Legfontosabb > Bútor

A keverő felszerelése a fürdő fedélzetén: telepítési útmutató

A modern lakások sikerei ellenére egy kis fürdőszoba és egy kombinált fürdőszoba továbbra is szomorú valóság marad sok lakástulajdonos számára. Ahol csaknem minden négyzetcentiméter számít, a problémák egy része megoldható úgy, hogy a keverőt a fürdő oldalán helyezi el.

Ez a divatos újdonság számos előnnyel jár. Ugyanakkor számos hátránya is van.

Mi az ilyen jó keverő

A helytakarékos megoldás nem az egyetlen ilyen típusú eszköz. A közvetlenül a mosdókagyló felett telepített keverő szinte semmiféle fröcsköl nem tölti fel, amely foltokat képes a falakon és más belső elemeken foltolni. Ennek eredményeképpen a tisztítás kevesebb erőfeszítést igényel.

A közvetlenül a peremre szerelt keverőmodelleket általában a megnövekedett termelékenység jellemzi. Ezért a fürdetés gyorsabban tölti fel, és a kényelem szintje jelentősen megnő. Közvetlenül ez a megoldás lehetõvé teszi a kímélõ megtakarítást: ha a fürdõ gyorsan fel van töltve, akkor a benne levõ víznek nincs ideje lehûlni, vagyis nem. A melegvíz melegítésének költsége kissé csökken.

Az ilyen keverők stílusos kialakításúak és sokféle kialakításúak. Például kiválaszthat egy olyan modellt, amelynek elemei egymástól külön vannak felszerelve. A kezelőpanel a fejlécben helyezkedik el, a kagyló a hosszú perem közepén helyezkedik el, a zuhanyfej a sarokban van, stb.

Végül, az ilyen típusú csapok általában nagyon elegánsnak tűnnek, sok lehetőséget hagynak a belső dekorációra. Az öntöző zuhanyzóállvány közvetlenül az oldalán helyezkedik el, és a tömlő általában a fal és a fürdő oldalán vagy egy hamis panel mögött van elrejtve. A fürdőszoba belső kialakítása egy ilyen döntésből csak nyer. Egy másik előny az alacsony zajszint, amikor a keverő fut.

Ne feledje a hiányosságokat

Annak ellenére, hogy az összes előnyben részesült, amelyet a brosúrákban részletesen ismertetnek, mielőtt egy oldalsó keverőt vásárolna, több problémára kell gondolnia, különösen, ha a ház tulajdonosa maga tervezi. Először is, ne vásároljon olcsó modellt, mert az üzemeltetés sajátosságai miatt ezek az egészségügyi termékek nagy terhelésnek vannak kitéve. Az aluljáró keverőt hamarosan ki kell cserélni.

Az ilyen keverő legveszélyeztetettebb eleme egy zuhanycső. Legtöbbször összeomlott állapotban van, ezért fokozatosan deformálódik. Hamarosan repedések jelennek meg a tömlőn, elszivárog, és ki kell cserélni. Sajnálatos módon még a drága és kiváló minőségű csapok is nem biztosítottak.

El kell fogadnunk azt a tényt, hogy a tömlőt rendszeresen meg kell változtatni. A kényelmes vásárlók azonnal tartalék tömlőt vegyenek igénybe, hogy ezt az egyszerű javítást elvégezzék amint szükséges. Különösen sebezhetőek ebben a tekintetben keverők, amelyekben a kifolyó egyidejűleg zuhanyfejként működik.

Az amatőr kézművesek, akiknek nincs sok tapasztalata a vízvezetékben, ne feledkezzenek meg arról, hogy otthon a legkönnyebb telepíteni a csapot egy akrilfürdőben. Amikor öntöttvas vagy acél termékkel dolgozik, a zománc majdnem biztosan megsérül, ami korróziót okozhat. Ennek eredményeképpen a fürdőt meg kell javítani vagy teljesen ki kell cserélni.

A tapasztalatlan mester jobban bízza ezt a munkát egy megbízható szakemberrel. A probléma megoldásának másik módja az, hogy egy fürdőkádat vásároljanak, amely már készen áll a keverő felszerelésére. Igaz, hogy általában ilyen lehetőség van az akril fürdők szállítására. Természetesen a keverő kiválasztása során figyelembe kell venni a lyuk méretét.

A dizájn jellemzői mortise mixer

A fürdő oldalán történő felszereléshez a gyártók leggyakrabban úgynevezett moduláris modelleket kínálnak, de lehetőség van monoblokk formájában is. A telepítés előtt alaposan tanulmányozza a keverőterv kialakítását, valamint a gyártó ajánlásainak telepítését és további üzembe helyezését.

A monoblokk modelleket általában összeszerelt, de moduláris eszközök több elemből állnak. Először is, ez egy daru - a keverő központi része, amely esetben három kijárat van:

 • forró vízhez;
 • hideg vízhez;
 • a kifolyáshoz.

Külön külön hely van a zuhanyfej csatlakoztatásához. Ezek a bejáratok szabványos méretűek, így a vevő saját maga határozhatja meg pontosan, hogy hol helyezkedik el a kifolyócső és a zuhanyfej. A forró és hideg vízvezetékekhez való csatlakoztatást speciális fél-centiméteres excentricákkal végzik.

A híres márkák kiváló minőségű fészekkeverői képesek komoly vízi kalapácsot szállítani. Számos modellnél a különálló zuhanyfejet egy karmantyúval ellátott kar vezérli. Ez a kialakítás automatikusan átkapcsolja a vízellátást a zuhanyról a csonkra, amikor az öntöződobozt visszahelyezik a helyére.

Szerelőcsap telepítési eljárás

A mortise mixer telepítéséhez számos műveletet kell végrehajtania. Itt van a sorrendjük:

 1. Jelölje meg a keverő telepítési helyét.
 2. Fúrjon egy megfelelő méretű lyukat.
 3. Telepítse a keverőt.
 4. Rögzítse helyzetét rögzítőkkel.
 5. Szükség esetén telepítse a moduláris rendszer egyéb elemeit.
 6. Csatlakoztassa a forró és hideg vízcsöveket.

Szóban az akrilfürdő fedélzetén található mixer telepítésének módja nagyon egyszerű, de a gyakorlatban minden teljesen más lehet. Számos olyan árnyalat és fontos pont van, amelyre a telepítés megkezdése előtt is figyelmet kell fordítani, és talán a keverő megvásárlása előtt is.

Először fel kell készülned

A habarcskeverő felszerelésének előkészítésekor három lépés található:

 • megfelelő keverő beszerzése;
 • előkészíti a szükséges eszközöket és anyagokat;
 • válasszon megfelelő helyet a telepítéshez.

Természetesen az ilyen típusú keverők modellek nagyon változatosak. Mégis vannak olyan általános követelmények, amelyeket figyelembe kell venni. Ne vásároljon gyanúsan olcsó mixert.

Cserélje ki az alacsony minőségű modellt hamarosan. Jobb lenne egy kicsit drágább fizetni, hogy ne később emlékezzenek meg a szúrósra, aki kétszer kellett fizetnie. Előnyben kell részesíteni a keverőt, fel kell szabadítani egy jól ismert gyártót.

Egyáltalán nem feleslegessé válik a termék útlevele, a gyártóknak a telepítésre vonatkozó ajánlásai és természetesen az aláírással és pecsétjével hitelesített jótállási jegyek. Ha van szükség vagy vágyunk a pénzt megtakarítani, jobb egy egyszerű keverésű keverő kiválasztása és kiváló minőségű teljesítmény. Ugyanezt az elvet kell követni a fogyóeszközök kiválasztásakor: még drágább, de megbízhatóbb.

A következő anyagok és eszközök szükségesek:

 • elektromos fúró, professzionális vagy háztartási;
 • speciális fúvóka fúróhoz, korona vágónak nevezik;
 • csavarhúzó;
 • rögzítő elemek;
 • rugalmas tömlők vezető meleg és hideg vízhez;
 • állítható csavarkulcs.

A kötőelemeket általában keverővel értékesítik, de ez nem mindig így van. A magvágó átmérőjének meg kell egyeznie a készülék méretével. Fúró nélkül és vágó nélkül is megteheti, ha olyan fürdőt vásárol, amelyben a keverő lyukja már kész a gyárban. A rugalmas tömlők helyett PVC-vízvezetékeket használhat. Nehéz felépíteni őket, de ilyen szerkezetek hosszabbak, mint egy rugalmas szemceruza.

Általában a keverő a gyöngy közepén, a végén vagy a sarokban van elhelyezve. Hely kiválasztásakor emlékezni kell arra, hogy a kommunikációnak, beleértve a zuhanycsövet is, el kell rejtve. Ehhez külön helyet kell biztosítani. Néha el kell végeznie egy speciális hamis panelet, hogy elrejtse a kommunikáció mögött. Mindez az adott helyzeten múlik.

Egy másik fontos pont a kommunikációhoz való hozzáférés biztosítása. Időnként rejtett kommunikációs mortise keverőt kell karbantartani, javítani, cserélni. Ezért fontos, hogy ne csak elegendően tágas helyet találjunk meg, hanem annak érdekében is, hogy a kommunikáció különös nehézségek nélkül érhető el.

Például, ha egy előlapot használ, akkor le kell cserélni. A hozzáférést egy eltávolítható díszítő képernyővel is biztosítani lehet, amely lefedi az egész fürdőt.

Mixer telepítési eljárás

Először a fürdő oldalán kell megjelölni. Ehhez használhat speciális jelölőt vagy bármilyen íróeszközt, amely elegendően észrevehető jelölést hagy, és amelyet ezután nem lehet törölni. Ezután elkezdheti a fúrást. A korona vágógépet az elektromos fúrógépen viselik, és fúrást végeznek a jelölésen.

Amikor a lyuk kész, a szélét csiszolópapírral, fájllal vagy más hasonló eszközzel kell feldolgozni. Ez nemcsak a lyuk szélét teszi lehetővé, hanem lehetővé teszi az átmérő beállítását is.

A keverőt egy speciális tömítés segítségével helyezzük a lyukba, amely a fürdő és a készülék oldalán helyezkedik el. A tömítés lengéscsillapító és tömítés szerepét játssza. Ha ezt a terméket nem a keverővel szállítjuk, azt külön kell megvásárolni.

Ezután a keverőt speciális kötőelemekkel rögzítik. Ezek lehetnek szorító anyák vagy egy speciális csap, kombinálva egy nyomó félalvégzővel és egy anyával. Mindez az eszköz-specifikus modelltől függ.

Ezután telepítse a keverő egyedi elemeit: a kifolyócső, a zuhanyzó öntöződoboz, a vezérlőelemek stb. Az egyes modellek részletei a gyártó kézikönyvében találhatók. Most a keverő telepítve van, csak hideg és meleg vizet hoz.

Ebből a célból leggyakrabban speciális flexibilis tömlőket használjon menetes csatlakozással. A szálon történő szereléskor speciális tömítőanyagot kell feltekerni, például lenvászon vagy FUM szalagot. Ne használjon túl sok tömítést, ez károsíthatja a szálakat.

De a túl kevés a tömítés nem biztosítja a kapcsolat megfelelő lezárását. A tömítés optimális rétege a következőképpen határozható meg: ha a menet megkönnyebbülése alig érzékelhető a tömítés rétegén, a tekercselésnek le kell állnia.

A normál helyzet akkor jelentkezik, ha a csavarás után a tömítés kissé kiolvad az anyacsavar alatt. Annak érdekében, hogy a pecsét helyes legyen, és ne lazuljon a telepítés során, a szálakon az óramutató járásával ellentétes irányban kell feltekerni. Néha a FUM szalagok helyett speciális betéteket használnak. Ezeket az elemeket rendszeresen ki kell cserélni, hogy a kapcsolat ne szivárogjon.

Beszerelési példa

Elemezzük lépésről lépésre a telepítési folyamat mortise keverőt. Az akril tál oldalán az inzert lesz. A csaptelep és a zuhanyfej a szelepektől elkülönítve helyezkedik el. Az alábbiakban látható a rendszer:

A fúrótorony beszereléséhez szükséges lyukak fúrásához markolóra, mérőszalagra, fúrógépre és vágókészletre, különösen a Forstner fúrójára helyezzük.

További lépéseket tesznek az akril tálca oldalán lévő fúrókészülék felszerelésére a gyártó ajánlásainak megfelelően:

Végül meleg vízzel és hideg vízzel csatlakozunk a vízellátó rendszerekhez. A fürdő hátuljától úgy kell kinéznie:

Néhány hasznos tipp

A keverő akrilfürdőbe történő beszerelésének legjobb ideje az új fürdő javításának és telepítésének ideje. A készülék felszerelése a kád felcsatolásához és a dekoratív képernyő felszerelése előtt történik. Ha úgy dönt, hogy a szokásos falcsapot egy mortise modellre cserélik, a régi mixer beszerelése és leszerelése után elvégeznie kell a befejező munkát.

Előfordulhat, hogy újra kell szétszerelni és telepíteni az egész fürdőt. Ezeket az idő-, erőkifejtési és pénzköltségeket figyelembe kell venni. Ha a dekoratív fürdőkád képernyőjének nem eltávolítható verzióját kell telepítenie, akkor a távközléshez hozzáférést biztosít a megtekintési nyíláshoz.

Amikor egy akrilfürdő oldalán egy mortise keverőt telepít, a gyártók egy speciális sáv használatát javasolják. Valójában az akril nem olyan tartós anyag, mint az öntöttvas vagy acél. A gyártók szerint az oldalán lévő lyuk jelenléte gyengíti a kialakítást. A lemezek és a panelek megerősítik a peremet, és megakadályozzák annak lehetséges deformációját.

A gyakorlatban a mesterek nem tulajdonítanak jelentõséget ebben a pillanatban, és nem tartalmaznak zárójeleket. Ezt az elemet gyakran le kell vágni és beállítani az oldal méretére és beállítására. Az oldal általában lekerekített alakú, ami jelentősen bonyolítja az ilyen illeszkedést. Annak érdekében, hogy ne zavarja ezt a problémát, és ne vesztegesse az időt, az otthoni kézművesek egyszerűen figyelmen kívül hagyják a gyártó ajánlásait.

Szerencsére az összeomlott keverőre vonatkozó információkat, amelyek nincsenek felszerelve, még nem jelentettek be. Mindazonáltal egy ilyen veszélynek tudatában kell lennie, és ésszerűen fel kell mérnie az erősítő rúd telepítéséhez szükséges kockázatok és költségek arányát. Ha alakja egybeesik az oldalsó kialakítással, akkor érdemes erősíteni a kialakítást.

Zománcfúrás jellemzői

A szakértők nem javasolják a kezdőknek, hogy önállóan készítsen lyukat az öntöttvas vagy acél fürdőkád peremén. A problémákat a zománc jelenléte okozza, amely nemcsak dekoratív, hanem védelmi funkciókat is ellát. A helytelen fúrással nagy a kockázata annak, hogy ez a réteg visszafordíthatatlanul károsodik. És mégis, az ilyen felületek otthoni fúrásának technikája létezik, és egy tapasztalt mester könnyen megbirkózik vele.

A szokásos szerszámokon, például egy jelölőn, egy mérőszalagon, egy csavarhúzóval és egy fúrógépen speciális, perforált fúrógépre van szükség, amely üveg és kerámia fúrásához, valamint átlátszó szalaghoz és egy darab agyaghoz szükséges. A jelzés után a fúrás helyét gondosan fel kell ragasztani.

Ezután egy agyagdarabból körkörös keretet kell készíteni, és a körkörösen kell ragasztani, hogy a fúrás helye a középpontban legyen. A műanyag oldal által határolt területnek háromszor nagyobbnak kell lennie, mint a keverő furatát. Kiderült, hogy egy sima, kerek, oldalsó platform. Szükség van vízbe önteni.

Ezután elindíthatja a fúrást a jelölés közepén. Ajánlott 6 mm átmérőjű fúrógépet használni 500-600 fordulat / perc sebesség mellett. A nyomásnak mérsékeltnek kell lennie. Az ilyen óvatos fúrás folyamatában egy keskeny átmenő furat jelenik meg a fürdő oldalán, amelyen keresztül a fúrás helyén jelen lévő víz kiszivárog.

Most egy kis kupakot kell készíteni a gyurmából és a perem alsó részébe kell ragasztani, hogy a kapott lyuk a középpontban legyen. Ismét meg kell öntenie a vizet, és újra kell fúrni egy 12 mm-es fúróval. A nyomásnak gyengének kell lennie. Amikor a fúró átmegy a kerékpánton, eltávolíthatja az összes agyagot és felmérheti a munka minőségét, minimálisnak kell lennie a zománcon.

Ezután bővítse ki a lyukat a kívánt méretre a keverő telepítéséhez. Ebből a célból új jelölést kell végezni, a lyuk határainak megjelölésével. A felületet újra átlátszó szalaggal kell lezárni. Húzza ki a lyukat egy csiszolóval gumi fúvókával, smaragdal. A forgalmat maximumra kell állítani, de az alkalmazott erőfeszítésnek minimálisnak kell lennie.

Ha a lyuk eléggé kitágult, 20 mm átmérőjű fúvókát használhat. Meg kell érteni, hogy minimális erőfeszítéssel, amely védi a zománcot a sérülésektől, a munka nem mozdul túl gyorsan. A csiszológépnek több mint egy órája lesz. Amikor a lyuk kész, egy O-gyűrű van beillesztve, és a keverő a szokásos módon van felszerelve.

Vannak más módok a zománcozott felületek finoman fúrására. Egyes kézművesek egyszerűen egy fémlemezt ragasztanak a zománcba, és átmennek egy ilyen "szendvicset". A fém védi a zománcot a sérülésektől. Mások a fúrás előtt óvatosan távolítsák el a zománc egy részét egy daráló segítségével, majd végezzenek fúrást egy magmalmával.

Végül van egy módja az öntöttvas fúrásának fúrására gyémántos magvágóval. De ebben az esetben a vágót gyakran kell hűteni, ha vizet öntünk rá.

Hasznos videó a témában

Itt van az eljárás a keverő telepítésére az akril fürdő oldalán:

A zománcozott fürdő oldalának fúrásának folyamatát a következő videó mutatja be:

Általában a habarcskeverő felszerelése viszonylag egyszerű. A munka elvégzése során gondosan és gondosan kell eljárni. Még egy kezdő mester is képes megbirkózni az ilyen vízvezetékberendezés telepítésével az akrilfürdőbe.

Sarok vízszintes csatlakozáshoz Kaiser keverő

A Kaiser jelenleg a csúcsminőségű egészségügyi berendezések gyártóinak egyik vezető pozícióját foglalja el. A Kaiser olyan technológiákra támaszkodik, amelyek leginkább megfelelnek a piac igényeinek, és új megoldásokat keresnek annak érdekében, hogy még forradalmibb termékeket hozzanak létre.

A vállalat mindig arra törekedett, hogy ügyfelei számára a legmegbízhatóbb termékeket és eredeti designt kínálja.

Ez a sarokpár lehetővé teszi, hogy bármilyen keverő függőlegesen rögzíthető legyen, vízszintesen rögzítve (általában a fürdő fedélzetén, de bármilyen felületen is). A csúcstechnológiás gyártás a kettős króm sarokkal együtt minden belsejébe illeszkedik, és sokáig tart.

Keverő sarkok a fürdő szélén

Tartozékok, keverők, kis árucikkek - 300 rubel a moszkvai Ring Roadon belül. Több mint 10 ezer rubel megrendelés esetén - INGYEN!

Fürdők, bútorok - a moszkvai körgyűrűtől 1000 ruból. Komplex megrendelésekkel - INGYENES!

Egészségügyi termékek, fűtött törölközősávok - 600 rubelből a Moszkvai Ring Roadon belül.

KÜLÖNLEGES ÁRAK AZ MKAD SZÁLLÍTÁSÁHOZ!

INGYENES KIFIZETÉS A BRANDS MIGLIORE, AQUANET, AQUATON!

EGYÉNI MEGKÖZELÍTÉS ÉS RUGALMAS KISKERESKEDELMI RENDSZER!

Oroszország régiói - az Ön régiójában lévő raktárban lévő áruk jelenlétében a szállítást Moszkva tarifáinak megfelelően végzik, a Moszkvában lévő szállítmányozóhoz történő szállítás ingyenes

 • A helyszínen a megrendelést követően a vezető igazolja
 • Courier, az áru átvételekor
 • A pickup ponton

Egyének és jogi személyek számára

Igény esetén számlát állítunk ki készpénz nélküli fizetésre, amelyet a bank bármely bankján vagy internetes banki szolgáltatáson keresztül lehet fizetni.

Banki átutalással történő fizetés esetén a szükséges zárszámadatokat - útlevél, számla és cselekedet - biztosítják.

Áfával számolva

GYORS ÉS PROFESSZIONÁLIS

telepítse és csatlakoztassa a vízvezetékeket!

A szolgáltatási árak kellemesen meglepni fognak!

A FÜRDŐ BEÉPÍTÉSE - 4000 dörzsölés után

A FÜRDŐ TELEPÍTÉSE - 2500 dörzsölésből

MIXER INSTALLATION - 1500 dörzsölésből

A TUSCABÁLYA BEÉPÍTÉSE - 5700 dörzsölésből

MINŐSÉG, ÓVINTÉZKEDÉS ÉS MEGBÍZHATÓ!

Tisztelt ügyfelek, szeretnénk figyelni, hogy az online áruházban bemutatott összes termékre a gyártótól függően 1-10 évig garanciális szolgáltatást nyújtunk. A jótállási időszakot, valamint a jótállási munkahelyek telefonszámát és címét a garanciális kártyák jelzik, amelyeket a termékkel együtt szállítanak.

A szolgáltatást az engedélyezett szolgáltató központok végzik. A szervizközpontok címét és telefonszámát a jótállási jegy tartalmazza.

Csap a fedélzeten. Típusok és kiválasztás

A fürdőkád csaptelepje abszolút újdonság az ilyen típusú helyiségek egészségügyi kialakításában. Nemrégiben ez a fajta design külön vásárolható meg minden funkcióhoz - a mosdó, a kád és a zuhany alatt. A rögzítést a helyiség falán végezték, és nem mindig volt lehetőség hatékonyan megosztani a fürdőt kényelmes zónákba.

A fürdőszobában lévő csaptelep tökéletesen megoldotta azt a nehéz feladatot, hogy a víztisztító helyiség egy kis területét helyezze el - a vízvezeték üzletek körében megjelenő megjelenéssel, az egyes zónák ésszerű használatának lehetősége sokszorosára nőtt.

Beszéljünk részletesen arról, hogy milyen építési módot, milyen típusú létezik, milyen felszerelési jellemzőket nyújt.

Mi ez a keverő?

A fürdő oldalán lévő keverő nemcsak a helyiség díszítésének tervezési funkcióját szolgálja. Ez a termék egy erős és pontosan irányított vízáramot eredményez, amely lehetővé teszi számodra, hogy még egy terjedelmes fürdőt ne csak gyorsan, hanem rendkívül óvatosan töltsön fel - felesleges fröccsenés és felesleges nedvesség nélkül a falakon és a padlón.

Megjegyzés: Ezen kívül a kád oldalán lévő csaptelep elhelyezése segít elrejteni a hosszú és csúnya zuhanycsövet, ez különösen fontos a minimalista kialakítás szempontjából.

Előnyei és hátrányai a design

A fedélzeti kádcsaptelep több előnnyel rendelkezik a hagyományos csapoknál. A legfontosabbakat soroljuk fel:

 • Már elmondtuk, hogy a fürdőszobai csapok elrendezése különösen fontos a helyiség térbeli kiadása szempontjából: a fedélzeti struktúra a teljes fürdőszobának a lehető leghatékonyabb kihasználását teszi lehetővé, és nem zavarja a mérőórákat zuhanycsövekkel és masszív szerelvényekkel. Emellett a modell használata során nem kell két csaptelepet a fürdőszobába felszerelni - a zuhany és a készlet számára - teljesen kompatibilisek az egyik kialakításban;
 • Az oldalán található fürdőszobai csaptelep különösen kényelmes a nagy fürdők számára, amelyek a fürdőhely modern kialakításában a legnépszerűbbek;
 • A keverő a fürdő sarkában vagy annak közepén lehetővé teszi, hogy elkerülje a nagy mennyiségű fröccsenést víz beírásakor. A felesleges nedvesség minden helyiségben ártalmas - a dolgok nedvesítik a vizet, a padló és a mennyezet burkolata romlik, és az ajtószerkezetek szenvednek. A beépített csaptelep használata segít elkerülni az ilyen káros hatásokat, és megőrzi a fürdőszobát az érintetlen szépségben és tisztaságban.

Ne feledje: ez a kialakítás is mínusz, különösen a zuhanyfejjel és a tömlőkkel ellátott modelleknél: maga a tömlőt nagyobb terhelésnek vetik alá az ilyen típusú telepítésekkel, és ezáltal gyorsabban elhasználódik. Tekintettel erre a tényre, érdemes megfontolni a következő típusú szerelési lehetőséget: erősítse meg az elkülönített fürdőszobai csapot a beállított funkcióval és a zuhanymodellhez a megfelelő eljáráshoz.

Az oldalra szerelt daruk típusai és azok rövid jellemzői

Keverő a fürdő szélén - nem ugyanolyan típusú design. A vízvezeték üzletekben különböző modellek találhatók. Mi az egyes típusok sajátossága - próbáljuk meg kitalálni.

 • A fürdő két oldalán található kétszelepes csap két különálló daru-dobozból áll, amelyeket egy speciális kialakítású különleges rögzítési technológiával kombináltak. A daru-tengelykazetta felel a termék minden hasznos funkcióért: a víznyomás és a vízhőmérséklet szabályozása. A fürdőszoba kétszelepes csaptelepének meglehetősen alacsony piaci értéke van, de közvetlen működésük drága lehet - gyakran cserélni kell a tömítőanyagot a csaptelepen.
 • Az egykaros fürdőkádra szerelt csaptelep egyik karja és különálló polimer gömbök, amelyek egymáshoz vannak rögzítve. A polimer gömbök végzik a vízáramlás mennyiségét, ezért a kart felfelé kell mozgatni. A kart jobbra vagy balra forgatásával kiválasztjuk az optimális vízhőmérsékletet. A csaptelep egy egykaros fürdő közepén helyezkedik el - a design nagyon megbízható, de idővel a patronok, amelyeken keresztül a víz áramlik, kicserélhetők.
 • A fürdő közepén lévő csaptelep lehet termosztatikus. A termék eszköze ebben az esetben a következőkből áll: a daru alapja a víz keveréséért felelős különleges elem. Az elem munkájának ellenőrzése egy bimetál tömböt hordoz, amely a vízáramlási hőmérséklet függvényében kibővül vagy összehúzódik, és az adott hőmérsékleti üzemmód bekapcsolásának folyamata a daru emeltyűjének mozgatásával történik.

A fürdőszoba közepén egy csaptelep lehet osztályozni és a vízáramlás típusának megfelelően - ebben az esetben a szakértők megkülönböztetik a típus illesztést, a zuhanyzást és a kaszkád keverőket.

Az összetett csaptelepeknél a legegyszerűbb: a név alapján már meg lehet érteni, hogy a design úgy van kialakítva, hogy magába öntse a vizet. De itt a fedélzeti rögzítés kaszkád- és zuhanytermékeiről érdemes külön megemlíteni.

A fürdőkád oldalán lévő zuhanycsap (például a fényképen) vagy annak középpontja eltér a szokásos modelltípustól, mivel a tömlő biztonságosan el van rejtve a fürdőkád kapacitása alatt, és csak egy öntöződoboz marad a külső rögzítés miatt. Használat közben a tervezés nagyon egyszerű: ha zuhanyozni fog, csak óvatosan húzza ki az öntöző dobozt a horonyból, majd húzza ki a tömlőt. Az eljárás után a tömlõ visszakerülhet a helyére.

Corner fürdőszoba csaptelep

Ez a zuhanycsapok nagyon kényelmesek a kis fürdőszobákban - nem kell helyet foglalnia a falon a szokásos tömlő és öntöződoboz alatt, a szokásos helyükön egy szép tükör vagy eredeti polcok rögzíthetők a tartozékok mosásához.

Mindazonáltal figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a tömlő egy ilyen konstrukcióban sokszor gyorsabban elhasználódik - mivel az eljárás során minden alkalommal teljesen be kell húzni a hornyokba, majd helyezze vissza. A tömlő állandó kanyarai és könyökei - ez a leggyakoribb oka a mosdó csaptelepének a fürdőszobában.

A fedélzeti típusú keverők legújabb és legmodernebb modellje - kaszkád csapok. Csodálatos esztétikai hatásuk van - végül is a víz áramlása leginkább egy miniatűr vízeséshez hasonlít. Különböző szerelési lehetőségek segítenek a vizuális hatás növelésében: a kaszkád daru felszerelhető a fedélzeten, a dobogón és egy speciális polcon. A tervezők véleménye szerint a természeti stílusban és a természetes anyagokból készült természetes lépcső, a természetes kő, a fa, a márvány különlegesen eredeti.

A kaszkád típusú daruknak vannak olyan beépítési jellemzői, amelyek megkülönböztetik őket más struktúráktól: leggyakrabban a kaszkáddaruk futópálya vagy beépített. Az ilyen tervek keverőjének telepítésekor figyelembe kell venni a vízáramlás erejét, amely alapján a szakasz átadásra kerül. Egyszerűen fogalmazva - annál erősebb a víz a csapból áramlik, annál nagyobb a technológiai nyílás átmérője. Ezenkívül különös figyelmet kell fordítani a kötőelemek és egyéb fogyóeszközök kiválasztására - a vízeső keverők esetében a maximális szilárdságuknak kell lenniük.

Fontos! Kaszkád csapok - nem a legjobb megoldás azok számára, akik meg akarják menteni a közüzemi számlák - vízfogyasztás telepítésekor egy ilyen keverő emelkedik többször.

Hogyan szerelik fel oldalra szerelt daruk?

Hogyan szereljük fel a csapot a fürdőszobába, különösen akkor, ha eredeti oldalszerkezete van? Megmondjuk a telepítés főbb jellemzőit:

 • Csak funkcionális lyukakat tehet fel a fedélzeti mixerek behelyezésére az akril kádban lévő tartályban. Az öntöttvas edényt szakembereknek kell szállítani - a lyukak vágását ebben az esetben a gyárban kell elvégezni;
 • A fürdőszoba oldalán lévő csaptelep különböző kialakítású lehet: kétszelepes, egykaros vagy termosztatikus, ezért a közvetlen telepítés megkezdése előtt hasznos lenne megismerni egy adott kialakítás jellemzőit. Elolvashatja a vonatkozó cikkeket vagy a tematikus videót;
 • A fürdőkád-csaptelep beszereléséhez speciális szerszámkészlet szükséges. Szüksége lesz: fúró, koszorúró fúvóka, csavarhúzó, állítható (gáz) kulcs, vízelvezető tömlők, rögzítők (alátétek és anyák);
 • A keverő felszerelése a fürdő oldalán kezdődik a telepítési hely megválasztásával és a megfelelő jelölés alkalmazásával;
 • Ezután használjon fúrógépet egy marófúvókával az átmérőhöz szükséges technológiai lyuk fúrásához;
 • Vízálló párnázó anyagot kell elhelyezni a csaptelep alatt, amely feltétlenül szerepel a modell alkatrészeiben;
 • A munka következő szakasza maga a szerkezet felépítése az előkészített lyukba;
 • Most nagyon fontos, hogy a keverőt a fürdő közepén rögzítsük, így a kialakítás a lehető legstabilabb lesz. Ha a kiválasztott daru egyetlen kar, akkor a legjobb, ha egy speciális csapot a kötőelemekre. Az alátétek és anyák alkalmasak más modellek felszerelésére;
 • A daru szorosan vonzza a tányér oldalát;
 • Csatlakoztasson speciális tömlőket a vízbevitelhez - külön meleg, külön hideg vízhez. Ne felejtse el használni a speciális tömítéseket a telepítő alátétekhez;

Végül elvégezzük a vizsgálati vizet, majd ellenőrizni kell, hogy nincs-e szivárgás a rugalmas tömlők ízületében.

Csaptelepek a fedélzeten

A GPD Espina MTK70 keverő a fürdőkádban

Lemark Omega LM3115C keverőt a fürdőbe

Mixer Lemark egység LM4515C a fürdő fedélzetére

Lemark Atlantiss LM3215C keverőt a fürdőbe

Mixer Oras Saga 3946F a fürdő fedélzetére

Lemark állapotjelző LM4415C keverővel a fürdő fedélzetére

A GPD Atros MAK67 keverő a fürdőkádban

Hansgrohe Focus E2 31930000 keverő a fürdő fedélzetén

A GPD Atros MAK65 keverő a fürdőkádban

A GPD Atros MAK66 keverő a fürdőkádban

Lemark Luna LM4145C keverőt a fürdőbe

Lemark Omega LM3145C keverőt a fürdőbe

Grohe Eurodisc Cosmopolitan 33192002 keverő a fürdő fedélzetén

Mixer Lemark Poseidon LM4245C a fürdő fedélzetére

Lemark Shift LM4345C fürdőcsaptelep

Lemark Atlantiss LM3245C keverőt a fürdő fedélzetére

Mixer Lemark Shift LM4347C a fürdő fedélzetére

Lemark státusz LM4445C keverővel a fürdő fedélzetére

Lemark Mars LM3545C keverővel a fürdő fedélzetére

E.C.A. keverő Lotus 102153002 a fedélzeten

Mixer Lemark egység LM4545C a fürdő fedélzetére

Kád csaptelep Bravat Iguassu F5173218CP-1-RUS 3 lyukú zuhanyzóval

Kád csaptelep Bravat Angel F5172217CP-1-RUS 3 lyukú zuhanyzóval

Csaptelep Bravat Niagara F5140197CP-RUS fürdőkáddal 3 lyukú zuhanyzóval

Hibaüzenet

Kérjük, írja le az aktuális oldal hibáját, és javítani fogjuk!

Keverőlap 1 - 5 lyukú fürdőkádon: eszköz, felszereltség, beépítés

A cikk témája a fürdőkádon lévő habarcskeverő. Megmondom, hogy ezek a keverők egymástól különböznek egymástól, hogyan néznek ki a jól ismert falcsaptelepek hátteréről és arról, hogyan történik ilyen egészségügyi felszerelés telepítése. Ezenkívül a cikkben megosztom tapasztalataimat a fedélzeti vízvezeték szerelésében és üzemeltetésében.

A képen - a mi hősünk.

Mi az?

A név szerint teljes fedélzeti keverő a fürdő oldalán van elhelyezve (pontosabban vízszintes polcon a kerület mentén). Rendszerint a készülék teste a fürdő felszínén van elrejtve, csak a kezelőszervek nyúlnak ki. Azonban, ahogy később látni fogjuk, ez a szabály nem univerzális.

előnyök

Mi teszi az eszköz ilyen elrendezését? Őszintén szólva, nincs túl sok előnnyel.

 • A fürdőben fekvő víz hőmérsékletének és nyomásának kényelmesen történő szabályozása;

Legyünk őszinték: az oldalról 15-20 cm-es magasságban telepítjük, a falra szerelt keverő nem éri el a fedélzeten a kényelmet.

Falra szerelt csaptelep legfeljebb 20 cm magasságban, a fürdő felett.

 • Egy kicsit egyszerűbb a bélés telepítése. Különösen nem szükséges a kapunál feküdni, vagy rögzíteni a vízcsatlakozó falához. A vízellátás a fürdőszobában (általában akril) a tetszés szerinti módon történik.

hiányosságokat

 • A telepítés befejezése után nehéz lesz elérni a keverőhöz való csatlakozást. A fürdõ belsejének elcsúsztatásával megakadályozza, hogy a falra fektessük az ízületet;

A gyakorlati következtetés: ha csatlakozik, nem kívánatos a rugalmas tömlők használata, mivel azok élettartama ritkán haladja meg az 5 évet. A központosított melegvízű rendszereknél ajánlom a hullámosított rozsdamentes csövek használatát - rugalmas és vízálló kalapácsokkal szemben. A saját kazánokkal vagy áramlási melegítőkkel rendelkező otthonokban az ideális anyag egy fém-műanyag cső lesz a sajtótárcsákban.

A központosított melegvízellátás hiánya olyan anyagok használatát teszi lehetővé, amelyek nem ellenállnak a vízütőkészítésnek.

 • A fedélzeti keverők ára lényegesen magasabb, mint a falra szerelt készülékek ára. Részben ez egy összetettebb eszközházaknak köszönhető, részben - egy másik piaci pozicionálásnak köszönhetően: kiemelkedő gyártók úgy vélik, hogy a fedélzeti vízvezeték egy csúcsminőségű osztály, és az összes következménye az árazásnak;
 • A saját kezével telepített fedélzeti mixer csak teljes analógal helyettesíthető. Az ok triviális: telepítéséhez több lyukat kell készíteni a fürdőben, amelynek mérete és elhelyezkedése minden egyes modell esetében egyedi.

A szerelőfuratok készlete minden egyes keverő esetében eltérő.

besorolás

Melyek a vízvezeték szerelvények jelei, melyeket érdekel, és mire kell figyelnie a vásárláskor?

Lyukak száma

A kádban lévő lyukak száma megfelel a kinyúló funkcionális elemek számának vagy a keverőnek a tábla fölötti vezérlésének.

 1. Az 1 lyukú készülék egy klasszikus fedélzeti keverő, amely csak egy zuhanycső és egy elosztó jelenlétében különbözik a mosdótól (átkapcsolás ganderről zuhanyra);

Az ilyen eszköz a legrugalmasabb, mindig megtalálja a cserét. Hogy ő lesz a legjobb vásárlás a karbantarthatóság szempontjából az egész szivattyú.

A telepítéshez csak egy lyuk szükséges.

 1. Egy 2 lyukú csaptelep általában egy falra szerelt készülék egy változata, 90 ° -os kilépőcsővel;
 2. A fürdőkád oldalán található három lyukú keverő tartalmaz egy önálló típusú leválasztó típusú hőmérséklet- és nyomásszabályozót, a kifolyót és a zuhanyt, amelynek tömlője a fürdő oldalán elhelyezett kikapcsolt helyzetben rejtve van;
 3. A 4 furatú készülék különbözik az előzőtől, mivel nem használ egyetlen csapot, hanem két külön csapot a hőmérséklet és nyomás beállításához;
 4. Öt lyuk a fürdőben azt jelenti, hogy vannak külön csapok, egy kiöntő, egy zuhanyzó és egy kapcsoló a zuhany.

Különleges eset

A fürdő fedélzetén, szükség esetén hagyományos falra szerelhető keverőt szerelhet be. Az adapter erre a sarokra egy pár szál - a keverő sapka anyacsavarjai és a kád alatt lévő szemceruza alatt.

A fürdőkád szélén felemelve az eszköz a kényelem szempontjából kicsit más, mint a fal; az ilyen típusú szerelés egyetlen előnye, hogy elkerülhető legyen a fal borítása a vezetékezéshez.

Sarok a fali keverő felszereléséhez a fürdő fedélzetére.

vezetés

Csakúgy, mint egy falra szerelt, az oldalba beépített fürdőkeverő egy pár csaptelep vagy egy karral beállíthatja a víznyomást. A daruk viszont kerámia lehetnek (nyitva és zárva a bárány 180 fokos elforgatásával) és a csavar (néhány fordulattal).

Fedélzeti keverő csavaros darukkal.

Kevésbé gyakoriak az olyan automatikus termosztátos termosztátos készülékek (termoelem és elektromos szelepek) vagy mechanikus termikus fejek használatával.

A könnyű karbantartás, tartósság és karbantarthatóság szempontjából javaslom, hogy kerámia kranbuksah-ra maradhassanak. Képes vagyok a véleményem mellett állni, éppen ellenkezőleg:

 • A csavaros hüvelyek szükségessé teszik a tömítések rendszeres cseréjét. Ezenkívül idővel a szár szálak elhasználódnak, és a bozót teljesen ki kell cserélni;
 • Egykaros csaptelep - szilikonzsír termelése kerámialemezek között. A kenőanyag kifejlesztése következtében a lemezek jelentős területe és a felületek pontos illesztése azt eredményezi, hogy a víz nyomása és hőmérséklete észrevehető erővel szabályozható.

A keverő fogantyúján fellépő jelentős erőfeszítések alkalmazása a rúd megtöréséhez vezet, vagy a patronban lévő lemezmegtartók megsemmisülését okozza.

A készülék egy kerámia patron. A tányérok könnyű lecsúszásához kenőanyagot kell használni szilikonnal.

A termosztátcsapot, véleményem szerint, csak a következő feltételek mellett érdemes megvenni:

 • A gyártó rendelkezik fejlett hálózati szolgáltató központtal;
 • Az egyik szolgáltatás a lakás közelében található.

Az a tény, hogy egy termosztatikus keverő (digitális vagy mechanikus) zéró karbantarthatósággal rendelkezik. A legtöbb hiba esetén a teljes keverőszerelvény cseréje szükséges. Sajnos a különböző gyártók termékeinek egyesítése általában nem így van, és az eredeti pótalkatrészek keresése valahol az orosz határvonalon egy nagyon triviális feladat.

Zuhanykapcsoló

Fali csaptelepek a legmegbízhatóbb típusú kapcsoló - golyó. Sajnálatos módon még soha nem találkoztam vele fedélzeti modellekkel: a gyártók választhatnak egy gombos átrakó és egy kerámia patron között.

Ebben az esetben szigorúan kerámiákra gondolok. Még a kenés során is a kapcsolópatron megtartja működését és hosszú ideig tart. A meghibásodás oka talán egy kísérlet arra, hogy a kerámia lemezek között homokkal vagy léptékkel érintkezzen.

Kerámia kapcsoló patron.

A bizonyíték kapitány azt sugallja: a szemétlerakók problémáját a vízellátó rendszerben teljesen megoldják, ha durva szűrőket telepítenek a lakás bejáratánál.

Összehasonlításképpen: a nyomógombos kapcsolók gumibetétes mozgatható szeleppel vannak felszerelve, amelyek elkerülhetetlenül elhasználódnak, amikor bekapcsolnak. Sajnos, nem mindig van lehetőség a tömítések vagy szelepek könnyű megtalálására.

kilövell

A keverők ezen kategóriájában forgatható csöveket nem találunk. A választás kicsi:

 • Helyhez kötött kifolyó szűk irányú vízáramlással;
 • Kaszkád kilövellő, amely nagy mennyiségű víz áramlott gravitáció révén a fürdőbe.

A döntés megválasztása kizárólag esztétikai preferenciáinak kérdése.

Test anyag

Szerencsére ebben a kategóriában még soha nem találkoztam a vízvezeték szörnyű horrorjaival - egy silumin test, amelynek ereje nem mindig teszi lehetővé a keverő számára, hogy túlélje a telepítést.

Olcsó és korrózióálló bronz uralja; általában krómozott vagy nikkel-króm díszítő bevonattal látják el. A felső árszektorban néhány fém található:

 • Bronz. Ebből stilizált antik eszközök készülnek. Idővel a bronz sötétedik, és jellegzetes zöldes színt kap;
 • Rozsdamentes acél. Kedvezőbb a mechanikai szilárdságú sárgarézhez képest, de sokkal drágább.

Kutatási minták

Ismerkedjünk meg több vízvezeték-szerelvénnyel az érdeklődésre számot tartó kategóriából, leírásukkal és árukkal.

Műanyag sarkok és kanyarok a fürdőhöz

Miért van szükség ezekre?

A fürdőszoba javításánál számos árnyalatok bukkannak fel, amelyeken a lakók lakóinak kényelme és biztonsága a jövőben függ majd. Ezért nagyon fontos figyelembe venni a legjelentéktelenebb első pillantásra is részleteket.

Az egyik ilyen részlet, hogy bárki, aki valaha is telepítette a fürdő találkozott a különbség a szélén a betűtípus és egy vagy több fal. A megjelenés oka általában két: a fal görbülete vagy a fürdő és a fal hossza közötti ellentmondás.

A probléma megoldására többféle módon is megoldható. Ezek közül a leggyakoribb a speciális szegélyléc használata. Leggyakrabban a "fürdő sarok". A rés tetejére kerül, hogy megakadályozza a víz bejutását a fürdőbe.

A fürdő sarka műanyagból és kerámiából készül. Ma műanyag sarkokról beszélünk - azok előnyeiről, hátrányairól és telepítési módjáról.

nyalánkság

 • Műanyag sarkok - ez az egyik legolcsóbb megoldás a fal és a fürdőszoba közötti rés kiküszöbölésére. Az árak rájuk néhány tucat rubel kezdődik.
 • A műanyag gerenda felszerelése gyors és egyszerű. Ehhez nem kell további építőanyagok és szerszámok, kivéve éles kést és ragasztót.
 • A műanyag olyan anyag, amely ellenáll a nedvességnek és a szélsőséges hőmérsékletnek. Mindkét tényező a fürdőszobában van, még akkor is, ha jó szellőztető rendszerrel rendelkezik.
 • A műanyag meglehetősen rugalmas és lágy szerkezettel rendelkezik, amely még egyenetlen, közvetett résbe építhető.
 • A műanyag függöny tompítja az agresszív vegyi anyagokat, amelyek gyakran megtalálhatók a fürdõ- és csempe tisztítókban.
 • A fürdőszoba mögötti műanyag sarok gondozása nagyon egyszerű. A szennyeződést jól megtisztítják, és nem igényel különleges tisztítószereket.

ellenérvek

 • Annak ellenére, hogy a műanyag lábazat jó nedvességgel tolerálható, gomba és penész is kapható. Ennek elkerülése érdekében minden nap törölje szárazra, és időnként antibakteriális készítménnyel kezelje.
 • Kezdetben a műanyag sarkot kizárólag dekoratív célokra tervezték - gondosan fel kellett takarnia a rést, amelyet korábban más anyaggal lezárták. Ezért az egyetlen védelem a nedvesség ellen nem nagyon hatékony.
 • A műanyag sarok élettartama nagyon rövid, jóval rövidebb, mint a kerámiakomplexum. Általában egy műanyag gátat kell cserélni néhány évente.

A fürdőben található műanyag sarkok mérete elég nagy. A legnépszerűbbek azok a standard modellek, amelyeket megfelelő szögben kell "testre szabni" és a ragasztóra telepíteni.

Vannak öntapadó műanyag lábazatok is. Már alkalmaztak egy speciális ragasztókompozíciót - egy sarok ragasztásához a fürdőhöz, amire csak a védőfólia le kell vágnia. Azonban a szakemberek nem javasolják az ilyen termékek megvásárlását, mivel a gyártás során használt ragasztó gyakran nem vízálló.

Az értékesítésen a műanyag járda modernabb módosítása is megtalálható. Ugyanúgy néz ki, mint egy standard sarok a fürdőben, de a szélei gumírozottak. Ez biztosítja a lábazat feszesebb illeszkedését a fürdő széléhez és a falhoz, és ennek következtében megbízhatóbb védelmet nyújt a nedvességtől.

méretek

A műanyag fürdőkád standard méretű. Hosszúsága 250 cm. Általában egy lábazat nem elegendő ahhoz, hogy a rést három oldalról lehessen lezárni, ezért ajánlatos egyszerre kettőt vásárolni. A műanyagot könnyű vágni egy éles késsel. Az alkatrészek egymással szinte láthatatlanul csatlakoznak egymáshoz.

A műanyag profil szélessége 50 vagy 25 mm lehet. Melyik választani attól függ, hogy mekkora a rés, és milyen sarkon gondolsz, esztétikusabb - széles vagy keskeny.

Ahhoz, hogy a sarok a lehető legszorosabban illeszkedjen a nyílásba, a belső rész megfelelő szögben van vágva.

Műanyag sarkot lehet a fürdőbe felszerelni két módon. Mindegyiküket vegye figyelembe.

Hogyan telepítsem a lapkát?

A lábazat közvetlenül a burkolólapra történő felszerelése a legegyszerűbb módja annak, hogy még egy javító újbóli is könnyen kezelhető.

 • A munka megkezdése előtt meg kell mosni és szárítani a fürdőkád felületét és falát azokon a helyeken, ahol műanyag profil kerül hozzá.
 • Ha meg szeretné cserélni a régi műanyag sarkot, akkor az eltávolítás után meg kell szüntetnie a ragasztó maradványait és szennyeződését a kád és a csempe oldalán.
 • A fal és a fürdő közötti rést tömítőanyaggal, habtal vagy más alkalmas anyaggal kell kitölteni.
 • Amíg a tömítőanyag megszárad, ajánlott védeni a fürdő oldalát és a csemperagasztót a ragasztótól. Használja ezt a maszkoló szalagot.
 • A műanyag profilot a megfelelő méretű darabokra kell vágni.
 • Ezután a sarok belseje ragasztóval van bevonva. A ragasztót nem csak a közepén, hanem a lábazat szélén is alkalmazzák - ez szorosabb illeszkedést biztosít.
 • A lábazatot helyezze a helyére, néhány másodpercig nyomja meg a kezével - így a markolat erősebb lesz.
 • Miután a ragasztó szárazon van, az ízületeket vízvezetékkel ellátott átlátszó tömítőanyaggal kezelik.

Cserép szerelése

Kiváló minőségű műanyag lábazat a csempe alatt csak valós mesterséges finisher-t végezhet. Az a tény, hogy ebben az esetben a sarok behelyezése a csempe lefektetésével párhuzamosan történik. Ezzel a telepítési módszerrel a műanyag profil egy része csempével van burkolva és csempe ragasztóval a falra erősen rögzítve.

A kád kerámia burkolólap alá helyezett sarokjának beszerelése megbízhatóbb, mint az előző. Ennek ellenére van egy nagy hátránya: a sarok cseréje csak a csempe leszerelésével lehetséges.

A keverő rejtett része 3 furatig a fürdő Hansgrohe 13437180 peremén

A keverő rejtett része 3 lyukkal a fürdő szélén, ½ '

 • szállítási terjedelem: rejtett rész, Secuflex, Secubox tömlő készlet
 • a kézizuhany maximális hossza feszített állapotban: 1.10 m
 • zajszint: I
 • vízfogyasztási osztály: C, B

Szükséges: a Secuflex 98806000 bővítmény

Hasonló termékek

A keverő rejtett része 3 lyukkal a fürdő szélén, ½ '

 • szállítási terjedelem: rejtett rész, Secuflex, Secubox tömlő készlet
 • a kézizuhany maximális hossza feszített állapotban: 1.10 m
 • zajszint: I
 • vízfogyasztási osztály: C, B

Szükséges: a Secuflex 98806000 bővítmény

Telepítse a keverőt a fürdőszobába

A csaptelep behelyezése a fürdőszobába a saját kezükben elég könnyű, ha követi az utasításokat és az alapvető telepítési szabályokat. A munkahelytől függően két lehetőség van a csaptelepek felszerelésére: a falfelületre és közvetlenül a fürdőre.

A keverő (fal vagy fal) modelljének megválasztása a helyétől függ. A kialakításon kívül vegye figyelembe a fúvóka hosszát és alakját is a víz leeresztéséhez, valamint a zuhanycső hosszához. Nem kevésbé fontos a keverő anyaga - a piacon sárgarézből és szilánból készülnek.

A sárgaréz csapokat nagy súlya és jobb minősége különbözteti meg a silumin termékekhez képest. A modelltől függően a készlet összetétele eltérhet, de fő részei változatlanok: keverőponyva, gereblye (kifolyócső), excentrikák (fali modellhez), tömítések, zuhanytálcák és dekoratív borítók. A vízellátó csövek (a fogantyúmodellhez) és a zuhanyt falhoz rögzítő részek lehetnek.

Keverőszerelési magasság

A keverő beépítési magasságának kiszámításához a referenciapontnál vegye be a fürdő szélét. Ez figyelembe veszi az ilyen pillanatot - ahol a víz lefolyását tervezi (csak a fürdőben vagy a mosogatóban). Ha csak egy fürdőt használ, szokásos, hogy a keverőt a fürdő szélétől 20-25 cm-es magasságig rögzítse. Nincsenek szigorú előírások ehhez az értékhez, figyelembe kell venni a modell kialakítását, a különféle tartozékok elérhetőségét, és ami a legfontosabb, az egyszerű használat. A jó minőségű keverőre vonatkozó utasítások a ragasztás magasságára vonatkozó ajánlásokat tartalmaznak.

Mit kell telepíteni?

A munka megkezdése előtt ellenőrizze a készlet teljességét és minőségét. Az excentereken és az anyákon lévő szálakat külön ellenőrizzük. Ezután össze kell szerelni az egész keverőt.

A keverő cseréjekor az excentrikák, ha jó állapotban vannak, nem szivárognak ki, ugyanazt hagyhatják. Lehetővé teszik a keverő tengelyeinek és a fal csövek közötti távolság méreteinek beállítását.

Teljes fürdőszoba csaptelep

A szükséges szerelési eszköz: csavarkulcs, elektromos fúró fúvókákkal, FUM-szalag, dugók.

Szerelés polipropilén csövekre a falon

A keverő beépítése a polipropilén csövekre egy műanyag csíkkal, fém belső betéttel történik. A cső rögzítése a csöveken úgy történik, hogy a külső él nem nyúlik fel a csempefelület felett.

A keverő falra történő telepítéséhez a következőket kell tennie:

 1. Ellenőrizze a készlet összes alkatrészének rendelkezésre állását, és tisztítsa meg azt a sávot, amelyhez rögzítjük a keverőt;
 2. Az excentrikumok telepítése. Ehhez ellenőrizze a szerelvényen belüli helyét a hosszuk mentén, majd egy szűkebb menetes részt (amely belép a falba) egy FUM szalaggal (len) fújja fel. A tekercselés a fonál mentén történik, több rétegben (általában kb. 10 fordulattal), annak érdekében, hogy teljes mértékben elrejtse a szál egyenetlenségét. A termék széléről kúp formájában kerül sor. Miután lezárta a szálat, csavarja be az excentereket egyenként a falon levő nyílásokba (a menet mentén), és óvatosan húzza meg a csavarokat egy csavarkulccsal;
 3. Csatlakoztassa a díszítő sapkákat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az excentrikák megfelelően vannak felszerelve a hossz mentén, és a fennmaradó menethossz elegendő a keverő rögzítéséhez. A burkolatoknak szorosan illeszkedniük kell a falfelülethez, hézag nélkül. Ellenőrzés után azokat el kell távolítani;
 4. Tegye be a tömítéseket a keverő testébe, és rögzítse az excentrikákra - ellenőrizze az excentrikák pontos helyzetét a tengely mentén. A tömítés illeszkedik a bordázott oldalhoz a keverőben, és a sima oldal az excenteres vezetékek felé. Ezután nyissa ki a vizet, és ellenőrizze, hogy a csatlakozás szorosan csatlakozik-e;
 5. Ha a víz nem szivárog ki - távolítsa el a keverőt és szerelje fel a dekoratív burkolatokat. Csavarja be a keverőt az excenterekhez manuálisan, majd állítsa be a csavaranyákat az anyacsavarokkal. Óvatosan nyomja össze, nehogy elrontsa a keverő fényes bevonatait, és ne helyezze át a tömítést. Egy rongyot a kulcs és az anya közé helyezni;
 6. Kapcsolja be a vizet és ellenőrizze a kész rendszer működését.
A keverő beépítési terve a fürdőszobában

Zuhanyszerelés

A következő lépés a zuhanycsaptelephez való csatlakozás. A zuhany csatlakoztatásához:

 1. Helyezze be a tömítést a tömlő végén levő anyára, amely a zuhanyfejhez csatlakozik, és kézzel húzza meg;
 2. Egy másik tömítést helyeznek be a második végbe, és közvetlenül a keverőhöz van csatlakoztatva (a zuhanyfejbe csavarva);
 3. Jelölje meg a rögzítés helyét a falon. Ehhez figyelembe kell venni a felhasználók növekedését és a tömlő hosszát (ne érjen hozzá a fürdő széléhez);
 4. Csavarja rá a rögzítőt a falhoz a zuhanyfej tartójához. Ehhez használjon elektromos fúrógépet lyukak készítésére, tedd be a dugókat. Ezután csavarokkal rögzítse a rögzítőket a tüskékre és helyezze be a zuhanytartót.
Zuhany tartó

A keverő felszerelése akril fürdőre

Az akril fürdősorra történő felszereléshez keverőmodelleket alkalmaznak. Ez a design helyet takarít meg, javítja a belsejét (a zuhanycső a fürdő alatt található), a fürdõ gyorsan és fröccsenés nélkül tele van vízzel. A fürdőkád-keverők kétféle sugárzást biztosítanak: lamináris (kerek) és kaszkádos (széles és lapos, vannak modellek világítással). Vonzóbb kialakításuk és nagyobb sávszélességű csatorna van.

A fontos pont a keverő minősége - nagy mennyiségű vizet vezet nyomás alatt, ami azt jelenti, hogy a szerkezet részleteinek terhelése nő.

A csaptelep felszerelése a fürdőszobában

Ahhoz, hogy az akril kádba rakja a habarcskeverőt, szüksége van:

 1. Jelölje meg a keverő furatát, a kifolyócsövet a víz lefolyásához és a zuhanyozáshoz;
 2. Fúrja meg a jelölések lyukakat egy elektromos fúróval, előre meghatározott méretűre és szabálytalanságokra csiszolja. Egy fúrógép esetében a fúró egy koronás malom formájában történik;
 3. Az adaptereken a vízellátó tömlők szélén a szál FUM-szalagot. A tekercselés több rétegben történik feszítéssel, hogy simítsa a szálat. Csavarozza be az adaptereket a falba mélyedő vízvezeték csövekbe;
 4. Szerelje be az anyákat a kád oldalán lévő lyukakra;
 5. Szerelje fel a tömítést a kifolyócső alján az ürítéshez, csavarja rá a fürdő oldalára és összenyomja;
 6. Csatlakoztasson két rugalmas vízellátó csövet a keverőbe (kezdetben hígító) és tömörítse is jól;
 7. Szúrja fel a FUM szalagot a harmadik cső menetére. Ez a cső a keverő csatlakoztatását szolgálja a főegységhez, amely elosztja a víz áramlását a kifolyáshoz és a zuhanyhoz;
 8. Csavarjon egy krimpelő anyát a keverő aljára, helyezze be a lyukba, és rögzítse egy másik anyával a tetején;
 9. Rögzítse a zuhanyzót az előkészített lyukba és csatlakoztassa a tömlőt a fő keverőegységhez;
 10. Csavarjon két rugalmas keverőcsövet a falon lévő adapterekhez;
 11. Kapcsolja be a vizet és ellenőrizze a berendezés minőségét.

A fürdőkád egyes modelljei már rendelkezésre állnak a keverő furataihoz, ami megkönnyíti a feladatot.

Sarkok a keverő felszereléséhez a fürdő oldalán

Az akril kád csaptelepek egyik újdonsága a kád oldalára vágott sarkok és a falra szerelhető fürdőkeverők adaptereinek szerepe. Sárgarézből készültek, krómozottak, és tökéletesen illeszkednek a fürdőszoba belső kialakításába.

Sarok adapterek a falcsap szereléséhez

Az ilyen összeszerelő készlet használata bármilyen falra szerelhető csapot egy fészekbe fordít, amely lehetővé teszi a fürdőkádon való rögzítéshez.