Legfontosabb > Fürdő

Hogyan válasszuk ki és állítsuk be a sarokban a fürdőt?

A kerámia burkolatokkal való szembenézés fontos lépés a fürdőszobai belső kialakításában. De teljesen bélelt felületek válnak, ha a feldolgozás sarkok és ízületek falak használata műanyag sarkok a csempe a fürdőszobában.

Közös méretek

A műanyag sarkok átmérője egyszerűen használható - a polcok mérete 25x25 vagy 50x50 mm, hosszúsága 2, 5 m, és az anyag - polivinil-klorid - a korrózióállóság és a magas páratartalom, a káros biológiai tényezők ellenállóképessége miatt - penészgombák, gombák és egy rovar. A fürdőszobai sarkok olcsóak, elegendő rugalmasságot és rugalmasságot biztosítanak a fektetés során, ami szükséges a kis vágási hibák és a burkolólapok simításához. A rugalmasabb sarok használata kényelmes, amikor ovális és lekerekített kialakítású fürdőköntvények, kerek formájú falfelületek befejeződnek.

A keskeny és vékony sarkának tisztán technikai célja van - ezzel párhuzamosan a falak ízületei igazodnak, míg a tágas deszka a fürdőszoba dekorációjának elemeként használható. A megfelelő kiegészítők (dugók, szögek, adapterek) a befejező sarkokhoz készülnek - az alkatrészek szükségesek a sima átmenethez a bekötés során a sarkok ízületében és végében. A korszerűbb sarokkészletekhez, amelyek szorosan illeszkednek a falak bélelt felületéhez, a szélek gumírozottak.

Telepítési lehetőségek

Műanyag sarkok vannak elhelyezve a belső és a külső ízületek falak bélelt kerámia két módon, többek között:

 1. A kerámia burkolat elhelyezése után - a sarok tetejére, a csempe felett, a felület külső vagy belső ízülete felett helyezkedik el. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a belső és külső burkolat sarkát díszítő célokra használja, kiválasztva a burkolat anyagának színével és textúrájával.
 2. A csempe lefektetése előtt - a csempe alatt lévő fürdőszobának egy vékony sarkát, amely ebben az esetben a sarkok összehangolására szolgál, a falra szerelt falakon rögzítik, majd a burkolóanyagot tetejére helyezzük.

Sarok elhelyezése a lapon

Szerelje fel egy sarkot a műanyag a csempe könnyű, akkor történik, miután a szemben működik. A legfontosabb feltétel a csempeburkolat kiváló minőségű előkezelése, a por és szennyeződés tisztítása egy zsírtalanított ruhával történik. A felület tisztaságának és szárazságának magas követelményei - a sarkok ragasztásának szilárdsága függ a feldolgozás minőségétől és a nedvességtől a telepítés helyén.

A fürdőszoba és a falak közötti kötések feldolgozása

Még akkor is, ha a kád a falhoz közel helyezkedik el, az összekötő területeken vannak hiányosságok, amelyek a sarok beszerelése előtt tömítőanyaggal, jobb akváriummal kell lezárni, és várni kell, amíg teljesen megszárad. Nem tanácsos a munkát önmagában elvégezni - egy asszisztenssel könnyebb biztosítani a lepedők megterhelésének szükséges pontosságát. Ezenkívül a kiváló minőségű munkákhoz a sarkokat egyidejűleg és szorosan kell nyomni az egész hosszal a felületek jobb ragasztása érdekében.

Annak érdekében, hogy ne zavarja a zománcot, a festékszalagot a fürdő széleihez lehet ragasztani. Ezután a szalagokat a telepítési helység méretének megfelelően vágják le, az alsó részükön "folyékony szög" ragasztót helyeznek, a szalagokat a fürdő szélein helyezzék el, és a lehető legkeményebbre nyomják, a fürdő és a fal felületéhez egyidejűleg. A ragasztás megbízhatósága, és ennek megfelelően az ízületek tömörsége attól függ, hogy milyen erőfeszítést igényel a sarok megnyomása. Részletesebben, a munkamódot a fürdőben lévő műanyag fülek felszerelésére vonatkozó utasítások tartalmazzák, megfelelő szerelvényekkel (sarkok, dugók stb.).

Telepítés a csempe alatt

A csempe alatt található műanyag sarok segít:

 • tökéletesen egyenletes illeszkedéseket hoz létre, mind belső, mind külső;
 • megbízható vízszigetelést biztosít a falfelületek csomópontjaiban, védi a kerámia bevonatot a víz behatolásától és fokozatosan megsemmisíti.

Fontos, hogy egy csempefürdővel ellátott sarkot a megfelelő tapasztalatokkal és különleges tudással rendelkező szakemberek telepítsenek erre a kérdésre - a megfelelő munka segít elkerülni azt, hogy a jövőben le kell cserélni a járdát, és el kell távolítani azt a helyezett csempe mellett. Csak a szakemberek állnak rendelkezésre elegendő pontosságot és minőségét szóló csempe a sarokban.

Kerámia sarkok

Jelentősen javítja a kerámia sarkok minőségét és tartósságát, amelyeket a hagyományos PVC léc helyett használnak. A kerámiahatagok különleges fizikai-kémiai tulajdonságai miatt elegendõ szilárdságúak, jól néz ki a kerámia felületeken (ízületek). A kerámiák képesek hosszú ideig tartós megjelenést biztosítani, keménységük, szilárdságuk és nedvességállóságuk miatt különösen vonzóak a működési megbízhatóság szempontjából. A kerámiahatárok eltérnek a színtartóságtól is, különösen a PVC termékekhez képest, amelyek a telepítés után néhány év alatt felhősek vagy sárgaek lehetnek.

A kerámiahatárok hátránya úgy tekinthető, hogy képtelenek ellenállni a sokkterhelésnek, amelyek nem ritkák a működés során. A súlyos tárgyak elütése vagy kisütése repedéseket, zsetont vagy akár felületi sérülést okoz. Következtetés: a kerámia határok keresztezéséhez a maximális pontosságot kell feltüntetni.

A kerámia alaplapok telepítésének legáltalánosabb módjai a következők:

 1. A lábazat alá helyezése a csempe alatt;
 2. Fektetés a csempere.

Kerámia alaplapok szerelése a csempe alatt

Miután a kádat falhoz közelítette, ellenőrizze a vízszintes szintet, a szélein kerámia gerenda legyen. A járda függőleges polcára egy sor csempe van elhelyezve, és a mennyezetre helyezi. Kétségtelen a kerámia simítás megbízhatósága - hosszú élettartamát a tapasztalat teszteli.

A munka megkezdése előtt számítani kell az anyagok mennyiségét. Szükséges a szilikon tömítőanyag, amely szükségszerűen tartalmaz gombaellenes anyagokat, valamint védőeszközöket a penészgombákkal szemben (1 cső), maximum 2 kg-ig. A határok számának meg kell egyeznie a lapok számával, amelyek egybeesnek a hosszúságukkal. Ezenkívül házasság vagy csata esetén néhány korlátot kell biztosítani.

A telepítési helyeket és a kerámia bordák ragasztását el kell távolítani a porból és zsírtalanítani. A fürdőszoba és a falak közötti ízületeket egyenletesen töltik tömítőanyaggal - ez szükséges ahhoz, hogy a víz ne szivárogjon át a réseken. Miután a tömítőanyag megkeményedett, a csempe ragasztót a hátlapon lévő lapok mindegyik sarkára helyezzük spatulával, majd egyidejűleg a fürdő széléhez és a szomszéd falhoz nyomják. A sarkok közötti varratok szélességének meg kell felelnie a fűzős varratoknak, erre a célra speciális kereszteződést kell alkalmazni. Ez szükséges az oldalfalak függőleges vonalainak fenntartásához. Állítsa be a határok határait, ha megérinti a botot.

Ezután folytassa a csempéket függőleges irányban. A fürdő mindkét oldalán található belső sarok kerámia sarok segítségével is elrendezve van. Ha nem lehet megvásárolni, egy fürdőkád sarokká alakítható a kerámia lábazathoz 45 ° -os szögben, egy cserépvágó segítségével. Ezután a vágást egy csiszolt kerékre őröljük. Az így kapott határok hosszát a faldíszítéshez használt befejező anyag hossza szerint kell beállítani. A cserépragasztó jobban megragadja, ha a ragasztó teljesen keményedik után öntsön vizet a szegélyek fölé. A hézagokat a bélés színének és a határoknak megfelelő fugákkal kezelik.

Kerámia aljzat szerelése a csempere

Ez a módszer egyszerűbbé és esztétikusabbá válik, lehetővé téve, hogy kerámia sarkot használj egy csempézett fürdőszobában, nem csak a sarkok összehangolásához, hanem a bélelt felületek befejezéséhez is, a fürdőszobai belső színeinek megfelelően. Vízzáró ragasztót ("folyékony köröm") alkalmaznak a bélelt falak és a függőleges felület által létrehozott sarokba, majd a határolólapot erőteljesen a csempe felé nyomják és rögzítik.

A kerámia gerenda szilárdsága elég magas ahhoz, hogy hosszú ideig szolgálhasson a fürdőszoba csempézett burkolatának összetételében. A járdaszegély és a kerámia csempe ragyogásának és vonzó megjelenésének megőrzése érdekében elég, ha speciális tisztítószerekkel feltörjük a felületüket, szükség esetén szintetizálva a habarcsot, és kis réteget helyeznek el a repedt helyeken.

Kerámia sarok a fürdőszoba számára: választás, számítás, telepítés

A kerámia sarkokat már régóta használják a fürdő belsejébe jutó rés megvédése érdekében, különböző formájúak lehetnek, akár a rendes határoktól függetlenül is megtehetőek. Nem kell megváltoztatni őket hat hónap alatt, ellentétben a szilikonnal, műanyag lábazattal vagy speciális szalaggal.

Gyors cikk navigáció

Fürdő telepítése

A kerámia sarok helyes elhelyezése a fürdőszobában, először biztonságosan rögzítse: simán, eltérések és rezgések nélkül.

A fürdő felszerelésének három fő módja van:

 1. Nem közel a falhoz. Ez leggyakrabban akkor történik, ha a telepítés a szoba közepén vagy egy speciális formában történik.
 2. Közel a falhoz. Ezután a homlokzat csempe, amely a széleken megy.
 3. Már a bélelt falhoz. Ebben az esetben leggyakrabban a kötés, a szalagzárás, a speciális PVC lábazat vagy a szilikon tömítése szükséges. De egy megbízhatóbb, tartósabb és legcsodálatosabb módja annak, hogy bezárják a fal és a fürdőszoba közötti szakadékot, kerámia sarok lesz.

A szokásos lábak nem tudnak biztonságosan illeszkedni, így a telepítés a habblokkok vagy téglák pódiumát jelenti.

Fürdő telepítése a dobogóra

Alternatív megoldásként a lábak és a szalagok habarcsának köszönhetően a lábakon + kiegészítő támasztékkal is ellátható. A hab felhasználásának csökkentése érdekében a térfogat egy részét normál műanyag palack vízzel tölti.

Alkotóelemek

A telepítéshez szüksége lesz:

 • Kerámia sarok. Leggyakrabban 20-25 cm hosszúságú és 3,5-5 cm-es szélességű részekből kerül forgalomba, egy keskeny sarok (3,5 cm) bezárja a rést 2 cm-ig, 1 részes ára 40-60 rubel.
 • A csillag. Ez a dokkoló alkatrészek sarokeleme. A mérettől függően 40-50 rubel lesz.
 • Dugók (bal és jobb). Zárja be a szélső részek végét. Álljon 40 és 50 rubel között.

Továbbá vannak bal és jobb sarkok. Lehetővé teszik, hogy a sarkokban kapcsolatot létesítsen anélkül, hogy sztringesebbnek tűnne a csillag.

Elemek számítása

A szükséges elemszám kiszámításához ismernie kell a fürdő hosszát és szélességét, valamint maga a sarok hossza.

Tekintsük a számítást a 150 * 80 méretű és a 20 cm-es sarkok példáján.

 • Ha a kád alapfelszerelésként van felszerelve, akkor a sarok a 3 fal körül van elhelyezve, a hossza 150 + 80 + 80 cm = 310 cm.
 • A falak hosszát egy sarok hossza alapján osztjuk meg, és megtudjuk, hogy szükséges-e számuk (felfelé kerekítve): 310/20 = 16 db.
 • Ezenkívül 2 sávra van szükség a belső sarkok és 2 sapka (bal és jobb) kialakításához.
 • Ha a belső sarkokat 45 fokos szögletes alaplap segítségével alakítják ki, vonjuk ki a 4 sarkot 16-ból, és helyezzünk el két bal és 2 jobb szeletet.
 • Javasolt 1-3 sarkot vásárolni raktáron, gondatlan metszés, forgácsolás vagy csere esetén.

A teljes készlet teljes készlete egy standard fürdõhöz 850-1200 rubel lesz.

Kerámia sarokbeépítés

A sarok kétféle módon telepíthető:

 1. A csempe alatt a falhoz;
 2. A kész csempe.

Az első lehetőség sokkal szebb és biztonságosabb:

Példa a mozaik alatt levő lapos határ elhelyezésére

 • A falak előkészítése történik: a régi bevonat eltávolítása, vakolás vagy gipszkartonozás, alapozó.
 • A szint a fürdő. De a vízáramlás egy kis lejtése jobb előre látni, majd kompenzálni csemperagasztóval.
 • A fal és a fürdőszoba közötti rés szilikon tömítőanyaggal van feltöltve. Ahhoz, hogy egy szép varratot kapjon, a fürdő szélét és a szomszédos falat maszkoló szalaggal védi. A szilikon felhordása után szükségessé válik a gumi vagy műanyag spatulával végzett szárítás előtt. Ha a spatula nincs kéznél, az ujjával mosható szappanos vízbe.
 • A mellékhelyiség a fürdő felett falon van. Szebb lesz, ha hosszúsága megegyezik a fali fali csempe méretével.
 • A csemperagasztót a járda hátoldalára helyezzük, és a felületre nyomjuk.
 • Ugyanolyan vastagságú műanyag kereszteződések helyezkednek el a sarkok végei között, amelyeket a fő bélés elhelyezésekor használnak.
 • A vágás hosszát a legjobb, ha egy csiszolótárcsát használ a gyémántlemezzel.
 • További falburkolás készül.
 • Minden varrat epoxi vagy cementbázisú habarccsal töltik fel.

De ha a fürdőszoba és a csempe a falakon már elkészült, és a varrás közöttük rossz minőségű, akkor a második lehetőség fog tenni - a szerelés a csempe:

Cseréptartó

 • A fürdőkád körüli varrás szennyeződést, régi tömítőanyagot tisztít, és benzint, acetont vagy alkoholt zsírtalanít.
 • A csomópont szilikonnal van lezárva, mint az előző verzióban.
 • A sarok ragasztására a csempe, folyékony körmök használják. A rossz oldalon vannak elhelyezve, és a felületre nyomják. Ehhez az üzlethez jobb, ha folyékony szöget vásárolnak egy csőben egy pisztolyhoz.

alternatívák

Számos alternatív mód van a csempe és a fürdőszoba közötti kötés technológiai lezárására:

 1. Amikor egy fürdõt szerelnek a fal körül a kerület mentén, egy strobe-ot készítenek, amelybe beillesztik az oldalakat. Ezután a kis rést szilikon tömítőanyaggal lezárják.
 2. A kötés kitöltése a szilikával. Ez a megoldás csak azok számára alkalmas, akik a régi öntöttvas fürdő helyreállítását végzik. Megkérheti a mesteret, hogy töltse ki a kötést, és kapjon egy monolit bevonatot.
 3. PVC lábazat. Kevésbé megbízható, de olcsóbb.
 4. Használjon egy öntapadó talapzatot.
 5. Zárja le a tömítést szilikon tömítőanyaggal. Rövid életű, de egyszerű módja.

következtetés

A megfelelő telepítéssel és rendszeres karbantartással (havonta 1-2 alkalommal) a kerámia szegély szépen néz ki, és az idő múlásával nem változik. Ha epoxi habarcsot használ, akkor tovább védi az ízületeket a szennyeződéstől és a penésztől.

Hogyan szereljünk be egy fürdőszobába egy műanyag sarokot a saját kezünkkel?

Fürdőszoba - egy komplex mikroklímájú szoba, igényes a befejező anyagok javításában. A megnövekedett páratartalom, az elégtelen levegőztetés és a hőmérséklet változások a kopás gyorsabb kopását eredményezik.

Ezért a folyamat során fontos, hogy minden rést és ízületet elkülönítsenek a nedvesség behatolásától. A legveszélyeztetettebb pont, amely gyakran nedvességet, kellemetlen szagokat vagy penészedést okoz, a mosó tartály és a fal közötti rés. A probléma megoldása érdekében a tapasztalt kézművesek ajánlják a fürdőszobához speciális sarkokat, amelyek megbízhatóan védenek a szivárgás ellen.

A sarkok típusai

A fürdőszoba műanyag sarkai, amelyeket más néven süllyesztettek is, gyakorlatiasak és olcsóak a mosó tartály és a fal közötti rések kiküszöbölésére a falak egyenetlensége, a méretbeli eltérések vagy az egészségügyi berendezések beépítési technológiájának megsértése miatt.

A műanyag oldal polivinil-kloridból készül, 3-6 cm széles és 1,8-3 m hosszú sarok formájában. A műanyagból készült szegélyek könnyedén rögzíthetők a saját kezével szilikon tömítőanyaggal vagy folyékony szögekkel. A következő típusú határok léteznek:

 • Belső sarkok a fürdőben. Ezek műanyag határok sarok formájában, amelyek rögzítettek a burkolat alatt a falak csempe, majd telepítve a oldalán a fürdő. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy megbízhatóan elkülönítse a csészét a tál és a fal között a víz bejutásától.

Figyelj! Válassza ki, milyen típusú műanyag borda alkalmas a vízszigetelés a közös, szüksége van, a jellemzői alapján a helyzet. Ha a fal és a régi fürdőszoba közötti csatlakozást szeretné lezárni, akkor jobb az öntapadós oldal felszerelése, és a tartósabb kompozitok tökéletesek az új vízvezeték szerelvényekhez.

A sarkok érdemei

A tál és a fal közötti csatlakozások tömítésére szolgáló speciális szerszámok megjelenése előtt a kézművesek rögtönzött eszközökkel próbálták elszigetelni őket nedvességálló cement vagy sűrített olajfesték segítségével. De az ilyen intézkedések hatása ideiglenes volt, a szakadékot rendszeresen meg kellett volna tölteni. A műanyag fürdőszobai sarkok hatékony megoldást jelentenek a keletkező résbe áramló víz problémájára. A következő előnyökkel rendelkeznek:

 1. Egyszerű telepítés. A fürdőkádban lévő műanyag sarkokat saját kezével rögzítheti az egészségügyi berendezések telepítésének bármely fázisában, mivel folyékony körmökkel vagy tömítőanyaggal vannak felszerelve, anélkül, hogy a falba lyukak lennének.

Fontos! A fal és a tartály közötti mosás megfelelő lezárásához a fürdőszoba megfelelő sarkát kell kiválasztania. Annak érdekében, hogy biztosítsa a kopogás elleni védekezést a víz kiszivárgása vagy fröccsenése közben, az oldal szélessége 2-4 cm-rel szélesebb legyen, mint a rés szélessége.

Egy sarok behelyezése egy új fürdőbe

Új fürdő beszerelése után jobb, ha nem kezdjük használni, amíg a csésze és a fal közötti csatlakozás le van zárva. Ahhoz, hogy megakadályozza a víz bejutását ebbe a résbe, használhatunk műanyag sarkokat a kádra vagy öntapadós vízszigetelő szalagra. Ehhez plasztikus lefutókra van szükség a vízvezeték felszerelésének, tömítőanyagának, antiszeptikus anyagának, moláris ragasztószalagjának, sörétes és szúrófűrészének vagy kézi fűrészének a lökhárítók fűrészeléséhez. A telepítés ebben a sorrendben történik:

 • A fürdőkád oldalát a fal mellett szomszédos vízzel és szivacsokkal tisztítják szennyeződéstől és portól.
 • A fal magasságától megegyező távolságot kell mérni a fürdő oldalán, majd ehhez a sérüléshez moláris ragasztószalagot kell rögzíteni, hogy megvédje a falburkolatot a szennyeződéstől.

Vegyük figyelembe, hogy a 90 fokos szög alakú műanyag határok legfeljebb 1-2 évig szolgálnak, mivel ez az építési folyadék miatt felhalmozódik bennük, ami a penész terjedését okozza. Idővel a sarok sötét virágzá válik, a rossz higiénia, a kellemetlen szag oka. Egy ideje lehet megszabadulni a formától a fertőtlenítőszerektől, de végül le kell cserélni a járdaszegélyt.

A kerékpánt felszerelése a régi fürdőre

A fürdő hosszú, intenzív működése során fokozatosan elhasználódik a fal és az eszköz közötti kötés vízszigetelése. A fürdőkád műanyag sarkai kiválóan alkalmasak a rés újracsatlakozására, mivel nem igénylik a falburkolat lebontását, és a beépítés nem rontja el a díszítő bevonatot. Ebben az esetben az oldal felszerelése ebben a sorrendben történik:

 1. Először lebontották a régi járdákat. Az eltávolításhoz használjon spatulát vagy kést.

Tapasztalt kézművesek azt állítják, hogy a fürdőszoba műanyag sarkai alkalmasak akril fürdők számára, valamint ha a falak ugyanabból az anyagból készült panelekből készülnek. A PVC szegélyek rögzítése a kerámia burkolatokhoz átmeneti megoldás, amely legfeljebb 2-3 évig tart.

Bath Curb

A fürdõfedél fõ célja a falak és oldalak közötti rés, amelyek a szerelés során keletkeznek. Ez az elem díszítő funkciókat is ellát, ugyanakkor a fürdő vonzóbbá és vonzóbbá válik. A határok különböznek a beillesztés típusától és módjától függően, és a legjobb megoldás kiválasztása érdekében célszerű előzetesen megvizsgálni az egyes típusok jellemzőit, előnyeit és hátrányait.

Fürdőszoba fékez

A határok típusai

A leggyakoribbak az ásványi és polimer alapú szegélyek. Az első típus márványból, gránitból, kerámiából és más hasonló anyagokból áll, a második típus műanyagból, hab műanyagból, polisztirolból készült. Tekintsük mindkét típus fő jellemzőit.

A kerámiák és a kő határai jobban megjeleníthetők, és különbözőek a tartósságban. Gondosan működtetve 20 évig, vagy annál is többet tudnak szolgálni anélkül, hogy elveszítené a külső vonzerejét. A sűrű, szilárd szerkezetűek miatt nem érzékenyek a savakra és a lúgokra, könnyű tisztítani a szennyeződésektől, nem befolyásolják a penész és egyéb mikroorganizmusok. Ugyanakkor ezek a termékek meglehetősen törékenyek, feltörhetik és megszakíthatják a véletlen hatást vagy nagy terhelést.

Kerámia határok és sarkok a fürdőhöz

A fényes felület nem tolerálja a súroló tisztítószerek használatát, ebből a karcolások jelennek meg rajta. Az ilyen járdák felszerelése több munkát és pontosságot igényel a munkában. Rendszerint abban az esetben kerülnek kiválasztásra, ha a fürdőszoba burkolólapokkal, csempével és porcelán kővel van burkolva, mert a kerámia elemei nem tűnnek teljesen szervesnek a műanyag burkolat hátterében.

A PVC-alapú határok meglehetősen sokszínűek. Ezek a forma, a szín, a szélesség, a textúra, a kötési mód különbözik. A műanyag sarkok három változatban készülnek - puha, félig merev és kemény. A kemény könyök gyakran rugalmas szilikon vagy gumírozott élek, ami növeli az anyag illeszkedését az ízületekhez. Ezenkívül a műanyag elemek egy vagy két részből állhatnak. Az egyrészes határok belső (a burkolat alatt) és külső (fel vannak szerelve a burkolat tetejére) vannak osztva. Kétrészes, a bélelt felületre szerelve.

A műanyag előnyei elsősorban az egyszerűség és az egyszerű csatolás kedvéért tulajdoníthatók. Még ha a felület nem is nagyon sima, nincs különösebb nehézség a járda illeszkedésével. Szögletes elemek jelenléte miatt nem szükséges önállóan kivágni és illeszteni az ízületek alkatrészeit. Az anyag ellenáll a hőmérséklet változásainak és nedvességének, nem lóg az idő múlásával, dekoratív megjelenésű. A modellek széles skálája nagyon széles, valamint az árkategóriában. A PVC szegélyek kiváló minőségűek és ugyanakkor olcsóak.

A fürdőszoba határolja a műanyagot

Ami a mínuszokat illeti: a műanyag felülete gyorsan elveszti eredeti fényét, a fehér határok pedig sárgulnak. Emiatt kevésbé esztétikusan és vonzónak tűnnek. A műanyag nem csak véletlen ütés miatt sérülhet meg, hanem a vágási folyamat közben is, ha túl keményen nyomja felfelé. Általában 3-4 évente ilyen korlátokat kell cserélni.

Tekercs vagy szalag, határok - ez a leggyorsabb és legolcsóbb megoldás a rések lezárására. Az öntapadó szalag nagy rugalmasságot, vízállóságot és könnyen hozzáilleszthető bármilyen felülethez.

Öntapadó önhordó szalag

Az anyag fungicideket tartalmaz, így nincs penészedés veszélye. A kerámia és a műanyag szegélyektől eltérően a tekercsek nem szakadnak meg, amikor megdöbbentették és nehéz terhek alatt, könnyen vághatók és bármilyen szögben hajlíthatók. Szükség esetén a szalag könnyen cserélhető.

Öntapadó önhordó szalag

Fürdő szalag

Az ilyen jellegű határok különféle változatai nem különböznek egymástól. Standard módon a szalag monoton sima felületű, 29, 40 és 60 mm széles, összesen 3,2 m hosszúságú. A fehér és átlátszó szalagok a leggyakoribbak, de egyes gyártók más árnyalatokból készült rózsaszín, kék, bézs, zöld színű gömböket gyártanak. Ezeknek a termékeknek a hátránya a törékenységnek nevezhető - az élettartam legfeljebb 2 év.

Border Ribbon Assortment

A technológiai telepítés határértéke megcsinálja önmagát

Rögzítőszalagok

A tömítő ízületek megbízhatósága erősen függ a szalag minőségétől. Az anyag tapadási tulajdonságai idővel csökkennek, ezért vásárláskor mindenképpen ellenőrizze az eltarthatósági időt - általában 24 hónap. Ezenkívül a legjobb, ha ilyen termékeket vásárolnak nagyméretű hardverraktárakban, ahol minden áru megfelelően tárolódik. Ha a szalagot egy fűtött helyiségben tárolták és fagyasztva, a telepítés után gyorsan elkezd lehámozni. Továbbá ne vegyen be egy tekercset sérült csomagolásban, kenőanyaggal vagy más hibával.

A folyamat során szüksége lesz:

 • tekercsfedő szalag;
 • a szilikon tömítőanyag összetétele semleges;
 • oldószer;
 • éles kés;
 • háztartási hajszárító.

A szalaghatárnak erősen szilárd alapon kell rögzítenie. Ha a fürdő és a fal oldala közötti rés több mint 10 mm, akkor töltse fel valamit, vagy szalag helyett egy műanyag vagy kerámia merev korlátot használjon. A töltéshez ajánlott az epoxigyanta alapú megoldás használata, vízálló csempe ragasztóval.

Csemperagasztó GLIMS-96

A keverék vastagabb, mint a csempeburkolatnál, és finoman terjed a rés kerületén. A kényelem érdekében használjon keskeny gumi spatulát, és eltávolítja a felesleges keveréket. Ha a rés áthalad, a fadarabokat a fürdő oldalán rögzítik úgy, hogy a megoldás ne essen ki. Miután lezárta a rést és beállította a keveréket, a léceket eltávolították.

A rés kitöltése és a felesleg eltávolítása

Két egyszerű módja annak, hogy megszüntesse a rést a fürdőszoba és a fal között

1. lépés: A fürdő oldalát és a fal melletti területeket nagyon alaposan meg kell tisztítani a szennyeződésektől. Ha ez egy új fürdő, akkor törölje le mindent egy nedves, tiszta ruhával, hogy törölje le a port. Ha a fürdő már használatban van, a felületet szappanos vízzel kell mosni, majd tiszta vízzel öblíteni és hajszárítóval szárítani. Ezután a munkaterületet oldószerrel zsírtalanítjuk és ismét megszárítjuk.

2. lépés: Az ízület kerületén gyengéden helyezzen be egy tömítőanyagot egy pisztollyal, gondosan betöltve a legkisebb repedéseket és behúzásokat.

Szilikon tömítőanyag alkalmazása

3. lépés: A ragasztó ragasztása a perem legszélein kezdődik. Hézagolnak a kezükbe, 10-15 cm-rel visszahajtják a védőburkolatot, és összeragasztják a szalagot úgy, hogy a hajtásvonal pontosan egybeessen a csukló vonalával. Alaposan nyomja meg a ragasztott véget, és simítsa el a légbuborékok eltávolítását. Ezután távolítsa el az aljzat további 15 cm-ét, és ismételje meg újra mindent. A szalagot nem szabad erősen meghúzni, de ne engedje, hogy a hajtások megjelenjenek - az anyagnak egész hosszában síkra kell lennie.

Egy taposószalag ragasztása

Rögzítőszalag felszerelése

4. lépés: Az oldal sarkának elérése, a szalag óvatosan meghajlott, és továbbra is ragaszkodik egyenes vonalhoz a kötés végéhez. Ezután az anyagot egy kést a kád szélével öblítjük, és a vágás helyét tömítőanyaggal kezeljük.

5. lépés A formanyomtatvány sarkában felhajlik. Az eltávolításhoz a szalag kiálló részét késsel vágják, a vágást kis mennyiségű tömítőanyaggal elkenik. Ezután 20 mm szélességű csíkokat vágnak a tekercsről és a részeket nagyon óvatosan becsukják.

Fürdős szalag fürdéshez, szereléshez

A fürdő használata közben a nap nem kívánatos, mert a ragasztónak meg kell szereznie a szükséges erőt. Ha ebben a pillanatban be kell nedvesíteni a szalagot, az anyag esetleges elhatárolását.

Kövesse az utasításokat, és ne kövesse a telepítést.

Műanyag gátló rögzítése

A ragasztókalapon található PVC szegélyek a legegyszerűbbek, de nem mindig ez a módszer biztosítja a maximális védelmet a fürdő oldalán átfolyó víz ellen. Ezért sokan szeretnek normális műanyag sarkokat vásárolni, és szilikonra vagy ragasztóra rögzítik őket. A tervezéstől függően a telepítési módszerek bizonyos eltéréseket mutatnak, ezért mindegyiküket részletesebben megvizsgáljuk.

1. módszer Ez a lehetőség arra szolgál, hogy a külső füleket egyrészes profilra rögzítse. Szükséged lesz:

 • PVC szegéllyel;
 • finom fogakkal ellátott fémfűrész;
 • miter doboz;
 • ceruza és mérőszalag;
 • tömítőanyag vagy ragasztó;
 • maszkoló szalag.

Műanyag zuhanyfüggöny

1. lépés: A fürdőkád oldalait és a falak szomszédos területeit szappanos vízzel alaposan megtisztítják, tiszta vízzel mossák és szárítják. Különösen óvatosan meg kell tisztítani az ízületet a fürdőszoba és a fal között, mert a legtöbb szennyeződést felhalmozza.

2. lépés: Mérje meg a kád szélességét és hosszúságát, majd mérje meg a kívánt távolságot a járdaszegélyen és jelölje meg a vágási pontokat ceruzával. Ha a sarokelemek nem tartoznak a készletbe, akkor a vágásokat 45 ° -os szögben kell elvégezni, de csak azon a ponton, ahol a határ egyes részei dokkolnak. A profil végénél egyenesen vágjuk.

3. lépés: A járdaszegély részeit a fürdőbe helyezzük, hogy ellenőrizzük a mérések pontosságát. A részeknek szorosan és egyenletesen illeszkedniük kell a sarokba, a hosszúságnak meg kell felelnie a rés hosszának.

4. lépés: A falon és a fürdő oldalán lévő járdánál ragaszkodni kell egy maszkoló szalag szalagjához. Erre azért van szükség, hogy a ragasztott ragasztó ne foltolja a felületet. A szalag és a műanyag széle között egy 2 mm-es hézag marad a fal és a fürdő teljes hosszában. A kényelem érdekében a vonalakat egy ceruzával előre megrajzolhatja, a szegélyrészeket egy kézzel tartva, hogy ne mozdulhassanak el. Ezután eltávolítják a járdaszegélyt, és a ragasztószalagot jelöléssel ragasztják.

5. lépés: Szilikon vagy ragasztó a vékony kerületi résen keresztül az aljzat peremén, az első darab pedig rá van helyezve. Sima a szélén, óvatosan, de határozottan a falfelületre és a fürdőre nyomja. Ebben a helyzetben tartani kell néhány percet, amíg a ragasztó meg nem fog. Ügyeljen arra, hogy távolítsa el a felesleges, beszéd a műanyag alatt. Ezután vegye be a következő részt, alkalmazza, ellenőrizze, hogy a szakaszok hogyan vannak összeillesztve.

Kemény műanyag sarok beszerelése

Ilyen lehetőség is lehetséges: a ragasztót közvetlenül a magra (egy folytonos szalag közepén és a hátsó széle mentén) alkalmazzák, majd egy sarok a felületre tapad és szorosan 10-15 másodpercig nyomódik. A kinyúló ragasztó cseppek törlődnek. Amikor a ragasztó teljesen száraz, a vízvezeték szerelvénye a felső és alsó varratok mentén helyezkedik el. A tömítőanyagot egy gumi vékony spatulával simítsa.

Telepített műanyag sarok a rögzítőszalag eltávolítása után

Hasonlóképpen ragasszuk be a többi alkatrészt, gondosan összekötve őket. Amikor a teljes borda van felszerelve, és a varratokat tömítőanyaggal kezelik, eltávolíthatja a maszkoló szalagot. A sarok vége műanyag dugóval van lefedve, amelyek általában a készletben találhatók.

Tanács. A leírt módszer alkalmas habszegélyek rögzítésére is, amelyek olcsó alternatívak a műanyag termékekhez. Annak érdekében, hogy esztétikusabbá tegye őket, miután a tömítőanyag megszáradt, javasoljuk, hogy a habot latex festékkel lefedje, hogy illeszkedjen a fürdő színéhez.

2. módszer: A határburkolat alá helyezése. Ha tervezed magad, és rendelkezel a szükséges képességekkel, akkor ez a telepítési módszer nem okoz nehézséget. A bélés alatt rögzített határ sokkal biztonságosabb és hosszabb, mint a külső verzió.

A fürdőszobában a csempe alatt lévő műanyag sarok felszerelése

Határ a csempe alatt

Ez csak a kár esetén cserélje ki az elemet, nem fog működni: először le kell szétszerelni az alsó sorlapokat. A telepítést a fürdő telepítése és csatlakoztatása után a szennyvízcsatornába kell indítani. A tál károsodásának elkerülése érdekében belülről film vagy más anyag borítja.

Statikus sarkok a fürdőhöz. Telepítés a csempe alatt

1. lépés: A fal felületét porról, talajról, teljesen megszáradni hagyják.

Amíg az alapozó megszárad, mérje meg az oldalak hosszát és szélességét, vágja le a járdát a mérések szerint. Próbálja ki a szegmenseket a fürdőbe, ha szükséges, helyes részeket.

2. lépés. Az utasítások szerint hígítsa meg a csempe ragasztóanyagot, hagyja betelni, és időközben tisztítsa meg a fürdő oldalát a porból és zsírtalanításból. Javasoljuk, hogy az egész hosszal a ragasztószalag elülső részét maszkolószalaggal ragasszuk, nehogy piszkosak legyenek a telepítés során.

3. lépés Helyezze fel a ragasztót a falra, és terítse szét egy fogazott simítóval.

A ragasztó alkalmazása a falra

Elfogják a járdaszegélyt, és elhelyezik úgy, hogy a perforált rész a falon illeszkedjen, és az alsó perem szorosan illeszkedik a perem felületéhez. Óvatosan nyomja meg a profilt, és nyomja be a ragasztóba.

A műanyag keretet a csempe alatt helyezik el

4. lépés Egy kicsit több ragasztót alkalmaznak a határ fölé, és a csempe alsó sorában szabványos módon vannak rögzítve. A csempe széleinek szilárdan a profilra kell támaszkodniuk, hogy ne legyenek rések. A felesleges ragasztót, a szélén beszélve, azonnal törölje le. Miután elérkeztek a sarkon, ugyanazt csinálják a másik oldalról.

5. lépés: A bélés befejezése után a határ és a fürdő közötti csomópontot szilikon tömítőanyaggal tölti ki, simítsa ki, távolítsa el a felesleges anyagot. Összefoglalva, a maszkolószalagot eltávolítják a határról, a végeket dugókkal lezárják.

A járdára helyezett káddal a saját kezével

3. módszer: Két részből álló szegély. Az ilyen határ egy összeszerelő hevederből és egy elülső részből áll, amelyek a rögzítési módszerrel könnyen össze vannak kötve. Az előkészítő szakasz nem különbözik a fenti módszerekektől - a felületet megtisztítják, zsírtalanítják, szárítják, és a profilt a fürdő méretének megfelelően vágják. Ezután csatlakoztatnia kell a szerelősínt. Ez kétféleképpen történhet: csavar vagy ragasztó. Ha a fal burkolólapokkal van burkolva, jobb választani a második opciót, hogy ne rontsák el a lapkát.

Tehát vegye be a szerelősínt, a ragasztót a hátoldalra ragasztja egy folyamatos csíkkal, helyezze rá a részt a csatlakozóra, és erősen nyomja meg egyszerre a falhoz és a fürdőhöz. Hasonlóképpen, a többi rész a fürdő pereménél helyezkedik el. Amikor a ragasztó jól szárad, a profil elülső része a laphoz van erősítve és enyhén megnyomva, hogy a zár a helyére kattanjon. A sarkokban ugyanolyan módon hajlított elemek vannak felszerelve, a végekhez dekoratív sapkák vannak felszerelve.

Van még egy fajta műanyag határ, amely különbözik a kiterjesztett alsó részen. Az ilyen járdaszegély beszereléséhez a fürdőszoba és a fal közötti legalább 3 mm széles áteresztő rés szükséges. A profil alsó részét a résbe helyezzük, az oldalsó részeket szilikonnal vagy ragasztóval bevonjuk, és a felületre nyomjuk. Ez az opció is megbízható és egyszerű végrehajtás.

Kerámia bordás rögzítés

Kerámia fürdőlapok fajtái

A kerámia szegélyének beszerelése nehezebb, mint egy műanyag, de nem sok. A legfontosabb itt az, hogy pontosan mérje és helyesen vágja le a széleket, mert a kerámiák, a PVC-től eltérően, nem annyira könnyen vághatók. Az előkészítő folyamat fent le van írva, ezért nem fogunk élni.

Hogyan számítsuk ki a megfelelő szögmennyiséget

Tanács. A kívánt elemszám kiszámításához meg kell mérni a fürdõ és a falak közötti érintkezési vonal teljes hosszát, osztani azt egy elem hossza és nagyobb értékre kerekíteni. A telepítés során bekövetkező károsodás esetén 2-3 további pótalkatrészet ajánlunk.

1. lépés: A járdát a fürdőbe helyezzük és a vágott vonalakat húzzuk. Ha a szögelemek nem szerepelnek a készletben, akkor a darabok 45 fokos szögben készülnek az alkatrészek megfelelő csatlakoztatásához. A széleket darálóval vághatja le, vagy a fogót is használhatja: vágó vonal jelölésével, fogóval, rögzítse a rész élét, és elszakad egy darabot. Ezután a vágást a simaság érdekében csiszolják.

2. lépés: Tenyésztett csemperagasztót helyezz a spatula hátsó oldalára. Az első elemet az ízületre helyezzük, javítjuk, a felületre nyomjuk. A következő elem szorosan illeszkedik az előzőhöz, így a közöttük lévő varrások minél vékonyabbak és láthatatlanok.

Hogyan ragasszuk fel a kerámia járdára a fürdőt

3. lépés: Egy nap után az összes ízületet átlátszó szilikonnal kezeljük, és ha vannak észrevehető rések és magasságkülönbségek, használjunk vízálló habarcsot.

Ceresit CE 40 Aquastatic. Elasztikus víztaszító habarcs

A vízfolyásokkal kapcsolatos technika betartása nem merül fel. A telepítés leggyakoribb hibája a gyenge minőségű felületi felkészítés. Sokan úgy vélik, hogy a zsírtalanítás feleslegessé válik, ha a fürdő látszólag tisztanak tűnik, és ennek következtében a ragasztókészítmény lehámul. A szárítás is nagyon jó, ellenkező esetben nem lesz elérhetõ a feszesség.

A fürdőszobák sarkai: 10 használati mód

A cikk témája meglehetősen szokatlan. Elkötelezett a "sarok" általános megnevezés alatt lévő tárgyak fürdőszobában történő felhasználása iránt, függetlenül attól, hogy milyen anyagból készültek, a célt és a funkciókat. Szóval induljunk el.

A fürdőszobában található számos helyszín egyike.

dekoráció

Az első módszer: csempe szegélyezés

A fürdőszobai csempékhez készült műanyag sarkok a nyílások, a falak, a fülkék és a polcok sarkainak kialakításában használatosak. A sarok egy kerekítés, amely látható marad, és egy perforált lemez, amely a csempe alatt van.

Sarok a csempe alatt.

Hogyan ragasszanak ilyen sarokat a csempe alatt?

Én így teszek:

 • A fal alapja a behatoló alapozó;
 • Csempe 3-5 percig áztatott medencében vagy vödörben. Erre azért van szükség, hogy a hátsó felületének pórusai vízzel lehessenek, ami lehetővé teszi a cementcement részecskék bejutását. Ez viszont kiváló minőségű ragasztást biztosít a csempe és az alap között;
 • Csemperagasztót (Ceresit CM-11-et vagy CM-17-t használok) a csempere fésűvel;
 • A csempe a régen sajtolt sarok tetején lévő falhoz van nyomva, és könnyedén gumi kalapáccsal van felszerelve.

A következő vízszintes vonal behelyezésekor a folyamat megismétlődik. Annak megakadályozására, hogy a sarok a saját súlya alá menjen a csempe alá, rögzíthető egy golyócskával, gipszkartonnal vagy falazattal megkötött gallyakkal.

A fürdőszobában lévő ajtó sarka egy műanyag sarokkal szegélyezett, a csempe alatt.

Második módszer: Profil indítása

Egy másik típusú sarok az alumínium a csempék számára. A falhoz csavarokkal ellátott csavarokkal vannak rögzítve, és nem engedik meg, hogy az első vízszintes vonal lefelé mozogjon a saját súlya alatt. Ez akkor hasznos, ha nagyméretű csempe (több mint 50x50 cm méretű) helyezkedik el, és masszív mozaik vászonokat ragaszt.

A kiindulási profil rögzítésekor ne vezesse a padló vagy a bútorok sorát, hanem a szintet. Az első sor csempék, ragasztva a horizonton való eltéréssel, az egész falat a falak közötti egyenetlen csatlakozások miatt rendezetlenül látják.

Alumínium profilja a csempe számára.

nyomás

A harmadik módszer: műanyag járda

A kád alakú műanyag határokat a falnak a falhoz való csatlakozásának lezárására használják. A szegély teljesen lezárja a köztük lévő rést, és mindkét felülethez való szoros csatlakozásnak köszönhetően megakadályozza a víz áramlását.

A műanyag gerenda felszerelése az alakjától függően többféleképpen hajtható végre:

 • A csempe kötény alsó sorában a fürdő felett lehet elhelyezni;

Határolja a könyveket a lapok alsó sorában.

 • Gyakran a taposó ragasztó vagy folyékony körmökön ül;

Szilikon tömítőanyagokat használok, egészségügyi vagy univerzálisan, ragasztás helyett műanyag sarkok ragasztására. A kiváló minőségű szilikon tökéletesen illeszkedik a sima műanyaghoz, és további tömítést biztosít a varrásnak.

Műanyag alaplap ragasztva a fürdő szélén. Az alatta levő varrás tömítőanyaggal van ellátva.

 • Végül, az értékesítés során megtalálható a falra szerelt rögzítőszalag összecsukható szegélye, és a tényleges műanyag felhúzás. A falra rögzítik, műanyag tüskével ellátott csavarokkal.

Eltávolítható kanyarfa rögzítőszalaggal.

Számos árnyalat az utóbbi típusú határok rögzítéséhez:

 1. A műanyag tüskék helyett a fa chopiki nem használható. Amikor a páratartalom ingadozik, a fa gyorsan megtörik, és leesik a falon lévő lyukakból;
 2. A rögzítőszalagot csak rozsdamentes acél csavarokkal kell rögzíteni - horganyzott vagy sárgaréz. A foszfátozta (fekete) hamarosan rozsdásodik és díszíti a fürdőjét rendetlen piros árnyalatokkal;
 3. A fúrókorongoknak csak egy speciális fúróra van szükségük üvegre és csempere. A csempe alacsony fordulatszámon fúrással és a fúró vízzel történő folyamatos hűtésével valósul meg. A perforáló szinte garantálja, hogy feldarabolja a csempe.

Fúró a csempe a pobeditovoy forrasztás.

Negyedik módszer: univerzális sarok

A speciális curb helyett egy PVC-ből készült univerzális sarok (külső és belső sarkokhoz) gyakran használják a fürdőnek a falhoz való csatlakozását.

Ugyanezzel a sikerrel nem univerzális, hanem belső műanyag sarkokat használhat. Ezek eltérnek a sima és durva felületek külső helyétől (durva matricákhoz tervezve), valamint a síkok közötti szögtől: kissé több, mint 90 fok.

Hogyan ragasztani a műanyag sarkokat a fürdőkádon és a falon?

Ragasztó univerzális sarok.

 1. Vágja a kívánt hosszúság sarkát. Szokásos ollókat használok a vágáshoz;
 2. Hajlítsa végig az egész hosszúságon - akkor a sarok kevésbé rugalmas lesz, ha ragaszkodik hozzá;
 3. Alaposan tisztítsa meg a fürdőszobai polc szélét és a fal alját a szennyeződéstől - szappan és sampon fröccsenése, rozsdás szivárgás és mész betétek. Erre a célra a "Fehérség" -t - a nátrium-hipoklorit alapú tisztító és fehérítő anyagot használom. Biztonságos a kéz és a zománc fürdők számára;
 4. Öblítse ki a sarga matricát vízzel és alaposan szárítsa meg;
 5. Szilikon tömítőanyag csíkokat alkalmazzon a falra és a fürdőkádra. A falon és a fürdőn van, és nem a sarokban. Ellenkező esetben biztosan foltolhatja a tömítőanyagot olyasvalamivel, amit nem fogtok felvenni;
 6. Nyomja meg a sarkot az állandó kioldódás helyére, és helyezze el a megfelelő formájú tárgy tetejére, amely rögzíti azt a sarokban (pl. Sín vagy fedélzet);
 7. Felülről töltsön 2-3 töltetet (vízládák, könyvek halmai stb.). A tömítő tömítés 15 perc és fél óra között tart.

Ötödik módszer: kerámia szegély

A kerámia fürdő sarkok ugyanúgy működnek, mint a műanyagak - megakadályozzák a víz bejutását a fürdőszoba és a fal közé. A sarkokban kerámia szegélyléc speciális formájú, kifejezetten erre a célra készült; ehelyett a szög egyenes alaplap 45 fokos szögben történő vágásával lehetséges.

Kerámia sarkok fürdőszobai ízületekhez.

Néhány finomság is itt van:

 • A keretes sarkok a legkényelmesebbek a gyémánt csiszolóval történő vágáshoz. A csiszoló kör is vágja, de sokkal lassabb. Ezenkívül a csempe csiszolásakor a csiszoló kerék gyorsan elhasználódik, és elégető égő szaggal tölti fel a helyiséget;

A gyémánt daráló ideális eszköz a cseréphez.

 • A vágott vonalak jelölésére használható hasznos asztalos doboz. Egy vonalzó be van helyezve a nyílásba, majd a vágást szorosra húzza a vonalzóval egy ceruzával.

Hogyan és milyen kerámia sarkokat? Felejtsd el a cementet: ugyanazt a szilikon tömítőanyagot ragasztják. Ebben az esetben alkalmazható önmagában a kerámiabetonnál.

Kerámia szegélyléc fehér egészségügyi betéttel.

épületgépészeti

A hatodik módszer: a fürdő telepítése

Acélkád behelyezése a sarkokra, falra rögzítve.

A szovjet típusú szovjet stílusú öntöttvas kádakat irigylésre méltó stabilitás jellemezte: lehetetlen volt megdönteni egy vízvezeték-szerelvény egyensúlyát, amely több mint egy centneret ült a fedélzetén. Sajnos, a modern acél- és akrilfürdők nem tudnak dicsekedni ezzel. Kicsi nyomó vagy egyenetlen terhelés elegendő ahhoz, hogy a kádat mozgassa.

Ha az eszközt résszel vagy legalább a sarokban helyezték el, a probléma egyszerűen megoldható: a fal melletti polcok alatt elég legalább 30x30 mm-es acél sarkokat rögzíteni.

A sarkok rögzítése a beépített akril fürdők szabványos készletébe tartozik. Azonban személyesen komoly kétségeim vannak az erõsségükrõl: egy sarok sárgaréz vagy horganyzott, nem több mint egy milliméter vastag, alig tud tartani egy teljes kádat, amelynek súlya 2-3 kg.

Hetedik módszer: A fali keverő felszerelése a fürdő oldalához

Egy másik típusú sarok a falcsaptelep beépítéséhez használható.

Csaptelep készlet a fürdő szélén.

Miért van rá szüksége? Miért nem csak egy fedélzeti keverőt vásárolna?

Úgy látja, a beépített hangszerek mennyisége sokkal kisebb, mint a falra szerelt eszközök, és az ára sokkal magasabb. Ezen túlmenően a fali csapok sokkal karbantarthatóbbak: a zuhanyra, a kranbuksikra, a kifolyókra és a patronokra minden gyártónak szabványos méretei vannak.

Hogyan szereljük be a keverőt a saját kezünkkel, ezeket a sarkokat használva? Az utasítás meglehetősen egyszerű:

 1. A 22 mm átmérőjű lyukakat a fürdőpolcra fúrják (ez egy 1/2 hüvelykes cső külső átmérője). A lyukak jelöléséhez a keverőt csavarozni kell a sarkokhoz;

Ha nincs ilyen átmérőjű fúrása, fúrjon egy polcot a legvastagabb fúróval a szerszámkészletéből, és kinyúítsa a lyukakat egy kúppal vagy egy kerek fúróval.

 1. Gumi vagy szilikon tömítések vannak a sarkok meneteire. Ha nincs megfelelő méretű taposó - vágja ki őket a régi autóból vagy kerékpár kamrából;

Gyakran előfordul, hogy a tömítések és az anyák az adapterek csomagjába kerülnek.

 1. Sarkok vannak a fürdőkádban lévő lyukakba;
 2. Egy másik pár tömítést és alátétet (sárgaréz vagy horganyzott) helyeznek alatta;
 3. Az alátéteket 1/2 hüvelykes csavarokkal húzzák meg;
 4. A záróanyák alatt levő menet a rugalmas csatlakozóanyák vagy, ami ésszerűbb, a fém-műanyag vagy rozsdamentes acélcsövek szerelvényeihez illeszkedik. Maga a keverő telepítése nem különbözik attól, hogy falra szerelve.

Nyolc módszer: vízellátó egység

A sarokelemeket vízcsövek szögben történő csatlakoztatására használják. Ezekre szükség van:

 • A falkeverő szerelése acélbetéten;

Tisztázni fogom: rozsdamentes acél, műanyag vagy fém-műanyag csövek használata esetén a sarok fülhöz van rögzítve, hogy a falhoz rögzíthető legyen, és vízkiömlésnek nevezzük.

A képen - egyetlen vízelvezető a polipropilén vízvezetékhez.

 • Amikor a bélésszöget derékszögben forgatja.

Hogyan szereljük fel a csövet a szerelvénybe és biztosítsuk a csatlakozás tömítettségét? A módszer előre láthatóan függ a szerelés típusától:

 • Egy menetes csövet csavart a menetes területre egy külső menettel. A tömítéshez egészségügyi betétet, FUM szalagot vagy polimer szálas tömítőanyagot használnak. A tekercselést a menet végénél a cső végénél fel kell tekerni;

A szőnyegvászon sokkal hosszabb ideig tart, ha egy kis festéket vagy szilikon tömítőanyagot helyez. Az impregnálás kiküszöböli a len rothadását hideg vízben és forrón a kiégés.

A pillanatnyi vízmelegítő és a vízcsap összekötésére egy 1/2 és 3/4 hüvelykes menetes menetes könyök használható.

 • A sarok fém-műanyag csővel történő összekötéséhez egy sűrített levegős rögzítőelemet és egy süllyesztett anyacsavart használnak, valamint egy sajtolószerkezetet - egy rozsdamentes hüvelyt, amely a csőre van kötve egy kézi vagy elektromos bilincs segítségével;
 • A polipropilén csövek alacsony hőmérsékletű forrasztással vannak összekötve: a cső külső felületét és a sarok belső felületét a forrasztópala fűtőeleme megolvasztja, és egymással kombinálják. Az olvadt polimer megszilárdulása után a kötési szilárdság majdnem olyan jó, mint a szilárd csőé;

Polipropilén sarok a bélésen a kazánra.

 • A polietilén csövek összekötéséhez kompressziós szerelvényeket használnak (szerkezetileg közel azonosak a fém-műanyaghoz), elektrofúziós sarkok (beépített fűtőtekerccsel, amely lehetővé teszi a csőhöz való illesztést) és a csavaros hegesztés. Ezt az utóbbit 4 mm-es falvastagságú csövekre használják;
 • A térhálósított polietilén csövek alak memóriával rendelkeznek: ha ilyen csövet feszítenek, rövid idő után visszatér az eredeti méretéhez. Ezekhez a szerelvényekhez közös fenyő fúvókák fém vagy polietilén ujjakkal vannak ellátva. A csövet speciális eszközzel - bővítővel - feszítik, és felhelyezik a szerelvényre, majd egy hüvellyel rögzítik.

dekoráció

A 9. módszer: Sarokvédelem

A sarkok egy nagyszerű hely a gipszkarton befejezéséhez: nagyon könnyű kárt okozni a bútorok szállításakor. A sarkok megerősítése érdekében egy megerősítő sarkot használnak, amelyet a gittréteg alatt helyeznek el.

A gipszkarton falainak sarkait, a fülkéket és az ablaknyílásokat kissé másképp simítják - a műanyag külső vagy univerzális sarokba ragasztják a gipsz vakolat és a gitt. Az általam hasonló célokra ajánlott ragasztó szilikon tömítőanyag. A külső sarok befejezésekor biztonságosan alkalmazható a sarokba, anélkül, hogy félt volna a falak festésétől; a belső sarkok a szomszédos falak felületén szilikont alkalmaznak.

A PVC tíz milliméteres sarkát használják a fürdőszoba ablakán lévő könnyű ablak határai.

Hogyan győződjön meg róla, hogy a sarok nincs lehúzva a falról, mielőtt a tömítőanyagot behelyezné?

 • A külső saroknál maszkolószalaggal vagy vékony körmökkel rögzíthető. A szegecsek lyukai továbbra is maradnak, de láthatatlanok lesznek, különösen akkor, ha akril kendőt dörzsölnek;
 • A belső sarkokban meg kell nyomnia egy sarokba egy táblát vagy egy szalagot, és minden nehéz tárgyat meg kell támasztani.

Belső sarok univerzális műanyag burkolattal.

Tizedik módszer: Törölközőtartó

Krómozott csővel, két karimával és két sarkokkal egy kegyes és kényelmes törölközőszárítót szerelhet. További részletek segítségével összeszerelhet krómozott állványt vagy cipőtartó állványt. Valójában minden a fényképen látható: a design olyan egyszerű, hogy nem igényel semmilyen megjegyzést.

Króm cső törülköző.

következtetés

Remélem, hogy az ebben a cikkben ismertetett ötletek és megoldások hasznosak lesznek az olvasó számára. Mint mindig, további információkat talál a videóban ebben a cikkben. Ossza meg a saját tapasztalatait a megjegyzésekben. Sikerek, elvtársak!