakasz. Forgácslap vagy rétegelt lemez lapok elhelyezése.

Az anyagot két sorban kell elhelyezni a "tégla" módszerrel: a lapok közötti varrások nem esnek egybe.

Rétegelt lemez

Negyedik szakasz. Csiszolás és alapozás.

A rétegelt lemezeket vagy egyéb fa táblákat le kell csiszolni a varratok mentén. Az ízületeket tömítőanyaggal töltötték és egy réteg primerrel borították.

Nedves szintezési módszer

A felület "nedves" módon való kiegyenlítésének módja hasonló a habarcs szokásos előkészítéséhez, mielőtt a csempe behelyezné. A különbség az, hogy a kiegyenlítő keverék rétege a szokásosnál sokkal kisebb, mivel a fa bevonatok terhelő erejét a jellemzőik korlátozzák.

Az önterülő polimer vagy cement-homok keverékeket öntésre használják. Válassza ki a bevált gyártók termékeit, így a padló teljesítménye nem fog romlani.

Előny: ezzel a kiegyenlítési módszerrel "lebegő" nyakkendő lesz, amely ellenáll a fa szerkezetek "szeszélyeinek".

A fő hátrányok a megnövekedett munkaerőköltségek és a padlómagasság növekedése. A kibocsátás pénzügyi összetevője magasabb, mint a korábbi módszereknél.

A munka szakaszai.

1. lépés. A faszerkezet megerősítése.

Ha a késések közötti távolság meghaladja az 500 mm-t, akkor az előkészítő munka magában foglalja a sérült alkatrészek felülvizsgálatának és cseréjének kiegészítéseként a szerkezet megerősítését további fából készült rudak segítségével.

Lépés # 2. Szerelje fel a köztes padlót a padlóról.

Ehhez használhatja a használatban lévő táblákat, ha az erejük nem hagy kétséget, és a vastagsága legalább 40 mm. A rácsokat egy 10 mm-es szellőztető nyílással rögzítik.

3. lépés. A fő padlózat felszerelése.

A farostlemezek vagy rétegelt lemezek merőlegesek a lemeztervezésre. Az anyag vastagsága legalább 12 mm legyen. Fektetési módszer - "tégla" a rések között 2-3 mm-en belül.

Lépés 4. szám. Vízszigetelés.

Készítünk egy jó szigetelő réteg papírt, olajozott vagy paraffin-impregnált, vastag műanyag fóliát. A teljes padlófelületet, valamint a helyiség peremét alaposan le kell fedni a fal mentén legalább 10 cm magasra. Az anyagot átfedik és gondosan rögzítik kétoldalas szalaggal. Szigetelő széles szalagot ragasztanak a kerület mentén.

Padló vízszigetelő film

4. lépés: Töltse fel az önszintező keveréket. A réteg vastagsága nem haladhatja meg a 10 mm-t.

Készítsük el a keveréket a csomag utasításai szerint. A padló elosztva. A kompozíció megszilárdulása után ragasztós csempékkel folytathatja a ragasztást.

Néhány építő, hogy pénzt takarítson meg, tette meg nekik, hogy saját maguk készítsenek padlóburkolókat. Elõállításához tisztított homokot és vízüvegt használunk 2: 2 arányban. A keveréket a kívánt konzisztenciához vezetjük tisztított vízzel.

A kész oldatot az előkészített felületre öntjük

A csempe burkolásának módja a ház fán: a padló nedvesítése, nedves esztrich, expressz lehetőség

Elméletileg lehetséges a burkolólapok fektetése a fa padlóra, de ez az anyag számos jelentős hátránnyal jár, ami a burkolat romlásához vezethet. A fa hajlamos kiszáradni vagy duzzadni, ha a környezeti feltételek megváltoznak. A csempefelület megrepedezésének megakadályozása érdekében alaposan fel kell készíteni az alapot. A bélés élettartamának lerövidítése az ágyazási technológia megsértése.

Miért nem kívánatos kombinálni a kerámiát és a fát?

A csempe ajánlott szilárd szilárd alapra helyezni. Ha ez a lehetőség nem áll rendelkezésre, akkor más lehetőségeket is figyelembe kell venni. Sokan kíváncsiak, vajon lehetséges-e csempe csempézni egy fapadlón. Ehhez vegye figyelembe a következő tényezőket:

 1. A csempe "hideg" anyagnak számít, a fa viszont éppen ellenkezőleg, megőrzi a hőt, ezért nem célszerű ilyen fedezetet lefedni;
 2. A fa telepítésekor lehetővé kell tenni, hogy "lélegezzük" le, akkor az anyag sokkal hosszabb ideig tart, és a kerámiák nem engedik át a levegőt;
 3. a fa padlóburkolatok ritkán helyezkednek el, mivel az ilyen típusú furnér meghaladja a természetes élettartamot, ennek következtében az alap gyorsan összeomlik, és vele együtt a dekoratív bevonat károsodik;
 4. a fa nem statikus, ami alkalmatlanná teszi a padlót, ha kerámiatermékekkel kívánja elvégezni a bélést;
 5. amikor a fa bővítése vagy zsugorítása során a befejező anyag felülete deformálódott, és a bevonat elemei közötti súrlódás sértetlenségét elsősorban megsértették.

Hogyan helyezzünk csempe a fapadlóra?

A munkákat rönkökön végzik - ezek fából készült keresztdarabok, amelyeket nagy keresztmetszettel jellemeznek. Ezek teljesítik az egész objektum vagy bizonyos szerkezeti elemek tartóinak funkcióját. A fa padlóburkolatot is főként egy rönk tetejére szerelik fel. Ha csempézni kell, akkor durva alapot kell készíteni. A padlófeltételek változhatnak:

 • A padlólapok a rossz állapotuk miatt teljesen le vannak bontva: kiterjedt rothadás, repedések, rothadás. Ha a padló megsérül, akkor el kell távolítania a bevonat minden elemét vagy csak néhány elemét. Eltávolításuk után ellenőrizze a késleltetés állapotát. Ha nem sérültek meg, folytathatja a telepítést. Abban az esetben, ha a késleltetést negatív tényezők is ki vannak téve, ezeket az elemeket kicserélik vagy helyreállítják: a keresztdarabokat csak részben változtatják meg, speciális vegyületekkel kezelik.
 • Néha rönköket olcsóbban takarítanak meg - forgácslap, OSB, rétegelt lemez. A következő lépés a furnér elhelyezése.
 • Ha világos, hogy a késések jó állapotban vannak, a padlóburkolat alapja az eredeti formában marad, de a padlószerkezetet ellenőrizni kell. Ebben az esetben a fa éppen le lett fektetve, vagy a bázis nem olyan régen volt felszerelve, és nem volt ideje kimerülni. Mindkét esetben a padló nem változik, de szükség lehet további összehangolásra.

Mindegyik lehetőség közül kiválasztják saját béléstechnikájukat, mivel az alap készítésének folyamata más.

Első módszer: száraz szintezés

A csempék készítéséhez előkészítse az alapot. Annak érdekében, hogy a bélés működése közben ne legyen deformálódott, annak telepítését a rönkök padlójának szintjén levő lemezekre / lapokra hajtják végre. E célra felhasználható anyagok:

 1. gipszkarton, nedvességállóság jellemzi;
 2. gipszrost lemez;
 3. cement-forgácslapok;
 4. nedvességálló rétegelt lemez.

Mindezek a fajták 1 vagy 2 rétegbe illeszkednek. A lemezek csavarokkal rögzíthetők, és a rögzítőelemek beépítési lépéseinek kicsinek kell lenniük, különben a bevonat "játszani" sétálni. Annak érdekében, hogy a durva alapot tartósabbá tegye, célszerű a végdarabok feldolgozását olyan különleges ragasztóval végezni, amelyet az anyaggal való munkavégzésre terveztek.

Ha a fából készült padló a fürdőszobában, a konyhában vagy egy másik helyiségben van, ahol a páratartalom rendszerint megnövekedett, és a vízzel való érintkezés valószínűsége magas, a lemezek ízületét membrán típusú polimer vízszigeteléssel borítják. Fontos megvédeni azokat a sarkokat, ahol a fal a padlóhoz csatlakozik. Itt a vízszigetelést kis falfelülettel (legfeljebb 5 cm) kell alkalmazni.

A csempeburkolat előkészítése a burkolat felhelyezése előtt történik. Ehhez használjon alapozó összetételt. A kapott bevonatot feldolgozzák. A következő lépésben lefedik a maszkoló rácsot. A fentiek alapján ajánlott megismételni az alapozási eljárást. Egy ilyen intézkedés javítja a ragasztó és az alap tapadását. Fontos szempont, hogy az aljzat burkolatát úgy kell elhelyezni, hogy a dokkolócsatlakozás a fa kereszttartó középpontjába (log) kerüljön.

A cementkötésű forgácslapokat a gipszkartonra / rétegelt lemezre kell helyezni. Ezek a padlószerkezet legfontosabb elemei, a száraz szintező technológiára szerelve. Ennek oka az ilyen termékek megfelelő ereje, tartóssága. A telepítés során a bázisokat folyamatosan ellenőrizni kell a felület minősége szempontjából, amelyhez egy szintet kell alkalmazni. A burkolólapok elhelyezése egyenetlen padlón lehetetlen.

A száraz szintezési módszer előnyei:

 • A padlóburkolat kialakításánál egy szigetelési réteget is felvehet;
 • a padló alacsony súlya miatt a késések terhelése csökken;
 • nagy sebességű telepítés, mivel ebben az esetben nem szükséges cementköszörüléssel dolgozni.

Annak érdekében, hogy a folyamatot ne lehessen megszakítani, előzetesen kiszámítják a szükséges anyagokat: meghatározzák a lemezek, kötőelemek és bélések számát. A módszer hátrányai is vannak. Például egy többrétegű padlószerkezet beépítése, amely szintén emelkedik a rönkökön, hozzájárul a mennyezet magasságának csökkentéséhez. Ez azt jelenti, hogy a száraz igazítás technológia nem alkalmas minden tárgyra.

Második módszer: nedves esztrich

A csempét a fa padlóra lehet helyezni, korábban a hagyományos betonozási módszerrel, de könnyű kivitelben. Önmagában egy fából készült keret (rönkök, padlóburkolat) nem lesz képes megfelelő erősségi szintet biztosítani. Tartóssága alacsony, így a csempézett padló nem tart sokáig.

Javasoljuk, hogy a beépítési technológiát a lebegő padló elvén alkalmazzák. Itt az esztrich nem lesz közvetlen érintkezésben a fa keretével és falával. Az objektum egyéb szerkezeti elemeitől elválasztva kellően sűrű vízszigetelő anyagot használ. A padló kiegyenlítésére gyakran használt polimer kiegyenlítő vagy cement alapú keverék.

A rétegelt esztrich 10-30 mm lehet. Ha a vastagság meghaladja a 10 mm-t, a szerkezet megerősítésére polimer hálót használnak. Tevékenységek sorrendje:

 1. Készítse elő az alapot. Először szüntesse meg a régi padlót, ha van ilyen. Ezután ellenőrizze a fát, amelyből a rönkök készülnek. A következő lépésben megváltoztatják a keresztlécek közötti távolságot. Nem haladhatja meg az 50 cm-t, szükség esetén további gerendákat. A helyreállítási munkálatok során ellenőrizze, hogy van-e szakadék a fal és a késés végszakaszai között. Ennek 1 cm-nek kell lennie, ezért a bevonat nem lesz deformálódva, ha az anyag nagy nedvességtartalmú körülmények között növekszik.
 2. A késleltetés kialakítását antiszeptikus készítménysel kezelik. Mivel a fa nem nedvességálló anyag, fontos, hogy kizárjuk a gomba kialakulásának lehetőségét.
 3. Szerelt sétány. Az anyagot legalább 4 cm vastagságú anyaggal kell felhordani, az ajánlott távolság a táblák között 1 cm, ha egymáshoz közel helyezkedik el, akkor a fa padlóburkolatokban lyukat kell készíteni, ami lehetővé teszi a szerkezet szellőzését.
 4. Nedvességálló rétegelt lemez van felszerelve. A lapokat a padlólapok ellenkező irányba helyezzük. Az anyag ajánlott vastagsága 12 mm. Rögzítse az aljzatot cinkkel bevont csavarok segítségével. A beépítési lépés 20 cm, a rétegeltlemezeket szintén rövid távolságra kell elhelyezni, de ebben az esetben a rés szélessége nem haladhatja meg a 3 mm-t.
 5. A nedvességnek kitett anyagot a szerkezet fölé helyezzük. Megfelelő vízszigetelési lehetőségek: bitumen / paraffin papír, vastag polietilén. Az anyagcsíkok 10 cm-es szélességgel átfedik egymást, a szélét ragasztószalaggal rögzítik. Vízszigetelés kerül a falra, a szalag szélessége 10 cm.
 6. A csarnokszalagot a falak mentén a helyiség peremén helyezik el, vastagsága 0,8-1,0 mm, szélessége pedig 10 cm.
 7. A padló alapját egy további esztrichellel árassza el. Szárítás után fel lehet tenni a cserépet. Ehhez használja a csemperagasztót.

A harmadik módszer: expressz opció

A kerámia burkolólapok fektetése a fa padlóburkolatokon hasonló technológiával történik, mint az előzőekben megfogalmazott esetben esztrich esetén, azonban csak nedvességálló gipszkarton lapokat használnak durva alapként. 2 rétegre szerelhetők. A lapok úgy vannak elrendezve, hogy a varrat ne fedje egymást.

A nedvességálló gipszkarton rögzítését kétkomponensű poliuretán ragasztóval végezzük. Segítségével a faanyagok magas páratartalmú környezetben történő terjeszkedése egyenletes. Ebben az esetben az aljzat méretének enyhe változása kompenzálódik egy rugalmas ragasztókeverékkel. Ezenkívül szilikonalapú tömítőanyagot használnak a gipszkarton lapok összekapcsolására.

Annak érdekében, hogy a fa kiterjedjen a csempe deformációjának veszélye nélkül, a fal és a durva alapvég végrészei között 1 cm-es rés maradjon, míg a felületkezelő anyagot a gipszkarton felülete után alkalmazzák.

Tippek mesterek

Annak érdekében, hogy hamarosan nem kell megjavítania a padlót, követnie kell a padlólap burkolatának mestereinek tanácsát:

 • jól szárított fát kell alkalmazni, különben a szerkezet a munka befejezése után zsugorodik;
 • A lerakódás, a padlólapok és az alaprajz egyéb elemeinek telepítésekor ajánlott állandóan használni az építési szintet, ez azért szükséges, hogy a szerkezet felszíne sima legyen, minimális hiba a helyiség különböző pontjain;
 • ha a táblák és a rönkök nem eléggé megfelelőek, a helyzetet minden rendelkezésre álló anyag segítségével javítják, választásukat a rés nagysága határozza meg, amelyet meg kell tölteni: farostlemez, lécek, vékony lemezek, tetőfúvókák és kartonok;
 • A helyiség körüli technológiai szakadékot szilikon tömítőanyaggal kell lezárni, ami lehetővé teszi, hogy a fa szerkezete magas nedvességtartalmú körülmények között kibővüljön anélkül, hogy a vízszigetelő réteg szivárogna.

A padlózat burkolólapjának elve ugyanaz, mint abban az esetben, ha az ilyen típusú burkolat egy megbízható betonalapra van szerelve. A munka a sarkából indul, és kívánatos, hogy egy helyet válasszon a leginkább nyitott helyiségben.

Hogyan készítsünk csempefákat egy fapadlón: áttekintés az alapvető telepítési lehetőségekről

Azok a melegek, akik kerámia burkolatot szeretnének lefedni a fa padlóra, rendszerint a "jeges zuhany" -nak köszönhetően az alap és a burkolat anyagának összeegyeztethetetlensége miatt. A fa hajlamos kiterjedni, kúpos, megváltoztatja a nedves-hőmérsékleti háttér bizonytalanságát. A padló kerámiák, amelyek túlságosan érzékenyek a lineáris mozgásokra, a faanyag zavaros mozgásának alkalmatlanságát eredményezik. Lehetnek repedések, zsetonok, öltések összeomlanak, az elemek leválnak a bázisról, ha egy független előadóművész nem tudja, hogyan kell megfelelően elvégezni a munkát. Ezek a bajok nem veszélyeztetik azokat a mestereket, akik a padlóburkoló kerámia bevonat titkait és szabályait tanulmányozták.

Miért nem kívánatos kombinálni a kerámiát és a fát

A kerámia bevonattal ellátott fapadlóburkolatok nem elég okosak, mert:

 • nincs különösebb jelentés a "meleg" fa "hideg" csempe lefedésére;
 • vízlepergető padlókerámia alatt, csempe ragasztóval ültetve, a fa szinte nem lélegzik, ami miatt elkezd romlani és összeomlani;
 • az építőkerámiák élettartama jelentősen meghaladja a durva alap faanyagának és táblainak működési idejét;
 • tartós, gyengén csiszolt kerámiák könnyen szétszedhetők a szomszédos elemek lineáris terjeszkedésével;
 • a fapadló nem különbözik a kerámiatermékek lefektetéséhez szükséges statikusaktól.

A fa játszani esztétikai paramétereket, de ez nem nagyon meggyőző érv. Végül is a csempe elsősorban nem a minta szépsége miatt, hanem az egészségügyi és higiéniai előnyök miatt történt. A fa padló nedvességtől való védelme védelem, de lehet, hogy a fa kerámia padlóburkolatának oka, zuhanyzó, konyha vagy kombinált fürdőszoba. Általában, ahol állandó nedves tisztításra van szükség.

Tegyük fel, hogy van oka, van egy anyag és egy vágy, hogy egy kerámia bevonatot fektessünk egy fa alapra. Továbbra is meg kell tudni, hogyan és milyen módon lehet megtenni, és válasszon egy racionális technológiát.

A padlóburkolatok új házban történő elhelyezését teljesen el kell utasítani, valamint a padlózat elrendezését más padlóburkolatokkal, bármilyen más szerkezetben. Meg kell várni az intenzív zsugorodás végét. Ez legalább 2-3 év.

Hogyan helyezzük a kerámia csempe a fapadlóra

A fapadló egy többrétegű szendvics részben vagy egészben fűrészelt faanyagból. A téma minden variációjának felsorolása szükségtelenül hosszú lesz, csak a gyakran tapasztalt típusokat tekintjük. A fa padlójának elrendezésére irányuló munkák elvégzéséhez a házi kézművesek általában:

 • csak az elmaradt maradékokat a kopott padlólapok és a sérült hordozó szétszerelése után;
 • padlózat nedvességálló rétegelt lemezből, OSB lemezekből vagy forgácslemezből, természetesen, elmaradt alatt;
 • fa padló jó állapotban, pl. nem új (!), de rosszul kopott, padlóburkolatú kivitel.

Az "örökségben" örökölt padló állapota a javítási műveletek számától és nem az elrendezési rendszer választásától függ. mert A kerámia komponensek bármely felületre való rögzítésének folyamata a standard algoritmus szerint történik, minden különbség az előkészítésből áll.

Mindenesetre létre kell hozni egy lapos, szilárd és viszonylag statikus alapot, amely alkalmas kerámiák elhelyezésére. Fontolja meg, hogyan.

Első módszer: száraz szintezés

A szintek legelterjedtebb és legfejlettebb technológiája. Ugyanakkor viszonylag stabil rétegvastagság keletkezik nedvességálló rétegelt lemezből vagy hasonló lemezes anyagból, amely alkalmas a padlóburkolat lefektetésére. A száraz összehangolás megvalósításához számos különböző módszer létezik:

 • készen álló készlet állítható padlóval műanyag csavaros tartókkal, amelyeknek köszönhetően akár késleltetés vagy lemosó lapok is telepíthetők, egy óra alatt;
 • önálló szerkezet kialakítása késleltető rendszer vagy pont támaszok tetején egy "erős" sétány, majd később a lemez anyag,
 • a rétegelt lemez pótrétegét meglévő rétegelt lemezre helyezzük;
 • a negyedévre vágott rétegelt lemez, gipszkarton és OSB csavarok rögzítése közvetlenül az összehangolt padlólapokhoz.

Nyilvánvaló, hogy a száraz előkészítés végső formája forgácslemez, rétegelt lemez vagy analóg, amely lehetővé teszi, hogy a csempe fából készült padlón legyen elhelyezve.

A furnérlemez vagy fahulladék laptermékei nem tekinthetők abszolút nem lineáris mozgásoknak. Igaz, hogy nem ugyanolyan sebességgel mutatnak fát. Azonban, hogy rögzítse a csempe a szintezőlapok felett, meg kell vásárolnia egy kétkomponensű poliuretán ragasztó készítményt, amelyet a rugalmasság jellemez, és nem a szokásos cserépi ragasztót.

A kerámia elemek rögzítése előtt a létrehozott rétegelt lemez bevonat a varratok mentén őrölt. Ezután az elemek közötti csatlakozásokat a későbbi munkákhoz beszerelt tömítőanyaggal vagy ragasztóval tölti fel, a felületet ezzel kompatibilis primer impregnálással kezelik.

A szubsztrátum létrehozásának száraz módjai:

 • a szigetelés minőségének növelésével a habarcs, az ásványgyapot, a claydite feltöltése a késések között;
 • a fapadlók minimális terhelése nem különbözik a vasbeton szilárdságától;
 • a végrehajtás sebessége, a technológiai megszakítások hiánya, jelentősen "késlelteti" a javítást.

Vannak hátrányai. A száraz illesztés biztosan "enni" a mennyezet magasságának egy részét. A padló kivágott és fel nem szerelt része között egy csepp lesz, amelyet egy lépcsőn vagy egy kis küszöb alatt kell díszíteni.

Vegye figyelembe, hogy az építési szabályoknak megfelelően a higiéniai helyiségek padlóját legalább néhány centiméterrel kell leengedni, hogy vészhelyzet vagy véletlen szivárgás esetén a víz ne szivárogjon a padlón a szomszédos helyiségekben. Tehát, ha a száraz szintezés után, amelyhez a kerámia bevonat vastagságát hozzá kell adni, akkor a felület jelentősen felemelkedik a környező padló felett, a száraz technológia alkalmazása nem kívánatos.

Videó: állítható padlórendszer

A második módszer: Nedves esztriche

Vagy a hagyományos illesztés könnyű változata. Az esztrich kitöltése egyszerűen megtakarítható, mivel a fapadlók teherbíróképessége nem elegendő a teljes kiegyenlítő réteg kialakításához. Van egy speciális tulajdonsága is: a fapadlóra esztrichet le kell vágni mind az alatta levő alapból, mind a falakról. Ie úgy kell elrendezni, hogy az úszó padló alakja a deformációs rés mentén a kerület mentén és a kommunikáció körül a padlón keresztül.

A lebegő rendszer használatának köszönhetően a padló fából készült elemei képesek lesznek mozogni, amint tetszenek, a kerámia monolitikus előkészítéssel mozdulatlanul fekszik.

Az esztrich szabványos vastagsága, amelyet egy fapadlóra öntünk, 3 cm-esnek tekinthető. Nem kívánatos a teljesítmény növelése, ugyanakkor a súly növekedni fog. A csökkentés szintén nem érdemes, egyébként elég megbízható lesz. Enyhe eltérések mindkét oldalon megengedettek.

Az esztrich levágása a lépcsőn a fapadlón:

 • Paul elemzi a sávot a részletes diagnózis érdekében. A padló összes fából készült alkatrésze, ami a legcsekélyebb kétségeket okozza a megbízhatóságban, leszerelve, analógokkal helyettesítve. Ha a késleltetés mértéke meghaladja az 50 cm-t, megerősítjük a rendszert egy további gerendával. A lerakódás végeinek és az épület falainak egy 1 cm-es résszel kell rendelkezniük, az összeszerelés előtt minden padlóburkolatot antiszeptikus impregnálással kell kezelni.
 • Építjük a padlót a jövő öntéséhez. Régi lemezek, 4 cm vastagok, alkalmasak további felhasználásra. A hornyolt anyag nem szükséges egyesülni. A lemezek között kb. 1 cm-re kell hagyni a szellőzést. Ugyanúgy járunk el nem szélezett deszkával a kopott padlólapok cseréje esetén. Ha a lapokat szorosan rögzítik, akkor a padlózatba szellőző lyukakat kell fúrni.
 • A lapok felé haladva, legalább 12 mm vastagságú rétegelt nedvességtartalmú rétegelt lemezeket vagy más préselt famegmunkáló hulladékok lemezeket rögzítünk. Az elemek a téglák elrendezésénél vannak elrendezve, horganyzott öncsapos csavarokkal rögzítve 20 cm után, nem lehetnek X-alakú csuklók. A lemezek között körülbelül 3 mm-es rések szükségesek.
 • A felépített padlóburkolat vízhatlan. Jobb bitumenes vagy paraffinpapír, pergamen vagy papírhulladék használata. A vastag polietilén nem tilos. A monolitikus szigetelőszőnyeg kialakításához a tekercsanyagokat átfedésekkel kell fektetni és ragasztószalaggal kell rögzíteni. A perem mentén olyan oldalfalakat kell kialakítanunk, amelyeknek a falán legalább 10 cm-es séta van. A kényelem érdekében a falhoz rögzítjük a scotch-szalagot is.
 • A falak mentén 0,8-1,0 cm vastag, 10 cm széles csíkos szalagot helyezünk, az ujjakat a csövekre helyezzük.
 • Töltse fel az esztrichet gyári szintező keverékkel vagy házi szintező vegyülettel. Az előkészítéshez 2 rész szitált és mosott durva homok, folyékony üveg ugyanolyan mennyiségben lesz. A házi keverék befogadásához a víz egy részének szüksége van a biogén és az ember által okozott szennyezés nélkül.

Amint a feltöltött réteg megkötődik, a csempe a padlózatra fektethető, a padlón elhelyezett előkészítéssel.

A harmadik módszer: Express opció

Magában foglalja a nedvességálló gipszkarton lapok rögzítését a fedélzeti padlóra egy kétkomponensű poliuretán ragasztóval, amelynek rugalmas szerkezetét nem befolyásolja a fa mozgása.

Mielőtt a mester szükség esetén elvégezné a tervezést és a javítást, ha szükséges. A padló merevségének növelése érdekében a ГКВЛ két rétegben helyezkedhet el, így a felső sor varratai nem egyeznek meg az alsó sarkai között.

A csempe alatt lévő gipszkarton az analóg módon épül fel a lebegő padlózat típusának korábbi sémáival, amely szerint technikai szakadékot kell hagyni a helyiség peremén. Az ízületeket tömítőanyaggal tölti meg, majd az egész területet univerzális alapozóval alapozzák.

A padlóburkolat lefektetése és a felesleges szigetelés lehúzása után a kerület körül maradt hõmérsékleti csatlakozás ajánlott tömítõanyaggal feltölteni, és a lábazattal lezárni. Ez azért szükséges, hogy a nedves tisztítás során a víz ne szivárogjon ki, felhalmozódjon ott, és ne rontsa el az építőanyagokat.

Az előkészítés három módját adják meg - csak egy utalás, amelyet a tárgy műszaki jellemzőire kell finomítani. A szabadon mozgó faalap fölött egyfajta rögzített "tálca" felépítésének változata sokkal több. Fontos figyelembe venni az elvet: a merev szubsztrátum nem pusztítja el a padlót és fordítva, az aljzat nem pusztítaná el az esztrich csempeit.