Legfontosabb > Bútor

Milyen jobb meleg padlót telepíteni a csempe alatt: áttekinteni a legnépszerűbb lehetőségeket

Kerámia burkolólapok - az egyik legkedveltebb befejező bevonatok közül azok közül, akik a konyhákat, folyosókat és fürdőszobákat kívánják befejezni. Számos előnyhöz kapcsolódik, amelyek közül a legfontosabbak: a szépség, a praktikusság és a tartósság.

A magas hővezetőképesség miatt a csempe ideális bevonatként szolgál a "meleg padló" rendszer telepítéséhez. Csak azt kell eldönteni, hogy milyen a padlófűtés jobb a csempe alá történő beszereléshez, így nem nehéz telepíteni, megbízható és tartós működést biztosítani.

Hogyan "barátkozni" meleg padló csempe?

A radiátoros fűtési rendszerrel összehasonlítva a padló alatt lévő fűtött padlónak jelentős előnye van, mivel lehetővé teszi az egyenletes hőelosztás feltételeinek megteremtését, miközben fenntartja a lakók lakóinak természetes és kényelmes páratartalmát.

A kerámia burkolattal díszített padlózat rendezéséhez a következő két lehetőség közül választhat:

Néhányan meleg vizet választanak, mivel a legkényelmesebb használni. Jól végrehajtott telepítéssel képes optimális mikroklímát létrehozni és fenntartani a házban. Mások inkább az elektromos típust választják, és úgy érvelnek, hogy megválasztják az ilyen típusú fűtés gazdasági előnyeit.

Ahhoz, hogy megfelelő választássá válhasson, meg kell mérni az előnyöket és hátrányokat, minden részletre kiterjedően.

1. lehetőség - vízmelegített padló

A technológia elrendezése

Maguk a csövek önálló kazánhoz vagy központi fűtéshez csatlakoztathatók. Ez a fajta fűtés mind főforrásként, mind kiegészítõként alkalmazható.

A vízfelszín telepítésének technológiája számos szakaszból áll:

 • Az előkészített alappal ellátott fólia szigetelésre helyezve;
 • Erősítő háló elhelyezése a vízvezetékek rögzítésére;
 • Fémcsövek rendszerének felszerelése;
 • Homok cementcementek betöltése;
 • Ragasztás a ragasztókompozícióra.

A hőszigetelő réteg úgy van kialakítva, hogy minimalizálja a bázis energiafogyasztásának hőenergiáját. A fénnyel ellátott hőszigetelő szigetelés átirányítja az áramlást felfelé, hogy felmelegítse a helyiséget.

Különösen fontos az ilyen állapot tiszteletben tartása, amikor az első emeleten található helyiségek fűtött padlóját tervezik, amely alatt fűtetlen pinceket helyeznek el.

A rendszer előnyei és hátrányai

A vízvezetékek körvonalai alatt rejtőzködő betonelemek két funkcióval rendelkeznek:

 • Megbízható alapja a kemény bevonat, mint a porcelán kőagyag vagy lemez.
 • Ez egy hatalmas hőenergia-akkumulátor szerepét látja el.

A fektetett fém-műanyag csövek fűtése során a beton habarcs egyenletesen elosztja a hőt, áthelyezve a kerámia burkolólapra.

Az ilyen típusú padló jelentős hátránya a vastagsága. Csak a cementes esztrich "eszik" 30-60 mm magas. A standard apartmanok, amelyeknél a magas mennyezet nem jellemző, az "ellopott" centiméterek azonnal észrevehetők.

Ezenkívül az esztrich több mint egy tucat évet töltött. És a hozzáférés biztosítása a vizuális ellenőrzés és a fűtési rendszer megakadályozása nem lehetséges. Szivárgás és javítás esetén nem csak a burkolatot kell lebontani, hanem a betonhabarcsot is.

A szakértők nem javasolják, hogy a szovjet épületek többszintes épületébe telepítsék őket, mivel az akkumulátorkapu korlátját nem nagy terhelésnek szánják, amelyet egy hatalmas, hőtároló esztrich hoz létre.

Amikor egy vízszintes helyiséget központosított fűtési rendszerhez kíván csatlakoztatni, akkor készen kell állni arra, hogy sok vállalat ne engedélyezze a fűtési csövek hőjét, mivel ez zavarhatja az egyensúlyát. Igen, és amikor a rendszer az alapköltségek mellett csatlakozik hozzá, a drága berendezések korrekciójának telepítése szükséges.

Ennek oka az, hogy a fűtőtestek és a padlófűtés fűtési körzetében a víz hőmérséklete jelentősen eltér.

De a magánházak tulajdonosai számára a fűtött padló ideális megoldás. Végül is a térbeli korlátok nem kötelezik őket, és a rendszer telepítéséhez nincs szükség megbékélési eljárásra. A gyártó ajánlásait követve telepítse a berendezést. Továbbá a rendszerben és az áramkörben fellépő nyomás fenntartása, valamint a hűtőközeg hőmérsékletének és minőségének ellenőrzése.

Az online kalkulátor segítségével kiszámolhatja a vízmelegített padló paramétereit:

Ebben a videóban tipikus hibák találhatók padlófűtési rendszer telepítésekor:

2. lehetőség - elektromos padlófűtés

A kevésbé hatékony hőforrás az elektromos energia.

A vízrendszerekhez képest számos előnye van:

 1. Használhatók magánházak és panelházak sok épületében.
 2. A telepítés nem igényel jóváhagyási eljárásokat.
 3. A hőmérséklet beállítása, az optimális üzemmód beállítása kényelmes környezet létrehozása érdekében.

Kábelrendszerek

Elektromos fűtési rendszer kivitelezhető nichrome vagy más ötvözetből készült egy-, kétmagos vagy ultra-vékony kábel segítségével, amely nagy elektromos ellenállással rendelkezik. A fűtést ebben az esetben úgy végezzük, hogy a kábelen keresztül áramló villamos energiát hővé alakítjuk.

A kígyó teljes felületén a biztonság további védelmére szolgáló kábeleket szigetelőanyaggal kell bevonni, hogy kizárják a nedvességet és az áramütést az utasok számára.

Kábelek fektetése a csempe alatt a lakóépületekben nem elterjedt. Ezt magyarázza az a tény, hogy egy kötés kiöntését igénylik, amely a kábel magasságának figyelembevételével 6-8 cm-rel emelkedik.

Ez a lehetőség a legjobban hasznos a tulajdonosok számára, akik csak a lakóhelyük javításával és befejezésével foglalkoznak. Ezután a padlófűtési rendszer úgy tervezhető meg, hogy durva alapfelületet hoz létre, csökkentve a helyiség falának magasságának csökkenését.

További információk a csempék finomságairól a meleg padló cementköszörüléséről:

Számítsd ki a meleg kábel padló paramétereit ingyen a számológép használatával.

Fűtőtestek

A hőenergia forrása ebben az esetben egy elektromosan fűtött vezetőképes mátrix.

A rendszer ilyen változatát gyakran választják olyan esetekben, amikor nem kívánják az alapot cementköszörüléssel tölteni.

Ez az opció nagyon kényelmes olyan apartmanok elhelyezésére, ahol konkrét alapalap már elkészült. A fűtőkábelekkel ellátott szőnyegeket, amelyek vastagsága nem haladja meg a 3 mm-t, egyszerűen az előkészített felületre kijutnak.

Megmutatjuk, hogyan helyezzük el megfelelően a fűtőtesteket:

Fűtőtestek használata esetén a hőszigetelő anyagok egyáltalán nem használhatók, mivel ezek az elemek túlmelegedéséhez és azok leszereléséhez vezethetnek. A csempeburkolatot közvetlenül a szőnyegre helyezett szőnyegekre lehet helyezni, "a csempe ragasztó rétegére helyezve".

A rendszert 3-3,5 hétig futtathatja, ha a kémiai folyamatok befejeződnek a ragasztókészítményben.

Ennek a hőszigetelt padlónak a megválasztása során figyelembe kell venni, hogy 30% -kal többet költ, mint a kábelegyenérték.

Infravörös padlófűtés

A filmpadlók a legmodernebb elektromos rendszerek, amelyek elektromágneses sugárzást generálhatnak, és lehetővé teszik otthonában a legkényelmesebb feltételeket.

Vékony hőszigetelő polimer fóliával készülnek, amelyek több 50x50 cm-es modulból állnak, mindegyik modul több tucatnyi legvékonyabb csíkot ötvözi, amelyek az elektromos hálózatból táplálkoznak és fűtőelemként működnek.

Az infravörös rendszer fő előnye - nem elektromágneses hullámokat bocsát ki. A szoba fűtése úgy történik, mintha napfénymel fűtött volna. Az ilyen típusú infravörös rendszer a leghatékonyabb és a hőtakarékosság.

Az infravörös fűtési rendszer híres a csendes működésre és minimális hőveszteségre. Ezenkívül a fűtési rendszerek összes bemutatott típusai között a filmpadló minimális vastagságú, amelynek értéke nem haladja meg a 0,33 mm-t.

Ha a csempe alatt infravörös padlófűtést tervez, számos pontot figyelembe kell vennie:

 • A termosztát teljesítményének kiválasztásakor kövesse a képletet: a fűtési rendszer hőtermelési aránya (W / m 2) szorozva a szigetelt terület nagyságával.
 • Aljzatként polipropilénnel vagy lúgos fóliával fémezett hővisszaverő fűtőberendezést használnak.
 • Az infravörös film párhuzamos lapokban van elhelyezve (nem átfedi!). Az elmozdulás elkerülése érdekében az elemeket rögzítik ragasztóval.
 • Mielőtt a csempe bevonatot a filmpadra helyezi, olyan üvegszálas rögzítő rácsot kell elhelyezni, amelynél a cellák mérete nem haladja meg a 3 cm-t.

További információ a film padló szerelésének technológiájáról, lásd:

Az elrendezés anyagának költsége meglehetősen magas, de az alacsony villamosenergia-fogyasztás miatt teljesen kifizetődik a működési folyamatban.

3. opció - filmpad

Annak ellenére, hogy hatékonysága van, nem ajánlott a fólia alá helyezni a padlót. Három fő oka van annak, hogy ezt ne tegye meg:

 • Alacsony tapadás. A film nem nyújt minőségi kapcsolatot beton esztrichevel és ragasztókompozícióval, ami "lebegő hatást" eredményez. A szalagon feltöltött szalag üres hangot ad, amikor megérinti. Ha valami nehézséget okoz egy ilyen padlón, az esztrich megrepedhet.
 • A film kémiai összetétele. A cementhabarcsok és ragasztókészítmények lúgos környezetet tartalmaznak, amely idővel "elfogyasztja" a PET-t, függetlenül az anyag vastagságától és az alkalmazott rétegek számától. Ez szikrázást okozhat csupasz elektromos csatlakozásokban és még rövidzárlatokban is.
 • Van egy méltó alternatíva. Miért kell kitalálni egy biztonságos letépési módot, ha kábel és rúd elektromos padlói vannak, amelyek ideálisak a "nedves tojás" számára.

Az érintett fűtőanyagtól függően kétféle infravörös fűtési rendszer létezik: szén és bimetál. Ha még az infravörös fóliát is elhelyezné, akkor válasszon egy szén típust erre a célra, mivel a bimetallikus teljesen összeegyeztethetetlen vele. Nem félek a korróziótól, és sérülés esetén csak egy szakasz szakad meg az elemek párhuzamos csatlakoztatása miatt.

A bemutatott lehetőségek között a működési és minőségi paraméterek fűtési rendszere a legelőnyösebb elektromos padlófűtés.

De a végső választás, amely megfelel a lehetőségeknek és a vágyaknak, a tiéd lesz.

Hogyan készítsünk egy meleg padlót a fürdőszobában saját kezűleg: egy lépésről lépésre

A fűtött padlók még mindig ritkaságnak számítanak a fürdőszobában, de már nem meglepőek. Komfortot és kényelmet biztosítanak. Évente növekszik azoknak a száma, akik ilyen fűtési rendszert kívánnak telepíteni. Mindenki tudja, milyen kellemetlen mezítláb a jégtáblán állni, és a padló a fürdőkád vagy a zuhany mellett állandóan nedves is.

Tehát megértjük, hogyan lehet meleg padlót készíteni a fürdőszobában, és mit keresni.

Típusú meleg padló + azok jellemzőit

Mi a legkedvezőbb - vízmelegítő rendszerek vagy elektromos? Nincs értelme a kilowatt villanyáramot égetni, hogy a padlót felmelegítse egy nagy teljesítményű kazánházban. Jobb lenne változtatni a meglévő fűtőrendszeren, hogy a forró hűtőfolyadékot a padlón lévő csövekre irányítsák.

Természetesen a fűtés padlózatának a fűtési tervezési szakaszban történő összekapcsolására gondolni kell. De a munkarendben könnyű megtalálni azt a pontot, amelyen meg lehet szakítani a csővezetéket egy kiegészítő elosztófés beillesztésére.

Elosztja a hűtőfolyadék áramlását és tudományosan úgynevezett kollektor. Mindegyik áramlás egy külön fűtőkörre irányul, a padlót több ilyen áramkör fűt. Mindegyik a kollektorhoz van csatlakoztatva, a kollektor hűtőfolyadékát speciális körkörös szivattyúval szállítjuk.

Ha a fürdőszoba alapterülete kicsi (legfeljebb 5 négyzetméter), akkor az elosztó fésű és a szivattyú elhagyható, és elzárócsapokat és termosztátot lehet használni. Nagyméretű helyiségekben ez a berendezés elengedhetetlen: a kazán túl sok energiát fogyaszt, és a padlófűtést nem hatékonynak kell tekinteni.

Az elektromos padlókban a fűtési "mag":

 • fűtőkábelek, szőnyegek;
 • infravörös kibocsátók.

Fűtőkábel vagy szőnyeg? A fő különbség a telepítés bonyolultsága és a padló emelkedésének magassága.

Fűtőtesthez elegendő 3-4 mm-es rétegvékony csempe ragasztó, melynek köszönhetően a csempe azonnal felmelegszik a padlón. A szőnyeg kábelét egy adott lépésnél egy nejlonhálóra rögzítik.

Ha a szőnyeg helyett kábelt használnak, azt kézzel kell a padlóra helyezni, a lefektetési lépést önkényesen állítják be. A kábel tetején egy réteg DSP vastagsága 30-50 mm. Minél kisebb a pályán, annál hidegebb a fűthető helyiség. A kábel hosszabb ideig melegíti a padlót, de az ilyen fűtés nemcsak kiegészítõként, hanem alapvetõen is használható. A matek nem tudnak megbirkózni ezzel a feladattal. Ráadásul magasabb árat kapnak.

Azonban az iparág egy vékony fűtőkábelt is gyárt, amelyet nem kell 30-50 mm-es megoldással lefedni. Egy ilyen kábelen, mint a szőnyegeken, azonnal alkalmazhatja a csemperagasztót, de lehetséges a lefektetési lépés beállítása. Ennek eredményeképpen a kábel- és fűtőszőnyegek előnyei össze vannak kötve.

Most az infravörös hőről... Ha mindannyian elgondolkoztunk az elektromos kábelekről, akkor az infravörös hő új. Ebben az esetben egy két rétegű vékony filmről beszélünk, amelynek belsejében az infravörös tartományban még sugárzó, még vékonyabb kristályrácsot helyeznek el.

A padlófűtés padlók sem jobbak, sem rosszabbak, mint az elektroakkumulátorok. Saját hatáskörük van. Az infravörös fólia jobban illeszkedik a padlólapon történő száraz felszereléshez, laminátumhoz habarcs és ragasztó használata nélkül, amelyek nem tapadnak sima felületére. Ezért az infravörös padlózat alá helyezése a csempe alatt a fürdőszobában nagyon bizonytalan döntés, annak ellenére, hogy a gyártók megengedik, hogy nedves helyiségekben használják (fürdőszobák, zuhanyzók).

Vannak más érvek is, amelyek nem támogatják a filmet. A behelyezett terület szélessége a film szélességének többszöröse lehet. Ellenkező esetben az egész terület nem melegszik fel, vagy a filmet darabokra kell helyezni, mindkét darabra külön feszültséget kell fektetni, és sok kapcsolatot kézzel kell csatlakoztatni. Mindez csökkenti a tervezés megbízhatóságát.

A fűtőtestek szintén szabványos szélességűek, de sokkal könnyebb lefedni bármilyen méretű és alakú területet, vágva a rácsot, amelyhez a kábel csatlakozik, de károsítás nélkül. Az elektromos biztonság szempontjából a kábelpadlók is előnyösek, mivel földi hurokjuk van, és a fűtési filmek nem.

Tehát ha elektromos padlófűtést végeznek a fürdőszobában, akkor kábel vagy szőnyeg alapján. Egy ilyen fűtési rendszert könnyű összeszerelni, elegendő ismerni az elektrotechnikai ismeretek alapjait. A vízszint felhelyezése sokkal nehezebb.

És mi más adja meg az elektromos és a vízszint összehasonlítását? Az esztrichbe ágyazott keringő vízzel ellátott fűtési rendszert nagy tömeg és balesetveszély miatt tilos használni lakóépületekben. Lehet, hogy a készülék csak az első emeleten van, majd megkapja az engedélyek halálát.

A központi fűtési rendszerhez való csatlakozás még az első emeleten lévő apartmanok számára sem ajánlható. Hol kaphatok hűtőfolyadékot ebben az esetben? A fűtőtesttől. De miután újabb utat tett be a fürdőszobában, a víz visszatér ugyanabban a hűtött toronyba. Az alábbi emeleteken található apartmanok nem kapják meg a hőt, tulajdonosai joggal kezdik kifejezni elégedetlenségüket. És nyáron a padló nem fog melegedni.

Nincsenek ilyen tiltások az elektromos fűtőkörökön. Ha nincs víz a rendszerben, akkor az árvíz kizárásra kerül - olyan események, amelyek sok bajt okoznak mind az elkövetők, mind a sérültek számára. Ha a készüléket nem használják erős és nehéz esztrichként, ami a vízfajtákhoz szükséges.

És vissza kell emelni a padló magasságát. Az elektromos padozattal ellátott változatban a fent említett szintje 30-50 mm-rel emelkedik. És vízzel - 80-100 mm. Nem szeretne túl magas dobozot felépíteni, de a vízmelegített padló gazdaságosabb a működés során, mint egy alternatív elektromos lehetőség.

Elektromos padlószerkezeti lépcsők

Fűtőkábel vagy szőnyeg megvásárlása előtt a fürdő szabad területére összpontosítunk. Nem vesszük figyelembe a tálban lévő területet képernyővel, zuhanytálcával, szaniter bútorokkal, mosógéppel, mosdóval és WC-vel. Ezeknél a fűtőelemeknél nincs értelme. Ráadásul a kábel túlmelegszik ilyen helyeken és meghibásodik.

Villamossági energia a fürdőszobában

Normál teljesítmény padló a fürdőszobákhoz - 170-180 W / m². mérő. Ezt a szabványt megszorozzák a tojásterülettel. Például a fürdő teljes területe 5,5 négyzetméter. m. Mínusz a különböző tárgyak által elfoglalt terület, akkor mondjuk szabadon 3 négyzetméter. m. Szorozzuk meg az átlagos standard értéket 175-gyel 3-mal, az eredményhez legfeljebb 10% tartalékot adunk és 525-575 W / m²-t kapunk. mérő. Ez a padlófűtő elemek szükséges teljesítménye.

Kábelek és szőnyegek szerelési útmutatója

Az előzetes számítások alkalmassá teszik az alkatrészek és fogyóeszközök megvásárlását a szükséges mennyiségben, ezután biztonságosan elindulhat a készülék tervezéséhez.

1. lépés: Tisztítjuk a törmelék alapját, eltávolítjuk a port egy porszívóval, szabályozhatjuk a rendszert (1-2 szintetikus folyadékréteg elegendő).

2. lépés. Hőszigetelést helyeztünk el. A szigetelőlemezeket fel kell fektetni a padlóra, és fel kell ragasztani az ízületeket ragasztóval (szalaggal).

3. lépés: Vízszigetelés. Húzza ki a film vagy tekercs vízszigetelő membránt, óvatosan emelje fel és nyomja rá az alapra, emelje fel a széleket a falakhoz (20 cm). Ha több panelt kell használni, akkor tegyük át 10 cm átfedéssel, rögzítsük az ízületeket ragasztószalaggal. A bevonat és a vízszigetelés több rétegben is használható. Minden korábbi réteget alaposan meg kell szárítani a következő alkalmazása előtt.

4. lépés Szélezés. A kerület mentén egy csillapító (szélsávos) szalagot rögzítünk a falak mentén. Létre kell hozni egy "lebegő" esztricheket, hogy elkerüljék a repedések, duzzanat. A szalagot legfeljebb 20 cm szélesre kell vinni, így elég a padló magassága, beleértve a csempézett padlót is.

5. lépés: A kábel (vagy szőnyegek) elhelyezése. Ellenőrizze a kábelek működőképességét és kezdje meg a fektetést. A fűtőkábel olyan aljzaton helyezkedik el, amelyhez csatlakoztatható. Ebben a minőségben alkalmas fém háló. A rögzítésen túl a kábel nem enged át a nyakkendőbe, és erőt ad. Megfigyeljük, hogy a kábel nem metszik egymást. Gondosan kezelje, hogy elkerülje a legkisebb károkat is.

A fűtőkábel vége az elektromos csatlakozóhoz van csatlakoztatva. Az esztrichbe kell fojtani, miközben a lehető legközelebb helyezkedik el a termosztáthoz (termosztát), de legalább 20 cm távolságra kell tartani a fal és az ízület között.

Sokkal könnyebb elektromos szőnyeget teríteni a padlón. A folyamat némileg hasonlít a vágószövethez.

6. lépés Telepítse a termosztátot érzékelővel. A falon lévő helyes helyen egy méterrel a padló felett egy furatot fúrunk a termosztát méretei irányába. Ettől függőlegesen lefelé fúrjuk a hosszirányú strobe-t, és folytatjuk a padló mentén az érzékelő helyének irányában. Kívánatos, hogy az érzékelőt a kábelek közé helyezzük, nem pedig egyikük közelébe, hogy megbízhatóan jelezze a hőmérsékletet. A fal távolsága fél méter.

A vezetékkel ellátott érzékelőt egy hullámosított csőbe helyezzük. A hullámzás védi a berendezéseket. Ugyanabban a hullámcsőben elindítjuk a huzalt a fűtőtestekből, és mindkét vezetéket a termosztátra irányítjuk. Ehhez húzzuk a hullámos csövet a padlóra, húzzuk a fal falába, és ne próbáljuk erősen hajlítani a padló és a fal összekötésére, hogy ne sérülhessen a vezetékek. Amikor a csatlakozó fel van töltve, az érzékelővel ellátott hullámos csőnek kissé ki kell húzódnia.

7. lépés: Esztrich. A telepítés befejeződik, ezért ismét megvizsgáljuk a kábelpadló minden elemét, győződjünk meg arról, hogy nincs hiba, és folytatjuk az öntést. Előkészítése Cementleves és szétosztása a felületen alaposan és egyenletesen egy minimális vastagsága 3 cm. A csatoló nem lehet üregek. Ha szőnyegeket helyeztünk el, kihagyjuk ezt a lépést.

8. lépés. A végső érzés - a csempe ragasztásához az esztrichhez vagy közvetlenül a szőnyeghez ragasztóval.

Ezt hosszú szárítási időszak követte. Az elektromos padozatot a munka befejezése után legfeljebb 28-30 nappal lehet bekapcsolni. Meg kell várni a habarcs teljes száradását és ragasztását, hogy az esztrich ne szakadjon meg.

Infravörös film telepítési tippek

Előkészítő munka - az előző változathoz hasonlóan. Az infravörös fóliát párhuzamos lapokat helyezik a szigetelőanyagra. Az átfedéses lapok elhelyezése szigorúan tilos. Ezután telepítsen egy termosztátot érzékelővel, és győződjön meg róla, hogy a rendszer működik.

Az összeállított szerkezetet polietilén és erősítő háló védi. Rögzítse a rögzítő rácsot önmetsző csavarokkal, de ügyeljen arra, hogy ne érintse meg az érintkezőket. A hálót felülről kell betonozni egy cement-homokos esztrichtel, és újra tesztelni kell a rendszert. Miután az esztrich kiszáradt, a csempe a ragasztóra helyeződik.

Az infravörös padozatot legfeljebb 28 napig lehet tesztelni, ha garantáltan szárad.

Készítsen vizet

Nehéz a meleg vizes padló elkészítése a fürdőszobában a saját kezével, de miért nem próbálja meg megbirkózni vele... A csövek felépítését össze kell kötni és forró vízforráshoz kell csatlakoztatnunk. Fémplasztikai és polietilén csövek alkalmasak a csővezetékhez. Mindkét anyag rugalmassága és alacsony hidraulikus ellenállása.

Mit kell tudni

Egy fűtőkör akár 20 négyzetmétert is lefedhet. méter, ami elegendő egy fürdőszobához, de ha a padlót autonóm zónákra tervezik, akkor a víz elosztócsövön keresztül kell őket átadni.

A kollektornak áramlásszabályozókkal kell rendelkeznie. Ugyanazt a vízellátást a különböző hosszúságú kontúrokban egyenetlenül hevítik. A hosszabb áramkör rosszabb lesz. Ráadásul a víz áramlása az erős ellenállás miatt is megállhat. A hibák kiküszöbölése érdekében a gyűjtőben áramlásszabályzókat használnak.

Számos szigorú feltétel a telepítés folytatása érdekében:

 1. Zárt fűtőrendszer jelenléte cirkulációs szivattyúval.
 2. A kettős áramkörű kazánnak rendelkeznie kell áramerősséggel.
 3. Minden munkát egy teljesen letiltott fűtési rendszerrel végzünk.

A csöveket ki kell szabadítani a hűtőfolyadékból.

A meleg padló vastagságában kiválaszthatja a szükséges funkcionális rétegeket:

 • az alap;
 • víz- és hőszigetelés;
 • a csővezeték erős csövekből;
 • beton esztrich vagy gipszrost;
 • dekoratív padló.

A faházakban a vízszintet is megteheti, de a megbízható vízszigetelés miatt aggódnia kell. Ezt több rétegben kell elvégezni, úgyhogy a padló fapadlója évekig nem javítható.

Vízszintes telepítési útmutató

A vízrendszer kialakítása olyan ciklus, amely magában foglalja a szabványos munkaterületeket.

1. lépés. Ha szükséges, tisztítsuk meg a padlót, szétszereljük a régi bevonatot.

2. lépés. A padló vízszigetelése. A padlón vízszigetelő filmet helyezünk. Kívánatos egy darabban, de ha a sávok száma, akkor meg kell átfedésben vannak a varratok összekötő blowtorch. A vízszigetelő anyagnak meg kell ragadnia és a falfelületet (akár 10 cm-t felfelé).

3. lépés: Töltsd meg a nyers kötést (3-5 cm vastagság) haydite és cement keverékével. Szárítsuk alaposan (legfeljebb egy hétig), a felszínre permetezzük az első napokban a repedések elkerülését.

Etap4. A felületet habosított műanyaggal, polisztirolnal vagy más hasonló anyaggal felmelegítjük. Több mint fekvő poliuretán fólia fényvisszaverő bevonattal. Összekötő szalag. Most a csövek hője csak a helyiség felé irányul.

5. szakasz. A csöveket lefektetjük. Hajlítási őket megfelelően a fejlett rendszer, tartunk a terek közötti csövek 15-20 cm. A kapott ívelt szerkezetet rögzítve. Csatlakoztassa a vízellátó vezetéket.

6. lépés: Kapcsolja be a hűtőfolyadék-ellátást és ellenőrizze, hogy van-e vízszivárgás a rendszerben.

7. lépés: A második nyakkendő ugyanolyan megoldással legyen, mint a durva. Ha nagyolás esztrich hagyjuk szabálytalanságok és 5 mm, de most az előre beállított lécek jelzők, hogy tökéletesen összehangolják a felületre.

Az esztrich befejező rétege 5-7 napig szárít - ugyanaz, mint a durva. Teljes szárítás után elkezdheti befejezni a padlót és elhelyezni a padlólapokat.

Hasznos videó a témában

Elektromos szőnyeg szerelése:

Fűtőkábel használata:

Hogyan szereljünk fel egy vízszintes csövet:

Minden család ma meleg padlóval rendelkezik, az ilyen padlójú fürdőszobák átalakulnak és kényelmesebbé válnak. A padlófűtés rendszer hosszú ideig tart, ha időben elvégzi a műszaki ellenőrzést és megelőzést.

Meleg padló a fürdőszobában a csempe alatt csináld magad. Lépésről lépésre

A fürdőszoba fontos helyet foglal el bármely ember életében, és fontos, hogy a csempe alatt meleg padló található, amit a saját kezével is megtehet.

A fürdőszobában az éghajlat különleges. Mindig nedves és melegnek kell lennie. A lakóépületek központosított fűtése nem mindig olyan hőségű, hogy kényelmesen tartózkodhat ebben a lakásrészben. Ne felejtse el, hogy amikor a melegvízellátás nyáron ki van kapcsolva, a fürdőszobában hideg lesz, mint egy gleccseren.

Természetesen felszerelhet egy fürdőszobát egy további radiátorral. De az otthonunkban lévő fürdőszobák nem hatnak nagy területekre, minden négyzetcentiméter fontos itt.

Ezért a tulajdonosok pótlólagos fűtést kaptak a padló elrejtésére. A szoba levegője meleg, és jó a mezítláb a padlón. Hogyan válasszunk egy meleg padlót és hogyan készítsük el a fürdőszobában azt a cikkünket.

A rendszer padlófűtésének előnyei és hátrányai

A fűtött padló nemcsak a meleg levegő mozgását terjeszti a helyiség területére, de a felület száraz marad. A csempe alá eső cseppek azonnal kiszáradnak.

Ezért, ha gondoskodik a mindennapi fürdőfolyamatokról, megmentheti magát és családját a penészesedés előidézéséből. Egy ilyen fűtési rendszer megszervezésével kedvező légkört teremt a fürdőszobában.

A szemmel rejtett formatervezés sokkal előnyösebb, ha egy közeli helyiségbe helyezi, nem foglal el külön területet, mint egy hagyományos radiátor.

A folyamatosan keringő meleg levegős masszák nem okoznak kondenzációt a falakon, mennyezeten vagy bútorokon. A levegő optimálisan nedvesedett, de nem száraz.

Az ilyen rendszer kevesebb energiát fogyaszt, mint ha elektromos fűtőberendezést telepít a fűtéshez. Még egy kezdő is összeszerelhet ilyen struktúrát, ezért komolyan megmenti a családi költségvetést.

De számos hátránya van egy ilyen rendszernek. Nem olcsó, de megismétlem, a vég igazolja az eszközöket.

A finisernek fel kell vennie, nem minden anyag alkalmas arra, hogy a meleg padlóra rakja. Most az üzletek hatalmas választékot kínálnak a különböző építési termékekből, így rengeteg választás közül választhat.

Háromféle padlófűtési rendszer létezik: víz, ahol a melegítés a melegvíz csöveken keresztül történik; kábel, ha a speciális kábelek felelősek a hőért; és a legújabb opció infravörös, úgynevezett hőszigetelt padló.

Vízfűtés

Ajánlott házak és épületek egyedi fűtési rendszerrel. És ha kapcsolódik az általános fűtési rendszerhez, a padló nem fog működni a meleg szezonban, és elveszíti jelentését.

Ez egy kis átmérőjű cső készlet. Betonalapra van fektetve, és a melegítés a melegvíz csöveken keresztüli mozgásának köszönhető.

Meleg, nem forró! Az optimális vízhőmérséklet 40 fok felett van. A termikus üzemmódot termosztát szabályozza.

Ez a legkedvezőbb választási lehetőség az összes építőipari piacon. Ráadásul nem igényel további villamos energiát. Egy közös fűtési rendszerhez csatlakoztatható, vagy gázkazánnal fűthető.

A megfelelő és állandó munka ebben a kialakításban épített szivattyú. A csővezeték folyamatos vízáramlását biztosítja, még akkor is, ha nincs elegendő nyomás a csövekben.

Ez a padló elve egyszerű. A fűtött vizet a csőrendszeren keresztül pumpálják. Fokozatosan lehűl, belép a fűtőelembe, és ismét mozog. Ez egy zárt rendszer.

Nagyon nehéz megoldani. Szükséges lesz az esztrich vastag rétegének öntése, majd szigorú szabályok betartása a csövek elhelyezése és termosztát csatlakoztatásakor.

Ha valami rosszat csatlakoztat, a fűtött padló egyáltalán nem működik, vagy megszakad a szomszédos helyiségek fűtése.

Víz hőszigetelt padló szerelése

A rendszer kollektorral vagy közvetlenül egy törülközőszárítóval működtethető. A telepítés megfelelő elvégzéséhez lépésenkénti utasításokat kínálunk ebben a nem egyszerű és technikailag összetett üzletben.

A telepítés a régi padló lebontásával kezdődik, és az esztrich eltávolítása az alapra történik. Igazítsa a durva padlót. Megkaptuk a közelünket, levágtuk a szegélyeket.

Egyenletes bázis szükséges ahhoz, hogy ne sérüljön a szigetelő lemezek, amelyek szükségszerűen a csővezeték alatt vannak. Ezt követően egy speciális szigetelőfóliát helyezhet a meleg padló alá.

Tegye azt úgy, hogy a széleit 10 centiméterrel felfelé hajlítsa, és a fal kerületébe nyomja a helyiség peremén. Lehetőség van rögzíteni, ragasztva egy nedvességálló ragasztószalagot.

Szükséges, hogy a ragasztó a kerületük mentén falat, egy speciális csillapító szalag védelem hevítve beton alap lineáris expanzió. Mi ez?

A fizikaiskolai tanfolyamon mindenkinek emlékezik arra, hogy amikor felmelegszik, minden anyag kiterjed. Ugyanez történik a beton esztrich esetében is. Ha kitölti, akkor bizonyos mennyiségű hőt szabadít fel, amikor megkövesedik, ami az anyag kibővítéséhez vezet.

Tudományosan bebizonyosodott, hogy egy m2 beton egy fél milliméteres lineáris terjeszkedést eredményez. Tehát a fürdőszobában 4 négyzet, az alap 2 mm-rel bővül. Sokat vagy egy kicsit dönteni az Ön számára, de képzeld el, amikor az esztrich anyag növekedni kezd és nyomást gyakorol szilárd falakon, amikor megszárad, mi történik?

Igaz, a padló úgy néz ki, mint egy kupola, vagy még rosszabb a repedés. Mindent újra szét kell szednünk és kitöltenünk az alapot. Lefektetett csővezetékkel általában lehetetlen.

Csak vesz egy új rendszert. Ezért használjuk a csodálatos szalagot, hogy elkerüljük az események ilyen kellemetlen kimenetelét. A falhoz ragasztással vagy ragasztóval rögzíthető, nincs sok különbség.

Csatlakoztassa a vezérlőpult rendszerét a kiválasztott helyre. Könnyen hozzáférhetőnek kell lennie a rendszer javításához vagy karbantartásához. Ezzel egy gyűjtőt helyezünk el belépő és visszatérő lyukakkal.

Polisztirol habszivacsokat helyezünk a filmalapra a fűtési rendszer hőveszteségeinek minimalizálása és a felmelegítés átirányítása érdekében.

A fürdőszoba vastagsága attól függ, hogy a fürdőszoba hol található. Ha alatta egy másik fűtött szoba elegendő réteg 5 centiméteren belül.

Ha a földszint vagy az alsó padló nem melegszik, akkor legalább tíz centiméter. A szőnyegek ízületei, ha vannak ilyenek, ragasztanak vízálló szalaggal.

A szőnyegek felszínén helyezkedünk el, ha nem a lemezek kialakítása, hanem a csővezeték felszerelésére szolgáló erősítő háló.

Javasoljuk, hogy a csövek alatt vagy már meglévõ speciális szõnyegek alatt a már meglévõ jelzésekkel megvásárolja a szõnyegeket, a "füllel", nagyon kényelmes a csövek hozzáfûzése, és nem mozognak a lehúzás során. Mivel a javítás drága és időigényes, jobb, ha nem szabad megtakarítani a hőszigetelő anyagot.

Nem drága, mint a rendszer más elemeihez képest, de nem csak a veszteségmentes hő helyes elosztását garantálja, hanem az árvizek elleni védelmet is.

Kezdje helyezni a csövet. Kétféle stílus van: a kígyó és a spirál. Bármelyiket kiválaszthatja, de rendszerint az előnyben részesített opció a meleg padló utasításaiban található meg.

A telepítés fő szabálya, hogy a határcsövek és a fal közötti távolság legalább 10 cm, és a csövek magassága 25 cm vagy 50 cm között helyezkedik el.

A hőelosztó mellett a csövek szorosan egymáshoz vannak rögzítve a túlmelegedés elkerülése érdekében. Azt ajánljuk, hogy azokat elkülönítve különítse el hullámcsövekbe helyezve. Fokozatosan visszatérünk a pajzsba, belépünk a víz áramkörébe, és csatlakoztatjuk a visszatérő lyukhoz.

Most, hogy biztosan tudja, hogy minden megfelelően van csatlakoztatva, és nincs szivárgás, el kell indítania a rendszert, hogy ellenőrizze. Vizsgálati üzemmódban legalább 2 órát kell dolgoznia. Ez alatt az idő alatt megállapíthatja a hiányosságokat vagy szivárgást.

A vizsgálat az áramkör vízzel történő feltöltésével és a levegő eltávolításával kezdődik. Ezután a vízellátás lezár és a rendszer elkezdi ellenőrizni. A megépített szerkezet tömítettségének ellenőrzését nyomásmérővel végezzük.

A nyomás ellenőrzése során a munkavállaló felét kell meghaladnia. Ha egy nap után a nyomás nem esik le, akkor azt jelenti, hogy a telepítést helyesen végeztük el, és betölthetjük a betonhabarcsot.

Elektromos padló

Ez a rendszer megbízható és könnyen kezelhető. De készülj fel arra a tényre, hogy a villamos energia költségei sokszor növekedni fognak.

De a gyakorlatban ez a melegítés jobb, mint a vízhűtés számára. Ajánlott a kis szobákhoz, így a mi esetünkben a fürdőszobában ideális.

Ez a típus alkalmas házakra, ahol a helyiségek központi fűtése és a vízszigetelés nem igazolja a célt.

Az építési fórumokon az emberek gyakran megkérdezik: "Nem veszélyes a nedves éghajlati fürdőkben, hogy a villamos energiával melegítsék?". Tökéletesen biztonságos, mert a talp és az elektromos kábel között vastag betonréteg van. Az árvíz kialakulása szintén kizárt, szintén fontos plusz.

Az elektromos fűtés akkor történik, amikor az áram a kábel mentén mozog és felmelegíti. A kábel felmelegszik és a fűtést a padló felületére helyezzük. Az ilyen struktúra jelentős hátránya. Vannak elektromágneses sugárzás, amelyet egy elektromos mező hoz létre.

A rendszer egy vagy két magos kábel, kábelezés, termosztát és szigetelőszőnyeg. Önnek vízálló szalagot, hővisszaverő filmet és hullámcsöveket kell vásárolnia.

Elektromos kábelvezető

Tekintse meg az elektromos padlóburkolatok ikerhuzalok készítésének lehetőségét. A telepítés a kábelhossz matematikai számításával kezdődik. Ez a munka legnehezebb szakasza.

A kábel mélysége közvetlenül függ a burkolástól és a kábelezés fordulatai közötti távolságtól. Ha a vezetékek közötti távolság 10 centiméter, akkor a mélység körülbelül egy centiméter, ha 10 és 15 centiméter közötti távolságban a kábelt 4 cm-re és annál tovább mélyíti.

1 m2-enként 100-tól 190 W-ig ajánlott, ha csak a padlót fűtik, és 190-től 200-ig, ha az elektromos fűtés az egyetlen fűtőközeg.

A gyártó jelölése segít meghatározni a kábelek közötti távolságot. Például egy 10 W / m vezetéknek 150 W / m 2 -nek kell lennie, ha a távolság a vezetékek között 6,5 cm.

Nem teljesen világos, különösen a nem-szakmai, így minden elektromos áruházban, akkor használja az eladó tanácsát.

Készítse elő az alapot az esztrich szétszerelésével és a felület kiegyenlítésével. Helyezze el a szigetelőfóliát, a szőnyegeket, ugyanúgy állítsa be a csillapító szalagot, mint a vízszintet. Ellentétben a vízmelegítéssel, nem kell szőnyeget használni lemezek formájában, inkább olcsó tekercsszigetelést. Ügyeljen arra, hogy az ízületeket ragasztószalaggal rögzítse.

Határozza meg a termosztát rögzítési helyét. Ajánlott kb. 30 cm-rel a padló felett. Lehetőség van arra, hogy a termosztátot a helyiségen kívül helyezze el. Fúrjon egy kerek lyukat ezen a helyen a termosztát számára. Vezesse át a csatornát a termosztát kábeleinek szállítására.

A kábelt egy cikcakkban helyezzük el, megkerülve azokat a helyeket, ahol a fürdõ és a zuhany található. A kábeltekercsek közötti távolságnak legalább 5 cm-nek kell lennie, és legalább 10 cm-re a falig.

Ha a peremben forró csövek vannak, akkor tartsa a távolságot egymástól és a fűtőkábelt 10 cm-nél nagyobb távolságra. A kábelezés speciális rögzítőszalaghoz van kötve, a csavarodás vagy a túlzott kábelfeszítés nem megengedett.

A tekercsek között egy hőmérséklet-érzékelő van elhelyezve, amely egy hullámosított csőbe kerül, és akkor, ha meg kell javítania, akkor nem kell az egész padlót lebontani. Az érzékelőtől a kábel eléri a termosztátot.

Minden huzal rejtve van hullámcsövekben és rögzítve. Miután az összes vezetéket lefektetett, a hornyok vakolva vannak.

Távolítsa el a szigetelést az összes vezeték végein és forrálja őket. Ezután csatlakoztassa a termosztátot. Kapcsolja be a rendszert néhány percig a teljesítmény ellenőrzéséhez. Ha a kábel elkezd felmelegedni, akkor mindent helyesen szereltek fel.

Ha minden rendben működik, az építés cementelése előtt vegyen be egy darab papírt és rajzoljon egy hozzávetőleges sémát az érzékelők és a csatlakozók pontos kijelzésével. Ez megkönnyíti a rendszer javítását.

"Padló a dobozban" és annak telepítése

A meleg padlófelület családjában újdonság az infravörös padló. Ez kulcsfontosságú és a film. A film opció nem alkalmas a kerámia burkolólapon lévő készülékhez.

Felmelegedni az esztrich segít a szénrudak rendszerében. Ez egy kész konstrukció, és könnyen összeállítható. Csak egy helyet kell választania a termosztát telepítéséhez. Ehhez a kábelezéshez csatlakozik a csatlakozóaljzatba.

A szigetelés ugyanezen elvekre épül. Fentről lefektetjük a fűtési rácsot, hogy a vezetékeket a hőmérsékletszabályozóhoz vezetjük, bekapcsoljuk a rendszert, ha elkezdünk felmelegedni, akkor azt jelenti, hogy a csatlakozót öntjük. Mivel ez egy innovatív termék, nagyon drága.

A filmrendszerben a fûtés membránon és rézmelegõ elemeken keresztül történik. A saját kezű telepítés nagyon egyszerű. Az egész rendszer egy dobozba illik. Innen a "padló egy dobozban" név.

Kezdjük előkészíteni az alapszintet. Távolítsa el az esztrichet, és állítsa be a felületet. Fúrunk egy lyukat a termosztát és árok csatornák számára a vezetékekhez. A rendszer bekapcsolása a kimenetre.

Foltos hővisszaverőt helyezünk a padlóra, egy fényes oldal a mennyezetre és rögzítjük a felületre. Felülről egy filmpadot, fűtőtestet rendezünk egy fóliába.

A peremén 15 centimétert találunk. A filmet szükség szerint kivághatjuk. Vágás csak fényes területeken!

Helyezze a membrán töredékeit, és rögzítse a felületre szalaggal. Vágja le az öntött bitumenkészítmény széleit. A vágott élből származó rézelemek szigeteltek.

A nem szigetelt rézperselyek mellett rögzítse a fém klipeket. A film egyik végén helyezkednek el, a másik a réz elem fölé. Csatlakoztatjuk a huzalokat a kapcsokhoz, eltávolítjuk a szigetelést és rögzítjük szorosan a fogókkal.

Ezután az összes vezetéket a hõmérséklet-szabályozóhoz vezetjük, elrejtjük a hornyokba. Mi teszteljük, és ha minden működik, akkor vízálló és feküdt a padlóburkolat.

A csatoló ebben az esetben nem kell. Lehetőség van arra, hogy elaludjon expandált agyaggal vagy száraz keveréket használjon. A végső padló lehet egy dekoratív önterülő padló, amely ellenáll a nedvességnek, valamint a kerámia burkolólapoknak.

A tervezés, bár drága, de a megbízhatóság, a tartósság és a tartósság tekintetében sokszor fizet magának. Fontos szabály minden típusú padlófűtési rendszer számára, hogy ne kezdjen el használni, amíg a beton esztrichei nem száraznak!

KÖVETKEZTETÉS

Így három lehetőség nyílt a fürdőszoba fűtésére. Mindegyiküknek előnyei és hátrányai vannak.

Mint kiderült, a legfőbb hátrány, amely egyesíti az összes típust, a magas ár. Azonban a működés során fizetnek magukért.

Függetlenül attól, hogy melyik rendszert választottad, még a kezdő is be tudja illeszteni. A legfontosabb az, hogy a szigorú telepítési szabályokat követjük lépésről lépésre az utasításaink használatával. Az Ön erőfeszítéseinek eredménye a fürdőszobát a melegség, a kényelem és a kényelem sarokává változtatja.

A padló alatti fűtés a csempe alatt: melyiket használják, összehasonlításokat, előnyöket és hátrányokat

A cserép egyike az univerzális padlóburkolatnak, de gyakran jelentős hátránya megakadályozza, hogy választani tudjon - ha nyáron kellemes hűvös lesz a csempe, akkor télen kényelmetlen járni mezítláb, különösen zuhanyozás vagy fürdés után. A probléma legegyszerűbb megoldása a padló alatti fűtött padló telepítése, de a piacon kínált egyik legjobb megoldás alkalmas erre az egyedi körülményekre.

Milyen típusú fűthető padló használata jobb a csempe alatt

A padlóburkolati források lehetnek forró víz és villamos energia. Az első esetben vízcsöveket használnak, amelyek a padló vastagságában vannak felszerelve, és az elektromos készülékek között fűtőkábelek, szőnyegek és filmes padlófűtés található. Ami jobb a meleg padló kiválasztása a csempe alatt, nemcsak a telepítés és a működtetés költsége alapján kell dönteni - sok attól függ, hogy lakik-e a lakásban vagy egy magánházban.

Vízfűtés

Annak ellenére, hogy számos előnye van, egyértelműen ez a lehetőség nem lakás. Még akkor is, ha nem veszi figyelembe az ilyen rendszer és telepítés számításaihoz kapcsolódó nehézségeket, egy magasépítésű épületben lévő vízfűtéses padlózat telepítéséhez olyan számú engedélyt kell beszereznie, hogy ez az elképzelés valószínűleg helytelennek tűnik.

A vízmelegített padló olyan hőszigetelő tulajdonságú szubsztrátumból áll, amelynek felszínén egy csőrendszer van felszerelve, vastag esztrichbe merítve.

A legfontosabb dolog, amelyet figyelembe kell venni a vízmelegített padló szereléséhez:

 • Tilos a központi fűtési rendszerhez csatlakoztatni - ha ilyen rendszert készít egy lakásban, akkor önálló kazánból kell működnie.
 • A vízmelegített padló kialakítása és elhelyezése különleges ismereteket igényel - ha nincsenek ott, akkor az amatőr tevékenység a legjobb esetben nagy hőveszteséghez vezethet, és ennek következtében általában nem hatékony a rendszer működését.
 • Az egész konstrukció kielégítően vastag esztrich gyártásához van szükség - ez az egyik oka annak, hogy tilos a lakásba szerelni, valamint a gyenge fedőrétegű házakat.
 • Nagy termikus tehetetlenség - nincs lehetőség a hőmérséklet finombeállítására vagy a helyiség leválasztására. Például ha egy meleg padlót szerel fel, majd egy szekrényt helyez el egy helyre, akkor az alatta lévő felület még mindig felmelegszik. Csak az egész helyiség kapcsolható le a fűtéstől, a használt kollektor képességeitől függően.
 • Mindent egybevetve a vízzel fűtött padló nagy területek fűtésére utal - ha egy kis helyiséget csinálsz, akkor a hatékonyság sok kívánnivalót hagy maga után.
 • Bontás esetén meg kell szüntetni a csövekhez való fizikai hozzáférést. Ezért nem ajánlott olcsó alkatrészeket telepíteni.
 • Még ha önálló fűtési rendszert is beépítenek a házba, a fűtött padló további terhet róna rá - ha a kazán teljesítményét "közvetlenül mellette" választották, akkor azt meg kell változtatni.

Ennek eredményeképpen a víz alatti padlófűtés használható a csempe alatt, de ajánlatos egy magánházban használni, nagy területen és autonóm fűtési rendszerrel. Ebben az esetben a legmegfelelőbb az építési szakaszban felhelyezni - egyébként nagyszabású javítási munkára van szükség, sok por és szennyeződés lesz.

Elektromos padlófűtés

A vízoldatokhoz képest számos előnnyel jár, amelyek az esetek túlnyomó többségében előnyben részesítik ezeket a megoldásokat:

 • Nincs utalás a fő fűtésre. Ha az ősszel vagy tavasszal fel kell melegíteni a burkolólapokat a fürdőszobában, akkor ne dobja be a kazánt.
 • Kiegészítő esztrich vagy egyáltalán nem szükséges, vagy inkább egy szokásos szintetikus réteg, amelynek maximális vastagsága 30 mm.
 • A szükséges alkatrészek minimális készlete, amelyek nem igényelnek további helyet (a maximális egy extra kapcsoló - hasonlóan a termosztáthoz)
 • A számítás és a telepítés sokkal könnyebb, és kevesebb nagyságrendet vesz igénybe.
 • További testreszabási és beállítási lehetőségek.
 • Még akkor is, ha a fűtőkábel romlik, a víz nem szivárog a szomszédok fölött, vagy nem megy az alapozásra.

Ha ezek az előnyök meghatározóak, akkor milyen típusú padlófűtés a padló alatt jobb, a következő fajták közül kell választani:

Fűtőkábel

Ez a padlófűtés egyik legmegbízhatóbb megoldása. A telepítés elve meglehetősen egyszerű - a kábelt egy kígyóval készített felületre helyezzük, és speciális rögzítőkkel vagy rögzítőszalaggal rögzítjük. Előkészítés alatt a szigetelést fényvisszaverővel (parafával vagy polipropilénnel ellátott fóliát) alkalmazzuk, úgy hogy a hő ne menjen a padlóra, és a felületre kerüljön. Ezután a szenzorok a számított helyre kerülnek telepítésre, és folytathatja a befejező bevonat lefektetését.

Az ilyen megoldás egyetlen hátránya, hogy legalább 30-40 mm vastagságot kell kötni ahhoz, hogy a kábelt a mechanikai sérülésektől megvédjék. Egyes kézművesek azt mondják, hogy a kábelt közvetlenül egy rétegcsemperagasztó rétegbe helyezheti, de ez nem ajánlott két okból:

 • Minden ragasztó sokkal drágább, mint az esztrich anyaga - ez legalább gazdaságtalan megoldás.
 • Ha idővel cserélni kell a burkolólapot vagy annak részét, akkor bontása esetén fennáll annak a veszélye, hogy megsérti a fűtőtestet.

A fűtőkábel nagyon kényelmes elhelyezni - könnyen megkerüli az összes akadályt, például a WC-t a WC-ben vagy a fürdőszobában, de nagyon valószínű, hogy szakszerű segítségre van szüksége a vezeték optimális hosszának kiszámításában, bár ez mindig segít a boltban. Azonban szükséges, hogy 30-40 mm vastagságú cement-homok esztrich rétegbe helyezze, és csak ezután az esztrichre helyezze a ragasztót.

Fűtési szőnyeg.

Valójában ugyanaz a fűtőkábel, de már készen áll a tojásra. Még mindig a gyárban van a rögzítő rácshoz rögzítve, ami tekercsbe van tekerve. Ennek következtében nincs szükség további számításokra, mivel az egyes hőmérők teljesítménye már ismert - mindössze annyi, hogy csomagolni és összekötni őket.

Mivel a védőhálóra csatlakoztatott kábel már nem csatlakozik a védőhálóhoz, nincs szükség további esztrichek ragasztására közvetlenül a szőnyegekre és a burkolólapra.

Ha a csempe cseréje esetén biztonságban akar lenni, akkor 3-4 mm-es vastagságú, önterülő keverékkel öntheti a termométereket, de a gyártók nem ragaszkodnak ehhez az eljáráshoz.

A fűtőszőnyeg jó megoldás egy meleg padlónak a csempe alá helyezése miatt, mivel nincs szükség kiegészítő esztrich elrendezésére.

Film meleg padló.

A fűtőelem második neve egy infravörös hőszigetelésű padló, bár minden melegítő számára a legtöbb hőenergia felszabadul ebben a tartományban.

Kezdetben az ilyen filmeket laminált, linóleum, hasonló száraz bevonatok alá helyezték, vagy egyszerűen a szőnyeg alatt. A burkolólap alatti "nedves" módszert is fel lehet szerelni, de ebben az esetben meglehetősen komoly felszíni előkészítésre van szükség - merev, egyenletes alap és vízszigetelő réteg (általában gipszkartonból és polimerekből) a film tetején.

Ennek eredményeképpen az anyagok és az idő költségei nagyobbak, mint a kábelek vagy a kész termométerek használata. Ezért a film valószínűleg nem minősül a legjobb padlófűtésnek a csempe alatt, éppen ellenkezőleg, e fűtött padló használata a csempe alatt el kell hagyni. A film hátrányai közé tartozik a földelés hiánya - ezért olyan helyiségekbe történő beépítésük, ahol legalább elméletileg magas páratartalom nem megengedett.

Legnagyobb padlólapgyártók

Számos jól megalapozott védjegy van a piacon, amely az európai technológiáknak és az időigényes gyártók által gyártott berendezéseknek köszönhetően magas színvonalú termékeket kínál az ügyfeleknek. A külföldi tapasztalatok elfogadásán túl a hazai vállalatok aktívan bemutatják saját fejlesztéseiket, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy versenyképes termékeket hozzanak forgalomba ésszerű áron.

Thermo

A védjegytulajdonos eredeti neve Thermo Industri AB, Stockholmban székhellyel. Oroszországban az egyik ipari vállalkozás, amelynek termékeit a Thermo AB hivatalos képviselete osztja szét.

A védjegyet 1991 óta ismerik Oroszországban és a FÁK országokban. A fűtőkészülékek és berendezések hazai piacán valójában a meleg elektromos padlók szegmensének egyik alkotója. A termék szélességét és folyamatos piaci jelenlétét a saját termelési létesítményei és a gépjárműflotta biztosítja, amely áruházakat és forgalmazókat szállít Oroszország egész területén, a FÁK és a balti országok felé.

A gyár gyártja az összes szükséges alkatrészt elektromos padlófűtés létrehozásához. A terméknevek között többféle fűtőkábel létezik, amelyek lehetővé teszik a különböző terek és helyiségek közötti terhelés kiválasztását.

A márkás szabályozók lehetővé teszik a villamos energia hatékonyabb felhasználását és a berendezés optimális működési módját. A fűtési szenzorok megakadályozzák a vezetékek túlmelegedését, és lehetővé teszik, hogy egy fokos pontossággal szabályozhassák a hőmérsékletüket.

Annak érdekében, hogy ne töltsön sok időt az adott helyiséghez szükséges vezetékek számának megszámolására, a cég katalógusaiban már kiszámított szabványos opciók adnak általános képet a szükséges anyagmennyiségről. Ezen adatok alapján könnyű kiszámolni a végső számokat.

A fűtőkábelek és szőnyegek nem csak beltérben használhatók - a cég termékeinek egy része a kültéri tárgyak fűtésére szolgál. Ennek a technológiának a használata lehetővé teszi, hogy ne aggódjon a lépcsőn vagy a verandán kialakuló fagy miatt. A felületi jegesedést külön érzékelők vezérlik, így az elpazarolt fűtés nem fog működni.

Teplolux

Ha elektromos padlófűtést kell választani a csempe alatt, akkor ez lesz az első olyan márkájú márka, amely elkapja a szemét. Tulajdonosának, a Speciális Rendszerek és Technológiák cégek csoportjának a hazai gyártója az elektromos padlófűtés felszerelésére és alkatrészeire. Főként Oroszország, Fehéroroszország, Ukrajna, Kazahsztán és más FÁK országok piacára koncentrál.

A vállalat termelési létesítményei az elővárosi régióban találhatók, és büszkélkedhetnek a legnagyobb európai fűtőkábel-gyártók és az ehhez kapcsolódó termosztatikus töltések címmel, amelyek az ipari és háztartási fűtőkábelek magas színvonalú működéséhez szükségesek.

A használt automatizált készülékek gyártásához már hosszú ideje bizonyítást nyertek az iparágban: Spirka, Dunst, Kuhne, Nokia és Rosendahl. 15 ezer m² alapterületű műhelyekben helyezkedik el, és akár 400 különböző típusú fűtőkábelt is előállíthat, amelyek még nedves helyiségekben is kiváló minőségűek és hosszú élettartamúak. Ez egy iker-árnyékolt zsinór használatával lehetséges. A cső alá helyezett kábel a "Thermolux Glims" keverékét eredményezte, amely megóvja a lehetséges mechanikai sérüléstől.

A gyártó katalógusában választhat egy meleg padlót bárki számára a szoba méretének és hőmérsékletének megfelelően. Ha a szoba kicsi, akkor az optimális választás a "Thermolux Mini" modell, és azok számára, akik fokozottan melegítik a szobákat - a "Thermolux Tropix", a fokozott hőelvezetéssel. Minden terméke esetében a vállalat 20 garanciát vállal, és a teljes élettartamot a gyártó 50 év alatt határozza meg.

Nemzeti kényelem

A "Speciális rendszerek és technológiák" vállalatcsoport tulajdonában álló belföldi védjegy, amelynek székhelye a moszkvai régióban található.
Az alapítás időpontja 1991 óta - azóta a cég termelési létesítményei jelentősen bővültek, így új komplexek keletkeztek Mytishchiban és Ivanteevkában, modern vonalakkal ellátva kábel és dróttermékek előállításához.

A vállalat szakemberei nemcsak a termelésben vesznek részt, hanem az erőfeszítések jelentős része az új fűtési rendszerek tervezésén is alapul. A folyamatos munka ebben az irányban lehetővé tette a mérnökök számára, hogy egyedülálló tapasztalatot szerezzenek a nem hagyományos feladatok megoldásában. Gyakran a hozzárendelt feladatokat saját fejlesztéseinknek köszönhetjük, amelyeket később a fűtési termékek tömegtermelésére használnak.

Nem csak a felhasznált anyagok minősége határozza meg az összes termék tartósságát és hatékonyságát. Az optimális mérnöki megoldás megteremtése érdekében az összes fejlesztés többféle gyártási szakaszon megy keresztül: számítás, mindenféle tesztelés, és csak ezt követően - a sorozatba való bevezetés.

A folyamatos fejlesztés kulcsfontosságú a vállalat magas színvonalának fenntartásához. A merev minőségi szabványok és a csúcstechnológiai kutatások bővülő területe lehetővé teszi számunkra, hogy a végfelhasználó számára biztosítsuk a berendezések hosszú élettartamát, valamint a kiszolgálási és karbantartási szolgáltatások széles körű hálózatát.

A gyártók válogatottja az interneten található különféle forrásokról közzétett értékelések, vélemények és felhasználói értékelések alapján készült. Minden információt nyílt forrásból veszünk. Nem működünk együtt a gyártókkal és a védjegyekkel, és nem kérünk bizonyos termékek vásárlását. A cikk tájékoztató jellegű.