Legfontosabb > Csapok

A kád felhelyezése előtt és után - mi módon kényelmesebb?

Lehetőség van a fürdőszoba felszerelésére a csempézés előtt és a munka befejezése előtt. Az akciók sorrendjét számos tényező határozza meg, amelyek között szerepel a fürdő mérete, mérete és alakja. Fontolja meg, hogy e kettő melyik lehetősége jobb választani, és miért.

A javítási szekvencia megfelelő karbantartásával lehetővé válik a fürdő kényelmes működésének meghosszabbítása. Nagyon fontos a munka során, hogy kellő figyelmet fordítsanak a szennyvíz és a villamosenergia-vezetékezésre, általában a szakemberekhez forduljanak. Ma már nem ritka az a lehetőség, amikor a vízvezeték szerelése a fal és padló befejezése után történik. Leggyakrabban az öreg fürdőt egy új helyettesíti: acél, öntöttvas vagy akril. Rendszerint a tulajdonosok ritkán vásárolják meg az azonos típusú eszközt, amelyet a javítás előtt működtetett, ezt a tényt a kényelmesebb megoldások keresése magyarázza.

Az akril fürdők vonzó designt mutatnak, de törékenyek.

Amikor a zuhany és a vízellátás be van kapcsolva, egy acéltermék sok zajot kelt, gyorsan felmelegszik és lehűl. Az öntöttvas fürdő falai hosszabb ideig felmelegednek, hosszú ideig tartják a hőt, nagyon megbízhatóak, de súlya nem teszi lehetővé, hogy a termék zökkenőmentesen mozogjon a beépítési területen. Az akrilból készült termék viszonylag hosszú ideig hőt tart, vonzó kialakítású, kényelmes telepítést, de érzékeny a háztartási vegyszerekre és törékeny.

Az akrilfürdő elhelyezése egy csempe után történik, miután a csatorna és a vízvezetékek csatlakoznak a munkapadhoz. A helyiségeket úgy kell elhelyezni, hogy az egészségügyi berendezések telepítése után a be- és kiáramló rendszer továbbra is elérhető legyen a karbantartáshoz. Ebben az esetben a csövek nem zavarhatják a termék széleinek a falhoz történő csatlakozását.

Az akrilfürdő állítható lábakkal van rögzítve

A készlethez mellékelt utasításoknak megfelelően rögzítse a kádat a szabályozó lábak segítségével, a vízcsatorna segítségével csatlakoztatjuk a csatornarendszert. Telepítjük a keverőket és a zárt paneleket. Szükség esetén a fürdőszobát hidromasszázs segítségével különös figyelmet fordítsuk az elektromos vezetékek kialakítására. A tápkábel a lehető legközelebb van ahhoz a zónához, ahol az örvénykamrás berendezések elemei találhatók.

A vízkezelés helyisége a méretétől függ:

 • Ha a szoba tágas (ha elegendő hely van a WC-vel kombinált fürdőszobával), akkor a fürdőszobát nem kell közvetlenül a fal mellé helyezni. Ebben az esetben az akrilfürdő felszerelése a helyiség közepén történik, a legfontosabb az, hogy egy fém keretkeret tartja biztonságosan, amelyet meg lehet vásárolni vagy megvenni.
 • Egy kis helyiségben a termék mindig a falhoz közel helyezkedik el (a támasztólábak segítségével). De az a tény, hogy négyzetméterre illeszkedik, gondoskodik a dobogólapok állapotáról. Ehhez ellenőrizze, hogy a fal és a fal közötti távolság mennyivel csökken a készítésük után.

A burkolólapok és a tömítőanyaggal töltött oldalak között ez a módszer abban az esetben alkalmazható, ha a termék nincs beágyazva a falba. Javasoljuk, hogy az akril kádat a csempe alá helyezze. Az a tény, hogy az akril hajlamos deformálódni a terhelés alatt, és egy járó perem elszakíthatja a bélést az idő múlásával.

Ha nem vagy készen a többletköltségekre, vagy nincs tapasztalat a vízvezeték-szerelésben, akkor a legjobb módszer az alábbi módszer:

 1. 1. helyezze a fürdőt a szabályhoz illesztett esztrichre;
 2. 2. a szint használatával meghatározzuk a telepítés pontosságát, rögzítsük a terméket a padlóra;
 3. 3. Ezután dobja a csempéket.

Fektesse a csempeet nem a padlószintre, hanem a fürdő széleire, néhány milliméter mélyedéssel. A kialakított rés tömítőanyaggal van lezárva. Az ilyen befogadást követően úgy tűnik, hogy a fürdőszoba oldalai be vannak ágyazva a falba.

Általában a kád csempézés után kerül telepítésre.

A fürdőszoba javításának sorrendje jelentősen eltérhet a fenti opciótól. A műveletek sorrendje így néz ki:

 1. 1. kádat és egyéb egészségügyi berendezéseket hozunk a helyiségbe, hogy "beilleszkedjünk"; jeleket rajzolunk a falakon;
 2. 2. vegye ki a vízvezetéket és folytassa a befejező munkálatokat;
 3. 3. a mennyezet irányába helyezett csempe, az oldalak szintjén lévő jelölésre összpontosítva;
 4. 4. a befejező munkálatok befejezése után visszaadjuk a vízvezetékberendezést, a szomszédság pontjait a falakkal egy szilikonkompozícióval rögzítjük.

Annak ellenére, hogy a felületek felülete úgy tűnik, átengedés nélkül halad, nem javasoljuk, hogy egy centiméterrel eltérjenek a tervezett kiviteli tervtől, különben a fürdő nem illeszkedik az előkészített térbe.

Amint már említettük a cikk elején, ebben az esetben iránymutatásként szolgálnak:

 • szobai paraméterek;
 • termék anyag;
 • a fürdő alakja és mérete.

Ha a fürdőszoba helyisége korlátozott, akkor jobb, ha a csempe behelyezése előtt telepíteni kívánja a terméket, különben nehéz lesz a fürdőszobába behelyezni a helyre, és ezzel egyidejűleg nem károsítja a felületet. A változat, amikor a fürdőt először behelyezzük, és rögzítjük a helyén, szintén alkalmazható egy tágas helyiségre. Például ha nehéz acélötvözetet telepít, majd problémamentesen mozgatja a rendeltetési helyre, valószínűleg nem fog működni. Ezért egy ilyen vízvezetékszerelőt kell felszerelni a cserép felhelyezése előtt. Acél és akril vízvezeték sokkal könnyebb, de ennek a terméknek hátrányai vannak. A termékek oldalai nem telepíthetők a cserépbe, mert terhelés alatt lazítják meg a befejező réteget, és idővel összeomlik.

Ha a fürdőszobai hely korlátozott, akkor a csővezeték felhelyezése előtt a vízvezetékeket telepítik

Ha szükség van a falba ágyazott vízvezeték szerelvények cseréjére, meg kell szüntetni a csempe alsó sorát, a mellette lévő fürdőkád pedig eltávolítható a felület integritásának zavarása nélkül. Mindössze annyit kell tenni, hogy levágja a tömítőanyag réteget egy késsel, amelyet az oldal és a fal közötti rés lezárására használt.

Normál fürdőkád alakú téglalap kialakításakor általában nem merül fel. De ha egy szögkészülék hidromasszázzsal történő felszerelésére kerül sor, akkor nehézségek merülnek fel az elektromos vezetékek bekötése és a lefolyó csatlakoztatása során. Az ilyen termékeket nem javasoljuk a falba ágyazni, mivel a hidraulikus berendezés lebomlása esetén lehetetlen hozzáférni az elemeihez. Ezért a hidromasszázs rendszerrel ellátott sarokkád csak a csempézés után telepíthető, ha hidromasszázs nélkül van, ez a befejezés előtt elvégezhető.

Ha a munka befejeztével szükség van a fürdőszoba üzemeltetésére, javasoljuk, hogy azonnal válassza ki a végső telepítési lehetőséget. Még akkor is, ha a kád könnyű anyagból készült, nagyon kevés ember képes nap mint nap megtalálni az időt a vízvezeték beviteléhez és eltávolításához.

A fürdő felszerelése - a csempe vagy a csempe alatt?

Még a javítás megkezdése előtt sokan megkérdőjelezik - hogyan kell helyesen elhelyezni a lapkákat? A fürdő telepítése előtt vagy azt követően? Annak ellenére, hogy mindkettőjüket ma használják, a javítási és befejező munkák elvégzésének sorrendjét különböző tényezők határozzák meg, és minden egyes esetben a fürdő anyagának és alakjának, méretének és a fürdőszoba méretének megfelelően választják ki.


A fürdő telepítése a cserép lefektetése után

Ez egyike a legelterjedtebb megoldásoknak a fürdőszoba nagyjavításánál, amikor egy régi kádat eldobnak és új akril, acél vagy öntöttvasat vásárolnak.


A kád felhelyezése előtt cserép

Ez a módszer különbözik az előzőtől, mivel először a fürdőt a padlóra helyezte, erősen rögzítette, kiegyenlítette, és csak azt helyezte a csempere.


Mérés a csempe felhelyezése előtt

A javítások során az összes művelet sorozatának harmadik változata használható, amikor a fürdőt behelyezik a helyiségbe, és a falhoz kell helyezni, mivel ez következménye. Megjelölik a falat, és újra kiveszik a fürdőt, hogy ne zavarja a befejező munkát. A csempe az oldal szélén lévő jelölésekkel kezdődik egy kis résszel, és felfelé vezet a mennyezet felé.


Melyik módon választani?

A cselekvés sorrendjének megválasztását a következő tényezők határozzák meg:

 • a fürdőszoba mérete;
 • fürdõanyag;
 • fürdőméret;
 • fürdő formában.


A módszer kiválasztása a helyiség méretétől függően

Ha a fürdőszoba mérete nagyon kicsi, és a fürdő csak illeszkedik, szó szerint a széleit az átellenes falakon egy kis rés mellett nyugtatja, akkor jobb, ha először telepíti a fürdőt, és utána fekszik a csempe.


A módszer kiválasztása a fürdő anyagától függően

A fürdõ anyagától függõen a választás a következõ szempontok alapján történhet.


A módszer kiválasztása a fürdő alakjától és típusától függően

Ha egy hagyományos téglalap alakú fürdő felszerelése nem okoz problémát, egy nagyméretű, hidromasszázzsal ellátott sarokkád felszerelése, amely pótlólagos pántokkal rendelkezik a túlfolyás és a leeresztőnyílás mellett, bizonyos nehézségeket okozhat.


Még néhány tipp

Ha a fürdőszobát a javítási munkálatok befejezéséig tervezi használni, akkor gondolja át annak lehetőségét, hogy véglegesítés előtt telepítse.

A fürdő a csempe előtt vagy után?

Ez a kérdés minden bizonnyal zavaros, mert minden tekintetben elég rajongó. De kevés tény és bizonyíték. Általában érzelmek és egyoldalú kitágult érdemek.

A döntéshozatalhoz ki kell térni az összes lehetőség előnyeiről és hátrányairól. A helyes választás, sok tekintetben, függ egy adott fürdőszoba jellemzőiről.

Fürdő a csempe után.

A fürdő telepítése után a szaniter blokk összes befejező munkája befejeződik, a RAVAC cég által ajánlott klasszikus változat.

A technológia leegyszerűsíti a munkát. A fő előnye - a fürdőt a bélés idején nem fogják eldobni.

Rengeteg ilyen pillanat létezik:

 • Csepplemezek (különösen akril felületen).
 • Ragasztás és fugázás (különösen epoxi) nyomai a felületen a film törött védőrétegével.
 • A burkolólapok akrilfürdőben történő lefolyásának következményei szintén kiszámíthatatlanok.

A második előny, ha más kézművesek vesznek részt a vízvezeték szerelésében, nem kell többször eljutni a berendezéshez.

A legfontosabb érv az ellenfelek más telepítési módok: "Hogyan lehet helyettesíteni a fürdőszobát, ha valami történik?"

 • A fal és a fal közötti varrás a süllyesztett szélek miatt jelentős lesz. Általában a fürdő oldalán középen egy dudor van, és kerekítés a sarkokban:

Ezenkívül bizonyos típusú akril fürdők esetében a véglapnak az alja felé húzódó vége van.

Ilyen esetekben a varrat szélessége még nagyobb lesz:

A kád felső széle sem egyenletes. Ráadásul a csempe és a fürdőszoba közötti szilikonragasztás homorúvá válik. A víz felhalmozódik ott. Idővel a szilikon formája és aláásása:

Kinek kellett eltávolítania a régi szilikont, akkor ismert, hogy milyen feltételekhez kötött a szilikon kötőereje és szilárdsága. Ha kihúzza a tömítőanyagot az élről, akkor az összes szilikont egy kolbásszal húzza ki.

Az ilyen helyzetekben opcióként a sarok további ragasztása lehetséges.

Egy jó hírű forrásból származó ilyen nyilatkozat leállhat más megközelítések keresésére.

A rajz egyik érdekes részlete a zuhanásgátló szalag a fürdőszoba és a fal között. Ezek a részletek ritkán figyelnek:

Szerelje be a kádat a csempe előtt.

Ez a módszer nagymértékben függ az előadóművésztől.

A videóban a szembenézési folyamat komornak tűnik. De a végén egy tisztességes eredményt kaptak (semmilyen részlet nem látható). Ez nem mindig így van.

Ez a módszer gyakran megtalálható az Egyesült Államok mesterének hengerén. Érdekes részlet - a fürdő telepítése után vízszigetelés történik. A szigetelő masszázs körülbelül egy centiméterre jut a fürdőbe. A peremén, a fürdő és a fal találkozásánál ragasztott üvegszál. A fürdő teljes felületét, kivéve a centiméteres szalagot a kerület körül, papírra és elektromos szalagra van burkolva.

Talán ez a technológia a megbízható vízszigetelés miatt elfogadott.

A fürdőszobában és a padló alatt - farostlemezből készült fa keret. Láthatatlan szivárgás az épület kereteinek romlását és összeomlását okozhatja.

Talán további érvek szólnak ehhez.

Ezzel ellentétben - egy másik, teljesen ellentétes vélemény:

A harmadik megoldás a fürdõ beépítése a bélés folyamatába.

Ezt a lehetőséget már korábban javasolták. Ez a legoptimálisabb (véleményem).

Ez a módszer magában foglalja a fürdő kiválasztását és megvásárlását a vakolat és a vízszigetelés kezdetekor.

Előfordulhat, hogy a szoba mérete egyáltalán nem egyezik meg a fürdőkád méretével, 1-2 cm-rel. A gipsz növelése 1 cm-rel, vagy a falon belüli hornyolás, majd a vízszigetelés a munka ezen szakaszában nem okoz nehézségeket.

A munka sorrendje a következő:

A fürdő behelyezése a csempeburkolás folyamatába.

Ez a technológia nem rendelkezik a fent tárgyalt hátrányok közül.

 • Esélye van a fürdőben biztonságban maradni.
 • A tömörséget a szilikon kettős alkalmazásával érik el - először a falnak a falhoz való csatlakozásával, majd a szilikon és a csempe összekapcsolásával.
 • A szilikon varrat minimális, 2-3 mm lehet. Tömítőanyag jön a csempe, és megnehezíti.
 • A fal melletti szilikonvarral szemben nincs víz felhalmozódása, mivel a kád kék oldalának csíkja csempével van burkolva.

Egy másik vélemény a következő témában:

Egy egész csempe maradványa, amelyet a fürdőszoba alá szereltek, többször is segíthet:

Egy megjegyzés

Ő maga készítette a fürdőszobát. Ez a változatom: először megkötözte a fürdőt (öntöttvas), állítsa be. Aztán elkezdett burkolni a padlóra, majd a falakon.

Megjegyzés hozzáadása Válasz visszavonása

Ez az oldal Akismetet használ a spam elleni küzdelemben. Tudja meg, hogyan dolgozik a megjegyzéseket tartalmazó adatok.

A fürdőszoba felszerelésének sorrendje, hogyan kell kiválasztani a megfelelő opciót - a csempe előtt vagy után

A fürdőszobában legkedvezőbb anyag, mint a cserép, nem létezik. Ez egy gyakorlati megoldás. A kád felhelyezése a cserepek behelyezése előtt vagy után számos tényezőtől függ: a fürdőszoba és a csempe mérete, a költségvetés, az anyag típusa és a kád méretei.

Sorozat opciók

Mielőtt választani tudna, figyeljen a stílustechnológia fontos pontjaira és jellemzőire. Három lehetőség van: vízvezeték nélkül, vagy már elhelyezett fürdőszobával, mosdóval (és WC-tál kombinált elrendezéssel). A harmadik megoldás a csúszás, a szükséges paraméterek mérése és a konténer eltávolítása a befejezésig.

Ha a csempe behelyezése előtt minden berendezés szétszerelésére sokkal könnyebb a mérés. De például egy öntöttvas fürdő nem könnyű kihúzni, mert nehéz. Ehhez 3-4 ember szükséges. E fellépések célszerűsége abban az esetben is, ha helyettesítése nem feltételezhető.

A következő lépés a mérések elvégzése:

 • a falak hossza és magassága;
 • ajtó és ablak nyílások mérete;
 • beágyazott fülkék, előrejelzések és egyéb tervek.

Ez lehetővé teszi, hogy helyesen számítsuk ki a felület felületét és a szükséges csempék számát. Most már munkaeszközöket és anyagokat kell vásárolni vagy készíteni a munkához.

Kívánság szerint két vagy több szín és méretű csempe, valamint nem szabványos, egyenes vonalú falazatok használatát is igénybe veheti, szakértőkkel kell konzultálnia, vagy számítógépes programokat kell találnia az elrendezés elkészítéséhez.

A munka előkészítő szakasza a régi befejező anyagok eltávolításával kezdődik. A falfelület szintje, vakolat. A padlót őröljük, betonozzuk az esztrichbe, majd vízzel szigeteljük és 2-3 rétegben lefedjük.

Ezen az előkészítő szakaszon vége. Kezdje a falak jelölését:

 1. nulla szint megállapítása;
 2. szögmérések festékkábellel;
 3. pigment vonal pigmentvonal;
 4. a fadarabok rögzítése az így kapott vonalon;
 5. csempe nélküli burkolás egy sor csempék (az esetleges vágás az első csempe egy sorban, ha szükséges).

Ezt követően dobja a csempéket. Szükség van a vonalak vízszintes-függőleges elrendezésének ellenőrzésére. eljárás:

 • Keverési ragasztókészítmény.
 • Felületre rajzolva (5-7 csempe 1 alkalommal). A falakhoz kezdve az alsó sorból induljon át a mennyezetre, a padlóra, a sarkoktól a kijárathoz.
 • Az oldat kb. 3 napig szárít.
 • A csempék közötti fugázás.

Ha a fürdőszoba oldalfalát tervezik a falba építeni, megfelelő méréseket és jelöléseket kell tenni a tábla magasságában, rögzíteni és felszerelni a vízvezetéket. Az oldal és a fal közötti felület tömítőanyaggal van lezárva.

Minden változatban az elv közel azonos. Jelentős különbség a lefektetés kezdete (az állandó változat és a mérések esetében) - ez a kezdet nem a padló felületéről, hanem az oldalról.

Az első csempe

A fürdőszoba felújítása magában foglalja a helyiség tisztítását a vízvezetékből, mielőtt minden munkát elvégezne. Ebben az esetben könnyebb eltávolítani a felhasznált lapkát, hogy a felületet szintre emelje.

Ha a csempe már fekszik, meg kell készíteni és kijavítani a fürdőt a padlóra. A fürdőkád csempézett fürdőszobában történő felszerelése függ a tároló anyagának típusától. Az öntöttvas fürdõk nehézek, és szerelése az összekötõ csatorna- és túlfolyó rendszerekhez, valamint a vízszintes szintszabályozású beton esztrichhez kapcsolódik. Az erősebb rögzítéshez és ezt a fürdőt kell rögzíteni. A fali csatlakozások gondosan vízállóak.

Az akrilfürdő felszerelése biztosítja a padló és a falak rögzítését. Helyesen csatolja 2-3 oldalra. Az akrilkád vázának zsugorodásának mérése, és az oldal magasságának enyhe változása is egyszerűen segít: vizet kell rajzolni és elvégezni a megfelelő munkát. Az akril és fém fürdőjének rögzítése a következő lépéseket tartalmazza:

 1. a hossz és a szélesség mérése a telephelyen;
 2. a szükséges tartály megvásárlása, figyelembe véve, hogy a falak méretei és távolságai a falakig 5 mm-t tesznek ki
 3. a szifon fel van szerelve, a túlfolyás rögzül, amíg a fürdő véglegesen rögzítve van;
 4. a lábakhoz szorosan támaszkodó lábak;
 5. rések a vízszigetelő anyagok lezárására.

A cserép kezdeti lefektetésével járó változat magában foglalja a körkörös elhelyezést, így a költség nagyobb lesz. De ez a design megbízhatóbb a nedvesség hiánya miatt a burkolat anyaga.

A fürdőt először

Kis fürdőszobákban és nem szabványos tartállyal először a fürdőkád telepítését végezzük, majd a falak és a padló találkozik. Az oldalszerkezetek, a jacuzzik bonyolultabbak a telepítéshez és a további karbantartáshoz, ezért elsősorban a falhoz vannak erősítve.

A miniatűr fürdőszobák boldog tulajdonosainak biztonságban kell lenniük. A szabványos tartályméretekhez nem tartozik egy csempe behelyezése a fal és a járda közé. De a fürdő aljzat alá helyezése további rögzítést és kisebb résméretet biztosít, amelyet el kell különíteni.

Annak ellenére, hogy az akril kádat fel lehet helyezni a burkolóanyag behelyezése után, sokan választják azt a lehetőséget, hogy a befejező munkák végeztével a vízvezeték szerelését fokozatosan el lehet helyezni, hogy megakadályozzák a tömegközéppont mozgását a tartály speciális falakra való akasztásával. Ez biztosítja a termék tartósságát.

Ebben az esetben a burkolat lefektetését a fürdő oldaláról, és nem a padlóról kell indítani. Az oldal és a lap közötti résnek 2-3 mm-nek kell lennie. Ezután nedvességálló anyagokkal elkenik. Ebben az esetben a csempe oldalra esik, és a fürdő a falba épül.

Mérjük, majd szembenézünk

Annak érdekében, hogy a csempe behelyezése után ne derüljön ki, hogy a fürdõméret 1-2 cm-t meghaladja a meglévõ helyet, és nem kell mindent újra elvégeznie, akkor van lehetõség, amikor a tartályt elõször üres helyiségbe helyezzük, jeleket készítünk és méréseket végzünk. Ezután vegye ki a fürdőt, és tegye a csempe az oldalsó szintre, figyelembe véve a rést.

Ez a lehetőség kényelmesebb a csempe elhelyezése esetén, de gondos számításokat igényel.

A megfelelő opció kiválasztása

Néha nincs alternatíva. Például, ha a kiválasztott modell a falhoz illeszkedik, a fürdőszoba felhelyezése után technikailag lehetetlen.

Ha van egy nagy hely a fürdőszobában, akkor a tartály középre vagy oldalra rögzíthető, ha megfelelő egészségügyi kapcsolat van.

A burkolatok önálló munkálatok elvégzéséhez tiszta helyet kell biztosítani ahhoz, hogy a vízvezeték ne zavarja a vízszintes és függőleges vízszintes szinteket.

Nem szeretné, hogy időt, erőfeszítést és további anyagokat töltsön a fürdőszoba alá helyezett csempeburkoláshoz, ki kell választania a tartály stacionárius változatát vagy előzetes mérését és a tartály eltávolítását.

Nagyon függ a kérdés esztétikai oldalától. A komplex geometriai alakzatok, a méretű és színes csempék sokfélesége magas szintű szakértelmet igényel a vízvezeték jelenlétében egy olyan helyiségben, amely megnehezíti a mérést. De a csempe és a WC és a fürdőszoba közötti varrások sokkal szűkebbek lesznek, tekintettel a vágás vizuálisabb módjára.

A szoba méretétől függően

A nagy fürdőszobák ritkaságnak számítanak a lakóépületekben. De a magánházakban a tulajdonosok megengedhetik maguknak, hogy kiválasszák mind a berendezés változatait, mind a tartályok méreteit, a helyiség töltésére szolgáló egészségügyi egységek számát. Ha a fürdőt a faltól távolabb helyezik el, ügyelni kell a padlóhoz való rögzítésre. Itt is van néhány lehetőség: lábak vagy csempék. Az első esetben a telepítést csempézés után lehet elvégezni, a második esetben célszerűbb a bélés azonnali és zökkenőmentesen végrehajtása.

Kis helyiségekben miniatűr fürdőket telepíthet, így az eredmény nem fog szenvedni a munkától.

A kis fürdőszobák népszerű zuhanyzásait a bélés előtt leginkább a függőleges válaszfalak magasságára hívják fel.

A fürdő típusától

A fürdõanyag is fontos szerepet játszik:

 • az öntöttvas kád súlya nem valószínű, hogy a megterhelt csempe károsodása nélkül keletkezne (zsibbadások és repedések keletkeznek kisebb ütések esetén is);
 • az acélfürdő gyakran csempézett, ami a tartály behelyezésekor jelentkezik;
 • az akril kupak rögzítőinek sajátossága és csekély rugalmassága a csempe behelyezése előtt méréseket igényel.

A nem szabványos vagy csúcstechnológiájú vízvezeték elsőbbségi telepítést igényel, majd az esztétikai tervezést.

A költségvetésből

A víz-, zaj- és hőszigetelési funkciókat a teljes falra és a padlóburkolathoz tartozó fürdőkészülékek jobban teljesítik. De olcsóbb, ha a fürdőszobában alul és mögött helyet hagyunk csempézés nélkül. Ez nem sérti a szoba kialakításának esztétikáját.

Használják a fürdőszobát a javítás során

A lakóház felújítása nehezebb a higiéniai eljárások szükségessége miatt. Itt a fürdő eltávolításának megvalósíthatósága nem kívánatos eredményre vezethető vissza, mint a lakók igényei.

A mesterek véleménye alapján

A munka megkezdése előtt, még akkor is, ha a szakmai építők nem vállalnak részt, tanácsadást kell kérnie a mesterektől:

 1. mint a tartály anyaga;
 2. a javítási munka módja;
 3. a fürdő elhelyezése és rögzítése a falhoz és a padlóhoz;
 4. lehetőség a nem szabványos összeköttetés használatára, a fürdőszoba újbóli felszerelése.

Ennek oka, hogy a fürdőszoba nedves övezet, és a rossz döntések nemcsak a lakástulajdonosok, hanem a szomszédos helyiségek biztonságát is érintik, és akár a fal deformációjához is vezethetnek, ezért a kézművesek tanácsára szükség van, javításokat végeznek.

A fürdő telepítése a csempe felhelyezése után - technológiai jellemzők

A fürdőszoba javítása hosszú, drága és technikailag nehéz folyamat, amelynek a technológiának való megfelelés a helyiség könnyű használatától és a lakat élettől függ. A helyzet legegyszerűbb módja a tapasztalt kézműves csapat bérbeadása, amely segít Önnek kiválasztani a minőségi anyagokat, a falakat és a padlót kivenni, és telepíteni a vízvezetéket.

Azonban sok lakástulajdonos, akik pénzt keresnek, saját kezükben próbálnak kezelni. Miután nincs tapasztalata, gyakran megkérdezik, mikor helyezzük el a fürdőkád helyét, mielőtt vagy miután a kerámia burkolólapokat a falra, a padlóra helyezték. Ebben a cikkben elmondjuk Önnek a mosogatótartály üzembe helyezésének titkait, melyeket a szakmai befejezők osztottak meg velünk.

Beszerelés előtt

Általában a tapétázott kézművesek felszerelése közvetlenül a csempe falon történő elhelyezése előtt történik. Ez a technológia optimálisnak tekinthető, mivel a bélés folyamán változik a helyiség mérete. Ha a mosogatótartályt előre üzembe helyezték, akkor a csempe a fürdő oldaláról indul, így nincs rés.

Ebben a telepítési munkában a következő sorrendben történik:

 1. Először is, egy régi dekoratív burkolatot távolítanak el a falakon, a mennyezeten és a padlón a fürdőszobában.
 2. A falak, a mennyezet és a padló padlófelülete óvatosan illeszkedik az épület szintjéhez a kerámia burkolólapok elhelyezése vagy a műanyag panelek véglegesítéséhez.
 3. Ezután folytassa a mennyezet befejezését. Ehhez használhatja a felfüggesztett, felfüggesztett vagy rugalmas mennyezetek technológiáját.
 4. Mielőtt a fürdőt behelyezné, végezzen csempe lefektetését a szoba padlóján. Fontos a padló szintjének fenntartása.
 5. A tartály felszerelése mosáshoz és csatlakozáshoz a csatornahálózathoz. A fürdőt a lehető legközelebb kell a falhoz mozgatni, és az oldalakat gondosan ki kell emelni az épület szintjére. Nem szükséges a lefolyó irányába dönteni, mivel van egy tál, és alul van olyan alakja, amely elősegíti a víz hatékony kiáramlását.
 6. A kád felhelyezése után a falakat kerámia burkolólapokkal nyírja. Az első sor a mosógép fedélzetére kerül, mintha egy csempe lenne rajta.
 7. A csempe behelyezése után a fürdőszoba és a fal közötti összekötő tömítőanyaggal van lezárva, mivel a köztük lévő rés minimális.

Figyeljen oda. A tartály felszerelési technikája a falakkal szemben a csempékkel való szembenézés előtt egy kevés pénzt takarít meg az építőanyagokra, mivel ebben az esetben a fürdőszoba mögötti hely nem fejeződött be.

Szerelés csempézés után

A javítás során felmerülő ideális feltételek ritkán fordulnak elő, és vannak olyan helyzetek, amikor a mosóedény felszereléséhez nem megfelelő a megfelelő technológia. A kád felhelyezése után a csempe teljesen tapasztalt kézművesek ereje alatt áll. Ha azonban a telepítést kézzel végezzük, némi nehézséget okozhat.

Az a tény, hogy meglehetősen nehéz megmagyarázni a mosogatótartály pontos méreteit, mivel a fal és a fürdő oldalán nagy szakadékok keletkezhetnek, amelyeket habarcs és kerámia oldalakkal kell kitölteni. A betonozás telepítésének technológiája a csempézés után a következő lépésekből áll:

 1. Először is, a fürdőszobában lévő összes felületet régi, befejező anyagokkal és szennyeződéssel tisztítják.
 2. Ezután eltávolítják a régi esztricheket a padlóról, új hidrogátot rendeznek és alaposan szintetizálják a padlót, és mélyen behatolnak.
 3. Szintezze fel a falak felületét, felkészülve a csempék behelyezésére. Minél simább a falak a szobában, annál könnyebb a csempe egyenletesen feküdni.
 4. Ezután a falak és a padlók kerámia burkolólapokkal vannak bevonva, és a mennyezetet levágják.
 5. Ezután szerelje be a fürdőt. A mosó tartályt a falakhoz a lehető legközelebb kell nyomni, magasságban és szintben állítva.
 6. A fal és a betűszél közötti rés nedvességálló betonnal van lezárva, ha az 1 cm-nél szélesebb, majd kerámia vagy műanyag oldalon van.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy meglehetősen nehezen lehet a tartályt mosogatni a csempe lefektetése után. A helyes munkamegszakítás megsértése gyakran károsítja a felület megjelenését és a hatalmas rés megjelenését, amelybe a víz áramlik.

Technológiai jellemzők

Minden mester meg fogja erősíteni, hogy sokkal könnyebb a fürdőkád felszerelése először, majd a falak béléséhez. A fordított munkamódszer azonban akkor is lehetséges, ha bizonyos tapasztalatok és készen állnak arra, hogy többletköltséget szerezzen a szakadék megszüntetéséhez a rés megszüntetéséhez. A fürdőszoba felújítása ebben a sorrendben számos funkcióval rendelkezik:

 • Magas anyagköltségek. Ha a mosogatótartály felszerelése a falak befejezése után történik, akkor nem lesz képes a kerámia burkolatok mentésére. Ez a technológia átlagosan 2-2,5 négyzetméteres cserépet igényel, mint a hagyományos. Ezenkívül egy kerámia oldalra van szükség ahhoz, hogy a fürdőszoba és a fal közé illeszkedjen.

Figyelj! A cserép átlagos vastagsága csemperagasztóval 1 cm, ami azt jelenti, hogy a szoba mérete nagymértékben változik. Ezenkívül a tapasztalatlan díszítő számára nehéz a ragasztóréteg stabilitásának biztosítása a tojás alatt, ezért ezek a számok jelentősen eltérhetnek. Ha nincs elég tapasztalata a díszítéssel kapcsolatban, javasoljuk, hogy telepítse a kádat, mielőtt elkezdené a falak burkolását, hogy megkönnyítse feladatát.

A csempézés után a fürdő telepítése: jellemzők, előnyök és hátrányok

Két megoldás van a fürdőszoba javítására. Ezek közé tartozik a fürdőszoba felhelyezése után is. Általában a klasszikus öntöttvas, acél és akril fürdők nélkül használják.

A fürdők új modelljei többnyire egészségügyi akrilból készülnek, elölnézetben. Ez lehetővé teszi a "befejezni" telepítést a csempék elhelyezése után. Meg kell mondani, hogy a csempék elhelyezése után a fürdő telepítése biztosítja az összes egészségügyi szabványnak való megfelelést, miközben magasabb költségeket igényel.

Ha a padlólap felhelyezését és a "befejező" opciót kívánja felszerelni, minden részletet meg kell adnia, és megfelelő módon kell felszerelni a vízellátást és a szennyvizet a kiválasztott modell szerint.

> Csövek szerelése csempe befejezéséhez

A javítás folyamán a kád felhelyezése is lehetséges, mind a csempe lefektetése előtt, mind a csere után, és a szerelési funkciókat a javítás kezdetén figyelembe kell venni. Először is a víz- és szennyvízvezetékekre vonatkozik. Ha forró kádat telepít, gondoskodnia kell a villamos energia megfelelő csatlakoztatásáról.

Nyilvánvaló, hogy az összes kommunikációnak nem kell lennie a lapok felhelyezése után. A vízvezetékhez, a szennyvízhez és az elektromos áramhoz rejtett telepítés szükséges.

A fürdő telepítéséhez szükséges utasítások a megvásárolt modell részletes bekötési rajzait tartalmazzák, az ilyen utasítások példája a fenti. Az ábrán a vízellátás, a szennyvíz és a villamos energia összekapcsolásához szükséges helyek és méretek, valamint a keret összeszerelési kerete látható. Ennek megfelelően a telepítést a gyártó utasításai, az elektromos biztonsági előírások és a SNIP szerint kell elvégezni.

Íme néhány közülük:

 • a meleg- és hidegvízellátásnak az egyik falon kell lennie, 90-400 mm távolságra a padlóról (a beépítés figyelembe veszi a magasságot, figyelembe véve a lapkát);
 • a szennyvíz beszívása a falon vagy a padlón történik a szifon közelében. A legkisebb távolság a legközelebbi falhoz 300 mm. Ez biztosítja a padló magasságát, figyelembe véve a lapkát;
 • az elektromos csatlakozásoknak 400 mm-re kell lenniük a padló magasságától és 600 mm-re a vízforrástól.

Ezek a méretek és távolságok átlagolhatók, a kiválasztott modelltől függően finomíthatóak. Ügyeljen a vízcsatlakozásra, ha a keverőt oldalra szereli.

Akrilfülke keretszerkezet

A csomagolás tartalmazza az akril fürdőkeret összeállítására vonatkozó utasításokat is. A szereléshez kulcsok, fogók, csavarhúzók szükségesek.

Ha fürdőkádat vásárolt keret és képernyő nélkül, akkor megbízható munkára lesz szüksége. Ugyanakkor az akrilfürdő gyári kerete az optimális választás, amely teljes mértékben kompenzálja a működés során felmerülő magasabb pénzügyi költségeket. Ez egy merev tartószerkezet, amelyet a fürdő teljes élettartamára terveztek.

Az akril kád teljes készlete a képernyővel együtt tartalmazza a keretszerkezetet és a szerelőelemeket. A telepítéshez a kupakot kell fonni, amint az az ábrán látható, és rögzítse a keretelemeket a meglévő kötőelemekkel. A gyárterv megkülönböztető jellemzője az állítható lábak gumival vannak ellátva, amelyek megőrzik a burkolatot és biztosítják a tehermentesítést.

Az akril fürdő rögzítése csak olyan helyeken történhet, amelyek megerősítő könyvjelzőket tartalmaznak.

A szelepben történő szerelés egyszerűsítéséhez készenléti lyukak vannak, amelyeket a kötőelemekhez használnak. A készlet tartalmazhat csatorna szerelvényeket is. Ha hiányzik, meg kell vásárolni.

A keret a következő sorrendben van összeállítva:

 1. Először a keret felszerelése történik, míg a védőfóliát nem távolítják el az invertált fürdőből.
 2. A profilok hosszú csavarokkal vannak összekötve.
 3. Az összeszerelt keret pontosan a szerkezet közepén van felszerelve, és csavarokkal van rögzítve.
 4. A következő lábak csatolva vannak, lehetnek más számok. Általában három lába van felszerelve az elülső élre, kettő - alul, kettő - a fal oldaláról.
 5. A lábszárcsavarok a keretbe csavarozódnak, anyákkal és záranyákkal vannak rögzítve, egyes modellek műanyag képernyős tartókkal rendelkeznek.
 6. A sarkokat gyakrabban használják a képernyő rögzítéséhez. Fontos! A sarkokat mindig csak a jelzálogkölcsönbe kell helyezni bizonyos és speciálisan kialakított helyeken.
 7. A telepítés utolsó szakaszában a lábakat szükség esetén módosítják.
 8. A fürdőkád felszereléséhez szükség szerint a vízelvezető szerelvényeket és a keverőt a fürdő oldalán kell elhelyezni.
 9. A végső szakaszban a fürdőkád oldalán lévő sarkok a falhoz vannak rögzítve.

A kád javításának előnyei és hátrányai

A fürdőkád telepítésének ez a módja előnyei és hátrányai. Az előnyök közé tartozik az összeszerelés alacsony komplexitása, a leeresztő szerelvények bármikor történő elérésének lehetősége és a fürdőszoba alatti tisztítás szükség szerint.

A klasszikus hátrány az, hogy nehéz a kupak oldalának és a falnak a varratzárását. Ezt a hátrányt szilikon és szögprofil segítségével kiküszöbölhetjük a PVC fürdőszobában, amelyet kifejezetten a probléma megoldására hoztak létre. A profil az átlátszó ragasztóhoz van rögzítve.

Különbségek az acélfürdő beépítésénél a cserép lefektetése után

Az acélkád behelyezése a csempés után hasonló. Javasoljuk, hogy erre a célra erős gyári keretet használjon. Ezenkívül meg kell adni a képernyő gyártását és felszerelését, amely eltávolítható vagy "kemény" lehet.

Figyeljen a hangszigetelésre ezzel a telepítéssel és az acélfürdő gyors hűtésével. Ahhoz, hogy javuljon a teljesítmény a főváros telepítésénél az acélfürdőben, be kell fújnia a rögzítő habot. Hasonló eljárás zaj- és hőszigetelésre a csempebehelyezés után is alkalmazható a telepítés során, de ebben az esetben felmerül a kérdés, hogy a csempe további fogyasztása.

Emiatt az acél fürdők gyakran a csempe alatt helyezkednek el. A "befejező" telepítés csak az akril teljes modelljére vonatkozik.

Mi az első: cserép vagy fürdés? Határozza meg a sorozatot

2015. október 17-től

Amikor meg kívánja javítani a fürdőszobát, el kell döntenie a munka sorrendjét. Mi az első: feküdt csempe vagy telepíteni a fürdő? Melyik algoritmus a leginkább helyes és ésszerű? A kérdésre adott válasz számos tényezőtől függ. Fontos a helyiség mérete, a fürdõ anyaga, és azoknak a készségeinek a szintje, akik elvégzik a befejező és vízvezeték munkát. Vannak más árnyalatok is.

Sorozat opciók

1. lehetőség: csempe először, majd fürdő

A fürdő a bélelt fürdőszobába kerül. Csak telepíteni kell. Leggyakrabban tömítőanyagot használnak a fürdő és a fal közötti rés kitöltésére. Megvédi a vizet és megtartja a tálat.

Ha a fürdőszoba nagy, és a kád a lábakon van, egyáltalán nem lehet falra helyezni.

2. lehetőség: a fürdés előtt, majd a cserép

A fürdőt a falak elkezdése előtt kell bevinni. Telepítve, rögzítve. Csak a csempe lefektetése után kezdődik.

Valójában a fürdőt kerámiával borítják, vagy más szavakkal beágyazják. A csempe a fürdő oldalához érkezik, de nem pihent, hanem több milliméteres résszel. A rést ezután tömítőanyaggal és / vagy nedvességálló habarccsal (előnyösen epoxiddal) töltjük. Ezenkívül a csomópont külön kerámia szegély vagy műanyag sarok segítségével is elrendezhető.

3. lehetőség: Először meg kell mérni a fürdőt, majd le kell rakni.

A fürdő be van kapcsolva a befejezetlen helyiségbe. Méréseket végeztek, a jelölés a csempe számára készült. Ezután a fürdőt eltávolítják vagy visszahúzzák. A csempe nem a padlóról, hanem a fürdő oldalán található, figyelembe véve a szükséges távolságot. Amikor befejezte a befejezést, a fürdőt a már lefektetett burkolat alá helyezi.

A hibák itt elfogadhatatlanok: egy kicsit felülmúltak a mérésekkel - és a fürdő nem léphet be.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő opciót?

A szoba méretétől függően

Ha a fürdőt pontosan falról falra helyezi, az első lehetőség kiválasztása kockázatos. Előfordulhat, hogy a falak simítása és a csempe lefektetése után a távolság csökken, és a fürdő egyszerűen nem illeszkedik be. Ezért, ha a fürdőszoba nagyon kicsi, akkor először telepítenie kell a fürdőszobát és fel kell tüntetnie a cserépet. Tehát biztonságosabb.

Ha a fürdőszoba ellenkezőleg nagy, akkor választhatod a harmadik opciót: hozzáadhatsz, installálhatsz, méretezheted, markolhatod, elmozdolhatsz, és nem lapozhatod a padlót, hanem a fürdő oldalán.

A fürdő típusától függően

Olvassa el az új fürdőre vonatkozó utasításokat. Az akril fürdők gyártói általában azt javasolják, hogy először csempét készítsenek, majd egy fürdőt építsenek be, a falat tömítőanyaggal tömítve.

Az acél fürdők gyártói nem annyira kategorikusak, de nem javasolják, hogy a csempe szélét közvetlenül az oldalra helyezze. Az acélfürdő képes "sétálni". Ennek eredményeképpen az egyik oldalán fekvő csempecsomót ki lehet húzni. Lehetőség van acélkád csempézésére, de el kell hagyni a rést.

Az öntöttvas kádat leggyakrabban "beágyazották" egy csempe, és nem csatoltak egy olyan falhoz, amely már csempézett. Ezek a fürdők a legmegbízhatóbbak, legsúlyosabbak, stabilabbak. És általában hosszú ideig szolgálnak. Ezért ezek beágyazása nem jelent különleges kockázatot.

Van még egy fontos szempont az öntöttvas fürdőhöz. Ha a csempe a fürdőszobába kerül, és csak akkor hozza be a fürdőt, akkor a befejezés szenvedhet. Az öntöttvas kemény és nehéz, így még egy nagyon erős csapást sem okozhat a forgács és a repedés.

Az öntöttvaszal ellentétben az akril fürdő, különösen olcsó, csak néhány éven belül pótlást igényelhet. Ha be van ágyazva a cserépbe, meg kell szakítani a szerkezetet. Mielőtt eldöntené a sorozati opciót, el kell döntenie - készen áll a nem tervezett javításokra? Ha a fürdőt a bélelt fürdőszobában szerelik fel, és a falhoz való csatlakozás csak tömítőanyaggal van feltöltve, akkor nem lesz különösebb nehézség a cserével.

A fürdő mérete is fontos. Ha nagyon nagy (például szögletes modellek ilyen méretekben különböznek), akkor kényelmetlen lesz a burkolólapok elhelyezése, enyhén szólva. Hogyan befolyásolja ez a stílusminőség? A befejező munka során megsérül az új fürdő? Lehet, hogy ezt a fürdőt csak a bélelt fürdőszobában kell elhelyezni?

Itt persze nagymértékben függ a kerámia készségétől és tapasztalatától. Ha készen áll arra, hogy ilyen körülmények között dolgozzon, és ugyanakkor biztosítja, hogy a fürdő károsodása nélkül legyen, a "beépített" opciót előnyben részesítheti.

Ha a fürdő további funkciókkal (hidromasszázs) van felszerelve, akkor a "varrni" a csempe tele van. Ha bármilyen sérülés történt, akkor fel kell vennie, vagy meg kell rombolnia a szerkezetet.

Összefoglalva a fürdő típusát.

Ajánlott a csempékkel bélelt fürdőszobába telepíteni:

 • akril fürdők, különösen olcsóak
 • atipikusan nagy fürdők
 • kádak további jellemzőkkel

Javasoljuk, hogy csempe:

A kivétel természetesen öntött öntöttvas fürdők, beleértve a lábakat is. Soha nem épülnek be, és gyakran nem csatlakoznak a falhoz.

A költségvetéstől függően

A kád oldalán csak a burkolólapok elhelyezése teszi lehetővé az anyag megtakarítását. Végtére is, a falak alatt a fürdőszobában nem furnérozott.

Ha a javítás a bérelt lakásban történik, ajánlatos a fürdőt a már bélelt fürdőszobába juttatni. Itt jobb megmenteni a fürdőt. Ennek a telepítési lehetőségnek a megváltoztatásának előnye nem sok erőfeszítést igényel.

Attól függően, hogy a felújítás során használja-e a fürdőszobát

Ha a tulajdonosok olyan lakásban élnek, ahol javítások zajlanak, azt akarják minimalizálni, hogy a fürdőszobák ne működjenek. Ebben a helyzetben kényelmesebb lesz a fürdő bevezetése és felszerelése egy előkészített, de még nem bélelt fürdőszobában, majd csempével. A javítás ideje alatt a fürdőszobát használhatja.

A mesterek véleményétől függően

Ha a feltételek lehetővé teszik a lehetőségek bármelyikének kiválasztását, bízhat a javításokat végző mesterekkel. A széles körű tapasztalattal rendelkező szakértők maguk határozzák meg az optimális szekvenciát, és elmondják az összes lehetséges előnyről és hátrányról.

tippek

1. Ha a fürdő oldaláról egy egész csempe van, és nem törmelék, akkor a kép vonzóbb. Amikor a fürdőt a bélelt fürdőszobába kívánja hozni, célszerű meghatároznia, hogy az oldal mennyi magasságban van a csempe behelyezése előtt.

2. Mielőtt a fal és a fürdőszoba közötti "varrat" elkenődne szilikon tömítőanyaggal, javasoljuk, hogy a tálat vízzel ütögesse le. A víz csak a tömítőanyag száradása után üríthető. Azt állítják, hogy ha "lezárja" az üres fürdőt, akkor a töltés után a fal lecsaphat. A fürdõ és a falak védelme érdekében a tömítõanyag nyomait meg kell elõzõleg ragasztani.

3. Ha a fürdőt "megfulladni" kell egy régen kialakított csempebe, akkor egy sekély büntetést hozhat a cserépben. A horony szélessége - a fürdő mérete szerint. A fürdő jól mozog, a kötést tömítőanyaggal és / vagy nedvességálló habarccsal kezelik.

Csempék fürdő telepítése

A fürdőhely javítása meglehetősen bonyolult és többlépcsős folyamat, amelyhez hozzá kell járulni az üzleti tevékenységhez. Ezért az állampolgárok többsége szakembereknek hívja a javításokat. Az ilyen mesterek szolgáltatásait rendszerint meglehetősen magas áron kell fizetni. Egyesek, akik megpróbálnak pénzt megtakarítani, maguk csinálják a javítást. Ez általában próba- és hibamódszer, ha valaki megtanulja a csempék elhelyezését és a vízvezeték szerelését útközben. Ugyanakkor az újszülöttek körében a leggyakoribb kérdés a következő: "A kád felhelyezése előtt vagy után csempézés?" Nincs egyértelmű válasz. A szakaszok sorrendjét a fürdő anyaga és a helyiség nagysága befolyásolja. Értsük meg a probléma bonyolultságait.

A fürdők típusai

A modern szerelvénypiac három féle fürdőt kínál. Ismerkedjünk meg a távolsággal.

 • Öntöttvas. Néhányan úgy vélik, hogy egy ilyen fürdőkészletet a múlt relikviájába helyezték. Ez azonban messze esett. Az ilyen modelleket a nagy szilárdság és a vízhőmérséklet hosszú ideig tartó megőrzése jellemzi. Ezeknek a termékeknek a költsége magas, de 40-50 éves működésre tervezték őket. Az öntöttvas fürdő hátránya a súly, így a termékek szilárd alapozásúak.
 • Akril. Rendkívül praktikus tervek, amelyek tökéletesen illeszkednek bármilyen méretű helyiségbe. Az ilyen fürdőkészülék felszerelése még a kezdők számára sem nehéz, ám a tapasztalatlan kézművesek klasszikus hibát követnek el: a terméket saját készítésű hordozókra telepítik, figyelmen kívül hagyva a gyári keretet (standard). Az akril meglehetősen törékeny anyag, ezért a súlypont helytelen eloszlása ​​forgácsolást és repedést okozhat.
 • Steel. A legjobb megoldás azok számára, akik közömbösek a fürdőszoba esztétikájához és szépségéhez. Az acél fürdők gazdaságossági besorolásnak minősülnek, így gyakran telepítik őket először, később öntöttvas vagy akril modellekké válnak. Az acélfürdő tömege 30-35 kg, ezért a beszerelés / szétszerelés általában nem nehéz. A termék hátrányai közé tartoznak a gyors hőelvezetés: az öntett víz 10-15 perc alatt szó szerint lehűl.

A piacon fürdők bronzból vagy rézből állnak. Ezek drága termékek, amelyek különös gondosságot igényelnek.

Mikor kell a fürdőt telepíteni?

A kád felhelyezése előtt vagy után? Itt van a fő kérdés, izgalmas újoncok. Ha installál akril vízvezetékeket, először fektetett csempe a padlóra és a falakra, majd tegye a fürdőbe. A szerkezet kis súlya és a gyári szerelési keret jelentősen leegyszerűsíti a telepítési folyamatot.

Az acél és öntöttvas modellek felszerelése egy másik rendszer szerint történik. Először a padlót egy esztrich segítségével állítják be. Amikor az esztrich megreped, helyezze a padlót, majd szerelje fel a kádat. Ezután a falak burkolólapokkal vannak bevonva, a behelyezett betű felső szélén.

A legfontosabb szerepet játszik a fürdőszoba területe. Egy egyszerű példa: a szoba hossza 180 cm nélkül. Mivel ezek a dimenziók irányítják, egy személy ugyanolyan hosszú fürdőt kap. Ebben az esetben először telepítse a betűtípust, majd vágja le a szobát csempével. Ha ezzel ellentétes, a csempe "ellopja" 1 centimétert mindkét oldalon, illetve a fürdő egyszerűen nem illik.

Akrilkád installáció

Mint fent említettük, az ilyen modelleket a fürdőszoba csempézése után is fel lehet szerelni. Ehhez minden termékhez útmutatások és szerelési elemek tartoznak. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a gyári keretnek állítható lábakkal kell ellátnia gumi csúcsokkal. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy ne karcolja meg a lapkát a betűtípus kiegyenlítésének folyamatában.

A telepítés a következőképpen történik:

 • A kereteket a mellékelt utasításoknak megfelelően szereljük össze. A kényelem érdekében a fürdőt általában fejjel lefelé fordítják, miközben a védőfóliát nem javasolják eltávolítani. A keretelemek csavarokkal vannak összekötve, a kialakítás maga a betű közepén helyezkedik el.
 • Lábak behelyezése és csavarás a keretbe. A rögzítőelemeket és a záróelemeket rögzítik. A rögzítést általában kézzel végezzük, mivel a csapok túlzott meghúzása károsíthatja a szerkezetet.
 • Szerelje be a szifont: tegye le a felső és az alsó leeresztőnyílást, majd a kialakítás csatlakozik egymáshoz.
 • Ezután a fürdőkád a helyén van felszerelve, a lábak szinttel egyenlítettek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a leeresztő nyílásnak alul kell lennie, különben gondot okoz a víz gondozása. A leeresztő nyílástól a csőig terjedő távolság általában 17 cm (a gyártó ajánlása az utasításokban szerepel).
 • Ezután a fürdőt a falhoz rögzítik, hogy elkerülje a kilyukasztást. Horgok esetén meg kell fúrni egy lyukat a falon és kalapálni a dugókban. Mivel a fürdőszoba már csempézett, a fúrás során ügyeljen arra, hogy ne szakítsa meg.
 • Ezután szereljen be egy védőablakot. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a rögzítő sarkokat csak olyan helyeken kell elhelyezni, amelyek megerősítő fület tartalmaznak.
 • A fürdő oldalán, a fal melletti, egy kis rés lesz. A tömítőanyagot le kell fedni.

Beépítés után a szerkezet ellenőrizhető a stabilitás érdekében, kis mennyiségű vizet gyűjtenek össze a lefolyó működtetésének ellenőrzésére.

Öntöttvas modellek felszerelése

Az ilyen fürdőkészülék beépítése a padló kiegyenlítése és a padlólap burkolása után történik. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a padlólapoknak nagy terhelésnek kell eleget tenniük, ezért ellenőrizze ezt a pontot az eladóval.

A termék telepítése a következő:

 1. A fürdőt a fürdőbe helyezzük és oldalra helyezzük, a lefolyó lyuk a csatorna irányában helyezkedik el. Az eljárás megkezdése előtt a szakértők javasolják, hogy a cserépet egy ruhával lefedje, hogy elkerülje a karcolásokat és a mechanikai sérüléseket.
 2. Telepíti a szifont és a támaszt.
 3. A fürdőt a normál helyzetbe fordítjuk, és vízszintes síkba igazítjuk.
 4. A betűkészlet a helyén van elhelyezve, kb. 1 mm-t hagyva az oldal és a fal durva felületén. Vegyük úgy, hogy a csempe meglehetősen csúszós felület, ezért tömege ellenére a fürdõ mozoghat a mûködés során. Ennek elkerülése érdekében a tartót vízálló ragasztóval rögzítik a csempe felületére.
 5. A szoba falai csempézettek. A csempe érintkezési helyei és a fürdő egyik oldala kerámia aljzatból védi a szivárgásokat.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az öntöttvas és acél fürdők telepítésekor feltétlenül földelni kell. Ehhez jobb, ha meghív egy szakképzett villanyszerelőt.

következtetés

A kád felhelyezése után a fürdők felhelyezése meglehetősen igényes folyamat, amely bizonyos készségeket és tudást igényel. Ezért, ha nem vagy magabiztos a képességeidben, akkor jobb, ha segítséget kérsz egy szakembertől. Önszereléssel, ne támaszkodjon a szemre: a fürdő hosszú ideig állt, ügyeljen arra, hogy mérje a távolságot és használja a szintet. Mindig ellenőrizze a fürdő stabilitását és a lefolyó működését a működés megkezdése előtt. Ne próbáljon meg telepíteni komplex modelleket, például forró kádakat vagy jacuzzit. Az ilyen termékek csak foglalkozó szakemberek.