Legfontosabb > Bútor

Lámpák a fürdőszobában a mennyezeten: típusok, elhelyezés elve, beépítési árnyalatok

Nem számít, mennyire eredeti a belső tér, minden rosszul tévesztheti meg a rossz fényt. Nem meglepő, hogy a világítás kérdése meglehetősen fontos helyet foglal el, amikor különféle célokra rendezi el a helyiségeket.

Ráadásul a fürdőszoba nem kevésbé fontos, mint más funkcionális helyiségeknél. A komfort és kényelem tökéletes légkörének megteremtéséhez helyesen kell kiválasztanunk a fürdőszobában lévő lámpákat a mennyezetre, figyelembe véve az elhelyezésük és a beépítésük szabályait.

Mit kell figyelembe venni az eszközök kiválasztásakor?

A tervezési projekt létrehozásakor szükség van a lámpa optimális modelljének megválasztására, figyelembe véve a helyiség jellemzőit, a befejező anyagok kialakítását és textúráját.

Például a beépített modellek nem alkalmasak monolit betonlemezből készült, mennyezetre szerelhető fürdőszobával. Ebben az esetben jobb, ha a felső szerkezetet vagy mennyezetet csillárok formájában használják.

A stílusos belső tér és a kényelmes környezet kialakítása érdekében különös figyelmet kell fordítani a világítóberendezések megválasztására. Ebben az esetben figyelembe kell venni a lámpák kialakítását, jellemzőit, méreteit, teljesítményét, a készülék rögzítésének módját és további szerkezeti elemek szükségességét.

Ha a fürdőszoba nagy, akkor egy gyönyörű csillár szervesen néz ki. Azonban a pontminták, amelyek helyesen és egyenletesen oszlanak el a mennyezeten, lehetővé teszik számodra, hogy egy stílusos belső teret hozzon létre, amely figyelembe veszi a tendencia alakulását.

A lámpatestek kiválasztásakor figyelembe kell venni a következő tényezőket:

 • a helyiség és a lámpák közötti távolság;
 • a helyiség elrendezése, bizonyos területek kiemelése;
 • a műszer elrendezésének szintje;
 • stílusos belső irányba;
 • falak, padlók, bútorok és szaniterek színtartománya;
 • a tükrök, feszítőszerkezetek, kerámia burkolatok és más, a fényt tükröző felületek jelenléte.

A telepítés megkezdése előtt figyelembe kell venni a fényforrások elrendezését és a lefektető kábelek árnyalatait. Egyes modellek által kínált gyártók a tartományban, meg kell teremteni a különleges feltételeket.

A termékek minősége közvetlenül befolyásolja az élettartamukat. A beépített vagy a felső lámpák költséges márkájú modellei kedvezően hasonlítanak az olcsóbbakhoz. Minőségibb, kopásálló, ezért hosszú ideig tartják esztétikai megjelenésüket.

Annak érdekében, hogy elegáns és eredeti belső tér kialakuljon a fürdőszobában, nem szabad megfeledkeznünk a biztonságról. A magas páratartalmú helyiségekbe történő beépítésre szánt elektromos berendezéseknek a legmagasabb szintű védelmet kell biztosítaniuk, amely megfelel az IP65 jelölésnek.

A magas páratartalmú helyiségek kialakításakor bizonyos szabályokat be kell tartani. A biztonságos helyiségvilágítás megszervezése segít az ilyen ajánlásokban:

 • csak olyan vízálló készülékeket használhat, amelyek védelmet nyújtanak az IP24 ellen;
 • a magas páratartalom mellett, hogy kisfeszültségű készülékek legfeljebb 12 V-ot helyezzenek el;
 • fürdőkád vagy zuhanyozás mellett használjon 2. osztályú védőeszközöket;
 • kívánatos, hogy minden fémrész rozsdamentes acélból készült vagy korrózióálló tulajdonságokkal rendelkezzen;
 • az izzókat és az elektromos készülékek egyéb fűtőelemeit védőburkolattal vagy árnyalattal kell felszerelni.

Emlékezzen a fénysugarak jellemzőire és tulajdonságaira is. Tehát a mosogató mellé jobb lágyabb lámpát használni. Ellenkező esetben a tükörben egy kissé sápadt bőr fog tükröződni, ami megakadályozza a smink megfelelő alkalmazását.

5x2 m méretű fürdőszobához elegendő 2 60 wattos lámpa. Használhat két lámpát, amelyek egymástól távol vannak egymástól, de ebben az esetben a tükör további megvilágítást igényel.

A fürdőszobai felszerelés típusai

Bármely helyiség kialakításakor fontos, hogy megfelelően válasszon és telepítsen olyan világítóberendezéseket, amelyek kombinált fürdőszobával vagy külön fürdőszobával különböző kritériumok szerint alcsoportokba vannak besorolva.

Hely és nedvesség ellenállás szintje

Fényforrások telepíthetők a hely különböző pontjain. Ettől függően falra szerelhető, mennyezetre szerelhető, padlón álló, zuhanytálcába vagy tükörbe ágyazva.

Tüntesse fel a mennyezeten lévő szokványos és nedvességálló lámpákat a fürdőszobában. A második lehetőség a magas páratartalmú helyiségekbe történő beépítésre szolgál.

Nedvességálló anyagokból készültek, és kialakításuk nem teszi lehetővé a vízbefúvást a készülék belsejébe.

Elosztva az elhelyezés módszerével

A lámpatestek nyithatók és süllyeszthetők. Ezek az alcsoportok abban különböznek egymástól, ahogy vannak - a mennyezetre vagy a szoba falára.

Attól függően, hogy ezek a tényezők, lehetnek pont és medál vagy fal.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a fürdőszobában megnövekedett páratartalom van, jobb használni az árnyalatú lámpákat. Ha hagyományos lámpákat használ, az érintkezők gyorsan oxidálódnak. Ezáltal az eszköz használhatatlanná válik.

Beépített és felületi modellek

A piac széles skáláját kínálja a különböző típusú lámpáknak. A mennyezethez vagy a szint fölé lehet csatlakoztatni, függetlenül a gipszkarton típusától, a feszességtől, a szétszereléstől.

Az eszközök felszerelésének módjától függően három típusa van:

 • overhead;
 • beágyazott vagy beágyazott;
 • poluvreznye.

A különböző behatolási paraméterek megakadályozása. Ezért a választás az, hogy figyelembe vesszük azt a távolságot, amelyet a mennyezet lecsökken a helyiségben.

A mennyezet mérete mögött legalább 40 mm. Az egyes világítási rendszerek esetében a felfüggesztési rendszereket 85-100 mm-rel kell csökkenteni, ami elfogadhatatlan az alacsony mennyezetű fürdőszoba esetében.

Beágyazott eszközökkel a fény lefelé irányul, így nem terjed ki a mennyezet teljes felületére. A hely helyileg megvilágítja a helyet, lehetővé téve, hogy a fürdőszobában sötét háttérvilágítást hozzon létre.

Ez a legjobb megoldás az alacsony mennyezetű szobákhoz. Lehetővé teszik a lakástulajdonos számára, hogy egy eredeti belsőépítészetet hozzon létre, minimális alapokat befektetve.

A felső fényforrások sajátos árnyalatúak, ha a helyiségben egy feszített mennyezet van elhelyezve. A felfüggesztéseket úgy kell használni, hogy a szövet bevonat vagy a film ne mozduljon működés közben.

Az ilyen modellek látványosak és stílusosak lesznek a modern belső térben. Fényes, fényes, textúrájú, fényes és fényes anyagokat tartalmaz.

A féldarab technikai része a mennyezet belsejében van elhelyezve, a mennyezet kívülről.

Telepítésük a mennyezetszerkezet mögött szükséges. Ebben az esetben a fény a síkra merőleges, és a helyiségben szétszóródik, ami lehetővé teszi a villanykörték hatékonyabb használatát.

Forgó és nem forgó eszközök

Az irányító fény lehetővé teszi, hogy megtalálja a megfelelő megoldásokat a különböző zónák világításában. Emiatt a forgatómodelleket gyakran célzott forrásokként használják.

Egy viszonylag egyszerű kialakítással különböztetik meg őket - a készülék teste a mennyezet mennyezetében van rögzítve, külső része forgatható.

Az eszközt különböző irányokba lehet forgatni, és a fénysugarat egy meghatározott területre irányíthatja. A fürdő, zuhanyzó, mosdó és öltözőasztal kiemelésére szolgál.

Ez a fajta lámpa kiválóan alkalmas a belső egyedi fényes elemekre való összpontosításra - hatékonyan szolgálja az egyedi váza, vonzó panel vagy eredeti virágkompozíció.

A rögzített szerelvényeket fix rögzítéssel és célzott megvilágítással különböztetik meg. Bekapcsolt állapotban a fénysugarak egy irányban, általában lefelé irányulnak.

A nem forgó modellekből származó fény racionális terjesztése érdekében csoportokat telepítenek. A műszerek sorban, körben vagy más módon vannak elhelyezve. Számuk a helyiségtől függ.

A pontmodellek kompaktak. Végrehajtással a mennyezet felszínéről kinyúló és a mennyezetre felfüggesztett rendszerben rejtve vannak.

Elektromos készülékek, a fürdőszoba mennyezetébe süllyesztve, bármilyen belső kialakításra alkalmasak, de kevesebb fényt adnak. A fényáram egyértelműen lefelé irányul, és csak egy kis terület világít, amely az eszköz alatt található.

A lámpák fajtái

Gyakran válasszon egy egyszerű és kényelmes izzólámpát. Csábítja az alacsony költséggel, de alacsonyabb a halogén és LED modelleknél.

Főbb hátrányai a következők:

 • rövid garanciális időtartam 1 000 és 1500 óra között;
 • ha az alap vagy méret hossza nem illeszkedik a mennyezet kialakításába, a felfüggesztett szerkezetet le kell állítani;
 • nincs védelme a túlfeszültségek ellen, ezért gyorsan kiég.

Ha rendszeresen bekapcsolja a fényt a fürdőszobában a hagyományos lámpák helyett, akkor jobb, ha az ötszörös gazdaságosabb opció előnyben részesíti - az energiatakarékosságot.

A halogén lámpák alacsony mennyezetekbe helyezhetők. Mindenesetre a fényáramlás egyenletes lesz. Fényt adnak, mint a klasszikusok, energiát takarítanak meg és háromszor hosszabb ideig használhatók.

Ezek az izzók szintén égnek. A sérült munkavállaló cseréjéhez el kell távolítani a rugóban lévő rögzítőgyűrűt, ki kell venni a kúpot, és újból be kell szerelni.

Nem ajánlott a lámpa kapszula halogén fényforrás beépítése védőüveg nélkül.

A LED lámpákat az esztétikai teljesítmény és a kontúrok szigorú geometriája különbözteti meg. Ezek arany vagy ezüst árnyalatokból készülnek, hasonlóan a vízvezeték szerelvények színspektrumához.

A LED-eszközök fő előnye alacsony energiafogyasztás. Tízszer kisebb, mint a jó izzólámpák.

Ezenkívül számos egyéb előnyt is figyelembe kell venni:

 • a be- és kikapcsolás száma nem csökkenti a termék élettartamát;
 • a maximális fénykibocsátás 120 lumen / watt;
 • széles szűrők használata lehetséges a könnyű szűrők használata nélkül;
 • LED-es fűtés legfeljebb 60 ° C-ig;
 • kémiai vegyületek és üvegfragmentumok hiánya miatt bekövetkező károsodás esetén;
 • hosszú élettartam (akár 50 000 óra).

Az ilyen típusú lámpatesteket a természetes fénytípus hiánya jellemzi. Az éles sugarak monokrómjának kissé lágyabbá tétele érdekében további foszforokat kell használni. Annak érdekében, hogy a fény ne lüktesse, szükséged lesz egy kiegyenlítő kondenzátorra.

Lámpák a fürdőszobában

A felháborító modern stílusok eredeti megvilágítást igényelnek. Például a művészettörténet stílusában díszített belső térben a drága fa, a természetes bőr és a lenyűgöző féldrágaköveket tartalmazó fényes lámpák ideálisak.

A mosdókagyló szimmetrikus és világos megvilágítása, valamint a helyszíni ezüst lámpatestek sorai a lakosztályban egy lakonikus hi-tech stílusban illenek.

A klasszikus a természetességet, az eleganciát és a luxust sugallja - esztétikus álarcokat építenek a falak árnyalatai, a mennyezetre vagy a kristálytiszta üvegre.

A kis helyiségű fürdőszobában a belső tér nagyobb valószínűséggel minimalista, ahol megváltoztathatja a világítást. Például egy rejtett háttérvilágítás telepítése egy LED szalag formájában, amely bizonyos területeket megvilágít.

Különböző árnyalatokkal rendelkező lámpákat használhat, elektromos készülékekkel kombinálva - díszletek, csillárok, beépített pontmodellek.

Fényforrások helye

A lámpatestek helyének kiválasztásakor a fény által kibocsátott fényáramot a maximálisra kell beállítani. Kis helyiségű helyiségben kívánatos a beépített fényforrások beépítése, amelyek a helyiség peremén helyezkednek el.

Ha egyedi zónákat szeretne kiválasztani, akkor fontolja meg a dekoratív fények elhelyezését a kijelölt területeken. A beágyazott ponttermékek általában általános világításra szolgálnak. A helyi LED-csíkok vagy lámpák dekoratív fényeihez.

A szükséges számú felszerelés tekintetében itt szükség van a lakóhelyi elrendezés szabályaira. Egészségügyi előírások szerint a fürdőszoba világítása nem lehet kevesebb, mint 50 liter.

Számíthatja ki, hogy hány lámpa szükséges ahhoz, hogy egy kis fürdőszoba paramétereit 2x3 m-es paraméterekkel megvilágítsa. Ehhez szükség van:

 • 2-3 izzólámpa, amelyek teljes teljesítménye 150-180 W;
 • körülbelül 4 LED 18-24 W jelzővel;
 • vagy egy tucat energiatakarékos 30-40 watt.

A teljesítmény ismeretében megállapíthatja a lámpák teljes számát, és kiválaszthatja a plafonra helyezésük módját.

Az árnyalatok felszerelése a fürdőszobában

Fontos, amikor a fürdőszobában lévő világítás gondoskodik a biztonságról. Ehhez meg kell győződnie arról, hogy a helyiségben lévő kábelezés földelt.

Egy másik fontos szempont az, hogy csak olyan lámpatesteket vásárolnak, amelyek megfelelő szintű védelmet élveznek. Ne felejtsük el, hogy amikor a fürdős fröccsenés könnyen behatolhat az elektromos készülékekbe, ez súlyos problémákat okoz.

A felfüggesztett mennyezetek lámpatestének beépítésének bonyolultsága függ a mennyezetszerkezet típusától. Ha a fürdőszobában van egy PVC panel vagy gipszkarton mennyezet, akkor a fényforrás telepítése nem lesz nehéz.

A lámpatestet be kell helyezni a lámpa nyílásába, majd rugóval kell nyomni.

Ha a fürdőszoba stretch mennyezetek, majd a megvilágítás elrendezéséhez szükséges feszítőszerkezetekre van szükség. Ezeket a vezető vagy a mennyezeti lemezekhez rögzítik.

Hasznos videó a témában

A megvilágítás a fürdőszoba a videó:

A reflektorfény önálló telepítésének finomságai a videóban világítanak:

A piac széles választékát kínálja. Ezek különböznek a tervezésben, a funkcióban, a megjelenésben, az elhelyezés módjában és a telepítésben. A kívánt eredmény elérése a fürdőszobában, a leglátványosabb részletekre összpontosítva, meg kell határozni a lámpák számát és teljesítményét. Kiválasztásakor fontos, hogy betartsák a biztonsági előírásokat az IP44-nél magasabb nedvesség elleni védelemmel rendelkező elektromos berendezések kiválasztásakor.

A mennyezet lámpái a fürdőszobában - a legjobb beépített és felfüggesztett modern ötletek (75 fotó)

Ideális fényes, nem lyukasztó fény. Szükség esetén szétszórva vagy irányítva. A világítás vezérlési képessége óriási előrelépés a technikai fejlődéstől. A fürdőszobában gyakran használt helyiség, ezért nagyon fontos az optimális megvilágítás kiválasztása. Szükség esetén világosabbá váljon, némítva.

A modern gyártók számos különböző lámpát és lámpát gyártanak különböző formák, típusok, minták. A nehézség az, hogy nem könnyű a kezdőnek megérteni, eldönteni, melyiket választani kell, hangsúlyozni kell a belső teret, kényelmet és komfortot kell éreznie, miközben a fürdőszobában van.

A cikk összefoglalása:

besorolás

Díszvilágítás különböző rendszerek használatával váltotta fel az egyetlen hagyományosan felállított mennyezeti mennyezet kerek vagy négyzet alakú. És ha korábban elegendő volt a fő fényforrás, a modern belsőépítészeti megoldás számos lehetőséget kínál, amelyek kibővítik a fürdőszoba felszerelésének legjobb módját.

Lámpák elhelyezhetők a falra, mennyezetre, padlóra, különböző kapcsolókhoz csatlakoztatva. Ez lehetővé teszi a fürdőszoba világításának szabályozását.

A lámpák típusai

A modern piac különböző típusú lámpákat és berendezéseket kínál:

Raster. A mennyezetre szerelt alumínium rácsok, amelyek e lámpa modelljében szerepelnek, a fényt tükrözik, háromdimenziósak.

LED. Minimális energiafogyasztás, függetlenség a feszültségesésektől - hatalmas előnyei. Hátrányok - magas költségek.

Beágyazott. A mennyezet behelyezésekor telepítve van.

Spotlámpák. Több dekoratív tulajdonságot hordoz. Megbízható, praktikus. Lehetővé teszi, hogy kifejezetten megvilágítsa az adott területet. Könnyen játszanak szerepet a fő világítás.

Hamis. Minden beépítés után a mennyezeten vagy a falon lévő különleges lyukakba építhető.

Lumineszcens. Energiatakarékosságnak is nevezik. Adjon egyenletes fényt.

Dyurolayty. Rugalmas rögzítőszalagok LED-es izzókkal és ellenállásokkal. Általában a kerület körül telepítve van. Gyakran végezzük el a füzérek funkcióit.

A lámpák elhelyezése

A lámpák elhelyezésének jellege a következő kategóriákra oszlik:

 • A tükör megvilágításához;
 • mennyezet;
 • Floor;
 • Falra szerelhető.

Lámpatestek állványra, stretch mennyezetek

A fürdőszoba díszítése során fontos a megfelelő megvilágítás kiválasztása, hogy jól látható legyen. Ugyanakkor fontos, hogy a megvilágítás intenzitását szabályozni lehessen. Az aromaolajok fürdéséhez valószínűtlen, hogy fényes fényre van szüksége, de egy elfojtott csak helyes.

A fürdőszobában elrendezett, függesztett mennyezetek díszítéséhez helyszíni, felsõ és süllyesztett lámpatesteket használnak LED lámpákkal.

Ez a fajta megvilágítás jelentős előnyökkel jár:

 • A legmagasabb szintű energiatakarékosság.
 • Hosszú élettartam;
 • A lámpák gazdaságosak;
 • Olyan jó minőségű transzformátorok rendelkezésre állása, amelyek védik a teljes készüléket a feszültség megszakításoktól.
 • A képessége, hogy panorámás világítást készítsen egy kis fürdőszobában.

Az ilyen LED-lámpák és a telepítéshez szükséges berendezések (transzformátorok, szellőztetőrendszer) nagy hátránya a magas költségek.

Fontos pontok, hogy figyeljenek a választáskor

A fürdőszobában meg kell választani, gondoskodni a világításról, hogy kényelmesen elvégezhesse az összes vízkezelést. Jól tűnik ki, a tükör kiemelkedik. A fényforrások nem csupán díszítő funkciót szolgáltattak, hanem jó láthatóságot teremtettek.

A megvilágítás megválasztása a fürdőszobában, figyeljen a következő pontokra:

 • Mi a lámpa?
 • Mennyire biztonságos és vízálló;
 • Milyen design, forma, méret, típus.

Divatossá vált, hogy többféle lámpát vegyen fel, hangsúlyozva egy vagy másik funkcionális területet - tükör, mosogató, polc. Vizuálisan bontsa ki a helyet.

A süllyesztett padlófényes lámpatestek enyhén megvilágították a szoba egyedülálló hangulatát a fürdés folyamatában, további pihenést és nyugalmat teremtve.

A tervezési projektek fényvisszaverő mennyezetű, padlóburkolattal, falakkal ellátott lámpák tervezésével elérhetők mind a katalógusokban, mind az internetes oldalakon. Mindig könnyű kompozíciót választhat a fürdőszobájához, ami fellebbezni fog.

Az energiatakarékos lámpák használatának tendenciája napról napra növekszik. A LED-ek és a lumineszcens eszközök nagy igényeket támasztanak. Segítségükkel mind az alapvető, mind a kiegészítő megvilágítást megteremtheti, harmóniát és kényelmet teremthet.

Lámpatestek a mennyezeten a fürdőszobában

A ház felszerelésével a személy mindent meg akar előzni: kényelmet és szépséget, a helyiségek funkcionalitását, a bútorok praktikumát és az élet biztonságát. Mindezekre a fürdőszobákra gondolni fog. Érdemes megérteni, hogy hogyan lehet a fürdőszobát kényelmesen, de biztonságban tartani; hogyan kell használni a zuhanyt, nem félek becsapni a mennyezeti lámpákat; milyen típusú lámpatestek jobb választani a mennyezeten.

Különlegességek

Leggyakrabban a fürdőszobában nincs természetes fény. Minden erőfeszítést meg kell tenni annak érdekében, hogy a mesterséges fény a szem számára kellemes legyen, és kényelmes legyen a teljes körű használat érdekében, hogy kellemesen nézhesse meg a lámpákat. A forró vízben feküdni akarok, pihenni és pihenni, és nem nézni a kopott mennyezetre, és gondolom, amikor becsukom a vezetékeket.

 • Ez azt jelenti, hogy a javítás során az első és legfontosabb feladatot a világítás nedves fürdőszobában történő biztonságos használatához szükséges feltételek megteremtése jelenti. A kiváló minőségű elektromos lámpák szükségszerűen két számból álló IP indexel vannak ellátva.

Az első szám meghatározza a porvédettség mértékét, a második pedig a nedvességtől. A második számjegy a legfontosabb. Ügyeljen a feszültség jelölésére: a fürdőszobában jobb választani a kisfeszültségű lámpákat.

 • A második feladat a megfelelő elektromos készülékek kiválasztása. Ne csak a szépségre, hanem a specifikációkra is figyeljen. A magas páratartalmú helyiségekben használja a lámpákat:
 1. amelynek védelme legalább IP44;
 2. az áramütés elleni védelem osztályozása - 2;
 3. kisfeszültségű készülékekkel (legfeljebb 12 V);
 4. fém elemek korrózióálló bevonásával.
 • A harmadik a világítás típusa: mennyezet vagy fal, általános vagy helyi, üzleti vagy dekoratív. Ha a fürdõszoba nagy, akkor mindenféle felhasználót használhat.
 • A negyedik a megfelelő lámpatest kiválasztása a meglévő szobában.
 • Az ötödik a felszerelés helyes telepítése. Ha a lámpa nem tükrözi a tükröt, akkor nem lesz képes gondosan elvégezni a kozmetikai és higiéniai eljárásokat. Ha a fürdőszobában gyenge teljesítmény van, kellemetlen lesz. Kék spektrumú lámpák használata esetén a tükörben tükröződni fog, ami alig fog tetszeni.

Érdemes megismerni a mennyezeti lámpatestek körét. A mennyezetvilágítás a fürdőszobában lehet egyetlen lámpa (központi világítás), több lámpa (reflektor) vagy kontúr (a kerület körül, kis izzókkal).

A mennyezet típusai

Ha ötleteit a valóságba való helyreállításhoz szeretné lefordítani, fontolja meg, hogyan szeretné látni a mennyezetet. Annak érdekében, hogy gyönyörű volt, biztonságos volt, nem volt szükség újratölteni egy év alatt a kialakult penész, a korrózió, az olvadás és deformáció az anyag, foltok, foltok, folyamatosan kialakuló kondenzátum, kellemetlen szag. Ezenkívül a feszített vagy felfüggesztett mennyezet felszerelését általában legalább két ember végzi. Gondold el, hogy van-e elég munkahelyük.

Ne felejtsd el a motorháztetőt - ez szükséges a fürdőszobában.

A becsült költségek kiszámításánál gondoljon arra, hogy nagy javításra van szüksége, vagy a "nem süllyedés" felső határával érhet el. A modern felújításnak nem kell költségesnek lennie. Megteheti a szokásos mártással, festés. A felületet vinil tapéta vagy fedőlapokkal lehet beilleszteni műanyag panelekkel.

Mindegyik módszer előnye és hátránya.

meszelés

Előnyök: olcsó és gyors feldolgozás.

Hátrányok: törékenység és egyszerűség.

színezés

Előnyök: gazdaságos lehetőség, széles színválaszték, gombaellenes védelem.

Hátrányok: a mennyezet legyen tökéletesen sima, csak az akril vízbázisú festék a fürdőszoba, egyszerűség.

Vinyl tapéta

Előnyök: olcsó lehetőség, a tapéta nem fél a víztől, mivel szintetikus filmmel borítják. A tapétát többször is átmásolhatja a liftben.

Hátrányok: a mennyezetnek simanak, hibamentesnek kell lennie. A tapétacsíkok között ne legyenek hézagok, így a penész nem tud behatolni.

Forgácslap táblák

Előnyök: tartósság (megfelelő gondossággal), esztétika és kényelem, kellemes illata a fa.

Hátrányok: csak a jó kipufogóhelyiségű helyiségekben alkalmazható, ügyeljen arra, hogy fedje le a vízálló lakkot, ami kellemetlen a kis helyiségben történő felszereléshez.

PVC panelek

Előnyök: olcsó, hosszú távra használható, színes változatosság, könnyű ápolás, nedvességállóság, könnyen illeszthető bármilyen kialakításhoz, könnyen felszerelhető.

Hátrányok: a gyenge kivonat nedves lesz.

Felfüggesztett ásványi csempe mennyezet

Előnyök: nagy nedvességállóság (gondosan válasszon lemezeket ezzel a tulajdonsággal), szivárgás után nem fog elveszíteni az esztétikai megjelenést.

Hátrányok: a színes sokszínűség hiánya, a telepítés bonyolultsága, meglehetősen drága lehetőség.

Fém mennyezetek

Előnyök: nagy nedvességállóság, megbízhatóság, tartósság.

Hátrányok: a színváltozás hiánya, a kondenzáció felhalmozódik, és gyorsan elkapja a port, gyakori mosást igényel.

Függesztett gipszkarton mennyezetek

Előnyök: a speciális nedvességálló lapok elérhetősége, környezetbarát, egyszerű telepítés, a gyönyörű, többszintű, nedves gipszkarton mennyezet létrehozásának lehetősége, könnyű karbantartás.

Hátrányok: nem drága választás, bizonyos készségekre van szükség a munkában.

Rack mennyezetek

Előnyök: az alumínium vagy acéllemezek nem rozsdásodnak, nem szívják fel a nedvességet, tartósak, nem égnek, könnyűek, nagy színváltozatban van. Sima, hullámos vagy perforált, melyek különböző méretű mennyezeteket készíthetnek. Az ilyen termékek könnyen moshatók és rögzíthetők.

Hátrányok: a kondenzátumot nem megfelelő kipufogással gyűjtik össze.

Tükrös mennyezet

Előnyök: a szépség, a vizuális térbeli növekedés, a modellek széles választéka (színes fringing és a minták az üvegen), javult a megvilágítás, egyszerű gondozás.

Hátrányok: anyagi törékenység, drága lehetőség.

Üveg mennyezet

Előnyök: nem fél a nedvességtől, ellenáll a magas hőmérsékletnek, környezetbarát (nem járul hozzá a penész kialakulásához), nem mérgező. Szükség esetén könnyedén kicserélheti az egyes lemezeket. Az ólomüveg nagyon szép, a térfogatot és egyediséget biztosítva.

Hátrányok: az anyag törékenysége, az üveg ólomüveggel nehezebb cserélni, magas költségek.

Stretch mennyezet

Előnyök: az esztétika, a modernitás, a látószögű térbeli növekedés a fényvisszaverő hatás miatt. A szivárgás elleni védelem (a mennyezet akár 100 liter vizet is képes ellenállni a négyzetméterenként, amelyet a mester installáló kijuttathat), a gombaellenes hatás, nem kondenzátumot, 50 fokos hőmérsékletet nem képes ellenállni. Könnyen törődhet vele, ilyen mennyezet lehet fényes vagy matt, különböző színárnyalatokban és fotónyomtatásban. Hátrányok: drága, professzionális telepítést igényel.

Akár egy fehérre meszelt vagy feszített mennyezetű fürdőt szeretne választani, akkor a lámpák telepítésével kapcsolatos kérdéssel kell szembenéznie.

modell

A lámpák különböző működési elvekkel rendelkező lámpákat használnak:

A lámpa típusa

nyalánkság

ellenérvek

Olcsó, könnyen használható

Túlmelegedés (égetheti a fedelet), törékenység

Tartósabb, jól megvilágított, kis méretű, olcsó

Túlmelegedés, pince egyéni, ultraibolya sugárzás

Hosszú élettartam, alacsony fogyasztás

Nagy költségek, feszültségcsökkenés, a kellemetlen színspektrum (halott fény)

Kiváló fény, alacsony fogyasztás, hosszú élettartam, nem melegszik fel

A telepítéshez drága, további transzformátorra van szüksége

Mind a négy lámpatípus mind nyitott (csillárok, reflektorok) és zárt (reflektorok, mennyezeti lámpák, szalagok) lámpákban is használható.

A nagy és nagy fürdőszoba, akkor összpontosítani a mennyezeti csillár. És ez egy vagy több lámpa lehet. Ezzel egyidejűleg kontúrvilágítást is biztosítunk - a LED-szalagot, amely vonzza a romantikusokat. Különleges hangulatot hoz létre a nyugodt sárga vagy fehér fény miatt, mely sokféle színekkel gazdagítja a vigaszt.

Ha a fürdő területe kb. 3 négyzetméter. m, elegendő telepíteni egy mennyiségi számlát vagy függesztő lámpát. Ez a lámpa a mennyezethez csavarokkal és csavarokkal van rögzítve. A lámpatest egy fém reflektorlemezből, egy patronból, egy lámpából és egy diffúzorból áll, amely egyenletesebbé teszi a fényt és védi a lámpát a vízből. A mennyezeti lámpa jó, mert a különböző modellek mind a mennyezet felületén, mind a felfüggesztett szerkezeten szerelhetők fel.

A negatív pont a lámpa cseréje, amelyre a lencsét le kell szerelni.

Jó választás a foltok, amelyeken több lámpa van az egyik rúdhoz és mindegyikhez egy fordítómechanizmus. Olyan módon telepíthetők, hogy a fény a tükörre és a fürdőre is esik. Ebben az esetben a gyártók széles választékot kínálnak a rudakhoz, amelyek beépített világítással rendelkeznek. A szalagok nikkelezettek és krómozottak, réz és réz-bronz. A fémből visszaverődő fény további megvilágítás lesz a fürdőszobában.

Az egyre népszerűbb spotlámpák alkalmasak bármilyen lehetőségre. Az ilyen lámpák felfüggesztett vagy felfüggesztett mennyezetre vannak felszerelve. Véletlenszerűen vagy bármilyen számjegyű formában elhelyezhetők. Különböző méretűek lehetnek, és ez vonzóbbá teszi a mennyezetet. Különböző színek lehetnek, ha egy adott tervezési ötlet megoldására van szükség.

Az ilyen termékek nemcsak statikusak lehetnek, hanem fordítómechanizmus is lehetnek. A lámpák egy része elküldhető a mosogatóba, a másik pedig az öltözőasztalra, a harmadik pedig a jakuzzira.

A LED csík egy rézcsík, amelyhez kis LED izzók vannak egymástól bizonyos távolságban rögzítve. Ha más helyiségekben a nyílt és zárt szalagokat csak a zárt fürdőszobában lehet használni, egy szilikoncsőben.

Az ilyen lámpák segítségével általában díszítik a szobát. A mennyezeten egyenesen vagy simán hajlított vonalak formájában helyezkednek el. A legegyszerűbb telepítési lehetőség egy kész készlet használata, amely öntapadó diódaszalagot, tápegységet és vezérlőt tartalmaz.

Tippek a választáshoz

A fürdőszoba világításának megválasztása közvetlenül a méretétől függ.

A hagyományos lakásokban a fürdőszoba területén egyszerűen csak a minimalizmus vagy a konstruktivizmus fogalmazására van szükség a tervezésben: a dolgok és a színek minimális, az egyszerűség és a rövidség, a racionalizmus. Ebben az esetben használja a mennyezetet láb nélküli nélkül az alsó mennyezeten vagy egy csilláron egy rövid lábon. A hamis mennyezeten használja a spotlámpát.

Azonban egy ilyen fürdetés "újjáéledhet" is - több színű LED csíkok telepítésével, többszintű gipsz-mennyezeten.

Az avantgárd fürdőszobában ezek a trükkök használhatók.

A nagyobb fürdőszobákban érdekes lehet a high-tech stílusban. Fényes feszített mennyezet, nikkelezett vagy króm lámpák, matt sötét falak, a legújabb típusú vízvezetékek - gyönyörű és divatos.

Az Art Deco fürdőszobája luxus és arisztokratikus légkör: luxus kerámia csempék, masszív mosogatók, lógó csillárok és falikarok a falakon, rengeteg tükrök.

Nem számít, hogy nem tudja, milyen stílusba tartoznak az ötleteid. Próbálj meg megfelelő színkombinációt találni, vegyen fel lámpákat - és a tusolóhelyed a rendesből úgy válik át, hogy csak az elit intézmények engedhetik meg maguknak.

Hogyan kell elhelyezni?

Miután meghatározták a mennyezetet és a lámpákat, gondoljon arra, hogy hogyan rendezheti őket: a kerület körül, körben, ívelt, kaotikus, ovális, többszintű, keresztben. Ez a választás a lámpák számától, a kibocsátott fényspektrumtól és a helyiség méretétől függ.

Egy kis szobában egy lámpa elég, amely az ajtó és a tükör közé kerül. Nagy szobák esetén meg kell határozni a szükséges lámpák számát.

A lámpateljesítmény szabványai 1 négyzetméterenként m:

 • LED - 2,7 W;
 • energiatakarékosság - 4-6 W;
 • halogén - 10-20 W;
 • izzólámpák - 25 watt.

Minél világosabb a tervezés, annál kisebb a teljesítmény a világításhoz.

A magas páratartalom miatt bizonyos korlátozások vannak a lámpatestek beépítéséhez a fürdőszobában. A padlóról 2,25 m-re függőlegesen helyezhet fényeket, nem közelebb. 2,5-2,7 m-es szabványos mennyezeten, a mennyezettől 0,25-0,45 cm távolságra marad. A felfüggesztett és feszített mennyezeteket, csillárokat, mennyezeti lámpákat, foltokat a fürdõ felett kell elhelyezni és a zuhanyzót nem kell alacsonyabbra tenni.

A különféle típusú lámpatestek különböző elrendezést igényelnek: egy függesztett vagy falra szerelt, nedvességálló házzal ellátott mennyezetet rögzítenek az alsó mennyezethez; A felfüggesztett és a feszített mennyezetek süllyesztett reflektorokból készülnek. A PVC vagy faforgácslemezen a LED szalagot szilikon tokba (a kerület vagy egy adott sima vonal körül) szerelték fel.

A falhoz és a spotlámpához való távolságnak rendszerint legalább 20 cm-re kell lennie, és a feszített mennyezet varrásánál a PVC-nek a süllyesztett lámpatesthez - legalább 15 cm-re kell lennie, a csillár szigorúan a mennyezet közepén lóg.

Fontos tudni, hogy egy hely kb. 2 négyzetmétert világít. m., és egy pontlámpa - kb. 1,5 négyzetméter. m. Minél több lámpa van, annál kisebb a hatalma. De ugyanakkor egyenletesen megvilágítják a fürdő minden területét. A káprázás elkerülése érdekében helyezze a lámpákat a felületekre merőlegesen tükörhatással vagy szögben.

Készítsen sorokat különböző lámpatestcsoportok számára különböző kapcsolókkal. Így a tükör felett világosabb fényt érhet el, vagy enyhébb lesz a fürdéskor.

A lámpák változhatnak a költségek, valamint a mennyezet, a fő dolog - biztosítja a biztonságot. Csak akkor lesz értékes a teremtett szépség.

Fürdőszoba-reflektorok: 3 meghatározó tényező a telepítéshez

Süllyesztett mennyezeti reflektorfény a sima mennyezetű fürdőszobában

Általában a fürdőszobában lévő spotlámpák elhelyezésének szabályai a fikció, mivel egyszerűen nincsenek szabályok - minden a képzelettől függ. De mégis, amikor összegyűjtik őket, figyelmet kell fordítani a hatalomra és a rendeltetésükre.

Vagyis a fő tényező az, hogy ez a fő világítás vagy segédeszköz. De az alábbiakban minden szükséges kérdést megvitatunk, valamint megnézzük a videót ebben a cikkben.

Mit kell tudni és képesnek kell lennie

A fényszórókat nagyon széles körben használják, és ez nem korlátozódik a mindennapi életre, és mivel szinte bármilyen sorrendben és kényelmesen elhelyezhető, irodákban, üzletekben, gyermekek, oktatási és egészségügyi intézményekben, világítástechnikai műhelyekben, nyitott és zárt pavilonok. Ezenkívül a telepítés fülkébe, boltívekbe, falakba, padlókba, szekrényekbe stb. Történik.

Az 1-es faktor - a telepítési módok közötti különbség

Opcionális opciók

Fényszóró eszközök:

 • a felsőmodelleket folyamatos mennyezetre szerelik fel, például gipszbetonpadlókon;
 • vagyis ezek azok a helyek, ahol technikai okokból nincs lehetőség arra, hogy a beágyazott modellek felszereléséhez fülket vagy mélyedéseket készítsenek;
 • a helyüket egy, a betonpadlón rögzített szerelőplatform jelenléte határozza meg, és ehhez hozzá van rendelve egy diffúziós ház.

Beágyazott modellek

Süllyesztett világítás:

 • a beágyazott vagy horgas modellek a legszélesebb körű alkalmazásokkal rendelkeznek, ezért a kereslet is nagyon nagy;
 • az ilyen népszerűség azzal magyarázható, hogy bármilyen típusú felületre felszerelhetők, amely alatt szabad tér van;
 • mint például felfüggesztett és nyújtózott mennyezetek, különböző kialakítású gipszkarton szerkezetek, felszállók, szekrények, falak és hasonlók;
 • Az ilyen eszközök szilárd fém ház, a rögzítőelemekkel a lámpa számára.

Felfüggesztés típusú világító spotlámpa

Felfüggesztett spotlámpák:

 • a felsõ és a beágyazott eszközökkel ellentétben a felfüggesztett pontmodelleknek nincs merev csatolása a felszínhez;
 • azaz a készülékház egy bizonyos távolságra van a mennyezettől, ezért a fényszórók elhelyezése a fürdőszobában nem csak a lámpák közötti résen, hanem magasságukon is szabályozható;
 • a felfüggesztéshez egy elektromos, dekoratívan tervezett elektromos kábelt használnak, de ilyen modelleket csak magas mennyezetek jelenlétében lehet használni.

Forgó (bal) és nem forgatható (jobb) spotlámpa

A tervezési jellemzők révén a spotlámpák két fő típusra oszthatók: forgatható és nem forgatható modellek:

 • ebben az esetben lehetetlen megmondani, melyik eszköz jobb, az építés típusától függően, mivel ez függ a céltól;
 • A forgó modelleket a legjobb szekrénybe vagy tükör közelében lehet elhelyezni, ahol irányított világításra van szükség, míg a nem forgó modellek alkalmasabbak a csoportos fényszórásra.

2. faktor - a világítás forrása

A kérdés, hogy hány fénnyel van szüksége a fürdőszobában, attól függ, hogy milyen erővel rendelkezik, ami a csomagon feltüntetett. De figyelembe kell venni, hogy milyen típusú világító elem vagy lámpa van ebben a készülékben, és ezek lehetnek:

 • tükör
 • halogénatom;
 • energiatakarékosság;
 • LED.

Tükör izzó

Jelenleg az izzólámpák kevésbé használatosak spotlámpákhoz, és ennek okai is vannak. Először is, egy ilyen fényforrás sok energiát fogyaszt, ezért a csoportösszetétel többletköltséget igényel, ami nem elég elfogadható a modern technológiákkal szemben.

Ráadásul ezek a modellek rendkívül alacsony hatékonysággal rendelkeznek és nagyon forróak, ezért az utasítás nem ajánlja a műanyag panelek használatát.

A halogén lámpán

Energiamegtakarítás szempontjából a halogén lámpákat - függetlenül az alaptól - nem lehet nyereségesnek tekinteni, mivel az energiafogyasztás növekedése a pénzügyi költségek növekedését vonja maga után. Azonban gyakran használnak "halogéneket", mivel ezek a spotlámpák egy eléggé erőteljes, csillogó fényáramot bocsátanak ki, amelyet egy üvegkoponya bocsát ki.

Következésképpen nem csak másodlagos, hanem elsődleges megvilágításként is használható, ami növeli a tervezési lehetőségeket.

Az első kettőhöz képest az energiatakarékos lámpa a legelmaradottabb, és egyidejűleg meglehetősen nagy hatással van a homályos fényre. De nincs hibája.

Az ilyen elektromos készülékeknek speciális ártalmatlanításra van szükségük, ráadásul annak fénye nem segíti teljes mértékben a látást. Az ilyen forrású spotlámpák azonban nagyon népszerűek.

A legjobb az összes műszaki paraméterben LED lámpának nevezhető, és ez nem hiába. A G-70 bázisú G-70 bázisú modern világítóberendezéseket jelenleg bármilyen teljesítményű lámpákra használják, mivel ezek az eszközök egyenletes, hideg fényt bocsátanak ki, és egyáltalán nem melegítenek.

A fő és valószínűleg az egyetlen hátránya a LED-ek meglehetősen magas ára, de ha figyelembe vesszük majdnem végtelen működési erőforrásaikat, akkor a pénzügyi költségei teljes mértékben indokoltak.

3. faktor - kapcsolat

12V-os spotlámpák kapcsolási rajza transzformátoron keresztül

Amint az ábrán látható, a lámpák párhuzamosan vannak csatlakoztatva egy transzformátoron keresztül, de itt 12 voltos eszközökről van szó. Számuk teljesen a transzformátor teljesítményétől függ.

Tehát mielőtt megvásárolnád, pontosan meg kell tudnod a világítóeszközök teljesítményét és számát, és a számításokat a lehető legjobban el lehet végezni. Ha például izzólámpákat használnak, párhuzamosan kapcsolódnak, és az összeg csak az igényektől függ.

Az eszköz felszerelése a mennyezetbe

A legnehezebb telepíteni egy süllyesztett lámpatestet, és még akkor is, mert csak annyit kell csinálni, hogy az antennák alatt ügyes lyukat készítsen. Maga a lyuk lehet a kívánt méretű vagy késsel ellátott koronavágó.

következtetés

A reflektorok saját kézzel történő felszerelése meglehetősen egyszerű és gyors - a legfontosabb az, hogy megfelelően csatlakoztatjuk őket, különösen ha transzformátoron keresztül történik. Nos, ha kérdései vannak, várja meg őket a megjegyzésekben.

Vízálló fürdőszobai spotlámpák

Örömmel ajánljuk az online áruház látogatóinak az Lstr-shop.ru látogatóit az új generációs termékek - vízálló spotlámpák számára a világhírű gyártók széles választékában.

Hogyan válasszuk ki a reflektorokat a fürdőszobában

A leghatékonyabb fürdőszobai szerelvények a fürdőszobába süllyesztett álmennyezetek. Rendszerint ezek telepítését a helyiség felfüggesztett vagy nyújtózott mennyezetében lehet végrehajtani. Annak érdekében, hogy ne veszítsünk el sokféle felszerelést, és ne döntsük el a megfelelő végső választást, javasoljuk, hogy összpontosítson az alapvető paraméterekre, amelyeknek a fürdőszobába beépített befogadóknak kell lenniük:

 • Funkcionalitás. A fürdőszobában lévõ lámpáknak saját céljuk legyen. Ne töltse be a helyiséget nagy számú világítótesttel. A fénynek a lehető legközelebb kell lennie a napfénynek;
 • Biztonság. A legjobb megoldás az ilyen felszerelés használata, mint a fürdőszoba vízálló pontjelző lámpái, amelyek képesek biztosítani a szoba abszolút biztonságát;
 • Esztétika. A fürdőszobába tartozó mennyezeti süllyesztett lámpákat úgy kell megválasztani, hogy azok összhangban legyenek a fürdő teljes kialakításával (szín, szerkezet, alak és anyag);
 • A működés kényelme. A süllyesztett vízálló lámpákat a lehető legkényelmesebbnek kell elhelyezni a használatukhoz.

A helyiség esztétikai megjelenése és felhasználhatósága attól függ, hogy a nedvességálló reflektorok helyesen vannak-e a fürdőszobában.

Vízálló lámpák kiválasztása a rack-mennyezethez a fürdőszobában

Fontos, hogy egy fürdőszoba állványra szerelhető lámpatestet válasszon két kritériumnak megfelelően - ellenáll a nedvességnek és a hőmérséklet változásának. Az ügyfelek kényelméért a világítóberendezések gyártói a "nedvességálló" elnevezésű külön kategóriába sorolták a fürdőszobai készülékeket. Az eszközök nem veszítik el működésüket a magas páratartalmú állandó körülmények között, de nem csak. A készülékek teljes feszültsége ronthatja őket, és rengeteg por előtt.

A vízálló berendezések jellemzői

Hagyományosan a fürdőszobai mennyezetbe szerelhető és más típusú felfüggesztett szerkezetek fészket állítanak elő. A fém és az üveg megbízható kombinációjából készült termékek nem korróziónak vannak kitéve, nedvességgel, füstöléssel és szennyeződéssel szemben. Minél nagyobb az üveg átlátszósága, annál világosabb és jobban összpontosul a fényáram.

A fürdőszobában elhelyezett mennyezeti lámpatestek a nedvesség elleni védelem mértéke szerint vannak osztva, amit az ІР betűjelek kombinációjával megkülönböztetett speciális jelöléssel igazolnak, ahol az első a szilárd részecskék elleni védelem, a második pedig a nedvesség elleni védelem mértéke. Minden vízálló lámpa megjelölve van. Ezek lehetnek a következő lehetőségek:

 • ІР65 - a por és a vízsugár elleni maximális védelem alatt álló eszközök;
 • ІР54 - részleges porvédő és fröccsenő eszközök;
 • IP44 - párolgás és apró porrészecskék elleni védelem 1 mm-ig.

Ami a fényforrást illeti, az utóbbi időben az izzólámpák és a halogénlámpa nyerték.

A LED-es lámpák megválasztása a mennyezetre, a vásárlóknak számos előnye van, többek között:

 • hosszú működési idő;
 • a fűtés minimális szintje;
 • 220 V-os hálózathoz való csatlakozás képessége;
 • a gyártó garanciája három évig.

Válassza ki a fürdőszobai befogadók nem csak a megjelenés és a méret. Fontos olyan eszközök kiválasztása, amelyek teljes mértékben megfelelnek a biztonsági előírásoknak.
A nedvességálló eszközök típusai a telepítés típusától függően

A legfontosabb különbség a nedvességálló fürdőszobai szerelvények között, a hagyományos készülékeknél a design jellemzőiben. Az eszközök többféleképpen vannak felosztva, attól függően, hogy mi lesz a lámpák beépítése a helyiségbe. Ezek lehetnek eszközök:

A mennyezetre közvetlenül a mennyezet felületére szerelt kagylóelemek maszkolják meg a mennyezet mennyezetét. Az eszközök ilyen változata megfelelő lenne a fürdőszobákban, ahol a fényszórók magassága nem kritikus, vagyis a 2,5 méteres mennyezetű szobákban.

A mennyezeti vízhatlan készülékeknek egy fontos tulajdonságuk van - kizárólag a mennyezet felületére szerelhetők fel, és nem alkalmasak falak, bútorok vagy padlók számára. E csoport felszerelésének világos képviselői lapos csillárok "tabletták".

A mennyezeti lámpatestek fel vannak szerelve a rack felső felületén. A beépített ponttól eltérően nincs szükség további helyre, így jó megoldást jelentenek a korlátozott mennyezeti magasságú kis helyiségek számára.

Tekintsünk olyan márkákat, amelyek termékei a hazai piacon jól megérdemelt bizalmat élveznek.

Belga minőség a MASSIVE-tól

Szerelje be a lámpát a beépített belga márka előnyben részesíti az embereket, akiknek elsősorban a bizonyított minőség és megbízhatóság. A cég közel egy évszázada sikeresen működik a világpiacon, ezért kifogástalan hírnevet szerzett. Az 1926-ban alapított vállalat a lámpák hatalmas választékát kínálja ügyfeleinek, beleértve a nedvességálló házhoz tartozó fürdőszobákat is.

A márkanév termékeinek megkülönböztető jellemzője szokatlan design különböző irányokban, a klasszikustól a modernig. A készülékek megfelelnek az európai szabványoknak, a gyártás minden egyes szakaszában tesztelik, teljesen biztonságosak. Nedvességálló helyek és spotlámpák alkalmasak a fürdőszobának.

Világítás az osztrák márkától - ami figyelemre méltó

Az Eglo márka osztrák termelésének nedvességálló LED-es lámpái szintén népszerűek a hazai piacon. A cég már több mint 40 éve gyártja a berendezéseket, kiváló minőségű és kiváló modellekkel. A cég katalógusában több mint 2000 lámpatest név szerepel, amelyek közül választhat látványos eszközöket a nedvesség elleni védelemmel.

A cég legtöbb termékcsaládját osztrák és magyar üzemekben gyártják. A gyártó elsőbbsége a termékek funkcionalitásának, biztonságának és környezetbarát jellegének, kedvező ár mellett.

Francia gyártó - Legrand cég

A Legrand márkájú francia készítésű berendezések teljes mértékben indokoltak. A cég a 19. század vége óta működik, és a piacot valóban kiváló minőségű, megbízható termékekkel töltik be. A márkanév alatt található berendezések ugyanolyan hatékonyak a lakóépületek és az adminisztratív épületek üzemeltetésében.

A termékeinket modern, folyamatosan frissített berendezésekben gyártják. A cég katalógusa az egyik legnagyobb a világon, és mintegy 130 ezer eszközt tartalmaz, amelyek közül sok modellt kizárólag a magas páratartalmú helyiségek számára terveztek.

Belföldi technológia - megfizethető és megbízható

Az orosz piacon az egyik vezető a süllyesztett mennyezetek lámpáinak gyártásában, beleértve a hermetikus szerkezetű nedvességgel szembeni ellenállásokat is, az AMBRELLA konstrukció. A cég 2012 óta gyártja a felfüggesztő rendszerek berendezéseinek gyártását, és előtte volt a legnagyobb európai márkák felszerelésének kivitelezője.

Napjainkban az AMBRELLA termékeket Kínában gyártják, ami lehetővé teszi a késztermékek költségeinek csökkentését, nem pedig a gyártó által minden szakaszban ellenőrzött minőségének rovására.

Milyen helyiségek a fürdőszobában tanácsot adnak?

A fürdőszobában egy 10-halogén spotlámpát szeretnék elhelyezni egy álmennyezetben, de amennyire megértettem, magas nedvességállósággal kell rendelkezniük. Hol a piacon kívül ilyen dolgokat is megvásárolhat? Mind a 12 V-os, mind a 220 V-ot tekintjük. Az Ob-ban egy darabonként 870 rubelre, 50 wattra szörnyen drága.

Milyen cégek termelik őket? Hogyan hívják őket megfelelően? Ami az interneten található, nem talált semmit.

220-380 írta:
2 noxs A fürdőben feltétlenül fel kell tenned a lámpákat 12V-ra. A fő kritérium a biztonság.

A fürdőszobában nincs szükség 12V-os lámpákra. A biztonságot nemcsak a feszültségcsökkenés, hanem az elosztószelepek használata is biztosítja. Én személy szerint inkább 220V lámpákat preferálok - nincs szükség transzformátorokra.
A lámpatestekhez nézze meg az IGO telephelyét az elektromos berendezésekhez - Belgium, IP23, 3 db / csomag. Az ár 700-800 körül van 3 darabra. Általában elveszem.

A fürdőszobákban. IP44. Belgium, Massive

avmal írta:
A fürdőszobában nincs szükség 12V-os lámpákra. A biztonságot nemcsak a feszültségcsökkenés, hanem az elosztószelepek használata is biztosítja. Én személy szerint inkább 220V lámpákat preferálok - nincs szükség transzformátorokra.

Mindenki saját módját választja az esetleges áramütés ellen. Szeretném minimálisra csökkenteni a kockázatot :-)

Mindenkinek Pinocchio maga, és csak a leginkább Pinocchio használja dekoratív világítás, mint a fő.
Nem is említem a többieket.

2noxs
Szüksége van rá - sok pont fényforrás?

2DMC
Gondolod, hogy a fürdőszobában a spotlámpák nem használhatók fővilágításként?

A DMC írta:
2noxs
Szüksége van rá - sok pont fényforrás?

Igen, nem zavarhatod, és 1 izzó a 100 méterre a fürdő közepén, a szokásos patronban. Hagyja, hogy ott lógjon a huzalon - a legfontosabb dolog, ami könnyű volt. Ahogy kedvesek és mérgesek. 20 rubel, hogy megfeleljen :-)

avmal írta:
A fürdőszobában nincs szükség 12V-os lámpákra. A biztonságot nemcsak a feszültségcsökkenés, hanem az elosztószelepek használata is biztosítja. Én személy szerint inkább 220V lámpákat preferálok - nincs szükség transzformátorokra.
A lámpatestekhez nézze meg az IGO telephelyét az elektromos berendezésekhez - Belgium, IP23, 3 db / csomag. Az ár 700-800 körül van 3 darabra. Általában elveszem.

Ma Lőrinc Merlenben láttam Krasnogorskban
de csak a harmadik zónában használhatók, azaz nem lehet közelebb a vízforráshoz képest 60 cm-re

Ők is származnak Paulmann, szintén az IP44, a design minden bizonnyal sokkal szerényebb, mint a belga, de az ár több mint fele annyi.

Aki tetszik?

220-380 írta:
2 noxs A fürdőben feltétlenül fel kell tenned a lámpákat 12V-ra. A fő kritérium a biztonság.

Talán talál valamit az oldalon

Találtam egy párat, egy comtech - LYNX modellekhez, IP65-hez, a többi pedig csak IP20, de ezek a modellek nagyon nagyok.

noxs írta:
Ma Lőrinc Merlenben láttam Krasnogorskban
de csak a harmadik zónában használhatók, azaz nem lehet közelebb a vízforráshoz képest 60 cm-re

Van egy mennyezeted, ami hatvan centiméterre van a kádtól vagy a mosdótól? Ehhez 1.4 m-nél kisebb magasságúnak kell lennie, hogy ne sértse a mennyezetet.

avmal írta:
Van egy mennyezeted, ami hatvan centiméterre van a kádtól vagy a mosdótól? Ehhez 1.4 m-nél kisebb magasságúnak kell lennie, hogy ne sértse a mennyezetet.

Látta-e valaha a 0,1,2,3-os övezetek lebomlását? Félreértettél. A 3. zónában használhatja az IP23-at, a 2. zónában már IP44, a 0 + 1 zónában. A 2. zóna a nedvesség forrásánál közvetlenül elhelyezkedő helyet foglalja magában, a padlóról 2,25 m-re.

noxs írta:
Látta-e valaha a 0,1,2,3-os övezetek lebomlását? Félreértettél. A 3. zónában használhatja az IP23-at, a 2. zónában már IP44, a 0 + 1 zónában. A 2. zóna a nedvesség forrásánál közvetlenül elhelyezkedő helyet foglalja magában, a padlóról 2,25 m-re.

A fürdőszobában a mennyezet a 3. zónához tartozik, hacsak nem kifejezetten alulbecsüled a 2,25 vagy annál alacsonyabb szintre. Ezután az esemény célja nem egyértelmű.

avmal írta:
A fürdőszobában a mennyezet a 3. zónához tartozik, hacsak nem kifejezetten alulbecsüled a 2,25 vagy annál alacsonyabb szintre. Ezután az esemény célja nem egyértelmű.

Nem mindenhol a fürdőszobában a mennyezet a 3. zónához tartozik.

noxs írta:
Nem mindenhol a fürdőszobában a mennyezet a 3. zónához tartozik.

Szinte mindenütt - egy vagy két centimétert elhanyagolhatunk.

Ennek eredményeképpen megvásárolta ezeket:

a Paulman-tól transzformátorokkal. Talált a Leroy Merlinben Krasnogorsk-ban. A lámpatestek IP44.

Ezért úgy döntöttem, hogy 12V-os halogéneket helyeznek el a fürdőszobában. De, amennyire én megértem, még a villanykörte védőüvege alatt is valószínűleg nem gyengén sütik. És mi fog történni, ha permeteznek? Ne törje meg a védőüveget?

noxs írta:
Szeretném a 10 féle halogén spotlámpákba helyezni a csempés álmennyezetbe

noxs írta:
12 voltnak tekintve

Emerald írta:
De, amennyire én megértem, még a villanykörte védőüvege alatt is valószínűleg nem gyengén sütik.

Enyhén szólva. Legfeljebb 300 ° C.

Emerald írta:
És mi fog történni, ha permeteznek? Ne törje meg a védőüveget?

Crack és tedd a helyes dolgot. A töredékek nem kizárt.

alázatos véleményem szerint

Kvost írta:
Csak 12V-nál.

Hol van ez a kategorikus?

A szalag műanyag mennyezet jobb, MINDEN GODEN NEM TUDJA. Szorosan fűtött, műanyag olvad egyet. Az ügyfelem ragaszkodott ahhoz, hogy 50 voltos, 220 voltos halogéneket helyezzen, a mennyezet egy nap alatt elolvadt. Most keresi a távoli halogéneket. úgy, hogy a test a mennyezeten volt, és a lámpa égő lámpája leesett. És a fürdőszobában szükséges lezárni, a víz felrobban. a probléma.

Kvost írta:
Enyhén szólva. Legfeljebb 300 ° C.

Nem az öngyújtás, hanem a védőüveg? Fel tudod tenni ilyen védtelen? Ez nem az elektromos biztonságról szól, hanem a külső üvegre gyakorolt ​​hatásról (szóba jöhetnek az izzók egy másik reflektorral és védőüveggel egy esetben)
2 kommentátor
Ismét lámpákról beszélünk, amelyekhez egy további reflektor és védőüveg van?
2All
Hmm, és ahol Moszkvában láthatja a nagy tömítésű választékot. A piac nagyon kicsi, és a megjelenés nem szökőkút.

Emerald írta:
2 kommentátor
Ismét lámpákról beszélünk, amelyekhez egy további reflektor és védőüveg van?

Ez róluk szól. Tömített (kiegészítő üveg, reflektorral).

Visszatérve a beépített lámpák megvilágításának kérdésére a fürdőkád padlófödémben, ajánlani, hogy mi a legjobb a megvásárláshoz?

Hat tizenkettő-50V watt van - a fürdőszobában világos, az R63 spottól még könnyebb, és a biztonság sokkal magasabb (nincs RCD)

Mirumir írta:
Feszültség 220V.

A fürdőszoba jobb, mint 12V, mert általában nyitott. Biztonságosabb.

dinamit007 írta:
Hat tizenkét-50V watt van - a fürdőszobában könnyű, a helyszínen R63,

Gondolkodni kell. Cserélni kell egy tucat R63 60W-ot

alázatos véleményem szerint

Mirumir írta:
Ap.

Nekem van ezek. „>

220. IP44.
Készült.
Fényesen ragyognak.
IMHO, gyönyörű.
Vannak lehetőségek - melltartók.

800 rubelt vásároltam. Egy évvel ezelőtt.

2Wolz:
És hányan vannak telepítve? Valami kiderül, hogy enyhén drága.

2dinamit007:
Elégedett a fénycsomagolással? Ugyanazt a készletet is vásároltam, de most gondoltam rá - talán nem túl késő (amíg a mennyezet befúródott), hogy az összes pontot a hívások alá helyezze?
Legalábbis többé-kevésbé kellene ragyogniuk.
A tárgyaláson egy halogénfoltot fújtak a fürdő mennyezetje alatt, hogy lássák, mi történik - csak egy zseblámpa és semmi több.

Helyezzen egy 300W-os spotlámpát (amelyen az óvodák világítanak az utcán). Irányítsa fényét a mennyezetbe, és fedezze el a testpanelt. Az ár a reflektorfényben csak 30 UAH (150-160 rubel). Ne féljen a víz közvetlen behatolásától, mivel az utcai teljesítmény. 300 wattos halogénlámpa esetén a megvilágítás félelmetes lesz, legalább öt hagyományos 100 wattos izzólámpa (talán több). De egy nagyon erős fény a fürdőszobában egy plusz. Hallottam a fényterápiáról - amikor egy személy nagyon élénk térben marad, hangulata emelkedik (depressziókat is kezelnek). Különleges izgalom télen, ha rosszul világít sokáig.
Csak ebben az esetben a lámpán elmentett pénzt az RCD-re és a halogénmentes védőberendezésre kell költeni (sima indítás).