Legfontosabb > Dekoráció

A javítások sorrendje a fürdőszobában. A projekt elkészítésének minden szakasza a tiszta vízvezeték szereléséhez

Bármilyen helyiségjavításnál van egy bizonyos sorrend, amely lehetővé teszi, hogy az összes munkát külön szakaszokra szüntesse meg, részletesen elemezze az egyes szakaszokat, pontosan kiszámolja a fogyóanyag mennyiségét, és a teljes javítási összeget eredményezze. Ugyanúgy, mint más helyiségekben, meg kell figyelni a fürdőszobában végzett javítások sorrendjét, mivel az akció algoritmusa megsértése előre nem látható pénzügyi költségekhez vezethet, és néha újramegváltoztathatja. Gyakran előfordul, hogy ha a munka sorrendjét nem végezzük el, akkor a befejező anyag károsodása a por és piszok építésével szemben állhat. Annak érdekében, hogy a munkát gyorsan és hatékonyan lehessen elvégezni, az egész folyamatot külön szakaszokra kell osztani, és részletesen tanulmányozni.

A javítási munkák sorrendje

Az első olyan kérdés, amely minden kezdő mesterben feltétlenül merül fel, hogy hogyan kezdheti el a fürdőszoba javítását. A feladat megkönnyítése érdekében a standard algoritmust alapul véve és részletesen elemezzük annak sorrendjét. A lépésenkénti javítási utasítások az alábbi pontokat tartalmazzák:

 • projektterv kidolgozása;
 • a vízvezeték és a régi befejező anyag leszerelése;
 • felületkezelés;
 • kommunikációs rendszerek cseréje;
 • a helyiség előzetes befejezése;
 • befejező oldal;
 • berendezések és vízvezeték elemek beszerelése;
 • a szoba általános tisztítása.

A felsorolt ​​munkameneteket szigorú sorrendben kell elvégezni, amely szerepel a listán, különben nagy a valószínűsége annak, hogy a burkolóanyag károsodik.

Tervezési projekt

A projekt megtervezésének szakaszában fontos megjegyezni, hogy a fürdőszoba elhelyezése technikai szempontból meglehetősen nehéz, mivel számos különböző kommunikációt tartalmaz, és a fürdőszobában a javítási tervnek a lehető legrészletesebben kell lennie minden jelentős dimenzióban. Annak érdekében, hogy a munka eredményeképpen ne okozzon problémát, a szakemberek javasolják, hogy készítsen egy általános tervet a szobából, majd külön papírlapokra, hogy részletes számításokat készítsenek minden egyes felületre vonatkozóan, leírva a fürdőszoba javításának lépéseit. A kézikönyvnek tartalmaznia kell a padló, a mennyezet és az egyes falak nagyméretű rajzát, pontos méretekkel együtt, és előzetesen meg kell határozni a milliméterig a következő pontok pontos helyét:

 • mosdó;
 • egy tükör;
 • elektromos kézszárító;
 • törölközőszárító;
 • világító eszközök;
 • foglalatok és kapcsolók;
 • fürdőszoba és WC;
 • bútorok és kiegészítők;
 • mosógép, bidé, piszoár, vízszűrők és egyéb vízvezeték elemek, amelyek további vízvezeték és szennyvíz beszerelését igénylik.

A fürdőszobai javítási tervnek tartalmaznia kell az összes elektromos készülék teljesítményét és az elektromos kábel szükséges keresztmetszetét is.

Vízvezeték- és finiserek szétszerelése

Miután tervet és előzetes becslést készítettél, folytathatod a munkát. A fürdőszobában végzett házi javítás mindig a vízvezeték minden elemének szétszerelésével valósul meg. Fontos megjegyezni, hogy először el kell távolítania a bútorokat a szobából és minden más olyan hangerőelemről, amely a munkaterületet elfoglalja. Ez nem csak a terület szabadságát, hanem a bútornak és a helyiség előkészítésének a bontása során a bútorok és a vízvezeték védelmét is szolgálja.

A fürdőhely lépésről-lépésre történő javításakor fontos megjegyezni, hogy a bontásnál a fő feladat nem a gyors törés, hanem a régi felújítás gondos eltávolítása anélkül, hogy a bázis nagy károkat okozna, mivel ezt a károkat később meg kell javítani. Ennek eredményeképpen a szoba úgy néz ki, mint a fenti kép.

Ezenkívül a fürdőszobában végzett javítási eljárás ezen a szakaszon biztosítja a falak villámzását az elektromos kábelek fogyasztók részére történő fektetéséhez, fúrólyukakat a foglalatokhoz és a kapcsolókhoz.

A régi kommunikáció újak cseréje

Ebben a munkaterületen minden régi csővezetéket és elektromos vezetéket le kell szerelni. Ezután egy új vízvezeték-telepítést végeznek lépésről lépésre, kezdve a központi vízellátó rendszertől az egyes fogyasztókhoz a terv szerint. Ezután a fürdőszobában végzett javítások sorozata magában foglalja a csatornavezetékek felszerelését és az elektromos vezetékek elhelyezését a falakon előre elkészített hornyokban. A munka ezen szakaszában a vízvezeték minden további egysége csatlakoztatva van, például a szűrők és az üstök.

Sokan tévesen úgy vélik, hogy megsérthetik a fürdőszoba javításának rendjét, és nem változtatni a régi fémcsöveket műanyagon, de a szakértők nem javasolják, hogy hagyják el a régi vízvezetéket, mert a csöveket varrják a burkolat alá, és szivárgás esetén mindent újra össze kell szerelni.

Előkészítő helyiség

A fürdőszobában végzett munkák sorrendjét követve, a vízvezeték, a szennyvíz és minden további elem felszerelése után, lépésről lépésre az előkészítés vagy az előzetes befejezése követi. Ha gipszkarton használata biztosítja a falak síkosítását, először fel kell szerelni a padlót, vízszigetelést és az esztrich öntéséhez. Ha a fürdőszobában végzett javítás szakaszai a gipsz vagy gipsz használatára lettek tervezve, akkor a padlók későbbiek.

A helyiség vízszigetelése a padló felületének epoxigyantával történő kezelése vagy vastag polietilén fólia használata az esztrich öntése előtt.

Ezenkívül a fürdőszoba javítására szolgáló eljárás ebben a szakaszban magában foglalja a dobozok elrendezését, amelyek elrejtik a vízvezetéket, a gipszkarton válaszfalak felállítását és a függesztett vagy nyújtatott mennyezet vázszerkezetét. A szoba befejező befejező tisztítása a szoba építési törmelék történik.

Kihúzás előtt

A befejező szakaszban a fürdőszoba javításának rendje a helyiség díszítésére választott homlokzati anyag beszerelését jelenti. Általában az első dolog az, hogy kerámia burkolólapokat helyeznek a falra, majd helyezzük el a padlóburkolatot, és a munkálatok utolsó szakaszát feszített vagy felfüggesztett mennyezet behelyezésére szánják. Nem csoda, hogy a javítások rendje a fürdőszobában hagyja a mennyezet befejezését az utolsó.

Ha a javításhoz használt fürdőszobát előkészítették, és a felületet egyenesen szintre helyezték, akkor a falazólap behelyezése általában a felső sarokból indul, ezáltal lehetővé teszi az anyag megtakarítását, és minden szegmenset és maradékot a helyiség alsó részén, ahol a legkevésbé észrevehető. Annak érdekében, hogy a felfüggesztett vagy felfüggesztett mennyezet ne károsodjon, utoljára elhalasztják. A felületek burkolatának befejezése után a fürdőszoba fokozatos javítása a berendezés és a vízvezeték szerelésének szakaszához vezet.

Vízvezeték szerelés és elektromos berendezések szerelése

A javítás végső foka a legérdekesebbnek tekinthető, mivel ebben a szakaszban a szoba már megszerezte a normális megjelenését és fokozatosan elnyerte a tulajdonosokat. Ha a fürdőszobának lépésről-lépésre történő javítását megfigyelték, most már teljesen kész helyiségünk van, ahol vízvezetékcsatlakozások, csatornák és huzalok tűnnek ki a falból.

Most WC-vel, fürdőszobával, elektromos készülékekkel, világítási elemekkel, tükörrel és minden további tartozékkal vannak felszerelve bútorokkal a helyükön. Ha a fürdőszobában végzett javítások sorrendjét megfigyelték, akkor az összes elem és a részleges díszítés befejezése után biztonságosan elvégezheti az általános tisztítást, és élvezheti az elegáns és kényelmes fürdőszobát. További információt kaphat, ha megtekinti a videót a cikkben.

Miután elolvasta ezt az anyagot, teljes körű lépésről lépésre megismerkedik a fürdőszoba javításával, amelynek betartása garantálja a teljes feladat minőségét és gyors végrehajtását.

Gyakori hibák a fürdőszoba javításában. Hogyan kerülhető el?

Gyakran a javítás során nem vesznek figyelembe olyan látszólag triviális dolgokat, amelyek a jövőben nagy problémává válnak. Ezért fontos, hogy ne csak kiszámítsa a javítást, hanem gondosan átgondolja a részleteket.

Fürdőszoba padló

Ha egy régi házban javításra kerül sor, akkor figyelembe kell venni a megengedett terhet a szerkezeten. Például, ha a padlók fából készültek, akkor nem távolíthatja el a rönköket, és egy monolitikus beton réteggel töltheti ki. Add hozzá a szigetelés, a padlófűtés és a csempe súlyát - az egész "pite" talán a szomszédok fejére esik. Ebben az esetben ajánlott speciális lemezeket használni az alapra, és a szintező esztricheknek nagyon könnyűnek kell lenniük.

Külön figyelmet kell fordítanunk egy meleg padlóra. Először is, nem lehet a lakóházakban elhelyezni. Néhány ravasz, és csatlakoztassa a cső törülközőt. Ennek eredményeképpen a nyomásváltozások és a segédprogramok gyorsan kiszámítják az okot. Használhat elektromos padlófűtést, de magas energiaköltségekkel kell rendelkeznie. Ha a ház elég idős, és a huzalozás nem változott sokáig, akkor a hálózat egyszerűen nem fogja ellenállni egy ilyen terhet. Mindenesetre a lakóépületben lévő fürdőszoba meleg padlója leszerelést igényel, ezek további költségek és új javítások.

De van egy pozitív oldal a meleg padló a fürdőszobában - nem kell feküdt az egész területen. Az a tény, hogy a mosógép és a fából készült bútorok fűtése erősen nemkívánatos. Ezért a csöveket csak akkor helyezzük el, ha egy személy lába "lép", és ez megtakarítás. Ebben az esetben előzetesen be kell rajzolni az egész fürdőszobát, figyelembe véve a vízvezeték és a bútorok elhelyezkedését. Győződjön meg róla, hogy készítsen egy képet a csövek helyéről, mielőtt felhelyezi a fedőt!

Tíz hiba történt a fürdőszoba javításakor

A fürdőszoba és a WC felújítása meglehetősen időigényes eljárás, és sok költséggel jár. Ezenkívül az esetet gyakran bonyolítja a fürdőszoba kis mérete, amelyre valahogy szükséges az összes szükséges vízvezeték és berendezés. Ilyen esetekben gyakran újrahasznosításra kényszerülnek, és további teret vágnak a konyha, a folyosó vagy a folyosó rovására.

Természetesen az illetékes felújítás segítségével a régi, zsúfolt fürdőszobát tágas és kényelmes helyiségbe fordíthatja, de csak rosszabbá teheti. Tehát a főbb bajok a javítás a fürdőszobában, vagy a leggyakoribb hibákat, amelyeket el kell kerülni.

Irracionális tervezés

A szabad terület helytelen elrendezése nagyon katasztrofális következményekhez vezethet. És nem csak arról van szó, hogy a felújított fürdőszoba nagyon kellemetlen lesz, hanem az okozott hibák kijavításának jelentős költsége is.

Először is, nem tervezed a költségvetési javítást. Ügyeljen arra, hogy a többletköltségek 15% -át adja.

Valójában a munka során valószínűleg olyan árnyalatokat találnak, amelyek első pillantásra észrevehetetlenek, de költségesek.

Fotó: irracionális fürdőszoba elrendezés.

Másodszor, a vízvezeték elhelyezése során (a szabad helynek elegendő helyet kell biztosítania), nemcsak a terem méreteit, hanem a családtagok növekedését is figyelembe kell venni.

A standard rögzítési magasság 165-180 cm magasságú. Az aljzatok elhelyezkedése, a kommunikáció és a vezetékezés eredményei szintén előre gondolkodniuk kell.

Harmadszor, a további terek elérése érdekében jobb, ha nem szabad elviselni. A fürdő és a WC összekapcsolása természetesen növeli a felhasználható helyet, de a fürdőszobát kevésbé kényelmesebbé teszi. Ez különösen igaz egy nagy család számára. Természetesen, ha a házban van egy dupla fürdőszoba, akkor a fürdőszoba és a WC kombinálható. Gyakran teszik ezt házak vagy többszintű apartmanok.

Érvénytelen anyagszámítás

Amikor anyagot vásárol a javításhoz, akkor különösen óvatosnak kell lennie. A megvásárolt bevonatok minőségétől függ, mennyi ideig tart a javítás, és mennyi ideig fog megőrizni eredeti megjelenését.

Először is, győződjön meg róla, hogy egy kis készlet. Az a tény, hogy például a burkolólapok gyártásakor szélsőséges termékeket kell benyújtani. Tehát a pontos összeg nem feltétlenül elegendő a teljes munka mennyiségéhez, és újra meg kell vásárolnia a lapkát. Ez viszont tele van azzal a ténnyel, hogy az újonnan megszerzett kerámiák tónusban különböznek a korábban vásároltktól.

Ez egy nagyon gyakori jelenség.

Fotó: a javítás során az építőanyagok hibás kiszámítása.

Ha a csempe vízszintes sorokban van elhelyezve, akkor az állománynak kb. 10% -nak kell lennie, diagonális lefektetésével - 15% -kal.

Másodszor, a gyártó korlátozás nélkül nem bízhat. Gyakran a dobozokon egy méretű csempék jelennek meg, de valójában a termékek méretei néhány milliméterrel különböznek. Első pillantásra ez egy kicsit, de csempézett munkákkal ilyen "kicsit" vezet az a tény, hogy a sor hossza érezhetően megváltozik.

Az esztétika elsősorban

A divatirányzatok követése pontosan ellentétes eredményhez vezethet. Így egy látványos, bonyolult mosogató nagyon kellemetlen lehet, és a tervezőcsap vízzel folyamatosan kifolyik. Egy másik szempont a színskála. A világos, telített hangszíneket legjobban a tartozékként használják, mert könnyen cserélhetők, ha bosszantóvá válnak. De a csempe vagy a vízvezeték cseréje sokkal problémásabb lesz. Ezért először gondolnia kell a személyes kényelemre.

Először helyesen kell elhelyezni a fűtött törölközőt. A kád vagy a zuhany közelében kell lennie, így könnyen elérheti a törölközőt.

Fotó: az esztétika elsősorban.

Kis fürdőszobákban a szárító cső gyakran az ajtó közelében lévő falra van helyezve. Ha a fürdőszobában egy csuklós ajtóval ellátott zuhanykabin található, akkor a szárító úgy van elhelyezve, hogy a nyitott ajtó ne zárja le.

Harmadszor, a tárolási rendszerek elhanyagolása nagy nehézségeket okozhat. A fürdőszobai felszerelésnek feltétlenül tartalmaznia kell fali szekrényeket vagy polcokat vagy speciális egészségügyi betéteket (mosdók alatt) a higiéniai termékek és más szükséges kiegészítők tárolására.

Negyedszer, jobb, ha nem vesznek részt drapériákban. A látszólag normál fürdõfüggöny egy kis helyiségben vizuálisan megragadja a helyet. Ezért jobb lemondani róla. És ha a padlót vizet permetezné, nem okozott kárt, elég csak ahhoz, hogy előzetesen jó vízszigetelést készítsen.

Vízszigetelés hiánya

A negatív vízszigetelés komoly bajhoz vezethet. Például szivárgás esetén az összes víz az alábbi szomszédokba kerül. Ezért a készülék padlói a fürdőszobában kell végrehajtani nagyon óvatosan.

Először is el kell döntenie a vízszigetelés (bevonat, film stb.) Típusát. A legegyszerűbb megoldás az elkészített talp (a falakra vonatkozó kötelező megközelítés kb. 10-20 cm-rel) bevonása speciális kompozíciókkal. Helyezze őket két rétegbe.

Másodszor, nem szabad megmentenie a minőséget.

Fotó: nincs vízszigetelés.

Az olcsó vízszigetelés nem lesz képes teljes védelmet biztosítani a szivárgás ellen, és végül komoly költségeket eredményezhet. De nem kell beavatkozni.

Gyakran teljes körű javítással a vállalkozók tanácsot adnak minden aljzat vízszigetelésére. Nem szükséges ezt megtenni, ellenkező esetben, ha a lakás szivárog, akkor egyszerűen egy hatalmas tál víz. Természetesen menteni a szomszédokat, de minden bútor, készülék, stb. a házat helyrehozhatatlanul megrongálják.

A világítás bármilyen lehet

A fürdőszobában - nem, ez nem lehetséges. Elsősorban praktikusnak és világosnak, de nem túl erőteljesnek kell lennie, különben a fürdőszoba egyfajta működtetéssé válik.

Először a nedves helyiségekhez tervezett berendezéseket kell használni. Zárt alapjuk van, és védve vannak a víz szivárgásától és a kondenzációtól.

Ez különösen igaz a kis helyiségekre vagy a nehéz szellőzésre. A tágas fürdőszobákban (kb. 15m2), jó szellőzést biztosítva, a szokásos lehetőségeket használhatja.

Fotó: világítás a fürdőszobában.

Másodszor, a választás jobb, ha megáll a fluoreszkáló fények, akkor létrehozza a leginkább kényelmes megvilágítás. Ráadásul a LED csíkok tökéletesek, tükrök vagy bútorok kontúrvilágításánál használhatók.

Harmadszor, ideális esetben a világításnak többszintűnek kell lennie. A legjobb megoldás - fényes felső lámpák és puha világítás kombinációja a tükörben. Ettől a szempontból a tükrökkel, polcokkal és beépített világítással ellátott mosdókagylók különleges szekrényei nagyon kényelmesek.

Anyag mennyezeti anyaga

A fürdő a magas páratartalom, a gőz és a hőmérséklet változása. Ezért elsősorban ezeken a feltételeken alapuló anyagokat kell választani.

Először előre kell gondolni a mennyezetek típusát és azok telepítésének módját. Ez optimalizálja az elektromos munkát, és előkészíti a szükséges lámpatesteket.

Másodszor, sok gipsz-mennyezet, melyet sokak kedveltek (még nedvességálló lemezek is), nem alkalmasak a fürdőszobákra. Még mindig nem védik a szivárgásokat felülről, de a látvány látványa nagyon gyorsan elveszhet.

Fotó: bármely anyag mennyezet.

Ezenkívül egy kis gipszkarton helyiség még vizuálisan is kisebb lehet.

Padlózat - egyszerű szakasz

A hideg, csempézett padló a lábad alatt senki sem élvezheti. És különösen kellemes, pihentető fürdő után.

Ezért a meleg padló ma nem luxus, hanem a kényelmes mikroklíma megteremtésének feltétele (különösen a tágas fürdőszobákban). De nagyon óvatosan kell felszerelnie.

Először is, a fürdőszobák esetében jobb a vízmelegített padló használata. Teljesen biztonságosak lesznek állandó páratartalom és párolgás esetén. Az elektromos lehetőségek jobban megfelelnek a nappali helyiségeknek.

Fotó: elrendezése a padló a fürdőszobában.

Másodszor, a fűtőcsövek elhelyezésekor figyelembe kell venni a bútorok és a szaniterek jövőbeni elhelyezkedését. Az a tény, hogy a fűtőtesttől a bútorig terjedő távolságnak legalább 10 cm-nek kell lennie, különben a szekrények és állványok folyamatosan túlmelegednek és gyorsan elveszítik megjelenésüket. Az ilyen fűtésnek nincs hatása a tartalomra (ha háztartási vegyi anyagokról, higiéniai termékekről, kozmetikumokról stb. Beszélünk).

Harmadszor, meg kell oldani egy csúszásmentes cserépet a meleg padlók fölé. A fényes opciók használata komoly sérülésekkel jár, mert az ilyen padlóra való csúszás nagyon egyszerű.

A tervezés nem fontos

Soknak tűnik, hogy ha a szoba kicsi, akkor vizuálisan nagyobb méretű és tágas lesz, nem fog működni. Valójában ez nem így van, néhány tervezési technika segítségével teljesen vizuálisan bővítheti a fürdőszobát, és fényesebbé és kényelmesebbé teheti.

Először is, nem használhat sötét hangokat. Egy kis fürdőszobában a sötét színek csak dekoratív ékezetek vagy kiegészítők lehetnek. És ne felejts el egy érdekes optikai jelenséget. Egy kis helyiségben a falak árnyalatai (különösen a fekete, a sötétkék, a sötétzöld, stb., A hangok) úgy tűnik, hogy "leesnek" a tükörbe nézõ személy személyére.

Fotó: design a fürdőszobában.

Más szavakkal, a bőr sötétebb, egészségtelen hangot kap, amely megfelel a falak színének. Tágas fürdőszobákban ez a hatás szinte láthatatlan.

Másodszor, ne használjon nagyméretű díszítést és csempeit vagy határokat egy nagy mintával. A függőleges elrendezés a határok és a négyszögletes csempe, a szoba úgy tűnik, magasabb. A vízszintes elhelyezkedés vizuálisan növeli a fürdőszoba méretét.

Harmadszor, tevékenyen használhat tükröket. A tükörfelületek (különösen a nagyformátumok) helyes elhelyezése miatt többször vizuálisan kinagyíthatja a fürdőszobát! A legfontosabb dolog - ne vigyük túlzásba, és ne használjuk fel a "többszörös gondolatok" hatását. Ezenkívül a tükrök további megvilágítással (spot vagy szalag) is rendelkezhetnek. Ebben az esetben a kábelezést előre kell biztosítani.

Negyedszer, kihasználhatja a "hamis ablak" hatását. Ez a legrealisztikusabb utánzat a szokásos ablak ad a szoba egy különleges megkülönböztetést és kényelmet. E célból általában egy fényképképet használnak, amelyet a fürdő falára vagy egy résszel (ha van ilyen) használnak. És hogy még természetesbbé tegye, keret, függöny vagy vakok díszítik. Használhatsz és puha kontúrvilágítást is.

A vízvezetékeket később lehet megvásárolni

A vízvezeték helyes megválasztása jelentősen megtakaríthatja a helyet, és hatékonyabban tudja használni.

Először is, emlékeznünk kell arra, hogy minden modell eltérő dimenzióval rendelkezik, így a választást előzetesen meg kell tenni. Tökéletesen megtakaríthatja a felfüggesztett lehetőségeket (WC-k, mosdókagylók, bidék).

Egy másik nagyon racionális megoldás egy kis fürdőszobában zuhanyzó. Ha a fürdőszoba jelenléte elengedhetetlen feltétele, akkor fordítson figyelmet a kompakt méretű és megfelelő mélységű mini modellekre.

Másodszor, ne vegyen részt a sarokbeállításokban. A sarkokban lévő vízvezetékeket kis fürdőszobákba helyezzük, amelyekhez az ingyenes központi zóna fontos. Ha a szoba területe lehetővé teszi, akkor mozgassa a fürdőt a falról. Ez a megoldás nagyon hatékony és nagyon kényelmes. A kerületen például szekrények vagy tükörpanelek is telepíthetők.

Fotó: vízvezeték a fürdőszobában.

Harmadszor, ne hagyja figyelmen kívül a leeresztő csöveket. Ezek minősége és a telepítési szabályok betartása határozza meg a csatornarendszer könnyű használatát és az elzáródások hiányát. Az ilyen csöveknek legalább a sarokcsuklóknak (és csak a sima, legfeljebb 30 ° -nak) kell lenniük, és minden bizonnyal a leeresztő nyílás alá kell menniük. Ellenkező esetben a szennyvíz és a vízelvezetők nem fogják ellátni funkcióikat.

A szellőzés és a csőszárító eltávolítható.

Minden fürdőszobának elengedhetetlen feltétele a teljes szellőztető rendszer jelenléte.

Ellenkező esetben a fürdőszoba gyorsan átalakul ideális penészgombák, gombák és egyéb parazita mikroflórák számára. Amely természetesen a leginkább káros hatással lesz nem csak a megjelenésére, hanem az összes családtag egészségére is.

Ezért elhanyagolhatja a szellőzést még mindig nem éri meg. Ugyanez vonatkozik a szoba fűtésére.

Először nem szabad sietnie, hogy megszabaduljon a terjedelmes régi szellőződobozoktól.

Fotó: szellőzés a fürdőszobában.

A régi épület házaiban nagyon masszívak voltak, és jelentősen növelték a falak vastagságát, de alapvető szerepet játszottak az egészséges mikroklíma kialakításában.

Ezért, mielőtt lebontja a falpartíciókat, és megszünteti a dobozt, biztosítania kell a teljes cserét. By the way, a dobozokat gyakran lebontják a javítás során a folyosón, a törekvés a felesleges tér, ami szintén alapvetően rossz.

Másodszor, további intézkedéseket kell tennie. Tehát, ha a fürdőszobát áthelyezik, és a szellőzőkészlet távolsága növekszik, akkor a fürdőszobába egy további ventrukot kell feszíteni, amelynek kijáratánál egy ventilátor kerül telepítésre. Ez egyfajta kipufogórendszer szerepét játssza, és további vontatáshoz szükséges, mivel a szellőzőrétegek természetes vázlata meglehetősen gyenge.

Harmadszor, a fürdő fűtési körvonalaként a vízmelegített törülközőtartó tökéletesen megközelít. Vagyis a nagyon hajlított cső, amely a forró vízfelületből érkezik, és a régi házak fürdőszobái falán lóg. Az ilyen szárító tökéletesen szárazza a levegőt, megakadályozza a párolgást és a legkényelmesebb mikroklímát tartja a fürdőszobában. Ráadásul az elektromos modellek nem teljes értékű csere, mivel sok energiát fogyasztanak, és nem folyamatos használatra tervezték. Ez különösen igaz a lakóépületekre, ahol a padlófűtések jelentős nehézségekkel járnak.

Zuhanások a fürdőszoba javításában

A minőségi javítás elvégzéséhez feltétlenül figyelembe kell venni az összes kis dolgot, és gondosan átgondolnia kell minden egyes elemet. A fürdőszobának kényelmesnek, kényelmesebbnek és legfontosabbnak, funkcionálisnak kell lennie.

Hat fő árnyalat van, amelyeket figyelembe kell venni.

A helyiség gondos felkészítése a javításra

Magában foglalja a falak, a padló és a mennyezet alapos tisztítását a régi vakolatból, festékből vagy bármilyen más bevonatból a legmagasabb alapra. A felületnek minél simaabbnak és simaabbnak kell lennie, különben az új burkolólap elmarad, és a burkolólapok közötti csomók hézagosak és hajlékonyak lesznek.

A kisméretű küszöb jelenléte a fürdő bejáratánál csökkenti a padló szintjét, ami nagyon fontos, mert a szivárgáskor a víz nem kerül más helyiségekbe.

A padlót kicsi lejtő alatt kell elvégezni, hogy vészkiürítőt építsen, és elkerülje a helyiség esetleges áradását.

A falak és a padló vízszigetelése

A zuhanyzó nagyon gyakran a padló tele van vízzel. A nedvességálló anyag vízszigetelő rétege, amely lefedi a padlót és falakat a fürdőszobában, segít megszabadulni ettől a problémától. Csak ezután lehetséges, teljesen bátran mozaik, kő, porcelán kőzet, cserép vagy csempe feküdni minden ízlésért.

A legfontosabb, hogy a padló kiváló minőségű, kopásálló, tartós és ellenáll a különböző kémiai hatásoknak.

Elektromos biztonság

Soha ne feledkezzen meg a biztonságról! A jó elektromos vezetékek szerves részét képezik bármelyik helyiségnek, és a fürdőszoba sem kivétel. Szárítani kell a hajat valahol, elektromos borotva vagy mosógépet kell csatlakoztatni, és a lámpát a tükör közelében is szükséges. A megnövekedett páratartalom és állandó hőmérsékletkülönbség miatt a fürdőszobában speciális nedvességálló kábelt és aljzatokat használnak.

Győződjön meg róla, hogy az aljzatok védőborításúak és földeltek, és a lámpák csak zárt patronokat tartalmaznak.

A helyiség nedvességállóságának biztosítása

A húzódó mennyezet a legalkalmasabb és praktikusabb, mivel könnyedén mosható, mindig menteni az árvíztől és természetesen óvatosan zárja be a felesleges alátéteket, az egyenlőtlenségeket és az elektromos vezetékeket.

A fürdőszobában a nedvesség folyamatosan emelkedik, így a jó kipufogó és a meleg elektromos padló behelyezése gyorsan megjavítja. A meleg padló fogalma lehetővé teszi nemcsak a padló melegítését, hanem kényelmét is a helyiségben: a padló és falburkolatok megsemmisítéséhez vezető nedvesség koncentrációja hiányzik.

A gipszkarton nem ajánlott, mert nem tolerálja a nedvességet, elkezd felduzzasztani és gyorsan romlik.

A vízvezeték jellemzői és választéka

Mindig figyeljen a vízvezeték tervezésére és a gyártóra. Gyakran előfordul, hogy a WC-modell egyáltalán nem illeszkedik a tápvezetékbe. Annak érdekében, hogy ne pazarolja az idejét, pénzt és idegeket, fedezze fel a technológia különleges lehetőségeit. Kedvelt modellek a gazdaságos és csendes vízkivétel mellett.

Ne feledje, hogy a fürdőszobában már van egy speciális dőlésszög a víz elvezetéséhez, ezért nincs szükség további lejtőre.

A speciális korona felszerelése megkönnyíti az ízületek a fürdőszobában való szivárgásának megóvását.

Kifinomult világítási forgatókönyv

Gyakran előfordul, hogy egy felülről felfelé álló fény nem elegendő, és fontolja meg több további forrást (tükör, zuhany vagy kád közelében). Az árnyékos területek nemkívánatosak, a helyiségnek egyenletesen világítania kell.

A fluoreszkáló lámpákat a legjobban elkerülhetjük, mivel kellemetlen légkört teremt a fürdőszobában, és a test bőrszínének kékesszöld színű lesz. A halogén lámpák működésbe hozhatók, de nem szabad elfelejteni, hogy a transzformátornak ugyanolyan erősségűnek kell lennie.

A spotlámpák telepítésével több megvilágítási lehetőség is rendelkezésre áll.

A fürdőszoba nagyon fontos helyet foglal el a lakásban és a házban. A javítás mindig elegendő figyelmet igényel. Vegye figyelembe az összes felsorolt ​​árnyalatot, és a szoba kényelmes, meleg, biztonságos és kényelmes minden családtag számára.

Fürdőszoba javítás - a munka rendje és jellemzői

Fürdőszoba - az egyik legfontosabb hely a házban, és javításra a szabályoknak megfelelően kell végrehajtani. Mondjuk el, hogy a munka melyik sorrendben történt, és mi a befejező lehetőségek.

Lehet-e mindent a saját kezével?

Az első kérdés, amelyet a fürdőszoba javítása előtt meg kell oldani, pontosan ki fogja pontosan elvégezni a munkát? Még azok is, akik hozzászoktak ahhoz, hogy önállóan megbirkózzanak minden otthoni javítással, úgy érzik magukban a bizonytalanságot a fürdőszobában.

Mindazonáltal, a fürdőszoba javítása teljesen lehetséges. Még a legnehezebb szakaszokban sem igényelnek speciális építőipari berendezéseket, hanem egyszerűen kezelhetők. Mindössze annyit kell megvizsgálni, hogy még mindig ismeretlenek-e a javítási problémák, olvasd el az instrukciókat és videó oktatóanyagokat, és kövessétek az összes fontos szabályt a folyamatban.

Milyen előnyökkel jár a saját kezed javítása?

 • Először is, menteni - csak az építőanyagokat kell fizetnie, míg a brigádon végzett javításoknál az összeg jelentős része a dolgozók fizetését teszi szükségessé.
 • Ezenkívül a javítás kényelmes idő alatt történik - az egész fürdőszobát egy vagy két héten belül frissítheti, vagy szakaszosan elvégezheti a munkát.
 • És végül, a maga javításával járó kellemetlenséggel együtt, nem kell az apartmanok állandó jelenlétét elviselni.

A javító személyzet árai

Annak érdekében, hogy végre megértsük, vajon nyereséges-e magának a javításokat, nézzük meg az építőipari személyzet árait. Átlagosan a kis fürdőszoba javításának költsége 35-40 ezer rubel. Első pillantásra ez kissé tűnhet, különösen, ha ez kulcsrakész megoldás.

Valójában a helyzet valamivel bonyolultabbnak tűnik. Mit jelent a minimális költségcsökkentés? Ez a megtakarítás szó szerint mindenre vonatkozik - a befejező és burkolóanyagokra, a vízvezetékre, a szerelvényekre, a helyiségtervezésre. Miután úgy döntött, hogy szakembergár javítását bízza meg, akkor megmented magad a szóváltásból - de valószínűleg nem fogod a fürdőszobádat álmodni. Ráadásul az olcsó anyagok általában nagyon gyorsan romlanak - valószínű, hogy néhány év múlva meg kell változtatnia a vízvezetékberendezést, vagy át kell térülnie a helyiségbe.

Mennyibe kerül egy magasabb szint javítása? Az árak 40 ezerre emelkednek, és felmennek, 100 ezer rubel fölött. A jobb építőanyagok és a jobb vízvezeték, a szokatlanabb és átgondolt helyiségtervezés - minél magasabb az ár a munkaterületnek megfelelően. Az igazán jó minőségű javítások költsége 2-3-szor magasabb, mint a minimális sáv.

A munka sorrendje

Annak érdekében, hogy megfelelően végezze el a javítás a fürdőszoba, meg kell alaposan tanulmányozni a részleteket az egyes szakaszok. Röviden leírjuk ezeknek a szakaszoknak a sorrendjét, felidézzük a legfontosabb pontokat, és elmeséljük a legnépszerűbb felületeket.

Mi a javítási eljárás?

 • Részletes projektterv kidolgozása folyik. A fürdőszoba kialakítása folyamatban van, mind a főbb pontokat, mind a kisebb részleteket elgondolják. A tervezetnek megfelelően tervezik a javítási költségvetést - a szükséges mennyiségben kiválasztott anyagokat választanak ki.
 • Vásárolt anyagokat. Ez az egyik legfontosabb lépés - itt alaposan össze kell hasonlítani a különböző gyártók ajánlatait és árait, tanulmányoznia kell az anyagokra vonatkozó véleményeket, meg kell értenie, hogy mi a különbség közöttük.
 • A közvetlen javítás a padlóról indul. A régi burkolatot eltávolítjuk, új esztricheket öntünk, vízszigetelést szerelünk fel, amelynek tetejére új padlót helyezünk.
 • A padló szerelése után ajánlatos az elektromos vezetékezést elvégezni - cseréje érdekében a falazathoz való hozzáférés szükséges. A huzalozás telepítése után közvetlenül a falak burkolatához vezethet.
 • Ezután haladjon a mennyezethez és a szellőzéshez. Mivel a fürdőszobában magas páratartalmú helyiség van, alapvetően fontos, hogy ne csak egy új szellőző rácsot telepítsen, hanem annak biztosítására is, hogy a szellőzőnyílás elegendő szögben legyen.
 • Az utolsó előtti szakasz a víz- és csatornahálózat telepítése - ha átmennek a falakon.
 • És végül, végül, de nem utolsósorban friss vízvezeték és egyéb felszerelés kerül telepítésre a felújított fürdőszobában.

Fogjuk meg az egyes pontokat részletesebben.

Terv és tervezési projekt

A javítás részletes tervvel és tervezési projektvel kezdődik. Ez a legfontosabb pont, amelyből minden más szakasz megtámad.

Jelenleg sok olyan tervezési stílus van, amely lehetővé teszi, hogy teljesen átalakítsa a fürdőszobát. Klasszikus és barokk, minimalizmus és csúcstechnológia, modern és Provence - ezek közül mely területeket kell választani a fürdőszobában?

Ez a személyes preferenciáitól függ - és a szoba méretétől is. Ha egy magánház vagy egy tágas modern apartman tulajdonosa vagy, akkor a képzelet fantáziája gyakorlatilag korlátlan. De ha az Ön rendelkezésére áll csak egy kis kád normál méretű, hasznos lesz néhány szabályt felidézni.

 • A világos színek a belső térben vizuálisan növelik a tér nagyságát, sötétek észrevehetően szűkítik. Ennek megfelelően egy kis fürdőszobában a telített mély árnyalatok nem működnek - jobb használni a bézs, fehér, világoskék és világoszöld hangokat.
 • Tágas fürdőszobák esetén megengedett bármilyen méretű és alakú szaniteráruk kiválasztása, a kicsinél jobb a körkörös, sima körvonalak és a sima sarok kedvelése. A régi fürdő lebontása után gondosan tanulmányoznia kell a modern zuhanykabinokat - sokkal kompaktabbak, és valószínűleg elég kényelmesnek találják a fürdő helyett.
 • Ha egy kis fürdőszobáról beszélünk, akkor gondoljon arra, hogy szükség van-e mosogatógép beépítésére, vagy jobb lenne átrendezni a konyhában vagy a folyosón? Ha a készüléket csak a fürdőszobába lehet helyezni, gondos számításokat végezzen, és próbálja kiegyenlíteni a hely hiányát a megfelelő vízvezeték szerelvények kiválasztásával.

Anyagvásárlás

Milyen anyagokat kell megválasztani a javítás a fürdőszobában, és hogyan kell megvásárolni őket?

Természetesen mindig csempére, csövekre, esztrichekre, ragasztókra és egyéb pontokra szeretne menteni. Ugyanakkor emlékeztetni kell arra, hogy a megtakarításnak ésszerűnek kell lennie. Ha eléggé korlátozott a költségvetés, akkor keresse meg az építőanyagokat a középáras kategóriában. Ugyanakkor nincs szükség arra, hogy túlságosan olcsó opciókat vegyen fel - megvásárolja a legolcsóbb anyagokat, amelyeket megtakarít a saját javításainak minőségében. Próbálja ki a bevált gyártók kiválasztását.

Mennyit kell vásárolni a javításhoz? Ajánlatos a csempe, esztrich és minden más apró árrés megvásárlása. Még a tapasztalt építők is hibákat követnek el munkájukban, és bizonyos anyagokat elpazarolnak. Valószínűleg ezt nem lehet elkerülni.

Ha az anyagokat pontosan a számítások szerint szükséges mennyiségben vásárolja meg, akkor kellemetlen helyzetbe kerülhet - például megállapíthatja, hogy a csempe nem elegendő, és a boltban, ahol vásárolta, az azonos színű és textúrájú anyag már nem értékesíthető. Rendszerint az anyagokat mintegy tíz százalékos árréssel vásárolják meg - ez lehetővé teszi számodra, hogy megbízhatóan biztosítsa magát.

Hagyományosan a fürdőszoba javítása a padlóról indul. Milyen anyagot használnak padlóburkolatként?

Természetesen a választás nem csak egy csempe. Ugyanakkor továbbra is a legmegbízhatóbb, megfizethető és megfizethető. Ez elég erős, szép, könnyen telepíthető, és ami a legfontosabb - abszolút nem fél a víztől.

Milyen sorrendben hajtják végre az új padlóburkolatokat?

 • Először le kell szednem a régi padlót a földre. A régi cserépet eltávolítják, a régi esztrichet és a vízszigetelő réteget perforátorral eltávolítják.
 • Valószínűleg a megtisztított padló nem lesz túl sima - apró repedések, lyukak és magasságkülönbségek lehetnek rajta. Ezért a következő lépés a felület feltöltése.
 • Miután a primer száraz, a padlónak vízzárónak kell lennie. Még a fürdőszoba kisebb mértékű áradása is nagy problémává válhat. Annak megakadályozása érdekében, hogy a szivárgó víz szivárogjon, az esztrich behelyezése előtt a padlót gondosan bevonni kell a bitumen alapú keverékekkel vagy vízszigetelő masztixokkal. A kenést a falak enyhén megközelítik.

Miután az alkalmazott vízszigetelő réteg megszárad, közvetlenül az esztrichhez juthat.

Az esztrich lerakásakor a legfontosabb követelmény az, hogy a kész padozathoz minél egyenletesebb felületet hozzon létre. A szintezéshez gyakori a világítótornyok és a speciális épületek szintje. A padlólemez magasságának legalább 3 cm-nek kell lennie - de ugyanakkor úgy véli, hogy a padlónak a fürdőszobában valamivel alacsonyabbnak kell lennie, mint a ház többi részének szintje.

Az esztrich teljes száradása után elkezdheti új csempe lefektetését. Ajánlatos a szoba sarkából kiindulni. A csempek négyzetei között mindig kis egyenlő rések maradnak - a szélességüket a speciális keresztek segítségével igazítják. Ezt követően, amikor a ragasztó alatt a ragasztó teljesen száraz, és a padló készen áll a használatra, ezeket az ízületeket speciális fugázókkal kell lefedni, hogy illeszkedjenek a csempe színéhez.

Elektromos vezetékek

Szóval új csempe volt a fürdőszoba padlóján, és várt, amíg meg nem szárad. Most itt az ideje, hogy továbblépjen a falak felé - de előtte érdemes új kommunikációt tartani a szobában.

Fürdőszoba - folyamatosan magas páratartalmú szoba. Elméletileg az elektromos vezetékek ebben a teremben lehetnek mind a bélés alatt, mind a tetején - csak a második esetben megbízható szigetelésű kábeleket kell vásárolni. Azonban a gyakorlatban ajánlott villamos tápkábeleket elhelyezni könnyű és elektromos készülékekhez a burkolat alatt. A rejtett vezetékek esztétikaiabbnak tűnnek, és a rövidzárlat kockázata többször is csökken.

Lehetőség van beépíteni a konnektorokat a fürdőszobába, vagy jobb az elektromos készülékek csatlakoztatása a helyiségen kívül? Igen - de a foglalatnak vízállónak kell lennie, és földelni kell. Ezenkívül mindkét elektromos csatlakozó és kapcsoló csak "biztonságos" fürdőszobákban helyezhető el - távol a vízforrásoktól, legalább 60 cm-re a mosdóból, kádból vagy zuhanyzóból.

Víztisztítás és szennyvíz

A huzalozás és a falak előtt történő felszedés után ajánlott a csövek - víz és csatorna cseréje - elvégzésére. Először is, kevésbé valószínű, hogy károsítja az újonnan kialakított csempe a folyamat, és másodszor, a csövek is elrejthető a burkolat alatt. Ez nemcsak kényelmesebbé teszi a fürdőszobát, hanem felszabadítja az extra hüvelyk helyet.

Globális javítással a csöveket a fürdőszobában teljesen lecserélik, beleértve a csatorna felújítót is - mivel a régi kommunikáció előbb-utóbb szivároghat, és nagyon kellemetlen lesz a javítások újrafelvételére. A vízvezetékek cseréje lehet fém és műanyag - az utóbbiak különösen igényesek, mivel nem rozsdásodnak, könnyen felszerelhetők és általában megbízhatóbbak, mint a fém változatok.

Ha nem akarja vízcsöveket elhelyezni a jövő csempe mögött, akkor lehetőség van egy másik lehetőségre - helyes műanyag dobozokba helyezve.

Fal dekoráció

Az új padló rendezése és az összes kommunikáció lefektetése után folytathatja a javítás "kozmetikai" szakaszát - azaz a falakkal szemben. Általában kétféle anyagot használnak ehhez - klasszikus cserép vagy PVC műanyag panelek.

Milyen előnyöket lehet feltüntetni a kerámia burkolólapon?

 • Tartósság. Csempe - a leginkább ellenálló a nedvesség. Miután egyszer a falakkal egy csempe felé néztek, évtizedek alatt nem lehet újra dolgozni - és ezúttal a csempe megtartja a finom megjelenést.
 • Beauty. Az építési piacon sok lehetőség van a csempe a fürdőszoba falak - van egy sima és mintás csempe, fényes és matt, sima és nagy mennyiségű textúra.
 • Könnyű gondozás. A csempe elemi vízzel mossa le, nem gyűjt üledéket.

Lehet, hogy egy csempe hiánya csak egy - csak természetesen - drága, és a falak felületének köszönhetően elég sokat kell vásárolnia.

A falon lévő csempék technológiája meglehetősen egyszerű. Először is, a fal felszínét alaposan meg kell tisztítani a régi szerkezetekről, és egy alapozóval kiegyenlíteni. Minél simább a csempe számára készült durva fal, annál könnyebb lesz elhelyezni. Antibakteriális készítményt alkalmaznak a primer felett, amely megóvja a falat a gombától.

Az alapozó száradása után egy speciális csempe ragasztóanyagot hígítanak, és az anyagot az ajtótól legtávolabbi helyiség sarkából kezdik, időről időre ellenőrizve az épület szintjét, hogy milyen sima a fal. A falburkolat felszereléséhez ajánlott a ragasztót minimális száradási idővel kiválasztani - különben fennáll annak a veszélye, hogy a csempe "csúszik" a falra, és megszakítja a szerelés szimmetriáját.

Egy másik népszerű megoldás a fürdőszobában PVC panelek. Milyen erényeik vannak?

 • Alacsony költség. A falak befejeződésének költsége többszörös lesz, mint a csempék használata esetén.
 • Nedvességállóság. A megfelelő telepítésű műanyag panelek több mint 10 éve tarthatnak anélkül, hogy elvesztenék vonzerejüket.
 • Egyszerű telepítés. A PVC falak falburkolása egyszerűbb, mint a csempék simítása - különösen akkor, ha nincs tapasztalata a megfelelő munkákkal kapcsolatban.

Természetesen nem szabad megfeledkezni arról, hogy a legmagasabb minőségű műanyag még mindig nem hasonlítható össze a csempe életével és az évek során törékennyé válik. Ezenkívül a műanyag panelek nem engedik a levegő áteresztését - ezért kondenzátum alakul ki rajta, és a helyiségben észrevehetően feketébb lesz.

Hogyan készülnek a PVC falpanelek? A "Plant" panelek lehetnek ragasztók, vagy fa vagy fém lécek. A gyakorlatban a második opciót gyakran választják - ebben az esetben nem szükséges tökéletesen összehangolni a falat. Természetesen a felületet még mindig óvatosan alapozzák és antiszeptikus kezeléssel kezeljük - egyébként a gomba gyorsan megkezdődik a fürdőszobában a nedvesség miatt. A fém vagy fa keret az előkészített falra van szerelve, és a PVC-paneleket önfúró csavarokkal helyezzük fel. A kész bélést gondosan kezeljük tömítőanyaggal az ízületek között, és a falak közötti varratokat műanyag sarkok borítják.

Általában a műanyag panelekkel ellátott fürdőszobai burkolatok olcsóbbak, egyszerűbbek és gyorsabbak, mint a burkolólapok. Azonban ez a lehetőség kevésbé tartós, és a mikroklíma a fürdőszobában rosszabbul változhat.

Mennyezet, szellőzés

A fürdőszoba javítása során a két legkedveltebb mennyezeti lehetőség - lábszár vagy szakasz. Melyek a konstrukciók, mi az előnye és hátránya?

A rack mennyezete keskeny alumínium rácsokból áll, ugyanazon anyagú sínekre szerelve. Az egész szerkezet a mennyezetre van rögzítve, míg a rács és a fő mennyezet között körülbelül 10 cm.

 • A rácsos mennyezetek lehetővé teszik, hogy egy gyönyörű dizájnt készítsenek - matt és fényes, szilárd és mintázatú, kő, szövet vagy bőr textúra.
 • Az alumínium lécek nem félnek a víztől és a tüzetől, és nagyon tartósak.
 • A rack mennyisége megszünteti a gomba és a penész megjelenését a felületén, emellett a levegő szabadon áramlik a fő mennyezetre.

A mennyezet hátrányát nevezhetjük úgy, hogy nagyon nehéz telepíteni önmagát. Ezenkívül, ha a szomszédai tetején elintézik az árvizet, a víz közvetlenül a fürdőszobába áramlik a léceken.

A nyújtható mennyezetek polivinil-klorid anyagból készülnek. Önmaguk telepítése is szinte lehetetlen - itt szüksége lesz egy hőpisztolyra, így a legjobb, ha szakértőket hívhatsz. Azonban a feszített mennyezet beszerelésének költsége a fürdőszobában nagyon mérsékelt lesz.

 • A nyújtható mennyezet ellenáll a nedvességnek, és tűrik a magas hőmérsékletet.
 • Csakúgy, mint a süllyesztett mennyezet mögött, elrejtheti a kommunikációt a feszített vászon mögött - ugyanakkor a mennyezet csak kb. 3 centiméternyi helyet foglal el.
 • A nyújtó szövet hatalmas súlyt képes ellenállni - felülről áradás esetén a víz a mennyezet mögött összegyűlik, és hosszú ideig képes lesz tartani.
 • Sok lehetőség van a rugalmas mennyezet kialakítására - egyszerű fényes vagy matt felületről a fotónyomásra.

Milyen hátrányai vannak a mennyezetnek? Először is, a vászon mögötti plafon mennyezetvázlata egyáltalán nem szellőztetett - ezért antiszeptikával óvatosan kell kezelni. Ezenkívül a feszítő szövet nagyon könnyű áthatolni - bár a baleset kockázata a fürdőszobában nem túl magas.

Ami a szellőztetést illeti, nagyon fontos annak ellenőrzése, hogy a légcsatorna milyen jól működik. Ha a tolóerő túl kicsi, akkor a szellőzést tisztítani kell, vagy kényszerített levegőt kell szervezni. Különösen ez a pont fontos a falak műanyag paneljeivel és felfüggesztett mennyezettel rendelkező fürdőszobákban - nagyon fojtogatóak lehetnek.

Vízszerelés és berendezések

Végül a javítás utolsó szakasza az új vízvezetékek és berendezések telepítése.

 • Először is, döntsd el, hogy új fürdőt kívánsz-e vásárolni, vagy inkább zuhanyozni. Az utolsó lehetőség segít megtakarítani a helyet - de itt nem tudsz pihenni a fürdőben.
 • Ha még mindig fürdőt választasz, gondolkodj azon az anyagon, amelyről készült. Lehet öntöttvas, acél vagy akril. Az akril fürdők a legnagyobb igényt kielégítik - tartósak, könnyűek és hőt takarnak. Sokkal könnyebb ilyen fürdőszobát felszerelni, mint egy öntöttvas tartály - és sokkal könnyebb gondoskodni róla.

A fürdőszobai mosogatók minden típusban és változatban jönnek - kerek és lapos, talapzatokkal és medálokkal. Amikor kiválasztja, összpontosítson a saját kényelmére és a helyiség méreteire - ha a fürdőszoba kicsi, akkor jobb, ha egy kompakt mosdót választanak, sima vonalakkal, és nem ronthatja az asztalokkal és szekrénnyel.

Ugyanez vonatkozik a WC-re is. Új WC kialakítása a kombinált fürdőszobában, figyeljen a felfüggesztett modellre. Az ilyen WC-k elvezető rendszere eltávolításra kerül, és nem történik meg, és a fürdőben lévő láb hiánya miatt sokkal egyszerűbb a tisztítás.

Természetesen fűthető törülközőt és keverőt kell beépíteni a fürdőszobába. Itt a piac a költségvetés és a drága modellek széles választékát kínálja - de a legjobb, ha elfogadható minőségi átlagárat választunk. A fürdőszobában is van beépített mosógép - ha a szoba mérete lehetővé teszi. Az elektromos berendezések az előre elkészített biztonsági csatlakozókhoz vannak csatlakoztatva, mielőtt használatba véve ajánlott ellenőrizni, hogy az összes berendezés kifolyócsövek megfelelően vannak-e lezárva.

Ha felelősségteljesen és komolyan kezeli a fürdőszobát, akkor csak néhány hét telhet el ahhoz - és ennek eredményeként kiváló kényelmes fürdőszobát kap, és több tízezer rubelt takarít meg.

Lakásjavítás

Online magazin a javításról és a tervezésről

A fürdőszoba javításának sorrendje: fontos árnyalatok

 • fürdőszoba
- 2014. június 25. 0

Bármely építési vagy javítási munkának a tervezési szakaszban kell kezdődnie. Mi az? Először is, hogy időt takarítson meg az egész folyamatra, valamint hogy ne pazarolja a pénzt, és az összeg elég súlyos lehet.

Teljes felújítás egy lakást, vagy magánlakás nem kezdődhet a bejárati folyosó, vagy a bejáratnál a szoba - egy személy minőségi kivitelben, amely egyszerűen jön elhanyagoltság során további munkát, mint építők kell, hogy nehéz anyagok szennyezik a szobában, és így tovább.

Egy hasonló színpad egyszerűen szükséges minden szobában. Példa: a sorrend a javítási wc és fürdőszoba, hogy elkerüljék szóló vízvezetékek kiváló minőségű befejező a falak, és nem okoz problémát, hogy tekerje fel a szennyvízcsatorna-rendszer, amikor konkrét esztrich már elöntött, és a felső sor padlólap telepítést.

Különösen az előkészítés fázisa szükséges új házakban, ahol az építőipari vállalat hagyományosan minimális befejező munkát végez, ami azt jelenti, hogy az egész folyamat a boldog lakástulajdonosok vállára esik. Természetesen az új épületek javítása sokkal könnyebb, mint a már lakott helyiségekben. Azonban a helyes megközelítés a befejező folyamat lehetővé teszi, hogy elkerüljék a nagyon komoly anyagi és ideiglenes problémák a jövőben.

Javasoljuk, hogy a javítási folyamatot a helyiségekből indítsuk el, melyhez hozzáférést biztosítunk a további folyamatban: erkélyek, loggiák, konyha, fürdőszoba és WC.

A külön helyiségben történő javítást több szakaszra is fel kell osztani. Például a javítások sorozata a fürdőszobában a következő: tisztítás szükségtelen elemeket, ha lehetséges - ideiglenes szétszerelésére helyhez kötött elemek, javítási munka, az egészségügyi berendezések telepítése, tisztítás.
Nézzük ezt az egész folyamatot részletesebben.

Fázisos felújítás a fürdőszobában fotókkal

1. Extra termékek tisztítása, a termékek bontása és védelme.
Ha a kis dolgok eltávolításával minden többé-kevésbé egyértelmű, akkor a második és a harmadik pont sokkal bonyolultabb. Azonban a modern WC-k, mosdók és fürdők egyszerűen eltávolíthatók és ideiglenesen áthelyezhetők egy másik helyiségbe. Ez jelentősen felgyorsítja a javítási folyamatot, és lehetővé teszi a tulajdonosok személyes preferenciáinak megváltoztatását.

Ha nincs ilyen lehetőség vagy vágy, akkor megbízhatóan védeni kell a befejező munkák negatív hatásaitól, persze, ha egy személy nem akar pénzt költeni a jövőben új tárgyak megvásárlására vagy javításra.

Az épületben vagy a hardverraktárban sokkal könnyebb és olcsóbb műanyag csomagolást és szalagot vásárolni, amellyel bezárhatja a fürdőszobában lévő összes elemet, mint hogy a jövőben megpróbálja megjavítani a forgácsokat, repedéseket és karcolásokat.

Mi okozhat ilyen súlyos károkat a fürdőszobában vagy a WC-ben? Például a régi gipsz vagy csempe lebontása. Ezt a folyamatot általában egy perforátor segítségével végzik el, amely képes egyidejűleg eltávolítani a régi, befejező anyagból készült, meglehetősen nehéz és nagy mennyiségű részeket egy helyiség falából vagy mennyezetéből.

2. Javítás.
Az egész folyamatnak ez a része is megfelelő megközelítést igényel. Az első a villanyszerelők és a vízvezeték-rendszerek telepítése. A következő lépés durva munka: a falak vakolása, a mennyezet előkészítése, beton betét öntése szükség szerint.

A fő befejező munkálatok felülről lefelé: a mennyezet, a falak, a padló. Ez segít megelőzni a nagy valószínűséggel kárt a különböző elemek egy frissített fürdőszoba, például, járólapok nem kell tovább tisztítani, vagy megváltozott, mivel a sérülés vagy szennyeződés a folyamat befejező a mennyezet a szobában.

3. Vízvezeték szerelés és tisztítás.
A végső szakaszban - a szaniter szerelvényeket a helyükre szerelik fel, nedves és száraz tisztítást végeznek beltérben.
Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy megvédje a viszonylag drága vízvezetékeket a károsodástól és elkerülje a személyi gondatlanság tényezőjéhez kapcsolódó kisebb javításokat.

Ebben a részben vizuálisan megtekintheti a fényképen lévő fürdőszobában végzett javítások teljes sorozatait, az alábbiakban nagy számban.

Videó sorozat a javítás a fürdőszobában

Sok webhely látogatója számára természetesen a videoanyagok elérhetősége kényelmesebb módja a szükséges információk megszerzésének. Ezért gyűjtöttünk össze egy jó választékot a videójavító szekvenciákból a fürdőszobában, amely ebben a részben található.

A javítás előkészítési folyamata az egyik legfontosabb. Nagyon függ attól, hogy mind az ügyfél, mind az előadó. Természetesen egy építő vagy egy öltöző teljesíteni kívánja a hozzárendelt feladatokat, és készpénzt kap. Egy lakás vagy egy magánház tulajdonosa szintén fel akarja gyorsítani ezt a folyamatot, és nem szabad pénzt költeni a teljesen opcionális tevékenységekre. Ezért van a befejező folyamat sorrendje annyira fontos a javítási munkában.