Legfontosabb > Tartozékok

csempe

A csempeburkolat népszerűsége a megfelelő béléssebesség és az ideális csempefelület miatt következik be. Napjainkban a tökéletesen sima szélek és ugyanolyan méretű drága csempék, porcelán és lithokerkémia lehetővé teszi, hogy tökéletes felületet kapjon a tökéletlen stílus megteremtésével. Ragasztás nélküli burkolólapok - ez csak ideális felületen lehetséges hibák nélkül. Ma a kézművesek pontosan vágott élekkel rendelkező anyagokat használnak, pontosan ugyanolyan méretűek, gyakorlatilag nem terjeszkednek és nem fagynak.

Tartalomjegyzék:

Mi a különbség a zökkenőmentes technológia és a rendszeres cserépbeállítás között?

A csempe egy univerzális darab építés és befejező anyag, amely kifogástalan felületet biztosít a padlónak és a falaknak. A csempézés előnyei még az ősi építők számára is elismerték, alkalmazva a templomok, paloták és nemesi házak díszítésére. Ehhez használt:

 • lapos kavics;
 • faragott kagyló;
 • tömör márvány;
 • gránitlapok;
 • dekoratív díszkő rétegei;
 • kézzel készített kerámia burkolólapok.

Ugyanazokat az analógokat alkalmazzák ma. De abban az időben nehéz volt olyan méretű és formájú csempe, amely akár egy milliméterig is illeszkedne. Nem volt könnyű vágni a kő, így senki sem vezette be a zökkenőmentes technológiát. De az ősi épületek még mindig lenyűgözőek a minőségi illesztés kőris és feldolgozása márvány.

A fürdőszoba és a konyha befejeztével a közelmúltban használt hagyományos kerámia burkolólapokat, amelyek hajlamosak bővülni - az agyag sajátos jellege miatt. A cserép kibővítése miatt nagy távolságokra kellett hagyatkoznom.

Szükséges volt figyelembe venni azt a tényt, hogy az egyik csomagból származó csempe nem mindig pontosan illeszkedik a mérethez, nem beszélve a különböző tételek osztályozásáról vagy cseréjéről. Ezt figyelembe kell venni, ha a külső és a belsőépítészet varrat nélküli kerámia burkolólapokkal történik.

A modern anyagok, mint például a porcelán és a litho-kerámia kevésbé érzékenyek az ilyen terjeszkedésre. Sűrűbb textúrájuk és elegendő keménységük van, speciálisan kezelt él a tökéletes csomópont számára. A minőségi cserép ma ugyanolyan méretű, de ez nem zárja ki a minimális ízületeket és a habarcs vagy tömítőanyag használatát.

A munka megkezdése előtt fontos meggyőződni arról, hogy a megvásárolt anyag alkalmas arra, hogy közvetlenül a mellette feküdjön, a szélén. A ragasztás nélküli burkolólapok technológiájánál a széleket fel kell készíteni, azaz ki kell javítani. Ez a telepítés időt takarít meg és nagymértékben leegyszerűsíti a munkát, de tökéletesen sima felületen lehetséges. A hibátlan monolitikus felület csempe varrás nélkül.

A lithoceramics és a porcelán tulajdonságai

1. Lithoceramika - természetes anyag, a természetes márvány vágása a kerámia bázis felett. A könnyebb mint a márvány, de nehezebb, mint a kerámia csempe, a vastagsága nem haladja meg az 1 cm-t. A csempe Spanyolországban készül, olcsóbb a természetes kőnél, de ugyanolyan dekoratív tulajdonságokkal rendelkezik, mint a tökéletes módszer. Kemény és tartós, ellenáll a sokknak, karcolásoknak és más mechanikai igénybevételnek.

Mint tudják, a spanyol márvány a világ minden tájáról híres a színek széles választékában, ideális a béléshez:

 • emelet;
 • falak
 • szakaszában;
 • teraszok és sétányok a verandán.

A litoceramikának 3 standardja van - enyhe hibákkal, fugázott borítással, gazdaságos verzióval, apró forgácsokkal a sarkoknál és a sarkoknál, valamint a luxus csempéknél. Az utóbbi típus általában vattakozás nélkül csempézett. A lithokeramikát csiszolással vagy anélkül állítják elő, vagyis zökkenőmentesen.

2. A szakemberek a porcelán kőzetet minősítik a mesterséges eredetű legtartósabb díszítőanyagnak, amely sok más szempontból meghaladja a csempe és egyéb bevonatokat. A modern technológia lehetővé teszi a természetes anyagok rajzolását. Ez a környezetbarát anyag a magas hőmérsékletű égetés alapján agyag ásványi adalékanyagok.

Ez a homlokzati anyag homogén a csempe rétegében, meghaladja a keménységű márvány és gránit bizonyos típusát. A porcelán csempe egyenletes vágással készül az élek mentén, ezért gyakran használják csempék nélküli öntéshez. Ennek egyik hátránya - a nagy keménység miatt nehezen vágható meg, különösen akkor, ha 1-2 cm-es szalagot kell felosztani. A tervezési feladatoktól függően kiválaszthatja a porcelán cserép felületét.

A porcelán kőzetnek nincs olyan mutatója, mint a vízabszorpció, ezért nem növekszik, ha a hőmérséklet ingadozik. A magas fagyállóságnak köszönhetően külső felületre is használják:

A belső porcelán elkészítéséhez sokkal gyakrabban használják. Nagy szilárdságú és oldószerekkel szembeni ellenálló képesség lehetővé teszi a porcelán burkolólapok használatát agresszív környezetben. Esztétikai lehetőségei végtelenek, különösen mintázott és mozaikos számításokhoz. Mindez azért lehetséges, mert a csempe előáll:

 • különböző formák és méretek;
 • széles színekben;
 • nyomtatott mintával és anélkül;
 • homogén struktúrával és különböző színűek között.

Tipp: Ha gyönyörű és nagy szilárdságú anyagot szeretne használni, akkor a csempe varrat nélküli felhelyezése előtt figyeljen ezekre az anyagokra.

Figyelem: Ha bármilyen típusú csempe zökkenőmentesen fektet, fontos, hogy olvassa el a vásárláshoz kapott utasításokat. Vegye figyelembe a gyártó által ajánlott ragasztóanyagokat vagy keverékeket, vágó- és halmozóeszközöket, súroló vagy tömítőanyagokat stb.

A zavartalan stílus előnyei:

 • a homogén, varrat nélküli felület a legvonzóbb, beleértve a színes vagy mintázott;
 • a felület a leginkább higiénikus, mivel nem piszkot és penészgombat gyűjt, ami egyszerűsíti a karbantartást;
 • gyors telepítési eljárás, amely nem igényel gondoskodást arra, hogy egyenlő rést tartson fenn a varratokon.

A hátrányok között nevezhetjük a zavartalan telepítést a szeizmikus tevékenység helyszíneinél, az új otthonokban zsugorodással. A csempe leeshet, a felület deformálódott. A varrat nélküli felület minimális rést jelent, egy közös habarccsal.

Ne helyezze a burkolólapokat nedves vagy piszkos felületekre. Csak teljesen száraz, lapos és tiszta alapot használhat, ahol minden hiba előretöltött. Az önterülő beton esztrich ideális alapot nyújt a burkolólap burkolásához.

Mintázat nélküli, burkolt csempe

A mai napig számos elrendezést fejlesztettek ki a burkoláshoz, de nem mindig alkalmasak a zökkenőmentes telepítésre. Ez annak a ténynek tudható be, hogy a varrások képezik az időszakosan ismétlődő mintát. A varrás nélküli padlóburkolat kitűnő mintázatot jelent - a porcelán kőből, márványból és egyéb burkolóanyagokból álló kontrasztos színek miatt.

Mint ismeretes, nem javasolt, hogy egy nagyméretű padlófelületen egy helyiséget helyezzen el az egész helyiségben, ez pedig az üresség érzését okozza. Ezért különböző típusú stílusok használatával:

 • sakk;
 • létra;
 • mozaikok
 • négyzetek vagy körök;
 • Karácsonyfa
 • keret a kerület mentén és a középső nyílás;
 • sorokban stb.

Komplikált mozaikminták és aljzatok a padlón kerámia-gránit csempék ragasztása nélkül, nagyszerű megjelenés, de stílus és precíz illeszkedés, ha a vágás csak a szakemberek számára lehetséges. Komplex mintát alakítanak ki egy számítógépen, vegyenek fel anyagokat színenként, és csiszolják a csempéket 1 mm-es vízsugaras vágással.

Tipp: Használja a szakértők által kínált márkás porcelán-kőzet szolgáltatásait. Elég egy 1-3 méter átmérőjű, egy négyzetbe helyezett színes foglalatot rendelni, majd folytatni a szokásos telepítést.

Ugyanígy a falra és a burkolólapra varrat nélkül is elhelyezheted, de itt a "zökkenőmentes" illúzió a vízszintes és függőleges sorok pontos betartását, valamint a habarcs színével és a csempével való egyezését hozza létre.

Megjegyzés: A tökéletesen vágott él tökéletesen illeszkedik a monolitikus hatás eléréséhez. A bevonat minden töredékének egyenletes méretűnek kell lennie, minimális hiba esetén.

A falakon a varrás nélküli technológiához tökéletesen vágott élekhez illeszkedő csempék illeszkednek, javítás nélkül. Vagyis a vágásnak merőlegesnek kell lennie a felületre, rés, kerekítés, forgácsolás és hibák nélkül. Többet költ, de nincs selejtezés. A kiegyenlítést tüzelési csempe után végezzük:

 • matt;
 • mázas;
 • strukturált;
 • polírozott.

Nem minden eszköz vesz porcelán kőzetet, és a szokásos cserépvágó csak kerámia burkolatokra alkalmas. A kemény csempékhez vízsugaras vágógépre van szükség, amely nem ad chipeket.

Hogyan válasszunk ki egy befejező anyagot?

A csempe nemcsak az ő preferenciáik szerint készült, hanem a cél szerint is - a csúszós csiszolt csempe nem alkalmas a fürdőszobának, hanem csak a csarnoknak. A konyha számára nemkívánatos a csúszós csempe kiválasztása is, csak durva, nehogy véletlenül forró vízzel csússzon. Szilikon és epoxi habarcs, szilikon tömítőanyag vagy tömítőanyag az ízületek kitöltésére szolgál.

A csempe méretét a terület méretének megfelelően választják ki - kívánatos, hogy egy bizonyos mennyiségű csempe illeszkedjen a terület peremébe vágás nélkül. Ha hiányol néhány centimétert, elrejtheti őket a padló alá és a járdaszegély alá, és nehéz lesz levágni az extra 1-2 cm-t a kerámia gránitból. Vásárláskor mindig ellenőrizze a tételszámot, hogy több csomag egyezzen. Ez az egyetlen módja annak, hogy biztosítsuk az árnyék és a méret konzisztenciáját.

A porcelán csempe, mint bármely más csempe, mindig árrésszel vásárolható meg, figyelembe véve:

 • a hibás csomagolás felismerése;
 • a csempe része romláskor romlik;
 • megköveteli a fit.

Ha színes mozaikozással kívánja színezni, akkor mielőtt a csempe varrás nélkül felkerülne, a vásárlás pillanatában kérje meg a hardverraktárban a többi fél maradványait. Elképzelhető, hogy kiváló anyagot tud választani a kivezetéshez vagy a panelhez, miközben sokat menthet. A maradványok ára 40% -ra csökken, de ennek megfelelő méretű, helyreállított csempe kell legyen. De egy másik féltől érkező maradványok megszerzése nem éri meg, valószínűleg nem lesz képes kiválogatni egy csempe pontosan a színeket és a textúrát, kivéve a fekete vagy a fehéret.

Technika varrat nélküli csempe lefektetése a padlón

Ha nem tudja, hogyan ragasztani csempéket varrat nélkül, akkor gondosan tanulmányoznia kell a folyamat minden részletét. A csempézett anyagok zökkenőmentes lefektetésének technológiája nem jelenti azt, hogy a varratok önmagukban nincsenek. De egy jól meghatározott réteg csempe egy megfelelően kiválasztott fugázó biztosítja a sima, egységes felületre.

Tipp: A mintázott telepítéshez ajánlatos a felületet szárazra tenni bármely felületen, vizuális szempontból történő értékeléséhez. Talán érdekesebb lehet. Ebben a sorrendben, és lefektetett, megfigyelve a sorokat és a varratok pontos egyezését. Egy homogén felületen nem szükséges előzetes számítás, de érdemes ellenőrizni a csempe árnyalatának különböző csomagokból való megfelelését. Ha a különbség észrevehető, és nincs lehetőség kicserélni, akkor sötétebb porcelán kőzet kerül a padlóra a kerület körül.

Előre elkészített vízszintes padlófelület vagy függőleges falak - a kifogástalan telepítés garanciája. A burkolólapot megfelelő ragasztóval vagy habarccsal helyezzük el, amely a csempék felállításához ajánlott. A varrat nélküli felhúzás csak tökéletesen sík felületen lehetséges. Minél gördülékenyebb az előkészített munkafelület és annál kisebb a ragasztó "sodródása", annál tökéletesebb és monolitikusabb lesz a lefektetett felület.

A csiszolt csempe (csiszolás nélkül) a lehető legszorosabban kell elhelyezni egymáshoz, hogy minimalizálni lehessen a csemperagasztást. A cserép szabványos méretű és alakú - négyzet vagy téglalap alakú. A ragasztóréteget egy fogazott simítóval használják. A gumi kalapács minden egyes falazatot testre szab.

A burkolatot törölni kell a gyári porból, és meg kell nedvesíteni, mielőtt a hátlapot behelyezné, ha a ragasztó megköveteli. Fontos, hogy ne támaszkodjon a csempe burkolatának tapasztalataira, hanem a burkolat technológiájával kapcsolatos ajánlásokra a kiválasztott anyaggal kapcsolatban. A ragasztó vagy habarcs megválasztása befolyásolja a zökkenőmentes telepítés minőségét.

A kétkomponensű oldatot kis mennyiségben (egy-két sorban) állítjuk elő. Javasolt ragasztót nem szabad feleslegesen felhordani, hogy a sajtolás után megjelenjen a szélei. Megfelelőnek kell lennie a teljes alkalmazáshoz, és tapasztalat szükséges. A csempék alatt nem szabad felesleges levegő, ezért tanácsos egy fogazott simítóval dolgozni. A ragasztót fokozatosan alkalmazzák a csempere, egyenletesen elszórva egy szögben tartott fogazott simítóval. 3-4 csempe után az optimális mennyiségű ragasztó már látható.

Kezdje el a derékszögtől az ajtó felé közelíteni a sorokat a bejárathoz közel. A csempe ragasztóval a falhoz vagy a padlóhoz van ragasztva és lenyomva. Érintsen meg egy gumi botkart, amíg a darab tökéletesen ül. Szög nézze meg a vízszintes fel és le. Ugyanezen sorrendben töltsd ki az első sort.

A második sornak a pontos meccsekkel kell szembenéznie, ezért fontos az első sor, amely a standard lesz. Ugyanúgy tegye a csempe többi részét, ellenőrizve a vízszintes helyzetet. A ragasztott rétegek maradványait azonnal eltávolítják egy ronggyal. Ha a ragasztó szárazon van (a csomagolási utasításban megadott időtartam van megadva), akkor a varratok minimális résekét egy spatulával ellátott fugázó színű borítja. Túladagoljon nedves szivaccsal.

Megjegyzés: Bár a burkolólapok elhelyezése a padlón távoli szögből történik, valamilyen oknál fogva más sorrendben történik. A szoba mozgatásához használjon rétegelt lemezeket, hogy navigálhasson rajta. A rétegelt lemezeket el kell távolítani, és győződjünk meg róla, hogy a fektetett csempe nem mozdult el. A csempe falain a tálcán feküdt, amíg a ragasztó el nem éri.

Az első sor után a varratnak pontosan meg kell egyeznie az előzővel, és jobb, ha egy kis rést hagy a lábazat alatt. Ha a munkafolyamatban a falak enyhe görbületét találják, akkor egy kis résszel a falhoz képest ez nem befolyásolja a felület minőségét. A szoba ideális peremével csempe kerül a padlóra a falhoz.

Ha a hosszúságú csempék száma nem egyezik meg, és le kell vágnia őket, akkor jobb, ha a fektetést oly módon kell elvégezni, hogy számos vágott töredék kerüljön a bútorok vagy az egészségügyi berendezések alá. Egy kis fürdőszobában néha van értelme a fürdőszoba alatti ajtó vagy sarok elhelyezése, hogy elrejtse a vágott cserépet, hagyja a befejezetlen sorokat, és bezárja a megoldást.

A kiváló minőségű, zökkenőmentes porceláncsempe padlóburkolat szilárd felületnek tűnik, de ez nem zárja ki a mintázott formázási módszer használatát. A homlokzatburkolatok zökkenőmentesen történő elhelyezésekor ugyanazt a technológiát alkalmazzák, de klinker burkolólapokat, márványozott porcelánlapokat, természetes kőből és egyéb burkolóanyagokat is használhat. A varrás nélküli burkolólapok bonyolultságáról lásd a videót:

A fürdőszobában csempéket ragasztunk

Zatirochnye varrások, akár jól kezelik, sötétednek az idő múlásával, piszok halmozódik fel belőlük, és kiváló mikrobevezetővé válik. A betétet időről időre tisztítani és frissíteni kell. A burkolólap nem minden ízű. Ezért a burkolólapok burkolásának zökkenőmentes módszere egyre népszerűbb. Tehát lehetséges, hogy a csempe a fürdőszobában varrás nélkül, milyen anyag alkalmas erre és mit kell tenni ehhez? Tekintsük ezt a cikket.

A csempe tökéletes módja

Mit jelent zökkenőmentes stílus

Ne vegye figyelembe a "varrat nélküli" fogalmat szó szerint. Az ilyen falazatot zökkenőmentesnek tekintik, ahol a varratok nem haladják meg a 2 mm-t. Nem ajánlott a csempe bármilyen varrat nélkül. Végtére is mindig fennáll a veszélye annak, hogy zsugorodik a ragasztó, duzzadt csempe és más bajok. Ezért még egy speciális csempe, különösen a mikroklímán állandóan változó fürdőszobában, legalább 0,5 mm-es varrással kell elhelyezni. De az egész szerkezet monolitikusnak tűnik, ami egy holisztikus bevonat illúzióját hozza létre.

Milyen csempe közül választhat a varratok nélkül

A technológiai jellemzők miatt nem minden csempe alkalmas erre a technológiára.

csempe

Az egyszerű csempe csiszolódik, vagyis kis különbség van az egyes lapkákon a széleken. A habarcs használata elrejti ezeket a cseppeket, valamint igazítja a csempe geometriáját. Varrás nélkül, ezek a cseppek is észrevehetőek lesznek. Sajnos minden, még a legmagasabb minőségű csempe is különböző tökéletlenségekkel jár. Ez lehet egy tökéletlen forma, a csempe sarkának szinte mindig más lesz a többi. Ezért, ha csempe vagy kerámia cserépet választasz, hosszú ideig kell polírozni, és testre szabni egymást, ami teljesen veszteséges és sok erőfeszítést igényel.

Módosított csempe

A helyesbítés egy csempe megmunkálása, amikor a csempe a legegyenletesebb élekkel van vágva. Az ilyen burkolólapok végponttól végpontig helyezkedhetnek el, gyakorlatilag nincsenek varratok, de a gyártók maguk is ajánlják a minimális kötéseket a zsugorodáshoz, különösen az új otthonokban. A szokásos megoldásoktól eltérően, egy ilyen csempe nem csiszol, és ugyanolyan méretű. Egyetlen kaliberű rendszeres csempe mérettől függően változhat a zsugorodás miatt a szinterelés során, és a zsugorodás százaléka minden egyes tétel esetében eltérő. Ezért az ilyen burkolólapokat legalább 2,5 mm-es varrással kell elhelyezni. Különböző anyagokból készülhet - a helyesbítés csak a feldolgozás módja.

Lappatti csempe

A laminált csempe szerkezete

Ez a csempe, amelyet szintén különleges kezelésnek vetnek alá, de különleges megjelenést biztosít. Egyszerűen fogalmazva létrehozni egy speciális eszközzel, amely egy vékony felső réteget vág le a lapról. Ez egy minta és egy szokatlan textúra.

A lappatirovannoy csempék segítségével létrehozhatjuk a természetes anyagok illúzióját, amely nyilvánvalóan szinte semmi sem fog eltérni tőlük. Ez a bevonat durva matt textúrájú, így megjelenik a fürdőszobai nemesség és az arisztokrácia.

Márvány és gránit burkolólapok

Természetes anyagok cseréje a fürdőszobában

Természetes természetes anyagok a legalkalmasabbak a zökkenőmentes falazáshoz. Természetesen ez az opció nagyon drága, de ez a bevonat rendkívül higiénikus, környezetbarát és tartós. Egy monolit falak és padlók a fürdõszobában tükörfelülettel csodálatosak.

A beltérben, a polírozott felületű gránit csempe leggyakrabban használatos, és a tökéletesen zökkenőmentes tükörfelület betartása a zökkenőmentes beszerelési eljárás fő feltétele. Ehhez nagyon óvatosan és óvatosan kell elvégezni a munkát, miután korábban elkészítették a felületet minden igény kielégítésére. Ez bizonyos tulajdonságokat igényel, például a türelem és a szorgalom, valamint a készségek és készségek készítése.

Felület előkészítése lefektetés előtt

A zökkenőmentes technológia sima és teljesen sík felületet igényel. Nagy figyelmet kell szentelni a szintezéshez használt anyagoknak. Tehát a homokban az esztrich esetében nem szabad nagy frakciókat felvenni. Jó ezekben a célokra megfelelő minőségi kvarc homok. A padló illesztését a fürdőszobában részletesen ismertetjük.

Alkalmas beton és cement alapozására, valamint polimer önterülő padlókra. De a fa - egyáltalán nem alkalmas. Ennek oka az ilyen alap instabilitása és hajlamos a szárításra és a zsugorodásra, valamint a visszafolyó folyamatokra a páratartalom növelésével. A fa padló jobb eltávolítani, és készítsen egy új cement-homok esztrich.

A technológia zökkenőmentes csempe burkolására

Fektetés csempe a fürdőszobában

A burkolólapok ilyen módon történő elhelyezése kevéssé különbözik a hagyományos "varratok" módszerétől. Részletes útmutatás a csempék burkolásához a fürdőszobában itt van. A fő szakaszok így fognak kinézni:

 1. A teljes felületet jelölni kell, figyelembe véve az egyik lapka méretét.
 2. A "referencia" helyét választják, vagyis az első csempe telepítését.
 3. Ezután be kell illeszteni és jól elosztani a speciális csempe ragasztót egy fogazott simítóval.
 4. A burkolólapot a korábban előre meghatározott és kijelölt helyre helyezzük, a csempe előkenéssel kis mennyiségű ragasztóval.
 5. A felszerelést úgy kell elvégezni, hogy a csempe alatt ne maradjon üreg.
 6. A csempe fel van szerelve, és a cölöpökön és a kerületen keresztül gumibotot használ.
 7. A helyezett csempe helyességét a szint és a minimális kompenzációs varrat ellenőrzi, a következő csempe gyakorlatilag a csomóponton van elhelyezve.
 8. A habarcs használata még szükséges, légtömörbetétet kell alkalmazni fertőtlenítőszerrel, nedves helyiségekben. Ha a csempe színében egy habarcsot választ, akkor egy kis kötés teljesen észrevétlen lesz, és a csempézett szerkezet szilárd vászonra hasonlít.

Figyelembe véve ezt a kemény munkát, óvatos. a figyelem és az intézkedések következetessége, így a fürdőszobában végzett javítás eredményei meghaladják az elvárásait, és örömmel fogják érezni magukat, és csodálják meg vendégeit.

Zökkenőmentes csempe: mi az, előnyei és hátrányai, különösen a fürdőszoba

Cserép Venis Shine (Spanyolország)

Gyors cikk navigáció

Mi a helyesbítés?

Nem mindenki élvezi a monolit belső hiányát, csempével díszítve. A varrások megszabadulása és a háló közelebb hozása a monolitikus eszményhez a helyesbítés technológiáját eredményezte - a lemezek éleinek végső feldolgozása. Egy speciális gépen porcelán, préselt és sült, csiszolt. Ennek eredményeképpen a burkolóanyag világos téglalap alakú geometriát kap, és megengedhető, hogy tompított legyen.

A javított csempe szegélyei további mechanikai feldolgozást tesznek lehetővé.

A doboz a csempe mindig jelzi, hogy helyrehozták-e.

A világ tökéletlen, a helyrehozott porcelán kőzet pedig poláris következményekhez vezet. Ezután vegye fontolóra a zökkenőmentes technológia előnyeit és hátrányait.

Előnyök és hátrányok a helyesbítés

A csempe gyűjtemény a Travertine Millenium Concept, Porcelanosa (Spanyolország) alatt.

 • Esztétika. A zökkenőmentes megjelenés sok esetben sokkal szebb.
 • Piszok, gombák és penész hiánya az ízületekben.

A hátrányok között:

 • A bélés összetettsége.
 • Korlátozott hőmérsékleti működési feltételek és nem elég széles helyek, ahol helyesbítés lehetséges.
 • A csempe síkjának görbületére vonatkozó korlátozások.

Most minden részletre részletesen.

Vizuális fellebbezés

Rögzítse 30x90 cm-t egy 170x170 cm-es standard kádban.

A szennyeződés nem!

Zökkenőmentes csempe a konyhai kötény.

Nos, mint hibák nélkül?

Bonyolultsággal szembenézve

Sajnos a zökkenőmentes stílus több munkaigényes. A szokványos burkolat magában foglalja a "játék" -ot varratokkal, a rések nem csak a kerámiák hibáit, hanem a tiler-manipulációk esetleges pontatlanságát is elrejtik. Ha javítással dolgozik, minden műveletet gondosan ellenőrizni kell. A "kemény" esetben a cserépépítő nem rendelkezik az áhított milliméterek állományával a csempékkel való manőverezéshez. Bár a feldolgozott lemezek maguk is megkönnyítik a munkát - nincs szükség további kalibrálásra (nem számítva a hangszínt), nem kell aggódnia a méretbeli eltérések felhalmozódása miatt.

Hőmérséklet és zóna korlátozások

A csempe "lebegő" dimenziói nem csak az ízületek okai. A rések védik a csempe a hőmérsékleti ingadozásoktól, amelyek a ragasztó vagy habarcs deformálódását okozzák. A keverék mikroszkópos elmozdulása elég, hogy sok esetben a lemezek szoros érintkezése nemkívánatos volt. A varratok a kerámia potenciális mozgásának tartalékát képezik.

A hőcserék mellett az elmozdulás otthoni zsugorodást és szeizmikus aktivitást is okoz. Ne gondold, hogy csak az új épületek zsugorodnak. Különböző mértékben, a ház leül az egész "élet". Igen, néhány évvel az építés után csökken a zsugorodás mértéke, de a mozgás nem áll meg teljesen. Ugyanez vonatkozik a szeizmikusan aktív zónákban vagy a kőbányák közelében lévő épületszerkezetekre.

Megigazított csempe Cersanit Ariva (Lengyelország) 29x59,5 cm.

A lemezek síkjának hatása

A vágott élekre támaszkodva sokan elfelejtenek egy másik dimenziót. A kemencéből kilépve a csempe nem rendelkezik szigorú geometriával, de a szélei a legjobb esetben feldolgozottak, a web síkja érintetlen marad. Eközben a kerámia arcának görbülete a csempevállalók és a fogyasztók örök problémája. A minőségi csempe nagyon kicsi vízszintes hibákkal jár, de vannak. A varratok kiegyenlítik a hibákat, de a helyrehozott probléma feltárja a problémát.

A varrat nélküli kerámia csempe csak egy miniatűr "propeller" esetén lehetséges, és kívánatos, további kalibrálás mellett. Más esetekben ajánlott keskeny varratokat készíteni.

Burkolólapok finomított

 • Főzzük nagyon alaposan az alapot. Nem könnyű játszani a helyesbítés zsugorodásával, de általában összességében. Sokkal egyenletesebb egy egyenletes réteg elhelyezése, de az utóbbi ideális felület. A ragasztóanyag ugyanolyan vastagsága is fontos a keverék reakciója szempontjából a hőmérsékleti ingadozások szempontjából, a homogenitás pozitív hatást gyakorol a megfelelőségre.
 • Az alapnak erősnek kell lennie. Ez azt jelenti, hogy csak beton vagy cement-homok bevonat. Nincs gipszkarton, fa vagy más instabil anyagok.
 • Nagyméretű kijavításhoz professzionális kézi csempevágónak kell lennie egy kiterített ágyzal vagy különálló vezetékekkel.

A Rubi Slim Easy rendszer hosszú vezetékekkel és különálló vágóeszközökkel rendelkezik bármilyen formátumú csempék vágásához.

Suzuki tartó a Litokolhoz.

A kötény és az asztallap varrat nélküli kerámia gránittal van bélelve. Az aljzatokhoz, a vágáshoz és a hátlaphoz készült lyukakat vízsugaras vágással végezték.

hogyan lehet zökkenőmentes csempe?

Egy csempe FAP zökkenőmentesen vettem. hogyan kell elhelyezni? nem értett egyet az építőkkel. tanácsot? csempe 30,5 * 56 - és dekoráció 15 * 56.

a kereszteken túl nagy varrás.
új javítás nélkül helyezze el, javításra kerül - bármilyen deformáció lehetséges. hőmérsékleti deformáció ismét - a fürdőszobában és a WC-ben.

mély írta:
a kereszteken túl nagy varrás.

Milyen kereszteket beszélünk? A csempe zökkenőmentes.

mély írta:
új javítás nélkül helyezze el, javításra kerül - bármilyen deformáció lehetséges. hőmérsékleti deformáció ismét - a fürdőszobában és a WC-ben.

Sajnálom, kedvesem, mint a zökkenőmentes csempe vásárlása, nem kértem senkit tanácsért, de most emlékszem a deformációkra. Hol voltál korábban? Hát, adjuk el, vegyünk egy szokásos csomagot és csomagoljuk. Vagy várj egy csodát.

2bhead mondott valami hasznosat itt?

És mit mondhatsz hasznosnak?
A csempe néha megrepedt varratokkal. Azt akartad mondani, hogy azt mondják, tedd, kedvesem, minden rendben lesz, semmi sem fog feltörni?
Vagy hallani akarta, hogy a keresztekkel még jobban fog kinézni?

Nos, mindkettő nem igaz, ha a ház új, és a burkolólapok zökkenőmentesek. Az új ház deformációnak van kitéve, és a varrat nélküli csempe tökéletesen pontosan illeszkedik.

igen nem csak hallani akarták a tökéletes csempe lefektetését. például tanácsot kaptam az alábbiak szerint: a keresztezések helyett a papírkapcsokat (minimális varrás), egy második rugalmas ragasztót (mozgó alapra, egy harmadik rugalmas habarcsot, amely illeszkedik a csempehez.
A zökkenőmentes megjelenés még szebb.

A varrat nélküli csempe szépen tökéletesen néz ki varrat nélkül. És a varratok akkor feltételezheti, hogy van egy rendes csempe. Nos, minél kisebb a varrat, annál nagyobb a valószínűsége, hogy minden mozogni fog, és még mindig megtörik.

Zökkenőmentesen. Ha azt rendeltetik, hogy megrepedjen, akkor feltétlenül megtörni, mert rendszeresen megrepedt csempe látta, 6 mm-es varrással az új házban néhányszor. Csak raktárban lenne darab 5. Változás, akkor semmi probléma.

mély írta:
csempe 30,5 * 56

a méretem
1 mm-es varrással fektettem, vannak ilyen keresztek, a belső sarok 2 mm
nehéz hígítót törölni, víz áramlik a falba

Lehet, hogy nem értem, miért, de miért nem ragaszkodik ehhez a lapkához a GCR-hez? Hagyja, hogy a ház leüljön, a lemez nem ül le. Pontosan ezt tettem egy új épületben, és semmi sem szakadt el 1,5 évig

hl - bár nedvességálló még mindig elolvad. lazán. helyet eszik és TP.

megfelelő szellőzést biztosítson
kemény
ha ragaszt, de nem a profilokon, hogy nem eszik

Igen, világos, hogy a miénk. van elég doboz

Ragasztottam (Porcelanosa) ragasztóanyaggal a maradék rugalmasságot, ezért módosítottam a Knauf lágyítószerrel Kleber und Boden Elast. A dolog nem olcsó, de megéri. 2 évig függő, 2 betonfal és 2-GVL.

Baltiets. Azt írta:
A változás nem probléma.

Nincs varrat? A probléma és mi mást.

Do Home Yourself írta:
1 mm-es varrással fektettem, vannak olyan keresztek, a belső sarok 2 mm-rel vékonyabb, hogy törölje nehéz, a víz beáramlik a falba

A csempe pontosan keresztbe kerül, a minimális varrás kiderül. Szivárgás semmi nem fog, mert Ez a csempe vastag, 10 mm-es, és elég ragasztó van a varratoknál. A habarcsnak magas színvonalúnak kell lennie, nem pedig a piacon keletkező szemétnek, akkor könnyű belépni a színbe, és a varratok nem nedvesek. A fogyasztási habarcs kevés.

mély írta:
hl - bár nedvességálló még mindig elolvad. lazán. a hely evés.

GVL, és lesz boldogság.
By the way. zökkenőmentes csempe miatt vastagsága egyszerűen nem reped, de szükség van vágni egy nedves vágó almevállal. a lemezt.
És mégis azzal a vágyattal, hogy lecsapjon olyan lapokat, amelyekre már szükség volt. Nagyon érdemes, magas színvonalú és tisztességes munkát igényel, nem hívhat meg semmilyen munkást a sarkon, könnyen elpusztíthat egy falat. de itt minden valami önellátó volt, megvettem - és aztán elkezdtem gondolkodni, hogy mit tegyek vele. Tiszta orosz.
És sok szerencsét hoz magának a tovarisch!

A burkolólapok burkolása zökkenőmentesen történik

A modern bevonatok egyike a burkolólapok felületének, a parketta lécekhez hasonló méretben. A padló és a falak ilyen jellegű felüle- tének fő jellemzője az egyedülálló kép formájában megjelenített homlokzati szövet vizuális érzékelése.

Annak eldöntése előtt, hogy mennyire megfelelő egy olyan lehetőség, mint a burkolólapok varrása nélkül, meg kell határozni az ilyen típusú kerámiatermékek jellemzőit.

Mi ez a cikk?

A varrat nélküli kerámiák tulajdonságai

Az anyaggal való munka egy kiegyensúlyozott megközelítést, a meglévő készségek jelenlétét különféle felületek kikészítésében végzi. Ezért elfogadhatatlan, hogy véletlenszerűen véletlenszerűen vegyen be egy ilyen anyagot anélkül, hogy információt szolgáltatna a jellemzőiről és használatáról. Ez szomorú következményekhez vezet, és sokáig nem hitte el a döntés helyességét.

 1. Nem indokolatlanul, ilyen bevonatot varrás nélkül kerámia burkolatnak neveznek. Az elemeknek nincs élei a szélein. Ennek eredményeképpen a padlóra kerülnek, és maximálisan csatlakoznak egymáshoz. Ezért van a padlólap mintázatának nincs varrása. Ha a padlón vagy a falakon monolitikus varrat nélküli felületet kell végezni, válassza ezt a bevonatot;
 2. A varrat nélküli kerámia lapok méretei eltérőek lehetnek. Ezek olyan elemek, amelyekben a méretarány 20 cm 60 cm vagy 30 cm 90 cm;
 3. Az egyes elemek kialakításakor törekedni kell egy bizonyos felületi tulajdonság maximális értékének elérésére, amit specularitásnak neveznek. Még a legkisebb hibák a csempe helyén, hogy elérjék ezt az eredményt, rendkívül nehéz. Az egyenletes kompozíció nem fog kinézni, ami nyilvánvalóan rontja a vászon egészének benyomását;
 4. Az elhelyezések során felmerülő hibák nemcsak a szoba kialakításának vonzerejét tükrözik, hanem a lakás lakóinak és vendégeinek traumatikus helyzetét is okozhatják.

A helyesbítés technikái

Néhány esztétik nagyban szenvednek a monolitok hiányától a csempézett felületen. Az a vágy, hogy a bélést közelebb hozzák a monolitikus tökéletességhez, létrehozott egy különleges csempézett technológiát - helyesbítését (kerámiaélek befejezése). Ebből a célból egy speciális gépet használnak a porcelán kőzetgyártáshoz, ami megóvja az égetett és a préselt elemeket. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy a csempe világos geometriát adjon, ami ideális a csuklós elemek kialakításához.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a varrat nélküli burkolólapok kialakítását teljesen a varratok kialakítása nélkül végezzük. A hatás elérése teljes egészében még nem lehetséges. Mindazonáltal a helyesbítés lehetővé teszi, hogy sokkal szilárdabb bevonatot hozzon létre, mint egy szabványos cserépet. Ami a szélezett kerámiákat vonzza a fogyasztók szemében. A "zökkenőmentes" hagyományos koncepció, és a burkolólapok közötti távolság teljesen hiányozhat, vagy 0,1 és 1,5 mm közötti tartományban lehet. Ha rendes lapokkal néznek szembe, a rés ilyen szélessége nem biztosítható, mivel az újrakalibrálás zavarja.

A varrat nélküli burkolat előnyei és hátrányai

 • vonzó vizuális hatás érhető el, mivel nincs varrás a vászonon;
 • ugyanezen okból a gombafejlődés és a szennyeződések képződése megszűnik az elemek csomópontjaiban.

A technika hátrányai: a tömeggyártás az elemek homlokzatának egyenletességét lenyomja, ezért őrléssel alakra kell alakítani őket. Ez több időt és erőfeszítést igényel az egész befejező folyamat során. Ezenkívül, ha az elemek bármelyike ​​az üzemeltetés során kialszik az általános webről, az egész bevonat zavart okoz.

Eszközök és anyagok a munka számára

A javított csempékkel végzett munkákhoz a következő eszközök és anyagok szükségesek a mester arzenáljából:

 1. A nagyméretű korrigált csempe vágásához nagy kiterjedésű ágy vagy különálló vezetékek szükségesek;
 2. Suckers - könnyű kezelni a zökkenőmentes kerámiával. Préselt elemek megfogására. Kerülje a tapadókompozícióval való érintkezést;
 3. A csiszolótárcsa hosszának csiszolásához a gyémántlemezhez tartozó csiszológépet gyémánt csiszolóval és rugalmas kerekek csiszolásával kell a kívánt állapotba hozni;
 4. Egy kés segít a sima hézag kialakításában;
 5. A műanyag keresztezések hozzájárulnak a 1,5 milliméter vastagságú varratok létrehozásához;
 6. A fúga még a varratok kialakulásának legcsekélyebb pontján is szükségessé válik. Az utóbbi minimális szélességében történő csiszolás segíti a bevonat és az ízületek közötti tonális különbségeket. Erre a célra alkalmas rugalmas keverék jó tapadással. Fugu megegyezik a csempe hanggal.

Zökkenőmentes csempe technológia

Továbbá, ugyanúgy, mint a szabványos munkák facsarabos anyaggal, a varrat nélküli csempe lefektetése bizonyos előkészületeket jelent. Beleértve a bázis megfelelő formába juttatását az ilyen típusú munkákhoz.

Az aljzat felszíne ideális helyzete varrás nélküli csempék befogadásához azt jelenti, hogy rajta nincsenek repedések, zsetonok, gödrök és dudorok. A helyiség bármely részében az alapnak a jelzett hiba nélkül kell lennie.

A fa deszkák alapján zökkenőmentes csempe nem helyezhető el. Ezért a fa padlót leszerelték, és helyette betonozott esztricheket rendeznek. Ez a szükséglet könnyen magyarázható, ha figyelembe vesszük a fa tulajdonságait - ez a természetes anyag nagyon szeszélyes a hő-nedvességi ingadozások hatására. Végtére is, a nedvesség hatására megváltozott (szárított vagy nedvesített) fából készült deszkákat a ragasztóréteg deformálódásához vezet. És az eredmény a kerámia felületre repedés.

Annak érdekében, hogy megfeleljen a helyes feltételeknek az alapozás előkészítésében való rögzítéshez bizonyos követelményeknek megfeleljen. Például különleges követelményeket támasztanak a cement-homok készítmény előállítására, amelynek segítségével a felület szintetizál. A homok feltétlenül szitál, nagydaraboktól megszabadulva. A cement vásárlása előtt adja meg a kiadás időpontját. A választás kizárólag a "friss" összetételnél áll meg. Mivel az idő múlásával a cement elveszíti az eredeti tulajdonságait (ami nem nagyon fontos, például téglafalazáshoz), amikor egy varrat nélküli kerámia bevonatot készít, ez a pont biztosan felhívja a figyelmet. A cement minőségét az egységessége és a könnyen önthető képesség jellemzi.

A varrat nélküli csempe ragasztásának folyamata

Az eljárás itt kevéssé különbözik a tipikus cserép lefektetésétől. A munkához elő kell készíteni egy fúvókát, fúvókával, simítóval, golyóval, foggal, szinttel, gumi kalapáccsal, szivacsral, térdkékkel a hosszú térben, térdelő helyzetben.

Az egész folyamat több szakaszból áll.

 1. Az első elem helyének megjelölése és meghatározása;
 2. A csempe törlése és egy esetleges porréteg eltávolítása;
 3. A ragasztó előkészítése a gyártó utasításai szerint és egy beton alapra történő felhordása, a ragasztó egyenletes eloszlása ​​a felszín felett fogazott spatulával;
 4. Közvetlenül zökkenőmentes csempe lefektetés ragasztóval az egyes elemek hátoldalán. Fontos megjegyzés itt: a ragasztóréteg nem képezhet üregeket. Miután a csempe szorosan csatlakozik az alaphoz, gyengéden eltalálja a gumibotátot, így összehangolja és egyenletes felületet biztosít a burkolatnak. A csatlakoztatott elemet szintenként kalibrálják. A második csempe az első bezárásra kerül. És ellenőrizzék az egyenletességet. Eszerint járjon el, amíg az egész csempézett mintát létrehozza.

A csövekkel, kapcsolókkal ellátott helyeken az ajtószárny a vágóelemekhez csatlakozik, hogy az utolsó kívánt méretű legyen.

Miután a ragasztó megszárad, a varratokat (ha vannak ilyenek) dörzsölik a vászonra. Mivel a padlót nedves tisztításnak vetik alá, ez a lépés a fúga alkalmazásával nem javasolt kihagyni. A kompozíciót a bélés hangja alapján választják ki. A legjobb megoldás a fürdőszobában - fuga antiszeptikus adalékokkal a gomba és a penész ellen. A készítményt spatulával és egy szivaccsal dörzsöljük. A felesleges mennyiséget nedves szivaccsal tisztítják.

Annak érdekében, hogy a zökkenőmentes padlólap hibátlanul nézzen ki, a kezdőnek kicsit gyakorolnia kell a helyrehozott elemeket azokon a helyeken, ahol a munkateljesítmény minősége nem lesz olyan érzékelhető. Például a kamrában, az alagsori vagy a garázsban. Nem kétséges, hogy a varrat nélküli kerámiamintázatnak a padlón való eléggé óvatos gyakorlása pontosságot és türelmet igényel az előadóművésztől. Ráadásul tökéletesen folyékonyan kell beszélnie a technológia összes elméleti elemén, és képesnek kell lennie arra, hogy képes legyen egy tipikus anyaggal dolgozni.

Ragasztás nélkül csempék, vagy szakértők szerint

A burkolólapok levágása nélkül egyre népszerűbb. Továbbra is vita folyik arról, hogy szükséges-e a varratok a kerámiák alkalmazása során.

A cikk erre a kérdésre és a zökkenőmentes stílus technológiájára koncentrál.

Miért van szükség a varratokra?

Hagyományosan a csempék ugyanazokat az ízületeket kötik össze a csempék között, amelyeket ezután simítóval lezárnak. A varrat vastagsága műanyag keresztezéssel érhető el.

Milyen célok a varratok:

 • A kerámia agyagból készül, hajlamos a nedvesség vagy a hőmérsékletváltozás hatására kibővíteni. Tehát, ha kerámiákat helyeztek el egy fürdőszobában vagy egy konyharuhákban, akkor nem lehet varrás nélkül: a varratok lehetővé teszik, hogy "játssz" a csempe.
 • A kötések lehetővé teszik a kontraszton való lejátszást és érdekes vizuális effekteket. A világos kerámiák és a sötét habarcs szokatlan és eredeti, és a vörös kerámiák és a kék varratok kombinációja - extravagáns.
 • A széles csuklók segítenek elrejteni a kerámia burkolólapok hibáit. Ha a méretek néhány milliméterrel különböznek, akkor a csempe varrás nélkül hangsúlyozza ezeket a hibákat.

3 érv ellenzi a csempe ízületeket

 • Piszok és por keletkezik az ízületeknél, és idővel a nedvesség miatt megjelenik a penész.

A zökkenőmentes telepítésnek vannak előnyei és hátrányai, ezért dönteni kell az alap tulajdonságaitól, a csempe minőségétől és az Ön kívánságaitól függően.

Varrás nélküli fektetésnél nincs értelme:

 • Használt olcsó termékek. Az olcsó kerámiák méretbeli különbségeket mutatnak, így a gyönyörű, zökkenőmentes stílus még mindig nem működik.
 • Ha csempéket helyez az utcán. Az utcán a magas páratartalom, a hőmérsékleti ingadozások és a légköri jelenségek befolyásolják a burkolatot. A fazekasság játszik, a mérete változik, így a zökkenőmentes stílus nem lesz tartós.
 • Ne használjon zökkenőmentes telepítést, ha csempe meleg padlóra van szerelve.

Amire szüksége van a tökéletes stílushoz

 • Nagy formátumú minőségi lapok. A legtöbb esetben a zökkenőmentes formázáshoz nagy formátumú porcelánt használnak. A porcelán csempe nedvességtartalma 0,05%, kiváló fagyállóság és szilárdsági jellemzők. A népszerű méret 600x600, varratok nélkül a padlózat monolitikusnak tűnik.
 • Az elkészített bázis. A bázisnak tökéletesen kell lennie: a 3-5 mm-es csepp lecsúszáshoz vezet, és a zökkenőmentes telepítés az egyenlőtlenséget hangsúlyozza.

Melyik csempe közül választhat

 • Sima fazekasság. A kerámiák a széleken csiszolódnak, gyakran 1-3 mm-es méretben különböznek egymástól. A szélesség mentén a méret és a szélek közötti különbség látható lesz, ha a csempe varrás nélkül telepítésre kerül. És bár a csiszolást darálóval lehet megcsinálni, és minden egyes csempe számára személyre szabott, ez hosszú és fárasztó folyamat.
 • Módosított kerámiák. A helyesbítés a mechanikus vágás speciális módja, amely garantálja a vágásokat és az azonos méreteket. Nincsenek hajlítások és méretbeli különbségek. Ebben az esetben a javított csempe továbbra is rendes kerámia marad, az egyetlen különbség a megmunkálás módjában van.
 • Természetes kő: márványból vagy gránitból készült termékek. Ez egy elit anyag, amelyet nem mindenki engedheti meg magának. Használata gazdagítja a belső térséget, amely arisztokráciát és luxust hoz. Ideális a zökkenőmentes szereléshez, a természetes kő lapok legjobbnak tűnnek a monolit bélésnek. A monolitot a lemezek maximális illeszkedésével és további polírozással érik el.
 • Porcelán csempe. A porcelán cserépet magas hőmérsékleten sütjük. Az anyag nagy sűrűségű, nagy szilárdságú, nem veszi fel a nedvességet és nem bővül az idő múlásával. Ár-érték arány miatt a porcelán csempe népszerű bélés lehetőség. Ezután megfontoljuk a porcelánlapok telepítésének technológiáját.

Fektetési technológia

Alapítvány előkészítése

Az alapot por, szennyeződés, zsír vagy olajfoltoktól tisztítani kell. Távolítsa el az 1 mm-nél nagyobb cseppeket. Egy teljesen sík felület érhető el önterülő vegyületek alkalmazásával. Az ilyen keverékek segítenek eltávolítani a differenciál millimétereit is.

Nem szabad, mert a burkolat deformálódását okozhatja. A legjobb megoldás az erõsítõ háló feltöltése a fapadló felett.

És bár a burkolólapot fapadlóra helyezzük, a kiváló minőségű, zökkenőmentes falazat nem működik.

 • Mielőtt a munkát elvégezné jelölés. El kell döntenie, hogy mi lesz a stílus.
 • A ragasztót a padlóra helyezzük, a réteg vastagságát egy fogazott simítóval szabályozzuk, amely eltávolítja a felesleget.
 • Tedd fel az első töredéket. Következő csempe a lehető legközelebb a már megállapított csempe. Győződjön meg róla, hogy nincsenek üregek a csempék alatt, és a ragasztó vastagsága megfelel a gyártó ajánlásainak.

A csempézett munkák nem vághatók le. A vágott csíkok vágása megkönnyíti a cserépvágót.

 • Győződjön meg arról, hogy a csempe között nincs ragasztó.
 • Ellenőrizze a síkot az épület szintjén vagy szabályán. A csempe helyzetének kijavítása gumi kalapács lehet.

Az eredmény
Zökkenőmentes lefektetés - csempe behelyezése 1 mm-es varratig. Ez a legjobb a nagy formátumú porcelánhoz. Az alapot alaposan fel kell készíteni, tökéletesen szintet kell készíteni.

A cikkből származó tippek segítségével kiváló eredményeket érhet el.

Lehetőség van kerámia csempe varrás nélkül elhelyezni?

Szüksége van a csempe közötti varrásokra?

Ez a vita sokáig folyik. Szeretne látni zökkenőmentes kerámia csempe, és ez a jogod. Mint tervezési döntés, joga van az élethez. Különösen a tükörlapoknál. Nincs varrat - ezért nem kell lemosni és helyreállítani. Nedves helyiségekben a varratok még mindig penészedéssel vannak bevonva. Ez egy másik érv a csempe varrás nélkül.

Csempe a fürdőszobában varrás nélkül

De minden érmének hátrányai vannak. Ez, mint mindig, történelmi tény. A csempe zökkenőmentesen fektetett egy bérelt lakást. A munkát a múlt században végezték, de nem változtat semmit. A modern anyagok és a telepítési technológiák továbbra is fennállnak a problémák.

Az a tény, hogy a csempe ugráló sarkok voltak - a fele a baj. Ez a tulajdonos ízlése. Bár nehéz a burkolólapok varrás nélküli és a vizuális varratvonalak áthelyezése nélkül. Minden csempe, még a drága is, nem rendelkezik világos méretű és sarkokkal. Ezt úgy lehet látni, hogy egy négyzetet minden szöghez rögzítenek. Néhány szög 1-2 milliméterrel tér el a térből.

A varratok eltitkolják ezeket a pontatlanságokat. A csempevarrás szélessége fontos. Minél szélesebb a varrás - a kevésbé látható házburkolat. Annál inkább a szépség és a harmónia illúziója.

A fő probléma, ami számomra a fürdőszobában megteremtette a burkolólapot, varrás nélkül feküdt - víz volt.

Minden fürdő után kijött a fürdő alatt. És fél óra alatt lassan áramlott. Az árvíz csökkentése érdekében el kellett távolítani a zuhanycsapot és használni azt úgy, hogy a víz ne essen a csempere. Azt hiszem, ez a történet önmagában súlyos érv lesz, hogy kerámia csempeit varratokkal lefektethessük.

A csempék közötti varrások továbbra is fennmaradnak!

Ha nem csinálsz varrást a csempe között, akkor is ez lesz. Kicsi lesz, valahol háromszög alakú, nulla és két milliméter között, valahol nem lehet. De a csempe közötti rés továbbra is fennmarad. Idővel eltömődhet a porral és szürke vonal lesz. Ez különösen érzékelhető a könnyű burkolaton.

A csempe jobb szögének hiánya nemcsak a Szovjetuniótól származó olcsó cserép esetében jellemző. Ez megtalálható a modern termékek Spanyolországban vagy Olaszországban.

A különbség a sarok sarka.

A különbség annyira észrevehető, hogy a burkolólapok közötti vastagsága 1 mm (alternatíva a burkolólapok nélkül). Ha 3 mm-es varrást készít. akkor a különbséget általában nehezen látható a varratok kitöltése után.

Bár a jó geometriai kerámiák esetében a csempék közötti távolságot egy milliméterrel megteheti. A fényképen a konyhai csempe (munkapad) 1 mm-es résekkel (keresztek) lettek lefektetve. A második képen ugyanaz a csempe a töltések után.

Csempe minimális rések a varratok

Csempe "szinte varrás nélkül"

Az öltések erőt adnak.

Egy másik érv a csempék közötti varrás javára a kötőelemek szilárdságának növelése a bázisra. A csempe közötti ízületek tömítése közös monolitot hoz létre. Ez különösen észrevehető, ha meg kell változtatni a pin up csempe. Ha nem távolítja el a habarcsot a csempe ízületéből, akkor a bontás aláássa az egész réteget.

Részletesebben itt található a "Tiled seam"

A ragasztókeverékek gyártóinak ajánlása.

És az utolsó érv Ez az ajánlás a keverék csomagolásán látható a kerámia burkolatok ragasztására:

"Nem javasoljuk, hogy csempéket készítsenek. A csempék szélessége nem lehet kisebb, mint 2 mm. "

Csemperagasztó gyártó ajánlás.

A nagy formátumú csempeburkolatok megmunkálásával kapcsolatos érdekes információk (amelyekre szinte semmilyen figyelmet nem fordítanak) a varratok nem kevesebbek, mint 4 mm.

Nem könnyű előidézni, és csak abban az esetben elkülöníteni magunkat a reklamációktól. Vannak tények:

A fürdőszobában saját kezűkkel burkolólapok elhelyezése: a teljes technológia A-től Z-ig működik

A kerámia csempe a nedves helyiségek hagyományos befejező anyaga. Hosszú élettartamú, látványos megjelenésű és könnyen tisztítható. De ahhoz, hogy mindezek a tulajdonságok valóban megjelenjenek - a csempeeket megfelelően kell elhelyezni.

A technika sérti a forgácsolást, repedéseket a bevonatban, amit nem lehet megjavítani. Ezért bárki, aki úgy gondolja, hogy a fürdőszoba kezelése saját kezűkkel történik, egyszerű kérdés, javasoljuk, hogy alaposan tanulmányozza a technológiai munkák árnyalatait. Ez rájuk, részletesebben foglalkozunk.

Technológiai csempék: finomságok és fontos árnyalatok

A falakon és a padlólapokon végzett munkák sorrendjét többször is ismertetjük honlapunkon. Ezért csak fontos szempontokra összpontosítunk.

Meg kell szintelni az alapot

Minél simább az alap - annál könnyebb egy lakónak csempézni, mert ugyanolyan vastagságú ragasztót használ az egész helyiségben. Ha a falak görbe - ha a ragasztás egyenetlenül esik, üregek jönnek létre, és a csempe néhány év múlva lemerül. És a padló elkezd elszakadni vagy felrobbanni.

Még egy profi sem képes meghatározni a falak vagy a padló egyenletességét. Esetünkben feltétlenül ellenőrizzük a falakat egy kötélen (súly a kötélen). A kötél végét a vizsgált fal közelében lévő sarokban és mennyezetre kell felhúzni, és a súlyt szinte a padlóra (1-2 cm) kell csökkenteni.

Ha a feszített kötél nem illeszkedik a falhoz, akkor az alapot ki kell egyenlíteni. Ehhez tegyen egy címkét a falra, amely a mért szomszédságban van. Ezért meg kell vizsgálni az összes falat.

A nemek szakemberei a víz vagy a lézersugár görbületét ellenőrzik. De az ilyen eszközök nem lehetnek a házban. Vásároljon a fürdőszobában? Egy extra pénzpazarlás. Két fecskendőt és egy 1,2 mm átmérőjű csepegtetőt vagy más átlátszó tömlő hidraulikus szintet tud készíteni.

És ha a fürdőszoba kicsi, akkor a két méteres rack-szint mellett juthat el, és a jelzőtáblákat legfeljebb 0,5 m távolságra húzhatja egymástól. Fémből készült profil (amelyhez gipszkarton lapokat csatoltak) jelzőként használják.

Helyezze a profilokat az oldatba, és helyezze a kis padlóba a fürdőszoba padlójának peremén.

Az esztrich magasságáról döntsön előre. A fürdőszobában a padlónak 0,3-0,5 cm-rel alacsonyabbnak kell lennie, mint az összes többi padlónak, annak érdekében, hogy megakadályozza az egész lakás áradását vízszivárgás esetén.

Tehát, amikor az alapot egyenletesen előre beállítjuk, a kész padló teljes magasságát kiszámítjuk a már lefektetett burkolattal, és becsüljük meg, hogy hány cm-t kell kitölteni az esztrichhez.

Hogyan vízálló a padló

Egy másik fontos árnyalat, amikor a csempe burkolatát a padlón vízszigetelő alap. Ha nem élsz az első emeleten, akkor mindenkinek esélye van a szomszédok elárasztására alulról. Ezért ki kell zárni a szivárgás lehető legkisebb lehetőségét is.

Ne tévesszen meg arról az információról, hogy a fürdőszobáját vízálló a hagyományos műanyag burkolattal. Még egy nagyon sűrű film egy beton esztrich alatt is gyors ütemben összeomlik, mivel nem erre van szánva. 4-5 év elteltével a vízszigetelés teljesen megsemmisül.

Ezért, mint vízszigetelő anyagokat, csak a gyakorlatban bizonyítottnak ajánljuk: tetőfedő anyag, bitumen vagy ömlesztett kompozíció polimerekkel.

 • Minden tisztított és alapozott padlóburkolat + 20 cm-es falburkolat bitumenes maszkkal borított.
 • Az átfedő ruberoid felborult, és megragadta a falat. Az égő áthalad az ízületeken, hogy szilárd, hermetikus "vályú" legyen.
 • A korszerűbb kompozíciók - folyékony - polimer adalékokkal rendelkező cement alapúak. Ezeket csak egy vékony rétegben helyezik el, mint egy esztrich.

A primerek alkalmazásának sajátosságai

Az esztricheknek a csempe behelyezése előtt kell alapozni, hogy növeljék a felület tapadását az alapra, és csökkentsék a ragasztóanyag fogyasztását. A kész talajt nem hígítják, hanem a gyártó által javasolt arányban használják.

Ezeket egy széles festékkefével, maklovitsy-vel mossák, miután korábban eltávolították a porból és törmelékeket a betonból.

Fontos, hogy a primert helyesen alkalmazzuk. A kefét nem csak a felszín fölött kell mozgatni, hanem le kell nyomni, mintha a megoldást az alaphoz dörzsölné. Az a jel, hogy a beton talajjal telített, kiálló fehér hab lesz. Ez azt jelenti, hogy megállíthatja az impregnációt.

Könnyebben alkalmazható az első talajréteg este, hogy a megoldás teljesen felszívódjon és száraz legyen reggel előtt. A második műveletet követően meg kell várni, amíg a beton elnyeli a nedvességet, de nem szükséges várni a teljes száradásra. Megkezdheti a kerámiák elhelyezését.

Ragasztási alkalmazási szabályok

A ragasztós habarcsot a padlóra egy fogazott simítóval, amelyet az öltözők a "fésűnek" neveznek. A ragasztó lapos éle eloszlik az esztrichen, és a fogak eltávolítják a felesleges és a szintet.

Fontos, hogy a megoldást csak egy irányban terítse a spatula fogazott oldalával.

Mielőtt a ragasztót felhelyezi a csempere, nézze meg a hátoldalát. A legtöbb gyártó hagy egy speciális nyilat, amely megmutatja, hogy a ragasztó oldat melyik irányban kell elhelyezni (a csempe mentén vagy a csempe felett).

Elvileg egy miniatűr fürdőszobában ez az árnyalat nem annyira fontos, de a nagy fürdőszobákban, a technológia megsértése miatt a varrat vastagsága megváltozhat (szűkít vagy kibővít).

És most a fő árnyalat: a ragasztócsíkok a padlón és a burkolólapon, amikor a tojásnak merőlegesnek kell lennie egymással, azaz ha a padlón lévő ragasztóhornyok a helyiségben haladnak, akkor a burkolaton át kell helyezkedniük.

Egy ilyen köteg a legerősebb, és teljesen megoldja az interglaciális teret.

Lefekvéskor szükségem van keresztre

A csempezel kapcsolatos tapasztalatok hiányában a problémás pont a varratok ideális szélessége marad, mivel amikor az első sorban a milliméteres elmozdulást teszik ki, a jövőben vastag varrat keletkezik. Annak érdekében, hogy ugyanazt a varratméretet megőrizze, szükséged lesz keresztre.

Felhívjuk figyelmét, hogy ezek az alkatrészek különböző vastagságúak. A legvékonyabbak - 1 mm-nél - csak zökkenőmentes felszerelésre vagy tervezőcsempékre használhatók, amelyekkel csak szakemberek dolgozhatnak.

A szokásos olcsó cserép a falakon vásárolni keresztezze 3-4 mm vastag. A padló általában 5 mm vastag keresztezéssel van ellátva.

A keresztezések rugalmasságát előzetesen ellenőrizni kell. Ha rossz minőségű műanyagból készültek, könnyedén megtörik. A kiszáradt oldat kivonása során előfordulhat, hogy a keresztezések egyes darabjai megszakadnak, és a varratokba ragadnak. Ki kell találni valami éleset.

A kvalitatív keresztezések hajlottak, rugalmassá váltak, de nagyon nehéz megszakítani őket.

Mi és mikor dörzsölje a varratokat?

Még akkor is, ha a lehető leghamarabb befejezni kívánja a telepítést - az összecsomózást egy-két napra el kell halasztani. A ragasztó oldatnak teljesen száraznak kell lennie.

Ha a száraz keveréket vízzel hígítjuk, győződjön meg róla, hogy konzisztenciája nem túl ritka vagy vastag. Ritka lesz a falakról, és nem tölti meg teljesen a varratokat, és túl vastag leveleket hagy az ürességben, ahol a nedvesség könnyen behatol. A normál konzisztencia nagy zsírtartalmú tejfölléknek tűnik, ami egy kanál.

Csiszolt egy kis gumi spatulával. 3-4 óra múlva meg tudja erősíteni a munkát az ujjaival. Ha észreveszi, hogy vannak lyukak a habarcsban, hiányoznak a területek - viseljen gumikesztyűt és alkalmazza a megfelelő mennyiségű habarcsot az ujjaival.

A felesleges burkolólapokat száraz ruhával kell lemosni. Ez menteni fogja a csíkok csíkjait, és nem kell többször lemosnia. A szivacs is alkalmas, de ismét száraz.

Egy nap után a csempe nedves ruhával mosható.

Ha a technikától való eltérések indokoltak

A nem szakembereknek ajánlani kell, hogy a csempeit a falról lefektethessék, mivel a habarcs a padlón, a megoldás részeiben, a szerszámokon, sőt a csempe felett is repül. De ha a kádat a helyiségben megváltoztatják, azt a kész, csempézett padlóra és a falvázlatra szerelik fel.

És akkor felmerül a probléma, és hogyan kell a padlózatot eredeti állapotában megtartani? A kimenet a következő:

 • csempézze a padlófelületet, ahol a kád felhelyezhető;
 • helyezze a készüléket a helyére;
 • akkor a csempe a falakon fekszik (az alsó sor kivételével);
 • és a végén - töltse befejezni a padló és az első sor a falak.

Egy másik munkamódszer lesz a zuhany telepítésekor.

 • Először az összes kommunikáció telepítésével öntsön egy padlót a fülke alá.
 • Burkolólapok.
 • Vágja le a padlót a zuhany alatt. A cserép lejtése a leeresztő nyílásba kerül.
 • Helyezze a csempe a padlón lévő többi helyre.

Telepítési hibák: hogyan lehet a hibákat kijavítani?

Természetesen a technika elsajátításakor lehetetlen mindent tökéletesen megtenni. Pontosítások lesznek, de időben meg kell látnod és korrigálni kell őket. Amikor az oldat megszárad - eltávolítani a hibát, sajnos, ez nem fog működni, meg kell szakítani a csempe.

A csempe "lépések", és nem ugyanabban a síkban

Az ok - a fal síkjának megsértése. Ha nincs tökéletes vízszintes, akkor a függőleges varratok fokozatosan eltolódnak. A hiba kijavítása érdekében az első sorban szükséges a csempék vágása a megfelelő vízszintes vízszintesítés érdekében.

Ha hibát észlel, amikor a fal majdnem bélelt, keresse meg a sorot, ahonnan az elmozdulás elkezdődött, és varrja össze a varratokat. Az alsó varrat rögzíthető egyezményekkel vagy ékekkel és különböző vastagságú ponyvákkal.

A padlólapok lépcsőkben is mozgathatók, ha a fal szöge nem egyenes. Ezért előzetesen ellenőrizze, és mikor helyezze el a csempe vágólapokat a szög fenntartásához.

A csempe esett ki a sorból

Ha látja, hogy a sorok egyik lapja egy kicsit eltorzult, a vízszintes eltolódott, akkor elfelejtett beilleszteni egy keresztet a varratba (vagy leesett).

Javítsd ezt úgy, hogy a keresztet helyes helyen helyezzük el, majd a burkolólapot a szomszédosakhoz ragasztjuk. Az agyag fáradt lesz - és a csempe a helyén ül.

A csempe süllyed

Látszólag látható, ha néhány csempe túl beágyazódik a megoldásba. Egy közös síkból kiütöttek. Az ok - rossz minőségű ragasztó. Vagy egy egyenetlen rétegben alkalmazták, vagy elszalasztotta a széles körben elterjedt vélekedést, hogy ragaszthat egy pontot.

Egyes kézművesek csak a csempe sarkában kengetik a ragasztót, azzal érvelve, hogy ez elég a rögzítéshez. De ez a megtakarítás, és ahhoz a tényhez vezet, hogy a csempe átesik az általános háttéren.

A hiba eltávolításához csak akkor távolíthatja el a lapkát, és egyenletesen eloszthatja, de valószínűleg el kell távolítania az egész sorot (ha minden csempét észlel).

By the way, pont alkalmazás lehet provokálni törés a csempe. Szárításkor a ragasztó feszülni fog a sarkoknál, és egy olcsó csempe el tudja indítani a pókhálót.

Dömping a varratokba

Hasonló hiba lép fel, ha rosszul simították ki a varratokat, mielőtt a fugázást vagy túlságosan folyékony összetételű bevonatot keltették volna. Távolítsa el ezt azáltal, hogy teljesen eltávolítja a habarcsot, megszünteti a varratokat és új habarcsot újratölt.

Különböző hosszúságú csempe

Még egy tételben is a csempe hossza vagy szélessége változhat. Hagyja, hogy ez a hiba minimális legyen, de a falon észrevehetővé válik. Ezért a befejezők egy sor csempét vesznek a különböző dobozokból. Így nagyobb valószínűséggel elrejti a kalibrációs hibát.

Ha a csempe már le van fektetve - távolítsa el, és vegyen fel egy másikat, amelynek mérete megegyezik a szomszédos csempékkel.

Tippek kezdőknek

 • Ha a csempe közé kerülnek mintázott, dekoratívabb, akkor előre egy ceruzával jel a falon a helyét a leszállás, hogy a lefektetés során ne felejtsd el.
 • Először is készíts el egy mintát a padlón a következő szobában, hogy lássam, tetszik ez a csempe elrendezésnek. A falon, hogy megváltoztassa a tervezési lesz túl késő.
 • Ne alkalmazzon erőt a csempék behelyezésekor. A megoldásnak nem szabad kitágulnia a varratokban. Ha ez történik, azonnal távolítsa el a felesleget.
 • A forgács elkerülése érdekében csak egy gumi sisakkal kell elmélyíteni a cserépet.
 • A falak felé nézve várja meg az első sor kiszáradását, majd helyezze el a második helyet. Ez megkönnyíti a sík illesztését, és az alsó burkolat nem fog feltérképezni.
 • Ha a kívánt színű fugák nem voltak a boltban - vásároljon fehéret, és adj hozzá egy csepp színt a kívánt színhez. Csak azonnal határozza meg, hány cseppet és mennyi száraz keveréket ad hozzá, hogy ha újra gyúrja, nincs különbség az árnyékban.

Jobb, ha az első lépéseket a csempe lefektetése nem a fürdőszobában végzi, hanem egy sokkal szembetűnőbb szobában - egy szekrény, egy konyha (a bútorok mögött), hogy kitöltse a kezét. A fürdőszobákban sarkok és készülékek jobb minőségűek, némi tapasztalattal. Kevesebb harc lesz, elrontott idegek és hibák!