Legfontosabb > Tartozékok

Sarok függönyrudak a fürdőszobához: a választás jellemzői

A fürdőszoba olyan hely, ahol mindig magas a páratartalom. A szoba befejeztével különleges nedvességálló védőanyagokat használnak. De a nedvesség megjelenésének elkerülése érdekében ez nem elég. Szintén szükséges olyan tárgyakat használni a belső térben, amelyek képesek megvédeni a falakat és a bútorokat a fröccsenőktől. Az ilyen tárgy többek között egy függöny egy fürdõ vagy zuhanyozás számára, amelyet egy ponyvával rögzítenek.

Számos hasonló mintázat létezik. A nevén alapuló sarokkeret a sarokban van elhelyezve. Az ilyen eszköz kialakítása stílusosnak, elegánsnak tűnik, és lehetővé teszi a négyzetméterek mentését.

Jellemzők és cél

A fürdőszobában elhelyezett sarokpántok speciális függönyöt rögzítenek. A fürdőszobában a helytakarékosság érdekében sarokfülkék vagy zuhanytálcák vannak a sarokban. Javasoljuk, hogy a függöny mellett egy hasonló botot csúsztassanak föl. Kád vagy zuhany használata esetén a függöny megvédi a szobát a nemkívánatos fröccsenéstől. Így tökéletes állapotban tarthatja állandóan a fürdőszoba belsejét. A sarokkeret sajátossága, hogy szokatlan alakú, és nem két párhuzamos fal között van, hanem a szomszédosak között, a fürdőszobát zónákra osztva.

Függönyök egy súlyzóval - ez egy nagyon fontos elem a fürdőszoba belsejében. A redőny standard magassága kb. 2 m, szélessége a rúd hosszától függően változhat. Az eresz hossza közvetlenül a tartály méretétől függ. A redőny a helyiséget zónákra osztja és megakadályozza, hogy a fröccsenés ne csak a falakon és a bútorokon, hanem a padlón is leessen. Nedves szex - sok sérülést okozhat, ami elcsúszik. Ezen kívül a függöny átalakíthatja a fürdőszoba megjelenését. És a ponyva fontos szerepet játszik a kád vagy a zuhanyzás kényelmében és biztonságában.

A fürdőszobához tartozó ereszek és függönyök kézzel készíthetők, de ehhez meg kell mérni az összes szükséges paramétert.

anyagok

Napjainkban a gyártók széles választékát kínálják az ereszekhez, amelyek különböznek egymástól a rögzítés módjában, a beépítési módban, az alakban, a méretben, az anyagban és a színben, valamint az árban. Ez lehetővé teszi a vevő számára, hogy magának választja ki a fürdőszobájában eltöltött időt, és maximális kényelmet és funkcionalitást biztosít tulajdonosának.

A szögpálca költsége közvetlenül a gyártás anyagától függ. Gyártása során háromféle anyagot használ: műanyag, alumínium vagy rozsdamentes acél. A választás kicsi, mivel nem minden anyag képes ellenállni a fürdőszobában általában elérheto nedvességtartalomnak, valamint a hőmérséklet változásának és általában a vízzel való érintkezésnek. Vegye figyelembe az egyes anyagokat külön-külön.

 • A műanyagról ismert, hogy könnyű anyag. A redőny kinyitása és bezárása szinte csendes, a termék ára kicsi. A műanyag gazdag színpalettával rendelkezik, de meglehetősen törékeny és rövid élettartamú anyag. Idővel a műanyag rúd kezd elveszni, és elveszíti eredeti színét. Ezenkívül az idő múlásával egy ilyen páncélszekrényből egy elcsépelt plakk és sárgaság jelenik meg, ami nagyon nehéz megszabadulni, annak ellenére, hogy rendszeres higiéniai eljárásokat hajtanak végre. Ezek könnyen repedhetnek is. A polimer fémtartalmú függönyrudak erősebbek és tartósabbak. A műanyag keresztcsíkok felszerelése nem okoz munkaerőt.
 • A fém tartó alumíniumból vagy rozsdamentes acélból készülhet. Az alumínium szerkezetek jobban ellenállnak a szélsőséges hőmérsékleteknek, nem félnek a korróziótól. A megvalósítási lehetőségek sokkal olcsóbbak, mint az acél analógjai. De az egyik legfőbb hátránya az alumínium gyenge ereje. Az anyag könnyű volta miatt ezek a rudak hajlamosak a függöny állandó nedvesedése miatt. Az ilyen ereszek színe szürke és meglehetősen unalmas, ezért nem illeszkedik a fürdőszoba belső kialakításába. A rozsdamentes acél rúd a legtartósabb. A színpaletta kicsi - szürke és fémes. Bármely formája lehet egy keret. Ez a design stílusos és drága. A fém függönyrudak ára magasabb, mint a műanyag. A hátrányok magukban foglalják a jellegzetes hangos hangot a függöny megnyitásakor és bezárásakor.
 • Kombinált. A legoptimálisabb megoldás, mivel ötvözi a műanyag és a fém karimák minden előnyét. Erősek, tartósak, stílusosak és "csendesek".

faj

A sarokkeret hajlítása különböző formákban jön létre, és nem feltétlenül kell pontosan illeszkednie a fürdő alakjához. Annak érdekében, hogy elkerülje a nemkívánatos fröccsenést a fürdés során, elegendő tölteni a függönyt a fürdő belsejében. De ennek eredményeképpen a szoba területe csökken, és a függöny zárt állapotban nem esztétikusnak tűnik, mivel a fürdő részeként alulról néz ki. A szögrúd különböző típusú acélból készülhet, beleértve az ötvözött és krómozott anyagokat. Az ereszek egy üreges belső cső, különböző hajlítási lehetőségekkel. Lehetőség van falra, mennyezetre vagy e két módszer kombinációjára való felszerelésre. A saroknyílás számos kiviteli formája létezik. Az alábbiakban találhatók a legelterjedtebb formák, amelyeket most készítenek.

 • L alakú keret. A keresztléc a "G" betűhöz hasonlít, 90 fokos szöget zár be, és két szomszédos fal közé van szerelve. A zuhanytálca vagy a négyszögletes fürdőkád alatt helyezkedik el, amelyek a sarokban találhatók. Egy ilyen ponyva és függöny segítségével korlátozhatja a helyet a két oldalról való fröccsenésből. Ennek következtében a fürdőszobában nincs nyilvánvaló felosztás. Ez lehetővé teszi a helyhasználat gyakorlatiasabb és előnyösebb használatát, különösen a kis terekben.
 • U-alakú. Ezt az ereszet fel lehet szerelni a zuhanytálca vagy a fürdőkád téglalap alakú felett. Választhatsz magadnak az ilyen kereszttartók méretének egyikét:
 1. az első az, amikor az erek megfelelnek a fürdő méretének, a függöny egyenletesen lapos;
 2. a második kisebb, mint a fürdõ a kerület körül - míg a függöny mindig a fürdõ belsejében van, és annak szárítása érdekében csak dobjon a három oldal egyikére.
 • Zárt téglalap alakú ponyva. Szükséges a falak, a bútorok és a padló minden oldalról való védelmére. Elég ritka.
 • Rugalmas. Szokatlan formájú fürdőkkel vagy sarokkádokkal kombinálva. Alumínium profilozott csőből készül. Az ereszek könnyen hajlíthatók, így bármilyen kívánt alakot képezhetnek. Falra vagy mennyezetre szerelve. Ugyanakkor merevsége és rugalmassága is van. Könnyen telepíthető, nincs szükség extrákra a formázáshoz. Ideálisan kombinálható a fürdőszobai tervezési projektekkel.
 • Szögletes átlós. A névből kiindulva az következik, hogy ez a fajta szerkezet átlósan van a saroktálca felett.

Az ereszek a fürdőszobában is különböznek egy formában.

 1. Lejt. Megismétli a zuhanyzó helyének alakját.
 2. Lekerekített. Az eresz, kissé vagy erősen lekerekítve, növelheti a zuhanyteret.
 3. Sugár. Ritka forma a ponyva, amely felett egy ovális vagy nem szabványos alakú kád. Az előrendelés és a fürdő egy bizonyos mérete alatt történik. Ezek a minták nagyon jól néz ki a nagy fém gyűrűkkel és finom ruhadarabokkal együtt. Egy ilyen fürdőben fekszik, egyedül érzi magát: semmi sem akadályozza meg a pihenést és a folyamat élvezetét.
 4. Aszimmetrikus. Nem szabványos formájú fürdők felett helyezkedik el. Csak műanyagból és fémötvözetekből készült. Ez megkönnyíti a kívánt formát. A rúd önmagában számos összekötéssel összekapcsolt alkatrész lehet, konstruktorként összeállítva. Leggyakrabban a helytakarékosság érdekében használják. Ez az eresz lehetővé teszi, hogy elszigetelje a csövek, a szellőztető tengelyek, ablakok, mosdók és egyéb dolgok kiemelkedéseitől. Rögzített kivitel csak a falhoz.

Hogyan válasszunk?

A fürdőszobában lévő sarokpálca kiválasztásánál különös figyelmet kell fordítani az elkészített anyagra, a kívánt alakra, valamint a beépítés módjára. Az ereszet biztonságosan rögzíteni kell, és ellen kell állnia a nedves függöny és a gyűrűk súlyának.

Számos csatolási módszer létezik.

 • Mennyezet. Ez a módszer arra szolgál, hogy az ereszet közvetlenül a mennyezetre helyezzük speciális rudak segítségével. A telepítés elég szilárd és szilárd. De nehezen kivitelezhető ilyen típusú szerelés, ha a feszített mennyezet.
 • Falra szerelhető. Ebben az esetben a sáv egy falra vagy szomszédos falra van szerelve. Ennek a módszernek az a hátránya, hogy fennáll annak a veszélye, hogy a rúd nem támogatja a nedves függöny súlyát.
 • Vegyes. A módszer a fentiekben ismertetett két rögzítési mód alkalmazásával egyidejűleg. Az ilyen típusú, megbízhatóbb és erősebb lámpatestek készülnek.

A kívánt modell kiválasztását számos tényező befolyásolja.

 1. A fürdő saját fürdőszobája. Téglalap alakú vagy ovális fürdők számára egy szabályos egyenes sáv lehet alkalmas, négyzet alakú: U alakú, szögletes: L alakú.
 2. A fürdő helyzete. Néha a fürdő a szoba közepén helyezkedik el. Ezen fürdőszobák felett ajánlatos a függönyök rögzítésére kerek vagy p alakú rudakat rögzíteni.
 3. Felszerelési módszer. Ha a mennyezet feszültsége jobb, akkor válasszon olyan modelleket, amelyek biztonságosan rögzíthetők a falhoz. Annak érdekében, hogy a kereteket a mennyezethez rögzítse, szakembereknek segítségre van szüksége.
 4. Anyag. Fontos, hogy ne felejtsük el, hogy rendszeresen karbantartást igényel a termék. Ha ez egy fém keret, akkor nehezebb gondoskodni. Rendszeres tisztítással azonban az ilyen ponyva hosszú ideig megőrzi eredeti megjelenését. Ezenkívül erősebb és tartósabb, mint a PVC. A műanyag ereszek viszont olcsóbbak, könnyebben törődnek velük, de idővel sárgulhatnak. És az ilyen ereszek ereje kisebb, mint a fémeké, és kevésbé ellenállnak a súlyuknak.

A legnépszerűbb függönyméretek közül a következőket lehet azonosítani:

 • 150x90 cm;
 • 170x70 cm;
 • 170x100 cm;
 • 120x70 cm;
 • 170x110 cm;
 • 150x150 cm;
 • 170 x 75 cm;
 • 100x70 cm;
 • 160x100 cm;
 • 150x70 cm

Figyelembe véve az összes fenti kritériumot, könnyű választani egy olyan megoldást, amely megfelel az Ön számára, és a függöny hosszú ideig megvédi a vizet a padlón, a falakon és a mennyezeten.

Hogyan kell telepíteni?

A sarokkeret könnyen felszerelhető anélkül, hogy szakember lenne. A legfontosabb dolog: előre elkészíteni az összes szükséges szerszámot és rögzítőelemet, és kövesse a lépésenkénti utasításokat. A rúd felszereléséhez ceruzát, fúrót, lyukasztót, csavarhúzót, betonfúrót (5 mm) és fűrészlapot (5 mm) kell használni.

Az alábbiakban lépésről-lépésre az ereszcsatorna telepítésével foglalkozunk.

 1. A ceruzával és az épület szintjével jegyzeteket készíthet, ahol a zárójeleket csatolják. Javasoljuk, hogy a cső csomópontjának helyét először a fal melletti, a fürdő közelében találjuk meg annak érdekében, hogy megakadályozzuk a párkány helytelen elhelyezését a fürdőszobához képest. Ezután hajtsa végre a kívánt magasságot. A beépítési szintet a redőny magassága határozza meg. Meg kell jegyezni, hogy a függönynek kb. 20 cm-re kell lennie a fürdőkád szélénél, ezért ajánlott ezt tenni, hogy a függöny vízzel leereszkedjen a fürdőbe a zuhany használata közben.
 2. Továbbá, a kijelölt helyeken fúrjon lyukakat, amelyek mélysége kb. 5 cm.
 3. A tartóelemeket a furatokhoz rögzítik és biztonságosan a csavarokra helyezik. Ezután a csövet behelyezzük a tartóba és rögzítjük. Fontos, hogy a záróelemeket úgy szereljük fel, hogy a csavarok felül legyenek, így láthatatlanok lesznek. Ne felejtsd el előre helyezni a gyűrűket a csőre, ha egy darabból állnak.
 4. A falhoz közeli rögzítőelemek különleges dekorációs sapkákkal elrejthetők.
 5. Gyakran azért, hogy megbízhatóbbá tegyék a konstrukciót, a mennyezetre is rögzítik, ritkábban - állványra helyezve a padlóra. Ezt ajánlatos elvégezni, ha a cső hosszúsága elég nagy, vagy a sáv nem szabványos alakú, két vagy több kanyarban. Ha a teljes rúd nem rendelkezik speciális mennyezeti rögzítővel, akkor saját maga készíthet. Ehhez kábelre van szüksége. Az árnyékolást az álmennyezetre kell felhúzni és a mennyezet alatt rögzíteni kell egy horog - dugóval. Ezzel a kábelt fém rögzítéssel kell rögzíteni.

Az ereszcsatorna szerelését követően győződjön meg arról, hogy ellenőrizni tudja a rögzítés erejét és minőségét. Biztosnak kell lennie abban, hogy a design támogatni fogja a nedves függöny és a gyűrűk súlyát.

Hasznos ajánlások

Vásárlásakor egy párkány a fürdőszobában kell figyelni néhány pontot. Annak érdekében, hogy a telepítés hosszú ideig tartson, először figyelmet kell fordítani arra az anyagra, amelyből készült. Ha az ereszek fémesek, fordítsanak figyelmet az anyag minőségére. Nem lehetnek egyértelműen látható csuklók és szabálytalanságok. Ha van ilyen, ez azt jelenti, hogy alacsony a használt fém, ami azt jelenti, hogy rövid élettartama rövid lehet.

A mennyezethez sarok műanyag vagy vékony fém ereszek is rögzíthetők, ellenkező esetben előfordulhat, hogy leesik és összeomlik. Az ereszek erősebb és megbízható rögzítéséhez használjon önmetsző csavarokat.

Ne felejtse el, hogy ha mennyezetre van szerelve, a függöny hosszabb ideig szükséges, mivel magasabbra lesz szerelve.

Fürdőköpeny

Vásárolhatunk egy függönyrudat egy fürdõszobába, melyet többféle típus közül választhatunk: zuhanyfülkékhez, fürdõkhöz - egyenes, L alakú, szögletes, U alakú.

Az ereszek jellemzői a boltban.

1. Az összes termék különlegessége az egyszerű telepítés. 2. Gyártás Oroszországban. 3. 100% rozsdamentes acél. 4. Műanyag alkatrészek hiánya. 5. Egyszerűség, megbízhatóság, tartósság és szépség. 6. Egyszeres kivitel bármilyen kapcsolat nélkül. 7. 25 mm átmérőjű cső, 1,0 mm-es falvastagságú AISI 304 márka. 8. Az egyik tartó terhelhetősége 5 kgf.m. 9. Univerzális - könnyű vágni (rövidíteni) a kívánt méretre. 10. Jótállás.

Rozsdamentes acél fürdőszoba

Hogyan lehet megszabadulni a fröccsenőktől a zuhany után, védeni a készülékeket, közvetlen érintkezésben a vízcseppekkel? A válasz egyszerű: a rozsdamentes acélból készült fürdőszobában meg kell vásárolnia egy párkányt, amelyhez olajszövet vagy ruhadarab tartozik. A kialakítás nem csak a falak nedvességtől való védelmét szolgálja, hanem egy csodálatos díszítőelem is, aminek köszönhetően a szoba tökéletes. Az orosz Tugatti cég által gyártott, rozsdamentes acélból készült fürdőszobai függönykamrák tetszetős megjelenésűek, fényes csillogással, mechanikai szilárdsággal és vízálló bevonattal.

Hogyan válasszuk ki és telepítsük a függönyrudat a fürdőszobai függönyökhöz: lépésről lépésre

A kényelem sok összetevőből áll, köztük a megfelelően megválasztott berendezések hibátlan működése minden szobában, beleértve a fürdőszobát is. Modern vízvezeték, kényelmes fürdő, gyönyörű fal- és padlóburkolat, világos világítás - ez nem minden. A kisebb apróságok közül vannak olyanok, amelyek nélkül nem tudsz. Például a fürdőszoba függönyrúdja a függöny, amely védi a padlót és a környezetet a fröcsköléstől.

Beszéljünk arról, hogy hogyan válasszuk ki és telepítsük a ponyva felett a fürdőszobát.

Az eresz tervezése

Nem szabad vásárolni az üzletben az első szemet gyönyörködtető terméket, mert fő jellemzői a fürdő formájától és méretétől, valamint a falak vagy mennyezetek burkolatától függenek - a hely, ahová csatlakozni fog. Ezért először meg kell mérni egy mérőszalaggal a faltól a falig tartó távolságot (ha a rúd a falra rögzítve van) vagy a mennyezet szélességét (ha a mennyezetrácsot).

A legegyszerűbb egy átlagos, 1,5 m vagy 1,7 m hosszúságú téglalap alakú fürdőkád, amelyhez háromféle függönyrúd található: egyenes és hajlított (ívként) vagy sarok, ha a fürdőt egy nagy szoba sarkában helyezték el. Nehéz a nem szabványos berendezés konfigurációjával - kifelé, dübörgős élekkel, hosszúkás vagy lekerekített alakkal.

A készterméket nehéz felvenni, de megrendelheti vagy megpróbálhatja megvenni magának, a megfelelő anyag felhasználásával.

A fantázia akkor hasznos, ha a fürdőt a szoba közepén helyezik el. Vannak olyan eredeti eszközök, amelyek rögzítettek a mennyezeten, és eltérő megjelenésűek - kerek vagy téglalap alakú keret.

Így minden eresz az alábbi típusokra osztható:

 • egyenes a kötőelemekkel - a szemben lévő falakkal rögzített karimákkal;
 • szögletes - csőszerű kivitel a G betű alakjában, a középső rész 90 ° szögben meghajlítva; bonyolultabb konfiguráció a P betű alakja;
 • teleszkópos, amelynek hossza, ha szükséges, könnyen cserélhető 1,3 m-ről 2 m-re egy "csőcső" típusú eszköz segítségével;
 • tavasszal, amelynek mechanizmusa a rúd és a függöny súlyát egy erőteljes rugónak köszönheti;
 • rugalmas, amely lehetővé teszi, hogy megfelelő függönyt hozzon létre a fürdő minden konfigurációját;
 • egyéni, egyedi.

Minden kategóriának egyedi telepítési lehetőségei vannak. Például a fürdőszobában lévő függönyhez tartozó sarokelemek megbízható rögzítéséhez további mennyezeti rögzítés szükséges a kanyarokban, hogy ne essenek el.

A készülék minősége függ az anyagtól?

Mi befolyásolja az anyagot, amelyből készült a pánt? Először is, a működési jellemzőiről és a használati időről. A fémcső sokkal hosszabb "élni", mint a műanyag, mivel a fém tartós és mechanikai sérülésnek ellenáll. Ez azért fontos, mert a horgok, amelyeken a függöny felfüggesztve folyamatosan mozog a sávon és karcolja meg.

A műanyag terméknek az egyetlen előnye - olcsó, így könnyen helyettesíthető egy másik hasonló anyagból.

A fémmodellek különbözőek, de legtöbbjük polírozott rozsdamentes acélból, festett vékonyfalú acélból vagy alumíniumból készült. Az utóbbiak jóak, ha könnyen meg kell változtatni a rúd - alumínium kanyarok alakját.

A kezelt anyag nem rozsdásodik meg, nem alakul ki öntettel és hosszú ideig szolgál. Néha a tervezési projekt minden tartozék egységét megköveteli, majd az ereszeket rendelik (nikkelezett, sárgaréz vagy rézcsövekből), hogy illeszkedjenek a vízvezeték alkatrészeihez és egyéb berendezéseihez.

Különböző konfigurációjú ereszek felszerelése

Majdnem minden modell ugyanúgy van felszerelve - a falakhoz rögzített karimák segítségével. Vannak azonban olyan árnyalatok, amelyek megkülönböztetik a közvetlen és szögletes, rugalmas és merev, teleszkópos és szilárd termékek beszerelését. Ha van vágy - akkor kényelmes eszközt készíthet a selejtanyagokból.

Fontolja meg a különböző típusú telepítések jellemzőit, de először néhány szót szól az eszközről.

Szükséged lesz egy jelölőanyag (ceruza, mérőszalag, szint, négyzet), egy építő kés, egy 5 mm-es lyukasztó (betonon vagy csempe), csavarhúzó, kötőelemek (tüskék, csavarok vagy csavarok kötegelhetők az ereszlővel). A rögzítők kiválasztásakor ügyeljen a falak és a mennyezet anyagára.

Teleszkópos telepítés

Az olcsóság nem ok arra, hogy megvásárolja ezt a megbízhatatlan fürdőszobai modellt, ha gyermekei vannak a családjában. A teleszkópos eszköz beépítési mechanizmusa olyan, hogy könnyen elviselhet egy nedves függönyt is, de nem valószínű, hogy képes lenne egy kisgyermek súlyát tartani, ha becsúzza és megragadja a függönyt.

A teleszkópos rúd olyan felszerelésre hasonlít, amely hasonlít egy állvánnyal vagy egy kis polccal, amely nem ellenáll a további nyomásnak.

Ha nem kell félni, és még mindig teleszkópos eszközt vásárolt, akkor előzetes felkészülés nélkül azonnal telepítheti. Az eszköz csak hasznos jelölőanyag, a fal fúrására nincs szükség. A műveletek sorrendje a következő:

 • Határozza meg a rögzítés helyét. Ügyeljen arra, hogy ne legyen túl alacsony, de vegye figyelembe a mennyezet távolságát (15-20 cm). Ellenőrizheti a függönyt - a széle szabadon beleeshet a fürdőbe, és nem a szélén.
 • Jelölje meg a rögzítési pontot ceruzával vagy mosható jelölővel. Jobb használni a szintet, és óvatosan gondoskodni arról, hogy az ereszek párhuzamosak legyenek a fürdő szélével.
 • Bontsa ki a csomagolást, ellenőrizze a mechanizmus működését.
 • Olvassa el a termékhez mellékelt rövid utasításokat.
 • Húzzuk fel az ereszet a kívánt hosszúságra, és adjunk hozzá még egy kicsit (0,5-1 cm).
 • Helyezzen fel karikákat vagy horogokat, ha nem cserélhetők.
 • Telepítés előre jelzett helyen, ellenőrizze a telepítés megbízhatóságát.

Mint látható, a telepítésnek nincsenek nehézségei, és csak néhány percet vesz igénybe.

A rudak karimával történő felszerelése

Készítsen egy ceruzát egy mérőszalaggal, hogy pontosan meg tudja jelölni a rögzítés helyét, a lyukasztót és a csavarhúzót. A készletben szállított öncsapos csavarokat és tüskéket használunk (ha nem állnak rendelkezésre, előzetesen gondoskodni kell a vásárlásról). Néha a csavarok megfogják a speciális hatszögletet, amelyikhez hozzá van kötve. A falon két karimacsúcsot jelölünk. A köztük lévő távolság a rúd hossza.

A fürdő szélének feletti magasságot a következőképpen kell kiszámítani: a függöny hossza közül 20 cm-t vonunk le (a függönyt egy ilyen szegmensbe a fürdőbe kell csökkenteni).

Pencil helyezett pontok a lyukak - jelöli a helyét a fúrás. A karimát eltávolítjuk, a lyukasztók három lyukat helyeznek el a megjelölt pontokon. Helyezzen be tüskéket, szerelje vissza a karimát és rögzítse csavarokkal. Ugyanezt ismétlik a másik oldalról.

A reflektorokat szorosan a falhoz mozgatjuk - a munka befejeződött. Általában az utasításban a munkák sorrendje mellett van néhány magyarázat a különböző típusú termékek beszerelésére. Olvassa el alaposan a telepítés megkezdése előtt. Gyakran előfordul, hogy a gyártó gyakran figyelmet fordít egy ilyen kisebb árnyalatra, mint a rögzítő csavar helyzete a rúdon (általában a kupakkal).

Első pillantásra egy kicsit, de valójában csak ez a rendelkezés biztosítja a stabilitást és megakadályozza a megereszkedést.

Hogyan lehet rögzíteni a sarokkereteket?

A szöget egy vagy több szögből álló formatervezésnek nevezik, mivel a függöny általában bezárja a fürdő sarkában lévő fürdőt. Ezek csak abban különböznek egymástól, hogy nagyobb hosszúságúak, és biztonságosabb rögzítőket igényelnek.

Ha a rúd acélból készül és elég súlyos, akkor a hajlítási pontok - a sarkok - megrekedhetnek, ezért rögzíteni kell őket. Ehhez használja a felfüggesztési módszert - még mindig a rúd szerelő gyűrűre van szerelve, és neki "lefagy" a szöget a mennyezetre.

Egyes sarokszárnyak ív alakúak, vagyis a sarkok teljesen hiányoznak, de a tartócső gördülékenyen görbül. Ezek az eszközök a legszélesebbek az aszimmetrikus fürdők számára, amelyek sarokban vagy rést jelentenek.

A sarokfüggöny sín felszerelése a fürdőszobában található függönyök számára nem különbözik az egyenes rúd felszerelésétől. Hasonlóképpen megjelölnek helyeket, rögzítik a zárójeleket, és behelyezik őket egy csőbe.

A keret kialakítása a fürdőszobában

Miután eldöntötte, hogy a fürdőszobában egy védőfüggönyet akaszt, miért nem használja azt, és az ereszkedést, amelyen tartja, hogy adott szobát adott stílusban? De vegye figyelembe, hogy néha azért, mert a tervezési jellemzők általában, a telepítés, amely eltér a szokásos is szükséges.

Néha a függöny színe és textúrája nagyon fényesnek tűnik, és a tartóktól való figyelmét figyelmen kívül hagyja, de ez nem jelenti azt, hogy az ereszeknek olcsónak vagy alacsony kulcsnak kell lennie.

A fényűző art deco fürdőszobában mindenben nagyszerűnek kell lennie, még egy függönypálca is: ne lepődj meg, ha kristály vagy féldrágakövekkel készült exkluzív tervezői verziókkal találkozol.

Mindenki eredeti megoldást találhat, például mint a csodálatos fehér fürdőszoba szerzője.

A klasszikus belső tér egy váratlan előadásban - és nem az utolsó szerepben játszik a párosítás.

Végső stroke videóként a bárnak a saját kezével történő felszereléséhez:

A sarokfüggöny sín felszerelése a fürdőszobában

A fürdőszobai függönyök sarokpántja lehetővé teszi a helyiség felszerelését egy különleges függöny segítségével, ami megakadályozza a víz vizesblokkolását.

Ez az építkezés még mindig nagyon gyakori, mivel lakásaink elrendezése változatlan maradt, és más formatervezés gyakran nem megfelelő. Ugyanakkor a modern iparág sok fajta ilyen eresz, így lehetővé teszi, hogy illeszkedjen szinte minden modern változata fürdő design.

A fürdőszobában lévő függönyök saroknyílása lehetővé teszi a felszerelés után, hogy egy külön függönyökkel ellátott szobát állítson elő, amely megakadályozza a vizek fröccsenését a vízkezelési eljárások során

A függönyrúd típusai

A fürdőkád sarokkarnitúrái különböző formákra oszlanak, attól függően, hogy milyen alakúak, azok az anyagok, amelyekből hasonló szerkezetek készülnek, és a párkány típusát. Például, attól függően, hogy ezek a termékek formája szabványos és nem szabványos. Ugyanakkor a második típusú minták általában különböző kanyargós alakú modellek, amelyek szokatlan konfigurációjú helyiségekbe vannak beépítve.

A fürdőkád sarokkarnitúrái különböző formákra oszlanak, attól függően, hogy milyen alakúak, azok az anyagok, amelyekből hasonló szerkezetek készülnek, és a keretszerkezet típusát

Ami a hagyományos függönyrudakat illeti, azok:

 1. Közvetlen, amelyek a leggyakrabban értékesítettek és egyszerűek. Sok felszerelési lehetőséggel rendelkeznek, így tökéletesek a téglalap alakú helyiségek belső kialakításához.
 2. Olyan ívek, amelyek mind a sarok-, mind a kerek fürdők számára nagyszerűek. Ugyanakkor időnként szükség van egy további rögzítő elem beszerelésére, amelyet érdemes megjegyezni a vásárlás során.

Ha nem szabványos termék beszerelésére van szükség, akkor a legjobb, ha a gyártótól egyedileg megrendelheti, aki a lehető legnagyobb mértékben figyelembe veszi az ügyfél minden igényét és kívánságát.

 1. Corner. A sarokba épített erkélyen további középső rögzítés szükséges a falhoz. A formák a legalkalmasabbak a nem szabványos méretű és elrendezésű szobák tervezéséhez. A mennyezethez való további rögzítéshez fémszálak is használhatók.

A mai designtól függően a szakemberek kétféle terméket különböztetnek meg:

 • húr vagy feszítő rudak;
 • teleszkópos vagy csúszó.

A fürdőszoba csúszkálásának ereszkedése kényelmes kialakítású, a működés kényelmesebb és kényelmesebb, mint a feszítőelemek függönyrudak. Ez annak köszönhető, hogy a lakástulajdonos kérésére hosszúsága jelentős tartományban változhat. A telepítés helyén azonban nem jelent különösebb nehézséget. A feszítőrendszerek már régóta elavult formatervezésnek tekinthetők. Az ilyen eszközök hátránya az idő múlásával csökken, és a függöny cseréje esetén szükséges lehet a hordozó fémhuzal meghosszabbítása vagy lerövidítése. Valójában a függöny cseréje a fürdőszobában szükségessé teheti a ponyvának a teljes szerkezetét.

A függönyrúd megvásárlásakor nem csak formájukra és formatervezésükre, hanem a termék elkészítéséhez szükséges anyagokra is figyelniük kell. A fürdőszobához függönyrudakat lehet készíteni és olyan anyagokat, mint pl. Polietilén, acél, bronz vagy sárgaréz. A könnyű függönyök esetében a legjobb a polietilénből készült rudak megvásárlása, valamint a nagy tömegű anyagból készült függönyök használata esetén jobb a fém rudak felszerelése, továbbá a könnyű és nehéz függönyök felszereléséhez a fürdőszobai stretch függönyrúd is használható.

A függönyrúd megvásárlásakor nem csak formájukra és formatervezésükre, hanem a termék elkészítéséhez szükséges anyagokra is figyelniük kell.

Ha nem szabványos termék beszerelésére van szükség, akkor a legjobb, ha a gyártótól egyedileg megrendelheti, aki a lehető legnagyobb mértékben figyelembe veszi az ügyfél minden igényét és kívánságát. Ha a tulajdonos nehezen dönthet a fürdőszobasík kívánt típusának megválasztásáról, jobb tanácsot kérni egy szakembertől ebben a kérdésben.

Tipp Ezenkívül egy meghívott szakértő elvégezheti a szerelési munkák teljes mennyiségét, amely lehetővé teszi, hogy elkerüljék a hibákat, amikor függönyöket építenek be a fürdőszobában.

A műanyag, a fém és a kombinált rúd fő jellemzői

A függönyrudak a gyártásuk során használt anyagoktól függően jelentősen eltérhetnek jellemzőikben:

 1. Műanyag rúd. Kiváló megjelenés, alacsony súly, valamint meglehetősen kedvező ár. A folyamat során gyakorlatilag nem hallatszanak hangokat. Ez egy nagy plusz, bár komoly hátrányok vannak. Például, az idő múlásával az ilyen termékek gyorsan elveszítik színüket és alakjukat. Ráadásul a műanyagból készült tárgyak nem nagy terhelésnek vannak kitéve, ezért ha nem vásároltál egy különleges, nagy szilárdságú műanyagból készült rudat, ne próbálj meg nagy függönyöket felakasztani rájuk.
 2. Metal. Ezek a legelterjedtebb modellek rozsdamentes acélból, szálcsiszolt alumíniumból és más fémekből készülnek. A költségek mértéke nagyobb, mint a műanyag, de sokkal tartósabbak, ezért nagy függönyöket ragasztanak rájuk. Amikor ilyen függönyrudakat vásárol, ügyeljen arra, hogy a készletben szállított gyűrűket vegye figyelembe. A fémgyűrűk rendkívül zajosak a mozgás során, és a műanyag gyűrűk túl törékenyek, így a legjobb megoldás ebben az esetben a fém-műanyagból készült kombinált termékek használata lenne.

A műanyag rudak kiváló megjelenésűek, alacsony tömegűek és nagyon kedvező árúak.

 1. Az ereszek a kombinált anyagokból. Ezek a termékek jellemzően fém és műanyag formájúak. Ennek eredményeképpen nagy erõsségi jellemzõket kapnak az alacsony zajszinttel együtt.

Ha külön figyeljük a függönyök fémrúdjait, akkor kiválasztásukkor figyelembe kell venni azoknak a fémeknek a tulajdonságait és tulajdonságait, amelyekből készültek. Például az alumínium tökéletesen ellenáll a nedvességnek és vegyi anyagoknak való expozíciónak, valamint a hőmérséklet csökkenésének. Ugyanakkor az ilyen típusú termékek egy kicsit súlyosak, de nagyon tartósak, de a kellemetlenek azok a matt felület, amely nem tűnik túlságosan jónak a modern alapanyagok hátterében.

Az alumínium tökéletesen ellenáll a nedvességnek és vegyi anyagoknak való kitettségnek, valamint a hőmérséklet csökkenésének.

A krómozott acéltermékek minden belső térben jól néz ki, miközben nagyon tartósak. A gyermekeid is tudnak lógni rajta, ilyen ereszek nem szakadnak meg és nem fognak kanyarodni. Ezenkívül a fémrudak szinte bármilyen alakból készülhetnek, és akár egy aszimmetrikus fürdőhöz is illeszthetők, bár az ilyen termékek költsége meglehetősen magas.

A krómozott acéltermékek minden belső térben jól néz ki, miközben nagyon tartósak

Ezt a körülményt szem előtt kell tartani a megfelelő fürdőkád kiválasztásakor.

Az ereszelő ereszkedőkkel rendelkezik

Minden függönyrúd modellek ugyanazon elven alapulnak. A félköríves erdei ereszeket a falhoz rögzített szokásos karimák segítségével helyezzük el. Természetesen vannak némi árnyalatok, például az e-alakú fürdőszobai párkány a falon több mint két ponton kerül telepítésre.

Az ereszek mérési sémája aszimmetrikus fürdőben

Mindenesetre ezen munkák elvégzéséhez speciális eszközre van szükség. Ez a bélyegzés egy öt milliméteres átmérőjű csempével vagy betonral, egy építő késsel, valamint egy csavarhúzóval és egy kalapáccsal. Szükséged lesz egy négyzet, egy ceruza, egy mérőszalag a jelölésre. Ezenkívül győződjön meg róla, hogy előkészíti a kötőelemeket, például csavarokat vagy tüskéket. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az ilyen kötőelemek magukkal együtt szállíthatók.

Az ereszek mérési sémája egy szimmetrikus fürdőben

Meg kell jegyeznünk, hogy a modern korlátot három helyen helyezzük el:

 • a falnak;
 • a szoba mennyezetére;
 • univerzális módon.

Fontolja meg, hogy az ilyen típusú rudak felszerelését a fürdőszobában teleszkópos keretként kezdjük. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a teleszkópos modellek nagyon megbízhatatlanok, kategorikusan nem ajánlottak azoknak az otthonoknak a telepítéséhez, ahol vannak gyermekek, bár ez a típusú függönyrúd nagyon gyakori a modern fürdőterekben. Az a tény, hogy a "teleszkópok" modernnek és elegánsnak tűnnek, ami a modern nőket a szilárdabb monolit fémtermékek helyére helyezi.

Ha vásárolt egy teleszkópos sávot, akkor tudd, hogy csak be kell jelölni a helyet a telepítéshez, nem kell fúrni a falakat és a mennyezetet. Ebben az esetben a műveletek sorrendje a következő:

 1. Mérje meg a mennyezet távolságát - 15 centiméter. Ebben az esetben a függöny szélének szabadnak kell lennie a fürdő belsejében, és nem lehet a szélénél.
 2. A szint használatával állítsa be az ereszek csatolásának helyét, és jelölje meg a jelölőt.
 3. Nézze meg, hogyan működik a teleszkópos mechanizmus.
 4. Olvassa el a behúzható rúddal ellátott utasításokat.
 5. Húzza a függönyrudat a kívánt hosszúságra, és adj hozzá még egy kicsit (0,5-1 cm).
 6. Tegye a horgokat vagy a gyűrűket a rúdra, ha azok nem kivehetők.
 7. Telepítse újra a terméket, és ellenőrizze a teljes szerkezet megbízhatóságát.

Természetesen a rögzítés nélkül történő beszerelés korlátozza az ilyen kialakítás használatát, ezért gondoskodnia kell arról, hogy a gyermekek ne ragaszkodjanak hozzá.

A rögzítés nélkül történő szerelés korlátozza az ilyen kialakítás használatát, ezért gondoskodnia kell arról, hogy a gyermekek ne ragaszkodjanak hozzá

Ezenkívül ne függessze fel a függönyöket ilyen sávon. Ha szükséges, válassza ki az elhelyezés egyéb lehetőségeit, erősebb rögzítéssel.

Az ereszek felszerelése karimákkal

Ebben az esetben, ha a g-alakú karimával ellátott fürdőszobai ponyvát fel kívánja szerelni, akkor még fúrtatni kell a fürdőszobai falakat és esetleg a mennyezetet. Először meg kell jelölni a jövőbeli telepítés helyét. Ehhez meg kell jelölni két lyukat a karimák rögzítéséhez. A köztük lévő távolság határozza meg az erdő hosszát.

Az eljárás megkönnyítése érdekében csatlakoztassa a függönyrudat a falhoz, és használja a jelölőt, hogy megjelölje azokat a pontokat, ahol a karimák illeszkednek hozzá.

Az eljárás megkönnyítése érdekében csatlakoztassa a függönyrudat a falhoz, és használja a markert, hogy megjelölje azokat a helyeket, ahol a karimák illeszkednek hozzá. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy a pántok rögzítésének optimális magassága 1,6 méterre van a fürdőtől. Ez lehetővé teszi, hogy a bárfüggönyön kb. Húsz centiméterrel a fürdőszint alatt lógjon. Ennek eredményeképpen, zuhanyozás közben nem leszel a padlón.

A mennyezet mennyezetét rögzíti függönyökhöz

Általában a karimák kerekek, és három lyuk van a csavarokhoz, így három pontot kell megnevezni a fúráshoz. Maga a perforátor segítségével eltávolítja a peremet a falról. Ezt követően a karimát a beszerelés helyére helyezzük és csavarokkal csavarozzuk a falra.

Hasonló rendszerrel további tartót szerelnek fel - szükség esetén egy tartóelemet. A rögzítés nemcsak önfúró csavarokkal, hanem a tartozékokkal ellátott csavarokkal vagy csavarokkal is elvégezhető, amelyeket egy speciális hexagonákkal meghúztak. A közvetlen alakú fürdőszobához tartozó ereszek erõsödnek egy karima és egy kar speciális klipjéhez.

Fontos! Érdemes felidézni, hogy jelenleg az ágazat számos rudat gyárt különböző formatervezésű függönyökhöz.

E tekintetben érdemes nagyon alaposan megvizsgálni a telepítés megkezdése előtt. Például bizonyos kialakításokban nagy jelentőséggel bír, hogy a rögzítő csavar a fej felfelé nézzen-e vagy sem. Ugyanakkor csak az ilyen csavar helyes elhelyezése segít elkerülni a függönyök megcsúszását, melyeket egy vagy másik ereszkedőre akaszthat.

Érdemes megjegyezni, hogy a sarokszerkezeteknek további rögzítésre van szükségük, mivel hosszúak. Általában a hajtások helyei szintén rögzítésre kerülnek - a sarkok, mivel itt van a legvalószínűbb a megdöntés fenyegetése. Ehhez általában felfüggesztést alkalmaznak. Az ilyen rögzítőelemek beszerelése nem különbözik a karimák beépítésétől.

Fürdőkeretes ereszelés

Néha előfordul, hogy ezek a lehetőségek az ereszkedő fürdők számára, amelyek kereskedelmet kínálnak, akkor nem elégedettek meg. Ez általában annak köszönhető, hogy a fürdőszoba elrendezése nem szabványos és tipikus megoldások alkalmasak erre. Ebben az esetben érdemes gondolkodni, hogyan készítsd el önnek a bárcát az Ön számára érdekes méretekben és formákban. Így kielégítheti a legszokatlanabb igényeket.

Egyenes konstrukció akkor használható, ha a fürdõed nagy, és a szokványos függönyrudak egyszerűen kicsiek.

A legegyszerűbb megoldás egyenes szerkezet lenne. Használható, ha a fürdőkád nagy, és a szabványos függönyrudak egyszerűen kicsiek. Annak érdekében, hogy a szükséges hosszúságú súlyzó jelenjen meg, ebben az esetben elegendő lesz egy alumínium profil vagy rozsdamentes cső megvásárlása. Ezután a kívánt hosszúságra vágják és helyükre állítják. A végein használjunk dekoratív sapkákat és ponyvákat.

Annak érdekében, hogy a szükséges hosszúságú súlyzó jelenjen meg, ebben az esetben elegendő lesz egy alumínium profil vagy rozsdamentes cső megvásárlása.

Abban az esetben, ha szükség van egy göndör design, például egy félköríves fürdő, akkor gondoljon arra, hogyan kell rendelni. Az ilyen szolgáltatásokat a tervezőirodák biztosítják, amelyek a fürdőszobai belső kialakítással foglalkoznak. Ugyanakkor befejezhetik a befejező és a fürdőszoba "kulcsrakész" felszerelésének befejezését.


Ejtőernyőt vásárolni egy szagos fürdőhöz Himkiben a Karni.ru-tól

Mit kapsz, ha veszel nekünk egy párkányt:

Amikor megrendelsz velünk, akkor sarokszeleteket vásárolsz, megismételve a sarokkád, a raklap vagy az egyéni méretek körvonalát, szilárd tömlő nélküli csövek nélkül, és a csiszolt és tükrözött csatlakozásokhoz AISI 304 rozsdamentes acélból készült, legfeljebb 10 éves garancia.

A megbízást a Moszkvában, Szentpéterváron és az Orosz Föderáció további 315 városában végzett átvizsgálás után fizetheti.

Még mindig kétséges? Akkor itt vannak még néhány ok:

Ha a szükséges keret nem áll rendelkezésre - 1 nap múlva megtesszük és elküldjük azt bármely városba;
A mennyezetre szerelés nélkül (ha ezt a pillanatot külön nem határozzák meg);
Nagyméretű sarokfürdőkhöz (Optima és Great), kis sarokfülkékhez vagy raklapokhoz (Classic és Optima);
Pontosan megfelelnek a fürdő meghatározott méretének vagy egyedi méreteknek (technikailag lehetséges);
Szögletes, aszimmetrikus, félköríves, egyenes, G és P, ovális, kerek - bármit tőlünk vásárolhat, mi
Korlátlan élettartam;
Könnyen telepíthető és működtethető;
A készletben már vannak rögzítők, dugók és csavarok - nincs további rejtett körülmény;
Tanácsadást vagy kérelmet kaphat közvetlenül telefonon, postán vagy online vásárláson;
Fizetés készpénzben, kártyával az átvételkor vagy kártyával és elektronikus pénzzel online;
A fürdő mérése és az ereszek felszerelése szakembereink által

Eresz egy fürdőszoba sarokhoz

Kategória: Corner Cornices

 • Termék kód: 293021
 • Méretek (shgv): 125x2,5x2,5
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: alumínium / műanyag
 • Termék kód: 293031
 • Méretek (shgv): 170x80x2,5
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: alumínium / műanyag
 • Termék kód: 237387
 • Méretek (shgv): 170x110x2,5
 • Erdei fürdőkád
 • Anyag: rozsdamentes. acél
 • Termék kód: 237385
 • Méretek (shgv): 150x100x2,5
 • Erdei fürdőkád
 • Anyag: rozsdamentes. acél
 • Termék kód: 302226
 • Méretek (shgv): 170x90x2,5
 • Erdei fürdőkád
 • Anyag: rozsdamentes. acél
 • Termék kód: 237382
 • Méretek (shgv): 160x100x2,5
 • Erdei fürdőkád
 • Anyag: rozsdamentes. acél
 • Termék kód: 322221
 • Méretek (shgv): 165x70x2
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: alumínium
 • Termék kód: 237312
 • Méretek (shgv): 170x105x3
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: rozsdamentes. acél
 • Termék kód: 358400
 • Méretek (shgv): 180x90x58
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: alumínium
 • Termék kód: 356846
 • Méretek (shgv): 170x80x2,5
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: alumínium
 • Termék kód: 238041
 • Méretek (shgv): 180x80x2,5
 • Erdei fürdőkád
 • Anyag: rozsdamentes. acél
 • Termék kód: 322070
 • Méretek (shgv): 170x90x2,5
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: alumínium
 • Termék kód: 322229
 • Méretek (shgv): 160x70x2,5
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: alumínium
 • Termék kód: 293030
 • Méretek (shgv): 170x80x2,5
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: alumínium / műanyag
 • Termék kód: 243075
 • Méretek (shgv): 130x130x2,5
 • Erdei fürdőkád
 • Anyag: rozsdamentes. acél
 • Termék kód: 237381
 • Méretek (shgv): 150x150x2,5
 • Erdei fürdőkád
 • Anyag: rozsdamentes. acél
 • Termék kód: 322226
 • Méretek (shgv): 160x70x2,5
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: alumínium
 • Termék kód: 237458
 • Méretek (shgv): 170x90x2,5
 • Erdei fürdőkád
 • Anyag: rozsdamentes. acél

Eresz egy fürdőszoba sarokhoz

Sokan kedvelik a hagyományos fürdőt a fürdőkádban. Ez a megközelítés számos előnnyel jár, például gyakorlásával, időt takarít meg és kevés vizet fogyaszt. Ha kontraszt zuhanyozni szeretne, akkor a mai vízvezeték-piac a következő lehetőségeket kínálja:

1. Zuhanykabin - Jelenleg számos ilyen termék jelenik meg az alappiacon, például a hagyományos sarkok és a többfunkciós hidromasszázs dobozok. Annak érdekében, hogy eldönthesse, melyik modell felel meg Önnek, meg kell határoznia olyan paramétereket, mint az alak, a méret, a beépített funkciók (hidromasszázs, gőzszerelés, világítás, ozonálás stb.), Raklap stb.

2. Ha van egy fülke a fürdőszobában, elegendő lesz ahhoz, hogy elszigetelje egy szárnyat, szervezzen rá egy leeresztő rendszert, és lazítsa meg a panelt egy öntöződobozzal. Ez az opció sokkal olcsóbb, mint az első;

3. Ha pénzt spórolsz, és végül nem búcsúzhatsz a fürdőszobába, akkor a legjobb megoldás lesz a sarok sarka a fürdőszobában. Rájuk függesztheti a függönyöket, amelyek elválasztják a zuhanyzó helyét a szobából. A fürdőszobai sarokszekrényeket elegáns választékban mutatják be a boltokban, hogy kiválaszthassanak valamit az Ön belső részéhez. Különböző színűek és alakúak lehetnek, a metszet és a felület geometriája, valamint különböző anyagokból (fém, műanyag) készülhetnek.

Fürdőszoba burkolatok

Fürdőszobai függönyrudak: sarok, félköríves és egyenes modellek széles választéka. Válasszon és vásároljon alacsony áron az online áruházban san-design.ru

A fürdőszoba egy olyan hely, ahol minden aprócska pihenésre és jó hangulatra van tervezve. Ott meggyógyulsz egy kemény napi munka után, és reggel kezdődik. Ez azt jelenti, hogy a szobában minden dolog nem csak dekorációként szolgál, hanem észrevehetetlen, de fontos funkciót is teljesít. Ilyen hasznos termékek közé tartozik a fürdőkád váz. A falhoz van erősítve, és fürdőfülkével egészül ki, amely megvédi a kívánt területet a fröccsenő víztől.

A párkányok fajtái

Miután megvizsgálta a boltunk körét, meg fogja találni, hogy léteznek megbízható modellek számos modellje. A rúd alakú szabványos termékek mellett örömmel kínáljuk a következő modelleket:

 • Corner eaves - ideális a fürdőkád vagy a zuhany a szögletes típusú, valamint egy szoba, amely nem szabványos elrendezést. A félkör alakú ponyvának különféle hajlítási szöggel rendelkező üreges fémcső alakja van;
 • Az ereszek aszimmetrikusak - a bonyolult, nem szabványos formák fürdőként való istenszellem lesz. Ez egy súlyzó, amely formája miatt alakváltozhat;
 • A rugalmas ereszek - pótolhatatlan a kör vagy félkör alakú helyiség számára. Alumíniumból készült, amely könnyű a kívánt hajlításhoz.

Mit csinálnak cornices

Megfelelő modell kiválasztásánál ne felejtsd el figyelni az anyagot, amelyből készült.

 • Rozsdamentes acél. Az ilyen termékek ára magas, de a szolgáltatás élettartama nem korlátozott. Nedvesség hatására nem romlik, mechanikai sérüléssel szemben ellenálló;
 • Alumínium. Nem veszíti el vonzerejét és hasznos tulajdonságait, amikor belép a vízbe, de hajlamos a deformációra;
 • Festett vékonyfalú acél. Gazdasági lehetőség, amely szépen meg fog nézni egy bizonyos ideig;
 • Polimerek. A leginkább hozzáférhető és széles körben használt anyag. Kis súlyú és nagyon jó tulajdonságokkal rendelkezik. Nem alkalmas nehéz függönyökre.

A fürdőszobában lévő ponyva nemcsak ergonomikus termék, hanem eredeti díszítőelem is. Ezzel díszítheti a szobát, és biztonságosan rögzíthet egy ugyanolyan fontos részletet - egy elegáns és funkcionális függöny a fürdõhöz.

Függönyrudak függönyökhöz, sarkok

 • Gyártó: Aquanet (Oroszország)
 • Gyűjtemény: Allento
 • Típus: fürdőkád (rúd)
 • Gyártó: Aquanet (Oroszország)
 • Gyűjtemény: Palma
 • Típus: fürdőkád (rúd)
 • Gyártó: Aquanet (Oroszország)
 • Gyűjtemény: Capri
 • Típus: fürdőkád (rúd)
 • Gyártó: Aquanet (Oroszország)
 • Gyűjtemény: Vitoria
 • Típus: fürdőkád (rúd)
 • Gyártó: Aquanet (Oroszország)
 • Gyűjtemény: Fregate
 • Típus: fürdőkád (rúd)
 • Gyártó: Aquanet (Oroszország)
 • Gyűjtemény: Izabella
 • Típus: fürdőkád (rúd)
 • Gyártó: Aquanet (Oroszország)
 • Gyűjtemény: Jersey
 • Típus: fürdőkád (rúd)
 • Gyártó: Aquanet (Oroszország)
 • Gyűjtemény: Palau
 • Típus: fürdőkád (rúd)
 • Gyártó: Aquanet (Oroszország)
 • Gyűjtemény: Bali
 • Típus: fürdőkád (rúd)
 • Gyártó: Aquanet (Oroszország)
 • Gyűjtemény: Bellona
 • Típus: fürdőkád (rúd)

Kosárba helyezett cikk

A kosárba szedett kiválasztott elemek

Az összehasonlításhoz hozzáadott elem

Eresz egy sarokkádba

Ezen az oldalon az Aquanet.Ru online áruház vízvezeték-szerelvényt vásárolhat a fürdőszobában lévő függönyökhöz.

Segítünk Önnek felvenni a terméket

Fel fogunk válaszolni a kérdésekre, tanácsot adunk, rendeljük telefonon: 8 (800) 775-12-15. Vagy visszahívhatunk: visszahívást kérhet.

Függöny rúd vagy rúd a függönyökhöz a fürdőszobában. Hogyan válasszunk és telepítsünk

A fürdőszobai függönyrúd megvásárlásához meg kell tudnia a típusát. Sok van: szögletes - például g-alakú, merev, de egyben rugalmas, sőt teleszkópos is. Hogyan válasszuk ki és telepítsük a master nélkül a saját kezünkkel - olvasd el.

Esküvői fürdőszobákhoz: formák és változatok

Az ereszek különböznek egymástól különböző paraméterekben. A legfontosabb a függöny rögzítési formája, amelynek választása közvetlenül függ a fürdő megjelenésétől. A megvásárolt terméknek megbízhatóan meg kell védenie a helyiség padlóját és falát a fröccsenéstől. Ennek alapján a fürdőszoba függönyrúdjai ilyen szerkezetek:

 • Egyenes vonalak Ez a legnépszerűbb lehetőség, amely a megbízhatóságot és a könnyű telepítést jelenti. Elég, ha két ellentétes falra erősítjük. Alkalmas olyan helyiségekhez, ahol a fürdő téglalap alakú.
 • Szögletes vagy geometriai. L alakú, félkör alakú, U alakú, ovális, téglalap alakú. Készült a fürdőszobákhoz, ahol a fürdőszoba a sarokban van, vagy például a szoba közepén (kerek vagy ovális függönyrúd alkalmas itt). Ide tartoznak az aszimmetrikus rudak is, amelyek a nem szabványos fürdők számára megfelelőek.
 • Teleszkópos (csúszó). Úgy néz ki, mint egy cső egy csőben, amely a teleszkóphoz hasonlóan a kívánt hosszúságra bővíthető. Könnyen telepíthető, mert nincs szükség fúrásra. A teleszkópos keret végein speciális gumilapok védik a falakat a karcolásoktól.
 • Fan. Hajtsa ki és szerelje össze rajongóként. Úgy néz ki, mint az eredeti, és helytakarékos. Ezeknek az előnyöknek köszönhetően drágábbak, mint sok más keret.
 • Rugalmas. Gyakorlatilag bármilyen formát kaphatnak, kézzel hajlítva, végül ilyen alumíniumból készülhetnek. Leggyakrabban nemcsak a falakhoz vannak csatolva, hanem a mennyezet mellett. Általában rugalmas rudakat használnak kerek vagy félkörös helyiségekben, valamint szokatlan formájú fürdőkhöz.
 • String mennyezet. Úgy néz ki, mint egy fémszál. Funkcionális és könnyen kezelhető. Ez is olcsó. Lehetőség van arra, hogy a függönyöket a karaktersorozatokra lefedjék, és ha szükséges - könnyű helyettesíteni őket.

Hogyan válasszuk ki a pántot

Kezdje el, hogy eldöntsétek, melyik design megfelel a fürdőszobának. A választás nem csak a szoba kialakítását, a fürdő alakját, hanem a falak és a mennyezet elrendezését is befolyásolja. Például a felfüggesztett mennyezetű helyiségekben jobb a függönyrúd felszerelése, amely falra van szerelve, és nem kísérletezik a mennyezeti termékekkel. Mielőtt elindulna a boltba, mérje meg a falak közötti távolságot és a fürdő átmérőjét, ha ovális vagy kerek kereteket szeretne vásárolni.

Tanács. A függöny mennyezeti sávja nem ajánlott, ha száraz törölközőket töröl, vagy ragaszkodni a fürdőbe.

Fontos, hogy milyen anyagból készült a keret. A gyártók a következő termékeket kínálják:

A műanyag tartozék olcsó, de ugyanakkor törékennyé válik. Gyakran előfordul, hogy egy ilyen rúd elcsavarodik, és cserére szorul. Ezenkívül megjelenhet sárga patina is, amelyet nagyon nehéz eltávolítani. Az alumínium ereszeket alacsony költséggel és ugyanolyan minőség jellemzi.

A legtartósabb és ezért a legdrágább termék rozsdamentes acél. Ellenáll a víz hatásainak, de jelentős terheléseknek is. A megfelelő működéssel ezek a rudak hosszabbak, mint mások. A fából készült ereszek vízmentesítő anyagokkal impregnálva praktikusak.

A ponyvának a fürdőszobában történő önbehelyezése: utasítások

Egyenes rúd felszerelése:

 • csatolja az ereszet a falhoz;
 • nem a jelzések;
 • lyukak fúrása;
 • a terméket rögzítõcsavarokkal és csavarokkal rögzítse.

A sarokkeret felszerelése:

 • állítsa be a sávot a fürdő méretéhez. Ehhez határozza meg a távolságot a külső szögtől a falig a rövid és hosszú oldalakon;
 • vágja fel a felesleges terméket;
 • jelölje meg és csatolja az ereszet.

Rugalmas ereszcsatorna szerelése:

 • a kívánt formát adja a terméknek, a fürdő oldalára fókuszálva;
 • jelölje meg és illessze be a rudat.

A teleszkópos rúd felszerelése a párhuzamos falak közötti nyújtásra és az eresz magasságának beállítására korlátozódik.

 • A jelöléshez jobb, ha nem használsz jelölőt, mivel a jeleket nagyon nehéz törölni.
 • Szögletes ereszcsatorna telepítésekor a szint hasznos.
 • Néha függőleges rudakat használnak a talajszerkezet erősítéséhez.