Legfontosabb > Tervezés

Hogyan kell megfelelően gondozni egy forró kádat?

A hidromasszázs kád gondozása egyszerű, minden megtalálható a használati utasításban minden egyes modell esetében.

Ahhoz, hogy a fürdő napról napra boldog legyen, fényes és fényes, ezt minden használat után öblítse le egy puha szivaccsal egy folyékony mosogatószerrel, és mosogatószert is használhat. Ezután törölje szárazra. De a csövekben maradt víz, ajánlatos egy rendszert tisztítani, ezt könnyű elvégezni - kapcsolja be a szivattyút harminc másodpercig.

Idővel a fúvókákban felhalmozódnak a fúvókák, minden hónapban egyszerre mindenféle baktériumot, rozsdát és fertőtlenítést kell végrehajtani: öntsünk vizet a fúvókák fölé a fürdőbe, és adjon hozzá egy speciális fertőtlenítőszert a hidromasszázs fürdőhöz. Kapcsolja be a fürdőt 3-5 percig, majd kapcsolja ki és hagyja el a vizet további 10 percig, majd ürítse ki a vizet, és ismételje meg ezt a műveletet 2-3 alkalommal.

Annak érdekében, hogy a pezsgőfürdő élvezhesse a lehető leghamarabb, hogy kellemes pihenő pillanatokat és biztonságban legyen az egészség, szükséges gondoskodni róla, és tiszta.

Hot tub care: hogyan kell megfelelően karbantartani a berendezéseket

A forró kád zavartalan működésének egyik előfeltétele a megfelelő állapot megőrzése. A vízvezeték-felszerelés, amely elengedhetetlen eszköz a feszültség enyhítésében és a vitalitás helyreállításában, sebezhető az eltömődéshez.

Hogyan kell megfelelően gondoskodni a forró kádról annak érdekében, hogy minimálisra csökkentse az ilyen jellegű problémák kockázatát.

Közös technikai kérdések

Hot-tub - egy komplex technikai rendszer, amely lenyűgöző funkcionális eszközökkel van felszerelve. Ők felelősek a berendezések elindításához és leállításához, a víz mozgásának ösztönzéséhez, levegővel való nedvességhez, nyomásgyakorláshoz, és még számos különböző jelentős intézkedést hajtanak végre.

Más típusú technológiák mellett a funkcionális jacuzzi rendszereknek tervezettnek és néha tervszerű karbantartásra is szükségük van. Az ütemezett ellenőrzéseket a műszaki rendszer gyártója által meghatározott időközönként kell elvégezni, a tervek szerint - közvetlenül a probléma észlelése után.

A könnyen eltávolítható vagy sört súlyos károsodás előfordulásának jelzései a következők:

 • Hiba vagy késleltetés be / ki. A fékezéssel járó technikai rendszerek akkor reagálnak, amikor a gombokat megnyomják, nem indul el vagy nem kapcsol ki. Ha ilyen eltéréseket talál a munkában, kívánatos a mester, aki a Jacuzzi berendezés javításával foglalkozik.
 • A forgalmi dugókat kopogtatják. Mindenképpen fel kell hívnia egy villanyszerelőt a forró kád elosztóhálózatának lehetséges külön telepítéséhez és csatlakoztatásához.
 • Nehéz vízáramlás. A tiszta vízvezeték gondja az eltömődés, hogy ha ismeri a jacuzzi edény kialakítását, maga kezelheti.
 • Elégtelen nyomás. Ha a vízsugár leállította a masszázs hatását, akkor azt jelenti, hogy a fúvókák eltömődtek. A probléma kijavításához óvatosan csavarja le a kupakot, és puha ruhával távolítsa el a szennyeződést és üledéket a belső felületről.
 • Alacsony minőségű vízellátás. A szűrők eltömődése vagy meghibásodása miatt tisztítani vagy kicserélni.

Mint minden vízvezetékhez, a pezsgőfürdőt minden kár, amelyet a keverők vagy csak a patronok meghibásodása okoz. Javítsák meg és cseréljék ki őket a szokásos rendszer szerint.

A technológia működésében bekövetkező súlyos jogsértések egy másik típusa az aero-kompresszor és a szivattyúberendezés meghibásodásához kapcsolódik. A kompresszor és a szivattyúberendezés javításával kapcsolatos ismeretek és tapasztalatok nélkül a hibaelhárítás nem éri meg. Jobb, ha kapcsolatba léphet egy szakemberrel.

Különböző anyagokból készült tálak gondozása

A tisztítási módszer kiválasztása és a fertőtlenítőszerek feldolgozásra való alkalmassága függ az anyagtól, amelyből a hidromasszázs tálat készítik.

Ha a vízkezelést követően nem azonnal öblítse le a fürdőt, akkor a következő alkalommal kellemetlen lesz egy tálban szárított patinával és piszkos falakkal ülni.

Akrilfülke karbantartása

Az akril tálakkal ellátott fürdőkádak vezető szerepet töltenek be a népszerűségnek. Kényelmes, könnyű és tökéletesen ellenáll a mechanikai igénybevételnek. De a szervetlen gumi polimer nagyon érzékeny mindenféle károsodásra.

Ezért, ha akril felületet kell ápolni, elfogadhatatlan fémes kefék és egyéb kemény anyagok használata, amelyek mikrokaprításokat hagynak rajta, és amelyek fokozatosan mikrocukorkákká válnak a víz hatása alatt.

Az acetont és más típusú oldószereket tartalmazó mosószerek nem alkalmasak az akril gondozására. Ne használjon súroló tisztítószereket. Károsítják a vékony réteget.

A legjobb, ha erre a célra olyan krémet és gélkészítményeket használnak, amelyek enyhe hatást fejtenek ki. De még azokat is nem szabad gyakrabban használni, mint hetente egyszer.

Ha még mindig vannak karcolások az akril felületen, akkor korrigálhatja a helyzetet folyékony akril használatával. A sérülések helyén és polírozással polírozva alkalmazzuk, amíg a felület nem egyenletes a bevonat többi részével.

A karcolások kiküszöbölése érdekében speciális ceruzákat is használhat, mint a "FixltPro" és a polírozó paszták. De nem szabad megfeledkezni arról, hogy ezek az eszközök csak friss karcolások esetén érvényesek.

Acél és öntöttvas fürdők

Az acél és az öntöttvas fürdő zománcozott bevonata abrazív alapú készítmények tisztítására használható. De egy ilyen tisztítás káros hatással lehet az injektorok állapotára. Az egyetlen kivétel azok a modellek, amelyekben a fúvóka szelepek zárva vannak, ami a tisztítás során megszünteti a lyukak eltömődését.

A zománc bevonat gondatlan kezelésével a karcolások és a forgácsok keletkezhetnek. Azon kívül, hogy elárasztják a megjelenést, ők is veszélyt jelentenek a vízvezetékekre. A nedves környezetben a baktériumok telepei belül repedések keletkezhetnek.

A hibát kiküszöbölheti a zománc visszaállításával a sérült területen. A modern zománckészítmények, valamint a töltési technika alkalmazása lehetővé teszik a bevonatok helyreállítását csak a sérülés helyén.

A kiterjedt forgácsokkal a felületi javítást úgy végezzük, hogy először durva diszperziót, majd finom diszperziós gittbe ágyazunk. Csak a polírozott felület után zománcozott és polírozott.

Az eljárás befejezése után a fürdő fedele megszerezte eredeti megjelenését.

Rendszer elemek törlése

A legfontosabb különbség a forró kád gondozásában a hagyományos modellekhez képest nemcsak a tartály felülete, hanem a belső feltöltés szükségessége is. Ezek a fúvókák és fúvókák, a bevezető csövek és a szivattyú.

A hidromasszázs berendezések karbantartása magában foglalja a felület tisztítását néhány naponta, megelőző intézkedésekkel, valamint öblítőfúvókákkal és csövekkel.

Felszíni kezelések

Mielőtt a berendezést fertőtlenítőszerekkel feldolgozná, tisztítsa meg a zsírt és a szennyeződót rendes mosószer készítményekkel.

Az örvényrendszer tisztítása ebben a sorrendben történik.

 1. Tisztítószert kell felhordani a felületre a címkén feltüntetett utasításoknak megfelelően.
 2. A gyártó által megadott várakozási idő. Átlagosan 5-10 perc.
 3. Tiszta vízsugárral öblítse le.
 4. Törölje le a felületet egy szalvétával szárazra. Erre a célra a legjobb, ha pamut vagy bambusz szalvétákat vagy mikroszálas foltokat használnak. Tökéletesen elnyelik a nedvességet, anélkül, hogy a csíkok a felületen maradnak.

Ha az öntisztító rendszer a forró kádban van felszerelve, a fertőtlenítési eljárást minimális emberi beavatkozással végzik.

Az öntisztító rendszer nélkül mentes hagyományos modellekkel foglalkozik, a megelőző fertőtlenítést több lépcsőben végzik el:

 1. Töltse fel a tartályt vízzel, amelynek hőmérséklete eléri a 20-25 ° C-ot.
 2. Az elkészített eszközt feloldjuk vízben.
 3. Indítsa el hidraulikus és aeroszisztémát 5-7 percig, a legnagyobb teljesítményt kitenve. Bizonyos modellekben a gyártók ezzel szemben azt ajánlják, hogy vágja le a levegőt, így csak a levegőmennyiség nélküli víz halad át a csöveken.
 4. Miután kikapcsolta a berendezést, hagyja a kádat még 5-10 percig töltve, hogy a vízben oldott oldat elvégezze a hozzárendelt feladatot.
 5. Nyissa ki a leeresztő nyílást, és ürítse ki a vizet. Fel kell készülni arra a tényre, hogy a csövekben felgyülemlett szennyeződés pelyhek a vízzel együtt elkezdenek leengedni a tálba.
 6. Töltse fel a kádat a fúvókák szintje fölé, de hideg vízzel. Hydro és aero rendszerek indulnak, utána a tartály ismét kiürül.

A víztározó ilyen "fürdésének" után a fürdő újszerűen ragyog majd és ragyog.

A darukat és a kifolyót még folyékony mosószerekkel kell kezelni, majd alaposan öblítse le vízzel és törölje szárazra.

Ha a vízvezeték általános tisztításának pillanatában nem áll rendelkezésre különleges eszköz, 7% -os fehérítő oldatot vagy "Belize" -t használhat. Az átlagos térfogatú fürdő kezeléséhez 1,5 liternyi klóroldatot vagy 100 ml "fehérség" -et kell venni.

Az "agresszív kémia" azonban csak végső megoldásként használható, mivel ez károsíthatja a berendezés belső tömítését. Ahhoz, hogy megvédje magát az eljárás során, jól szellőző helyiség legyen.

Meszes lerakódások megelőzése

Évente egyszer a rendszer további tisztítását kell végrehajtani a mész betétek megakadályozása érdekében. Abban az esetben, ha a pezsgőfürdő gondozása szabálytalan és a berendezés belsejében felhalmozódott vízkő, az ilyen intézkedések segítenek a helyzet orvoslásában:

 1. Töltse fel a fürdőt vízzel úgy, hogy fedje le a fúvóka nyílásait.
 2. Vegyük a kész terméket vagy készítsünk egy 7% -os citromsavoldatot. A teljes felület feldolgozásához az előkészített oldatnak legfeljebb másfél liternyi mennyiség szükséges.
 3. Az oldatot vízzel keverik a fürdőszobában, és elkezdik a rendszert. Az elsődleges tisztító rendszerben legalább fél órát kell dolgoznia. A jövőben az aktuális tisztítás végrehajtásával a rendszer időtartama nem haladhatja meg a 10-15 percet.
 4. A tartályt 12 órán át töltjük, majd kiürítjük.
 5. A fürdőt tiszta vízzel újratöltik, a rendszer 5 percig elindul, majd a tartály kiürül.

Ha a tartály tisztítása után észreveszi, hogy szennyeződés jön ki a fúvókákból, azokat szét kell szedni és tisztítani külön-külön. Ehhez távolítsa el a díszítő gyűrűt, és csavarja le az egyes fúvókák fém kupakját. A lyukakat vízzel megnedvesített ruhával kézzel tisztítják.

A csövek tisztítása nehezebb feladat. Végül is, a pezsgőfürdő rendszer különböző átmérőjű hullámosított polimer csövek csomópontja. A cső eltávolításához szigorúan be kell tartani a berendezéshez mellékelt utasításokat.

A szétszerelt csöveket erős víznyomással tisztítják speciális tisztítószerek használata nélkül. Ha vízzel történő mosás nem segít, használjon hosszú sűrű huzalt, amelynek végén egy darab géz fonódik.

A hidromasszázs mechanizmus meghibásodása esetén valószínűleg szükség van a fúvókák, vízgyűjtők vagy víz- vagy légkompresszorok cseréjére. Annak érdekében, hogy ne súlyosbítsák a helyzetet, jobb, ha ezt a munkát szakembereknek bízzák.

Fertőtlenítőszer Áttekintés

A piacon található tisztítószerek széles választéka igen széles. Az akril felületekhez használhat olyan hazai gyártók termékeit, mint az "Akril", a "Santech" és az "Acrilon". Az importált Triton Akril tisztítószerek, a Sif Cream tökéletesen kezeli ezt a feladatot.

A hidromasszázs berendezés fürdőjének gondozása alaposabb legyen, mint egy szokásos fürdőkád esetében. Ez annak köszönhető, hogy a magas páratartalom és a megfelelő hőmérséklet kedvező feltételek a különböző mikroorganizmusok reprodukálására, amelyek veszélyesek lehetnek az emberi egészségre. A gombák és baktériumok telepeinek kialakulása előidézheti az obstruktív hörghurut, az allergiát és még az asztmát is.

Az eltömődött hidromasszázs fürdők tisztításának tartalmaznia kell a fertőtlenítést is. A forró kádak fertőtlenítése tökéletes:

 • "Wonder Woker" - német gyártói termék, amely könnyen tisztítja a mész- és zsírlerakódást.
 • A vezető német gyártó Mellerud tisztító és ápoló terméke tökéletesen fertőtleníti a felületet, eltávolítja az összes szerves lerakódást és szagokat.
 • A ProcterGamble által gyártott amerikai Cascade Complete nem tartalmaz foszfátokat és könnyen enzimaktivitás következtében szennyezõ anyagokkal szennyezõdik.
 • "Bagi Jacuzzi" - hatékony eszköz az izraeli készült nyom nélkül kiküszöböli penész, gomba és baktériumok.

Idővel a hidromasszázs berendezések elemein tartós betétek halmozódnak fel, amelyeket nem lehet megszüntetni a háztartási "vegyi anyagok" segítségével. Az üledék eltávolítása és a biofilm eltávolítása érdekében különleges tisztítószerekre van szükség.

A professzionális sorozat eszközei között biztonságosan használhatja:

 • A "Triton Desinfectant" - a fertőtlenítő tökéletesen eltávolítja a vízkőt és a rozsdát, továbbá megöli a gombákat és megelőzi a baktériumok növekedését.
 • A "HG" - Hollandiában készült termék természetes összetevőket tartalmaz: tejsav, teafaolaj. Ennek a készítménynek köszönhetően higiénikusan tisztítja a szerves maradványok és törmelék rendszereit, és nem jelent veszélyt az emberi egészségre.
 • "Edel Weiss" - a hatóanyag koncentrált gél formájában kapható, melynek hatóanyaga nem tartalmaz csiszolóanyagokat. Jól eltávolítják a szerves szennyeződés csövéből, minőséget takarítanak meg az egész belső rendszerben.

A legtöbb termék alkalmazás után speciális vékony film keletkezik a felületen, ami megakadályozza a gyors szennyeződést, így a kezelt felületet a lehető leghosszabb ideig tiszták és fertőtlenítik.

Egyszerű szabályok az illetékes gondozásra

A fürdő nem olyan igényes és szeszélyes. Csak megfelelő és időszerű ellátásra van szüksége, ami öt egyszerű szabályt követ:

 1. A berendezés telepítése előtt gondosan ellenőrizze a berendezés teljesítményét. Bizonyos modelleknél hideg vízvezetéket kell biztosítani a mágnesszelep felszereléséhez. A legtöbb modellhez előszűrő szükséges. Annak érdekében, hogy szabadon hozzáférhessenek a megelőző intézkedésekhez, gondolj át előre egy kényelmes helyet a szaniterek elhelyezésére.
 2. Az injektorok élettartamának meghosszabbítása érdekében olyan vízszűrőket használjon, amelyek kis lyukakat szennyeznek. Csak akkor kapcsolja be az örvénykamrát, ha a fúvókák teljesen le vannak fedve vízzel. Ellenkező esetben a telepítő motor éghet.
 3. A munkamenet során ne használjon olajokat, lúgokat és habosító anyagokat. A hidromasszázs rendszert eltömítik, és a csövekben üledéket képeznek. A vízi eljárásokat követve kövesse a szabályt "élvezze a hidromasszázs először, majd a habos örömöt."
 4. A fürdéskor csak tengeri sót és azokat az adalékanyagokat kell használni, amelyeken megfelelő jelzés található a hidromasszázs rendszer használatának lehetőségével kapcsolatban.
 5. Kerülje a lakk felületén található lakkokat (még a hajhoz is).

Ha a hidromasszázs rendszer gyorsan szennyezett a kemény víz miatt, érdemes megfontolni az eszközök telepítésének lehetőségét, hogy lágyítsa.

Hasznos videó a témában

Video a szabályokkal és ajánlásokkal a fürdőkád tálak gondozásához és tisztításához:

Ezen egyszerű szabályok betartása mellett nem csak a vízvezeték megjeleníthető megjelenését, hanem a berendezés élettartamát is meghosszabbíthatja.

Hot tub kezelés

A szokásos akrilfürdő tulajdonosává válik, csak egy szabályt kell emlékezned arra, hogy a hófehér szépsége végtelenül örömet okozzon.

A kádak tulajdonosainak követniük kell a hidromasszázs rendszerek gondozására vonatkozó ajánlásokat, hogy azok ne szakadjanak le. Tehát a házában új, ragyogó fehér lakos volt. Ha tudna beszélni, azonnal figyelmeztette, hogy jobban fél a csiszoló tisztítóktól, mint bármi más. Arra ösztönözzük, hogy távolítsa el őket a fürdőből!

Ahhoz, hogy az akril fürdőt rendben tartsuk, egy nedves szivacsot kell felhordani a felületre - az edényeket mossuk, és hagyjuk 5-10 percig. Ezután mossa le vízzel, és tiszta, fényes fürdőt kap cserébe.

Ha a fürdõje aeroszolos és hidromasszázs rendszerekkel van felszerelve, próbálja meg követni a kényelmetlen szabályt: "Mostam meg - mossa meg a fürdõszobát!" A késõbbiekben "késõbb" elhelyezésével kockáztatja, hogy elrontsa az örömet a hidromasszázs vételében a következõ alkalommal - a kiszáradt raid kitör a hidromasszázs lyukakból nagyon kellemetlen pelyhek formájában.

Vannak más szabályok a forró kád használatához.

Vegyünk hidromasszázs hab, sampon vagy gél hozzáadás nélkül vízhez. Először is, a rendszer belsejébe üledék képződéséhez vezet, másrészt a víz felszínén túl magas, habos sapkát kap, ami lefedi a fejét. Ezért a fürdőterv mindig ugyanaz - először hidromasszázs, és csak akkor lehet pihentetni egy illatos habban, kb. Havonta egyszer, végezzen megelőző tisztítást a rendszeren. Ehhez egy speciális folyékony termékre van szüksége, amely megvásárolható tőlünk vagy egy speciális tabletta, amely megvásárolható a háztartási vegyi anyagok osztályán. Töltse fel a fürdőt meleg vízzel és oldja fel ezt az anyagot. Futtassa a víz- és aero masszázst 5 percig, majd hagyja, hogy a víz 10-15 percig álljon. Ezután ürítse ki a vizet és töltse fel a fürdőt. Hagyja a hidro és aero masszázsrendszereket további 5 percig. Ezután ürítse ki a vizet. A krómozott felületeket csak folyékony termékekkel lehet tisztítani, és győződjön meg róla, hogy bő vízzel öblítse le őket. Annak érdekében, hogy a csaptelepek és a csövek csillogjanak, ne lustassuk meg a tisztítás után.

Amint látja, a fürdőszobának megfelelő ellátás nem igényel sok energiát. Válaszként hibamentesen fog működni.

Hidromasszázs tisztító

A forró kád összetett eszközzel rendelkezik, és gondoskodik róla, hogy valamivel bonyolultabb, mint a standard fürdő. Annak érdekében, hogy hosszú ideig működjön, rendszeres időközönként fertőtleníteni kell, és heti mosáskor speciális tisztítószert kell használni a hidromasszázs fürdőkhöz.

Népszerű tisztítószerek

Különleges gélek óvatosan és finoman befolyásolják a fürdő felületét anélkül, hogy károsítják a felületét. Megkapták a virágzást, szennyeződést, samponokat és szappanos foltokat, amelyek hozzájárulnak a kórokozó baktériumok és mikrobák sokszorozódásához. Idővel a forró kád készülékét egyre inkább szennyezik a szennyeződés, és hibás lehet.

Az ilyen típusú fürdők tisztítására szolgáló termékek kifejlesztése a rendszer valamennyi árnyalatának és szerkezeti jellemzőinek figyelembevételével történik. Híres márkák:

A szerszámot az akril fürdők tisztítására használják, és egy kényelmes palackban jön egy permet. Biztonságos az egészségre és hatékonyan tisztítja nemcsak a tál felületét, hanem a hidromasszázs rendszer fúvókáit is. Használat után a "Santech" védőréteget hagy a bevonaton, ami megakadályozza az erős szennyeződés megjelenését. Folyékony formában készül, agresszív részecskék nélkül, kellemes illatú.

Ezt a koncentrátumot Németországban gyártják és antiszeptikus hatású. Tisztítja az egész csővezeték rendszert, megakadályozza a gomba, penész és patogén mikroorganizmusok megjelenését. Ha rendszeresen használják, akkor a kellemetlen szagok eltűnnek a fürdőszobából, mivel a Mellerud megakadályozza a mész-lerakódásokat és zsírlerakódásokat a rendszerben és az injektorokban.

Ez a szerszám Hollandiából híres, hogy csak természetes összetevőkből áll. Biztonságos az emberek és a természet számára. A "HG" azonnali hatást gyakorol, eltávolítja a különböző típusú raideket, és ragyogóvá teszi a vízvezeték felületét. Nem tartalmaz csiszolószemcséket és nem rontja el a bevonatot.

Úgy tervezték, hogy megtisztítsa a belső szerelési rendszert. A koncentrátum jól eltávolítja a különböző szerves szennyező anyagokat csövekből, például zsírból, olajokból és akár hajból is. "Edel Weiss" nagyon gazdaságosan fogyasztódik, és egy üveg elég hosszú ideig.

Amerikai orvoslás gél formájában. Finoman befolyásolja a fürdők felszínét és eltávolítja a különböző szennyeződéseket. A drogok hetente használatosak.

Az ilyen szerszámokat a háztartási vegyszerboltokban vagy olyan speciális kiskereskedelmi üzletekben vásárolhatja meg, ahol a hidromasszázs egységeket értékesítik. Érdemes megvenni őket, amikor kupát vásárolnak, hogy készen álljanak arra, hogy tisztítsák meg bármikor. Érdemes megjegyezni, hogy nem minden eszköz olcsó.

Hogyan öblítsük le a forró kádat

Maga a csésze mosható nem agresszív mosószerrel és puha szivaccsal. Ideális esetben ezt az eljárást minden használat után el kell végezni. A forró kádak fő tisztítását havonta egyszer kell elvégezni.

 1. A fürdőt fel kell tölteni forró vízzel (45 ° C) 10 centiméterrel a fúvókák felett. Nem szükséges több vizet önteni, hogy ne legyen túlfolyó.
 2. A levegőellátást ki kell kapcsolni, hogy csak a víz áramoljon át a csöveken és a levegőtömeg ne zavarja.
 3. A címkén feltüntetett utasítások szerint adja hozzá a kiválasztott anyag kívánt mennyiségét a vízhez.
 4. Ezután állítsa be a nagynyomású üzemmódot, indítsa el a hidromasszázs egységet, és hagyja dolgozni 10 percig. Ez alatt az idő alatt minden felgyülemlett szennyeződés kijön a csövekből.
 5. Cserélje ki a vizet, öblítse le a szennyeződéseket és töltse fel a fürdőt, de hideg vízzel.
 6. Indítsa el a rendszert, és hagyja 10 percig. Ebben az időben a fürdőt szennyeződéstől és mosószertől tisztítják.
 7. Egy meghatározott idő elteltével kapcsolja ki a rendszert, és ürítse újra a vizet. Öblítse újra a tál felületét tiszta vízzel.

A fertőtlenítési eljárás megkezdése előtt a fürdőt szennyeződéssel és plakkokkal kell tisztítani szappannal és vízzel. Ezután a tisztítás még nagyobb hatást eredményez, és a vízvezeték fehér lesz.

Általános ajánlások

Az ilyen fürdők esetében nem ajánlott speciális habokat és bármilyen erősen habos kozmetikai terméket használni. A tisztítószer használata előtt alaposan meg kell vizsgálni annak utasításait és összetételét, mivel néhányat különböző bevonatokra szánnak.

Az olajokat és a zsíros krémet ne használjuk úszás közben. Nemcsak a bevonatra, hanem a fúvókákra és csövekre is telepednek.

Ez befolyásolhatja a sugárfejet. Ha a felület krómozott, tilos használni:

 • súrolóporok, kemény vagy fémszivacsok, mivel gyorsan karcolják és károsítják a felületet;
 • klór tartalmú szerek;
 • különböző eszközök kombinációit, meg kell állítanod a választást bárkinek.

Ne kapcsolja be a rendszert üresjáratban, vagy ha a fúvókák nem teljesen le vannak fedve vízzel. Az ilyen műveletekből származó motorbevitel nagyon gyorsan kiéghet. Ne hagyja a gyerekeket a mellékelt fürdő körül, ezért figyeljen a sérülések elkerülésére.

Ha a fúvókákban a termék nem képes kezelni a vízkőlerakódást, akkor alkalmazhatja az eljárást gyenge ecetsavoldattal. Nem végezhető el gyakrabban, mint évente egyszer. Töltsük fel a fürdőt meleg vízzel, adjunk hozzá 1 liter ecetsavat 7% -ig. Indítsa el a rendszert néhány percig, majd kapcsolja ki a szivattyút, és hagyja a vizet és az ecetet a fürdőszobában 10 órán keresztül. Ezután ürítse ki a vizet, öntsön tiszta és újra engedélyezze a rendszert néhány percig.

Az utolsó szakaszban, engedje le a vizet és öblítse le a tálat. Ennek a módszernek köszönhetően a fúvókákat hatékonyan megtisztítják a plakk és az állandó vízkő, és a rendszer minden belső részét megmossák.

Minden termékhez mindig használati utasítást kell mellékelni. Mielőtt lemossa a fürdőt először, alaposan tanulmányozza az adott modellre vonatkozó utasításokat. Ez segít megmosni a vízvezetéket, és nem károsítani.

Hot tub gondozás

Miért olyan népszerű hot-tub vagy jacuzzi ma? Mert nem csak a mosást, hanem a kellemes vízsugarak alatt is pihenhetnek, amelyek masszírozza a test egyes területeit, javítva a felszíni keringést.

A hidromasszázs fürdők nem csak higiéniai eljárásokat tesznek lehetővé, hanem pihentető masszázst is kaphatnak.

Ennek eredményeképpen a stresszt és a fáradtságot eltávolítják, bizonyos betegségek gyógyulnak és megelőzhetők. Hogyan jönnek létre ezek a varázslatos vízsugarak?

Hidromasszázsfürdő eszköz

A készülék forró kád diagramja.

Az akril (kevésbé öntöttvas vagy acél) hidromasszázs fürdőkben lyukak vannak felszerelve - olyan fúvókák, amelyekből víz vagy levegőnyílások jelentkeznek nyomás alatt. A fúvókák úgy vannak elrendezve, hogy a víz és a levegő fúvókák hatással vannak a medence területére és az alsó hátra, a borjakra, a lábakra és a hátra.

A vízbevezetéshez a fúvókákba szivattyút használva a csövek és tömlők rendszerén keresztül víz kerül.

Ha egy közönséges fürdőt kell csatlakoztatni a csatornahálózathoz és a vízellátáshoz, akkor a hidromasszázs fürdőt az elektromos rendszerhez is csatlakoztatni kell, mivel nagy mennyiségű villamos energiát igényel.

Hidromasszázs kád tisztítás

Ha a hab a fúvókákba kerül, eltömődhetnek. Ezért a mosdófürdőben csak a hidromasszázs rendszer kikapcsolt állapotában mosható, és a hidromasszázs tiszta vízben is átvihető.

Használat után öblítse le a fürdő felületét folyó vízzel, és törölje át tiszta ruhával. Súrolószereket, dörzsöléssel és ecsettel ellátott ruhát nem szabad használni.

Havonta egyszer meg kell tisztítanod a jakuzzit. Ehhez töltse meg a fürdőt vízzel úgy, hogy a víz lefedi a fúvókákat, adjon hozzá egy bolt fertőtlenítőszert vagy egy gyenge fehérítő oldatot (fél csésze). Kapcsolja be a szivattyúkat. Három perc múlva kapcsolja ki őket, engedje le a vizet, távolítsa el a szűrőket, és tisztítsa meg őket az utasításoknak megfelelően. Helyezze a szűrőket, törölje szárazra a kád felszínét.

Évente egyszer a forró kád további tisztítását végzik el, hogy megakadályozzák a mészkő vízkőzetének lerakódását.

A forró kád tisztítására szolgáló rendszer.

A fürdőt meleg vízzel kell kitölteni úgy, hogy szintje a tenyéren a fúvókák szintje felett legyen, öntsön 1 l ecetsavat 7% -ra, kapcsolja be a szivattyút fél percig, majd kapcsolja ki, és hagyja a vizet a fürdőben egész éjszaka.

Reggel, ürítse ki a vizet, töltse be a fürdőt tiszta vízzel, kapcsolja be a szivattyút 3 percig. Eltávolítsa és törölje át a fürdő felületét egy tiszta, szálmentes ruhával.

Ha szennyeződés jön ki a fúvókákból, vagy a víznyomás csökken, akkor tisztításra van szükség. A fúvókák tisztításához csavarja le a fúvóka fém kupakját, és rongyot és vizet tisztítsa meg.

Javítsuk meg az akril fürdőt hidromasszázs segítségével

Ha akril kádban zsibbadnak, karcolások és repedések jelennek meg, akkor javításra van szükség.

Eszközök és anyagok:

 • fúró (8 mm-es fúróval);
 • magas falú fém vagy üveg ételek;
 • oldószer akril;
 • keverőpálca;
 • durva és finom gitt;
 • 1500 polírozó papír;
 • akril festék;
 • lengyel.

Az akrilfürdő beszerelési terve.

A kisebb hibákkal rendelkező hidromasszázs kádak javítását az alábbiak szerint végezzük. Az akrilfürdő hidromasszázs oldalairól, fúróval óvatosan (az üvegszálat nem érve) kihúzzuk az akril forgácsokat (jobb, ha a fal oldaláról fúrunk). Az akril oldószert magas oldalakkal ellátott fém vagy üvegedényekbe öntjük, és akrilfestékeket fokozatosan víz alá öntjük, tiszta bottal kevergetve. Ha az oldat megegyezik a tejföllel, akkor javításokat végezhet. Ehhez egy, a kapott krémes oldat vékony rétegen egy karcot vagy egy apró csipkét takar. Várunk néhány órát, amíg az akril meg nem erősödik. Ezután polírozó papírt dolgozunk fel.

Ha a sérülés súlyosabb, pl. Egy áthidaló hasítás, majd a fürdő hidromasszázs segítségével javítja a következőket. Töltse fel a felületet folyékony akrilnal és erősítse elő a hidromasszázsfürdő alsó részét üvegszállal. Három nap után polírozunk.

A fürdőkád hidromasszázzsal történő kiterjedt törésénél javításra kerül sor, először durva, majd finom gittal. Három nappal később a felületet csiszolópapírral őröljük, majd festettük, és 2 nap múlva, miután a festék megszáradt, polírozzuk.

A javítás másik pontja lehet az injektorok meghibásodása. Mi a teendő ebben az esetben?

Ha a városban nincsenek szakemberek a hidromasszázs fürdők javítására, akkor magának kell megoldania a problémát.

Egy jet-fürdő fúvóka javítása

A pezsgőfürdő kialakítása.

Tekintsük a törés leggyakoribb eseteit, amikor a gyártók megsértették a fúvóka ragasztásának technológiáját és a spirális polimer tömlőt.

Eszközök és anyagok.

 • ragasztók polimerekhez;
 • oldószer polimerekhez;
 • egy kés;
 • fogó;
 • ragasztó kefével.

Távolítsa el a fúvókát a fürdőből. Ehhez el kell távolítania a díszítő gyűrűt, majd csavarja le a rögzítő anyát.

Távolítsa el a maradék tömlőt a fúvókából. Ehhez vágja le a tömlőt egy késsel az oldalsó varrat mentén, és óvatosan húzza meg a fogókat a tömlő szélén.

Vágja le a polimer tömlő szélét egy éles késsel, és dobja el a hibás darabot.

A polimer tömlőt és a fúvókát egy oldószerrel kezeljük.

Ecset ragaszt a fúvóka nyílásán és a polimer tömlő végén. A tömlő végét a fúvókába behelyezzük, amíg meg nem áll. A ragasztás után 2 órával töltse fel a fürdőt vízzel és ellenőrizze a kötési szilárdságot.

Hogyan tisztítsuk meg a jakuzzit otthon

Hogyan tisztítsa meg a forró kádat

Ha nem használja a fürdőszobai hidromasszázzust hosszú ideig, a fúvókák piszkosak.

Hogyan tisztítsa meg a kádat a forró kádban

Élnek baktériumok és penész, úgy néz ki, mint a fekete ragadós piszok, ezért gondoskodni kell a hidromasszázs rendszerről. Vannak speciális eszközök erre, tehát itt semmi nehéz.

Ha bekapcsolja a fürdőkád hidromasszázsát, amelyet hosszú ideig nem használt, akkor a víz piszkos lesz, és a hidromasszázs kellemes buborékok egyáltalán nem kellemesek, de piszkosak és szürkeek.

A hidromasszázs kádok súlyosabb problémái a biofilmek. Ezek eltávolításához speciális eszközökre van szüksége, erősebbé. Speciális szerszámokkal kezelik az akril fürdők tisztítására (lásd az alábbi leírást).

Tehát a forró kád tisztításához:

 • töltse meg a kádat forró vízzel 10 cm-rel a fúvókák fölött (ne félj, hogy a víz piszkos)
 • kapcsolja ki a levegőt (néha ajánlott, éppen ellenkezőleg, kapcsolja be - olvassa el a fürdésre vonatkozó utasításokat)
 • adjunk hozzá mosószert a vízhez, végső megoldásként akár mosogatószert is használhatunk, mosogatószerrel mosogatószert is készíthetünk, fürdőenként kb. 50 ml (gyengén habzó vagy habos mosószer szükséges!)
 • Fehérítőt (100 ml / fürdő) adhat a fertőtlenítéshez - végső eszközként használhatók fel, mert nem minden gyártó ajánlja fel őket, az ilyen erős termékek károsíthatják a belső párnákat (de ha nem használja őket mindig, de szélsőséges esetben, akkor), akkor is használjon egy pohár ecetet helyett fehérítő
 • indítsa el a hidromasszázzust 10-15 percig (ezzel rendkívül kellemetlen szennyeződés áramlik a fürdőbe)
 • ürítse ki a kádat, majd töltse fel újra a fúvókákat
 • futtassa újra a pezsgőt, hogy alaposan öblítse le az összes csövet

Ezután a fürdő készen áll a használatra.

Az olajok és a fürdővizek maradékot hagynak a csövekben. Ne használja őket forró kádban, hanem habot is.

Ha a fürdőfúvókák nem fednek le vízzel, akkor a motor károsodhat, ha a hidromasszázs be van kapcsolva. Ha a fúvókák le vannak fedve, de kicsiek, akkor a vizet oldalra permetezik.

Idővel a tartályban lévő tartós lerakódások, a nehezen tisztítható biofilmek felhalmozódnak a forró kádban. Számos veszélyes baktériumot tartalmaznak, és nem lehet eltávolítani a szokásos háztartási tisztítószerekkel. A tisztításhoz speciális tisztítószerekre van szükség erre a célra. Ezek az alapok értékesítésre kerülnek.

Ha a fürdőt először tisztítja, egy órán át be kell kapcsolnia a rendszert. Ha rendszeresen tisztítja, akkor 10-15 percnyi munka elegendő a hidromasszázs rendszer megakadályozásához.

Tisztítás után a fürdőt tiszta vízzel kell kitölteni, és a hidromasszázzást meg kell munkálkodnia - annak érdekében, hogy a terméket ki lehessen mosni a csövekből. Az elvezetés és a fürdő készen áll a használatra.

Rendszeres takarítás, oktatás:

Az akrilfürdő, a hidromasszázs zuhanytálca hidromasszázs rendszerének tisztítása havonta legalább egyszer meg kell történnie.

Töltse fel a fürdőt meleg vízzel.

Hígítsa a folyékony mosószert (a mosószer használati utasítása szerint, a mosószer használati utasítása szerint), és futtassa a hidromasszázs egységet kb. 5 percig.

Kapcsolja ki a hidromasszázs rendszert, és hagyja, hogy a víz 10 percig álljon.

Töltse fel újra a fürdőt vízzel, és kapcsolja be a hidromasszázzust 5 percig.

Csatolja le és tisztítsa meg az akril fürdő felületét.

Ha a fürdőt karcolja meg, megpróbálhatja megmosni csiszolt karcolással.

Hidromasszázs fürdőtisztítók:

Jól bevált eszköz "Wonder Worker". Úgy tervezték, hogy tisztítsa és fertőtlenítse a forró kádat. Teljes mértékben tisztítja a vízkő, a szennyeződés, a szappan és a zsírmaradványok fürdőjét, eltávolítja a kellemetlen szagokat. A termék biztonságos minden típusú felületre és rendszerben forró kádban.

Háztartási vegyi márkájú Wonder Worker Németországban gyártották a modern technológiát, a legnagyobb vízvezeték- és padlógyártók ajánlásaival. Termékek A Wonder Worker magas színvonalú, ami nélkülözhetetlen eszköz az otthonában.

Belső tisztítórendszer nélkül működő pezsgőfürdő (jacuzzi): a kádat meleg vízzel töltse 5 cm-re a legmagasabb lyuk fölé egy légsugárral. Öntsön 100 ml terméket közvetlenül a fürdőbe. Kapcsolja be a rendszert 30 percig. Cserélje ki a vizet a fürdőből, és tiszta vízzel öblítse le. A csőrendszer szennyeződésének megakadályozása érdekében ajánlatos megismételni ezt az eljárást 2-3 hetente, a használati gyakoriságtól függően. Ha a termék illatát meg kell szüntetni, akkor a terméket csak tiszta vízzel kell megismételni. Ha a pezsgőfürdőt (jacuzzi) hosszú ideig nem tisztították meg - 200 ml terméket kell használni, ez az összeg csak egyszer használható.

Belső tisztítórendszerrel ellátott pezsgőfürdő (jacuzzi): töltse be a belső tisztító rendszert a termékkel. Kövesse a forró kád használatát (jacuzzi).

Egy másik megoldás:

Bagi jacuzzi - egyedülálló eszköz a jacuzzi rendszerek, masszázsfürdők és uszodák tisztítására és megelőzésére. Megszünteti a baktériumok, gombák, algák megjelenését. Tisztítja mind a belső, mind a külső felületet. Gyorsan és hatékonyan eltávolítja a zsírt, a szennyeződéseket és a szappanmaradványokat.

Töltse fel a jakuzzit vízzel, hogy fedezze a víz lyukakat, öntsön 200 ml terméket minden 100 liter vízhez, kapcsolja be a jakuzzit 3 percig. Szedje le a vizet. Töltse fel újra tiszta vízzel és kapcsolja be a munkát további 2 percig. Szedje le a vizet.

Javasoljuk, hogy a szerszámot egy alkalommal hetente egyszer megakadályozzák a jacuzzi rendszerben.

Hot tub care: hogyan kell megfelelően karbantartani a berendezéseket

Hogyan tisztítsuk meg a jakuzzit otthon

DIY Jacuzzi tisztítás

Lehetőség van a jacuzzi problémamentes működésének meghosszabbítására, ha elkerüljük az alkotóelemek (szivattyúk, fúvókák, fürdők felületek stb.) Szennyeződését. Ezenkívül a jakuzzi rendszeres tisztítása elkerüli a rendszerben lévő szűrők és csövek káros kórokozóinak előfordulását és reprodukcióját. A berendezés gondozásánál fontos, hogy számos szabályt betartsunk.

Jellemzők Jacuzzi takarítás

A vízkezelés és hidromasszázs vége után minden alkalommal a fürdő felületét tiszta vízzel kell lemosni, majd puha, szálmentes ruhával törölje le. A napi tisztításhoz ne használjon kemény szivacsokat és koptató mosószereket.

Havonta 1 alkalommal fertőtleníteni kell a pezsgőfürdőt. Ehhez először töltse fel a tartályt vízzel, amíg a víz a felső fúvókákat 50-70 mm-re le nem fedi. Ezután egy fertőtlenítő oldatot adnak a vízhez, amely megvásárolható a boltban vagy önállóan elkészíthető. A tárolóeszközök használata előtt gondosan tanulmányozza az utasításokat. Ha megtagadja a kész megoldás megvásárlását, akkor a vízbe kb. 70 ml gyenge klóroldatot kell öntenie. Ezután kapcsolja be a szivattyúkat és várjon néhány percet, hogy "vezesse" a megoldást a belső csatlakozásokon keresztül. Ezután a készülék kikapcsol és a vizet 15-20 perc (kb. Ezután a jacuzzi rendszert tiszta vízzel 5-10 percig mossuk.

A szűrők szétszerelése és tisztítása az utasításoknak megfelelően történik. A szűrőt egy tartályba helyezzük, és folyó vízzel mossuk egy tömlőből. Ha a berendezés erősen szennyezett, egy speciális oldószeres víz hozzáadásával áztatják.

Hogyan tisztítsa meg a forró kádat

2-3 óra elteltével a szűrőt eltávolítjuk és mossuk. A tiszta szűrők ugyanazon a helyen vannak telepítve. A szakértők javasolják, hogy tartalékszűrővel rendelkezzenek a karbantartási munkálatok idejére a fővel. Ez lehetővé teszi a vízkezelést, függetlenül a tisztítás összetettségétől és időtartamától.

A jacuzzi cső kézi tisztítása csak azokon a helyeken biztosítja azok eltávolítását, ahol lehetséges. Ebben az esetben kövesse az utasításokat, mivel a csövek helytelen szétszerelése károsíthatja a berendezést. Az eltávolítható elemeket mosófolyadékok nélkül folyó vízzel mossák. Ha erős szennyeződés van, amelyet a víz nyomása alatt nem lehet lemosni, a Jacuzzi csöveket egy hosszú, gézzel burkolt huzalral tisztíthatja. Ezeket a tevékenységeket évente legfeljebb kétszer kell tartani. A megkönnyítése érdekében a bontó csövek lehet, ha a létesítmény telepítése egy jacuzzi gondolni hozzáférést a rendszerhez.

A pezsgőfürdő külső tisztítása havonta legalább 1 alkalommal történik. A berendezés karbantartása során nem alkalmazhatnak csiszolóanyagokat és fehérítőt tartalmazó anyagokat.

Évente egyszer meg kell tennie a jacuzzi további tisztítását. Ehhez töltse fel a fürdőt vízzel szobahőmérsékleten úgy, hogy a vízszint néhány centiméterrel a legfelső fúvókák fölött legyen. Ezután 1 liter 7% -os ecetsavas ételt adunk a vízhez. Ez az intézkedés szükséges a víztároló kőzetek eltávolításához, de nem károsítja a felületet. A szivattyú 1 percre indul. Ezután el kell hagynia a vizet a fürdőszobában 12 órán keresztül, majd teljesen le kell üríteni és tiszta vizet kell tennie. Ezután a szivattyút 5 percre bekapcsolják, a belső részeket átöblítik, a szivattyút kikapcsolják, a vizet leeresztik. A felületet folyó vízzel mossuk.

Videó - A jakuzzi tisztítása

Hogyan tisztítsa meg a kádat a forró kádban

Amikor bármilyen elemet vásárolsz, különösen egy mechanizmussal, alaposan fontolja meg az ilyen dolgok működését. Jacuzzi vagy pezsgőfürdő - meglehetősen gyakori jelenség. És nagyon érdekel a termék tisztításának kérdése, mivel a késői eljárások az alkatrészek gyors kopását eredményezhetik, és ami a legfontosabb, az egyik elemként és az egész rendszerben fellépő hibás működés.

Tisztítjuk a tartályt

A tisztítási folyamat könnyebbé tétele érdekében a jacuzziot minden eljárás után meg kell mosni. Ehhez egyszerűen ki kell mosni vagy törölni egy puha ruhával mosószerrel. By the way, a folyadéknak olyan gyengédnek kell lennie, mint lehetséges, nem tartalmaz savakat és más agresszív összetevőket. Használhatja a speciálisan létrehozott megoldást a jacuzzi tisztítására. Ez ideális megoldás lenne, mert nem haboskodik nagy mennyiségben, és nem takarja el a csöveket a forró kádban, amit később tárgyalunk. Azonban a megoldások használata naponta nem ajánlott.

Az alapvető tisztítást és karbantartást havonta egyszer kell elvégezni. Ehhez először meg kell töltenie a tartályt vízzel. Ezenkívül a víznek le kell fednie a rendszer valamennyi fúvókáját. Ezután hozzá kell adni egy kis fertőtlenítő oldatot a vízhez. Kereskedelmi forgalomban van, vagy magad is főzheted. Ehhez elegendő a klór gyenge oldatát önteni, körülbelül 10-15 ml / liter vizet a tartályba.

Ezt követően be kell kapcsolnia a rendszert. A szivattyúk csak pár percen belül működhetnek. Ezután kikapcsolnak, és 20-30 percig várják az időt, amely után a víz lefolyható. De ez nem minden, akkor kell tárcsázni ugyanannyi mennyiségű tiszta vizet, és ismételje meg az eljárást.

Tisztító csövek és szűrők

Itt kell figyelembe venni a jakuzzi modelljét, ezért a használati utasítás mentése szükséges. Megmondja, hogyan távolíthatja el a szűrőket. Ugyanez vonatkozik a forró kád csövekre is. Végtére is, belsejéből, a különböző átmérőjű csövek teljes összetettségét képviseli. A legáltalánosabban használt hullámosított polimer termékek, mivel azok rugalmasabbak, ami a tartály alakjához szükséges. Ezek a csövek, a sima belső bevonat miatt, nem gyűjtik a plakkot és a szennyeződéseket, de rendszeresen tisztítani kell őket.

Tehát ahhoz, hogy a csöveket saját kezével tisztítsák, szükség van arra, hogy azokat eltávolítsák, ahol lehetséges. Viszont, utasítások nélkül, néha fotó kiegészítések nélkül, nem feltétlenül érdemes megérinteni valamit, mert a nem megfelelő szétszerelés és a kapcsolat olyan javuláshoz vezethet, amely észrevehető.

Miután néhány csövet eltávolítottak, vízzel is tisztíthatók, speciális eszközök nélkül is. Az egyetlen pont, a nyomásnak elég erősnek kell lennie. Ugyanezt az eljárást akkor kell végrehajtani, ha eltömődött. Bár érdemes megjegyezni, hogy ez egy nagyon ritka, és a tározó megfelelő működésével, aligha lehetséges. Ha a víz nem segít, használhat egy hosszú sűrű vezetéket, amely sebesített gézzel rendelkezik. Ez teljesen lehetséges.

A csövek megelőzése évente legfeljebb 1-2 alkalommal végezhető el. Ez elég lesz. Egyébként a fürdő telepítésekor ügyelni kell erre. Vagyis, ha a döntést a hidromasszázs kád véglegesnek választja, akkor nem csak arra kell szétosztania a helyet, hanem magának a rendszernek, vagyis ugyanazon csöveknek és szivattyúnak is hozzáférést kell biztosítania. Ehhez zárja be őket egy speciális képernyővel a fürdő alatt, amely lehetővé teszi, hogy elrejtse az összes felesleges dolgot, de ugyanakkor kényelmes hozzáférést biztosít a forró kád "szívéhez".

Ami a csövek tisztítását illeti a forró kádban, ha nem tud hozzájutni hozzájuk, használjon speciális tisztítószert, és ismét használhatja a szivattyú bekapcsolásának módját. Ebben az esetben maga a rendszer megtisztul, és egy speciális megoldás segíti a szennyeződés eltávolítását, és eltávolítja a tartályban lévő fúvókákon keresztül.

A végén...

Ha a fentiek közül egyik sem érvényes, például a nagyon rossz víz miatt (ami néha előfordul), akkor jobb konzultálni egy szakemberrel és használjon vízlágyítót is.

Hidromasszázs tisztító, gondoskodás és fertőtlenítés

Annak érdekében, hogy egy forró kád hosszú ideig tartsa a tulajdonosát, és teljesítse az összes funkcióját, meg kell figyelnie állapotát, időben meg kell tisztítani és időnként fertőtlenítenie kell.

Megfelelő gondossággal, speciális szerszámot kell alkalmazni a forró kádak tisztítására. Annak érdekében, hogy ne indítsa el a fürdő állapotát, jobb, ha a termék megvásárlása után tisztítószert vásárol.

A fürdőkád gondozása különbözik attól, hogy a tartály felületén kívül meg kell tisztítani a belső funkcionális töltést (fúvókák, fúvókák, fúvókák, szivattyú).

Bowl Care

Hogyan kell megfelelően ellátni az akril fürdő

A hidromasszázs fürdők különféle anyagokból készülnek:

 • Akril, a legáltalánosabb megoldás;
 • Márvány vagy mesterséges kő;
 • Ezen anyagból készült acél és öntöttvas, hidromasszázs fürdők találhatók, de rendkívül ritkák.

A hidromasszázs kád tisztításához a tál anyagtól függően választunk.

Akril fürdők

Akril fürdőápolási termékek

Az akril fürdők nagyon finomak, ezért elfogadhatatlan a fém kefék és egyéb kemény anyagok használata, amelyek károsíthatják a felületet. Ne használjon acetont és más típusú oldószereket is. A mosószereknek habos, gél vagy krém formájában kell lenniük, és semmiképpen sem tartalmazhatnak csiszolóanyagokat. Még a szokásos por is karcolhatja a felületet. Mivel az akril fürdõk nagyon gyakoriak, a tisztítószerek szinte minden gyártójának van ilyen a megfelelõ anyag (például Sanfor Acrilite, Sif Cream, Triton Akril tisztítószer, Akril stb.).

A vegyi anyagok gyakori használata (hetente többször 1-2 alkalommal) szintén károsítja a bevonatot, és nem szabad elviselni. A fürdést követően minden nap elégetni kell a tartályt, és szükség esetén puha szivaccsal és folyékony szappannal mossuk le.

Öntött márványfürdő

Lítium-márvány csészék gondozása

Ez talán a legegyszerűbb gondoskodni a termékekről. A bevonat minősége olyan, hogy nincs szükség különleges szerszámok használatára, elég szappanos vízzel kezelni.

Ahhoz, hogy a termék újdonságnak tűnjön, és kifogástalan fényerejével örömet szerezhet, különleges vagy puha autózás használható.

Ha a fürdő elhanyagolt állapotban van, és a szappanoldat nem segít, megfelelő eszközöket biztosít az akril felületek tisztítására.

Acél vagy öntöttvas fürdők

Az acél és az öntöttvas fürdők zománcozott bevonata lehetővé teszi csiszoló tisztítószerek használatát, azonban a forró kádak ilyen tisztítása megakadályozhatja a fúvókákat. Ezért jobb, ha géleket, krémeket és habos anyagokat használunk. A csiszolóanyagok használata csak akkor megengedett, ha a fúvóka szelepek lezárására szolgáló funkció van, ami nem engedi megakadni a tál tisztítása során.

Hidromasszázs gondozás

A fürdőszoba hidromasszázs rendszerének kialakítása és gondozása

A hidromasszázs fürdő gondozása alaposabb legyen, mint a hagyományos fürdőkád esetében. Ez annak köszönhető, hogy a vízkeringés belső rendszerében kedvező feltételek jönnek létre (magas páratartalom és elegendő hőmérséklet) az emberi szervezet számára veszélyes mikrobák, baktériumok és gombák gyors fejlődéséhez és gyors előállításához. A mikroorganizmusok kolóniájának kialakulása allergiát, obstruktív bronchitist és asztmát eredményezhet, különösen a gyermekek számára.

Fontos! Ezért az eldugult pezsgővizek tisztításához szükségszerűen tartalmazni kell a fertőtlenítést. Ha kellemetlen szag emanál a fürdőszobából, akkor a patogén mikroorganizmusok már megdőltek és aktívan szaporodnak, ezért azonnal meg kell tisztítani. A legfontosabb dolog ebben az üzletágban egy fertőtlenítőszert választani a fürdő számára.

A leggyakrabban használt kémcső a forró kádak számára:

 • Mellerud (fertőtleníti, eltávolítja az üledéket és a szagokat);
 • Bugs Jacuzzi (eltávolítja a penészt, baktériumokat és szagokat);
 • Akrilan (professzionális terméksorozat);
 • Triton Desinfectant (öblítő hidromasszázs rendszerek);
 • Relisan (folyadékkal hidromasszázs fürdőkhöz, akril felületekhez és szaniterekhez).

Fertőtlenítési eljárás

Akril fürdő fertőtlenítő rendszer

A fürdő fertőtlenítése kétféle módon hajtható végre:

 1. Ha a fürdőszobában automata tisztítási funkció van, az alábbiak szerint jár el:
  • Öntsön forró vízzel (40-45 fok) úgy, hogy lefedje a fúvókát;
  • Egy speciális tartályban öntsön forró kádak tisztítószerét (az összeget az utasításoknak megfelelően választja ki) és kapcsolja be a tisztító funkciót;
  • Drain és öblítse le a fürdőt;
  • Ismételje meg az eljárást hűvös vízzel, és már nem jelent egy forró kádat;
  • A ciklus befejezése után kiveszük a vizet, öblítsük le a fürdőt és töröljük száraz ruhával.
 2. Mivel a forró kádat akkor is meg kell őrizni, ha nincs ilyen funkció, a második fertőtlenítési módszert kínáljuk:
  • A forró vizet olyan módon adagoljuk, hogy a fúvókák vízszintje 8-12 cm-rel legyenek, és közvetlenül hozzáadják a vizet a hidromasszázs fürdők (300-500 ml) fertőtlenítéséhez;
  • A hidromasszázzást 10-15 percig a perc legnagyobb teljesítményéhez kapcsoljuk;
  • Miután a hidromasszázs ki van kapcsolva, fél órán keresztül hagyjuk a vizet, hogy a mosószer teljes mértékben működjön;
  • Cserélje ki a vizet, öntsön tiszta állapotba, és kapcsolja be a hidromasszázzust 5-7 percig, majd öblítse le a rendszert a fertőtlenítő maradékából;
  • Ezután ürítse ki a vizet, és szárítsa meg a tálat.

Mielőtt tisztítaná a fürdőt fertőtlenítőszerrel, tisztítsa meg a szennyeződést és a zsírt a közönséges szappannal.

következtetés

Mint tudják, a vízkezelések nem csak a higiénia eszközei, hanem az egészségük és a szépségük megőrzésének módja is.

A hidromasszázs hatású fürdők hozzájárulnak az izmok relaxációjához és enyhítő görcsökhöz; csökkent az ízületi fájdalom; a vérkeringés javulása (kedvezően befolyásolja a bőr állapotát és a belső szervek működését); a gyulladásos folyamatok eltávolítása; a toxinok eltávolítása; a bőr oxigenizációja, növeli rugalmasságukat és rugalmasságukat; a stressz és a depresszió enyhítése; javítani az alvás minőségét.

Minden termékgyártónak mindig csatolja a kézikönyvet. Mielőtt a forró kádat először tisztítaná, gondosan olvassa el az erre a modellre vonatkozó utasításokat, amelyek tartalmazhatnak utasításokat a víztaszító kád tisztítására, amely fertőtlenítőszerek alkalmasak, mint a vízkeringtető rendszer öblítése stb.

Jacuzzi ellátás

Jacuzzi - nagyon drága dolog, ami speciális megközelítést igényel. A forró kád tisztítását rendszeresen kell végezni, hogy ne szennyezzék a fúvókákat és szivattyúkat, valamint a fürdő felületét. Mivel a helytelenül megtisztított károsodás veszélye áll fenn, a jacuzzi gondozása nagy hibák nélkül történhet.

Napi pezsgőfürdő ellátás

Minden használat után a jacuzzi felületét öblítse le és törölje át egy puha ruhával. Érdemes megfontolni, hogy a ruhadarab legyen szálmentes, a kemény szivacsok és mosószerek nem ajánlottak. Ezek a cselekvések elegendőek a jacuzzi felületének napi gondozásához.

Hogyan tisztítsuk meg a jakuzzit havonta egyszer

A fertőtlenítést és a jacuzzi alapos tisztítását havonta kell elvégezni. Töltse fel a fürdőt vízzel, ügyelve arra, hogy a szintje 5-7 cm legyen a felső fúvókák fölött. Vízben oldjon fel egy speciális fertőtlenítőszert, amely a boltban található. Ne felejtse el elolvasni az utasításokat és kövesse az abban foglalt ajánlásokat. Ha ez a jacuzzi tisztítószer nem áll rendelkezésre, használjon 70 ml klórt alacsony koncentrációban, és öntse a fürdőbe.

Néhány percig kapcsolja be a szivattyúkat, majd kapcsolja ki és várjon 15-20 percet a víz leürítése előtt. Ezután újra fel kell tölteni a jakuzzit vízzel, kapcsolja be a szivattyúkat néhány percig, és miután kikapcsolta őket, engedje le a vizet.

Most törölni és tisztítani kell a szűrőket. A jacuzzi modellhez mellékelt használati útmutatóban részletesen ismertetni kell ezt a folyamatot. Cserélje ki a tisztított szűrőket és törölje le a fürdő felületét puha ruhával.

Jacuzzi éves takarítás

A jacuzzi tisztítására vonatkozó kérdés megválaszolásakor nem szabad figyelmen kívül hagyni a következő pontot: évente egyszer a fürdő további tisztítása szükséges, amelyhez 7% -os ecetsavas oldatot használnak. Töltse fel a fürdőt vízzel úgy, hogy a szintje 5-7 cm legyen a felső fúvókák felett, és az oldatot öntsük a vízbe. Ezzel a megoldással megakadályozható a vízkő kialakulása, miközben nem károsítja a pezsgőfürdő felületét. Ezután mossuk le a jakuzzit: kb. Fél percig kapcsolja be a szivattyúkat, hagyja a vizet a fürdőben 12 órán át, majd ürítse ki és töltse fel újra a fürdőt. Néhány percig kapcsolja be a szivattyúkat, ürítse ki a vizet, öblítse le a pezsgőfürdő felületét és törölje le puha ruhával.

Érdekes cikk? Ossza meg barátaival: További információk a témáról: