Legfontosabb > Csapok

A fürdőszoba és a WC közötti elválasztás - utasítások

Ma a jogszabályok szerint a partíciók bontása a házban a helyiség újjáépítése. Így a fürdőszoba és a WC közötti fal lebontása érdekében megfelelő engedély szükséges. Minden térség esetében ezek a saját testük, például lakhatási ellenőrzés, városi felépítés vagy KTF. Mindenesetre meg kell állapítani, hogy ezt a falat tartónak tekintjük, mivel ettől függ a további munka lehetősége.

A zuhanyzó elrendezésének megváltoztatásához, azaz a fürdőszobát és a WC-t egyetlen térré kombinálva, szükség van technikai megoldások és koordináció készítésére közös projekten vagy vázlatokon. Az engedélyezés egyszerűsített rendszere és projektje a következő lehetőségekre oszlik:

 1. A partíció szokásos lebontása anélkül, hogy növelné a zuhanyzó területét a tér többi részében.
 2. Vízvezeték áthelyezése a régiből az új helyre.
 3. A fürdőszoba és a WC méretének növelése más helyiségek rovására.
 4. Kiegészítő berendezések, például bidé vagy zuhanyozás telepítése.

Ezenkívül meg kell értened, hogy a jóváhagyások száma közvetlenül függ a munkaterülettől. Ezért a különböző félreértések elkerülése érdekében gondoskodnia kell a szükséges dokumentumokról, valamint a projekt követelményeiről. Meg kell szakítani a partíciót a fürdőszoba és a WC között, ezért figyelembe kell vennie néhány funkciót. Például tilos a szellőző dobozok cseréjét vagy csökkentését.

Előkészítő munka

A szükséges eszközök és anyagok meghatározásához szükséges tevékenységek elvégzéséhez. A mosdó és a WC közötti elválasztást az alábbiak segítségével végezzük:

 • darálók;
 • vésők vagy vésők;
 • erőteljes ütés;
 • körömhúzó;
 • szánkós kalapács vagy nehéz kalapács;
 • pamut ruhával vagy rongyokkal;
 • műanyag fólia vagy olajszövet;
 • különleges védőfelszerelés.

Annak érdekében, hogy ne zavarja a szomszédokat, jobb előtte figyelmeztetni őket a közelgő javításra. Ezután folytathatja az előkészítő fázist. Kezdetben a vízvezetékeket meg kell védeni a lehetséges károktól. Ezért le kell szedni és áthelyezni egy másik helyre. Ez az esemény viszonylag kevés időt vesz igénybe, miközben megmenti a mosogatót, a WC-t és a fürdőszobát a forgácsolástól, a sérüléstől és a hibáktól. Bár egyesek inkább egy másik lehetőséget választanak - hagyja mindent a zuhany alatt.

Ezzel a módszerrel a vízvezeték meghibásodásának valószínűsége jelentősen megnő, de az idő megtakarítható. Ebben az esetben a legjobb, ha az összes terméket egy puha ronggyal lefedik, aztán egy polietilén fóliát vagy egy hagyományos olajruhát helyezünk rá. Ezenkívül szükséges, függetlenül attól, hogy a vízvezetékszerelvény fel tudja-e terjeszteni a filmet a padlón. Ez egy hatékony módja annak, hogy megszabaduljon a nem kívánt zsetonok padlójától, sőt, nagymértékben egyszerűsíti a helyiségek építési törmelék tisztítását.

A következő lépés a vízellátás kikapcsolása, amely megakadályozza az árvíz lehetőségét, ha a kommunikáció sérül. Ha van egy törülközőszárító a zuhanyzóban, gondosan törölni kell. Ezenkívül a csőszerelést később át kell építeni. Szintén a fürdőszobában és a WC-ben vannak olyan vezetékek, amelyeket először ki kell kapcsolni, majd fel kell szüntetni.

A szobák közötti elválasztás során általában van egy másik baj - por. Egy tipikus fal lebontását a porrészecskék képződése kísérte, ami nehezebbé teszi a munkát. A munka megkönnyítése, valamint a szennyeződések más helyiségekbe történő behatolásának elkerülése érdekében a legjobb nedves törülközőket lefedni az ajtókon. Az ajtókeretek és a padlóburkolat közötti réseket vízzel nedvesített rongyokkal alaposan le kell zárni. Ezenkívül a normál víz medencéjét is tárcsázhatja, és magához vonzza a port.

folyamat

A tipikus fal egy lakóház épült tégla, gipszkarton vagy beton. A legnépszerűbb anyag még mindig tégla. Ebből fakad, hogy a válaszfalak a fürdőszoba és a WC között helyezkednek el. Annak érdekében, hogy a falat bármilyen nehézség nélkül fel lehessen szüntetni, kövesse az alábbi tanácsokat:

 1. A kerámia burkolólapokat óvatosan távolítsa el, ha azt tervezi, hogy újra használni kívánja a kívánt célt.

Ez a módszer lehetővé teszi, hogy por és zaj nélkül dolgozzon, miközben szinte minden téglát újra felhasználhat. A fal és a WC közötti bontás folyamatának felgyorsítása érdekében használjon lyukasztót.

Figyelj! Vésővel vagy vésővel kell használni. Azonban ezzel a módszerrel a zaj és a por elég sok lesz, és a téglák törmelékké válnak. A gipsz-partíció eltávolításakor vágásokat kell végezni, majd használjunk egy pecsétes kalapácsot.

A fémszerelvényeket a daráló segítségével eltávolítják. A szegélyléceket a fal után leszerelik. A beton válaszfalak betonba helyezik a csiszológépet, betonon, előfúrt lyukakon. Az utolsó szakaszban a zuhanyt törmeléket tisztítják. A teljes tégla újra felhasználható, de a fennmaradóakat csak ki lehet dobni.

Hogyan lehet eltávolítani a falat a fürdőszoba és a WC között: minden szakaszban

Az Orosz Föderáció házkódja szerint a lakások bármely felosztásának lebontását átépítésnek kell tekinteni, ezért a fal és a WC közötti fal eltávolítása előtt szükséges az ehhez a munkához az illetékes hatóságokhoz engedélyt szerezni. A régiótól függően ezek lehetnek a KTF-k, a városi építészet, a lakásellenőrzés stb. Azt is meg kell tudni, hogy ez a partíció nem hordozó, bár a gyakorlatban ez rendkívül ritka.

A fal eltávolításával jelentősen kibővítheti egy kis fürdőszobát.

Megegyezés jóváhagyása

A fürdőszoba elrendezésének megváltoztatásakor, azaz a fürdőszoba és a WC egy helyiségben történő egyesítéséhez speciális technikai megoldásokra és megfelelő jóváhagyásokra van szükség, amelyek egyszerűsíthetők (a vázlat szerint) vagy teljesek (a projekt szerint).

Az egyszerűsített rendszer keretében engedélyt kapnak az alábbi esetekben:

 • A fal és a fürdőszoba közötti egyszerű bontás a terület növelése nélkül más helyiségek rovására;
 • Az egészségügyi eszközök (mosogató, WC, kád) helyének megváltoztatása anélkül, hogy növelnék a számukat. Ha egy falról a másikra kíván átjutni, akkor lehetséges egy vázlatot megegyezni, és nem lehet további felszerelést felszerelni (bidét, zuhanykabin).

A teljes fejlesztés összehangolásakor egy olyan projekt készül, amely a következő esetekben szükséges:

 • A fürdőszoba méretének növelése más helyiségek rovására - folyosó vagy kamra, de nem a konyha;
 • További vízvezeték szerelése (zuhanyzó, fülke, bidé vagy más mosogató).

A koordinációhoz szükséges dokumentumok (a lakóhelytől függően is), előzetesen keresse meg és gyűjtse össze azokat.

A fürdőszoba és a WC közötti fal lebontása során nem szabad megfeledkezni arról, hogy szigorúan tilos a szellőző- és kommunikációs csatornák alakjának csökkentése vagy megváltoztatása.

Miután megkaptad az engedélyt és minden jóváhagyást, folytathatod a fal lebontását.

Eszközök és anyagok

Mielőtt eltávolítaná a falat a fürdőszoba és a WC között, készen kell állnia vagy vásárolnia:

 • A hatalmas lyukasztó a falak hornyolásához;
 • „Bolgár”;
 • Nehéz kalapács és kalapács;
 • Köröm húzó;
 • Véső vagy véső;
 • Sűrű műanyagfólia vagy olajszövet;
 • Pamut rongyok vagy ruhák;
 • Védőfelszerelés: légzőkészülék, kesztyű, védőszemüveg, zárt ruházat és cipő.

A vágóél vágásához és a betonfal csiszolásához használt csiszológép speciális tárcsákkal

Előkészítő munka

Mivel a fal lebontása során sok zaj és zörgés merül fel, figyelmeztetni kell a szomszédok közelgő munkáját, különösen a kisgyermekek számára. Talán ebben az időben elindulnak látogatásra vagy csak sétálni.

A vízvezeték szerelvények védelme a partíció alá eső részei között kívánatos a csaptelep, a fürdőkád, a mosdó és a WC-tál leszerelése, és egy másik helyiségbe történő eltávolítása. Természetesen ez munkaigényes és időigényes, sokan inkább mindent elhagynak a helyükön. Ebben az esetben a vízvezetékeket puha tárgyakkal kell lefedni, például régi bevonatokkal, és felülről védeni kell a porszerű műanyag csomagolást vagy olajszövetet. Szintén fel kell terjeszteni a padlóra, ami segít a fedelet a forgácsolásból és repedésből, valamint megkönnyíti a törmelék tisztítását és eltávolítását.

Ne felejtse el kikapcsolni a vizet, hogy megóvja a helyiséget az árvízből, ha váratlanul károsítja a csöveket a fal leeső töredéke. Ha egy fűtött törölközőt a lebontott válaszfalhoz rögzítenek, gondosan leszerelni kell, és a kommunikációs vezetékeket később ki kell cserélni.

Ha a falon lévő elektromos vezetékeket el kell távolítani (például a ventilátorra a fedélen), akkor le kell feszültségmentesíteni és eltávolítani.

Annak érdekében, hogy a fal lebontása során keletkező por (és sok lesz) ne kerüljön be más helyiségekbe, az összes pamut ajtót fel kell függeszteni a vízzel bőven nedves ruhával. Zárja be az ajtó és a padló közötti rést alaposan nedves rongyokkal. A fürdõszobában és a WC-ben mosdókat és vödröket helyeztek el, vízzel töltve, ami magához vonzza a port.

A fal bontása a fürdőszoba és a WC között

A válaszfal lehet betonból, téglából (fehér vagy piros), vakolatblokkból stb.

A legelterjedtebb anyag tégla, amelyből a falak a fürdőszoba és a WC között még panelházakban is fel vannak erősítve. A munka szakaszai:

 • Óvatosan vegye le a lapkát vagy a panelet, ha újra használni kívánja;
 • A legfelsõ falazat felett húzza meg vésõt vagy vésõt a résbe és a mennyezet közé, kissé rázza fel a téglákat, és távolítsa el. Ha a falban szellőzőnyílás van, akkor bontani kell belőle;
 • A nagy körömhúzó fogantyújának használatával hajtsa be a falazó nyílásokba, és gondosan rendezze az összes sort a legmagasabb szintre.

Fürdőszoba egy lebontott téglafalral.

Ezzel a bontási módszerrel nem történik túl sok por, a munka minimális zajjal zajlik, a legtöbb tégla érintetlen marad és további felhasználásra alkalmas. De ez sokáig tart.

A fal szétszerelésének felgyorsítása érdekében használhatsz egy vésővel vagy egy szánkós kalapáccsal ellátott lyukasztót, de sokkal több zaj és por lesz, és az összes tégla töredékekké válik.

Ha a válaszfal gipszből készül, a kerülete mentén meg kell vágni és meg kell szakítani egy pecsétes kalapáccsal. A fal belsejébe helyezett fém vasalatot "darálóval" le kell vágni.

Fal szerelvényekkel.

Miután eltávolította a falat a fürdőszoba és a WC között, le kell szerelni a lábazatot, amely a gipszkarton alapjául szolgál. Általában konkrét és megerősítettek, ezért erőteljes ütvefúrót és "darálót" kell használni.

Ritkán, de még mindig vannak betonrészek. A leromboláshoz használhatja a "darálót" egy olyan lemezen, amelyet a betonra helyezett, hogy apró darabokat vágjon el előre, és eltávolítsa őket.

Egy hagyományos ütő- vagy kalapácsfúróval és fúrólyukakkal, amelyek egymáshoz közel helyezkednek el, a fal előre meghatározott darabjai kerülete mentén használhatók. Ezután óvatosan megérintve egy kalapáccsal a lyukak mentén törik a kapott töredékeket a partícióból.

Ha egy erőteljes professzionális lyukasztó jelenlétében van, amelyen egy speciális véső van felszerelve, akkor a falat többszörös ütések szakítják meg. Ez egy gyors, de a leghangosabb, kevésbé pontos és messze nem biztonságos szétszerelés a falon.

Végső szakasz

A partíció lebontása után sok építési hulladék marad, amelyet el kell távolítani. A magas emelkedés mellett telepített normál tartályokban nem dobhatja el. Ha még mindig újrahasznosíthatja az egész téglákat, vagy alacsony áron értékesítheti őket, akkor a gipsz és a falazat maradványait, valamint a beton vagy vakolat falának darabjait a városba kell vinni, és ehhez külön engedély szükséges.

A fal eltávolítása a fürdőszobában

A fürdőszobát és a WC-t elválasztva ma már csak az illetékes szervezetek engedélyével lehet lebontani, mert az otthon legvalódikusabb átépítését tartják számon, és ehhez műszaki dokumentációt kell készíteni.

Ezek a Lakáskódex követelményei, és csak a döntés meghozatala után lehet megkezdeni a munkát. Győződjön meg róla, hogy megtalálja a választ a kérdésre: a falat hordozza? Ha igen, akkor az átépítés lehetetlen.

A partíció eltávolításának előnyei

Tisztítás a fal között a fürdőszoba és WC, a lakás tulajdonosok egy konkrét cél:

 • az így kapott terület hatékonyabb felhasználása;
 • egy mosógépet, egy kis szekrényt;
 • a szellőzés minőségének javítása;
 • szabadon mozoghat az űrben.

Ami a szellőzést illeti, a partíció lebontása előtt alaposan meg kell tisztítani azt, majd nem lesz gond.

Milyen munkát lehet tenni

A fürdőszobában levő fal lebontása a fürdőszobának összekapcsolása, elegáns és szép kialakítása.

Ha a fal nem hordoz, a projektdokumentáció nem szükséges, elegendő, ha a szakemberek befejezik a vázlatot.

A következő transzformációk elvégezhetők:

 • a fal lebontása a fürdőszobában, nem növelve annak méretét;
 • a vízvezeték helyének megváltoztatása;
 • további eszközök felszerelése;
 • növelje a fürdőszoba területét egy másik terem rovására.

Anyagok és eszközök

A fal eltávolításához szükség lehet szerszámokra és rendelkezésre álló anyagokra. Meg kell vásárolni vagy bérelni. Csak az összes szükséges dologgal érdemes megkezdeni a leszerelést:

 1. Puncher.
 2. Bolgár.
 3. Hammer.
 4. Pamut szövet.
 5. Légzőkészüléket.
 6. Kesztyűt.
 7. Pont.
 8. Zárt ruhák.

A munka sorrendje

A fürdőszobában és a WC-n belüli elválasztás bizonyos szakaszai vannak. Először is, néhány műveletet hajtanak végre.

Helyiség előkészítése

A figyelmeztető szomszédok a hangos cselekvésekről és az ősszel leplezett szilánkok védelme lehetőségéről szólnak.

 1. Először le kell szerelni a fürdőszobát, a WC-t, a mosdót, a fülke zuhanyzóval, és mindent át kell helyezni egy másik helyiségbe, vagy le kell fednie a vízvezeték-felszerelést lágy dolgokkal, és a tetejére, hogy fedezze le mindent a fóliával, beleértve a padlókat.
 2. A víz elkerülése érdekében elengedhetetlen a víz leállítása, az elektromos kábelezés kikapcsolása és a javított helyiségekből való eltávolítása.
 3. Ahhoz, hogy elkerüljük a por belépését a nappali helyiségekbe, a legjobb, ha a nedves rongy függönyöket az ajtóra helyezzük, és minden repedést csatlakoztatunk.

Hogyan kell végrehajtani a bontási folyamat a falon

Mint tudják, a válaszfal téglából, betonból vagy vakolatból állhat. Szétszerelve azt, nem szabad elfelejtenünk, hogy a munka "piszkos" és időigényes. A helyes leszereléssel kapcsolatban lásd a videót:

A következő lépéseket kell követni:

 • távolítsa el a lapkát vagy a panelet;
 • egy véső vagy véső a felső sorban a falazat és a mennyezet között helyezkedik el, a téglákat irányítja és kiveti őket;
 • a körömvágónak el kell távolítania a téglákat, és mindent meg kell tennie, elérve a padlót;
 • ha nincs cél a tégla mentése, használjon lyukasztót vagy pengetőt;
 • gipsz felületén szükség van a perem mentén levágásra, és a falra a fal és a fürdőszoba között a vesszővel lefedni;
 • a fém vasalót és a lábazatot egy csiszolóval vagy perforátorral kell elvágni;
 • lehetővé válik a beton falának megtörése egy daráló segítségével egy speciális tárcsával;
 • egy perforátor vagy egy ütvefúró is működik, gyakori lyukakat fúrnak velük;
 • Ezután a lyukak körül meg kell kopogtatni egy kalapáccsal, és meg kell törni a darabokat a fürdőszobából és a WC-ből származó válaszfalból.

A fal falának szétszerelésénél tudnia kell, hogy a szellőzővezetékek és más kommunikáció méretének változatlanul kell maradnia.

Végső munka

Hogyan kell megfelelően csatlakoztatni a fürdőszobát és a WC-t a partíció lebontása után? A már lebontott falat, amely építési törmelékké vált, el kell távolítani, de nem konténerekben. Szükség esetén a téglákat újra fel lehet használni, a többiet különleges szállítással szállítják a hulladéklerakóba.

Amint láthatjuk, ez a munka meglehetősen zajos és szemét, de megfelelő szervezéssel egy napig tarthat. Vésővel és vésővel a tégla az eredeti formájába menthető.

Minden intézkedés után a csempe újra be kell helyezni, majd - vízvezeték-felszerelést és egyéb szükséges háztartási cikkeket telepíteni.

A fürdőszoba és a WC közötti elválasztás eldöntésekor figyelembe kell vennie a tervezés jellegét és minőségét, és gondolja át az összes lépést előre, hogy ne károsítsa magát és szomszédait.

A fürdőszoba és a WC közötti elválasztás - utasítások

Ma a jogszabályok szerint a partíciók bontása a házban a helyiség újjáépítése. Így a fürdőszoba és a WC közötti fal lebontása érdekében megfelelő engedély szükséges. Minden térség esetében ezek a saját testük, például lakhatási ellenőrzés, városi felépítés vagy KTF. Mindenesetre meg kell állapítani, hogy ezt a falat tartónak tekintjük, mivel ettől függ a további munka lehetősége.

A zuhanyzó elrendezésének megváltoztatásához, azaz a fürdőszobát és a WC-t egyetlen térré kombinálva, szükség van technikai megoldások és koordináció készítésére közös projekten vagy vázlatokon. Az engedélyezés egyszerűsített rendszere és projektje a következő lehetőségekre oszlik:

 1. A partíció szokásos lebontása anélkül, hogy növelné a zuhanyzó területét a tér többi részében.
 2. Vízvezeték áthelyezése a régiből az új helyre.
 3. A fürdőszoba és a WC méretének növelése más helyiségek rovására.
 4. Kiegészítő berendezések, például bidé vagy zuhanyozás telepítése.

Ezenkívül meg kell értened, hogy a jóváhagyások száma közvetlenül függ a munkaterülettől. Ezért a különböző félreértések elkerülése érdekében gondoskodnia kell a szükséges dokumentumokról, valamint a projekt követelményeiről. Meg kell szakítani a partíciót a fürdőszoba és a WC között, ezért figyelembe kell vennie néhány funkciót. Például tilos a szellőző dobozok cseréjét vagy csökkentését.

Előkészítő munka

A szükséges eszközök és anyagok meghatározásához szükséges tevékenységek elvégzéséhez. A mosdó és a WC közötti elválasztást az alábbiak segítségével végezzük:

 • darálók;
 • vésők vagy vésők;
 • erőteljes ütés;
 • körömhúzó;
 • szánkós kalapács vagy nehéz kalapács;
 • pamut ruhával vagy rongyokkal;
 • műanyag fólia vagy olajszövet;
 • különleges védőfelszerelés.

Annak érdekében, hogy ne zavarja a szomszédokat, jobb előtte figyelmeztetni őket a közelgő javításra. Ezután folytathatja az előkészítő fázist. Kezdetben a vízvezetékeket meg kell védeni a lehetséges károktól. Ezért le kell szedni és áthelyezni egy másik helyre. Ez az esemény viszonylag kevés időt vesz igénybe, miközben megmenti a mosogatót, a WC-t és a fürdőszobát a forgácsolástól, a sérüléstől és a hibáktól. Bár egyesek inkább egy másik lehetőséget választanak - hagyja mindent a zuhany alatt.

Ezzel a módszerrel a vízvezeték meghibásodásának valószínűsége jelentősen megnő, de az idő megtakarítható. Ebben az esetben a legjobb, ha az összes terméket egy puha ronggyal lefedik, aztán egy polietilén fóliát vagy egy hagyományos olajruhát helyezünk rá. Ezenkívül szükséges, függetlenül attól, hogy a vízvezetékszerelvény fel tudja-e terjeszteni a filmet a padlón. Ez egy hatékony módja annak, hogy megszabaduljon a nem kívánt zsetonok padlójától, sőt, nagymértékben egyszerűsíti a helyiségek építési törmelék tisztítását.

A következő lépés a vízellátás kikapcsolása, amely megakadályozza az árvíz lehetőségét, ha a kommunikáció sérül. Ha van egy törülközőszárító a zuhanyzóban, gondosan törölni kell. Ezenkívül a csőszerelést később át kell építeni. Szintén a fürdőszobában és a WC-ben vannak olyan vezetékek, amelyeket először ki kell kapcsolni, majd fel kell szüntetni.

A szobák közötti elválasztás során általában van egy másik baj - por. Egy tipikus fal lebontását a porrészecskék képződése kísérte, ami nehezebbé teszi a munkát. A munka megkönnyítése, valamint a szennyeződések más helyiségekbe történő behatolásának elkerülése érdekében a legjobb nedves törülközőket lefedni az ajtókon. Az ajtókeretek és a padlóburkolat közötti réseket vízzel nedvesített rongyokkal alaposan le kell zárni. Ezenkívül a normál víz medencéjét is tárcsázhatja, és magához vonzza a port.

folyamat

A tipikus fal egy lakóház épült tégla, gipszkarton vagy beton. A legnépszerűbb anyag még mindig tégla. Ebből fakad, hogy a válaszfalak a fürdőszoba és a WC között helyezkednek el. Annak érdekében, hogy a falat bármilyen nehézség nélkül fel lehessen szüntetni, kövesse az alábbi tanácsokat:

 1. A kerámia burkolólapokat óvatosan távolítsa el, ha azt tervezi, hogy újra használni kívánja a kívánt célt.

Csempék eltávolítása

 • Ha van szellőzőnyílás, a burkolat lebontását el kell kezdeni.
 • Egy másik esetben a legjobb, ha eltávolítani a lapot a felső sorból.
 • A kerámiatermékek vagy a téglák közötti rés kiválóan alkalmas véső vagy véső használatára.
 • A szerszámot a résbe nyomják, amely után az anyag lazán van, és könnyű mozdulatokkal kivehető.
 • A jó karhoz illesszen egy nagy körömfedőt.
 • Ez a módszer lehetővé teszi, hogy por és zaj nélkül dolgozzon, miközben szinte minden téglát újra felhasználhat. A fal és a WC közötti bontás folyamatának felgyorsítása érdekében használjon lyukasztót.

  A fal eltávolítása perforátorral

  Figyelj! Vésővel vagy vésővel kell használni. Azonban ezzel a módszerrel a zaj és a por elég sok lesz, és a téglák törmelékké válnak. A gipsz-partíció eltávolításakor vágásokat kell végezni, majd használjunk egy pecsétes kalapácsot.

  A fal szétszedése szánkós kalapáccsal

  A fémszerelvényeket a daráló segítségével eltávolítják. A szegélyléceket a fal után leszerelik. A beton válaszfalak betonba helyezik a csiszológépet, betonon, előfúrt lyukakon. Az utolsó szakaszban a zuhanyt törmeléket tisztítják. A teljes tégla újra felhasználható, de a fennmaradóakat csak ki lehet dobni.

  A fürdőszoba és fürdőszoba felújításának jellemzői és sorrendje

  A fürdőszoba és a fürdőszoba felújítása a lakások legáltalánosabb javítási típusára utal. Ez mind a szükségesség, mind az egyszerű végrehajtás miatt következett be. Ezenkívül 2 lehetőség van a felújításra - a partíció lebontására és telepítésére a két szoba között.

  Rendszerint a fürdőszoba és a WC közötti elválasztás nem fuvarozó, ezért a felújítási folyamat meglehetősen egyszerű és nem igényel szakértelmet. Elég, ha a javításokat és a tervezett változtatásokat megelőzően tájékoztatják a KTF-t és a közszolgáltatásokat a közelgő intézkedésekről.

  A partíció telepítése egy egyszerű folyamatra is utal mind a végrehajtási oldalon, mind a koordináció szempontjából. Elég, hogy betartsák a törvény hatályos normáit, amelyeket az Orosz Föderáció LCD-je ír elő a nem lakáscélú helyiségek átalakításáról. Különálló pont a nem lakóhellyel rendelkező területek miatt bekövetkező területnövekedés, ami egy komolyabb átépítésre utal.

  Általános javítási szabályok

  Annak ellenére, hogy a fürdőszoba és a fürdőszoba felújítása nem nehéz, bizonyos követelmények vannak a javításra:

  • Tilos a helyreállítás, ha ennek következtében a fürdőszoba a konyha alatt vagy fölött lévő szomszédok életterét meghaladja. Kivétel lehet, ha az alatta lévő lakásban azonos felújításra kerül sor.
  • A fürdőszobából nyíló ajtó nem tud közvetlenül a nappaliba vagy a konyhába menni. A kivétel a fogyatékkal élők lakóhelyén él, vagy több WC-vel (lakóház vagy többszintes szoba).
  • Ha a wc-t és a fürdőszobát össze szeretné állítani, akkor meg kell újítanod a padlót - egy új esztrich magas minőségű vízszigeteléssel. Ellenkező esetben, még az ilyen hiányosságok miatt is, az ellenőrzés nem fogadja el a javítást. A műveknek tükröződniük kell a törvényben.
  • A WC-ben lévő padozatot a szabvány szerint kell alacsonyabbnak lennie, mint a folyosón és a lakóterületen 1,5-2 cm-nél.Az éles átmenet elkerülése érdekében ajánlott az ízületet egy speciális küszöbértékkel felszerelni.

  Ezenkívül vannak bizonyos értékek a kényelmes távolságra az egészségügyi berendezések előtt:

  Ezek a paraméterek a minimális értékek, tehát ha nagyobb a távolság, akkor ez növeli a működési kényelmet és nem sérti a normát.

  Minta átépítése a fürdőszobában

  Engedélyezett és tiltott módosítások

  A hatályos változások a következő elemeket tartalmazzák:

  Minden típusú átépítés magában foglalja a házfelügyelettel és a házért felelős közművekkel való koordinációt.

  A tiltott módosítások a következők:

  A tiltott változások a szomszédok jogainak megsértését, valamint a biztonsági szabványokat sértik, amelyek mind a lakástulajdonosok, mind a szomszédos lakosok baleseteihez vezethetnek.

  A WC-vel és a fürdőszobával összekötő projekt

  Módok átszervezése

  A fürdőszoba és a fürdőszoba felújítása számos lehetőséget kínál:

  Az átépítés módjának megválasztása a lakások személyes preferenciáitól és jellemzőitől függ, ezért először is ajánlatos mérlegelni az előnyöket és hátrányokat, és csak utána dolgozni.

  Hogy a törvény rendelkezik-e a büntetésről az épületek illegális felújítására - olvasd el itt.

  A fürdőszobában és a WC-en át a folyosón keresztül

  SaNPin követelmények

  Az egészségügyi szabványok és előírások a következő követelményeket foglalják magukban a fürdőszobában és a fürdőszobában:

  A követelmények meglehetősen egyszerűek, de ugyanakkor növelik a helyreállítás biztonságát és a helyiségek további felhasználását.

  Minta az összes családtag hozzájárulásának feltöltésére a felújításhoz

  Hogyan lehet összehangolni a fürdőszoba és fürdőszoba felújítását

  Kétféle módon lehet összehangolni a fürdőszobát és a fürdőszobát, amelyek mindegyike a rendezett eseményektől függ.

  Ilyen esetben a mosogató vagy WC-tál más helyre történő áthelyezése megengedett a folyékony felhasználás központi rendszerének megőrzésével.

  Ha nem lakóhelyiségek miatt meg kell növelni a fürdőszobát és a fürdőszobát, teljes körű dokumentumok szükségesek:

  • regisztrációs igazolás a lakás számára;
  • a lakástulajdonos útlevelét;
  • ingatlanokkal kapcsolatos dokumentumok;
  • felújítási projekt;
  • más tulajdonosok hozzájárulása, ha vannak ilyenek.

  Egy speciális bizottságot állítanak fel a jövőbeni felújítás tanulmányozására és megfelel a szükséges előírásoknak. Sértések hiányában a tulajdonos kap egy javítási engedélyt a jelenlegi projekthez.

  A projekt minden esetben szükségessé válik, ha ez növeli az egészségügyi pontokat, növeli a területet, kilép a konyhába vagy a hálószobába. A javítás után a Bizottság értékeli a változtatásoknak a tervvel való összhangját.

  Vázlat vagy projekt

  A vázlat vagy a projekt kiválasztása a felújítás összetettségétől függ.

  A vázlat egyszerűsített formában van összehangolva, amikor a KTF szabványos dokumentumcsomaggal és a vázlattal maga a tervezett változtatásokkal rendelkezik. Ha nincs szükség lakást eladni, a jóváhagyást el lehet halasztani egy ideig, de ha ezt a tényt észlelik, a lakásellenőrző személyzet bírságot szab ki.

  A vécék és a fürdőkád területének növelése, valamint a fürdőszoba átadása miatt a felújításnak a tulajdonosa köteles teljes körű projektdokumentációt megrendelni, amelyet alapos felülvizsgálatnak vetnek alá a megtörtént munka és a benyújtott dokumentumok megfelelőségének jóváhagyása és utólagos ellenőrzése céljából.

  A fürdőszoba és a fürdőszoba felújítása meglehetősen egyszerű folyamat, amely magában foglalja a törvény egyszerű szabályainak betartását.

  Lásd itt, hogy milyen dokumentumok szükségesek a lakás átépítéséhez.

  Amit a házkód mond a felújításról - meg fogjuk mondani.

  Lehetséges, hogy a fal és a fürdőszoba közötti mosoly nélkül lebontják.

  Más hasonló konzultációkból származó kivonatok.

  Ilya Kotkin
  Mi van, ha van egy kis fal a fürdőszoba és a WC között, és hogyan regisztrálták átépítésként? Ne aggódj, nem jár büntetés, ez nem szignifikáns változást a fürdőszobában nem ír elő, minden menni fog normalno.Kogda'll eladni technikák felhívni a terv egy új tény teszi azokat. és a kataszteri útlevél. Most úgy tűnik, hogy egy kisebb átalakítás, amely nem igényel koordinációt. De jelezzük a tervet, hogy a fal lebontása szükséges az elvégzett munka tényén.

  A falak bontása a fürdőszobában és a WC-ben

  Helló Azt akarom, hogy összekapcsolják a fürdőszoba és WC, húzza le a falakat, de azt hiszem, ez egy külön santehkabiny és építeni az új gipszkarton között a WC és tároló, valamint a fürdőszobában és a konyhában. A nedvességálló gipszkarton tervezett új falai. A ház 9 emeletes, 5. emelet. Ki törte meg a falakat, mit és hogyan? Új falak bontása és felállítása érinti a szomszédok falát (pl. Repedések stb.)? Szüksége van a lakóingatlan engedélyére, vagy később össze tudja egyeztetni az átépítést? Köszönöm

  Ha minden fal újból épült, igen ugyanazon a helyen - nem. Ha a lakás nem eladó - nem. Falak és válaszfalak értékesítése vagy átadása - jobb hely.

  Alexander Jó nap. A szomszédos partíciók leszerelése nem érinti. A zaj körül. A falak a GCR nedvességének régi helyére épülhetnek. vagy habblokkok. nincs engedély. ha nyílást vagy falat mozgat, koordinációra van szükség.

  A legtöbb esetben ez valójában egy külön szaniter, de tudnia kell, hogy száz százalékos, hogy nincsenek szellőzőcsatornák. A töréskor mindent csak egy daráló fűrészelt, és egy pengetővel törött. Megfelelően meg kell szerezni az engedélyt a lakás rekonstrukciójára ebben a projektben, és vele együtt a kerületi közigazgatás engedélyt kap. Aztán egy próba után.

  A fürdőszobák összekapcsolása már átépítés alatt áll, engedélyt, megszakítást és kopogást jelent, gázszilikát blokkok 50-55 mm vastagok.

  A bolgár sok portól, vágott falak porzsákkal porszívóval, szinte nincs por. akkor valahol az első sverlil.Osnovnaya rabota- kuvaldoy.Mnogo por és shuma.Akkuratney amikor leesik darab beton vysoty.Esli nem tartófalak repedések szomszédok budet.Nuzhen egyeztetett tervezetet.

  Ez nem újjáépítés. Semmi sem szükséges összehangolni. A falak egy nyelv- és horonyblokkból készülnek, és nem a GKLV-ből. Lépjen kapcsolatba a szakértőkkel, akik ezt minden nap elvégzik. Coloss.ru

  Keresse meg először a csapágyfalakat, és csak akkor törje meg! És szünet elektrootbojnikom! Szép dolog! Nos, és bolgarochka!

  A FÜRDŐK ÉS A TOILET KÖZÖTTI RENDEZÉSEK NORMÁLISAN NEM TARTANAK.

  a legfontosabb dolog nem átruházni a nedves zónákat ez nem legitimálható, és ha még mindig árvíz a szomszédok, a hiba lesz 100% -a a tiéd

  Ha a falak nem hordanak, akkor megszakadhat. A legjobb a fal, hogy a nyelvből nedves nedvességet.

  Az én dvushka

  Kis lakás felújítása

  A partíció bontása a fürdőszoba és a WC között

  Az előző cikkben leírtam gondolataimat és logikámat, hogy miért döntöttem össze a fürdőszobát. Ha ugyanarra a következtetésre jutna, akkor remélem, hogy a fürdőszobai cím következő cikkeiben leírt összes számom hasznos lesz számodra. A fő szöveg, nem fénykép.

  A fürdőszoba összeolvasztásához először le kell vágnod a falat. Ez a lenyűgöző leckét ebben a cikkben tárgyalja.

  Első pillantásra úgy tűnik, hogy a fürdőszoba és a WC közötti elválasztás nem jelent semmi érdekeset, és itt nem lehet finomság. Elvileg ez így van, de még mindig vannak olyan pontok, amelyekre figyelni kell.

  Először is: meg kell győződnie arról, hogy a fürdőszoba és a WC közötti fal nem hordoz. Az én esetemben ennek a falnak a vastagsága fél tégla volt. Elvileg nem lehet fuvarozó (és a projektben néztem).

  Itt, valójában, kezdetben a falam nézett ki:

  Falra osztva a fürdőszoba és a WC között

  Nem igaz, szépség és csak? Piros burkolólapok a Gadyukino falu legjobb tervezőitől, rozsdás vascsövek, kék mosogató. Nem õsök álmodtak erről a barlangban élve? Azt hiszem, tetszett volna nekik. Ugyanazok a követelmények vannak a fürdőszobában magasabbak.

  Tehát, ügyelve arra, hogy a fal nem hordódjon, és csak egy partíció, feltétlenül blokkolja a vízcsapokat a felszállóból, mert a legkisebb rezgésekkel rozsdás csövek kiszivároghatnak, és ez a nap Ivan Kupala napjává válik.

  Érdemes meggyőződni arról is, hogy a partícióban nincs lecsapódás. Ez vezethet a ventilátorhoz a fedélen vagy csak a világításig... de soha nem tudod...

  A fal lebontása zajos és nagyon poros. Ezért az olajtömítőnek az ajtón való lefüggönyése mellett öreg lapokat vagy csak nagy rongyokat kell viselni, vizet nedvesíteni és fedezni kell az összes ajtót, beleértve az ajtót is. A nedves lap nagyon jól elkapja a száraz por. És általában érdemes maximálisan nedvesíteni a fürdőszobát és a WC-t, vízzel felvenni a fazékokat, meleg fürdőszobával hívni... a por a vízhez húzódik.

  Ügyeljen arra, hogy légzésvédőt és szemüveget használjon a szemen. Ezt nem szabad elhanyagolni! Ellenőrizni kell!

  A partíció lebontását vagy nagyon gyorsan vagy meglehetősen csendesen kell elvégezni, mert a szomszédok nyilvánvalóan boldogtalanok lesznek a leeső téglák és a fűrészes lyukasztó vagy kalapácsos kalapács összeomlásával. Tiszteljétek szomszédjait, és tiszteletben tartják. Kisgyerekekkel elmentem a szomszédokhoz, beszéltem velük, és rendeztek egy időpontot, amikor járni fognak.

  Csendben voltam (viszonylag természetesen). Egy régi vésővel (csukával vagy vésővel) használhatom, óvatosan benyomtam a téglák és a mennyezet között, lazítottam a téglát és óvatosan kivettem. Semmi bonyolult, csak kicsit hozzá kell igazítanunk. Ha van egy légtelenítő a fürdő és a WC között (nem szabad összetéveszteni a szellőzőnyílással - ne érjen hozzá.), Akkor el kell kezdened bontani a falat.

  Amikor lebontottam az egész téglák tetejét, akkor minden úgy ment, mint az óramű. Egy nagy körömhúzó segítségével óvatosan a téglák közé a téglák között a falazatban lévő repedésekbe tolták, és karnak használva nagyon finoman megtörték a téglákat. Csak a vakolat hallható.

  Lehetőség volt egy csukát elhelyezni egy perforátoron, és gyorsabban felhúzni ezt a falat, de az üvöltés, és különösen a por sokkal nagyobb lesz.

  Ennek eredményeként, bár volt egy félelmetes, de már kombinált fürdőszoba. Itt van egy kép az elpusztult falról:

  A partíció szétszerelésének folyamata a fürdőszobában

  Itt van egy kép a falról való elpusztult falról:

  Tekintse meg az elveszett falat a fürdőszobából

  A fal megsemmisítése után problémát jelent a hulladék eltávolítása és eltávolítása a helyiségből. Ha csak dobja el a szemeteszsákokba, akkor finomra néz, mivel a szemétkosarakat a háztartási szeméthez tervezték, nem pedig az építéshez. És egyébként láttam, hogy a szemetes tartályok az építési törmelék tömegének aljából dömpingeltek.

  Ezért óvatosan betöltöttem a vakolatot és a habarcsot erős burgonya zsákokba, és behúztam őket a garázsba, betöltök velük az úton - most már minden időjárási bejárattal rendelkezem.

  Én sem dobtam ki a téglákat, és olcsó áron eladtam azt a barátomat, aki házat épít. Számomra a legfontosabb dolog nem az ár, hanem az önellátásra való egyetértés.

  Így az építési törmelékek eldobása nem okozott problémákat.

  Így kezdődött a kombinált fürdőszoba a partíció bontásával és a szemét eltávolításával:

  Fürdőszoba a fal lebontása és a szemét eltávolítása után

  Miután a falat lebontották és a helyiséget törmelékről tisztították meg, miután meghatározták a keletkezett helyiség méretét, meggyőződésem, hogy egy nagy fürdőszobám álma valóra vált! Mennyi hely!

  Távolítsa el a falat a fürdőszoba és a WC között

  Néhány évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy eladja egy lakást, egy lakást a Hruscsovban, amikor lebontották a falat a fürdőszoba és a WC között, egyszerűen fel, újjáépítés. És felmerült a kérdés, hogyan lehet legitimálni. Az első dolog, amit tettem, megkérdeztem a felelős személyeket (olvassák az ügyvédeket), hogy mit tegyek. Azt állították, hogy egy műszaki útlevelet kell készíteni egy lakásra, hogy menjen a KTF-hez, hogy bélyegzõt helyezzen át a felújításra, majd bírósághoz forduljon, bírságot fizethessen, és így tovább. De jó emberek találkoztak, akik azt javasolják, hogy ha az útlevelek nem több mint 10 évesek és nincs jel az illegális felújítás (ez az, amikor a szomszédok kopogtak, ahol szükséges), akkor

  1. Menj a projekt céghez, mutasd meg a lakástrendezéshez szükséges műszaki útlevelet, és magyarázd el, hogy hol és mit szeretnél újratervezni (esetemben távolítsd el a falat). Új projektet mutatnak be, amely bemutatja, hogy hol a fürdő, a mosogató stb. És arra a következtetésre jutnak, hogy a fal nem hordoz, nem érinti semmit és bármi másat.

  2. Bélyegzi a helyi önkormányzatot, amelyhez a ház tartozik, a tervezőirodához (nem emlékszem, hogy pontosan mi is hívják), akkor olyan dokumentumokat adsz meg, amelyeket újra kell fejleszteni. Egy bizonyos időt vesz igénybe (az idő megadása), ha minden rendben van a dokumentumokkal, engedélyt kap az átrendezésre. Arra kérdezik, mennyi időt vesz igénybe az átdolgozáshoz (ezt a hónapot mondtam).

  3. Egy hónappal később eljött, és elmondta, hogy az átépítés befejeződött, kineveznek egy bizottságot, hogy megvizsgálják a projektnek való megfelelés tárgyát, és mi történt. Három nappal később, a kijelölt időpontban megjelentek egy aláírt cselekedetet. Három nappal később eljött, és átvette a KTF dokumentumokat a közigazgatásban.

  Amennyire emlékszem, 2500-at adtam az új projektnek, és egy kicsit el kell mennem.

  A tudósok mindegyike pénzt ajánlott 15-ről 40-re, hogy megoldja ezt a kérdést, és mindezt a bíróságon keresztül a szokásos rendszer szerint.

  Szükségem van engedélyre, ha eltávolítom a falat a lakásban lévő mosdó és fürdőszoba között

  Pénzt takarítson meg a LetyShops cashback-el!

  Regisztráljon most és kap egy prémium fiókot.

  • ne mutassa meg a nevemet (anonim válasz)
  • kövesse a kérdésre adott válaszokat)

  Népszerű kérdések!

  • ma
  • tegnap
  • 7 nap
  • 30 nap
  • Most olvasd el!

   Jótékonysági!

   © KidStaff - könnyen vásárolható, kényelmes eladni!

   Adj tanácsot, ossza meg, mondja meg

   A weboldal használata elfogadja Felhasználási feltételeit.