Legfontosabb > Fürdő

A kézműves teljesen átalakította a fürdőszoba padlóját, csak egy sablon és egy kis festék segítségével

Szeretné radikálisan átalakítani a fürdőszobát? Általában ez a munka súlyos pénzügyi befektetéseket igényel. A teljes felújítás, vagy akár kisebb átalakítás elég drága lesz. Eközben nagyon eredeti és nagyon költséghatékony megoldás erre a problémára. Az egyik csak a padlólapok újradefiniálásához szükséges a fürdőszobában, hogy friss és felismerhetetlen megjelenést kapjon.

Az akril vagy epoxi festékek a legjobbak erre a célra. Könnyen alkalmazhatók a felületre, és nagyon ellenállóak is. A szokásos ecset mellett jobb a speciális henger használata, akkor a festék egyenletesen megy. Javasoljuk, hogy hagyja abba a választást geometriai díszítéssel. Nagyobb benyomást kelt, mint a monoton festett csempe. Megfelelő kép található az internetes tervezési helyeken. És mindig a fekete-fehér színek kombinációja továbbra is releváns.

Nagyon felelősnek kell lennie a padló elkészítéséhez. A megfelelő előkészítés a siker kulcsa. A szennyeződést, a penészgombát és a szappanmaradékot csiszoló tisztítószerekkel távolítsa el. Ezután tisztítsa meg a csempefelületet egy tiszta, nedves szivaccsal és alaposan megszárítsa. Folytassa a következő lépéssel. Frissítse a habarcsot a csempék között. Ebben a példában grafitszínű habarcsot használunk.

Miután a habarcs teljesen száraz, távolítsa el a maradékot a cserépből. Most elkezdheti festeni. A festéket rétegenként, rétegenként kell felhordani. Próbálja betartani a javasolt szárítási időt, mielőtt hozzáadná a következő réteget.

Ügyeljen arra, hogy a sablon illeszkedjen a kívánt mérethez. A szélei csak kissé túlnyúlhatnak a csempe határain. A szalaggal vagy más ragasztószalaggal rögzítse a padlóra.

Mozgassa a hengeret nyugodtan és magabiztosan, majd a festék egyenletes rétegekbe kerül.

Miután befejeződött a munkálatok a csempe, óvatosan távolítsuk el a sablont, és vigye át egy másik lapkára. Jobb, ha nem érinti a szomszédokat, úgyhogy a sablon szélei ne érjenek a friss festékhez. Általában festeni kell a lapokat átlósan. Aztán a teljes száradás után visszatérnek a hiányzó helyekre.

A sablonok is kényelmesek, mert könnyedén hajlíthatók. Ezért nem lesz problémája a falak vagy a sarok közelében levő csempék festéséhez.

Fokozatosan, lépésről lépésre, minden csempe lesz festve.

A padlónak legalább két órán keresztül száradnia kell. Bizonyára kisebb hibákat találsz, azokat rögzíteni kell. Vigyen egy kefét a kezébe, és először fekete elemekkel dolgozzon, majd a szükséges szárítási szándék után haladjon át a fényes festékkel. Most a csempe tökéletesnek tűnik. Még egy éjszakán át száradt.

Próbálja meg a lehető legpontosabban és pontosan működni, majd az eredmény kellemes lesz a szemnek.

A végső lépés a felújított padlóburkolat poliakrilsavlakkal való ellátása. Először is, ecsettel dolgozzanak, a mozgásoknak könnyűnek és óvatosnak kell lenniük. A következő három réteg hengerrel alkalmazható. A padlót legalább két órával le kell szárítani minden egyes bevonat felvitele után. Álljon le és hagyja el a padlót egyedül.

Másnap reggel megcsodálhatja a frissített fürdőszobát.

Hogyan lehet festeni egy csempe a fürdőszobában vagy a konyhában

Itt közelebbről megnézzük, hogyan és hogyan lehet festeni a csempéket a fürdőszoba falán, a konyhában és a padlón kerámia burkolólapon. 3 részletes mesterkurzus, hogyan lehet átlapozni a régi cserépet egy másik színben, vagy akár egy-egy mintát is alkalmazni egy stencil segítségével a saját kezedbe!

Régi fürdőszoba - ELŐTT festés

A festés után

Hogyan festeni egy csempe: festék és kefék?

 1. Az epoxi festék tovább tart, mint a vízalapú festék, de az utóbbi könnyebb használni.
 2. A festés előtt nagyon fontos a csempe tisztítása, a munka minősége attól függ.
 3. A helyiséget jól szellőztetni kell, és maszkban kell dolgozni. Az epoxi festéknek erős szaga van!
 4. Eszközök: görgő - nagy repülőgépekhez, 2-3 méretű kefék kis alkatrészekhez, festéktartály.
 5. Az epoxi festékkel való munkavégzés után a szerszámokat el kell dobni, különben nem mossa meg, de elrontja a mosogatót. Kerülje a festékkel való érintkezést is ruhával, és nem is mossa meg.
 6. Ügyeljen arra, hogy a festék teljesen megszáradjon!

Csempét festünk a fürdőszobában

Egyes lakásokban a fürdőszobában lévő csempe az ókori idők óta maradt, de ha a csempe maga is kiváló minőségű, akkor a festési lehetőség megóvja a sok javítási gondot.

Ebben a mesterkurzusban megtudhatja, hogy ez a fürdőszoba - TO:

Ez lehet átalakítani - KÉP AFTER:

Vagyis, hogyan vált egy fehér tégla.

Kötelező anyagok:

 • tisztító
 • Epoxi festék
 • 6 mm-es gyapjúhenger
 • Festékkeverő botok
 • Szintetikus kefe
 • Festéktálca
 • Maszkoló szalag
 • Festékfilm
 • Eldobható kesztyű
 • Biztonsági szemüveg és maszk

Lépésről lépésre:

1. lépés: Készítse elő a felületet

Tisztítsa meg a tisztítandó felület teljes felületét. Teljesen tisztának kell lennie, így a festék simán és hatékonyan fog működni.

 • Ahol a festési terület véget ér, használjon maszkoló szalagot a véletlen festék elleni védelem érdekében.
 • Fedezze le a fürdőt (zuhanyzó) egy filmet, és ha vannak a lámpák (polcok vagy tükrök) a fal mellett a festett mellett.

2. lépés: Festse meg a csempe

 • Helyezzen védő maszkot és keverje össze a festéket az utasításoknak megfelelően.
 • Mivel a fürdőszoba rosszul szellőző, készüljön a festék illatára.

A kényelem érdekében egy ember festeni tudja a sarkokat egy szintetikus kefével, és a többi sima felületet egy hengerrel (mindent meg tud csinálni magadnak, de győződjön meg róla, hogy a festék egyenletesen fekszik, és nem szárítja ki a darabokat).

Stencil rajz egy csempe

Stencil egy nagyszerű módja annak, hogy díszítse a házat egy egyedi csempe. A kerámia burkolólapok meglehetősen drágák. Ráadásul, ha egyediséget szeretne, nem olyan, mint mindenki másnak, akkor a komplexitás még nagyobb - mégis drágább lesz, ha egy példányt rendelnek.

De egy sablon, van egy nagyszerű lehetőség, hogy a szokásos sima csempe a csempe egy egyedi design. Ebben az esetben nem fog sok pénzt eltölteni, és szórakozást nyújt. Hogyan tegyük ezt - megmondjuk és megmutatjuk a kézikönyvben.

Az első lépések Főzni mindent, amire szüksége van. Szükséges - egy kicsit. Szükségünk lesz:

 • Stencil és csempe. Stencileket vásárolunk tőlünk, csempe - bárhol és bármi.
 • Festékek kerámián. A mi esetünkben - egy sor GAMMA-ASSORT
 • Természetesen a mi kedvenc, de nem kötelező spray ragasztó.
 • Stencil kefék. Bár, mint később fog látni - és nem kötelezőek.
 • Egy vízkanna. Hasznos ecsetet tartani a mosás előtt. Ellenkező esetben, miközben rajzol másikat - az első kiszáradhat. Ez akril.

Főzőlap és sablon. A csempeeket el kell törölni a porról és a piszokról, még láthatatlan is. Ehhez csak törölje alkohollal (vodka), vagy mosogatószer alatt mosogatószerrel mossa le. Ezután törölje szárazra.

Miközben a csempe szárításra kerül, készítsen egy sablonot és fedje le a hátoldalát aeroszol ragasztóval. Elvileg lehetőség van nélkülözni - akkor a sablonfordulat vizet kell nedvesíteni. Azonban az aeroszol ragasztó sokkal kényelmesebb, könnyebb és megbízhatóbb.

Feliratozzuk a sablont és elkezdjük rajzolni. Milyen színű az Ön számára. Egy sötétebbet kezdtünk. A szempontok ilyenek voltak - ha a következő szín az elsőre emelkedik, akkor egy sötét fénynél kevésbé lesz észrevehető, mint a fordítva.

Az ecset bekapcsolása - az ecsetet a felületre merőlegesen kell tartani, és festéket kell alkalmazni a pontozott mozgásokkal! Ez nem egy kemény és gyors szabály, de ha a felszínen hordja, akkor a sablon szélén folyó festék kockázata jelentősen megnő. Győződjön meg róla, hogy a festék a kefe egy kicsit olyan, hogy nem áramlik.

Rajzolj a második színre. Mivel az elsőhöz hasonló hangzású (színek keverésével), akkor nem szabad félnie, hogy véletlenül átmegy a sor fölött, és eljusson az első színhez. Senki sem fogja észrevenni. Sőt, gyakran az ilyen "bűncselekmények" is kifejezik a rajzot.

Így néz ki a befejezetlen mintás csempe. Úgy tűnik, semmi sem fogja megmenteni. Ez azonban csak illúzió, nézd meg magad!

A harmadik szín. Teljesen más, mint az előző két. Ezért az előző színek veszélyes környezetében alkalmazzuk az elemi technikát, amely garantálja a nemkívánatos kúszások hiányát. Egyszerűen fedjük le a közeli, más színű, szokásos szalvéta területet. Az akril nagyon gyorsan szárad, ezért lehetetlen károsítani az előző színeket.

Módosítsa az eszközt. A különböző színű festék különböző konzisztenciájú lehet. Ha hirtelen kiderül, hogy túl folyékony, akkor cserélheti a kefét a szivacson. Kékzel csináltuk. A kezében volt egy speciális hab kefe. Azonban ugyanazzal a sikerrel levághatod egy tányéralvadékot és rajzolhatnád. Vonzunk "véres" divizheniyami.

Valójában a "szerszám" megváltoztatása más, nagyon hasznos és szükséges mellékhatást eredményez. Ha az ecset csíkokkal és csíkok hatásával hozza a festéket, akkor a szivacs teljesen más mintát hoz létre a felületen - egyenletesen durva felület. A mi esetünkben mindez nagyon praktikus - a levelek csíkosak, a bogyók egyenletesek.

Távolítsa el a sablont. Az általunk választott festék nagyon gyorsan szárad, ezért azonnal eltávolítjuk, amint befejeztük az utolsó színt és lemostam a keféket. Amikor először festettük a lapkát, így az eredmény egy süllyedő szívvel várható. Érdekes, hogy mit tudunk? Első pillantásra minden nagyon jó volt!

Tipikus hiba. Közelebbről szemügyre véve kiderült, hogy az először levett levél hibás volt. Ennek oka - túl folyékony festék, amit eleinte használtak. Sajnos elhanyagoltuk a saját tanácsunkat, hogy papíron próbálkozzunk ecsettel, és miután bevontuk a festéket, azonnal elkezdtük festeni. Amire kifizették - az ecsettel ellátott festék túl soknak bizonyult, és az élére zsibbadt. Az ábrán szereplő összes többi rész az első lépések fényében merült fel. De az első lap kipirult.

Javítjuk a hibát. Egy ügyfeleink tanácsára (hülye szó, de hogyan?) Próbáltunk egy új trükköt - eltávolítani a foltokat a mérkőzés hátulján. Meg kell tennie ezt anélkül, hogy az otkladyvaya - egy órán belül a festék semmi köze semmihez!

Szóval - szeretnénk nagy köszönetet mondani Svetlana Ponomareva Moszkvából -, hogy eltávolítsuk a foltokat egy mérkőzésen, ami tökéletesen kiderül. És a felület nem karcolódik meg, és a festéket egy ceruzával eltávolítják egy jó radírral, és a pontosság magas és könnyen elérhető.

Ragasztók cseréje. Az igazságosság kedvéért figyelmeztetni szeretnénk: nálunk szeretett aeroszolos ragasztóink nyomokat hagynak üvegen és cserépen. Szinte láthatatlanok, és csak érintéssel különböztethetők meg. Más felületeken - nem, hanem sima, fényes mikroszkópikus libamintákon. El kell távolítani őket. A ZIPPO könnyűszerkezeteihez használt benzin segítségével tiszta, ezért kevésbé szaga van, és nem hagy nyomot semmi mögött.

A ruhát benzinnel telítjük, és enyhe nyomással töröljük le a filmet. Néhány órával az utolsó festékütközés után megtettük, hogy alaposan kiszáradjon. Ha nem dörzsöl minden erővel, akkor a GAMMA festék kerámiákhoz, benzinnel a cserépből nem lehet lemosni - ez nagyon jól működik. Ellenőrizzük a munka minőségét, és a csempe felületét egy szögben nézzük. A visszavert fényben a libafélék jól láthatóak és a mosott felület csillog.

Eredmény. Anélkül, hogy túlságosan szerény lenne, azt akarjuk mondani, hogy tetszett nekünk. Ez azonban nem elsődleges feladatunk: nincs szükségünk tehetségekre és készségekre, hogy sablonnal festessünk. Nagyon egyszerű, és bárkinek a mi helyünkön megismételjük az azonos minőségű eredményt.

Az utolsó érintés. A festékgyártó ajánlása - 24 órával a festés után süssük az eredményt a sütőben. Nagyon egyszerű, kapcsolja be a kályhát 150 fokos sütőben, tegye be a cserépet, hagyja állni 15 percig, és hagyja kihűlni anélkül, hogy eltávolítaná a sütőből. Amikor bekapcsoljuk a konyhában a fényt, látni fogjuk, hogy történt.

Szeretnénk azonban megjegyezni - kegyetlen tesztet végeztünk, rongyot vettünk benzinnel, adtuk a csapatunk egyikének, és erőfeszítéssel elkezdte törölni a rajzot. Látható változások, amelyeket nem vettünk észre! Bár a rongyon színes folt jelent meg (ami azt mondta nekünk, hogy két óra kemény munka után a kép szenvedhet), nem volt látható károsodás a képen. Innen nagyon fontos következtetést tettünk:

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy nem csak egy új csempe díszíthet a mintával, melyet még nem fektettek a falra! Ugyanezzel a sikerrel egyedi megjelenést adhat a csempe számára, amely régóta ragasztva van a falhoz. Képzelje el - anélkül, hogy felesleges erőfeszítésekre, zaj nélkül, REPAIR nélkül, a konyhája kizárólagos, egyedi megjelenést kaphat!

Maga mester

Népszerű kiadványok

Legutóbbi megjegyzések

Hogyan alkalmazzunk egy mintát a kerámia burkolólapokon

Monokróm kerámia csempék a fürdőszobában unatkozni, és azt szeretné, hogy a falak kifejeződjenek? Elég a díszítéssel díszíteni. Megmutatjuk, hogyan kell csinálni.

A fürdőszoba homályos fehér fala egyedi érzékenységet adhat a csempe díszítésével, virágos fekete virágmintával. A minta gyors alkalmazásához új sablonra van szükség.

A fürdőszobában a cserép gyártásához szükséges sablonok előállításához:

 • erős bélés
 • vékony karton vagy film lamináláshoz, a megfelelő sablon méretéhez
 • alapozás
 • spray ragasztó vagy papírszalag
 • nyomkövető papír
 • egy ceruza
 • markert vagy tollat
 • szivacs
 • csempefesték (tetszőleges színű, ebben az esetben fekete)
 • kés a kartonpapír vágásához.

Óvatosan és óvatosan alkalmazza a képet a fürdőszobában lévő csempére. Végtére is, a csempe, mint általában, egy sima és egyenletes felület. És ha a sablon nem illeszkedik hozzá szorosan, akkor a festék a szélei alatt szivárog. Ennek elkerülése érdekében használjon aeroszol ragasztót. Fordítsa ki a sablont kifelé, tegye rá papírra, és fedje le egyenesen a ragasztóanyagból. Várjon 5-10 percet, majd csatlakoztassa a csempehez. Könnyű lemosni a ragasztóanyag maradványait benzinnel vagy fehér szellemvel.

A munka megkezdése előtt mossa le és zsírtalanítsa a csempéket a fürdőszobában, például törölje le az alkohollal. Nagyméretű sík fedésére először használjon olyan alapozót, amely növeli a festékréteg és a hordozó tapadását. Tartsa a szivacsot a felületre merőlegesen, és festékkel szedje fel a festéket.

Készítünk egy sablonot, és mintákat hozunk a fürdőszobában

Fürdőszoba felújítás előtt.

Dísz rajzoláshoz.

1. Másolja át a ceruza rajzát a nyomópapírra az anyagon a sablonhoz.

2. A kész vonalakat markolattal vagy tollal vonjuk le. Megjegyzés: csak a jelölő jelenik meg a filmen.

3. Annak érdekében, hogy ne vágja le a táblát, a karton alá helyezzünk erős bélést.

4. Vágjon egy kést tartalmazó részeket, amelyek festékkel töltődnek be.

5. Rögzítse a sablont a csempehez ragasztószalaggal vagy aeroszol ragasztóanyaggal, és óvatosan simítsa.

Lehetőség van arra, hogy egy stencilt alkalmazzunk a másikra, és új rajzokat kapjunk.

6. Jobb vastag festék használata. A folyadék könnyebben beszívható a sablon alatt.

7. Ha a festék száraz, óvatosan távolítsa el a sablonokat, és távolítsa el a ragasztó maradványait.

8. Ha a minta szimmetrikus, a sablon átfordítható és ragasztva, a másik irányban.

Díszítés a csempe.

Mint a mi oldalunk? Csatlakozzon vagy feliratkozzon (az új témákra vonatkozó értesítéseket küldjük a levelezéshez) a MirTesen csatornánkon!

Lerakott csempe

Stencil egy nagyszerű módja annak, hogy díszítse a házat egy egyedi csempe. A kerámia burkolólapok meglehetősen drágák.

Ráadásul, ha egyediséget szeretne, nem olyan, mint mindenki másnak, akkor a komplexitás még nagyobb - mégis drágább lesz, ha egy példányt rendelnek.

De egy sablon, van egy nagyszerű lehetőség, hogy a szokásos sima csempe a csempe egy egyedi design.

Hogyan lehet rajzolni egy csempe, vagy hogyan lehet képet egy kerámia csempe? Lehet, hogy érdekel a kerámia burkolólapok rajzolásának technológiája.

Tehát részletes utasításokat használnak a sablonokat a csempe díszítésére.

Az első lépések Főzni mindent, amire szüksége van. Szükséges - egy kicsit. Szükségünk lesz:

 • Stencil és csempe. Stencileket vásárolunk tőlünk, csempe - bárhol és bármi.
 • Festékek kerámián. A mi esetünkben - egy sor GAMMA-ASSORT
 • Természetesen a mi kedvenc, de nem kötelező spray ragasztó.
 • Stencil kefék. Bár, mint később fog látni - és nem kötelezőek.
 • Egy vízkanna. Hasznos ecsetet tartani a mosás előtt. Ellenkező esetben, miközben rajzol másikat - az első kiszáradhat. Ez akril.

Főzőlap és sablon. A csempeeket el kell törölni a porról és a piszokról, még láthatatlan is. Ehhez csak törölje alkohollal (vodka), vagy mosogatószer alatt mosogatószerrel mossa le. Ezután törölje szárazra.

Miközben a csempe szárításra kerül, készítsen egy sablonot és fedje le a hátoldalát aeroszol ragasztóval. Elvileg lehetőség van nélkülözni - akkor a sablonfordulat vizet kell nedvesíteni. Azonban az aeroszol ragasztó sokkal kényelmesebb, könnyebb és megbízhatóbb.

Feliratozzuk a sablont és elkezdjük rajzolni. Milyen színű az Ön számára. Egy sötétebbet kezdtünk. A szempontok ilyenek voltak - ha a következő szín az elsőre emelkedik, akkor egy sötét fénynél kevésbé lesz észrevehető, mint a fordítva.

Az ecset bekapcsolása - az ecsetet a felületre merőlegesen kell tartani, és festéket kell alkalmazni a pontozott mozgásokkal! Ez nem egy kemény és gyors szabály, de ha a felszínen hordja, akkor a sablon szélén folyó festék kockázata jelentősen megnő. Győződjön meg róla, hogy a festék a kefe egy kicsit olyan, hogy nem áramlik.

Rajzolj a második színre. Mivel az elsőhöz hasonló hangzású (színek keverésével), akkor nem szabad félnie, hogy véletlenül átmegy a sor fölött, és eljusson az első színhez. Senki sem fogja észrevenni. Ráadásul gyakran az ilyen "tévhitek" is kifejezik a rajzot.

Így néz ki a befejezetlen mintás csempe. Úgy tűnik, semmi sem fogja megmenteni. Ez azonban csak illúzió, nézd meg magad!

A harmadik szín. Teljesen más, mint az előző két. Ezért az előző színek veszélyes környezetében alkalmazzuk az elemi technikát, amely garantálja a nemkívánatos kúszások hiányát. Egyszerűen fedjük le a közeli, más színű, szokásos szalvéta területet. Az akril nagyon gyorsan szárad, ezért lehetetlen károsítani az előző színeket.

Módosítsa az eszközt. A különböző színű festék különböző konzisztenciájú lehet. Ha hirtelen kiderül, hogy túl folyékony, akkor cserélheti a kefét a szivacson. Kékzel csináltuk. A kezében volt egy speciális hab kefe. Azonban ugyanazzal a sikerrel levághatod egy tányéralvadékot és rajzolhatnád. "Véres" elválasztásokat rajzolunk.

Valójában a "szerszám" megváltoztatása egy másik, nagyon hasznos és szükséges mellékhatást eredményez. Ha az ecset csíkokkal és csíkok hatásával hozza a festéket, akkor a szivacs teljesen más mintát hoz létre a felületen - egyenletesen durva felület. A mi esetünkben mindez nagyon praktikus - a levelek csíkosak, a bogyók egyenletesek.

Távolítsa el a sablont. Az általunk választott festék nagyon gyorsan szárad, ezért azonnal eltávolítjuk, amint befejeztük az utolsó színt és lemostam a keféket. Amikor először festettük a lapkát, így az eredmény egy süllyedő szívvel várható... Érdekes, hogy mit tehetünk? Első pillantásra minden nagyon jó volt!

Tipikus hiba. Közelebbről szemügyre véve kiderült, hogy az először levett levél hibás volt. Ennek oka - túl folyékony festék, amit eleinte használtak. Sajnos elhanyagoltuk a saját tanácsunkat, hogy papíron próbálkozzunk ecsettel, és miután bevontuk a festéket, azonnal elkezdtük festeni. Amire kifizették - az ecsettel ellátott festék túl soknak bizonyult, és az élére zsibbadt. Az ábrán szereplő összes többi rész az első lépések fényében merült fel. De az első lap kipirult.

Javítunk hibákat. Egy ügyfeleink tanácsára (hülye szó, de hogyan?) Próbáltunk egy új trükköt - eltávolítani a foltokat a mérkőzés hátulján. Meg kell tennie ezt anélkül, hogy az otkladyvaya - egy órán belül a festék semmi köze semmihez!

A foltok eltávolítása a mérkőzésen csak tökéletes. És a felület nem karcolódik meg, és a festéket egy ceruzával eltávolítják egy jó radírral, és a pontosság magas és könnyen elérhető. Lásd az eredményt a fotón.

Ragasztók cseréje. Az igazságosság kedvéért figyelmeztetni szeretnénk: nálunk szeretett aeroszolos ragasztóink nyomokat hagynak üvegen és cserépen. Szinte láthatatlanok, és csak érintéssel különböztethetők meg. Más felületeken - nem, hanem sima, fényes mikroszkópikus libamintákon. El kell távolítani őket. A ZIPPO könnyűszerkezeteihez használt benzin segítségével tiszta, ezért kevésbé szaga van, és nem hagy nyomot semmi mögött.

A ruhát benzinnel telítjük, és enyhe nyomással töröljük le a filmet. Néhány órával az utolsó festékütközés után megtettük, hogy alaposan kiszáradjon. Ha nem dörzsöl minden erővel, akkor a GAMMA festék kerámiákhoz, benzinnel a cserépből nem lehet lemosni - ez nagyon jól működik. Ellenőrizzük a munka minőségét, és a csempe felületét egy szögben nézzük. A visszavert fényben a "gubacsosok" jól láthatóak, és a mosott felület csillog.

Eredmény. Anélkül, hogy túlságosan szerény lenne, azt akarjuk mondani, hogy tetszett nekünk. Ez azonban nem elsődleges feladatunk: nincs szükségünk tehetségekre és készségekre, hogy sablonnal festessünk. Nagyon egyszerű, és bárkinek a mi helyünkön megismételjük az azonos minőségű eredményt.

Az utolsó érintés. A festékgyártó ajánlása - 24 órával a festés után süssük az eredményt a sütőben. Nagyon egyszerű, kapcsolja be a kályhát 150 fokos sütőben, tegye be a cserépet, hagyja állni 15 percig, és hagyja kihűlni anélkül, hogy eltávolítaná a sütőből.

Szeretnénk azonban megjegyezni - kegyetlen tesztet végeztünk, rongyot vettünk benzinnel, adtuk a csapatunk egyikének, és erőteljesen elkezdte törölni a rajzot... Nem vettünk észre semmilyen látható változást! Bár a rongyon színes folt jelent meg (ami azt mondta nekünk, hogy két óra kemény munka után a kép szenvedhet), nem volt látható károsodás a képen. Innen nagyon fontos következtetést tettünk:

Stencilek és konyha dekoráció

A falak díszítése a konyhában - sokan kérdezik maguktól ezt a kérdést. Természetesen jó, ha pénzbe kerül a drága kozmetikai javítások a konyhában, de most már nem mindenki rendelkezik ezzel a lehetőséggel.

Mi a teendő, ha falat vagy kötényt szeretne díszíteni, anélkül, hogy nagy költségeket igényelne a formatervezésben? A konyha falainak díszítése - itt a stencilek és minták segítségével jutunk hozzá, amelyeket saját kezével vásárolhat vagy készíthet. A minták megtalálhatók ebben a cikkben. Bemutatunk vinil matricákról és csempe a kötényre. Röviden, egy egyszerű, olcsó, de tisztességes fal dekorációra van szükségünk.

Kerámia burkolólapok

A kerámia csempe remek kivitel. Dekoratív csempék díszítik a falak és kötények mindkét részét a konyhában. A konyha cseréje kényelmes, mert könnyen mosható, tartós és nem igényel különösebb gondosságot.

Kerámia csempe az asztal felett, az étkezőben, azaz a munkaasztal és a fali szekrények között fontos része a konyhának. Most ilyen különböző dekorációs csempe kerül értékesítésre: egyszínű, rajzokkal, díszekkel, minden méretben és alakban. Könnyű kerámia burkolólapot választani a konyhában lévő kötényre vagy falra.

Jobb vásárolni egy nagy csempe - kevesebb lesz az ízületek a habarcs, amely idővel válhat más színű. Az üzletek többnyire importált kerámiákat árulnak, de jó hazai termékeket találnak. A legfontosabb dolog az, hogy megfelelően előkészítsük a falat a csempével való munkához.

Skinali (üveg)

A konyhában a falak díszítése speciális üveg (skinali) segítségével történik. Az ilyen felület hőálló biztonsági üvegből készült. Fotónyomtatás kerül az üvegre. Plusz, a dekoráció használata skinali - nem varratok, sima felület.

Jellemzően ez az üveg falburkolat a konyhában, gyakran - konyhai kötény. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az egyik panel legnagyobb szélessége 2,8-3 méter. Ha a konyha nagy, akkor egy panel kicsi lesz, és 2 darabot kell megállítania. Figyelembe kell venni azt is, hogy a skinali fém részekkel (kötőelemekkel) van ellátva, ami észrevehető.

mozaik

A mozaik egy csempe. Kerámia (a legelterjedtebb), üveg, kerámia kő és fém. Minden mozaikfaj nagyon érdekes, és mindegyiknek megvannak a maga sajátosságai.

Mozaik - drága dekoráció a hagyományos csempéhez és üveghez képest. Mi a mozaik a konyhában?

Kerámia mozaik - ez nem csak kis négyzetek vagy téglalapok formájában, hanem nagyobb töredékek formájában is előfordul, gyorsabban fel vannak szerelve. A kerámiák méretei eltérőek: 10/10 cm és 30/30 cm lehet.

Üvegmozaik - csempe üvegből. Minden üveg csempe ragasztva van az alapra, ami megkönnyíti a díszítés munkáját. Az üveg kiterjeszti a konyha helyiségét, és ünnepi megjelenést kölcsönöz a falnak vagy a köténynek. A falon lévő üvegmozaik fehér kvarcból készül, a csillogó és színes gyöngyházhoz és a pigmentekhez itt adódik. A fő előny a dekoratív üvegmozaik ellenállása.

Porcelán kő, porcelán kőmozaik a falon egy lemez vágott apró darabokra. Úgy néz ki, mint egy kő.

A kő mozaik a díszítés elit változata. Kőből és ásványi anyagból kivágott mozaik. Ennek a befejezésnek a hátránya a magas költségek. Szintén fogékony a foltokra a felszínen - a répából vagy a kávéfoltokból eltávolíthatatlan marad. Annak érdekében, hogy a foltok ne maradjanak a felszínen - a kő felülete akril lakkal van burkolva.

Fém - ezek kerámia töredékek, amelyeken fémlemezeket helyeznek el, főként rozsdamentes acélból. Fém kerámia jel, minden folt és folt látható rajta. Egy másik nagy hátránya a drága díszítés.

Vinyl matricák

Ez egy nagyon egyszerű és megfizethető fali dekoráció a konyhában a saját kezével. Választhat olyan matricákat, amelyek kombinálódnak egy konyhával, kiegészítve a már elkészült belső teret.

Emellett a vinil matricák nem igényelnek gondosságot, jól mossák, és a nyomokat rendes kefével vagy szivaccsal kell lemosni. Kétféle matrica van: tükör és matt. Matte - a leggyakoribb tükör kevésbé gyakori. A matricákat olyan esetekben használják, amikor csúnya helyeket kell eltakarnia a falra vagy a konyhaszekrényre.

A konyhai öntapadó matricákat is készíthet - ezért önálló öntapadó fóliát kell vásárolnia a hardverraktárban, amelyet különböző színekben és különböző mintákban adnak el. Kinyomtat egy képet, vagy kézzel rajzolhatja a film hátulján, majd vágja el a kontúr mentén, vegyen le egy vékony réteg szövetpapírt, és ragaszthatja az alakot vagy a virágokat. Kívánságra megkaphatja az egész kompozíciót.

Stencil a falak a fürdőszobában (36 fotó): régi új fal dekoráció

A falakra támaszkodva a kőkorszak óta ismert barlang legrégebbi módszere. Az új technológiák megjelenésével az emberek elkezdtek létrehozni olyan mintákat, amelyekkel a rajzot a szükséges számú alkalommal reprodukálhatják, és hamarosan nagy pontossággal. Azonban a minták gyártásának bonyolultsága visszatartotta széles eloszlását.

Azonban a számítógépes technológia korában minden megváltozott. Bármilyenfajta fürdőszobai falakra, olcsó és gyors sablonokat kaphat.

Melyek a minták, és hogyan kell velük dolgozni - a cikk további cikkében.

Stencil mint fürdőszobai tervezőelem

Stencilek a fürdőszobai falakhoz

A stencil jó módja annak, hogy az eredetiséget a fürdőszoba tervezésébe juttassa, sőt a saját kezével és nagy költségek nélkül. A díszítésnek ez a különleges vonása azt a tényt hordozza magában, hogy a legáltalánosabb anyagok, mint például a kerámia csempe és a fürdőszoba díszítő elemei és berendezései egyedi kivitelezést kaphatnak.

Végül is alkalmazhat egy mintát vagy rajzot (és később megváltoztathatja) a fürdő bármely felületére:

 • falak
 • ajtók
 • mennyezet
 • Zuhanyajtók
 • Fürdőszobai függöny
 • Tükör (vagy a fal körül lévő része)
 • Díszítőblokk vagy külső falai

Természetesen, a sablon kiválasztása és a munka elkezdése előtt dönteni kell a minta jellegéről, méretéről és alkalmazási helyéről. Ezután kiválaszthatja az adott sablon típusát.

A sablon és a színes kiegészítők sikeres kombinációja

Ennek alapján a stencilek a következőkre oszthatók:

 • Egyszerű - egy lapos sablon + 1 festék, egyetlen képet kaphat. Alternatív megoldásként ugyanazt a mintát alkalmazhatja különböző helyeken különböző színekben vagy árnyalatokban.
 • Kombinált - a minta minden rétege külön lapon történik. A készlet rétegeinek és a különböző színeknek a következetes használatával sokszínű és meglehetősen összetett festményeket hozhat létre.
 • Fordított - ha a festéket nem a réselt mintán, hanem a sablon körül helyezik.

Volumetrikus stencilek is készültek PVC-fóliából, néhány milliméter vastagsággal. Azonban, mivel az ilyen rajzok a sablon kitöltésével járó technikának megfelelően készülnek, a nedves fürdőszobai légtérben való felhasználhatósága rendkívül megkérdőjelezhető.

Ha azonban van vágy - akkor egy háromdimenziós mintázattal akasztható festékkel vagy különleges vízhatlan lakkal megcserélhető.

Stencil kiválasztása

A következő lépés annak meghatározása, hogy miként lehet képet kapni.

Számos lehetőség van:

 • Rajzoljon / találja meg a kész mintát, nyomtassa ki és vágja le
 • Vegyél egy gyári terméket egy hardverraktárban
 • Lépjen kapcsolatba egy szakemberrel, aki kész vázlattal rendelkezik.
 • Használja ugyanazt a vállalat szolgáltatásait, de ugyanabban a sorrendben rendezze el és fejleszti ki a stencil mintáját ugyanazon a helyen

Mindenesetre most minden stencil (kivéve az ömlesztett darabokat) átlátszó vagy színes vinilfilmen készült.

Az önálló gyártási sablonhoz a következőket kell megkövetelni:

 • Kész vázlat papíron
 • Ceruzát vagy jelölőt másolni
 • A megfelelő méretű vinylfilm
 • Éles kés vagy speciális szerszám vinil vágásához

A képet először a vinilbe másolják (egyértelmű, hogy ebben az esetben átláthatónak kell lennie), a papír verziója le van zárva. Ezután a vágás a kész kontúr mentén történik.

Stencil vágási munka

Ennek alapján a stencilek a következőkre oszthatók:

 • Egyszerű - egy lapos sablon + 1 festék, egyetlen képet kaphat. Alternatív megoldásként ugyanazt a mintát alkalmazhatja különböző helyeken különböző színekben vagy árnyalatokban.
 • Kombinált - a minta minden rétege külön lapon történik. A készlet rétegeinek és a különböző színeknek a következetes használatával sokszínű és meglehetősen összetett festményeket hozhat létre.
 • Fordított - ha a festéket nem a réselt mintán, hanem a sablon körül helyezik.

Volumetrikus stencilek is készültek PVC-fóliából, néhány milliméter vastagsággal. Azonban, mivel az ilyen rajzok a sablon kitöltésével járó technikának megfelelően készülnek, a nedves fürdőszobai légtérben való felhasználhatósága rendkívül megkérdőjelezhető.
Ha azonban van vágy - akkor egy háromdimenziós mintázattal akasztható festékkel vagy különleges vízhatlan lakkal megcserélhető.

Stencil kiválasztása

A következő lépés annak meghatározása, hogy miként lehet képet kapni.

Számos lehetőség van:

 • Rajzoljon / találja meg a kész mintát, nyomtassa ki és vágja le
 • Vegyél egy gyári terméket egy hardverraktárban
 • Lépjen kapcsolatba egy szakemberrel, aki kész vázlattal rendelkezik.
 • Használja ugyanazt a vállalat szolgáltatásait, de ugyanabban a sorrendben rendezze el és fejleszti ki a stencil mintáját ugyanazon a helyen

Mindenesetre most minden stencil (kivéve az ömlesztett darabokat) átlátszó vagy színes vinilfilmen készült.

Az önálló gyártási sablonhoz a következőket kell megkövetelni:

 • Kész vázlat papíron
 • Ceruzát vagy jelölőt másolni
 • A megfelelő méretű vinylfilm
 • Éles kés vagy speciális szerszám vinil vágásához

A képet először a vinilbe másolják (egyértelmű, hogy ebben az esetben átláthatónak kell lennie), a papír verziója le van zárva. Ezután a vágás a kész kontúr mentén történik.

Szakosodott cégekkel minden sokkal egyszerűbb - kivághatja a nagyon összetett alakzatokat a plotteren. Ha több színt használ, az összes szükséges vinil réteget nagyon nagy pontossággal vágja le, ami megbízhatóan reprodukálja a mintát a célzott fürdőszobai felületen.

Ha a szükséges sablont valamilyen módon szerezte be, érdemes megnézni azt egy papírdarabon vagy egy tapétán.

Akril festékek, amelyeket használnak, nagyon gyorsan megszáradnak. Ezért a sablon beindítása nem sok időt vesz igénybe, még akkor sem, ha sokszínű.

Ugyanakkor megismerkedhet a különböző szerszámok jellemzőivel a festék alkalmazása során, és megbizonyosodhat arról, hogy a fal vagy a fürdőszoba másik felülete nem sérül meg.

A kész sablon ellenőrzésének folyamata

Szükséges eszközök és anyagok. Munkafolyamat

A sablon bármilyen felületre történő felhordásához szükségünk van:

 • Valójában stencil
 • Speciális ragasztó a munkafelületen való rögzítéshez
 • Festékalkalmazási eszköz
 • Építési szalag (a sablon környékének védelme érdekében)

Helyezze el a rajzot jól törölje le a porból és jelezze ceruzával. Ezután a jelölés szerinti vinil ragasztóval ragasztva a falra.

Rajzolás

A szakemberek javasolják a ragasztó használatát, mivel más rögzítési módok nem biztosíthatják a megfelelő rögzítési biztonságot, és a sablon eltávolításakor károsíthatják a mintát.

A ragasztó módszer garantálja mindezt, és nem hagy nyomot.

A festékek alkalmazásának leggyakoribb eszköze az aeroszolos doboz (amely nagy bevonat-egyenletességet biztosít), rövid kefével ellátott ecset, festékhenger vagy szivacs. Ez utóbbi lehetővé teszi, hogy képet adjon a gradienssel.

Spray festéket egy permetező körülbelül 30 cm távolság, a többi eszköz felvett legalább festéket. Ez azért van így, hogy elkerülje a foltok és egyéb hibák kialakulását, és hogy egységes bevonatot kapjon. Az akril keményedési ideje kb. Egy perc, akkor biztonságosan eltávolíthatja a sablont.

Ha lehetséges a célfelület (pl. Fürdőköntös vagy tükör) lefejtése a minta rajzolásakor, akkor jobb ezt tenni, mert kevésbé van esély arra, hogy a festék bejusson olyan területekre, ahol erre nincs szükség. Ráadásul a vízszintes munka mindig könnyebb, mint a függőleges.

Általánosságban elmondható, hogy a minta vagy rajz rajzolása nem különösebben nehéz, és csak a technológia pontosságát és betartását igényli. Ebben az egyszerű módon egyedi dekorációt készíthet, lehetőséget kaphat az önkifejezésre minden családtag, különösen a gyermekek számára. Azok számára, akik nem bíznak a képességeikben, vannak a matricák a falakon a fürdőszobában, általában a vinil. A velük való munka még egyszerűbb, mint a sablonoknál, és az eredmény nem kevésbé lenyűgöző.

Kerámia csempefesték: a csempe frissítésének gyors módja

Ha a régi bélés csúnya lett, és csak azért, mert nem működik a kerámia burkolatok tisztítására, a bevonat tökéletes cseréje nélkül is frissíthető. Ezenkívül az ilyen módszereket néha a tervezők használják a festéshez és egyedi mintázatot hoznak létre a lapon.

Festse a csempe többféleképpen:

 • Festék csempe és üveg (ólomüveg). Alkalmazható előkészítés nélkül közvetlenül egy sima felületre. Általában egy kontúrt alkalmaznak először, majd egy akril háttér fest. A magas ár miatt érdemes csak díszítő hatásként használni. Alternatívaként vinil matricákat is használhat.
 • Epoxi festék. Nehéz megtalálni az eladást, és többet költ.
 • Latex vagy olajfesték. Előzetesen speciális primert kell alkalmazni, például a Tikkurila Otexet.

Gyors cikk navigáció

Előkészítő munka

A burkolat festése előtt távolítsa el a cementragasztó maradványokat és a felesleges habarcsot a felületről csiszolóanyagokkal. A leesett csempe ragasztós ragasztóval vagy folyékony körmökkel van ragasztva, és teljesen megszáradnak. Ha elveszett, cserélheti őket különböző színű csempékkel. A csempéket is cserélni kell.

Ragassza be a régi csempeit a helyére és dörzsölje a varratokat

Próbáljon egyenletes távolságot tartani a varratok között műanyag keresztezésekkel vagy illeszkedésekkel a varratokba.

A felületet aceton, alkohol vagy oldószerrel zsírtalanítják.

A Tikkurila Otex alapozót rövid nap-hengerrel alkalmazzuk és 12 órán át hagyjuk száradni. Fehér színe van, így részlegesen segít elrejteni a textúra régi színét.

Primer Tikkurila Oteks

festmény

A csempe festéket több rétegben alkalmazzák, hogy teljesen elrejtse a régi mintát és egyenletes színt kapjon. Csak új réteget alkalmazzon, miután a régi teljesen száraz.

Az első réteget fehér alapon alkalmazzuk

A szalagot egy díszítés létrehozásához csak egy alapfesték réteg alkalmazása után kell ragasztani. A legegyszerűbb módja annak, hogy geometrikus mintázatot hozzon létre.

Száradás után a festékszalag eltávolítható.

A videó az olajt zománcozás festményének eredményét mutatja be a konyha kötényén fehér és piros díszítéssel:

A varratokat egy speciális csempejelölő (Edding 8200, PUFAS FRISCHE FUGE festék) segítségével lehet festeni.

Stencil használata

Lenyűgöző hatás érhető el, ha kész sablonokat használ. Az alábbi képen egy fehér csempe kötény díszítés látható.

következtetés

Nem szabad várni, miután a festés hosszú idő alatt hűvös eredményt hozott, mert egy festékréteggel együtt a csempe elveszíti számos fontos tulajdonságát. A díszítő réteget már nem védi a máz. Nehéz lesz megmosni, gomba és penész formálódhat rajta, a varratok ugyanolyan színűek lesznek, idővel a festék elkezd hámozni. Nem javasolnám, hogy egy hasonló csempe javítást végezzen a fürdőszobában, külön igény nélkül, biztonságosabb lenne a bélés cseréje.

Hogyan kell használni a sablonokat fal dekorációhoz - lehetőségek, fotó

Stencil a fal dekoráció - a képesség, hogy olcsó és gyors változás megjelenése nemcsak a festett felületek, hanem a csempézett vagy beillesztett át a sima háttérkép. Az ilyen dekoráció bármilyen sima felületen lehetséges, ha az alkalmazott festéket megfelelően választják.

Milyen stencil a fal dekorációhoz?

A sablon egy vékony lemez rugalmas, de rugalmas műanyag, amely lyukak, amelyek egy bizonyos mintát. A felületre erősen nyomva van. A festéket a sablon tetején egy speciális sablonkefével vagy hengerrel kell felhordani. Nos, ha a munkát együtt csinálják - valaki birtokolja az egyik sablont, a másik festéket fest. Ha önmagában kell elvégeznie a javításokat, tanácsos a ragasztóval rögzíteni a falon levő díszítőlemezt.

A sablonnak szorosan illeszkednie kell a felülethez, hogy a festék ne folyjon rajta a lyukakon - ebben az esetben a rajz pontatlan lesz. A szivárgás elkerülése érdekében ne használjon túlságosan folyékony festéket. A dekoráció alkalmazása után óvatosan távolítsa el a lemezt, nehogy elkenje a díszet. A kisebb hibákat egy ruhával / darab habgumiból törölhetjük, vagy vékony ecsettel festhetjük.

Stencil dekoráció a falon

Kitűnő díszítésű, matricával ellátott, a konyhában, a fürdőszobában, a folyosón, a folyosón. Nem szükséges az összes falat ilyen módon díszíteni - a részleges dekoráció nagyon hatékony lehet. Tehát a konyhai stencil rajzokat használják a munkaterületen - elegáns konyhai kötényt jelenít meg. Hogyan kell elvégezni a dekorációt?

 • Először is, ellenőrizzük a fal síkosságát - a rajz minősége attól függ. Szükség esetén a falat gipszel vagy gitt hibával szintelje ki.
 • Festse a felületet alapfestékkel.
 • Teljes szárítást várunk.
 • Feliratozzuk a sablont és alkalmazzuk a képet.

Cserép matrica dekoráció

Tekintse meg a csempe padló díszítésének példáját sablon segítségével.

Sima csempe ebben a szobában - szép, de unalmas.

Finoman csiszolja a finom csiszolópapír felületét - a festék jobb tapadása érdekében.

Kiválasztunk egy sablonot egy megfelelő mintával, helyezzük a csempere és egy sablonkefével / hengerrel dolgozunk.

Megpróbáljuk megtartani a festék alatt a festéket. Ez a munka színvonala, amely abszolút pontosságot igényel.

A szélek színesre vannak festve, hogy megfeleljenek a csempenek, és megkapják a minta határait.

Itt van egy másik változata a padló a csempe, díszített egy sablon. Ez egy erkély.

A stencil használható a lépcsők felhúzására.

A falak és a padlók díszítésére szolgáló matricák alacsony áron és többször is használhatók.

Stencil a csempe

Természetesen új csempet vásárolhat, de ha a régi is jól megőrzött, akkor miért nem másképp festeni otthon, és pénzt spórolni a szakemberek vonzására? Lehet, hogy talán vágyakoznak arra, hogy a csempebe rakja a mintát vagy a mintát? A saját kézzel festett kerámia burkolólapok lehetőséget nyújtanak a belső tér részleges felújítására, hogy szabadon engedjék képzeletét, megtanuljanak valami újat és élvezzék a kreatív folyamatot. A kerámia burkolólapok festéséről, hogyan és mit kell festeni.

Hogyan kell festeni a kerámia burkolólapokat otthon? A festék kiválasztása.

Felkészülés közben ügyeljen arra, hogy nem minden festék alkalmas kerámiákra. A festék kiválasztása valóban nagyon fontos pillanat. Igen, a szín nem játszik kicsi szerepet, de még mindig a legfontosabb az, hogy válasszon egy festéket az anyag típusától függően, amelynek felszínén egy vagy másik festék és lakk bevonatot alkalmaznak.

A kerámia burkolólapok otthon történő festéséhez latex, olaj és különösen epoxi festékek, beleértve a speciális festékeket kerámia burkolatokhoz. Mindezek a festékek értékesítésre kerülnek, beleértve a festékeket a kerámiák és az üveg számára. Fő jellemzője az, hogy nagy tapadásúak és egyenletes felületen is tartanak, ami nem szükséges előpolírozni. A legalkalmasabb az otthoni aeroszolos festékszórásos permetezők számára. Ők tetszenek azoknak, akik nem tudják, hogyan működik jól az ecsetek, és még a kezdő is kap jó eredményt, anélkül, hogy csepegés és folyik. A festékszórással nem kell további szerszámokat és berendezéseket, különböző ecseteket, festéktálcákat stb. Vásárolni.

A kerámia bevonatok spray-festékek előnyei:

1 Könnyen alkalmazható. Az aeroszolos csomagolásnak köszönhetően a festék gyorsan és egyszerűen a felületen nyugszik: csak 20-30 másodpercig rázza fel a festékszóró festékkazettát, és sima, egyenletes mozgással 20-25 cm távolságban szórja meg tartalmát a felületről. Ez az egyszerű szabály segít elkerülni a nemkívánatos csepegéseket, és így egy sima, gyönyörű felületet kap.

2 Gyorsan szárad. Miután ma kerámia lapkát festett a ház körül, egy nap alatt képes lesz a frissített tárgyat működtetni.

3 Megbízható. A tartós bevonat hűségesen szolgál majd legalább 5-7 évig, különösen akkor, ha epoxi festéket használt.

4 Gazdaságos. Az aeroszolos csomagolásnak köszönhetően a szórófesték sokkal gazdaságosabb, mint a konzervdoboz.

5 Teljesen sima felületet biztosít!


Mit kell festeni a saját kerámia lapjait?

- spray-zománc, amelyet kifejezetten festésre terveztek

- ha hagyományos festékhengereket, keféket, festéktálcákat használ

- védőkesztyűt és maszkot vagy védőszemüveget

- újság vagy borító film, valamint papírszalag (maszkoló szalag)

- víz, mosószer és fém szivaccsal

- oldószert vagy fehér szellemet a felület zsírtalanításához

- finom csiszolópapír

- Opcionális: ha mintákat vagy mintákat alkalmaz a lapkához, akkor sablonokat kell megadnia

Step by Step csempe kerámia csempe

Step_1 Kerámia burkolólapok tisztítása. Fém szivaccsal és tisztítószerrel alaposan öblítse le a festeni kívánt teljes felületet. Így könnyedén megszabadulhat a piszoktól, és még kissé képes lesz a csempe csiszolására. Ügyeljen arra, hogy ecsettel alaposan megtisztítsa a varratokat, hogy megszabaduljon a szennyeződéstől, a penésztől és a gombáktól.

2. lépés Csiszolás. Ha nem epoxigyanta festéket, hanem zománcot vagy zománcot használ, azt javasoljuk, hogy a festett kerámia felület könnyű csiszolásával időt takarítson meg, hogy jobban tapadjon a festék az anyaghoz.

Step3 Zsírtalanítás. Csiszolás után mossa le a falakat meleg vízzel, szárítsa meg és zsírtalanítsa fehér szellem, aceton vagy speciális zsírtalanító folyadékkal

4. lépés Festés előkészítése. Papírszalaggal és fedőfóliával (újság) fedje le az összes olyan felületet és tárgyat, amelyet nem szabad festeni. Ha képet vagy mintát alkalmaz, gondosan rögzítse a sablont.

5. lépés Primer. Az otthoni alapozás lehet ecsettel vagy aeroszol spray-doboz alkalmazásával. Ez utóbbi módszer segít elkerülni a foltokat és az anyag gazdaságosabb felhasználását.

6. lépés Festés. Annak érdekében, hogy minőségi módon festse a kerámia burkolólapokat a saját kezével, jobb, ha festékszóró festéket használ a kerámia bevonatokhoz. Rázza fel alaposan az üveget 20-30 másodpercig, hogy jól keverje a festéket. A festéket lassan, 20-30 cm távolságban permetezze át a felületen.
Reggel, ha a szokásos festéket választotta, karba öntsön egy habszivacsot. Ezzel a festéket vékonyabb rétegben alkalmazza, és nem hagyja el a csíkot.
Mindkét esetben ajánlott 2-3 réteg festéket alkalmazni, figyelembe véve a szabályt: a következő réteg alkalmazása nem korábban, mint az előző szárazon. A szárítási idő a festési utasításban található meg.

Lakkozás. A csempe festése és végső száradása után javasoljuk egy lakk bevonatot. A legjobb, ha akril lakkot használ, fényes vagy matt. Ez biztosítja a színmélységet és védőbevonatot hoz létre, amely védi a festett kerámia felületet a sérülésektől.

Mit keres a kerámia lapok festésénél?

1 A csempe közötti varratok festése mindenki számára ízelítő. Ha azonban úgy döntött, hogy a kontrasztot játssza, és máshogy festesse a habarcsot, készüljön fel a gondos és tartós munkára, mert annak érdekében, hogy a varratok is legyenek, ragasztóval vagy szalaggal kell ragasztani.

2 Amikor bevonja a kerámia burkolólapokat, vegye figyelembe, hogy az olaj alapú lakk sárga színű lehet, ami nem történik akril lakkal vagy vízalapú lakkal.

Figyeljen arra, hogy a primer nem tartalmaz kvarcot.

4 darab festőszalagot csak egyszer használnak. Az ismételt ragasztás megpróbálása ismét azt eredményezi, hogy csak a csempe új részével maszatolja a festéket.

Ha kreatív személy vagy, akkor a festetlen lapok vászonja megjelenik előtted a kreatív ötletek megvalósításának helyeként. A legegyszerűbb dolog, amit megtehetsz, festeni saját kerámia csempe más színű. Ha valami eredetiet szeretne készíteni, használja a képzelet és a kreativitást, akkor valószínűleg nem tud normál festményt készíteni, valószínűleg az eredeti mintákkal vagy rajzokkal szeretne díszíteni a lapkát, például egy sablon használatával. Ezenkívül számos lehetőség van kerámia burkolólapok festésére: festés ecsettel és szivacs, festés festéssel, szerszámokkal és kaparókkal.

Amint látható, a kerámia lapok festése nem csak javítás, hanem kreativitás is. Nyugodtan menjen le a feladathoz és a saját tapasztalatainál győződjön meg arról, hogy ez egyáltalán nem nehéz, és az eredmény érdemes időt és munkát!

Ha ez a cikk hasznos volt neked, kérjük, értékelje (az oldal tetején). Köszönöm!

Ha ez a cikk hasznos volt neked, kérjük, értékelje (az oldal tetején). Köszönöm!

Az oldal látogatóit leggyakrabban az online áruház választja: