Legfontosabb > Tervezés

Bár a függönyök a fürdőszobában: a választás és a telepítés

A fürdőfüggöny egy kényelmes és elegáns tartozék, amely lehetővé teszi, hogy a helyiséget több funkcionális területre oszthassa meg, valamint megbízhatóan védi a padlót a vízfoltoktól. Korábban a függöny felakasztására használt egy sztringet, de a rögzítésnek ezt a változatát, amelyet nem lehet megbízhatónak és esztétikusnak nevezni, most teljesen lecserélték függönyrúddal.

Az anyaggyártás kiválasztása

A függönyrúd megbízhatóbb és tartósabb, mint a különféle anyagokból készült húrtartó:

 • Műanyag rúd. Ezek a legegyszerűbbek és a legkényelmesebbek. A függönyök mozgása a műanyag rúdra szinte csendes, de ez a tartozéknak jelentős hátrányai vannak: a gyorsan kopott anyag rövid életű és idővel változik.
 • Fém rudak. Egy magasabb árkategóriához tartoznak. A rozsdamentes krómozott acélból és alumíniumból készült kereszttartókat nagyobb szilárdság, korrózióállóság, nedvességtartalom, szélsőséges hőmérsékleti ellenállás jellemzi, és megjelenésük is láthatóbb.
 • A zománcozott vagy műanyag burkolatból készült fém kombinációk. Ez a legjobb megoldás, amely egyesíti a fémtermékek megbízhatóságát és a műanyag praktikusságát.
 • A fa keresztléce. Annak ellenére, hogy a fa rudakat nedvességálló kompozícióval impregnálják, ez a bútor kivételes, és olyan formatervezési mintákban használják, ahol a szépség túlnyomórészt a funkcionalitás fölött áll.

A termék anyagától függetlenül a függönyök függönylécének rendszeres karbantartást igényel. Ha rendszeresen törölje le a dizájnt a nedvességtől és figyelemmel kíséri a korrózió megjelenését, ez a belső tétel hosszú időn keresztül és méltósággal szolgál.

Alakválasztás

Ahhoz, hogy jól teljesítse a funkcióit, a függönyrúd ideális esetben követi a fürdőszobai vonalakat. A kárpitok alakja szabványos egyenes és szögletes struktúrákra van osztva, és különleges, nem szabványos, rendelésre készült.

Standard - egyenes

A szabványos egyenes vonal rögzített hosszúságú vagy teleszkópos. Nem könnyű, univerzális a rögzítésben, és ezért népszerű kialakítás, mindkét végén nyugodt, sarkok és kanyarok nélkül.

Szög vagy ív keresztléc

Sarok- vagy ív-keresztléc - ez a legjobb megoldás a fal melletti zuhanykabinok vagy raklapok számára. Az íves kereszttartó egy bizonyos kerek sugarú, és félkör alakú.

A saroksor egy vagy több sarkából állhat.

A leggyakoribbak a következők:

 • L-alakú modell egy derékszöggel;
 • bonyolultabb U-alakú sáv, amelyet olyan esetekben alkalmaznak, ahol a fürdõ az egyik fal mellett helyezkedik el.

Speciális nem szabványos

Különleges, nem szabványos sáv, amelyet rendszerint a fürdő egyedi alakja szerint rendelnek, és különböző vonalakkal rendelkezhet: hullámos, íves, aszimmetrikus, trapéz vagy hatszög formájú, és több részből és szintből is áll.

A tervezők és az építészek fantáziája nem rendelkezik határokkal, és lehetővé teszi az ilyen típusú rudak előállításához olyan atipikus anyagokat, mint a fa vagy az üveg.

A függönyhez szükséges felszerelést a tartozékok és a vízvezeték stílusának és kivitelezésének, valamint a fürdőszoba általános stílusának megfelelően kell kiválasztani.

Tervezési osztályozás

A fürdőszobában kényelmes elrendezésű belső tárgyak széles választékában megtalálhatók a függönyök tartói sokféle modelljei, amelyek különböznek egymástól az anyag, az alak, a stílus és a színsémák tekintetében.

Vegye figyelembe, hogy melyik keresztléc optimálisan illeszkedik a belső kialakításához és funkcionalitásához:

 • A klasszikus, a falfürdőkhez rögzítve egyenes vagy hajlított sávot kell kicsi kanyarral ellátni.
 • Corner és curvilineáris fürdők, valamint a G és U alakú szögkeretek segítségével lefedő tálcák.
 • A tágas szobákban, ahol a fürdőhelyet gyakran középen rendezik, a fürdőt zárt (kerek, téglalap alakú, íves) rúd zárja le.

A függöny rúdjának kiválasztásakor figyelembe kell venni a megengedett terhelést is: ezért a műanyag rúd harmonikusan illeszkedik a könnyű vinilfüggönyhöz és a fémhez - masszív szövet függönyökkel.

Gyűrűk függönyökhöz a fürdőszobában

A fürdőszobában lévő függönyök gyűrűit a keresztléc anyagától függően választják ki. A fémgyűrűk erősebbek a műanyag gyűrűknél, de ha az ereszről vezetnek, szorosak lehetnek, ami a tartó korai kopását eredményezi, és hangos csengőhangot okoz. A műanyag gyűrűk csendesebbek, de sokkal gyorsabbak, mint a fémek. A rúd szakembereinek gyűrűk gyártására a leginkább praktikus anyag a polimer bevonattal ellátott fém. Kombinálja a fémtartók megbízhatóságát és a zajmentes műanyagot.

Mi a legjobban megjavítani a függönyrudat

A függöny tartója egymástól függetlenül rögzíthető, de a beszerelés előtt érdemes megvizsgálni a rögzítés helyét. A következő telepítési lehetőségek állnak rendelkezésre:

 • Falra szerelhető.
 • A mennyezetre szerelhető.

A kanyarban lévő sarokrudaknál célszerű rögzítőelemet készíteni a mennyezet felületére, mivel az ívelt rúdhajó alátámasztása a két ellentétes falra nem elegendő. Ráadásul, ha feszített mennyezetet helyeztek el a fürdőszobában, akkor a rögzítőelemeket nem lehet a mennyezetre szerelni.

Annak érdekében, hogy a fürdőszobai padlófelület védelme maximális legyen a fröcsköl és a nedvességtől, fontos, hogy a függőágyat lehúzzuk úgy, hogy a függönyök kb. 15 cm-esek legyenek. Ne tegye a rudat a mennyezethez közel - legalább 10-15 cm-re kell visszavonni.

Teleszkópos gémszerkezet

A teleszkópos rúd egyfajta párkány, amely két, nagyobb és kisebb átmérőjű csőből áll, amelyeket a polietilénből és vinilből készült könnyű függönyökhöz ajánlott. A teleszkópos rúd előnye, hogy nem rendelkezik mérettel, mivel mérete az összeszerelt kivitel miatt változik.

A teleszkópos rúd könnyen szerelhető és szétszerelhető, és lehetetlen a falat is elrontani.

A teleszkópos rúd felszerelése nem igényel fúrófalakat, és csak három szakaszból áll:

 • A szükséges magasság kiválasztása elegendő ahhoz, hogy a függöny 15 cm-rel "leeshessen" a fürdőfelület mögött;
 • A kívánt hosszúság kiválasztása;
 • Az ereszek rögzítése és rögzítése.

A teleszkópos rúd rögzítéséhez elegendő, ha a rúd hosszát 1-2 cm-rel hosszabbra tolja, mint a falak közötti távolságot, és egy lépcső segítségével helyezze be a falfelületek közé a pántot. A belső rugó munkájának köszönhetően a rúd csíkként működik. Az ilyen típusú rögzítés aligha nevezhető megbízhatónak, mivel erős fizikai hatással a keresztléc könnyedén mozoghat vagy eshet, és nem ajánlott a gyermekek által használt fürdőszobákba való beépítéshez.

Szerelés kötőelemekkel

A függönyrúd falra vagy mennyezetre való szerelése sokkal nehezebb. Ehhez szükség van olyan szerszámokra, mint például fúró, kalapács fúró vagy betonfúró, csempevágó fúró, Phillips csavarhúzó és ceruza.

A rögzítőelemek sorozata a falhoz a következő:

 • Csatlakoztassa a függönyrudat a fürdő széléhez, és jelölje meg a falfelületekkel való érintkezési pontokat;
 • Egy szinttel emeljük fel ezeket a pontokat 150-160 cm-rel felfelé, figyelembe véve a függöny hosszát. Ha a kereszttartó szerelési területe megegyezik a csempeburkolattal, mozgassa azt egy bizonyos távolságra az oldalra, hogy elkerülje a csempék teljes károsodását.
 • Szerezd meg azokat a végdarabokat, amelyek a tartójával érkeznek, és igazítva a falhoz, jelölje meg azokat a pontokat, ahol lyukakat kell fúrni.
 • Az előírt átmérőjű lyukakat kb. 40 mm mélységgel és kalapáccsal készítsenek, óvatosan vezessenek be őket, hogy kb. 1 mm hosszú szabad részük legyen. Amikor a keresztlécet a gipszkarton falaiba helyezzük, speciális tüskéket használnak, amelyeket népszerű "pillangóknak" neveznek.
 • Illessze a rögzítőket a falhoz és rögzítse őket csavarokkal;
 • Csavarja ki a rögzítőcsavart, tegye be a dekorációs sapkákat, és helyezze be a kereszttartót a végelemekbe.

Ha a rudat az üveg vagy a porcelán csempejére kell felszerelni, gyémántfúróra lesz szüksége.

Sarokfüggönyök felszerelése a fürdőszobához rúddal

Az ilyen típusú szerkezeteknél a legelterjedtebb a rúddal ellátott szögletes fürdőszobai redőny. Ez egyszerűségének és sokoldalúságának köszönhető, ugyanakkor számos modern és összetett tervezet veszíti el ezeket a mutatókat. Ezért, ha a fürdőszoba javításával foglalkozik, és a legmagasabb szinten kívánja finomítani, nézze meg ezt a lehetőséget a függönyök rögzítéséhez.

Miért válasszon egy szögletes függönyt?

Az egyedi megrendelés alapján bármilyen forma tervezése lehetséges

A fürdőszobában lévő függönyök lógtak, hogy megóvják a helyiséget a fröccsenőktől és a túlzott nedvességtől. Ugyanakkor a szovjet idők óta széles körben használt puha függöny gyorsan romlik, csúnyabbá válik, és lehetővé teszi a víz bejutását a padlóba. Általában az ilyen függönyök cseréjének gyakorisága évente egyszer van, így érdemes megvásárolni egy merev fürdőszobafüggönyet, például üvegből.

A hagyományos téglalap alakú sarokkialakítás helyet takarít meg egy kis helyiségben.

Ebben az esetben a szögszerkezet kiválóan alkalmas erre a helyiségre abban az esetben, ha egy fürdőt kell a sarokban elhelyezni. Ebben az esetben a tálat általában háromszög vagy hidrobox formájában végzik el, és opcionálisan egy vízesés hatására keverőgépet használnak. A függönyök hasonló szerelési lehetősége szintén alkalmas a zuhanyzós fürdőszobában.

A látványos függöny a kifinomult kényelmet nyújtja a belső térnek.

Mint minden termék, a fürdőszobai függönyeknek is megvannak a maga előnyei és hátrányai. Az ilyen típusú szerkezetek előnyei közé tartoznak a következők:

 • megbízható helyiségek védelmi rendszere a kifröccsenés ellen;
 • mindenféle helyiségekben való használatra való egyetemesség;
 • lehetőség van arra, hogy a függönymechanizmust ne csak az ovális, hanem a kerek és sarokfürdő számára is használják;
 • a csúszós padlóról való védelem megbízható hermetikus illeszkedésnek köszönhetően a fürdő oldalai és falai számára;
 • lehetővé teszi, hogy egy zuhanyzóval és fürdőkádat egyesítsen ugyanabban a szobában.

A Laconic sarok kialakítása egyszerűen telepíthető és működtethető.

Ami a terv hátrányait illeti, ezek a következők:

 • a gombafajta megjelenésének lehetősége a vakok egyes merev szerkezetein;
 • az üveg és műanyag termékek mechanikai károsodásának magas kockázata;
 • magas ár.

Egyidejűleg a szakemberek azt állítják, hogy ezeknek a termékeknek az összes felsorolt ​​hátránya nem haladja meg előnyeiket. Az egyetlen dolog, amit figyelembe kell venni, amikor kiválasztjuk őket - azok kompatibilitását a szoba egy adott elrendezésével. Az a tény, hogy az utóbbi években számos ingatlan szokatlan tervezés jelent meg az ingatlanpiacon. Ez vonatkozik a fürdőszobára is, megvásárolja a függönyöket, először meg kell győződnie arról, hogy felszerelheti őket.

Eredeti kör alakú, "bronz"

Nem szabad diszkontálni, és a szokásos puha függönyeket, amelyeket egy rúddal szereltek fel. Lehetséges, hogy ideiglenes fürdőszobai felszerelést kell végrehajtania. Rendkívül érdemes használni az ilyen függönyöket, ha komolyabb konstrukciókat nem lehet kis méretű fürdőszobában elhelyezni.

Költségvetési lehetőség - műanyag profil

A fürdőszobai függöny típusai

A modern piac tele van különböző típusú és típusú függönyökkel, amelyek különböznek a tervezés, az építőipar és az anyaggyártás terén. Ebben az esetben a szögrendszerek lágy és kemény. A puha függönyök általában olcsóbbak és könnyebben megvásárolhatók, de rövid életűek. Ami a második lehetőséget illeti, sokkal tartósabb, praktikusabb és megbízhatóbb. Ugyanakkor az ilyen szerkezetek nagyon kényelmesek a működésben.

Gyógynövény dísz a függönyön, összhangban más fürdőszobai kiegészítőkkel

Ha a rugalmas függönyök általában polietilénből vagy szövetből készülnek, akkor a merevnek több lehetősége van a gyártásra szánt anyagok számára. Ezek a következők:

 • speciálisan edzett üveg;
 • polikarbonát;
 • fényálló műanyag.

Mind a műanyag függönyök a fürdőszobában, más anyagokból készült függönyök pedig képesek ellenállni a rájuk irányított sugár által létrehozott meglehetősen súlyos víznyomásnak. Ugyanakkor az ilyen szerkezetek könnyen tisztíthatók és gyorsan felvehetik eredeti megjelenésüket. Az anyagokon kívül a kemény függöny a minőség, a költség és a könnyű tisztítás terén is különbözik.

A legdrágábbak a fürdőszoba üvegfüggönyei. Nagyszerűen rajzolnak szinte minden belső térben, és nem rothadnak, de az ilyen függönyök nagyon könnyen törődhetnek, és az üvegcsere elég drága. Ami a műanyag függönyöket illeti, ezek nem is rothadásnak vannak kitéve. Mossanak jól és nagyszerű designt. Melyik választási lehetőség csak az Ön ízlésétől és jólététől függ.

Függőleges fénycsíkok a függönyön vizuálisan meghosszabbítják az alacsony mennyezetű fürdőszobát

Ami a szövet függönyöket illeti, megfizethető költségkeret-megoldás az elrendezéshez. Az ilyen függönyök vonzóak, bármilyen méretűek lehetnek, ellentétben a polietilénből készült függönyökkel, a szövet hosszabb ideig tarthat. Egyébként saját magukat is varrhatod, és a merev struktúrákat, amelyeknek meglehetősen bonyolult eszköze van, nem lehet saját kezével.

Ma megkülönböztethetjük a következő típusú függönyöket:

 • gyöngyház;
 • szatén;
 • fotónyomtatással;
 • fémes csillogással;
 • rajzokkal.

A függöny kiválasztása teljesen attól függ, hogy milyen designt szeretne választani. Ezért előzetesen kiválaszthatja a használatukra vonatkozó lehetőségeket, mert a fürdőszobai függönyöket a fényképen kell ábrázolni, így elképzelheti azokat a fürdőszobai körülményekhez viszonyítva. Próbálj felvenni egy olyan anyagot, amely nem fél a nedvességtől, és nem rothad, különben évente többször meg kell változtatnia a függönyöket.

Melléklet függönyök

Ami a leírt termékek rögzítésének mechanizmusát illeti, a fürdőszobai textil függönyének meglehetõsen egyszerûen függeszthetõ, nevezetesen a falhoz rögzített szögprofillal. Ebben az esetben a profil csőből készülhet, vagy egy karaktersorozattal helyettesíthető. A tartó oszlop teleszkópos lehet. Ebben az esetben a csővezeték végei az ellenkező falakhoz vannak rögzítve.

A függönyön megjelenő fényes nyomatok felbuzdulnak

Tipp Annak érdekében, hogy a cső ne alakuljon ki, a menetes csatlakozás és a speciális rugóeszköz is rendelkezésre áll.

Maguk a csövek műanyagból és fémből készültek. Ha külön figyelembe vesszük, a műanyag rudat sokkal ritkábban használják, mint a fémtermékek. Érdemes szem előtt tartani, amikor kiválasztják a függönyöket a fürdőszobában.

Ha a sarokfüggőket vesszük, akkor tökéletesen megvédik a szobát a fröccsenőktől és a víztől, így különleges kialakításúak. Megkülönböztetni például:

 1. Csúszó függönyök a fürdőszobában, kis méretekben használták a zuhanyzóval és a kis méretű helyiségekben.
 2. Csúszó redőnyök. Tervezés szerint hasonlóak a hasonló szekrényekhez használt rendszerekhez.
 3. Redőny harmonika.
 4. Swing rendszerek, amelyek bármilyen irányba nyílnak. Ennek a minőségnek köszönhetően nagyon népszerűek, jóllehet jobban megfelelnek a közepes méretű szobáknak, mivel a kis fürdőszobákat nem szánták.

Kiválaszthatja a szerkezet anyagát, alakját és átmérõjét a fürdõ méretének megfelelõen.

Ha szokatlan tervekről beszélünk, egy olyan terméket említhetünk, mint egy redőny a fürdőszoba számára, amely a közelmúltban nagyon aktív. Érdemes megjegyezni, hogy csak a kiváló minőségű gumitömítés védi az ilyen függönyök ízületét a szivárgástól. Ráadásul bizonyos függönyök modelljének gondos kiválasztása megvédheti ezt a csapást, mert számos olyan olcsó kínai hamisítvány van jelen a piacon, amelyek nem tudnak jó minőségű csatlakozást biztosítani az ajtók között. Ennek eredményeképpen ezek az eszközök nem nyújtanak megbízható védelmet a padlón lévő fröccsenések ellen.

A görgős gyűrűk kényelmesek és praktikusak.

Ezen kívül vannak kombinált függönyök, amelyekről a belsőépítészeti témájú forrásokról olvashatunk. A nyitó / záró mechanizmusok többféle változatát használják egyszerre. Ez lehetővé teszi például a fürdőkád elülső oldalát csúsztatva, és az oldalsó - a tekercs típusa. Ennek eredményeképpen a kényelem és a kényelem a fürdőszobában drámai mértékben növekedni fog.

Fémcső mint keret - meglehetősen közös tervezési megoldás

A függönyök finomságai

Ami a függönyök telepítését illeti, a típusától függően történik. Például a merev sarokszerkezeteket pontosan az utasításokban feltüntetett módon szerelik fel, habár általában a legtöbb szerkezethez a falhoz való csatlakoztatásra van szükség. Általában ezt az eljárást úgy hajtják végre, hogy a sarokprofilok végeit és a lógó elemeket a sarokban a mennyezethez rögzítik.

Így az üvegfüggöny a fürdőszobában rögzíthető

A lágy függönyök rúdja szintén a falakhoz vagy mennyezethez van kötve, és ez a munka sokkal egyszerűbb és egyszerűbb, hiszen építésüknek sincs bonyolult elemei. Ebben az esetben meg kell választanod a rúd hosszát, különben egyszerűen nem illeszkedik a helyiségbe. Ebből a helyzetből teleszkópos rudakat lehet használni, amelyek tetszőleges hosszúságúak lehetnek.

Maga a művelet a következő szabályok szerint történik:

 1. A sávkészlet és a lámpatest készlet is kicsomagolva van.
 2. A záróelemek jövőbeli nyílásait ki kell jelölni, ellenőrizni kell az elektromos vezetékek hiányát, a vízvezeték csöveket és szerelvényeket.
 3. Fúrótornyokat készítenek furatok fúrásához egy cserépben. Erős fúró vagy kalapácsfúró szükséges.
 4. A rúd a falhoz szokásos tágítócsapokkal és csavarokkal van rögzítve. Ehhez használjon PH Phillips csavarhúzó márkát PH.

A megerősített szerelési kialakítás tanácsos az intenzív használatú területeken.

Ez lényegében minden, hiszen a boom felszerelésének eljárása egyszerű, egyébként a merev függönyök sarokprofilja is. Ha a kialakítás a támasztólábak jelenlétét feltételezi, akkor a szárny fel van szerelve. Ebben az esetben nem kell a falhoz vagy a mennyezethez rögzíteni, ami nagyban megkönnyíti a teljes termék telepítését.

Otthon használhatunk műanyag profilt.

Eredeti megoldások a sarokszárnyra

Vannak eredeti megoldások a sarokszegélyekre is, amelyek nem illeszkednek a szabvány keretekbe. Telepítésük a szokatlan helyeken történik a fürdőszobában. Általában ezek a nem szabványos ábrázolástechnikai termékek, és például egy helyiség közepén telepíthetők abban az esetben, ha elegendő területük van.

A műanyag gyűrűk könnyen tartják a pamut függönyöket

Ha a fürdő nem illeszkedik a szokásos konfigurációba, akkor a sarokkereteket a kívánt formában készítheti el. Szükség van egy speciális eszközre, amely lehetővé teszi a profil hajlítását. Ha nincs meg, akkor jobb, ha szakemberhez fordulna, mivel a profil rögtönzött eszközökkel történő hajlítása csak a megjelenését rontja.

Vakok a profilhoz kampókkal rögzíthetők.

Ha a függöny rögzítésének mechanizmusáról beszélünk, akkor kétféleképpen van: rögzítés és nem eltávolítható. Az első krokodilklipekből áll, a második a gyűrűk használatán alapul, amelyek a függönyön lévő speciális lyukakon keresztül vannak menetelve. Természetesen az első opció lehetővé teszi, hogy gyorsan átváltoztasson egy függönyt egy másikra, de a mellékletek megbízhatósága sok kívánnivalót hagy maga után.

Tipp A gyűrűs változat lehetõvé teszi, hogy megfelelõ függönyöket lógjon, miközben a sávot vagy a pántot ilyen súlyra tervezik.

A szatén függöny teszi a fürdőszobát különösen kifinomult és romantikus

Figyelj! Ha tekercset vagy lengő szerkezetet használsz, akkor már nem kell gondolnod, hogyan kell lefüggeszteni a függönyöket a sávon, mivel ebben az esetben szerepüket a szárnyszerű "függönyök" fogják játszani. A merev szerkezetek tökéletesen tartják a víznyomást, szemben a polietilénnel vagy a szövetekkel.

A fémprofil könnyen szerelhető a csempere

Egyébként érdemes külön beszélgetni arról, hogy a fürdőszobába behelyezett állványok beszereléséhez szakembert állítson be. Az a tény, hogy ha egyszerűen felszerelhető a legegyszerűbb sáv, akkor nem mindenki képes olyan összetett struktúrák összeszerelésére, mint egy "harmonika". A szakember képes arra, hogy a lehető legteljesebb mértékben "bejusson" a helyiség belsejébe.

Sarokfüggöny a fürdőszobához - felülnézet

A legjobb megoldás az, ha kapcsolatba lépünk a tervezővel a terem tervezési szakaszában. A tervezési szakaszban módosíthatja a szobatervet, bővítve például a használható területet a fürdőszoba és a WC összekapcsolásával. Mindenesetre a szakember képes lesz arra, hogy jó tanácsokat adjon neked, ezért ne pénzt takarít meg a szolgáltatásaiért.

Fürdőköpeny

Vásárolhatunk egy függönyrudat egy fürdõszobába, melyet többféle típus közül választhatunk: zuhanyfülkékhez, fürdõkhöz - egyenes, L alakú, szögletes, U alakú.

Az ereszek jellemzői a boltban.

1. Az összes termék különlegessége az egyszerű telepítés. 2. Gyártás Oroszországban. 3. 100% rozsdamentes acél. 4. Műanyag alkatrészek hiánya. 5. Egyszerűség, megbízhatóság, tartósság és szépség. 6. Egyszeres kivitel bármilyen kapcsolat nélkül. 7. 25 mm átmérőjű cső, 1,0 mm-es falvastagságú AISI 304 márka. 8. Az egyik tartó terhelhetősége 5 kgf.m. 9. Univerzális - könnyű vágni (rövidíteni) a kívánt méretre. 10. Jótállás.

Rozsdamentes acél fürdőszoba

Hogyan lehet megszabadulni a fröccsenőktől a zuhany után, védeni a készülékeket, közvetlen érintkezésben a vízcseppekkel? A válasz egyszerű: a rozsdamentes acélból készült fürdőszobában meg kell vásárolnia egy párkányt, amelyhez olajszövet vagy ruhadarab tartozik. A kialakítás nem csak a falak nedvességtől való védelmét szolgálja, hanem egy csodálatos díszítőelem is, aminek köszönhetően a szoba tökéletes. Az orosz Tugatti cég által gyártott, rozsdamentes acélból készült fürdőszobai függönykamrák tetszetős megjelenésűek, fényes csillogással, mechanikai szilárdsággal és vízálló bevonattal.

Sarok függönyrudak a fürdőszobához: a választás jellemzői

A fürdőszoba olyan hely, ahol mindig magas a páratartalom. A szoba befejeztével különleges nedvességálló védőanyagokat használnak. De a nedvesség megjelenésének elkerülése érdekében ez nem elég. Szintén szükséges olyan tárgyakat használni a belső térben, amelyek képesek megvédeni a falakat és a bútorokat a fröccsenőktől. Az ilyen tárgy többek között egy függöny egy fürdõ vagy zuhanyozás számára, amelyet egy ponyvával rögzítenek.

Számos hasonló mintázat létezik. A nevén alapuló sarokkeret a sarokban van elhelyezve. Az ilyen eszköz kialakítása stílusosnak, elegánsnak tűnik, és lehetővé teszi a négyzetméterek mentését.

Jellemzők és cél

A fürdőszobában elhelyezett sarokpántok speciális függönyöt rögzítenek. A fürdőszobában a helytakarékosság érdekében sarokfülkék vagy zuhanytálcák vannak a sarokban. Javasoljuk, hogy a függöny mellett egy hasonló botot csúsztassanak föl. Kád vagy zuhany használata esetén a függöny megvédi a szobát a nemkívánatos fröccsenéstől. Így tökéletes állapotban tarthatja állandóan a fürdőszoba belsejét. A sarokkeret sajátossága, hogy szokatlan alakú, és nem két párhuzamos fal között van, hanem a szomszédosak között, a fürdőszobát zónákra osztva.

Függönyök egy súlyzóval - ez egy nagyon fontos elem a fürdőszoba belsejében. A redőny standard magassága kb. 2 m, szélessége a rúd hosszától függően változhat. Az eresz hossza közvetlenül a tartály méretétől függ. A redőny a helyiséget zónákra osztja és megakadályozza, hogy a fröccsenés ne csak a falakon és a bútorokon, hanem a padlón is leessen. Nedves szex - sok sérülést okozhat, ami elcsúszik. Ezen kívül a függöny átalakíthatja a fürdőszoba megjelenését. És a ponyva fontos szerepet játszik a kád vagy a zuhanyzás kényelmében és biztonságában.

A fürdőszobához tartozó ereszek és függönyök kézzel készíthetők, de ehhez meg kell mérni az összes szükséges paramétert.

anyagok

Napjainkban a gyártók széles választékát kínálják az ereszekhez, amelyek különböznek egymástól a rögzítés módjában, a beépítési módban, az alakban, a méretben, az anyagban és a színben, valamint az árban. Ez lehetővé teszi a vevő számára, hogy magának választja ki a fürdőszobájában eltöltött időt, és maximális kényelmet és funkcionalitást biztosít tulajdonosának.

A szögpálca költsége közvetlenül a gyártás anyagától függ. Gyártása során háromféle anyagot használ: műanyag, alumínium vagy rozsdamentes acél. A választás kicsi, mivel nem minden anyag képes ellenállni a fürdőszobában általában elérheto nedvességtartalomnak, valamint a hőmérséklet változásának és általában a vízzel való érintkezésnek. Vegye figyelembe az egyes anyagokat külön-külön.

 • A műanyagról ismert, hogy könnyű anyag. A redőny kinyitása és bezárása szinte csendes, a termék ára kicsi. A műanyag gazdag színpalettával rendelkezik, de meglehetősen törékeny és rövid élettartamú anyag. Idővel a műanyag rúd kezd elveszni, és elveszíti eredeti színét. Ezenkívül az idő múlásával egy ilyen páncélszekrényből egy elcsépelt plakk és sárgaság jelenik meg, ami nagyon nehéz megszabadulni, annak ellenére, hogy rendszeres higiéniai eljárásokat hajtanak végre. Ezek könnyen repedhetnek is. A polimer fémtartalmú függönyrudak erősebbek és tartósabbak. A műanyag keresztcsíkok felszerelése nem okoz munkaerőt.
 • A fém tartó alumíniumból vagy rozsdamentes acélból készülhet. Az alumínium szerkezetek jobban ellenállnak a szélsőséges hőmérsékleteknek, nem félnek a korróziótól. A megvalósítási lehetőségek sokkal olcsóbbak, mint az acél analógjai. De az egyik legfőbb hátránya az alumínium gyenge ereje. Az anyag könnyű volta miatt ezek a rudak hajlamosak a függöny állandó nedvesedése miatt. Az ilyen ereszek színe szürke és meglehetősen unalmas, ezért nem illeszkedik a fürdőszoba belső kialakításába. A rozsdamentes acél rúd a legtartósabb. A színpaletta kicsi - szürke és fémes. Bármely formája lehet egy keret. Ez a design stílusos és drága. A fém függönyrudak ára magasabb, mint a műanyag. A hátrányok magukban foglalják a jellegzetes hangos hangot a függöny megnyitásakor és bezárásakor.
 • Kombinált. A legoptimálisabb megoldás, mivel ötvözi a műanyag és a fém karimák minden előnyét. Erősek, tartósak, stílusosak és "csendesek".

faj

A sarokkeret hajlítása különböző formákban jön létre, és nem feltétlenül kell pontosan illeszkednie a fürdő alakjához. Annak érdekében, hogy elkerülje a nemkívánatos fröccsenést a fürdés során, elegendő tölteni a függönyt a fürdő belsejében. De ennek eredményeképpen a szoba területe csökken, és a függöny zárt állapotban nem esztétikusnak tűnik, mivel a fürdő részeként alulról néz ki. A szögrúd különböző típusú acélból készülhet, beleértve az ötvözött és krómozott anyagokat. Az ereszek egy üreges belső cső, különböző hajlítási lehetőségekkel. Lehetőség van falra, mennyezetre vagy e két módszer kombinációjára való felszerelésre. A saroknyílás számos kiviteli formája létezik. Az alábbiakban találhatók a legelterjedtebb formák, amelyeket most készítenek.

 • L alakú keret. A keresztléc a "G" betűhöz hasonlít, 90 fokos szöget zár be, és két szomszédos fal közé van szerelve. A zuhanytálca vagy a négyszögletes fürdőkád alatt helyezkedik el, amelyek a sarokban találhatók. Egy ilyen ponyva és függöny segítségével korlátozhatja a helyet a két oldalról való fröccsenésből. Ennek következtében a fürdőszobában nincs nyilvánvaló felosztás. Ez lehetővé teszi a helyhasználat gyakorlatiasabb és előnyösebb használatát, különösen a kis terekben.
 • U-alakú. Ezt az ereszet fel lehet szerelni a zuhanytálca vagy a fürdőkád téglalap alakú felett. Választhatsz magadnak az ilyen kereszttartók méretének egyikét:
 1. az első az, amikor az erek megfelelnek a fürdő méretének, a függöny egyenletesen lapos;
 2. a második kisebb, mint a fürdõ a kerület körül - míg a függöny mindig a fürdõ belsejében van, és annak szárítása érdekében csak dobjon a három oldal egyikére.
 • Zárt téglalap alakú ponyva. Szükséges a falak, a bútorok és a padló minden oldalról való védelmére. Elég ritka.
 • Rugalmas. Szokatlan formájú fürdőkkel vagy sarokkádokkal kombinálva. Alumínium profilozott csőből készül. Az ereszek könnyen hajlíthatók, így bármilyen kívánt alakot képezhetnek. Falra vagy mennyezetre szerelve. Ugyanakkor merevsége és rugalmassága is van. Könnyen telepíthető, nincs szükség extrákra a formázáshoz. Ideálisan kombinálható a fürdőszobai tervezési projektekkel.
 • Szögletes átlós. A névből kiindulva az következik, hogy ez a fajta szerkezet átlósan van a saroktálca felett.

Az ereszek a fürdőszobában is különböznek egy formában.

 1. Lejt. Megismétli a zuhanyzó helyének alakját.
 2. Lekerekített. Az eresz, kissé vagy erősen lekerekítve, növelheti a zuhanyteret.
 3. Sugár. Ritka forma a ponyva, amely felett egy ovális vagy nem szabványos alakú kád. Az előrendelés és a fürdő egy bizonyos mérete alatt történik. Ezek a minták nagyon jól néz ki a nagy fém gyűrűkkel és finom ruhadarabokkal együtt. Egy ilyen fürdőben fekszik, egyedül érzi magát: semmi sem akadályozza meg a pihenést és a folyamat élvezetét.
 4. Aszimmetrikus. Nem szabványos formájú fürdők felett helyezkedik el. Csak műanyagból és fémötvözetekből készült. Ez megkönnyíti a kívánt formát. A rúd önmagában számos összekötéssel összekapcsolt alkatrész lehet, konstruktorként összeállítva. Leggyakrabban a helytakarékosság érdekében használják. Ez az eresz lehetővé teszi, hogy elszigetelje a csövek, a szellőztető tengelyek, ablakok, mosdók és egyéb dolgok kiemelkedéseitől. Rögzített kivitel csak a falhoz.

Hogyan válasszunk?

A fürdőszobában lévő sarokpálca kiválasztásánál különös figyelmet kell fordítani az elkészített anyagra, a kívánt alakra, valamint a beépítés módjára. Az ereszet biztonságosan rögzíteni kell, és ellen kell állnia a nedves függöny és a gyűrűk súlyának.

Számos csatolási módszer létezik.

 • Mennyezet. Ez a módszer arra szolgál, hogy az ereszet közvetlenül a mennyezetre helyezzük speciális rudak segítségével. A telepítés elég szilárd és szilárd. De nehezen kivitelezhető ilyen típusú szerelés, ha a feszített mennyezet.
 • Falra szerelhető. Ebben az esetben a sáv egy falra vagy szomszédos falra van szerelve. Ennek a módszernek az a hátránya, hogy fennáll annak a veszélye, hogy a rúd nem támogatja a nedves függöny súlyát.
 • Vegyes. A módszer a fentiekben ismertetett két rögzítési mód alkalmazásával egyidejűleg. Az ilyen típusú, megbízhatóbb és erősebb lámpatestek készülnek.

A kívánt modell kiválasztását számos tényező befolyásolja.

 1. A fürdő saját fürdőszobája. Téglalap alakú vagy ovális fürdők számára egy szabályos egyenes sáv lehet alkalmas, négyzet alakú: U alakú, szögletes: L alakú.
 2. A fürdő helyzete. Néha a fürdő a szoba közepén helyezkedik el. Ezen fürdőszobák felett ajánlatos a függönyök rögzítésére kerek vagy p alakú rudakat rögzíteni.
 3. Felszerelési módszer. Ha a mennyezet feszültsége jobb, akkor válasszon olyan modelleket, amelyek biztonságosan rögzíthetők a falhoz. Annak érdekében, hogy a kereteket a mennyezethez rögzítse, szakembereknek segítségre van szüksége.
 4. Anyag. Fontos, hogy ne felejtsük el, hogy rendszeresen karbantartást igényel a termék. Ha ez egy fém keret, akkor nehezebb gondoskodni. Rendszeres tisztítással azonban az ilyen ponyva hosszú ideig megőrzi eredeti megjelenését. Ezenkívül erősebb és tartósabb, mint a PVC. A műanyag ereszek viszont olcsóbbak, könnyebben törődnek velük, de idővel sárgulhatnak. És az ilyen ereszek ereje kisebb, mint a fémeké, és kevésbé ellenállnak a súlyuknak.

A legnépszerűbb függönyméretek közül a következőket lehet azonosítani:

 • 150x90 cm;
 • 170x70 cm;
 • 170x100 cm;
 • 120x70 cm;
 • 170x110 cm;
 • 150x150 cm;
 • 170 x 75 cm;
 • 100x70 cm;
 • 160x100 cm;
 • 150x70 cm

Figyelembe véve az összes fenti kritériumot, könnyű választani egy olyan megoldást, amely megfelel az Ön számára, és a függöny hosszú ideig megvédi a vizet a padlón, a falakon és a mennyezeten.

Hogyan kell telepíteni?

A sarokkeret könnyen felszerelhető anélkül, hogy szakember lenne. A legfontosabb dolog: előre elkészíteni az összes szükséges szerszámot és rögzítőelemet, és kövesse a lépésenkénti utasításokat. A rúd felszereléséhez ceruzát, fúrót, lyukasztót, csavarhúzót, betonfúrót (5 mm) és fűrészlapot (5 mm) kell használni.

Az alábbiakban lépésről-lépésre az ereszcsatorna telepítésével foglalkozunk.

 1. A ceruzával és az épület szintjével jegyzeteket készíthet, ahol a zárójeleket csatolják. Javasoljuk, hogy a cső csomópontjának helyét először a fal melletti, a fürdő közelében találjuk meg annak érdekében, hogy megakadályozzuk a párkány helytelen elhelyezését a fürdőszobához képest. Ezután hajtsa végre a kívánt magasságot. A beépítési szintet a redőny magassága határozza meg. Meg kell jegyezni, hogy a függönynek kb. 20 cm-re kell lennie a fürdőkád szélénél, ezért ajánlott ezt tenni, hogy a függöny vízzel leereszkedjen a fürdőbe a zuhany használata közben.
 2. Továbbá, a kijelölt helyeken fúrjon lyukakat, amelyek mélysége kb. 5 cm.
 3. A tartóelemeket a furatokhoz rögzítik és biztonságosan a csavarokra helyezik. Ezután a csövet behelyezzük a tartóba és rögzítjük. Fontos, hogy a záróelemeket úgy szereljük fel, hogy a csavarok felül legyenek, így láthatatlanok lesznek. Ne felejtsd el előre helyezni a gyűrűket a csőre, ha egy darabból állnak.
 4. A falhoz közeli rögzítőelemek különleges dekorációs sapkákkal elrejthetők.
 5. Gyakran azért, hogy megbízhatóbbá tegyék a konstrukciót, a mennyezetre is rögzítik, ritkábban - állványra helyezve a padlóra. Ezt ajánlatos elvégezni, ha a cső hosszúsága elég nagy, vagy a sáv nem szabványos alakú, két vagy több kanyarban. Ha a teljes rúd nem rendelkezik speciális mennyezeti rögzítővel, akkor saját maga készíthet. Ehhez kábelre van szüksége. Az árnyékolást az álmennyezetre kell felhúzni és a mennyezet alatt rögzíteni kell egy horog - dugóval. Ezzel a kábelt fém rögzítéssel kell rögzíteni.

Az ereszcsatorna szerelését követően győződjön meg arról, hogy ellenőrizni tudja a rögzítés erejét és minőségét. Biztosnak kell lennie abban, hogy a design támogatni fogja a nedves függöny és a gyűrűk súlyát.

Hasznos ajánlások

Vásárlásakor egy párkány a fürdőszobában kell figyelni néhány pontot. Annak érdekében, hogy a telepítés hosszú ideig tartson, először figyelmet kell fordítani arra az anyagra, amelyből készült. Ha az ereszek fémesek, fordítsanak figyelmet az anyag minőségére. Nem lehetnek egyértelműen látható csuklók és szabálytalanságok. Ha van ilyen, ez azt jelenti, hogy alacsony a használt fém, ami azt jelenti, hogy rövid élettartama rövid lehet.

A mennyezethez sarok műanyag vagy vékony fém ereszek is rögzíthetők, ellenkező esetben előfordulhat, hogy leesik és összeomlik. Az ereszek erősebb és megbízható rögzítéséhez használjon önmetsző csavarokat.

Ne felejtse el, hogy ha mennyezetre van szerelve, a függöny hosszabb ideig szükséges, mivel magasabbra lesz szerelve.

Eresz egy fürdőszoba sarokhoz

Kategória: Corner Cornices

 • Termék kód: 293021
 • Méretek (shgv): 125x2,5x2,5
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: alumínium / műanyag
 • Termék kód: 293031
 • Méretek (shgv): 170x80x2,5
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: alumínium / műanyag
 • Termék kód: 237387
 • Méretek (shgv): 170x110x2,5
 • Erdei fürdőkád
 • Anyag: rozsdamentes. acél
 • Termék kód: 302226
 • Méretek (shgv): 170x90x2,5
 • Erdei fürdőkád
 • Anyag: rozsdamentes. acél
 • Termék kód: 237382
 • Méretek (shgv): 160x100x2,5
 • Erdei fürdőkád
 • Anyag: rozsdamentes. acél
 • Termék kód: 322221
 • Méretek (shgv): 165x70x2
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: alumínium
 • Termék kód: 237312
 • Méretek (shgv): 170x105x3
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: rozsdamentes. acél
 • Termék kód: 358400
 • Méretek (shgv): 180x90x58
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: alumínium
 • Termék kód: 356846
 • Méretek (shgv): 170x80x2,5
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: alumínium
 • Termék kód: 238041
 • Méretek (shgv): 180x80x2,5
 • Erdei fürdőkád
 • Anyag: rozsdamentes. acél
 • Termék kód: 322070
 • Méretek (shgv): 170x90x2,5
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: alumínium
 • Termék kód: 322229
 • Méretek (shgv): 160x70x2,5
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: alumínium
 • Termék kód: 293030
 • Méretek (shgv): 170x80x2,5
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: alumínium / műanyag
 • Termék kód: 243075
 • Méretek (shgv): 130x130x2,5
 • Erdei fürdőkád
 • Anyag: rozsdamentes. acél
 • Termék kód: 237381
 • Méretek (shgv): 150x150x2,5
 • Erdei fürdőkád
 • Anyag: rozsdamentes. acél
 • Termék kód: 322226
 • Méretek (shgv): 160x70x2,5
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: alumínium
 • Termék kód: 237458
 • Méretek (shgv): 170x90x2,5
 • Erdei fürdőkád
 • Anyag: rozsdamentes. acél
 • Termék kód: 322198
 • Méretek (shgv): 90x90x2,5
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: alumínium

Eresz egy fürdőszoba sarokhoz

Sokan kedvelik a hagyományos fürdőt a fürdőkádban. Ez a megközelítés számos előnnyel jár, például gyakorlásával, időt takarít meg és kevés vizet fogyaszt. Ha kontraszt zuhanyozni szeretne, akkor a mai vízvezeték-piac a következő lehetőségeket kínálja:

1. Zuhanykabin - Jelenleg számos ilyen termék jelenik meg az alappiacon, például a hagyományos sarkok és a többfunkciós hidromasszázs dobozok. Annak érdekében, hogy eldönthesse, melyik modell felel meg Önnek, meg kell határoznia olyan paramétereket, mint az alak, a méret, a beépített funkciók (hidromasszázs, gőzszerelés, világítás, ozonálás stb.), Raklap stb.

2. Ha van egy fülke a fürdőszobában, elegendő lesz ahhoz, hogy elszigetelje egy szárnyat, szervezzen rá egy leeresztő rendszert, és lazítsa meg a panelt egy öntöződobozzal. Ez az opció sokkal olcsóbb, mint az első;

3. Ha pénzt spórolsz, és végül nem búcsúzhatsz a fürdőszobába, akkor a legjobb megoldás lesz a sarok sarka a fürdőszobában. Rájuk függesztheti a függönyöket, amelyek elválasztják a zuhanyzó helyét a szobából. A fürdőszobai sarokszekrényeket elegáns választékban mutatják be a boltokban, hogy kiválaszthassanak valamit az Ön belső részéhez. Különböző színűek és alakúak lehetnek, a metszet és a felület geometriája, valamint különböző anyagokból (fém, műanyag) készülhetnek.

Hogyan válasszuk ki és telepítsük a függönyrudat a fürdőszobai függönyökhöz: lépésről lépésre

A kényelem sok összetevőből áll, köztük a megfelelően megválasztott berendezések hibátlan működése minden szobában, beleértve a fürdőszobát is. Modern vízvezeték, kényelmes fürdő, gyönyörű fal- és padlóburkolat, világos világítás - ez nem minden. A kisebb apróságok közül vannak olyanok, amelyek nélkül nem tudsz. Például a fürdőszoba függönyrúdja a függöny, amely védi a padlót és a környezetet a fröcsköléstől.

Beszéljünk arról, hogy hogyan válasszuk ki és telepítsük a ponyva felett a fürdőszobát.

Az eresz tervezése

Nem szabad vásárolni az üzletben az első szemet gyönyörködtető terméket, mert fő jellemzői a fürdő formájától és méretétől, valamint a falak vagy mennyezetek burkolatától függenek - a hely, ahová csatlakozni fog. Ezért először meg kell mérni egy mérőszalaggal a faltól a falig tartó távolságot (ha a rúd a falra rögzítve van) vagy a mennyezet szélességét (ha a mennyezetrácsot).

A legegyszerűbb egy átlagos, 1,5 m vagy 1,7 m hosszúságú téglalap alakú fürdőkád, amelyhez háromféle függönyrúd található: egyenes és hajlított (ívként) vagy sarok, ha a fürdőt egy nagy szoba sarkában helyezték el. Nehéz a nem szabványos berendezés konfigurációjával - kifelé, dübörgős élekkel, hosszúkás vagy lekerekített alakkal.

A készterméket nehéz felvenni, de megrendelheti vagy megpróbálhatja megvenni magának, a megfelelő anyag felhasználásával.

A fantázia akkor hasznos, ha a fürdőt a szoba közepén helyezik el. Vannak olyan eredeti eszközök, amelyek rögzítettek a mennyezeten, és eltérő megjelenésűek - kerek vagy téglalap alakú keret.

Így minden eresz az alábbi típusokra osztható:

 • egyenes a kötőelemekkel - a szemben lévő falakkal rögzített karimákkal;
 • szögletes - csőszerű kivitel a G betű alakjában, a középső rész 90 ° szögben meghajlítva; bonyolultabb konfiguráció a P betű alakja;
 • teleszkópos, amelynek hossza, ha szükséges, könnyen cserélhető 1,3 m-ről 2 m-re egy "csőcső" típusú eszköz segítségével;
 • tavasszal, amelynek mechanizmusa a rúd és a függöny súlyát egy erőteljes rugónak köszönheti;
 • rugalmas, amely lehetővé teszi, hogy megfelelő függönyt hozzon létre a fürdő minden konfigurációját;
 • egyéni, egyedi.

Minden kategóriának egyedi telepítési lehetőségei vannak. Például a fürdőszobában lévő függönyhez tartozó sarokelemek megbízható rögzítéséhez további mennyezeti rögzítés szükséges a kanyarokban, hogy ne essenek el.

A készülék minősége függ az anyagtól?

Mi befolyásolja az anyagot, amelyből készült a pánt? Először is, a működési jellemzőiről és a használati időről. A fémcső sokkal hosszabb "élni", mint a műanyag, mivel a fém tartós és mechanikai sérülésnek ellenáll. Ez azért fontos, mert a horgok, amelyeken a függöny felfüggesztve folyamatosan mozog a sávon és karcolja meg.

A műanyag terméknek az egyetlen előnye - olcsó, így könnyen helyettesíthető egy másik hasonló anyagból.

A fémmodellek különbözőek, de legtöbbjük polírozott rozsdamentes acélból, festett vékonyfalú acélból vagy alumíniumból készült. Az utóbbiak jóak, ha könnyen meg kell változtatni a rúd - alumínium kanyarok alakját.

A kezelt anyag nem rozsdásodik meg, nem alakul ki öntettel és hosszú ideig szolgál. Néha a tervezési projekt minden tartozék egységét megköveteli, majd az ereszeket rendelik (nikkelezett, sárgaréz vagy rézcsövekből), hogy illeszkedjenek a vízvezeték alkatrészeihez és egyéb berendezéseihez.

Különböző konfigurációjú ereszek felszerelése

Majdnem minden modell ugyanúgy van felszerelve - a falakhoz rögzített karimák segítségével. Vannak azonban olyan árnyalatok, amelyek megkülönböztetik a közvetlen és szögletes, rugalmas és merev, teleszkópos és szilárd termékek beszerelését. Ha van vágy - akkor kényelmes eszközt készíthet a selejtanyagokból.

Fontolja meg a különböző típusú telepítések jellemzőit, de először néhány szót szól az eszközről.

Szükséged lesz egy jelölőanyag (ceruza, mérőszalag, szint, négyzet), egy építő kés, egy 5 mm-es lyukasztó (betonon vagy csempe), csavarhúzó, kötőelemek (tüskék, csavarok vagy csavarok kötegelhetők az ereszlővel). A rögzítők kiválasztásakor ügyeljen a falak és a mennyezet anyagára.

Teleszkópos telepítés

Az olcsóság nem ok arra, hogy megvásárolja ezt a megbízhatatlan fürdőszobai modellt, ha gyermekei vannak a családjában. A teleszkópos eszköz beépítési mechanizmusa olyan, hogy könnyen elviselhet egy nedves függönyt is, de nem valószínű, hogy képes lenne egy kisgyermek súlyát tartani, ha becsúzza és megragadja a függönyt.

A teleszkópos rúd olyan felszerelésre hasonlít, amely hasonlít egy állvánnyal vagy egy kis polccal, amely nem ellenáll a további nyomásnak.

Ha nem kell félni, és még mindig teleszkópos eszközt vásárolt, akkor előzetes felkészülés nélkül azonnal telepítheti. Az eszköz csak hasznos jelölőanyag, a fal fúrására nincs szükség. A műveletek sorrendje a következő:

 • Határozza meg a rögzítés helyét. Ügyeljen arra, hogy ne legyen túl alacsony, de vegye figyelembe a mennyezet távolságát (15-20 cm). Ellenőrizheti a függönyt - a széle szabadon beleeshet a fürdőbe, és nem a szélén.
 • Jelölje meg a rögzítési pontot ceruzával vagy mosható jelölővel. Jobb használni a szintet, és óvatosan gondoskodni arról, hogy az ereszek párhuzamosak legyenek a fürdő szélével.
 • Bontsa ki a csomagolást, ellenőrizze a mechanizmus működését.
 • Olvassa el a termékhez mellékelt rövid utasításokat.
 • Húzzuk fel az ereszet a kívánt hosszúságra, és adjunk hozzá még egy kicsit (0,5-1 cm).
 • Helyezzen fel karikákat vagy horogokat, ha nem cserélhetők.
 • Telepítés előre jelzett helyen, ellenőrizze a telepítés megbízhatóságát.

Mint látható, a telepítésnek nincsenek nehézségei, és csak néhány percet vesz igénybe.

A rudak karimával történő felszerelése

Készítsen egy ceruzát egy mérőszalaggal, hogy pontosan meg tudja jelölni a rögzítés helyét, a lyukasztót és a csavarhúzót. A készletben szállított öncsapos csavarokat és tüskéket használunk (ha nem állnak rendelkezésre, előzetesen gondoskodni kell a vásárlásról). Néha a csavarok megfogják a speciális hatszögletet, amelyikhez hozzá van kötve. A falon két karimacsúcsot jelölünk. A köztük lévő távolság a rúd hossza.

A fürdő szélének feletti magasságot a következőképpen kell kiszámítani: a függöny hossza közül 20 cm-t vonunk le (a függönyt egy ilyen szegmensbe a fürdőbe kell csökkenteni).

Pencil helyezett pontok a lyukak - jelöli a helyét a fúrás. A karimát eltávolítjuk, a lyukasztók három lyukat helyeznek el a megjelölt pontokon. Helyezzen be tüskéket, szerelje vissza a karimát és rögzítse csavarokkal. Ugyanezt ismétlik a másik oldalról.

A reflektorokat szorosan a falhoz mozgatjuk - a munka befejeződött. Általában az utasításban a munkák sorrendje mellett van néhány magyarázat a különböző típusú termékek beszerelésére. Olvassa el alaposan a telepítés megkezdése előtt. Gyakran előfordul, hogy a gyártó gyakran figyelmet fordít egy ilyen kisebb árnyalatra, mint a rögzítő csavar helyzete a rúdon (általában a kupakkal).

Első pillantásra egy kicsit, de valójában csak ez a rendelkezés biztosítja a stabilitást és megakadályozza a megereszkedést.

Hogyan lehet rögzíteni a sarokkereteket?

A szöget egy vagy több szögből álló formatervezésnek nevezik, mivel a függöny általában bezárja a fürdő sarkában lévő fürdőt. Ezek csak abban különböznek egymástól, hogy nagyobb hosszúságúak, és biztonságosabb rögzítőket igényelnek.

Ha a rúd acélból készül és elég súlyos, akkor a hajlítási pontok - a sarkok - megrekedhetnek, ezért rögzíteni kell őket. Ehhez használja a felfüggesztési módszert - még mindig a rúd szerelő gyűrűre van szerelve, és neki "lefagy" a szöget a mennyezetre.

Egyes sarokszárnyak ív alakúak, vagyis a sarkok teljesen hiányoznak, de a tartócső gördülékenyen görbül. Ezek az eszközök a legszélesebbek az aszimmetrikus fürdők számára, amelyek sarokban vagy rést jelentenek.

A sarokfüggöny sín felszerelése a fürdőszobában található függönyök számára nem különbözik az egyenes rúd felszerelésétől. Hasonlóképpen megjelölnek helyeket, rögzítik a zárójeleket, és behelyezik őket egy csőbe.

A keret kialakítása a fürdőszobában

Miután eldöntötte, hogy a fürdőszobában egy védőfüggönyet akaszt, miért nem használja azt, és az ereszkedést, amelyen tartja, hogy adott szobát adott stílusban? De vegye figyelembe, hogy néha azért, mert a tervezési jellemzők általában, a telepítés, amely eltér a szokásos is szükséges.

Néha a függöny színe és textúrája nagyon fényesnek tűnik, és a tartóktól való figyelmét figyelmen kívül hagyja, de ez nem jelenti azt, hogy az ereszeknek olcsónak vagy alacsony kulcsnak kell lennie.

A fényűző art deco fürdőszobában mindenben nagyszerűnek kell lennie, még egy függönypálca is: ne lepődj meg, ha kristály vagy féldrágakövekkel készült exkluzív tervezői verziókkal találkozol.

Mindenki eredeti megoldást találhat, például mint a csodálatos fehér fürdőszoba szerzője.

A klasszikus belső tér egy váratlan előadásban - és nem az utolsó szerepben játszik a párosítás.

Végső stroke videóként a bárnak a saját kezével történő felszereléséhez: