Legfontosabb > Fürdő

Csempe sarok

Csempe - az egyik legnépszerűbb, praktikus és olcsó alapanyag. Éppen ezért a falakon, a padlón és a mennyezeten gyakran megtalálhatók a konyhában, a fürdőszobában vagy a WC-ben. De a burkolólapoknál csak egy csempe nem képes. Annak érdekében, hogy a belső tér szép és teljes legyen, további elemeket kell használni, beleértve a sarokot is.

előnyök

A csempe sarka nem kötelező eleme a szemben, de mégis megoldja a nagyon fontos funkcionális és dekoratív feladatot.

Ahhoz, hogy teljes mértékben értékeljük a terület előnyeit, gondosan meg kell fontolni annak előnyeit:

 1. Képesség komplex geometriai felületek kialakítására. A cserép vágása 45 ° -os szögben nagyon nehéz, és néha lehetetlen. A sarok használata lehetővé teszi, hogy megoldja ezt a problémát, és teljesen vágás nélkül végezze el.
 2. A csempe rendellenességeinek és durva éleinek maszkolása. A sarok segítségével tervezett vágás tökéletesen sík és sima.
 3. Dekoratív tényező. A kontrasztos színű sarokban a kész vászon kész és tiszta megjelenést kölcsönöz.
 4. Vízszigetelő. A sarok használata ideális megoldás a nedvesség problémájáért, amely a csempe közötti ízületekbe kerül. A sarok megakadályozza a penész kialakulását és a gomba megjelenését, jelentősen növeli a bevonat élettartamát.
 5. Biztonság. A sarok használata segít megelőzni a lehetséges sérülést, amikor nedves padlóra csúszik. A csempe sarkai és végei zsetont vagy szabálytalanságot okozhatnak, ami különböző vágásokhoz vagy sérülésekhez vezethet.

Ha a design egy fürdőszobát vagy egy másik komplex stílust érintő szobát jelent, pl. Barokk, folklór, etnikai stílus, akkor egy sarok lehet a kompozíció kötelező része.

Típusok és típusok

A sarok a sarkok kialakításához szolgál, a csempe, a komplex felületek, a vízvezeték csomópontjai és a fal közötti csomópont. Formájában két csoportra oszlik: külső és belső.

 1. Külső sarok. A falak kiálló részének kialakítására használják. Ez azért szükséges, mert a bevonatnak ez a része állandó mechanikai igénybevételnek van kitéve. A csempe éles végei, amelyeket egy sarok zár, teljesen kizárják a közeli emberek veszélyét. Ebben az esetben a sarok tisztán védő funkciót végez. A külső sarok azonnal elhelyezhető a csempe behelyezésekor, vagy a befejezett bevonás befejezése után.
 2. Belső sarok. A csempe sarokcsuklóinak kialakítása a szomszédos síkok, például falak és mennyezetek metszéspontján, valamint a zuhanyzó és a fal összekötése. Az ilyen sarok kissé lekerekített, homorú alakú. A belső sarok használata megakadályozza a nedvesség bejutását az ízületekbe a csempe vagy csempe és a fal között.

Az elvégzett funkcióktól függően a sarkok dekoratívak vagy funkcionálisak lehetnek. A dekoratív sarkot pusztán esztétikai célokra használják. A kontrasztos vagy ugyanazon a sarokban a fő vásznon a belső tér harmonikusabb és stílusosabb megjelenést kölcsönöz. A funkcionális sarok komoly mechanikai terhelést jelent.

Leggyakrabban a sarkok műanyagból, fémből vagy kerámiából készülnek. Azonban a leggyorsabb, olcsó, de rövid élettartamú és kevésbé vonzó lehetőség az ízületek kialakításához egy szalagfékező. Leggyakrabban ilyen sarok öntapadós. Egyes modellek fungicid készítménnyel előkezeltek, hogy megakadályozzák a penészedést és a penészgombást. Ez a sarok nagyon könnyen használható, jól kanyarodik és nem reped.

anyag

A sarkok előállításához a következő anyagokat használják:

 • Fém (alumínium). Univerzális anyag, mely az árnyalat harmonikusan ötvözi a belső színes megoldást. Ezenkívül az alumínium tökéletesen kombinálható a helyiség egyéb fémszerkezeteivel, például zuhanyzóval vagy egyéb vízvezetékkel. Az ilyen sarok előnyei közé tartozik a könnyűség, nagy szilárdság, tartósság, korrózióállóság.
 • A sarok gyakran fémötvözetből készül. Leggyakrabban arany vagy ezüst festékkel borítják (ezek a változatok általánosan alkalmasak a különböző színes megoldásokhoz). A sarok nikkelezett vagy krómozott.
 • A Pvc sarka (polivinil-klorid) számos előnnyel rendelkezik. Nagyon könnyű, elég erős, kitűnő vízálló képességgel rendelkezik, és a színes megoldások széles választékában jelenik meg, ami megkönnyíti a legmegfelelőbb beltér kiválasztását.
 • Kerámia sarok (vagy kerámia profil) - az egyik legjobb választás a belső tér esztétikai integritása szempontjából. Gyakran a kerámia sarok része a csempegyűjteménynek, ezért a legjobb, ha csak egy ilyen modellt vásárol.

Ha a különböző anyagok sarkait különböző szempontok alapján hasonlítjuk össze, akkor persze a fém nem érhető el először a tartósság szempontjából. A legkisebb élettartamú anyagok közé tartoznak a polietilén és a PVC.

A fém sarkok a legnagyobb feszességet is biztosítják. A műanyagnak van a legrosszabb alakja a listán.

A műanyag szalag előnyei magukba foglalják az egyszerű szerelést és a fenti anyagok legalacsonyabb költségét. Azonban az állandó nedvességnek való kitettség azt eredményezi, hogy néhány év elteltével a szalagot meg kell változtatni. A műanyag nagyon kedvező anyag, könnyű összeszerelni, ellenállni a penésznek és a penésznek, és nagyon rugalmas.

A kerámia sarok előnyei a nagy szilárdság és vízállóság mellett az alacsony hővezető képesség és a kifogástalan esztétikai megjelenés miatt is hosszú ideig szolgálnak. A hiányosságok közül kiemeljük a magas költségek és a telepítés bonyolultságát, különösen a nem szabványos építészeti kialakítású belső térben. Talán az egyetlen tényező a kerámiák elhasználódásában az ütésállóság. Erős ütközés után a kerámia gyorsan elkezd összeomlani, ezért a lehető leghamarabb ki kell cserélni.

Hogyan válasszunk?

A csempe sarkának megválasztása több tényezőtől függ:

 1. Csempe vastagsága E mutatótól függően a sarkának számos különböző vastagsága is lehet. A szakemberek javasolják, hogy válasszanak egy 1 mm-es sarkot, amely nagyobb, mint a cserép vastagsága.
 2. Tervezési jellemzők. A merevség típusa szerint a sarkok három csoportra oszthatók (merev, félig merev és puha). Az architektúra összetettségétől függően kiválaszthatja a sarokban a legmegfelelőbb lehetőséget. A műanyag tökéletesen vágott és alkalmas összetett geometriai struktúrák, köztük görbe vonalak díszítésére. A fémprofil ideális geometriailag tiszta és egyenes tér számára.
 3. Mielőtt vásárolna egy sarok, a legjobb, ha egy csempe mintát a boltba, amelyet fel kíván használni a burkolat. Így felvehetsz egy olyan sarkot, amely a legjobban illik a színhez. Ez persze vonatkozik arra, amikor a sarkot és a cserépet különböző gyűjteményekből vásárolják.

Styling lehetőségek

A telepítési lehetőség kiválasztása előtt meg kell határozni, hogy melyik mennyezet kerül felhasználásra. Ha a mennyezet gipszkartonból készült, vagy felfüggesztették, akkor ez ideális lehetőség. A sarok pontosan a jelzéshez van beállítva, ahol a mennyezetet elhelyezik. A sarok telepítése előtt meg kell tenni a szükséges méréseket, és végre kell hajtani a vágást.

Nincs egyértelmű döntése annak a ténynek, hogy a fektetés előtt - cserép vagy cserép.

 • Az első lehetőség - sarkok elhelyezése előre jelzett felületen. Ezután a fõvásznat lefektetik, és a saroknál levõ csuklólapokat levágják.
 • A második lehetőség a falakkal szemben fekszik, csempével és a sarkok lefektetésével. Ez a módszer egy kicsit egyszerűbb, mint az első, azonban az első, a kész bevonat jobban néz ki.

Mielőtt elkezdené a telepítést, a szakértők azt tanácsolják Önnek, hogy alapos méréseket végezzenek és feljegyezzék a falakat, valamint a sarkokat a dokkban. Attól függően, hogy pontosan és pontosan hogyan végzik ezt a munkamenetet, a kész belső tér típusa függ.

Hogyan kell telepíteni?

Tipikusan a burkolólap a fürdő körül kezdődik.

A csempe tetején lévő sarok elhelyezése a következő:

 1. A csempefelületet gondosan elő kell készíteni, tisztítani és zsírtalanítani.
 2. Ezután a tömítőanyag a fürdő érintkezési pontjait a falhoz fogja. Még ha a fürdő közel van a falhoz, még mindig van egy rés. A nedvesség eljuthat, és gomba és penész okozhat. Az ízület lezárása után a sarok ragasztós oldattal (folyékony körmök) van ellátva, és a fürdő felületére helyezzük. Ebben az esetben a sávot szorosan az egész felületre kell nyomni.
 3. Ezután a csempe függőleges irányban van elhelyezve, majd a belső és a külső sarkok fel vannak szerelve.

A sarok alá helyezése a csempe alatt. Ez a módszer némileg bonyolultabb, és speciális kezelői készségeket igényel. A sarok felszerelése egyszerre történik a vízvezeték szerelésével: először egy kád vagy zuhanykabin, majd egy sarok, majd csak a többi csempe.

A technológia megegyezik: a kívánt hosszúság sarkát levágják, majd a ragasztót a falon elhelyezik a telepítési helyszínen egy vékony réteggel. A sarok szorosan nyomja a falhoz. Az egész sarok felszerelése után folytathatja a csempézést. Ragasztást alkalmaznak a csempe felületére, a sarok hornyaiba helyezik és szorosan a falhoz nyomják.

Ennek az opciónak a előnyei közé tartozik a vonzóbb megjelenés és szinte teljes lezárás. De ha idővel szükség lesz a sarok cseréjére, a csempeburkolat egy részét is fel kell szüntetni.

A szalagfülke telepítése sokkal egyszerűbb és gyorsabb. Először válassza ki a kívánt szélességnek és hosszúságnak megfelelő szalagot. Ezután a munkaterület elkészül, a fürdőszoba és a fal közötti ízületek tömítettek, majd a szalagot lefektetik. A szalagot leggyakrabban tapadó réteggel állítják elő, de a nagyobb szilárdság érdekében folyékony szöget használhat. Jobb ragasztani a szalagot a sarokból, finoman és határozottan megnyomva az egész felületen.

Kerámia sarkok alkalmazása speciális ragasztóval. A felesleges ragasztó felhelyezése után csak egy darab puha ruhát vagy gézet kell eltávolítania. Erõsebb rögzítéshez a sarkok ragasztott töredékeit az építési szalaggal teljesen lezárhatjuk. Kívánt esetben a sarkok szélei tömítőanyaggal elkenhetők.

tippek

Ha a burkolás önmagában történik, akkor a legjobb, ha a szakemberek tanácsát használják, akik segítenek a javítások gyors, hatékony és pontos elvégzésében.

 1. A fém sarok rögzítésekor ügyelni kell arra, hogy a szerkezetek tökéletesen sík és sima legyen. A legkisebb kanyar rendkívül negatívan befolyásolja az összes munka eredményét.
 2. A telepítés előtt nagyon pontos számításra van szükség a szükséges szögek számával és a szükséges alátámasztásokkal, valamint a felület jelölésével.
 3. Meg kell kezdeni a munkát a szoba legszembetűnőbb sarkából, hogy a kiálló rész a legpontosabb legyen.
 4. Nem szükséges kiválasztani a sarkokat, hogy megfeleljen a bélésnek. Néha ellentétes vagy sokoldalú megoldások teszik nagyon érdekes, hogy legyőzze a klasszikus belső tér.

A csempe sarkok felszereléséhez lásd a következő videót.

Kerámia sarok a fürdőszoba számára: választás, számítás, telepítés

A kerámia sarkokat már régóta használják a fürdő belsejébe jutó rés megvédése érdekében, különböző formájúak lehetnek, akár a rendes határoktól függetlenül is megtehetőek. Nem kell megváltoztatni őket hat hónap alatt, ellentétben a szilikonnal, műanyag lábazattal vagy speciális szalaggal.

Gyors cikk navigáció

Fürdő telepítése

A kerámia sarok helyes elhelyezése a fürdőszobában, először biztonságosan rögzítse: simán, eltérések és rezgések nélkül.

A fürdő felszerelésének három fő módja van:

 1. Nem közel a falhoz. Ez leggyakrabban akkor történik, ha a telepítés a szoba közepén vagy egy speciális formában történik.
 2. Közel a falhoz. Ezután a homlokzat csempe, amely a széleken megy.
 3. Már a bélelt falhoz. Ebben az esetben leggyakrabban a kötés, a szalagzárás, a speciális PVC lábazat vagy a szilikon tömítése szükséges. De egy megbízhatóbb, tartósabb és legcsodálatosabb módja annak, hogy bezárják a fal és a fürdőszoba közötti szakadékot, kerámia sarok lesz.

A szokásos lábak nem tudnak biztonságosan illeszkedni, így a telepítés a habblokkok vagy téglák pódiumát jelenti.

Fürdő telepítése a dobogóra

Alternatív megoldásként a lábak és a szalagok habarcsának köszönhetően a lábakon + kiegészítő támasztékkal is ellátható. A hab felhasználásának csökkentése érdekében a térfogat egy részét normál műanyag palack vízzel tölti.

Alkotóelemek

A telepítéshez szüksége lesz:

 • Kerámia sarok. Leggyakrabban 20-25 cm hosszúságú és 3,5-5 cm-es szélességű részekből kerül forgalomba, egy keskeny sarok (3,5 cm) bezárja a rést 2 cm-ig, 1 részes ára 40-60 rubel.
 • A csillag. Ez a dokkoló alkatrészek sarokeleme. A mérettől függően 40-50 rubel lesz.
 • Dugók (bal és jobb). Zárja be a szélső részek végét. Álljon 40 és 50 rubel között.

Továbbá vannak bal és jobb sarkok. Lehetővé teszik, hogy a sarkokban kapcsolatot létesítsen anélkül, hogy sztringesebbnek tűnne a csillag.

Elemek számítása

A szükséges elemszám kiszámításához ismernie kell a fürdő hosszát és szélességét, valamint maga a sarok hossza.

Tekintsük a számítást a 150 * 80 méretű és a 20 cm-es sarkok példáján.

 • Ha a kád alapfelszerelésként van felszerelve, akkor a sarok a 3 fal körül van elhelyezve, a hossza 150 + 80 + 80 cm = 310 cm.
 • A falak hosszát egy sarok hossza alapján osztjuk meg, és megtudjuk, hogy szükséges-e számuk (felfelé kerekítve): 310/20 = 16 db.
 • Ezenkívül 2 sávra van szükség a belső sarkok és 2 sapka (bal és jobb) kialakításához.
 • Ha a belső sarkokat 45 fokos szögletes alaplap segítségével alakítják ki, vonjuk ki a 4 sarkot 16-ból, és helyezzünk el két bal és 2 jobb szeletet.
 • Javasolt 1-3 sarkot vásárolni raktáron, gondatlan metszés, forgácsolás vagy csere esetén.

A teljes készlet teljes készlete egy standard fürdõhöz 850-1200 rubel lesz.

Kerámia sarokbeépítés

A sarok kétféle módon telepíthető:

 1. A csempe alatt a falhoz;
 2. A kész csempe.

Az első lehetőség sokkal szebb és biztonságosabb:

Példa a mozaik alatt levő lapos határ elhelyezésére

 • A falak előkészítése történik: a régi bevonat eltávolítása, vakolás vagy gipszkartonozás, alapozó.
 • A szint a fürdő. De a vízáramlás egy kis lejtése jobb előre látni, majd kompenzálni csemperagasztóval.
 • A fal és a fürdőszoba közötti rés szilikon tömítőanyaggal van feltöltve. Ahhoz, hogy egy szép varratot kapjon, a fürdő szélét és a szomszédos falat maszkoló szalaggal védi. A szilikon felhordása után szükségessé válik a gumi vagy műanyag spatulával végzett szárítás előtt. Ha a spatula nincs kéznél, az ujjával mosható szappanos vízbe.
 • A mellékhelyiség a fürdő felett falon van. Szebb lesz, ha hosszúsága megegyezik a fali fali csempe méretével.
 • A csemperagasztót a járda hátoldalára helyezzük, és a felületre nyomjuk.
 • Ugyanolyan vastagságú műanyag kereszteződések helyezkednek el a sarkok végei között, amelyeket a fő bélés elhelyezésekor használnak.
 • A vágás hosszát a legjobb, ha egy csiszolótárcsát használ a gyémántlemezzel.
 • További falburkolás készül.
 • Minden varrat epoxi vagy cementbázisú habarccsal töltik fel.

De ha a fürdőszoba és a csempe a falakon már elkészült, és a varrás közöttük rossz minőségű, akkor a második lehetőség fog tenni - a szerelés a csempe:

Cseréptartó

 • A fürdőkád körüli varrás szennyeződést, régi tömítőanyagot tisztít, és benzint, acetont vagy alkoholt zsírtalanít.
 • A csomópont szilikonnal van lezárva, mint az előző verzióban.
 • A sarok ragasztására a csempe, folyékony körmök használják. A rossz oldalon vannak elhelyezve, és a felületre nyomják. Ehhez az üzlethez jobb, ha folyékony szöget vásárolnak egy csőben egy pisztolyhoz.

alternatívák

Számos alternatív mód van a csempe és a fürdőszoba közötti kötés technológiai lezárására:

 1. Amikor egy fürdõt szerelnek a fal körül a kerület mentén, egy strobe-ot készítenek, amelybe beillesztik az oldalakat. Ezután a kis rést szilikon tömítőanyaggal lezárják.
 2. A kötés kitöltése a szilikával. Ez a megoldás csak azok számára alkalmas, akik a régi öntöttvas fürdő helyreállítását végzik. Megkérheti a mesteret, hogy töltse ki a kötést, és kapjon egy monolit bevonatot.
 3. PVC lábazat. Kevésbé megbízható, de olcsóbb.
 4. Használjon egy öntapadó talapzatot.
 5. Zárja le a tömítést szilikon tömítőanyaggal. Rövid életű, de egyszerű módja.

következtetés

A megfelelő telepítéssel és rendszeres karbantartással (havonta 1-2 alkalommal) a kerámia szegély szépen néz ki, és az idő múlásával nem változik. Ha epoxi habarcsot használ, akkor tovább védi az ízületeket a szennyeződéstől és a penésztől.

A sötétítőtípusok a fürdőszobában lévő csempékhez és azok beépítéséhez

Napjainkban, amikor egy lakás vagy ház fürdőszobájában javításokat végeznek, ritkán történik csempék használata. A fürdőszobában lévő csempe sarkai pedig lehetővé teszik az ideális eredmény elérését. A csempe nemcsak a falra, hanem a padlóra is el van helyezve. Nem csak szép és kényelmes, hanem viszonylag olcsó is. A fürdőszoba és a konyhában lévő csempék is hosszú ideig tarthatnak, különösen, ha a felszerelést magasan képzett kézművesek végzik.

1 A fürdőszobák sarkai típusai

Ami az otthoni szakembereket illeti, ők maguk a csempe a fürdőszobában, mint általában, nem okoznak sok nehézséget. Azonban, amikor a külső és a belső szögekről van szó, sokan jelentős akadályokba ütköznek. A mester tapasztalatlansága zsákutcába vezethet, bár valójában a probléma megoldása több mint egyszerű.

A javítás folyamán hosszabb ideig speciális elemeket használtak, amelyek segítségével gyorsan megoldható a komplex bevonatok, köztük a burkolólapok csatlakozásával kapcsolatos probléma. Itt kell használni a sarokban a csempe, amelyek nagyon kényelmes és könnyen használható.

A csempe sarkai lényegében hosszú részekből állnak, amellyel még az ízületeket is meg lehet kapni. Ezenkívül lehetőséget nyújtanak arra, hogy megszabaduljanak az anyag néhány hibájából, vagyis a csempe vagy a műanyag felől, amelyek a vágás során keletkezhetnek. A sarkok hossza általában 250 cm, ezek az építőelemek a bevonatot készítik, és a szoba elegánsabbá válik.

Javasoljuk, hogy olvassa el

Attól függően, hogy melyik sarokba kívánja használni az elemet, egy vagy másik típust kell használni. Például a külső csomópontnál a csempe sarkai gyakran mechanikai igénybevételnek vannak kitéve. Ehhez meg kell erősíteni őket. A sarkok nagyobb szilárdságával és ellenállásával a csempe jobban elviselheti a keletkező terheléseket, amelyek elkerülhetetlenek a fürdőszobában. Ezen kívül az ízületek, zárt sarkok, tovább tart, sokkal biztonságosabbak lesznek. Ez különösen igaz a házban élő gyermekekre. A kerámia részek veszélyes végein védettek lesznek.

Bizonyos esetekben a sarkok speciális neve - a trima. Az ilyen elemek ilyen neve megtalálható egyes vállalatok termékleírásában.

És mégis, a névtől függetlenül, a fürdőszoba sarkai kétféleképpen oszthatók meg: műanyag és fém. A belső és külső ízületeken is számos különböző lehetőség van. A vízszintes és a függőleges szereléshez képest enyhe különbség van a kárpitozásban.

2 Hogyan válasszuk ki a fürdőszoba berendezését?

Válassza ki a csempe sarkát, a csempe vastagsága alapján. A boltokban 6-12 szobás épületek találhatók. Ezzel a kijelöléssel megtudhatja, hogy mi a távolság a sarok szélétől az alapig.

A szakemberek javasolják, hogy ilyen méretű csempe sarkokat válasszanak, hogy a burkolat 1 mm-rel nagyobb, mint a csempe vastagsága. Például ha egy fürdőszobát 8 mm-es csempe burkolattal lát el, akkor az ízületek kezelésére érdemes 9 mm-es sarokprofilt vásárolni, azaz 9 mm-es méretben.

Mielőtt elkezdené a raktárkészletet a vasalódeszkához, alaposan kiszámolja, hogy mennyi és milyen típusú elemekre van szüksége további munkához. Amint korábban említettük, a burkolat úgy van megválasztva, hogy a profil egy milliméterrel nagyobb, mint a csempe vastagsága. Ha a munkát különböző méretű csempékkel végzik, érdemes ezt figyelembe venni sarkok megvásárlásakor.

A profilok számát a termék méretének és a feldolgozni kívánt külső és belső kötések hosszának összege alapján kell kiszámítani.

3 A funkciók sarkokkal működnek

Először meg kell kitalálnod, mi lesz a mennyezet a fürdőszobában. Ha felfüggesztett vagy gipszkarton verzióról beszélünk, menthetjük a lapkán. Ebben az esetben a sarkokat fel kell szerelni arra a jelre, ahol a mennyezet széle lesz.

Leggyakrabban a csempézett sarkok behelyezésekor a kárpitozási elemeket kell megtenni. Ez határozottan érdemes megfontolni és befejezni a munkát. A hosszt egyértelműen kiszámítani kell.

Meg kell jegyeznünk, hogy most a szaküzletekben sok a különböző díszítőelemek, amelyeket széles színválasztékban kínálnak. Nagyon kényelmes, ha színes lapokat használ. Mielőtt fürdőszobába vásárolna sarkokat, vegyen részt veled a csempével. Ez segít pontosabban meghatározni a színt. A szakértők előre tudják, hogy szükség van-e sarokprofillal a fürdőszoba javítása során, így megvásárolják őket a csempékkel együtt.

4 A sarkok felszerelése

A varázslók még mindig nem tudnak megegyezni abban, hogy mit kell tenni először - a csempe vagy a sarkok elhelyezése céljából. Fele azoknak, akik javításokat végeznek, megpróbálják hozzákötözni a kárpitokat, állítsák be őket a szintre, figyelembe véve a vízszintes helyzetet és a függőlegességet. Ezután elkezdik a csempe beágyazása és a csempe összekapcsolt részeinek levágása.

A második lehetőség a falon lévő falak burkolását jelenti. És már a tetején a bevonat sarkok vannak szerelve. Ez a módszer egyszerűbbnek tekinthető, de itt ne felejtsük el, hogy gondosan ellenőrizzük a kárpitozás helyességét. És mégis jobb és tidebb bevonat érhető el a sarok rögzítésével.

A szakértők különösen óvatosan javasolják a csempézett sarkok ízületeinek jelölését és vágását, hogy azok a nehéz sarkokban jól illeszkedjenek. A munka ezen része minősége határozza meg a fürdőszobában felújított teljes benyomást.

A 45 ° -os szögek jelöléséhez érdemes egyetemes vagy közönséges hallgató háromszöget használni. Nem lenne felesleges felidézni a geometria alapjait a pontosabb számításoknál. Csempével végzett munka során rendszeres időközönként ellenőrizni kell, hogy a vágási helyzet nem veszett-e el, és ha szükséges, időben kiigazítja. Csak a megfelelő megközelítéssel érheti el a befejezett csempézés tökéletes minőségét.

Miután befejeződött a fő feladat, érdemes várni, hogy a csemperagasztó teljesen megszáradjon. Általánosságban egy napra van szükség a folyamat befejezéséhez. Továbbá érdemes megnézni, hogy vannak-e hibák. Könnyen eltávolíthatók csempékkel.

5 A műanyag és a fém bevonat előnye

Az épületboltokban műanyag vagy fém sarokprofilok állnak rendelkezésre. Sokan elvesztek, amikor kiválasztják ezeket az elemeket, bár a különbségük nem különösebben nagy.

Természetesen a fém sarkok kicsit hosszabb ideig tartanak, de műanyag társaik ebben a kérdésben nem kevésbé rosszak. A fém további előnye érdekes színtartomány. Ha a fürdőszoba kialakítása megfelelő, akkor egy krómozott vagy aranyozott felületű profilt vásárolhat. Az ilyen lehetőségek jelentősen díszítik a szobát.

Ami a műanyagot illeti, sokkal könnyebb vele dolgozni. Könnyen vágható egyszerű háztartási eszközökkel. Nem szeszélyes és könnyen alkalmazható még a nem szakemberek számára is. A műanyag profilszalagot általában 250 cm hosszúságban értékesítik, ilyen típusú sarkok PVC-ből készülnek, amely a fürdőszobában használható legalkalmasabb megoldásnak számít, mivel ez az anyag abszolút sem fél a gombáktól, sem a penésztől. A műanyag további előnye az alacsony költség.

Anyagok sarkának behelyezésekor nem aggódhat, hogy a víz a csempe alá kerül, a burkolatok megbízhatóan tömítik az ízületeket, és vonzóbbá teszik a szobát.

A csempe alatt lévő fürdőszoba profilszöge az, hogy első pillantásra jelentéktelen, de valójában egy nagyon fontos részlet, amely a lakás bérlőit a javítás utáni sok negatív következmény miatt megmentheti.

Sarok csempe: kerámia csempe, műanyag

A kerámia burkolatokkal való szembenézés fontos lépés a fürdőszobai belső kialakításában. De teljesen bélelt felületek válnak, ha a feldolgozás sarkok és ízületek falak használata műanyag sarkok a csempe a fürdőszobában.

Közös méretek

A műanyag sarkok átmérője egyszerűen használható - a polcok mérete 25x25 vagy 50x50 mm, hosszúsága 2, 5 m, és az anyag - polivinil-klorid - a korrózióállóság és a magas páratartalom, a káros biológiai tényezők ellenállóképessége miatt - penészgombák, gombák és egy rovar. A fürdőszobai sarkok olcsóak, elegendő rugalmasságot és rugalmasságot biztosítanak a fektetés során, ami szükséges a kis vágási hibák és a burkolólapok simításához. A rugalmasabb sarok használata kényelmes, amikor ovális és lekerekített kialakítású fürdőköntvények, kerek formájú falfelületek befejeződnek.

A keskeny és vékony sarkának tisztán technikai célja van - ezzel párhuzamosan a falak ízületei igazodnak, míg a tágas deszka a fürdőszoba dekorációjának elemeként használható. A megfelelő kiegészítők (dugók, szögek, adapterek) a befejező sarkokhoz készülnek - az alkatrészek szükségesek a sima átmenethez a bekötés során a sarkok ízületében és végében. A korszerűbb sarokkészletekhez, amelyek szorosan illeszkednek a falak bélelt felületéhez, a szélek gumírozottak.

Telepítési lehetőségek

Műanyag sarkok vannak elhelyezve a belső és a külső ízületek falak bélelt kerámia két módon, többek között:

 1. A kerámia burkolat elhelyezése után - a sarok tetejére, a csempe felett, a felület külső vagy belső ízülete felett helyezkedik el. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a belső és külső burkolat sarkát díszítő célokra használja, kiválasztva a burkolat anyagának színével és textúrájával.
 2. A csempe lefektetése előtt - a csempe alatt lévő fürdőszobának egy vékony sarkát, amely ebben az esetben a sarkok összehangolására szolgál, a falra szerelt falakon rögzítik, majd a burkolóanyagot tetejére helyezzük.

Sarok elhelyezése a lapon

Szerelje fel egy sarkot a műanyag a csempe könnyű, akkor történik, miután a szemben működik. A legfontosabb feltétel a csempeburkolat kiváló minőségű előkezelése, a por és szennyeződés tisztítása egy zsírtalanított ruhával történik. A felület tisztaságának és szárazságának magas követelményei - a sarkok ragasztásának szilárdsága függ a feldolgozás minőségétől és a nedvességtől a telepítés helyén.

A fürdőszoba és a falak közötti kötések feldolgozása

Még akkor is, ha a kád a falhoz közel helyezkedik el, az összekötő területeken vannak hiányosságok, amelyek a sarok beszerelése előtt tömítőanyaggal, jobb akváriummal kell lezárni, és várni kell, amíg teljesen megszárad. Nem tanácsos a munkát önmagában elvégezni - egy asszisztenssel könnyebb biztosítani a lepedők megterhelésének szükséges pontosságát. Ezenkívül a kiváló minőségű munkákhoz a sarkokat egyidejűleg és szorosan kell nyomni az egész hosszal a felületek jobb ragasztása érdekében.

Annak érdekében, hogy ne zavarja a zománcot, a festékszalagot a fürdő széleihez lehet ragasztani. Ezután a szalagokat a telepítési helység méretének megfelelően vágják le, az alsó részükön "folyékony szög" ragasztót helyeznek, a szalagokat a fürdő szélein helyezzék el, és a lehető legkeményebbre nyomják, a fürdő és a fal felületéhez egyidejűleg. A ragasztás megbízhatósága, és ennek megfelelően az ízületek tömörsége attól függ, hogy milyen erőfeszítést igényel a sarok megnyomása. Részletesebben, a munkamódot a fürdőben lévő műanyag fülek felszerelésére vonatkozó utasítások tartalmazzák, megfelelő szerelvényekkel (sarkok, dugók stb.).

Telepítés a csempe alatt

A csempe alatt található műanyag sarok segít:

 • tökéletesen egyenletes illeszkedéseket hoz létre, mind belső, mind külső;
 • megbízható vízszigetelést biztosít a falfelületek csomópontjaiban, védi a kerámia bevonatot a víz behatolásától és fokozatosan megsemmisíti.

Fontos, hogy egy csempefürdővel ellátott sarkot a megfelelő tapasztalatokkal és különleges tudással rendelkező szakemberek telepítsenek erre a kérdésre - a megfelelő munka segít elkerülni azt, hogy a jövőben le kell cserélni a járdát, és el kell távolítani azt a helyezett csempe mellett. Csak a szakemberek állnak rendelkezésre elegendő pontosságot és minőségét szóló csempe a sarokban.

Kerámia sarkok

Jelentősen javítja a kerámia sarkok minőségét és tartósságát, amelyeket a hagyományos PVC léc helyett használnak. A kerámiahatagok különleges fizikai-kémiai tulajdonságai miatt elegendõ szilárdságúak, jól néz ki a kerámia felületeken (ízületek). A kerámiák képesek hosszú ideig tartós megjelenést biztosítani, keménységük, szilárdságuk és nedvességállóságuk miatt különösen vonzóak a működési megbízhatóság szempontjából. A kerámiahatárok eltérnek a színtartóságtól is, különösen a PVC termékekhez képest, amelyek a telepítés után néhány év alatt felhősek vagy sárgaek lehetnek.

A kerámiahatárok hátránya úgy tekinthető, hogy képtelenek ellenállni a sokkterhelésnek, amelyek nem ritkák a működés során. A súlyos tárgyak elütése vagy kisütése repedéseket, zsetont vagy akár felületi sérülést okoz. Következtetés: a kerámia határok keresztezéséhez a maximális pontosságot kell feltüntetni.

A kerámia alaplapok telepítésének legáltalánosabb módjai a következők:

 1. A lábazat alá helyezése a csempe alatt;
 2. Fektetés a csempere.

Kerámia alaplapok szerelése a csempe alatt

Miután a kádat falhoz közelítette, ellenőrizze a vízszintes szintet, a szélein kerámia gerenda legyen. A járda függőleges polcára egy sor csempe van elhelyezve, és a mennyezetre helyezi. Kétségtelen a kerámia simítás megbízhatósága - hosszú élettartamát a tapasztalat teszteli.

A munka megkezdése előtt számítani kell az anyagok mennyiségét. Szükséges a szilikon tömítőanyag, amely szükségszerűen tartalmaz gombaellenes anyagokat, valamint védőeszközöket a penészgombákkal szemben (1 cső), maximum 2 kg-ig. A határok számának meg kell egyeznie a lapok számával, amelyek egybeesnek a hosszúságukkal. Ezenkívül házasság vagy csata esetén néhány korlátot kell biztosítani.

A telepítési helyeket és a kerámia bordák ragasztását el kell távolítani a porból és zsírtalanítani. A fürdőszoba és a falak közötti ízületeket egyenletesen töltik tömítőanyaggal - ez szükséges ahhoz, hogy a víz ne szivárogjon át a réseken. Miután a tömítőanyag megkeményedett, a csempe ragasztót a hátlapon lévő lapok mindegyik sarkára helyezzük spatulával, majd egyidejűleg a fürdő széléhez és a szomszéd falhoz nyomják. A sarkok közötti varratok szélességének meg kell felelnie a fűzős varratoknak, erre a célra speciális kereszteződést kell alkalmazni. Ez szükséges az oldalfalak függőleges vonalainak fenntartásához. Állítsa be a határok határait, ha megérinti a botot.

Ezután folytassa a csempéket függőleges irányban. A fürdő mindkét oldalán található belső sarok kerámia sarok segítségével is elrendezve van. Ha nem lehet megvásárolni, egy fürdőkád sarokká alakítható a kerámia lábazathoz 45 ° -os szögben, egy cserépvágó segítségével. Ezután a vágást egy csiszolt kerékre őröljük. Az így kapott határok hosszát a faldíszítéshez használt befejező anyag hossza szerint kell beállítani. A cserépragasztó jobban megragadja, ha a ragasztó teljesen keményedik után öntsön vizet a szegélyek fölé. A hézagokat a bélés színének és a határoknak megfelelő fugákkal kezelik.

Kerámia aljzat szerelése a csempere

Ez a módszer egyszerűbbé és esztétikusabbá válik, lehetővé téve, hogy kerámia sarkot használj egy csempézett fürdőszobában, nem csak a sarkok összehangolásához, hanem a bélelt felületek befejezéséhez is, a fürdőszobai belső színeinek megfelelően. Vízzáró ragasztót ("folyékony köröm") alkalmaznak a bélelt falak és a függőleges felület által létrehozott sarokba, majd a határolólapot erőteljesen a csempe felé nyomják és rögzítik.

A kerámia gerenda szilárdsága elég magas ahhoz, hogy hosszú ideig szolgálhasson a fürdőszoba csempézett burkolatának összetételében. A járdaszegély és a kerámia csempe ragyogásának és vonzó megjelenésének megőrzése érdekében elég, ha speciális tisztítószerekkel feltörjük a felületüket, szükség esetén szintetizálva a habarcsot, és kis réteget helyeznek el a repedt helyeken.

Dekorációs elemek cseréphez

A panel Azori Amati 2296 bézs színű, 50,5 h40,2 cm

Border Azori Amati 2296 bézs 50,5x6,2 cm

Az Azori Eclipse díszítő többszínű 20.1 x50.5 cm

Border Kerama Marazzi Elegy bézs 25x40 cm

Panel díszítő fogalom türkiz 60x100 cm

Border Ornament Concept türkiz 50x5 cm

Beryoza Ceramica szegéllyel Retro zöld 25x6,5 cm

Dekor Beryoza Ceramica Retro bambusz zöld 1 25x35 cm

Dekor Beryoza Ceramica Retro bambusz zöld 2 25x35 cm

Border Kerama Marazzi Elegy bézs 25x5.4 cm

Dekor LASSELSBERGER Onyx bézs 25x45 cm

Border LASSELSBERGER Onyx bézs 25x10 cm

Dekor Beryoza Ceramica Elise bézs 1 50x20 cm

Az Azori Eclipse határ többszínű 50,5x6,2 cm

Trentino beige betét 25x35 cm

Határ Beryoza Ceramica Elise bézs 50x5.4 cm

Border Nephrite kerámiák Toszkán barna 50x7 cm

Helyezze be a Cersanit Light szitakötő 20x30 cm-t

Border Kerama Marazzi Felice bézs 25x4.2 cm

Panel Cersanit Carra többszínű 60x60 cm

Dekoráció Kerama Marazzi Gamma villa fekete 8,5 x 28,5 cm

Dekor Kerama Marazzi Gamma Kék Fekete 8,5 x 28,5 cm

Dekor Kerama Marazzi Gamma Spoon Fekete 8,5 x 28,5 cm

Border LASSELSBERGER Onyx bézs 25x3 cm

Legutóbb megtekintett

Az OBI online áruházban falak építéséhez használjon anyagokat

A csempe díszítő elemei lehetővé teszik, hogy egyedi kompozíciókat hozzon létre, bővítve a belsőépítészet lehetőségeit. A falemezgyűjteményeket számos dekoráció és színes megoldás képviseli. Segítségével egyedülálló belső teret hozhat létre a fürdőszobában vagy a konyhában. Az anyagok a díszítő tulajdonságokon túl felülmúlhatatlan teljesítményt nyújtanak. Nagy szilárdsággal és minimális nedvességelnyeléssel rendelkeznek. Az üvegezett felületnek köszönhetően a dekorációs elemek nem félnek a karcolásoktól, semmiféle szennyeződéstől és vegyszerektől.

Az online áruház épületében és az OBI háztartási cikkekben a fürdőszobában lévő csempék díszítésére is van lehetőség.
• Városképek, egzotikus virágok vagy műalkotások reprodukcióját ábrázoló panel. A dekor egy komplett kompozíció, amelynek méretét a szoba területe alapján kell kiválasztani. A telek képes lesz kiegészíteni a fürdőszoba tervezési projektjét, vagy annak alapvető elemévé válik.
• Kerámia bordák, amelyek az OBI online katalógusban szerepelnek, nagy méretű és formájú választékban. Segítenek a falburkolatok határainak hatékony dekorálásában, vagy kiemelik az egyes zónákat.
• Díszítő betétek, amelyek különböznek a felület kialakításától a gyűjtemény fő elemeitől. A díszítéseket függőleges csík, póker-mintázat vagy kaotikus módon lehet elhelyezni.

A weboldalunkon található online katalógusban megvásárolható díszítő elemek sok helyet adnak a képzeletnek és a felületi modellezésnek. Az ár megegyezik ugyanazon árukkal az OBI hipermarketek Moszkvában és a régiók online áruházában és kereskedelmében.

Vásárolni olcsó dekoráció a csempe a fürdőszobában, hogy rendeljen online. Az anyag szállítása a következő napon, megfelelő időben történik az Ön számára. A futár a vásárlást az otthonába vagy az apartmanba fogja vinni, elfogadja a fizetést. Maguk is felvehetik a befejező anyagokat - a forgalmazási hálózatunk legközelebbi boltjában. Adja meg a "Megrendelés és elvitel" megszerzésének módját, és néhány órán belül a megrendelés, teljesen készen áll a kibocsátásra, a fizetés mellett várja a fizetést. A szolgáltatás elérhető: Tula, St. Petersburg (Szentpétervár), Volgograd, Kazan, Nizhny Novgorod, Saratov, Jekatyerinburg, Omsk, Bryansk, Ryazan, Moszkva, Surgut és Krasnodar.

Sarok csempe: kerámia csempe, műanyag

A kerámia burkolatokkal való szembenézés fontos lépés a fürdőszobai belső kialakításában. De teljesen bélelt felületek válnak, ha a feldolgozás sarkok és ízületek falak használata műanyag sarkok a csempe a fürdőszobában.

Közös méretek

A műanyag sarkok átmérője egyszerűen használható - a polcok mérete 25x25 vagy 50x50 mm, hosszúsága 2, 5 m, és az anyag - polivinil-klorid - a korrózióállóság és a magas páratartalom, a káros biológiai tényezők ellenállóképessége miatt - penészgombák, gombák és egy rovar. A fürdőszobai sarkok olcsóak, elegendő rugalmasságot és rugalmasságot biztosítanak a fektetés során, ami szükséges a kis vágási hibák és a burkolólapok simításához. A rugalmasabb sarok használata kényelmes, amikor ovális és lekerekített kialakítású fürdőköntvények, kerek formájú falfelületek befejeződnek.

A keskeny és vékony sarkának tisztán technikai célja van - ezzel párhuzamosan a falak ízületei igazodnak, míg a tágas deszka a fürdőszoba dekorációjának elemeként használható. A megfelelő kiegészítők (dugók, szögek, adapterek) a befejező sarkokhoz készülnek - az alkatrészek szükségesek a sima átmenethez a bekötés során a sarkok ízületében és végében. A korszerűbb sarokkészletekhez, amelyek szorosan illeszkednek a falak bélelt felületéhez, a szélek gumírozottak.

Telepítési lehetőségek

Műanyag sarkok vannak elhelyezve a belső és a külső ízületek falak bélelt kerámia két módon, többek között:

 1. A kerámia burkolat elhelyezése után - a sarok tetejére, a csempe felett, a felület külső vagy belső ízülete felett helyezkedik el. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a belső és külső burkolat sarkát díszítő célokra használja, kiválasztva a burkolat anyagának színével és textúrájával.
 2. A csempe lefektetése előtt - a csempe alatt lévő fürdőszobának egy vékony sarkát, amely ebben az esetben a sarkok összehangolására szolgál, a falra szerelt falakon rögzítik, majd a burkolóanyagot tetejére helyezzük.

Sarok elhelyezése a lapon

Szerelje fel egy sarkot a műanyag a csempe könnyű, akkor történik, miután a szemben működik. A legfontosabb feltétel a csempeburkolat kiváló minőségű előkezelése, a por és szennyeződés tisztítása egy zsírtalanított ruhával történik. A felület tisztaságának és szárazságának magas követelményei - a sarkok ragasztásának szilárdsága függ a feldolgozás minőségétől és a nedvességtől a telepítés helyén.

A fürdőszoba és a falak közötti kötések feldolgozása

Még akkor is, ha a kád a falhoz közel helyezkedik el, az összekötő területeken vannak hiányosságok, amelyek a sarok beszerelése előtt tömítőanyaggal, jobb akváriummal kell lezárni, és várni kell, amíg teljesen megszárad. Nem tanácsos a munkát önmagában elvégezni - egy asszisztenssel könnyebb biztosítani a lepedők megterhelésének szükséges pontosságát. Ezenkívül a kiváló minőségű munkákhoz a sarkokat egyidejűleg és szorosan kell nyomni az egész hosszal a felületek jobb ragasztása érdekében.

Annak érdekében, hogy ne zavarja a zománcot, a festékszalagot a fürdő széleihez lehet ragasztani. Ezután a szalagokat a telepítési helység méretének megfelelően vágják le, az alsó részükön "folyékony szög" ragasztót helyeznek, a szalagokat a fürdő szélein helyezzék el, és a lehető legkeményebbre nyomják, a fürdő és a fal felületéhez egyidejűleg. A ragasztás megbízhatósága, és ennek megfelelően az ízületek tömörsége attól függ, hogy milyen erőfeszítést igényel a sarok megnyomása. Részletesebben, a munkamódot a fürdőben lévő műanyag fülek felszerelésére vonatkozó utasítások tartalmazzák, megfelelő szerelvényekkel (sarkok, dugók stb.).

Telepítés a csempe alatt

A csempe alatt található műanyag sarok segít:

 • tökéletesen egyenletes illeszkedéseket hoz létre, mind belső, mind külső;
 • megbízható vízszigetelést biztosít a falfelületek csomópontjaiban, védi a kerámia bevonatot a víz behatolásától és fokozatosan megsemmisíti.

Fontos, hogy egy csempefürdővel ellátott sarkot a megfelelő tapasztalatokkal és különleges tudással rendelkező szakemberek telepítsenek erre a kérdésre - a megfelelő munka segít elkerülni azt, hogy a jövőben le kell cserélni a járdát, és el kell távolítani azt a helyezett csempe mellett. Csak a szakemberek állnak rendelkezésre elegendő pontosságot és minőségét szóló csempe a sarokban.

Kerámia sarkok

Jelentősen javítja a kerámia sarkok minőségét és tartósságát, amelyeket a hagyományos PVC léc helyett használnak. A kerámiahatagok különleges fizikai-kémiai tulajdonságai miatt elegendõ szilárdságúak, jól néz ki a kerámia felületeken (ízületek). A kerámiák képesek hosszú ideig tartós megjelenést biztosítani, keménységük, szilárdságuk és nedvességállóságuk miatt különösen vonzóak a működési megbízhatóság szempontjából. A kerámiahatárok eltérnek a színtartóságtól is, különösen a PVC termékekhez képest, amelyek a telepítés után néhány év alatt felhősek vagy sárgaek lehetnek.

A kerámiahatárok hátránya úgy tekinthető, hogy képtelenek ellenállni a sokkterhelésnek, amelyek nem ritkák a működés során. A súlyos tárgyak elütése vagy kisütése repedéseket, zsetont vagy akár felületi sérülést okoz. Következtetés: a kerámia határok keresztezéséhez a maximális pontosságot kell feltüntetni.

A kerámia alaplapok telepítésének legáltalánosabb módjai a következők:

 1. A lábazat alá helyezése a csempe alatt;
 2. Fektetés a csempere.

Kerámia alaplapok szerelése a csempe alatt

Miután a kádat falhoz közelítette, ellenőrizze a vízszintes szintet, a szélein kerámia gerenda legyen. A járda függőleges polcára egy sor csempe van elhelyezve, és a mennyezetre helyezi. Kétségtelen a kerámia simítás megbízhatósága - hosszú élettartamát a tapasztalat teszteli.

A munka megkezdése előtt számítani kell az anyagok mennyiségét. Szükséges a szilikon tömítőanyag, amely szükségszerűen tartalmaz gombaellenes anyagokat, valamint védőeszközöket a penészgombákkal szemben (1 cső), maximum 2 kg-ig. A határok számának meg kell egyeznie a lapok számával, amelyek egybeesnek a hosszúságukkal. Ezenkívül házasság vagy csata esetén néhány korlátot kell biztosítani.

A telepítési helyeket és a kerámia bordák ragasztását el kell távolítani a porból és zsírtalanítani. A fürdőszoba és a falak közötti ízületeket egyenletesen töltik tömítőanyaggal - ez szükséges ahhoz, hogy a víz ne szivárogjon át a réseken. Miután a tömítőanyag megkeményedett, a csempe ragasztót a hátlapon lévő lapok mindegyik sarkára helyezzük spatulával, majd egyidejűleg a fürdő széléhez és a szomszéd falhoz nyomják. A sarkok közötti varratok szélességének meg kell felelnie a fűzős varratoknak, erre a célra speciális kereszteződést kell alkalmazni. Ez szükséges az oldalfalak függőleges vonalainak fenntartásához. Állítsa be a határok határait, ha megérinti a botot.

Ezután folytassa a csempéket függőleges irányban. A fürdő mindkét oldalán található belső sarok kerámia sarok segítségével is elrendezve van. Ha nem lehet megvásárolni, egy fürdőkád sarokká alakítható a kerámia lábazathoz 45 ° -os szögben, egy cserépvágó segítségével. Ezután a vágást egy csiszolt kerékre őröljük. Az így kapott határok hosszát a faldíszítéshez használt befejező anyag hossza szerint kell beállítani. A cserépragasztó jobban megragadja, ha a ragasztó teljesen keményedik után öntsön vizet a szegélyek fölé. A hézagokat a bélés színének és a határoknak megfelelő fugákkal kezelik.

Kerámia aljzat szerelése a csempere

Ez a módszer egyszerűbbé és esztétikusabbá válik, lehetővé téve, hogy kerámia sarkot használj egy csempézett fürdőszobában, nem csak a sarkok összehangolásához, hanem a bélelt felületek befejezéséhez is, a fürdőszobai belső színeinek megfelelően. Vízzáró ragasztót ("folyékony köröm") alkalmaznak a bélelt falak és a függőleges felület által létrehozott sarokba, majd a határolólapot erőteljesen a csempe felé nyomják és rögzítik.

A kerámia gerenda szilárdsága elég magas ahhoz, hogy hosszú ideig szolgálhasson a fürdőszoba csempézett burkolatának összetételében. A járdaszegély és a kerámia csempe ragyogásának és vonzó megjelenésének megőrzése érdekében elég, ha speciális tisztítószerekkel feltörjük a felületüket, szükség esetén szintetizálva a habarcsot, és kis réteget helyeznek el a repedt helyeken.

Kerámia sarkok, padlólemezek, fürdőfülke

Kerámia fürdő sarkok, a fürdőszobában és a csempe között, a fehér lábazathoz kerámia fürdőkádban mindig rendelkezésre áll.

A kerámia sarkok átadása egy ajtóhoz - 600 dörzsölés. Moszkvában

Minden méret, alkatrész, csillag, dugó, sült.

Nagyon gyakran a fürdőszoba javításakor felmerül a kérdés: hogyan lehet jó minőségű ízületet létrehozni a kerámia csempe és a fürdőszoba között? Ugyanakkor a szomszédságra számos követelmény van, amelyeknek teljesülniük kell:

1. a fürdőszoba és a fal közötti szorítás;

2. megbízhatóság (így nem lenne szükség évente visszaváltani);

3. esztétika (mindennek tisztának és gyönyörűnek kell lennie).

És így van, számos lehetőség van, mindent elmondunk.

Kezdjük a legegyszerűbb és nem túl megbízható módszerekkel, amelyet a mesterek leggyakrabban kínálnak.

A kézművesek többsége általában falakat burkol, majd a fürdőt a falhoz rögzítik, a fürdőszobát és a csempe közötti kötést szilikon tömítőanyaggal bevonják. Először is, nem mindig megbízható, mivel a tömítőanyag néha nem tölti be teljesen a kötést, és ott maradnak a pórusok, amelyeken keresztül a víz áthatol a fürdőben. De még mindig nagyon gyakran a súrolószer sötétedik és gomba borítja. Ebben az esetben szinte minden évben meg kell ismételni a kötést.

A második lehetőség, amelyet a mesternek ajánlok, egy műanyag szalag-sarok, amely kétoldalas szalagra vagy tömítőanyaggal van ragasztva. De számos ügyfél véleménye szerint a szalagot a fürdőszoba használatának majdnem másfél hónapja alatt lehúzzák.

A probléma egyik minőségi megoldása a CERAMIC CORNERS, amelyet áruházunk kínál.

A csempe behelyezése előtt ajánlatos a sarkokat elhelyezni: a fürdőt (szilárdan és biztonságosan úgy szereljük fel, hogy a fürdõ nem tántorodjon el), pecsételje össze a csomópontot a falhoz, ragassza be a sarkot a fürdõbe, és a sarokban feküdjön a kerámia csempe. Miután a ragasztó megszárad, a cementet alapú fugázó anyaggal fugázza.

De a második módszer is lehetséges. Amikor a fürdőszoba javítása befejeződött, de a gátlástalan kézművesek nem maradtak szoros kapcsolatban a fürdő és a fal között. Ebben az esetben a fürdőkád körüli perem szennyezett, régi tömítőanyagot, benzint, acetont vagy alkoholt zsírtalanítanak. Ezután a varrat lezárva, majd a sarkok ragasztják a fürdőszobába és a csempebe, szilikon tömítőanyaggal vagy folyékony szegekkel a rossz oldalon. Szárítás után a sarkok közötti ízületeket dörzsöljük egy habarccsal.

A mi boltunkban fehér sarkok mindig rendelkezésre állnak.

Miért csak fehér sarkokat tartunk raktáron? Ez egy egyszerű magyarázat. Általánosságban, a fürdőszobák fehérek és a sarok összeolvad a fürdőszobával, és a teljesen más színű falak csempei és a csempék alatt lévő sarkok felvétele nagyon nehéz lesz.

A sarok két méretben készül 20cm és 25cm hosszban, szélessége pedig 3,5 cm és 5,5 cm.

Fontos tudni (!) Hogy ez a sarok mérete, és nem a távolság, amelyet a sarok terjed:

3,5 cm-es sarokfedők a falról 2 cm-re

5,5 cm-es sarokfedelek a falról 3,5 cm-re

A sarkok további elemei:

- csillagok (kicsi és nagy) - két sarokelem csatlakozik a sarokban;

- sarokelemek, amelyek lehetővé teszik, hogy a sarkokban összeköttetést létesítsen anélkül, hogy szebbé kellene tenni a csillagot, a bal és a jobb sarkokat, amelyek még 90 fokos szögben is;

- dugók - a végső elem, amely lezárja a szélsőséges elemek végeit. A dugók kicsiek - a 3,5 cm-es és a nagy sarkokig - egy 5,5 cm-es sarkához. Továbbra is jobbra és balra vannak osztva.

SZÁMÍTÁS

A szükséges fürdőszög számának kiszámításához meg kell határoznia a fürdő hosszát és két szélességét.

Például: 150x80-as fürdő és 20 cm-es sarok.

150 + 80 + 80 = 310 cm. Ezenkívül a kapott hosszúságot a 20 sarok szélessége (felfelé kerekítve) osztja el, és 16 darabot kapunk. Ha a sarokelemeken vágott elemeket szeretne használni, akkor vonja ki a kapott mennyiségből 4 darabot. (2 bal és 2 jobb) és 12 derékszöget és 2 dugót (1 bal és 1 jobb) kapunk. Ha csillagot szeretne használni, akkor 16 sarkot, 2 csillagot, 2 sapkát veszünk. És ne felejtsük el - szükség van egy közvetlen elemek állományára 1-től 3 darabig!

Sarkok, lábazatok, süllyesztettek, fürdőkádak, mindig raktáron.