Legfontosabb > Tartozékok

Bár a függönyök a fürdőszobában: a választás és a telepítés

A fürdőfüggöny egy kényelmes és elegáns tartozék, amely lehetővé teszi, hogy a helyiséget több funkcionális területre oszthassa meg, valamint megbízhatóan védi a padlót a vízfoltoktól. Korábban a függöny felakasztására használt egy sztringet, de a rögzítésnek ezt a változatát, amelyet nem lehet megbízhatónak és esztétikusnak nevezni, most teljesen lecserélték függönyrúddal.

Az anyaggyártás kiválasztása

A függönyrúd megbízhatóbb és tartósabb, mint a különféle anyagokból készült húrtartó:

 • Műanyag rúd. Ezek a legegyszerűbbek és a legkényelmesebbek. A függönyök mozgása a műanyag rúdra szinte csendes, de ez a tartozéknak jelentős hátrányai vannak: a gyorsan kopott anyag rövid életű és idővel változik.
 • Fém rudak. Egy magasabb árkategóriához tartoznak. A rozsdamentes krómozott acélból és alumíniumból készült kereszttartókat nagyobb szilárdság, korrózióállóság, nedvességtartalom, szélsőséges hőmérsékleti ellenállás jellemzi, és megjelenésük is láthatóbb.
 • A zománcozott vagy műanyag burkolatból készült fém kombinációk. Ez a legjobb megoldás, amely egyesíti a fémtermékek megbízhatóságát és a műanyag praktikusságát.
 • A fa keresztléce. Annak ellenére, hogy a fa rudakat nedvességálló kompozícióval impregnálják, ez a bútor kivételes, és olyan formatervezési mintákban használják, ahol a szépség túlnyomórészt a funkcionalitás fölött áll.

A termék anyagától függetlenül a függönyök függönylécének rendszeres karbantartást igényel. Ha rendszeresen törölje le a dizájnt a nedvességtől és figyelemmel kíséri a korrózió megjelenését, ez a belső tétel hosszú időn keresztül és méltósággal szolgál.

Alakválasztás

Ahhoz, hogy jól teljesítse a funkcióit, a függönyrúd ideális esetben követi a fürdőszobai vonalakat. A kárpitok alakja szabványos egyenes és szögletes struktúrákra van osztva, és különleges, nem szabványos, rendelésre készült.

Standard - egyenes

A szabványos egyenes vonal rögzített hosszúságú vagy teleszkópos. Nem könnyű, univerzális a rögzítésben, és ezért népszerű kialakítás, mindkét végén nyugodt, sarkok és kanyarok nélkül.

Szög vagy ív keresztléc

Sarok- vagy ív-keresztléc - ez a legjobb megoldás a fal melletti zuhanykabinok vagy raklapok számára. Az íves kereszttartó egy bizonyos kerek sugarú, és félkör alakú.

A saroksor egy vagy több sarkából állhat.

A leggyakoribbak a következők:

 • L-alakú modell egy derékszöggel;
 • bonyolultabb U-alakú sáv, amelyet olyan esetekben alkalmaznak, ahol a fürdõ az egyik fal mellett helyezkedik el.

Speciális nem szabványos

Különleges, nem szabványos sáv, amelyet rendszerint a fürdő egyedi alakja szerint rendelnek, és különböző vonalakkal rendelkezhet: hullámos, íves, aszimmetrikus, trapéz vagy hatszög formájú, és több részből és szintből is áll.

A tervezők és az építészek fantáziája nem rendelkezik határokkal, és lehetővé teszi az ilyen típusú rudak előállításához olyan atipikus anyagokat, mint a fa vagy az üveg.

A függönyhez szükséges felszerelést a tartozékok és a vízvezeték stílusának és kivitelezésének, valamint a fürdőszoba általános stílusának megfelelően kell kiválasztani.

Tervezési osztályozás

A fürdőszobában kényelmes elrendezésű belső tárgyak széles választékában megtalálhatók a függönyök tartói sokféle modelljei, amelyek különböznek egymástól az anyag, az alak, a stílus és a színsémák tekintetében.

Sarok függönyrudak a fürdőszobához: a választás jellemzői

A fürdőszoba olyan hely, ahol mindig magas a páratartalom. A szoba befejeztével különleges nedvességálló védőanyagokat használnak. De a nedvesség megjelenésének elkerülése érdekében ez nem elég. Szintén szükséges olyan tárgyakat használni a belső térben, amelyek képesek megvédeni a falakat és a bútorokat a fröccsenőktől. Az ilyen tárgy többek között egy függöny egy fürdõ vagy zuhanyozás számára, amelyet egy ponyvával rögzítenek.

Számos hasonló mintázat létezik. A nevén alapuló sarokkeret a sarokban van elhelyezve. Az ilyen eszköz kialakítása stílusosnak, elegánsnak tűnik, és lehetővé teszi a négyzetméterek mentését.

Jellemzők és cél

A fürdőszobában elhelyezett sarokpántok speciális függönyöt rögzítenek. A fürdőszobában a helytakarékosság érdekében sarokfülkék vagy zuhanytálcák vannak a sarokban. Javasoljuk, hogy a függöny mellett egy hasonló botot csúsztassanak föl. Kád vagy zuhany használata esetén a függöny megvédi a szobát a nemkívánatos fröccsenéstől. Így tökéletes állapotban tarthatja állandóan a fürdőszoba belsejét. A sarokkeret sajátossága, hogy szokatlan alakú, és nem két párhuzamos fal között van, hanem a szomszédosak között, a fürdőszobát zónákra osztva.

Függönyök egy súlyzóval - ez egy nagyon fontos elem a fürdőszoba belsejében. A redőny standard magassága kb. 2 m, szélessége a rúd hosszától függően változhat. Az eresz hossza közvetlenül a tartály méretétől függ. A redőny a helyiséget zónákra osztja és megakadályozza, hogy a fröccsenés ne csak a falakon és a bútorokon, hanem a padlón is leessen. Nedves szex - sok sérülést okozhat, ami elcsúszik. Ezen kívül a függöny átalakíthatja a fürdőszoba megjelenését. És a ponyva fontos szerepet játszik a kád vagy a zuhanyzás kényelmében és biztonságában.

A fürdőszobához tartozó ereszek és függönyök kézzel készíthetők, de ehhez meg kell mérni az összes szükséges paramétert.

anyagok

Napjainkban a gyártók széles választékát kínálják az ereszekhez, amelyek különböznek egymástól a rögzítés módjában, a beépítési módban, az alakban, a méretben, az anyagban és a színben, valamint az árban. Ez lehetővé teszi a vevő számára, hogy magának választja ki a fürdőszobájában eltöltött időt, és maximális kényelmet és funkcionalitást biztosít tulajdonosának.

A szögpálca költsége közvetlenül a gyártás anyagától függ. Gyártása során háromféle anyagot használ: műanyag, alumínium vagy rozsdamentes acél. A választás kicsi, mivel nem minden anyag képes ellenállni a fürdőszobában általában elérheto nedvességtartalomnak, valamint a hőmérséklet változásának és általában a vízzel való érintkezésnek. Vegye figyelembe az egyes anyagokat külön-külön.

 • A műanyagról ismert, hogy könnyű anyag. A redőny kinyitása és bezárása szinte csendes, a termék ára kicsi. A műanyag gazdag színpalettával rendelkezik, de meglehetősen törékeny és rövid élettartamú anyag. Idővel a műanyag rúd kezd elveszni, és elveszíti eredeti színét. Ezenkívül az idő múlásával egy ilyen páncélszekrényből egy elcsépelt plakk és sárgaság jelenik meg, ami nagyon nehéz megszabadulni, annak ellenére, hogy rendszeres higiéniai eljárásokat hajtanak végre. Ezek könnyen repedhetnek is. A polimer fémtartalmú függönyrudak erősebbek és tartósabbak. A műanyag keresztcsíkok felszerelése nem okoz munkaerőt.
 • A fém tartó alumíniumból vagy rozsdamentes acélból készülhet. Az alumínium szerkezetek jobban ellenállnak a szélsőséges hőmérsékleteknek, nem félnek a korróziótól. A megvalósítási lehetőségek sokkal olcsóbbak, mint az acél analógjai. De az egyik legfőbb hátránya az alumínium gyenge ereje. Az anyag könnyű volta miatt ezek a rudak hajlamosak a függöny állandó nedvesedése miatt. Az ilyen ereszek színe szürke és meglehetősen unalmas, ezért nem illeszkedik a fürdőszoba belső kialakításába. A rozsdamentes acél rúd a legtartósabb. A színpaletta kicsi - szürke és fémes. Bármely formája lehet egy keret. Ez a design stílusos és drága. A fém függönyrudak ára magasabb, mint a műanyag. A hátrányok magukban foglalják a jellegzetes hangos hangot a függöny megnyitásakor és bezárásakor.
 • Kombinált. A legoptimálisabb megoldás, mivel ötvözi a műanyag és a fém karimák minden előnyét. Erősek, tartósak, stílusosak és "csendesek".

faj

A sarokkeret hajlítása különböző formákban jön létre, és nem feltétlenül kell pontosan illeszkednie a fürdő alakjához. Annak érdekében, hogy elkerülje a nemkívánatos fröccsenést a fürdés során, elegendő tölteni a függönyt a fürdő belsejében. De ennek eredményeképpen a szoba területe csökken, és a függöny zárt állapotban nem esztétikusnak tűnik, mivel a fürdő részeként alulról néz ki. A szögrúd különböző típusú acélból készülhet, beleértve az ötvözött és krómozott anyagokat. Az ereszek egy üreges belső cső, különböző hajlítási lehetőségekkel. Lehetőség van falra, mennyezetre vagy e két módszer kombinációjára való felszerelésre. A saroknyílás számos kiviteli formája létezik. Az alábbiakban találhatók a legelterjedtebb formák, amelyeket most készítenek.

 • L alakú keret. A keresztléc a "G" betűhöz hasonlít, 90 fokos szöget zár be, és két szomszédos fal közé van szerelve. A zuhanytálca vagy a négyszögletes fürdőkád alatt helyezkedik el, amelyek a sarokban találhatók. Egy ilyen ponyva és függöny segítségével korlátozhatja a helyet a két oldalról való fröccsenésből. Ennek következtében a fürdőszobában nincs nyilvánvaló felosztás. Ez lehetővé teszi a helyhasználat gyakorlatiasabb és előnyösebb használatát, különösen a kis terekben.
 • U-alakú. Ezt az ereszet fel lehet szerelni a zuhanytálca vagy a fürdőkád téglalap alakú felett. Választhatsz magadnak az ilyen kereszttartók méretének egyikét:
 1. az első az, amikor az erek megfelelnek a fürdő méretének, a függöny egyenletesen lapos;
 2. a második kisebb, mint a fürdõ a kerület körül - míg a függöny mindig a fürdõ belsejében van, és annak szárítása érdekében csak dobjon a három oldal egyikére.
 • Zárt téglalap alakú ponyva. Szükséges a falak, a bútorok és a padló minden oldalról való védelmére. Elég ritka.
 • Rugalmas. Szokatlan formájú fürdőkkel vagy sarokkádokkal kombinálva. Alumínium profilozott csőből készül. Az ereszek könnyen hajlíthatók, így bármilyen kívánt alakot képezhetnek. Falra vagy mennyezetre szerelve. Ugyanakkor merevsége és rugalmassága is van. Könnyen telepíthető, nincs szükség extrákra a formázáshoz. Ideálisan kombinálható a fürdőszobai tervezési projektekkel.
 • Szögletes átlós. A névből kiindulva az következik, hogy ez a fajta szerkezet átlósan van a saroktálca felett.

Az ereszek a fürdőszobában is különböznek egy formában.

 1. Lejt. Megismétli a zuhanyzó helyének alakját.
 2. Lekerekített. Az eresz, kissé vagy erősen lekerekítve, növelheti a zuhanyteret.
 3. Sugár. Ritka forma a ponyva, amely felett egy ovális vagy nem szabványos alakú kád. Az előrendelés és a fürdő egy bizonyos mérete alatt történik. Ezek a minták nagyon jól néz ki a nagy fém gyűrűkkel és finom ruhadarabokkal együtt. Egy ilyen fürdőben fekszik, egyedül érzi magát: semmi sem akadályozza meg a pihenést és a folyamat élvezetét.
 4. Aszimmetrikus. Nem szabványos formájú fürdők felett helyezkedik el. Csak műanyagból és fémötvözetekből készült. Ez megkönnyíti a kívánt formát. A rúd önmagában számos összekötéssel összekapcsolt alkatrész lehet, konstruktorként összeállítva. Leggyakrabban a helytakarékosság érdekében használják. Ez az eresz lehetővé teszi, hogy elszigetelje a csövek, a szellőztető tengelyek, ablakok, mosdók és egyéb dolgok kiemelkedéseitől. Rögzített kivitel csak a falhoz.

Hogyan válasszunk?

A fürdőszobában lévő sarokpálca kiválasztásánál különös figyelmet kell fordítani az elkészített anyagra, a kívánt alakra, valamint a beépítés módjára. Az ereszet biztonságosan rögzíteni kell, és ellen kell állnia a nedves függöny és a gyűrűk súlyának.

Számos csatolási módszer létezik.

 • Mennyezet. Ez a módszer arra szolgál, hogy az ereszet közvetlenül a mennyezetre helyezzük speciális rudak segítségével. A telepítés elég szilárd és szilárd. De nehezen kivitelezhető ilyen típusú szerelés, ha a feszített mennyezet.
 • Falra szerelhető. Ebben az esetben a sáv egy falra vagy szomszédos falra van szerelve. Ennek a módszernek az a hátránya, hogy fennáll annak a veszélye, hogy a rúd nem támogatja a nedves függöny súlyát.
 • Vegyes. A módszer a fentiekben ismertetett két rögzítési mód alkalmazásával egyidejűleg. Az ilyen típusú, megbízhatóbb és erősebb lámpatestek készülnek.

A kívánt modell kiválasztását számos tényező befolyásolja.

 1. A fürdő saját fürdőszobája. Téglalap alakú vagy ovális fürdők számára egy szabályos egyenes sáv lehet alkalmas, négyzet alakú: U alakú, szögletes: L alakú.
 2. A fürdő helyzete. Néha a fürdő a szoba közepén helyezkedik el. Ezen fürdőszobák felett ajánlatos a függönyök rögzítésére kerek vagy p alakú rudakat rögzíteni.
 3. Felszerelési módszer. Ha a mennyezet feszültsége jobb, akkor válasszon olyan modelleket, amelyek biztonságosan rögzíthetők a falhoz. Annak érdekében, hogy a kereteket a mennyezethez rögzítse, szakembereknek segítségre van szüksége.
 4. Anyag. Fontos, hogy ne felejtsük el, hogy rendszeresen karbantartást igényel a termék. Ha ez egy fém keret, akkor nehezebb gondoskodni. Rendszeres tisztítással azonban az ilyen ponyva hosszú ideig megőrzi eredeti megjelenését. Ezenkívül erősebb és tartósabb, mint a PVC. A műanyag ereszek viszont olcsóbbak, könnyebben törődnek velük, de idővel sárgulhatnak. És az ilyen ereszek ereje kisebb, mint a fémeké, és kevésbé ellenállnak a súlyuknak.

A legnépszerűbb függönyméretek közül a következőket lehet azonosítani:

 • 150x90 cm;
 • 170x70 cm;
 • 170x100 cm;
 • 120x70 cm;
 • 170x110 cm;
 • 150x150 cm;
 • 170 x 75 cm;
 • 100x70 cm;
 • 160x100 cm;
 • 150x70 cm

Figyelembe véve az összes fenti kritériumot, könnyű választani egy olyan megoldást, amely megfelel az Ön számára, és a függöny hosszú ideig megvédi a vizet a padlón, a falakon és a mennyezeten.

Hogyan kell telepíteni?

A sarokkeret könnyen felszerelhető anélkül, hogy szakember lenne. A legfontosabb dolog: előre elkészíteni az összes szükséges szerszámot és rögzítőelemet, és kövesse a lépésenkénti utasításokat. A rúd felszereléséhez ceruzát, fúrót, lyukasztót, csavarhúzót, betonfúrót (5 mm) és fűrészlapot (5 mm) kell használni.

Az alábbiakban lépésről-lépésre az ereszcsatorna telepítésével foglalkozunk.

 1. A ceruzával és az épület szintjével jegyzeteket készíthet, ahol a zárójeleket csatolják. Javasoljuk, hogy a cső csomópontjának helyét először a fal melletti, a fürdő közelében találjuk meg annak érdekében, hogy megakadályozzuk a párkány helytelen elhelyezését a fürdőszobához képest. Ezután hajtsa végre a kívánt magasságot. A beépítési szintet a redőny magassága határozza meg. Meg kell jegyezni, hogy a függönynek kb. 20 cm-re kell lennie a fürdőkád szélénél, ezért ajánlott ezt tenni, hogy a függöny vízzel leereszkedjen a fürdőbe a zuhany használata közben.
 2. Továbbá, a kijelölt helyeken fúrjon lyukakat, amelyek mélysége kb. 5 cm.
 3. A tartóelemeket a furatokhoz rögzítik és biztonságosan a csavarokra helyezik. Ezután a csövet behelyezzük a tartóba és rögzítjük. Fontos, hogy a záróelemeket úgy szereljük fel, hogy a csavarok felül legyenek, így láthatatlanok lesznek. Ne felejtsd el előre helyezni a gyűrűket a csőre, ha egy darabból állnak.
 4. A falhoz közeli rögzítőelemek különleges dekorációs sapkákkal elrejthetők.
 5. Gyakran azért, hogy megbízhatóbbá tegyék a konstrukciót, a mennyezetre is rögzítik, ritkábban - állványra helyezve a padlóra. Ezt ajánlatos elvégezni, ha a cső hosszúsága elég nagy, vagy a sáv nem szabványos alakú, két vagy több kanyarban. Ha a teljes rúd nem rendelkezik speciális mennyezeti rögzítővel, akkor saját maga készíthet. Ehhez kábelre van szüksége. Az árnyékolást az álmennyezetre kell felhúzni és a mennyezet alatt rögzíteni kell egy horog - dugóval. Ezzel a kábelt fém rögzítéssel kell rögzíteni.

Az ereszcsatorna szerelését követően győződjön meg arról, hogy ellenőrizni tudja a rögzítés erejét és minőségét. Biztosnak kell lennie abban, hogy a design támogatni fogja a nedves függöny és a gyűrűk súlyát.

Hasznos ajánlások

Vásárlásakor egy párkány a fürdőszobában kell figyelni néhány pontot. Annak érdekében, hogy a telepítés hosszú ideig tartson, először figyelmet kell fordítani arra az anyagra, amelyből készült. Ha az ereszek fémesek, fordítsanak figyelmet az anyag minőségére. Nem lehetnek egyértelműen látható csuklók és szabálytalanságok. Ha van ilyen, ez azt jelenti, hogy alacsony a használt fém, ami azt jelenti, hogy rövid élettartama rövid lehet.

A mennyezethez sarok műanyag vagy vékony fém ereszek is rögzíthetők, ellenkező esetben előfordulhat, hogy leesik és összeomlik. Az ereszek erősebb és megbízható rögzítéséhez használjon önmetsző csavarokat.

Ne felejtse el, hogy ha mennyezetre van szerelve, a függöny hosszabb ideig szükséges, mivel magasabbra lesz szerelve.

Fürdőszoba burkolatok

Kategória: Fürdőszoba szegélyek

 • Termék kód: 322047
 • Méretek (shgv): 185x2.5x2.5
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: alumínium
 • Tétel kód: 327251
 • Méretek (shgv): 200x6x6
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: acél / igény. kő
 • Termék kód: 321871
 • Méretek (shgv): 300x3x3
 • Erdei fürdőkád
 • Anyag: acél
 • Termék kód: 293021
 • Méretek (shgv): 125x2,5x2,5
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: alumínium / műanyag
 • Termék kód: 238038
 • Méretek (shgv): 170x2,5x2,5
 • Erdei fürdőkád
 • Anyag: rozsdamentes. acél
 • Termék kód: 293031
 • Méretek (shgv): 170x80x2,5
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: alumínium / műanyag
 • Termék kód: 356843
 • Méretek (shgv): 220x2,5x2,5
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: alumínium
 • Termék kód: 358394
 • Méretek (shgv): 200x3x3
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: alumínium
 • Termék kód: 358377
 • Méretek (shgv): 200x3x3
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: alumínium
 • Termék kód: 322046
 • Méretek (shgv): 185x2.5x2.5
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: alumínium
 • Termék kód: 238047
 • Méretek (shgv): 150x2,5x2,5
 • Erdei fürdőkád
 • Anyag: rozsdamentes. acél
 • Termék kód: 238049
 • Méretek (shgv): 180x2,5x2,5
 • Erdei fürdőkád
 • Anyag: rozsdamentes. acél
 • Termék kód: 322049
 • Méretek (shgv): 245x2.5x2.5
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: alumínium
 • Termék kód: 237387
 • Méretek (shgv): 170x110x2,5
 • Erdei fürdőkád
 • Anyag: rozsdamentes. acél
 • Termék kód: 322206
 • Méretek (shgv): 185x2.5x2.5
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: alumínium
 • Termék kód: 283480
 • Méretek (shgv): 190x3x3
 • Típus: fürdőkád
 • Anyag: acél
 • Termék kód: 302226
 • Méretek (shgv): 170x90x2,5
 • Erdei fürdőkád
 • Anyag: rozsdamentes. acél
 • Termék kód: 237382
 • Méretek (shgv): 160x100x2,5
 • Erdei fürdőkád
 • Anyag: rozsdamentes. acél

A függönyök ereszkedése a fürdőszobában

A fürdőszoba kialakításának egyik legfontosabb eleme a függönyrúd. Ez az adaptáció nem csak a magánélet védelmének biztosítását jelenti a vízkezelés során (ami különösen fontos a lakástulajdonosok számára, akikben a fürdőszobát összekapcsolják), hanem egy fontos kiegészítő is, amely harmonikusan kiegészítheti a szoba kialakítását. Például, ha úgy dönt, hogy egy elegáns belső tér kialakítását tiszta színekben használja, akkor csak vásároljon fényes függönyt, amelyhez feltétlenül szükség van egy súlyzóra. A függöny megjelenése és a szoba általános kialakítása alapján kell választani. Például, ha klasszikusokat és fényűző részleteket szeretne fogadni, akkor érdemes egy aranyozott tartozékot előnyben részesíteni. Ezek képviseltetik magukat online áruházunkban. Az igazság és az ára kissé magasabb lesz, mint az egyszerű műanyag analógja.

Hogyan válasszunk ki egy sarokpántot a fürdőszobának - figyelmet a részletekre

A nem szabványos zuhanykabinok és fürdőkádak bőségének köszönhetően bármilyen méretű fürdőszobában egyedülálló kialakítás érhető el. És hogy hangulatot teremtsen a szobában és további kényelmet érhessen el, használhat kiegészítőket és funkcionális eszközöket a kényelem érdekében.
Ebben a cikkben külön-külön figyelembe vesszük a fürdőszobában lévő függönyök sarokláda minden típusát, amelyek sokkal nagyobb teret engednek a tervezési döntéseknek az egyenes monolit vagy teleszkópos zárójelekhez képest.

A sarokkeret nemcsak a zuhanyzópultot vagy fürdõt lefedõ függönyök rögzítését szolgálja. Még inkább a dekoráció elemévé válik, valamint a tényleges sarokfürdők, amelyek még nem kaptak ilyen széles eloszlást a tömegek között.

Egyes esetekben a sarokkádhoz alkalmas ereszek

A sarokkeret a minden nem egyenes és kerek függönyrúd szimbóluma a fürdőszobában. A szög alakja és foka nagyon különböző lehet, mivel az ilyen típusú függönyrúdok eltérő célt szolgálnak.

Hadd magyarázzuk meg: egy egyenes eresz, amely egy két fürdőszobában két ellentétes falon van elhelyezve - a fürdő teljes kapacitása alatt akadályozza a vízáramlást, ugyanakkor nem szükséges védeni az egész fürdőszobát.

Kétszárnyú függönyök, magas ereszelő helyzet, a fürdőszoba teljes lezárása

Valaki elég lesz ahhoz, hogy elszigetelje egy kis helyet, akár fél fürdőszobaig is, és vegyen egy zuhanyt egy falatozó öntözésből. Ebben az esetben valóban elegendő egy kis terület, amely elkülönítheti a sarokkereteket. A redőny ebben az esetben kisebb, a másik oldalán függő, nem vizuálisan elrejteni a fürdőszobát oly módon, hogy egy nagy függöny lefedi az egész fürdőt.

Érdemes megnézni a különböző sarokszárnyak típusát, és értékelni, hogy melyik konzol illeszkedik pontosan az Ön esetében.

A fürdőszobai sarokfüggönyök típusai

A saroktartó hajlítása nem ismételheti meg a tartály peremvonalát. Kívánt esetben egy gömb alakú fürdőkád kerekített keretét használhatja. Mivel a függöny közvetlenül a használat előtt feltöltõdik a fürdõn belül, mindenképpen megakadályozza a víz fröccsenését. A zuhanyzás a fürdőszobában ilyen módon lehetséges, csak emlékezzen arra, hogy ez csökkenti a tartály hasznos szabad területét, és a függöny nem fog kellemesnek tűnni a fürdőszoba íves nézetében, a lejtős helyek helyett a fürdőkád sarka is felduzzad.

Fontolja meg, hogy milyen termékformákra lehet szert tenni az építési piacon:

L alakú keret

- a botot derékszögben hajlították. A készülék a helyiség falához van rögzítve, és szögletes vagy téglalap alakú fürdőkád, zuhanyzó közelében van elhelyezve.
Az ilyen párkányon lévő függöny mindkét oldalon lezárja a fürdőt. Azonban a saroktartó használható egy fürdőkádban egy rést, vagy kis fürdőszoba apartmanok egy másodlagos házban. Ebben az esetben a függöny nem csak a fürdő hosszú oldalán fekszik, hanem a rövid, oldalirányú oldalra is fekszik, ami miatt a szoba vizuálisan szabadabb lesz, mivel a függöny nem osztja félbe a fürdőszobát.

P - alakú tartó

Ez a design meg van adva:
- a téglalap alakú fürdők felett
- padló tálcák
- zuhanykabinok.

A p-alakú ernyők szabványos méretei:
- pontosan a fürdő peremén - úgy, hogy lefedje a függönyt
- kevesebb, mint a fürdõ pereménél - ha nincs elegendõ hely a függöny felakasztására, és mindig a fürdőszoba belsejében van, a háromoldalú keret segítségével bármelyik oldalon összehajtogathatja.

Az ereszek négyszögletesek

Nem gyakran használt, de érdekes lehetőség - a fürdőszoba körüli függöny négyzet alakú, szükség van azokban az esetekben, amikor meg kell védeni a szoba összes falát fröcsköl.

A bolt modellek mellett lehetséges egy ilyen ponyvának gyártása megrendelésre. A megbízhatóság érdekében hozzáadódik a mennyezethez való csatolás. Ha a készülék tartós anyagból készül (a legjobb megoldás a fém), megfelelő csőátmérővel és alacsony függönysúlygal rendelkezik, akkor csak a falra szerelhető.

Az eresz szögletes átlós

Ez egy fém egyenes rövidített bot, amely átlósan helyezkedik el közvetlenül a zuhanyzás helyén. Ezt a helyet szögletesnek nevezik, de alakjában különböző típusú lehet:

metszett:

- ugyanaz a derékszög a zuhanyzás helyének megtalálásához;

forduló:

- enyhén lekerekített vagy erősen lekerekített ereszek, a tusoló sarok nagyobb helyén.

A fent említett sarokkarikák logikusan hajlított zuhanyzókká alakíthatók át, amelyek alakja kissé hasonló bármilyen szögben. Ezért meg kell említeni, és lekerekített eresz, az úgynevezett sugár.

sugár:


- nem szabványos forma használatos ovális, hajlított alakú fürdő telepítésekor. Főként a megrendelésre készül, egy adott fürdő méretének megfelelően.
Gyönyörűen lekerekített függönyrúd szépen néz ki a fürdőszoba belsejében, különösen fémgyűrűkkel és könnyű szövetfüggönnyel. Még egy kis fürdőszobában is kényelmesen befogadhatja magát egy kis helyiségbe, és irányíthatja magának a teljes meleg víz teljes egészét.

A lekerekített függönyrúd szűkebb, mint a fürdőszoba

aszimmetrikus:

- a bonyolult formájú fürdők mellett (leggyakrabban akril). A rúd külön csatlakozókkal összekapcsolt egyes részekből állhat. Leggyakrabban azért van szükség, hogy helyet takarítsanak meg, például akkor, ha egy mosdó és zuhanyzó funkcióit kombinálni kell egy fürdőszobában, vagy konstruktív vetületekre van szükség a fürdőszobai falakon, amelyek lefedik a csöveket, szellőztető tengelyeket, ablakokat és hasonlókat.

Szögletes moduláris rúd a fürdőszoba számára Függöny rúd egy egyedi fürdőhöz hajlítva

A termék megfelelő alakjának és anyagának kiválasztása mellett gondoljon arra, hogy a konzol a falon közeledik. Hogyan fogják csatolni? Talán a csempe a fürdőszobában kell tartani a biztonságos és hangos, valamilyen oknál fogva. Ezt figyelembe kell venni a függönyök megvásárlásakor.

Sarokeretek műanyagból és fémből

A fogyasztók attól tartanak, hogy a megszerzett sáv nem fogja ellenállni a felkészült terhelésnek, a nedves függönyök súlya alatt, vagy a rozsda idővel kanyarodik. Ezek a félelmek hiába. A rúd gyártásánál figyelembe kell venni a helyiség jellemzőit, ahol a terméket beszerelik - magas páratartalom, hőmérséklet-csökkenés, stressz-ellenállás. A sarokelem a következő anyagokból készülhet:

 • rozsdamentes acél - nem törik meg, nem rozsdásodik, nem igényel különösebb gondosságot, jól viseli a 10 kg-ig terjedő terhelést. Minden formát és festéket egy megfelelő színben készíthet. A polírozott acélból készült termékek nagyon drágák, és ez az egyetlen hátránya az ilyen megoldásoknak;

Polírozott rozsdamentes acél keret

 • a műanyag-műanyag rúdnak egy kis tömege van, amely ellenáll a magas páratartalomnak. A termékeket festett felületen lehet felvenni, vagy fém, bőr, fa vágás utánozni. A kétségtelen előny - elfogadható ár. Hátrányok - a termék csak viszonylag kis tömegnek képes ellenállni, és idővel deformálódni kezd. Ezenkívül plasztikus dologként hajlamos a por és a lerakódások felhalmozódására a termék ízületeiben, ezért néha mosogatószerek nélkül kell tisztítani a súrlódásgátló adalékanyagokat;

  Corner műanyag eresz, opciók

 • Az alumínium könnyű fém, amely nem korróziónak van kitéve, megfizethető, de kevésbé tartós az acélnál (ezért a tartó nem tartható).

  Alumínium kerekített eresz - könnyű, praktikus

  A szerelési struktúrák árnyalata

  A bár a függöny birtokosa, ezért a szerkezet felépítésénél figyelembe kell venni a szoba falainak összetételét, és különös figyelmet kell fordítani a rögzítés minőségére.
  A régi lakóházak lakásaiban, mint sok új épületben, a fürdőszoba és a WC vékony falai elég törékenyek lehetnek, olcsó halom betonból készültek. Ritkán, de ez történik, - gondoljon rá, hogy ne tegye ki a kiütéses vásárlást.

  Rendszerint a beépítési utasításokat a sarokba helyezett ereszekbe illesztik. Teljesen lehetséges a függöny alapjainak önálló kialakítása. A munkához szerszámokra van szükség: egy fúróval, fúróval, ceruzával, építési szinten, egy Phillips csavarhúzóval vagy egy csavarhúzóval.

  A rúd felszerelésének lépései

  1. Az épület szintjén lévő falra a ceruza helyét jelöli a szerelőelemekhez. A tartó magasságát a függöny hossza határozza meg. Fontos megjegyezni, hogy a függöny szélének 15-20 cm-rel kell lennie a fürdőszobaszint alatt, ez a feltétel biztosítja, hogy a víz a zuhany alatt zuhanyozik;
  2. A ceruza jelek lyukakat 4-5 cm mélyen fúrnak, majd egy 4 cm-nél hosszabb műanyag csavart helyeznek be.
  1. A konzolok önzáró csavarokkal vannak rögzítve a falon. A csövet a záróelemekbe helyezzük és csavarokkal rögzítjük;
  2. A rögzítő rendszert különleges sapkák díszítik;
  3. A kialakítás megbízhatóságának biztosítása érdekében a sarokkötélzetet állványra vagy padlóra is felerősítik (további cső rögzíti a terhelést).

  Általános ajánlások a termék kiválasztásához

  A készülék megbízhatóságának, minőségének és biztonságának biztosítása érdekében figyelembe kell vennie az ereszkedő függönyök típusát, és szem előtt tartsa a működési szabályokat:

  • a függöny megválasztásakor a fürdőszobában is fontolja meg azoknak az anyagoknak a tulajdonságait és minőségét, amelyekből a függöny elkészül. A polipropilén olcsó és közönséges vászon, nagy színválasztékkal és könnyű gondozással rendelkezik. A kiesésekből kicsi ellenállóképességről számoltak be - vágások, könnyek. Az előnyök közül - a sarokban, sugárban és más alacsonyhengerű függönyekben a legmegfelelőbb. Úgy néz ki, mint egy kerek keret és egy vékony függöny a műanyag gyűrűk

  A szőtt függönyök látványosabbak, erősek, környezetbarátak. Hátrányok - könnyen piszkosak, rendszeres mosásra van szükség;

 • a szabálytalan alakú fürdő felszerelése megköveteli a megfelelő vonalak ereszkedését. Jobb, ha a méréseket olyan szakemberre bízza, aki figyelembe veszi az összes árnyalatot, és helyesen veszi figyelembe a technikai részleteket;
 • A függönyök mozgatásakor zajos hangok elkerülése érdekében jobb, ha vékony műanyaggal vagy fémgyűrűvel ellátott fémgyűrűt választanak a hengeres gyöngyökön;
 • ha egy kiegészítő zárat helyez a szögkészülékhez, növelje a rögzítőelemek magasságát;
 • a magas minőségű önbefogó csavarok használata a szerelés során megbízható felépítést biztosít;
 • Ha szilárd hosszúságú vagy szabálytalan alakú rudat kell felszerelni, jobb fémalkatrészeket használni, mert a műanyag alkatrészek gyorsan elcsúsznak;
 • A szobában harmonikus belső tér fenntartása érdekében az eresz és függönyöket a szoba színének és stílusának megfelelően választják ki. A fém sáv a minimalizmus szellemében tervezhető, a tartó pedig fafelület utánzatával - klasszikus belső térben.

  A zuhany, eresz és fürdőszobai szerelvények egyedi antik stílusban

  Válassza ki helyesen a pántot, mert még ez a részlet, látszólag jelentéktelen és különösen működőképes, a szoba díszítésévé válhat, kizárólagos részletességgel.

  Hogyan válasszuk ki és telepítsük a függönyrudat a fürdőszobai függönyökhöz: lépésről lépésre

  A kényelem sok összetevőből áll, köztük a megfelelően megválasztott berendezések hibátlan működése minden szobában, beleértve a fürdőszobát is. Modern vízvezeték, kényelmes fürdő, gyönyörű fal- és padlóburkolat, világos világítás - ez nem minden. A kisebb apróságok közül vannak olyanok, amelyek nélkül nem tudsz. Például a fürdőszoba függönyrúdja a függöny, amely védi a padlót és a környezetet a fröcsköléstől.

  Beszéljünk arról, hogy hogyan válasszuk ki és telepítsük a ponyva felett a fürdőszobát.

  Az eresz tervezése

  Nem szabad vásárolni az üzletben az első szemet gyönyörködtető terméket, mert fő jellemzői a fürdő formájától és méretétől, valamint a falak vagy mennyezetek burkolatától függenek - a hely, ahová csatlakozni fog. Ezért először meg kell mérni egy mérőszalaggal a faltól a falig tartó távolságot (ha a rúd a falra rögzítve van) vagy a mennyezet szélességét (ha a mennyezetrácsot).

  A legegyszerűbb egy átlagos, 1,5 m vagy 1,7 m hosszúságú téglalap alakú fürdőkád, amelyhez háromféle függönyrúd található: egyenes és hajlított (ívként) vagy sarok, ha a fürdőt egy nagy szoba sarkában helyezték el. Nehéz a nem szabványos berendezés konfigurációjával - kifelé, dübörgős élekkel, hosszúkás vagy lekerekített alakkal.

  A készterméket nehéz felvenni, de megrendelheti vagy megpróbálhatja megvenni magának, a megfelelő anyag felhasználásával.

  A fantázia akkor hasznos, ha a fürdőt a szoba közepén helyezik el. Vannak olyan eredeti eszközök, amelyek rögzítettek a mennyezeten, és eltérő megjelenésűek - kerek vagy téglalap alakú keret.

  Így minden eresz az alábbi típusokra osztható:

  • egyenes a kötőelemekkel - a szemben lévő falakkal rögzített karimákkal;
  • szögletes - csőszerű kivitel a G betű alakjában, a középső rész 90 ° szögben meghajlítva; bonyolultabb konfiguráció a P betű alakja;
  • teleszkópos, amelynek hossza, ha szükséges, könnyen cserélhető 1,3 m-ről 2 m-re egy "csőcső" típusú eszköz segítségével;
  • tavasszal, amelynek mechanizmusa a rúd és a függöny súlyát egy erőteljes rugónak köszönheti;
  • rugalmas, amely lehetővé teszi, hogy megfelelő függönyt hozzon létre a fürdő minden konfigurációját;
  • egyéni, egyedi.

  Minden kategóriának egyedi telepítési lehetőségei vannak. Például a fürdőszobában lévő függönyhez tartozó sarokelemek megbízható rögzítéséhez további mennyezeti rögzítés szükséges a kanyarokban, hogy ne essenek el.

  A készülék minősége függ az anyagtól?

  Mi befolyásolja az anyagot, amelyből készült a pánt? Először is, a működési jellemzőiről és a használati időről. A fémcső sokkal hosszabb "élni", mint a műanyag, mivel a fém tartós és mechanikai sérülésnek ellenáll. Ez azért fontos, mert a horgok, amelyeken a függöny felfüggesztve folyamatosan mozog a sávon és karcolja meg.

  A műanyag terméknek az egyetlen előnye - olcsó, így könnyen helyettesíthető egy másik hasonló anyagból.

  A fémmodellek különbözőek, de legtöbbjük polírozott rozsdamentes acélból, festett vékonyfalú acélból vagy alumíniumból készült. Az utóbbiak jóak, ha könnyen meg kell változtatni a rúd - alumínium kanyarok alakját.

  A kezelt anyag nem rozsdásodik meg, nem alakul ki öntettel és hosszú ideig szolgál. Néha a tervezési projekt minden tartozék egységét megköveteli, majd az ereszeket rendelik (nikkelezett, sárgaréz vagy rézcsövekből), hogy illeszkedjenek a vízvezeték alkatrészeihez és egyéb berendezéseihez.

  Különböző konfigurációjú ereszek felszerelése

  Majdnem minden modell ugyanúgy van felszerelve - a falakhoz rögzített karimák segítségével. Vannak azonban olyan árnyalatok, amelyek megkülönböztetik a közvetlen és szögletes, rugalmas és merev, teleszkópos és szilárd termékek beszerelését. Ha van vágy - akkor kényelmes eszközt készíthet a selejtanyagokból.

  Fontolja meg a különböző típusú telepítések jellemzőit, de először néhány szót szól az eszközről.

  Szükséged lesz egy jelölőanyag (ceruza, mérőszalag, szint, négyzet), egy építő kés, egy 5 mm-es lyukasztó (betonon vagy csempe), csavarhúzó, kötőelemek (tüskék, csavarok vagy csavarok kötegelhetők az ereszlővel). A rögzítők kiválasztásakor ügyeljen a falak és a mennyezet anyagára.

  Teleszkópos telepítés

  Az olcsóság nem ok arra, hogy megvásárolja ezt a megbízhatatlan fürdőszobai modellt, ha gyermekei vannak a családjában. A teleszkópos eszköz beépítési mechanizmusa olyan, hogy könnyen elviselhet egy nedves függönyt is, de nem valószínű, hogy képes lenne egy kisgyermek súlyát tartani, ha becsúzza és megragadja a függönyt.

  A teleszkópos rúd olyan felszerelésre hasonlít, amely hasonlít egy állvánnyal vagy egy kis polccal, amely nem ellenáll a további nyomásnak.

  Ha nem kell félni, és még mindig teleszkópos eszközt vásárolt, akkor előzetes felkészülés nélkül azonnal telepítheti. Az eszköz csak hasznos jelölőanyag, a fal fúrására nincs szükség. A műveletek sorrendje a következő:

  • Határozza meg a rögzítés helyét. Ügyeljen arra, hogy ne legyen túl alacsony, de vegye figyelembe a mennyezet távolságát (15-20 cm). Ellenőrizheti a függönyt - a széle szabadon beleeshet a fürdőbe, és nem a szélén.
  • Jelölje meg a rögzítési pontot ceruzával vagy mosható jelölővel. Jobb használni a szintet, és óvatosan gondoskodni arról, hogy az ereszek párhuzamosak legyenek a fürdő szélével.
  • Bontsa ki a csomagolást, ellenőrizze a mechanizmus működését.
  • Olvassa el a termékhez mellékelt rövid utasításokat.
  • Húzzuk fel az ereszet a kívánt hosszúságra, és adjunk hozzá még egy kicsit (0,5-1 cm).
  • Helyezzen fel karikákat vagy horogokat, ha nem cserélhetők.
  • Telepítés előre jelzett helyen, ellenőrizze a telepítés megbízhatóságát.

  Mint látható, a telepítésnek nincsenek nehézségei, és csak néhány percet vesz igénybe.

  A rudak karimával történő felszerelése

  Készítsen egy ceruzát egy mérőszalaggal, hogy pontosan meg tudja jelölni a rögzítés helyét, a lyukasztót és a csavarhúzót. A készletben szállított öncsapos csavarokat és tüskéket használunk (ha nem állnak rendelkezésre, előzetesen gondoskodni kell a vásárlásról). Néha a csavarok megfogják a speciális hatszögletet, amelyikhez hozzá van kötve. A falon két karimacsúcsot jelölünk. A köztük lévő távolság a rúd hossza.

  A fürdő szélének feletti magasságot a következőképpen kell kiszámítani: a függöny hossza közül 20 cm-t vonunk le (a függönyt egy ilyen szegmensbe a fürdőbe kell csökkenteni).

  Pencil helyezett pontok a lyukak - jelöli a helyét a fúrás. A karimát eltávolítjuk, a lyukasztók három lyukat helyeznek el a megjelölt pontokon. Helyezzen be tüskéket, szerelje vissza a karimát és rögzítse csavarokkal. Ugyanezt ismétlik a másik oldalról.

  A reflektorokat szorosan a falhoz mozgatjuk - a munka befejeződött. Általában az utasításban a munkák sorrendje mellett van néhány magyarázat a különböző típusú termékek beszerelésére. Olvassa el alaposan a telepítés megkezdése előtt. Gyakran előfordul, hogy a gyártó gyakran figyelmet fordít egy ilyen kisebb árnyalatra, mint a rögzítő csavar helyzete a rúdon (általában a kupakkal).

  Első pillantásra egy kicsit, de valójában csak ez a rendelkezés biztosítja a stabilitást és megakadályozza a megereszkedést.

  Hogyan lehet rögzíteni a sarokkereteket?

  A szöget egy vagy több szögből álló formatervezésnek nevezik, mivel a függöny általában bezárja a fürdő sarkában lévő fürdőt. Ezek csak abban különböznek egymástól, hogy nagyobb hosszúságúak, és biztonságosabb rögzítőket igényelnek.

  Ha a rúd acélból készül és elég súlyos, akkor a hajlítási pontok - a sarkok - megrekedhetnek, ezért rögzíteni kell őket. Ehhez használja a felfüggesztési módszert - még mindig a rúd szerelő gyűrűre van szerelve, és neki "lefagy" a szöget a mennyezetre.

  Egyes sarokszárnyak ív alakúak, vagyis a sarkok teljesen hiányoznak, de a tartócső gördülékenyen görbül. Ezek az eszközök a legszélesebbek az aszimmetrikus fürdők számára, amelyek sarokban vagy rést jelentenek.

  A sarokfüggöny sín felszerelése a fürdőszobában található függönyök számára nem különbözik az egyenes rúd felszerelésétől. Hasonlóképpen megjelölnek helyeket, rögzítik a zárójeleket, és behelyezik őket egy csőbe.

  A keret kialakítása a fürdőszobában

  Miután eldöntötte, hogy a fürdőszobában egy védőfüggönyet akaszt, miért nem használja azt, és az ereszkedést, amelyen tartja, hogy adott szobát adott stílusban? De vegye figyelembe, hogy néha azért, mert a tervezési jellemzők általában, a telepítés, amely eltér a szokásos is szükséges.

  Néha a függöny színe és textúrája nagyon fényesnek tűnik, és a tartóktól való figyelmét figyelmen kívül hagyja, de ez nem jelenti azt, hogy az ereszeknek olcsónak vagy alacsony kulcsnak kell lennie.

  A fényűző art deco fürdőszobában mindenben nagyszerűnek kell lennie, még egy függönypálca is: ne lepődj meg, ha kristály vagy féldrágakövekkel készült exkluzív tervezői verziókkal találkozol.

  Mindenki eredeti megoldást találhat, például mint a csodálatos fehér fürdőszoba szerzője.

  A klasszikus belső tér egy váratlan előadásban - és nem az utolsó szerepben játszik a párosítás.

  Végső stroke videóként a bárnak a saját kezével történő felszereléséhez:

  Rúd és tartozék

  Eessz teleszkópos Wess Dandra D 22/25 140-260 cm

  Euroshower ereszkedő rugalmas krómozott 3 m

  Teleszkópos ernyők TATKRAFT D22steel 110-200cm

  Eaves Euroshower rugalmas fehér 3 m

  Euroshower ponyva kombinált fehér 90 cm

  Teleszkópos ponyva Tatkraft D25 acél 130 - 240 cm

  Lokee gyűrűk függönyökhöz Lokee átlátszó átmérő 5 cm

  Verran teleszkópos ponyva színezett 140 - 260 cm

  Teleszkópos fehér ernyők 105-190 cm

  Eaves fürdőszoba teleszkópos Sibo fehér

  Csak a hipermarketben

  Verran ponyvás fürdőszoba teleszkópos 140x260 cm

  Az Euroshower ereszkedő kombinációja 90 cm-es króm

  Eaves fürdőszoba teleszkópos Sibo króm

  Verran teleszkópos ponyvás bézs 140 - 260 cm

  Wess ponyvás teleszkópos sárgaréz

  Lokee gyűrű 5 cm átmérőjű függönyökhöz

  Lokee gyűrűk függönyökhez Lokee fekete átmérő 5 cm

  Lokee gyűrűk függönyökhöz Lokee kék átmérője 5 cm

  Verran gyűrűk Lokee 5 cm-es zöld átmérőjű függönyökhöz

  Legutóbb megtekintett

  Vásároljon rudakat és fürdőszobai kiegészítőket az OBI online áruházban

  Az otthoni és kerti OBI online áruházában egy 1100-2600 mm hosszú fürdőszobás teleszkópos függönyrudat vásárolhat. A termék hosszúságának beállítása integrált rugós mechanizmust biztosít. A modellek könnyen felszerelhetők és alkalmasak bármilyen méretű fürdőszobának. Feszültség opció megvásárlásakor előzetesen meg kell mérni a helyiség falai közötti távolságot, különben fennáll annak a veszélye, hogy a méretet nem találják meg. A formák széles választéka (L-alakú, ívelt) lehetővé teszi, hogy egy kerek vagy sarokkádba vásároljon egy modellt. Az alumínium rugalmas ereszek bármilyen formát ölthetnek, és a legjobb megoldás a nem szabványos tervezési projektek kialakításához.

  Az OBI katalógusban bemutatott modellek előnyei:
  • alumíniumból vagy rozsdamentes acélból készültek, amelyeknek köszönhetően nagy szilárdságúak és 10 kg-ig tartanak;
  • alkalmasak magas páratartalmú és szélsőséges hőmérsékleti körülmények közötti működésre;
  • nincsenek korróziónak és mészképződésnek kitéve;
  • krómozott bevonattal rendelkezik, amely miatt a fényes felület nem fog elhalványulni a teljes működési idő alatt;
  • a kis súlyban és a telepítés kényelmében különböznek.

  A fém ereszeknél javasoljuk, hogy az OBI online katalógusából olcsó függönygyűrűt rendeljenek. A műanyag modellek, ellentétben a fémekkel, csendben mozognak a sávon, és széles színű vonalzójuk segít kiválasztani egy olyan opciót, amely pontosan illeszkedik a függöny hangjához.

  Ahhoz, hogy egy fürdőszobából teleszkópos ponyvát vásároljon, elegendő online megrendelést rendelni. Az összes termék az oldalon részletes leírást tartalmaz az ár, ezért válassza ki a megfelelő lehetőséget nem nehéz. A szállítmányozás Moszkvában 1-2 napon belül, kényelmes idő alatt teljesíthető. A futár az érkezés előtt 1 órával felveszi Önnel a kapcsolatot.

  A legközelebbi OBI boltban Moszkvában, Szentpéterváron, Nizhny Novgorodban, Volgogradban, Krasnodarban, Saratovban, Kazanban, Jekatyerinburgban, Surgutban, Omszkban, Ryazanban, Bryanskban és Tula-ban a legközelebbi OBI boltban is felvehet rendelést.

  A fürdőszobában található függönyök rögzítése: a tartó típusai és típusai

  Az utóbbi években drámai módon megváltoztak a fürdőszoba belsejének gondolatai, így a szoba kialakítása különös figyelmet fordít a kötőelemekre. A fürdőszobában lévő függönyök rögzítéséhez gumiból, horgokból, hurkokból, gyűrűkből és egyéb kötőelemekből áll.

  Annak tudatában, hogy milyen típusú függöny egy vagy más típusú csatolásnak felel meg, érdemes megérteni mindegyik árnyalatait.

  Rod típusok

  A modern piac a fürdőszobák széles választékát kínálja. Ez a keret a függönyhöz két funkciót lát el:

  • díszként szolgál a fürdőszoba kialakításában;
  • a képernyőhöz való rögzítő rendszerként működik.

  A függönykeret anyagváltozatban és formában változik:

  • Tipikus téglalap alakú súlyzó. A szokásos keresztléc, amely a szovjet időszak óta sokak számára ismerős;
  • Szögtartó függönyök. Ez a fajta berendezés ideális sarokvíz-szereléshez. Az ilyen keret lehet félkör alakú vagy ívelt. Gyakran használt szögtartó a fürdőszoba függönyök számára. Egy ilyen csőnek 90 fokos szöge van;
  • Függöny tartók aszimmetrikus vízvezetékhez. Az ilyen eszközök lehetnek különböző konfigurációk és méretek.

  Megjegyzés: A fürdőszobai függönyök tartója nemcsak a falakhoz, hanem a mennyezethez is csatlakoztatható. Ebben az esetben a tartót gyakran díszítő reflektorokkal maszkolják. A közelmúltban a teleszkópos függönyök népszerűvé váltak. Az ilyen szerkezetek szinte minden fürdőszobába telepíthetők, mivel a rúd hossza beállítható a telepítés során.

  Mit csinálnak a korlátok?

  Fürdőszoba függöny tartó:

  • alumínium ötvözetek;
  • polimer anyagok;
  • krómozott acél.

  A fürdőszobában lévő függönyökhöz hasonló tartozék mind plusz, mind mínusz.

  Előnyök:

  • olcsó;
  • egyszerű telepítés;
  • krómozott ereszek erősek és tartósak.

  hátrányai:

  • Az alumínium és a műanyag termékek elég gyorsan meghibásodnak, mivel a rudak végül elkezdenek elcsúszni;
  • a króm függöny tartó magas költségekkel jár.

  A hangulatban a fürdőszobában volt hangulatos, meg kell, hogy gondosan válassza ki a tartozékokat a függönyöket. Ebben az esetben nem kevésbé foglalnak el függönyöket. Továbbá részletesebben kell maradniuk.

  Mi a horgok?

  A függönyökhöz készült tartó a leginkább költségvetési lehetőségnek tekinthető, de esztétikai szempontból nem rosszabb a többi kötőelemnél. A fürdőszobai függönykarok ideálisak egyenes és lapos sávokhoz. Csodálatosan tartják a függönyöket bármilyen anyagból.

  Tipp: Annak megakadályozására, hogy a függönyhorogok leereszkedjenek az ereszről, különleges csöveket kell felszerelni a cső mindkét oldalán.

  Gyűrűk használata

  Ma a függönyök gyűrűi a fürdőszobai tervezés lényeges elemei. Ez nem meglepő, mert a gyűrűk a fürdőszobai együttes egyik elemei. Vásárolhat különböző színű anyagokból készült függönygyűrűket. Kevésbé használják őket, mint a horgok, mert a függönygyűrűk csak az elhelyezés során helyezhetők el az ereszre.

  Mi a csövek?

  Ez a függönyrögzítő egy "megerősített" fém lyuk a függöny szövetében, amelyen keresztül a rúd elhalad. A zsákvászon az egyik legköltségesebb kötőelemhez tartozik, ezért gyakran nem használják.

  Ugyanakkor a függöny rögzítője nagyon előnyösnek tűnik, és a függöny könnyedén elcsúszik a rúd mentén. Használhatók szinte mindenféle anyaghoz, kivéve a túl könnyű anyagokat, például a lenet.

  Rúd zsanérok

  Bizonyos típusú függönyöket zsanérokkal árulnak el, így könnyedén felakaszthatók a sarokkád fürdőszobai függönyére. Ilyen hurok akár önállóan is, vagy megrendelésre szabható a stúdióban.

  Az ilyen rögzítőfüggönyök tetszőleges konfigurációjú rúdokra alkalmasak. De vegye figyelembe, hogy a függöny csak szabadon mozdul el a csiszolt felületen. Ezért a függönyök műanyag vezetője ebben az esetben alig alkalmas.

  klip

  A függöny "rák" formájában történő pótalkatrészei lehetővé teszik a függöny hosszának beállítását. Ráadásul a kötőelemek meglehetősen olcsóak, legalábbis többet költenek, mint a horgok. A klipek ideálisak a szövetfüggönyökhöz, de nem túl vastagok.

  Fontos! A nagyméretű és nehéz függönyök valószínűleg nem tartják ezeket a klipeket. Ha gyermeke van, a fürdőszobai függönyök ilyen tartóját nem szabad használni, mivel a gyermek minden egyes vízkezelés után nagyon valószínű, hogy leveti a függönyt.

  húr

  Ha nem rendelkezik az ereszek felszerelésével vagy vágyakozásával, használjon speciális függönyöket a függönyökhöz, amelyeken egy fémszalag húzható meg. De a tervezés minden egyszerűsége ellenére jobb, ha a szerelési munkát a szakértőkre bízzák.

  A könnyű anyagok függönyét függesztheti a karosszérián, miközben az egész szerkezet nagyon szép és elegáns. A string nem kerül többé, mint a grommets vagy klipek, amelyeket a fentiekben tárgyaltunk.

  megállapítások

  Mielőtt eldöntené a különböző kötőelemek kiválasztását, mindig mérlegelje az előnyöket és hátrányokat. Ha a fürdőszobában fürdőkád vagy zuhanyzó van a sarokban, akkor célszerű a sarokrudakat és a horgokat rögzíteni.

  A köpenycsomók előnyösebbnek tűnnek, de az ár sokkal magasabb, mint a szokásos gyűrűk és horgok. Ha nincs időnk a rúd telepítésére, akkor telepítheti a sztringet. Egy ilyen konstrukció nem fog terjedelmesnek tűnni, de nem lesz nehéz rá függeszteni.