Legfontosabb > Bútor

Bútor és lakberendezés

A házban kényelmet és komfortot teremtve mindenkinél jobb bútorok választják magukat. Bármi legyen is a helyzet a konyhában, de szinte lehetetlen a szekrény nélkül a mosogató alatt. A legtöbb ember szívesebben vásárolja meg őket a boltokban, de azok számára, akik szeretik a dolgokat otthon, elég lehet, hogy egy szekrényt a mosogató alá. Hogyan kell ezt csinálni? És mi ehhez szükséges? A válaszokat ezekre a kérdésekre, és nem csak az alábbiakban kapja meg.

Tartalomjegyzék:

A szekrények típusai a mosogató alá

Mielőtt elkezdené dolgozni a mosogató alatt lévő szekrények gyártásánál, meg kell értenie a lehetséges típusokat és terveket. Fajtájuk a következőképpen oszlik meg:

A szekrény ezen változata a legpatinásabb és legtöbb esetben két ajtóval van felszerelve.

A szekrények lineáris elhelyezésével a konyhai szekrények és egyéb elemek felszerelésére kerül sor ugyanazon a területen. Ebben az esetben a mosdó alatt található szekrénynek szabványos megjelenése és mérete (60 cm széles téglalap). Ebben az esetben a tulajdonos maga is meghatározhatja a konyhabútor e részének hosszát.

A saját kezű süllyesztett szekrények, fő szabály szerint, trapéz alakúak, L alakúak és sokoldalúak.

Az L-alakú modelleket nagyon népszerűnek tartják, mivel ez a design a legjobb megoldás a konyha belsejének. Annak a ténynek köszönhetően, hogy az egyik oldalrész rövidebb, mint a másik, könnyű belépni a szekrénybe. Ezekben a szekrényekben ajánlott inkább a keskeny, hanem a széles ajtókat elhelyezni.

A mosdó trapéz szekrényeknek több helyük van a közepén, de összetettebbek. Ez a típusú emelvény alkalmas nagyméretű mosogatók számára, azok számára, amelyek több tálból állnak.

Thumbnail modellfejlesztés

Mielőtt elkezdené a mosogató alatt lévő mosogató munka megkezdését, el kell döntenie a tervezését, méretét és modelljét. A minőségi végeredmény érdekében el kell kezdeni a rajzokat, amelyek segítenek elkerülni a következetlenségeket az alkatrészek és a bútorok méretével. A tervezés során fontos megfontolni a konyha méreteit, amelyekhez a szekrényt tervezték. Fontos figyelni, hogy mi lesz a szekrény mindkét oldalán a mosogató alatt. A rajzokat méretezni kell. A modell kidolgozása során a háztartási készülékek, polcok stb. A mosogató alatti szekrény méretei megegyeznek a teljes konyhai készlet méretével. A tágasságot, vagyis a doboz mélységét a mester választja egyedileg. A hüvelykujj optimális mérete a mosogató alatt a saját kezével: magasság - 800-850 mm, szélesség 300 - 1200 mm, mélység - 600 mm.

A nem profi mesterek számára ajánlott egy egyszerű, klasszikus, egyenes állvány létrehozását. Ez segíteni fog a szerkezet és a további munkák méréseinek kezelésében, hogy az alapügyre építsen. És még egy gyakorlati tanács:

Jobb tervezni a kabinet a pecsét héja alatt, ez a projektet jobban meg fogja valósítani.

Az anyagok kiválasztása

A bútorok élettartama a gyártás során felhasznált anyagtól függ. Mosogató szekrények gyártásához alkalmazható:

 • műanyagból;
 • természetes fa;
 • Forgácslap és MDF;
 • üveg;
 • gipszkarton stb.

A konyhabútorok (és nem csak) gyártásához használt legáltalánosabb anyag a farostlemez (forgácslap). Ez a vászon meglehetősen nedvességálló, így kiváló megoldást jelent a mosogató szekrények gyártásához szükséges anyagok tekintetében. Ráadásul a forgácslap ára más anyagokhoz képest nagyon elfogadható.

Az MDF egy sűrű fás lap, amelyet magas hőmérsékleten és sajtolással állítanak elő. Ez a fajta termelési anyag természetesnek és környezetbarátnak tekinthető. Miért ez a cucc? MDF szerkezete meglehetősen sűrű és erős vászon, amely kész arra, hogy a tulajdonságait a legmostohább és szélsőséges környezetben tárolja. Természetesen ennek a befejező anyagnak az összes előnye befolyásolja annak nem kis árát.

Az Elite természetes fából készült bútorok. De ez a fajta anyag az egyik legdrágább, és nem mindenki engedheti meg magának. A természetes fából készült bútorok természetesen a legjobb tulajdonságokkal és tartóssággal rendelkeznek.

Egy másik anyag, amelyből mosogatószekrényt készíthetünk, rozsdamentes acélnak tekintendő. Ennek a befejező anyagnak a hátránya, hogy a rozsda hosszú ideig érintkezik a vízzel. Ha a mester a rozsdamentes acélból választja a szekrényét, ajánlott 202-es acélszámot vásárolni. Ez egy gazdaságos minőségű rozsdamentes fém, amelyet a gépiparban használnak. Tulajdonságai miatt a 202-et a korrózióállósága különbözteti meg.

Annak érdekében, hogy a talapzaton külön díszítésűek legyenek, az ajtó gyártására szolgáló üvegeket használnak.

A mosogató alá helyezett szekrények gyártására tervezett anyagok saját készítésű anyagainak elkészítése - ez a jövőbeni termék egyik legfontosabb szakasza, amelyre a bútorok hosszú távú alkalmassága függ.

Eszközök munkához

A gyártáshoz és a felszereléshez szükséges befejező anyagon kívül a mosogató alatt lévő szekrények gyártásához szükséges eszközök szükségesek a saját kezükben:

 • ceruza;
 • csavarhúzó;
 • csavarhúzó;
 • önmetsző csavarok;
 • mérőszalag;
 • vonal
 • üveg vágó;
 • sarkok;
 • csiszoló kerék;
 • hatszög és még sokan mások et al.

Függönyök egy fadarabos mosogató alatt

A mosogató alá helyezett szekrények saját kezűleg függenek a munkához kiválasztott anyagtól. A legelterjedtebb megoldás egy farostlemezből készült szekrény. Annak érdekében, hogy elkerülje a problémát a színes megoldás a szekrény, jobb, hogy azonnal vásárolni forgácslap bélelt egyik oldalon. A szekrény ezen modellje a következő méretekkel rendelkezik: szélesség: 75 cm, hosszúság: 60 cm, magasság: 87 cm, továbbá az ajtók fölötti felső polc a szekrényben van kialakítva. A munkamódszer felgyorsítása érdekében javasoljuk külön ajtók és a szekrény elülső részét vásárolni, méret szerint. A folyamat során az ajtók csuklópántokkal vannak felszerelve.

A szekrény minden más elemét a befejező anyag méréséből kell készíteni, és tervezőnek kell összeszerelni. A hátsó panel gyártása érdekében a mosogató alatti állvány garantáltan megbízható alkalmasságát javasolja a nyomólemez bevételére.

A keresztirányú lemezlemez tökéletes. Valójában az oldalfalakra 12 mm vastagságú forgácslemezt használunk. Emellett ajtókhoz és fiókokhoz is szüksége van. A szerszámokkal elő kell készíteni: fűrészlap, ceruza, fúró, mérőszalag, csiszolópapír, csavarok, csavarhúzó kereszt.

A szerszámok és az előre kiszámított dimenziók használatával a későbbi szekrény elemeit kivágják a befejező anyagokból. Ha minden fél készen áll, elindíthatja a fejhallgató egységet.

Javasoljuk, hogy a kereszttartókat a falakhoz rögzítsék. Ez a folyamat különleges bútorok vagy csavarok sarkai segítségével hajtható végre. Ezután rögzítse a szekrény alsó részét. Javítani kell csavarokkal, az alsó részt közvetlenül a keresztirányú részekhez csatlakoztatni.

A felső kereszttartót gondosan kell rögzíteni, mivel az egyik részt függőleges helyzetben kell rögzíteni, és egy (az ajtóhoz vezető) vízszintes helyzetben kell rögzíteni. Az állvány hátsó fala a függőleges kereszttartóhoz van csatlakoztatva, ezért nagyon fontos, hogy ne essen túl a mosogató határain. Érdemes megjegyezni, hogy az összeszerelés és a kagyló alá helyezésének saját kezűleg történő felszerelése közvetlenül függ a munkában használt anyagoktól.

Miért nem csak az építési részleteket használják forgácslapra?

A kereszt gyártásához ebben a modellben rétegelt lemez készült, mivel nagyban leegyszerűsíti a szerelési munkát. A mosogatószekrény tervezéséhez a helyesen kiválasztott anyagokhoz nincs szükség további rögzítőelemekre.

A szekrény hátsó falához kiválasztott préselt kartonot választottak ki annak érdekében, hogy megkönnyítsék a víz összekötésére szolgáló nyílások kivágását.

Az éjjeliszekrény felső polcja görgőkre van szerelve, a megbízható és kényelmesebb kiállóság érdekében. A szekrényajtó behelyezésekor ki kell választani a megfelelő csuklópántokat, amelyeken a szekrény nyitása és zárása megy végbe. Az olcsó, gyengébb termékek hamarosan elaludnak és kiabálnak. Amikor a telepítés befejeződött, minden fogantyú és ajtó össze van kötve, és maga az állvány készen áll, csak egy szilárd asztallap van rögzítve, amelyen az állvány modelljét kifejlesztik. A végső folyamat a mosogató telepítése. Ha az összes méretet helyesen vezettük be a munkába, akkor a minőséget megerősíti a mosogató ideális bejutása a talapzat lyukába.

A forgácslap süllyesztéke alatt elhelyezkedő oszlopok

A mosogató és forgácslap alatt a szekrény gyártására irányuló munkák tervezésénél figyelembe kell venni az anyag befejezési folyamatát. Hogyan készítsünk egy kárpitot a szekrény alatt a saját kezeinkkel és mi ehhez szükséges? Ebben a kérdésben néhány egyszerű javaslatot tehet.

Azokat a helyeket, ahol a csavarok be vannak csavarozva, speciális konyhai kalapokkal lehet lezárni.

A mosogató alatti szekrényen levágott helyeken ajánlott a bútorszalagot használni. A nem-professzionális mesterek esetében a legjobb megoldás U alakú végsáv. Nem igényel további beavatkozásokat, és egyszerűen ragasztva van a faforgácslap végére.

A gipszkarton mosogató talapzata

A mosogató alatti szekrény ezen változata az egyik legegyszerűbb. Az ilyen fülhallgató gyártásához nedvességálló gipszkarton, valamint profilok és csavarok beszerzésére van szükség. A kabinet alatt lévő helyet felvenni, mérési projektet végzünk, és munkába állunk. Miután elkészítették a későbbi szekrény részeit, és elkészítették a szükséges alkatrészeket, megkezdheti a szerkezet összeszerelését. Kezdetben a telepítés a profilok keretébe megy, ami beburkolt gipszkarton. A tetején a mosogató alá van vágva. Különös figyelmet kell fordítani a szekrény befejezésére. Ehhez ajánlott olyan csempe használata, amely gazdag, jobb megjelenést kölcsönöz a talapzatnak.

Sarokszekrény saját kezével

Ennek a kialakításnak a fő előnye a minimális elfoglaló terület. Az ilyen modelleket kislakásokban való használatra ajánljuk. Az anyag minimális költsége esetén ugyanazt az élelmiszert használták fel. A legfontosabb dolog az, hogy ne tévesszen meg a szerkezet kialakításában, és hogy a lehető legegyértelműbb legyen a jövőbeli bútorok mérése. A mosogató alatt lévő sarokpárkány a következő adatokat tartalmazza:

A modell alja egy egységben készül. Ez az előre gyártott rész meghatározza a szerkezet dimenzióit. Két oldalfal - ez a projekt magassága. A hátsó falnak nyílásnak kell lennie a csövekhez. A csapatnak ezt a részét gondosan át kell ragasztani a szélekkel, különben a nedvesség hatására az anyag egyszerűen felduzzad. A csomagoknak hát és hátul kell. A funkciójuk a bútorok tetejének összekapcsolása. Számuk a hüvelykujj modelljétől függ.

Az ajtók gyártásához a szekrények saját kezű, nagyon fontos, hogy a megfelelő méréseket. Ebben az esetben a milliméterek fontosak. A mester maga dönti el, hogy van-e benne szilárd ajtó a szekrényben vagy két kicsi. Igény esetén a bútorok állítható lábakkal rendelkeznek.

Szerkezetek felépítése a mosogató alá

A saját kezűleg mosható szerkezetek felszerelésének változata alakjától, anyagától és modelljétől függ. A mosogató alatti szekrények szerelése összeszerelés után kezdődik. A megbízhatóság érdekében rögzítőcsavarokkal és csavarral van rögzítve. Ha az ütközőt nem fúrható anyagból készítik, akkor használjon szilikont. Ezután csatlakoztassa a víz behelyezését. Ebben a folyamatban ügyelni kell a berendezés lezárására. A mesterek azt állítják, hogy az éjjeliszekrénynek a mosogató alá helyezése nem olyan nehéz feladat, és elemi hím képességeket igényel.

Annak érdekében, hogy vizuálisan megnézzük, hogyan készítsünk el egy kabinet a mosdó alá a saját kezünkkel, javasoljuk nézni a videót:

Hogyan válasszuk ki, vagy készítsünk egy kényelmes szekrényt a mosogató alatt a konyhába

Az ilyen intuitív és egyszerű bútor kiválasztásakor fontos, hogy a részletekre is figyelmet fordítsunk, mert a konyhai mosogató talapzatának további tárolóhelye lehet a különféle kis dolgoknak, a stílusos díszítő elemnek. Nézzük részletesebben a kiválasztási kritériumokat, figyelembe véve a konyha méretét, a modelleket és az anyagok tartósságát. Vagy érdemes egy eredeti autómosást készíteni a saját kezével és díszíteni a belső térben?

tartalom

A hüvelykujj típusai mosogatóval ↑

A modern bútorok különböző formájúak és méretűek, drága és gazdaságos anyagokból készülnek. Annak érdekében, hogy ne keverjük össze széles tartományban, megpróbáljuk meghatározni azokat a főbb paramétereket, amelyeket a vásárláskor figyelembe kell venni.

Több Bowl opció

Az alak és az építmény típusának különbségei ↑

A beállított helytől függően kiválaszthatja a szekrény kívánt konfigurációját.

Három típus van:

 • Egyenes vonal - egy klasszikus téglalap alakú vagy négyszögletes éjjeliszekrény, amely könnyen beágyazható bárhol a munkaterületen, kivéve a sarkokat, vagy egy külön "szigeten". A mérettől függően több polcra is gondolhat, hogy tárolja az ételeket, fiókokat és mosogatógépet.
 • Corner - dresser, amely a szoba két merőleges falával szomszédos. Lehet, hogy egy téglalap alakú, L-alakú vagy háromszög alakú, kis helyet foglal el, és alkalmas kis helyiségekre. De ezeknek a struktúráknak jelentős hátrányuk van - annak érdekében, hogy kényelmesen használják belső terüket, a bútorokat kiegészítő eszközökkel - fiókokkal, zárójelekkel vagy "körhintákkal" kell ellátni.

A racionális térhasználat

 • Trapéz alakú - cserélhető modell egy vagy több ajtóval, rekeszekkel, széles asztallap. Lehetővé teszi, hogy bármilyen formájú mosdót ágyazj be, és tegyél sok polcot edényekbe.

Ami a kagylók formáját illeti, mindez a személyes preferenciáktól függ. Vannak modellek négyzet alakú, kerek, ovális, téglalap alakú és aszimmetrikus alakúak. A legpatinásabb modellek széles téglalap alakúak, amelyekben egy nagy serpenyőt és egy sütőlapot is mosni lehet.

Négyszögletes tálak a leginkább tágasak.

Sok háziasszony több helyiséget szeretne eldobni (dupla, háromágyas), ahol egy tálat használnak az edények mosásához, a második - a termékek felolvasztásához vagy a gyümölcs / zöldséghez. A rekeszek száma 1-től 5-ig változhat. Kényelmes, speciális szárral vagy bordázott felülettel.

Tipp A kényelem kedvéért a mosdót fel lehet szerelni rácsokkal, kosárral, vágódeszkával, szűrővel. A modelleket tágas konyhákhoz tervezték - egy kis helyiségben sok helyet fognak kihozni a munkafelületről. Az egyik leginkább funkcionális "bónusz" egy élelmiszer-hulladék-aprító.

Mosogató a chopperrel

A konyhai mosogató optimális mérete ↑

A méretek meghatározásához fontos, hogy ne csak a szabad helyet, hanem a konyha méretét is figyelembe vesszük. Közepes és kis helyiségekben kis egyenes vagy sarokmodellek alkalmasak. A masszív trapéz vagy téglalap alakú, széles asztallapú helyiség jobb telepíteni egy nagy helyiségben.

Tipp A standard, közvetlen éjjeliszekrény szélessége 50 cm, mélysége 60 cm, de a legkevésbé 80 cm szélességű modellek a legkényelmesebbek. A szögletes kialakítás leggyakoribb méretei 90 * 90 cm.

A mosogató egyik fontos szabványos paramétere a mélység. Ha mossa az edényeket egy sekély tálban, akkor a fröccsenés a falakon és a szomszédos szekrényeken szétszóródik, és a túl mély mosás triviálisan kellemetlen - folyamatosan hajlani kell. A 16 és 20 cm közötti mélységű modellek optimálisnak tekinthetők.

Fontos! A mosogatóméretnek olyannak kell lennie, hogy a falról és az asztallap szélétől legalább 5 cm-es rés legyen, és a lemeztől való távolság legalább 50 cm legyen.

Thumbnail telepítési módszerek ↑

A bútorok konfigurációjától és anyagától függően a mosdó háromféle módon telepíthető. Mindegyiküknek saját működési jellemzői vannak.

 1. Overhead - egy klasszikus lehetőség egy közvetlen éjjeliszekrényre, összecsukható asztallappal. A tetőt eltávolítják a bútorokból, melynek helyét a mosogató foglalja el és a széleken rögzíti. Ez az opció a legmegfelelőbb az önálló telepítéshez - még a kezdőknek sem lesz nehéz telepíteni és kommunikálni a kommunikációhoz.

Variáns mosdókagylóval

 1. Mortise - egy lyuk van az asztal tetején, ahol a mosogató lemegy. Az ízületek tömítettségének növelése érdekében gumitömítést használnak, és a varratot speciálisan kétkomponensű ragasztóval kezelik. Függetlenül egy ilyen modellt fából készült munkalapokra (MDF, tömörfa, forgácslap) lehet felállítani, de a mesterséges kőfelületekhez érdemes szakértőt hívni.

A fából készült konyhabútor

 1. Integrált - a tabletta szerves részei a gondosan illeszkednek és szorosan illeszkednek. Az önszereléshez ilyen tálak nem alkalmasak - egy olyan monolit felület elérése, amely nem rendelkezik a szükséges készségekkel és anyagokkal, rendkívül nehéz. Ezért rendelésre készülnek az asztallap mellett.

A mesterséges kő integrált modellje

Az integrált mosogatók leggyakrabban természetes vagy mesterséges kőből készültek. Ez a legdrágább design, de a leginkább praktikus is - az oldalak hiánya és a jó minőségű csiszolt illesztések kizárják a víz és apró törmelék behatolását, garantálják az egyszerű használat, a hosszú bútorok élettartamát.

Tipp A monolitok a telepítés költségeitől függenek. A legegyszerűbb modellek szó szerint egy ragóra ragaszkodnak - nagy terheléssel vagy a szecskázó munkájával, az ízületekben hézagok jelentkezhetnek. A professzionális telepítés pontos egyezést feltételez.

Az integrált modell úgy néz ki, mint a tabletta folytatása

Anyagok mosogatókhoz és oszlopokhoz ↑

Anyag kiválasztása szekrényekhez

A szekrények ugyanabból az anyagból készültek, mint a konyhai készletek. A legnépszerűbb anyagok: forgácslap, MDF és tömb. A döntő kiválasztási kritérium sokak számára az ár.

 1. Chipboard - a leginkább megfizethető lehetőség egy hatalmas színválasztékkal. Hátrány: a formaldehid gyanták elpárologtatásának fenyegetése rossz minőségű peremfeldolgozással vagy a faforgács védő rétegének károsodásával. A legfontosabb dolog az, hogy nedvességálló lemezeket használnak a gyártás során. A legjobb bevonat HPL nagynyomású laminátum.

Az LDSP vagy MDF bevonatok szinte bármilyen anyagot utánozhatnak.

 1. Az MDF-t az ár és a minőség között "arany átlagnak" nevezhetjük. Ez egy faforgácslap, a kötőanyag komponens, amely kizárólag természetes anyagok: lignin és paraffin. A szerkezet szerint sűrűbb, mint egy forgácslap, jobban rögzíti a kötőelemeket, és nem párolja el a káros anyagokat. A legjobb megoldás a HPL műanyag bevonat is - ez a leginkább ellenáll a karcolásoknak, a színek széles választéka és a felülethez illeszkedik, nem engedve a nedvességet.
 2. Array - drága, megdagadhat vagy megtörheti a forró levegőt. A fa egyedülálló szerkezete miatt látványosnak tűnik, de folyamatos gondoskodást igényel. A tagadhatatlan előnyök a kötőelemek megbízhatósága és a sérült felületek helyreállításának lehetősége.

Egy tömböt készíthetünk egy tömbből

Ha gyorsan dönthet az anyag kiválasztásáról, akkor általában el kell gondolkodnia egy mosogató megvásárlásáról. Részletesen tanulmányozza a modern belső terek közül a három legnépszerűbb lehetőséget.

Rozsdamentes acéllemezek ↑

A rozsdamentes acél egy klasszikus anyag, amelyet tartóssága, ereje és higiéniája ismer. Kiválaszthat egy gazdaságos modellt és egy prémium osztályt, mindez függ a lap vastagságától és a varratok minőségétől. A rozsdamentes modell kiválasztásakor előnyben kell részesíteni a hegesztett anyagot, amelyet a "láthatatlan varratok" technológiájával gyártanak, ami miatt tovább tart. Ami a bevonat típusát illeti, a legalkalmasabb a matt vagy "anti-grafikus": a cseppeket és karcolásokat nem látja olyan erősen, mint egy tükörfényben.

Eredeti rozsdamentes acél tál

 • A bevonat instabilitása a karcolásokhoz, amely után korrozív foltok képződhetnek.
 • Monoton kialakítás, amely nem különbözik a színek változatosságától.
 • Hangos vízzaj, a fémre verés (hangelnyelő párnával vagy vastagsággal kompenzálható).

A hangelnyelő pad jelentősen csökkenti a rozsdamentes acél hanghatását

Az AISI 18/10 acélból készült rozsdamentes acélok a legmagasabb minõségûnek tekintendõk, ebben a fémfajtában a krómtartalom legalább 18%, nikkel - 10%. Az optimális acélvastagság nem kevesebb, mint 0,9 mm (és jobb - 1-1,5 mm). A piacon gyakran megtalálhatók turistaosztályú autómosók. Mielőtt elfogadja a vonzó vásárlást, kérje az eladónak a termékre vonatkozó igazolást vagy útlevelet. Ha tartalmazza az ASTI 202 márkát - ez a technikai acél megnevezése, amely könnyen korrozív és gyorsan elromlik. Ha minden a fémhez rendben van, adja meg annak vastagságát - a 0,4-0,6 mm-es indexű, olcsó termékek deformálódhatnak nehéz edényektől.

Tipp Rozsdamentes acél mosogató megvásárlásakor vegyen egy mágnest magával: ha elakad, a védőréteg túl vékony, idő rozsda alakul ki a fémen. Optimális, ha a mágnes csúszik a felületen, vagy nem reagál rá.

Kerámia mosogatók - az előnyök és hátrányok ↑

A kerámia mosogatóval ellátott köves kőzet stílusosnak tűnik, különösen akkor, ha az ablakhoz van helyezve - a fény tükröződése fényes felületen fényes hangsúlyt ad a belső térnek. A modern modellek porcelánból vagy fajanszból készülnek (a porcelán tartósabbnak tűnik, de kétszer annyiba kerül).

Porcelán mosogató az ablak mellett

Az anyag látványos megjelenése mellett vannak más előnyei:

 • Nem igényel különösebb gondosságot - tökéletesen tisztítják mosószerekkel és meleg vízzel.
 • Ellenáll a magas hőmérsékletnek.
 • Környezetbarát.
 • Alacsony zajszintje (a kerámia elnyeli a hangokat, így a vízsugár hangja szinte észrevehetetlen, ellentétben a rozsdamentes mosogatóval ellátott asztallal).
 • Könnyen ellenáll a nehéz ételeknek.
 • A szín nem fakul, és nem mossa ki.
 • Lehet, hogy más szerkezetű, dekoratív és nem szabványos formában van.

A kerámia a konyha csúcspontja lehet

Ez a modell elég nehéz, így az éjjeliszekrényt úgy kell megtervezni, hogy lenyűgöző súlyt biztosítson. A hófehér kerámiák a fajanszból idővel sötétednek, és színes színezékek színezhetnek (a porcelán jobban védve van ezektől a hátrányoktól). A kerámia edény legjelentősebb mínusz a törékenység. Érdemes megtartani az öntöttvas serpenyőt - és a mosogató felszínén repedések vagy forgácsok keletkezhetnek. És egy tányér vagy egy üveg a kezéből kijött, szinte biztos, hogy nem ellenáll a kerámia felületre esőnek.

Műkőből készült mosogatók ↑

Folyékony kő vagy akril a leginkább megfizethető lehetőség. Ezeket a mosdókat rendelik az asztal tetején, de vannak még gazdaságosabb lehetőségek is - felső, horgásmodellek. Az ásványi csipekből és akrilgyantákból folyékony kőből készültek, így a felület tartós, könnyű és kellemes érdességű.

A mesterséges kőmodell modellje

 • Megtörheti vagy megformálhatja a forró vizet, forró edényeket vagy edényeket.
 • Színváltozik az élelmiszerből, kémiai színezékekből.
 • A koptató mosószerek és a kemény szivacsok észrevehető karcolások.
 • A sötét szín elhalványulhat a napsütésben.

Különös figyelmet kell fordítani az olyan innovatív anyagokra, mint a tektonny vagy az agglomerátum. Összetételük szerint mintegy 80-90% -ot kőzetforgács (kvarc, márvány, gránit) foglal magában üvegszálas és poliészter gyanták hozzáadásával. A 300 fokos hőmérsékletnek ellenállnak, nem félnek a karcolásoktól, nem veszítenek színük az ultraibolya sugárzásnak és a mosószereknek való kitettség után, megbízhatóan utánozzák a természetes kő szerkezetét. A gyártók ezenkívül antibakteriális és foltálló bevonattal kezelik a felületet. Az egyetlen hátránya a magas ár.

Integrált kvarc agglomerátum tál

Megjegyzés: Természetes kőből érkezők tudják venni egy márvány, onyx vagy gránit edényt, de drágák, mert a kőből kavargóak és rendszeres kezelést igényelnek védőszerekkel. Ez egy olyan exkluzív elem, amely csak egy luxus belső térben használható, amelynek tulajdonosai kevés időt töltenek a főzésre. A teljesítményjellemzők szerint az agglomerátumból származó mosogatók még a gránithoz is esélyeket adnak.

A természetes kőből készült modell a díszítés csodálatos elemévé válik

Készülékek készítése saját kezűleg ↑

A bútorok hatalmas választéka ellenére nem mindig lehet megvásárolni a nem szabványos méretű konyhához szükséges mennyiséget. Ebben az esetben két lehetőség közül választhat: vázlatot készíthet, méréseket készíthet és termelést bocsáthat ki a master bútorgyártónak, vagy magára vállalhatja a munkát.

A legegyszerűbb módja az öngyártásnak - a konyha egyik közvetlen elemének megváltoztatása. Ehhez szét kell szerelni a szekrényt, vágni kell a lyuk hátsó falán a kommunikációhoz, és vágnia kell egy lyukat, hogy illeszkedjen a mosogatóhoz. Elmehetsz, és a semmiből létrehozhat egy éjjeliszekrényt MDF-ből, forgácslemezből vagy fából.

Modell a régi oszlopból

Tipp Otthoni kísérletekhez jobb, ha legalább 12 mm vastagságú MDF vagy nedvességálló rétegelt lemez készült. A DS lemezeit könnyű vágni, de kézműves körülmények között nehéz eltakarni őket, hogy megakadályozzák a formaldehidek párolgását.

Az alapanyagon kívül a következőkre lesz szüksége:

 • Feszítés vagy fésülés (az önbeállításhoz a legjobb megoldás - rozsdamentes acél).
 • Bútor csavarok.
 • Elektromos kirakós vagy fémfűrész.
 • Csiszolópapír.
 • Gombaellenes alapozó fa számára.
 • Tartozékok: ajtókeretek, fogantyúk, belső sarkok.

Mielőtt az építőanyagok tárolójába megy, papírra kell rajzolni a jövőbeli termék vázlatát. Lean a számítások saját mérések és a rendelkezésre álló szabad hely.

A sarokkabin a legkisebb helyiségek számára a legkedveltebb megoldás, de annak megtervezéséhez pontos számításra és részletes rajzra van szüksége, például:

Sarokasztalok gyártására szolgáló rendszer

Tipp Annak érdekében, hogy ne tévesszen részletesen, használjon speciális programokat (például Basis-Furniture maker, PRO100 vagy AutoCAD), amellyel nemcsak kiszámíthatja a szükséges anyagok és összetevők mennyiségét, hanem vizuális vetítést is teremthet a jövőbeli termékről.

 1. A rétegelt lemez vagy forgácslemez rajza szerint a fűrészárnyakat a falak, az alsó és az ajtó alá vágják. Ha egy felső mosogatót terveznek, a táblagépre nincs szükség - csak a megfelelő méretű mosogatót kell kiválasztania. Ha elég nagy, akkor jobb felszerelni azt egy pecsét modellel, és hozzáadni az üres helyig az asztal tetejét.
 1. A fából faragott részeket földdel kezeljük és egy primerrel kezeljük.
 2. Szárítás után a szekrény dobozát belső sarkok és csavarok szerelik össze.
 3. A hátsó falon vagy az alján csíkokat, és az asztal tetején - egy lyuk a tál alatt.

Lyuk vágva a kontúr mentén

 1. Az ajtók és a fogantyúk az elülső oldalon vannak.
 2. A nyílásban engedje le a tartályt és szilikonnal lezárja.
 3. Javasoljuk, hogy a kész szekrényt bármilyen vízálló bevonattal - festékkel, festékkel, PVC-fóliával befejezze. Ezután a formatervezést a falon rögzítik, és a mosogató csatlakozik a kommunikációhoz.

A házi szekrényben egyszerű belső polcok is beépíthetők

Videóműhelyek a témában ↑

Szimuláció a felső mosás alatt az AutoCAD-ben

A rozsdamentes acél tálca felszerelésének két módja:

Süllyesztés a pulton:

Te magad is megteheti, de sok időt és erőfeszítést igényel, hogy összeszerelje a szekrényt a mosogató alatt a konyhában. Könnyebb bútort gyártani a tapasztalt kézműveseknek, akik mindent megtesznek az Ön belső munkájáért, segítenek abban, hogy megfelelően telepítsék és összekapcsolják a csővezetéket.

Az egyik leginkább kellemetlen probléma, amely felmerülhet a konyhában a szennyvízzel szemben, eltömődik. Ha a rendszer túl sok zsírt kap,

Hogyan válasszunk háztartási zsírcsapdát a mosogató alá és telepítsük magunkat

Adja meg a gyűlölködő belsőépítészet új karakterét és színét, valamint friss vizet adjon a konyhában, a hálószobában, az óvodában, hogy segítsen a képeknek.

Hogyan készítsünk stílusos képeket a konyha belső részéből származó hulladék anyagokkal a saját kezünkkel

Konyhai munkalap - az utolsó érintés, amely tökéletességet nyújt a bútorok készítéséhez. Nagy jelentőségű, mind a gyakorlatiasság, mind a funkcionalitás szempontjából.

A mosogató alatt lévő szekrények összeszerelésére vonatkozó utasításokat megteheti

Főbb pontok

A mosogató alatt a kövek a kényelmes és praktikus bútorok a fürdőszoba vagy a konyha számára. Ön is telepítheti. Először el kell döntenie a helyét. Ha az öltözőt a fürdőszobába helyezi, akkor ne zavarja a szoba kijáratát és a zuhanyajtó nyitását. A konyhában a bútorokat nem szabad az ablakok alá vagy alacsony falú falak alá helyezni.

Ha mosni szeretnél egy szekrényt, akkor el kell döntenie a helyről és az anyagról. A szekrényt vízálló lakkokkal kell lefedni.

A fürdőszobában vagy a konyhában lévő fából készült bútorok kiválasztásakor vízálló lakkokkal vagy furnérral ellátott modelleket kell választani. Ügyeljen az állvány anyagára a mosogató alá. Kiváló választás a konyha számára a márvány munkafelület, míg a fürdőszobában jobb, ha egy akril vagy edzett üvegből áll.

Rendszer szögletes szekrények: 1 oldal. 1a oldalfal. 2 alul. 3 hátsó panel. 4 Arc kommunikáció. 5 Kommunikáció. 6 Polc. Hátsó fal, farostlemez.

Ellenőrizze a termék teljességét, a készletnek tartalmaznia kell: 2 oldalfalat, alját, 2 kaput, 2 ajtót, hardvert, lábakat, homlokzatát. Ezenkívül további anyagokat és szerszámokat kell készíteni az összeszereléshez:

 • dugók;
 • drill;
 • kirakós;
 • spatulák;
 • építési szint;
 • szilikon, maszkoló szalag.

A teljes bútorvásárlás általában tartalmaz egy útmutatót az összeszerelésre. A falakon és az alján szükség esetén csövek lyukakat vághat vízellátáshoz és szennyvízhez. Ezután a keret összeállításra kerül a séma szerint. Az ajtók az utolsó fordulóban vannak felszerelve. Megfogták a fogantyúkat, és félretették.

Az éjjeliszekrény felszerelésénél ügyelni kell arra, hogy oldalfalai szimmetrikusan helyezkedjenek el a szennyvízcsatorna vonatkozásában.

A magasság beállítható a lábak segítségével.

A szekrények magasságát a szétkapcsoló lábak segítségével állítják be. Az építési szint ellenőrzi a szerelvény pontosságát. Ezután a felső és az alsó tálcákon keresztül fúrjon lyukakat a kötőelemekhez, és az alkatrészeket tüskével rögzítse.

A kivágott munkalapokon szerelje fel a mosdót, és rögzítse a falhoz horgonycsavarral vagy szilikonnal ragasztva. Ha a fal vékony, a második lehetőség előnyösebb. A szilikon öntése előtt a héj maszkoló szalaggal van bevonva a kontúr köré, így nem csak a mosogatóhoz, hanem a falhoz is vezet. Aztán egy kis ottyanu mosogató magához, öntsön szilikont. A mosdót szorosan a falhoz nyomják, a ragasztószalagot eltávolítják, a szilikon pedig spatulával van egyenrangú. A szilikon 24 órán át száradjon, majd a szerelési utasítások szerint szereljen be egy keverőt és szifont, ajtókat és polcokat, valamint díszes homlokzatot ragasszon fel.

Szekrények készítése

Annak érdekében, hogy összegyűjtse a szekrényt a mosogató alá, használhatja az MDF-et vagy a forgácslapot.

Az is előfordul, hogy nem vásárolt bútorok illeszkednek a mosogató alá. Van kiút, és ebben az esetben - kézzel is megtehető. Készítsen MDF-ből vagy forgácslap vastagsága 16 mm. Régi fából készült bútorokat is használhat. Annak érdekében, hogy egy saját fürdőszobájához vagy konyhájához egy éjjeliszekrényt készítsen, a következő anyagok és eszközök szükségesek:

 • bútorcsavarok;
 • Bútor sarok;
 • szúrófűrészhez;
 • gitt fa, festék, primer;
 • csiszolópapírral;
 • ecsettel.

Kezdetben minden szükséges mérést elvégeznek, a jövőbeni termék diagramját rajzolják. A gipszkő méretei a helyiség, a mosogató és a kívánságok méretétől függnek. Mielőtt a bútorokat saját kezűleg készítené, el kell döntenie, hogy a lába fel van szerelve. Külön megvásárolhatók. Előnyben kell részesíteni a króm lábakat, amelyek tovább tartanak.

Az alaplapok kiszámított méretei, a faforgácslemez vagy az MDF lapok esetében az alsó, falak, kapák, ajtók és polcok jelölése és vágása egy kirakós játékkal történik. Különös figyelmet kell fordítani a pulton lévő mosogató vágására. Az alját és a falakat csavarokkal rögzítik, majd az ajtó zsanérokat és lábakat rögzítik. A keretet az épület szintjén helyezték el és ellenőrizték. Ha a szerelés helyesen történik, a bútorok sarkai segítségével rögzítik a felső állványt. Álljon készen állva. Csak a felület felhordására és feldolgozására használják. Ezután a primert alkalmazzák. A házi állvány ugyanúgy van beszerelve, mint a megvásárolt. Az ajtók a csuklópántokon csuklósak, a polcokat bútorzárókkal szerelik fel.

Készülék a kagyló alá a konyhába, saját kezével

Sajnos az átlagos orosz állampolgár életének realitása olyan, hogy a legtöbb házban - különösen a lakásokban - a konyhák szerény méretűek. Ezek többé-kevésbé képesek megfelelni a nem túl elkényeztetett családok igényeinek.

Tervezzen egy kis konyhát egy mosdóval az ablak mellett

Ha szabványos bútorminták alkalmasak, akkor kevesebb nehézséget okoz a konyha felszerelése. Csak egy bútorboltba kell mennie, válassza ki azt az opciót, amely megfelel az árnak és az ízlésnek. Ebben az esetben, ha nem keres könnyű utakat vagy helyeket, például egy mosdókagylóval ellátott szekrény alatt, ez nem elegendő, akkor egy tisztességes kiút ez a helyzet, hogy egy mosdót készítsen a saját kezével, amely megfelel a területnek és az Ön igényeinek.

Trapéz padló egy kerek mosogatóval a kis konyha sarkában

A saját kezű készítésének előnyei

Számos jelentős előnnyel jár, amikor egy mosdót állít elő a saját kezével.

 • Az a képesség, hogy pénzt takarítanak meg azzal, hogy készségeket használnak a fa elemekkel, szerszámokkal és vízvezetékkel való munka során.
 • Hozzon létre egy terméket a kívánt méretből, alakból, töltsön fel további polcokkal, amelyeken háztartási vegyi anyagokat, ecseteket és különböző szükséges anyagokat helyezhet el, és helyet adhat egy polc alatti szemetesláda számára.
 • A szekrények gyártásához minden rendelkezésre álló anyagot el kell hagyni a javításoktól - fából készült botok, egyszerű vagy laminált forgácslap, kész polcok szekrényekből, csavarokból, sarkokból.

Tervezés és kivitelezés - ami könnyebb elvégezni

A konyha helyszínével meg kell kezdeni a térünket. A bútorok elrendezése eltérő lehet: egy vagy két sorban a "G" betű, a "P" betű összetett alakú, amelyet a konyha személyes konstrukciója alatt kell kialakítani.

A konyhabútor elrendezése közvetlenül függ a tűzhely és a mosogató helyétől. Egy független előadással könnyebben meg kell figyelni, hogy a konyhában milyen formában áll a mosdó alatt a saját kezével. A mosogatók a következő formákban jönnek el.

 • Közvetlen - a legegyszerűbb gyártási terv. A legmegfelelőbb az ilyen elemek egy falon történő felszerelése, egy asztal asztal elhelyezése közöttük, és ha még van hely, akkor hűtőszekrény. Érdekes megoldás lenne, ha egy asztallap készült, a konyha teljes hosszában. Az egyszerűség az, hogy a palack teteje nem szükséges. Ez megkönnyíti és felgyorsítja a folyamatot, de annak érdekében, hogy még gyorsabb legyen, és a homlokzatok megvásárolhatók.

Klasszikus téglalap alakú vagy négyszögletes éjjeliszekrény, amely könnyen beágyazható bárhol a munkafelületen

Sarokágy, amely a szoba két merőleges falával szomszédos

Trapéz méretes modell egy vagy több ajtóval, rekeszekkel, széles asztallapokkal

Mosogató - a berendezés fontos eleme

Nagyon fontos a szekrények beépítése a mosogató alá, résszel. Többféle módon vannak telepítve.

 1. Hamis. Ezek akkor készülnek, amikor a palack különálló elem. A szekrény felső részét eltávolítják, és a mosogató tetejére helyezzük, a széleken rögzítve. Nagyon egyszerű telepítési lehetőség, még egy kezdő is képes kezelni.

Szállítmány állvány - klasszikus változat a közvetlen éjjeliszekrényhez, összecsukható asztallappal.

A kagylómodell a szekrény asztallapjába van beépítve, egy erre a célra vágott lyukba

Az integrált modell az asztallap.

Kabinet a mosdó alatt saját kezűleg: a szükséges anyagok és eszközök

A mosogató alá tartozó kabinetgyártáshoz a legnépszerűbb anyag a saját kezeik alatt helyesen rétegelt forgácslapnak számít, mivel kevésbé érzékeny a nedvességre.

Forgácslap lemez béléssel

Ha ezt az anyagot választja, akkor előzetesen fel kell készülnie egy speciális peremre, annak érdekében, hogy elkerülje az alátéttartalmú aldehid gyanták elpárolgását. Fontos megérteni, hogy a párolgás káros a lakók egészségére.

Chipboard bélés nélkül a későbbi festéshez

Az ár és a minőség tökéletes kombinációja az MDF. Sűrűbb, mint a forgácslap és a tartók jobbak.

A laminált MDF a bútorokhoz jobban megfelel a tulajdonságainak köszönhetően

Az LDSP vagy MDF bevonatok szinte bármilyen anyagot utánozhatnak.

Egy másik lehetőség - egy fából készült tömb, de az ára drágább, elnyeli a nedvességet, és nehéz fenntartani.

Tömör fa a bútorok készítéséhez

Ha az alapanyagról dönt, kiegészítő elemeket kell készítenie.

 • Préselt karton a hátsó falhoz.
 • Rétegelt lemez a kereszttartókhoz.
 • Szalagot szalaggal színes szekrényekben.
 • Fogantyúk, pántok, szögek és csavarok.

Az ötletek valóra váltásához az alábbi eszközök segítenek Önnek.

 • Ceruza, vonalzó vagy mérőszalag.
 • Fúró, csavarhúzó.
 • Phillips csavarhúzó.
 • Fűrész vagy kirakó.
 • Belső sarkok, ajtópántok.

Eszközök és tartozékok a do-it-yourself összeállításához

Gyártási folyamat: lépésről lépésre

Az a folyamat, hogy a kagylót a mosdó alá öntsük a kezünkbe, több szakaszra kell bontani.

 1. Előállítás. Rajzoló szekrényeket készítünk a mosogató alá a papírra, a helyszínen végzett mérések és a tervezési igények alapján.

A konyhaszekrény a mosogató alatt van, a szélesség, hosszúság és magasság meghatározott méretével

A szükséges méretű járdaszegélyek részleteinek fűrészelése

Oldalsó falak szekrények alatt mosogató

A kereszttartók rögzítése az előkészített oldalfalakhoz

Az alsó állvány rögzítéséhez csavarja be közvetlenül a rögzített kereszttagokat

Rögzítse a felső kereszttartókat a szekrény felső részének a mosogató alá történő rögzítéséhez

A szekrény hátsó falának rögzítése

Az elülső keret összeszerelése a megadott méretekhez

Rögzítés szekrény ajtók a mosogató alatt

Készülék mosogató forgácslapból készült konyhaszekrény

A termék élettartamának meghosszabbítása érdekében fel kell emelni a padló felett, fel kell tenni a lábakra vagy a kerekekre, a műanyag vagy a vastag gumit.

Hogyan lehet javítani a szekrények megjelenését a forgácslapról?

Kiváló konyhaszekrény

Miután a mosogató alá helyezett egy szekrényt a rendes forgácslapból, még egy lépést adnak hozzá ezekhez a fázisokhoz - átalakítani a megjelenést és védeni magát a káros füstökből.

 • Vékony réteget rakunk fel, egy spatulával. Ezen eljárás után a felület sima lesz.
 • Szárítás után, gitt primer.
 • Alkalmazzon színárnyalatot. Használjon természetes sörtéjű kefét.

Végső megoldásként néhányan a háttérképet tartják számon. A tapéta a mosást válassza. Ragassza fel a felületet PVA ragasztóval. Hasonló kabinet készítése a mosogató alá az ország vagy apartman számára, akkor biztosan nem fog csalódni. Alkalmazhatja tervező tehetségét, pénzt takarít meg, és élvezi a munkájuk megteremtésének további megfontolását.

Kabinet a mosdó alá saját kezűkkel

Az árak emelkednek minden nap, és most, hogy javításokat a konyhában és frissítse a konyhában kell komolyan befektetni. Azonban pénzt takaríthat meg, nem csak a javításon, hanem a konyhaszekrényen is.

Ma megnézzük, hogyan készítsünk el egy mosdót a mosdó alá a lehető legolcsóbban. Mosogató - az egyik fő elem a konyhában. Ha úgy döntesz, hogy összeállít egy konyhaszekrényt, akkor ezt az elemet először fel kell készíteni.

A konyhában a mosogató alatt lévő szekrény szélessége 75 cm, az ajtók pedig standard módon nyílnak meg, a hurkokra telepítjük, de nem görgőkön. A projekt feltételezi, hogy a konyhai egység teljes hosszában egy munkalap kerül telepítésre, ezért a szekrény felső része nem készül. Ugyanakkor megvásároljuk az ajtókat és a polc elülső részét annak érdekében, hogy felgyorsítsuk a folyamatot, és vonzóbbá tegyük a konyhában lévő mosogató alá helyezett szekrényt. Azonban a mosogató alá helyezett szekrény olcsóbban összeszerelhető, ha ezeket a tárgyakat magának készítheti. De komolyan kell dolgoznia a megjelenésen. Ezeket a pillanatokat külön megvizsgáljuk a szövegben.

Az alábbiakban egy, a mosogató alatt lévő konyhai szekrény rajza látható, melynek szélessége, hossza és magassága a megadott értékek, amelyek 75, 60 és 87 cm.

Annak érdekében, hogy a szekrényt a mosdó alá öntse össze, szükségünk van az eszközökre:

 • Szalagméret
 • Csavarhúzó vagy csavarhúzó kereszthöz
 • csavarok
 • fúró
 • fűrész
 • csiszolópapír
 • Festékkefék (ha a mosdó kabinete festett)

A konyhában lévő mosogató alatt lévő szekrény összeállításához a következő anyagok szükségesek:

 • A hátlap hátlapja
 • Rétegelt lemez lemezekhez
 • 12 mm vastag, forgácslap lemez (választható béléssel) az oldalfalakhoz
 • Szalagot szalaggal szemben a faforgácslap lemezek színében
 • 2 ajtó (abban az esetben, ha nem fogod magad csinálni)
 • Az elülső panel a felső polcra (abban az esetben, ha önmagát nem teszi meg)
 • Útmutatók és görgők a felső polcra
 • Fogantyú a felső polcra és 2 ajtófogantyúval
 • 4 ajtós zsanér
 • Fafesték (béléscsiszolás nélkül)

Tehát fontolja meg, hogyan kell összeállítani a szekrényt a mosdó alá saját kezűleg.

Az első lépés az összeszerelés a konyhában a mosogató alatt a saját kezét a konyhában az előkészítése az oldalfalak. Az ilyen elemek gyártásához használt anyagként választható faforgácslap, lehetőleg egyoldalas béléssel. Válassza ki a bélszín színét és szerkezetét az íze szerint. A projektünkben fehér ezüst forgácslemezt és megfelelő színű szalagot használunk.

Forgácslap lemez béléssel

Ha azonban úgy döntesz, hogy egy béléscsaládot használ, hogy pénzt takarítson meg, akkor a konyhában lévő mosogató alá kell majd gondolnia a jövőbeli szekrény színes megoldására, és fel kell festeni a festéket. A tervezők kétszínű tervezést javasolnak, a szekrénykeretet egy színben festik, a felső polcok ajtóit és előlapját pedig egy másikban.

Vágólap nélkül

Az oldalfalak mérete 87x60 cm, a fal alsó részében pedig egy 6-11 cm méretű téglalapot kell kivágni.

Ha a konyhában padlózat található a fal mentén, amelyen a konyhai készlet található, ajánlatos az előkészített oldalfalakat szögben vágni annak érdekében, hogy a mosdó alá helyezett szekrény szorosan illeszkedjen a falhoz.

A második lépés a kereszttartók rögzítése az előkészített oldalfalakhoz. Keresztként rendszeres, legalább 12 cm szélességű rétegelt lemezt készíthet, amely erősen kezeli és előkészíti ezeket a keresztgerendákat. Nincs értelme, mivel nem láthatók és nem láthatók.

A kereszt és a fal rögzítése két módon. Az első módszer az acél sarkok alkalmazása a bútorok számára - mindegyik a csuklós síkhoz két. A második a csavarok csavarja közvetlenül a kereszttartóba, ugyanakkor vastagabb rétegelt lemez vagy forgácslap mint kereszttartó használata szükséges. Ugyanakkor, hogy elrejtse a kupakok a kötőelemek igényelnek bélés színét a falak.

A harmadik lépés a szekrény összeszerelése a mosogató alatt a saját kezével a konyhában - rögzítve az alsó alapot. Anyagként legjobb választani ugyanazt, mint az oldalfalakra, azaz Chipboard tűzhely. A téglalapot 70-50 cm-es méretben kell levágni, a legmegfelelőbben rögzíteni az alsó aljzatot a csavarok közvetlenül az előző lépésben rögzített keresztcsíkba való csavarásával. Ugyanakkor a kabinetnek a mosogató alatt való használatának kényelméért a kupakokat a felszín alá kell fojtani egy kisebb mélyedés fúrásával, amelyet a beszerelés után le kell zárni fából készült töltőanyaggal.

A negyedik lépés, az utolsó az összeszerelés a szekrényben a mosogató alatt a saját kezét - rögzítő felső felső sávok rögzíteni a felső részét a szekrény alatt mosogató. Az első kereszttartó függőlegesen helyezkedik el és rögzíthető úgy, hogy ne kerüljön a kabinet peremén túl a mosogató alá. A hátsó falat ehhez a keresztsávhoz rögzítik. A második kereszttartó ellentétes irányban vízszintesen helyezkedik el. Mint a második lépésben, javasoljuk egy forgácslap használatát a könnyebb beszereléshez, a rétegelt lemez helyett. A lemez vastagsága lehetővé teszi a konyhaszekrény elemeinek rögzítését anélkül, hogy további rögzítőket használnának.

Ha a faforgácslemez paneleket anélkül választották meg, akkor itt az ideje, hogy festse a szekrény összes elemét.

Az ötödik lépés a szekrény összeszerelésében a mosogató alatt a konyhában - rögzítve a szekrény hátsó falát. Ez a fal nem végez semmilyen más funkciót, mint a szekrény vizuális elszigeteltségét, és nem viseli a terhet. Ebben a tekintetben, mint anyag ezen elem, akkor választhat extrudált karton. Ráadásul ilyen falon könnyebb lesz lyukak vágni a kommunikáció összekapcsolásához.

A hatodik lépés az első keret összeszerelése. A felső polc és ajtók mérete tetszőleges lehet, a személyes preferenciától függően. A projekthez kiválasztott dimenziók az alábbi rajzon találhatók.

A forgácslap alsó oldalának oldalfalainak maradék szabad végeit a szekrény alsó részében vasalóval zárjuk le véges műanyag szalaggal.

A hetedik lépés - a felső polc felszerelése a görgőkön. A polcok összeszerelésének folyamata ebben a cikkben nem lesz figyelembe véve, hogy ez a folyamat minden termék esetében egységessé válik, a legfontosabb az, hogy figyelembe vesszük a tényleges dimenziókat. A polc elülső paneljét önállóan lehet készíteni, de akkor elég egyszerű lesz, vagy egy érdekesebb profilból, valamint az ajtókból rendelheti meg.

Javasoljuk a második lehetőség használatát, hogy a konyhaszekrény vonzóbbá és modernbbé váljon.

A nyolcadik lépés - a szekrényajtók rögzítése a mosogató alá. Kiválasztjuk az Ön igényeinek megfelelő minta, profil, textúra és színt. A projektünkben a belső téglalap alakú, kíméletlen ajtókat választottuk. Az ilyen ajtók az online áruházban is megvásárolhatók, és gyakran "Homlokzat a testnek" nevezik. Opcionálisan választhatja az ajtókat hullámos üvegből is. Mindez az ízlésed és a költségvetésedtől függ.

Javasoljuk, hogy gondosan válasszon hurkokat, mert az idők folyamán a hurok megrekedhet, és laza lesz. A csuklópánttól függ, hogy az ajtók milyen szélesek, és hogy lesüllyednek-e. A csuklópántok a nyílás szögében és a beépítés elve szerint különböznek egymástól, és még a csuklós modellek is vannak. A hurkok kiválasztása már egy külön cikk témája.

És a végső szakasz - hogy az eredményül kapott szekrényt a mosdó alá öntse a konyhában a tisztességes szintre. A fogantyúkat csavarozni kell az ajtókhoz és a felső polc előlapjához. A projektünkben nem egy, hanem két tollat ​​rögzítünk a polcra. És kiválasztjuk a fogantyúk színét, ellentétben a kabinet színével a mosogató alá.
Tehát itt megvizsgáltuk, hogyan kell összeállítani a szekrényt a mosdó alá saját kezűleg. Most, amikor a konyhaszekrény más elemei készen vannak, egy munkalapot és mosogatót lehet felszerelni.

Kreatív do-it-yourself szekrény a konyhai mosogatóhoz

Mosogató - a konyhabútor legkeresettebb eleme. A mosogató alatt lévő szekrény, mint más konyhai tárgyak, könnyen elkészíthető. Ahhoz, hogy egy gyönyörű és kreatív szekrényt készítsenek a mosdó alá a saját kezével, egy kis készségre van szükséged, a szükséges anyagok rendelkezésre állására és a megfelelő eszközökre.

Előkészítő szakasz

A mosogató kövek a szerkezet egyik legegyszerűbbek, a termelés egy kezdő számára is elérhető lesz. Ezenkívül az ilyen tárgyak építés közben hasonlóak. Az egyetlen kivétel a belső tartalom - a polcok elhelyezkedése és így tovább.

Az elkészítendő anyagokból:

 • két oldalfal;
 • alsó;
 • két felső támasz;
 • ajtók - egy vagy kettő az éjjeliszekrény méretétől és szélességétől függően;
 • alsó lábazat;
 • fa csapok és bútorcsavarok;
 • bútor zsanérok.

A legalkalmasabb anyag, amelyet konyhai szekrények - forgácslemez vagy MDF gyártására, valamint a lábazatok és távtartó elemek gyártására használhatunk. Az eszközöknek szüksége lesz a következőkre:

 • csavarhúzó;
 • drill;
 • kézi körfűrész forgácslap és táblák vágásához.

A saját kezű mosás gyártásánál a mérete a mosdó méreteinek függvénye, amely a szekrénybe van szerelve, valamint a helyiség nagysága, ahol ez a bútor lesz. Nagyméretű éjjeliszekrényt készíthet, amelyben a mosdót az asztal tetejéhez lehet kombinálni.

Hogyan készítsek egy szekrényt a mosogató alá? A leggyakoribb lehetőség egy 400-800 mm széles szekrény. A kettős modellek szélessége legfeljebb 1,2 méter lehet, ha a konyha méretei megengedik. Az oldalfalak szabványos méretei a szélességtől függetlenül azonosak és 530x814 mm, ahol 814 mm a magasság és 530 mm az alsó mélység.

Az alsó szélesség a számításból keletkezik, hogy a farostlemez vastagságának méreteit, ahonnan az oldalfalakat gyártják, kétszer vonják le az állvány teljes szélességéből. Például, ha a teljes szélesség 800 mm, mint az alábbi ábrán, az alsó szélesség, feltéve, hogy a forgácslap 14 mm vastag, a következőképpen számítandó: 800-14-14 = 772 mm. A távtartók és az alaplemez hossza egyenlő az alsó szélességével. Az ajtók szélességét az oszlop szélessége alapján választják ki, de a magasság állandó. Az ajtók szélessége nagyon pontosan és pontosan kell számolni. Ha a számítás során hiba történik, akkor az ajtók nem záródnak le, vagy csúnya széles rés jelenik meg közöttük.

Az alábbiakban a fő részek rajzai láthatók:

Az ajtók számítása

Az alsó lábazat szélessége a rajz szerint 80 mm. Ha a teljes magasságból (814 mm) 80 mm-t kivonunk, 734 mm-t kapunk. Ebből a számból levonni kell a felületre szerelt munkalap vastagságát a mosáshoz (25 mm) az élvastagság vastagságával együtt. Ha ezt a méretet 2 mm-re vesszük, 734-25-2-2 = 705 mm-re

Szélesség is könnyen kiszámítható. A számítási séma a következő:

 • ha a teljes szélesség 800 mm, fel kell osztani és 400 mm-re kell lennie;
 • mindkét oldalán körülbelül 2 mm-es szélességű szélességet kivonnak ebből a mérettől - 396 mm-t nyernek ki;
 • kivágják az ajtók közötti hézagokat is, mindegyikből 2 mm, és köztük és a szomszédos bútorok között is, mindegyikből 2 mm - ennek eredményeképpen a szélesség 396-2-2 = 392 mm. Annak érdekében, hogy ne hagyja ki, kivonhatja a további 2 mm-t, így minden ajtó szélessége 390 mm.

gyülekezés

Tehát általánosságban ismert, hogy hogyan számolják ki a saját kezű konyhájú talapzatot. Ez a színpad a forgácslap és lemezek vágásával együtt a leginkább felelős. Célszerű lehet a vágást nem otthon, de a műhelyben elvégezni a megfelelő felszereléssel. De összegyűjteni jobb otthon a főtt részekből.

Mielőtt összeállítaná az éjjeliszekrényt, ajánlatos egy különleges pisztolyt használni, hogy a végeket és a helyeket, ahol a faforgácslapot szilikonnal fogják lefesteni. Ez megakadályozza az anyag nedvességtől való pusztulását, ami elkerülhetetlenül leesik a mosdóból. Álljon a mosogató alatt a saját kezével ebben a sorrendben:

 1. Csatlakoztassa az éjjeliszekrény alját oldalával. Az alsó a lábazat felső határ fölött helyezkedik el, amelynek szélessége a rajz szerint 80 mm. Az alsó és az oldalsó falak szigorúan 90 fokos szögben legyenek egymáshoz képest. A csatlakozás után két lyuk van a bútorcsavarok számára az alsó rész oldalán. A fűrészlap szélétől legalább 5 cm távolságra kell fúrni.
 2. Ugyanígy csavarok csatlakoznak a heveder szerkezetéhez, ami alsó lábazat.
 3. Ezután két távtartót telepítenek. Az egyik - a homlokzaton, a legmagasabb szinten, az oldalfalak felső végével öblítse ki. A második hátul, kb. 20 cm alatt. Csavarokkal is csavarozva.
 4. Az ajtók csiszolt homlokzata a zsanérok alatt. Ehhez használjon speciális fúrófejet vagy 35 milliméter átmérőjű malom. A mélyedéseket az ajtó végétől 2,5 cm-re, 10 cm-es távolságban fúrták a tetejétől és aljától. Az őrlőgép úgy mélyül, hogy a hurok szabadon elhelyezhető, de lehetetlen túlzás. Ezután két ajtópántot kell rögzíteni minden ajtón.
 5. Összegezve, a loopback-ek csavarják az oldalfalakat. A mosdót csak az éjjeliszekrény összeszerelt szekrényébe kell helyezni.

A mosogató telepítése

A munka ezen szakasza viszonylag egyszerű. A fém héj a felső házba van helyezve, de rögzíteni kell, különben a szükséges merevség nem fog működni. Ha ez nem történik meg, akkor az ütköző el fog kerülni előbb vagy utóbb (lásd a videót).

Két módszer van a fém héj rögzítésére az esetre.

 • Ugyanazt a szilikont használják, és két feladatot azonnal megoldanak - a test felső részét lezárják a mosogató csomópontjával, az egész szerkezet merevséget kap. Ehhez szilikont kell alkalmazni a kerület körül a test felső végére. Ezután a tetejét a mosogatóba helyezzük. Az így összeszerelt ház azonnal felszerelhető, csatlakoztatható egy lefolyóhoz, és fel lehet használni.
 • A csavarokat a mosogató rögzítésére használják - ez a lehetőség megbízhatóbb. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a szilikon mindkét irányban az állvány felső végére kerül - elsősorban a tömítéshez, és nem csak a rögzítéshez.

Alul a mosogató méretei, amelyek alatt az épület épült. A tervezést gond nélkül telepítik. Lehetőség van a mosogató helyének jobbra és balra történő elhelyezésére is, amikor elölről nézzük.

Ennek eredményeképpen a bútorkészítésnek így fog kinéznie:

Egyéb gyártási lehetőségek

A mosdókagylóval ellátott éjjeliszekrény sokféle változatban van, és különböző helyeken van a konyhában vagy a fürdőszobában, az elrendezéstől és a padlótól függően. Az egyik lehetőség egy széles éjjeliszekrény, a felső asztal tetején pedig egy kivágást kell készíteni a mosogató felszereléséhez (lásd az alábbi ábrát).

Készíthetsz sarokmosót - ez a megközelítés helyet takarít meg, a design jól illeszkedik a belső térbe. Kicsit bonyolultabbá válik, de a gyülekezés alapelvei megmaradnak. A szekrény belsejében különféle szerelési lehetőségek állnak rendelkezésre a polcokra. Homlokzatok és oldalfalak kikészítéséhez különböző módszereket alkalmaznak - például laminált papírgyanta filmek, ragasztás polimer filmekkel, festés vízálló festékekkel és másokkal. Válassza ki azt az opciót, amely megfelel a belső és a konyha méretének.