Legfontosabb > Dekoráció

Fafeldolgozás a fa padlóján

A kerámia burkolólapok kiválóan alkalmasak a padlóburkolásra, különösen olyan helyiségekben, ahol magas a páratartalom, vagy nagy valószínűséggel érintkezésbe kerülnek a padlón lévő folyadékokkal vagy más anyagokkal. Tipikus példák: fürdőszoba, WC, előszoba, konyha. Ne dobja el a padlóburkolatot és a bentlakásos helyiségekben, ha a padló fűtési rendszerrel van felszerelve.

Fafeldolgozás a fa padlóján

De hogyan lehet a tulajdonosok a magánlakások, ahol az összes padló eredetileg fából készült? Hasonló kérdés merülhet fel a régi épületek tulajdonosaiból, ahol a fedélzet burkolata a rönkökre van szerelve. Lehetőség van a burkolólapok burkolására?

A szorongást azonnal nyugodt állapotba hozhatja - ez egy teljesen végrehajtható művelet, amely nem igényli a bevonat teljes földre vagy beton alapra történő leszerelését, majd vastag beton esztrich öntését követve. Mindazonáltal keményen kell dolgozni, mivel a bevonat ilyen módosításának sikere főként a faalap minőségétől és erősségétől függ.

A legfontosabb dolog a régi bevonat alapos felülvizsgálata.

A csempe lefektetése, ha van ilyen, még a legkisebb gyanú is, ha egy faalap instabilitása van, a meggondolatlanság magassága. Az ok egyszerű:

 • A fa olyan rugalmas anyag, amely deformáció után hajlamos az eredeti kialakításra. De az a tény, hogy "kifogásolható" fapadló (könnyű elhajlás, rugós stb.) Teljesen elfogadhatatlan a kerámiák számára. Minden egyes csempe nagyon kemény, nem hajlítható. A padló "játék" esetében egyszerűen feltörhet.
 • Egy másik eset, ha például egy kis kerámia csempe. A cementtartalmú csemperagasztó is nem szereti a dinamikus hajlítási terhelést. Biztosan apró repedésekbe megy, rétegezni kezd, és a csempe, még az integritásának megőrzése mellett, egyszerűen el fog térni az alaptól.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a burkolat terhelése jelentősen megnő - minden más tényező mellett a padlózat többrétegű "torta" jelentős mennyiségű kerámia burkolólapokkal, építőhabarcsokkal és egyéb lehetséges szerkezeti elemekkel rendelkezik. Így a fa alapnak garantáltan statikus jelleggel kell rendelkeznie. Ezt kell elérni a munka első szakaszában.

Nyilvánvaló, hogy az első lépés mindig egy alapos szemrevételezéses ellenőrzés, a fáradtság legvitatottabb területein történő erőfeszítés alkalmazása a lehetséges rezgések és forrási források azonosítása érdekében. Ha van ilyen, akkor nem kell semmilyen probléma - a bevonatot óvatosan össze kell szerelni és javítani kell, és nemcsak a bizonytalan helyeken, hiszen a padló erősítése egy helyen nem garantálja, hogy nem jelenik meg a másikban. Meg kell érteni az okot, és fel kell számolni a gyökérben.

Néha a bontás után a padló jelenik meg "szörnyű" képet

Továbbá, a tapasztalt kézművesek minden esetben javasolják, hogy a fa alapon csempézett csempéket végezzenek teljes körű keresésük elvégzésére. Ha kerámia bevonatot tervez, azt kell gondolnunk, hogy ez hosszú távra szól, és nem egy évre kettőre. Hol van a garancia arra, hogy egy fa padló elrejtett padlója hiba vagy a megkezdett fa bomlási folyamata, amely ma már nem jelentkezik semmilyen módon, nem fog szó szerint megjelenni egy hónap alatt, vagy akár egy év alatt, amikor a burkolólapot teljesen lefektetik? A javítások elvégzéséhez minden csempe eltávolítása, a faalap szétszerelése - és ez annak köszönhető, hogy a készítmény nem mutatott megfelelő elveket. Nem jobb teljesen, 100% -osan biztos a csempe behelyezése előtt, hogy a fapadló biztonságos és stabil?

A legfontosabb az, hogy eljussanak a lag és a floor gerendákhoz

Ez a kilátások nem különösebben félnek - a fapadló teljes leszerelésével és új betonágyazással helyettesítve, ez az eljárás sokkal egyszerűbb, sokkal kevesebb munkát és pénzügyi befektetést igényel.

Tipikus fa padló durva padlóval

Tehát a fa padló szokásos rendszere egy rönkre szerelt dagonya. A rönkök önmagukban beton alapra helyezhetők. Egy másik lehetőség az, hogy kettős fa padlóburkoló rendszer, vázlatos és befejező padló, valamint a köztük lévő hely, amely hőszigetelő anyaggal tölthető. Bármely padlófelméréshez teljesen el kell távolítania a sétányt, hogy megnyissa a rönköket az ellenőrzéshez, javításhoz és kiegyenlítéshez.

 • Ha bármilyen késedelem esetén a legkisebb aggodalom okozza - repedések vagy olyan területek vannak, amelyeknek a fa bomlási jelei vannak, feltétlenül ki kell cserélni.
 • Abban az esetben, ha a szomszédos késések közötti távolság meghaladja az 500 mm-t, további rudakat kell felszerelni, különben a legvastagabb padlólemez is hajlítható ezen a helyen.
 • Győződjön meg róla, hogy a késést vízszintesen állítja be. Ha biztonságosan be vannak ágyazva, és nincs lehetőség a támasztók magasságának megváltoztatására, akkor ezt egy gyalugó segítségével, vagy pedig egy fa deszkával történő felépítéssel érhetjük el.
 • Természetesen, ha van egy talajvázlat, akkor meg kell kérni, hogy végezzen egy bizonyos javítást - cserélni a romos vagy repedt táblák, hogy megszüntesse a torzulások, karcolások stb. Amikor elkészül, mindkettő, és a rönkök egy sűrű vízzáró réteggel töltik be.
 • Ha már megvan a lehetősége arra, hogy eljusson a késésig és az aljzatig, akkor érdemes megragadni a lehetőséget és feldolgoznia kell az összes adatot antiszeptikus és víztaszító kompozíciókkal. Nem szabad megszabadulnod a nem hajlandóságodtól, hogy ezt az eljárást elvégezzed azzal a ténnyel, hogy az ilyen kezelést korábban, a padló kezdeti megmunkálása során elvégezték - a kompozíciók olcsóbbak, maga a folyamat nem sok időt vesz igénybe, de a tartósság változatlanul megnő.

Kötelező állapot - a fa padló minden részének antiszeptikus feldolgozása

 • Szó szerint az eltávolított padló minden fórumát ellenőrizni kell a sértetlenség, a gyenge területek jelenléte, repedések, kalapált és felesleges szögek hajlítása stb. Minden jelentős hibát tartalmazó táblát el kell távolítani, frissen cserélve.
 • Fontos akció, amelyet nem szabad megfeledkezni a tiszta padlólapok tisztításáról régi festék- és lakkrétegekről abban az esetben, ha a csempék későbbi fektetése közvetlenül rajta van. Megbízható alap létrehozása a csempe számára a tisztított fa szerkezettel való munkavégzést jelenti.

Ez a tisztítás többféle módon történhet:

- Így a festék vagy a lakk eltávolítható előre kopás vagy csiszolóanyagok használatával - csiszoló- és polírozókészülékek, csiszolópapír vagy speciális tartozék a "bolgár" vagy elektromos fúrógéphez.

- Néha vegyszeres tisztítási módszert alkalmaznak - a festéket oldószerrel mossa le. Ez azonban nem a legjobb megoldás, mert a szerves oldószerek aktívan felszívódnak a faanyagba, megsérti természetes tulajdonságait, és sokáig emlékeztetnek magára egy kellemetlen szagú szaggal.

- A termikus módszert széles körben használják - egy épület hajszárítóval, vagy akár egy fúvókákkal. A magas hőmérséklet hatására a festék vagy ég vagy olyan állapotba olvad, hogy egyszerűen eltávolítható egy hagyományos kaparóval (spatula).

 • A padlólapok hátrameneti felszerelése előtt további padlószigetelést lehet mérlegelni. A késések között elaludhatnak az expandált agyag, az ásványgyapot vagy az expandált polisztirol lemezek. A további hőszigetelés soha nem fog fájni senkit.
 • A rönkök padlóburkoló lapjai nem "szilárdak", de 3-5 mm közötti rést hagyva közöttük szükségesek ahhoz, hogy a padló alatti fapadló "lélegezze" és kompenzálja az anyag lehetséges lineáris oszcillációit. Egy másik lehetőség a lyukak véletlenszerű sorrendben történő átfúrása. Ügyeljen arra, hogy a szoba kerületén lévő falaknál kb. 10 mm-es rést hagyjon. Minden maradék rést ragasztószalaggal vagy habmal kissé zárhat.
 • Miután a padlólapokat öntőcsavarokkal rögzítették a rönkökre, újra elvégezték a bevonat alapos minőségellenőrzését. Ha nincsenek hibák, akkor továbbhaladhat a kerámia burkolólapok alapozásához.

Számos módja annak, hogy előkészítsék a csempe lefektetésének alapját

Tehát a javított erős fórumon alapul. Hogyan haladjunk tovább annak tökéletesítéséhez, hogy a kerámia burkolólapok elhelyezése?

1. A burkolólapot a táblák tetején kell elhelyezni.

 • Először is létre kell hoznunk egy vékony, de stabil és megbízható vízszigetelő réteget. Ehhez a fapadlót vastagul kezeljük forró lenmagolajjal, de ez a módszer meglehetősen elavult, szintén nagyon veszélyes, ezért jobb, ha latex impregnálószert használunk. Ecsettel vastagon hordja fel a padlólapokat, amely után azonnal, anélkül, hogy a kompozíciót megszáradnák, egy finomszemcsés üvegszálas hálóval borítják.

Üvegszálas festékháló

 • Amikor a latex kompozíció teljesen száraz, a megbízhatósági rácsot a padlófelületre kell rögzíteni, horganyzott csavarokkal, széles sapkákkal.
 • Az eredmény egy tartós vízszigetelő bevonat lesz, amely ezen felül bizonyos megerősítő tulajdonságokkal rendelkezik.
 • Most fárasztó, hogy a csemperagasztó jó tapadást ér el az alapra. Ezt így teheted. Két rész durva homokból, 2 rész szilikát ragasztóból (gyakran "folyékony üvegből") és egy vízből álló oldatot készítünk. Alapos keverés után a kapott készítményt egyenletesen vékony réteggel adagoljuk a teljes padlófelületre.

Teljes száradás után durva monolit felületet kap, teljesen kész kerámia burkolólapok készítésére.

Videó: a csempék közvetlenül a padlón történő elhelyezése

2. Tervezett vékony nyakkendő kitöltésére

 • Ha sok tapasztalt kézműves véleményét elolvassa, akkor ezek közül néhányan kategorikusan tilos a csempék elhelyezése közvetlenül egy fa alapon. Javaslatuk a kis, könnyű nyakkendő öntése.
 • A kezdeti folyamat - a padlólapok impregnálása vízszigetelő anyaggal nem változik.
 • Ezután a kerület mentén fel kell ragasztani a csillapítószalagot, hogy megakadályozza a falak körül az esztrich deformálódását és megsemmisítését.
 • A beacon rendszer telepítése kb. 30 mm esztrich vastagságú. Ezenkívül vékony fém vagy üvegszálas háló is hozzá lehet férni a világítótornyok között.
 • Az esztrichhez szabványos alap cement-homok habarcsot használhat finom magozott homokkal (1: 3), de jobb, ha speciális száraz építési keverékeket használnak, amelyek üvegszálas mikroerősítőkkel és lágyítókkal rendelkeznek. Az ilyen habarcs és gyorsabban érlelődik, és tartósabb az ilyen körülmények között. Ezenkívül semmi sem akadályozza meg az önterülő kompozíció öntésének használatát és technológiáját.

A készülék könnyen lehúzható a deszka padlóján

 • Az esztrich kikeményedése és teljes érlelése után egy alapozóval kezeljük, amely után készen áll a kerámia burkolatok készítésére.

3. A padlókat rétegelt lemez (forgácslap, OSB)

Ha nem kívánja feloldani a szennyeződést esztrichtöltettel, a szoba nem tartozik a magas páratartalom kategóriába, de meglehetősen intenzív dinamikus terheléssel rendelkezik, akkor a fedélzeti alap 10 mm-es rétegelt lemezekkel borítható. A vastagság több lehet, de nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ez extra teher a rönkre és a padlólapra. By the way, itt lehet menteni a padlóra - elég, hogy helyezze el egy intervallum akár akár 150-200 mm.

Ha a padlót rétegelt lemez borítja, a padlólapok szélesebb körűek lehetnek.

A munkát a következő sorrendben végezzük:

 • A fedélzeti alap fertőtlenítő impregnálás után vízszigetelő anyaggal van burkolva. Az ismertetett esetben ez a szerep lehet viaszos, viaszos vagy bitumenes impregnált építőpapír, vagy akár legalább 200 mikron vastagságú szokványos műanyag fólia.
 • A rétegelt lemezlapokat egy futás során lefektetik, így köztük mindig 5-10 mm közötti kompenzációs rés marad. Hasonló a rés a helyiség peremén a falak mentén.

Rétegelt lemez lemezek hozzávetőleges rendszere

 • A rétegelt lemez önzáró csavarokkal van rögzítve a laplemezhez, amelynek csúcsa nem haladja meg a 150-200 mm-t, mind a lemezkeret mentén, mind a sík mentén. A csavarok kupakjait teljesen be kell süllyeszteni az anyagba.

Néha a nagyobb szilárdság érdekében a rétegelt lemez további méretezését is elvégzik.

 • Miután a rétegelt lemezt a helyiség teljes területére helyezte, a lapok és a falak közötti kompenzációs rések tömítőanyaggal vagy habképzővel vannak lezárva. A felesleges anyag a szárítás után a padlóra van vágva.

A padló teljesen le van burkolva. Ügyeljen a lapok közötti résekre

 • A következő lépés egy vízszigetelő erősítő réteg létrehozása és a felszín elkészítése a csempeburkoláshoz. Itt pontosan ugyanaz, mint amilyet fentebb leírtak a fa padlóra: latex impregnálás → festékháló → homok-homok összetétele.

Ezután közvetlenül a csempékhez juthat.

A rétegelt lemezen az elkészítés után raklapot készíthet

4. Fapadlóburkolat gipszrost lemezekkel (GFL)

Ez a módszer némileg hasonlít a fent ismertetetthez (rétegelt lemezzel), de saját jellegzetességei vannak:

 • Általános szabályként a GVL fel van szerelve egy záróelem a szomszédos lapok összekapcsolására. Ezekben a helyeken különleges ragasztókészülékkel és csavarokkal van összekötve. A GVL és annak középpontja körüli csavarok használata nem szükséges.

Kényelmesen, ha a GVL egy záróelemet tartalmaz

 • Ha a padló fa alapjának szilárdsága lehetővé teszi, és a helyiség működési jellemzői a bevonat speciális megbízhatóságát igénylik, a gipszkarton két rétegben helyezhető el. Ebben az esetben a másodiknak az elsőre merőlegesnek kell lennie. Az ízületek egybeesése nem megengedett.

A kapott "torta" minta diagramja két réteg GVL-vel

 • A gipszkarton felülete egy primer kezelést követően nem igényel semmilyen további manipulációt - kész kerámia burkolólapok készítésére.

A fapadlón felhelyezett felületen történő csempék gyártási folyamata elvben nem különbözik a szokásos technológiától, amelyet részletesen tárgyaltunk a honlap más cikkeiben. Az egyetlen dolog, amit érdemes figyelni, a márka a csempe ragasztó. A legjobb megoldás a "nehéz felületek" összetételének kiválasztása, és a használati utasításban szereplő egyes ragasztóanyag-keverékek esetében közvetlenül jelzik annak lehetőségét, hogy faanyag alapon csempék készíthetők. Az ilyen csempe beszerelése megbízhatóbb lesz.

Nikolai Strelkovsky főszerkesztő

A kiadvány szerzője 2010-11-16

Mint ez a cikk?
Mentés, hogy ne veszítse el!

Fektetett csempe egy fapadlón egy magánházban

Ha eldöntjük, hogy lehetséges-e csempék elhelyezése egy fapadlón egy fürdőszobában, egy konyhában vagy egy másik helyiségben, úgy döntünk, hogy figyelembe kell venni az anyagok tulajdonságait és azok kompatibilitását. Annak érdekében, hogy a csempe hosszú ideig szolgáljon, szilárd alapot kell készíteni, amely nem torzul. Emiatt a konkrét padlóburkolat a legalkalmasabb erre a célra.

Ez azonban nem kemény korlátozás. Kívánt esetben más anyagokat is lehet használni (fa szerkezetet alap vagy forgácslap). Ebben az esetben azonban meg kell felelni a csempe, porcelán technológiának.

Lehetőség van csempék elhelyezésére a fapadlón

A kerámia és a fa, a nedvességálló rétegelt lemez vagy más faalapú anyagok kombinációja során számos probléma merül fel, különösen:

 • A hővezető képesség különböző mutatói vannak, például a fa megőrzi a hő hatásosabb mint a csempe;
 • A fa padlóburkolatok cseréje az alap bomlását okozhatja, amit a fa "lélegzete" (keringtetés) okoz, és a kerámiák ellenben nem mutatnak hasonló tulajdonságokat, ami azt jelenti, hogy a fa megsemmisítési folyamata az idő múlásával kezdődhet mivel a padló elveszti a statikus értéket;
 • a faszerkezet működése jóval kisebb, mint a csempe, ezért a padlóburkolat élettartama csökken;
 • a fa lineáris terjeszkedésnek van kitéve, ami egy másik tényező, amely hozzájárul a bázis megsemmisítéséhez, mert ha a durva lapok méretváltozása miatt elveszítik alakjukat, velük együtt a padlólap integritása megszakad, mivel ez a fajta anyag jobban hajlamos a szakítószilárdság hatására történő repedésre;
 • Egy másik tényező, amely a kerámiák és a fa összeférhetetlenségét jelzi, szükségessé teszi egy statikus vázlatos bázis kialakítását, amely lehetővé teszi a fenti következmények elkerülését.

Ha valamilyen oknál fogva csak a fa minősül padlóburkoló anyagnak és a burkolólap burkolatának, elfogadható a kombináció alkalmazása. Ebben az esetben azonban megfelelő feltételeket kell biztosítani a hibák megjelenésének elkerülésére, és különös figyelmet kell fordítani az alap erősségére.

Tehát, amikor anyagot (fa vagy forgácslap) választanak ki, annak minősége ellenőrzött. A táblákon nem szabad rothadás, csomó. Vegyen fel egyenlő nagyságú rúdokat. Ennek eredményeképpen elkerülhető a ferde csempe. Az alap megfelelő felszerelésével biztosítani kell a statikus jelleg megfelelő szintjét.

Ezenkívül csökkentheti a különbség negatív megnyilvánulásainak intenzitását az anyagok lineáris terjeszkedésében. Elértük a kívánt eredményt a ragasztókompozíció tulajdonságainak megfelelő alkalmazásával.

Ha helyesen helyezi a csempe, ragasztóanyagot tartalmazó polimer adalékanyagokat, akkor lehet esztrich nélkül.

Magánházban a szellőztetés fontos, így a levegő áramlása késedelem nélkül áramlik. Ennek a folyamatnak a megsértése a nedvesség megjelenését vonja maga után. Ha a vízszigetelés nem kielégítő, akkor a fa hamarosan elpusztul a bomlási folyamat fejlődése miatt. E jelenség kockázatának csökkentése érdekében kiváló minőségű védelmet nyújt a nedvességtől. Ha mindezeket az ajánlásokat figyelembe vesszük, a nézőpont sokáig tart.

Alapítvány előkészítése

A magánházban lévő fapadlót komplex struktúra jellemzi. Tekintettel a fent említett nehézségekre a burkolat felépítése során, gondosan fel kell készíteni az alapot. Az esztrich elkészítése vagy a padlóburkolat elkészítése előtt fel kell mérni a lapok állapotát és a késedelmet.

A külső ellenőrzés nem biztosítja a kívánt eredményt, mivel a fő hibák (repedések, penész, rothadás stb.) A szerkezet belsejében elrejthetők.

A lefedettség állapotának ellenőrzése

Javasoljuk, hogy szétszereljék az alaplapot fedő lapokat. Egy ilyen intézkedés biztosítja a kívánt eredményt, feltéve, hogy a régi fa padlóburkolatra van tervezve. Ha az alap új, és a bélés közvetlenül a durva szerkezet elrendezésének befejezése után van felszerelve, akkor nincs szükség a táblák állapotának további ellenőrzésére.

Hiba azt hinni, hogy az extrém hangok hiánya a séta közben (sikítások stb.), Valamint a táblák szilárd rögzítése a bázis megbízhatóságának jele. Néhány probléma csak a felső padlóburkolatok felnyitása után azonosítható, pl. A penész jelenléte, a késleltetés technikájának be nem tartása (a rudak közötti távolság növelése). Ha a rönkök a szabványok megsértésével vannak felszerelve (50 cm közöttük maradjon), az egész szerkezet eltolódik. Ezt a szabályt követni kell, mivel a kész padló felületének síknak kell lennie.

Antiszeptikus kezelés

A fapadló előkészítése az anyag feldolgozását igényli. Erre a célra speciális kompozíciókat használnak a fa rothadásának és megsemmisítésének megelőzésére, például antiszeptikumok, égésgátlók. Javasoljuk, hogy összeszerelje az alapot a csempe alatt az előkezelt fűrészáruból. Ugyanakkor egy különleges összetevő behatol bármilyen résbe, lefedi a lapokat minden oldalról, csökkentve a fa károsodásának kockázatát a fejlődő penész miatt.

Felületi kiegyenlítés

A cserép kialakításához meg kell győződnie arról, hogy a terv megfelel a követelményeknek. Például a napló telepítésekor, valamint a befejezett padló (sétány) lefektetésénél javasoljuk, hogy az épületek szintjén folyamatosan ellenőrizzék a táblák helyzetét.

A legkisebb torzítás csökkenti a burkolat élettartamát.

Ezenkívül a szerelés folyamán megengedett ékeket elhelyezni a szerkezet kiegyenlítésére, mivel ebben az esetben az aljzatnak jelentős hátrányai lehetnek, például talajtakaró vagy beton esztrich. A futófelület igazodik a rönkök rögzítése után. Ebben az esetben a kész padló felületi minőségének javítását csiszolással végezzük. Egy speciális eszközzel levágják azokat a területeket, amelyek a táblák felületén (csomók, hullámok) felnyúlnak.

Résidők és ízületek tömítése

Ha a fa általános állapota normális, de több hiba van (repedések, rések), további költségek elkerülhetők, és a szivárgás megszüntethető. Ezt a megoldást csak abban az esetben használjuk, ha a tervezési hibák kisebbek. Ez azért van, hogy megakadályozzák a szakadék növekedését. Jelentős hibák kiküszöbölésére külön (deformált) sávot / lapot cserél. Az aljzat egyéb hátrányai különböző módon rejtve vannak:

 • a tömítőanyag használata ebben az esetben nem csak kozmetikai, hanem vízszigetelő hatással is jár, mivel ez a kompozíció csökkenti annak valószínűségét, hogy a nedvesség behatol az ízületeken vagy a fal és az alap között;
 • építési hab, néha habrészeket adnak a résbe, de ez az intézkedés csak akkor érvényes, ha a hiba nagy, akkor az első lépés a szivárgás habszivárgással való kitöltése, a következő lépésben a tömítés habos;
 • a kisebb festékanyagokat eltávolítja olaj alapon, előkevert finom faforgácsokkal, az eredmény egy sűrű konzisztencia összetétele, amely nemcsak kitölti a repedéseket, hanem megbízható védelmet nyújt a nedvességtől;
 • léceket és éket használnak a nagyobb hibák kiküszöbölésére, egy ilyen intézkedés csökkenti a kapcsolódó anyagok fogyasztását, megerősíti a szerkezetet anélkül, hogy az elemet ki kellene cserélnie, és ezt a módszert másokkal együtt használják (gitt, tömítőanyag), ékeket használva a szivárgás jelentős részét a tér minden megfelelő összetételt (gyakran - gitt) helyez;
 • zsinór vagy vontatás használata: ez a módszer nem nyújt védelmet a nedvesség ellen, és nem járul hozzá a szerkezet szilárdságának növeléséhez, hanem a padlólap kompaktálására használható (a zsinórt gyakrabban használják az ízületek kitöltésére);
 • fa töltőanyag: csak olyan speciális anyagot szabad használni, amely megfelel a fa tulajdonságainak, különben a tapadás alacsony lesz, és az anyag nem mutat vízszigetelési tulajdonságokat.

Csere fedél

A régi sétányt eltávolítják. Ebben a szakaszban ellenőrizze a késleltetés helyzetét, ha vannak szabálytalanságok, azokat ékkel, további dimenziókkal távolítják el. Az új padlóburkolatot csak a késések közötti rések betöltötte a kibővített agyaggal. Egy ilyen intézkedés hozzájárul a szerkezet megerõsítéséhez. Ezenkívül az expandált agyag frakciói intenzíven megtartják a helyiségben a hőt.

Az ömlesztett anyag és a sétány között legalább 5 cm vastagságú rés maradjon.

A faházban lévő padló szivárgással van felszerelve, ami miatt a szerkezet belsejében lévő légáramlás normalizálódik. Azonban azokban az esetekben, amikor a cserép kialakítását tervezik, a táblák közötti hézagok minimálisak lehetnek.

Felületi kiegyenlítés

Ha a fenti módszerek (csiszolás, táblák vagy táblák cseréje) valamilyen oknál fogva kivitelezhetetlenek (nincs külön felszerelés a fadarab eltávolítására, nincs lehetőség új lapok beszerelésére), a nedvességálló gipszkarton lapok használatának egyéb lehetőségei is figyelembe vehetők. forgácslap (rétegelt lemez, forgácslap). Ön is öntsön esztrich a saját kezét. Ez a legalkalmasabb módja, mivel statikus, megbízható bevonatot biztosít.

Rétegelt lemez vagy forgácslap

Ez az opció lehetővé teszi a padló felületének szintjét és keményedését. A porcelán vagy cserép lefektetése azonban nem a nyers rétegelt lemez tetején történik. Meg kell védeni a ragasztóanyag nedvességétől. A farostlemezre / forgácslapra, speciális bevonat nélkül, kerámia burkolásra is lehetetlen.

Lépésenkénti útmutatás a faforgács anyagának befejezéséhez a burkolat felhelyezése előtt:

 1. A latexet az impregnált lemezre (de csak 1 oldalról) kell felhordani.
 2. Anélkül, hogy várakoznánk a kompozíció megszáradására, helyezzük el a rácsot.
 3. Amikor a latex teljesen száraz, a hálót, egy rétegelt lemez / farostlemez / forgácslemez lap együtt rögzíti az aljzatra öncsavarró csavarokkal.
 4. Több komponens keverékének elkészítése: folyékony üveg, homok, víz (arány 2: 2: 1).
 5. A kapott összetétel a rács fölé kerül, majd elkezdheti telepíteni a lapkát.

Nedvességálló gipszkarton

Jobban, mint mások képesek ellenállni a víz DSP-lemez (cement-részecske) hatásainak. Ezt az opciót akkor kell használni, amikor egy padlót rendeznek a fürdőszobában egy faházban. Alkalmas WC-, konyha- és egyéb helyiségekhez, ahol a légnedvesség szintje gyakran emelkedik.

A fából való késleltetés előtt a gipszkarton behelyezése előtt legalább 24 órát kell elhelyezni a helyiségben.

Erősítse meg a tervezést és biztosítja a statikus bázis lehetővé teszi a több rétegű design. A második réteg rögzítésekor figyelembe kell venni, hogy a varratokat össze kell kötni. Ez azt jelenti, hogy az első és a második rétegek szélei közötti távolság nem lehet kevesebb 20 cm-nél, a padlóburkolat elhelyezése érdekében pedig 3 réteg gipszkarton legyen. Ragasztóval vannak felszerelve. Ezenkívül a lapokat megfelelő hosszúságú csavarokkal rögzítik. Miután a gitt a DSP-t rakja a csempe.

Száraz esztrich

Ennek a módszernek az az előnye, hogy nem érintkezik a fa nedvességgel, ami negatív hatással van egy ilyen anyag tulajdonságaira. Ebben az esetben használjon kész gipszkarton (GVL) tömböket. Ezek többrétegű szerkezetűek. Ezenkívül ilyen blokkoknál a varratkötést is figyelembe veszik.

Az ilyen típusú fektetési termékek elve hasonló a faanyag rétegelt falának fektetéséhez, de nincs szükség az ízületek tömítésére.

Nedves esztrich

A szerkezet szilárdságának növelése érdekében javasolt a fapadló betonból való elválasztása. Ehhez az alapozásra történő munka megkezdése előtt sűrű vízszigetelő anyagot kell elhelyezni.

Az esztrichre vonatkozó utasítások:

 1. Értékelje a késleltetés állapotát, a sétányt, és fontos, hogy legalább 1 cm-es rést hagyjon az alaprudak és a fal között, ami kompenzálja a fa nedvesség hatásának lineáris kiterjedését.
 2. A padlólapok közötti távolság 1 cm, a fűrészlap vastagsága 4 cm, antiszeptikus előkezeléssel.
 3. A DSP-t lefektetik, a lemezek közötti távolság legfeljebb 3 mm, azzal a céllal, hogy rögzítse öncsavarokkal.
 4. Felülről feküdt egy vízszigetelő anyag.
 5. A szoba peremén egy zsalu szalagot helyeznek el.
 6. A betont öntik.
 7. Az utolsó szakaszban raklapot helyezhet.

vízszigetelés

Ha a burkolatot nagy nedvességtartalmú fürdőben vagy más helyiségben kívánja elhelyezni, tilos a színező kompozíciók használata. A nedvesség és a hőmérsékletváltozás hatására a festék megtörik és elveszti a tulajdonságait. Rendelkezésre álló és hatékony lehetőségek:

 • Folyékony üveg, homok és víz keveréke. Ezt az opciót azonban akkor alkalmazzák, amikor csempe burkolólapra, vagy farostlemezre vagy rétegelt lemezre rakja (a fentiekben ismertetett módszer).
 • Impregnálás mély penetráció. A készítmény tulajdonságai miatt megbízható védelmet nyújt nedves környezetből, de ennek a módszernek a költsége a legmagasabb. Az előny az, hogy azonnal megkezdheti a csempék telepítését.
 • Hengerelt szigetelőanyagok. Vastag polietilén, bitumen papír. Ezek rövid életű lehetőségek. Idővel a bevonatok integritása megszakad, elveszítik tulajdonságaikat.
 • Lemezanyagok. A padló kiegyenlítésére használt anyagokat vízszigetelésként is használják: nedvességálló gipszkarton, betonhabarcs. Az esztrich alatt azonban sűrű polietilént kell elhelyezni, ami csökkenti a módszer megbízhatóságát: a rendszeres lineáris terjeszkedés miatt a film deformálódik, és a nedvesség áthatol a szivárgásokon keresztül.

Hogyan kell megfelelően helyezni a csempe a fapadlóra

Az építés során az egyik probléma lehet a különböző tulajdonságú anyagok együttes használata. Sokan kétségbe vonják, hogy hogyan lehet a csempeit a padlóra önmagukban elhelyezni, és meg lehet-e tenni. Amikor saját kezével dolgozik, fontos, hogy alaposan megvizsgálja a folyamat valamennyi buktatóját, hogy a ház építése vagy működése során ne legyen gond. Ha a megfelelő anyagokat választja, és azokat a technológiának megfelelően helyezi el, akkor elkerülheti a sok bajt.

Ha szükség van rá

A régi építésű épületek fából készült padlók jelenlétére utalnak. Ezen túlmenően a következő kategóriákba tartozó házak építésénél a kerámiákat egy faalapon kell elhelyezni:

 • keret;
 • csontváz-pajzs;
 • fűrészáru,
 • jelentkezzen.
A csempe elég erős, könnyen tisztítható és vízzel taszítja a vizet, ezért tökéletes a fapadlóra helyezéshez.

Mindezekben az esetekben a házépítés előfeltételezi a fapadlók jelenlétét, ezért amikor kerámia burkolólapokat használnak fel finom anyagként, akkor azt helyesen kell elhelyezni.

A legfontosabb kérdés ebben az esetben: lehet-e csempéket elhelyezni egy fa padlón? Fektetés lehetséges, csak figyelembe kell venni az alap néhány funkcióját. A ház fő helyisége, ahol kerámiákat szeretne elhelyezni:

 • fürdőszoba;
 • fürdőszoba;
 • konyha;
 • várók;
 • folyosókon;
 • folyosókon;
 • használati helyiségek (például mosoda).

Mindezekben az esetekben a legjobb megoldás, kivéve, hogy egy csempe a saját kezével kerüljön, nem található. Mivel ez az anyag nagy szilárdsággal, kopásállósággal, nedvességállósággal és könnyű tisztítással rendelkezik.

Előkészítő szakasz

Mielőtt a csempe burkolatának felhelyezése a fa padlóra megkezdődik, alaposan ellenőrizni kell az alapot és biztosítani kell, hogy stabil legyen. Az igényt a következő tényezők okozzák:

A fapadló cseréje a csempék előkészítése előtt

 1. A kerámia és a fa különféle deformálhatósága. Fa esetén bizonyos hajlatok és hajlatok lehetségesek: a fa rugalmassága miatt könnyedén beállítható kisebb deformációkhoz. A kerámia kemény anyag, amely merev alapra van szüksége. Ha egy instabil aljzatra van helyezve, a nagy formátumú padlóburkoló termékek megrepednek. Az egyetlen megoldás a padlózat cseréje a házban, és az alap megerősítése. De helyénvaló lenne megakadályozni ezt, és biztosítani a fa padló vagy padló stabilitását még a munka megkezdése előtt.
 2. Ha kis formátumú csempe van használva, ha az alap minősége nem kielégítő, akkor nem az, aki repedéseket végez, hanem az ízületeket. Ez a probléma sem kellemes, mivel a szennyeződések repedésekben és résekben halmozódnak fel, ez rontja a bevonat megjelenését. A fürdőszobában nedvességet adnak a repedésekhez. Nagy alap instabilitás esetén a ház padlói egyenetlenekké válnak, ami problémákat okoz a működés során.

Fontos megjegyezni, hogy a cserépnek meglehetősen nagy tömege van. A burkolólapok fektetése egy padlón további terhelést okoz a padlón és durva szerkezetben. Alapos szemrevételezéses vizsgálat elvégzéséhez szükséges az alábbiak azonosítása:

 • a fürdőszobában lévő padlóburkolatok megrepedése és más helyiségek, ahol a saját kezűleg csempét terveznek;
 • a padló nyikorása;
 • gomba, penész vagy más szervezet által okozott károsodás;
 • a rendszer valamennyi vagy egyes elemei instabilitása;
 • laza bilincsek.

Ha legalább egy ilyen problémát észlel, akkor a padlót javítani kell, meg kell erősíteni vagy át kell építeni, néhány esetben hatékony mód lesz a fa padló teljes szétszerelésére és betölteni a cementhabarcsot. Ez igaz a régi stílusú házak fapadlóval. Ha egy fából átfedő házról beszélünk, akkor a teherhordó szerkezetek megerősítésére lehet szükség.
A padló állapotától függően válassza ki a kerámia burkolólapok lefektetésének módját.

Jó alapállapot

Ha egy új épületről vagy a fapadlók és padlók megőrzéséről beszélünk, a következő sorrendben végezhetjük el a munkát:

A dobozok csempei egy szép fapadlón

 1. Fa padló előkészítése a csempe alatt. Először is, minden fa elem antiszeptikával kezelendő. Ezek a vegyületek megakadályozzák a fa sérülését penész, gomba és káros mikroorganizmusok által. A feldolgozás szükséges. A tűzgátló anyagok a fa további védelmére is felhasználhatók. Ezek az anyagok növelik az anyag tűzállóságát. Az esemény nem kötelező a saját kezű házak építésénél, a jövőbeni tulajdonos kérésére. A következő lépés, mielőtt a csempe a fürdőszobába, a fürdőszobába vagy a konyhába (nedves helyiségekbe) behelyezné a vízszigetelés rétegét. Különböző szivárgások fordulhatnak elő a fürdőszobában, ami áradásokhoz vagy fa szerkezetek károsodásához vezethet. Védőanyagként tetőfedő anyagot, linokromot, hidroizot, polivinil-kloridot (PVC) használnak.
 2. A készítmény befejezése után a gipszrostlemezeket a padlóra helyezzük és öncsavarral rögzítjük. Fontos, hogy válasszon nedvességálló anyagot, ez különösen igaz a nedves eljárásokkal rendelkező szobákhoz (fürdőszoba, WC, konyha). Fektetés termel vrazbezhku, ami azt jelenti, hiánya kiterjedt ízületek bármely irányban. A csempe behelyezése előtt a fürdőszobában vagy más helyiségekben a hipofiber lapokat csavarokkal rögzítik az alapra. A kötőelemek magassága 15 cm, az ízületeknél az anyag ragasztóval van rögzítve. Ezután a tetszőleges helyeken történő szellőztetés érdekében fúrjon lyukakat, miután az ízületek elkezdődtek. Amikor az alapozó a gipszroston megszárad, ragasztót alkalmaznak a kerámia burkolólapra. A kompozíciónak alkalmasnak kell lennie a gipszkartonhoz való munkához.
 3. Lay csempe. A munkának a fürdőszobában vagy más helyiség legegyszerűbb sarkában kell kezdődnie. Varrások létrehozásához használjon kereszteket. A felület felszínének és a felesleges ragasztás eltávolításához speciális gumi kalapácsra van szükség.

Miután a habarcs megszáradt, távolítsa el a kereszteződést és az ízületeket.

A késések jó állapotban vannak, és a padló sérült.

Ha a padlólapokat a fürdőszobában, a fürdőszobában vagy a konyhában elrontják, akkor ki kell cserélni őket. Tegye ezt a következő sorrendben:

A padló rossz állapota

Ha a szerkezet súlyosan megsérült, két lehetőség van az események fejlesztésére:

 • a fapadló teljes cseréje (padló és rönk);
 • a padló eltávolítása és beton esztrich öntése.

A második lehetőség a legmegfelelőbb a vasbeton padlójú lakásokhoz. Az elsőt a faházak esetében kell figyelembe venni. Az esztrich előnyben részesítendő, mert idővel az ilyen padlók nem okoznak problémákat.

A fa korszakában ismét megjelenik olyan hibák, mint a csikorgás, a rothadás, a megereszkedés. De ha egy burkolólapot lefektetünk a padlóra, nem könnyű eltávolítani őket, komoly javításra lesz szükség a padló hosszadalmas eltávolításával.

Miután az alapot egy fából kicserélték, a munkát úgy végezzük, mintha a padló jó állapotban lenne, a 2. ponttól kezdve. Ha úgy döntünk, hogy kitöltjük az esztrichet, a telepítést a megfelelő technológiával végezzük.

csempe

Kerámia csempe - a legjobb megoldás a padló befejezéséhez. Előnyös a burkolólapok elhelyezése beton alapon. Ha azonban a szoba padlója fából készült, akkor is csempézhet. Hogy hogyan helyezzük a csempe a fapadlóra, fontolja meg az alábbiakban.

Tartalomjegyzék:

Lehetőség van csempék elhelyezésére a fa padlóján: előnyök és hátrányok

A faanyag burkolásának egyetlen előnye, hogy nincs szükség további padlózat kiegyenlítésére a szerelés előtt. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség kiegészítő esztrich felhordására és a padló szintjének felosztására.

Ennek a folyamatnak azonban sok hibája van. Először is, a csempe instabil a padlón lévő deformációs folyamatokhoz, hatásuk alatt megrepedhet. A fa viszont magasabb páratartalom mellett növekszik, és alacsony hőmérsékleten csökken. Ezek a lineáris mozgások a csempézés után hátrányosan befolyásolhatják a padló teljes állapotát.

Ezenkívül néhány további tényezőt is kiemelünk, amelyek a burkolólapok csempeburkolásának kifogásolását jelzik:

 • a fának meleg szerkezete van, a csempe hideg, ésszerűtlen hideg kerámia burkolólapok elhelyezése meleg fa padlón;
 • miután a csempe a fán fektetett, az oxigén nem áramlik rajta, és az anyag elkezd elromlik a rothadás és a pusztítás;
 • a burkolólapok és a fa működésének időtartama nem azonos, a fa kevésbé csempét takarít meg, ezáltal csökkenti az élettartamát;
 • a csempe-lineáris mozgásoknak való kitettség folyamán elkezd feltörni;
 • A fa padlónak nincsenek statikusak, ami annyira szükséges a csempebeépítés folyamatában.

A csempe behelyezése a helyiségben lévő fapadlóra gyakran szükséges, ha magas a páratartalom és állandó padló tisztításra van szükség. Ez igaz az ilyen konyhákra vagy fürdőszobákra.

A fő szabály a magas minőségű falazat csempe a padlón a fa - a létrehozása tartós és szinte mozdulatlan padló. Mielőtt elkezdené, értékelje a helyiség egyedi jellemzőit, és válassza ki a legoptimálisabb technológiát a csempe ragasztásához. A bevonat minősége közvetlenül függ a technológia megválasztásától.

Hogyan helyezzük a csempe a fapadlóra

A fa padlója egy többrétegű szendvics, melynek előállításához faanyagot használtunk. A padlóburkoláshoz több padlóburkolási lehetőség is létezik:

 • kizárólag padlóburkolatok, amelyeken a padlót lebontják;
 • Nedvességálló tulajdonságokkal rendelkező rétegelt falemezek vagy forgácslap lapok padlóburkolattal, késleltetéssel vagy anélkül;
 • fa padló, amelyen gyakorlatilag nincs hiba;
 • faborítás, amely javításra szorul.

A burkolólapok fektetésének típusa és további intézkedései attól függnek, hogy milyen állapotban vannak a javítások. A burkolólapok felhelyezésére mindkét padló felületén ugyanolyan módon kerül sor, de a padló minden változatának előkészítési sorrendje eltérő.

Végül az előkészítő munka után lapos és tökéletesen lapos felületet kell kapnia, amelyen kerámia csempe helyezhető el.

Ha nedvességálló rétegelt lemezréteget helyeznek a rönkök padlójára, akkor először vízszigetelő réteget kell kialakítani, majd egy további megerősítésű esztricheket kell elhelyezni. Miután az esztrich megszáradt, a padlót nedvességálló ragasztóval borítják és kerámia burkolatokat helyeznek rá.

A rönkökbe épített sétányon először telepítettek kettős vízszigetelést. Ezután nedvességálló rétegelt lemezt és poliuretán ragasztót kell a padlóra helyezni. Ezt követően a csempe a padlóra kerül.

Ezek a fenti lehetőségek a padlók között relevánsak. Ebben az esetben, ha az emeleten az első emeleten kerül sor, akkor az eljárás kicsit változik.

Az aljzatlapok után egy padlóburkolat kerül a padlóra, és kétrétegű vízszigetelésre van szükség. Ezt követően a cementhabarcsot beépítik, csempe ragasztóval és közvetlenül a csempével.

Lehetséges, hogy a padlót szigeteléssel, vízszigeteléssel, OSB-vel, hozzáadott táblával, majd ragasztóval és csempével lefedjék.

Hogyan helyezzünk padlólapokat a fapadlóra?

Annak vizsgálata, hogy mi legyen a fapadlóra a csempe alatt, az a helyiség, ahol a javítás elvégezhető, egyedi tulajdonságai alapján kell irányítania.

A padlózat legegyszerűbb és technikailag korrekt módszere a csempe-burkoláshoz a szintezés. Segítségével stabil bevonatot készíthetünk, amelynek előállításához nedvességálló tulajdonságokkal rendelkező rétegelt lemezeket vagy kompozíciókhoz hasonló végső anyagokat használunk. A padlószintezés száraz módszerrel történő elvégzéséhez a következő anyagokat használják:

 • Vannak készre szabott állítható padozat, amelyeken csavaros vagy műanyag tartó található, amelyek lehetővé teszik a rétegelt lemez nagyon gyorsan történő felhelyezését;
 • lerakódási rendszer létrehozása szilárd fapadlón, majd ráfutó lemezanyagok rá;
 • egy másik rétegelt lemez felhelyezése egy meglévõre;
 • az anyagot OSB formájában rögzítjük a már szintetett padló csavarjai segítségével.

A padlózat száraz előkészítésének befejezése a faforgácslemez, rétegelt lemez vagy hasonló anyagok csempe szereléséhez. Ezek az anyagok minimális lineáris mozgással rendelkeznek, ezért csökkentik a csempe deformálódásának kockázatát működés közben.

A burkolólapok ilyen burkolatokhoz történő rögzítéséhez kétkomponensű poliuretán alapú ragasztót használnak, amely bizonyos rugalmassággal rendelkezik.

A kerámia termékek rögzítése előtt a rétegelt lemezeket meg kell őrölni a varratoknál. A kapott kötések lezárására tömítőanyagot vagy ragasztóanyagot használnak, és a felületkezeléshez alapozó impregnálást alkalmaznak a fa számára.

A fa padló előkészítésének előnyei közé tartoznak a következők:

 • a szigetelő tulajdonságok növelésének lehetősége olyan szigetelőanyagok, mint habanyag, ásványgyapot vagy expandált agyag burkolása útján;
 • egy minimális terhelés jelenléte egy olyan fafelületen, amely nem rendelkezik erõsséggel, például a vasbeton támasztékkal;
 • nagy sebességgel tökéletesen sima bevonatot készítenek, ennek során nincsenek technológiai megszakítások, például az esztrich szárításához.

A száraz szintezés hiánya azonban a mennyezet magasságának csökkenése a szobában, a fal és a padló közötti különbség jelenléte, amelynek díszítésére küszöb vagy lépés szükséges.

Ne feledje, hogy a padló a szobában a kerámia burkolólapoknak néhány centiméterrel kell, hogy legyen a szomszédos szobákban lévő padlók alatt. Mivel a szoba tele van vízzel, nem esik más szobába. Ha a helyiségben a padló a száraz összehangolással magasabb, akkor javasoljuk, hogy hagyja abba ezt a módszert.

Hogyan tegyük a csempe a fapadlóra

A második a padlóburkolat alátámasztása egy egyszerűbb módja a padlóburkolat alátámasztása alatt egy nedves esztrich elrendezésének egyik módja. Ez a töltési módszer lényeges, ha a fa felület nem rendelkezik a kívánt keménységgel a csempe megtartásához.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a fa padlóján levő esztriche leválik mind a szoba faláról, mind az alatta lévő rétegről. Vagyis oly módon hasonlít egy lebegő padlóra, amelyet nem befolyásol egy hőmérséklet-bővítő fa. Ebben az esetben ideális sima padozatot lehet elérni, amelyet nem befolyásol a lineáris mozgások.

Kezdetben a fa padlóra van szükség a rothadt vagy régi táblák javításával és cseréjével újakkal. Kívánatos a köszörülés végrehajtása is. Ezután a padló tele van polimer alapú roverrel. Ugyanakkor a bevonatot egy primerrel előkezeljük. Szükség esetén a padlóburkolatot 10 mm-nél nagyobb padlóra kell ragasztani a polimer alapon.

Az esztrich optimális vastagsága fából készült padló esetében három milliméter. Ez az érték növelése nem kívánatos, mivel a fapadlók súlya és nyomása növekszik.

Annak érdekében, hogy az esztrichet egy fapadlóra szerelje fel, kövesse az alábbi lépéseket:

1. Távolítsa el a padlóburkolatot a rúdra. A padlón lévő bizonytalan és megbízhatatlan elemek jelenlétében cserélje ki őket. Ha az elmaradások között 50 cm-nél nagyobb szög van, ügyelni kell arra, hogy a rendszer megerősítése további négyszögletes támaszok beszerelésével történjen. A padló minden részének feldolgozásához használjon antiszeptikus impregnációt.

2. A következő lépés a padlózat feltöltése. Ebből a célból új vagy régi lapokat kell használni, amelyek vastagsága kb. 4 cm. Vegye figyelembe, hogy a lapok között körülbelül 10 mm-es rés van. Szellőzést kell biztosítani a földalatti térben. A lapok sűrű telepítésével a szellőzőnyílások magukba kerülnek a padlón.

3. Ezt követően a lemez keresztmetszetéhez legalább 1,2 cm vastagságú nedvességálló rétegelt lemezt telepítenek, és más típusú, sűrített anyagú lemezek is használhatók. Az elemek elrendezése hasonlít a téglafalra. A rögzítő csavarjaik kb. 200 mm hosszúak. Adjon 30 mm-es rést a lemezek között.

4. További lépések a vízszigetelés elrendezésével kapcsolatosak. E célból bitumen vagy paraffin alapú vízszigetelést alkalmaznak. Az ilyen vízszigetelő anyagok mint pergament, aszfalt vagy nagy sűrűségű polietilén lehetséges alkalmazása. Annak érdekében, hogy monolit szigetelő bevonatot képezzen, az anyagot átfedéssel kösse össze és rögzítse ragasztószalaggal. A vízszigetelés a falak 10-15 cm-es falán érkeznek, és ragasztóval ragasztják a falra.

5. A padló és a fal között körülbelül 1 cm vastagságú és 100 mm széles csillapító szalag kerül a felületre.

6. Ezután az esztrich közvetlenül fel van szerelve, amelynek gyártásához a szintező keveréket vagy az önterülő vegyületeket alkalmazzák. Annak érdekében, hogy Ön ilyen megoldást készítsen, homokot és folyékony üvegeket kell összekevernie 2 és 1 arányban. Ezenkívül a víz egy részét hozzá kell adni ehhez a kompozícióhoz.

Az öntett réteg megszilárdulása után faalapú csempék készíthetők. Különösen fontos ez a módszer alkalmazása a fürdőszobában, fából készült padlók, mint cserép.

Fából készült padlót is készíthet a csempézéshez, homok- és cementkeverék alapján, üvegszállal erősítve. Ebben az esetben a réteg vastagsága kb. 3 cm, a fugázás azonnal megtörténik. Egy ilyen döntetlen beállítása beaconokkal. Ezután az esztrichnek három hétig meg kell szereznie a teljesítményt, majd egy alapozóval kell lefednie.

A csemperagasztó előkészítése adagokban történik. Mivel nagymértékben változik és gyorsan szárad. A felesleges ragasztót megnyomja a csempe megnyomásával. Annak érdekében, hogy a csempe a felülethez illeszkedjen, gumi kalapáccsal érinti. A csempe lefektetésének pillanatától számított 24 óra elteltével a felületet egy fuga kezeli.

Javaslatokat a csempeburkolat burkolatának megadásáról végezzük el

A fa burkolathoz való ragasztásának legutolsó módszere a padlólap padlóra történő ragasztása poliuretán alapú ragasztóval. Amelyet nem befolyásol a fa hőtágulásának mozgása.

Korábban a padló ellenőrzése olyan javításokat igényel, amelyek javításra szorulnak. Továbbá az alapot a nedvességálló rétegelt lemez takarja. A padló merevségének javítása érdekében a nedvességálló rétegelt lemez lemezlapjait két sorban készítik el. Az alsó sor varratai azonban nem egyezhetnek meg a felsővel.

Az alapítvány a lebegő padlók típusának megfelelően is felépítésre kerül, annak érdekében, hogy kompenzálja az alatta lévő fa hőmérsékletének kiterjedését. Tömítőanyagot használnak az ízületek kitöltésére a lemezek között. Javasoljuk univerzális alapozó felületkezelésre.

Ezután ragasztja a csempeit a bázishoz. Felhívjuk figyelmét, hogy a hígított kétkomponensű ragasztónak szigorúan be kell tartania a gyártó összes ajánlását. A legkisebb hiba ebben a folyamatban a bevonat integritásának megsértéséhez vezet.

A szoba kerületét egy szilikonra helyezett lábazat lezárja. A nedvesség semmilyen esetben sem juthat át a padló alsó részeihez.

Hogyan vinni a vinil csempe a fapadlóra

Kezdetben fel kell készíteni a faalap felszínét a csempék felhelyezésére. Ehhez a lakkot vagy a festéket eltávolítják a bevonatból, a padlót csiszolják. Ha repedések vannak jelen, azokat javítani kell. Ezután a felület alapozva van. Ebben az esetben minden munkát 19-23 fokos hőmérsékleten végzünk.

A padlózat burkolólapjának ragasztásával meg kell határoznia a szoba központi részét, és el kell távolodnia. A csempe rögzítése a padló felületén akril diszperziós ragasztóval készül. Az előkészítés elveit az utasítás tartalmazza.

Két lehetőség van a csempék alapozására - piramis vagy réteg formájában. Vegye figyelembe, hogy a fal és a padló közötti felületen apró rések maradnak, amelyeket egy lábazattal borítanak.

A varratokat két nappal azután kell feldolgozni, hogy a csempét a fából készült alapra rakják.

Hogyan lehet egy csempe egy fa padló videó: