Legfontosabb > Tartozékok

Csempe sarok

Csempe - az egyik legnépszerűbb, praktikus és olcsó alapanyag. Éppen ezért a falakon, a padlón és a mennyezeten gyakran megtalálhatók a konyhában, a fürdőszobában vagy a WC-ben. De a burkolólapoknál csak egy csempe nem képes. Annak érdekében, hogy a belső tér szép és teljes legyen, további elemeket kell használni, beleértve a sarokot is.

előnyök

A csempe sarka nem kötelező eleme a szemben, de mégis megoldja a nagyon fontos funkcionális és dekoratív feladatot.

Ahhoz, hogy teljes mértékben értékeljük a terület előnyeit, gondosan meg kell fontolni annak előnyeit:

 1. Képesség komplex geometriai felületek kialakítására. A cserép vágása 45 ° -os szögben nagyon nehéz, és néha lehetetlen. A sarok használata lehetővé teszi, hogy megoldja ezt a problémát, és teljesen vágás nélkül végezze el.
 2. A csempe rendellenességeinek és durva éleinek maszkolása. A sarok segítségével tervezett vágás tökéletesen sík és sima.
 3. Dekoratív tényező. A kontrasztos színű sarokban a kész vászon kész és tiszta megjelenést kölcsönöz.
 4. Vízszigetelő. A sarok használata ideális megoldás a nedvesség problémájáért, amely a csempe közötti ízületekbe kerül. A sarok megakadályozza a penész kialakulását és a gomba megjelenését, jelentősen növeli a bevonat élettartamát.
 5. Biztonság. A sarok használata segít megelőzni a lehetséges sérülést, amikor nedves padlóra csúszik. A csempe sarkai és végei zsetont vagy szabálytalanságot okozhatnak, ami különböző vágásokhoz vagy sérülésekhez vezethet.

Ha a design egy fürdőszobát vagy egy másik komplex stílust érintő szobát jelent, pl. Barokk, folklór, etnikai stílus, akkor egy sarok lehet a kompozíció kötelező része.

Típusok és típusok

A sarok a sarkok kialakításához szolgál, a csempe, a komplex felületek, a vízvezeték csomópontjai és a fal közötti csomópont. Formájában két csoportra oszlik: külső és belső.

 1. Külső sarok. A falak kiálló részének kialakítására használják. Ez azért szükséges, mert a bevonatnak ez a része állandó mechanikai igénybevételnek van kitéve. A csempe éles végei, amelyeket egy sarok zár, teljesen kizárják a közeli emberek veszélyét. Ebben az esetben a sarok tisztán védő funkciót végez. A külső sarok azonnal elhelyezhető a csempe behelyezésekor, vagy a befejezett bevonás befejezése után.
 2. Belső sarok. A csempe sarokcsuklóinak kialakítása a szomszédos síkok, például falak és mennyezetek metszéspontján, valamint a zuhanyzó és a fal összekötése. Az ilyen sarok kissé lekerekített, homorú alakú. A belső sarok használata megakadályozza a nedvesség bejutását az ízületekbe a csempe vagy csempe és a fal között.

Az elvégzett funkcióktól függően a sarkok dekoratívak vagy funkcionálisak lehetnek. A dekoratív sarkot pusztán esztétikai célokra használják. A kontrasztos vagy ugyanazon a sarokban a fő vásznon a belső tér harmonikusabb és stílusosabb megjelenést kölcsönöz. A funkcionális sarok komoly mechanikai terhelést jelent.

Leggyakrabban a sarkok műanyagból, fémből vagy kerámiából készülnek. Azonban a leggyorsabb, olcsó, de rövid élettartamú és kevésbé vonzó lehetőség az ízületek kialakításához egy szalagfékező. Leggyakrabban ilyen sarok öntapadós. Egyes modellek fungicid készítménnyel előkezeltek, hogy megakadályozzák a penészedést és a penészgombást. Ez a sarok nagyon könnyen használható, jól kanyarodik és nem reped.

anyag

A sarkok előállításához a következő anyagokat használják:

 • Fém (alumínium). Univerzális anyag, mely az árnyalat harmonikusan ötvözi a belső színes megoldást. Ezenkívül az alumínium tökéletesen kombinálható a helyiség egyéb fémszerkezeteivel, például zuhanyzóval vagy egyéb vízvezetékkel. Az ilyen sarok előnyei közé tartozik a könnyűség, nagy szilárdság, tartósság, korrózióállóság.
 • A sarok gyakran fémötvözetből készül. Leggyakrabban arany vagy ezüst festékkel borítják (ezek a változatok általánosan alkalmasak a különböző színes megoldásokhoz). A sarok nikkelezett vagy krómozott.
 • A Pvc sarka (polivinil-klorid) számos előnnyel rendelkezik. Nagyon könnyű, elég erős, kitűnő vízálló képességgel rendelkezik, és a színes megoldások széles választékában jelenik meg, ami megkönnyíti a legmegfelelőbb beltér kiválasztását.
 • Kerámia sarok (vagy kerámia profil) - az egyik legjobb választás a belső tér esztétikai integritása szempontjából. Gyakran a kerámia sarok része a csempegyűjteménynek, ezért a legjobb, ha csak egy ilyen modellt vásárol.

Ha a különböző anyagok sarkait különböző szempontok alapján hasonlítjuk össze, akkor persze a fém nem érhető el először a tartósság szempontjából. A legkisebb élettartamú anyagok közé tartoznak a polietilén és a PVC.

A fém sarkok a legnagyobb feszességet is biztosítják. A műanyagnak van a legrosszabb alakja a listán.

A műanyag szalag előnyei magukba foglalják az egyszerű szerelést és a fenti anyagok legalacsonyabb költségét. Azonban az állandó nedvességnek való kitettség azt eredményezi, hogy néhány év elteltével a szalagot meg kell változtatni. A műanyag nagyon kedvező anyag, könnyű összeszerelni, ellenállni a penésznek és a penésznek, és nagyon rugalmas.

A kerámia sarok előnyei a nagy szilárdság és vízállóság mellett az alacsony hővezető képesség és a kifogástalan esztétikai megjelenés miatt is hosszú ideig szolgálnak. A hiányosságok közül kiemeljük a magas költségek és a telepítés bonyolultságát, különösen a nem szabványos építészeti kialakítású belső térben. Talán az egyetlen tényező a kerámiák elhasználódásában az ütésállóság. Erős ütközés után a kerámia gyorsan elkezd összeomlani, ezért a lehető leghamarabb ki kell cserélni.

Hogyan válasszunk?

A csempe sarkának megválasztása több tényezőtől függ:

 1. Csempe vastagsága E mutatótól függően a sarkának számos különböző vastagsága is lehet. A szakemberek javasolják, hogy válasszanak egy 1 mm-es sarkot, amely nagyobb, mint a cserép vastagsága.
 2. Tervezési jellemzők. A merevség típusa szerint a sarkok három csoportra oszthatók (merev, félig merev és puha). Az architektúra összetettségétől függően kiválaszthatja a sarokban a legmegfelelőbb lehetőséget. A műanyag tökéletesen vágott és alkalmas összetett geometriai struktúrák, köztük görbe vonalak díszítésére. A fémprofil ideális geometriailag tiszta és egyenes tér számára.
 3. Mielőtt vásárolna egy sarok, a legjobb, ha egy csempe mintát a boltba, amelyet fel kíván használni a burkolat. Így felvehetsz egy olyan sarkot, amely a legjobban illik a színhez. Ez persze vonatkozik arra, amikor a sarkot és a cserépet különböző gyűjteményekből vásárolják.

Styling lehetőségek

A telepítési lehetőség kiválasztása előtt meg kell határozni, hogy melyik mennyezet kerül felhasználásra. Ha a mennyezet gipszkartonból készült, vagy felfüggesztették, akkor ez ideális lehetőség. A sarok pontosan a jelzéshez van beállítva, ahol a mennyezetet elhelyezik. A sarok telepítése előtt meg kell tenni a szükséges méréseket, és végre kell hajtani a vágást.

Nincs egyértelmű döntése annak a ténynek, hogy a fektetés előtt - cserép vagy cserép.

 • Az első lehetőség - sarkok elhelyezése előre jelzett felületen. Ezután a fõvásznat lefektetik, és a saroknál levõ csuklólapokat levágják.
 • A második lehetőség a falakkal szemben fekszik, csempével és a sarkok lefektetésével. Ez a módszer egy kicsit egyszerűbb, mint az első, azonban az első, a kész bevonat jobban néz ki.

Mielőtt elkezdené a telepítést, a szakértők azt tanácsolják Önnek, hogy alapos méréseket végezzenek és feljegyezzék a falakat, valamint a sarkokat a dokkban. Attól függően, hogy pontosan és pontosan hogyan végzik ezt a munkamenetet, a kész belső tér típusa függ.

Hogyan kell telepíteni?

Tipikusan a burkolólap a fürdő körül kezdődik.

A csempe tetején lévő sarok elhelyezése a következő:

 1. A csempefelületet gondosan elő kell készíteni, tisztítani és zsírtalanítani.
 2. Ezután a tömítőanyag a fürdő érintkezési pontjait a falhoz fogja. Még ha a fürdő közel van a falhoz, még mindig van egy rés. A nedvesség eljuthat, és gomba és penész okozhat. Az ízület lezárása után a sarok ragasztós oldattal (folyékony körmök) van ellátva, és a fürdő felületére helyezzük. Ebben az esetben a sávot szorosan az egész felületre kell nyomni.
 3. Ezután a csempe függőleges irányban van elhelyezve, majd a belső és a külső sarkok fel vannak szerelve.

A sarok alá helyezése a csempe alatt. Ez a módszer némileg bonyolultabb, és speciális kezelői készségeket igényel. A sarok felszerelése egyszerre történik a vízvezeték szerelésével: először egy kád vagy zuhanykabin, majd egy sarok, majd csak a többi csempe.

A technológia megegyezik: a kívánt hosszúság sarkát levágják, majd a ragasztót a falon elhelyezik a telepítési helyszínen egy vékony réteggel. A sarok szorosan nyomja a falhoz. Az egész sarok felszerelése után folytathatja a csempézést. Ragasztást alkalmaznak a csempe felületére, a sarok hornyaiba helyezik és szorosan a falhoz nyomják.

Ennek az opciónak a előnyei közé tartozik a vonzóbb megjelenés és szinte teljes lezárás. De ha idővel szükség lesz a sarok cseréjére, a csempeburkolat egy részét is fel kell szüntetni.

A szalagfülke telepítése sokkal egyszerűbb és gyorsabb. Először válassza ki a kívánt szélességnek és hosszúságnak megfelelő szalagot. Ezután a munkaterület elkészül, a fürdőszoba és a fal közötti ízületek tömítettek, majd a szalagot lefektetik. A szalagot leggyakrabban tapadó réteggel állítják elő, de a nagyobb szilárdság érdekében folyékony szöget használhat. Jobb ragasztani a szalagot a sarokból, finoman és határozottan megnyomva az egész felületen.

Kerámia sarkok alkalmazása speciális ragasztóval. A felesleges ragasztó felhelyezése után csak egy darab puha ruhát vagy gézet kell eltávolítania. Erõsebb rögzítéshez a sarkok ragasztott töredékeit az építési szalaggal teljesen lezárhatjuk. Kívánt esetben a sarkok szélei tömítőanyaggal elkenhetők.

tippek

Ha a burkolás önmagában történik, akkor a legjobb, ha a szakemberek tanácsát használják, akik segítenek a javítások gyors, hatékony és pontos elvégzésében.

 1. A fém sarok rögzítésekor ügyelni kell arra, hogy a szerkezetek tökéletesen sík és sima legyen. A legkisebb kanyar rendkívül negatívan befolyásolja az összes munka eredményét.
 2. A telepítés előtt nagyon pontos számításra van szükség a szükséges szögek számával és a szükséges alátámasztásokkal, valamint a felület jelölésével.
 3. Meg kell kezdeni a munkát a szoba legszembetűnőbb sarkából, hogy a kiálló rész a legpontosabb legyen.
 4. Nem szükséges kiválasztani a sarkokat, hogy megfeleljen a bélésnek. Néha ellentétes vagy sokoldalú megoldások teszik nagyon érdekes, hogy legyőzze a klasszikus belső tér.

A csempe sarkok felszereléséhez lásd a következő videót.

Belső sarkok csempékhez: típusok és felhasználások

A fürdőszoba és az egészségügyi berendezések díszítésére használt legfonto- sabb befejező anyag a kerámia csempe. A megjelenés teljességének és az esztétikumnak a szobába való betöltése érdekében a szakemberek speciális sarokokat kezdtek használni a csempe anyaghoz a fürdőszobában.

Az ilyen eszközök fő feladata az összes meglévő hiba maszkolása, amely a burkolólapokon megjelenik, valamint a sarkok védelme a mechanikai hatásoktól és a gombák megjelenésétől.

Hol alkalmazandók?

A legtöbb szakember a csempékhez műanyag sarkokat használ, a csempe éleinek 45 fokos szögben történő csiszolásával. Ez csak egy ilyen eljárás igényel szakértelmet és felelősséget. Jobb, ha nem alkalmazzuk ezt a módszert, ha a szembenézési folyamatot függetlenül végzi olyan személy, aki nem rendelkezik ilyen munkákkal. Ebben az esetben az önbehelyezésnél jobb megtalálni a csempe anyagának sarkait, amelyeket "elrendezéseknek" neveznek.

Az ilyen elemek nélkülözhetetlenek lehetnek a lépcsőzetek, a fürdőszoba külső sarkai és a konyharuhák alatt. Általában ezt a műanyag elrendezést használják, amelyet széles választékban árulnak el a színek és formák.

Külső elrendezés

A legelterjedtebb csempe sarkot külső elrendezésnek tekintik. Ez a termék a szoba külső sarkainak dekorációjára szolgál. Tüntesse fel a külső méreteket a kerámia burkolólap vastagsága szerint. A leggyakoribb a 11, 9 és 7 mm sarok. A termékek jellemző hosszúsága 2,5 m.

Egyrészt az elrendezésnek van egy hornya, amelyben a csempeanyag van telepítve. Az elrendezés másik oldala díszítő felületű, a külső sarkok teljességét és esztétikáját adja.

Miért van szükségünk kanyarokra csempékre a fürdőszoba javításában?

Nehéz elképzelni a modern korrekciót, amelyben a cserép nem került felhasználásra. A fürdőszoba területe, még akkor is, ha kicsi, zuhanyzóval vagy teljes fürdőszobával rendelkezik, valószínűleg nem képes teljes mértékben működni minőségileg lefektetett burkolat nélkül. A csempe sarokai egyedivé teszik a szobát.

A megfelelően megtervezett csempe - nem könnyű feladat, általában a szakemberek szolgáltatásait használják, de egy kis építési készség és egy nagy vágy jelenléte is megkönnyíti ezt a feladatot.

Nem mindig függ a mester készségétől vagy a csempe minőségétől; Ebben az esetben ezek további anyagok, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy nagy megjelenést és további garanciákat nyújtsanak a javításra. Érdemes megfontolni, hogy néha még egy apró részlet jelenléte a sarkokban a fürdőszobában jelentősen befolyásolhatja a szoba belsejét.

Olyan sarkok kérdése lesz, amelyeket akkor használnak, amikor a csempe a fürdőszobában van. Egy ilyen profilra van szükség az esztétikus és kiváló minőségű dokkolólapokhoz a külső és a belső sarkoknál. Természetesen vannak más módok a csempe összekapcsolására a külső sarkokban (a csempe 45 fokos szögben, a szokásos dokkolás és fugázás), de nem annyira hatékonyak és gyönyörűek.

A lapok sarkainak típusa: külső és belső

6 ok arra, hogy sarkokat használjunk csempék gyártásakor

 1. Leegyszerűsíti a csempeburkolás folyamatát a sarkoknál, mivel ilyen tartozékok használata esetén nem szükséges minden egyes lapkát a sarokövezetben lévő ízületekhez vágni.
 2. A csempe külső és belső sarkokon történő összekapcsolása a vastagságának csökkenésével jár, mivel minden egyes lapkát 45 fokosra kell vágni (mint a fotón). Ez hátrányosan befolyásolja az ilyen termékek élettartamát a jövőben, mivel a széleken
  a csempe kicsit vastag lesz.
 3. A kivágott csempe a külső saroknál nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek számára is lehetnek horzsolások. Ha figyelembe vesszük, hogy a padló a fürdőszobában csúszós lehet a magas páratartalom miatt, a kockázatok még mindig nőnek, mert még egy kis felügyelet is elegendő, és könnyen megsérülhet. Külső sark, PVC profilral részben eltávolítva ezt a problémát.
 4. Amikor a profilot a fürdőszobába telepíti, a burkolat vízszigetelő tulajdonságai jelentősen megnövekednek, mivel a nedvesség nem lép be a csempék között, és nem jelenik meg csiszolt, gomba, penész.
 5. A fal erőssége nő, mert a sarok a csempecsatornák közötti kapcsolat.
 6. Az ilyen erősítő és díszítőelemek használatával a fürdőszoba esztétikai kialakítása előnyös.

A sarokelemek típusai

A fal és a kád vagy a zuhany közötti ízületek díszítésére öntapadó taposót használnak, amely védi a varratokat a penésztől és a penész is.

A sarokbevonat belső és külső. A belső sarkok homorú alakúak, a belső sarkok tisztán illeszkednek. Ez a készülék tökéletesen véd a penész, penész, agresszív mosószerek ellen.

Fontos: amikor egy csempe sarkát választja, melynek eltérései vannak a színekkel (például a felső rész egy része könnyű, az alsó rész kissé sötétebb), ne kezdjen el a fal színétől. A semleges színű vagy fémes színű tartozékok sokkal esztétikusabbnak tűnnek.

A külső sarkok a felületen lévő szögletes kiálló rész további megbízhatósága, esztétikája. Ami az anyagot illeti, a sarok lehet műanyag (PVC), fém, kerámia. A fogyasztó pontosan úgy választja ki a típust, amely alkalmas a javítás e szakaszában.

Tipp: válasszon egy sarkot, mind műanyagból, mind kerámiából, kicsit vastagabb, mint a cserép. A különbségnek 2-3 mm-nek kell lennie. Ha a különbség túl kicsi, a csempe nem fog tudni belépni a sarokba.

A külső sarok rögzítése

A külső sarokszerkezetek tartozékainak beszereléséhez az alábbi sorrendet kell betartani:

 1. Vágja le a külső profil kívánt hosszúságát a fürdőszobában, és csatlakoztassa a fal sarkához (ideiglenesen).
 2. Helyezze a csempeit a két oldalán lévő hornyokba, próbálja meg, tegye be a jeleket, és tegye félre mindent.
 3. Ragassza fel a ragasztót a sarok területére, tegyen rá egy profilt, kövesse a címkét.
 4. A ragasztót öntsük fel és terítsük egy csiszolt simítóval, helyezzük be a sarokba, majd a profillal a falhoz nyomjuk.
 5. A második csempe (a sarok másik oldalán) ugyanezt tegye.
 6. Tisztítsa meg az oldat külső felületét, törölje le a burkolólapokat.
 7. Erősítse meg mind a helyezett csempeit saroknyal, legyen az legalább műanyag, fém vagy kerámia, maszkolószalaggal (amíg a ragasztó meg nem szárad). Körülbelül egy napig tart.

Belső profil telepítése

Annak érdekében, hogy szépen gondoskodjon a belső sarkában a fürdőszoba, használja a belső sarokban. A kiváló minőségű telepítéshez a következő sorrendben járjon el:

 1. Vásároljon olyan profilt, amely nagyobb, mint a csempe vastagsága.
 2. Mozogjon a csempézés folyamatában a belső sarok felé.
 3. Ragassza fel a ragasztót a csempere, amelyet a sarokövezetben a másikba fognak.
 4. Fedje le a falat a megfelelő mennyiségű ragasztóval, telepítsen egy belső profilt.
 5. Helyezze a csempe a horonyba, ragassza be, és tartsa fenn a távolságot az előzőtől, húzza le a varrást egy épület kereszttel.
 6. Analógia útján járjon csempével a belső sarok másik oldalán.
 7. Végezze el az előírt számú sor lefektetését. Díszítse a felső sorot egy befejező profildal (ha szükséges).
 8. Egy nappal később a varratokat dekoratív habarccsal dolgozzák fel.

Bármelyik sarkot választja: PVC, kerámia, fém - egyébként, képes lesz arra, hogy a fürdő belsejében a drága, minőségi javítások érzését juttassa el.

A csempe belső sarkai: típusok és beépítés

Az összes olyan tevékenység közül, amelynek végrehajtása megköveteli a fürdőszoba javítását, a csempe elhelyezése fontos helyet foglal el. Különös figyelmet kell fordítani a belső sarkok (más néven díszlécek és elrendezések) elhelyezésére, amelyek a kifogástalan megjelenést és a teljesítmény növelését szolgálják. Az ilyen termékek mindegyikének sok a tagadhatatlan előnye.

Különlegességek

A gyakorlat azt mutatja, hogy sok szakértő sarkok nélkül a csempe, előnyben részesítve őket az eljárás során csiszolják a széleit egy csempe 45 fokos szögben. Meg kell jegyezni, hogy ennek a döntésnek előnyei vannak, de egy ilyen eseménynek a megfelelő tapasztalat nélküli személy általi végrehajtása nem lehetséges. Tekintettel erre a körülményre, ésszerű, hogy a nem szakemberek olyan bevonatokra támaszkodjanak, amelyek összeállítása nem különösebben bonyolult.

A belső elrendezések telepítése a szomszédos felületek közötti csatlakozásokon történik. A külső saroktól eltérően az ilyen termékek nem hordoznak komoly funkcionális terhelést, ezért sokkal ritkábban használják őket. Leggyakrabban a belső burkolatokat olyan helyzetekben használják, amelyek egy adott tervezési elképzelést követnek. Organikusan kiegészítik a helyiség belsejét, és a lehető legelőnyösebbé teszi a felfogását.

Ami a kerámia burkolólapok belső sarkainak kialakítását illeti, a következő elemeket biztosítja:

 • puzzle a csempe;
 • perforált perem a ragasztó ragasztására a csempe számára;
 • az első rész, amelynek fő funkciója dekoratív.

Az ilyen termékek szabványszélessége 10 mm, és a hosszt a lakó tulajdonosa a feladatnak megfelelően (általában ez a mutató nem haladja meg a 250 cm-t).

Előnyök és hátrányok

Számos oka van annak, hogy a belső burkolatok teljesen indokoltak.

Ha kiemeljük az ilyen profilok legjelentősebb előnyeit, azok listája az alábbiak szerint fog kinézni:

 • az ízületek felületének egyenletességének biztosítása;
 • a csempe pontatlan vágásából eredő hibák túlnyomó többségének hatékony maszkolása;
 • növelje a bevont felületek szilárdságát;
 • a lefektetési folyamat jelentős leegyszerűsítése, mivel nincs szükség a csempeburkolásra;
 • növeli a csempe ellenállását a nedvességre;
 • az ízületek legjobb megjelenését elérve, elrendezés dekoratív fajtái segítségével.

Ezenkívül a belső sarkok behelyezése kevesebb időt igényel, mint az ízületek elrendezése a csempeélek csiszolásával. A bemutatott termékek profikról beszélve érdemes megemlíteni hátrányait.

Ezek a csempe burkolatának típusától függően:

 • a kerámiából készült viszonylag magas költségek;
 • a sárga megjelenése fehér műanyag profilokon egy bizonyos idő elteltével (ezért kívánatos a fekete vagy színes belső sarkokra támaszkodni);
 • a krómozott felületek fokozatos megsemmisítése a szokásos mechanikai igénybevétel miatt.

Amint látja, a csempe belső elrendezésének előnyei sokkal nagyobbak, mint a hátrányok, ami biztosítja magas és folyamatosan növekvő népszerűségét.

faj

A csempe belső sarkai alapanyagától függően a következő típusú termékek találhatók:

műanyag

Az ilyen elrendezések polivinil-kloridból (PVC) készülnek, amely az egyik legismertebb a polimerek gyártásában. Ezek a profilok képesek "büszkélkedni" számos színválasztékkal, valamint könnyedséggel, rugalmassággal és nedvességállósággal szemben. Ezenkívül a PVC sarkai ragaszthatók a szilikon tömítőanyaghoz a csempeborítás után, amit kis tömegük magyaráz.

kerámiai

A megfontolt díszítés a legrangosabbnak tekinthető. Ez olyan minták jelenlétének tudható be, amelyek megismétlik a mintát a csempe felületén, vagy szervesen összekapcsolják. Az ilyen termékek használata a bélést a leglátványosabb megjelenés teszi lehetővé, így a fürdőszobában valóban díszíti.

fém

Ezeknek az elrendezéseknek a fő megkülönböztető jellemzői - megbízhatóság és lenyűgöző kopásállóság. Az ilyen sarkok anyaga rozsdamentes acél, és dekoratív bevonatot lehet alkalmazni az elülső oldalon. A probléma megoldásához nikkelt vagy krómot használnak.

Különösen népszerű alumínium belső sarkok. Először is fontosak azok az esetek, amikor a kerámiák árnyalatát összekapcsolják a közös területen. Az alumíniumból származó termékekkel ellentétben, amelyeknek semleges színe az esetek abszolút többségében megfelelő, az ilyen sarkok PVC színű bevonattal történő elrendezése nem tekinthető optimális megoldásnak. Ezenkívül ezek az elrendezések tökéletesen illeszkednek a fürdőszoba más fémelemeihez - például a zuhany részleteivel.

Azt is hozzá kell tennünk, hogy a csempe belső sarkai eltérőek a telepítés módjában, amelyek alapján vízszintesek vagy függőlegesek lehetnek. A szegélyezés másik fontos jellemzője azok mérete, amelyek fő számozása 6-tól 12-ig számszerű értékeket ad. Ez utóbbiakat milliméterben mérik, és jelzik a vastagságot, amelyet az elrendezés alapjától a széléig terjedő távolság határozza meg.

Kiválasztási szabályok

Mielőtt belső megvilágítást vásárolna, a helyiség tulajdonosa köteles figyelni az általa érdekes termékek gyártójára, amelynek termékeinek meg kell felelniük a minőségi és biztonsági követelményeknek. Ellenkező esetben a javítás eredménye nem kielégítő a szerzett elrendezések rövid élettartama miatt. A szakértők által ajánlott egyik legjobb megoldás az akril bevonatú belső sarkok, amelyek nemcsak látványos ragyogással "büszkélkedhetnek", hanem kiváló kopásállósággal is rendelkeznek.

Ami a belső sarkok vastagságát illeti, azt a felhasznált csempe vastagságának figyelembevételével határozzák meg. Abban az esetben, ha ez utóbbi 9 mm, akkor a 10-es szegélyt kell választani (amely 1 mm-nél vastagabb a kerámia lapoknál) és így tovább. A megvásárolt termékek teljes hosszának kiszámítása szintén nem bonyolult: elegendő az összes felszerelt ízület hosszát felvenni. A megfelelő mennyiségű díszítés megvásárlása esetén egy darabot kell vásárolnia annak érdekében, hogy kompenzálja az anyagfogyasztást a vágási folyamatban.

Melyek a sarkok a csempékhez és mit használjak fel?

A burkolóanyag nem ugyanazt a kerámiát használja. A kész megjelenés és a működési megbízhatóság egyéb anyagoktól is függ. A csempe sarkai (ezeket csempéknek is nevezik) - egyikük. Maszkolják a hibákat, díszítik a sarkokat, és megvédik a csempe forgácsolását, gombáját és penészgombáját.

Zausovka hog 45 fok alatt. A csempe egyenetlen síkkal van ellátva, így ebben az esetben lehetetlen az elrendezést használni.

A csempe sarka mindenféle árnyalatban és különböző formában jön. Amikor szembenéz, lehet, hogy külső profilra van szüksége a csempe, a belső és a lépcső számára. Vegye figyelembe az egyes lehetőségeket.

Bal - belső sarok, jobb - külső.

Gyors cikk navigáció

Kültéri sarkok

A legnépszerűbb típus. Használjon külső sarkokat. Az értékesítés során alapvetően 7, 9, 11 mm méretűek (2,5 m hosszúak). Az egyik oldalon a csempék hornya, a másik a lemezek díszítésének és védelmének a hatása és a forgács. A rejtett rész perforált a csempék és a kerámiák elrendezésének jobb tapadása érdekében. Díszítő elemek gyártása:

 • műanyagból;
 • alumínium;
 • réz és egyéb anyagok;

Az ablak bélésének vége a konyhában egy műanyag elrendezéssel.

Sarkok felszerelése

A csempék profiljai akkor vannak felszerelve, ha a külső sarok alkotó két fal egyikének készen áll. Néha a munkák befejeztével a burkolat (csempe elrendezések) maradnak. Ez előre nem látható körülmények között történik: problémák merültek fel a szállítással, a házasságot elkapta stb. Mindazonáltal ez a helyzet megköveteli a korszerű minősítést és a súlyosabb számításokat. A legkisebb pontatlanság átfedéssel vagy lemondással járhat.

A következő fal elindítása, a készenlét hátuljából, kapjon egy hornyot a csempe elrendezéshez. A terméknek meg kell egyeznie a csempe méretével. Egy kisebb formátumú csempe sarka nem illeszkedik, és egy nagyobb díszítés arra kényszerít, hogy több ragasztót használjon, és lógni fog.

Ha a csempe nem illeszkedik a sarokba, csiszolja az őrlő hátsó oldalát (3-5 cm szélétől).

A következő fal megkezdéséhez, és a csempe sarka nem feltérképezett, ragasztóval vagy csemperagasztóval van felszerelve. A perforált oldalnak párhuzamosan kell elhelyezkednie a csempe mellett, hogy a merőleges kerámiák szorosan és egyenletesen feküdjenek. Az ízületeket ragasztóanyaggal kell tölteni, a funkcionális jelentéstől megfosztva. Ha nem rendelkeznek a tervezett szemmel, jobb időt tölteni a felesleges keverék összepréselésénél, mint hogy elfogadja a vízszintet.
A videó megmutatja a telepítési elrendezést egy nehéz hely - lejtők kettős külső szöggel:
http://www.youtube.com/watch?v=b-9JPxPx2ks

Sarkok vágása

Ha a mennyezet felfüggesztésre kerül és a csempere esik, vágja el a burkolat alatt lévő elrendezéseket, ne hagyja magát, vagy másoknak, akiknek szüksége van a folytatásra.
Egy külön megbeszélés megérdemli a burkolat felszerelését az ajtó és az ablak nyílása (vagy hasonló helyzetekben) területén. A merőleges elemek elhelyezéséhez 45 fokos szögben kell vágni az éleket. Tegye nagyon óvatosan, különben hiányosak vagy profilok lesznek a burkolólapon, és egyáltalán nem fekszenek kanyarok vagy pajeszek nélkül.

45 fokos vágás a 3 sarkon.

Corner javítás

Előfordul, hogy a csempe elrendezése megszűnt, és talán a kerámia burkolólap profilja megsérült. Ilyen esetekben szükség van javításra, de hogyan kell eltávolítani a berendezést, és még inkább, telepíteni egy új? Ez egy szomorú, de működőképes:

 • óvatosan, hogy ne sérüljön a csempe, vágja le a csempe régi külső sarkát;
 • készítsen újat;
 • vágja le a kárpit hátsó részét;
 • ha szükséges, a profil alatti területet úgy szintre helyezze, hogy megérinti a csempék alatt lévő helyet;
 • ragasztót folyékony körmökkel vagy szilikonnal;

Belső sarkok

A külsőektől eltérően ezek nem túl gyakoriak. A külsõ sarkok elrendezéséhez be kell vágni a csempe vagy díszíteni profillal. A belső nem szükséges, mert nélküle a belső tér nem szenved. Mégis, az emberek egy bizonyos hányada együttérzést tanúsít számukra, ezért tekintsük őket.

Ezek egy kissé bonyolultabb konstrukciót jelentenek, amely a következőkből áll:

 • barázda;
 • perforált borda;
 • homorú homlokrész;

Az előző esethez hasonlóan szerelje fel az elrendezést a csempe alatt, feltárva az egyik falat. Valójában könnyebb vágni a hátsó részt, és ragasztani a sarkokat szilikonnal. Ez megkönnyíti a telepítési folyamatot:

 • ragasztó könnyebb;
 • a bélés végén a munkák elvégezhetők;

Mindkét típusú sarkok használatával, a fugázás előtt meg kell tisztítani a ragasztók közötti profilokat és burkolólapokat. Ha a profil műanyag, ügyeljen arra, hogy ne karcolja meg vagy vágja le a réteget.
A belső sarkok változatai:

Lépj be sarokba

Alumínium sarok a lépcsőn.

 • rendes - a falhoz hasonlóan;
 • overhead;

Az első nem hordoz több funkciót, hanem dekoratív célokat szolgál. Azonban használatuk aláássa a szerkezet szilárdságát, a felszállók fél centiméter távolságra vannak a burkolólemezektől. Egyrészt a burkolólapok elrendezése biztosít némi védelmet az ízületek számára, viszont ennek következtében a lépcsők élettartamának csökkenéséhez vezetnek. Lehetővé teszik a víz felhalmozódásának lehetőségét, amely a hőmérsékleti ingadozások következtében fokozatosan elpusztítja a lépcsők épségét.

Gumisugárral ellátott padot használnak a lépcsőfokokkal szemben, hogy megakadályozzák a csúszást.

A lépcsőkön történő felszereléskor fémes anyagokról beszélünk, nincs műanyag.

Más sarkok

Profilok szükségesek a párkányok és az eltérő anyagok ízületeinek kialakításakor. Számos változat létezik, rendszerint mechanikusan vannak szerelve - kötőelemek segítségével. A berendezés a csempe éleihez van csatlakoztatva, ezért ügyeljen arra, hogy elkerülje a cserép felosztását.

Néha csempe elrendezésre van szükség, amikor alacsony, kanyargós lépcsõt állítunk fel. Ilyen esetekben sarkok vannak egy lapos munkadarabbal és egy fésű hátoldalával, amely lehetővé teszi a profil gördülékeny hajlítását. Fontos, hogy ne sérüljön a "fájdalommentes" kanyar határa.

Megfontoltuk a csempe sarkainak lehetőségeit. A kollektív mezőgazdasági megjelenés ellenére még mindig nem szabad elhagyni őket traumatikus helyeken és olcsó javításokban.

A sötétítőtípusok a fürdőszobában lévő csempékhez és azok beépítéséhez

Napjainkban, amikor egy lakás vagy ház fürdőszobájában javításokat végeznek, ritkán történik csempék használata. A fürdőszobában lévő csempe sarkai pedig lehetővé teszik az ideális eredmény elérését. A csempe nemcsak a falra, hanem a padlóra is el van helyezve. Nem csak szép és kényelmes, hanem viszonylag olcsó is. A fürdőszoba és a konyhában lévő csempék is hosszú ideig tarthatnak, különösen, ha a felszerelést magasan képzett kézművesek végzik.

1 A fürdőszobák sarkai típusai

Ami az otthoni szakembereket illeti, ők maguk a csempe a fürdőszobában, mint általában, nem okoznak sok nehézséget. Azonban, amikor a külső és a belső szögekről van szó, sokan jelentős akadályokba ütköznek. A mester tapasztalatlansága zsákutcába vezethet, bár valójában a probléma megoldása több mint egyszerű.

A javítás folyamán hosszabb ideig speciális elemeket használtak, amelyek segítségével gyorsan megoldható a komplex bevonatok, köztük a burkolólapok csatlakozásával kapcsolatos probléma. Itt kell használni a sarokban a csempe, amelyek nagyon kényelmes és könnyen használható.

A csempe sarkai lényegében hosszú részekből állnak, amellyel még az ízületeket is meg lehet kapni. Ezenkívül lehetőséget nyújtanak arra, hogy megszabaduljanak az anyag néhány hibájából, vagyis a csempe vagy a műanyag felől, amelyek a vágás során keletkezhetnek. A sarkok hossza általában 250 cm, ezek az építőelemek a bevonatot készítik, és a szoba elegánsabbá válik.

Javasoljuk, hogy olvassa el

Attól függően, hogy melyik sarokba kívánja használni az elemet, egy vagy másik típust kell használni. Például a külső csomópontnál a csempe sarkai gyakran mechanikai igénybevételnek vannak kitéve. Ehhez meg kell erősíteni őket. A sarkok nagyobb szilárdságával és ellenállásával a csempe jobban elviselheti a keletkező terheléseket, amelyek elkerülhetetlenek a fürdőszobában. Ezen kívül az ízületek, zárt sarkok, tovább tart, sokkal biztonságosabbak lesznek. Ez különösen igaz a házban élő gyermekekre. A kerámia részek veszélyes végein védettek lesznek.

Bizonyos esetekben a sarkok speciális neve - a trima. Az ilyen elemek ilyen neve megtalálható egyes vállalatok termékleírásában.

És mégis, a névtől függetlenül, a fürdőszoba sarkai kétféleképpen oszthatók meg: műanyag és fém. A belső és külső ízületeken is számos különböző lehetőség van. A vízszintes és a függőleges szereléshez képest enyhe különbség van a kárpitozásban.

2 Hogyan válasszuk ki a fürdőszoba berendezését?

Válassza ki a csempe sarkát, a csempe vastagsága alapján. A boltokban 6-12 szobás épületek találhatók. Ezzel a kijelöléssel megtudhatja, hogy mi a távolság a sarok szélétől az alapig.

A szakemberek javasolják, hogy ilyen méretű csempe sarkokat válasszanak, hogy a burkolat 1 mm-rel nagyobb, mint a csempe vastagsága. Például ha egy fürdőszobát 8 mm-es csempe burkolattal lát el, akkor az ízületek kezelésére érdemes 9 mm-es sarokprofilt vásárolni, azaz 9 mm-es méretben.

Mielőtt elkezdené a raktárkészletet a vasalódeszkához, alaposan kiszámolja, hogy mennyi és milyen típusú elemekre van szüksége további munkához. Amint korábban említettük, a burkolat úgy van megválasztva, hogy a profil egy milliméterrel nagyobb, mint a csempe vastagsága. Ha a munkát különböző méretű csempékkel végzik, érdemes ezt figyelembe venni sarkok megvásárlásakor.

A profilok számát a termék méretének és a feldolgozni kívánt külső és belső kötések hosszának összege alapján kell kiszámítani.

3 A funkciók sarkokkal működnek

Először meg kell kitalálnod, mi lesz a mennyezet a fürdőszobában. Ha felfüggesztett vagy gipszkarton verzióról beszélünk, menthetjük a lapkán. Ebben az esetben a sarkokat fel kell szerelni arra a jelre, ahol a mennyezet széle lesz.

Leggyakrabban a csempézett sarkok behelyezésekor a kárpitozási elemeket kell megtenni. Ez határozottan érdemes megfontolni és befejezni a munkát. A hosszt egyértelműen kiszámítani kell.

Meg kell jegyeznünk, hogy most a szaküzletekben sok a különböző díszítőelemek, amelyeket széles színválasztékban kínálnak. Nagyon kényelmes, ha színes lapokat használ. Mielőtt fürdőszobába vásárolna sarkokat, vegyen részt veled a csempével. Ez segít pontosabban meghatározni a színt. A szakértők előre tudják, hogy szükség van-e sarokprofillal a fürdőszoba javítása során, így megvásárolják őket a csempékkel együtt.

4 A sarkok felszerelése

A varázslók még mindig nem tudnak megegyezni abban, hogy mit kell tenni először - a csempe vagy a sarkok elhelyezése céljából. Fele azoknak, akik javításokat végeznek, megpróbálják hozzákötözni a kárpitokat, állítsák be őket a szintre, figyelembe véve a vízszintes helyzetet és a függőlegességet. Ezután elkezdik a csempe beágyazása és a csempe összekapcsolt részeinek levágása.

A második lehetőség a falon lévő falak burkolását jelenti. És már a tetején a bevonat sarkok vannak szerelve. Ez a módszer egyszerűbbnek tekinthető, de itt ne felejtsük el, hogy gondosan ellenőrizzük a kárpitozás helyességét. És mégis jobb és tidebb bevonat érhető el a sarok rögzítésével.

A szakértők különösen óvatosan javasolják a csempézett sarkok ízületeinek jelölését és vágását, hogy azok a nehéz sarkokban jól illeszkedjenek. A munka ezen része minősége határozza meg a fürdőszobában felújított teljes benyomást.

A 45 ° -os szögek jelöléséhez érdemes egyetemes vagy közönséges hallgató háromszöget használni. Nem lenne felesleges felidézni a geometria alapjait a pontosabb számításoknál. Csempével végzett munka során rendszeres időközönként ellenőrizni kell, hogy a vágási helyzet nem veszett-e el, és ha szükséges, időben kiigazítja. Csak a megfelelő megközelítéssel érheti el a befejezett csempézés tökéletes minőségét.

Miután befejeződött a fő feladat, érdemes várni, hogy a csemperagasztó teljesen megszáradjon. Általánosságban egy napra van szükség a folyamat befejezéséhez. Továbbá érdemes megnézni, hogy vannak-e hibák. Könnyen eltávolíthatók csempékkel.

5 A műanyag és a fém bevonat előnye

Az épületboltokban műanyag vagy fém sarokprofilok állnak rendelkezésre. Sokan elvesztek, amikor kiválasztják ezeket az elemeket, bár a különbségük nem különösebben nagy.

Természetesen a fém sarkok kicsit hosszabb ideig tartanak, de műanyag társaik ebben a kérdésben nem kevésbé rosszak. A fém további előnye érdekes színtartomány. Ha a fürdőszoba kialakítása megfelelő, akkor egy krómozott vagy aranyozott felületű profilt vásárolhat. Az ilyen lehetőségek jelentősen díszítik a szobát.

Ami a műanyagot illeti, sokkal könnyebb vele dolgozni. Könnyen vágható egyszerű háztartási eszközökkel. Nem szeszélyes és könnyen alkalmazható még a nem szakemberek számára is. A műanyag profilszalagot általában 250 cm hosszúságban értékesítik, ilyen típusú sarkok PVC-ből készülnek, amely a fürdőszobában használható legalkalmasabb megoldásnak számít, mivel ez az anyag abszolút sem fél a gombáktól, sem a penésztől. A műanyag további előnye az alacsony költség.

Anyagok sarkának behelyezésekor nem aggódhat, hogy a víz a csempe alá kerül, a burkolatok megbízhatóan tömítik az ízületeket, és vonzóbbá teszik a szobát.

A csempe alatt lévő fürdőszoba profilszöge az, hogy első pillantásra jelentéktelen, de valójában egy nagyon fontos részlet, amely a lakás bérlőit a javítás utáni sok negatív következmény miatt megmentheti.

A fürdőszobához, a gyártás anyagához, a választáshoz és a beszereléshez szükséges tippek és típusok

A fürdőszobában lévő csempék sarkai úgy vannak kialakítva, hogy megoldják a különböző felületek összekapcsolódásának problémáját, amelyek jelentős mennyiségben találhatók a csövek, méterek, szelepek és egyéb egészségügyi berendezések elrejtésére szolgáló díszdobozok építésének köszönhetően. Végtére is, nem mindig lehet sikeresen és ügyesen ráhúzni a kivágott csempeit a sarkon.

A használat előnyei

A fürdő sarokban számos előnye van:

 1. A csempe vágásakor maszkolja a rendellenességeket és a forgácsokat. Néhány csempéket rosszul vágnak a megnövekedett keménység miatt, és gyakran elég nehéz a jó vágás. A sarok (kárpitozás) használata lehetővé teszi, hogy gondosan megszervezze a kötést, sima és sima lesz.
 2. A csempék vízszigeteléséhez és a nedvesség behatolásának megakadályozásához bevágásokra van szükség. Növelik a bevonat élettartamát, és védelmet is nyújtanak, mivel nem teszik lehetővé a penész és gomba kialakulását.
 3. A sarok szükségességét a csempézett szövet működésének biztonsága garantálja. Segít megelőzni a vágások és sérülések miatt a rendkívül éles mozgások vagy csúszik a nedves padló. A pontatlanul vágott végek, amelyek csiszolt és éles fogazásúak, némi egészségügyi kockázatot jelentenek.
 4. A fürdőszobák sarkai lehetővé teszik komplex térbeli felületek kialakítását. Néha lehetetlen kerámiák vágása 45 ° -os szögben. A szegélyezéssel elkerülhető a vágás.
 5. Amikor a burkolólapok burkolását a fürdőszobában létrehozzák, egy teljes és harmonikus kialakítás jön létre. A sarok nem a bevonat tónusában készíthető, hanem olyan kontrasztos színnel, amely szép és lenyűgöző.

A fürdőszobához illő területek típusai és típusai

A csempéknek több sarokkategóriája van. Tervezés szerint a külső és belső burkolat.

A külső sarok konvex alakú termék, amelyet a külső sarkok elrendezésére használnak a síkok ízületében. Egyrészt van egy csatornahorony, másrészt dekoratív és védő kerekítés. A horonyban az egyenetlen csúnya vágást elrejtheti éles és traumás fogásokkal. A csempe külső műanyag sarkai legelterjedtebbek.

A fürdőszobában lévő csempe belső sarka konkáv profillal rendelkezik, és összeköti a belső ízületeket. Nem túl gyakran használják, mert nélküle teheti. Gyakran alkalmazzák a csempe szomszédos helyiségeiben a fürdőkádban. A burkolólapok belső burkolatainak és szegélyeinek elkészítéséhez csempékkel rendelhetők. A fürdőszoba kerámia sarka a legtermészetesebb és harmonikusabb.

A szilikon-trimmereket csodálóik is megtalálják, amelyek lehetővé teszik a vízvezeték szerelvények és a bélés közötti rés gyors és megbízható lezárását. A belső burkolat használata biztosítja a kapcsolat szorosságát, megakadályozza a nedvesség kialakulását, és megakadályozza a gombás kolóniák és a penész fejlődését. Kényelmes öntapadó sarkok a fürdőszobában, ugyanabból a célból. Rendkívül egyszerűek és gyorsak a telepítéshez, és nem igénylik a ragasztó használatát.

Gyakorlati célokra a sarokcsuklók dekoratívak és funkcionálisak. Az első típus tisztán esztétikai célokat szolgál, és egyszerűen díszíti a fürdőszoba belsejét. Ez egy ellentétes színű lehet, és a dekor minden elemét fel lehet használni. A második típusú smink fontos funkcionális szerepet játszik a szerkezet megerősítésében, és fizikai aktivitással is járhat. Ez különösen fontos nehéz és vastag burkolatok, például gránit használata esetén.

Gyártási anyag

Az építési piacokon és az eladásra szánt üzletekben sarkok vannak a fürdőszoba különböző anyagaiból:

 • Alumínium. Univerzális bevonat. A fémből készült kelmék könnyűek, tartósak, tartósak és ellenállnak a korróziónak. A viszonylag semleges szín lehetővé teszi a különböző stílusok és különböző színes megoldások kombinálását. Az alumínium jól illeszkedik más fémszerkezetekhez (zuhany, szárító, stb.) És vízvezeték szerelvényekkel.
 • Műanyag vagy PVC. Nem olyan tartós, mint az alumínium, de nedvességálló és könnyen használható anyag. Alacsony súlya és jó rugalmassága lehetővé teszi, hogy a javítás különböző szakaszaiban (mind a csempeelrendezés előtt, mind azt követően) telepíthető legyen, és lehetővé teszi a ragasztást egy egyszerű egészségügyi betéttel. A fürdőszobában lévő műanyag sarok elengedhetetlen a zuhany felszereléséhez. A különböző színekben nincs egyenlő.
 • Rozsdamentes acél és más ötvözetek. A szegélyeket vastag és nehéz csempékhez használják, amelyek nagyobb szilárdságot és merevséget eredményeznek. Az ilyen sarok kanyarolása problémás, ezért szigorú követelmények vannak a falazat minőségére és egyenletességére. Gyakrabban rozsdamentes acélból vagy sárgarézből arany, króm, ezüst, stb. Díszítőelemekkel díszíthető.
 • Fazekas. Ezt a sarokelemet szinte minden kerámiatermék gyűjteménye számára kínálják, és mintázatú. Funkcionálisan úgy tervezték, hogy ugyanazokat a feladatokat hajtsák végre, mint a másik berendezés, de sokkal harmonikusabb és esztétikusabbnak tűnik. Sokkal drágább áron. A fürdőszoba és a fal közötti szerelés esetén a legjobb megoldás, mert a csempézett burkolat színének és mintázatának megfelelően készült.

Tippek a választáshoz

Helyesen választani egy sarok a fürdő segít néhány egyszerű tipp:

 1. Figyelembe kell venni a csempe vastagságát. A boltokban 6-12 mm méretű sarokelemek találhatók. A szakemberek javasolják, hogy a műanyag és a fém burkolatot 1 mm-rel nagyobbítsák fel, mint a cserépvastagság. A kerámia méretének meg kell egyeznie a csempével.
 2. Tervezési jellemzők. A külső sarkok háromféle típusra oszthatók: puha, félig merev és kemény. Az építészeti összetettség összetettségétől függően megfelelő nézetet választanak ki. A szilikonszegélyekkel ellátott műanyag burkolat a puha sarkok közé tartozik, jól hajlik, könnyen vágható, hajlított és dombornyomott felületekhez. A színtartomány rendkívül kiterjedt. A félmerev részek PVC-ből készülnek, kissé hajlítva. A fém sarokelemek merevek és egyenesen egyenes vonalakat képeznek.
 3. Javasoljuk, hogy vegyen egy csempe mintát magával a boltba, hogy pontosan illeszkedjen a színhez.
 4. A csempe belső és külső csuklóinak hosszát előzetesen meg kell mérni. Szükséges olyan termékek beszerzése, amelyeknek egy bizonyos állománya van, így nem szükséges összetett minták, amelyek rendkívül csúnyáknak tűnnek.

Hogyan kell telepíteni?

A csempe padlóján lévő fürdőszobában lévő sarok kétféle módon van felszerelve:

 • minden sarokelem csatlakoztatva van a falazás megkezdése előtt;
 • A burkolólapokat a munkák során kell elhelyezni, amikor csempét készítenek.

Az első kiviteli alaknál először végezze el a helyiség pontos mérését, és gondosan jegyezze fel az összes felületet. A sarkok csavarokkal vannak rögzítve, amelyek műanyag dugókba vannak csavarozva. Úgy gondolják, hogy legalább 1 m profilhoz legalább 3 tartószerkezet szükséges. Óvatosan állítsa be a függőlegességet és a vízszintes szögelemeket. Ezután folytassa a kőműves munkát.

A második esetben a sarkot akkor állítjuk be, ha a csuklós fal teljesen csempézett. Az utolsó függőleges sor csempék rajta ugyanabban az időben pontosan a szélén. A műanyag és fém burkolat felszerelése az alábbi technológiák szerint történik:

 1. a szögprofilot a kívánt méretre vágják és vágják;
 2. egy ragasztóréteget helyeznek a falra körülbelül az elem szélessége mentén;
 3. a perforált oldalt a ragasztóréteg falára kell helyezni a bélelt csempe szélénél;
 4. elem szorosan nyomja a falfelületet.

Miután a habarcs be van állítva, egy másik falat burkolólapokkal lehet elhelyezni. A csempe ragasztóval van bevonva és a sarok hornyába helyezve. A munkát nagyon óvatosan végezzük, nehogy elhúzzuk a sarokelemet.

Ahhoz, hogy a sarokba a fürdőt behelyezzük, speciális kerámia szegélyt vagy belső profilt kell használni. A munkák sorrendje a következő:

 • a matrica helyén lévő munkaterületet alaposan megtisztítják és zsírtalanítják;
 • a nyílásokat szaniter szilikon tömítőanyaggal óvatosan lezárják;
 • a fürdőkád maszkoló szalag szélén a károsodás elkerülése érdekében;
 • a profilt a kívánt méretre vágja;
 • egy ragasztóréteget helyeznek el a sarokcsík alsó részén (folyékony körmök stb.);
 • akkor a sarok szorosan nyomódik a fürdő széleihez.

Hasznos információk

A sarokelemek beszerelésekor bizonyos szabályokat kell követni:

 1. Ha fémmegmunkálással dolgozik, győződjön meg róla, hogy a profil nem hajlik. Csak egy lapos elem képes maximális minőséget biztosítani.
 2. Minden számítást előre kell készíteni. A szükségtelen alátámasztások elkerülése érdekében figyelembe kell venni a mennyezet magasságát és a jövő padló vastagságát.
 3. Javasoljuk, hogy a helyiség legfontosabb sarkából kezdjen el dolgozni, ami először is arra hívja fel a figyelmet, hogy ez a hely a lehető legszebb és rendezett legyen.

A fürdőszobában lévő sarokelemek nem csak gyakorlati funkcióval rendelkeznek, de a dekoratív oldal nem kevésbé fontos. Az ilyen kiegészítők bármilyen stílusban választhatók. A klasszikus stílusú csempe kerámia sarkának köszönhetően sikerül kiegészíteni egy szigorú és szilárd formatervezést. A műanyag szegély jobban megfelel a minimalizmusnak és a modernitásnak. A fém és alumínium elemek jól néz ki a high-tech stílusban.