Legfontosabb > Tervezés

Sarok vízszintes csatlakozáshoz Kaiser keverő

A Kaiser jelenleg a csúcsminőségű egészségügyi berendezések gyártóinak egyik vezető pozícióját foglalja el. A Kaiser olyan technológiákra támaszkodik, amelyek leginkább megfelelnek a piac igényeinek, és új megoldásokat keresnek annak érdekében, hogy még forradalmibb termékeket hozzanak létre.

A vállalat mindig arra törekedett, hogy ügyfelei számára a legmegbízhatóbb termékeket és eredeti designt kínálja.

Ez a sarokpár lehetővé teszi, hogy bármilyen keverő függőlegesen rögzíthető legyen, vízszintesen rögzítve (általában a fürdő fedélzetén, de bármilyen felületen is). A csúcstechnológiás gyártás a kettős króm sarokkal együtt minden belsejébe illeszkedik, és sokáig tart.

A fürdőszobák sarkai: 10 használati mód

A cikk témája meglehetősen szokatlan. Elkötelezett a "sarok" általános megnevezés alatt lévő tárgyak fürdőszobában történő felhasználása iránt, függetlenül attól, hogy milyen anyagból készültek, a célt és a funkciókat. Szóval induljunk el.

A fürdőszobában található számos helyszín egyike.

dekoráció

Az első módszer: csempe szegélyezés

A fürdőszobai csempékhez készült műanyag sarkok a nyílások, a falak, a fülkék és a polcok sarkainak kialakításában használatosak. A sarok egy kerekítés, amely látható marad, és egy perforált lemez, amely a csempe alatt van.

Sarok a csempe alatt.

Hogyan ragasszanak ilyen sarokat a csempe alatt?

Én így teszek:

 • A fal alapja a behatoló alapozó;
 • Csempe 3-5 percig áztatott medencében vagy vödörben. Erre azért van szükség, hogy a hátsó felületének pórusai vízzel lehessenek, ami lehetővé teszi a cementcement részecskék bejutását. Ez viszont kiváló minőségű ragasztást biztosít a csempe és az alap között;
 • Csemperagasztót (Ceresit CM-11-et vagy CM-17-t használok) a csempere fésűvel;
 • A csempe a régen sajtolt sarok tetején lévő falhoz van nyomva, és könnyedén gumi kalapáccsal van felszerelve.

A következő vízszintes vonal behelyezésekor a folyamat megismétlődik. Annak megakadályozására, hogy a sarok a saját súlya alá menjen a csempe alá, rögzíthető egy golyócskával, gipszkartonnal vagy falazattal megkötött gallyakkal.

A fürdőszobában lévő ajtó sarka egy műanyag sarokkal szegélyezett, a csempe alatt.

Második módszer: Profil indítása

Egy másik típusú sarok az alumínium a csempék számára. A falhoz csavarokkal ellátott csavarokkal vannak rögzítve, és nem engedik meg, hogy az első vízszintes vonal lefelé mozogjon a saját súlya alatt. Ez akkor hasznos, ha nagyméretű csempe (több mint 50x50 cm méretű) helyezkedik el, és masszív mozaik vászonokat ragaszt.

A kiindulási profil rögzítésekor ne vezesse a padló vagy a bútorok sorát, hanem a szintet. Az első sor csempék, ragasztva a horizonton való eltéréssel, az egész falat a falak közötti egyenetlen csatlakozások miatt rendezetlenül látják.

Alumínium profilja a csempe számára.

nyomás

A harmadik módszer: műanyag járda

A kád alakú műanyag határokat a falnak a falhoz való csatlakozásának lezárására használják. A szegély teljesen lezárja a köztük lévő rést, és mindkét felülethez való szoros csatlakozásnak köszönhetően megakadályozza a víz áramlását.

A műanyag gerenda felszerelése az alakjától függően többféleképpen hajtható végre:

 • A csempe kötény alsó sorában a fürdő felett lehet elhelyezni;

Határolja a könyveket a lapok alsó sorában.

 • Gyakran a taposó ragasztó vagy folyékony körmökön ül;

Szilikon tömítőanyagokat használok, egészségügyi vagy univerzálisan, ragasztás helyett műanyag sarkok ragasztására. A kiváló minőségű szilikon tökéletesen illeszkedik a sima műanyaghoz, és további tömítést biztosít a varrásnak.

Műanyag alaplap ragasztva a fürdő szélén. Az alatta levő varrás tömítőanyaggal van ellátva.

 • Végül, az értékesítés során megtalálható a falra szerelt rögzítőszalag összecsukható szegélye, és a tényleges műanyag felhúzás. A falra rögzítik, műanyag tüskével ellátott csavarokkal.

Eltávolítható kanyarfa rögzítőszalaggal.

Számos árnyalat az utóbbi típusú határok rögzítéséhez:

 1. A műanyag tüskék helyett a fa chopiki nem használható. Amikor a páratartalom ingadozik, a fa gyorsan megtörik, és leesik a falon lévő lyukakból;
 2. A rögzítőszalagot csak rozsdamentes acél csavarokkal kell rögzíteni - horganyzott vagy sárgaréz. A foszfátozta (fekete) hamarosan rozsdásodik és díszíti a fürdőjét rendetlen piros árnyalatokkal;
 3. A fúrókorongoknak csak egy speciális fúróra van szükségük üvegre és csempere. A csempe alacsony fordulatszámon fúrással és a fúró vízzel történő folyamatos hűtésével valósul meg. A perforáló szinte garantálja, hogy feldarabolja a csempe.

Fúró a csempe a pobeditovoy forrasztás.

Negyedik módszer: univerzális sarok

A speciális curb helyett egy PVC-ből készült univerzális sarok (külső és belső sarkokhoz) gyakran használják a fürdőnek a falhoz való csatlakozását.

Ugyanezzel a sikerrel nem univerzális, hanem belső műanyag sarkokat használhat. Ezek eltérnek a sima és durva felületek külső helyétől (durva matricákhoz tervezve), valamint a síkok közötti szögtől: kissé több, mint 90 fok.

Hogyan ragasztani a műanyag sarkokat a fürdőkádon és a falon?

Ragasztó univerzális sarok.

 1. Vágja a kívánt hosszúság sarkát. Szokásos ollókat használok a vágáshoz;
 2. Hajlítsa végig az egész hosszúságon - akkor a sarok kevésbé rugalmas lesz, ha ragaszkodik hozzá;
 3. Alaposan tisztítsa meg a fürdőszobai polc szélét és a fal alját a szennyeződéstől - szappan és sampon fröccsenése, rozsdás szivárgás és mész betétek. Erre a célra a "Fehérség" -t - a nátrium-hipoklorit alapú tisztító és fehérítő anyagot használom. Biztonságos a kéz és a zománc fürdők számára;
 4. Öblítse ki a sarga matricát vízzel és alaposan szárítsa meg;
 5. Szilikon tömítőanyag csíkokat alkalmazzon a falra és a fürdőkádra. A falon és a fürdőn van, és nem a sarokban. Ellenkező esetben biztosan foltolhatja a tömítőanyagot olyasvalamivel, amit nem fogtok felvenni;
 6. Nyomja meg a sarkot az állandó kioldódás helyére, és helyezze el a megfelelő formájú tárgy tetejére, amely rögzíti azt a sarokban (pl. Sín vagy fedélzet);
 7. Felülről töltsön 2-3 töltetet (vízládák, könyvek halmai stb.). A tömítő tömítés 15 perc és fél óra között tart.

Ötödik módszer: kerámia szegély

A kerámia fürdő sarkok ugyanúgy működnek, mint a műanyagak - megakadályozzák a víz bejutását a fürdőszoba és a fal közé. A sarkokban kerámia szegélyléc speciális formájú, kifejezetten erre a célra készült; ehelyett a szög egyenes alaplap 45 fokos szögben történő vágásával lehetséges.

Kerámia sarkok fürdőszobai ízületekhez.

Néhány finomság is itt van:

 • A keretes sarkok a legkényelmesebbek a gyémánt csiszolóval történő vágáshoz. A csiszoló kör is vágja, de sokkal lassabb. Ezenkívül a csempe csiszolásakor a csiszoló kerék gyorsan elhasználódik, és elégető égő szaggal tölti fel a helyiséget;

A gyémánt daráló ideális eszköz a cseréphez.

 • A vágott vonalak jelölésére használható hasznos asztalos doboz. Egy vonalzó be van helyezve a nyílásba, majd a vágást szorosra húzza a vonalzóval egy ceruzával.

Hogyan és milyen kerámia sarkokat? Felejtsd el a cementet: ugyanazt a szilikon tömítőanyagot ragasztják. Ebben az esetben alkalmazható önmagában a kerámiabetonnál.

Kerámia szegélyléc fehér egészségügyi betéttel.

épületgépészeti

A hatodik módszer: a fürdő telepítése

Acélkád behelyezése a sarkokra, falra rögzítve.

A szovjet típusú szovjet stílusú öntöttvas kádakat irigylésre méltó stabilitás jellemezte: lehetetlen volt megdönteni egy vízvezeték-szerelvény egyensúlyát, amely több mint egy centneret ült a fedélzetén. Sajnos, a modern acél- és akrilfürdők nem tudnak dicsekedni ezzel. Kicsi nyomó vagy egyenetlen terhelés elegendő ahhoz, hogy a kádat mozgassa.

Ha az eszközt résszel vagy legalább a sarokban helyezték el, a probléma egyszerűen megoldható: a fal melletti polcok alatt elég legalább 30x30 mm-es acél sarkokat rögzíteni.

A sarkok rögzítése a beépített akril fürdők szabványos készletébe tartozik. Azonban személyesen komoly kétségeim vannak az erõsségükrõl: egy sarok sárgaréz vagy horganyzott, nem több mint egy milliméter vastag, alig tud tartani egy teljes kádat, amelynek súlya 2-3 kg.

Hetedik módszer: A fali keverő felszerelése a fürdő oldalához

Egy másik típusú sarok a falcsaptelep beépítéséhez használható.

Csaptelep készlet a fürdő szélén.

Miért van rá szüksége? Miért nem csak egy fedélzeti keverőt vásárolna?

Úgy látja, a beépített hangszerek mennyisége sokkal kisebb, mint a falra szerelt eszközök, és az ára sokkal magasabb. Ezen túlmenően a fali csapok sokkal karbantarthatóbbak: a zuhanyra, a kranbuksikra, a kifolyókra és a patronokra minden gyártónak szabványos méretei vannak.

Hogyan szereljük be a keverőt a saját kezünkkel, ezeket a sarkokat használva? Az utasítás meglehetősen egyszerű:

 1. A 22 mm átmérőjű lyukakat a fürdőpolcra fúrják (ez egy 1/2 hüvelykes cső külső átmérője). A lyukak jelöléséhez a keverőt csavarozni kell a sarkokhoz;

Ha nincs ilyen átmérőjű fúrása, fúrjon egy polcot a legvastagabb fúróval a szerszámkészletéből, és kinyúítsa a lyukakat egy kúppal vagy egy kerek fúróval.

 1. Gumi vagy szilikon tömítések vannak a sarkok meneteire. Ha nincs megfelelő méretű taposó - vágja ki őket a régi autóból vagy kerékpár kamrából;

Gyakran előfordul, hogy a tömítések és az anyák az adapterek csomagjába kerülnek.

 1. Sarkok vannak a fürdőkádban lévő lyukakba;
 2. Egy másik pár tömítést és alátétet (sárgaréz vagy horganyzott) helyeznek alatta;
 3. Az alátéteket 1/2 hüvelykes csavarokkal húzzák meg;
 4. A záróanyák alatt levő menet a rugalmas csatlakozóanyák vagy, ami ésszerűbb, a fém-műanyag vagy rozsdamentes acélcsövek szerelvényeihez illeszkedik. Maga a keverő telepítése nem különbözik attól, hogy falra szerelve.

Nyolc módszer: vízellátó egység

A sarokelemeket vízcsövek szögben történő csatlakoztatására használják. Ezekre szükség van:

 • A falkeverő szerelése acélbetéten;

Tisztázni fogom: rozsdamentes acél, műanyag vagy fém-műanyag csövek használata esetén a sarok fülhöz van rögzítve, hogy a falhoz rögzíthető legyen, és vízkiömlésnek nevezzük.

A képen - egyetlen vízelvezető a polipropilén vízvezetékhez.

 • Amikor a bélésszöget derékszögben forgatja.

Hogyan szereljük fel a csövet a szerelvénybe és biztosítsuk a csatlakozás tömítettségét? A módszer előre láthatóan függ a szerelés típusától:

 • Egy menetes csövet csavart a menetes területre egy külső menettel. A tömítéshez egészségügyi betétet, FUM szalagot vagy polimer szálas tömítőanyagot használnak. A tekercselést a menet végénél a cső végénél fel kell tekerni;

A szőnyegvászon sokkal hosszabb ideig tart, ha egy kis festéket vagy szilikon tömítőanyagot helyez. Az impregnálás kiküszöböli a len rothadását hideg vízben és forrón a kiégés.

A pillanatnyi vízmelegítő és a vízcsap összekötésére egy 1/2 és 3/4 hüvelykes menetes menetes könyök használható.

 • A sarok fém-műanyag csővel történő összekötéséhez egy sűrített levegős rögzítőelemet és egy süllyesztett anyacsavart használnak, valamint egy sajtolószerkezetet - egy rozsdamentes hüvelyt, amely a csőre van kötve egy kézi vagy elektromos bilincs segítségével;
 • A polipropilén csövek alacsony hőmérsékletű forrasztással vannak összekötve: a cső külső felületét és a sarok belső felületét a forrasztópala fűtőeleme megolvasztja, és egymással kombinálják. Az olvadt polimer megszilárdulása után a kötési szilárdság majdnem olyan jó, mint a szilárd csőé;

Polipropilén sarok a bélésen a kazánra.

 • A polietilén csövek összekötéséhez kompressziós szerelvényeket használnak (szerkezetileg közel azonosak a fém-műanyaghoz), elektrofúziós sarkok (beépített fűtőtekerccsel, amely lehetővé teszi a csőhöz való illesztést) és a csavaros hegesztés. Ezt az utóbbit 4 mm-es falvastagságú csövekre használják;
 • A térhálósított polietilén csövek alak memóriával rendelkeznek: ha ilyen csövet feszítenek, rövid idő után visszatér az eredeti méretéhez. Ezekhez a szerelvényekhez közös fenyő fúvókák fém vagy polietilén ujjakkal vannak ellátva. A csövet speciális eszközzel - bővítővel - feszítik, és felhelyezik a szerelvényre, majd egy hüvellyel rögzítik.

dekoráció

A 9. módszer: Sarokvédelem

A sarkok egy nagyszerű hely a gipszkarton befejezéséhez: nagyon könnyű kárt okozni a bútorok szállításakor. A sarkok megerősítése érdekében egy megerősítő sarkot használnak, amelyet a gittréteg alatt helyeznek el.

A gipszkarton falainak sarkait, a fülkéket és az ablaknyílásokat kissé másképp simítják - a műanyag külső vagy univerzális sarokba ragasztják a gipsz vakolat és a gitt. Az általam hasonló célokra ajánlott ragasztó szilikon tömítőanyag. A külső sarok befejezésekor biztonságosan alkalmazható a sarokba, anélkül, hogy félt volna a falak festésétől; a belső sarkok a szomszédos falak felületén szilikont alkalmaznak.

A PVC tíz milliméteres sarkát használják a fürdőszoba ablakán lévő könnyű ablak határai.

Hogyan győződjön meg róla, hogy a sarok nincs lehúzva a falról, mielőtt a tömítőanyagot behelyezné?

 • A külső saroknál maszkolószalaggal vagy vékony körmökkel rögzíthető. A szegecsek lyukai továbbra is maradnak, de láthatatlanok lesznek, különösen akkor, ha akril kendőt dörzsölnek;
 • A belső sarkokban meg kell nyomnia egy sarokba egy táblát vagy egy szalagot, és minden nehéz tárgyat meg kell támasztani.

Belső sarok univerzális műanyag burkolattal.

Tizedik módszer: Törölközőtartó

Krómozott csővel, két karimával és két sarkokkal egy kegyes és kényelmes törölközőszárítót szerelhet. További részletek segítségével összeszerelhet krómozott állványt vagy cipőtartó állványt. Valójában minden a fényképen látható: a design olyan egyszerű, hogy nem igényel semmilyen megjegyzést.

Króm cső törülköző.

következtetés

Remélem, hogy az ebben a cikkben ismertetett ötletek és megoldások hasznosak lesznek az olvasó számára. Mint mindig, további információkat talál a videóban ebben a cikkben. Ossza meg a saját tapasztalatait a megjegyzésekben. Sikerek, elvtársak!

Sarok a keverő vízszintes csatlakoztatásához

Figyelem: a vízvezeték szerelési és bekötési költsége 1600 rubel.

Sárgaréz sarok 3/4 "keverő vízszintes csatlakoztatásához

kézbesítés

Oroszországban szállítjuk

Emelje fel a padlót

Végezzük el a vízvezeték emelését a padlón

telepítés

Telepítse a vízvezetékeket, amelyeket a mi áruházunkban vásároltunk

szavatosság

Garancia az összes vásárolt terméken

jellemzői

A vevő tájékoztatása

leírás

Az online áruházunkban megtalálhatóak a bemutatott keverők, tömlők, öntöződobozok, szaniteráruk alkatrészei és tartozékai a piacon a legalacsonyabb áron. Minden termék tanúsítvánnyal rendelkezik, és többszintű minőségellenőrzésen esett át.

Hasonló termékek

35 cm-es ovális Elghansa cső

1,073 r. tartozékok

KAISER L - 50cm kifolyócsaptelep

1,088 р. tartozékok

KAISER kifolyó lapos. Süllyesztett szereléshez L-115 mm

1,121. tartozékok

Aerator - öntözés KAISER

1 145 p. tartozékok

Alsó szelep KAISER automata, fém (bronz) négyzet

1,245 p. tartozékok

Hidraulikus retesz réz Elegansa - króm kicsi.

1,376 p. tartozékok

Alsó szelep KAISER gép, fém (króm)

1,388. tartozékok

Alsó szelep KAISER automata, fém (króm) négyzet

1,496 p. tartozékok

Kiöntő keverő Elegansa lapos 40cm

1,560 r. tartozékok

Alsó szelep KAISER gép, fém (bronz)

1,586. tartozékok

Elghansa Corner Crane

1 596 р. tartozékok

Elektromos kagyló Elegansa lapos 20cm

1,658. tartozékok

Az Elegansa falba épített kifolyó

1 691 р. tartozékok

Hidraulikus retesz réz Elegansa - nagy króm

1,755 p. tartozékok

Alsó szelep KAISER gép, fém (bronz)

1,850 p. tartozékok

Alsó szelep KAISER gép, fém (arany)

1,850 p. tartozékok

Termékek a
összehasonlítás

hírek

2018. május 21. 10:20

2018. május 01. 16:30

2018. május 29., 15:21

2018. március 07. 13:32

Február 20, 2018 13:27

márka

AZ ÜZEMELTETÉSI FELSZERELÉSEK MEGRENDELÉSÉRE A WEBHELYRE KIJELENTET AZ OPCIÓ:

1. Hívja irodánkat telefonon +7 (495) 978-47-98, és szakértő tanácsot kap a termékkel kapcsolatos minden kérdésre a weboldalunkon. A menedzserünk segítséget nyújt Önnek a választásban, meghallgatja az összes kívánságát, számolást készít és rendelést tesz.

2. Használja a kosarat. Ha világosan megérted, hogy mire van szüksége, és már választottál - rendelhetsz a kosárba a webhelyen. Rendelést regisztráció nélkül, regisztrálással (a megrendelés állapotának nyomon követése) vagy jogi személyként rendelhet. személy (ebben az esetben fizetést kell fizetni)

3. Vásároljon egy kattintást, csak adja meg nevét és telefonszámát. És várjuk a menedzserünk felhívását, hogy tisztázza a megrendelés részleteit.

A keverő felszerelése a fürdő fedélzetén: telepítési útmutató

A modern lakások sikerei ellenére egy kis fürdőszoba és egy kombinált fürdőszoba továbbra is szomorú valóság marad sok lakástulajdonos számára. Ahol csaknem minden négyzetcentiméter számít, a problémák egy része megoldható úgy, hogy a keverőt a fürdő oldalán helyezi el.

Ez a divatos újdonság számos előnnyel jár. Ugyanakkor számos hátránya is van.

Mi az ilyen jó keverő

A helytakarékos megoldás nem az egyetlen ilyen típusú eszköz. A közvetlenül a mosdókagyló felett telepített keverő szinte semmiféle fröcsköl nem tölti fel, amely foltokat képes a falakon és más belső elemeken foltolni. Ennek eredményeképpen a tisztítás kevesebb erőfeszítést igényel.

A közvetlenül a peremre szerelt keverőmodelleket általában a megnövekedett termelékenység jellemzi. Ezért a fürdetés gyorsabban tölti fel, és a kényelem szintje jelentősen megnő. Közvetlenül ez a megoldás lehetõvé teszi a kímélõ megtakarítást: ha a fürdõ gyorsan fel van töltve, akkor a benne levõ víznek nincs ideje lehûlni, vagyis nem. A melegvíz melegítésének költsége kissé csökken.

Az ilyen keverők stílusos kialakításúak és sokféle kialakításúak. Például kiválaszthat egy olyan modellt, amelynek elemei egymástól külön vannak felszerelve. A kezelőpanel a fejlécben helyezkedik el, a kagyló a hosszú perem közepén helyezkedik el, a zuhanyfej a sarokban van, stb.

Végül, az ilyen típusú csapok általában nagyon elegánsnak tűnnek, sok lehetőséget hagynak a belső dekorációra. Az öntöző zuhanyzóállvány közvetlenül az oldalán helyezkedik el, és a tömlő általában a fal és a fürdő oldalán vagy egy hamis panel mögött van elrejtve. A fürdőszoba belső kialakítása egy ilyen döntésből csak nyer. Egy másik előny az alacsony zajszint, amikor a keverő fut.

Ne feledje a hiányosságokat

Annak ellenére, hogy az összes előnyben részesült, amelyet a brosúrákban részletesen ismertetnek, mielőtt egy oldalsó keverőt vásárolna, több problémára kell gondolnia, különösen, ha a ház tulajdonosa maga tervezi. Először is, ne vásároljon olcsó modellt, mert az üzemeltetés sajátosságai miatt ezek az egészségügyi termékek nagy terhelésnek vannak kitéve. Az aluljáró keverőt hamarosan ki kell cserélni.

Az ilyen keverő legveszélyeztetettebb eleme egy zuhanycső. Legtöbbször összeomlott állapotban van, ezért fokozatosan deformálódik. Hamarosan repedések jelennek meg a tömlőn, elszivárog, és ki kell cserélni. Sajnálatos módon még a drága és kiváló minőségű csapok is nem biztosítottak.

El kell fogadnunk azt a tényt, hogy a tömlőt rendszeresen meg kell változtatni. A kényelmes vásárlók azonnal tartalék tömlőt vegyenek igénybe, hogy ezt az egyszerű javítást elvégezzék amint szükséges. Különösen sebezhetőek ebben a tekintetben keverők, amelyekben a kifolyó egyidejűleg zuhanyfejként működik.

Az amatőr kézművesek, akiknek nincs sok tapasztalata a vízvezetékben, ne feledkezzenek meg arról, hogy otthon a legkönnyebb telepíteni a csapot egy akrilfürdőben. Amikor öntöttvas vagy acél termékkel dolgozik, a zománc majdnem biztosan megsérül, ami korróziót okozhat. Ennek eredményeképpen a fürdőt meg kell javítani vagy teljesen ki kell cserélni.

A tapasztalatlan mester jobban bízza ezt a munkát egy megbízható szakemberrel. A probléma megoldásának másik módja az, hogy egy fürdőkádat vásároljanak, amely már készen áll a keverő felszerelésére. Igaz, hogy általában ilyen lehetőség van az akril fürdők szállítására. Természetesen a keverő kiválasztása során figyelembe kell venni a lyuk méretét.

A dizájn jellemzői mortise mixer

A fürdő oldalán történő felszereléshez a gyártók leggyakrabban úgynevezett moduláris modelleket kínálnak, de lehetőség van monoblokk formájában is. A telepítés előtt alaposan tanulmányozza a keverőterv kialakítását, valamint a gyártó ajánlásainak telepítését és további üzembe helyezését.

A monoblokk modelleket általában összeszerelt, de moduláris eszközök több elemből állnak. Először is, ez egy daru - a keverő központi része, amely esetben három kijárat van:

 • forró vízhez;
 • hideg vízhez;
 • a kifolyáshoz.

Külön külön hely van a zuhanyfej csatlakoztatásához. Ezek a bejáratok szabványos méretűek, így a vevő saját maga határozhatja meg pontosan, hogy hol helyezkedik el a kifolyócső és a zuhanyfej. A forró és hideg vízvezetékekhez való csatlakoztatást speciális fél-centiméteres excentricákkal végzik.

A híres márkák kiváló minőségű fészekkeverői képesek komoly vízi kalapácsot szállítani. Számos modellnél a különálló zuhanyfejet egy karmantyúval ellátott kar vezérli. Ez a kialakítás automatikusan átkapcsolja a vízellátást a zuhanyról a csonkra, amikor az öntöződobozt visszahelyezik a helyére.

Szerelőcsap telepítési eljárás

A mortise mixer telepítéséhez számos műveletet kell végrehajtania. Itt van a sorrendjük:

 1. Jelölje meg a keverő telepítési helyét.
 2. Fúrjon egy megfelelő méretű lyukat.
 3. Telepítse a keverőt.
 4. Rögzítse helyzetét rögzítőkkel.
 5. Szükség esetén telepítse a moduláris rendszer egyéb elemeit.
 6. Csatlakoztassa a forró és hideg vízcsöveket.

Szóban az akrilfürdő fedélzetén található mixer telepítésének módja nagyon egyszerű, de a gyakorlatban minden teljesen más lehet. Számos olyan árnyalat és fontos pont van, amelyre a telepítés megkezdése előtt is figyelmet kell fordítani, és talán a keverő megvásárlása előtt is.

Először fel kell készülned

A habarcskeverő felszerelésének előkészítésekor három lépés található:

 • megfelelő keverő beszerzése;
 • előkészíti a szükséges eszközöket és anyagokat;
 • válasszon megfelelő helyet a telepítéshez.

Természetesen az ilyen típusú keverők modellek nagyon változatosak. Mégis vannak olyan általános követelmények, amelyeket figyelembe kell venni. Ne vásároljon gyanúsan olcsó mixert.

Cserélje ki az alacsony minőségű modellt hamarosan. Jobb lenne egy kicsit drágább fizetni, hogy ne később emlékezzenek meg a szúrósra, aki kétszer kellett fizetnie. Előnyben kell részesíteni a keverőt, fel kell szabadítani egy jól ismert gyártót.

Egyáltalán nem feleslegessé válik a termék útlevele, a gyártóknak a telepítésre vonatkozó ajánlásai és természetesen az aláírással és pecsétjével hitelesített jótállási jegyek. Ha van szükség vagy vágyunk a pénzt megtakarítani, jobb egy egyszerű keverésű keverő kiválasztása és kiváló minőségű teljesítmény. Ugyanezt az elvet kell követni a fogyóeszközök kiválasztásakor: még drágább, de megbízhatóbb.

A következő anyagok és eszközök szükségesek:

 • elektromos fúró, professzionális vagy háztartási;
 • speciális fúvóka fúróhoz, korona vágónak nevezik;
 • csavarhúzó;
 • rögzítő elemek;
 • rugalmas tömlők vezető meleg és hideg vízhez;
 • állítható csavarkulcs.

A kötőelemeket általában keverővel értékesítik, de ez nem mindig így van. A magvágó átmérőjének meg kell egyeznie a készülék méretével. Fúró nélkül és vágó nélkül is megteheti, ha olyan fürdőt vásárol, amelyben a keverő lyukja már kész a gyárban. A rugalmas tömlők helyett PVC-vízvezetékeket használhat. Nehéz felépíteni őket, de ilyen szerkezetek hosszabbak, mint egy rugalmas szemceruza.

Általában a keverő a gyöngy közepén, a végén vagy a sarokban van elhelyezve. Hely kiválasztásakor emlékezni kell arra, hogy a kommunikációnak, beleértve a zuhanycsövet is, el kell rejtve. Ehhez külön helyet kell biztosítani. Néha el kell végeznie egy speciális hamis panelet, hogy elrejtse a kommunikáció mögött. Mindez az adott helyzeten múlik.

Egy másik fontos pont a kommunikációhoz való hozzáférés biztosítása. Időnként rejtett kommunikációs mortise keverőt kell karbantartani, javítani, cserélni. Ezért fontos, hogy ne csak elegendően tágas helyet találjunk meg, hanem annak érdekében is, hogy a kommunikáció különös nehézségek nélkül érhető el.

Például, ha egy előlapot használ, akkor le kell cserélni. A hozzáférést egy eltávolítható díszítő képernyővel is biztosítani lehet, amely lefedi az egész fürdőt.

Mixer telepítési eljárás

Először a fürdő oldalán kell megjelölni. Ehhez használhat speciális jelölőt vagy bármilyen íróeszközt, amely elegendően észrevehető jelölést hagy, és amelyet ezután nem lehet törölni. Ezután elkezdheti a fúrást. A korona vágógépet az elektromos fúrógépen viselik, és fúrást végeznek a jelölésen.

Amikor a lyuk kész, a szélét csiszolópapírral, fájllal vagy más hasonló eszközzel kell feldolgozni. Ez nemcsak a lyuk szélét teszi lehetővé, hanem lehetővé teszi az átmérő beállítását is.

A keverőt egy speciális tömítés segítségével helyezzük a lyukba, amely a fürdő és a készülék oldalán helyezkedik el. A tömítés lengéscsillapító és tömítés szerepét játssza. Ha ezt a terméket nem a keverővel szállítjuk, azt külön kell megvásárolni.

Ezután a keverőt speciális kötőelemekkel rögzítik. Ezek lehetnek szorító anyák vagy egy speciális csap, kombinálva egy nyomó félalvégzővel és egy anyával. Mindez az eszköz-specifikus modelltől függ.

Ezután telepítse a keverő egyedi elemeit: a kifolyócső, a zuhanyzó öntöződoboz, a vezérlőelemek stb. Az egyes modellek részletei a gyártó kézikönyvében találhatók. Most a keverő telepítve van, csak hideg és meleg vizet hoz.

Ebből a célból leggyakrabban speciális flexibilis tömlőket használjon menetes csatlakozással. A szálon történő szereléskor speciális tömítőanyagot kell feltekerni, például lenvászon vagy FUM szalagot. Ne használjon túl sok tömítést, ez károsíthatja a szálakat.

De a túl kevés a tömítés nem biztosítja a kapcsolat megfelelő lezárását. A tömítés optimális rétege a következőképpen határozható meg: ha a menet megkönnyebbülése alig érzékelhető a tömítés rétegén, a tekercselésnek le kell állnia.

A normál helyzet akkor jelentkezik, ha a csavarás után a tömítés kissé kiolvad az anyacsavar alatt. Annak érdekében, hogy a pecsét helyes legyen, és ne lazuljon a telepítés során, a szálakon az óramutató járásával ellentétes irányban kell feltekerni. Néha a FUM szalagok helyett speciális betéteket használnak. Ezeket az elemeket rendszeresen ki kell cserélni, hogy a kapcsolat ne szivárogjon.

Beszerelési példa

Elemezzük lépésről lépésre a telepítési folyamat mortise keverőt. Az akril tál oldalán az inzert lesz. A csaptelep és a zuhanyfej a szelepektől elkülönítve helyezkedik el. Az alábbiakban látható a rendszer:

A fúrótorony beszereléséhez szükséges lyukak fúrásához markolóra, mérőszalagra, fúrógépre és vágókészletre, különösen a Forstner fúrójára helyezzük.

További lépéseket tesznek az akril tálca oldalán lévő fúrókészülék felszerelésére a gyártó ajánlásainak megfelelően:

Végül meleg vízzel és hideg vízzel csatlakozunk a vízellátó rendszerekhez. A fürdő hátuljától úgy kell kinéznie:

Néhány hasznos tipp

A keverő akrilfürdőbe történő beszerelésének legjobb ideje az új fürdő javításának és telepítésének ideje. A készülék felszerelése a kád felcsatolásához és a dekoratív képernyő felszerelése előtt történik. Ha úgy dönt, hogy a szokásos falcsapot egy mortise modellre cserélik, a régi mixer beszerelése és leszerelése után elvégeznie kell a befejező munkát.

Előfordulhat, hogy újra kell szétszerelni és telepíteni az egész fürdőt. Ezeket az idő-, erőkifejtési és pénzköltségeket figyelembe kell venni. Ha a dekoratív fürdőkád képernyőjének nem eltávolítható verzióját kell telepítenie, akkor a távközléshez hozzáférést biztosít a megtekintési nyíláshoz.

Amikor egy akrilfürdő oldalán egy mortise keverőt telepít, a gyártók egy speciális sáv használatát javasolják. Valójában az akril nem olyan tartós anyag, mint az öntöttvas vagy acél. A gyártók szerint az oldalán lévő lyuk jelenléte gyengíti a kialakítást. A lemezek és a panelek megerősítik a peremet, és megakadályozzák annak lehetséges deformációját.

A gyakorlatban a mesterek nem tulajdonítanak jelentõséget ebben a pillanatban, és nem tartalmaznak zárójeleket. Ezt az elemet gyakran le kell vágni és beállítani az oldal méretére és beállítására. Az oldal általában lekerekített alakú, ami jelentősen bonyolítja az ilyen illeszkedést. Annak érdekében, hogy ne zavarja ezt a problémát, és ne vesztegesse az időt, az otthoni kézművesek egyszerűen figyelmen kívül hagyják a gyártó ajánlásait.

Szerencsére az összeomlott keverőre vonatkozó információkat, amelyek nincsenek felszerelve, még nem jelentettek be. Mindazonáltal egy ilyen veszélynek tudatában kell lennie, és ésszerűen fel kell mérnie az erősítő rúd telepítéséhez szükséges kockázatok és költségek arányát. Ha alakja egybeesik az oldalsó kialakítással, akkor érdemes erősíteni a kialakítást.

Zománcfúrás jellemzői

A szakértők nem javasolják a kezdőknek, hogy önállóan készítsen lyukat az öntöttvas vagy acél fürdőkád peremén. A problémákat a zománc jelenléte okozza, amely nemcsak dekoratív, hanem védelmi funkciókat is ellát. A helytelen fúrással nagy a kockázata annak, hogy ez a réteg visszafordíthatatlanul károsodik. És mégis, az ilyen felületek otthoni fúrásának technikája létezik, és egy tapasztalt mester könnyen megbirkózik vele.

A szokásos szerszámokon, például egy jelölőn, egy mérőszalagon, egy csavarhúzóval és egy fúrógépen speciális, perforált fúrógépre van szükség, amely üveg és kerámia fúrásához, valamint átlátszó szalaghoz és egy darab agyaghoz szükséges. A jelzés után a fúrás helyét gondosan fel kell ragasztani.

Ezután egy agyagdarabból körkörös keretet kell készíteni, és a körkörösen kell ragasztani, hogy a fúrás helye a középpontban legyen. A műanyag oldal által határolt területnek háromszor nagyobbnak kell lennie, mint a keverő furatát. Kiderült, hogy egy sima, kerek, oldalsó platform. Szükség van vízbe önteni.

Ezután elindíthatja a fúrást a jelölés közepén. Ajánlott 6 mm átmérőjű fúrógépet használni 500-600 fordulat / perc sebesség mellett. A nyomásnak mérsékeltnek kell lennie. Az ilyen óvatos fúrás folyamatában egy keskeny átmenő furat jelenik meg a fürdő oldalán, amelyen keresztül a fúrás helyén jelen lévő víz kiszivárog.

Most egy kis kupakot kell készíteni a gyurmából és a perem alsó részébe kell ragasztani, hogy a kapott lyuk a középpontban legyen. Ismét meg kell öntenie a vizet, és újra kell fúrni egy 12 mm-es fúróval. A nyomásnak gyengének kell lennie. Amikor a fúró átmegy a kerékpánton, eltávolíthatja az összes agyagot és felmérheti a munka minőségét, minimálisnak kell lennie a zománcon.

Ezután bővítse ki a lyukat a kívánt méretre a keverő telepítéséhez. Ebből a célból új jelölést kell végezni, a lyuk határainak megjelölésével. A felületet újra átlátszó szalaggal kell lezárni. Húzza ki a lyukat egy csiszolóval gumi fúvókával, smaragdal. A forgalmat maximumra kell állítani, de az alkalmazott erőfeszítésnek minimálisnak kell lennie.

Ha a lyuk eléggé kitágult, 20 mm átmérőjű fúvókát használhat. Meg kell érteni, hogy minimális erőfeszítéssel, amely védi a zománcot a sérülésektől, a munka nem mozdul túl gyorsan. A csiszológépnek több mint egy órája lesz. Amikor a lyuk kész, egy O-gyűrű van beillesztve, és a keverő a szokásos módon van felszerelve.

Vannak más módok a zománcozott felületek finoman fúrására. Egyes kézművesek egyszerűen egy fémlemezt ragasztanak a zománcba, és átmennek egy ilyen "szendvicset". A fém védi a zománcot a sérülésektől. Mások a fúrás előtt óvatosan távolítsák el a zománc egy részét egy daráló segítségével, majd végezzenek fúrást egy magmalmával.

Végül van egy módja az öntöttvas fúrásának fúrására gyémántos magvágóval. De ebben az esetben a vágót gyakran kell hűteni, ha vizet öntünk rá.

Hasznos videó a témában

Itt van az eljárás a keverő telepítésére az akril fürdő oldalán:

A zománcozott fürdő oldalának fúrásának folyamatát a következő videó mutatja be:

Általában a habarcskeverő felszerelése viszonylag egyszerű. A munka elvégzése során gondosan és gondosan kell eljárni. Még egy kezdő mester is képes megbirkózni az ilyen vízvezetékberendezés telepítésével az akrilfürdőbe.

Csaptelepek a fedélzeten

A GPD Espina MTK70 keverő a fürdőkádban

Lemark Omega LM3115C keverőt a fürdőbe

Mixer Lemark egység LM4515C a fürdő fedélzetére

Lemark Atlantiss LM3215C keverőt a fürdőbe

Mixer Oras Saga 3946F a fürdő fedélzetére

Lemark állapotjelző LM4415C keverővel a fürdő fedélzetére

A GPD Atros MAK67 keverő a fürdőkádban

Hansgrohe Focus E2 31930000 keverő a fürdő fedélzetén

A GPD Atros MAK65 keverő a fürdőkádban

A GPD Atros MAK66 keverő a fürdőkádban

Lemark Luna LM4145C keverőt a fürdőbe

Lemark Omega LM3145C keverőt a fürdőbe

Grohe Eurodisc Cosmopolitan 33192002 keverő a fürdő fedélzetén

Mixer Lemark Poseidon LM4245C a fürdő fedélzetére

Lemark Shift LM4345C fürdőcsaptelep

Lemark Atlantiss LM3245C keverőt a fürdő fedélzetére

Mixer Lemark Shift LM4347C a fürdő fedélzetére

Lemark státusz LM4445C keverővel a fürdő fedélzetére

Lemark Mars LM3545C keverővel a fürdő fedélzetére

E.C.A. keverő Lotus 102153002 a fedélzeten

Mixer Lemark egység LM4545C a fürdő fedélzetére

Kád csaptelep Bravat Iguassu F5173218CP-1-RUS 3 lyukú zuhanyzóval

Kád csaptelep Bravat Angel F5172217CP-1-RUS 3 lyukú zuhanyzóval

Csaptelep Bravat Niagara F5140197CP-RUS fürdőkáddal 3 lyukú zuhanyzóval

Hibaüzenet

Kérjük, írja le az aktuális oldal hibáját, és javítani fogjuk!

Sarok a keverő rögzítéséhez a fürdő Slezak RAV MD0234 fedélzetén

• Gyártó: Cseh Köztársaság
• Az adapterek készlete a falon lévő fali keverő felszereléséhez
• 2db tartozék.
• Magasság - 7 cm
• Bevitel - 3/4 "
• Kiadás - 3/4 "
• 1 éves gyártói garancia

Tisztelt vásárlók!

A megrendelést online áruházunkra bármikor kényelmessé teheti.

Kérjen tanácsot a termékekről, hogy tisztázza a rendelkezésre állást és a felszerelést, valamint rendelhet telefonon: +7 (495) 542-81-16 +7 (903) 623-63-33 +7 (495) 790-17-33 +7 (495) 790-1773 minden nap szabadnapok nélkül.

Szállítás Moszkvában és Moszkva régióban

A szállítást Moszkvában és a moszkvai régióban a ház bejárata végzi. Ha az árut az apartmanba kell szállítani (felemelés és a lakásba történő átszállítás), kérjük, előzetesen megbeszélje a VANNA-RUM vezetőjével.
Abban az esetben, ha a házhoz való bejutás rakományszállítás esetén lehetetlen, a szállítást a teherautó bejáratához lehet helyezni.

Szállítási költség Moszkvában és a régióban:
- a moszkvai Ring Roadon - 600r.
- Moszkvai Ring Road - 600r. + 30r. minden kilométerre

A szállítás fizetett szolgáltatás, és az áru visszaküldése esetén ez az összeg nem téríthető vissza, és a csere esetén külön fizetendő. Az áru átvételekor a vevőnek gondosan ellenőriznie kell az árut és ellenőriznie kell a berendezést. Ha a csomagolás összetétele helytálló, és a termék hibás, akkor a vevő aláírását az "Elfogadott" és a "Vevő aláírása" mezőbe helyezi. Ezt követően a bemutatásra és a szedésre vonatkozó állítások nem fogadhatók el.

Szállítás Oroszországban

A régiókba történő szállítás a megrendelés 100% -os előlegével történik, a vevő által választott szállítmányozó cég segítségével.

A megrendelés jóváhagyását követően számlát küldünk az e-mail címre, megjelölve az áru és szolgáltatásaink pontos összegét.

A szállítás költsége a fuvarozó cég Moszkvában - 600 rubel.

Miután a megbízás teljes összegét a bankszámlánkra jóváírtuk, az árukat 4 munkanapon belül a szállítmányozónak átviszik. A menedzser tájékoztatja Önt a pénz átvételéről telefonon vagy e-mailben.

A moszkvai terminálnak egy másik város termináljához való szállítási ideje függ a címzett és a szállítmányozó cég adott régiójától. A rakomány / megrendelés állapotát ellenőrizheti a szállítmányozó céggel a szállítási számmal.

Javasoljuk továbbá, hogy ne merüljenek fel a merev csomagoláson és a rakomány biztosításán (további szolgáltatások). Használata sok idegsejtet takarít meg vis maior körülmények között.

AZ ÁRVÁZ FOGYASZTÁSÁVAL VALÓ ELÉRÉSÉNEK KÖZVETLENÜL VAGY A KÖZLEKEDÉSI VÁLLALKOZÁS TERMINÁLÁBAN VAGY A FORGALMAZÓ ELŐÁLLÍTÁSÁBAN A DOKUMENTUMOK BEJEGYZÉSE ELŐTT A CÍMÉRT!

EMLÉKEZTETŐ! Az Önnek átadott áruk megjelenésének az Art. 458. és 459. cikke értelmében Ön csak akkor terjesztheti elő, ha az árut az eladó adja át Önnek.

Pickup

Az árut raktárunkba is be lehet szerezni előzetes megrendeléssel a VANNA-RUM cég vezetőjével.

A pickup a címre: Cím: Scherbinka, Szimferopol autópálya, 11 (2 et.TTTS, szemben az autóbolt RUS).

Munkaidő: hétfőtől péntekig: 9.00-19.00 szombat-vasárnap: 9.00-17.00

FIGYELEM!

A fogyasztóvédelemről szóló törvénynek megfelelően, az árujegyzék megvásárlásakor (a katalógus szerint) a vásárlás napjától számított 7 napon belül jogosult a jó minőségű nem használt áruk cseréjére vagy visszaadására az eladó részére, feltéve, hogy a vásárlással és megőrzéssel kereskedelmi ruha (gyári címkék és csomagolás).

Kívánunk jó üzletet!

A boltunk Moszkvában a Moszkva körútján belül ingyenes szállítást biztosít bizonyos típusú áruknak:

Folyó / folyami zuhanykabinok, Esbano / Esbano, Alvaro Banos / Alvaro Banos

Akril fürdők Riho / Riho /, Bas / basszus, Vagnerplast / Wagnerplast /, Kiváló / Kiváló /, Jacob Delafon / Jacob Delafon, BelBagno / Belbano

Öntöttvas Jacob Delafon / Jacob Delafon, Castalia / Castalia, Timo / Timo, Elegansa / Elganza, Magliezza / Magliezza, Pucsho / Pusho, Byon / Bayon

fürdő öntött márvány Marmo Bagno / Marmo Bagno / Oroszország

Jacob Delafon Fürdőszoba bútorok / Jacob Delafon

Sarok a fürdőben a keverőhöz

fedélzeti kád zuhanykeverővel 0? hotKeyText.join (''): '' ">

Elfogadjuk a cookie-k használatát (nézze meg részletesen az adatvédelmi szabályzatunkat). Beállíthatja a cookie-beállításokat a lefthand menüben.

 • Legjobb mérkőzés
 • Ár (emelkedő)
 • Ár (csökkenő)
 • Megrendelések száma
 • Az eladó értékelése
 • Hozzáadás dátuma (újból régibe)

Nincs találat

Nincs igényelhető termék a "fedélzeti zuhanyfülkés zuhanycsaptelep" számára.

Nincs találat

Nincs igényelhető termék a "fedélzeti zuhanyfülkés zuhanycsaptelep" számára.

Csap a fedélzeten. Típusok és kiválasztás

A fürdőkád csaptelepje abszolút újdonság az ilyen típusú helyiségek egészségügyi kialakításában. Nemrégiben ez a fajta design külön vásárolható meg minden funkcióhoz - a mosdó, a kád és a zuhany alatt. A rögzítést a helyiség falán végezték, és nem mindig volt lehetőség hatékonyan megosztani a fürdőt kényelmes zónákba.

A fürdőszobában lévő csaptelep tökéletesen megoldotta azt a nehéz feladatot, hogy a víztisztító helyiség egy kis területét helyezze el - a vízvezeték üzletek körében megjelenő megjelenéssel, az egyes zónák ésszerű használatának lehetősége sokszorosára nőtt.

Beszéljünk részletesen arról, hogy milyen építési módot, milyen típusú létezik, milyen felszerelési jellemzőket nyújt.

Mi ez a keverő?

A fürdő oldalán lévő keverő nemcsak a helyiség díszítésének tervezési funkcióját szolgálja. Ez a termék egy erős és pontosan irányított vízáramot eredményez, amely lehetővé teszi számodra, hogy még egy terjedelmes fürdőt ne csak gyorsan, hanem rendkívül óvatosan töltsön fel - felesleges fröccsenés és felesleges nedvesség nélkül a falakon és a padlón.

Megjegyzés: Ezen kívül a kád oldalán lévő csaptelep elhelyezése segít elrejteni a hosszú és csúnya zuhanycsövet, ez különösen fontos a minimalista kialakítás szempontjából.

Előnyei és hátrányai a design

A fedélzeti kádcsaptelep több előnnyel rendelkezik a hagyományos csapoknál. A legfontosabbakat soroljuk fel:

 • Már elmondtuk, hogy a fürdőszobai csapok elrendezése különösen fontos a helyiség térbeli kiadása szempontjából: a fedélzeti struktúra a teljes fürdőszobának a lehető leghatékonyabb kihasználását teszi lehetővé, és nem zavarja a mérőórákat zuhanycsövekkel és masszív szerelvényekkel. Emellett a modell használata során nem kell két csaptelepet a fürdőszobába felszerelni - a zuhany és a készlet számára - teljesen kompatibilisek az egyik kialakításban;
 • Az oldalán található fürdőszobai csaptelep különösen kényelmes a nagy fürdők számára, amelyek a fürdőhely modern kialakításában a legnépszerűbbek;
 • A keverő a fürdő sarkában vagy annak közepén lehetővé teszi, hogy elkerülje a nagy mennyiségű fröccsenést víz beírásakor. A felesleges nedvesség minden helyiségben ártalmas - a dolgok nedvesítik a vizet, a padló és a mennyezet burkolata romlik, és az ajtószerkezetek szenvednek. A beépített csaptelep használata segít elkerülni az ilyen káros hatásokat, és megőrzi a fürdőszobát az érintetlen szépségben és tisztaságban.

Ne feledje: ez a kialakítás is mínusz, különösen a zuhanyfejjel és a tömlőkkel ellátott modelleknél: maga a tömlőt nagyobb terhelésnek vetik alá az ilyen típusú telepítésekkel, és ezáltal gyorsabban elhasználódik. Tekintettel erre a tényre, érdemes megfontolni a következő típusú szerelési lehetőséget: erősítse meg az elkülönített fürdőszobai csapot a beállított funkcióval és a zuhanymodellhez a megfelelő eljáráshoz.

Az oldalra szerelt daruk típusai és azok rövid jellemzői

Keverő a fürdő szélén - nem ugyanolyan típusú design. A vízvezeték üzletekben különböző modellek találhatók. Mi az egyes típusok sajátossága - próbáljuk meg kitalálni.

 • A fürdő két oldalán található kétszelepes csap két különálló daru-dobozból áll, amelyeket egy speciális kialakítású különleges rögzítési technológiával kombináltak. A daru-tengelykazetta felel a termék minden hasznos funkcióért: a víznyomás és a vízhőmérséklet szabályozása. A fürdőszoba kétszelepes csaptelepének meglehetősen alacsony piaci értéke van, de közvetlen működésük drága lehet - gyakran cserélni kell a tömítőanyagot a csaptelepen.
 • Az egykaros fürdőkádra szerelt csaptelep egyik karja és különálló polimer gömbök, amelyek egymáshoz vannak rögzítve. A polimer gömbök végzik a vízáramlás mennyiségét, ezért a kart felfelé kell mozgatni. A kart jobbra vagy balra forgatásával kiválasztjuk az optimális vízhőmérsékletet. A csaptelep egy egykaros fürdő közepén helyezkedik el - a design nagyon megbízható, de idővel a patronok, amelyeken keresztül a víz áramlik, kicserélhetők.
 • A fürdő közepén lévő csaptelep lehet termosztatikus. A termék eszköze ebben az esetben a következőkből áll: a daru alapja a víz keveréséért felelős különleges elem. Az elem munkájának ellenőrzése egy bimetál tömböt hordoz, amely a vízáramlási hőmérséklet függvényében kibővül vagy összehúzódik, és az adott hőmérsékleti üzemmód bekapcsolásának folyamata a daru emeltyűjének mozgatásával történik.

A fürdőszoba közepén egy csaptelep lehet osztályozni és a vízáramlás típusának megfelelően - ebben az esetben a szakértők megkülönböztetik a típus illesztést, a zuhanyzást és a kaszkád keverőket.

Az összetett csaptelepeknél a legegyszerűbb: a név alapján már meg lehet érteni, hogy a design úgy van kialakítva, hogy magába öntse a vizet. De itt a fedélzeti rögzítés kaszkád- és zuhanytermékeiről érdemes külön megemlíteni.

A fürdőkád oldalán lévő zuhanycsap (például a fényképen) vagy annak középpontja eltér a szokásos modelltípustól, mivel a tömlő biztonságosan el van rejtve a fürdőkád kapacitása alatt, és csak egy öntöződoboz marad a külső rögzítés miatt. Használat közben a tervezés nagyon egyszerű: ha zuhanyozni fog, csak óvatosan húzza ki az öntöző dobozt a horonyból, majd húzza ki a tömlőt. Az eljárás után a tömlõ visszakerülhet a helyére.

Corner fürdőszoba csaptelep

Ez a zuhanycsapok nagyon kényelmesek a kis fürdőszobákban - nem kell helyet foglalnia a falon a szokásos tömlő és öntöződoboz alatt, a szokásos helyükön egy szép tükör vagy eredeti polcok rögzíthetők a tartozékok mosásához.

Mindazonáltal figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a tömlő egy ilyen konstrukcióban sokszor gyorsabban elhasználódik - mivel az eljárás során minden alkalommal teljesen be kell húzni a hornyokba, majd helyezze vissza. A tömlő állandó kanyarai és könyökei - ez a leggyakoribb oka a mosdó csaptelepének a fürdőszobában.

A fedélzeti típusú keverők legújabb és legmodernebb modellje - kaszkád csapok. Csodálatos esztétikai hatásuk van - végül is a víz áramlása leginkább egy miniatűr vízeséshez hasonlít. Különböző szerelési lehetőségek segítenek a vizuális hatás növelésében: a kaszkád daru felszerelhető a fedélzeten, a dobogón és egy speciális polcon. A tervezők véleménye szerint a természeti stílusban és a természetes anyagokból készült természetes lépcső, a természetes kő, a fa, a márvány különlegesen eredeti.

A kaszkád típusú daruknak vannak olyan beépítési jellemzői, amelyek megkülönböztetik őket más struktúráktól: leggyakrabban a kaszkáddaruk futópálya vagy beépített. Az ilyen tervek keverőjének telepítésekor figyelembe kell venni a vízáramlás erejét, amely alapján a szakasz átadásra kerül. Egyszerűen fogalmazva - annál erősebb a víz a csapból áramlik, annál nagyobb a technológiai nyílás átmérője. Ezenkívül különös figyelmet kell fordítani a kötőelemek és egyéb fogyóeszközök kiválasztására - a vízeső keverők esetében a maximális szilárdságuknak kell lenniük.

Fontos! Kaszkád csapok - nem a legjobb megoldás azok számára, akik meg akarják menteni a közüzemi számlák - vízfogyasztás telepítésekor egy ilyen keverő emelkedik többször.

Hogyan szerelik fel oldalra szerelt daruk?

Hogyan szereljük fel a csapot a fürdőszobába, különösen akkor, ha eredeti oldalszerkezete van? Megmondjuk a telepítés főbb jellemzőit:

 • Csak funkcionális lyukakat tehet fel a fedélzeti mixerek behelyezésére az akril kádban lévő tartályban. Az öntöttvas edényt szakembereknek kell szállítani - a lyukak vágását ebben az esetben a gyárban kell elvégezni;
 • A fürdőszoba oldalán lévő csaptelep különböző kialakítású lehet: kétszelepes, egykaros vagy termosztatikus, ezért a közvetlen telepítés megkezdése előtt hasznos lenne megismerni egy adott kialakítás jellemzőit. Elolvashatja a vonatkozó cikkeket vagy a tematikus videót;
 • A fürdőkád-csaptelep beszereléséhez speciális szerszámkészlet szükséges. Szüksége lesz: fúró, koszorúró fúvóka, csavarhúzó, állítható (gáz) kulcs, vízelvezető tömlők, rögzítők (alátétek és anyák);
 • A keverő felszerelése a fürdő oldalán kezdődik a telepítési hely megválasztásával és a megfelelő jelölés alkalmazásával;
 • Ezután használjon fúrógépet egy marófúvókával az átmérőhöz szükséges technológiai lyuk fúrásához;
 • Vízálló párnázó anyagot kell elhelyezni a csaptelep alatt, amely feltétlenül szerepel a modell alkatrészeiben;
 • A munka következő szakasza maga a szerkezet felépítése az előkészített lyukba;
 • Most nagyon fontos, hogy a keverőt a fürdő közepén rögzítsük, így a kialakítás a lehető legstabilabb lesz. Ha a kiválasztott daru egyetlen kar, akkor a legjobb, ha egy speciális csapot a kötőelemekre. Az alátétek és anyák alkalmasak más modellek felszerelésére;
 • A daru szorosan vonzza a tányér oldalát;
 • Csatlakoztasson speciális tömlőket a vízbevitelhez - külön meleg, külön hideg vízhez. Ne felejtse el használni a speciális tömítéseket a telepítő alátétekhez;

Végül elvégezzük a vizsgálati vizet, majd ellenőrizni kell, hogy nincs-e szivárgás a rugalmas tömlők ízületében.