Legfontosabb > Csapok

Hogyan kell törődni a kerámia lapokkal?

Hófehér fürdő, ragyogó, csillogó, csillogó, csillogó csempe, csillogó szépség - gondolod, hogy ez egy divatos magazin képe? Semmi esetre sem. Semmi sem lehetetlen - bárki akár egy mesés fürdőszobának is tulajdonosa lehet! Természetesen a sárguló zománc és az elhalványult falak olyan nehéz elhiszni, de ha türelmük van, a megfelelő ismeretekkel alátámasztva, akkor a fényes tökéletesség újjáélesztése nem nehéz. Szóval, hogyan kell törődni a csempe, hogy a tisztás otthona csodálkozik a frissesség és ragyogás?

tartalom

Nem tud állni ünnepségen csempével? ↑

Egyesek tévesen úgy vélik, hogy a tartós cserép minden kísérletet elvisel. Nem az. Valóban ez a befejező anyag tartós és ellenáll a különféle hatásoknak, de ez egyáltalán nem zárja ki annak óvatos kezelését.
Például egy fényes felületű csempe nem tolerálja a csiszolóanyagok és a fém kefék használatát. A tisztítás után nem észlel semmilyen karcolást, de a fény ragyogóan nem lesz az eredetivel. Emellett ne használjon fel olyan savalapú termékeket, amelyek károsíthatják a nem védett varratokat.

Ez fontos!
A kémiai reagensek hatása ellenáll az epoxi festékekkel bevont varrásoknak.

Annak érdekében, hogy a csempe hosszú ideig örömet szerezzen a fényességben, csak speciális eszközöket kell használni, az ápolószerek használata például a kályhák vagy a fürdőszobai szerelvények mögött elfogadhatatlan.

A modern piacon, hogy hogyan lehet tisztítani a csempe a fürdőszobában kínál sok választ, de a porok, beleértve a homokot vagy horzsolást, valamint a szappant tartalmazó zsírok, jobb elkerülni. A szennyeződéseket puha, sörtéjű ecsettel kell ellátni, amely finoman eltávolítja a plakkot és a foltokat a bevonat károsítása nélkül.
A matt burkolólapokat emulziókkal kell mosni, amelyek után nem lesz felesleges a színeződésre utaló viaszkréteget alkalmazni.

Népszerű és innovatív módszerek ↑

Jelenleg nincs hiány a háztartási vegyi anyagokból. A háztartási cikkek boltja számos lehetőséget kínál e tisztításhoz. Itt megtalálja mind a fürdőtisztító porokat, a padlómosó géleket, mind a csempeemulziókat. A sürgető problémát tükrözi, mint a fürdőszobában lévő csempe mosásához és a pulton található számos edényt vizsgálva, a kérdés önkéntelenül megkérdőjelezi a kérdést: vajon a vegyipar újonnan vívott eredményei annyira hatékonyak-e hirdetni?

[id = "1" title = "Hirdetés a szövegben"]

Csökkentse az innováció érdemeit senki sem. Ezek az alapok jóak. A készítményben lévő komponensek és bioenzimek szagtalanítása, a kellemetlen szagok és ásványi lerakódások kiküszöbölése. A fertőtlenítőszerek segítenek a baktériumok elleni küzdelemben, és az aromás adalékok lila vagy friss citromfű illatával tölti meg a házat.

Fontos megérteni, hogy nincs egyetemes orvosság a mindennel kapcsolatban, ezért figyelmesen olvassa el a címkén lévő címkéket. Tehát, ha a padlót fürdősapkával mossa, ami tartalmazhat krémet, problémamentesen lemoshatja a zománcozott felületről, foltok lehetnek, ami nagyon nehéz lesz eltávolítani.

Mindazonáltal az időméréses "nagymamák" módszerek nem veszítik el a jelentőségüket, mert nem igényelnek különleges kiadásokat, és még mindig nincsenek hatékonynak.

Hogyan kell lemosni a csempe a fürdőszobában jobb ↑

Friss virágzás mosható normál mosogatógéppel. Adja hozzá a vízhez, a szivacsot, a kapott szappanoldatot a csempere helyezze. Hagyja 5-10 percig, majd tisztítsa meg a felületet tiszta vízzel.

Ez fontos!
Törölje le a csempeit törülközővel vagy mikroszálas törlőruhával.

Ha a csempe nagyon piszkos, akkor hatékonyabb fegyverre van szükség - szódával. Nedvesítse fel a felületet, egy kis szódát a szivacsra, és óvatosan törölje le a csempe. Próbálja meg ne túlzottan dörzsölje - megkarcolódhat.

A fehérítő segít abban, hogy a fehér csempe előkelő megjelenésű legyen. Vízzel fel kell oldani, permetezni kell a bevonatot szórópisztollyal 5 perc elteltével, törölje le a burkolólapot nedves ruhával. Valószínűleg nem mindenki élvezi az éles szagot, de elfelejtheti a penészgombákat és a baktériumokat.

Az egyik leghatékonyabb asszisztens, amely felszabadítja a tartós szennyezést, az ecet. Egy spray palackot használva az ecet lényegét a csempe felületére fektessük, a felszínre keféljük, várjunk néhány percet, és mossuk le.

Ez fontos!
Az ecetet az alábbiak szerint kell hígítani: 3 evőkanál 1 liter vízre.

By the way, az ecet egy méltó alternatíva a fehérítő por, enyhébb mind a cserép és a bőr.

Azok, akik nem tudják elviselni az ecet szagát, javasolhatják, hogy tisztítsák meg a cserépet citromsavval. Egy szivacsot kristályokba merítsen, kezelje a problémás területeket, öblítse le.

Nagyon fontos árnyalat ↑

Tapasztalt háziasszonyok tudják: a csempe megmosása a siker fele, a legfontosabb az, hogy a feldolgozás után szárítsák meg a burkolólapokat. Ezt a nagyon fontos pillanatot sokan nem fogadják el, hiába.

[id = "2" title = "Reklám a szövegben"]

A szövetnek nedvességet kell felszívnia, így nincs maradvány. Ideális ebben az esetben a mohair (csak az, amelyik nem tör fel), mikroszálas vagy bambusz törölköző, amely nem hagy elmosódásokat vagy foltokat.

Le a tisztító termékek! ↑

Tudod, hogy tisztán tisztíthatja a csempe anélkül, hogy nagy erőfeszítéseket tenne, és a kémia használata nélkül? Nem hiszek? Ezután találkozzon személyesen a melaminszivacsral. A gyönyörű találmány titka ez a melamin hab, amely behatol bármilyen szilárd felület pórusaiba, eltávolítja a piszkot, foltokat és virágzik, hagyományos eszközök nélkül.

Az érdekes dolog az, hogy minél kevesebbet próbálsz, annál hatékonyabban működik. Most, még a legösszetettebb, régi foltok is néhány perc múlva lemosódnak. A vállon lévő szivacs nem csak csempe: vízvezeték, fürdő, tükrök - minden újszerűen ragyog.

Néhány tipp ↑

 • a munkát gumi kesztyűben kell elvégezni, tekintet nélkül a kiválasztott tisztítási célra;
 • a csempe rendszeres karbantartásához az üveg és a tükrök tisztítására szolgáló megoldás illeszkedik;
 • csempe elkezd mosni az alját, és törölje - a tetején;
 • a fehérítő varratok lehetnek hidrogén-peroxid, amely nem szükséges mosni;
 • csiszolt csempe tisztítás után masztikus, fényes ecettel.

Videó: tisztítsa meg a gőzgenerátort ↑

Gyorsan, fenyegetés nélkül és könnyen tisztítható a csempe a fürdőszobában, egy porszívó egy gőzfejlesztővel vagy egy kompakt háztartási gőzfejlesztővel segít:

Most már tudod, hogyan mossa meg a csempe a fürdőszobában, és forgassa a képet a magazinból olyan valósággá, amelyből lehetetlen elnézni. A valóság tiszta és tisztaságú.

Hogyan kell törődni a csempékkel?

A cserép és a kerámia gránit megbízható, környezetbarát és leghatékonyabb bevonat a többi anyaghoz képest. Nagy kopásállósággal, tartóssággal és könnyű karbantartással büszkélkedik. Az utóbbi és mondja.

1. Falcserép

Hogyan törődjünk? Kisebb szennyeződés esetén törölje le a felületet nedves szivaccsal, majd puha, száraz ruhával. A kimagasló szennyezettség érdekében használjon ablaktisztítót vagy gyengén lúgos háztartási mosószer meleg oldatát (szükség esetén növelheti a koncentráció koncentrációját).

A falburkolatok nedves tisztítása havonta legalább egyszer szükséges. Hígítsa a speciális mosószert meleg vízben, majd helyezze a csempere. Ezután törölje le rongyot vagy szivacsot, tiszta vízzel törölje át a felületet, majd rongyot szárítsa meg.

Mozaik gondozás

Hogyan törődjünk? Rendszeres ellátás, amit a mozaiknak szüksége van. Ha elkezdi a helyzetet, a tisztításra tett erőfeszítések titániát igényelnek: a vízkőzetet vagy a zsírt több száz varratból kell megtisztítani. A legjobb, ha pH-semleges mosószert használunk. Ehhez a terméket 5-10 percig fel kell használni a felületre. Utána - öblítse le és távolítsa el a felesleges folyadékot.

A zsírfoltok eltávolításához használjon zsíroldó szereket. Annak érdekében, hogy a varratok a legjobban nézzenek ki, évente kétszer speciális módszerekkel dolgozzák fel őket - megakadályozzák a penész, a baktériumok és gombák megjelenését.

2. Padlólapok

Hogyan törődjünk? Használjon porszívót, puha sörtéjű kefét és puha ruhát a szemét tisztításához. Ne felejtsük el, hogy a kerámia csempe nem rendelkezik ütésálló tulajdonságokkal. Ezért ha lehetséges, akadályozza meg, hogy a nehéz tárgyak ne essenek a padlóra. Nagyon kívánatos egy szőnyeget elhelyezni a folyosón. Megvédi a kerámia lapok felületét a karcolásoktól, homoktól, finom kavicsoktól az utcáról.

Annak elkerülése érdekében, hogy karcolja meg a burkolólapot a bútor mozgatásakor, használjon törülközőket.

Kerámia gránit gondozása

A kerámia gránit felületének ápolása egyszerű. A fokozott kiaknázással rendelkező helyeken jobb a matt kerámia gránit használata - ideális egy teraszra, és polírozva "gyökeret gyökeret" egy házban vagy egy lakásban.

Csiszolt kerámia granit

A matt kerámia granit gondozása egyszerűbb, mint polírozott vagy lappatirovanny esetében: előkezelésre nincs szükség. Igen, a karcolás ellenállása és a károsodás nagyobb lesz. Az intenzív használatban lévő helyeken eldobhatja a monofonikus burkolólapokat és a márkanév színeit, mert minden szennyeződés látható.

Hogyan törődjünk? Ecset vagy vákuum a szennyeződést. Ezután tisztítsa meg a padlót speciális, matt kerámia granit termékekkel. A mikroszálas mop ideális erre a célra. Annak érdekében, hogy a bevonaton ne legyen folt, azt többször törölje száraz, tiszta ruhával.

Polírozott és lappozott kerámia gránit

A polírozott és az lappirovanny kerámia ugyanolyan hosszú élettartamú és tartósságú, de különleges gondosságot igényel. Javasoljuk, hogy korlátozzuk az anyag használatát az étkezési helyeken és olyan helyeken, ahol olajokat és különböző színezőanyagokat tervezünk.

Hogyan törődjünk? Mossa kerámia granit padlót nedves rongykoronggal speciális tisztítószerrel. De mielőtt folytatná ezt a lépést, tisztítsa meg a padlót porszívóval (csak puha kefét használjon). Törölje le a vízre eső vizet: kiszárad, foltokat hagy.

Annak érdekében, hogy a polírozott és lappangott kerámia gránit könnyen tisztítható legyen, kezelése elején különleges tömítőanyagokkal kell kezelni. Feladatuk az, hogy lezárják a pórusokat a felületen, és így az anyag jobban ellenálljon a felületi szennyeződésnek. A porcelán kőzet padlóján egy speciális edényt használjon széles ecsettel, és hagyja teljesen megszáradni. Egyes termékek zsíros foltokat hagyhatnak - kövesse a használati utasításokat.

Kerámia cserépápolás

A kerámia burkolólapok megfelelő gondozása sok éven át segít a vonzónak, mint azonnal a felszerelés után. A minőségi ellátás aranyszabálya két szóval fejezhető ki: a szabályosság és a gyakoriság. Minél gyakrabban hajtja végre a csempe tisztítására vonatkozó eljárásokat, annál hosszabb ideig "újszerű" állapotban marad. Könnyen megtehető, elég, hogy kövesse a meglehetősen egyszerű ajánlásokat.

Kerámia burkolólapok tisztítására szolgáló eszközök és anyagok

műszerek

A tisztítás megkönnyítése érdekében használja a megfelelő eszközöket. Először is a kerámia burkolólapok tisztításához:

Figyelem! Tisztítás közben ne használjon ecsetet kemény (vas) sörtékkel.

anyagok
 • Tisztítószer;
 • a víz;
 • Víztaszító ízületekhez.

Óvatosan vegye figyelembe a kerámia burkolólapok tisztítására szolgáló mosószer kiválasztását. Azok, amelyek savakat tartalmaznak (például klór hozzáadásával), és amelyek tartalmazzák a csiszolószemcséket is, nem alkalmasak a karbantartásukra - bizonyos típusú csempék könnyen karcolódnak, és ez azzal a következménnyel jár, hogy a piszok elkezd behatolni a kerámia pórusain, ahonnan szinte lehetetlen eltávolítani. Ezenkívül a zsírokat és zsírsavakat tartalmazó kozmetikai szappanok is foltolhatják a cserépet, és nem moshatják le.

Tipp: A csempe melegvízzel történő kezeléséhez a legjobb, ha egy kis ammónia vagy üvegtisztító adódik hozzá - az ilyen tisztítás után a kerámia csempe újszerűen ragyog.

A kerámia burkolólapok kezelésének eljárása

A kerámia burkolólapok gondozása két szakaszból áll: az első módszer száraz módszerrel távolítja el a durva szennyeződéseket és porrészecskéket, a másik pedig tisztán tisztítja a felületet.

Szárazon tisztítsa. Mielőtt elkezdi mosni a felületet, vákuumban kell lennie, vagy alaposan öblítse le egy puha, száraz kefével, majd gyűjtse össze a süllyesztett szemetet. Ez különösen fontos, ha a burkolólap padlóburkolat.

Nedves tisztítás. Enyhe tisztítószert használva a szalvétra törölje a csempe felületét könnyű körkörös mozdulatokkal, majd meleg vízzel öblítse le és ammóniával adjon hozzá. Ha a felületen foltok keletkeznek, hagyja a tisztító oldatot egy ideig, majd törölje le puha szivaccsal.

Tanácsok a kerámia cserépápoláshoz: A zsírszennyeződés könnyen eltávolítható szódaoldattal, vérfoltokkal - hidrogén-peroxiddal. Ha a csempe foltos tollakkal van festve, ami gyakran akkor történik, amikor gyermekek vannak a családban, próbálja meg eltávolítani a gyermekek "művészetét" a szokásos fehérnemű oldattal.

Befejezés gombra. Ebben a szakaszban egy védőbevonatot helyezhet a csempere, és speciális varianciákkal kezelheti a varratokat a víz behatolása ellen, és megakadályozza a penész- és gombafejlődés kialakulását.

A szennyezés elleni védekezési intézkedések

A csempézés megkönnyítése érdekében olyan intézkedéseket alkalmazhat, amelyek megvédik a csempe szennyeződését. Ezek mechanikai és kémiai részekre oszthatók.

 • Mechanikai. A kerámiacsempék ritkább használatához használjon rostélyt a bejárati ajtóhoz, és mögötte egy kemény bolyhos szőnyeg. Ez az egyszerű intézkedés megkönnyíti az ellátás megkönnyítését, késlelteti az utcai por és a homokot a lakás bejáratánál.
 • Kémiai. A kerámia burkolat felülete egy speciális összetevővel bevonható, amely csökkenti a ragasztó képességét - a szennyeződés kevésbé lesz ragadt, a tisztítás kevésbé gyakori. Ezenkívül a csemperagasztó illesztéseket speciális, vízzel szemben ellenálló készítménnyel kell kezelni - ezt évente legalább két-három alkalommal kell elvégezni.

A csempeit saját kezünkkel tisztítjuk

Hogyan kell tisztítani a csempe a fürdőszobában

Leggyakrabban a fürdőszoba olyan anyagokkal szembesül, mint a csempe. Annak érdekében, hogy megőrizze eredeti fényét és megjelenését, fontos tudni, hogyan kell megfelelően gondoskodni csempe. Ezenkívül érdemes nemcsak a fényességet, hanem annak a tényét is aggódni, hogy a csempefelületnek nincs kisebb mechanikai sérülése. Ehhez vegye figyelembe a fürdőszobai csempék gondozásának legmegfelelőbb módjait.

A csempe számos előnnyel rendelkezik, amelyek számos fogyasztót nyertek, ezek közé tartozik:

 • hosszú élettartam;
 • az egyszerű gondozás;
 • magas szilárdság;
 • változatos formatervezés és színek.

Ezekhez a tulajdonságokhoz sokáig maradnak, gondosan kell gondoskodni a cserépről. Ellenkező esetben egy fehér virág jelenik meg a csempe, amely elrejti az összes eredeti csillogás, és egy meglehetősen veszélyes forma képződhet az ízületek - egy fekete penész. A bevonat rendszeres és megfelelő gondozása segít elkerülni az ilyen gondokat.

Háztartási vegyi anyagok mosogatáshoz a fürdőszobában

Háztartási vegyi anyagok

Különböző higiéniai termékek és háztartási vegyi anyagok forgalmazásával foglalkozó szaküzletek számos lehetőséget kínálnak a csempék gondozásához. A legjobb, ha a választás folyadék vagy géltermék javára történik. A tisztító porok kis csiszolószemcsékből állnak, amelyek károsíthatják a csempe felületét.

Ha a burkolat állapota elérte azt a pontot, hogy fehér virágzás vagy korrózió jelent meg, klór alapú tisztítószert használhat. A szerszám másik előnye fertőtlenítő hatás.

Abban az esetben, ha a csempe rendezésére van vágy, de nincs különleges eszköz, és a boltba történő eljutást nem tervezték, az üveg tisztításához használhatja a terméket. Az ilyen alapok részeként ammónia van, amely képes visszaszerezni az elveszett csillogást.

És mi más a háztartási vegyszerek mellett?

A modern világ trendjei a háztartási vegyi anyagok hazai használatának csökkentését célozzák. Ennek oka a kémia környezetre és ökológiára gyakorolt ​​negatív hatása. Ezenkívül a különösen érzékeny személyek különböző allergiás reakciókat válthatnak ki a tisztítószerek összetételére, ezért használatuk ellenjavallt.

A megoldás még mindig ott van. A csempe tisztításához a legegyszerűbb és legbiztonságosabb megoldás szappanoldat. Használható abban az esetben, ha a csempe még nem fehérré vált és rendszeresen gondoskodik. Javasoljuk, hogy a csempe mosási eljárásait a legmagasabb csúcsról indítsa el, és fokozatosan leessen, a száraz törlés fordított sorrendben történik.

Azokban az esetekben, amikor a cserép nem kapott rendszeres ellátást, és a felszínén fehér virágzás jelent meg, a korrózió hatására erősebbé válik az eszköz, és minden alkotóelem megtalálható minden otthonban.

A cserépet ecettel tisztíthatja, míg az eljárást a legjobb módszerrel permetezheti.

Mosási technika:

 1. Szükséges a hagyományos asztali ecetet egy palackba önteni szórással.
 2. Spray az ecetet a csempe és a kefe felületére. Az ecsetnek természetesnek és puhanak kell lennie.
 3. Az ecet mélyebb behatolása és a plakk felosztása érdekében ajánlatos a nedvesített felületet egy időre elhagyni.
 4. Ezután a cserépet tiszta és meleg vízzel tisztítsa meg, és rongyot törölje szárazra. A mikroszálas ruhák a legalkalmasabbak erre a célra, háztartási áruházakban vásárolhatók meg.

A csempe mosásához ilyen módon lehet használni ecet 6%, jobb, ha nem használja ecet lényegét. Ha csak 80% -os ecetsavoldat van, 1:11 arányban tiszta vízzel kell hígítani. Emlékeztetni kell arra is, hogy védőfelület védje a maró hatású oldatokkal végzett munkát.

Hogyan kell lemosni a csempe a fürdőszobában, hogy ragyogjon

A csempe tisztításának fő előnye, hogy káros hatással van a penészre. Ez a módszer nem alkalmas azok számára, akik érzékenyek az erős szagokra. Az ecet kiváló helyettesítője a citromsav. Nedves szivaccsal kell felönteni és törölni a cserépet.

Egy másik módszer, amely tökéletesen megtisztítja a csempe - alkoholt. Az oldatot 4 liter víz és 125 ml alkohol arányban állítjuk elő. Ne vegyen részt alkohol vagy ecet tisztítási módszereiben. Az ilyen módszerek gyakori alkalmazása az interdigital ízületek megsemmisítéséhez vezet.

A csempe ragyogó megjelenésének visszaadása segít a folyékony ammónián alapuló megoldásnak.

Tippek a fürdőszobához: a csempe

Mosási technika:

 1. Egy evőkanál ammónia esetén két liter vizet kell kevernie, és keverje össze.
 2. A permetező alkalmas kényelmes rajzolásra. Az oldatot az üvegbe öntjük és a csempe felületére permetezzük.
 3. A legjobb hatás az alkalmazás után 5 perccel érhető el. Ezután a falakat puha ronggyal dörzsöljük.

A padlóra fektetett burkolatot seprűvel vagy porszívóval tisztítják, majd szappanoldattal mosják.

Megszabadulni a penész a fürdőszobában

Nincs tipp a gomba

A magas páratartalmú és csempézett bevonatú helyiségekben gyakori jelenség a forma kialakítása az ízületekben. Megszabadulhat tőle meglehetősen egyszerű módon. Ehhez egy kis kefét kell venni, a fogkefét meg lehet nedvesíteni, egy savanyú vagy alkoholos oldatban és az ízületeket feldolgozni.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a cserép olyan anyag, amely könnyen mechanikailag sérült, ezért nem ajánlott a fémszivacsok és ecsetek tisztítására.

A háztartási áruházak körében megtalálható a gombaellenes szerek választéka, melyeket a csempék tisztítására használhatnak. Mindegyik ilyen oldatnak saját hígítási és felhasználási módja van, amely a csomagoláson van feltüntetve. Gyakran elő kell hígítani az oldatot, és alkalmazni kell a csempe és az ízületek felületére. Egy kis ecsettel teheti meg a dokkolást.

Ennek alapján az alábbi következtetés sugallja magát:

A csempe felületének tisztításához és a penész megjelenésének megakadályozásához nem csak kémiai, hanem természetes gyógymódokat is használhat. Fontos, hogy rendszeresen tisztítsuk meg a felületet, és elkerüljük a fehér árnyékolás kialakulását és a korrózió megjelenését.

További hasznos tippeket találhat weboldalainkon.

Kerámia cserépápolás

Úgy tűnik, hogy a kerámia csempe az egyik legelterjedtebb, a jövőbeni karbantartási, befejező anyagok, de azt is előírja, a megfelelő gondoskodás örömmel a szépség sok éven át.

Elsődleges feldolgozás. Fugázó

A csempeápolási folyamat azonnal megkezdődik, miután a falra vagy a padlóra helyezték. Ez azért van így, hogy megóvja a nedvesség és szennyeződés behatolását a csempe alá és a későbbi gombafelhalmozódásig.

Ehhez használjon speciális fugákat az ízületekhez. Összetételük szerint cementre és epoxi-ra oszlanak.

Tipp: Néha a szilikon tömítőanyagok injektáláshoz ajánlhatnak, de ez nem helytálló, kissé eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a fugázás. A tömítőanyagot csak csempék és tömítések kötésére használják, nem ajánlott teljesen lezárni a tömítőanyagokat.

A cementgyártás a leggyakoribb. Különböző helyiségekben használják őket, amelyek lágyítók, kis frakciójú cementek, különböző adalékok és pigmentek keverékéből állnak.

A cement alapú habarcs az alábbi előnyökkel jár:

 • kényelmes és könnyen használható;
 • egyetemes;
 • különböző színekkel rendelkeznek;
 • jelentős erővel rendelkeznek;
 • olcsó.

A cementhabarcs hátrányai:

 • higroszkópos;
 • instabil a szennyezés;
 • háztartási vegyi anyagok elpusztíthatók.

Hogyan lehet csiszolni az ízületeket cementcementtel a német mesterek tapasztalatai alapján, a videóban nézheted.

A cementcementhez képest hosszabb ideig tart, néhány szakértő az ilyen ízületek életét 40-50 évig említi az eredeti tulajdonságok megőrzésével.

 • hosszú élettartam;
 • szilárdság;
 • ellenáll a szennyeződéseknek, penésznek;
 • ellenáll a különféle tisztítószereknek;
 • vízállóság;
 • dekoratív.
 • magas költségek;
 • az alkalmazás összetettsége.

Hogyan kell dolgozni az epoxi habarccsal, amit a videóban láthatunk.

Eszközök és anyagok

Ami bármilyen munkát illeti, bizonyos eszközök és anyagok szükségesek a csempék gondozásához.

Először is:

 • egy vödör;
 • seprű vagy porszívó;
 • puha ruhával;
 • puha ecset;
 • Javasoljuk, hogy gumi szőnyegeket is használjon a helyiség bejáratánál a padlóburkolatok védelme érdekében.

Tilos a kefék használata kemény és még több fém sörtékkel, károsítják az ízületek habarcsát, és karcolásokat hagynak a csempe felületén. Még akkor is, ha a karcolások nem maradnak először, a csempefelület végül elhalványul és elvész.

A szükséges anyagokból:

 • detergens;
 • a víz;
 • és víztaszító készítmények az ízületekhez (ha az ízületeket cementcementtel törlik).

A mosogatószer kiválasztását felelősségteljesen kell megközelíteni, attól függ, hogy mennyi ideig marad meg a burkolat eredeti megjelenése.

A mosószer kiválasztása

Mosószer kiválasztásakor gondosan olvassa el annak összetételét és milyen felületeket tervez.

Használatra ajánlott:

 • mosószerek szappan nélkül;
 • egyszerű meleg víz, kis mennyiségű ablaktörlővel (napi takarításhoz).

Nem ajánlott:

 • savas alaptermékek;
 • porok és egyéb csiszolóanyagok (homokrészecskéket tartalmaznak);
 • Szerves savak és zsírok alapú szappan.

Care Tips

A kerámia burkolólapok ápolásának speciális eszközei mellett sok népi jogorvoslat van a gondozáshoz.

 • Ha ragyogni szeretne a csempe, törölje meg denaturált alkohollal nedvesített ruhával (csak jó szellőzést biztosítson.
 • A krémet vízben oldjuk, és ezt a kompozíciót töröljük le szárítás után, majd egy száraz ruhával töröljük le a felületet. Ez visszahozza a ragyogást és frissíti a megjelenést. A kréta helyett szódát használhat.
 • Vízben hígított ammónia jól mossa a csempe (2-3 evőkanál 1 liter vízhez). Miután a csempe lemosása ezzel a kompozícióval törölni, puha ronggyal, lehetőleg velúr.
 • A zsírfelület eltávolításához az ammónia helyett ecetet (3-15%), közvetlenül a folt eltűnése után öblítse le a cserép tiszta vízzel.
 • Ha van gőzcsapd, használhatja a csempe tisztítására. A felület gőzölése után puha ruhával törölje szárazra.
 • A helyiség tisztításához és egyidejű fertőtlenítéséhez használjon fehérítőszert. Hígítsuk fel vízzel, permetezzük a falra permetezőpisztollyal vagy szivacsjal, 10-15 perc elteltével öblítsük le és töröljük le a csempe tiszta vízzel.
 • Hígítsuk fel a citromsavat vízben, húzzuk a falra és 20-30 perc múlva öblítsük le nedves ruhával, majd szárítsuk meg.
 • A csempe vért fehérítővel vagy hidrogén-peroxiddal eltávolítjuk.
 • A háztartási fehérítő segít megszabadulni a tintától és a színes festékektől.
 • Használjon szivacsot a dörzsöléshez, a porózus szivacsok nagy részecskéket csaphatnak be, amelyek megkarcolják a cserépet.

Munkafolyamat

A kerámia burkolólapok tisztításának folyamata két fő szakaszra osztható: száraz és nedves tisztítás.
Vegytisztítás

A csempe tisztítása egy seprűvel, puha kefével vagy porszívóval történik. Ha ez egy padlólap, akkor tanácsos söpörni vagy vákuum néhány napig.

Ha porszívót használ a falburkolat tisztításához, használjon puha sörtető fúvókákat, amelyek jól használhatók a csempecsuklók tisztításához.

A kemény felületű kefék használata, és még inkább a fém sörték használata rendkívül kellemetlen, a burkolat felülete idővel eltűnik.
Nedves tisztítás

A nedves tisztítást legalább havonta egyszer kell elvégezni a falburkolatokhoz és hetente egyszer vagy a padlóburkolatok szennyezéséhez.

Hígítsa fel a mosószert meleg vízben, helyezze rá a csempere, majd törölje le szivaccsal vagy jól felszívódó ruhával.

Győződjön meg róla, hogy a csempe tiszta vízzel törölje le és törölje szárazra egy ruhadarabbal, a legjobbakkal.

Ne használjon szappant mosószer, hanem hagyja el a filmet, és a felület elhalványulhat az idő múlásával.

A burkolólapok védelme

A padlóburkolat védve lehet a túlzott szennyeződéstől a helyiség bejáratánál lévő gumitömítő szalagokkal szemben, amelyek a fő szennyeződéseket és szilárd részecskéket csapdák be, amelyek megkarcolhatják a csempefelületet.

A cementhabarcsot évente többször ajánljuk speciális víztaszító anyagok (víztaszító impregnálás) kezelésére, így a csempe megtakarítható a penész és a gomba miatt, ami a csempe alatt a nedvességnek köszönhető.

Hetente több alkalommal kezelje a csempe felületét üvegtisztító készítménnyel, megőrzi a felület fényességét, és védő réteget képez, amelyen a por nem marad meg.

Ügyeljen arra, hogy nézze meg a videót, amely világosan mutatja, hogyan kell tisztítani mind a fal-, mind a padlóburkolat felületét.