Legfontosabb > Csapok

Milyen jobb meleg padlót telepíteni a csempe alatt: áttekinteni a legnépszerűbb lehetőségeket

Kerámia burkolólapok - az egyik legkedveltebb befejező bevonatok közül azok közül, akik a konyhákat, folyosókat és fürdőszobákat kívánják befejezni. Számos előnyhöz kapcsolódik, amelyek közül a legfontosabbak: a szépség, a praktikusság és a tartósság.

A magas hővezetőképesség miatt a csempe ideális bevonatként szolgál a "meleg padló" rendszer telepítéséhez. Csak azt kell eldönteni, hogy milyen a padlófűtés jobb a csempe alá történő beszereléshez, így nem nehéz telepíteni, megbízható és tartós működést biztosítani.

Hogyan "barátkozni" meleg padló csempe?

A radiátoros fűtési rendszerrel összehasonlítva a padló alatt lévő fűtött padlónak jelentős előnye van, mivel lehetővé teszi az egyenletes hőelosztás feltételeinek megteremtését, miközben fenntartja a lakók lakóinak természetes és kényelmes páratartalmát.

A kerámia burkolólapok és a porcelán csempe fő előnye, hogy akkumulátorként képesek megtartani és tárolni a hőt

A kerámia burkolattal díszített padlózat rendezéséhez a következő két lehetőség közül választhat:

Néhányan meleg vizet választanak, mivel a legkényelmesebb használni. Jól végrehajtott telepítéssel képes optimális mikroklímát létrehozni és fenntartani a házban. Mások inkább az elektromos típust választják, és úgy érvelnek, hogy megválasztják az ilyen típusú fűtés gazdasági előnyeit.

Ahhoz, hogy megfelelő választássá válhasson, meg kell mérni az előnyöket és hátrányokat, minden részletre kiterjedően.

1. lehetőség - vízmelegített padló

A technológia elrendezése

Maguk a csövek önálló kazánhoz vagy központi fűtéshez csatlakoztathatók. Ez a fajta fűtés mind főforrásként, mind kiegészítõként alkalmazható.

A rendszer diagramja, ahol: 1 - hőszigetelő réteg, 2 - erősítő réteg, 3 csöves kontúrok, 4 - hőmérséklet - bemeneti és beállító eszközök, 5 - beton esztrich, 6 - önterülő esztrich (szükség esetén végrehajtva), 7 -

A vízfelszín telepítésének technológiája számos szakaszból áll:

 • Az előkészített alappal ellátott fólia szigetelésre helyezve;
 • Erősítő háló elhelyezése a vízvezetékek rögzítésére;
 • Fémcsövek rendszerének felszerelése;
 • Homok cementcementek betöltése;
 • Ragasztás a ragasztókompozícióra.

A hőszigetelő réteg úgy van kialakítva, hogy minimalizálja a bázis energiafogyasztásának hőenergiáját. A fénnyel ellátott hőszigetelő szigetelés átirányítja az áramlást felfelé, hogy felmelegítse a helyiséget.

Különösen fontos az ilyen állapot tiszteletben tartása, amikor az első emeleten található helyiségek fűtött padlóját tervezik, amely alatt fűtetlen pinceket helyeznek el.

A rendszer előnyei és hátrányai

A vízvezetékek körvonalai alatt rejtőzködő betonelemek két funkcióval rendelkeznek:

 • Megbízható alapja a kemény bevonat, mint a porcelán kőagyag vagy lemez.
 • Ez egy hatalmas hőenergia-akkumulátor szerepét látja el.

A fektetett fém-műanyag csövek fűtése során a beton habarcs egyenletesen elosztja a hőt, áthelyezve a kerámia burkolólapra.

A hőszigetelt padló működése a csöveken keresztül áramló víz miatt joggal tekinthető gazdaságilag életképesnek.

Az ilyen típusú padló jelentős hátránya a vastagsága. Csak a cementes esztrich "eszik" 30-60 mm magas. A standard apartmanok, amelyeknél a magas mennyezet nem jellemző, az "ellopott" centiméterek azonnal észrevehetők.

Ezenkívül az esztrich több mint egy tucat évet töltött. És a hozzáférés biztosítása a vizuális ellenőrzés és a fűtési rendszer megakadályozása nem lehetséges. Szivárgás és javítás esetén nem csak a burkolatot kell lebontani, hanem a betonhabarcsot is.

A "puff pite" teljes vastagsága a melegvizes padlózat kialakításakor jelentős és legalább 70-100 mm

A szakértők nem javasolják, hogy a szovjet épületek többszintes épületébe telepítsék őket, mivel az akkumulátorkapu korlátját nem nagy terhelésnek szánják, amelyet egy hatalmas, hőtároló esztrich hoz létre.

Amikor egy vízszintes helyiséget központosított fűtési rendszerhez kíván csatlakoztatni, akkor készen kell állni arra, hogy sok vállalat ne engedélyezze a fűtési csövek hőjét, mivel ez zavarhatja az egyensúlyát. Igen, és amikor a rendszer az alapköltségek mellett csatlakozik hozzá, a drága berendezések korrekciójának telepítése szükséges.

Ennek oka az, hogy a fűtőtestek és a padlófűtés fűtési körzetében a víz hőmérséklete jelentősen eltér.

De a magánházak tulajdonosai számára a fűtött padló ideális megoldás. Végül is a térbeli korlátok nem kötelezik őket, és a rendszer telepítéséhez nincs szükség megbékélési eljárásra. A gyártó ajánlásait követve telepítse a berendezést. Továbbá a rendszerben és az áramkörben fellépő nyomás fenntartása, valamint a hűtőközeg hőmérsékletének és minőségének ellenőrzése.

Az online kalkulátor segítségével kiszámolhatja a vízmelegített padló paramétereit:

Ebben a videóban tipikus hibák találhatók padlófűtési rendszer telepítésekor:

2. lehetőség - elektromos padlófűtés

A kevésbé hatékony hőforrás az elektromos energia.

Az elektromos padlófűtés szintén jól illeszkedik a cseréphez, csendben tartva a "nedves" telepítési módot, biztosítva a merev alapon történő ragasztást

A vízrendszerekhez képest számos előnye van:

 1. Használhatók magánházak és panelházak sok épületében.
 2. A telepítés nem igényel jóváhagyási eljárásokat.
 3. A hőmérséklet beállítása, az optimális üzemmód beállítása kényelmes környezet létrehozása érdekében.

Kábelrendszerek

Elektromos fűtési rendszer kivitelezhető nichrome vagy más ötvözetből készült egy-, kétmagos vagy ultra-vékony kábel segítségével, amely nagy elektromos ellenállással rendelkezik. A fűtést ebben az esetben úgy végezzük, hogy a kábelen keresztül áramló villamos energiát hővé alakítjuk.

A kábelrendszerben lévő rétegek száma és elrendezése ugyanaz, mint a vízváltozatban, a különbség csak a hőkamrás

A kígyó teljes felületén a biztonság további védelmére szolgáló kábeleket szigetelőanyaggal kell bevonni, hogy kizárják a nedvességet és az áramütést az utasok számára.

Kábelek fektetése a csempe alatt a lakóépületekben nem elterjedt. Ezt magyarázza az a tény, hogy egy kötés kiöntését igénylik, amely a kábel magasságának figyelembevételével 6-8 cm-rel emelkedik.

Ez a lehetőség a legjobban hasznos a tulajdonosok számára, akik csak a lakóhelyük javításával és befejezésével foglalkoznak. Ezután a padlófűtési rendszer úgy tervezhető meg, hogy durva alapfelületet hoz létre, csökkentve a helyiség falának magasságának csökkenését.

További információk a csempék finomságairól a meleg padló cementköszörüléséről:

Számítsd ki a meleg kábel padló paramétereit ingyen a számológép használatával.

Fűtőtestek

A hőenergia forrása ebben az esetben egy elektromosan fűtött vezetőképes mátrix.

A fűtési rendszer elrendezésében használt fűtőtestek alapja a vékony kábelek, amelyeket erősített rácsokra rögzítenek és biztonságosan rögzítenek

A rendszer ilyen változatát gyakran választják olyan esetekben, amikor nem kívánják az alapot cementköszörüléssel tölteni.

A fűtőtesteket alkalmazó rendszer telepítése nem jelent cementszeletet, ami nagyban leegyszerűsíti a szerelési folyamatot

Ez az opció nagyon kényelmes olyan apartmanok elhelyezésére, ahol konkrét alapalap már elkészült. A fűtőkábelekkel ellátott szőnyegeket, amelyek vastagsága nem haladja meg a 3 mm-t, egyszerűen az előkészített felületre kijutnak.

Megmutatjuk, hogyan helyezzük el megfelelően a fűtőtesteket:

Fűtőtestek használata esetén a hőszigetelő anyagok egyáltalán nem használhatók, mivel ezek az elemek túlmelegedéséhez és azok leszereléséhez vezethetnek. A csempeburkolatot közvetlenül a szőnyegre helyezett szőnyegekre lehet helyezni, "a csempe ragasztó rétegére helyezve".

A rendszert 3-3,5 hétig futtathatja, ha a kémiai folyamatok befejeződnek a ragasztókészítményben.

Ennek a hőszigetelt padlónak a megválasztása során figyelembe kell venni, hogy 30% -kal többet költ, mint a kábelegyenérték.

Infravörös padlófűtés

A filmpadlók a legmodernebb elektromos rendszerek, amelyek elektromágneses sugárzást generálhatnak, és lehetővé teszik otthonában a legkényelmesebb feltételeket.

A filmpadok - az elektromágneses sugárzás generálására képes legmodernebb elektromos rendszer, amely lehetővé teszi a legmegfelelőbb otthonok kialakítását

Vékony hőszigetelő polimer fóliával készülnek, amelyek több 50x50 cm-es modulból állnak, mindegyik modul több tucatnyi legvékonyabb csíkot ötvözi, amelyek az elektromos hálózatból táplálkoznak és fűtőelemként működnek.

A filmbevonatot közvetlenül a bázisra helyezzük, hőreflexiós anyaggal bélelve, a telepítés nem jelenti a cementszilárdság elrendezését

Az infravörös rendszer fő előnye - nem elektromágneses hullámokat bocsát ki. A szoba fűtése úgy történik, mintha napfénymel fűtött volna. Az ilyen típusú infravörös rendszer a leghatékonyabb és a hőtakarékosság.

Az infravörös fűtési rendszer híres a csendes működésre és minimális hőveszteségre. Ezenkívül a fűtési rendszerek összes bemutatott típusai között a filmpadló minimális vastagságú, amelynek értéke nem haladja meg a 0,33 mm-t.

Ha a csempe alatt infravörös padlófűtést tervez, számos pontot figyelembe kell vennie:

 • A termosztát teljesítményének kiválasztásakor kövesse a képletet: a fűtési rendszer hőtermelési aránya (W / m 2) szorozva a szigetelt terület nagyságával.
 • Aljzatként polipropilénnel vagy lúgos fóliával fémezett hővisszaverő fűtőberendezést használnak.
 • Az infravörös film párhuzamos lapokban van elhelyezve (nem átfedi!). Az elmozdulás elkerülése érdekében az elemeket rögzítik ragasztóval.
 • Mielőtt a csempe bevonatot a filmpadra helyezi, olyan üvegszálas rögzítő rácsot kell elhelyezni, amelynél a cellák mérete nem haladja meg a 3 cm-t.

További információ a film padló szerelésének technológiájáról, lásd:

Az elrendezés anyagának költsége meglehetősen magas, de az alacsony villamosenergia-fogyasztás miatt teljesen kifizetődik a működési folyamatban.

3. opció - filmpad

Annak ellenére, hogy hatékonysága van, nem ajánlott a fólia alá helyezni a padlót. Három fő oka van annak, hogy ezt ne tegye meg:

 • Alacsony tapadás. A film nem nyújt minőségi kapcsolatot beton esztrichevel és ragasztókompozícióval, ami "lebegő hatást" eredményez. A szalagon feltöltött szalag üres hangot ad, amikor megérinti. Ha valami nehézséget okoz egy ilyen padlón, az esztrich megrepedhet.
 • A film kémiai összetétele. A cementhabarcsok és ragasztókészítmények lúgos környezetet tartalmaznak, amely idővel "elfogyasztja" a PET-t, függetlenül az anyag vastagságától és az alkalmazott rétegek számától. Ez szikrázást okozhat csupasz elektromos csatlakozásokban és még rövidzárlatokban is.
 • Van egy méltó alternatíva. Miért kell kitalálni egy biztonságos letépési módot, ha kábel és rúd elektromos padlói vannak, amelyek ideálisak a "nedves tojás" számára.

Az érintett fűtőanyagtól függően kétféle infravörös fűtési rendszer létezik: szén és bimetál. Ha még az infravörös fóliát is elhelyezné, akkor válasszon egy szén típust erre a célra, mivel a bimetallikus teljesen összeegyeztethetetlen vele. Nem félek a korróziótól, és sérülés esetén csak egy szakasz szakad meg az elemek párhuzamos csatlakoztatása miatt.

Néhány szakértő megjegyzi, hogy a kemény típusú bevonat, mint például a porcelán kőagyag vagy csempe, infravörös sugár elveszíti néhány hasznos tulajdonságait.

A bemutatott lehetőségek között a működési és minőségi paraméterek fűtési rendszere a legelőnyösebb elektromos padlófűtés.

De a végső választás, amely megfelel a lehetőségeknek és a vágyaknak, a tiéd lesz.

Padlófűtés a fürdőszobában

Milyen meleg padló a fürdőszobában jobb választani - kábelrendszer, hőmérő vagy infravörös film? Milyen előnyei és hátrányai vannak ezeknek a padlófűtési fajtáknak a burkolat alá helyezésével kapcsolatban a fürdőszobában. Lássuk...

Meleg padló a fürdőszobában - az előnye és hátránya

A fürdő eljárások után mindig kényelmet akar. De ez nem kérdéses, ha egy forró fürdőszobából jégcserépre lépsz. Szeretné megszabadulni ettől a problémától? Szóval érdemes elgondolkodni a meleg padlók elrendezéséről. Végül is ez a berendezés kényelmet biztosít a szokásos életmódhoz, javítja az immunrendszert és az általános jólétet.

Az ilyen kiegészítő fűtés a fürdőszobában már régóta sok vitát okoz. Valaki beszél a magas sérülési kockázatról és a túlzott árakról. Mások pedig dicsérik a kitalált "erényeket". Ezért a meleg padlók előnyeit és hátrányait részletesebben meg kell fontolni.

Mi a hátránya?

A készülék negatív tulajdonságairól számos legenda van. De mennyire igazak? Tehát a leggyakoribb mítosz az a hír, hogy egy áram folyik. Valójában - nem az. Végtére is, még a fizika leckéiből is, világos, hogy a szigetelő anyag megbízhatósága vitathatatlan, és a kerámia burkolólapok egyáltalán nem vezetők. Ha kétségei nem hagyják el, akkor ne használjon kábelrendszert, válassza a legbiztonságosabb fűtőtesteket és az infravörös berendezést.

A második legnépszerűbb a pletyka az elektromágneses sugárzásról. Sürgetünk, hogy csalódást okozzanak: a meleg emeletektől az EMR sokkal kisebb, mint egy egyszerű TV-ről. Ennek megfelelően nincs kárt.

Az egyetlen tényleges hátrány az, hogy felszerelést kell felszerelni a csempe alá. Vagyis, ha friss javításra van szüksége - a padlót le kell venni és fel kell szerelni. De egy ilyen probléma egyszerűen megoldható banális tervezéssel. Végtére is, a padlólapok melegítésének szükségességére még a javítás megkezdése előtt is jobb. Így elkerülheti a többletköltségeket és a felesleges bajt.

A következtetés nyilvánvaló: a meleg padló "hibái" fikciói olyan emberek fikciói, akiknek semmit sem tudnak erről a berendezésről. Szóval érdemes megy a múltban élő emberekről? Végtére is, ma teljesen biztonságban élvezheti a civilizáció minden előnyét!

Hiánytalan előnyök

A meleg padlók előnyei közé tartozik a következő tények kiemelése:

 • Csökkentett páratartalom.
 • A teljes légoszlop egységes fűtése, nem csak a felső rétegek.
 • Nem kellemetlen érzés, amikor elhagyja a fürdőszobát.
 • Biztonság.
 • Teljesen szabályozható a fűtési szint.

A fürdőszobának van egy speciális mikroklíma nedvességgel és hővel telítve. Ezek ideális körülmények a penész és penész kialakulásához. A kiváló minőségű meleg padlók azonban hatékonyan szárítják a levegőt, megakadályozva a patogén mikroorganizmusok fejlődését és reprodukcióját. Ezért az ilyen berendezések előnyei vitathatatlanok.

Milyen meleg padlót választani a csempe alatt a fürdőszobában?

Ez a szoba különleges jellemzőkkel rendelkezik, így távolról is minden felszerelést használhat. A szakértők javasolják, hogy ezen rendszerek valamelyikén maradjanak:

 • Cable.
 • Fűtőtestek.
 • Infravörös.

Minden fajnak saját tulajdonságai vannak.

Kábeles meleg padló. Ez a berendezés fűtőkábel, termosztát és hőmérséklet-érzékelő formájában jelenik meg. Előnyei közül érdemes viszonylag alacsony költségű, megfelelő hatékonysággal kimutatni. A fűtés szabályozása azonban nagyon problematikus.

Külön figyelmet érdemel a rendszer telepítése. Végül is a kábel szerelését az esztrich alá kell elvégezni, és nem a burkolat alatt. Először törölje le a bázist és helyezze el a hőszigetelő réteget a felületén. Ezután a kábelt helyezzük és rögzítjük, egy termosztátot és egy hőérzékelőt telepítünk. A rendszer tesztelése után 3-10 cm vastagságú padlóburkolat készül, amely csak a habarcs szárítása után végezhető el. A telepítés több napig tart.

Fűtőtestek. Ez a kábelpadló fűtés egyszerűsített változata. Itt a fűtőelem már egy speciális rácsra van rögzítve. Az ilyen berendezések elhelyezése viszonylag egyszerű, mivel nem igényel padlóburkolatot. A szőnyegek felszerelése a csempe vagy cserép alatt történik. Ne feledkezzen meg azonban a túlmelegedés megelőzéséről. Általában erre a célra 5-8 mm vastagságú csemperagasztó réteget helyeznek a szőnyegekre. A telepítést néhány órán belül végezzük.

Infravörös meleg padló. Ez a rendszer a legnépszerűbb. Végül is a fűtés mellett a hasznos infravörös sugárzás könnyű hatása lesz. Az orvostudományban aktívan használják felemelésre és olyan eljárásokban, amelyek a test fiatalítását és gyógyulását célozzák. Ezenkívül a fűtési film tűzbiztonságát és megbízható szigetelését is vonzza. Az ilyen berendezések magas szintű biztonságot nyújtanak a magas páratartalmú helyiségekben történő működtetés során.

Az IR rendszerek telepítése hasonló a fűtőtestek telepítési eljárásához. De a film alatt meg kell tenni egy réteg szigetelő anyagot. Ezután helyezzük el a fűtőelemeket, csatlakoztassuk a termosztátot és teszteljük az összes alkatrész működését. Ezután ragasztót alkalmazhat a csempe alatt, 10-15 mm-es réteget, és folytassa a csempe behelyezését. A telepítés csak néhány órát tart.

Amint látja, a fürdőszobában fűtött padló kialakításának legjobb megoldása a fűtési szőnyegek és az infravörös rendszerek. Ezek egyszerűek és a lehető legbiztonságosabbak.

Hogyan lehet megszabadulni a felesleges nedvességtől a fürdőszobában?

Sajnos a meleg padlót a helyiség egész területéről távolíthatjuk el. Ezért a sarkok és az érintkezési pontok a vízvezeték a falak és más felületek gyakran maradnak cseppek kondenzátum, ami az optimális környezet kialakulásához penész és gomba.

Akarja megakadályozni a folyadék felhalmozódását ezeken a helyeken? Szóval, meg kell vásárolni a Doctor Sukhov légszárítót. Nagyon hatékony, és a fűtőelemek felszerelése mind vízszintes, mind függőleges felületeken lehetséges.

A párátlanító a rácson rögzített kábel formájában jelenik meg. Könnyen szerelhető a csempe vagy csempe alá. A berendezés időzítővel van felszerelve. Ezért azonnal bekapcsolhatja a fürdőkabinok befejezése után, és miután a bevonatot 35 ° C-ra melegítette, a készülék automatikusan kikapcsol. Minimális szóváltás és maximális hatékonyság.

Kedvező környezet a fürdőszobában - az egészség minden családtagja számára. Ezért fontos, hogy ez a szoba a lehető legkényelmesebb legyen! Ez segít a modern meleg padlók és a levegő szárítók.

Meleg padló a fürdőszobában a csempe alatt csináld magad. Lépésről lépésre

A fürdőszoba fontos helyet foglal el bármely ember életében, és fontos, hogy a csempe alatt meleg padló található, amit a saját kezével is megtehet.

A fürdőszobában az éghajlat különleges. Mindig nedves és melegnek kell lennie. A lakóépületek központosított fűtése nem mindig olyan hőségű, hogy kényelmesen tartózkodhat ebben a lakásrészben. Ne felejtse el, hogy amikor a melegvízellátás nyáron ki van kapcsolva, a fürdőszobában hideg lesz, mint egy gleccseren.

Természetesen felszerelhet egy fürdőszobát egy további radiátorral. De az otthonunkban lévő fürdőszobák nem hatnak nagy területekre, minden négyzetcentiméter fontos itt.

Ezért a tulajdonosok pótlólagos fűtést kaptak a padló elrejtésére. A szoba levegője meleg, és jó a mezítláb a padlón. Hogyan válasszunk egy meleg padlót és hogyan készítsük el a fürdőszobában azt a cikkünket.

A rendszer padlófűtésének előnyei és hátrányai

A fűtött padló nemcsak a meleg levegő mozgását terjeszti a helyiség területére, de a felület száraz marad. A csempe alá eső cseppek azonnal kiszáradnak.

Ezért, ha gondoskodik a mindennapi fürdőfolyamatokról, megmentheti magát és családját a penészesedés előidézéséből. Egy ilyen fűtési rendszer megszervezésével kedvező légkört teremt a fürdőszobában.

A szemmel rejtett formatervezés sokkal előnyösebb, ha egy közeli helyiségbe helyezi, nem foglal el külön területet, mint egy hagyományos radiátor.

A folyamatosan keringő meleg levegős masszák nem okoznak kondenzációt a falakon, mennyezeten vagy bútorokon. A levegő optimálisan nedvesedett, de nem száraz.

Az ilyen rendszer kevesebb energiát fogyaszt, mint ha elektromos fűtőberendezést telepít a fűtéshez. Még egy kezdő is összeszerelhet ilyen struktúrát, ezért komolyan megmenti a családi költségvetést.

De számos hátránya van egy ilyen rendszernek. Nem olcsó, de megismétlem, a vég igazolja az eszközöket.

A finisernek fel kell vennie, nem minden anyag alkalmas arra, hogy a meleg padlóra rakja. Most az üzletek hatalmas választékot kínálnak a különböző építési termékekből, így rengeteg választás közül választhat.

Háromféle padlófűtési rendszer létezik: víz, ahol a melegítés a melegvíz csöveken keresztül történik; kábel, ha a speciális kábelek felelősek a hőért; és a legújabb opció infravörös, úgynevezett hőszigetelt padló.

Vízfűtés

Ajánlott házak és épületek egyedi fűtési rendszerrel. És ha kapcsolódik az általános fűtési rendszerhez, a padló nem fog működni a meleg szezonban, és elveszíti jelentését.

Ez egy kis átmérőjű cső készlet. Betonalapra van fektetve, és a melegítés a melegvíz csöveken keresztüli mozgásának köszönhető.

Meleg, nem forró! Az optimális vízhőmérséklet 40 fok felett van. A termikus üzemmódot termosztát szabályozza.

Ez a legkedvezőbb választási lehetőség az összes építőipari piacon. Ráadásul nem igényel további villamos energiát. Egy közös fűtési rendszerhez csatlakoztatható, vagy gázkazánnal fűthető.

A megfelelő és állandó munka ebben a kialakításban épített szivattyú. A csővezeték folyamatos vízáramlását biztosítja, még akkor is, ha nincs elegendő nyomás a csövekben.

Ez a padló elve egyszerű. A fűtött vizet a csőrendszeren keresztül pumpálják. Fokozatosan lehűl, belép a fűtőelembe, és ismét mozog. Ez egy zárt rendszer.

Nagyon nehéz megoldani. Szükséges lesz az esztrich vastag rétegének öntése, majd szigorú szabályok betartása a csövek elhelyezése és termosztát csatlakoztatásakor.

Ha valami rosszat csatlakoztat, a fűtött padló egyáltalán nem működik, vagy megszakad a szomszédos helyiségek fűtése.

Víz hőszigetelt padló szerelése

A rendszer kollektorral vagy közvetlenül egy törülközőszárítóval működtethető. A telepítés megfelelő elvégzéséhez lépésenkénti utasításokat kínálunk ebben a nem egyszerű és technikailag összetett üzletben.

A telepítés a régi padló lebontásával kezdődik, és az esztrich eltávolítása az alapra történik. Igazítsa a durva padlót. Megkaptuk a közelünket, levágtuk a szegélyeket.

Egyenletes bázis szükséges ahhoz, hogy ne sérüljön a szigetelő lemezek, amelyek szükségszerűen a csővezeték alatt vannak. Ezt követően egy speciális szigetelőfóliát helyezhet a meleg padló alá.

Tegye azt úgy, hogy a széleit 10 centiméterrel felfelé hajlítsa, és a fal kerületébe nyomja a helyiség peremén. Lehetőség van rögzíteni, ragasztva egy nedvességálló ragasztószalagot.

Szükséges, hogy a ragasztó a kerületük mentén falat, egy speciális csillapító szalag védelem hevítve beton alap lineáris expanzió. Mi ez?

A fizikaiskolai tanfolyamon mindenkinek emlékezik arra, hogy amikor felmelegszik, minden anyag kiterjed. Ugyanez történik a beton esztrich esetében is. Ha kitölti, akkor bizonyos mennyiségű hőt szabadít fel, amikor megkövesedik, ami az anyag kibővítéséhez vezet.

Tudományosan bebizonyosodott, hogy egy m2 beton egy fél milliméteres lineáris terjeszkedést eredményez. Tehát a fürdőszobában 4 négyzet, az alap 2 mm-rel bővül. Sokat vagy egy kicsit dönteni az Ön számára, de képzeld el, amikor az esztrich anyag növekedni kezd és nyomást gyakorol szilárd falakon, amikor megszárad, mi történik?

Igaz, a padló úgy néz ki, mint egy kupola, vagy még rosszabb a repedés. Mindent újra szét kell szednünk és kitöltenünk az alapot. Lefektetett csővezetékkel általában lehetetlen.

Csak vesz egy új rendszert. Ezért használjuk a csodálatos szalagot, hogy elkerüljük az események ilyen kellemetlen kimenetelét. A falhoz ragasztással vagy ragasztóval rögzíthető, nincs sok különbség.

Csatlakoztassa a vezérlőpult rendszerét a kiválasztott helyre. Könnyen hozzáférhetőnek kell lennie a rendszer javításához vagy karbantartásához. Ezzel egy gyűjtőt helyezünk el belépő és visszatérő lyukakkal.

Polisztirol habszivacsokat helyezünk a filmalapra a fűtési rendszer hőveszteségeinek minimalizálása és a felmelegítés átirányítása érdekében.

A fürdőszoba vastagsága attól függ, hogy a fürdőszoba hol található. Ha alatta egy másik fűtött szoba elegendő réteg 5 centiméteren belül.

Ha a földszint vagy az alsó padló nem melegszik, akkor legalább tíz centiméter. A szőnyegek ízületei, ha vannak ilyenek, ragasztanak vízálló szalaggal.

A szőnyegek felszínén helyezkedünk el, ha nem a lemezek kialakítása, hanem a csővezeték felszerelésére szolgáló erősítő háló.

Javasoljuk, hogy a csövek alatt vagy már meglévõ speciális szõnyegek alatt a már meglévõ jelzésekkel megvásárolja a szõnyegeket, a "füllel", nagyon kényelmes a csövek hozzáfûzése, és nem mozognak a lehúzás során. Mivel a javítás drága és időigényes, jobb, ha nem szabad megtakarítani a hőszigetelő anyagot.

Nem drága, mint a rendszer más elemeihez képest, de nem csak a veszteségmentes hő helyes elosztását garantálja, hanem az árvizek elleni védelmet is.

Kezdje helyezni a csövet. Kétféle stílus van: a kígyó és a spirál. Bármelyiket kiválaszthatja, de rendszerint az előnyben részesített opció a meleg padló utasításaiban található meg.

A telepítés fő szabálya, hogy a határcsövek és a fal közötti távolság legalább 10 cm, és a csövek magassága 25 cm vagy 50 cm között helyezkedik el.

A hőelosztó mellett a csövek szorosan egymáshoz vannak rögzítve a túlmelegedés elkerülése érdekében. Azt ajánljuk, hogy azokat elkülönítve különítse el hullámcsövekbe helyezve. Fokozatosan visszatérünk a pajzsba, belépünk a víz áramkörébe, és csatlakoztatjuk a visszatérő lyukhoz.

Most, hogy biztosan tudja, hogy minden megfelelően van csatlakoztatva, és nincs szivárgás, el kell indítania a rendszert, hogy ellenőrizze. Vizsgálati üzemmódban legalább 2 órát kell dolgoznia. Ez alatt az idő alatt megállapíthatja a hiányosságokat vagy szivárgást.

A vizsgálat az áramkör vízzel történő feltöltésével és a levegő eltávolításával kezdődik. Ezután a vízellátás lezár és a rendszer elkezdi ellenőrizni. A megépített szerkezet tömítettségének ellenőrzését nyomásmérővel végezzük.

A nyomás ellenőrzése során a munkavállaló felét kell meghaladnia. Ha egy nap után a nyomás nem esik le, akkor azt jelenti, hogy a telepítést helyesen végeztük el, és betölthetjük a betonhabarcsot.

Elektromos padló

Ez a rendszer megbízható és könnyen kezelhető. De készülj fel arra a tényre, hogy a villamos energia költségei sokszor növekedni fognak.

De a gyakorlatban ez a melegítés jobb, mint a vízhűtés számára. Ajánlott a kis szobákhoz, így a mi esetünkben a fürdőszobában ideális.

Ez a típus alkalmas házakra, ahol a helyiségek központi fűtése és a vízszigetelés nem igazolja a célt.

Az építési fórumokon az emberek gyakran megkérdezik: "Nem veszélyes a nedves éghajlati fürdőkben, hogy a villamos energiával melegítsék?". Tökéletesen biztonságos, mert a talp és az elektromos kábel között vastag betonréteg van. Az árvíz kialakulása szintén kizárt, szintén fontos plusz.

Az elektromos fűtés akkor történik, amikor az áram a kábel mentén mozog és felmelegíti. A kábel felmelegszik és a fűtést a padló felületére helyezzük. Az ilyen struktúra jelentős hátránya. Vannak elektromágneses sugárzás, amelyet egy elektromos mező hoz létre.

A rendszer egy vagy két magos kábel, kábelezés, termosztát és szigetelőszőnyeg. Önnek vízálló szalagot, hővisszaverő filmet és hullámcsöveket kell vásárolnia.

Elektromos kábelvezető

Tekintse meg az elektromos padlóburkolatok ikerhuzalok készítésének lehetőségét. A telepítés a kábelhossz matematikai számításával kezdődik. Ez a munka legnehezebb szakasza.

A kábel mélysége közvetlenül függ a burkolástól és a kábelezés fordulatai közötti távolságtól. Ha a vezetékek közötti távolság 10 centiméter, akkor a mélység körülbelül egy centiméter, ha 10 és 15 centiméter közötti távolságban a kábelt 4 cm-re és annál tovább mélyíti.

1 m2-enként 100-tól 190 W-ig ajánlott, ha csak a padlót fűtik, és 190-től 200-ig, ha az elektromos fűtés az egyetlen fűtőközeg.

A gyártó jelölése segít meghatározni a kábelek közötti távolságot. Például egy 10 W / m vezetéknek 150 W / m 2 -nek kell lennie, ha a távolság a vezetékek között 6,5 cm.

Nem teljesen világos, különösen a nem-szakmai, így minden elektromos áruházban, akkor használja az eladó tanácsát.

Készítse elő az alapot az esztrich szétszerelésével és a felület kiegyenlítésével. Helyezze el a szigetelőfóliát, a szőnyegeket, ugyanúgy állítsa be a csillapító szalagot, mint a vízszintet. Ellentétben a vízmelegítéssel, nem kell szőnyeget használni lemezek formájában, inkább olcsó tekercsszigetelést. Ügyeljen arra, hogy az ízületeket ragasztószalaggal rögzítse.

Határozza meg a termosztát rögzítési helyét. Ajánlott kb. 30 cm-rel a padló felett. Lehetőség van arra, hogy a termosztátot a helyiségen kívül helyezze el. Fúrjon egy kerek lyukat ezen a helyen a termosztát számára. Vezesse át a csatornát a termosztát kábeleinek szállítására.

A kábelt egy cikcakkban helyezzük el, megkerülve azokat a helyeket, ahol a fürdõ és a zuhany található. A kábeltekercsek közötti távolságnak legalább 5 cm-nek kell lennie, és legalább 10 cm-re a falig.

Ha a peremben forró csövek vannak, akkor tartsa a távolságot egymástól és a fűtőkábelt 10 cm-nél nagyobb távolságra. A kábelezés speciális rögzítőszalaghoz van kötve, a csavarodás vagy a túlzott kábelfeszítés nem megengedett.

A tekercsek között egy hőmérséklet-érzékelő van elhelyezve, amely egy hullámosított csőbe kerül, és akkor, ha meg kell javítania, akkor nem kell az egész padlót lebontani. Az érzékelőtől a kábel eléri a termosztátot.

Minden huzal rejtve van hullámcsövekben és rögzítve. Miután az összes vezetéket lefektetett, a hornyok vakolva vannak.

Távolítsa el a szigetelést az összes vezeték végein és forrálja őket. Ezután csatlakoztassa a termosztátot. Kapcsolja be a rendszert néhány percig a teljesítmény ellenőrzéséhez. Ha a kábel elkezd felmelegedni, akkor mindent helyesen szereltek fel.

Ha minden rendben működik, az építés cementelése előtt vegyen be egy darab papírt és rajzoljon egy hozzávetőleges sémát az érzékelők és a csatlakozók pontos kijelzésével. Ez megkönnyíti a rendszer javítását.

"Padló a dobozban" és annak telepítése

A meleg padlófelület családjában újdonság az infravörös padló. Ez kulcsfontosságú és a film. A film opció nem alkalmas a kerámia burkolólapon lévő készülékhez.

Felmelegedni az esztrich segít a szénrudak rendszerében. Ez egy kész konstrukció, és könnyen összeállítható. Csak egy helyet kell választania a termosztát telepítéséhez. Ehhez a kábelezéshez csatlakozik a csatlakozóaljzatba.

A szigetelés ugyanezen elvekre épül. Fentről lefektetjük a fűtési rácsot, hogy a vezetékeket a hőmérsékletszabályozóhoz vezetjük, bekapcsoljuk a rendszert, ha elkezdünk felmelegedni, akkor azt jelenti, hogy a csatlakozót öntjük. Mivel ez egy innovatív termék, nagyon drága.

A filmrendszerben a fûtés membránon és rézmelegõ elemeken keresztül történik. A saját kezű telepítés nagyon egyszerű. Az egész rendszer egy dobozba illik. Innen a "padló egy dobozban" név.

Kezdjük előkészíteni az alapszintet. Távolítsa el az esztrichet, és állítsa be a felületet. Fúrunk egy lyukat a termosztát és árok csatornák számára a vezetékekhez. A rendszer bekapcsolása a kimenetre.

Foltos hővisszaverőt helyezünk a padlóra, egy fényes oldal a mennyezetre és rögzítjük a felületre. Felülről egy filmpadot, fűtőtestet rendezünk egy fóliába.

A peremén 15 centimétert találunk. A filmet szükség szerint kivághatjuk. Vágás csak fényes területeken!

Helyezze a membrán töredékeit, és rögzítse a felületre szalaggal. Vágja le az öntött bitumenkészítmény széleit. A vágott élből származó rézelemek szigeteltek.

A nem szigetelt rézperselyek mellett rögzítse a fém klipeket. A film egyik végén helyezkednek el, a másik a réz elem fölé. Csatlakoztatjuk a huzalokat a kapcsokhoz, eltávolítjuk a szigetelést és rögzítjük szorosan a fogókkal.

Ezután az összes vezetéket a hõmérséklet-szabályozóhoz vezetjük, elrejtjük a hornyokba. Mi teszteljük, és ha minden működik, akkor vízálló és feküdt a padlóburkolat.

A csatoló ebben az esetben nem kell. Lehetőség van arra, hogy elaludjon expandált agyaggal vagy száraz keveréket használjon. A végső padló lehet egy dekoratív önterülő padló, amely ellenáll a nedvességnek, valamint a kerámia burkolólapoknak.

A tervezés, bár drága, de a megbízhatóság, a tartósság és a tartósság tekintetében sokszor fizet magának. Fontos szabály minden típusú padlófűtési rendszer számára, hogy ne kezdjen el használni, amíg a beton esztrichei nem száraznak!

KÖVETKEZTETÉS

Így három lehetőség nyílt a fürdőszoba fűtésére. Mindegyiküknek előnyei és hátrányai vannak.

Mint kiderült, a legfőbb hátrány, amely egyesíti az összes típust, a magas ár. Azonban a működés során fizetnek magukért.

Függetlenül attól, hogy melyik rendszert választottad, még a kezdő is be tudja illeszteni. A legfontosabb az, hogy a szigorú telepítési szabályokat követjük lépésről lépésre az utasításaink használatával. Az Ön erőfeszítéseinek eredménye a fürdőszobát a melegség, a kényelem és a kényelem sarokává változtatja.

Hogyan készítsek meleg padlót a csempe alatt a fürdőszobában?

A javítás során logikus kérdés merül fel: hogyan készítsünk meleg padlót a fürdőszobában? A legtöbb esetben padlóburkolatokban használják a burkolólapokat, amelyeket fűtési rendszer telepítésekor figyelembe kell venni. Emlékeztetni kell arra is, hogy a fürdőszobában nagy a páratartalom, ami hátrányosan befolyásolhatja a fűtőelemek működését.

Vizes padlófűtés a fürdőszobában

Elektromos kábel padlófűtés

Az elektromos padlófűtés szerelése a csempe alatt

Amikor egy fűtött padlót saját kezével telepítenek a csempe alatt egy vagy két kábel segítségével. Az előkészített alaphoz van kötve, amely tekercseket képez. Közöttük egy optimális távolságot kell előre kiszámítani.

Ez az érték a fűtőelemek és a helyiség nagyságától függ. A kábel beszerelése több séma szerint történik - kígyó formájában, spirál formájában.

Annak elkerülése érdekében, hogy a kábelek a csempe alá helyezve legyenek, használhat speciális szőnyegeket. Ezek egy szerkezet, amely sík hálóból és kábelrendszerből áll. Az ilyen fűtőelemek telepítéséhez nem szükséges a fordulatok közötti lépcső kiszámítása, vagy aggodalomra ad okot az egyes elemek rögzítése.

Továbbá, egy kis réteg csempe ragasztó elég ahhoz, hogy rögzítse a szőnyeg. A vezetékes meleg padlót vastag, cementkötésű esztrich használatával telepítik, ami jelentősen csökkenti a helyiség magasságát.

Elektromos kábel padló szerelése

Az a berendezés, amellyel a padlóját saját kezűleg a fürdőszobában melegítik fűtőtestek használatával, egy bizonyos minta alapján történik. Ez magában foglalja:

 • A hőszigetelt padlózat csempe alatt lévő kezelőeszköze a felület előkészítését jelenti. Szükséges a régi padló eltávolítása a jelentős hibák kiküszöbölése érdekében. Nagy szabálytalanságok jelenlétében öntsünk egy vékony réteg cement-homok esztricust.

A hőszigetelt padló szerkezetének kábelszerkezete

Fűtőkábel padlófűtéshez

A kábelpadló típusai

Vizes padlófűtés a fürdőszobában

A padlófűtés összetett rendszer, amely csővezetékből áll. A padló teljes felületén egy speciális séma szerint szerelik fel őket. A kiválasztott hűtőközeg a csővezetékeken kering. A rendszer hatékony működéséhez szivattyú tartozik. A hűtőfolyadékot bármilyen körülmények között cirkulálja.

Lehetőség van a melegvizes csövek csöpögtetésére a fürdőszobában

Az ilyen meleg padló hátránya a burkolat alatt a telepítés bonyolultsága. Nagyon fontos, hogy a csővezetékeket elhelyezzük és csatlakoztassuk a rendszerhez minden követelménynek megfelelően. Ha ezt nem teszi meg, nagy a valószínűsége annak, hogy a rendszer egyáltalán nem fog működni. A víz hőszigetelt padlózatának telepítésére is szükség van egy vastag cement-homok esztrich kitöltésére.

Vízmelegített padló szerelése a fürdőszobában

Ahhoz, hogy a saját kezével egy hatékony meleg padlót kapjon a fürdőszobában, nagyon egyszerű, ha követi az alábbi utasításokat:

Hogyan kell elvégezni a vízmelegített padló szerelését?

 • Szerelje le a régi padlót a földre. Fontos, hogy lapos felületet kapjon. A magasságkülönbség legfeljebb 1 cm, jelentős szabálytalanságok esetén az esztrich egy vékony rétegét kell önteni.
 • A padlófelületen vízszigetelő fóliát helyeznek. Ez rögzített a szokásos Scotch szalag.
 • A peremén a fürdőszoba van elhelyezve zsalu szalagot. Kompenzálja a betonhabarcs hőtágulását melegítéskor.
 • A hőszigetelés a padlóra van fektetve. Lakásokhoz penofol fólia bevonattal ellátott, felfelé kell fordítani. Ha fűtetlen helyiség vagy talaj kerül a fürdőszoba alá, akkor a legjobb, ha legalább 50 mm vastagságú ásványgyapotot vagy extrudált polisztirolhabot használnak. Vannak speciális aljzatok is a vízmelegített padlóhoz, amelyek hornyokkal vannak felszerelve hővezető csövek felszereléséhez.

A vízmelegített padló szerkezeti elemei és berendezései

A víz hőszigetelt padlózat betoncsatlakozóval

Az ilyen típusú fürdőszobában teljesen felmelegített meleg padló csak 5-7 nap múlva működtethető.

Meleg padló a fürdőszobában saját kezével

A modern világban a hőszigetelt padló telepítése egyre népszerűbb. A kényelem mellett ez megbízható elem az otthoni fűtésben. A technológia egyik előnye, hogy magától is elvégezheti a telepítést. Fogunk foglalkozni ezzel a témával. A fürdőszobában fűtött padlót is fel lehet szerelni!

Hogyan lehet a megfelelő választást?

Lássuk, milyen meleg padló van a fürdőszobában, és hogyan kell önállóan telepíteni egy fűtött padlót a csempe alá.

Bár ez a helyes megközelítés nem okoz nehézséget, megfelelő figyelemre van szükség. Cikkünk segítségével megtudhatja, hogyan helyezzük el megfelelően az elektromos padlófűtést, pénzt takarítsunk meg és elkerüljük a gyakori hibákat ebben a kérdésben.

Napjainkban a padlófűtés két legnépszerűbb technológiája elektromos és vízforrás. Javasoljuk, hogy állítsa le a választást elektromos burkolaton: elérhetőbb és praktikusabb. Ismerje meg a fürdőszobájához illő meleg padlók típusát.

Fűtött padló a fürdőszobában: milyen elemekre van szükség

A szakosodott értékesítési helyeken számos padlófűtési rendszer változata található. Annak érdekében, hogy ne veszítsük el az egészet ebben a változatban, javasoljuk kész készletek vásárlását (dobozokban vannak feltüntetve). Az elektromos szőnyegek a csempebeállításhoz legalkalmasabbak, bár az egyre népszerűbb infravörös fűtési rendszerek versengenek számukra.

Alkatrészek padlófűtés csempe

 • Vezetékek a rendszer csatlakoztatásához;
 • A termosztátot úgy tervezték, hogy önállóan állítsa be a vezetett hőt;
 • Az úgynevezett "szőnyegek", a tervezés fő része, a szélesség kb. 45 cm.

Néha a konfigurációban találkozhat olyan dolgokkal, mint a hullámcsövek vagy a kétoldalas szalag. Egyes gyártók további elemeket biztosítanak a meglévő szabványnak.
Fontos pont: biztonságosabb, ha nem pénzt takarít meg a meleg padló kiválasztásakor, a legolcsóbb lehetőségek nem mindig adják meg a várt eredményt!
Átlagosan 1 négyzetméter. meleg padló lesz 1500 rubel, de minél nagyobb a lefedettség, az ár kisebb lesz.

A hőveszteség minimalizálása és a villamos energia költségeinek jelentős csökkentése érdekében javasoljuk, hogy a szabványos készlet mellett vegyen is a szigetelést. A szigetelés (fóliázott penofol) az esztrichre van szerelve úgy, hogy a fóliával felfelé nézzen.

Ne felejtsük el, hogy az összes szükséges készlet megvásárlásán kívül előre gondolkozzunk a csemperől. A meleg padlózat felszerelése a fürdőszobában csak akkor szükséges, ha fel kell készülni!

Felkészülés a fűtött padló beépítésére a fürdőszobában

A fűtőtestek elhelyezése bizonyos előkészületeket igényel. Fontos! Kábel meleg padló kizárólag sík felületre szerelve! Ebben az esetben meg kell győződnie arról, hogy a felület nemcsak lapos, hanem minden szennyeződéstől és felesleges anyagtól megtisztítva. Mielőtt a meleg padlót behelyezné a fürdőszobába, alaposan meg kell tisztítani.

Állítsa be a padlót

Abban az esetben, ha a padló felülete még nem is ugyanolyan, először meg kell próbálnia minden mechanikai rendellenességet kiküszöbölni. Ha nem kapja meg, akkor a legjobb megoldás az esztrich használata. Tehát önmagában egyszerűen folytathatja a fűtött padló beépítését a fürdőszobába. Az esetek, amikor rétegelt lemez, fa padló vagy OSB padlóburkolatok vannak, akkor a legjobb megoldás az esztrich használatához. Gyorsan száradó keverékeket próbáljon meg használni, ellenkező esetben a fűthető padlózat legfeljebb két hétig történő késleltetését késleltetheti (a cement-homok keverékek hosszú ideig száraznak). Erre azért van szükség, hogy az aljzat padlófűtésre kerüljön.

A padló kiegyenlítése szükséges a padlófűtési rendszer károsodásának elkerülése érdekében. Olyan esetek, ahol a kábelek nyugtalanok vagy bizonyos helyeken hajlottak - bajok kialakulásához vezethetnek. Leggyakrabban az ilyen problémák nem oldhatók meg.

Padlófűtés szerelése a csempe alatt

Amit a teljes meleg padló megvásárlásáról lehetett kapni, a fentiekről beszéltünk. Összegezzük az információkat, és a folyamat főbb pontjait vesszük alapul. Alapelemek:

 • Hőszabályozó és fűtőkábel. A fűtőkábelek egy- és kétszemélyes. A második lehetőség drágább lesz, de biztonságosabbnak és megbízhatóbbnak bizonyult.
 • A sok gyártó közül nehéz választani maguknak a megfelelő lehetőséget. Előnyben részesítik a svéd és a német vállalatokat, termékeik a legjobb oldalon mutatkoztak;
 • Ügyeljen a garanciára, kérdezze meg a felhasznált anyagok minőségét;
 • A készletben - a fent felsorolt ​​dolgokon kívül - a fűtött padló telepítéséhez utasítás és bekötési rajz is szükséges.

Mielőtt elkezdené a munkát a meleg padló felállításakor:

 • Tisztítsa meg a szobát, ahol a munkát a bútorokból végzik;
 • Távolítsa el a régi padlót;
 • Győződjön meg róla, hogy a felület, amelyen a fűtött padló behelyezése lapos lesz;
 • Tisztítsa meg az összes szennyeződést, port és építőanyagot.

Utolsó előkészítés a munka megkezdése előtt: helyezze a termosztát alá. Fontos előre meghatározni a termosztát helyét, vegye figyelembe, hogy a padló hőmérsékletének beállításához használja, ezért gondosan válassza ki a helyet a további kényelmetlenség kiküszöbölése érdekében. Szükség esetén külön vezetéket is végezzen a padlófűtéshez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a megfelelő telepítéshez külön tápfeszültségre van szükség.

Ezzel befejeződik az előkészítő szakasz, és folytatódik a hőszigetelés és a kábelezés.

Fűtött padló a fürdőszobában szigeteléssel

A hőszigeteléssel kapcsolatos munkák esetében a legmegbízhatóbb a penofol. Ez a modern szó a hőszigetelésben van egy speciális öntapadó réteg és egy bevonat készült fólia vastagsága mindössze 14 mikron. Az egyik legjobb tulajdonsága a könnyedség, finomság, könnyű kezelhetőség és ugyanakkor kiváló hővezetőképesség - a tényező értéke 0,049 W / mK.

Ennek az anyagnak a megvalósítása tekercsekben történik. A penofolt úgy helyezték el, hogy a fólia felnézzen. A szerelés során felmerülő kötéseket óvatosan ragasztva kell ragasztani (használja a telepítőszalagot). Amikor a styling penofol behúzással dolgozik a szoba sarkainál 5-10 cm-re a falról.

Fektetjük a fűtőkábelt

Tehát, a fűtött padló felszerelése a fürdőszobában, a következő lépés - a fűtőkábel behelyezése.

Az elektromos padlófűtés szerelése a csempe alatt speciális rögzítőszalaggal történik. Ezt a rögzítőszalagot a padlóhoz kell rögzíteni. Ezt a típusú padlót filmnek is nevezik. Meg kell jegyezni, hogy a film használata a csempe alatt nem a leghatékonyabb megoldás.

Napjainkban a kivitelezők könnyen megtalálhatják a rögzítőszalaggal ragasztott, teljesen kész fűtőkábeleket. Értékesítésük kész készletekben is tekercsben történik.

A rögzítőszalag erősíti az egész szerkezetet a felesleges meggondolások kiküszöbölésével és a kábelkötegek közötti szükséges távolság megtartásával.

Előfordulhat, hogy a megvásárolt fűtőkábel nem lesz azonnal ragasztva a rögzítő rácsra. Ebben az esetben külön telepítési rácsot vásárolunk, és a fűtőkábelt zig-zagokba helyezzük, miközben 20-25 cm-es fordulatokat hagyunk a helyiségben.

Hőérzékelő meleg padlásra a csempe alatt


Ha úgy dönt, hogy külön vásárolja meg az összes szerkezeti elemet, és nem kész készletben, előfordulhat, hogy további lépéseket kell tennie. Győződjön meg róla, hogy a hőmérséklet-érzékelő olyan helyzetben van, hogy amikor lecserélik, nem szükséges a beton esztrich elpusztítása.

Emlékezzünk arra, hogy ebben a cikkben egy elektromos padlófűtés beszerelését szüntessük meg, de a fenti munkálatok ezen a ponton is alkalmasak az infravörös padlófűtés számára. A telepítésük különbségei nem olyan jelentősek, de mégis vannak.

A termosztát behelyezése

A termosztát megjelenése hasonló a hagyományos kapcsolóhoz. A falra szerelt helyen mindenhol kényelmes. A legjobb, ha egy helyet készít a termosztát számára: készítsen lyukat a falba az elhelyezéshez, majd az elektromos vezetékhez.

A termosztát beépítése a fürdőszobába nem igényel különleges képességeket öntől, elég egyszerű elvégezni. Az elektromos vezetékek használatával csatlakoztassa a fűtőkábelt termosztátunkhoz. Ezután csatlakoztassa a termosztátot az elektromos hálózathoz. A telepítés szabályai szerint a fűtött padló technológiájának feltétlenül külön bejárattal kell működtetnie. Ennek a folyamatnak a fontos pontja a kábel keresztmetszetének kiszámítása. Közvetlenül attól függ, mennyit fogyasztanak a padlófűtés alatt.

A felhasznált villamos energia kiszámítása:

A rézkábel keresztmetszete 1,5 négyzetméter - áll 4 kW-ig és 19 A áramerősség.

A rézkábel keresztmetszete 2,5 négyzet - 5,5 kW-os és 27 A-es áramerősség ellenáll.

1 nm. elektromos padlófűtés 150 watt fogyaszt - rézkábel, 1,5 négyzetméteres részekkel képes ellenállni a 20 m2-es rendszernek. Az eszköz árazási politikája minimális, és nem okoz különleges pénzügyi nehézségeket.

A melegvizes rendszer ellenőrzése a fürdőszobában a teljesítmény érdekében

Ez a szakasz fontos, hogy különös figyelmet fordítsunk. Miután befejeződött a kábelkötegelő munka, teljes ellenőrzést kell végezni a teljes berendezésről. Ezt az öntés előtt meg kell tenni. Csak akkor töltjük ki, miután megbizonyosodtunk róla, hogy nem történt hiba, és az egész rendszer működni fog. Ellenkező esetben szét kell szedned és el kell kezdened az összes munkát gyakorlatilag a semmiből!

Nincs semmi nehéz tesztelni a meleg meleg padlót a fürdőszobában! Először a feszültséget vezetjük a kábelen, a következő lépés a kábel ellenállása. A vizsgálatot speciális teszterrel lehet elvégezni. Az összes szükséges mutatót a termék útlevelében ellenőrzik, amelyben a gyártó minden olyan pontos adatot megjelöl, amely hozzájárul a rendszer stabil működéséhez.

Ellenőriztük az összes szükséges mutatót. Most már elkezdhet cementkötésbe bevenni, vastagsága legfeljebb 4-5 cm lehet, esetünkben a csempe lefektetése.

A burkolólapok elhelyezése az elektromos padlón

Ebben a szakaszban Önnek sem lesz nehézsége - a csempe csempézése a meleg padlón nem különbözik a csempék szokásos megmunkálásától. Az egyetlen különbség e folyamatok között a különleges csemperagasztók használata. Ragasztásra van szükség "meleg padlóra", a gyártó kiválasztásakor, nem is érdemes sokat megtakarítani, a minőség megtakarításával nem éri el pontosan a várt eredményt!

 1. Mielőtt a meleg padlót a fürdőszobába rakja, nagyjából ki kell rendeznie, hogyan fogjuk a jövőben elhelyezni. Ehhez rakja le a csempe, a fő területeken gondoskodjon az egész csempe.
 2. Ezután készítsük el a csemperagasztót, keverjük össze a száraz keveréket és a vizet. El kell indítani ezt a folyamatot a távoli sarkából az ajtóról a fürdőszobába.
 3. Fogazott simítóval óvatosan alkalmazza a kapott oldatot a fűtőtest felületére. Minden üres helyet fel kell tölteni ragasztóval. A ragasztóréteg vastagságának optimális mutatója a szerkezeti elemek felett legalább 5 mm.
 4. Az első csempe behelyezése előtt szerelje fel a műanyag kereszteződést a sarkokban. Ez segít a nyílások méretének szabályozásában. Ezután ellenőriznie kell, hogy a felület és a horizont szintje lapos-e! A műanyag csapok segítenek a pontatlanságok hatékony megszüntetésében.
 5. Ezután mindkét oldalán műanyag kereszteződést építünk, majd a lapokat lefektetjük (második és harmadik) a különböző oldalaktól. Ismételje meg a felület síkosságának és a horizont szintjének ellenőrzését. Ismét ugyanazokat a műveleteket hajtjuk végre, ellenőrizve a csempe vízszintes helyzetét. Tehát a padlófűtés teljes felületén csempét készítünk.
 6. Kívánatos, hogy egy csempe vágó az arzenálban, ez jelentősen leegyszerűsíti a metszést azokon a helyeken, ahol ez szükséges. A csempevágó analógja lehet egy "bolgár" vagy egy kiváló minőségű üvegvágó.
 7. Miután a fűtött padló felszínének csempézett (nem tudjuk szétszedni a kereszteket), csak várni kell, amíg teljesen megszárad. Átlagosan a szárítási fázis körülbelül egy napig tart, ez az információ megtalálható a csempe ragasztó csomagolásán.
 8. Amikor a csemperagasztó szárazon van spatulával, meg kell ragasztani az ízületeket.
 9. Gratulálunk! A meleg padlóburkolatokon végzett munkák véget értek! Fontos pont: a padlófűtés bekapcsolásához csak néhány nap múlva javasolt. Ilyen rés szükséges ahhoz, hogy a csemperagasztó teljesen száraz legyen, és maximális erőt adjon.
 10. Olyan helyzetben, amikor nem foglalkozik a csempe lefektetésével, és cementcementet készített, a rendszert nem szabad bekapcsolni, amíg az esztrich teljesen száraz. Ellenkező esetben problémákat tapasztalhat, mint például a megoldás helytelen szárítása, ami egyenetlen padlózathoz vezet. Ennek eredményeképpen olyan kellemetlen pillanatokat kapsz, mint a repedések és az esztrich. Ez a fűtőkábel-rendszer instabil működését okozhatja! Gondolj előre a bútorok helyére, ezeken a helyeken nem ajánlatos a fűtőkábelt elhelyezni. Az esztrich ajánlott vastagsága legalább 20 mm legyen. Ez a 20-30 mm-es szint lehetővé teszi, hogy maximális erőt adjon a meleg padlónak.
 11. Először az új meleg padlóhoz szokott csatlakozni - még akkor is, ha a hőmérséklete nem magas (annak érdekében, hogy ne ártsanak lépteinket), meg kell kísérelnie a hőmérsékleti szint beállításait.
 12. Amint láthatjuk, a saját kezű fürdőszobában lévő meleg padló meglehetősen reális, a legfontosabb az utasítások betartása, és minden lépésnél gondosan ellenőrizni kell a hibákat. Figyelem - a legfontosabb dolog ebben az üzletben!

Használja ezt a tudást teljes felelősséggel, ha kételkedik abban, hogy képes lesz önállóan elvégezni az összes szükséges lépést - jobb szakember segítségét kérni. Ne feledje, a fűtött padló bontása a fürdőszobában meglehetősen drága. Ha minden pontot megfigyel, és minden lépést óvatosan csinálsz, jelentősen megtakaríthatod a pénzedet!