Legfontosabb > Csapok

Minden a jacuzzi! Beszéljünk a paradicsom pihenéséről?

Jacuzzi - kád hidromasszázs funkcióval. Más módon úgy is nevezik, hogy "Pool Spa".

Ma az emberek abszolút többsége ezt a szót a "pihenés", "kikapcsolódás", "kényelem" szavakkal társítja. És ez nem véletlen! Valójában a jacuzzi meghatározásakor azt mondják, hogy ezt a fürdőt számos betegség és pihenés megelőzésére tervezték.

A teremtés története

Az egész világnak köszönhetően az olaszok családjának hidromasszázsfürdőjéhez kellett jönnie, aki a 20. század elején emigrált az Egyesült Államokba. Az 1917-ben alapított céget családi neve - a pezsgőfürdő, de az amerikai kiejtéseknek köszönhetően - jacuzzivá alakították át. A vállalat tevékenységi területei a légi járművek és a mezőgazdasági szivattyúk gyártása voltak. Csak a Yakuzzi család Amerikában történt megérkezése után több mint fél évszázadon keresztül az egyik testvér, Candido létrehozott egy jacuzzit. Így 1956-ban született meg az első fürdõmasszázs, és hamarosan tömegtermelés indult.

A testvérek közül a legfiatalabb fiú beteg volt a reumás ízületi gyulladással, és állandó masszázskezelésre volt szüksége. Aztán Candido Yakuzzi úgy döntött, hogy a fürdőt levegőztető szivattyúval látja el, ami lehetővé teszi a test vízzel és levegővel történő masszírozását. Ezt követően a jakuzzi ismételt javulást és javulást eredményezett. A Yakuzzi család körülbelül 250 szabadalmat jelentett be a jakuzzival kapcsolatban. Leleményességüknek köszönhetően a világ az egyik legkedveltebb fürdõtípust kapta, amely egyformán kellemes és hasznos lehet.

Miután azt hitték, hogy csak nagyon gazdag emberek engedhetik meg maguknak egy jacuzzi felszerelését, de a modern termelési technológiák és anyagok a jakuzzit mindenki számára hozzáférhetővé tették.

Hogyan változik a pezsgőfürdő a pezsgőfürdőtől?

Ez a kérdés sokak számára érdekes. Gyakran úgy gondolják, hogy a pezsgőfürdőt "padlódni" kell a padlón, és a forró kád nem.

Valójában a kérdésre adott válasz meglehetősen egyszerű: a jakuzzi nem különbözik a forró kádtól, beleértve a telepítés módját.

Jacuzzi - ez a fürdő, melynek funkciója a hidromasszázs.

A hidromasszázs fürdőről szóló cikkünkben többet olvashat a pezsgőfürdő kiválasztásáról.

Funkcionális célok és előnyök

A Candido Yakuzzi létrehozott egy jacuzzit, hogy segítse a fiát a rheumatoid arthritis kezelésében. Napjainkban nehéz túlbecsülni a hidromasszázs fürdők előnyeit a vázizomrendszeri betegségek elleni küzdelemben. Ezen túlmenően a pihentető pihentető hatása nagyban hozzájárul a stressz enyhítéséhez, a pihenéshez és az érzelmi állapot normalizálódásához.

Gyakran előfordul, hogy a pezsgőfürdőt együtt veszi, ami lehetővé teszi, hogy erősítse a kapcsolatot a szeretett személyével, lazítson és lazítson ki érzelmileg.

A vízzel való kölcsönhatás önmagában pozitív érzelmeket hordoz. A levegő-vízáramlás masszázs hatása jó eredménnyel jár a test és a lélek betegségeinek kezelésében.

Szivattyú és kompresszor

A pezsgőfürdő "szívét" minden bizonnyal szivattyúnak és kompresszornak nevezhetjük. Ezek nélkül a hidromasszázs megvalósítása egyszerűen lehetetlen.

Kis modellek esetén a jakuzzi gyakran csak a szivattyút használja. Szivattyúzza a vizet a fúvóka rendszerébe. A levegőszabályozók és a nyomáskülönbség miatt a víz áramlását a légkörből szabadul fel (kilövellési elv). A vízsugarak nyomása megnő. Meg kell jegyeznünk, hogy az ilyen fürdõk alacsonyabb költséggel rendelkezhetnek, mint a kompresszorral felszerelt modellek, azonban az áramláskorrekciók száma korlátozott. A szivattyúval ellátott pezsgőfürdő alkalmasabb pihenésre, és valószínűtlen, hogy hatékony segítséget nyújt a súlyos betegségek kezelésében.

A legjobb masszázs eredmény lehetővé teszi a kompresszor elérését, ami kényszeríti a levegőt a fúvókákba. Ez növeli a levegő-vízáramlás nyomását, amely akár 70 cm-rel is áthaladhat, anélkül, hogy elveszítené a masszázst.

A pezsgőfürdő kiválasztásánál különös figyelmet kell fordítani a kompresszor és a szivattyú állapotára és minőségére. A burkolat bármilyen sérülése vagy a szerelés során fellépő hiba áramütést (!) Okozhat.

A fúvókák típusai

Az áramlás típusának megfelelően a jacuzzi fúvókák 3 típusra oszthatók:

 1. Whirlpool. A víz kis lyukakon keresztül folyik.
 2. Aero masszázs. Az elv ugyanaz, csak a kompresszor befecskendezi a levegőt, amely a fúvóka lyukakon áthaladva belép a fürdőbe kis buborékok áramlásaként
 3. Kombinált. Ha mind a vízáram, mind a levegőáramlás egy fúvókán keresztül történik.

A fúvóka kialakításától függ, milyen irányú vízáramlás lesz, milyen nyomással folyik és milyen szögben. A Jacuzzi fürdők mindegyik gyártója több tucat különböző fúvóka-kialakítással rendelkezik. Például a fúvóka rendszerhez és a szivattyúhoz csatlakoztatott szabványos fúvókák mellett vannak olyan modellek is, amelyek önállóan vizet hoznak közvetlenül a fürdőből, és azonnal dinamikus áramlás formájában dobják ki.

Attól függően, hogy milyen zónában hat a hidromasszázs, a fúvókák különböző méretűek. Nagyobb fúvókák vannak felszerelve a hát és a combok számára, és kisebb fúvókák vannak felszerelve a nyak és láb területeken.

A legegyszerűbb fúvókák közvetlenül biztosítják az áramlást. Vannak olyan modern modellek is, amelyek megfordulnak és lehetővé teszik a levegő-vízsugarak irányának megváltoztatását. Egyes vállalatok kifejlesztettek olyan fúvókákat, amelyek a víz és a levegő keverékét alkotják, ami javítja a jacuzzi masszázs jellegzetességeit.

A jacuzzi fúvókák műanyagból vagy fémből készülhetnek. Az anyagválasztás sokkal inkább az Ön preferenciáitól, mint az erő tulajdonságaitól függ. A műanyag fúvókáknak azonban számos előnyük van:

 • Nem korróziónak vannak kitéve. Ha azonban fémfúvókákat választasz, hagyd, hogy réz legyen
 • A műanyag nem vezet áramot. Ez a minőség különösen fontos az akril fürdők számára, ahol a műanyag fúvókák használata teljesen megszünteti a véletlenszerű áramütést a szivattyú vagy kompresszor működésében bekövetkező zavarok miatt.

Azok számára, akiknek esztétikai ízük nem tolerálja a műanyag megjelenését, a műanyag fúvókák alkalmazása fémes színnel is megfelelő lehet.

Jacuzzi: hogyan válasszuk ki az optimális méretet?

A vízkezelést régóta használják az izmok lazítására, a stressz enyhítésére és az ideges fáradtságra. Azok számára, akik úgy döntöttek, hogy javítják jóléjüket, erősítik az idegrendszert, javítják a testhangot, figyelmet kell fordítani a hidromasszázs fürdőre. A jakuzzi megszerzése fontos lépés az életminőség javítása felé.

Különlegességek

A forró kádak az elmúlt években megszűntek, hogy elérhetetlenek legyenek. Minden nap egyre több rajongó a vízkezelés mellett dönt, hogy megvásárolja a jacuzzi használatát. Most számos modellt és méretű jacuzzi modellt gyártottak. Kis helyiségekben is lehetőség van jacuzzi felszerelésére, mivel a fürdőkád szögletes változata vagy téglalap alakú alakja jobban megfelel.

Több mint 60 év telt el az első pezsgőfürdő felfedezésétől az olasz Jacuzzi testvérek által. Az angol fordításban a vezetéknév úgy hangzik, mint a pezsgőfürdő, ezért a forró kád neve. Az első terméket a fiatalabb testvér kisgyermekének, a gyermekkor óta rheumatoid arthritisben szenvedő kisfiának a kezelésére és rehabilitációjára használták fel. Ezek a masszázsfürdők megkönnyítették a gyermek állapotát. Azóta a komplexben hidromasszázs fürdőt használnak számos betegség kezelésére és rehabilitációjára, javítják az általános állapotot, enyhítik a stresszt és az idegi feszültséget, eltávolítják a fáradtságot.

Az eszköz működési elve meglehetősen egyszerű. Miután a fürdőt vízzel töltötte be, a rendszerbe áramlik, ahol levegővel keveredik. A fúvókákon keresztül nyomás alatt lévő vízsugár érkezik a felületre, és a személy testének bizonyos részein a fürdőben történik. A masszázs minősége a fúvókák számától is függ, a hidromasszázs elemek elhelyezkedése ugyanilyen fontos. Ha maga a berendezés kicsi, akkor az injektorok itt kisebbek lesznek. A masszázs minőségének javítása érdekében a fúvókákat helyesen kell elhelyezni, figyelmet kell fordítani a konfigurációra.

Fontos, hogy a hidromasszázs elemeket a testben lévő problémás területekre irányítsa az irány beállításával. Különös figyelmet kell fordítani olyan területekre, mint a derék, a nyak, a láb, vagyis a leggyakrabban fizikai terhelésnek kitett helyek, és további relaxációt igényelnek.

A pezsgőfürdők egyszerű modelljeihez csak egy üzemmód áll rendelkezésre. Bonyolultabb lehetőségekhez további funkciókat biztosítanak szinuszos és pulzáló masszázs, többszínű megvilágítás és aromaterápiás funkciók formájában. Lehetőség van ezeknek a funkcióknak a szabályozására egy távvezérlő segítségével, amely lehetővé teszi a hidromasszázs kívánt módjának és teljesítményének kiválasztását. Egyes modellek fertőtlenítő rendszerrel rendelkeznek.

A rekreációs struktúrát szakembereknek kell bízni, mivel nagyon nehéz elvégezni önmagát. A beszerelés során fontos figyelembe venni a helyiség méretét, így megbízható gőz és vízszigetelés, valamint sok más tényező is van. A keverő csatlakoztatásához elég az a szokásos tudás, amelyet a hagyományos fürdőhöz történő csatlakoztatáskor alkalmaznak. Az egyetlen különbség az, hogy azt a kádban kell elhelyezni, és nem a falon. A forró kád szifont egy hullámos csővel kell összekötni. A szennyvízelvezetésnek legfeljebb 5 cm méretűnek kell lennie, a lefolyó lyuk fölé kell elhelyeznie legfeljebb 10 cm magasságban. A hidromasszázsos fészekkeverőnek meglehetősen erős és erőteljes áramot kell biztosítania.

Szabványos paraméterek

A sarok jacuzzik nagyon népszerűek. Az ilyen kád magassága egy szabványos termék magasságának felel meg, szélessége és hossza eltérhet. A 150x150 cm méretű modellek leggyakrabban a 150x150 cm méretű jacuzziban két fejtámla található, ezek a méretek és további funkciók lehetővé teszik a vízkezelést a nagyobb kényelem mellett.

Ha a szoba nagy, akkor különféle méretű és alakú hidromasszázs kádat helyezhet el. A 170x110 cm-es méretű modellek több személy befogadására képesek. Választhat egy nagyon nagy pezsgőfürdőt, amely akár tíz ember befogadására is alkalmas. Az ilyen termékek kiválasztásánál meg kell érteni, hogy alig lehet egy rendes lakásban elhelyezni, mert ez a magánháztartás megteszi.

Gyakran kicsi a vízvezeték, ezért fontos meghatározni a szükséges méretű jacuzzit. Azok számára, akik nem szoktak megváltoztatni valamit drasztikusan, kiválaszthatja a téglalap alakú termék méretét, amely egyszerűen egy egyszerű fürdő helyébe lép. Helyezzen el egy jacuzzit ugyanazon a helyen, ahol rendszerint ismerős fürdőt talál. Az ilyen modellek szabványos mérete 180x80 cm, amely lehetővé teszi, hogy egy esti és fekvő masszázst is készítsen. Kiválaszthatja a kissé kisebb méretű modelleket is, amelyek tartalmazhatnak egy 170x70 vagy 170x75 cm méretű pezsgőfürdőt.

Ha a szoba mérete nem teszi lehetővé, vagy más okból kifolyólag egy kis jacuzzit helyezhet el az egészségügyi helyiségbe, ebben az esetben a kád maximális magassága legfeljebb 1 méter lehet. Az üldöztetős fürdőkád mérete 160x70, 150x70 vagy 157x70 cm lehet. A sitz fürdőt gyakrabban választják az egészségügyi problémákkal küzdők, a fogyatékkal élők.

Szükséges az anyagválasztás felelősségteljes megközelítése, egy nagy méretű termék esetén az öntöttvas termék megfelelőbb lesz, az acélfürdő jó választás lehet.

Jellemző modellek

A fürdőszoba beépített fúvókáinak köszönhetően a felhasználók vízmasszázst kaphatnak, ami kedvezően befolyásolja egy személy általános állapotát. A fúvókáknak van egy újabb névsugáruk, benne van benne, hogy a víz bejut és levegővel gazdagodik, és egy bizonyos nyomás alatt telítettség után visszatér a fürdőkádba.

A szabványos modellekben 4 vagy 6 fúvóka van, a nagyméretű fürdőszobákban a fúvókák száma is több lesz. A prémium minőségű pezsgőfürdők számára a fúvókák száma akár több tucatnyiat is elérhet. A jacuzzi kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy a fúvókák száma a bejövő víz nyomásától függ. Ha növeli a fúvókák számát egy kis fürdőben, a víznyomás csökken.

Érdemes figyelni a modellekre, ahol a fúvóka szögében változás van. Módosítsa a fúvókák szögét, használja a távirányítót, amely egy jakuzzival van felszerelve. A fúvókák két kategóriába sorolhatók: golyós és forgó. A golyóscsapágyak erőteljes, szűkebb célzattal rendelkeznek, és a forgó fúvókák lágyabb hatással bírnak.

A hidromasszázs modellek két kategóriába sorolhatók.

 • Az első csoport hagyományos modelleket tartalmaz, amelyekben anaerob masszázst végeznek. Ha a víz levegővel keveredik, a fúvókákon keresztül befecskendezik a sugárhajtást, a kifolyó vízzel felforraljuk a vizet.
 • A második kategória tartalmazza azokat a kombinált modelleket, amelyekben szokásos és kiegészítő fúvókák vannak. A vízáramlás irányának beállítására szolgálnak. Az ilyen fúvókák segítségével lüktető és szinuszos masszázst kaphat.

Kis lehetőségek

A fürdőkád hidromasszázs fürdőválasztékával tisztában kell lennie azzal, hogy miről van szó, és milyen funkciót kell végrehajtani.

A kompakt Jacuzzi előnyei a következők:

 • kényelem az elhelyezésben. Kis méretű helyiségben is felszerelhető;
 • A hidromasszázs kád maximális javulást biztosít az emberi egészség számára. A jacuzzi bevezetése számos betegség rehabilitációját segíti, csökkenti a stresszt, nyugtatja az idegrendszert;
 • a forró kádak költsége elfogadható;
 • lehetőség van távvezérlésre, a modellek kiegészítõ funkciókkal rendelkeznek;
 • hosszú működési élettartammal rendelkezik;
 • magas minőségű termékek;
 • nagy modellek választéka.

Fűtés, vízellátás és szennyvíz a lakásban és a ház saját kezével

A fűtés telepítésének mestere

A jacuzzi fajtái. Milyen méretű, formájú és típusú forró kádak vannak?

Jacuzzi méretek

A pezsgőfürdő a saját gyógyító gejzírjának vágyának megtestesítője. A víz regeneráló, javító, temperáló tulajdonságai hosszú ideig ismertek. Minden idők és emberek gyógyítói úszni, mosogatni és természetesen fürdőket terápiás és tónusos eljárásoknak tulajdonítottak.

A vízkezelések harmonikus kombinációja, masszázs és melegítő hatás javítsák a fejlődést :

 • érrendszeri, szív- és idegrendszeri állapotok;
 • anyagcsere
 • testvédelem;
 • motorfunkciók és az ízületek és izmok mobilitása;
 • a toxinok eltávolítása a testből;
 • a tápanyagok bevitele.

Ezeket az eljárásokat különösen ősszel és tavasszal mutatják be.

A hidromasszázs fürdők jól ismertek a kozmetikában. A bőr vérkeringésének erősítése, hidromasszázs:

 • tökéletesen helyreállítja a struktúrát és javítja a bőr színét és hangszínét;
 • elősegíti a súlycsökkenést és a gyönyörű alak kialakulását cellulitisz nélkül.

De érdemes figyelni arra, hogy ezt az eljárást olyan ellenjavallatok jellemzik, amelyek orvos tanácsát igénylik.

Alapvető tervezési elemek és kritériumok a forró kád kiválasztásához

A jacuzzi vezető funkcióját hidraulikus szivattyú, vezetőképes csövek, fúvókák és vezérlőrendszer alkotja.

A fúvókákon keresztül nyomás alatt levegővel telített víz belép a fürdőbe. A vízellátás nyomásának szabályozására képes a masszázs erejét szabályozni: pihentetőtől intenzívig.

Hidromasszázsfürdő eszköz

Jelenleg lehetõség van arra, hogy a fúvókat a masszázs leginkább igénybe vevõ területekre irányítsák és irányítsák saját belátása szerint. A pezsgőfürdő felszerelhetõ aero masszázs rendszerrel, amely lehetõvé teszi, hogy egy könnyû buborékmasszázst, elektronikus vezérlõrendszert használjon, amely lehetõvé teszi a fürdõk paramétereinek, rádiójának, világításának, zenei központjának és TV-jének, az aromaterápiás rendszernek és egyéb lehetõségeknek a testreszabását.

Néhány modell egy keleti masszázsterápiával rendelkezik, amely a "víz ujjainak" hatására épül fel a gerinc akupunktúrás pontjain. Mindezek az opciók nemcsak az energiatermelést biztosítják, hanem óriási egészségügyi hatást is gyakorolnak a szervezetre.

A pezsgőfürdő egy költséges beszerzés, így a vásárlást felelősségteljesen és megértéssel kell kezelni. A fő kritériumok a jakuzzi kiválasztásakor, törvény

 • annak műszaki mutatói;
 • fogyasztói minőség;
 • termelési anyag;
 • jacuzzi mérete;
 • jacuzzi forma;
 • a költség.

A jakuzzi típusai. Alak és méret

A modern piac öntöttvasból, acélból készült forró kádakat kínál, de a legnagyobb előny az akril fürdők számára. Az akril fürdők fő előnyei az anyag szilárdsága és kellemes textúrája, alacsony hővezetőképessége és hosszú élettartamuk, könnyűek és könnyen felszerelhetők.

A modern gyártók által bemutatott Gyromassage fürdők különböző méretben különböznek egymástól. A pezsgőfürdő mérete ma olyan kicsi lehet, mint például 130x130 cm, vagy egy mini-medence mérete, 200 cm-es vagy annál hosszabb ideig. Jacuzzi forma Bemutatta:

 • hagyományosan téglalap alakú;
 • kerek vagy ovális;
 • sarok;
 • aszimmetrikus.

Négyszögletes pezsgőfürdők

A hazai piacon a legnépszerűbbek a hagyományos négyszögletes fürdők. Egy ilyen kád a padlófelülettől függően a fal mentén, a sarokban vagy a helyiség közepén helyezhető el.

A négyszögletes kádak kényelmesen telepíthetők, megfelelő szintű kényelmet biztosítanak, és különféle kialakításúak is kiemelkednek. A technológiai elemek (tömlők, vízvezeték stb.) Eltakaró díszítőelemek a fürdő oldalfalaihoz rendezettek, és az eleganciát az egész konstrukcióhoz vezetik be. A legnépszerűbb a standard méretű jacuzzi - 140x70 cm és 150x70 cm.

Corner Hot Tubs

A derékszögnek, a sarokkád pezsgőfürdőjének alakja és mérete lehetővé teszi, hogy ezt a dizájnt a szoba sarkába helyezze, amely kényelmet és praktikumot biztosít, és további helyet szabadít fel. A kád sarkával szemben lévő szélén általában lekerekített alak van, ami lágyságot és eleganciát biztosít a szögletes kialakításnak.

A sarokkád szimmetrikus és aszimmetrikus lehet, jobbkezes vagy balkezes kivitelben. Az ilyen fürdő lenne a leginkább jövedelmező megoldás kis helyiségek számára. De egyre növekvő népszerűség, a sarokkád még mindig az eredeti, nem szabványos tervezési megoldás része.

A legnépszerűbb napjaink a 150x150 cm-es és 180x180 cm-es sarokkád pezsgőfürdő mérete, amely nemcsak győztes helyet biztosít, hanem komfortérzetet is biztosít. Két fejpárnával ellátott Jacuzzi lehetővé teszi, hogy egyszerre két személyhez vezesse az eljárást. Egy demokratikusabb lehetőség, a költségekre való tekintettel, a kis méretű lakások számára megfelelő méretű, de a hatalmas méretű modelleknél nem alacsonyabb, 130x130 cm-es fürdő.

Aszimmetrikus pezsgőfürdők

A nem szabványos modern lakások miatt a hazai és a külföldi gyártók aszimmetrikus formájú és nem szabványos méretű jacuzzit kínálnak, így még a leginkább kellemetlen elrendezést is képesek legyőzni.

A vonalak aszimmetriája a hagyományos szimmetrikus jacuzzira is jellemző, de az aszimmetrikus hidromasszázs fürdők a legújabb design megoldás. Megkülönböztetettek egy összetett formával, eredeti megjelenéssel, néha kényelmesebbé és kényelmesebbé teszik a normál fürdőt.

Kényelmes és praktikus, gyakran felszerelt számos további lehetőséggel, az aszimmetrikus pezsgőfürdők mérete és lehetőségei változatosak.

Ovális, kerek hidromasszázs fürdők

A széles modelltartományban a pezsgőfürdő kiemeli az ovális és kerek pezsgőfürdőket, lehetővé téve az aszimmetrikusak mellett, hogy elkerüljék a mindennapi életet és a fürdőszobai normákat. Fontos megfontolni: a legelőnyösebb kerek fürdő egy nagy terület közepén néz ki, és a jakuzzi mérete, amely még több ember számára is kényelmesebb és kényelmes, 150-170 cm-es és 42 cm-es mélységben van.

Kis örvénykád

Figyelembe véve azt a tényt, hogy a pezsgőfürdő hatékonysága függ a fúvókák konfigurációjától és számától, a gyromassage elemek elhelyezkedése, nem pedig a szerkezet mérete, a gyártók széles választékát kínálják a kisméretű fürdők számára, amelyek nem kisebbek a teljes méretüknél, de kiváló modellek a kis területeken.

Ezek a fürdők méretei változhatnak, négyszögletes és szögletes, kerek és ovális, aszimmetrikus alakúak, de a kis jacuzzi mérete nem haladja meg a 150 cm-t.

Nagy hidromasszázs fürdők

A modern, nagy méretű lakóházak tulajdonosai gyakran 170 cm-nél hosszabb jakuzzival rendelkeznek, ezek a fürdők kiváló megoldást jelentenek a hosszúkás alakú és nagy területű helyiségeknek, valamint a közép- és nagyépületek számára. Továbbá mindenféle tartozékkal (fejtámlák, fogantyúk, függönyök stb.), Csúszásgátló alja, a nagy fürdő a legmegfelelőbb és kényelmes.

A pezsgőfürdő mérete 170x75 cm, 170x70 cm, 180-70-85 cm, 185x 80-85 cm és így tovább. A nagy fürdők lehetnek négyszögletesek és oválisak, kerekek és szögletesek, aszimmetrikusak.

Jacuzzi standard méretek

A pezsgőfürdő legelterjedtebb kategóriája, ami kiváló lehetőség a tipikus fürdőszobák számára, a standard méretű Jacuzzik. Általában egy hosszú fal mentén felszerelve, az ilyen fürdők megfelelő szintű kényelmet biztosítanak, különböző formákban különböznek, ami lehetővé teszi a kívánt kialakítású fürdő kiválasztását.

A pezsgőfürdő méretétől függően változik

A forró kád költségét meghatározó alapvető mutatók:

 • a felszerelés és a kiegészítő funkciók (TV, rádió, telefon, stb.) és kiegészítők (fejtámlák, karfák, beépített ülések, karfák stb.);
 • az anyaggyártó tálca minősége;
 • tál alakja és mérete;
 • a fúvókák számát és a gyártásuk anyagköltségét;
 • a termosztatikus keverő és egyéb védő és védő funkciók;
 • Jacuzzi gyártó és ország;
 • márka népszerűsége.

A forró kád alakja és mérete tekintetében a hagyományos négyszögletes fürdők kissé olcsóbbak, mint az ábrák.

Például egy 170x70 cm méretű téglalap alakú jacuzzi, Oroszországban, Moszkva 29 ezer rubel áron, ugyanezzel a fürdővel - 31 ezer rubelből.

A 170x75 cm méretű orosz gyártó aszimmetrikus fürdője már 48 ezer rubel árat tartalmaz, a 150x150 cm-es sarokfürdő pedig 37 ezer rubel.

Jacuzzi méretek

A pezsgőfürdő, jakuzzi egyre inkább lakóházakban és házakban jelenik meg. A modern eszköz kellemes tartózkodást és masszázskezeléseket biztosít, így egy fárasztó nap után tökéletesen kikapcsolódhat.

Napjainkban különböző méretű és konfigurációjú hidromasszázs fürdők találhatók. A jacuzzi vásárlására vonatkozó döntések során a saját fürdőszobától függően kell eljárnia, valamint figyelembe kell vennie a helyiség térbeli képességeit.

Jacuzzi standard méretek

Az apartmanok jelentős része egy kis fürdőszobával rendelkezik, ezért figyelembe véve az élet valóságait, a választást meg kell állítani egy téglalap alakú pezsgőfürdővel, amely megegyezik a szokásos fürdőszobával. Az ilyen eszköz a falak egyikén helyezkedik el, és normál mérete 180 cm x 80 cm, a forró kád méretei lehetővé teszik a vízkezelést, nem csak ülést, hanem fekvőhelyet is.

Jacuzzi kis méretben

Néha a fürdőszobában lévő zuhanyzóval ellátott kis apartmanok tulajdonosai egy jacuzziban álmodnak. Ilyen esetekben kényelmesen helyezhető el egy csökkentett méretű jacuzzi kád, amelyen pihenési lehetőségeket lehet tartani pihenés közben. Általában az ilyen termék hossza 130-150 cm, szélessége 70 cm, de a forró kád fontossága nagyobb, mint a "fekvő" eszközöké, és körülbelül 100 cm. fogyatékkal élők számára.

Méretek sarok jacuzzi

A legkényelmesebbek a szögletes hidromasszázs fürdők, amelyek többek között figyelembe veszik az emberi test fő anatómiai jellemzőit. A jacuzzi magassága, mint egy standard téglalap alakú fürdõ. A fennmaradó méretek a helyiségtől függően választhatók. Az otthoni sarokkád méretei különbözőek: 140 cm x 140 cm-től 180 cm x 180 cm-ig, és az alakzatok lehetővé teszik a fürdőszobának gazdaságosabb használatát.

Jacuzzi mérete kettőnél

A pezsgő-sarok megoldást kettős kádakban is használják. A 150 cm x 150 cm méretű sarokhidromasszázs fürdőkben két fejtámla található. Ha a fürdőszobaterület megengedi, akkor egy másik alakú jacuzzi behelyezhető: tágas négyszögletes, négyzet alakú, kerek. Kiváló lehetőség a romantikus természet számára egy aszimmetrikus jacuzzi a kettő számára.

A nagy jacuzzi 3-10 fő befogadására alkalmas. Ennek azonban figyelembe kell vennie az épület műszaki jellemzőit, mivel az ilyen fürdők súlya, különösen ha öntöttvasból készül, a vízmasszírozó berendezéssel és vízzel meghaladja a tonna mennyiséget.

Jacuzzi méretek

A jacuzzi, ahogyan azt is nevezik, "a forró kád" megszűnt, csak a társadalom gazdag rétegeinek tulajdonát képezi, és most egyre inkább magánházak és lakások telepítésére kerül sor. Az ilyen eszköz felszerelése kiváló ok lenne a kikapcsolódásra, és a masszázskezelések segítenek a feszültség enyhítésében egy fárasztó nap után.

A pezsgőfürdő méretei változatosak. A megfelelő választás során mindkettőt figyelembe kell venni. Ha pezsgőfürdőt szeretne vásárolni, vegye figyelembe a fürdőszoba általános jellemzőit és a helyiség paramétereit.

Jacuzzi standard méretek

Számos apartman nagyon kis fürdőszobával rendelkezik, ezért a miénk szerint válasszon egy "négyszögletes" pezsgőfürdőt, amely egy ismerős fürdőhöz hasonlít. Az ilyen fürdő felszerelése a fal mentén történik.

Az ilyen fürdők mérete 180 cm x 80 cm. A pezsgőfürdő méretei lehetőséget nyújtanak fürdésre, nemcsak ülő helyzetben, hanem vízszintes helyzetben is.

Jacuzzi kis méretben

Előfordul, hogy egy kis területű lakó tulajdonosa egy zuhanykabin helyett egy jacuzzit is álmodik. Szerencsére van egy kis méretű pezsgőfürdő, amelyet kifejezetten ülő vízkezelésre terveztek, és sok szanatórium rendelkezik ezzel.

A készülék mérete 130-150 cm széles, szélessége 70 cm, de a jacuzzi magassága nagyobb, mint a modellekénél, ahol kényelmesen feküdhetsz - kb. 100 cm-re.Az fogyatékkal élők számára, akik nem mindig tudnak kijutni a fürdőből magok ajánlott "üljön le" jacuzzit.

Méretek sarok jacuzzi

A legalkalmasabb az otthon, a vásárlók véleménye szerint a sarok jacuzzi. Az ilyen típusú hidromasszázsfürdőben figyelembe veszik az emberi anatómia összes jellemzőjét. Az ilyen fürdő magassága a legáltalánosabb, többféle méret közül választhat.

Mindez a helyiségtől függ, a sarokfürdők mérete nagyon változatos, viszonylag kicsi 140 x 140-től 180 x 180-ig, és ennek a fürdőnek a jellegzetes jellemzői lehetővé teszik a helyiség kihasználatlan területének használatát.

Jacuzzi mérete kettőnél

A romantikus párok számára kiváló megoldás - a szerelmeseinek egy aszimmetrikus modellje. Ez a modell két fejtámlával van ellátva, a készülék paraméterei 150 cm x 150 cm-t tesznek ki.

Ha nincs túl kicsi fürdőszobája, könnyedén megengedhet magának egy másik jacuzzi alakot - négyzet vagy kör alakban, valamint téglalap alakú tágabb formában. A nagy pezsgőfürdő sokak álma. Az ilyen fürdőkád kapacitása változó lehet - 3-10 fő.

Még akkor is, ha a szoba lehetővé teszi a készülék otthoni elhelyezését, ügyeljen arra, hogy fontolja meg a súlyt, mert az öntöttvas fürdõje, valamint a teljes hidromasszázs berendezés és a vízzel való töltés túlléphet.

Hogyan válasszunk és telepítsünk egy sarokkádot hidromasszázzsal

A hidromasszázs sarokfürdő egy fürdőbe épített hidromasszázs rendszer, amelynek teste szögletes. Jelenleg ilyen fürdőszobákat használnak mindenütt. A legnépszerűbb hidromasszázs, melynek köszönhetően az izmok maximális relaxációját teszi lehetővé a vízkezelések során. Tehát egy pezsgőfürdő használatával nem csak zuhanyozni, hanem pihenni, stresszt okozni és javítani az egészségét.

Hazánk lakossága a múlt század végén hidromasszázsral találkozott, és azóta népszerű a fogyasztók körében.

Fürdőszerkezetek

Tipikusan ez a fajta fürdő 1/4-es kör alakú, amely a fürdőszoba sarkában van elhelyezve, így szabad helyet takarít meg a szobában. A hidromasszázsfürdő egyenként és kettős, és a méretei attól függenek.

Így a szögletes (mintegy háromszögletű) forma miatt a hidromasszázs kád a legjobb megoldás a kis lakások számára. És köszönhetően a sokféle modellnek, létrehozhat egy eredeti designt a fürdőszobában.

A leggyakoribb egy sarok akril fürdő hidromasszázzsal. Mivel ez a fürdőszoba erős lesz, nem nehéz gondoskodni róla, és hosszú ideig tarthat. Ezenkívül az olyan anyagok, mint az akril, olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a fürdő gyors felmelegedését, miközben nagyon hosszú ideig hűl le.

Corner Jacuzzi modellek

A szögletes hidromasszázs terem stílusos és modern megjelenést mutat. Az eredeti formájú kádakból készült krómozott modellek átlátszó műanyag panelekkel a legimpozánsabbak. Nagyon érdekes a fürdőszoba belsejében, a sarokba akril kádak. Végül is, az akril egy nagyon rugalmas anyag, és ettől különböző formájú jacuzzi állítható elő.

Vannak még öntöttvas modellek sarokfürdők, azonban egy ilyen fürdőszoba nem olcsó, ráadásul nem tudja hosszú ideig tartani a hőt és gyorsan lehűl.

A sarokkádok leggyakoribb színpalettája a klasszikus fehér. Az elmúlt években azonban a színes hidromasszázs fürdők egyre népszerűbbek. Lehetővé teszik, hogy a fürdőszoba belsejét világosabbá és egyedülállóbbá tegye.

A sarokfürdők modellei nemcsak a szín, a design és az anyag, amelyből a testük készül, hanem a funkcionalitásban is különböznek. Így a hidromasszázs rendszer a következő részeket tartalmazza: szivattyú, kompresszor, fúvókák és fúvókák. Sok modern modell távirányítóval van felszerelve. Ezért a fürdő kiválasztása szükséges a gyártó útmutatásainak megtekintéséhez. A szivattyú teljesítményét jelzi, különös figyelmet kell fordítani erre a kérdésre, ha egy masszív szerkezetet vagy egy sarokkád kétüléses modelljét kívánja megvásárolni.

További jellemzők

Az egyes fürdõmodellek is számos különféle funkciót tartalmaznak. Az ügyfelek legnépszerűbb funkciója a hangszórókkal ellátott beépített zenei rendszer, valamint az eredeti megvilágítási lehetőségek. Emellett az utóbbi években sokan elkezdték választani az átlátszó hidromasszázs eszközöket. A design, amely teljesen és részben üveg különleges erőt.

A fürdők különféle formáihoz hasonlóan a keverők típusának megválasztása is beletartozik.

Ugyanakkor modern, hidromasszázs-modellek is megjelentek, amelyek víztisztítást végző funkcióval rendelkeznek, fertőtlenítést és szerkezeteket hajthatnak végre. Különféle keverők is vannak, amelyek aromaterápiát tesznek lehetővé a fürdőszobában.

Elite hidromasszázs fürdők jelentek meg a vízvezeték-piacon, amelyek az egészséges életmódot vezető emberek felé irányulnak. Különösen a rekreációs eljárásokat illetően a forró kádak gyártására specializálódott világhírű gyártók gyakran készítenek projekteket az orvostudományban dolgozó tudósokkal együttműködve. Ezek a modellek különleges anyagokból készültek, és a kialakításuk olyan módon lett kialakítva, hogy lehetővé tegye a terápiás eljárást. Kétségtelen, hogy ezek a termékek gyógyító tulajdonságai, de sajnálatos módon még mindig nagyon magasak, és nem mindenki számára elérhetőek.

A sarokkád mérete

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a pezsgőfürdőnek derékszöge van, és minden módosítása különböző méretű, a jakuzzi kialakítása a fürdőszoba sarkában helyezhető el. Ezáltal nem csak sok szabad területet biztosít, hanem egyszerű használat is. Mivel a fürdőszoba élei ellentétes szögben helyezkednek el, leggyakrabban lekerekített alakban, a fürdőszoba teste elegáns és elegánsnak tűnik, valamint a szoba lágyságát és szervesanyagát adja.

A sarok alakú pezsgőfürdő jobb oldali vagy bal oldali nyílási rendszerrel rendelkezik, az alsó rész szimmetrikus és aszimmetrikus lehet, de a legfontosabb dolog a jacuzzi kiválasztásánál, különösen a kis fürdőszobában.

A vásárlók körében a sarokkádok legnépszerűbb modelljei a hidromasszázs szerkezetek, amelyek mérete 150-150 cm, 180 és 180 cm között van, mivel ez a méret a legoptimálisabb a kényelmes fürdési eljárásokhoz, és a lehető legoptimálisabb fürdőhelyet biztosítja,.

A fejtámlák két része a kétüléses sarokfürdők csomagjában található, amely lehetővé teszi két ember számára, hogy egyszerre zuhanyozzon, és kényelmesen érezze magát.

A kis méretű fürdőszobai gyártók kompakt modell jacuzzit kínáltak. Így a kis fürdőszobához tartozó hidromasszázs sarokkád mérete nem haladja meg a 130-130 cm-t, míg a sarokkád ugyanolyan kényelmes és funkcionális marad.

Hogyan válasszunk egy forró kádat

A különféle funkciójú forró kádak hatalmas választéka teszi a vevőt arra, hogy milyen modellre van szüksége. Ebben az esetben a szakértők javasolják először a következő paraméterek meghatározását:

 • Melyik jacuzzira van szüksége, 1 vagy 2 férőhelyes, és hogy a fürdőszoba területe lehetővé teszi-e választani.
 • Figyelembe kell venni a csatornahálózat, a vízvezetékcsövek és egyéb kommunikáció helyét.
 • Meg kell döntenie a funkciókról, vagyis arról, hogy milyen fúvókák száma lesz a legoptimálisabb az Ön számára, milyen hidromasszázs módokra van szüksége, szükség van-e a víztisztításra, szükség van-e megvilágításra, és milyen megvilágításra van szüksége, telepítse a keretet.

Miután eldöntötte a pezsgőfürdő modellt, ki kell választani egy teljes készletet, és fontos, hogy mindent, még a látszólag elhanyagolható részleteket is figyelembe vegye, első pillantásra.

Oly gyakran az aszimmetrikus Jacuzzi beépített légkompresszorral van felszerelve, amellyel a fürdőszobában kellemes kezelést vehet igénybe, mint aero masszázs. Ebben az esetben azonban figyelembe kell venni, hogy minél kényelmesebb a modell számos funkcióval, annál drágább.

Ebben az esetben, ha a pezsgőfürdő akrilból készül, akkor a fürdő felületére kell figyelnie, mert az akril mechanikai igénybevételnek van kitéve. Ezért a későbbi aprítás elkerülése érdekében ellenőrizni kell a mikrohullámú fürdőszobát a boltban.

Érdemes figyelni a kiegészítőkre, mert a sarokkád kényelmessége és ennek megfelelően az ára attól függ. Így a jakuzziban speciális csúszásgátló bevonattal, kozmetikai polcokkal, törülközőtartókkal, beépített zenei központtal, videó támogatással és egyéb kényelmes eszközökkel felszerelhetők.

Whirlpool telepítés

A szögletes fürdőkád telepítési folyamata munkaigényes és időigényes, ezért a legjobb, ha szakembert szeretne felvenni a pezsgőfürdő telepítésére. Ha azonban önmagát szeretné megtenni, akkor a gyártók a következő ajánlásokat adják:

Akril pezsgőfürdő (sarok)

márka

A közelmúltban, a sarokkád pezsgőfürdő volt elérhetetlen luxus. Ma az ilyen modellek megválasztása mind a személyes preferenciák, mind a szoba konfigurációja, mind az ár és a funkcionalitás aránya miatt indokolt.

 • Hidromasszázs rendszer: igen, már telepítve, telepítés opcionális
 • Szög tervezése: Igen

Jacuzzi a sarokkádban: kényelmes és praktikus

A sarokfürdők érdemeit túlbecsülni nehéz, de ha egy ilyen modellt jacuzzi rendszerrel szereltek fel, magabiztosan beszélhetünk a forma és a tartalom tökéletességéről. Az ilyen típusú vízvezeték két típusra osztható:

 • szimmetrikus modellek;
 • aszimmetrikus termékek.

A kiválasztás során nemcsak a tervezési kérdéseket, hanem egy tisztán praktikus oldalt kell vezetni - mennyire kényelmes lesz az illeszkedés, függetlenül attól, hogy a fürdő oldalai nem zavarják-e a folyosón stb. A repülő- és hidromasszázs-rendszernek biztonságosnak kell lennie, és megbízható megbízhatósággal kell rendelkeznie tartósság.

A 3Dplitka.ru katalógusban sok olyan modell létezik, amelyek megfelelnek ezeknek a kritériumoknak. A kiválasztás megkönnyítése érdekében használja a szűrőrendszerünket - ez lehetővé teszi, hogy pillanatok alatt megtalálja a megfelelő modellt.

Lásd még a padlót a katalógusunkban

Jacuzzi: 60 év a kezdetektől napjainkig

Forró kád - és hasznos és kellemes.

Üdvözlet neked, kedves olvasóim!

Ma elmondom a jacuzziról. Valójában egy forró kád, amelyet gyakran "medenceként" neveznek.

Most ez a higiéniai és egészségügyi eszköz a felhasználók túlnyomó többségében világszerte kapcsolódik a kikapcsolódáshoz, a kikapcsolódáshoz és a kényelemhez. És ezek a szövetségek teljesen helyesek. Végtére is, a Jacuzzi alkotói kifejlesztették azt bizonyos betegségek pihenéséhez, pihenéséhez, megállításához és megelőzéséhez.

Őstörténet és teremtés éve - 1956

Kitalált egy pezsgőfürdőt két olasz testvér, aki az elmúlt évszázad elején költözött az Egyesült Államokba.

Ki találta fel ezt az eszközt?

A testvérek társaságát 1917-ben alakították ki, és vezetéknevüket hívták - "Jacuzzi". Az olasz kiejtésben úgy hangzott, mint a "Yakuzzi". Az angolban azonban "Jacuzzi" -nak nevezték.

Ezt a nevet később a céghez és termékeihez rendelték. Kezdetben a vállalat mezőgazdasági gépek és hidraulikus szivattyúk gyártásával foglalkozott.

Ez a régi fénykép mutatja a Yakuzzi családot az első Jacuzzi szivattyúkkal.

Csak 40 évvel később (1956-ban) a Yakuzzi család az USA-ba költözött, a fiatalabb testvérek, Candido, forró kádat találtak fel. És Roy 1968-as bátyja engedélyt kapott a jacuzzi tömeggyártására.

Az eszköz találmányának háttere drámai és tanulságos egyidejűleg. Az a tény, hogy a Candido fia gyerekkora óta rheumatoid arthritisben szenved.

Rendszeres masszázskezelésre volt szüksége. Emiatt a Candido Jacuzzi és feltalálta a fürdőszivattyút. Terápiás masszázs lehetőségét biztosította a levegő és a vízsugár segítségével.

A találmány teljes háttere tükröződött a Jacuzzi társaság szlogenjében, amely még mindig hatályban van: "Jacuzzi - a víz, ami mozog" ("Jacuzzi a víz, ami mozog").

A következő években a jacuzzi számos javulást szenvedett. Roy és Candido testvérek idején 250 szabadalmat bocsátottak ki a forró kádra vonatkozóan. Jelenleg több mint 300 van, jelenleg a cég székhelye Olaszországban van.

Cél és előny

A hidromasszázst gyakran használják a wellness kezelésekhez.

Mint írtam, Candido Yakuzzi kitalált egy forró kádat, hogy saját kezével meggyógyítsa a fiát a reumás ízületi gyulladásból. A jakuzzi előnyeiről:

 1. A készülék rendkívül hasznos a vázizomrendszeri betegségekben.
 2. Növeli a vérellátást a test különböző részein.
 3. A jacuzzi használata javítja az anyagcsere folyamatot.
 4. Az eszköz, mint senki más, képes felszabadítani a fáradtságot és pihenni.
 5. A pezsgőfürdő kiváló pszichoterápiás hatással bír. Segít a stressz enyhítésében és a normális érzelmi háttér visszaállításában.

A jakuzzi használata erősíti a családi kötelékeket.

 1. Gyakran a jakuzzit párok vagy párok használják szerelmes. Ez lehetőséget ad arra, hogy megerõsítsük a választott emberrel való kapcsolatot, és megtapasztaljuk a pihenés, a nyugalom és a boldogság pillanatait.

Mindannyian kijöttünk a vízből és 70% -át. Ezért a vele való kölcsönhatás automatikusan hordozza a pozitív érzelmek feltöltését. A hidromasszázs fokozza ezt a hatást, és segít a test és a lélek betegségének gyógyításában.

Az egészségügyi eszköz tervezési jellemzői

A hidromasszázs fürdők meglehetősen bonyolult szerkezetűek.

Szivattyúcsoport és kompresszor

A forró kád általános kialakítása.

A pezsgőfürdő fő szerkezeti elemei egy levegőztető szivattyú és egy kompresszor. Ezek nélkül a hidromasszázs egyszerűen lehetetlen.

 1. A kicsi, valamint az olcsó modellek gyakran csak egy szivattyúval vannak felszerelve. Meghajtja a vizet a fúvóka rendszerébe. A légszabályozóknak és a nyomáskülönbségnek köszönhetően a folyadékáramlás megszerzi az atmoszférikus levegőt (ejektálás). Ennek eredményeképpen a vízsugarak nyomása megnő.
  • Az ilyen jacuzzik olcsóbbak, mint a kompresszorral felszereltek. De korlátozott számú áramlási korrekcióval rendelkeznek.
  • A csak szivattyúval ellátott fürdők csak vízkezelésre és pihenésre alkalmasak. Nem tudnak segíteni a betegségek kezelésében.
 1. Nagyobb masszázs hatás érhető el, ha kompresszort használ a jakuzziban. Erőteljesen meghajtja a levegőt a befecskendezőkre.
  • Ez növeli a levegő-víz keverék nyomását. Most már képes a 0,7 m-re elhaladni anélkül, hogy elvesztené a tömegerőt.

Forró kád vásárlásakor különösen figyeljen a szivattyú és a kompresszor minőségére és állapotára. Az ilyen készülékek esetleges hibája vagy károsodása elektromos áramütést okozhat a felhasználóknak.

Fúvóka típusok

Tehát a hidromasszázs a fürdőben a következő elv szerint történik.

 1. A szivattyú folyadékot húz a tálból.
 2. A fúvóka rendszeren keresztül a nyomás alatt lévő víz beáramlik a fúvókába.
 3. A fúvókák nyomását levegővel növelik kompresszor segítségével (a levegőt szabályozók segítségével is rögzíthetjük).
 4. A nyomás alatt álló levegő-víz keverék irányított áramai szivárognak át a porlasztókon és masszírozza a testet.

A higiéniai eszközök különböző típusaiban lévő hidromasszázs fúvókákat a tálak falaiba vagy azok aljára helyezzük.

A lakóépületek által létrehozott pezsgőfürdő a következő típusú fúvókákkal van ellátva:

 1. A hidromasszázs készülékekben a víz kis fúvókákon keresztül jut a fúvókákba.

Az Aero masszázsfúvókák levegőt juttatnak a tálba buborékáram formájában.

 1. Az aero masszázsban a működési elv ugyanaz. A kompresszor azonban nem folyadékot, hanem levegőt vezet. Ez megtörik a fúvókák lyukai között, és belép a tálba, mint egy kis buborék patakja.
 2. A kombinált eszközök egyszerre szolgálnak a levegő és a víz áramlására.

A fúvóka-kialakítás befolyásolja, hogy milyen típusú vízáramot kell beadni, milyen szögben és milyen nyomással. A hidromasszázs fürdők minden gyártója több tucatnyi különböző fúvókákkal rendelkezik az arzenáljukban.

 1. A szivattyúhoz és a fúvókákhoz standard fúvókák vannak.
 2. Vannak olyan analógok is, amelyek önállóan választják ki a vizet a fürdőkádból. Azonnal visszaadják dinamikus fúvókák formájában.
 3. A hidromasszázs által érintett testrész alapján a fúvókák modelljei eltérőek. A csípő és a hátsó nagyméretű permetezők területére. A lábak és a nyak esetében kisebb méretű analógokat helyeznek.
 4. A legegyszerűbb permetezők közvetlen sugárhajtást eredményeznek.
 5. A modern és drága modellek forgathatók. Lehetővé teszik a víz-levegő áramlás vektorának megváltoztatását.
 6. Egyes gyártók felszerelik a fürdő fúvókákat, turbulencia-fúvókákat biztosítva. Ez növeli a masszázs hatékonyságát.

A szórópisztolyok lehetnek fémből vagy műanyagból.

A fúvókák gyártására szolgáló anyagok fémek és műanyagok. A választás leginkább az Ön ízlésének függvénye, nem pedig az eszköz ereje. Azonban a műanyag permetezők számos előnnyel rendelkeznek.

 1. Az ilyen fúvókák nem félnek a korróziótól. Ha azt szeretné, hogy az eszközök szükségszerűen fémek legyenek, akkor válaszd a réz társait. Egy másik lehetőség a műanyag permetezők használata, fém hatással festve.
 2. A műanyag nem áramvezető. Ez a funkció különösen fontos az akril pezsgőfürdő esetében. Ezekben a műanyag permetezők használata a kompresszor vagy a szivattyú működési zavarai miatt megakadályozza az áramütés veszélyét.

Mit kell mérlegelni a hidromasszázs hatékonyságával kapcsolatban?

Még egy kis pezsgőfürdőben is lehet sok masszázsfúvóka.

Menj a választás az egészségügyi eszköz rendkívül felelősségteljes. A legfontosabb dolog, amely különösen figyelmet érdemel, a hidromasszázs rendszer, amely a jakuzzi alapja.

Hatékonyságát a következő tényezők befolyásolják:

 • a fúvókák száma;
 • kialakításuk és konfigurációjuk;
 • a fúvókák helyét a fürdőkádban.

Először is ajánlom, amikor a készülék mérete kicsi, és néhány fúvókával rendelkezik. Ezután válassza ki a nebulizátorok helyzetét úgy, hogy azok a test legproblémásabb területeire irányuljanak, amelyek a "masszázs" leginkább "köszönhetően" reagálnak: a lábakra, az ágyék és a nyakra.

Ha a jakuzzi kis számú fúvókával rendelkezik, akkor a masszázs hatékonyságának kérdésében az első hely az a képesség, hogy hatásukat megváltoztatják. Ezért próbálj meg egy modell fürdőt forgó fúvókákkal.

A jacuzzi különböző módon szabályozható.

A háttérvilágítás növeli a pihentető hatást.

 1. Az olcsó eszközmodellek csak egyetlen üzemmódban működnek. Emiatt csak egy típusú masszázst kap.
 2. A kifinomultabb, kifinomultabb és drágább ütköző rendszerek segítenek Önnek például egy szinuszos és lüktető hidromasszázs. Ezen kívül egyes jacuzzi modellek különböző színű háttérvilágítással és aromaterápiás opcióval vannak felszerelve. Javítják a pihentető hatást.

Az aero masszázs fúvókái miniatűrek. A légzsákok a pihenés további hatásai, és nem gyógyítják a betegségeket. A hidro és aero masszázs kombinációja lehetővé teszi, hogy 10 expozíciós módot állítson be.

Vezérlőrendszer

Az elektronikus vezérlőpanel nem fél a víztől.

A hidromasszázs kád kényelmessége és kényelme többek között a kezelőpanelen függ.

 1. Egy egyszerű pneumatikus PU csak szabályozza a masszázs intenzitását.
 2. A modern és kényelmes fürdők elektronikus vezérlőpanellel vannak felszerelve. Segít megváltoztatni a masszázs intenzitását, megváltoztatni a módját, szabályozni a tálban a hőmérsékletet és a vízszintet.

A fürdőkádak drága modelljei aromaterápiás modulokkal, rádióval, világítással, TV-vel vannak felszerelve. Őket a PU is ellenőrzi.

A forró kádak méretei és konfigurációja

Nagy fürdőszobákban a vízkezelések több embert is igénybe vehetnek.

A gyártók sokféle hidromasszázsos fürdőt gyártanak: szabványos négyszögletes, négyzet alakú, kerek és félköríves, ovális, szögletes és összetett alakú:

 1. A sarokkád minimális mérete 120 × 120 cm, téglalap alakú és aszimmetrikus téglalap alakú analógok esetében a paraméter 150 × 90 cm.
 2. A sarokfürdők leggyakoribb mérete 150 × 150 cm, a betűk mélysége 70 és 48 cm között van.

Fürdőkomplex alak.

 1. A tágas szobához választhat egy jacuzzi, amelynek kerek, ovális, összetett vagy téglalap alakú edénye 200 és 160 cm széles és hosszú. Ez több ember számára is lehetővé teszi a fürdőszoba használatát.
 2. Egy kis fürdőszoba a lakás tökéletes jacuzzi, amelynek szabványos méretei a hagyományos fürdő.

A lakásban sarokkád és mini jacuzzi található egy sarokban, vagy az egyik fal mellett. Nagyméretű társaik a legjobban a szoba közepén helyezkednek el.

Milyen anyagokat gyártanak a jakuzzi?

Jelenleg a jacuzzi előállításához a legjobb és legelterjedtebb anyagok a quaryl, az akril és a metakril. A hőt jól tárolják, könnyen festhetők és problémamentesen alakulnak ki, különösen értékes a komplex alakú fürdők gyártása.

Az akril pezsgőfürdő a leggyakoribb.

 1. Az akril egy modern polimer, amely ma radikálisan felváltja az acélt és az öntöttvasat egy jacuzzi gyártásánál. Ez 10-szer könnyebb súlyú, mint az öntöttvas, és nagyon kevés az alacsonyabb az erő:
  • kétszer annyira megtartja a hőt, mint az öntöttvas, és nem dörmög, amikor vizet visz a tálba, mint az acél;
  • Az akril a legegészségesebb az összes anyagból. Jól tisztítják, nem fejlesztik a káros mikroorganizmusok kolóniáját;
  • Ez a polimer alacsony hővezető képességgel rendelkezik. Az üres pezsgőfürdő ugyanolyan hőmérsékletű, mint a beépített helyiség;
  • az ultraibolya ellenálló anyag.
 1. A metakril termékek polimetil-metakrilát granulákból készülnek. 2,5-szer könnyebbek, mint az akril analógok, és 8-szor erősebbek:
  • Ez az anyag ellenáll a termikus és mechanikai terheléseknek, ellenáll a híg savaknak, nagy szilárdsággal és merevséggel rendelkezik. A metakrilát áttetsző jacuzzi segítségével végezhető el.
 1. A Quaril a polimetil-metakrilát és a finom kvarc homok keveréke. Az anyagból készült jacuzzi a legtartósabb a polimer analógok között:
  • Az ilyen készülékek tökéletesen tárolják a hőt, de több mint az akril analógok tömege, és egy harmadiknál ​​többet költenek.

A polimer hidromasszázs mellett hidromasszázsos fémpadok is készülnek, különösen acél és öntöttvas. De a technikai jellemzőik nem olyan jóak:

 • nehézek;
 • korróziónak kitéve;
 • magas hővezető képességgel rendelkeznek, különösen acélból, aminek következtében nem tárolja a hőt és gyorsan hűl le;
 • zörög a víz beírásakor, különösen az acél társaihoz;
 • a zománc a rázkódtatás alatt csúszhat le;
 • Az ilyen jacuzzi hatótávolsága a szabványos formákra és méretekre korlátozódik.

A fém örvénylő előnyeiből kitűnik a mechanikai és kémiai hatásokkal szembeni kiváló ellenállás.

A márványfürdők a legdrágábbak.

Egyes vállalatok márvány-örvényeket gyártanak. Ezek a legtartósabbak a hidromasszázs fürdőben.

Az ilyen eszköz fényűzőnek tűnik. Azonban nagyon drága. Az ilyen jacuzzi "teljes hús" ára 20 ezer dollárba kerül.

Ami újdonságot hozott 2016-ban

Kezdetben a jakuzzi csak hidromasszázs rendszerrel volt felszerelve. Idővel egyes modellek kezdték kombinálni a víz-és levegőmasszázs.

A gyártók innovatív rendszerekkel felszerelik a fürdőket. Például a krómterápia moduljai és az ultrahang terápiás hatásai.

Az első esetben a tálca fényforrással van felszerelve. Ezek kiemelik a kiválasztott színű víz áramlását. A központ segítségével beállíthatja a színt és annak változását, meghatározhatja a fényimpulzusok intenzitását és gyakoriságát.

Ajánlások a kiválasztáshoz

Egy kis pezsgőfürdőben nem fogsz nagyon pihenni.

 1. A fürdőszobában lévő jacuzzi méretének kiválasztása érdekében kérjük, vegye figyelembe, hogy az optimális megoldás egy olyan eszköz megvásárlása, amelynek hossza legalább 1,5 m, és egy tálca mélysége legalább 42 cm. Egy kisebb fürdőben nehéz lesz teljesen ellazulni.
 2. A polimer anyag tasakjának falának legalább 7 mm vastagságúnak kell lennie. Rendkívül fontos, hogy ezt az értéket a komplex vagy aszimmetrikus alakú jacuzziban figyeljék meg.
 3. Ne feledje, hogy a fürdő mérete attól függ, hogy hány felhasználó férhet hozzá.
 4. A lámpatestet egyenletesen kell festeni, foltok és foltok nélkül. Minden hiba a befejezésben egy gyenge gyártóról szól.
 5. A tál felületének simának és egyenletesnek kell lennie, dombok, érdesség és kagyló nélkül.
 6. Ellenőrizze a fejtámlák és fogantyúk rögzítését, a befecskendezők minőségét és a rögzítés megbízhatóságát a jakuzzi testében.

Mielőtt fürödne, győződjön meg róla, hogy az ajtón keresztül kúszik. Ügyeljen arra is, hogy a helyiség a helyiségben lehetővé tegye a készüléket a falról történő elmozduláshoz 0,5 m távolságban a karbantartás érdekében.

A költségek és mi befolyásolja

A költséges whirlpool modellek még egy TV-vel is rendelkeznek.

A pezsgőfürdők modellek árai az ilyen pillanatoktól függenek:

 • a gyártásuk anyaga;
 • a jakuzzi mérete és alakja;
 • egy teljes készlet (csak egy szivattyú vagy kompresszor van hozzá) és a berendezés teljesítménye;
 • a fúvókák száma és a masszázs módok száma;
 • kiegészítő berendezésekkel (rádió, aromaterápia, TV, zenét hallgat, fények stb.)
 • egészségügyi berendezés kialakítása.

Az exkluzív design soha nem volt olcsó, emellett a jakuzzi ára is növeli a gyártó népszerűségét.

Ha kifejezetten az árakról beszélünk, akkor a sarok és a standard fürdők 25 ezer rubelből (kínai modellek) és magasabbak. A nagy méretű és komplex alakú analógok esetében például a cég jacuzzi gyártása 100 ezer rubelből 700-ig terjedhet (a luxus kategóriában).

Forró kád felszerelése

A sarokkamra beépítési sémája.

Figyelmeztetni akarlak azonnal, ez az. Mielőtt megvásárolná a kiválasztott fürdőt, határozza meg annak a helyiségnek a tartószerkezetének megbízhatóságát, amelyben áll.

Minden modell esetében az általuk létrehozott teher nagysága a műszaki útlevéllel szól. Átlagosan a pezsgőfürdő már tele van vízzel, a padlón 225 kilogramm / négyzetméteres erővel.

Az eszköz nagyobb és összetettebb geometriája, annál erősebbnek és megbízhatóbbnak kell lennie a tartószerkezetnek. A legjobb megoldás a fémszerkezet.

Whirlpool telepítési lépések

 1. A helyiség ellenőrzése a követelményeknek való megfeleléshez és a fürdő telepítésének előkészítése.
 2. Vízellátással és -vízzel ellátott rendszerek elrendezése.
 3. A szűrő rendszer felszerelése a vízhez, mielőtt a tálba kerülne.
 4. A tartószerkezet felszerelése.
 5. A jakuzzi behelyezése a keretbe és a szintszabályozás. A négyszögletes geometriájú modellek 6 állítható lábra vannak helyezve, és az analógok 8-as szöget zárnak be.
 6. Berendezés felszerelése. Ebben az esetben a szivattyú a tálba kerül, vagy a kompresszorral és a kiegészítő eszközökkel együtt a megadott helyen található.

A komplex alakú fürdők felszerelésének rendszere.

 1. A hidraulikus rendszer vízelvezető berendezésének csatlakoztatása a csatornába és a vízellátásba.
 2. A fürdő beépítése az elektromos hálózatba kötelező földeléssel.
 3. A díszítő képernyő felszerelése. Ugyanakkor úgy kell megtervezni, hogy ne zavarja a gyors és gyors hozzáférést a jakuzzi kapcsolatokhoz.

A tiszteletreméltó gyártók mindig elkészítik a jacuzzik technikai útlevelét, amely leírja a fürdőkád felszerelését, valamint kifejezett ajánlásokat annak használatára és gondozására. De a legjobb megoldás az, hogy bízza a pezsgőfürdő telepítését az Önnek eladott cég szakembereivel. Ellenkező esetben elveszíti az eladó garanciáját.

Mit kell tudni a telepítés előtt?

Továbbá az egészségügyi berendezés telepítésével kapcsolatos utasításom, ha mégis úgy döntesz, hogy ezt saját magában végzi. Azonnal figyelmeztetlek, hogy ez meglehetősen bonyolult kérdés. Sokkal nehezebb telepíteni a hétköznapi fürdőket.

A pezsgőfürdő szivattyú, fúvókák és vízbevitel tartalmaz. A szivattyú vízzel van ellátva vízbevezető eszközzel, átmegy a fúvókákon és nyomás alá helyezi a masszírozó adagolóba. A fúvókákat úgy tervezték, hogy a folyadék kibocsátását légköri levegővel keverjék. Javítja a masszázs hatását.

Mint már tudjuk, a fúvókák más. Masszázsokat biztosítanak a test különböző részeihez: nyak, derék, hát, láb.

A fürdők gyakran levegőztető kompresszorral vannak felszerelve. Ez lehetővé teszi a turbó üzemmód bekapcsolását, ami növeli az áramlási nyomást magasabb levegőellátással.

Vannak jacuzzik, légi masszázzsal. Különleges permetezők a fürdőkád alján helyezkednek el. Ez a masszázs jól hangzik az izmunkon.

A drága fürdőkben aromaterápiás lehetőség van.

A költséges whirlpool modellekhez további expozíciós modulok is lehetnek:

 • aromaterápia - szagok terápiás hatásai;
 • krómterápia - szín és fény gyógyítása;
 • Ózonterápia - az oxigén terápiás hatásai.

Ezeket a lehetőségeket daruk, gombok vagy gombok engedélyezik. Elektronikusan vagy pneumatikussal vezérlik és vezérlik őket.

A forró kád mixer oldalán van felszerelve. Ez a telepítés eltér a szabványos vízvezeték szerelvényektől, amelyekben a vízcsapok általában a falra vannak rögzítve.

Vízleeresztő és túlfolyó rendszer a félautomata pezsgőfürdőben. A túlfolyó kimenetén található gomb (vagy fogantyú) a felhasználó megnyitja a szelepet a leeresztő nyílásba. Amikor a folyadék eléri a túlfolyást, a gomb alatt levő lyukon keresztül kerül a csatornába.

Néhány pezsgőfürdő vízelvezető rendszerrel van felszerelve. Ez lehetővé teszi, hogy a víz folyamatosan keringessen a jakuzziban.

Fürdő telepítése

A nyomáscsökkentő megmenti a jakuzzit a cseppekből.

 1. Jacuzzi, amely a vízellátó rendszerben 5 bar nyomásra tervezett. A közüzemi hálózatokban ez a szám nem haladja meg:
  • azonban egy drága eszközt meg kell védeni a vízütőktől. Ráadásul a sokemeletes épületeknél a hálózat nyomása 10-16 atmoszférába is képes. Ennek alapján állítsa be a jacuzzi nyomáscsökkentőt.

Szűrő mechanikus vízkezeléshez.

 1. Ezenkívül telepítse a víztisztító szűrőket a jakuzzi előtt. Rendkívül fontos a kommunális rendszerekben, és számos szennyeződést tartalmaz:
  • a hidromasszázs permetezők érzékenyek a kemény vízre, ha a folyadékot nem tisztítják többlépcsős szűréssel, rövid időre eltömődnek.
 1. A jacuzzi felszerelésénél kérjük, vegye figyelembe, hogy nagyon kívánatos, hogy a csővezeték a fürdőszobában legyen közel a vízvezeték szerelvényhez.

A helyiségek jacuzzi szabályozása.

 1. Helyezze a fürdőt a lábára azon a helyen, amelyet maga vett. Tegye ezt szigorúan a buborék szintjeinek megfelelően. Szükség szerint állítsa be a jacuzzi magasságát a lábak csavarjai segítségével.
 2. A vízelvezető berendezést kissé magasabb helyen kell elhelyezni, mint a szennyvízcsatorna. A differenciálműnek legalább 10 cm-esnek kell lennie, a Jacuzzi-leeresztő rendszer telepítési sémája ugyanaz, mint a hagyományos fürdők esetében.
 3. Az egészségügyi berendezés a szokásos rendszer szerint a vízellátó hálózathoz is csatlakozik. Ne felejtsük el, hogy lezárjuk az összes párosodó csomópontot. Ha szükséges, tömítsen tömítéssel.

Villamos munkák

A fürdő bekötési rajza a hálózatra.

Most, hogyan kapcsolja be a jacuzziot a rácsban. A víz jó elektromos áramvezető. Ettől kezdve minden fürdési csomópontot csatlakoztatni kell a hálózatra, és közvetlenül érintkezni kell vízzel, nagyon óvatosan kell felszerelni. A pezsgőfürdő teljesítménye 220 V:

 1. Az a hely, ahol az elektromos eljárásokat végrehajtják, teljesen kialszik. A fürdőszobában lévő jacuzzi behelyezésekor kapcsolja ki a kapcsolót. Amikor az elektromos panelrel dolgozik, kapcsolja ki.
 2. Csatlakoztassa a forró kádat a hálózati csatlakozóhoz egy háromvezetékes kábellel.
 3. A kimenetnek feltétlenül földelni kell. Úgy kell elhelyezni, hogy a felhasználó, a jacuzzi úszva, ne érje el. Minimálisra a szivattyú szélétől a kifolyástól 70 cm távolságra kell lennie, és a legjobb megoldás az, ha az egészségügyi helyiségen kívül helyezkedik el.
 4. Csatlakoztassa az aljzatot az elektromos panelhez az RCD (maradék áram eszköz) és az automatikus.
  • Ebben az esetben a védő leállító berendezésnek nem szabad közösnek lennie az egész házat vagy lakást, de külön kell választania. Ezért a csatlakozóaljzatból vegyen egy három maghuzalt nulla, fázis és földeléssel.
 1. Ezenkívül a fürdőkapcsolót egy kapcsolón keresztül lehet a hálózatra csatlakoztatni. Gyakran jön a jakuzzi.
  • A kapcsoló a fürdőszobán kívül is felszerelhető. Három magos vezetékkel kell földelni.
 1. Ha a jacuzziból és a tápkábelből érkező kábelt illesztette, legyen óvatos és figyelmes. Ne keverjen semmit - csatlakoztassa a vezetékes nullát a fürdő zérusával, csatlakoztassa a földelést a földeléshez, és fázzon a fázisba.

Szabványos huzalszínek.

 1. A munkát megkönnyíti az a tény, hogy a vezetékek és kábelek vezetékének színjelzése világszerte szabványosított. A zéró védőburkolata általában kék vagy kék színű, a talaj sárgászöld. A fázis fehér, fekete vagy barna színben festhető.

következtetés

A pezsgőfürdő egy higiéniai eszköz a higiéniai vízkezeléshez és a masszázskezeléshez. Használata segít relaxációban, hangtompítja a testet, és bizonyos betegségeket is kezel. Ebben a cikkben a videó megmutatja ezt. Kérdezze meg kérdéseit, ha vannak ilyenek, a megjegyzésekben.

Szóval búcsúzzon, és sikeres legyen az Ön törekvéseiben!