Legfontosabb > Dekoráció

Csempe sarok

Csempe - az egyik legnépszerűbb, praktikus és olcsó alapanyag. Éppen ezért a falakon, a padlón és a mennyezeten gyakran megtalálhatók a konyhában, a fürdőszobában vagy a WC-ben. De a burkolólapoknál csak egy csempe nem képes. Annak érdekében, hogy a belső tér szép és teljes legyen, további elemeket kell használni, beleértve a sarokot is.

előnyök

A csempe sarka nem kötelező eleme a szemben, de mégis megoldja a nagyon fontos funkcionális és dekoratív feladatot.

Ahhoz, hogy teljes mértékben értékeljük a terület előnyeit, gondosan meg kell fontolni annak előnyeit:

 1. Képesség komplex geometriai felületek kialakítására. A cserép vágása 45 ° -os szögben nagyon nehéz, és néha lehetetlen. A sarok használata lehetővé teszi, hogy megoldja ezt a problémát, és teljesen vágás nélkül végezze el.
 2. A csempe rendellenességeinek és durva éleinek maszkolása. A sarok segítségével tervezett vágás tökéletesen sík és sima.
 3. Dekoratív tényező. A kontrasztos színű sarokban a kész vászon kész és tiszta megjelenést kölcsönöz.
 4. Vízszigetelő. A sarok használata ideális megoldás a nedvesség problémájáért, amely a csempe közötti ízületekbe kerül. A sarok megakadályozza a penész kialakulását és a gomba megjelenését, jelentősen növeli a bevonat élettartamát.
 5. Biztonság. A sarok használata segít megelőzni a lehetséges sérülést, amikor nedves padlóra csúszik. A csempe sarkai és végei zsetont vagy szabálytalanságot okozhatnak, ami különböző vágásokhoz vagy sérülésekhez vezethet.

Ha a design egy fürdőszobát vagy egy másik komplex stílust érintő szobát jelent, pl. Barokk, folklór, etnikai stílus, akkor egy sarok lehet a kompozíció kötelező része.

Típusok és típusok

A sarok a sarkok kialakításához szolgál, a csempe, a komplex felületek, a vízvezeték csomópontjai és a fal közötti csomópont. Formájában két csoportra oszlik: külső és belső.

 1. Külső sarok. A falak kiálló részének kialakítására használják. Ez azért szükséges, mert a bevonatnak ez a része állandó mechanikai igénybevételnek van kitéve. A csempe éles végei, amelyeket egy sarok zár, teljesen kizárják a közeli emberek veszélyét. Ebben az esetben a sarok tisztán védő funkciót végez. A külső sarok azonnal elhelyezhető a csempe behelyezésekor, vagy a befejezett bevonás befejezése után.
 2. Belső sarok. A csempe sarokcsuklóinak kialakítása a szomszédos síkok, például falak és mennyezetek metszéspontján, valamint a zuhanyzó és a fal összekötése. Az ilyen sarok kissé lekerekített, homorú alakú. A belső sarok használata megakadályozza a nedvesség bejutását az ízületekbe a csempe vagy csempe és a fal között.

Az elvégzett funkcióktól függően a sarkok dekoratívak vagy funkcionálisak lehetnek. A dekoratív sarkot pusztán esztétikai célokra használják. A kontrasztos vagy ugyanazon a sarokban a fő vásznon a belső tér harmonikusabb és stílusosabb megjelenést kölcsönöz. A funkcionális sarok komoly mechanikai terhelést jelent.

Leggyakrabban a sarkok műanyagból, fémből vagy kerámiából készülnek. Azonban a leggyorsabb, olcsó, de rövid élettartamú és kevésbé vonzó lehetőség az ízületek kialakításához egy szalagfékező. Leggyakrabban ilyen sarok öntapadós. Egyes modellek fungicid készítménnyel előkezeltek, hogy megakadályozzák a penészedést és a penészgombást. Ez a sarok nagyon könnyen használható, jól kanyarodik és nem reped.

anyag

A sarkok előállításához a következő anyagokat használják:

 • Fém (alumínium). Univerzális anyag, mely az árnyalat harmonikusan ötvözi a belső színes megoldást. Ezenkívül az alumínium tökéletesen kombinálható a helyiség egyéb fémszerkezeteivel, például zuhanyzóval vagy egyéb vízvezetékkel. Az ilyen sarok előnyei közé tartozik a könnyűség, nagy szilárdság, tartósság, korrózióállóság.
 • A sarok gyakran fémötvözetből készül. Leggyakrabban arany vagy ezüst festékkel borítják (ezek a változatok általánosan alkalmasak a különböző színes megoldásokhoz). A sarok nikkelezett vagy krómozott.
 • A Pvc sarka (polivinil-klorid) számos előnnyel rendelkezik. Nagyon könnyű, elég erős, kitűnő vízálló képességgel rendelkezik, és a színes megoldások széles választékában jelenik meg, ami megkönnyíti a legmegfelelőbb beltér kiválasztását.
 • Kerámia sarok (vagy kerámia profil) - az egyik legjobb választás a belső tér esztétikai integritása szempontjából. Gyakran a kerámia sarok része a csempegyűjteménynek, ezért a legjobb, ha csak egy ilyen modellt vásárol.

Ha a különböző anyagok sarkait különböző szempontok alapján hasonlítjuk össze, akkor persze a fém nem érhető el először a tartósság szempontjából. A legkisebb élettartamú anyagok közé tartoznak a polietilén és a PVC.

A fém sarkok a legnagyobb feszességet is biztosítják. A műanyagnak van a legrosszabb alakja a listán.

A műanyag szalag előnyei magukba foglalják az egyszerű szerelést és a fenti anyagok legalacsonyabb költségét. Azonban az állandó nedvességnek való kitettség azt eredményezi, hogy néhány év elteltével a szalagot meg kell változtatni. A műanyag nagyon kedvező anyag, könnyű összeszerelni, ellenállni a penésznek és a penésznek, és nagyon rugalmas.

A kerámia sarok előnyei a nagy szilárdság és vízállóság mellett az alacsony hővezető képesség és a kifogástalan esztétikai megjelenés miatt is hosszú ideig szolgálnak. A hiányosságok közül kiemeljük a magas költségek és a telepítés bonyolultságát, különösen a nem szabványos építészeti kialakítású belső térben. Talán az egyetlen tényező a kerámiák elhasználódásában az ütésállóság. Erős ütközés után a kerámia gyorsan elkezd összeomlani, ezért a lehető leghamarabb ki kell cserélni.

Hogyan válasszunk?

A csempe sarkának megválasztása több tényezőtől függ:

 1. Csempe vastagsága E mutatótól függően a sarkának számos különböző vastagsága is lehet. A szakemberek javasolják, hogy válasszanak egy 1 mm-es sarkot, amely nagyobb, mint a cserép vastagsága.
 2. Tervezési jellemzők. A merevség típusa szerint a sarkok három csoportra oszthatók (merev, félig merev és puha). Az architektúra összetettségétől függően kiválaszthatja a sarokban a legmegfelelőbb lehetőséget. A műanyag tökéletesen vágott és alkalmas összetett geometriai struktúrák, köztük görbe vonalak díszítésére. A fémprofil ideális geometriailag tiszta és egyenes tér számára.
 3. Mielőtt vásárolna egy sarok, a legjobb, ha egy csempe mintát a boltba, amelyet fel kíván használni a burkolat. Így felvehetsz egy olyan sarkot, amely a legjobban illik a színhez. Ez persze vonatkozik arra, amikor a sarkot és a cserépet különböző gyűjteményekből vásárolják.

Styling lehetőségek

A telepítési lehetőség kiválasztása előtt meg kell határozni, hogy melyik mennyezet kerül felhasználásra. Ha a mennyezet gipszkartonból készült, vagy felfüggesztették, akkor ez ideális lehetőség. A sarok pontosan a jelzéshez van beállítva, ahol a mennyezetet elhelyezik. A sarok telepítése előtt meg kell tenni a szükséges méréseket, és végre kell hajtani a vágást.

Nincs egyértelmű döntése annak a ténynek, hogy a fektetés előtt - cserép vagy cserép.

 • Az első lehetőség - sarkok elhelyezése előre jelzett felületen. Ezután a fõvásznat lefektetik, és a saroknál levõ csuklólapokat levágják.
 • A második lehetőség a falakkal szemben fekszik, csempével és a sarkok lefektetésével. Ez a módszer egy kicsit egyszerűbb, mint az első, azonban az első, a kész bevonat jobban néz ki.

Mielőtt elkezdené a telepítést, a szakértők azt tanácsolják Önnek, hogy alapos méréseket végezzenek és feljegyezzék a falakat, valamint a sarkokat a dokkban. Attól függően, hogy pontosan és pontosan hogyan végzik ezt a munkamenetet, a kész belső tér típusa függ.

Hogyan kell telepíteni?

Tipikusan a burkolólap a fürdő körül kezdődik.

A csempe tetején lévő sarok elhelyezése a következő:

 1. A csempefelületet gondosan elő kell készíteni, tisztítani és zsírtalanítani.
 2. Ezután a tömítőanyag a fürdő érintkezési pontjait a falhoz fogja. Még ha a fürdő közel van a falhoz, még mindig van egy rés. A nedvesség eljuthat, és gomba és penész okozhat. Az ízület lezárása után a sarok ragasztós oldattal (folyékony körmök) van ellátva, és a fürdő felületére helyezzük. Ebben az esetben a sávot szorosan az egész felületre kell nyomni.
 3. Ezután a csempe függőleges irányban van elhelyezve, majd a belső és a külső sarkok fel vannak szerelve.

A sarok alá helyezése a csempe alatt. Ez a módszer némileg bonyolultabb, és speciális kezelői készségeket igényel. A sarok felszerelése egyszerre történik a vízvezeték szerelésével: először egy kád vagy zuhanykabin, majd egy sarok, majd csak a többi csempe.

A technológia megegyezik: a kívánt hosszúság sarkát levágják, majd a ragasztót a falon elhelyezik a telepítési helyszínen egy vékony réteggel. A sarok szorosan nyomja a falhoz. Az egész sarok felszerelése után folytathatja a csempézést. Ragasztást alkalmaznak a csempe felületére, a sarok hornyaiba helyezik és szorosan a falhoz nyomják.

Ennek az opciónak a előnyei közé tartozik a vonzóbb megjelenés és szinte teljes lezárás. De ha idővel szükség lesz a sarok cseréjére, a csempeburkolat egy részét is fel kell szüntetni.

A szalagfülke telepítése sokkal egyszerűbb és gyorsabb. Először válassza ki a kívánt szélességnek és hosszúságnak megfelelő szalagot. Ezután a munkaterület elkészül, a fürdőszoba és a fal közötti ízületek tömítettek, majd a szalagot lefektetik. A szalagot leggyakrabban tapadó réteggel állítják elő, de a nagyobb szilárdság érdekében folyékony szöget használhat. Jobb ragasztani a szalagot a sarokból, finoman és határozottan megnyomva az egész felületen.

Kerámia sarkok alkalmazása speciális ragasztóval. A felesleges ragasztó felhelyezése után csak egy darab puha ruhát vagy gézet kell eltávolítania. Erõsebb rögzítéshez a sarkok ragasztott töredékeit az építési szalaggal teljesen lezárhatjuk. Kívánt esetben a sarkok szélei tömítőanyaggal elkenhetők.

tippek

Ha a burkolás önmagában történik, akkor a legjobb, ha a szakemberek tanácsát használják, akik segítenek a javítások gyors, hatékony és pontos elvégzésében.

 1. A fém sarok rögzítésekor ügyelni kell arra, hogy a szerkezetek tökéletesen sík és sima legyen. A legkisebb kanyar rendkívül negatívan befolyásolja az összes munka eredményét.
 2. A telepítés előtt nagyon pontos számításra van szükség a szükséges szögek számával és a szükséges alátámasztásokkal, valamint a felület jelölésével.
 3. Meg kell kezdeni a munkát a szoba legszembetűnőbb sarkából, hogy a kiálló rész a legpontosabb legyen.
 4. Nem szükséges kiválasztani a sarkokat, hogy megfeleljen a bélésnek. Néha ellentétes vagy sokoldalú megoldások teszik nagyon érdekes, hogy legyőzze a klasszikus belső tér.

A csempe sarkok felszereléséhez lásd a következő videót.

A fürdőszobák sarkai: 10 használati mód

A cikk témája meglehetősen szokatlan. Elkötelezett a "sarok" általános megnevezés alatt lévő tárgyak fürdőszobában történő felhasználása iránt, függetlenül attól, hogy milyen anyagból készültek, a célt és a funkciókat. Szóval induljunk el.

A fürdőszobában található számos helyszín egyike.

dekoráció

Az első módszer: csempe szegélyezés

A fürdőszobai csempékhez készült műanyag sarkok a nyílások, a falak, a fülkék és a polcok sarkainak kialakításában használatosak. A sarok egy kerekítés, amely látható marad, és egy perforált lemez, amely a csempe alatt van.

Sarok a csempe alatt.

Hogyan ragasszanak ilyen sarokat a csempe alatt?

Én így teszek:

 • A fal alapja a behatoló alapozó;
 • Csempe 3-5 percig áztatott medencében vagy vödörben. Erre azért van szükség, hogy a hátsó felületének pórusai vízzel lehessenek, ami lehetővé teszi a cementcement részecskék bejutását. Ez viszont kiváló minőségű ragasztást biztosít a csempe és az alap között;
 • Csemperagasztót (Ceresit CM-11-et vagy CM-17-t használok) a csempere fésűvel;
 • A csempe a régen sajtolt sarok tetején lévő falhoz van nyomva, és könnyedén gumi kalapáccsal van felszerelve.

A következő vízszintes vonal behelyezésekor a folyamat megismétlődik. Annak megakadályozására, hogy a sarok a saját súlya alá menjen a csempe alá, rögzíthető egy golyócskával, gipszkartonnal vagy falazattal megkötött gallyakkal.

A fürdőszobában lévő ajtó sarka egy műanyag sarokkal szegélyezett, a csempe alatt.

Második módszer: Profil indítása

Egy másik típusú sarok az alumínium a csempék számára. A falhoz csavarokkal ellátott csavarokkal vannak rögzítve, és nem engedik meg, hogy az első vízszintes vonal lefelé mozogjon a saját súlya alatt. Ez akkor hasznos, ha nagyméretű csempe (több mint 50x50 cm méretű) helyezkedik el, és masszív mozaik vászonokat ragaszt.

A kiindulási profil rögzítésekor ne vezesse a padló vagy a bútorok sorát, hanem a szintet. Az első sor csempék, ragasztva a horizonton való eltéréssel, az egész falat a falak közötti egyenetlen csatlakozások miatt rendezetlenül látják.

Alumínium profilja a csempe számára.

nyomás

A harmadik módszer: műanyag járda

A kád alakú műanyag határokat a falnak a falhoz való csatlakozásának lezárására használják. A szegély teljesen lezárja a köztük lévő rést, és mindkét felülethez való szoros csatlakozásnak köszönhetően megakadályozza a víz áramlását.

A műanyag gerenda felszerelése az alakjától függően többféleképpen hajtható végre:

 • A csempe kötény alsó sorában a fürdő felett lehet elhelyezni;

Határolja a könyveket a lapok alsó sorában.

 • Gyakran a taposó ragasztó vagy folyékony körmökön ül;

Szilikon tömítőanyagokat használok, egészségügyi vagy univerzálisan, ragasztás helyett műanyag sarkok ragasztására. A kiváló minőségű szilikon tökéletesen illeszkedik a sima műanyaghoz, és további tömítést biztosít a varrásnak.

Műanyag alaplap ragasztva a fürdő szélén. Az alatta levő varrás tömítőanyaggal van ellátva.

 • Végül, az értékesítés során megtalálható a falra szerelt rögzítőszalag összecsukható szegélye, és a tényleges műanyag felhúzás. A falra rögzítik, műanyag tüskével ellátott csavarokkal.

Eltávolítható kanyarfa rögzítőszalaggal.

Számos árnyalat az utóbbi típusú határok rögzítéséhez:

 1. A műanyag tüskék helyett a fa chopiki nem használható. Amikor a páratartalom ingadozik, a fa gyorsan megtörik, és leesik a falon lévő lyukakból;
 2. A rögzítőszalagot csak rozsdamentes acél csavarokkal kell rögzíteni - horganyzott vagy sárgaréz. A foszfátozta (fekete) hamarosan rozsdásodik és díszíti a fürdőjét rendetlen piros árnyalatokkal;
 3. A fúrókorongoknak csak egy speciális fúróra van szükségük üvegre és csempere. A csempe alacsony fordulatszámon fúrással és a fúró vízzel történő folyamatos hűtésével valósul meg. A perforáló szinte garantálja, hogy feldarabolja a csempe.

Fúró a csempe a pobeditovoy forrasztás.

Negyedik módszer: univerzális sarok

A speciális curb helyett egy PVC-ből készült univerzális sarok (külső és belső sarkokhoz) gyakran használják a fürdőnek a falhoz való csatlakozását.

Ugyanezzel a sikerrel nem univerzális, hanem belső műanyag sarkokat használhat. Ezek eltérnek a sima és durva felületek külső helyétől (durva matricákhoz tervezve), valamint a síkok közötti szögtől: kissé több, mint 90 fok.

Hogyan ragasztani a műanyag sarkokat a fürdőkádon és a falon?

Ragasztó univerzális sarok.

 1. Vágja a kívánt hosszúság sarkát. Szokásos ollókat használok a vágáshoz;
 2. Hajlítsa végig az egész hosszúságon - akkor a sarok kevésbé rugalmas lesz, ha ragaszkodik hozzá;
 3. Alaposan tisztítsa meg a fürdőszobai polc szélét és a fal alját a szennyeződéstől - szappan és sampon fröccsenése, rozsdás szivárgás és mész betétek. Erre a célra a "Fehérség" -t - a nátrium-hipoklorit alapú tisztító és fehérítő anyagot használom. Biztonságos a kéz és a zománc fürdők számára;
 4. Öblítse ki a sarga matricát vízzel és alaposan szárítsa meg;
 5. Szilikon tömítőanyag csíkokat alkalmazzon a falra és a fürdőkádra. A falon és a fürdőn van, és nem a sarokban. Ellenkező esetben biztosan foltolhatja a tömítőanyagot olyasvalamivel, amit nem fogtok felvenni;
 6. Nyomja meg a sarkot az állandó kioldódás helyére, és helyezze el a megfelelő formájú tárgy tetejére, amely rögzíti azt a sarokban (pl. Sín vagy fedélzet);
 7. Felülről töltsön 2-3 töltetet (vízládák, könyvek halmai stb.). A tömítő tömítés 15 perc és fél óra között tart.

Ötödik módszer: kerámia szegély

A kerámia fürdő sarkok ugyanúgy működnek, mint a műanyagak - megakadályozzák a víz bejutását a fürdőszoba és a fal közé. A sarkokban kerámia szegélyléc speciális formájú, kifejezetten erre a célra készült; ehelyett a szög egyenes alaplap 45 fokos szögben történő vágásával lehetséges.

Kerámia sarkok fürdőszobai ízületekhez.

Néhány finomság is itt van:

 • A keretes sarkok a legkényelmesebbek a gyémánt csiszolóval történő vágáshoz. A csiszoló kör is vágja, de sokkal lassabb. Ezenkívül a csempe csiszolásakor a csiszoló kerék gyorsan elhasználódik, és elégető égő szaggal tölti fel a helyiséget;

A gyémánt daráló ideális eszköz a cseréphez.

 • A vágott vonalak jelölésére használható hasznos asztalos doboz. Egy vonalzó be van helyezve a nyílásba, majd a vágást szorosra húzza a vonalzóval egy ceruzával.

Hogyan és milyen kerámia sarkokat? Felejtsd el a cementet: ugyanazt a szilikon tömítőanyagot ragasztják. Ebben az esetben alkalmazható önmagában a kerámiabetonnál.

Kerámia szegélyléc fehér egészségügyi betéttel.

épületgépészeti

A hatodik módszer: a fürdő telepítése

Acélkád behelyezése a sarkokra, falra rögzítve.

A szovjet típusú szovjet stílusú öntöttvas kádakat irigylésre méltó stabilitás jellemezte: lehetetlen volt megdönteni egy vízvezeték-szerelvény egyensúlyát, amely több mint egy centneret ült a fedélzetén. Sajnos, a modern acél- és akrilfürdők nem tudnak dicsekedni ezzel. Kicsi nyomó vagy egyenetlen terhelés elegendő ahhoz, hogy a kádat mozgassa.

Ha az eszközt résszel vagy legalább a sarokban helyezték el, a probléma egyszerűen megoldható: a fal melletti polcok alatt elég legalább 30x30 mm-es acél sarkokat rögzíteni.

A sarkok rögzítése a beépített akril fürdők szabványos készletébe tartozik. Azonban személyesen komoly kétségeim vannak az erõsségükrõl: egy sarok sárgaréz vagy horganyzott, nem több mint egy milliméter vastag, alig tud tartani egy teljes kádat, amelynek súlya 2-3 kg.

Hetedik módszer: A fali keverő felszerelése a fürdő oldalához

Egy másik típusú sarok a falcsaptelep beépítéséhez használható.

Csaptelep készlet a fürdő szélén.

Miért van rá szüksége? Miért nem csak egy fedélzeti keverőt vásárolna?

Úgy látja, a beépített hangszerek mennyisége sokkal kisebb, mint a falra szerelt eszközök, és az ára sokkal magasabb. Ezen túlmenően a fali csapok sokkal karbantarthatóbbak: a zuhanyra, a kranbuksikra, a kifolyókra és a patronokra minden gyártónak szabványos méretei vannak.

Hogyan szereljük be a keverőt a saját kezünkkel, ezeket a sarkokat használva? Az utasítás meglehetősen egyszerű:

 1. A 22 mm átmérőjű lyukakat a fürdőpolcra fúrják (ez egy 1/2 hüvelykes cső külső átmérője). A lyukak jelöléséhez a keverőt csavarozni kell a sarkokhoz;

Ha nincs ilyen átmérőjű fúrása, fúrjon egy polcot a legvastagabb fúróval a szerszámkészletéből, és kinyúítsa a lyukakat egy kúppal vagy egy kerek fúróval.

 1. Gumi vagy szilikon tömítések vannak a sarkok meneteire. Ha nincs megfelelő méretű taposó - vágja ki őket a régi autóból vagy kerékpár kamrából;

Gyakran előfordul, hogy a tömítések és az anyák az adapterek csomagjába kerülnek.

 1. Sarkok vannak a fürdőkádban lévő lyukakba;
 2. Egy másik pár tömítést és alátétet (sárgaréz vagy horganyzott) helyeznek alatta;
 3. Az alátéteket 1/2 hüvelykes csavarokkal húzzák meg;
 4. A záróanyák alatt levő menet a rugalmas csatlakozóanyák vagy, ami ésszerűbb, a fém-műanyag vagy rozsdamentes acélcsövek szerelvényeihez illeszkedik. Maga a keverő telepítése nem különbözik attól, hogy falra szerelve.

Nyolc módszer: vízellátó egység

A sarokelemeket vízcsövek szögben történő csatlakoztatására használják. Ezekre szükség van:

 • A falkeverő szerelése acélbetéten;

Tisztázni fogom: rozsdamentes acél, műanyag vagy fém-műanyag csövek használata esetén a sarok fülhöz van rögzítve, hogy a falhoz rögzíthető legyen, és vízkiömlésnek nevezzük.

A képen - egyetlen vízelvezető a polipropilén vízvezetékhez.

 • Amikor a bélésszöget derékszögben forgatja.

Hogyan szereljük fel a csövet a szerelvénybe és biztosítsuk a csatlakozás tömítettségét? A módszer előre láthatóan függ a szerelés típusától:

 • Egy menetes csövet csavart a menetes területre egy külső menettel. A tömítéshez egészségügyi betétet, FUM szalagot vagy polimer szálas tömítőanyagot használnak. A tekercselést a menet végénél a cső végénél fel kell tekerni;

A szőnyegvászon sokkal hosszabb ideig tart, ha egy kis festéket vagy szilikon tömítőanyagot helyez. Az impregnálás kiküszöböli a len rothadását hideg vízben és forrón a kiégés.

A pillanatnyi vízmelegítő és a vízcsap összekötésére egy 1/2 és 3/4 hüvelykes menetes menetes könyök használható.

 • A sarok fém-műanyag csővel történő összekötéséhez egy sűrített levegős rögzítőelemet és egy süllyesztett anyacsavart használnak, valamint egy sajtolószerkezetet - egy rozsdamentes hüvelyt, amely a csőre van kötve egy kézi vagy elektromos bilincs segítségével;
 • A polipropilén csövek alacsony hőmérsékletű forrasztással vannak összekötve: a cső külső felületét és a sarok belső felületét a forrasztópala fűtőeleme megolvasztja, és egymással kombinálják. Az olvadt polimer megszilárdulása után a kötési szilárdság majdnem olyan jó, mint a szilárd csőé;

Polipropilén sarok a bélésen a kazánra.

 • A polietilén csövek összekötéséhez kompressziós szerelvényeket használnak (szerkezetileg közel azonosak a fém-műanyaghoz), elektrofúziós sarkok (beépített fűtőtekerccsel, amely lehetővé teszi a csőhöz való illesztést) és a csavaros hegesztés. Ezt az utóbbit 4 mm-es falvastagságú csövekre használják;
 • A térhálósított polietilén csövek alak memóriával rendelkeznek: ha ilyen csövet feszítenek, rövid idő után visszatér az eredeti méretéhez. Ezekhez a szerelvényekhez közös fenyő fúvókák fém vagy polietilén ujjakkal vannak ellátva. A csövet speciális eszközzel - bővítővel - feszítik, és felhelyezik a szerelvényre, majd egy hüvellyel rögzítik.

dekoráció

A 9. módszer: Sarokvédelem

A sarkok egy nagyszerű hely a gipszkarton befejezéséhez: nagyon könnyű kárt okozni a bútorok szállításakor. A sarkok megerősítése érdekében egy megerősítő sarkot használnak, amelyet a gittréteg alatt helyeznek el.

A gipszkarton falainak sarkait, a fülkéket és az ablaknyílásokat kissé másképp simítják - a műanyag külső vagy univerzális sarokba ragasztják a gipsz vakolat és a gitt. Az általam hasonló célokra ajánlott ragasztó szilikon tömítőanyag. A külső sarok befejezésekor biztonságosan alkalmazható a sarokba, anélkül, hogy félt volna a falak festésétől; a belső sarkok a szomszédos falak felületén szilikont alkalmaznak.

A PVC tíz milliméteres sarkát használják a fürdőszoba ablakán lévő könnyű ablak határai.

Hogyan győződjön meg róla, hogy a sarok nincs lehúzva a falról, mielőtt a tömítőanyagot behelyezné?

 • A külső saroknál maszkolószalaggal vagy vékony körmökkel rögzíthető. A szegecsek lyukai továbbra is maradnak, de láthatatlanok lesznek, különösen akkor, ha akril kendőt dörzsölnek;
 • A belső sarkokban meg kell nyomnia egy sarokba egy táblát vagy egy szalagot, és minden nehéz tárgyat meg kell támasztani.

Belső sarok univerzális műanyag burkolattal.

Tizedik módszer: Törölközőtartó

Krómozott csővel, két karimával és két sarkokkal egy kegyes és kényelmes törölközőszárítót szerelhet. További részletek segítségével összeszerelhet krómozott állványt vagy cipőtartó állványt. Valójában minden a fényképen látható: a design olyan egyszerű, hogy nem igényel semmilyen megjegyzést.

Króm cső törülköző.

következtetés

Remélem, hogy az ebben a cikkben ismertetett ötletek és megoldások hasznosak lesznek az olvasó számára. Mint mindig, további információkat talál a videóban ebben a cikkben. Ossza meg a saját tapasztalatait a megjegyzésekben. Sikerek, elvtársak!

Rozsdamentes acél csempe sarok

Az apartman felújítása felelős, és a burkolólapok egyik legfontosabb alkotóeleme. A kerámia burkolólapokat már régóta felismerték a fürdőszobákban és konyhákban használt bevonatok legjobb megoldásaként. A csempék rozsdamentes acélból készült sarokai jelentősen javíthatják a burkolatokkal borított falak megjelenését. A gyönyörű dekoratív hatás mellett a sarok kétségtelenül gyakorlati szempontból is megmutatkozik. A csempe helyesen beszerelt sarka, az ára kicsi, segít megelőzni a csempe széleinek megsemmisítését, ami biztosítja a javítás "életének" meghosszabbítását. Egy másik minőségi, megfelelően szerelt sarok kiválóan vízszigeteli a sarkokat a falak között.

Nagyon vágyakozva arra, hogy az utóbbi időben alumínium sarjat vegyen egy csempe vagy rozsdamentes acél számára, az anyag kiváló tulajdonságaival magyarázható. Az acél nagy szilárdságú, és képes ellenállni a meglehetősen nagy terhelésnek. Természetesen nagyon fontos a "rozsdamentes acél" stabilitása a víz hatásaival szemben.

A korrózióálló sarok általában a csempe széleinek összehangolására szolgál, lehetővé téve, hogy elrejtse a dudorokat és a forgácsokat. Ráadásul a sarok gyakran egyfajta átmenetként szolgál a falak és a laminált padlólapok között. A csempék rozsdamentes sarkai eltérő alakúak lehetnek, ami függ a céltól. Egyébként a rozsdamentes acéllemezek sarka tökéletesen alkalmazható a helyiségek belső dekorációjának, valamint a kültéri munkák során.

Azok számára, akik a javítás során kívánják használni a rozsdamentes acél csempe sarkát, amelynek ára nagyon kedvező, meg kell említeni az anyag előnyeit:

 • ilyen sarok érzéketlen a korrózióra;
 • meglehetősen sokáig nem változtatja meg vonzó megjelenését, miközben továbbra is esztétikailag kellemesnek látszik;
 • extrém gyakorlatiasság;
 • a sarok felülete lehet matt, fényes, polírozott vagy dombornyomott, néha különböző színű sarkok vannak;
 • ez a sarok rendkívül szorgalmas a gondozáshoz;
 • az ilyen sarok élettartama több évtized;
 • kiváló szilárdsági jellemzők;
 • végső megbízhatóság

Majdnem minden építőipari boltban van egy standard alumínium profil és többféle sarok a rozsdamentes acéllemezekhez. Ugyanakkor a legtöbb modellt úgy tervezték, hogy különleges ragasztóval rögzítse a falra, de öntapadó lehetőségek is vannak.

Lépjen kapcsolatba velünk

Jelenleg a javítás során nagy figyelmet fordítanak a felületi bevonatokra: minőségükre és élettartamukra. Ebben az esetben nagyon fontos megérteni, hogy nemcsak a bevonat elsődleges fontosságú, hanem azok a szerkezetek is, amelyek az ízületekbe és az ízületekbe kerülnek, ahol a síkok érintkeznek. Ezek a profilok olyan profilok, amelyek számos funkciót képesek végrehajtani.

Az Era Profile a katalógusban a legjobb és legolcsóbb javítási megoldásokat kínálja. Bemutatja a modelleket és árakat a különféle anyagok profiljainak és mindenféle textúráknak.

A sötétítőtípusok a fürdőszobában lévő csempékhez és azok beépítéséhez

Napjainkban, amikor egy lakás vagy ház fürdőszobájában javításokat végeznek, ritkán történik csempék használata. A fürdőszobában lévő csempe sarkai pedig lehetővé teszik az ideális eredmény elérését. A csempe nemcsak a falra, hanem a padlóra is el van helyezve. Nem csak szép és kényelmes, hanem viszonylag olcsó is. A fürdőszoba és a konyhában lévő csempék is hosszú ideig tarthatnak, különösen, ha a felszerelést magasan képzett kézművesek végzik.

1 A fürdőszobák sarkai típusai

Ami az otthoni szakembereket illeti, ők maguk a csempe a fürdőszobában, mint általában, nem okoznak sok nehézséget. Azonban, amikor a külső és a belső szögekről van szó, sokan jelentős akadályokba ütköznek. A mester tapasztalatlansága zsákutcába vezethet, bár valójában a probléma megoldása több mint egyszerű.

A javítás folyamán hosszabb ideig speciális elemeket használtak, amelyek segítségével gyorsan megoldható a komplex bevonatok, köztük a burkolólapok csatlakozásával kapcsolatos probléma. Itt kell használni a sarokban a csempe, amelyek nagyon kényelmes és könnyen használható.

A csempe sarkai lényegében hosszú részekből állnak, amellyel még az ízületeket is meg lehet kapni. Ezenkívül lehetőséget nyújtanak arra, hogy megszabaduljanak az anyag néhány hibájából, vagyis a csempe vagy a műanyag felől, amelyek a vágás során keletkezhetnek. A sarkok hossza általában 250 cm, ezek az építőelemek a bevonatot készítik, és a szoba elegánsabbá válik.

Javasoljuk, hogy olvassa el

Attól függően, hogy melyik sarokba kívánja használni az elemet, egy vagy másik típust kell használni. Például a külső csomópontnál a csempe sarkai gyakran mechanikai igénybevételnek vannak kitéve. Ehhez meg kell erősíteni őket. A sarkok nagyobb szilárdságával és ellenállásával a csempe jobban elviselheti a keletkező terheléseket, amelyek elkerülhetetlenek a fürdőszobában. Ezen kívül az ízületek, zárt sarkok, tovább tart, sokkal biztonságosabbak lesznek. Ez különösen igaz a házban élő gyermekekre. A kerámia részek veszélyes végein védettek lesznek.

Bizonyos esetekben a sarkok speciális neve - a trima. Az ilyen elemek ilyen neve megtalálható egyes vállalatok termékleírásában.

És mégis, a névtől függetlenül, a fürdőszoba sarkai kétféleképpen oszthatók meg: műanyag és fém. A belső és külső ízületeken is számos különböző lehetőség van. A vízszintes és a függőleges szereléshez képest enyhe különbség van a kárpitozásban.

2 Hogyan válasszuk ki a fürdőszoba berendezését?

Válassza ki a csempe sarkát, a csempe vastagsága alapján. A boltokban 6-12 szobás épületek találhatók. Ezzel a kijelöléssel megtudhatja, hogy mi a távolság a sarok szélétől az alapig.

A szakemberek javasolják, hogy ilyen méretű csempe sarkokat válasszanak, hogy a burkolat 1 mm-rel nagyobb, mint a csempe vastagsága. Például ha egy fürdőszobát 8 mm-es csempe burkolattal lát el, akkor az ízületek kezelésére érdemes 9 mm-es sarokprofilt vásárolni, azaz 9 mm-es méretben.

Mielőtt elkezdené a raktárkészletet a vasalódeszkához, alaposan kiszámolja, hogy mennyi és milyen típusú elemekre van szüksége további munkához. Amint korábban említettük, a burkolat úgy van megválasztva, hogy a profil egy milliméterrel nagyobb, mint a csempe vastagsága. Ha a munkát különböző méretű csempékkel végzik, érdemes ezt figyelembe venni sarkok megvásárlásakor.

A profilok számát a termék méretének és a feldolgozni kívánt külső és belső kötések hosszának összege alapján kell kiszámítani.

3 A funkciók sarkokkal működnek

Először meg kell kitalálnod, mi lesz a mennyezet a fürdőszobában. Ha felfüggesztett vagy gipszkarton verzióról beszélünk, menthetjük a lapkán. Ebben az esetben a sarkokat fel kell szerelni arra a jelre, ahol a mennyezet széle lesz.

Leggyakrabban a csempézett sarkok behelyezésekor a kárpitozási elemeket kell megtenni. Ez határozottan érdemes megfontolni és befejezni a munkát. A hosszt egyértelműen kiszámítani kell.

Meg kell jegyeznünk, hogy most a szaküzletekben sok a különböző díszítőelemek, amelyeket széles színválasztékban kínálnak. Nagyon kényelmes, ha színes lapokat használ. Mielőtt fürdőszobába vásárolna sarkokat, vegyen részt veled a csempével. Ez segít pontosabban meghatározni a színt. A szakértők előre tudják, hogy szükség van-e sarokprofillal a fürdőszoba javítása során, így megvásárolják őket a csempékkel együtt.

4 A sarkok felszerelése

A varázslók még mindig nem tudnak megegyezni abban, hogy mit kell tenni először - a csempe vagy a sarkok elhelyezése céljából. Fele azoknak, akik javításokat végeznek, megpróbálják hozzákötözni a kárpitokat, állítsák be őket a szintre, figyelembe véve a vízszintes helyzetet és a függőlegességet. Ezután elkezdik a csempe beágyazása és a csempe összekapcsolt részeinek levágása.

A második lehetőség a falon lévő falak burkolását jelenti. És már a tetején a bevonat sarkok vannak szerelve. Ez a módszer egyszerűbbnek tekinthető, de itt ne felejtsük el, hogy gondosan ellenőrizzük a kárpitozás helyességét. És mégis jobb és tidebb bevonat érhető el a sarok rögzítésével.

A szakértők különösen óvatosan javasolják a csempézett sarkok ízületeinek jelölését és vágását, hogy azok a nehéz sarkokban jól illeszkedjenek. A munka ezen része minősége határozza meg a fürdőszobában felújított teljes benyomást.

A 45 ° -os szögek jelöléséhez érdemes egyetemes vagy közönséges hallgató háromszöget használni. Nem lenne felesleges felidézni a geometria alapjait a pontosabb számításoknál. Csempével végzett munka során rendszeres időközönként ellenőrizni kell, hogy a vágási helyzet nem veszett-e el, és ha szükséges, időben kiigazítja. Csak a megfelelő megközelítéssel érheti el a befejezett csempézés tökéletes minőségét.

Miután befejeződött a fő feladat, érdemes várni, hogy a csemperagasztó teljesen megszáradjon. Általánosságban egy napra van szükség a folyamat befejezéséhez. Továbbá érdemes megnézni, hogy vannak-e hibák. Könnyen eltávolíthatók csempékkel.

5 A műanyag és a fém bevonat előnye

Az épületboltokban műanyag vagy fém sarokprofilok állnak rendelkezésre. Sokan elvesztek, amikor kiválasztják ezeket az elemeket, bár a különbségük nem különösebben nagy.

Természetesen a fém sarkok kicsit hosszabb ideig tartanak, de műanyag társaik ebben a kérdésben nem kevésbé rosszak. A fém további előnye érdekes színtartomány. Ha a fürdőszoba kialakítása megfelelő, akkor egy krómozott vagy aranyozott felületű profilt vásárolhat. Az ilyen lehetőségek jelentősen díszítik a szobát.

Ami a műanyagot illeti, sokkal könnyebb vele dolgozni. Könnyen vágható egyszerű háztartási eszközökkel. Nem szeszélyes és könnyen alkalmazható még a nem szakemberek számára is. A műanyag profilszalagot általában 250 cm hosszúságban értékesítik, ilyen típusú sarkok PVC-ből készülnek, amely a fürdőszobában használható legalkalmasabb megoldásnak számít, mivel ez az anyag abszolút sem fél a gombáktól, sem a penésztől. A műanyag további előnye az alacsony költség.

Anyagok sarkának behelyezésekor nem aggódhat, hogy a víz a csempe alá kerül, a burkolatok megbízhatóan tömítik az ízületeket, és vonzóbbá teszik a szobát.

A csempe alatt lévő fürdőszoba profilszöge az, hogy első pillantásra jelentéktelen, de valójában egy nagyon fontos részlet, amely a lakás bérlőit a javítás utáni sok negatív következmény miatt megmentheti.

Sarok műanyagból és díszes fémből

A fém- és PVC-sarkok dekoratív, díszes elemekkel használják az ablakok, ajtók és egyéb nyílások lejtését. A sarkokat a panelcsuklók szigetelésére használják. Ideális dekoratív bevonatokhoz.

előnyei:
- Ideális esetben védje a fal sarkát a kopástól és elrejti a szabálytalanságokat;
- Ne igényeljen festést és további feldolgozást;
- A termék derékszögű (90 °);
- könnyen nedves tisztításra alkalmas;
- Figyelemül olcsóbb, mint az alumínium és a fa;
- Széles színek;

telepítés:
- A műanyag és fém sarkok rögzítését speciális ragasztóval (folyékony körmök) kell végezni *, tömítőanyaggal vagy gyengéden szegecselt sapkák nélkül.

Sarkok csempék a fürdőszobában és a technológia telepítésük

A leggyakrabban használt fürdőszobai vagy fürdőszobai dekoráció a csempék használata. De meg kell jegyeznünk, hogy a megjelenés befejezéséhez és az esztétika megadásához az utóbbi időben egyre inkább használják a fürdőszobai csempe speciális sarkát. Fő feladatuk a bélés végrehajtása során fellépő hiányosságok elfedése, a sarkok mechanikai hatásoktól való védelme, a gomba és a penész előfordulása.

alkalmazási körét

Sok szakértő nem használ műanyag sarkokat a csempékhez, de használjon egy módszert a kerámia lapok éleinek csiszolására 45 ° -os szögben. De egy ilyen folyamat nagy felelősséget és készséget igényel. Amikor saját kezűkkel kezeli a burkolólapokat, ez a módszer a legjobb, ha nem használja. Ebben az esetben jobb keretek vásárlása kerámia burkolatokhoz, az úgynevezett elrendezésekhez. Különösen elengedhetetlenek a lépcsők befejezésénél, a fürdőszobák külső sarkában és a konyhában lévő köténynél. Leggyakrabban ezekhez a célokhoz használjon műanyag elrendezéseket.

Ügyeljen arra, hogy az elrendezések színsémája meglehetősen széles. És tetszik és különféle formákat is. Külső és belső sarkok, lépcsők elrendezésére használják. Képzelje el a legfontosabb sarkokat és a telepítés alaptechnikáját.

Külső elrendezés

A keretes sarkok egyik kedvelt változata a külső elrendezés. A helyiség külső sarkainak befejezésére szolgál. Megkülönböztetniük kell a méretüket, amelyet a csempeanyag vastagsága választ ki. A legnépszerűbbek a 7 mm, 9 mm, 11 mm sarok. A hossza elsősorban 2, 5 m. Az egyik oldalon egy horony van, amelyben a kerámia csempe van felszerelve. Másrészt van egy díszítő felület, amely a külső sarok teljességét és esztétikáját adja. Hála neki, a külső sarkok védve vannak a károktól. Különböző anyagokat használó sarkok előállításához. Ezek a következők:

 • műanyagból;
 • alumínium;
 • sárgaréz és cucc.

Szerelési technológia

A külsõ mûanyag elrendezések telepítését - amelyet gyakran neveznek kárpitoknak is - csak akkor hajtják végre, ha az egyik fal, amelyik a külsõ sarkot alkotja, fel van burkolva. Végezzen munkát ezen algoritmuson:

 • Mielőtt folytatná a második fal burkolatát, a díszítőhornyot kerámia csempebe csúsztatják, amellyel a fürdőszoba másik fala szembesül. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a horony méreteinek szigorúan a csempe méretének megfelelően kell lenniük. Ellenkező esetben, ha a horony kisebb, akkor lehetetlen elindítani. Ha a méretek nagyobbak, mint a csempe vastagsága, akkor nagyobb mennyiségű tömítőanyagot kell alkalmazni.
 • A következõ fal burkolatának elõnyösebbé tétele érdekében célszerû a sarok ragasztóval rögzíteni.
 • A burkolatot az elrendezés közelében kell elhelyezni, és folyamatosan ellenőriznie kell a függőleges szintjét.
 • A munka befejezése után az üregeket szilikon vagy akril ragasztóval kell lezárni. Óvatosan zárja le a varratokat, hogy ne hagyjon üregeket.

Helyes metszés

Nagyon gyakran, a berendezés felszerelésének folyamán meg kell vágni őket. Például, ha a jövőben tervezik a felfüggesztett mennyezetek elrendezését. A vágás beállítása után a vágás meglehetősen nehéz. És ha a sarok az ajtó területén van elhelyezve, akkor nagyfokú szakértelemmel kell rendelkeznie.

Leggyakrabban a sarkok a helyükre merőlegesek egymásra. Ehhez a kárpitozáshoz 45 mm-es szögben kell elvégezni. Ezt a folyamatot óvatosan kell elvégezni, mivel a legcsekélyebb eltérés nagy szakadék kialakulásához vezethet a csomópontnál. A pontatlanság egy sorjához vezet, ami nem teszi lehetővé, hogy a sarkok egymás mellett helyezkedjenek el. Ebben a kérdésben jó a csomagtartó, amely az elrendezés pontos helyét biztosítja a szükséges szögben. A bemetszést önmagában vagy egy fémfűrésszel vagy egy járókerékkel végzik.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a virtuóz vágás elvégzéséhez sok gyakorlatra van szükség. Ezért nagy felelősséggel járunk el e folyamat végrehajtásához, miközben mindent megteszünk a mérések és jelölések végrehajtásával. És abban az esetben, ha a szakasz geometriája eltér a derékszög kialakulásától, akkor okosnak kell lennie.

Javítás és csere elrendezések

Előfordulhat, hogy az elrendezés sérült vagy csak fáradt megjelenés. Ebben az esetben meg kell javítania a kárpitot, vagy teljesen ki kell cserélnie. Ez a folyamat meglehetősen bonyolult, de megvalósítható. Ez segít az alapvető tippeknek:

 • óvatosan és gondosan vágja le a sérült részt, hogy ne sérüljön a csempe;
 • előkészítjük és díszítjük a berendezést;
 • tisztítjuk a felületet, miután korábban megvédtük a csempe;
 • Ragassza be az elrendezést ragasztóval.

Belső elrendezés

Kevésbé népszerű a csempe belső sarka. Ha a külső kárpit jelentős funkcionális terhelést hordoz, akkor a belső kárpit sokkal kevésbé használható. Abban az esetben, ha a helyiségben lévő sarkok nullához vezetnek, megszűnik a belső kárpitozás igénye. Azonban, ha a sarkokkal történő díszítést tervezési megoldás biztosítja, sikeresen használják.

A belső burkolat szerkezete összetettebb. A következő elemekből áll:

 • speciális burkolat csempékhez;
 • perforált kiemelkedés;
 • dekoratív konkáv rész.

A csempe belső sarkának behelyezése csak akkor kezdődik, ha az egyik fal teljesen bélelt. Ezután az elrendezés oldalra-oldalra kerül, ahogyan a képen látható. A második fal befejezésekor a csempe a sarok hornyába csúsztatódik és szorosan benyomva van. Nem számít, milyen szoros a sarok, még mindig üresek is. Ezért a munka végén ragasztóval vannak lezárva.

Számos kézműves egyszerűbbé teszi a műanyag elrendezések telepítését. Mivel elsősorban a fürdőszobában lévő csempe belső sarkai díszítő funkcióval rendelkeznek, mindkét fal bélésszel felszerelhetők, ami szögből áll. Ehhez a perforált kiemelkedés el van vágva az elrendezésen és a sarok ragasztóval közvetlenül a kerámia burkolólapra van helyezve. Ez a módszer több előnnyel jár:

 • egyszerűsített telepítési folyamat;
 • lehetőség a csempék befejezése után.

Lépj be sarokba

A sarkok különleges szerepet játszanak a lépcsők díszítésében. Először is a megjelenés, másrészt a tartósság biztosítása és a forgácsok kialakulása. Kétféle lépcsőnek vannak szögei:

 • megfelelő fal;
 • feje fölött.

Az első típus kevésbé elfogadható. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a szereléskor a lépés szögét gyengíti. Ez csökkenti az élettartamot. És van lehetőség a nedvességmegtartásra és a szennyeződés felhalmozódására is.

A felső sarok hatékonyabb. Biztonságuk biztosítja a csúszás megelőzését. Leggyakrabban a felső sarok fémeket alkalmaznak.

Bemutattuk a fogyasztónak a különböző sarkokat, és megvizsgáltuk azok használatának lehetőségeit. Mennyire fontos számodra használni őket.

Sarok külső burkolólapokhoz. Keresni egy profilt sarokcsempékhez olcsóbban nagykereskedelemben - Astra-Eks

Alumínium RJ lekerekített külső fal profil

SKU: RJ

Anyag: alumínium

Нхb = 8х24 / 9х24 / 10х24 / 10х30 / 11,5х24 / 12х30 / 12,5х24 / 13,5х24 mm

Hossza: 2,7 m

Szín: matt ezüst, fényes ezüst, matt bronz, fekete, réz, pezsgő

RJZ rozsdamentes acél kerekített külső fal profil

Cikk: RJZ / PJAC 10 (Olaszország előrehaladási profiljai)

Anyag: rozsdamentes acél

Méret: 8/10 / 12,5 mm

Hossz: 2,5 m

Szín: polírozott, szatén acél

Sárgaréz RJ külső falprofil

Cikk: RJ (DRJ-rugalmas)

Anyag: Sárgaréz

Méret: 6/8/10/12 mm

Hossza: 2,7 m

Szín: csiszolt, polírozott, ANTIK

Krómozott bronz külső fali profil RJ

Cikk: RJ (DRJ-rugalmas)

Anyag: krómozott sárgaréz

Méret: 6/8/10/12 mm

Hossza: 2,7 m

Szín: krómozott sárgaréz

Alumínium RJE kerekített profil

SKU: RJ E

Anyag: eloxált alumínium

Mérete: 12x11mm

Hossza: 2,7 m

Szín t: matt ezüst

Külső fali profil alumínium zárt RD résszel

SKU: RD

Anyag: eloxált alumínium

Méret: 10/12 mm

Hossz: 2,5 / 2,7 / 3 m

Szín t: ezüst matt, fekete fényes

TR Alumínium L alakú fali profil

Cikk: TR (TRD-flexibilis)

Anyag: eloxált alumínium

H = 3 / 4,5 / 6/8/10 / 12,5 / 15/22/30 mm

Hossz: 2, 7 m

Szín: matt ezüst, polírozott ezüst, matt arany, fehér, sötét bronz

TR Rozsdamentes acél L alakú falprofil

Cikk: TR

Anyag: AISI rozsdamentes acél

Méret: 6/8/10/12, 5/15 mm

Hossz: 2, 5 m

Szín: polírozott, szatén

TR sárgaréz L-alakú falprofil

Cikk: TR / előrehaladási profilok (Olaszország)

Anyag: AISI rozsdamentes acél

Méret: 3 / 4,5 / 6/8/10 / 12,5 / 15 / 17,5 / 22/25 mm

Hossza: 2,7 m

Szín: csiszolt, polírozott, ANTIK

Univerzális krómozott sárgaréz profil KJ

Cikk: KJ

Anyag: Sárgaréz

Méret: 3 / 4,5 / 6/8/10/12/15/22/25 mm

Hossza: 2,7 m

Szín: krómozott sárgaréz

RJ rozsdamentes acél külső lekerekített profil

SKU: RJ

Anyag: AISI rozsdamentes acél

Méret: 8. mm

Hossza: 2,7 m

Szín: polírozott, szatén

Sárgaréz téglalap alakú külső CU profil

SKU: CU (CUD-flexibilis) / előrehaladási profilok

H: 10/12 mm

Hossz: 2, 7 m

Szín: polírozott, ANTIK

Krómozott réz bronz külső CU profil

Cikk / CU / előrehaladási profilok (Olaszország)

Anyag: krómozott sárgaréz

Méret: 8/10/12/15 mm

Hossz: 2, 7 m

Szín: krómozott sárgaréz

Alumínium négyszögletes külső CU profil

Cikk: CU (CUD-rugalmas)

Anyag: eloxált alumínium

H = 9/10 / 11 mm

Hossz: 2, 7 m

Szín t: ezüst matt, ezüst matt, matt bronz, ezüst fényes

Rozsdamentes acél négyszögletes CU külső profil

LT C alakú alumínium profil

SKU: LT

Anyag: csomós alumínium

Méret: 11 mm

Hossz: 2, 7 m

Szín: réz

-rozsdamentes acél profil LU / LUP

Cikk: LU / LUP (egy szegéllyel)

Anyag: AISI 304 rozsdamentes acél

Méret: 8x9. mm

Hossz: 2,5 m

Szín: polírozott, szatén

C-sárgaréz profil LUD

SKU: LUD

Anyag: Sárgaréz

Hxaxb: 10x8,5x23 mm

Hossz: 2, 7 m

Szín: csiszolt, antik

Krómozott réz C-profil LUD

SKU: LUD-rugalmas

Anyag: krómozott sárgaréz

Hxaxb: 10x8,5x23 mm

Hossz: 2, 7 m

Szín: krómozott sárgaréz

RE sarokvédő rozsdamentes acél profil

Cikk: RE

Anyag: AISI rozsdamentes acél

Mérete: 25x10x20 / 30x10x20 / mm

Hossz: 2,5 m

Szín: polírozott, szatén

Az ilyen termék, mint sarokprofil egy csempe (külső) esetén, ha kerámia vagy csempe belsejében vagy kívülről néz ki egy épületet. Ez nem csak a bevonat felszerelését segíti elő, hanem megvédi az agresszív környezeti tényezőktől. A külső csempe sarkának egyszerre két funkciója van: dekoratív és praktikus. Ezért feltétlenül meg kell vásárolnia, ha kerámia, csempézett vagy más csempék használatával javítja a munkákat. Különös figyelmet kell fordítani a termékek típusára és paramétereire.

Fajták és jellemzők

A sarkok, profilok a csempékhez többféle fajtából származnak. A kerámia vagy csempeburkolat elemei között helyezkednek el egy speciális ragasztószerkezeten, és úgy néznek ki, mint a fékezők vagy a friezeik. A termékek lehetővé teszik számunkra, hogy számos technikai problémát megoldjunk, és kivételes belső / külső kialakítást hozzunk létre.

Moszkvában egy sarokcserép profilt vásárolhat ömlesztve:

 • PVC profil;
 • dekoratív sarok;
 • sarokprofil;
 • alumínium profil.

Mindannyian keresnek Moszkvában, és saját felhasználási jellemzőik vannak. Meg kell ismerni, hogy helyesen végezhessék a munkát, és elkerülhető legyen a későbbi újrafelhasználás.

A sarkok, profilok alumínium csempe, általában, lapos vagy kissé lekerekített alakú. Egyenes csuklóhoz használják őket, és érdemes megvenni őket, ha a homlokzat hajlított, nem teljesen lapos szakaszokra vonatkozik.

A PVC csempe külső profiljának sarokprofilja nagyon praktikus, különböző színpalettával rendelkezik, és díszítő célokra használják. A kerámia béléssel díszített külsõ (külsõ) és belsõ sarkok tervezésénél a falak és a padló sarkait tömörítik a fürdõszobában, a fürdőszobában, a konyhában.

Egy sarokprofilt kell vásárolnia egy csempe számára, ha meg kell védenie a sarkot (külső vagy belső), vagy egy csinos megjelenést, egy határ szegélyt és így tovább. Ezek a sarkok fémből - rozsdamentes acélból, sárgarézből, alumíniumból készülnek. A külső csempe sarka különbözik a megnövekedett tartósságtól, kopásállóságtól és kellemes megjelenéstől.

Dekoratív külső sarok, a profil a csempe célja, hogy eltitkolja a hiányosságokat és hiányosságokat a javítás, hangsúlyozva a szoba előnyeit. Különböző rajzokból és számlákból készítsd őket. Moszkvában a termékek minden színpalettával és dizájnnal elérhetőek.

Ajánlatunk

A külső sarok, a profil a csempe lehet különböző módosításokat (L-alakú, U-alakú, C-alakú), színes, lehet különböző anyagokból. De minden kültéri sarok közös jellemzői: a legmagasabb minőségi színvonal, amely megfelel a nemzetközi szabványoknak, egyszerű használat, korrózióállóság, tartósság és megfizethető ár. Moszkvában ömlesztve kínálunk minden összeszereléshez, javításhoz és csempeburkoláshoz szükséges terméket.

Termékeinkre garanciát vállalunk, hiszen 100% -osan biztosak vagyunk minőségükben. A vezető iparági szakértők és alkalmazottaik ajánlják. Ha előnyben részesíted termékeinket, akkor nem kell egy percig tartalékolni. Örülünk, hogy újra látlak!

© 2018 Astra-Eks
Joomla! a GNU General Public License alatt szabad szoftver.