Legfontosabb > Fürdő

Sarokfürdők: funkcionalitás, előnyök és hátrányok

Bowl fürdő - a fürdőszoba szerves része. A zuhanykabin minden lehetősége ellenére csak a betűtípus ad teljes pihenést, lehetőséget ad arra, hogy felszívja az illatos habot és sókat, és beleveti magát a béke különleges légkörébe. Ha a szokásos szabványos betűkészlet nem illeszkedik a kis helyiség paramétereihez, egy szögletes fürdő fog mentésre kerülni. Ergonómia, tömörség, praktikusság - a tartozék számos okból ideális.

Sarokfürdők: típusok

A sarokkád ma nagyon népszerű, mivel a minőségi kivitelezés, a különböző formák és tartalmak jellemzik. Az első sarokfürdők megjelenése forradalmasította a vízvezeték-világot. A belső fürdőszobák jól néz ki, a telepítés nem okoz felesleges problémákat, és a művelet kellemes és egyszerű. Ha nem vagy elégedett a szokásos tálas tálakkal, tompán és elavultnak tűnik, akkor a sarokkád balra vagy jobbra lesz.

Rendkívül fontos, hogy olyan fürdőt válasszon, amely kielégíti az Ön igényeit. De ehhez meg kell tudni, hogy milyen tálak vannak, mi a dimenziós uralkodó. Ezért a fürdő kiválasztásakor az alábbi alapelveket kell követni:

 1. A szoba mérete. A ritka fürdőszoba nagy területet kínál. Általában a fürdőszoba szerény paraméterekkel rendelkezik. A klasszikus betűtípusok "elfogyasztják" a szabad helyet, míg a sarokfürdők a belső térben megteremtik a kényelmet és ugyanakkor ergonómikusak, a mozgás szabadságát még a legkisebb lakásban is megtartva.
 2. Tálhossz (méretek). A paraméter a vevő belátása szerint marad. A legnépszerűbb hossza 150-160 cm. A szögletes fürdő kialakításakor ügyelni kell arra, hogy a vízmennyiségek befogadására legfeljebb 1,5 m méretűek legyenek csak egy személy számára, míg a nagyméretek két embert fognak elhelyezni. Ez egy átlátszó betűtípus.
A sarokkádok lényegesen nagyobbak, mint a négyszögletes térfogat.

Fontos! A sarokfülke üveggel vagy anélkül belső méretei meghaladják a standard ovális vagy téglalap alakú betűk méretét. Ezt csak a szög miatt érik el. A tálca elmozdulása szintén jelentősen nagyobb, ezért a betűtípus vízzel történő feltöltésének felgyorsítása érdekében kaszkád beépített keverőket telepítenek.

 1. A gyártás anyaga. Vannak lehetőségek, amelyek nem számítanak! A sarokkád fürdőszoba egy standard fürdőszobában akrilból, acélból, üvegből vagy más anyagból készülhet. Van még egy öntöttvas sarokkád, de ez a lehetőség nem minden felhasználó számára alkalmas, hiszen nagy tömege és kis színei vannak. A legegyszerűbb módja annak, hogy válasszon akril betűtípust, mivel ez az anyag nagy előnyökkel jár:
  • könnyű súly;
  • könnyű helyreállítás;
  • olcsó ár;
  • a formák és színek széles választéka;
  • a töltés kiválasztása.

Fontos! Kiválasztása akril tálak, ne folytasson olcsó lehetőségeket. A legjobb a merevítéssel ellátott modellek vétele, kevésbé hajlamosak a felszakadásokra és a deformációra.

Corner fürdők: az előnyök

A kis fürdőszoba tulajdonosai már teljesen felértékelték a szög alakú betűkészletek előnyeit. A standard tálak és a sarokkád paramétereinek összehasonlításával meg kell jegyezni a nyilvánvaló előnyöket:

 1. A fürdő alakja nem mindig felel meg az egyenlő háromszögnek. Ma a gyártók a következő lehetőségeket kínálják:
  • háromszög, lekerekített oldal;
  • aszimmetrikus polihedron;
  • trapéz;
  • szögletes sarkok.

Fontos! A sarokfürdõk típusai a jobb és a bal oldali változatban kerülnek végrehajtásra. Ez az űrlap lehetővé teszi, hogy egy egyedi tálat válasszon a fürdőszoba méretének.

 1. Sarok fürdőszoba a belső nem lehet csak bármilyen alakú, anyag, hanem a töltés. A fürdõszoba kialakítása szögletes fürdőszobával különösen jól néz ki, ha a tál hidromasszázs egységgel, világítással vagy egyéb funkcionális eszközökkel rendelkezik.

Fontos! Jobb, ha a tálat vásárolt boltokban a keverőket választják. Ez azért szükséges, hogy elkerülhető legyen a telepítés során felmerülő problémák. Jól felszerelje a tálca fogantyúit, fejtámlákat, függönyöket és egyéb tartozékokat.

Ha nagyon kicsi káddal rendelkezik, a sarokkáddal sem lesz probléma, hiszen mindig választhat egy edény ülő mozdulatát. A betű jellegzetes jellemzői kis formátumúak és háttámlák. Egy nagy szoba sarokban tökéletesen illik a fürdő két. Így a higiéniai eljárások még kellemesebbé és változatosabbá válnak. A sarokkád választását különös gonddal kell kitalálni: mind a közepes / nagy tálak, mind a kis betűkészletek mindegyike a kényelmet szolgálja.

alkalmassága

Ha a jobb- vagy baloldali sarokkád hidromasszázzel van felszerelve, akkor nem csak zuhanyozhat, hanem javíthatja az egészségét is. A funkció nagyon népszerű, de nem az egyetlen. A gyártók nagyszámú kiegészítést kínálnak:

 • távirányító panel;
 • levegőmasszázs;
 • króm, színterápia;
 • aromaterápia eszközök;
 • vízsugaras szabályozók;
 • a fejtámlák puhábbak vagy merevebbek;
 • tartályok a tálba beépített törülközőkhöz és fürdő textíliákhoz;
 • lábfürdő állványok;
 • hőérzékelők és érzékelők a vízszint méréséhez;
 • túlfolyó védelem;
 • automata tál tisztítás.

Tipp Annak érdeklődése, hogy mennyibe kerül egy sarokkád, meg kell tisztázni, hogy mely funkciókat lehet beépíteni. Például a hidromasszázs, aero masszázs funkciója. Kiválaszthatja és kiválaszthatja a teljes készletet. De ez a kiegészítés csak költséges betűtípusok mellett lehetséges, az olcsó szimmetrikus sarokkádnak nincs beépített funkciója.

Goodies sarokfürdők

A sarokkádas fürdőszoba mindig kifinomultabbnak és tervezettnek tűnik. De ezenkívül a belső tér sarokkádja is más előnyökkel jár:

 1. Eredetiség. A tálak, mint például a sarokkád, áttetsző betéttel, a megvilágított ajtókkal vagy a sarokban lévő fürdőkáddal minden szobában elegánsak és frissek.
 2. A divatos és fényűző tálak széles választékát kínálják a formátumoknak, így mindig az ügyfelek között keresnek. Például egy nagy formátumban egy trapéz alakú mini-medence tökéletesen illeszkedik.
 3. Felhasználási kényelem. Ez talán a legnagyobb plusz. Átlósan helyezkedik el, a tálca lehetővé teszi, hogy bármilyen helyzetben legyen: üljön le, feküdjön le. Ezért a kérdés, hogy egy sarokkád kényelmes szinte soha nem emelkedik.

Tipp Az aszimmetrikus sarokfürdõt mindig nem lehet falra szerelni, sem egy téglával ellátott, lekerekített sarkokkal. De egy jól definiált háromszög a betűkhöz igazított szögeket igényel, ellenkező esetben a telepítés során problémák merülnek fel.

A sarokfülkék hátrányai

Tipp Ha hasonló problémával szembesülsz, akkor a legjobb modell egy téglalap alakú tál, amelynek egyik sarkában van. Ez a sarokkád egy kis fürdőszobában elegendő mozgásteret hagy majd.

 • Ár. A sarokkáddal felszerelt belső tér több, mint egy rendszeres tál. Amellett, hogy maga a betűtípus költsége magasabb, a helyiség kialakítása beruházásokat is igényel.
 • Amikor akril tálat választunk (a sarokvértumok többsége akrilból készült), ne feledjük, hogy a felület nem bírja a kemény szivacsokkal végzett csiszoló tisztítást. Az ilyen eszközök megsérthetik a bevonat integritását, és azokat vissza kell állítani.
 • A nagyobb méreteket nehezebb mosni, mint a szokásos standard fürdők: a háziasszonyok gyakran panaszkodnak, hogy egy sarokkád mosásához egy lábat kell befújnia.
 • Megnövelt vízbevitel. Még egy kis tálat is kitöltve 200 liter vízre van szükséged, és tágasabbak akár 400 literig is.

A sarokfürdők előnyei és hátrányai azt sugallják, hogyan válasszuk ki a sarokkádat, így a betűtípus nagyon kényelmes, a telepítés során nem okoz problémát, és elég szabad helyet biztosít. A legfontosabb dolog a kényelem! Egy nagy tál nem számít semmit, ha nem érzi magát kényelmesen, ezért a finomított vagy egyszerű betűtípusok ellenére meg kell értened, hogy kényelmes lesz az Ön és családja higiéniai eljárása.

Sarokfürdő a belső térben

A lakóépületekben lévő sarokfürdők egyre gyakoribbak, a modellek különösen népszerűek a luxus és szokatlan formák kedvelői számára. Például egy színes sarokkád vagy egy masszázsos sarokkád lehetővé teszi, hogy akár egy kis szobát a művészi művészet remekművé alakítson, és egy félköríves sarokkád a fal melletti és a szoba közepén állhat, és egy kis medencévé válhat, ahol a gyerekek elcsíphetnek.

Tipp Gyakran az aszimmetrikus tálak kerülnek a dobogóra a közepén, így többszintű összetételűek. De egy ilyen telepítés csak a nagy szobáknál látható, így a fürdőszobában valóban fényűző és egyedi stílusjegyet kölcsönöz.

Az extravagáns rajzok rajongói aszimmetrikus modelleknek felelnek meg. A szokatlan forma, kiegészítve funkcionális eszközökkel, sok esztétikai és fizikai élményt nyújt. Ha nem tudja, melyik sarokkád jobb, nézze meg az alábbi képeket. Itt láthatja, hogy mi a sarokfürdők, a fürdőszoba tervezési lehetőségei, és válassza ki a megfelelő beltéri kitöltést. És biztos, hogy a kiválasztásban érdemes megnézni a felhasználók és az ügyfelek véleményét.

Fontos! Melyik sarokkád választani, csak az ügyfelek döntik el, de nem ízleljék meg magukban a kifogástalan formákat. Az öntőmedencék gyakran összefüggenek a falvastagság elvesztésével. Könnyű ellenőrizni az erősséget: tálat helyezni a fény előtt, látni, hogy nincsenek könnyebb és vékonyabb foltok az öntésben - ez azt jelenti, hogy a gyártó mentette a nyersanyagokat, és a falvastagság más. Ez azt jelenti, hogy repedések kialakulása lehetséges, és ezután a betűk gyors törése.

Corner fürdő - mítosz vagy valóság.

Ezenkívül az eredeti, a hűvös, mi más is van. Van egy praktikus plusz? Azt hiszem, fürödni fogok a fürdőszobában, amit még mindig tervezek. Célszerű tudni, hogy mi fog ott lenni.
Köszönöm.

Egy álom! Hazudhatsz együtt. )))
De a súly több.

miért nem. még mindig a fürdőszoba méretétől és konfigurációjától függ

Köszönöm, persze, de "miért nem" nem meggyőző. Szeretnék egy konkrét következtetést levonni. Például hozzálltam egy TrafficCompressor szoftvert, az adminisztrátor felbukkant és megkérdezte... Nos, hogyan? Válaszolok - jó! Különösen otthon, ahol az internet a ZHPRS-n keresztül. És tudom meggyőzni. Tehát most a teljes tanszékre akarja tenni. Nos, ez például meggyőző érvek.

)
Minden jó, de van egy csapás.
Ha ez a fürdõ olyan könnyû lerakni és roncsolni, mint egy forgalmi kompresszor, akkor igen, ajánlhatod és bárki is felveheted.

Nyilvánvaló, hogy nincs másfél és fél méteres szögfürdõ, ahol az "ülés" valamivel több, mint egy standard 170x70 acélkád (egyébként "150x100-as" szögben 150x100-nál kevesebb hely van, mint 170x70-es fürdőben).

Nos, két méteres fürdőről beszélünk.
Nyilvánvalóan a fürdőszoba mérete lehetővé teszi.
és átfedés? Egy ilyen fürdõben valószínûleg fél tonna víz jut be. Tudomásul veszem, hogy ilyen fürdőszobával nincs kérdés a vízellátás megtakarításával kapcsolatban, nem a padlón lévő terhelésről beszélek.

"együtt hazudnak" - nos, már minden egyénileg létezik. általában a fürdőben pihenjen, leválasztva a külső hatásoktól.

A legjobb sarokfürdők 15 típusának áttekintése

A sarokkád célja, hogy helyet takarítson meg egy kis helyiségben. Az első modellek egy izoelszövős háromszög alakjában készültek. Később különböző formákat kezdtek adni nekik, és kényelemért új anyagokat kezdtek használni.

A szoba méreteinek helyes kiszámításával racionálisan használhatja a fürdőszoba minden centiméterét, berendezéseit és a vízvezetékeket a legnagyobb hatással.

Eszköz és működési elv

A sarokkád a fürdőszoba sarkában lévő két falhoz közel helyezkedik el, melynek köszönhetően a fedélzet és a fal közötti csatlakozás tömített, így a víz nem folyik ki.

A standard fürdőkád a következő elemeket tartalmazza:

 • Cserélje ki a rácsot. A tömítőanyagon van rögzítve, a tömítő- és rögzítőgyűrűk alul vannak felhelyezve, a kialakítás egy kiegészítő csavarral van rögzítve.
 • Tee csatorna rendszerhez. A nyomásgyűrűhöz úgy csatlakozik, hogy az oldalsó vízelvezetés a csatorna felé irányul.
 • Túlfolyó rács. A túlfolyócső egy szifon segítségével van összekötve a téttel, amelynek felső részét a túlfolyócsőre helyezzük, az alsó rész pedig a tetejére van kötve.
 • Prop. Általában ezek a lábak és horgok, amelyek a káddal vannak. A kampók a falra vannak szerelve, és a lábak az ellenkező oldalon helyezkednek el. Ez a rendszer nagyon megbízhatónak tekinthető.

Funkciók és megbízások

A sarokkád funkcionalitása nem rosszabb, mint a klasszikus formájú fürdőkád. Kompakt méretei tökéletesen illeszkednek a korlátozott fürdőszobákba.
funkciók:
Helytakarékos. Ha azt szeretné, hogy a fürdőszobája tágas és kényelmes legyen, de nem veszíti el a funkcionalitását, gondolnia kell egy sarokkád vásárlására.

A sarokfürdők további jellemzőkkel rendelkeznek:

 • hidromasszázs,
 • aero masszázs,
 • színterápiás,
 • háttérvilágítású
 • víztisztító funkció stb.

A vízkezelés során könnyen elhelyezhető.

Hogyan válasszunk

A vásárlás során fontos figyelembe venni a következő lehetőségeket.

A termék mérete. Ha korlátozott a térben, akkor figyeljen a kis modellekre. A hossza általában nem haladja meg a 150-160 cm-t, a metrikus terület a szögletes forma miatt nő.

Anyag. A sarokfürdők a következőkből állnak:

A szerkezet ára, kényelme és tartóssága függ az alkalmazott anyagtól. A legnépszerűbb akrilfürdők, kis súlyuk és tartósak.

Tömeg. A szokásos öntöttvas lehetőségek nehézek, ami hatalmas hátrányt jelent számukra. Az akril vagy a műanyag sokkal könnyebb:

 • Öntöttvas fürdő - 100-160 kg.
 • Akril (műanyag) sarokfürdős modellek - 15-35 kg.
 • Acélból készült sarokfürdők - 30-65 kg.

A sarokfürdők modelljei nem sorolhatók be - rendelésre készülnek, a súly a gyártás során használt faanyagtól, a falvastagságtól és a termék teljes hosszától függ.

Mit ne vegyen figyelembe a sarokkád kiválasztásakor:

 • Színes. Nem érinti a termék jellemzőit és minőségét.
 • Anatómiai eszközök jelenléte. A funkció szükséges azok számára, akik testtartással kapcsolatos problémákat okoznak.

A legtartósabb akril fürdő. A cseh Ravak fürdői Oroszországban a legnépszerűbbek. Ezt azzal magyarázza, hogy a gyártó speciális, magas fűtési technológiát alkalmaz, ami növeli a falak erejét.

A legdrágább fürdő. Az egyik legdrágább fürdők szögletes márványmodellek - Olaszországban készültek.

Legolcsóbb fürdő. A lengyel Cersanit cég akril modellek gyártásával és ajánlataival nagyon kedvező áron vásárolja meg azokat. De van egy jelentős hátrány - vékony réteg akril.

A leginkább környezetbarát fürdő. A Kaldewei egy széles körű német cég. A vállalat biztosítja, hogy minden anyag 100% -ban újrahasznosítható legyen.

A legtartósabb fürdő. A fürdőkészítés a Bette fő foglalkozása.

A legtartósabb fürdő. Öntöttvas, amint már említettük, a legtartósabb anyag. A legismertebb márka Roca (Spanyolország) szögvasöntvényt gyárt.

Hidromasszázzsal

Hidromasszázs - olyan eljárás, amelyben a légbuborékos víz bizonyos nyomást gyakorol az izmokra. A víz az oldalsó oldalfúvókából az alján található.

A hidrogénkezelési eljárások olyan emberek számára ajánlottak, akik állandó idegi feszültségben vannak, és problémái vannak a vázizomrendszerben.

Jellemzők:

 • hossza 120-160 cm;
 • a mélység 60-70 cm;
 • 200-300 liter térfogat;
 • áramfogyasztás - 800 W-tól;
 • a hidraulikus szivattyú teljesítménye - 800-1500 W;
 • teljesítmény-aerokompresszor - 400-800 W;
 • A rendszer teljes teljesítménye 3 kW lehet.

Előnye és hátránya

nyalánkság

Csökkenti a stresszt. A puha, kellemes masszázs enyhíti a stresszt és ellazítja a fürdőzést követően az ember erős erejét és vitalitását.

Gyorsítja a vért. A víz buborékok befolyásolják az izmokat, és a vér aktívan mozog.

Meglazítja az álmatlanságot. Miután fürödtél, kellemes fáradtságot érezhetsz és békésen és gyorsan aludhatsz az ágyban.

A bőr tónusát tartja. A hidromasszázs erősíti az izmokat, tisztítja a pórusokat és hidratálja a bőrt.

Lehetővé teszi, hogy megszabaduljon az ízületi fájdalomtól. A masszázs gyógyító tulajdonságait már régóta ismerik, de néha fájdalmas érzéssel jár az eljárás. A vízmasszázs kellemes időtöltést nyújt, és egy hónap hasonló fürdők után jelentős javulást érezhet.

Enyhíti a krónikus fáradtságot. Kemény nap után nem pihenhet. A kellemes meleg fürdő lágy masszázzsal megkönnyíti a fáradtságot.

ellenérvek
Kötelező takarítás évente többször is az egész mechanizmusról.

A villamos energia és a vízrendszerek telepítésének és csatlakoztatásának összetettsége.

modellek:

 • Aquanet Málta,
 • Massimo Pacific,
 • Appollo AT-0970,
 • GNT Harmony 150x150,
 • Frank F150.

aszimmetrikus

Az aszimmetrikus alakú fürdők általában 180 cm-t nem meghaladó hosszúságúak, de a 200 cm-t meghaladó méretű modellek készülnek. A legtöbb modell kiegészítő funkciókat, eszközöket és helyeket tartalmaz a személyes higiéniai termékek elhelyezésére:

 • Hidromasszázs rendszer - a fúvókák száma és a kinevezés függ a modelltől.
 • Drain készlet
 • Támogató struktúra.
 • Elektronikus vezérlés.
 • Karfák és fejtámlák.
 • hossza 100-200 cm;
 • mélység 54-67 cm;
 • a tálca kapacitása 70-1000 l.

Előnye és hátránya

Az aszimmetrikus sarokfürdő mindig eredetinek és szokatlannak tűnik. A tervezők szeretik ezt az űrlapot. A fürdő kiegészíti a szokatlan geometriailag összetett belső teret.

A szoba kényelmesebbé teszi. A sarokkád a sarokba helyezett helyet takarít meg, és az aszimmetrikus alak lehetővé teszi a piperecikkek különböző polcain történő kiegészítését.

A különböző modellek lehetővé teszik, hogy kiválassza a sarokkád fürdőszobáját, megfelelő zuhanyzót. A boltban kiválaszthat egy olyan modellt, amely tökéletesen illeszkedik a lakásába.
A fürdőszobát különböző kiegészítésekkel lehet felszerelni.

Az ülések és a karfák rendelkezésre állása. A gyártók két helyen gondolkodnak egy személy lehetséges helyére, és kiegészítik az együttest kényelmes karfákkal, így szabadon ülhetnek.
ellenérvek
Nagy méret. Az aszimmetria nagy teret jelent a zuhanyzóban.
Instabilitás rossz minőségű termék vagy hamis vásárlás esetén.

modellek:

 • Ravak Asymmetric 150,
 • Am.Pm Inspire 160x100,
 • Aquanet Jersey
 • Bas Sagra 160x100,
 • Kolpa-San Calando L / R.

Öntöttvas

A sarokvas öntöttvas fürdők meglehetősen ritkák. Ez annak köszönhető, hogy az öntöttvas nehéz feldolgozni, drága technológiákat és mechanizmusokat igényel. Alapvetően a fürdők négyszögletes vagy ovális alakúak, nincsenek kiegészítve kiegészítő funkcióval (víz- és aero masszázs) az anyag jellegéből adódóan.

Jellemzők:

 • hossza 100-180 cm;
 • a mélység 50-70 cm;
 • tömege 70-150 kg;
 • a tálca kapacitása 60-1000 l.

Előnye és hátránya

Tartósság. A sertés-vas lehetőségek továbbra is vezető szerepet töltenek be más termékek között, és mindent azért, mert a kár gyakorlatilag kizárt.

Viseljen ellenállást. A fürdő maga minden külső sérülésért érintetlenül marad. Csak zománc, amely helyettesíthető, megreped.

Hőmérsékletváltozással szembeni ellenállás.

A működés kényelme. Az öntöttvas fürdő nagy teherbírású, a fém nem csúszik, ami kényelmes körülmények között biztosítja a vízkezelést.

Költséghatékony vásárlás. A termék kezdeti költsége magas, de a fürdő cseréje csak néhány évtizedig tart.

Könnyű helyreállítás. A fürdőkád felületét egy évente egyszer különleges fényességgel lefedi.

Hosszú ideig megőrzi a víz melegét.

ellenérvek

Hatalmas tömeg. Az öntöttvas nagyon nehéz fém, az átlagos fürdő súlya körülbelül 100 kg.

A telepítés bonyolultsága. A fürdő súlya miatt nehéz mozgatni és emelni, ami megnehezíti a telepítési folyamatot.

Magas ár A legújabb technológia hatással lesz az ár nem a jobb.

A zománc hajlamos a forgácsolásra és a repedésre. A védőréteg könnyen sérül.

modellek:

 • ROCA Continental 170 × 70 cm
 • Jacob Delafon Párhuzamos 170 × 70 cm,
 • AQUALUX ZYA 8-1 150 × 70 cm,
 • Sanbanho Favorit 170 × 70 cm,
 • Universal Classic 150 × 70 cm.

acél

Az acél könnyebben megmunkálható, mint az öntöttvas, így a méretek és formák széles skálája kerül bemutatásra a piacon. Ezzel ellentétben az öntöttvas fürdők további funkciókkal rendelkeznek: víz- és aero masszázs.

Jellemzők:

 • hossza 70-190 cm;
 • mélység 40-75 cm;
 • a térfogat 50-1200 l;
 • súly 20-40 kg;
 • az ár 8000-50000 rubel.

A sarokvas fürdők ára lényegesen alacsonyabb, mint az öntöttvas. De az ár-fölény mellett az acél betűkészletek számos pozitív tulajdonsággal rendelkeznek.

Előnye és hátránya

 • Egyszerű telepítés. Az alacsony tömeg lehetővé teszi a fürdő szabad mozgását, így könnyen telepíthető.
 • Magas higiéniai bevonat. Az acél nem önmagában szennyezödik, és minden káros baktériumot vízzel mossanak.
 • Gyors fűtés. A fürdő falai elég vékonyak, és nincs szükségük sok időre a felmelegedéshez.

ellenérvek

 • Nagy hőelvezetés. Sajnos a víz gyorsan hűl. A vékony falak hosszú ideig nem képesek tárolni a hőt.
 • Instabilitás. Az acél fürdők könnyűek és képesek felhúzni.
 • Rövid élettartam. Az acél gyorsan elveszti megjelenését és gyorsan elhasználódik.

A gyártók számos érdekes formát, méretet, különböző árnyalatot kínálnak. Az acél lehetőségek olcsóbbak lesznek, de a hasznos élettartam felére csökken.

modellek:

 • VAIO DUO 8 953,
 • Rondo 6 706,
 • Studio 828-1,
 • PLAZA DUO 190,
 • Punta Duo 3 910-1.

akril

Az akril sarokfürdők a legnépszerűbbek. Ebből az anyagból különböző modelleket, kezdve a költségvetési lehetőség, és befejező luxus fürdők további funkciókat.

Jellemzők:

 • a mélység 50-80 cm;
 • hossza 140-185 cm;
 • térfogat 400-1000 liter;
 • súly 10-30 kg;
 • falvastagság 6-12 mm.

nyalánkság

 • Alacsony tömeg. Az akril modellek ritkán súlya meghaladja a 30 kg-ot.
 • A különböző formák, színek és méretek. Az akril könnyen feldolgozható, így bármilyen formát adhat az anyagnak.
 • Sima felület. Az akril felülete nagyon kellemes a tapintható érzékelések számára. Ez a tulajdonság még kellemesebbé teszi a fürdőzést.
 • Zajmentes töltés. Alig hallom, hogy a fürdő vízzel telik.
 • Könnyű gondozás. Az akrilfürdő felszínétől könnyedén el lehet távolítani minden foltot és foltot. Csak ki kell öblíteni és fel kell törölni a felületet.

modellek:

 • BAS 150 × 90,
 • KOLPA-SAN Lulu 170 × 110 cm,
 • AQUATEK Virgo 150 × 100 cm,
 • RAVAK Avokádó 160 × 80 cm,
 • RIHO Delta 160 × 80 cm

Kétért

A sarokmodellek kényelmesek, mivel meglehetősen kényelmesek. Sajnos csak ott ülhet, míg az oldalán kényelmes karosszék és korlátok találhatók.

Jellemzők:

 • a mélység 50-75 cm;
 • hosszúsága 160-185 cm;
 • térfogata 400-1000 liter.

Előnye és hátránya

 • Felhasználási kényelem. A hatalmas tálaknak köszönhetően egy személy más helyzetbe is vehet. Még kettő is kényelmesen érezheti magát.
 • Eredetiség. Készülünk egy olyan fürdőbe, amely egy személy elszállásolására alkalmas. A Corner opció szokatlan és kifinomult. Egy nagy sarokkád lehet egy mini medence az Ön számára.
 • Különféle formátumok. A gyártók különböző formákat és formatervezési mintákat kínálnak ügyfeleinek.
 • További funkciók csatlakoztatása.

ellenérvek

 • Szükség van sok helyre. A sarok fürdő két nagy méretű, így a kis zuhanyzók tulajdonosai nem engedhetik meg maguknak egy ilyen modellt.
 • A tisztítás nehézsége. Ahhoz, hogy törölje le a fürdőt, és védőszerekkel kezelje, szükség lesz rá.

modellek:

 • KOLPA-SAN Csád 170 × 120 cm,
 • AQUATEK Altair 160 × 120 cm,
 • RAVAK LoveStory II 200 × 140 cm,
 • RIHO Doppio 180 × 130 cm,
 • Jacob Delafon Presquile 150 × 150 cm.

Öntött márványból

A márványfürdő keverékből készült márvány lapkákból és akrilgyantákból áll. A technológiában a természetes eredetű márvány és a mesterséges anyagok használhatók.

Standard jellemzők:

 • a mélység 40-60 cm;
 • hossza 120-150 cm;
 • 100-500 liter térfogatú.

Előnye és hátránya

 • Ellenállás. A márványból készült termékek az egyik legtartósabbak, a repedések és a karcolások gyakorlatilag nem maradnak a felületen, ha nem alkalmaznak nehéz, éles tárgyakat.
 • Különböző árnyalatok. A márvány bármilyen színben festett, a kőzetek természetes színei utánzása és más anyagok előállítása az öntés során - a minőség a töltőanyag és az adalékok műszaki tulajdonságaitól függ.
 • Csendes. A vízsugár majdnem ismeretlen.
 • Tartsd melegen.

ellenérvek

 • Az ellátás bonyolultsága. Gondoskodásra, speciális eszközöket kell vásárolnia, mivel a felület érzékeny a háztartási vegyszerekre.
 • Félnek a tartós vízzel való érintkezésben.

modellek:

 • Jacob Delafon Elite 175x70 cm,
 • VilleroyBoch Oberon 180 × 80,
 • FEMA Style Alessandria 170 × 80 cm,
 • FEMA Renata stílus 150 × 150 cm,
 • Alpen 170 × 80 cm

A lábakon

A közelmúltban ritka a kád lába, és csak a gazdag emberek engedhették meg maguknak. Most bemutatják a modellek széles skáláját, és a keresletük jelentősen megnőtt.

A tapasztalt tervezők mindenfajta formát adnak a lábaknak, és minél vonzóbbá teszik őket. Az ilyen termékek iránti nagy igény az emberek azon kívánságával magyarázható, hogy fürdőszobájukban fényűző légkört teremtenek.

Jellemzők:

 • láb hossza 10-50 cm;
 • mennyiség 2-5 darab

Előnye és hátránya

 • Megbízhatóság tervezése. A lábak bizonyítottan támaszkodnak és nagy teherbírásúak.
 • Alacsony költség.

ellenérvek

 • Nem mutatható ki.
 • Ne takarja el a vízvezetékeket és az elektromos csatlakozókat. Szükséges továbbá a képernyő telepítése.

modellek:

 • RIHO Dorado 170 × 90 cm,
 • Actima Aurum 170 × 70 Lux,
 • Bas Alegre 150 cm hosszú,
 • VitrA Comfort (170 × 75 cm),
 • Kiváló Arana.

A dobogóra

A pódiumon főként márvány és fa modellek vannak felszerelve - a dobogó viseli a funkcionális terhelést. A padló behelyezése előtt szintetizálni, cementet önteni, majd folytatni a telepítést. A fürdők számára a fából készült dobogó külön készül.

Jellemzők:

 • a dobogó magassága 10-70 cm;
 • falvastagság 6-12 mm.

Előnye és hátránya

 • Stabilitását. A dobogóra az alapra van szerelve, így ez a design megkülönböztethető a megbízhatósággal.
 • Eredetiség. Ha a helyiség méretei lehetővé teszik, a dobogó segít létrehozni a padlóba épített fürdő utánzását.
 • A szokatlan belső tér. A dobogó még egy lépésben képes radikálisan átalakítani a szobát.
 • Végezzen technikai funkciót.

ellenérvek

 • A telepítés és a telepítés bonyolultsága. A keret létrehozása megköveteli, hogy a padlófelületet egészen a kívánt magasságig emeljük. Ez egy emelt padló vagy padló szerelésekor történik, amelyek a helyiség falainak közelében lévő kiegészítő támasztékokra vannak felszerelve.
 • Szükséges egy elég nagy terület. A vonalak gyönyörű görbületének, számos lépcsőnek, fürdőkádnak és egyéb díszítő elemeknek a létrehozásához hely szükséges.

modellek:

 • BLB Europa 120 × 70 cm,
 • KALDEWEI Eurowa 170 × 70 cm,
 • ROCA Contessa 100 × 70 cm,
 • RIHO Future 170 × 80 cm,
 • FEMA Style Alessandria 170 × 80 cm.

műanyag

Általában azokat olyan vidéki házakba telepítik, amelyeket nem használnak állandó lakóhelyre, mivel életciklusuk nem nagy, amit az alacsony költség indokol.

Jellemzők:

 • hosszúsága 150-160 cm;
 • 150-500 l térfogat;
 • mélység 45-55 cm;
 • súly 10-30 kg;
 • falvastagság 5-8 mm.

nyalánkság

 • Alacsony ár A műanyag fürdők a leginkább költségvetésnek számítanak.
 • Különböző formák és méretek. A műanyag eléggé elegendő a feldolgozáshoz, így a tervezők folyamatosan új formátumokat találnak ki.
 • Kis súly. Az anyag a legkönnyebb azok közül, amelyek megvásárolhatók.

ellenérvek

 • Rövid élettartam. Folyamatos használat és nehéz terhelések esetén a fürdõ gyorsan deformálódik és romlik.
 • Nagy valószínűséggel alacsony minőségű termék vásárlása. A műanyag akril bevonattal van ellátva, és a nem szakember számára nehéz megkülönböztetni a műanyag minőségét.

modellek:

 • AQUATEK Betta 160 × 100 cm,
 • RAVAK BeHappy 170 × 80 cm,
 • RIHO Nora 160 × 100 cm,
 • SANTEK Eder 170 × 110 cm,
 • VITRA Nysa.

félkör alakú

A félköríves sarokkád elegáns és stílusos lesz minden zuhanyzóban. A háromszög megjelenése után jelent meg. Ez a lehetőség gyorsan megszerzett népszerűségét a vásárlók körében.

Jellemzők:

 • hosszúsága 150-180 cm;
 • mélység 48-65 cm;
 • a tál térfogata 300-500 l.

nyalánkság

 • Jól néz ki. A félkör alakú formájú, és minden belső térre illeszkedik.
 • Kényelmét. A félkör alakzat lehetővé teszi a modell méretének növelését, így egyszerre két ember is bele tud férni.
 • További funkciók csatlakoztatása.

ellenérvek

 • Nagy fürdőszoba szükséges. A lekerekített oldal növeli a termék méretét, így egy hasonló modellt telepítenek a tágas szobákba.
 • Ár. A félkör alakú forma jelentősen magasabb, mint a hagyományos háromszög alakúaké.

modellek:

 • AQUATEK Virgo 150 × 100 cm,
 • KOLPA-SAN Csád 170 × 120 cm,
 • Jacob Delafon Presquile 150 × 150 cm,
 • RIHO Lyra 170 × 110 cm,
 • Vidima Showa Mix 140 × 140 cm.

Az ajtókkal

Az ajtók megfelelnek a különböző formáknak és típusoknak, így a design mindig egyedi. Képesek arra, hogy a helyet modern, szép megjelenésűvé tegyék.

Jellemzők:

 • fal magassága 120-200 cm;
 • szélessége 30-70 cm.

nyalánkság

 • Gyakorlatiasság. Az ajtók megvédik a fürdő falát és padlóit az állandó nedvesítés és habozás ellen.
 • Kényelmét. A zuhanyozó személy nem korlátozhatja magát, és nem félek nedvesíteni a falakat és a padlót.
 • Hygiene. Az ajtók általában üvegből és műanyagból készültek, amelyek könnyen tisztíthatók.
 • Tömörség. Az ajtók nem fognak sok helyet foglalni.
 • Tartósság.
 • Egyszerű telepítés.

ellenérvek

Költség. Az ilyen eszközök további költségeket igényelnek.
A fény hiánya. A vízkezelés során az ajtók felborulnak, így a fényt elfojtják, ami nem biztonságos.

modellek:

 • Cristalli di hafro Vasche 3FLA1S6,
 • Era Plus box Csoport Geromin 3ERA4S6,
 • Teuco 385 385,
 • Gruppo Treesse sarokcsövek V8267 B8220,
 • BluBleu Xxline Thea Box.

Zuhanyzóval

A káddal ellátott sarokkád elsősorban kis méretű szobákhoz alkalmas. Ez a fajta berendezés tökéletesen illeszkedik a nem szabványos elrendezésű fürdőszobába.

Az ilyen kombinációnak két előnye van:

 1. kiválaszthatja, hogy mit szeretne fürdeni vagy zuhanyozni;
 2. Ez a megoldás szokatlan lesz.

Jellemzők:

 • méretek 80 * 80-tól 120 * 120-ig;
 • raklapmagasság 40-60 cm;
 • kabinmagasság 210-240 cm;
 • szélesség 70-75 cm;
 • hosszúsága 150-170 cm.

Előnye és hátránya

 • Tömörség. A fülke egy személy függőleges helyzetére van tervezve, ezért az alsó dimenziók jelentősen csökkennek, mivel a padlón nincs sok hely.
 • Víz mentése.
 • Biztonság. A raklap alsó oldala megakadályozza a fülkéből. A sérülés itt minimális.
 • Kád- és érrendszeri megbetegedésekkel rendelkezőknek ajánlott kádfürdő.

ellenérvek

 • Fűrészelt hely. Bár a termék nem veszi fel a teret a tér körül, a magassága eléri a két métert, ami miatt a tér szűkül.
 • Alacsony higiénia. A baktériumok gyorsan megérintették a fülkét, és raklapra rakódtak. A gomba lefedi a kabin magas falát.
 • Nagy költségek

modellek:

 • Cristalli di hafro Vasche 3DUA1S6,
 • Teuco 252m 252M FY 2 C,
 • Angeletti Ruzza Design 546M,
 • BluBleu Xxline Hera Box,
 • Gruppo Treesse nagyméretű kádak V7637T B7620.

Üvegfüggönyökkel

Az üvegfüggönyökkel rendelkező fürdőkád lehetővé teszi, hogy zuhany nélkül permetezze a szobát vízzel, és kiküszöböli annak szükségességét, hogy minden fürdőnek szappannal és szórással fel kell törölnie a falakat és a padlót.

Nem sok helyet foglalnak el, és nem zavarják az eljárást ülő helyzetben sem. Ezenkívül a fürdõ nemesedett és eredetinek néz ki.

Jellemzők:

 • a függöny magassága 150-240 cm;
 • 3-5 mm széles.

nyalánkság

 • Tartósság. A vakok biztosan szolgálnak többet, mint a PVC-ek.
 • Hygiene. A foltok könnyen tisztíthatók.
 • Gyakorlatiasság. Kényelmes használni, és nem zavarja a vízügyi eljárások elfogadását.
  Könnyű használat.

ellenérvek

 • Nagyfokú bomlási valószínűség. Az aktív használat miatt a rossz minőségű kötőelemek hamarosan meghibásodhatnak.
 • Magas ár Könnyebb és tartósabb az üvegezett üvegből készült ajtó, nyomtatott minták vagy akár festés, annak ellenére, hogy a PVC-analógok többszörösen olcsóbbak.

modellek:

 • Mark VITA 150x70,
 • BluBleu Xxline Thea Box,
 • Akrilan Laguna del Medio 160 × 160,
 • Relisan Zoya 150 × 95,
 • Orata B 100x113.

Képernyővel

A képernyők remek módja annak, hogy elrejtse a csúnya segédprogramokat, csöveket és vízvezeték szerelvényeket. Ebben az esetben a tulajdonosoknak lehetőségük nyílik arra, hogy álmodozzanak és szokatlanul világos belső teret hozzanak létre.

Jellemzők:

nyalánkság

 • Egyszerű telepítés.
 • Gyakorlatiasság. A csúszó és a csuklós képernyő lehetővé teszi számukra, hogy szekrényként használják őket.
 • Szokatlan design létrehozása. A képernyőn használt különböző anyagok érdekes díszítést hozhatnak létre.

ellenérvek

Gyorsan törik. Különösen, ha a fürdők törékeny anyagokból, például műanyagból készülnek.

Lehet, hogy szivárog a víz belsejében. Ha lyuk vagy rés keletkezett, a víz bejuthat oda.

modellek:

 • Jika Floreana
 • Orans OLS-BT6012X 150 × 150 cm,
 • Appollo TS-2121,
 • Gemy G9083 K L,
 • Maggie Radomir elment.

Sarokfürdők: legyen vagy jelenjen meg?

Sokan úgy vélik, hogy a sarokkádat kifejezetten arra tervezték, hogy helyet takarítson meg egy közeli fürdőszobában. Megértjük, tényleg? Milyen modellek vannak értékesítve, és mire jó?

 • 1/1

A képen:

alak

Vannak különbözőek. A sarokkád nem mindig egy egyszárnyú háromszög és egy lekerekített oldal. A háromszög alakú mintákon gyakoriak az aszimmetrikus poliéderek vagy a szögletes vagy lekerekített sarkokkal rendelkező téglalapok. Mindegyik fürdő a bal és a jobb oldali változatban kapható. Mindenesetre minden sarokmodernek legalább két oldala 90 fokos szögben van egymáshoz képest.

Felszerelési módszer

A képen: egy Kohler-gyárból készült K-1160-as szögletes hidromasszázs akril fürdő.

Méretek

A szerényektől a hatalmasig. A boltokban bármilyen méretű sarokkád található: "háromszög" 90 × 90-től 200 × 200 cm-ig, vagy "téglalap alakú", 70 cm-től két méterig.

A modellek magassága 45-80 cm között van, a belső méretek természetesen kisebbek, mint a külsőek, de néha lenyűgözőek: egy nagy kádban három ember könnyen illeszkedik.

A legkisebb modellek csak ülőhelyzetben vannak: a hátuk alá tartozó speciális betűkkel vannak megkülönböztetve. A több fürdőkben ugyanazok a hornyok vannak. A közepes és nagy méretű kádak ülésre és fekvőhelyre lettek tervezve.

 • 1/1

A képen:

A fürdőszoba sarkában egy kerek mini-fürdőt is elhelyezhet, mint egy fürdős hordó.

anyagok

Többnyire akril. A modern mesterséges anyagokat leggyakrabban szögletes fürdők készítik. A vas- és acélmodellek sokkal kevésbé gyakoriak. Az akril vastagsága kicsi, ezért a fürdők egy erős fémkerettel vannak ellátva, amely egy tartó szerkezeti elem szerepét játssza.

felszerelés

Hidromasszázs, fények és vízesés. Ugyanazt a sarokkádat különböző verziókban lehet eladni. Kiválaszthat egy komplett készletet hidromasszázs rendszerrel vagy anélkül. A legegyszerűbb modellek ritkán vannak felszerelve további funkciókkal, és a buborékfúvókákon (hidro plus vagy mínusz aero masszázs) kívül a "felgyülemlett" is gyakran sugárvilágítással, vízeséses keverővel, puha fejtámlákkal, stb. Gyakorlatilag bármely fal modell is vásárolhat egy képernyő alatt a fürdő, amely elrejti az összes csövek és tömlők.

Corner fürdőszoba kis méretű - Tippek szakemberek 75 fotók!

Van egy kis kis fürdőszobája? Nincs elég helyed a hatalmas fürdőbe?

Remek megoldás erre a kérdésre - kis sarokfürdők. A gyártók minden évben növelik az ilyen megoldások számát egy kis fürdőre. Most minden ízhez és színhez kaphatók.

Ebben a cikkben segítünk Önnek a sarokkád kiválasztásában.

Formák és anyagok

Bármilyen vízvezeték üzletekhez juttat, hatalmas sarokkáddal rendelkezik. De melyiket válasszuk? Nézzük meg az anyagokat, amelyekből készültek.

Steel. Az ilyen sarokfürdők viszonylag olcsóbbak, mint más anyagok. Élettartamuk akár 15 év. Bár most nem nagyon értékesítik, még mindig megtalálhatja és megvásárolhatja őket.

Öntöttvas. Elég jól megalapozottak. Hosszú élettartamuk (akár 20 év) önmagáért beszél. De ezeknek a fürdőknek egy hatalmas hátránya nagy súly. Most lassan, de biztosan elkezdenek eltűnni az értékesítésből.

Ez a vasalás összetett technológiájának köszönhető. Érdemes megjegyezni, hogy még akkor is, ha ilyen fürdőt találsz, mindegy, költsége hihetetlenül magas.

Az új anyagok nagy előnye az öntöttvasnak, ezért jobb kihagyni ezt az opciót.

Akril. Nagy választék, alacsony ár és minőségi anyag - ez az anyag sarokkádjai fő jellemzője. A működés időtartama legfeljebb 15 év. Kiváló választás mindazoknak, akik fürdőszobájukba fürdeni kívánnak ilyen anyagot.

De ne felejtsük el, hogy az akril gondos használatát igényli (rendkívül rosszul reagál a magas hőmérsékletre és a kémiai keverékekre). Szélsőséges esetekben visszaadhatja a helyreállításhoz.

Ha nem akarsz hibázni a választással, akkor pontosan akril fürdőt vásároljon.

Érdemes megjegyezni, hogy a gyártó az ügyféllel szembeni küzdelemben nagymértékben diverzifikálja az alkatrészeket a fürdőbe. Például hozzáadhat néhány elemet a listából:

 • vezérlő panelek;
 • masszírozó eszközök;
 • a vízsugarak erejének megváltoztatására való képesség;
 • puha párnák a fején;
 • vízhőmérséklet mérő érzékelők.

A gyártó óriási számú különböző változtatást tesz lehetővé, így a sarokkád nem csak mosási hely, hanem kiváló pihenési időtöltés is. De meg kell érteni, hogy ezeknél a komponenseknél a gyártó jelentősen növelheti a sarokfürdők mennyiségét.

A kis sarokfürdők előnyei és hátrányai

A sarokfürdők méltán szerepelnek az életünkben. Számos előnyük van:

 • Kiváló választás a belső térben. A sarokkád tökéletesen kiegészíti a fürdőszoba belsejét.
 • Kis helyet foglal el. Ennek az előnynek köszönhetően számos világszerte választotta az ilyen fürdők javát.
 • Hosszú élettartam.

De negatív oldaluk van. Ez általában magas ár, a kémiai tisztítószerek használatának hiánya és a megnövekedett vízfogyasztás.

Sarokfürdő telepítése

Először mérje meg a padló és a fal közötti szöget. Fel kell merőlegesnek lennie, de ha nem, akkor érdemes igazítani a falakat. Következőként:

 • Tudja meg, milyen méretűnek kell lennie egy sarokkáddal. Ehhez egyszerűen mérje meg azt a helyet, amelyre azt szeretné tenni.
 • Szintezze le a padlót (ha szükséges).
 • A fal és a fürdőszoba között külön lábazatot kell elhelyezni.
 • Telepítse a fürdőt

Végezetül azt szeretném mondani, hogy a kis sarokfürdők a legjobb választás egy kis fürdőszobának.

Még egy kis helyre is teljesítheti kívánságait. És ha megvásárolja a megfelelő tartozékokat egy ilyen fürdőszobához, akkor abban, hogy teljesen ellazulhat.

Most pedig mernek javítani, és hagyni, hogy állandó kényelem uralkodjon a házában.

Corner fürdő - mítosz vagy valóság.

Ezenkívül az eredeti, a hűvös, mi más is van. Van egy praktikus plusz? Azt hiszem, fürödni fogok a fürdőszobában, amit még mindig tervezek. Célszerű tudni, hogy mi fog ott lenni.
Köszönöm.

Egy álom! Hazudhatsz együtt. )))
De a súly több.

miért nem. még mindig a fürdőszoba méretétől és konfigurációjától függ

Köszönöm, persze, de "miért nem" nem meggyőző. Szeretnék egy konkrét következtetést levonni. Például hozzálltam egy TrafficCompressor szoftvert, az adminisztrátor felbukkant és megkérdezte... Nos, hogyan? Válaszolok - jó! Különösen otthon, ahol az internet a ZHPRS-n keresztül. És tudom meggyőzni. Tehát most a teljes tanszékre akarja tenni. Nos, ez például meggyőző érvek.

)
Minden jó, de van egy csapás.
Ha ez a fürdõ olyan könnyû lerakni és roncsolni, mint egy forgalmi kompresszor, akkor igen, ajánlhatod és bárki is felveheted.

Nyilvánvaló, hogy nincs másfél és fél méteres szögfürdõ, ahol az "ülés" valamivel több, mint egy standard 170x70 acélkád (egyébként "150x100-as" szögben 150x100-nál kevesebb hely van, mint 170x70-es fürdőben).

Nos, két méteres fürdőről beszélünk.
Nyilvánvalóan a fürdőszoba mérete lehetővé teszi.
és átfedés? Egy ilyen fürdõben valószínûleg fél tonna víz jut be. Tudomásul veszem, hogy ilyen fürdőszobával nincs kérdés a vízellátás megtakarításával kapcsolatban, nem a padlón lévő terhelésről beszélek.

"együtt hazudnak" - nos, már minden egyénileg létezik. általában a fürdőben pihenjen, leválasztva a külső hatásoktól.

Sarokkád a belső térben: hogyan kell kiválasztani és telepíteni (53 fotó)

A fürdőszoba fontos része az emberi lakóhelynek, és ezért az emberi életnek. A lakás minden szobájából a leggyakrabban a fürdőszobába látogat, így az ember erkölcsi és fizikai jóléte attól függ, hogy mennyire kényelmes a fürdőszoba. Nagyszerű, ha van egy tágas fürdőszoba a lakásban, de mi van, ha a szoba nem túl nagy, és nehéz behelyezni egy teljes körű fürdőt? Ebben az esetben egy sarokfürdő hasznos.

Előnyei és hátrányai a sarokkádnak

Mielőtt elkezdené a sarokkád felszerelésének kérdését, meg kell határozni annak fő előnyeit és hátrányait:

 • A modern sarokfürdők tervezésük és méretük ellenére lehetővé teszik számukra, hogy akár magas embereknek is használják őket.
 • Ez a fürdő ergonomikus. Nem igényel több helyet a szobában, nem zavarja a más vízvezeték- és bútorelemekhez való hozzáférést ugyanazon a szobában.
 • A fürdőkád belső fürdőszobája nagyon megfelelőnek és szervesnek tűnik;
 • A sarokkád fürdőszobája modern és esztétikailag kellemes.
 • Az űrlap fürdésénél különféle tartozékokat telepíthet. Például a hidromasszázs: a sarokhidromasszázs kád nem rontja el az egész terem kialakítását, de sok ilyen előny van a fürdőben. Ezenkívül beállíthatja a háttérvilágítást, hangrendszert, polcokat, ahol mindenféle tisztítószert tárolhat.

Ami a mínuszokat illeti, akkor talán csak egy jelentős hátrány van: a kis sarokfürdők nem tűnnek kényelmesen használni.

A hagyományos fürdőktől eltérően a sarokfürdők jobbra és balra helyezhetők. Emiatt a csaptelep és a vízcsap telepítése különböző változatokban lehetséges, aminek köszönhetően jelentősen változatosítható a fürdőszoba általános kialakítása.

Tudjon meg többet a sarokfürdők formáiról és típusairól

Napjainkban a kereskedelmi létesítmények a sarokfürdők legkülönbözőbb modelljeit alkalmazzák. Ezek a legkülönfélébb alakúak és méretűek, a tál alakjában és mélységében is eltérőek, eltérő élettartama is van. A tervezés során a sarokkádok a legegyszerűbbek, valódi műtárgyak vannak, amelyek edényei szirmok, vízcseppek, rajongók stb. Formájában készülnek. Emellett népszerű két tálas modellek találhatók eladásra.

Mindazonáltal, függetlenül a tervezési tulajdonságoktól, minden sarokfürdõ kétféleképpen oszlik meg:

 • szimmetrikus betűtípusok;
 • aszimmetrikus sarokfürdők.

A szimmetrikus sarokkád sokkal ismertebb. Ez a fürdő a megfelelő konfiguráció, stílusos élvezet nélkül. Kényelmes és kényelmes, valami fényűző érzést teremt a szobában. Fő hátránya, hogy nehéz ilyen kádat telepíteni a Hruscsovban, ahol nagyon kevés hely van.

Az aszimmetrikus sarokkád kialakítása szempontjából sokkal kiszámíthatatlanabb, mint a megfelelő formájú fürdő. A konfiguráció bármi lehet: mindez a tervezőtől függ, aki megtervezte. Ez szokatlan lehet a szemmel, de az ilyen fürdőszobák nagyon népszerűek. Az ergonómia miatt egy aszimmetrikus sarokkád akár egy viszonylag kis helyiségben is felszerelhető - megfelelő felszereléssel, sok szabad hely lesz.

Akril sarokfülke

A sarokfürdõk típusai szintén fel vannak osztva azok anyagai szerint, amelyekbõl készültek. Itt a felülvizsgálat akril konfigurációval kezdődik.

 • Hőre lágyuló műanyagának köszönhetően az akril felhasználható szimmetrikus és aszimmetrikus formájú szögletes fürdő létrehozására. Ugyanezen okból az akril fürdõk nagyok lehetnek, és meglehetõsen kicsiek lehetnek.
 • Az akril fürdők könnyűek, így könnyű szállítani és felszerelni őket.
 • Esztétikus megjelenésük van. A víz nem befolyásolja az akrilát, az idő múlásával nem lesz unalmas és sárga. Az akrilfürdő könnyen karbantartható. Az akrilnak nincs tulajdonsága, hogy elnyelje a szennyeződéseket, így a betűtípust csak időről-időre kell megtisztítani, és nem igényel más gondot.
 • Az akril vízvezetékek fő hátránya viszonylag alacsony az erõssége. Lehetséges, hogy véletlenül egy szappanbuborékot is kiveszünk a fürdőbe, hogy megbirkózzunk a víz és a személy súlyával, ajánlott kombinálni egy megerősítő keretrel vagy keretrel.

Az akrilfürdő előnyei sokkal többet jelentenek, mint a hátrányok, ezért az akril sarokszimmetrikus fürdő az egyik legnépszerűbb sarokfürdõ.

Sarok acél kádak

Az acélkád fürdő népszerűsége miatt az akril fürdő után második helyet foglal el.

 • Az acél olyan anyag, amely könnyen feldolgozható, ezért sokféle acél sarokfürdõk vannak a piacon.
 • Az acélfürdő viszonylag könnyű, így szállítható és telepíthető egyedül.
 • Kis súlyuk és konstrukciójuk miatt az acélszerkezetek nagyon instabilak. Szereléskor úgy kell azokat felszerelni, hogy egyidejűleg három oszlopra (lehetőleg falra) vagy egy megerősítő keretre támaszkodjanak.
 • Az acél gyorsan hűt, ezért az acélfürdőben lévő víz is gyorsan lehűl.
 • Az acélfürdőben lévő víz nagy zajjal jár. Különösen, ha ez egy kis fürdőszobás sarokkáddal - ebben az esetben a víz hangja még hallhatóbb lesz.
 • Az acélfürdő rövid ideig tarthat - legfeljebb 15 évig. Az acél aktívan érintkezik a vízzel, ami rozsdát eredményez, ami nagyon nehéz harcolni.
 • Javítás, és még inkább, hogy helyreállítsa a fém fürdő szinte lehetetlen, mert túl vékony falak.

Annak érdekében azonban, hogy a víz öntése hangot adjon, ugyanakkor ne hagyja gyorsan lehűlni, a fürdő fenekét rögzítő hab felhasználásával dolgozzák fel, vagy opcionálisan vibrációs szigeteléssel ragasztják.

Corner öntöttvas fürdő

A sarki öntöttvasfürdő jelenleg nehéz megtalálni. Alapvetően csak rendelésre készülnek - költségeik meglehetősen magasak (50 ezer rubel felett).

Az öntöttvas fürdő tartós: több mint 50 évig tart. Ez idő alatt megrepedhet és sárgulhat, de ezek a hibák könnyen megszüntethetők rekonstrukcióval.

Az öntöttvas fürdő nagyon tartós. Az öntöttvas fürdőben lévő víz hosszú ideig forró lehet.

Az öntöttvas kád különleges tulajdonsága, hogy nagyon nehéz: 150-180 kg-os súlyú, ezért az öntöttvas kádat a beton padlózatára kell felszerelni.

Stone Corner Bath

Ezeken a fajtákon kívül a sarokfürdők is kőből készülhetnek. A közelmúltban a kőkemencék fürdők egyre népszerűbbek. És ez teljesen érthető. A kő különleges hangulatot kölcsönöz a szobának.

Sarokkád a kő belsejében - stílusos és modern. Ezzel együtt egy kő sarokkád klasszikus megjelenést kölcsönöz a szobában.

Az ilyen fürdők két feltételes alfajra oszthatók. Az első alfaj a mesterséges kő szögletes fürdője. A második alfaj egy márványból készült szerkezet. Nyilvánvaló, hogy a márványfürdők ára sokkal drágább.

Hogyan válasszunk ki egy sarokkádat

A fürdőválasztékot számos eléggé nyilvánvaló körülmény befolyásolja:

 • A tulajdonos vágya;
 • Pénzügyi életképessége;
 • Milyen fürdőt szeretne a tulajdonos: akril, acél, öntöttvas, kő);
 • A szoba jellemzői, ahol a tulajdonos egy sarokkádat kíván felszerelni (különösen, hogy nagyméretű fürdőkád van-e vagy csak kicsi, a fürdőkád a belső térben jobban néz ki - szimmetrikus vagy aszimmetrikus, milyen formákban és stílusokban kell kifejezni az aszimmetriát stb.).

Maga a fürdő könnyen válogatható a megfelelő katalógusokban, vagy közvetlenül a boltban.