Legfontosabb > Tervezés

Corner Fürdőszoba mosogatók

A sarokmosók lehetővé teszik a fürdőszoba területének hatékonyabb használatát, ami különösen fontos a kis lakások számára. De a tágas szobákban az ilyen modellek nagyon megfelelőek, mert a kényelem és a funkcionalitás mellett érdekes kialakításúak és harmonikusan kiegészítik a belső teret. A sarokszivattyúk iránti óriási keresletnek köszönhetően az ilyen termékek kínálata folyamatosan növekszik, és egyre nehezebb a választás.

Corner Fürdőszoba mosogatók

Fontolja meg, hogy milyen kritériumokra kell összpontosítania, nehogy tévedjen, ha egy fürdőszobai sarokmosót vásárol.

A sarokmosók típusai

A sarokhéjak modelljei nagyon változatosak: méretük és gyártási anyaguk különbözik, aszimmetrikusak vagy helyes alakúak, különböző stílusokból készülhetnek. De ugyanakkor mindegyik három típusra oszlik, attól függően, hogy a tervezés - a süllyesztett, a medál és a mosdó-tulipán.

Beágyazott modellek

Sarokmosó

Ez a lehetőség a legdimenziósabb, mivel magában foglalja egy éjjeliszekrény jelenlétét a mosogató alatt. Ugyanakkor a legmegfelelőbbnek is nevezhető: a szekrény elrejti a csöveket és a csapot, a belső tér lehetővé teszi a fürdőszoba kiegészítők kényelmét. A legkompaktabb modellek mérete 35x35 cm, nagy - 80 - 110 cm széles. A padlószinttől a mosogató széléig terjedő magasság 75 és 90 cm közötti.

Sarokszekrény mosdóval

Sarok mosogató beágyazva a fürdőszobába

A forma helyes alakú lehet, vagy aszimmetrikus lehet, vagyis egyik oldalán meghosszabbítható. A héj és a kiegészítő felület helyétől függően az ilyen készleteket jobbkezes és balkezes részekre osztják. Egyfajta beágyazott modellek a pultra beágyazott mosogató. Itt is van saját verziója: vannak felfüggesztett munkalapok, lábakon, ugyanazon talapzaton vagy dekoratív támaszokon.

Sarokpult és mosdó

Felfüggesztett modellek

A függő mosdók nagyon kényelmesek a működésben: nagyon kevés helyet foglalnak el, és mosogatógép vagy mosodai kosár segítségével szabad helyet foglalhatnak a mosdó alatt. Vannak különleges modellek is, lapos fenékkel és különleges alakú szifonnal, amelyek ideális esetben a mosógép felületéhez kapcsolódnak, és lehetővé teszik, hogy a falhoz közel helyezkedjenek el.

Fürdőszoba sarok mosogató

Kompaktságának és kis súlyának köszönhetően a felfüggesztett héj telepítése minimális időt vesz igénybe, és a telepítés olyan egyszerű, hogy mindenki képes kezelni. Az ilyen modellek egyetlen hátránya, hogy minden kommunikáció látható. Azonban a gyártók és itt találtak kiváló megoldást: a csatlakozócsövek és a készletben lévő szifonok különleges kialakításúak és dekoratív megjelenésűek.

Corner kis fehér mosogató

Mosogató felfüggesztett Ravak

Tulipán kagyló

Ezek a kagylók támasztékot képeznek egy széles láb vagy talapzat formájában, amelynek magassága 70-80 cm, ahol a szifon és a csövek el vannak rejtve. Ez a design meglehetősen vonzónak tűnik, különösen az elegáns alakformák támaszaihoz, és a rögzítés módja nagyon megbízható. Ez a lehetőség tökéletes a természetes márványból vagy más kőből készült mosogatókhoz, amelyeket nagy súly jellemez.

Ennek a kialakításnak az egyik hátránya, hogy - a talapzat megakadályozza a helyiség teljes kihasználását a mosogató alá. És ha egy kis mosodai kosár vagy szemetes a láb mögött még mindig illik, akkor nem helyezhetsz be mosógépet.

Gyártási anyagok

A vízvezeték kiválasztása során nem csak a megjelenésre és a funkcionalitásra kell összpontosítania, bár ezek nagyon fontos kritériumok. Arra is gondolnia kell, hogy mennyire egyszerű a gondoskodni a modellről, függetlenül attól, hogy tartós-e, akár sérülések esetén is helyreállítható. Mindez közvetlenül függ a gyártás anyagától, amelynek jellemzőit a vásárlás során figyelembe kell venni.

A természetes kőből

gyártók

A belföldi piacon a sarokhéjakat az orosz gyártmányú és külföldi legszélesebb körben képviselik. A választás során olyan figyelemre méltó vállalatokra kell összpontosítani, amelyek termékeit már régóta tesztelték, és csak pozitív visszajelzéssel rendelkeznek. Általában ezek a gyártók különböző árkategóriákban gyártják a vízvezetékeket, így mindig megtalálhatja a legjobb megoldást, még egy kis költségvetéssel is.

Az orosz vállalatok közül a legnépszerűbb márkák az 1MarKa, az Astra-form, a SANTEK, az Akvaton és a Keramin. A legtöbb modell különböző formatervezésű kerámia mosogató, de más anyagokból készült termékek kiválasztása is nagyon széles.

Sarokmosó "Keramin"

A külföldi vízvezetékeket a következő márkák képviselik:

 • Olaszország - CEZARES, Devon Devon, GLOBO;
 • Németország - KERAMAG, KEUCO, KOHLER, Villeroy Boch;

Corner Sink Villeroy Boch

Ravak Boldog mosdó sarok balra

Jacob Delafon sarokmosó

Corner Shell Cersanit

Telepítési módok sarkos mosogató

Nincs különösebb különbség a sarok- és a hagyományos mosogatók beépítéséhez, és a telepítés módja a kiválasztott modell tervezésétől függ. A záróelemek egyszerű és dekoratív rögzítésre is használhatók, de a legnépszerűbb lehetőség a tüskék, horgonyok és csapok használata. Tekintse meg egy lógó modell és egy mosdókagyló felszerelését egy talapzattal.

Lógó mosogató szerelése a falra

A mosogató szerelési sémája. A sarokmosó rögzítése hasonló.

Először helyesen kell előkészíteni egy helyet a mosogató alá. Még a legkompaktabb és legkönnyebb modellek is megbízható alapot igényelnek a kötőelemekhez, különben a mosogató egy nap alatt a padlóra esik. Ezért gondosan meg kell vizsgálnia a falak felületét a sarokban, győződjön meg arról, hogy a csempe jól illeszkedik, nincsenek hiányok és repedések. Ajánlatos az egész területet egy fából készült kalapáccsal kopogtatni - a hangnak ugyanazt a csengetésnek kell lennie mindenütt. Ha egyes területeken a hang süket, akkor azt jelenti, hogy vannak üregek a csempe alatt, és lehetetlen lemenni egy mosdót.

Ezután el kell készíteni mindent, amire a telepítéshez szükség lehet:

 • fúrni egy sor fúrókkal;
 • ütni;
 • állítható csavarkulcs;
 • szintjelző és mérőszalag;
 • FUM szalag;
 • keverő és rugalmas tömlők;
 • stop szelepek;
 • kötőelemek.

A munka megkezdése előtt ne felejtse el kikapcsolni a vizet.

1. lépés: Határozza meg a héj helyét. Helyezze be egy sarokba, és emelje fel olyan magasságra, amelynél a legmegfelelőbb a mosogató használata. A terméket a falhoz közel tartva, markolattal vagy ceruza segítségével a mosogató szerelési nyílásain keresztül jelölik a jeleket.

Jelölés a falon

2. lépés: A mosogató félretolva, folytassa a lyukakat. A csempékhez használjon fúrógépet gyümölcsös forrasztással és mindig élesen élesen, hogy megakadályozza a repedések kialakulását. A lyukak átmérőjének meg kell felelnie a rögzítők méretének, és a mélység 10-15 mm-rel nagyobb, mint a hardver hossza.

Dugó és fúró

3. lépés: A lyukakat porral, beillesztett tüskékkel megtisztítják, végigütik őket, majd a csapokat egy kulccsal csavarták.

Dowels kalapált

4. lépés. Próbálja ki a csapokon lévő mosogatót, ellenőrizze az oldalak egymáshoz való közelségének sűrűségét a felületre, és maga a tálca helyét a szinten.

Shell pozíció ellenőrzési szintje

5. lépés: Vegye le a mosdót, és rögzítse a keverőt. Ehhez a keverõtestet a tetején levõ lyukba helyezzük, alulról egy tömítést helyezünk, majd egy anyát, és csavartuk. Ezután csatlakoztassa a rugalmas tömlőket, rögzítse az anyákat, és rögzítse a mosdót a falra. A tömítéseket a csavarokra helyezzük, és a csavaranyákat meghúzzuk, de nem túl keményen, hogy ne károsítsuk a burkolat testét.

Az anya, amely a mosdót tartja

6. lépés: A FUM szalagot az elzárószelepek menetére feltekercseljük és a vízkivezetésekbe csavarozzuk úgy, hogy a kimeneti nyílásaik felfelé irányuljanak. A csavarozás az óramutató járásával megegyező irányban történik, az összehangolás után zárt helyzetben marad. Csatlakoztassa a keverőhöz csatlakoztatott rugalmas tömlők szabad végeit.

Meleg és hideg víz csapok

Csatlakoztassa a rugalmas bélést

7. lépés Telepítse a szifont. A mosogató ürítő nyílásába egy rácsot helyeznek be, melyet külső anyával csavaroznak, majd egy tömítést helyeznek a szifon fúvókájára, és gondosan csatlakoztatják a mosogatóhoz, majd a leeresztő cső kimenetéhez.

Szereljen fel gumitömítést

Szifon telepítési folyamat

Ezután csak ellenőrizni kell a keverő működtetését, győződjön meg róla, hogy nincsenek szivárgások és tömítéseket tömítenek a mosogató falai és oldala között.

Mosogató szerelése talapzattal

Shell és talapzat

A héj-tulipán ugyanúgy van rögzítve a falhoz, mint a lógó, de ez is egy talapzaton fekszik. Ez bizonyos telepítési különbségeket okoz.

1. lépés: Készíts előzetesen az összes furatát a kommunikációhoz, csavarja be az elzárószelepeket.

A felső sapka vagy a keverő felszerelése

Vízelvezető szerelése

2. lépés: A sarokban helyezze el a talapzatot, helyezzen rá egy héjat és tegye a falhoz közel. A mosogató oldalán feküdt a szint és állítsa be a vízszinteset. A szerelő lyukakon keresztül jelölje ki a ceruza pontot.

Szerelés és jelölés. A sarokmosó felszerelése hasonló.

3. lépés Helyezze el a mosogatót félre és fúrja a falakon lévő lyukakat a dugó átmérőjében és hosszában.

A dübeleket a lyukakba vezetik, és a csapokat a kulcs segítségével csavarják be.

4. lépés: Vegye le a héjat, tegye rá a szegecsekre, majd csavarja be az anyákat a műanyag tömítéseken keresztül. Ellenőrizze a vízszintes tálca szintjét.

5. lépés: Illessze be egy hullámos tömlő szegmensét a falon lévő lefolyónyílásba, majd egy fémelvezető csövet. Ezután csavarja be maga a szifon, győződjön meg róla, hogy a belső és külső burkolatokat minden csatlakozáson használja.

Lépés 6. Csatlakoztassa a rugalmas tömlőket a keverőbe, és helyezze be a mosogató nyílásába. Csatlakoztassa a szelepeket, a csöveket a kimenetekhez, hideg és meleg vízhez.

7. lépés. Óvatosan emelje fel a tálat és csúsztassa el a talapzat alá. Állítsa be az építést, ellenőrizze újra a vízszintes szintet, húzza meg a csavarokat a héj test alatt.

A mosogató szintje

Miután ellenőrizte a keverő működtetését, tömítőanyagot kell alkalmazni a falak mentén lévő ízületekhez. Hasonlóképpen, a mosogatószerkezet egy szekrénnyel történő felszerelése is elvégezhető, ezért külön nem kell figyelembe venni.

Corner mosogatók

Ön választása

 • Szélesség 40-59 cm | nbsp
 • Szélesség 60-69 cm | nbsp
 • A mosógép fölött | nbsp
 • Shell mosogató | nbsp
 • Szögletes mosdók | nbsp
 • Alsó szelepek | nbsp
 • Talapzattal (tulipán) | nbsp
 • Félpótkával | nbsp
 • Kompakt mosogatók | nbsp
 • Négyszögletű | nbsp
 • Lógó mosogatók | nbsp
 • Félkör alakú | nbsp
 • tartozékok
 • Santeri Gyűjtemény Radian (1)
 • Gyártó Santeri
 • Gyártó Santeri
 • Santek Iris Collection (1)
 • Gyártó Santek
 • Gyártó Santek
 • IFO Frisk Sink Collection (7)
 • Gyártó IFO
 • Gyártó IFO
 • Jika Olymp Sink Collection (8)
 • Gyártó Jika
 • Gyártó Jika
 • Collection Ideal Standard Eurovit (1)
 • Gyártó Ideal Standard
 • Gyártó Ideal Standard
 • Vitra Arkitekt Collection (10)
 • Gyártó VItra
 • Gyártó VItra
 • Jika Olymp Sink Collection (8)
 • Gyártó Jika
 • Gyártó Jika
 • VitrA S50 gyűjtőtálca (8)
 • Gyártó VItra
 • Gyártó VItra
 • Collection Ideal Standard csatlakozó mosogatók (11)
 • Gyártó Ideal Standard
 • Gyártó Ideal Standard
 • IDO Seven D Sink Collection (14)
 • IDO Gyártó
 • IDO Gyártó
 • Ravak Collection 10 ° (23)
 • Gyártó Ravak
 • Gyártó Ravak
 • Ravak Collection 10 ° (23)
 • Gyártó Ravak
 • Gyártó Ravak

Corner mosogatók

Hatékonyan helyet takaríthat meg egy kis fürdőszobában egy szögletes mosdó beépítésével, amely modern szaniteráruk, 35x25 cm-es, 35x35 cm-es vagy 40x40 cm-es, 55x35 cm-es (standard) szaniteráruk. A tálca eredeti elhelyezése - csak a szoba sarkát (nem funkcionális zónát) veszi igénybe - gyakran a tervezők és a nagyméretű fürdőszobák tervezésénél használják. És mivel a piacon sok nagy méretű termék - 70 cm átmérőig - megtalálható. Mindegyik a tál alakja és mélysége, a mosogató kialakítása között különbözik, de a mosdó kiválasztásakor a színe és a megjelenése nem olyan fontos, mint a gyártás típusa és anyaga.

Milyen fürdőszobai mosogatószerek kínálnak a gyártók?

Egy elegáns sarok mini mosdó is készíthető:
• Nyitott fenékkel.
Ezek a termékek ideálisak minimalista stílusokhoz és tágas szobákhoz, ahol egy további tok vagy szekrény is elhelyezhető. A mosogatónál a szifon és a vízelvezető rész "varrott" fémborítással: sárgaréz, rozsdamentes acél és más anyagok. A modellek nem jelentik a hüvelyk beállítását.
• Klasszikus süllyesztett mosogató a fürdőszobában "tulipán".
A termék a lábra van szerelve, amely belsejében rejtett szifon és vízvezetékek vannak. A vízvezeték megjelenése egy tulipánhoz hasonlít. Ez egy univerzális modell. Bármelyik stílust be lehet illeszteni, kombinált fürdőszobába vagy WC-be helyezve. A lábak alakja, színe és mérete teljesen lehet.
• Univerzális sarokmosó a WC-ben, beépítve a szekrénybe.
A legkényelmesebb megoldás kis helyiségek vízvezeték-szerelésére. Egy ugyanabban a szögletes lábbal vagy padlóburkolattal ellátott tálca lehetővé teszi, hogy a lehető leghatékonyabban használja a szobát a lehető leghatékonyabban.

Mindegyik típusú vízvezeték bármilyen stílusban készíthető, és a legösszetettebb kialakítással rendelkezik. Azok a mosdókagylók, amelyeknek a tálak virág vagy geometriai alakúak (szigorú vonalakkal, téglalap alakúak, négyzet alakúak, oválisak) népszerűek. A kis helyiségekben a vízvezetékgyártók kínálnak sarokfogókat egy kis, de mély tálba, amelynek szélei asztal formájában készülnek - szappantartó edényt, kefét, fogkrémet, szivacsot illeszt.

Sarokmosdó fürdőszoba szekrénnyel

Az egyik lehetőség a bútorok készletének kialakítására a fürdőszobában, lehetőség szerint a szoba sarkában történő felszerelésre. A design használatának előnye, hogy helyet takarít meg a fürdőszobában.

Már megtörtént, hogy a lakások többségében a fürdőszobában nincs elegendő terület, és hogyan szeretné felszerelni a fürdőszobát az összes szükséges felszereléssel. Az ideális megoldás, hogy megoldja ezt a problémát, a sarkok a szobában, részt vesz a haszon. Helyezze vissza a tulipánt vagy a padlót egy sarokmosóba egy éjjeliszekrényen, ahol tárolhatja a háztartási tárgyakat, ami jelentősen megtakarítja a helyet.

Szögletes mosdók, a szekrény a fürdőszoba és a fajták az online áruház "Buy-plumbing.rf"

Ez a kombináció remek funkcionális és ergonómikus duettet kínál, amely képes arra, hogy báj és elegancia adjon a szobába. Közöttük ezek az elemek különböző változatokban kombinálhatók:

 • a mosdó az egész felső területet foglalja el, és ezáltal a pultot helyettesíti;
 • mosogató beépül a pultba;
 • külön helyiséget a szoba sarkában.

A mosdókagyló formája nem csak szögletes. Ez szokatlan megoldás lehet egy héj, egy csepp, egy téglalap alakú, szabálytalan szélekkel, egy vázával, egy virággal.

Általában a tálak négyzetes, félkör alakúak, oválisak. Rengeteg lehetőség van.

A sarok mosdókagylók hátrányai és előnyei

A kis méretű fürdőszobában nehezen helyezhető el a vízvezeték, így kényelmesen használható, és nem igényel sok helyet. A sarokbútor ergonomikus és kompakt. A tükör jelenléte vizuálisan kiterjeszti a teret, valamint biztosítja a mosogató könnyedségét. Azonban még egy ilyen ergonómiai megoldásnak is vannak előnyei és hátrányai:

 1. A különböző színek és modellek lehetővé teszik, hogy kiválasszon egy olyan terméket, amely tökéletesen illeszkedik a belső térbe és hangsúlyozza azt.
 2. Kényelmes a kézmosáshoz.
 3. Beágyazhat egy mosodai kosarat.
 4. Szabad hely kerül mentésre és mentésre a szobában. Telepíthet szárítógépet vagy mosógépet.
 5. Lehetőség van a mosdóba és a vízvezetékekbe vezetett csatorna elrejtésére. Kényelmes tárolni higiéniai termékeket és egyéb szükséges apró dolgokat.

A felfüggesztett modellek egyidejűleg két falra vannak felszerelve, ami a szerkezet megbízhatóságát és merevségét adja, de ez hátrány, mivel a falaknak szilárdnak és nagy teherbírásnak kell lenniük.

Ha egy további tükröt helyez, és további megvilágítási forrást hoz, akkor egy ilyen építmény képes lesz mólóüvegként szolgálni. A szekrény és a mosogató szerelvényének 90 fokos szögben kell lennie.

Corner mosogatók

 • Termék kód: 17842
 • Cikk: E4701L-00
 • Gyártó: JACOB DELAFON
 • Anyag: porcelán
 • Méretek (WxHxD): 50x10x22
 • Termék kód: 42998
 • Cikkszám: 1A70033RMB01L
 • Gyártó: AQUATON
 • Anyag: öntött márvány
 • Méretek (WxHxD): 102x20x77
 • Tétel kód: 43000
 • Cikkszám: 1A70043RMB01R
 • Gyártó: AQUATON
 • Anyag: öntött márvány
 • Méretek (WxHxD): 102x20x77
 • Termék kód: 7452
 • Cikk: 752440000
 • Gyártó: DURAVIT
 • Méretek (WxHxD): 43x17,5x38
 • Termék kód: 42733
 • Cikk: 1A700131SR010
 • Gyártó: AQUATON
 • Anyag: öntött márvány
 • Méretek (WxHxD): 62x20x62
 • Termék kód: 10692
 • Cikk: U-UM-E35 / 1-L / 420245
 • Gyártó: CERSANIT
 • Anyag: fajansz
 • Méretek (WxHxD): 35x17x30,5
 • Termék kód: 54034
 • Cikk: 00155696
 • Gyártó: AQUANET
 • Anyag: öntött márvány
 • Méretek (WxD): 90x54
 • Termék kód: 17809
 • Cikk: E4786-00
 • Gyártó: JACOB DELAFON
 • Anyag: porcelán
 • Méretek (WxHxD): 40x8x30
 • Termék kód: 43042
 • Cikkszám: 1A701531MB01L
 • Gyártó: AQUATON
 • Anyag: öntött márvány
 • Méretek (WxHxD): 102x20x77
 • Termék kód: 10636
 • Cikk: 030830
 • Gyártó: SANTERI
 • Anyag: porcelán
 • Méretek (WxHxD): 33,2x15,8x33,2
 • Termék kód: 74693
 • Cikk: RP3110-65110
 • Gyártó: IFO
 • Anyag: porcelán
 • Méretek (WxHxD): 65x18x46
 • Termék kód: 54041
 • Cikk: 00158988
 • Gyártó: AQUANET
 • Anyag: öntött márvány
 • Méretek (WxD): 90x54
 • Termék kód: 17791
 • Cikk: E4500-00
 • Gyártó: JACOB DELAFON
 • Anyag: porcelán
 • Méretek (WxHxD): 60x7x46
 • Termék kód: 17858
 • Cikk: E4733-00
 • Gyártó: JACOB DELAFON
 • Anyag: porcelán
 • Méretek (WxHxD): 34x11x34
 • Termék kód: 151155
 • Cikkszám: 327622000
 • Gyártó: ROCA
 • Anyag: porcelán
 • Méretek (WxHxD): 43x13x35
 • Termék kód: 77933
 • Cikk: K070401
 • Gyártó: IDEAL STANDARD
 • Anyag: porcelán
 • Méretek (WxHxD): 60x15,5x35

Corner mosogatók

A különböző modellek sokasága miatt az elmúlt években a sarokmosó egyik legkeresettebb egészségügyi termékévé vált. A gyártók tervei szerint a legfontosabb feladat a gyakran mentetlen sarokövezet ésszerű elosztása. Ezért ennek az ötletnek a megvalósítása érdekében különböző modelleket mutatnak be a piacon, osztva a tál alakjával és annak felépítésével.

A praktikum esztétikája

A szöghelyzetű mosogató megválasztásakor nem csak annak megjelenését és méreteit kell figyelembe venni, hanem egy adott helyiségbe való beépítés lehetőségét is. A méret és a beépítési módtól függően egy ilyen mosdó lehet a legjobb módja a kis fürdőszobának vagy egy tágas mellékhelyiség eredeti díszítésének gazdaságos elosztására. Így a szerényebb szobákhoz és fürdőszobákhoz tökéletes a beépített sarokmosó vagy egy kis mosdó, melynek képessége, hogy a bútorok vagy asztallapok részévé váljon, lehetővé teszi, hogy hatékonyan használja a felszabadult területet, és megbízhatóan elrejtse a kommunikációt a kíváncsiskodó szemekből.

A nem szabványos aszimmetrikus modellek a legkedvezőbbek a nagyméretű fürdőszobákban, ahol mind önálló mosdóként, mind népszerű ikerágyaként szolgálhatnak. A masszív felfüggesztett és fejtermékek is szervesen illeszkednek a fürdőkádakba.

Sarok mosogató - a helyes vásárlás finomságait

A franciaországi, spanyol és olasz márkákat, amelyek divatos, nem szabványos modelleket és egyedülálló formatervezési termékeket gyártanak, a vízvezeték-szerelés területén újítónak számítanak. Termékeik kiváló minőségűek és nemes megjelenésűek, ezért általában prémium árkategóriára utalnak. Az eredeti tálakat a demokratikusabb lengyel, cseh, török ​​és hazai gyártók közül is választhatják. Az ilyen héjak minősége majdnem ugyanaz, mint a drágább elődök, és az ár sokkal alacsonyabb.

Corner Fürdőszoba mosogatók

Egy kis fürdőszoba sarok mosogató a fürdőszoba lehet egy igazi találni. A bútor kényelmetlen helyét elfoglalva a helyiséget szabadon hagyja, és kényelmesebbé teszi a szobát.

Az ilyen típusú mosogatók a katalógus szomszédos részeiben találhatók. Ott érdekelhet egy kecses ovális mosdó vagy egy szokatlan, de vonzó mosogató kerek a fürdőszobában.

Szauna mosogató kiválasztása és vásárlása a fürdőszobában

Annak érdekében, hogy összehasonlítsák és kiválaszthassák a fürdőszobában lévő saroklefolyókat, könnyebb volt - nemcsak a technikai jellemzőket, hanem a katalógus oldalain található minden termék nagyformátumú fotóit is elhelyeztük. A kép szerint elképzelheti kedvenc mosogatóját a fürdőszobában, és a megadott méretek lehetővé teszik, hogy pontosan felmérje a foglalt helyet. Ennek köszönhetően könnyebben vásárolt egy szögletes mosogatót a fürdőszobában. A fürdőszobában lévő sarok mosogató, melynek fényképét tetszett, országunk bármelyik sarkába szállítható.

Katalógus kabinos mosdókagyló a WC-khez fotókkal és árakkal

Egy kis sarokos mosdó a WC-szobában használható. A sarki mini mosogatók nem terhelik a belső teret, és egyszerre több célt szolgálnak. A WC-vel ellátott sarokba mosogatók gyakran egy kombinált csaptelepet helyeznek el egészségügyi csőcsatlakozással, amely sikeresen elvégzi a bidetcsaptelep funkcióit.

Csak ezen a télen: Csehország teljes értékesítésének nagykereskedelmi áron. Vigyázz a promóciós kódokra, vagy regisztráljon az állandó kedvezményekre!

A költségek akár 10% -át is megtakaríthatja az összes szükséges vízvezeték megvásárlásával egy készletben! Adja meg a részleteket a vezetőknél.

Bútor és lakberendezés

A vízvezetékgyártók és a belsőépítészek folyamatosan új megoldásokat keresnek a fürdőszobai bútorokhoz. Különösen aktívan kidolgozott és megvalósított modellek a kis fürdőszobákban. Ez a cikk a sarokhéjakra fog összpontosítani. Tekintsük a legnépszerűbb típusokat a kiválasztott mosogatók és funkciók, valamint leírja a sorozatot a telepítése sarok modellek mosogatók.

A sarokmosó szerepe a fürdőszobában

Gyakran a kis fürdőszobák sarkai nem használatosak. Ugyanakkor a tér hasznos része üres - a belső tér befejezetlen megjelenése jön létre. A szaniter berendezések tervezői ezt a tényt használják, és kifejlesztették a kompakt sarokkádakat, zuhanyzókat és mosdókat.

A "szögformátum" bevezetését a fogyasztók értékelik. Különösen népszerűek voltak a sarokhéjak. Ha mindig van fürdőkád / zuhanyzó, akkor a mosdó elhelyezése a helyhiány miatt lehet.

Számos tényezõt sorolunk fel a fürdőszobai sarokgarnitúrák használatára vonatkozóan:

 1. A sarokszerkezet jó kiegészítője lehet a minimalista stílusban díszített vagy klasszikus díszítésű fürdőszobának.
 2. Lehetőség van egy mosogató felszedésére, tágas polcokkal vagy padlóval.
 3. Az mosogatók sokféle anyag felhasználásával készülnek - ez lehetővé teszi a legmerészebb tervezési ötletek megvalósítását.
 4. A bútorok racionális elrendezése vizuálisan bővíti a fürdőszobát.
 5. A mosdó mögött elrejtheti a kommunikációs csöveket, a háztartási vegyi anyagokat és a személyi higiéniai termékeket.
 6. A sarokbefúvók széles választéka segít kiválasztani a legjobb megoldást egy kis vagy tágas fürdőszobában.

A fürdőszobában különféle saroklefolyók találhatók

Különböző típusú mosogatók tervezési jellemzői

A tervek sokfélesége néha zavart okoz a fogyasztók körében. Tekintsük a sarokhéjak alapmodelljeit. A szerelési módszer szerint háromféle mosdófajta található:

 1. A felfüggesztett modelleket (konzol) rögzítik a falra, vagy felfelé szerelik fel. Ez a kialakítás nagyon kis fürdőszobákban használható, mivel a mosogató alatt mosodai kosár, urn vagy mosógép is elhelyezhető. Elég boldog döntés - lógó mosogató a fürdő felett. A felfüggesztett modellek megkönnyítik a kompozíciót, de jelentős hátrányuk van - a kommunikáció nyújtásának megjelenése. A csövek krómozott rézből vagy polírozott rozsdamentes acélból készült díszítő szifon mögött lehet elrejteni.
 2. Mosogató "tulipán" - a mosdó legközismertebb változata. A kialakítás 70 cm vagy 80 cm magas támogatási fajansz lábat tartalmaz, a víz / csatorna csövek a láb mögött elrejthetők. A tulipán készült modellek általában tömör, diszkrét stílusban készülnek, és jól mutatják a fürdőszoba különböző belső terét. Mínusz mosdók a lábnál - a helytelen teret a mosogató alatt.
 3. A süllyesztett mosogatók a leginkább praktikusak. A tágas bútorok és a vízvezeték kombinációja lehetővé teszi a leghatékonyabb helyhasználatot. Mosogatók beépíthetők a szekrénybe, a pultra, a falburkolathoz vagy a komódhoz. Összehasonlítva a konzol verzióval vagy a "tulipán" süllyesztett mosdókkal, még egy kis helyet foglal el. Azonban egy ilyen modell telepítésével ki lehet tölteni a helyiséget és elhagyni a terjedelmes polcokat / szekrényeket.

Rengeteg héjas formák és méretek

A leggyakrabban kör alakú szegmensek vagy háromszög alakú modellek szögletes héjait használják. Érdekes lehetőség - aszimmetrikus mosogatók, amelyek balkezesek és jobbkezesek. Az ilyen szerkezetek jellemzői lehetővé teszik a fürdőszoba konfigurációjának legjobb választását.

Ami a méretet illeti, a gyártók széles választékot kínálnak. A mosdókagylók mind szabványos, mind nem szabványos méretben kaphatók. Általában szerelt mosdók vagy "tulipán" modellek szabványok szerint készülnek. A beépített szaniterek fő része nem szabványosított - a sarokmosó oldalai 5 cm-es lépcsőkben változnak, a mosogató alatt lévő szekrény lehet szabványos magasság, de a mosogató méreteit a vásárló kérésére választják ki.

Különböző anyagok mosogatói: előnyei és hátrányai

A legáltalánosabb anyag a mosogatók - kerámiák gyártásához. Kerámia mosdókagylók fajansz és porcelán.

A porcelán vízálló. Az ezen anyagból készült termékek esztétikailag vonzóak és tartósak. A vevők vonzódnak a rengeteg formákhoz és színválasztékhoz. A fajansz elnyeli a vizet, mivel az anyag meglehetősen porózus. A mosogatószer felületének előállítása során vízálló mázzal ellátott, védő funkciókat végezzen.

Fontos! 6-7 év múlva a zománc bevonat elkezd lebomlani, és ha gondtalanul alkalmazzák, akkor a mosogatón apró karcolások és repedések jelennek meg

A kőkemencét azok örömmel fogadják, akik inkább eredeti és exkluzív dolgokat szeretnek. A kőből készült fürdőszobához tartozó sarokmosó központi elemévé válik, és egy kis és egy nagy fürdőszobát is díszít. A modell hátrányai a természetes anyagokból magas költségek és a telepítés bonyolultsága miatt (a kőzetek nagyon nehézek).

Üveg mosogató létrehozza az illúziót a mosás, így vizuálisan növeli a fürdőszoba mennyiségét. A háttérvilágítású átlátszó modellek különösen látványosak.

Az üvegedények szerkezete sima, barázdált, matt vagy teljesen átlátszó. Egyes termékek megkönnyebbüléssel vagy színmintával díszítettek.

Fontos! Üveg mosogatók nem igényelnek különös gondosságot. Az idő múlásával azonban a kemény vízből a mosogató felszínén vízkő alakzatok jelennek meg. Matt felületen az ilyen hibák kevésbé észrevehetők.

Fürdőszobai mosdók különböző fémekből készülhetnek: sárgaréz, rozsdamentes acél, bronz, nikkel vagy réz. A fémlemezek ökológiai szempontból buja belső térben, megfelelő kiegészítőkkel vannak ellátva. A fém teljesítményjellemzői az ilyen mosogatók hosszú élettartamát okozzák. Azonban a fém mosdók nem hiányosak. Ez a víz zajának fokozott szintje és a kalcium sók megjelenése a felszínen.

Polimer anyagú sarokbevonatok. Mesterséges kő és akril - méltó alternatívája a porcelánnak és a cserépnek. Ezek a modellek számos előnnyel rendelkeznek:

 • hosszú üzemidő;
 • a gyártási technológiák lehetővé teszik a mosogatók bármilyen színséma és forma kialakítását;
 • a mosdó ellenáll a mechanikai sérülésnek.

A fürdőszobai polimér saroklefolyók 10.000 r / m² áron megvásárolhatók. (az ár függ az anyag összetételétől, a mosás vastagságától és a konfiguráció összetettségétől).

Szokatlan lehetőség a fürdőszobában vízadagoló és fa. Valószínűleg egy ilyen mosogatónak meg kell tennie a megrendelés alatt. A fából készült mosogatók ökológiai szempontból "illeszkednek" a fürdőszobában, ország, eco, orosz, keleti vagy skandináv stílusban. Nedvesség hatására a fa megváltoztatható, így a fürdőszobai fából készült bútorok szükségszerűen speciális impregnálással kezelendők.

Fontos! A fából készült mosogató kizárólag kiváló szellőztetés mellett használható, különben a termék nagyon gyorsan felhasználhatatlanná válik.

Corner Shell tippek

 1. Jobb, ha olyan modellt vásárolsz, amelyben túlfolyó lyuk van. Ha nem áll rendelkezésre, a mosdó használata kellemetlen.
 2. Kívánatos, hogy az alsó szelepet egy mosogatóval ellátott készletben értékesítsük. Nehéz választani a megfelelő szelepméretet - egy külön megvásárlás gyakran nem alkalmas egy adott leeresztő modellre.
 3. A mosogatónak meg kell egyeznie a fürdőszobában lévő vízvezeték többi részével.
 4. A vásárlás előtt meg kell mérni a fürdőszoba méreteit és meg kell határozni a mosogató méretét.
 5. A mosogató megvásárlásakor meg kell vizsgálni annak teljes készletét, és tisztázni kell további elemek vásárlásának szükségességét, például egy szifont.
 6. Javasoljuk előre tudni, hogy mely tisztítószerek alkalmasak erre a mosási modellre - rendszeres vagy különleges.
 7. A boltba meg kell tudnia válaszolni a következő kérdéseket:
  • Milyen típusú héjra van szükség?
  • Hol van a csaptelep - a falon vagy a mosogatón?
  • Hogyan használható a mosogató alatt lévő tér?
  • Fontos, hogy elrejtse a kommunikációt a mosogató alatt?

Mosogató szerelése talapzattal: lépésről lépésre

A sarokmosó beépítése nem különbözik a hagyományos mosogató beépítésétől. A minőségi telepítés fontos feltétele a fal szilárdsága. Ha az alap nem elég megbízható, akkor a telepítést egy speciális tartó kereten hajtja végre.

Vegye fontolóra lépésről lépésre, hogyan kell a mosdót a fürdőszobába telepíteni egy talapzattal:

 1. Az alap készítése. A padlónak egyenletesnek kell lennie, ha szükséges, a felületet egy habarccsal kell szintetizálnia.
 2. Jelölést. A mosogató pontos felszereléséhez jelölje meg a rögzítés pontját egy ceruzával - rajzolj egy vonalat a felső él szintje mentén. A vonal homályossága ellenőrizze a vízszintet. Helyezze a tálat az állványra és kövesse a falat - a jelölő vonalat és a mosogató szélét össze kell keverni. A mosogató ceruza hátsó falán lévő lyukakon rögzítik a rögzítési pontokat.
 3. Lyukak készítése. Fúrjon vagy lyukasztja, hogy kisebb átmérőjű lyukakat készítsen, mint a tüskék mérete.
 4. A lyukakat fel kell tölteni ragasztóval, és dugja be a tüskéket.
 5. Csavarja be az önbefogó csavarokat a lyukakba, és tegyen rá egy héjat.
 6. Állítsa a mosdót egy talapzaton. Fontos ellenőrizni, hogy a lefolyó lyuk a szerkezet közepén helyezkedik-e el.
 7. Helyezze az alátéteket a csavarokra és rögzítse a készüléket a falra. Nem szükséges az anyákat meghúzni, hogy a burkolat ne törjön ki. A tál nem taszítson.
 8. Fedőanyák dekoratív dugóval.
 9. Szifon telepítés. Csatlakoztassa a kifolyót a mosogatóhoz, szereljen fel egy rácsot egy csavarral és egy tömítéssel a leeresztő nyílásba. Húzza meg a csavart, csatlakoztassa a kifolyót a szifonhoz, és rögzítse a leeresztő csövet a csatorna aljzatába.
 10. Telepítse a keverőt.

Javaslatok egy sarokmosó mosogatóval történő felszerelésére

 1. A sarokszekrények beszerelésekor helyesen kell kiszámítani az ajtók könnyű nyitásához elegendő helyet.
 2. A mosdó beépítésének a fürdőszobába történő beszerelésének egész folyamata a következő lépésekre osztható:
  • az első lépés az állvány összeszerelése és felszerelése;
  • a lábak szabályozottak és a mosást megpróbálták;
  • a jelölés a mosogató rögzítő pontjai alatt történik a szekrényben;
  • lyukak vannak a falban;
  • a járókerék rögzítve van, és a tálca rögzítve van;
  • az utolsó lépés a keverő és a szifon felszerelése.

Tanács. Annak érdekében, hogy a mosogatógép oldalát jól mosogassa a szekrényhez, szilikon tömítőanyagot kell használni. A tömítőanyag felhordása után nyomja le a héjat a végeire, és hagyja teljesen megszáradni 2-3 órán keresztül. Ez lehetővé teszi, hogy biztonságosan rögzítse a mosogatót, hogy megvédje az alváz a víz behatolását.

Tipikus hibák a mosogatók telepítésekor

A telepítés során előforduló hibák hátrányosan befolyásolhatják a mosogató teljesítményének tulajdonságait. A leggyakoribb hibák a következők:

 1. A mosogató és a fal közötti rés. A víz folyamatosan áramlik, és egy idő után a megnövekedett páratartalom okozhat penészt a falon.
 2. Az egyik oldalra billentő berendezés. Ez általában akkor következik be, amikor a kötőelemek helytelen helyen vannak. Kisebb eltérés állítható be, nagy meredekséggel kell felszerelni a kötőelemeket, és újra kell helyezni a mosogatót.
 3. A héj instabilitását alul feszített öncsapos csavarok vagy nem megfelelő szintű padló okozza.
 4. A víz / szennyvíz szivárgása a csatlakozások rossz feszességét jelzi. A csatorna csomópontjait szilikonnal kell kezelni.

Sarki mosdó a fürdőszobához: fényképes ötletek a fürdőszobákhoz

A hófehér mosdóval ellátott sarokállvány vizuálisan bővíti a fürdőszobát. A létrehozott hatást két falra erősített tükrök egészítik ki.

A Mini-mosogató a legjobb lehetőség a racionálisok kedvelőinek és az egyes szabad sarkok gyakorlati használatához.

Elegáns kerek mosdó kiegészíti a fürdőszobai belső tér, romantikus stílusban.

Szögletes tárgyak kompakt elrendezése egy kis fürdő belsejében.

Szokatlan megoldás - dupla sarkos mosogató. Ez a készlet lehetővé teszi higiéniai eljárások elvégzését két ember számára egyidejűleg. A bemutatott lehetőség nélkülözhetetlen egy nagy család számára.

Corner mosogató

Az Santeh-era.ru internetes szaniterek elegáns és praktikus sarokcsapokat vásárolnak vonzó áron. Az ilyen mosdókagylók a fürdőszoba egyik fő elemének számítanak. A külföldi és belföldi vízvezeték-gyártók termékcsaládjában mindig van egy sarokmosó, amely viszonylag kis helyet foglal el, így megtakarítható a hely, és jól néz ki a teljes fürdőszoba belsejében.

Sarokedények választéka

A modell külső alakja általában háromszöghez hasonlít, míg a belső lehet négyszögletes, ovális, trapéz alakú. Sima formák rajongói értékelni fogják az AXA (Olaszország), a JIKA (Cseh Köztársaság) és a JACOB (Franciaország) sarokmosóit. A sarok mosdókagyló felfüggeszthető vagy beépíthető a szekrénybe.

A felfüggesztett mosogatók telepítésének folyamata során speciális mintákat használnak. A talapzat valami teljességet kölcsönöz a kompozíciónak, és elrejti a vízelvezető rendszer elemeit, és az egyszerűség és a könnyedség légkörét hozza a fürdőszobába. Érdemes megjegyezni, hogy a fém "térde", amely közvetlenül a mosdóból indul, minimális helyet foglal el, de jelentősen megnehezíti a szög használata a mosogató alá.

Sarokmodellek készülhetnek ilyen anyagokból:

 • nagy szilárdságú műanyag;
 • kerámia;
 • mesterséges vagy természetes kőből.

Rendszerint az összes behozott kagylónak hosszú garanciális ideje van (legfeljebb 7 év), míg a hazai termelés modellje legfeljebb 5 évig garantált.

A sarokmosó egy nagyszerű lehetőség arra, hogy valósággá tegye az elegáns és kényelmes fürdő álmait. Ezek a mosogatók megfelelőek lesznek a kis fürdőszobákban, ahol fontos, hogy minden tér centrumát ésszerűen használják.

Megvásárolhat egy szögletes mosogatót, és megadhatja a házhoz szállításának árát Moszkvában is: +7 (495) 663-53-39.

Sarokmosó a fürdőszobában: 30 fotó

2016. április 30-tól

A mosogató szöghelyzetének előnyei a fürdőszobában kétségtelenül. Egy kis fürdőszobában a süllyesztett mosogató telepítése lehetővé teszi a terület leghatékonyabb használatát. Az elrendezés egy másik változatában a szög nem használatos, ami nagyon praktikus, ha egy kompakt szobáról beszélünk.

A tágas fürdőszobában a saroknál található moydodyr helyzete is előnyös. Egy ilyen terv lehetővé teszi, hogy a mosdóba egy nagyon nagy és tágas szekrényt helyezzen el, amely a lehető legkevesebb hasznos helyet foglalja el.

Ha egy felfüggesztett mosogatóról beszélünk, akkor sarokbeállítása megbízhatóbb, mert egyszerre két falhoz van csatlakoztatva.

Minden más, szögletes moidodyr - ez is gyönyörű. Az aszimmetrikus egyensúly vonzó a maga módján, nem kevésbé, és talán még szigorúbb szimmetriával is.

Sarokmosó a fürdőszobában: fajták

A mosdókagyló egy mosdókagylóból vagy egy mosdókagylóból állhat (szekrény, asztal, polc, konzol).

A különálló sarokhéjakat rendszerint felfüggesztik. A tálak legelterjedtebb formája - egy háromszög vagy egy rombusz, kerek, szimmetrikus elöl. Egy polcot és egy törülközőtartót tartalmazó függő mosdót is lehet adni.

Leggyakrabban az egyéni mosogatók a WC-kbe vannak szerelve. A fürdőszobákban a mosdókat általában bútorokkal vásárolják. A formatervezésük padló és felfüggesztett. A kagyló maga lehet teljesen: számla vagy beágyazott, kerek vagy négyzetes.

A leghagyományosabb a pentagonális sarokbútor.

A pentagonális asztal teteje jó, mert az úgynevezett "vállakkal" bővíthető - egyik vagy mindkét oldalon.

Ha a mosogató mögött levő sarok szögletes, hatszögletű kialakítású lesz.

Enyhén kevésbé háromszög alakú szekrények és konzolok. Az ilyen modell elülső része lehet egyenes vagy kerek.

A háromszög alakú asztallapra sima előlappal több hely szükséges. Az ilyen háromszög oldalainak elég hosszúnak kell lenniük, különben a mosdó egyszerűen nem illik bele.

A lekerekített háromszögletű mosdó sokkal kevesebb helyet foglal el a falak mentén.

Egy másik típusú sarokmadodyr nagyon népszerű Franciaországban. Az ilyen talapzat vagy konzol asztallapja négyszögletes, ívelt előlappal.

Falak a sarokmosó felett

Hol kell tükörre lógni? Gyakran két azonos tükörszövet helyezkedik el szimmetrikusan a sarok egyik oldalán. Ezt a megoldást klasszikusnak lehet nevezni.

De vannak eredeti mozdulatok. Például egy falon tükröt lehet lógni, másrészt egy szimmetrikus panelt egy gyönyörű lámpatesttel vagy egyforma méretű poszterrel.

Természetesen szekrények is vannak felszerelve, beleértve a három-, öt- és hatszögletűeket.

Ha szabványos "egyajtós" tükörre akaszkodni - jobb oldalra kell helyezni.

A mosdó kiválasztása a fürdőszobában

Tartalom:

Mosdókagyló a fürdőszobában. Kiválasztási szabályok

A fürdőszoba dekorációja sok szempontból napi hangulatot teremt. Reggel energiával számolunk fel, megtisztítjuk és felkészülünk az erőteljes tevékenységre, esténként pihenünk, "mosogassuk le" a problémákat és aggodalmakat, felkészülve az ágyra. E kis szoba minden eleme esztétikai és funkcionális szempontból is fontos. Például, mi legyen a mosdó a fürdőszobában, hogy a vízkezelések még kényelmesebbé váljanak?

 1. Az arányosság. A szekrénybe épített, nagyméretű mosdó "enni" a kis fürdőszoba használatos területét, és a kompakt modell elveszik a tágas teremben, megzavarva a teljes együttest.

Tipp: Ha a fürdőszobai méretek megengedik, ajánlott két mosogatószert elhelyezni. Ezután a családnak nem lesz problémája a munka, a tanulmányok stb. Gyűjtése során.

 1. Stílus egysége. A mosdó kialakítása nem szabad ellentmondani a belső térnek.
 2. Ergonómia. Kényelmes lenne a mosogatóhoz menni? Mennyire könnyű gondoskodni róla? A csövek javíthatók-e? Lehetséges-e a padló alatti és körüli tisztítása problémamentesen? Hol tárolják a személyi higiéniai termékeket és háztartási vegyi anyagokat? Mindegyik kérdésre választ kell adni a megfelelő modell kiválasztásakor.
 3. Kényelem és biztonság. Ha a családban kisgyermekek vannak, az üveghámok potenciális veszélyt jelentenek. A felfüggesztett változatok szintén nem a legjobb megoldás, mivel a konzolos tartó nem a legmegbízhatóbb. Optimálisan alkalmas "tulipán" vagy modellek, amelyek beépítették a pultba, és anyagok - fajansz vagy mesterséges kő. Az alak jobb választani ovális vagy kerek csökkentése sérülések.

A mosdók típusai a fürdőszobában

A mosogatók kiválasztásakor fókuszáljon a telepítés módjára. Az a tény, hogy a vízvezeték egyszerűen csatolva van, elsősorban az ára és az önállóan teljesítő munka elvégzésének képessége.

Lógó mosogató

Az ilyen modelleket közvetlenül a falra szerelik, akár tüskével, akár záróelemekkel, ha a termék elég masszív. Egy másik lehetőség az, hogy a mosogatót lógó állvánnyal szereljük fel, amely nemcsak a nem vonzó kommunikáció elrejtését teszi lehetővé, hanem megbízható tárolást is biztosít további tárolóhelyekkel.

Figyelem: Mosdó megvásárlásakor ügyelni kell a keverő alatt lévő lyukra. Ha nincs, akkor egy rést kell csinálnia, hogy elrejtse a vízvezetékeket, és szereljen fel egy csapot a falra.

Felfüggesztett szerkezetek ideálisak a kis fürdőszobák számára, mivel az alatta lévő helyiség szabadon marad. Itt egy mosodai kosár, polcok vagy állvány felszerelhetők fürdő tartozékokkal.

A mosdókagylatok modern vagy retro belső térben jól néznek ki, de a klasszikusok vagy a country zene esetében kevésbé választják őket.

Minus modell - problémás installáció, amely nem képes mindenkire nézni. A fal csak tőke lehet, a válaszfalak valószínűleg nem képesek ellenállni a termék súlyának.

A mosdóban lévő mosdókban:

Mosogató "tulipán"

Az ilyen típusú mosdókagyló nagyon pontosan tükrözi tervezési jellemzőit. A tál egy külön állványra van felszerelve, amely maszkolja a szifont és a kommunikációs vezetékeket. Kívülről a héj valóban úgy néz ki, mint egy vékony lábú virág.

A "tulipán", amely az egészségügyi eszközök között klasszikus lett, számos előnnyel rendelkezik egyszerre:

 • a rögzítés egyszerűsége és megbízhatósága
 • látványos megjelenés
 • kompakt méret
 • megfizethető ár, összehasonlítva például számlákkal vagy beépített analógokkal

Tipp: a mosdó és a talapzat a legalkalmasabb egy klasszikus stílusú fürdőszoba. Ez harmonikusan illeszkedik a belső térbe. Ezen túlmenően, egy tágas szobában (és a klasszikusok csak a nagy területű szobákat használják) nincsenek problémák a dolgok tárolásával. Ami fontos, mert ilyen mosdóban nincs helye számukra.

A fürdőszobában a "tulipán" mosogató megjelenése a következő képeken látható:

Shell mosogató

Az egyik legnépszerűbb modell. Ez egy edény bármilyen alapon. Leggyakrabban egy gardrób, ritkábban - asztali lábbal vagy konzol.

A bowl-mosogató nagyon stílusosnak tűnik, ami megszerzi a fogyasztók iránti szeretetet. De a kereslet modell nem csak az eredeti design miatt van. Előnyei közül:

 • a sebesség és a könnyű telepítés
 • mindenféle méretű munkalapra
 • számos anyagot és dekorációs technikát használnak
 • különféle formák
 • kényelmes tömítés az ízületek, garantált védelmet szivárgás ellen

Fontos: az asztalra és az összekötő összeköttetésekkel ellátott kötéseket gondosan szigetelni kell, hogy elkerüljék a nedvességet és a vele járó gondokat.

Az egyetlen dolog, amely megfélemlítheti a fogyasztókat, a tál ára. Ez a legdrágább modell a modern piac vízvezetékében.

Tovább a fotó - példák a felső asztalra a mosdókagylókon:

Beágyazott modellek

A gyakorlatiasság és az ergonómia szempontjából első helyen állnak. Alkalmas bármilyen méretű helyiségekhez, és kényelmesen használhatja felnőttek és gyermekek számára is.

Háromféle mosogató található a pulton a fürdőszobában:

 1. A tálca oldalai az alap felszíne felett helyezkednek el, és lehajolnak rajta. Ez a típus a legáltalánosabb és kényelmesebb telepíteni.
 2. A tál az asztallap alatt van. A telepítés itt bizonyos szakmai készségeket igényel: meg kell győződnie arról, hogy a mosogató alatt lévő lyuk valamivel kisebb volt, mint annak mérete.
 3. Félépítésű modell, amikor a héj részlegesen kitüremkedik a tartó sík szélén. Ez a lehetőség a kis fürdőszobák számára optimális.

A mosdó alatti fürdőszoba tányérja számos funkciót lát el. Ez egy öltözőasztal és egy hely a személyes higiéniai termékek tárolására, valamint az alsó polcokra vagy éjjeliszekrényekre fröccsenő védelemre. És egy elegáns bútor, ami egyedülállóvá teszi fürdőszobánkat.

Meg kell jegyezni, hogy a beépített mosdókagylók kevésbé hajlamosak a repedésekre és a forgácsokra, ráadásul könnyen moshatók, mivel a külső felület zárt és szinte nem szennyezett.

Képek a mosdókról, a pultra a fürdőszobába:

Mosogató szekrénnyel a fürdőszobában

A modern értelmezésben ezek a modellek a híres "Moidodyr" legközelebbi hozzátartozói, a szemnek tetszenek, és lehetővé teszik a tér hatékony szervezését. A szegélykövek egyfelől maszkolják a backstage vízvezetékeket, másrészt - tágas raktárként szolgálnak, amely lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a rendetlenségtől.

A nagyméretű helyiségekben a szekrény mérete lehetővé teszi a mosógép beépítését. Javasoljuk, hogy a kabinet a mosdókagyló alatt használják kis fürdőszobákban, különösen akkor, ha a fürdőkádat egy zuhanykabin helyettesíti.

Tipp: Kis helyek esetén jobb, ha egy medálot választasz, nem padlót. Az ilyen modell vizuálisan megnöveli a helyet, alkalmas a tisztításra, és kevésbé szenved a nedvességtől, mivel a levegőztetés nemcsak az oldalakon, hanem az alján is megtörténik.

A szögletes fajták előnyben részesítik a közvetleneket - kisebb területet foglalnak el.

Mik a szekrények a mosdó alatt a fürdőszobában. Kiválasztott fotók:

"Vízililiom"

A sima alj és a vízszintes lefolyó mosogatója kifejezetten a mosógép fölé telepíthető. Ez kiváló megoldás a kis fürdőszobák számára, bár a modellnek hátrányai vannak:

 • A szerkezet szifonja rendszeresen eldugul és tisztítandó.
 • Fennáll annak a veszélye, hogy a "mosó" elektronikus modulra öntik a vizet.
 • A háztartási készülékek "láthatóak", ami befolyásolja a szoba megjelenését.

És mégis a mosogató mosogatója elengedhetetlen, például a "Hruscsov" és más hasonló méretű fürdőszobákban.

Tanács: jobb egy kész készlet megvásárlása: egy mini-automata, amely mosdó és tál alatti felszerelésre lett tervezve - ma már számos vezető gyártó kínál ilyen "duettet".

Példák a "liliom párnákra" az alábbi fotón:

Sarok mosogató a fürdőszobában

Ez a modell még egy apró fürdőszobát is kényelmessé teszi, általában egy üres területet használva a két fal találkozásánál.

A sarok mosogatók:

Az első lehetőség a hosszú távú vízkezelések és a kikapcsolódás szerelmeseinek, nem pedig a zuhanyzók felismerésének. Ebben az esetben egy kompakt aszimmetrikus kád kerül mentésre, amelynek keskeny része a lógó sarokmosó. Ez a technika lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg, és növelje a helyiség ergonómiáját.

A beépített sarokmosó kiválasztása kis fürdőszobában további tárolást biztosítunk. Minél kevesebb helyet foglal el, a mosdó alatt lévő kabinet nagyon nagy méretűvé válik.

Érdekes példák a fotón:

Az anyagok összehasonlító elemzése

Mosdóink nagy terhelést szenvednek, mert a higiéniai eljárások mellett gyakran mosnak vagy játszanak (kisgyermekek esetében). A tálban véletlenül egy súlyos palackot dobhat kozmetikussal, vagy megüthet rajta, és kellemetlenül megfordul a fürdő szűk helyén.

Ezenkívül a mosogatót a víz befolyásolja, amelynek összetétele távol áll az ideális és agresszív háztartási vegyi anyagoktól, amelyek megsértik a felső bevonatot.

Ezért a termék anyagának:

 • tartós
 • tartós
 • ellenáll a mechanikai és kémiai hatásoknak
 • jó dekoratív jellemzőkkel

Tekintsük a legnépszerűbb lehetőségeket.

Egészségügyi fajansz

Kerámia - a legjobb választás a mosogatóhoz a fürdőszobában. A tervezési megoldások széles választéka, a nedvességgel és a mosószerekkel szembeni ellenállás, beleértve a csiszolóanyagokat, az egyszerű gondozást, itt csak egy kis lista az anyag előnyeiről.

A modern technológiának köszönhetően a földfestékek már nem tartják a hófehéritet, és a szivárvány minden színével játszanak. A fürdőszoba színes mosogatói különböznek a nagy expressivitásban és a különböző formatervezésben. A klasszikus és modern belső térben tökéletesen illeszkednek.

Kerámia termékek hátrányai:

 • nagy súly
 • a felső üvegezett réteg idővel repedve
 • alacsony ütésállóság, ami repedésekhez és forgácsokhoz vezet, amelyeket szinte lehetetlen megszüntetni.

A fotó - cserép mosogatók:

üveg

Üveg mosogató a fürdőszobában ma a népszerűség csúcsán. A megfelelő keményítéssel ez a látszólag törékeny anyag tartós és ellenáll a fürdőszobák különleges mikroklímájának.

A látványos dizájn az üveg további előnye. Átlátszó tálak a belső világosságot és a levegőt.

Ugyanakkor jelentősen hátrányt jelent az üvegedények - az ellátás bonyolultsága. A mészkő, a szivárgás és a folt azonnal elkapja a szemet, és eltávolítása nem könnyű, mivel a csiszolószemcsékkel és ecsetekkel rendelkező készítmények látható karcolásokat hagyhatnak a felületen.

A viszontbiztosítás üveg, még edzett, jobb, hogy megtagadja a kisgyermekes családok.

Fotók üveg tálak a belső tér:

fém

Kis esztétikus, zománcozott mosdókagylók elhalványultak a múltban, helyükre jó minőségű, rézből vagy rozsdamentes acélból készült termékek kerültek (lásd a fotót).

Fémhéjak - inkább ritkaság, mint közös jelenség, jóllehet tartósak, szépek és szerények a gondozásban.

A hátrányok közül: a tálban halk foltok vannak, és a víz hangos hangot ad, amikor érintkezésbe kerül a mosogatófelület felszínével.

Márvány a mesterséges kő ellen

Vannak olyan stílusok, amelyek luxus vagy egzotikus designt igényelnek. Ez egy klasszikus, Art Deco és Ethno. Ebben az esetben egy kerámia vagy üveg mosogató nem valószínű, hogy méltó választás.

De a mosdó természetes kő a fürdőszobában fog kinézni. Erős, enyhén porózus kőzeteket használnak rájuk általában: gránit, onyx vagy márvány. Az ilyen termékek magas költséggel rendelkeznek, amelyet teljes mértékben igazol a feldolgozás összetettsége és az anyag kizárólagossága.

A márvány a felsorolt ​​ásványok leginkább sérülékeny. Rendszeres tisztítást igényel, különben kellemetlen, nehéz eltávolítani plakk formákat a mosogatón. Zsetonok és repedések is állandó fenyegetést jelentenek a márvány fürdőszobai felszerelésre.

A mesterséges kő nem kevésbé gyönyörű, mint a természetes társaik, de megfizethető és a legjobb teljesítmény jellemzőkkel rendelkezik. A polimerek és a kőpor alapanyaga bármilyen stílusi trendhez alkalmazható, amit az általunk bemutatott fotók összehasonlításával könnyen meg lehet tekinteni:

faipari

Ezt az anyagot ritkán használják a mosogatók gyártásában. Az abból készült termékek az elithez tartoznak, és kézzel készültek speciális kezeléssel és impregnálva vízzel szemben repedező készítményekkel.

A fa különös gondot igényel - csak semleges tisztítószerekkel és puha szivaccsal kell tisztítani. A védő felső réteg sérülése esetén a mosdókagyló gyorsan feleslegessé válik a víz hatása alatt.

Figyelem: négy évenként helyre kell állítani a fa mosogatót, hogy meghosszabbítsa az életét.

Shell alakú

A modern mosdók lehetnek:

 • négyszögletes
 • ovális
 • kerek
 • szögletes
 • aszimmetrikus

A legrugalmasabb egy négyszögletes mosogató. Minden méretű és stílusos fürdőszobához alkalmas:

A fürdőszoba kerek mosogatója szokatlannak tűnik, emlékezetes képet hoz:

De talán a legtapasztaltabb mosdókagylók oválisak:

Shell szín

A héjnak nem kell fehérnek lennie. A színe bármilyen lehet, mindaddig, amíg összhangban van a fürdő teljes színes megoldásával. Nagyon szép majolika vagy kézzel festett üveg:

Fürdőszoba mosogató méretek

A mosdó méretei a helyiségtől és a különleges igényektől függően változnak. Nem feltétlenül egy tágas fürdőszobában van szüksége nagyméretű mosogatóra, két kisebb tálat is behelyezhet, ha például több ember is használhatja a fürdőszobát egy időben reggel.

A standard héj optimális szélessége 50-65 cm, a mélységnek közel azonosnak kell lennie. A készülék magassága általában 80-85 cm.

A héj maximális szélessége 90 cm. Dimenziójának növelése érdekében ajánlatos kettős modelleket használni.

Kreatív fürdőszoba mosogató. Fényképkiválasztás

Összefoglalva, a mosogatók érdekes tervezési lehetőségeit kínáljuk. Talán inspirálnak valakit, hogy valami hasonlóat hozzanak létre otthonukban.