Legfontosabb > Csapok

Csempe sarok

Csempe - az egyik legnépszerűbb, praktikus és olcsó alapanyag. Éppen ezért a falakon, a padlón és a mennyezeten gyakran megtalálhatók a konyhában, a fürdőszobában vagy a WC-ben. De a burkolólapoknál csak egy csempe nem képes. Annak érdekében, hogy a belső tér szép és teljes legyen, további elemeket kell használni, beleértve a sarokot is.

előnyök

A csempe sarka nem kötelező eleme a szemben, de mégis megoldja a nagyon fontos funkcionális és dekoratív feladatot.

Ahhoz, hogy teljes mértékben értékeljük a terület előnyeit, gondosan meg kell fontolni annak előnyeit:

 1. Képesség komplex geometriai felületek kialakítására. A cserép vágása 45 ° -os szögben nagyon nehéz, és néha lehetetlen. A sarok használata lehetővé teszi, hogy megoldja ezt a problémát, és teljesen vágás nélkül végezze el.
 2. A csempe rendellenességeinek és durva éleinek maszkolása. A sarok segítségével tervezett vágás tökéletesen sík és sima.
 3. Dekoratív tényező. A kontrasztos színű sarokban a kész vászon kész és tiszta megjelenést kölcsönöz.
 4. Vízszigetelő. A sarok használata ideális megoldás a nedvesség problémájáért, amely a csempe közötti ízületekbe kerül. A sarok megakadályozza a penész kialakulását és a gomba megjelenését, jelentősen növeli a bevonat élettartamát.
 5. Biztonság. A sarok használata segít megelőzni a lehetséges sérülést, amikor nedves padlóra csúszik. A csempe sarkai és végei zsetont vagy szabálytalanságot okozhatnak, ami különböző vágásokhoz vagy sérülésekhez vezethet.

Ha a design egy fürdőszobát vagy egy másik komplex stílust érintő szobát jelent, pl. Barokk, folklór, etnikai stílus, akkor egy sarok lehet a kompozíció kötelező része.

Típusok és típusok

A sarok a sarkok kialakításához szolgál, a csempe, a komplex felületek, a vízvezeték csomópontjai és a fal közötti csomópont. Formájában két csoportra oszlik: külső és belső.

 1. Külső sarok. A falak kiálló részének kialakítására használják. Ez azért szükséges, mert a bevonatnak ez a része állandó mechanikai igénybevételnek van kitéve. A csempe éles végei, amelyeket egy sarok zár, teljesen kizárják a közeli emberek veszélyét. Ebben az esetben a sarok tisztán védő funkciót végez. A külső sarok azonnal elhelyezhető a csempe behelyezésekor, vagy a befejezett bevonás befejezése után.
 2. Belső sarok. A csempe sarokcsuklóinak kialakítása a szomszédos síkok, például falak és mennyezetek metszéspontján, valamint a zuhanyzó és a fal összekötése. Az ilyen sarok kissé lekerekített, homorú alakú. A belső sarok használata megakadályozza a nedvesség bejutását az ízületekbe a csempe vagy csempe és a fal között.

Az elvégzett funkcióktól függően a sarkok dekoratívak vagy funkcionálisak lehetnek. A dekoratív sarkot pusztán esztétikai célokra használják. A kontrasztos vagy ugyanazon a sarokban a fő vásznon a belső tér harmonikusabb és stílusosabb megjelenést kölcsönöz. A funkcionális sarok komoly mechanikai terhelést jelent.

Leggyakrabban a sarkok műanyagból, fémből vagy kerámiából készülnek. Azonban a leggyorsabb, olcsó, de rövid élettartamú és kevésbé vonzó lehetőség az ízületek kialakításához egy szalagfékező. Leggyakrabban ilyen sarok öntapadós. Egyes modellek fungicid készítménnyel előkezeltek, hogy megakadályozzák a penészedést és a penészgombást. Ez a sarok nagyon könnyen használható, jól kanyarodik és nem reped.

anyag

A sarkok előállításához a következő anyagokat használják:

 • Fém (alumínium). Univerzális anyag, mely az árnyalat harmonikusan ötvözi a belső színes megoldást. Ezenkívül az alumínium tökéletesen kombinálható a helyiség egyéb fémszerkezeteivel, például zuhanyzóval vagy egyéb vízvezetékkel. Az ilyen sarok előnyei közé tartozik a könnyűség, nagy szilárdság, tartósság, korrózióállóság.
 • A sarok gyakran fémötvözetből készül. Leggyakrabban arany vagy ezüst festékkel borítják (ezek a változatok általánosan alkalmasak a különböző színes megoldásokhoz). A sarok nikkelezett vagy krómozott.
 • A Pvc sarka (polivinil-klorid) számos előnnyel rendelkezik. Nagyon könnyű, elég erős, kitűnő vízálló képességgel rendelkezik, és a színes megoldások széles választékában jelenik meg, ami megkönnyíti a legmegfelelőbb beltér kiválasztását.
 • Kerámia sarok (vagy kerámia profil) - az egyik legjobb választás a belső tér esztétikai integritása szempontjából. Gyakran a kerámia sarok része a csempegyűjteménynek, ezért a legjobb, ha csak egy ilyen modellt vásárol.

Ha a különböző anyagok sarkait különböző szempontok alapján hasonlítjuk össze, akkor persze a fém nem érhető el először a tartósság szempontjából. A legkisebb élettartamú anyagok közé tartoznak a polietilén és a PVC.

A fém sarkok a legnagyobb feszességet is biztosítják. A műanyagnak van a legrosszabb alakja a listán.

A műanyag szalag előnyei magukba foglalják az egyszerű szerelést és a fenti anyagok legalacsonyabb költségét. Azonban az állandó nedvességnek való kitettség azt eredményezi, hogy néhány év elteltével a szalagot meg kell változtatni. A műanyag nagyon kedvező anyag, könnyű összeszerelni, ellenállni a penésznek és a penésznek, és nagyon rugalmas.

A kerámia sarok előnyei a nagy szilárdság és vízállóság mellett az alacsony hővezető képesség és a kifogástalan esztétikai megjelenés miatt is hosszú ideig szolgálnak. A hiányosságok közül kiemeljük a magas költségek és a telepítés bonyolultságát, különösen a nem szabványos építészeti kialakítású belső térben. Talán az egyetlen tényező a kerámiák elhasználódásában az ütésállóság. Erős ütközés után a kerámia gyorsan elkezd összeomlani, ezért a lehető leghamarabb ki kell cserélni.

Hogyan válasszunk?

A csempe sarkának megválasztása több tényezőtől függ:

 1. Csempe vastagsága E mutatótól függően a sarkának számos különböző vastagsága is lehet. A szakemberek javasolják, hogy válasszanak egy 1 mm-es sarkot, amely nagyobb, mint a cserép vastagsága.
 2. Tervezési jellemzők. A merevség típusa szerint a sarkok három csoportra oszthatók (merev, félig merev és puha). Az architektúra összetettségétől függően kiválaszthatja a sarokban a legmegfelelőbb lehetőséget. A műanyag tökéletesen vágott és alkalmas összetett geometriai struktúrák, köztük görbe vonalak díszítésére. A fémprofil ideális geometriailag tiszta és egyenes tér számára.
 3. Mielőtt vásárolna egy sarok, a legjobb, ha egy csempe mintát a boltba, amelyet fel kíván használni a burkolat. Így felvehetsz egy olyan sarkot, amely a legjobban illik a színhez. Ez persze vonatkozik arra, amikor a sarkot és a cserépet különböző gyűjteményekből vásárolják.

Styling lehetőségek

A telepítési lehetőség kiválasztása előtt meg kell határozni, hogy melyik mennyezet kerül felhasználásra. Ha a mennyezet gipszkartonból készült, vagy felfüggesztették, akkor ez ideális lehetőség. A sarok pontosan a jelzéshez van beállítva, ahol a mennyezetet elhelyezik. A sarok telepítése előtt meg kell tenni a szükséges méréseket, és végre kell hajtani a vágást.

Nincs egyértelmű döntése annak a ténynek, hogy a fektetés előtt - cserép vagy cserép.

 • Az első lehetőség - sarkok elhelyezése előre jelzett felületen. Ezután a fõvásznat lefektetik, és a saroknál levõ csuklólapokat levágják.
 • A második lehetőség a falakkal szemben fekszik, csempével és a sarkok lefektetésével. Ez a módszer egy kicsit egyszerűbb, mint az első, azonban az első, a kész bevonat jobban néz ki.

Mielőtt elkezdené a telepítést, a szakértők azt tanácsolják Önnek, hogy alapos méréseket végezzenek és feljegyezzék a falakat, valamint a sarkokat a dokkban. Attól függően, hogy pontosan és pontosan hogyan végzik ezt a munkamenetet, a kész belső tér típusa függ.

Hogyan kell telepíteni?

Tipikusan a burkolólap a fürdő körül kezdődik.

A csempe tetején lévő sarok elhelyezése a következő:

 1. A csempefelületet gondosan elő kell készíteni, tisztítani és zsírtalanítani.
 2. Ezután a tömítőanyag a fürdő érintkezési pontjait a falhoz fogja. Még ha a fürdő közel van a falhoz, még mindig van egy rés. A nedvesség eljuthat, és gomba és penész okozhat. Az ízület lezárása után a sarok ragasztós oldattal (folyékony körmök) van ellátva, és a fürdő felületére helyezzük. Ebben az esetben a sávot szorosan az egész felületre kell nyomni.
 3. Ezután a csempe függőleges irányban van elhelyezve, majd a belső és a külső sarkok fel vannak szerelve.

A sarok alá helyezése a csempe alatt. Ez a módszer némileg bonyolultabb, és speciális kezelői készségeket igényel. A sarok felszerelése egyszerre történik a vízvezeték szerelésével: először egy kád vagy zuhanykabin, majd egy sarok, majd csak a többi csempe.

A technológia megegyezik: a kívánt hosszúság sarkát levágják, majd a ragasztót a falon elhelyezik a telepítési helyszínen egy vékony réteggel. A sarok szorosan nyomja a falhoz. Az egész sarok felszerelése után folytathatja a csempézést. Ragasztást alkalmaznak a csempe felületére, a sarok hornyaiba helyezik és szorosan a falhoz nyomják.

Ennek az opciónak a előnyei közé tartozik a vonzóbb megjelenés és szinte teljes lezárás. De ha idővel szükség lesz a sarok cseréjére, a csempeburkolat egy részét is fel kell szüntetni.

A szalagfülke telepítése sokkal egyszerűbb és gyorsabb. Először válassza ki a kívánt szélességnek és hosszúságnak megfelelő szalagot. Ezután a munkaterület elkészül, a fürdőszoba és a fal közötti ízületek tömítettek, majd a szalagot lefektetik. A szalagot leggyakrabban tapadó réteggel állítják elő, de a nagyobb szilárdság érdekében folyékony szöget használhat. Jobb ragasztani a szalagot a sarokból, finoman és határozottan megnyomva az egész felületen.

Kerámia sarkok alkalmazása speciális ragasztóval. A felesleges ragasztó felhelyezése után csak egy darab puha ruhát vagy gézet kell eltávolítania. Erõsebb rögzítéshez a sarkok ragasztott töredékeit az építési szalaggal teljesen lezárhatjuk. Kívánt esetben a sarkok szélei tömítőanyaggal elkenhetők.

tippek

Ha a burkolás önmagában történik, akkor a legjobb, ha a szakemberek tanácsát használják, akik segítenek a javítások gyors, hatékony és pontos elvégzésében.

 1. A fém sarok rögzítésekor ügyelni kell arra, hogy a szerkezetek tökéletesen sík és sima legyen. A legkisebb kanyar rendkívül negatívan befolyásolja az összes munka eredményét.
 2. A telepítés előtt nagyon pontos számításra van szükség a szükséges szögek számával és a szükséges alátámasztásokkal, valamint a felület jelölésével.
 3. Meg kell kezdeni a munkát a szoba legszembetűnőbb sarkából, hogy a kiálló rész a legpontosabb legyen.
 4. Nem szükséges kiválasztani a sarkokat, hogy megfeleljen a bélésnek. Néha ellentétes vagy sokoldalú megoldások teszik nagyon érdekes, hogy legyőzze a klasszikus belső tér.

A csempe sarkok felszereléséhez lásd a következő videót.

Sarok a csempe számára: melyiket jobb választani?

A konyha és a fürdőszoba felújítása leggyakrabban kerámia burkolólapokkal történik. Ilyen helyiségekben egyszerűen elengedhetetlen. Azonban az ügy nem korlátozódik a kerámiára. Csak a további elemek felhasználásával a szoba esztétikus megjelenést kölcsönöz, biztonságossá és biztonságossá válik. Az egyik ilyen elem egy sarok.

Különlegességek

Ha nem használja a sarkokat a falak és a sarkok találkozásánál, akkor a szoba megjelenése nem teljes. Nem csupán esztétikai funkció, maszkolja a munka során felmerülő esetleges hiányosságokat. Az ilyen sarkok megvédik a lapkát a lehetséges forgácsoktól, megvédik a penésztől és a penésztől, ami nedves környezetben jelentkezhet. Emellett kiegyenlítik a szabálytalanságokat és a veszélyes kiemelkedéseket, amelyek a jövőben megvédhetik a felhasználót a lehetséges sérülésekből.

A megfelelő csempe mesterkedések mesterei könnyen megbirkózni. Azonban egy kis építkezési készséggel, jól megválasztott utasításokkal, általános eljárás-elképzeléssel és erős vágyakkal, ez a feladat a hatalom és a nem szakember számára áll.

A mester képessége és a csempe minõsége minden bizonnyal fontos. Azonban a részletesebb dekoratív és funkcionális részletek bizonyos esetekben képesek kellőképpen befolyásolni a helyiség megjelenését. Sarkok használata esetén a csempék megbízható és hatékony összekapcsolását érheti el, sokkal jobb és gyönyörűbb, mint más csatlakozási módszerekkel.

A sarkok helyiségének díszítése pontosságot és teljességet biztosít a fő bevonatnak. Segítségükkel esztétikailag komplex területeket tervezhet. Ezeket mind a cserép munkálatok során, mind befejezése után használják.

A sarkok segítségével kiemelheti a választott mintát és létrehozhatja a falazat vizuális teljességét. Legtöbbször ilyen esetekben a választás az alumínium sarkok mellett történik, de más anyagokból származó analógokat is használhat.

Típusok és méretek

A sarok külsõ részre osztható, konvex sarkokra szerelve, és több esztétikai funkcióval, belsõ - konkáv alakkal és belsõ sarkokhoz használva, valamint a sarkok csempe és fürdőszoba összekötésére.

Külső sarkokat használnak a munkában abban az esetben, amikor a két fal derékszögű konvergenciájának pontján megjelenik a kidudorodás. Az ilyen termékeknek kerekített alakjuk van, amely megakadályozza, hogy a személy sérülést szenvedjen az éles kerámia sarkoktól és a jövőben kárt okozzon a cserépnek.

Az elemek fő méretei (polcok hossza és szélessége) 7, 9 és 11 mm, hosszúsága 2,5 m. A termék egyik oldala horony van a csempe számára, a másik díszítő funkciót és védi a lemezeket a külső hatásoktól. A díszítőelemek műanyagból, alumíniumból és sok más anyagból készülhetnek. Lehet fehér vagy semleges színű.

A belső elemeket a szoba sarkainak tervezésére használják, és a csempe sarokcsuklói közé vannak szerelve. Szabványos szélessége 1 cm, szükség esetén állítható. Védő funkcióval rendelkeznek, nem engedik a víz bejutását, ami viszont megakadályozza a falak kialakulását a gomba és a penész. Könnyen tisztítható minden mosószerrel.

A csempe profiljai mind műszaki, mind díszítő funkciókat látnak el. Leegyszerűsítik a csempe beszerelését, és védelmet nyújtanak a külső hatásokkal szemben. Tüntesse fel az U alakú, T-alakú, L-alakú és H-alakú profilokat. L-alakú, szögletes, a függőleges és vízszintes lefedettség ízületeiben használják. A T vagy H alakú szeparátor betét és a padlóburkolat ugyanazon a szinten van. U-alakú használják a befejező munkák során.

Nincs egyértelmű válasz a profilokra és a sarkok használatára a lépcsőkön. Ezek szokásosak lehetnek, például a fal vagy a fej fölött. A szokványos dekoratív funkciót hordoz, megvédi az ízületeket, de használatuk során a lépcsők élettartama csökkenthető annak a ténynek köszönhetően, hogy a felhalmozott víz idővel megsemmisíti a fő anyagot.

A fej fölött működőképesebb, megakadályozza a csúszást.

anyagok

A sarkok között (díszlécek) díszítő (leggyakrabban PVC, ritkábban kerámia) - a szépség, a különböző színek és formák, valamint a funkcionális, tartós, fajták.

 • Az alumínium sarkok univerzálisak, semleges színűek és több helyet biztosítanak a tervező számára. Tökéletesen kombinálva széles színpalettával csempe és egészségügyi berendezések. Kombinálható különböző permetezéssel. Az anyag előnyei könnyedségében, a műanyaghoz képest nagyobb szilárdsággal, valamint a korrózióval szembeni ellenállással.
 • A PVC (vagy műanyag sarkok) fő tulajdonságai a rugalmasság és a könnyedség. Különböző színekben kaphatók, a munkák bármely szakaszában felszerelhetők. Egy másik plusz az ilyen típusú modellek széles skálája. Nedvességálló, könnyen kezelhető műanyag. Ha azonban ez a fajta véletlenül beesett, ez hatással lehet az egész szerkezetre. Ez tökéletesen rögzíti, biztosítja a szigetelést és a dekor eleme.
 • A fém sarkokat nehéz téglalap alakú csempékkel együtt használják, mivel könnyen szállíthatók nehéz terhek. Ebben az esetben azonban a falazatnak tökéletesen laposnak kell lennie, mivel az ilyen termékek nem könnyűek. Vannak réz és rozsdamentes acél.

A rozsdamentes acél elemek tartósak és nagy sűrűségűek. Leggyakrabban arany és ezüst színűek, de bronz, króm, nikkelezett és sárgaréz is megtalálhatók. Könnyen festhető.

 • A kerámia sarkok gyakran dekoratív funkcióval rendelkeznek, és kompozíciókban használják őket. Ezeket a mintázott formatervezés jellemzi. Azonban meglehetősen törékenyek és nem képesek ellenállni a sokkhatásoknak.

A sarkok tervezési jellemzői kemény, lágy és félig merevek.

 • Keményfém termékeket és alumíniumot. Kezdetben nem festettek és természetes színekkel rendelkeznek. A nyersanyagok költsége a többi típushoz képest elég magas, ami befolyásolja a késztermék árát.
 • Félig merev - ezek műanyagból készült elemek. Ezek elég könnyűek és rugalmasak, különböző színárnyalatokkal rendelkeznek, könnyen festhetők. Rendkívül ritkán ilyen termékeket találnak fekete színben.
 • A puha sarkok műanyag is, de a különbség a szilikonszélek között van. Ezek univerzálisnak tekinthetők, bármilyen csempézett felületen dolgozhatnak.

Különösen érdekesek a dekoratív díszlécek. Ezek volumetrikus, sima vagy mintás termékek, amelyek szükség esetén a minta identitásának megfelelően egyetlen összetételre vannak felcsatolva. Lehet, hogy tükrözi egy bizonyos belső stílust. Különböző anyagokból készült.

A formázást különböző színű és textúrájú anyagcsatornák maszkolására használják, valamint kompozíciókat hoznak létre a felületeken. A jó elrejti a hibákat és vonzza a figyelmet. A helyiség két síkjának (mennyezet, fal és padló) ízületének elrejtésére szolgáló elemeket padló- és mennyezetburkolatoknak nevezik. Közvetlenül a padlóburkolatokhoz való csatlakozáskor főként fém- és műanyag díszléceket használnak.

kérelem

A sarkokat közvetlenül a csempe behelyezésekor kell elhelyezni. További rögzítőelemek használata nem szükséges, mivel ezeket a ragasztókészítmény és maga a bevonat tartja. Nincsenek különös nehézségek ezekkel az elemekkel való munkavégzéshez - egyszerűen rögzítik őket, azonban gondosan és figyelmesen kell telepíteni őket.

Attól függően, hogy a tervező milyen célt kíván elérni, különböző típusú termékeket használnak. A lehetséges hibák bezárásához és az általános nézet pontosságának biztosításához műanyag modelleket használnak. A díszítő funkciókhoz használt kerámiák segítik a luxus és eleganciát a lakás díszítéséhez. A sárgaréz és a króm a retro stílus szempontjából relevánsak.

Gyakran szükség van a különböző felületek dokkolására, például amikor a fürdőszobából a folyosóra költözhető, lehet csempézett és laminált.

Ha a javítás során szükségessé válik a felület felosztása zónákra, ez többféle módon történhet. A legnépszerűbb és legegyszerűbb lehetőség egy küszöbérték használata. Különböző anyagokból készülhet, különböző méretekkel és tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezen küszöbértékek beszerelésekor profilokat is használnak, amelyek rendszerint a kötőelemekre vannak szerelve.

Leggyakrabban az ízület fém vagy műanyag dokkoló anyával záródik, amely csavarokkal van rögzítve. Telepítése nem igényel speciális készségeket. Ugyancsak két különböző felületű hasonló csomópontot lehet rugalmas profilnak zárni, amely úgy tűnik, mint két T-alakú fél - az egyik alul, a másik felülről beillesztve, ami nem igényel további elemeket.

És végül, a "folyékony profil" csatlakozásának módszere széles körben elterjedt. Vízálló keverék rugalmas ragasztó és parafa.

telepítés

Annak érdekében, hogy a sarkok még a kerámia burkolat elhelyezése után is megnézhessék, a szegélyt profi sarkok formájában kell használni. A javítás során a mester maga határozza meg, hogy elkezdje-e a sarkok felhelyezését vagy a csempék behelyezését. Ezeket az elemeket egyszerre telepítheti csempével, és átveheti rajta. A második módszer egyszerűbb, de csak szembenéz.

Mindenesetre a csempézett sarkok jelölése és zapilivanie ízületei fontos szerepet játszanak, mert ez attól függ, hogy milyen simán és pontosan fogják lefektetni a lapkát.

A sarkok kiválasztásakor hangsúlyozni kell a csempe méretének való megfelelést a telepítés során felmerülő problémák elkerülése érdekében. Kezdetben a termék speciális ragasztóval van felszerelve, ragasztószalagot használhat. Ugyanez a ragasztó szükségszerűen kitölti a szerkezeti üregeket.

Ami a fém sarkokat illeti, lehetetlen deformált termékeket használni, ez befolyásolhatja a megjelenést a befejező szakaszban. A fektetési profil pozitív hatást gyakorol a kész bevonat szilárdságára. Célszerű nyílt falon dolgozni, amely a szoba belépésekor összpontosít. A javítás megkezdése előtt pontos méréseket kell végezni, ez segít a csempe vágás és más korrekciós pillanatok minimálisra csökkentésében a jövőben.

A sarkok vastagságának 1-2 mm-nek kell lennie, mint a csempe, ezért illeszkednek a sarokba.

A külső és belső elemek telepítési terve különbözik:

 • A kívánt méret külső sarkát a fal sarkára kell felhúzni, mindkét csatornáján egy csempe kerül, és a szükséges jelölések készülnek. Ezt követően a lapkát eltávolítják, és a profil pontosan a már ragasztott címkéken van elhelyezve. Ezután a ragasztót maga a csempe is felviszi, amely a hornyokra és szorosan benyomva van. A felesleges ragasztót el kell távolítani a külső felületről, majd ragasztószalag alkalmazásával mindkét csempe és a sarok szárazra rögzítve.
 • A belső sarkok behelyezésekor a csempe ragasztót a csempe és a falra kell helyezni, ahol az elemet lefektetik. Ezután egy sarok a kívánt helyre kerül, és a csempe ragasztva van a profilcsatornához. Az épület keresztének használata szükséges ahhoz, hogy a csempe közötti távolság egyenletes legyen és tiszta legyen. Ezután egy másik csempe ragasztva marad, és 24 órán át teljesen megszárad.

Belső sarkok csempékhez: típusok és felhasználások

A fürdőszoba és az egészségügyi berendezések díszítésére használt legfonto- sabb befejező anyag a kerámia csempe. A megjelenés teljességének és az esztétikumnak a szobába való betöltése érdekében a szakemberek speciális sarokokat kezdtek használni a csempe anyaghoz a fürdőszobában.

Az ilyen eszközök fő feladata az összes meglévő hiba maszkolása, amely a burkolólapokon megjelenik, valamint a sarkok védelme a mechanikai hatásoktól és a gombák megjelenésétől.

Hol alkalmazandók?

A legtöbb szakember a csempékhez műanyag sarkokat használ, a csempe éleinek 45 fokos szögben történő csiszolásával. Ez csak egy ilyen eljárás igényel szakértelmet és felelősséget. Jobb, ha nem alkalmazzuk ezt a módszert, ha a szembenézési folyamatot függetlenül végzi olyan személy, aki nem rendelkezik ilyen munkákkal. Ebben az esetben az önbehelyezésnél jobb megtalálni a csempe anyagának sarkait, amelyeket "elrendezéseknek" neveznek.

Az ilyen elemek nélkülözhetetlenek lehetnek a lépcsőzetek, a fürdőszoba külső sarkai és a konyharuhák alatt. Általában ezt a műanyag elrendezést használják, amelyet széles választékban árulnak el a színek és formák.

Külső elrendezés

A legelterjedtebb csempe sarkot külső elrendezésnek tekintik. Ez a termék a szoba külső sarkainak dekorációjára szolgál. Tüntesse fel a külső méreteket a kerámia burkolólap vastagsága szerint. A leggyakoribb a 11, 9 és 7 mm sarok. A termékek jellemző hosszúsága 2,5 m.

Egyrészt az elrendezésnek van egy hornya, amelyben a csempeanyag van telepítve. Az elrendezés másik oldala díszítő felületű, a külső sarkok teljességét és esztétikáját adja.

Sarok csempe: kerámia csempe, műanyag

A kerámia burkolatokkal való szembenézés fontos lépés a fürdőszobai belső kialakításában. De teljesen bélelt felületek válnak, ha a feldolgozás sarkok és ízületek falak használata műanyag sarkok a csempe a fürdőszobában.

Közös méretek

A műanyag sarkok átmérője egyszerűen használható - a polcok mérete 25x25 vagy 50x50 mm, hosszúsága 2, 5 m, és az anyag - polivinil-klorid - a korrózióállóság és a magas páratartalom, a káros biológiai tényezők ellenállóképessége miatt - penészgombák, gombák és egy rovar. A fürdőszobai sarkok olcsóak, elegendő rugalmasságot és rugalmasságot biztosítanak a fektetés során, ami szükséges a kis vágási hibák és a burkolólapok simításához. A rugalmasabb sarok használata kényelmes, amikor ovális és lekerekített kialakítású fürdőköntvények, kerek formájú falfelületek befejeződnek.

A keskeny és vékony sarkának tisztán technikai célja van - ezzel párhuzamosan a falak ízületei igazodnak, míg a tágas deszka a fürdőszoba dekorációjának elemeként használható. A megfelelő kiegészítők (dugók, szögek, adapterek) a befejező sarkokhoz készülnek - az alkatrészek szükségesek a sima átmenethez a bekötés során a sarkok ízületében és végében. A korszerűbb sarokkészletekhez, amelyek szorosan illeszkednek a falak bélelt felületéhez, a szélek gumírozottak.

Telepítési lehetőségek

Műanyag sarkok vannak elhelyezve a belső és a külső ízületek falak bélelt kerámia két módon, többek között:

 1. A kerámia burkolat elhelyezése után - a sarok tetejére, a csempe felett, a felület külső vagy belső ízülete felett helyezkedik el. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a belső és külső burkolat sarkát díszítő célokra használja, kiválasztva a burkolat anyagának színével és textúrájával.
 2. A csempe lefektetése előtt - a csempe alatt lévő fürdőszobának egy vékony sarkát, amely ebben az esetben a sarkok összehangolására szolgál, a falra szerelt falakon rögzítik, majd a burkolóanyagot tetejére helyezzük.

Sarok elhelyezése a lapon

Szerelje fel egy sarkot a műanyag a csempe könnyű, akkor történik, miután a szemben működik. A legfontosabb feltétel a csempeburkolat kiváló minőségű előkezelése, a por és szennyeződés tisztítása egy zsírtalanított ruhával történik. A felület tisztaságának és szárazságának magas követelményei - a sarkok ragasztásának szilárdsága függ a feldolgozás minőségétől és a nedvességtől a telepítés helyén.

A fürdőszoba és a falak közötti kötések feldolgozása

Még akkor is, ha a kád a falhoz közel helyezkedik el, az összekötő területeken vannak hiányosságok, amelyek a sarok beszerelése előtt tömítőanyaggal, jobb akváriummal kell lezárni, és várni kell, amíg teljesen megszárad. Nem tanácsos a munkát önmagában elvégezni - egy asszisztenssel könnyebb biztosítani a lepedők megterhelésének szükséges pontosságát. Ezenkívül a kiváló minőségű munkákhoz a sarkokat egyidejűleg és szorosan kell nyomni az egész hosszal a felületek jobb ragasztása érdekében.

Annak érdekében, hogy ne zavarja a zománcot, a festékszalagot a fürdő széleihez lehet ragasztani. Ezután a szalagokat a telepítési helység méretének megfelelően vágják le, az alsó részükön "folyékony szög" ragasztót helyeznek, a szalagokat a fürdő szélein helyezzék el, és a lehető legkeményebbre nyomják, a fürdő és a fal felületéhez egyidejűleg. A ragasztás megbízhatósága, és ennek megfelelően az ízületek tömörsége attól függ, hogy milyen erőfeszítést igényel a sarok megnyomása. Részletesebben, a munkamódot a fürdőben lévő műanyag fülek felszerelésére vonatkozó utasítások tartalmazzák, megfelelő szerelvényekkel (sarkok, dugók stb.).

Telepítés a csempe alatt

A csempe alatt található műanyag sarok segít:

 • tökéletesen egyenletes illeszkedéseket hoz létre, mind belső, mind külső;
 • megbízható vízszigetelést biztosít a falfelületek csomópontjaiban, védi a kerámia bevonatot a víz behatolásától és fokozatosan megsemmisíti.

Fontos, hogy egy csempefürdővel ellátott sarkot a megfelelő tapasztalatokkal és különleges tudással rendelkező szakemberek telepítsenek erre a kérdésre - a megfelelő munka segít elkerülni azt, hogy a jövőben le kell cserélni a járdát, és el kell távolítani azt a helyezett csempe mellett. Csak a szakemberek állnak rendelkezésre elegendő pontosságot és minőségét szóló csempe a sarokban.

Kerámia sarkok

Jelentősen javítja a kerámia sarkok minőségét és tartósságát, amelyeket a hagyományos PVC léc helyett használnak. A kerámiahatagok különleges fizikai-kémiai tulajdonságai miatt elegendõ szilárdságúak, jól néz ki a kerámia felületeken (ízületek). A kerámiák képesek hosszú ideig tartós megjelenést biztosítani, keménységük, szilárdságuk és nedvességállóságuk miatt különösen vonzóak a működési megbízhatóság szempontjából. A kerámiahatárok eltérnek a színtartóságtól is, különösen a PVC termékekhez képest, amelyek a telepítés után néhány év alatt felhősek vagy sárgaek lehetnek.

A kerámiahatárok hátránya úgy tekinthető, hogy képtelenek ellenállni a sokkterhelésnek, amelyek nem ritkák a működés során. A súlyos tárgyak elütése vagy kisütése repedéseket, zsetont vagy akár felületi sérülést okoz. Következtetés: a kerámia határok keresztezéséhez a maximális pontosságot kell feltüntetni.

A kerámia alaplapok telepítésének legáltalánosabb módjai a következők:

 1. A lábazat alá helyezése a csempe alatt;
 2. Fektetés a csempere.

Kerámia alaplapok szerelése a csempe alatt

Miután a kádat falhoz közelítette, ellenőrizze a vízszintes szintet, a szélein kerámia gerenda legyen. A járda függőleges polcára egy sor csempe van elhelyezve, és a mennyezetre helyezi. Kétségtelen a kerámia simítás megbízhatósága - hosszú élettartamát a tapasztalat teszteli.

A munka megkezdése előtt számítani kell az anyagok mennyiségét. Szükséges a szilikon tömítőanyag, amely szükségszerűen tartalmaz gombaellenes anyagokat, valamint védőeszközöket a penészgombákkal szemben (1 cső), maximum 2 kg-ig. A határok számának meg kell egyeznie a lapok számával, amelyek egybeesnek a hosszúságukkal. Ezenkívül házasság vagy csata esetén néhány korlátot kell biztosítani.

A telepítési helyeket és a kerámia bordák ragasztását el kell távolítani a porból és zsírtalanítani. A fürdőszoba és a falak közötti ízületeket egyenletesen töltik tömítőanyaggal - ez szükséges ahhoz, hogy a víz ne szivárogjon át a réseken. Miután a tömítőanyag megkeményedett, a csempe ragasztót a hátlapon lévő lapok mindegyik sarkára helyezzük spatulával, majd egyidejűleg a fürdő széléhez és a szomszéd falhoz nyomják. A sarkok közötti varratok szélességének meg kell felelnie a fűzős varratoknak, erre a célra speciális kereszteződést kell alkalmazni. Ez szükséges az oldalfalak függőleges vonalainak fenntartásához. Állítsa be a határok határait, ha megérinti a botot.

Ezután folytassa a csempéket függőleges irányban. A fürdő mindkét oldalán található belső sarok kerámia sarok segítségével is elrendezve van. Ha nem lehet megvásárolni, egy fürdőkád sarokká alakítható a kerámia lábazathoz 45 ° -os szögben, egy cserépvágó segítségével. Ezután a vágást egy csiszolt kerékre őröljük. Az így kapott határok hosszát a faldíszítéshez használt befejező anyag hossza szerint kell beállítani. A cserépragasztó jobban megragadja, ha a ragasztó teljesen keményedik után öntsön vizet a szegélyek fölé. A hézagokat a bélés színének és a határoknak megfelelő fugákkal kezelik.

Kerámia aljzat szerelése a csempere

Ez a módszer egyszerűbbé és esztétikusabbá válik, lehetővé téve, hogy kerámia sarkot használj egy csempézett fürdőszobában, nem csak a sarkok összehangolásához, hanem a bélelt felületek befejezéséhez is, a fürdőszobai belső színeinek megfelelően. Vízzáró ragasztót ("folyékony köröm") alkalmaznak a bélelt falak és a függőleges felület által létrehozott sarokba, majd a határolólapot erőteljesen a csempe felé nyomják és rögzítik.

A kerámia gerenda szilárdsága elég magas ahhoz, hogy hosszú ideig szolgálhasson a fürdőszoba csempézett burkolatának összetételében. A járdaszegély és a kerámia csempe ragyogásának és vonzó megjelenésének megőrzése érdekében elég, ha speciális tisztítószerekkel feltörjük a felületüket, szükség esetén szintetizálva a habarcsot, és kis réteget helyeznek el a repedt helyeken.

A sötétítőtípusok a fürdőszobában lévő csempékhez és azok beépítéséhez

Napjainkban, amikor egy lakás vagy ház fürdőszobájában javításokat végeznek, ritkán történik csempék használata. A fürdőszobában lévő csempe sarkai pedig lehetővé teszik az ideális eredmény elérését. A csempe nemcsak a falra, hanem a padlóra is el van helyezve. Nem csak szép és kényelmes, hanem viszonylag olcsó is. A fürdőszoba és a konyhában lévő csempék is hosszú ideig tarthatnak, különösen, ha a felszerelést magasan képzett kézművesek végzik.

1 A fürdőszobák sarkai típusai

Ami az otthoni szakembereket illeti, ők maguk a csempe a fürdőszobában, mint általában, nem okoznak sok nehézséget. Azonban, amikor a külső és a belső szögekről van szó, sokan jelentős akadályokba ütköznek. A mester tapasztalatlansága zsákutcába vezethet, bár valójában a probléma megoldása több mint egyszerű.

A javítás folyamán hosszabb ideig speciális elemeket használtak, amelyek segítségével gyorsan megoldható a komplex bevonatok, köztük a burkolólapok csatlakozásával kapcsolatos probléma. Itt kell használni a sarokban a csempe, amelyek nagyon kényelmes és könnyen használható.

A csempe sarkai lényegében hosszú részekből állnak, amellyel még az ízületeket is meg lehet kapni. Ezenkívül lehetőséget nyújtanak arra, hogy megszabaduljanak az anyag néhány hibájából, vagyis a csempe vagy a műanyag felől, amelyek a vágás során keletkezhetnek. A sarkok hossza általában 250 cm, ezek az építőelemek a bevonatot készítik, és a szoba elegánsabbá válik.

Javasoljuk, hogy olvassa el

Attól függően, hogy melyik sarokba kívánja használni az elemet, egy vagy másik típust kell használni. Például a külső csomópontnál a csempe sarkai gyakran mechanikai igénybevételnek vannak kitéve. Ehhez meg kell erősíteni őket. A sarkok nagyobb szilárdságával és ellenállásával a csempe jobban elviselheti a keletkező terheléseket, amelyek elkerülhetetlenek a fürdőszobában. Ezen kívül az ízületek, zárt sarkok, tovább tart, sokkal biztonságosabbak lesznek. Ez különösen igaz a házban élő gyermekekre. A kerámia részek veszélyes végein védettek lesznek.

Bizonyos esetekben a sarkok speciális neve - a trima. Az ilyen elemek ilyen neve megtalálható egyes vállalatok termékleírásában.

És mégis, a névtől függetlenül, a fürdőszoba sarkai kétféleképpen oszthatók meg: műanyag és fém. A belső és külső ízületeken is számos különböző lehetőség van. A vízszintes és a függőleges szereléshez képest enyhe különbség van a kárpitozásban.

2 Hogyan válasszuk ki a fürdőszoba berendezését?

Válassza ki a csempe sarkát, a csempe vastagsága alapján. A boltokban 6-12 szobás épületek találhatók. Ezzel a kijelöléssel megtudhatja, hogy mi a távolság a sarok szélétől az alapig.

A szakemberek javasolják, hogy ilyen méretű csempe sarkokat válasszanak, hogy a burkolat 1 mm-rel nagyobb, mint a csempe vastagsága. Például ha egy fürdőszobát 8 mm-es csempe burkolattal lát el, akkor az ízületek kezelésére érdemes 9 mm-es sarokprofilt vásárolni, azaz 9 mm-es méretben.

Mielőtt elkezdené a raktárkészletet a vasalódeszkához, alaposan kiszámolja, hogy mennyi és milyen típusú elemekre van szüksége további munkához. Amint korábban említettük, a burkolat úgy van megválasztva, hogy a profil egy milliméterrel nagyobb, mint a csempe vastagsága. Ha a munkát különböző méretű csempékkel végzik, érdemes ezt figyelembe venni sarkok megvásárlásakor.

A profilok számát a termék méretének és a feldolgozni kívánt külső és belső kötések hosszának összege alapján kell kiszámítani.

3 A funkciók sarkokkal működnek

Először meg kell kitalálnod, mi lesz a mennyezet a fürdőszobában. Ha felfüggesztett vagy gipszkarton verzióról beszélünk, menthetjük a lapkán. Ebben az esetben a sarkokat fel kell szerelni arra a jelre, ahol a mennyezet széle lesz.

Leggyakrabban a csempézett sarkok behelyezésekor a kárpitozási elemeket kell megtenni. Ez határozottan érdemes megfontolni és befejezni a munkát. A hosszt egyértelműen kiszámítani kell.

Meg kell jegyeznünk, hogy most a szaküzletekben sok a különböző díszítőelemek, amelyeket széles színválasztékban kínálnak. Nagyon kényelmes, ha színes lapokat használ. Mielőtt fürdőszobába vásárolna sarkokat, vegyen részt veled a csempével. Ez segít pontosabban meghatározni a színt. A szakértők előre tudják, hogy szükség van-e sarokprofillal a fürdőszoba javítása során, így megvásárolják őket a csempékkel együtt.

4 A sarkok felszerelése

A varázslók még mindig nem tudnak megegyezni abban, hogy mit kell tenni először - a csempe vagy a sarkok elhelyezése céljából. Fele azoknak, akik javításokat végeznek, megpróbálják hozzákötözni a kárpitokat, állítsák be őket a szintre, figyelembe véve a vízszintes helyzetet és a függőlegességet. Ezután elkezdik a csempe beágyazása és a csempe összekapcsolt részeinek levágása.

A második lehetőség a falon lévő falak burkolását jelenti. És már a tetején a bevonat sarkok vannak szerelve. Ez a módszer egyszerűbbnek tekinthető, de itt ne felejtsük el, hogy gondosan ellenőrizzük a kárpitozás helyességét. És mégis jobb és tidebb bevonat érhető el a sarok rögzítésével.

A szakértők különösen óvatosan javasolják a csempézett sarkok ízületeinek jelölését és vágását, hogy azok a nehéz sarkokban jól illeszkedjenek. A munka ezen része minősége határozza meg a fürdőszobában felújított teljes benyomást.

A 45 ° -os szögek jelöléséhez érdemes egyetemes vagy közönséges hallgató háromszöget használni. Nem lenne felesleges felidézni a geometria alapjait a pontosabb számításoknál. Csempével végzett munka során rendszeres időközönként ellenőrizni kell, hogy a vágási helyzet nem veszett-e el, és ha szükséges, időben kiigazítja. Csak a megfelelő megközelítéssel érheti el a befejezett csempézés tökéletes minőségét.

Miután befejeződött a fő feladat, érdemes várni, hogy a csemperagasztó teljesen megszáradjon. Általánosságban egy napra van szükség a folyamat befejezéséhez. Továbbá érdemes megnézni, hogy vannak-e hibák. Könnyen eltávolíthatók csempékkel.

5 A műanyag és a fém bevonat előnye

Az épületboltokban műanyag vagy fém sarokprofilok állnak rendelkezésre. Sokan elvesztek, amikor kiválasztják ezeket az elemeket, bár a különbségük nem különösebben nagy.

Természetesen a fém sarkok kicsit hosszabb ideig tartanak, de műanyag társaik ebben a kérdésben nem kevésbé rosszak. A fém további előnye érdekes színtartomány. Ha a fürdőszoba kialakítása megfelelő, akkor egy krómozott vagy aranyozott felületű profilt vásárolhat. Az ilyen lehetőségek jelentősen díszítik a szobát.

Ami a műanyagot illeti, sokkal könnyebb vele dolgozni. Könnyen vágható egyszerű háztartási eszközökkel. Nem szeszélyes és könnyen alkalmazható még a nem szakemberek számára is. A műanyag profilszalagot általában 250 cm hosszúságban értékesítik, ilyen típusú sarkok PVC-ből készülnek, amely a fürdőszobában használható legalkalmasabb megoldásnak számít, mivel ez az anyag abszolút sem fél a gombáktól, sem a penésztől. A műanyag további előnye az alacsony költség.

Anyagok sarkának behelyezésekor nem aggódhat, hogy a víz a csempe alá kerül, a burkolatok megbízhatóan tömítik az ízületeket, és vonzóbbá teszik a szobát.

A csempe alatt lévő fürdőszoba profilszöge az, hogy első pillantásra jelentéktelen, de valójában egy nagyon fontos részlet, amely a lakás bérlőit a javítás utáni sok negatív következmény miatt megmentheti.

Sarok csempe: aktuális dekoráció (22 fotó)

Majdnem mindenki legalább egyszer az életében gondolt egy fürdőszobai javításra. Mindenkinek gyönyörű fürdőszobája van, minőségi csempével. Annak érdekében, hogy a csempe megjelenése szépség és minőség, sarkokat alkalmaznak egy csempe a fürdőszobában. Ezenkívül meghosszabbítják a csempézett padló élettartamát és a szoba szép megjelenését. A csempe sarka lehetővé teszi, hogy nagy pontosságú sarkokat készítsen.

Jellemzők és osztályozás

A csempék sarkai a befejező anyagoknak számítanak, így az esztétika és a belső tér teljessége. Fő előnyei a következők:

 • lehetővé teszi az ízületek pontos megtervezését nehéz területeken;
 • a csempeburkolás és a végleges munkák során használt;
 • kiegészítik a belső tér esztétikáját.

A jellemzők alapján a következő sarkok vannak:

 • külső - használják, ha a szög konvex;
 • belső - a belső sarkokban használják, homorú alakúak.

Külső típusú használják a falak tervezésénél. Köszönjük, hogy elrejtheti az éles részeket. A belső nézeteket gyakran használják a fürdőszoba és a csempe közötti egyenletességet, valamint a sarkok elrendezését.

A következő fajták művészi jellemzőikről ismertek:

 • díszítő - díszítésre készült, különböző színekben és formákban készíthető;
 • funkcionális - a többi, nem kapcsolódik a teljesítménye dekoratív funkciók.

A funkcionális típus tartós és tartós. A dekoratív megjelenés leggyakrabban PVC-ből készül, de lehetséges a kerámiák lehetősége.

A sarkok előállításához használt anyagtól függően ilyen típusúak:

 • Az alumíniumot semleges színek jellemzik, a legmegfelelőbb megoldás a különböző stílusok számára. Ez tökéletesen kombinálható a különböző színekkel és egészségügyi berendezésekkel. A kültéri csempe alumínium értékét sokoldalúságában értékelik.
 • A PVC-t a könnyűség és rugalmasság jellemzi. Alkalmazza a ragasztás bármely szakaszában. Különböző színekben.
 • A rozsdamentes anyagot az erő és a sűrűség jellemzi. A leggyakoribb színek arany és ezüst, de króm, nikkel és réz is vannak.
 • A kerámiát mintázott formatervezés jellemzi. Leggyakrabban a csempe összetételében.

A csempék alumínium sarka alkalmas modern típusú belső kialakításra. A PVC sarkokat nehéz csatlakozásra használják, de ez a megjelenés befolyásolhatja a habarcs kialakulását a fürdőszoba és a cserép között. A fürdőszobában lévő csempe fém sarkai a nedvességállóság létrehozása után alkalmazhatók, mivel a víz állandó hatása a bevonat eltávolítását eredményezi. A rozsdamentes sarkok kiegészítik a belső képet, ezért ne válasszon fülbemászó képet. A csempe kerámia sarkai költséges megoldást jelentenek az ízületek kialakítására.

Előnyök és hátrányok

A csempék közötti sarkok használatát az alábbi előnyök indokolják:

 • a csempézés kizárása miatt a lefektetési folyamat megkönnyítése;
 • növelje a falak erejét - csatlakoztassa a sorokat a sarkok közé;
 • a csempe nedvességállóságának növelése. Kivétel: gomba és penész megjelenése a csempe varratban;
 • a sérülés kockázatának csökkentése - a külső sarok tompa ízületeket tesz lehetővé, ami csökkenti a sérülés megjelenését a leesés során;
 • Csiszoláskor a csempék csökkentése;
 • gyönyörű furnér - díszes fajok felhasználásával.

Ezeknek a szerkezeti részleteknek a számos előnye miatt a legalkalmasabb a javítás. Ráadásul a folyamat összetettsége csökken.

A profilok még mindig vannak hátrányai:

 • a kerámia sarkának magas költsége;
 • a kerámia profilok eltérő bonyolult manipulációkat mutatnak;
 • a fehér színű műanyag típusok bizonyos idő elteltével sárga színűek (ezért érdemes színt vagy fekete színt kiválasztani);
 • ha a műanyag profil behelyezésekor rés van, lehetséges a nedvesség bejutása;
 • ha egy fémszöggel dolgozik, egyenletességet kell ellenőrizni, mivel nem javítható;
 • a krómozott profil, amely olyan felületen van kialakítva, ahol gyakran mozgás történik, gyorsan elveszti az árnyékot.

Bár számos hátránnyal rendelkeznek a profilokhoz, ezeknek az elemeknek a használata egyszerűsíti a csempék gyártásának folyamatát.

Alkalmazási módszerek

A sarkok használata a típustól függően változik. Ha csak finomítani szeretné a szobát, akkor illesszen be műanyag modelleket. A kerámia elemek drágák, ezért a helyiség "gazdag" lesz. Retro stílusú sárgaréz profil használják vagy együtt króm.

Annak érdekében, hogy az eredmény kielégítő legyen, az alábbi szabályokat kell követni:

 • fémszögek alkalmazása esetén ellenőrizni kell az egyenletességet, mivel a görbület a számítás károsodásához vezethet;
 • a profil használata pozitívan befolyásolja a szerkezet szilárdságát;
 • a fal magasságának előzetes mérései, figyelembe véve a mennyezetet és a gátfészek elemeit, kiküszöbölik a felesleges manipulációkat az elülső részleteket vágva;
 • A fektetésnek olyan szögben kell kezdődnie, amelyik az első kinézetet veszi fel, úgyhogy tisztességes, ha további nehézségek jelennek meg;
 • a színskálát választó bizonytalanság helyzetében az egyiket a külső fémelem optimális alkalmazásával kell vezérelni;
 • a műanyag sarkok és sarkok a kerámia burkolólapok méretének 2-3 mm-nek kell legyenek vastagabbak, mint maga a csempe, hogy illeszkedjenek a sarokba.

A sarkok rögzítése egyszerű, de mindent alaposan és gondosan meg kell tennie.

A külső sarok felszerelése

A külsõ sarkok nagyobb erõt kölcsönöznek a csuklós kiálló résznek. A sarok lehet PVC, fém és kerámia. Telepítési séma:

 • mérje meg a kívánt méretet és vágja le;
 • ideiglenesen a fal sarkához kell rögzíteni;
 • mindkét csatornán csempét és jelzést adjon;
 • csempe eltávolítása;
 • a sarok területén a ragasztó megkenéséhez, és helyezze a profilot a jelek szerint;
 • fogazott spatulával, a ragasztót a csempe elosztására és a résbe helyezésére;
 • szorosan nyomja meg a profilt és a csempe a falhoz;
 • a ragasztó külső felületét tisztítsa meg száradással;
 • maszkoló szalag segítségével mindkét csempe és egy sarok egy napra rögzíthető.

A fürdőszobai csempe kerámia sarokját két célra használják: a sarokövezet egyenletességének elérése és a felület művészi szépsége. A színes kép fekete lehet, színes vagy krómozott vagy sárgaréz árnyalatú, a szoba teljes belsejétől függően. Használhat kontrasztos színeket.

Ha a szoba folyamatosan nedves, akkor a tömítés biztosításához egy gumitömítéssel ellátott profilt kell vásárolnia.

A belső sarok felszerelése

A fürdőszobában lévő csempe belső sarka segít a belső sarokövezet kialakításában. Kerámiából vagy alumíniumból készülhet, valamint rugalmas PVC profilból is. A folyamat fő szakaszai:

 • ragasztót kell alkalmazni a lapra;
 • ragasztót kell alkalmazni a falra, ahol a belső profil kerül;
 • állítson be egy sarokat;
 • telepítse a csempe a profil csatornájába és ragassza be (az építési kereszt segítségével, hogy megfigyelje a rést az előző lapon);
 • egy másik csempe beillesztésével helyezzük el a profil csatornájába;
 • egy nap után, hogy dekoratív habarcsot készítsen.

Sokan kíváncsiak a műanyag sarok ragasztására. Ehhez használjon vízálló ragasztót vagy szilikon tömítőanyagot.

A rozsdamentes acélból készült sarokcsempék jó tapadást biztosítanak, ami befolyásolja a víz alatti vízbefolyást.

A sarok alatt a csempe biztosítja a teljességet és a minőség javítását. A profil típusának megválasztása ellenére ezeknek a részleteknek a praktikussága azonnal tapintható. A sarkok tulajdonságainak és finomságainak ismerete sikerrel elvégezheti a javítást.