Legfontosabb > Dekoráció

Hogyan helyezzük el a csempeit a sarkokban: a kerámia csempe kikötésének módja

A burkolatok falának folyamata során a tapasztalatlan kézművesek gyakran szembesülnek a süllyesztett csempék problémájával. Különösen a fürdőszobában, mert itt van, hogy ezek a területek a belső tér szerves részét képezik. Annak érdekében, hogy egyenletes és pontos sarkot hozzunk létre, használjunk különböző megközelítéseket. Egyesek bizonyos készségeket és különleges felszerelést igényelnek, mások pedig még egy kezdőt is alkalmaznak. Vegye figyelembe az egyes lehetőségeket.

A sarkokban többféle módon lehet csempézni.

Merőleges elrendezés

A probléma megoldásának legegyszerűbb módja a közvetlen dokkolás. Ebben az esetben az elemeket egymásra merőlegesen helyezik el, vagyis úgy, hogy egy szelet látható maradjon, a másik pedig a felső töredék alatt van elfedve.

Ebben az esetben a minimális erőfeszítés bezárja a sarkot a fal bármely részén. Ha egy csempe beállítására van szükség, akkor célszerű a vágott él alja alá helyezni. Mínusz módszer - varrás jelenléte a csomópontnál. A jövőben őrlődik, de még mindig hatással van a felület megjelenésére.

A csempék változatai a belső ízületeken

Van egy másik módja a merőleges dokkolólapoknak a sarokban. Ez a módszer alkalmas például ponyvák, szegélyek vagy fürdőszobai keretek díszítésére. A legfontosabb állapotot - szemben, az alulról nem lehet nézni.

A módszer lényege: a csempe ragasztásához szükséges, hogy a vízszintes (felső) csempe lógjon a szélén. A sarok akkor lesz szép, ha a lombkorona szélessége 3-5 mm-en belül van. Az egyetlen feltétel - a szélnek szilárdnak kell lennie.

Edge vágás

A pontosabb munka érdekében különleges felszerelésre van szükség. A módszer 45 fokos csempeburkolatú szélein alapul. A feladat a következő módokon történik:

 • csiszolószerszám;
 • cserépvágót használnak;
 • csiszolópapír.

A legjobb megoldás - a csempe elektromos csempe vágó feldolgozása hajlékony ágyon.

Hogyan kell elhelyezni egy ilyen falcserépet? Ebből a célból a vágott csempe le van vágva és ragasztva a sarokba egy megoldás segítségével, hogy azok élei egybeesjenek és szilárd bevonatot képezzenek.

Az egyik módja a csempéknek a belső és a külső sarkokban történő levágása - 45 fokos lehúzás

A kezdők számára nem egyszerű a csempézés a fürdőszobában. Ha lehetséges, használjon felesleges anyagokat. Ügyeljen arra, hogy a falak felülete a lehető legegyszerűbb legyen, ellenkező esetben különböző vastagságú ragasztórétegeket kell elhelyezni, ami lecsökkenti a szomszédos elemek helyzetét.

Trimek használata

Ezek speciális betétek. A módszer alkalmazásukkal a legnépszerűbb. Ezek olyan műanyag profilok, amelyek a kívánt irány szögét alkotják. Külső vetületek esetén L-alakú átfedést használnak. A belső felület homorú ív alakú. Szűk konvex modelleket is használnak.

Szükséges megoldani egy másik fontos kérdést - hogyan kell ragasztani egy műanyag sarok a csempe. Több lehetőség is lehetséges:

Gyakran ezek a kárpitok különleges kialakításúak, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy megoldást kapjanak. Egy különleges lapot a csempe alatt helyezzünk el, és csempe ragasztóval rögzítjük. Az ilyen telepítés rendkívül egyszerű, a felület szép megjelenést kölcsönöz, és az ízületek védettek a nedvességtől és a baktériumoktól.

Néhány lehetőség a bélésekre

A külső műanyag sarok és a burkolat a csőszerelvényekkel (szegélyek) más módon van rögzítve, például szilikonnal vagy akril tömítőanyaggal. Pontosan mi a ragasztó a műanyaghoz a csempe a fürdőszobában - nincs sok különbség. A doboz falainak vagy sarkainak ilyen díszítése szinte bármilyen típusú anyaghoz illeszkedik.

Sarokcserép

Egy másik lehetőség a falak sarkainak feldolgozására, amelyek különleges formátumú csempék használatával kapcsolatosak. Egyes gyártók speciális sarokelemeket gyártanak. Két merőlegesen összekapcsolt rész van, amelyek derékszöget képeznek.

Az ilyen burkolólapok elhelyezése rendkívül egyszerű. A ragasztáshoz használd a megoldást, valamint egyéb bevonatokat is. Ha ilyen sarkot használsz, a lefektetés az abba az irányba történik. Ez a szabály azonban elsősorban a fürdőszoba határainak befejezésére vonatkozik.

A műanyaghoz közeli sarokelemek. Ez lehetővé teszi a kerámia burkolólapok tervezési felületének integritását.

A külső és belső szögek közötti különbségek

Munka közben tartsa szem előtt a belső és a külső elemek közötti különbséget. Az első lehetőség az a hely, ahol két falfelület találkozik egy szabványos terem peremén. A második - egy kiálló helyszín.

A legszembetűnőbb különbség a műanyag sarkok csempére történő beszerelésekor mutatható ki. A szegélyek kardinális különbségek vannak egymástól, attól függően, hogy milyen célra van egy adott terület.

Példák formatervezett sarkokra

Azt is meg kell jegyezni, hogy könnyebb ragasztani a belső pontozólapot, mert a normától való eltérés esetén a helyzetet ragasztóval és fugázással korrigálják. Általánosságban elmondható, hogy a fuga a fal belső sarkában szervesebbnek tűnik. A fürdőszobában ez különösen fontos, mivel a külső vetületek, például egy doboz felszerelése, jobban elpusztíthatók. Idővel a fúga egyszerűen összeomlik és elmosódik. Ezért jobb, ha egy további műanyag sarkot helyez a csempere, amely nem csak védi, hanem díszíti a felületet.

A hibák megszüntetése

A munkát nem mindig lehet tökéletesen elvégezni, különösen a kezdők számára. Mindazonáltal a hibák elhárítása valós. Ha még a kerámia burkolatokkal sem tudunk kinyitni a sarkot, próbáljuk kompenzálni a hiányosságokat egy megoldással, például, hogy a szomszédos elemet a kívánt szintre emeljük.

A vágás során nem mindig lehetséges 45 fokos gradiens elérése. Ha nem elég anyag van vágva, akkor a felesleg könnyen csiszolópapírral őrölhető, amíg sima sarokba nem kerül.

Egy másik pont - hibák jelenléte a csomópontnál. A probléma két módon megoldható. Az első az előírt módon történő lefektetés, és a zsetonok és rések a díszítő befejező eljárás során habarccal vannak bevonva. A második lehetőség - az oldat és a fuga szárítása után egy műanyag profil ragasztva van a sarokba, eltakarva ezeket a falak hibáit. Szilikon vagy folyékony szögek segítségével szerelik fel.

Befejező sarkok - a munka nem könnyű, de megbirkózhat vele, ha követi a fentieket.

Hogyan szereljünk be egy fürdőszobába egy műanyag sarokot a saját kezünkkel?

Fürdőszoba - egy komplex mikroklímájú szoba, igényes a befejező anyagok javításában. A megnövekedett páratartalom, az elégtelen levegőztetés és a hőmérséklet változások a kopás gyorsabb kopását eredményezik.

Ezért a folyamat során fontos, hogy minden rést és ízületet elkülönítsenek a nedvesség behatolásától. A legveszélyeztetettebb pont, amely gyakran nedvességet, kellemetlen szagokat vagy penészedést okoz, a mosó tartály és a fal közötti rés. A probléma megoldása érdekében a tapasztalt kézművesek ajánlják a fürdőszobához speciális sarkokat, amelyek megbízhatóan védenek a szivárgás ellen.

A sarkok típusai

A fürdőszoba műanyag sarkai, amelyeket más néven süllyesztettek is, gyakorlatiasak és olcsóak a mosó tartály és a fal közötti rések kiküszöbölésére a falak egyenetlensége, a méretbeli eltérések vagy az egészségügyi berendezések beépítési technológiájának megsértése miatt.

A műanyag oldal polivinil-kloridból készül, 3-6 cm széles és 1,8-3 m hosszú sarok formájában. A műanyagból készült szegélyek könnyedén rögzíthetők a saját kezével szilikon tömítőanyaggal vagy folyékony szögekkel. A következő típusú határok léteznek:

 • Belső sarkok a fürdőben. Ezek műanyag határok sarok formájában, amelyek rögzítettek a burkolat alatt a falak csempe, majd telepítve a oldalán a fürdő. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy megbízhatóan elkülönítse a csészét a tál és a fal között a víz bejutásától.

Figyelj! Válassza ki, milyen típusú műanyag borda alkalmas a vízszigetelés a közös, szüksége van, a jellemzői alapján a helyzet. Ha a fal és a régi fürdőszoba közötti csatlakozást szeretné lezárni, akkor jobb az öntapadós oldal felszerelése, és a tartósabb kompozitok tökéletesek az új vízvezeték szerelvényekhez.

A sarkok érdemei

A tál és a fal közötti csatlakozások tömítésére szolgáló speciális szerszámok megjelenése előtt a kézművesek rögtönzött eszközökkel próbálták elszigetelni őket nedvességálló cement vagy sűrített olajfesték segítségével. De az ilyen intézkedések hatása ideiglenes volt, a szakadékot rendszeresen meg kellett volna tölteni. A műanyag fürdőszobai sarkok hatékony megoldást jelentenek a keletkező résbe áramló víz problémájára. A következő előnyökkel rendelkeznek:

 1. Egyszerű telepítés. A fürdőkádban lévő műanyag sarkokat saját kezével rögzítheti az egészségügyi berendezések telepítésének bármely fázisában, mivel folyékony körmökkel vagy tömítőanyaggal vannak felszerelve, anélkül, hogy a falba lyukak lennének.

Fontos! A fal és a tartály közötti mosás megfelelő lezárásához a fürdőszoba megfelelő sarkát kell kiválasztania. Annak érdekében, hogy biztosítsa a kopogás elleni védekezést a víz kiszivárgása vagy fröccsenése közben, az oldal szélessége 2-4 cm-rel szélesebb legyen, mint a rés szélessége.

Egy sarok behelyezése egy új fürdőbe

Új fürdő beszerelése után jobb, ha nem kezdjük használni, amíg a csésze és a fal közötti csatlakozás le van zárva. Ahhoz, hogy megakadályozza a víz bejutását ebbe a résbe, használhatunk műanyag sarkokat a kádra vagy öntapadós vízszigetelő szalagra. Ehhez plasztikus lefutókra van szükség a vízvezeték felszerelésének, tömítőanyagának, antiszeptikus anyagának, moláris ragasztószalagjának, sörétes és szúrófűrészének vagy kézi fűrészének a lökhárítók fűrészeléséhez. A telepítés ebben a sorrendben történik:

 • A fürdőkád oldalát a fal mellett szomszédos vízzel és szivacsokkal tisztítják szennyeződéstől és portól.
 • A fal magasságától megegyező távolságot kell mérni a fürdő oldalán, majd ehhez a sérüléshez moláris ragasztószalagot kell rögzíteni, hogy megvédje a falburkolatot a szennyeződéstől.

Vegyük figyelembe, hogy a 90 fokos szög alakú műanyag határok legfeljebb 1-2 évig szolgálnak, mivel ez az építési folyadék miatt felhalmozódik bennük, ami a penész terjedését okozza. Idővel a sarok sötét virágzá válik, a rossz higiénia, a kellemetlen szag oka. Egy ideje lehet megszabadulni a formától a fertőtlenítőszerektől, de végül le kell cserélni a járdaszegélyt.

A kerékpánt felszerelése a régi fürdőre

A fürdő hosszú, intenzív működése során fokozatosan elhasználódik a fal és az eszköz közötti kötés vízszigetelése. A fürdőkád műanyag sarkai kiválóan alkalmasak a rés újracsatlakozására, mivel nem igénylik a falburkolat lebontását, és a beépítés nem rontja el a díszítő bevonatot. Ebben az esetben az oldal felszerelése ebben a sorrendben történik:

 1. Először lebontották a régi járdákat. Az eltávolításhoz használjon spatulát vagy kést.

Tapasztalt kézművesek azt állítják, hogy a fürdőszoba műanyag sarkai alkalmasak akril fürdők számára, valamint ha a falak ugyanabból az anyagból készült panelekből készülnek. A PVC szegélyek rögzítése a kerámia burkolatokhoz átmeneti megoldás, amely legfeljebb 2-3 évig tart.

Hogyan lehet igazítani a sarkokat a fürdőszobában?

A fürdőszobában a legjobb befejező lehetőség csempe. De a telepítésnek meg kell felelnie bizonyos feltételeknek. Ez a falak és a sarkok összehangolásának minőségére vonatkozik. Ha ez nem történik meg, akkor nehéz lesz elérni az anyag jó minőségű csomagolását egy heterogén ragasztóréteg használata miatt. Hogyan hozhatom a falak és sarkok síkját a fürdőszobában? A cikk a kérdés feltárására szolgál.

Az igazítás anyagai és módszerei

A csempék gyártási folyamata bizonyos eltéréseket tesz lehetővé a felület szintjén. Leginkább nagy méretű termékekre vonatkozik. Ha mozaiklapokról beszélünk, akkor a felületnek teljesen síknak kell lennie. Ez annak köszönhető, hogy kis mérete miatt szinte lehetetlen visszavonni a szintet. Számos mód van arra, hogy a falakat és a sarkokat a fürdőszobában igazíthassa. A főbbek között meg lehet határozni:

Az első lehetőség a szabványos cement-homok habarcs használata, amelyet a jelzőfény felszínén alkalmaznak. Ennek az eljárásnak az előnye az anyagok rendelkezésre állása, valamint viszonylag alacsony költségük. A befejeződés így megtörténhet a vázlatos anyagok tetején, anélkül, hogy jelentős előkészítés lenne. Megfelelő felszereléssel kiváló tapadás és nagy szilárdság érhető el a fal síkjában a fürdőben a kikeményedés után. Ennek következtében nő a teherbírás, ami fontos a csempe minőségi beszereléséhez a fürdőszobában. Ha a tégla falak vakolva vannak, a habarcs a különböző tényezők hatására megvédi a téglát a megsemmisítéstől. A jobb nedvességállóság elérése érdekében különleges oldószereket használnak az oldatban.

Bizonyos esetekben a burkolólapok vakolat falakon is elvégezhetők. Erre akkor lehet szükség, ha a vakolat már erősödött, de vannak jelentős hátrányai, amelyeket más módon nem lehet orvosolni. Az ilyen módszer használatának nehézségei akkor jelentkezhetnek, ha a kompozíció helytelen. A kikeményedés után a porcuk porózus, ami növeli a nedvesség felszívódását. Ez azt jelenti, hogy a csemperagasztó gyorsabban szárad meg, és a csempe egyszerűen leeshet. A burkolólapok elhelyezése a vakolt felületen akkor is elvégezhető, ha a javítás során egy másik befejező opciót választottak, de ez a végső szakaszban történt.

A fürdőszobában a falak és sarkok szintjének nagyszerű módja a gipszkarton használata. Az ilyen anyaggal való befejeződés kevesebb időt vesz igénybe, és száraz úton történik, ami azt jelenti, hogy nem kell várni az erő kifejlődésére, ami azt jelenti, hogy gyorsabb lesz a csempézés gyorsabb munkavégzésére. A fürdőszobában jobb nedvességálló lemezeket használni, amelyek nem veszítik el tulajdonságukat a páratartalom és a hőmérséklet jelentős változásaival. A gipszkarton lapok további előnye az, hogy nem csak egyenes vonalú, hanem görbületi síkokat is képezzenek, amelyek mozaikosak lehetnek.

Falkészítés

A fürdőszoba tervezett felújítása azt jelenti, hogy felszabadul a különböző készülékekből és berendezésekből, majd a felület további fokozatos felkészítését elvégezheti annak további összehangolása érdekében. Az első lépés, hogy ellenőrizze a falak állapotát a fürdőszobában. Ehhez távolítsa el a régi falakat, amelyek lehetnek a falakon. A legegyszerűbb feladat egy lyukasztás végrehajtása, amelynél a véső rögzített helyzetben rögzíthető. A csempe eltávolítása után, ha igen, egy kis kalapács kopogtatja a falak teljes síkját. Ha bizonyos területeken a hang süket és repedések jelennek meg, akkor ez azt jelzi, hogy a vakolat már elkezdett lepecsételni és eltávolítani.

A vakolat eltávolítása ugyanúgy történik, mint a cserép. A vésőgép tökéletesen elvégzi a munkát. Az első lépés egy kis chip létrehozása, amely kiindulási pontként szolgál. Ha a vakolat normális állapotban van, amelyet a kalapáccsal tapasztott csengő visszhang fedte fel, akkor meg kell határozni a felszíni szinten meglévő különbséget. A szokásos lövedék, a szint vagy a lézer szint szabálya segíteni fog vele. Ha lyukat használ, elegendő bármely pontot választani a mennyezethez közelebb, és a fonalat párhuzamosan elhelyezni a fal falával. Ha a rés egységes, akkor a falnak meglehetősen sima felülete van. A szabályt több helyen kell alkalmazni, figyelembe véve a buborék helyzetét vagy a fal és a szabály közötti rést. A lézersűrűség mindegyik kissé egyszerűbb. Elég, ha a vonalat párhuzamosan fektetik a falhoz, és méréseket végeznek a falról különböző pontokon.

Ha a falnak megfelelő szintje van, de festékkel vagy hasonló anyaggal rendelkezik, akkor ezeket el kell távolítani. Ehhez a csiszológépet csiszolópapírral vagy speciális csiszolópapírral lehet használni. Ez azért van, hogy jó tapadást érjünk el a csemperagasztó és a falfelület között. A festék e tekintetben akadályt jelenthet, mivel a ragasztó szárítás után kiszáradhat a felületéről. Ha nagy a gipsz, akkor óvatosan beállíthatók ütéssel.

Belső sarok

A belső sarok összehangolása gyakran nagyobb erőfeszítést igényel, mint a külső, és a folyamat magában hordozza a szomszédos falak összehangolását a fürdőszobában. Miután megtörtént a régi felület eltávolítása és a fal síkjának szintje a fürdőszobában, megkezdheti a munkát. Az első lépés egy mélyen behatoló alapozó alkalmazása. Meg kell növelni az adhéziót, valamint csökkenteni kell az anyag nedvességfogyasztását, amelyből a falak készültek. Ha a felszívódás túl gyorsan történik, akkor szárítás után egy vagy több réteget alkalmazzon.

A legegyszerűbb módja a falak falának szintje a vakolók vakolásával. Az utóbbiak kis fémszalagok, amelyek a megoldás szigorításához szükséges szabályozó elemek. Miután az alapozó megszáradt, továbbhaladhat a jelzőfények telepítésével. Készítsen kis mennyiségű csempe ragasztót vagy cement-homok habarcsot a vakolathoz. A megoldás kis szélességű csíkját alkalmazzuk arra a helyre, ahol a világítótorony telepítését tervezik. Ezután a szint a világítótoronyhoz csatlakozik, és a sáv egyetért a buborék helyzetével. Ehhez bizonyos területeken meg kell ragadnia a jelzőfényt a megoldásban.

A jelzőfények közötti távolság kisebb, mint a szabály hossza, így kényelmesen számíthatnak az elemekre. Beállíthatja a jelzőtáblákat egyszerre a fürdőszobában lévő összes falon, vagy felszerelheti őket. Ha minden szükséges elem rögzítve van, folytathatja a kiválasztott megoldás elkészítését. A lamellákat vagy a kanálokat a világítótornyok közötti területre alkalmazzák, és fokozatosan a szabályhoz húzódnak, hogy sík felületet érjenek el. Az egyik belső sarokba két, merőleges falra van szükség a fürdőszobában. Amikor a vakolatot felhordta és dörzsölte rájuk, meg kell várni az erejét, hogy felépülhessen, és így támogassa a sarokvágót.

A következő lépés az oldat alkalmazása a belső sarokban. Mérsékeltnek vagy kicsit többnek kell lennie, mert a többlet mindig eltávolítható. Miután elegendő mennyiségű habarcs került a belső sarokba, speciális szögletes spatulát használhat. A szerszám falai a szomszédos falak vakolt síkjain helyezkednek el, és szöge a falon a megfelelő szöget alkotja. A kívánt eredmény eléréséhez több lépés is eltelhet. A felesleges oldatról nedves mosogatóronnyal tisztítva.

A gömbfal segítségével belső sarkok kialakításakor a folyamat gyorsabban mozog. Előre szerelve fémprofilok falburkolásához. A falhoz képest ilyen távolságra vannak beállítva, hogy elérjék a megfelelő függőleges helyzetüket. A belső szög közvetlenül az állványprofilból áll. Két elem egymásra merőleges. Ebben az esetben az egyik oldalfalát a másik elülső része rögzíti. A fenti ábrán látható egy példa arra, hogyan kell kinéznie. A nagyobb merevség érdekében a profilokat kis csavarokkal csavarják össze. Miután a szög a profilból van kialakítva, a gipszkarton le van fektetve. Az első gipszkarton a profilhoz közel helyezkedik el, a második lap az elsőhöz illeszkedik, ami lehetővé teszi a megfelelő belső szög kialakítását. Az egész folyamat az alábbi videó.

Külső sarok

A fal külső sarkának kialakítása a fürdőszobában némileg könnyebb, mint a belső. E célból speciális segédelemeket fejlesztettek ki. Ezek fém vagy műanyag perforált sarok. Alkalmas abban az esetben, ha a falak szintkülönbsége nem túl nagy. Ebben az esetben a külsõ sark beillesztési szöge megegyezik azzal, ahogyan a jeladó be van építve a fal vakolásakor. A fal külső sarkához egy bizonyos mennyiségű habarcs kerül a fürdőszobába, amely után a sarok szintet vagy vízszinteset szintetizál. Miután a sarok alatt található megoldás megragadja és biztonságosan rögzíti azt, használhatja jelzőfényként.

A külső sarok kialakítása a fürdőszobában a gipszkarton keresztül történik, hasonlóan a belső sarokhoz. A vezetőprofil szerelése a padlón és a mennyezeten. Azokat egymásra merőlegesen kell elhelyezni a falról való rövid távon. Ezután két rack-profil van felszerelve, amelyek egymással merőlegesek az öncsavarral ellátott csavarokkal. Bizonyos esetekben elegendő lesz egy rack profil, mivel már pontos 90 fokos szöggel rendelkezik. Ezután a gerenda táblákból kialakított és ragasztóval rögzített serpyanka vagy üvegszálas köteg kerül a külső sarokba. A műanyag vagy a fém szög használata is engedélyezett, ami szintén erősíti a szerkezetet. Láthatja a folyamatot az alábbi videóban.

Összefoglaló

Amint láthatja, külső és belső sarkot hozhat létre a fürdőszoba falán a saját kezével. Ha a falvastagság túl nagy, akkor a külső sarok kialakítása során a falakat egy síkba hozva kell bevonni. Ezután a szöget egy szögletes spatulával vonjuk be a külső sarokba, hasonló módszerrel, mint a belső szög esetében.

A sötétítőtípusok a fürdőszobában lévő csempékhez és azok beépítéséhez

Napjainkban, amikor egy lakás vagy ház fürdőszobájában javításokat végeznek, ritkán történik csempék használata. A fürdőszobában lévő csempe sarkai pedig lehetővé teszik az ideális eredmény elérését. A csempe nemcsak a falra, hanem a padlóra is el van helyezve. Nem csak szép és kényelmes, hanem viszonylag olcsó is. A fürdőszoba és a konyhában lévő csempék is hosszú ideig tarthatnak, különösen, ha a felszerelést magasan képzett kézművesek végzik.

1 A fürdőszobák sarkai típusai

Ami az otthoni szakembereket illeti, ők maguk a csempe a fürdőszobában, mint általában, nem okoznak sok nehézséget. Azonban, amikor a külső és a belső szögekről van szó, sokan jelentős akadályokba ütköznek. A mester tapasztalatlansága zsákutcába vezethet, bár valójában a probléma megoldása több mint egyszerű.

A javítás folyamán hosszabb ideig speciális elemeket használtak, amelyek segítségével gyorsan megoldható a komplex bevonatok, köztük a burkolólapok csatlakozásával kapcsolatos probléma. Itt kell használni a sarokban a csempe, amelyek nagyon kényelmes és könnyen használható.

A csempe sarkai lényegében hosszú részekből állnak, amellyel még az ízületeket is meg lehet kapni. Ezenkívül lehetőséget nyújtanak arra, hogy megszabaduljanak az anyag néhány hibájából, vagyis a csempe vagy a műanyag felől, amelyek a vágás során keletkezhetnek. A sarkok hossza általában 250 cm, ezek az építőelemek a bevonatot készítik, és a szoba elegánsabbá válik.

Javasoljuk, hogy olvassa el

Attól függően, hogy melyik sarokba kívánja használni az elemet, egy vagy másik típust kell használni. Például a külső csomópontnál a csempe sarkai gyakran mechanikai igénybevételnek vannak kitéve. Ehhez meg kell erősíteni őket. A sarkok nagyobb szilárdságával és ellenállásával a csempe jobban elviselheti a keletkező terheléseket, amelyek elkerülhetetlenek a fürdőszobában. Ezen kívül az ízületek, zárt sarkok, tovább tart, sokkal biztonságosabbak lesznek. Ez különösen igaz a házban élő gyermekekre. A kerámia részek veszélyes végein védettek lesznek.

Bizonyos esetekben a sarkok speciális neve - a trima. Az ilyen elemek ilyen neve megtalálható egyes vállalatok termékleírásában.

És mégis, a névtől függetlenül, a fürdőszoba sarkai kétféleképpen oszthatók meg: műanyag és fém. A belső és külső ízületeken is számos különböző lehetőség van. A vízszintes és a függőleges szereléshez képest enyhe különbség van a kárpitozásban.

2 Hogyan válasszuk ki a fürdőszoba berendezését?

Válassza ki a csempe sarkát, a csempe vastagsága alapján. A boltokban 6-12 szobás épületek találhatók. Ezzel a kijelöléssel megtudhatja, hogy mi a távolság a sarok szélétől az alapig.

A szakemberek javasolják, hogy ilyen méretű csempe sarkokat válasszanak, hogy a burkolat 1 mm-rel nagyobb, mint a csempe vastagsága. Például ha egy fürdőszobát 8 mm-es csempe burkolattal lát el, akkor az ízületek kezelésére érdemes 9 mm-es sarokprofilt vásárolni, azaz 9 mm-es méretben.

Mielőtt elkezdené a raktárkészletet a vasalódeszkához, alaposan kiszámolja, hogy mennyi és milyen típusú elemekre van szüksége további munkához. Amint korábban említettük, a burkolat úgy van megválasztva, hogy a profil egy milliméterrel nagyobb, mint a csempe vastagsága. Ha a munkát különböző méretű csempékkel végzik, érdemes ezt figyelembe venni sarkok megvásárlásakor.

A profilok számát a termék méretének és a feldolgozni kívánt külső és belső kötések hosszának összege alapján kell kiszámítani.

3 A funkciók sarkokkal működnek

Először meg kell kitalálnod, mi lesz a mennyezet a fürdőszobában. Ha felfüggesztett vagy gipszkarton verzióról beszélünk, menthetjük a lapkán. Ebben az esetben a sarkokat fel kell szerelni arra a jelre, ahol a mennyezet széle lesz.

Leggyakrabban a csempézett sarkok behelyezésekor a kárpitozási elemeket kell megtenni. Ez határozottan érdemes megfontolni és befejezni a munkát. A hosszt egyértelműen kiszámítani kell.

Meg kell jegyeznünk, hogy most a szaküzletekben sok a különböző díszítőelemek, amelyeket széles színválasztékban kínálnak. Nagyon kényelmes, ha színes lapokat használ. Mielőtt fürdőszobába vásárolna sarkokat, vegyen részt veled a csempével. Ez segít pontosabban meghatározni a színt. A szakértők előre tudják, hogy szükség van-e sarokprofillal a fürdőszoba javítása során, így megvásárolják őket a csempékkel együtt.

4 A sarkok felszerelése

A varázslók még mindig nem tudnak megegyezni abban, hogy mit kell tenni először - a csempe vagy a sarkok elhelyezése céljából. Fele azoknak, akik javításokat végeznek, megpróbálják hozzákötözni a kárpitokat, állítsák be őket a szintre, figyelembe véve a vízszintes helyzetet és a függőlegességet. Ezután elkezdik a csempe beágyazása és a csempe összekapcsolt részeinek levágása.

A második lehetőség a falon lévő falak burkolását jelenti. És már a tetején a bevonat sarkok vannak szerelve. Ez a módszer egyszerűbbnek tekinthető, de itt ne felejtsük el, hogy gondosan ellenőrizzük a kárpitozás helyességét. És mégis jobb és tidebb bevonat érhető el a sarok rögzítésével.

A szakértők különösen óvatosan javasolják a csempézett sarkok ízületeinek jelölését és vágását, hogy azok a nehéz sarkokban jól illeszkedjenek. A munka ezen része minősége határozza meg a fürdőszobában felújított teljes benyomást.

A 45 ° -os szögek jelöléséhez érdemes egyetemes vagy közönséges hallgató háromszöget használni. Nem lenne felesleges felidézni a geometria alapjait a pontosabb számításoknál. Csempével végzett munka során rendszeres időközönként ellenőrizni kell, hogy a vágási helyzet nem veszett-e el, és ha szükséges, időben kiigazítja. Csak a megfelelő megközelítéssel érheti el a befejezett csempézés tökéletes minőségét.

Miután befejeződött a fő feladat, érdemes várni, hogy a csemperagasztó teljesen megszáradjon. Általánosságban egy napra van szükség a folyamat befejezéséhez. Továbbá érdemes megnézni, hogy vannak-e hibák. Könnyen eltávolíthatók csempékkel.

5 A műanyag és a fém bevonat előnye

Az épületboltokban műanyag vagy fém sarokprofilok állnak rendelkezésre. Sokan elvesztek, amikor kiválasztják ezeket az elemeket, bár a különbségük nem különösebben nagy.

Természetesen a fém sarkok kicsit hosszabb ideig tartanak, de műanyag társaik ebben a kérdésben nem kevésbé rosszak. A fém további előnye érdekes színtartomány. Ha a fürdőszoba kialakítása megfelelő, akkor egy krómozott vagy aranyozott felületű profilt vásárolhat. Az ilyen lehetőségek jelentősen díszítik a szobát.

Ami a műanyagot illeti, sokkal könnyebb vele dolgozni. Könnyen vágható egyszerű háztartási eszközökkel. Nem szeszélyes és könnyen alkalmazható még a nem szakemberek számára is. A műanyag profilszalagot általában 250 cm hosszúságban értékesítik, ilyen típusú sarkok PVC-ből készülnek, amely a fürdőszobában használható legalkalmasabb megoldásnak számít, mivel ez az anyag abszolút sem fél a gombáktól, sem a penésztől. A műanyag további előnye az alacsony költség.

Anyagok sarkának behelyezésekor nem aggódhat, hogy a víz a csempe alá kerül, a burkolatok megbízhatóan tömítik az ízületeket, és vonzóbbá teszik a szobát.

A csempe alatt lévő fürdőszoba profilszöge az, hogy első pillantásra jelentéktelen, de valójában egy nagyon fontos részlet, amely a lakás bérlőit a javítás utáni sok negatív következmény miatt megmentheti.

Melyek a sarkok a csempékhez és mit használjak fel?

A burkolóanyag nem ugyanazt a kerámiát használja. A kész megjelenés és a működési megbízhatóság egyéb anyagoktól is függ. A csempe sarkai (ezeket csempéknek is nevezik) - egyikük. Maszkolják a hibákat, díszítik a sarkokat, és megvédik a csempe forgácsolását, gombáját és penészgombáját.

Zausovka hog 45 fok alatt. A csempe egyenetlen síkkal van ellátva, így ebben az esetben lehetetlen az elrendezést használni.

A csempe sarka mindenféle árnyalatban és különböző formában jön. Amikor szembenéz, lehet, hogy külső profilra van szüksége a csempe, a belső és a lépcső számára. Vegye figyelembe az egyes lehetőségeket.

Bal - belső sarok, jobb - külső.

Gyors cikk navigáció

Kültéri sarkok

A legnépszerűbb típus. Használjon külső sarkokat. Az értékesítés során alapvetően 7, 9, 11 mm méretűek (2,5 m hosszúak). Az egyik oldalon a csempék hornya, a másik a lemezek díszítésének és védelmének a hatása és a forgács. A rejtett rész perforált a csempék és a kerámiák elrendezésének jobb tapadása érdekében. Díszítő elemek gyártása:

 • műanyagból;
 • alumínium;
 • réz és egyéb anyagok;

Az ablak bélésének vége a konyhában egy műanyag elrendezéssel.

Sarkok felszerelése

A csempék profiljai akkor vannak felszerelve, ha a külső sarok alkotó két fal egyikének készen áll. Néha a munkák befejeztével a burkolat (csempe elrendezések) maradnak. Ez előre nem látható körülmények között történik: problémák merültek fel a szállítással, a házasságot elkapta stb. Mindazonáltal ez a helyzet megköveteli a korszerű minősítést és a súlyosabb számításokat. A legkisebb pontatlanság átfedéssel vagy lemondással járhat.

A következő fal elindítása, a készenlét hátuljából, kapjon egy hornyot a csempe elrendezéshez. A terméknek meg kell egyeznie a csempe méretével. Egy kisebb formátumú csempe sarka nem illeszkedik, és egy nagyobb díszítés arra kényszerít, hogy több ragasztót használjon, és lógni fog.

Ha a csempe nem illeszkedik a sarokba, csiszolja az őrlő hátsó oldalát (3-5 cm szélétől).

A következő fal megkezdéséhez, és a csempe sarka nem feltérképezett, ragasztóval vagy csemperagasztóval van felszerelve. A perforált oldalnak párhuzamosan kell elhelyezkednie a csempe mellett, hogy a merőleges kerámiák szorosan és egyenletesen feküdjenek. Az ízületeket ragasztóanyaggal kell tölteni, a funkcionális jelentéstől megfosztva. Ha nem rendelkeznek a tervezett szemmel, jobb időt tölteni a felesleges keverék összepréselésénél, mint hogy elfogadja a vízszintet.
A videó megmutatja a telepítési elrendezést egy nehéz hely - lejtők kettős külső szöggel:
http://www.youtube.com/watch?v=b-9JPxPx2ks

Sarkok vágása

Ha a mennyezet felfüggesztésre kerül és a csempere esik, vágja el a burkolat alatt lévő elrendezéseket, ne hagyja magát, vagy másoknak, akiknek szüksége van a folytatásra.
Egy külön megbeszélés megérdemli a burkolat felszerelését az ajtó és az ablak nyílása (vagy hasonló helyzetekben) területén. A merőleges elemek elhelyezéséhez 45 fokos szögben kell vágni az éleket. Tegye nagyon óvatosan, különben hiányosak vagy profilok lesznek a burkolólapon, és egyáltalán nem fekszenek kanyarok vagy pajeszek nélkül.

45 fokos vágás a 3 sarkon.

Corner javítás

Előfordul, hogy a csempe elrendezése megszűnt, és talán a kerámia burkolólap profilja megsérült. Ilyen esetekben szükség van javításra, de hogyan kell eltávolítani a berendezést, és még inkább, telepíteni egy új? Ez egy szomorú, de működőképes:

 • óvatosan, hogy ne sérüljön a csempe, vágja le a csempe régi külső sarkát;
 • készítsen újat;
 • vágja le a kárpit hátsó részét;
 • ha szükséges, a profil alatti területet úgy szintre helyezze, hogy megérinti a csempék alatt lévő helyet;
 • ragasztót folyékony körmökkel vagy szilikonnal;

Belső sarkok

A külsőektől eltérően ezek nem túl gyakoriak. A külsõ sarkok elrendezéséhez be kell vágni a csempe vagy díszíteni profillal. A belső nem szükséges, mert nélküle a belső tér nem szenved. Mégis, az emberek egy bizonyos hányada együttérzést tanúsít számukra, ezért tekintsük őket.

Ezek egy kissé bonyolultabb konstrukciót jelentenek, amely a következőkből áll:

 • barázda;
 • perforált borda;
 • homorú homlokrész;

Az előző esethez hasonlóan szerelje fel az elrendezést a csempe alatt, feltárva az egyik falat. Valójában könnyebb vágni a hátsó részt, és ragasztani a sarkokat szilikonnal. Ez megkönnyíti a telepítési folyamatot:

 • ragasztó könnyebb;
 • a bélés végén a munkák elvégezhetők;

Mindkét típusú sarkok használatával, a fugázás előtt meg kell tisztítani a ragasztók közötti profilokat és burkolólapokat. Ha a profil műanyag, ügyeljen arra, hogy ne karcolja meg vagy vágja le a réteget.
A belső sarkok változatai:

Lépj be sarokba

Alumínium sarok a lépcsőn.

 • rendes - a falhoz hasonlóan;
 • overhead;

Az első nem hordoz több funkciót, hanem dekoratív célokat szolgál. Azonban használatuk aláássa a szerkezet szilárdságát, a felszállók fél centiméter távolságra vannak a burkolólemezektől. Egyrészt a burkolólapok elrendezése biztosít némi védelmet az ízületek számára, viszont ennek következtében a lépcsők élettartamának csökkenéséhez vezetnek. Lehetővé teszik a víz felhalmozódásának lehetőségét, amely a hőmérsékleti ingadozások következtében fokozatosan elpusztítja a lépcsők épségét.

Gumisugárral ellátott padot használnak a lépcsőfokokkal szemben, hogy megakadályozzák a csúszást.

A lépcsőkön történő felszereléskor fémes anyagokról beszélünk, nincs műanyag.

Más sarkok

Profilok szükségesek a párkányok és az eltérő anyagok ízületeinek kialakításakor. Számos változat létezik, rendszerint mechanikusan vannak szerelve - kötőelemek segítségével. A berendezés a csempe éleihez van csatlakoztatva, ezért ügyeljen arra, hogy elkerülje a cserép felosztását.

Néha csempe elrendezésre van szükség, amikor alacsony, kanyargós lépcsõt állítunk fel. Ilyen esetekben sarkok vannak egy lapos munkadarabbal és egy fésű hátoldalával, amely lehetővé teszi a profil gördülékeny hajlítását. Fontos, hogy ne sérüljön a "fájdalommentes" kanyar határa.

Megfontoltuk a csempe sarkainak lehetőségeit. A kollektív mezőgazdasági megjelenés ellenére még mindig nem szabad elhagyni őket traumatikus helyeken és olcsó javításokban.

A fürdőszobák sarkai: 10 használati mód

A cikk témája meglehetősen szokatlan. Elkötelezett a "sarok" általános megnevezés alatt lévő tárgyak fürdőszobában történő felhasználása iránt, függetlenül attól, hogy milyen anyagból készültek, a célt és a funkciókat. Szóval induljunk el.

A fürdőszobában található számos helyszín egyike.

dekoráció

Az első módszer: csempe szegélyezés

A fürdőszobai csempékhez készült műanyag sarkok a nyílások, a falak, a fülkék és a polcok sarkainak kialakításában használatosak. A sarok egy kerekítés, amely látható marad, és egy perforált lemez, amely a csempe alatt van.

Sarok a csempe alatt.

Hogyan ragasszanak ilyen sarokat a csempe alatt?

Én így teszek:

 • A fal alapja a behatoló alapozó;
 • Csempe 3-5 percig áztatott medencében vagy vödörben. Erre azért van szükség, hogy a hátsó felületének pórusai vízzel lehessenek, ami lehetővé teszi a cementcement részecskék bejutását. Ez viszont kiváló minőségű ragasztást biztosít a csempe és az alap között;
 • Csemperagasztót (Ceresit CM-11-et vagy CM-17-t használok) a csempere fésűvel;
 • A csempe a régen sajtolt sarok tetején lévő falhoz van nyomva, és könnyedén gumi kalapáccsal van felszerelve.

A következő vízszintes vonal behelyezésekor a folyamat megismétlődik. Annak megakadályozására, hogy a sarok a saját súlya alá menjen a csempe alá, rögzíthető egy golyócskával, gipszkartonnal vagy falazattal megkötött gallyakkal.

A fürdőszobában lévő ajtó sarka egy műanyag sarokkal szegélyezett, a csempe alatt.

Második módszer: Profil indítása

Egy másik típusú sarok az alumínium a csempék számára. A falhoz csavarokkal ellátott csavarokkal vannak rögzítve, és nem engedik meg, hogy az első vízszintes vonal lefelé mozogjon a saját súlya alatt. Ez akkor hasznos, ha nagyméretű csempe (több mint 50x50 cm méretű) helyezkedik el, és masszív mozaik vászonokat ragaszt.

A kiindulási profil rögzítésekor ne vezesse a padló vagy a bútorok sorát, hanem a szintet. Az első sor csempék, ragasztva a horizonton való eltéréssel, az egész falat a falak közötti egyenetlen csatlakozások miatt rendezetlenül látják.

Alumínium profilja a csempe számára.

nyomás

A harmadik módszer: műanyag járda

A kád alakú műanyag határokat a falnak a falhoz való csatlakozásának lezárására használják. A szegély teljesen lezárja a köztük lévő rést, és mindkét felülethez való szoros csatlakozásnak köszönhetően megakadályozza a víz áramlását.

A műanyag gerenda felszerelése az alakjától függően többféleképpen hajtható végre:

 • A csempe kötény alsó sorában a fürdő felett lehet elhelyezni;

Határolja a könyveket a lapok alsó sorában.

 • Gyakran a taposó ragasztó vagy folyékony körmökön ül;

Szilikon tömítőanyagokat használok, egészségügyi vagy univerzálisan, ragasztás helyett műanyag sarkok ragasztására. A kiváló minőségű szilikon tökéletesen illeszkedik a sima műanyaghoz, és további tömítést biztosít a varrásnak.

Műanyag alaplap ragasztva a fürdő szélén. Az alatta levő varrás tömítőanyaggal van ellátva.

 • Végül, az értékesítés során megtalálható a falra szerelt rögzítőszalag összecsukható szegélye, és a tényleges műanyag felhúzás. A falra rögzítik, műanyag tüskével ellátott csavarokkal.

Eltávolítható kanyarfa rögzítőszalaggal.

Számos árnyalat az utóbbi típusú határok rögzítéséhez:

 1. A műanyag tüskék helyett a fa chopiki nem használható. Amikor a páratartalom ingadozik, a fa gyorsan megtörik, és leesik a falon lévő lyukakból;
 2. A rögzítőszalagot csak rozsdamentes acél csavarokkal kell rögzíteni - horganyzott vagy sárgaréz. A foszfátozta (fekete) hamarosan rozsdásodik és díszíti a fürdőjét rendetlen piros árnyalatokkal;
 3. A fúrókorongoknak csak egy speciális fúróra van szükségük üvegre és csempere. A csempe alacsony fordulatszámon fúrással és a fúró vízzel történő folyamatos hűtésével valósul meg. A perforáló szinte garantálja, hogy feldarabolja a csempe.

Fúró a csempe a pobeditovoy forrasztás.

Negyedik módszer: univerzális sarok

A speciális curb helyett egy PVC-ből készült univerzális sarok (külső és belső sarkokhoz) gyakran használják a fürdőnek a falhoz való csatlakozását.

Ugyanezzel a sikerrel nem univerzális, hanem belső műanyag sarkokat használhat. Ezek eltérnek a sima és durva felületek külső helyétől (durva matricákhoz tervezve), valamint a síkok közötti szögtől: kissé több, mint 90 fok.

Hogyan ragasztani a műanyag sarkokat a fürdőkádon és a falon?

Ragasztó univerzális sarok.

 1. Vágja a kívánt hosszúság sarkát. Szokásos ollókat használok a vágáshoz;
 2. Hajlítsa végig az egész hosszúságon - akkor a sarok kevésbé rugalmas lesz, ha ragaszkodik hozzá;
 3. Alaposan tisztítsa meg a fürdőszobai polc szélét és a fal alját a szennyeződéstől - szappan és sampon fröccsenése, rozsdás szivárgás és mész betétek. Erre a célra a "Fehérség" -t - a nátrium-hipoklorit alapú tisztító és fehérítő anyagot használom. Biztonságos a kéz és a zománc fürdők számára;
 4. Öblítse ki a sarga matricát vízzel és alaposan szárítsa meg;
 5. Szilikon tömítőanyag csíkokat alkalmazzon a falra és a fürdőkádra. A falon és a fürdőn van, és nem a sarokban. Ellenkező esetben biztosan foltolhatja a tömítőanyagot olyasvalamivel, amit nem fogtok felvenni;
 6. Nyomja meg a sarkot az állandó kioldódás helyére, és helyezze el a megfelelő formájú tárgy tetejére, amely rögzíti azt a sarokban (pl. Sín vagy fedélzet);
 7. Felülről töltsön 2-3 töltetet (vízládák, könyvek halmai stb.). A tömítő tömítés 15 perc és fél óra között tart.

Ötödik módszer: kerámia szegély

A kerámia fürdő sarkok ugyanúgy működnek, mint a műanyagak - megakadályozzák a víz bejutását a fürdőszoba és a fal közé. A sarkokban kerámia szegélyléc speciális formájú, kifejezetten erre a célra készült; ehelyett a szög egyenes alaplap 45 fokos szögben történő vágásával lehetséges.

Kerámia sarkok fürdőszobai ízületekhez.

Néhány finomság is itt van:

 • A keretes sarkok a legkényelmesebbek a gyémánt csiszolóval történő vágáshoz. A csiszoló kör is vágja, de sokkal lassabb. Ezenkívül a csempe csiszolásakor a csiszoló kerék gyorsan elhasználódik, és elégető égő szaggal tölti fel a helyiséget;

A gyémánt daráló ideális eszköz a cseréphez.

 • A vágott vonalak jelölésére használható hasznos asztalos doboz. Egy vonalzó be van helyezve a nyílásba, majd a vágást szorosra húzza a vonalzóval egy ceruzával.

Hogyan és milyen kerámia sarkokat? Felejtsd el a cementet: ugyanazt a szilikon tömítőanyagot ragasztják. Ebben az esetben alkalmazható önmagában a kerámiabetonnál.

Kerámia szegélyléc fehér egészségügyi betéttel.

épületgépészeti

A hatodik módszer: a fürdő telepítése

Acélkád behelyezése a sarkokra, falra rögzítve.

A szovjet típusú szovjet stílusú öntöttvas kádakat irigylésre méltó stabilitás jellemezte: lehetetlen volt megdönteni egy vízvezeték-szerelvény egyensúlyát, amely több mint egy centneret ült a fedélzetén. Sajnos, a modern acél- és akrilfürdők nem tudnak dicsekedni ezzel. Kicsi nyomó vagy egyenetlen terhelés elegendő ahhoz, hogy a kádat mozgassa.

Ha az eszközt résszel vagy legalább a sarokban helyezték el, a probléma egyszerűen megoldható: a fal melletti polcok alatt elég legalább 30x30 mm-es acél sarkokat rögzíteni.

A sarkok rögzítése a beépített akril fürdők szabványos készletébe tartozik. Azonban személyesen komoly kétségeim vannak az erõsségükrõl: egy sarok sárgaréz vagy horganyzott, nem több mint egy milliméter vastag, alig tud tartani egy teljes kádat, amelynek súlya 2-3 kg.

Hetedik módszer: A fali keverő felszerelése a fürdő oldalához

Egy másik típusú sarok a falcsaptelep beépítéséhez használható.

Csaptelep készlet a fürdő szélén.

Miért van rá szüksége? Miért nem csak egy fedélzeti keverőt vásárolna?

Úgy látja, a beépített hangszerek mennyisége sokkal kisebb, mint a falra szerelt eszközök, és az ára sokkal magasabb. Ezen túlmenően a fali csapok sokkal karbantarthatóbbak: a zuhanyra, a kranbuksikra, a kifolyókra és a patronokra minden gyártónak szabványos méretei vannak.

Hogyan szereljük be a keverőt a saját kezünkkel, ezeket a sarkokat használva? Az utasítás meglehetősen egyszerű:

 1. A 22 mm átmérőjű lyukakat a fürdőpolcra fúrják (ez egy 1/2 hüvelykes cső külső átmérője). A lyukak jelöléséhez a keverőt csavarozni kell a sarkokhoz;

Ha nincs ilyen átmérőjű fúrása, fúrjon egy polcot a legvastagabb fúróval a szerszámkészletéből, és kinyúítsa a lyukakat egy kúppal vagy egy kerek fúróval.

 1. Gumi vagy szilikon tömítések vannak a sarkok meneteire. Ha nincs megfelelő méretű taposó - vágja ki őket a régi autóból vagy kerékpár kamrából;

Gyakran előfordul, hogy a tömítések és az anyák az adapterek csomagjába kerülnek.

 1. Sarkok vannak a fürdőkádban lévő lyukakba;
 2. Egy másik pár tömítést és alátétet (sárgaréz vagy horganyzott) helyeznek alatta;
 3. Az alátéteket 1/2 hüvelykes csavarokkal húzzák meg;
 4. A záróanyák alatt levő menet a rugalmas csatlakozóanyák vagy, ami ésszerűbb, a fém-műanyag vagy rozsdamentes acélcsövek szerelvényeihez illeszkedik. Maga a keverő telepítése nem különbözik attól, hogy falra szerelve.

Nyolc módszer: vízellátó egység

A sarokelemeket vízcsövek szögben történő csatlakoztatására használják. Ezekre szükség van:

 • A falkeverő szerelése acélbetéten;

Tisztázni fogom: rozsdamentes acél, műanyag vagy fém-műanyag csövek használata esetén a sarok fülhöz van rögzítve, hogy a falhoz rögzíthető legyen, és vízkiömlésnek nevezzük.

A képen - egyetlen vízelvezető a polipropilén vízvezetékhez.

 • Amikor a bélésszöget derékszögben forgatja.

Hogyan szereljük fel a csövet a szerelvénybe és biztosítsuk a csatlakozás tömítettségét? A módszer előre láthatóan függ a szerelés típusától:

 • Egy menetes csövet csavart a menetes területre egy külső menettel. A tömítéshez egészségügyi betétet, FUM szalagot vagy polimer szálas tömítőanyagot használnak. A tekercselést a menet végénél a cső végénél fel kell tekerni;

A szőnyegvászon sokkal hosszabb ideig tart, ha egy kis festéket vagy szilikon tömítőanyagot helyez. Az impregnálás kiküszöböli a len rothadását hideg vízben és forrón a kiégés.

A pillanatnyi vízmelegítő és a vízcsap összekötésére egy 1/2 és 3/4 hüvelykes menetes menetes könyök használható.

 • A sarok fém-műanyag csővel történő összekötéséhez egy sűrített levegős rögzítőelemet és egy süllyesztett anyacsavart használnak, valamint egy sajtolószerkezetet - egy rozsdamentes hüvelyt, amely a csőre van kötve egy kézi vagy elektromos bilincs segítségével;
 • A polipropilén csövek alacsony hőmérsékletű forrasztással vannak összekötve: a cső külső felületét és a sarok belső felületét a forrasztópala fűtőeleme megolvasztja, és egymással kombinálják. Az olvadt polimer megszilárdulása után a kötési szilárdság majdnem olyan jó, mint a szilárd csőé;

Polipropilén sarok a bélésen a kazánra.

 • A polietilén csövek összekötéséhez kompressziós szerelvényeket használnak (szerkezetileg közel azonosak a fém-műanyaghoz), elektrofúziós sarkok (beépített fűtőtekerccsel, amely lehetővé teszi a csőhöz való illesztést) és a csavaros hegesztés. Ezt az utóbbit 4 mm-es falvastagságú csövekre használják;
 • A térhálósított polietilén csövek alak memóriával rendelkeznek: ha ilyen csövet feszítenek, rövid idő után visszatér az eredeti méretéhez. Ezekhez a szerelvényekhez közös fenyő fúvókák fém vagy polietilén ujjakkal vannak ellátva. A csövet speciális eszközzel - bővítővel - feszítik, és felhelyezik a szerelvényre, majd egy hüvellyel rögzítik.

dekoráció

A 9. módszer: Sarokvédelem

A sarkok egy nagyszerű hely a gipszkarton befejezéséhez: nagyon könnyű kárt okozni a bútorok szállításakor. A sarkok megerősítése érdekében egy megerősítő sarkot használnak, amelyet a gittréteg alatt helyeznek el.

A gipszkarton falainak sarkait, a fülkéket és az ablaknyílásokat kissé másképp simítják - a műanyag külső vagy univerzális sarokba ragasztják a gipsz vakolat és a gitt. Az általam hasonló célokra ajánlott ragasztó szilikon tömítőanyag. A külső sarok befejezésekor biztonságosan alkalmazható a sarokba, anélkül, hogy félt volna a falak festésétől; a belső sarkok a szomszédos falak felületén szilikont alkalmaznak.

A PVC tíz milliméteres sarkát használják a fürdőszoba ablakán lévő könnyű ablak határai.

Hogyan győződjön meg róla, hogy a sarok nincs lehúzva a falról, mielőtt a tömítőanyagot behelyezné?

 • A külső saroknál maszkolószalaggal vagy vékony körmökkel rögzíthető. A szegecsek lyukai továbbra is maradnak, de láthatatlanok lesznek, különösen akkor, ha akril kendőt dörzsölnek;
 • A belső sarkokban meg kell nyomnia egy sarokba egy táblát vagy egy szalagot, és minden nehéz tárgyat meg kell támasztani.

Belső sarok univerzális műanyag burkolattal.

Tizedik módszer: Törölközőtartó

Krómozott csővel, két karimával és két sarkokkal egy kegyes és kényelmes törölközőszárítót szerelhet. További részletek segítségével összeszerelhet krómozott állványt vagy cipőtartó állványt. Valójában minden a fényképen látható: a design olyan egyszerű, hogy nem igényel semmilyen megjegyzést.

Króm cső törülköző.

következtetés

Remélem, hogy az ebben a cikkben ismertetett ötletek és megoldások hasznosak lesznek az olvasó számára. Mint mindig, további információkat talál a videóban ebben a cikkben. Ossza meg a saját tapasztalatait a megjegyzésekben. Sikerek, elvtársak!