Legfontosabb > Fürdő

Elektromos padlófűtés a csempe alatt - technológiai kábelezés és fűtőtestek

A felhasználók véleménye szerint sokan szívesen telepítenek elektromos padlófűtést a csempe alatt. A döntés helyesnek tekinthető, hiszen az elektromos padló jól illeszkedik a legtöbb padlófajtához és különösen kerámia burkolatokhoz, kerámia gránithoz, természetes kőhöz.

Az elektromos csempe padló előnyei

 • az év bármely szakában képesek a helyiségek fűtésére. Nem szükséges megvárni a fűtési szezon kezdetét (releváns a központi fűtésű, magas épületekben lévő apartmanok esetében);
 • az elektromos fűtés beiktatása kiküszöböli a szivárgást, mint egy meleg vízmezőben;
 • a padló nem fagyhat fel (felolvasztva) a téli időszakban áramkimaradás vagy megszakítás esetén, mint a vízfelszín esetében;
 • a padló felületi hőmérsékletének kényelmes és pontos beállítása;
 • a helyiség magasságának minimális elrejtése a fűtőkábel vékonyabb átmérője és az esztrich kisebb vastagsága miatt;
 • állandó fűtési kapacitás a teljes telepítési területen;
 • könnyű karbantartás.

Azonban még akkor is, ha a villamos energia használatát választják, el kell döntenie, hogy melyik elektromos padlófűtés a csempe alatt jobb, és milyen típusú rendszert kell használni.

Elektromos padlólapok típusai

Az elektromos padlófűtés típusai a csempe alatt

 • kábelfűtéses ellenállási kábel padlófűtéshez a tekercsben (tekercs). Szerelve különleges heveder rögzítéséhez. Vásárolhat egy kész készletet, amely minimális vagy teljes tartozékkészletet tartalmaz. Egyes készletek tartalmaznak egy eszközt is. A készlet ára függ a kapacitásától, a kábel hosszától és a konfigurációjától. Az elemek független megválasztásával és a saját kezük telepítésével menthetők. A kiválasztás során figyelembe kell venni, hogy a padló fűtőkábele lehet egy- és kétérintkezős. A második lehetőség előnyösebb, mert megbízhatóbb, az első olcsóbb;
 • fűtőtestek (kábel). A mesterek azt javasolják, hogy ezt az opciót választják, ha önszereléseket tervez. A szőnyegek költsége egy harmadikval drágább, de a számítás és telepítés egyszerűsége miatt jelentősen meghaladja az előző verziót;
 • film (infravörös) meleg padló. A legdrágább lehetőség, de a legbiztonságosabb a biztonság szempontjából. Elsősorban az elektromágneses hullámok hiánya miatt.

A mesterek felhasználói véleményének és ajánlásainak elemzése után meg lehet jegyezni, hogy a padlószőnyegek padlóburkolata a legelőnyösebb választás egy elektromos padlófűtési rendszer telepítéséhez. A csempék alatti kábelpadló kevésbé gyakori. Ennek oka elsősorban az esztrich kitöltésének szükségessége, amely:

 • növeli a padlólemez terhelését (ami nem kívánatos a sokemeletes épületekben);
 • csökkenti a mennyezet magasságát;
 • az esztrich-tölteléket nedves munka kíséri, ami nem mindig elfogadható a felhasználók számára;
 • hosszú szárítási idő (a betonoldat keményítése).

Ezenkívül a fűtőkábel hosszának kiszámítása bonyolultabb, mint a fűtőszál.

Elektromos padlófűtés szerelése a csempe alatt
csináld magad

Tudnia kell, hogy a padló alatti padlózat típusától függően az elektromos padlózat alá helyezésének technikája némileg különbözik, de a lépcsők egy része megegyezik:

1. A hőszigetelt padlózat előkészítése

A tervezés fontos elem, ebben az esetben egy jó projekt lehetővé teszi az anyagok beszerzésének költségeinek csökkentését és a kábel helyi túlmelegedésének elkerülését.

A projekt kidolgozásakor nem szabad megfeledkezni arról, hogy a kábel nem illeszkedik a bútorok és nehéz háztartási berendezések (pl. Mosógép, hűtőszekrény) közé. Ez további terhelést okoz a rendszerben (a fűtött levegő nem emelkedik fel, hanem visszatér a hőforráshoz), ami elkerülhető. Ugyanezen okból javasoljuk, hogy egy ágyat lábbal kapjanak. Ezenkívül a kábelt (vagy szőnyeget) a falról 150-200 mm távolságra kell elhelyezni. A szomszédos fordulatok közötti távolság legalább 100 mm.

A projekt határozza meg a hőszabályozó telepítési helyét. Általában 900-1 000 mm magasságban szerelik fel a padlót. Egy ilyen hely optimális lesz, mivel a szabályozó kényelmesen használható, és nem szükséges a fal nagy részének kialakítása a szabályozó és a kábel összekötésére szolgáló vezeték elhelyezése érdekében.

2. Hőszigetelés elektromos padlófűtéshez a csempe alatt

Ez a lépés megelőzheti vagy követheti a következőt. Mindez az alkalmazott szigetelőanyag típusától függ. A szigetelés vastagsága függ a padlólapok állapotától és a telepítési helyszíntől:

 • vastag szigetelőréteg ajánlott az alagsorban, a föld alatt vagy a fűtetlen helyiségekben, valamint az erkélyen vagy loggián. Ehhez megfelelő habot vagy polisztirol habot kell alkalmazni. A vastagabb anyag ésszerűbb a padló kiegyenlítése előtt. Rétegvastagság - 20-100 mm;
 • egy vékony szigetelő réteget helyeznek az előkészített padlóra. Általában ilyen célokra fóliával bevont penofolt használnak, amelyet felfelé helyeznek fényvisszaverő felületre. Az ilyen szubsztrátum a helyiség felé irányítja a hőt.

A szigetelés a faltól távol helyezkedik el. Minél vastagabb a szigetelés - annál nagyobb a távolság. Így a kibővített polisztirolhoz 100 mm, a penofola esetében 50 mm. A szigetelést a falhoz ragasztószalag ragasztja. Úgy tervezték, hogy kompenzálja az anyag hőtágulását.

3. Az elektromos padlófűtés alapjainak előkészítése

A fűtőkábel vagy a fűtőtest csak sík, tiszta, pormentes padlófelületre van helyezve. Így a felületi előkészítés magában foglalja a padló kiálló részeinek eltávolítását, a repedések öntését, a portól való tisztítást. És ideális esetben primer alkalmazása. Ha a felület egyenetlen a meleg padló alatt, akkor készítsen esztrichet. Ha az idő megengedi, használhat konkrét esztricheket, de további munkát csak akkor folytat, ha a felület teljesen száraz. Korlátozott időforrással és viszonylag lapos felületekkel az önterülő padlók előnyben részesíthetők.

A kábel egy fapadlóra vagy rétegelt lemezre helyezése nem kívánatos, hőveszteséghez vezet.

A falborítás ezen a ponton is elvégezhető.

4. A termosztát és a hőmérséklet-érzékelő telepítése

A hőszabályozó a megfelelő helyre van felszerelve. A szabályozó és a kábel összekötésére szolgáló vezetéket a hullámosságra helyezzük. Ezzel a hullámosságot a csőbe helyezzük és az érzékelő helyére helyezzük. Az érzékelőt 300-400 mm távolságban szerelik fel. a fal szélétől a kábelfordulatok között. Ez lehetővé teszi a rendszer hőmérsékletének megfelelő mértékű mérését.

A hullámosítást ütközés nélkül kell elhelyezni (ez különösen fontos a lábazat területén), és a rendszernél fekvő élnek szigetelőanyaggal kell szigetelni az esztricholdat elkerülése érdekében.

A hőmérséklet-érzékelőt szintén a hullámosság helyezi el. A telepítés ilyen helyét igazolja az a tény, hogy jelentősen megnöveli az eszköz karbantarthatóságát.

Kábelvezetés elektromos padlófűtéshez A termosztát elektromos padlófűtéshez való csatlakoztatásának diagramja

5. Elektromos padlófűtés a csempe alatt

Annak érdekében, hogy a meleg padló rendszer megbízhatóan működjön, helyesen kell elhelyezni egy kábelt vagy fűtőtestet, amelynek telepítési technológiája más lesz.

A padlófűtéses csempeburkolatok felszerelése

A kábel felhelyezése előtt ellenőrizni kell a kábel ellenállását. Ezután rögzítse a speciális szalagot a padlóra. Mivel a rögzítő a szalagon gyakran helyezkedik el, a telepítőnek nem lesz nehéz elrendezni a kábelt a kívánt távolságra egymástól. A második lehetőség, hogy fémrácsot helyezzen a padlóra, és rögzítse a kábelt egy műanyag klip segítségével. És a szorító nem szorul sokat. A csempék alatti kábelpadló ilyen eszköze kényelmes, mivel további merevséget eredményez.

A fűtőkábel 150-200 mm távolságra helyezkedik el a falról és 100 mm-re egymástól. A fektetés általában egy kígyó által történik.

Szőnyegek felszerelése egy meleg elektromos padlóhoz a csempe alatt

A fűtési szőnyegek könnyebben telepíthetők, mint a kábel. Ahhoz, hogy előkészítse a rendszert a dobáshoz, elegendő csak a szőnyegeket a padlóra helyezni, és ellenőrizni az ellenállást. Ugyanakkor a polírozás folyamán az elektromos szőnyegeket egyenes vonalban lehet elhelyezni, egy fordulattal (ehhez a hordozó rácsot le kell vágni) vagy egy fordulattal (a rácsot vágni és megfordítani). A rács vágásával is megkerülheti az akadályokat (pl. A dobogó).

A szőnyeg elhelyezkedésének követelményei ugyanazok, mint a kábel esetében, és a szelvények közötti távolság 50-100 mm. A fektetett szőnyeg ragasztóval rögzített.

A fűtőtest cseréje az elektromos padlófűtés szerelése a csempe alatt A padlólap alatti elektromos padlófűtés szerelése Az esztrich feltöltése a padló alatt lévő elektromos padlófűtés alatt A padlóburkolat elhelyezése az elektromos padlófűtésnél

Megjegyzés. Ami a villamos padlófűtési rendszer telepítését illeti a fürdőben vagy a szaunában, nincs konszenzus a felhasználók között. Néhányan azt állítják, hogy a megfelelő telepítéssel megengedhető a rendszer telepítése a fürdő bármely helyiségébe. Az az állítás, hogy az autómosás nem engedélyezett Vagy javasoljuk, hogy a mosdó / zuhany használata közben kapcsolja ki a meleg padlót. Mindenesetre villamos energia, ezért a nedves környezetben történő üzemeltetés rendkívül veszélyes.

6. Vizsgálat - az elektromos padlófűtés ellenőrzése

Az elektromos padlófűtés csatlakoztatása a csempe alatt Az esztrich öntése vagy a csempe elkezdése előtt ellenőrizni kell a huzal ellenállását. Ezt teszterrel vagy multiméterrel lehet elvégezni.

A kapott eredmények és az útlevéladatok közötti eltérés nem haladhatja meg a 10% -ot.

7. Eszköz elektromos padlófűtésre esztrichhez

A kötés magasságának (vastagságának) kiszámításakor a kábel vastagságán kell alapulnia. Minél vastagabb, annál nagyobb lesz az esztrich magassága.

Mi az esztrich vastagsága?

 • a kábelpadlóhoz ajánlott kötési magasság 30-50 mm;
 • padlófűtéses szőnyegekhez - akár 30 mm-ig.

Betonoldatot használhat az esztrich kitöltéséhez, de sokáig szárad és csökkenti a helyiség magasságát. Alternatív megoldás a padlóburkolat csemperagasztóval.

Eszterga elektromos padlófűtés a csempe alatt

Számos felhasználó tudomásul veszi, hogy a fűtőtestek meleg padlófűtési rendszerének kialakítása során nem készítettek esztricheket, hanem közvetlenül a szőnyegre helyezték a csempéket. Ez a lerakási módszer indokolt, ha 15-20 mm vastagságú ragasztóréteget készít.

Elektromos padlófűtés szerelése cserép nélkül

8. Csempék elhelyezése meleg elektromos padlón

A meleg padlóra vonatkozó technológiai csempék kivitelezésére, valamint a szokásos előkészített alapra is sor kerül. Az egyetlen lehetőség az, hogy egy speciális alapanyagot kell vásárolni, amelyet meleg alapra való fektetésre terveztek. Tipikusan ilyen csempeelegyekhez a megfelelő "meleg padló" címke vagy az üzemi hőmérsékletek tartoznak.

Amikor az oldatot közvetlenül a fűtőszálra helyezi, győződjön meg arról, hogy nincs üres víz, mert Ezek a "légzsákok", amelyek a kábel túlmelegedéséhez vezethetnek. A ragasztót különleges matracra kell ragasztani, rendkívüli óvatossággal, hogy ne okozzon mechanikai sérülést a rendszerben. A padló és a fugázás egy nap alatt mozoghat, és a rendszer csak akkor működtethető, ha a ragasztóréteg teljesen száraz, ami megszünteti a repedések megjelenését, mivel egyenetlen szárítás következik be a hőmérséklet hatása alatt.

Fektetés csempe egy meleg elektromos padlón

A lépésenkénti utasítások formájában megjelenő információk azt mutatják, hogy milyen fő lépéseket kell tenniük a meleg padló alatti padló alatti padlózásának. Az összetevők helyes megválasztása és az összekötő elemek szabályainak való megfelelés garantálja az eredményt - egy megbízható, csempézett padló fűtéssel egy magánházban vagy egy lakásban.

Hogyan készítsünk meleg padlót a csempe alatt: a lefektetés szabályai + telepítési útmutató

A fűtött padlók felszerelése magas mennyezetű szobákban lehetséges. Leggyakrabban a fürdőszobába van szerelve, de a csempe alatt meleg padló szerelhető fel a lakás teljes területére.

Számos mód van a fűtésre, amelyeket egyedileg kell kiválasztani, attól függően, hogy a mennyezet magassága, a huzalozás állapota és a víznyomás a lakásban vagy az országházban van-e. A legnépszerűbb fűtőtestek, amelyek könnyen felszerelhetők.

A meleg padló fajtái

Mielőtt elkezdené kiválasztani a padlófűtést, meg kell fontolnunk, hogy vannak korlátai. Annak ellenére, hogy a fűtési rendszerek teljesen fel tudják cserélni a lakás fűtését, ez nem hajtható végre az orosz jogszabályok normái szerint.

Ezek a korlátozások több okból következnek:

 1. Az apartmanok csak elektromos fűtött padlót használhatnak, és az ilyen rendszerek masszív használata a házban növeli az elektromos hálózat terhelését.
 2. Az elektromos fűtéshez való tömeges vagy részleges átmenet a ház hőellátó rendszerének egyensúlyhiányához vezet.

Mivel a padló nem a fő hőforrásként szolgál a lakásban, mentheti a telepítést. A megtakarítás abban áll, hogy fűtőkábelt vagy filmet csak a bútoroktól mentes helyen helyeznek el.

Egy magánházban a technológia használatának lehetőségei sokkal szélesebbek. A rendelkezésre álló energiaforrásoktól függően választhat a víz és az elektromos fűtés között. Ha a házat önálló villamos energiaforrásokkal, például szélgenerátorokkal vagy napelemekkel látják el, kétségtelenül érdemes választani a villamos javára, azaz kábeles vagy infravörös fűtési rendszerek.

Ha villamos energiát szállítanak az elektromos vezetékek, a magánházban lévő elektromos fűtőberendezés használata nagyon drága lesz. Ebben az esetben jobb választani a vízzel fűtött padló mellett. Ez kb. 35 évig tart, ami után kicserélésre lesz szükség.

Alapszabályok a padlófűtés telepítéséhez

A fűtés különböző elvének ellenére számos alapelv létezik a padlólap burkolatának mindenféle padlófűtésére. Az első általános szabály a régi esztrich eltávolítása a burkolat közvetlen lebontása után. Ez lehetővé teszi, hogy néhány centiméteres magasságot nyerjen a szoba magasságában, ami különösen fontos az alacsony mennyezetű apartmanokban, vagy ha a fűtést csak egy helyiségben szerelik fel.

A vízszigeteléshez speciális kompozíciókat, például folyékony üvegeket vagy bitumeneket használhat. Különös figyelmet kell fordítani a fürdőszobákra. Ha nedvesség jut be az esztrichbe, ez a beton fokozatos megsemmisítéséhez vezet. Ez igaz a magánházak és lakások esetében.

A vízszigetelés után hőszigetelést kell végezni. Vastagságát egyenként határozzák meg, attól függően, hogy a mennyezet magassága és milyen a Plov tér közötti különbség. Minél hígabb a szigetelő réteg, annál nagyobb a hőveszteség.

Egy másik szabály az, hogy erősíteni kell a padlót a csempe alatt. Ehhez kész vasbeton háló, legfeljebb 6 mm huzalvastagsággal.

A gipszalapú keve- rék nem használhatók a padló aljzatának a csempe alá történő betöltésére. Túl törékenyek és nyomásra nem alkalmasak. A törékenység mellett nem rendelkeznek olyan tulajdonságokkal, amelyek a ragasztóanyag tapadásához szükségesek.

Szintező keverékeket kell használni, mint például az önterülő padló. Ezek a legjobb hatásúak, mivel a felület simák és alkalmasak a csempe ragasztására, minimális ragasztási oldat felhasználásával.

A kábelpadló fektetésére vonatkozó szabályok

Mielőtt olyan új berendezést telepítene, amely terhet róna a lakásban vagy a házban lévő kábelezésre, gondoskodnia kell arról, hogy a huzalozás ellenálljon. Először meg kell jelölni a villamos szőnyegeket.

Lakástervezés esetén ki kell zárni a telepítést a tartósan felszerelt bútorok, lábak, szaniterek és háztartási készülékek helyén. Ez annak köszönhető, hogy a villamos energia mágneses mezőt hoz létre, amely zavarja a háztartási készülékeket.

A tervezés során nem lehet elektromos fűtést elhelyezni a víz- és gázvezetékek helyén.

Teljesítmény, kábelszakasz és vezetékezés a házban

Az egyes falak közötti minimális távolságnak legalább 10 cm-nek kell lennie, és ki kell zárnia azokat a területeket is, ahol a bútorokat telepítették. A szőnyegek telepítésének területét úgy számítják ki, hogy a teljes területről kivonják a négyzetméterek összegét, ahol a telepítés nem történik meg.

Az így kapott számot 140 W-val meg kell szorozni, ha a padló nem a hőellátás fő forrása. Ha csak a padlót kívánja felmelegíteni, akkor 180 wattra kell szaporodnia. A kapott adatok alapján vásárolhat kábel vagy elektromos szőnyegeket a padlófűtéshez.

A huzalozással kapcsolatban meg kell határozni a lakásban felhasznált összes áramellátást. Ez az információ a technikára vonatkozó utasításokat megtalálja, és az eszközök testén is megismétlődik.

Az alumínium nem alkalmas olyan házak huzalozására, ahol padlófűtést terveznek. Ez azért van, mert a réz jobb hővezető képességgel rendelkezik. A táblázat szerint meg kell határozni az áram erősségét és a gépeket a villamos fogyasztásmérőre.

Ha a lakás kábelezése nem felel meg a szükséges előírásoknak, cserélje ki a fűtőkábel vagy szőnyegek beszerelése előtt. Ha ez nem történik meg, akkor a lakás rendszeresen kikapcsolja a villamos energiát, majd az aljzatok megolvadnak. Végső soron ez rövidzárlatot és tüzet okoz. Ez veszélyes, és nem szabad menteni a biztonságra, különösen akkor, ha a ház vagy a lakás éghető anyagokból készül.

Szőnyegek felszerelése és vezérlőrendszer felszerelése

Az elektromos szőnyegek felszerelése egyszerűbb és gyorsabb, mint a kábelszerelés. Elég, hogy azokat a fűtési területre helyezzük, amelyet a rendszer kidolgozásakor elhatároztunk.

Ez biztosítja a padlófelület egységes fűtési szintjét. A telepítés során nem ajánlott megszakítani a kábelt.

A kábel lefektetése után egy termosztátot kell telepíteni. Fontos funkciót hajt végre - a kívánt padlóhőmérséklet fenntartása. Ez lehetővé teszi az energiafogyasztás csökkentését, mivel rendszeresen a melegítés kikapcsol, ha elérte a beállított hőmérsékletet. Ha a hőmérséklet-érzékelő észleli a felhasználó által meghatározott üzemmód csökkenését, a fűtés automatikusan bekapcsol.

A lyuknak a padló felületétől 30 cm-nél nagyobbnak kell lennie. A függőleges csatorna leereszkedik a lyukból, ahol a hőmérséklet-érzékelő hullámát be lehet szerelni. A hullámosságok ellentétes végét a fűtőkábel egyenlő távolságban kell elhelyezni. Ha nem követi ezt a szabályt, akkor az érzékelő túlbecsülésre kerül.

Amikor a fűtőkábelt a vezérlőegységhez csatlakoztatja, kövesse a berendezés gyártójától kapott utasításokat. A csatlakoztatás előtt ellenőrizze a vezetékek ellenállását egy speciális eszközzel.

Az infravörös padlófűtésre vonatkozó szabályok

Az infravörös padlófűtés ugyanúgy van felszerelve, mint az elektromos szőnyegek. De köztük különbség van. A filmmelegítő csatlakoztatásakor párhuzamos, nem párhuzamos kapcsolatot használnak. Konstruktív szempontból ez megbízhatóbb módszer, hiszen amikor egy modul meghibásodik, a többi funkció továbbra is működni fog.

A filmet egy kis átfedéssel kell elhelyezni, szigorúan a jelölés után. Közöttük a modulokat moláris szalaggal rögzítik. Ez egy ideiglenes szerelési módszer, hiszen az önterülő padlóval történő öntés után a felszerelés szükségessége eltűnik.

Telepítési útmutató elektromos padlófűtéshez

A bevonat minősége attól függ, hogy milyen alapot kell lefektetni. A munkát a régi bevonás megszüntetésével kell kezdeni. Mindent le kell bontani, beleértve a régi esztricheket is.

A régi bevonat eltávolítása után a finom port és port kell eltávolítani. Ezt követően meg kell vizsgálnia a padlófelületet és repedések jelenlétében, ezeket javítani kell. Amikor elkészül a padló felülete, a vízszigetelés és a szigetelés folytatható.

A szigetelés az elektromos padló alatt

A szigetelést az előkészített alapra kell helyezni. Előnyös a parafa lap használata. Ezek elegendő sűrűséggel rendelkeznek, és nem esnek az esztrich súlya alá, mint ahogy a habosított polisztirol is történik. Az alacsony sűrűségű szigetelés használata az anyag párnázásának köszönhetően szükségessé teszi a kész padló lebontását.

A szigetelést a felülethez a bitumen maszkolathoz ragasztják. Ezen anyag felhasználásával nemcsak a parafa lapokat rögzítik, hanem a vízszigetelést is. A ragasztás minőségétől függ a padlófűtés élettartama is. Várakozás után 5-6 óra múlva folytathatja az esztrich öntését. Az esztrich vastagságának legalább 3 cm-nek kell lennie.

Ha önszabályozó padlót használ, nincs szükség a szabályzásra, mint az önkenő cementhabarcsokkal. Munkavégzés után a felületet teljesen, kb. 3-4 napig hagyja megszáradni.

Fűtőtestek elhelyezése

Az ömlesztett oldat megszilárdulása után a padló alá fektetett padlófűtést végezhet. Először ki kell jelölnie a helyeket, ahol a szőnyegeket nem telepítik. Ez segíteni fog az anyag elpazarlásában és nem.

A szőnyegek felszerelése után folytatni kell a vezérlőegység és a hőmérséklet-érzékelő telepítését. Csatlakoztassa a vezérlőegységet szigorúan összhangban a rendszer és a színjelzés a vezetékek, amelyeket a gyártó biztosítja.

A vezérlőegységből speciális hullámosságot helyeznek el, ahol a hőmérséklet-érzékelő kerül. A burkolatok végét, amely a fűtőtestek között helyezkedik el, szorosan lezárva kell lennie.

Amikor az elektronika telepítése befejeződött, be kell kapcsolnia a rendszert és ellenőriznie kell annak működését. Ha nincsenek hibák a fűtési rendszerben, elkezdhetjük önteni az esztrich utolsó réteget. A szükséges kitöltési szintet a falon kell feltüntetni, hogy megkönnyítse a navigálást.

Az esztrich legkisebb vastagsága 4 cm Az önterülő padló öntése esetén figyelni kell a folyadék egyenletes eloszlását. A felesleges megoldás mozgatásához görgőt használhat. Öntés után néhány napig várnia kell, amíg teljesen megszárad. Ebben az időben ellenőriznie kell a lakás levegőjének hőmérsékletét. Ha a levegő száraz és forró, akkor fennáll a veszélye az esztrich megrepedezésének. Lehetőség van egy csempe lefektetésére csak egy ömlesztett padló teljes szárítása után.

Hogyan vágjuk le a padlólapokat

A kézi csempefűrész kiválóan alkalmas padlóburkolatokhoz. Ahhoz, hogy vele dolgozzon, előzetesen elő kell készíteni egy cserépet. A csempe előmelegített, ha a gyártó ezt jelzi. Ha nincsenek ilyen ajánlások, elegendő törölni a burkolólapokat nedves ruhával. Ez szükséges ahhoz, hogy megtisztítsa a felületet, amely fölött a szerszám vágóeleme mozog.

Ezt szükség szerint végezzük olyan helyeken, ahol a kőműves falhoz vagy sarokhoz közelít. Ha vízvezeték- vagy fűtőcsövek jönnek ki a padlóról, akkor szükséges lesz a lyukak kialakítása a cserépben. Ehhez használjon kézi vágót. Az ezzel készült lyukak hasított élek lehetnek. Az esztétikai hiba kiküszöbölése érdekében a széleket fel kell dolgozni csiszolópapírral.

Hogyan tilos a csempe a fűtött padlón

Meg kell kezdeni a munkát a padlóval szemben a burkolólapokkal ellátott csempékkel, amit nagymértékben meghatároz a falazattípus. A legfőbb lehetőségek a lapok elhelyezése átlós és egyenes. A választás módja a belsőépítészettől és a helyiség geometriai jellemzőitől függ.

A tapadó habarcs tetejére fektetik és egyenlítik a csempe. Rendszeresen ellenőrizni kell, hogy nincs-e meredekség. Ezt egy épület szintjén végezzük. A szint nem haladhatja meg a 60 cm-t, mivel hosszabb hossza miatt a hiba növekszik, a csempék közötti egyenlő távolság megtartásához műanyag keresztezéssel kell rendelkeznie.

Normál mérete 2 mm. Ha a csempe nagy, nagyobb méretű lehet. A magasság beállítására szolgáló kereszteződések eltávolításra kerülnek, és a négy csempe határolja azokat, amelyeket a lefektetés után nem szedtek le, hanem eltakarják a fugázás során. A fugázás során speciális összetételeket alkalmaznak, festettek a bélelt felülethez. A fugázás elvégzése csak a ragasztó megkeményedését követően végezhető el.

A befejezett cseréppadló lakkozása

A csempe eredeti formában történő mentéséhez gondoskodni kell a lakkozásról. Ez az egyszerű eljárás megakadályozza a cserép cseréjét. Különösen a lakkozás fontos a matt lapkákhoz, amelyeket gyakran használnak a fürdőszobában, mivel nem csúszik.

Amikor az első lakk bevonatot alkalmazzák, az ablakot a szellőztetés módjában, valamint zárja be a helyiség ajtaját. A teljes száradás után, ami 6-8 óra után következik be (a lakkszerkezetetől függően), ismét meg kell ismételni az eljárást.

Hasznos videó a témában

A vezérlő egység felszerelése:

Hogyan helyezzünk el egy fűtött padlót a kis hőveszteségű helyiségekben?

Mi történik, ha nem javítja a szigetelést:

Mit kell keresni ház tervezésekor:

A padlófűtés rendszerek megfelelő elhelyezése a padlóburkolat lefektetéséhez jelentősen meghosszabbítja élettartamát. Leggyakrabban az elektronika meghibásodik, amely könnyen cserélhető és továbbra is használhatja a padlófűtést. A fűtési rendszerek gyártóját gondosan kell kiválasztani. A vezérlőegység meghibásodása esetén az új készüléket nehéz elérni, ha a gyártó leállítja a fűtési rendszereket. A hőmérsékletérzékelők könnyebben felvehetők, mivel sok modellben felcserélhetők.

Elektromos padlófűtés kiválasztása és elhelyezése a csempe alatt


Fűtött padló már régóta egyet jelent a kényelemmel, kényelemmel és praktikussal.

Ez különösen igaz olyan helyiségekre, mint a fürdőszobák és a konyhák, ahol leggyakrabban a befejező bevonat csempe.

Maga a kerámia csempe egy megbízható anyag, amely ellenáll a magas páratartalomnak és mechanikai igénybevételnek, és ha egy ilyen padló is fel van szerelve melegítéssel, akkor nincs egyenlő.

Általános információk


A keretes házak az utóbbi években nagyon népszerűek, mert egyszerűen építhetők és ugyanakkor megbízhatóak és gazdaságosak.

Új ház építésének vagy befejezett javításának folytatásaként minden tulajdonos arra törekszik, hogy a lehető legkényelmesebb és kényelmesebb legyen. Ebben a fontos szerepet játszik a létesítmény a padlófűtés, mint egy kiegészítő fűtés, és létrehozza az optimális hőmérsékletet a házban az év bármely szakában.

A keretes ház padlófűtési rendszerének választása számos tényezőtől függ:

 • éghajlati övezet;
 • tereptárgyak;
 • a ház építésének jellemzői;
 • feltételezett hőveszteség.

Az elektromos padlófűtés jól bizonyítható a keretházakban történő elhelyezésekor, mivel nem terem a padlóra, könnyű telepíteni, bármilyen utólagos burkolat alatt elhelyezni.

kérelem


Leggyakrabban a kerámia burkolólapokat olyan helyiségekbe helyezzük, ahol magas a páratartalom (fürdőszoba, zuhany, WC), ami következtében a felület csúszósodik és hűvös.

A mezítláb ilyen padlón való járása meglehetősen kellemetlen, különösen télen.

Kiváló megoldás az elektromos fűtőelem felszerelése. Mivel ilyen esetekben elegendően kicsi a fűtési területek kérdése, nincs értelme a víz felszedésében. Először is, nem gazdaságilag életképes, másrészt a vízmelegített padló kialakítása sokkal bonyolultabb. Ezzel szemben a padló alatti elektromos padlófűtés önállóan, szakemberek bevonása nélkül is elhelyezhető.

A padlófűtéshez használt villamos rendszerek számos fajtát tartalmaznak, amelyek eltérnek a tervezéstől, a fűtési módtól és a beszerelési módtól.

A rendszer típusa szerint

konvektív

Fűtőkábel


A kábel padlófűtés forró vagy önszabályozó kábelek alapján készülhet.

A megfelelő típusú kábelrendszer kiválasztása a helyiség funkcionális céljától és a rendelkezésre álló telepítési módtól függ.

rezisztív

A rezisztív fűtőkábel viszont egyszeres vagy kettős lehet. A rezisztív padlófűtés ára lényegesen alacsonyabb, mint más típusú. A munka lényege, hogy a kábelt áthaladva átáramolja. Ennek az előnynek az a lehetősége, hogy nagyon bonyolult alakú helyiségekbe helyezhető.

Önszabályozó

Az önszabályozó kábel működése lényegesen eltér az ellenállástól. Ebben a házban két vezeték van egymással párhuzamosan ugyanabban a burkolatban. A vezetékek között egy polimer félvezető van elhelyezve, amelyen keresztül az áram folyik keresztirányban.

Az ilyen eszköz önszabályozónak tekinthető, mivel a különböző helyeken történő hőátadás a környező tér hőmérsékletétől függ. Ez hozzájárul az egyes területek túlmelegedésének hiányához, ami különösen fontos, ha bútorokat vagy berendezéseket telepítenek a fűtött padló felszínén.


A kábelszőnyegek előnye a könnyű telepítés, mivel a kábelt már egy kígyó biztosítja, optimális hangerővel. Csak egy szőnyeget kell elhelyezni egy durva felületen és rögzíteni.

Az ilyen szőnyegek kábele rendkívül vékony, így a padlózat magassága gyakorlatilag változatlan marad, különösen akkor, ha a durva felület meglehetősen sima és nincs szükség konkrét esztrichre.

infravörös

rúd


A rúd típusú elektromos infravörös hőszigetelt padló két párhuzamos sínekből áll, amelyek között a fűtőtestek rögzítve vannak.

A rúd anyaga az áram áthaladásával sugárzik az infravörös tartományban lévő hullámokat, amelyek a helyiségben hőt tesznek.

Az ilyen eszköz fő előnyei:

 • a rudak függetlensége, melynek következtében több közülük nem is befolyásolja az egész padlózat munkáját;
 • önszabályozás, amely csökkenti az energiafogyasztást, amikor a hőmérséklet emelkedik, és kikapcsol, amikor a fűtési határértéket elérik;
 • a bútorok alá helyezésének lehetősége, amely lehetővé teszi, hogy szükség esetén helyreállítsa a helyiségben.
Filmszalag


A filmmelegítő speciális védőfólia borítású szénhidrogén.

Ez a típusú elektromos padlófűtés nem ajánlott anélkül, hogy rendkívüli szükség lenne a csempe alá helyezni, mivel a filmanyag rosszul reagál az esztrich és a csempe ragasztóval.

Telepítés útján


Különböző típusú elektromos padlófűtés a csempe alatt saját tulajdonságokkal rendelkezik.

Az esztrichen

A vezetéket a beton esztrichbe kell helyezni. Az infravörös és a kábelszőnyegek előre beállított, tiszta felületre helyezhetők. Az ilyen szőnyegek tetején lévő cserép azonnal lefektetett, növeli a ragasztó keverék rétegét. Filmrégió rétegelt lemezekkel előzetesen bevonva.

A fapadlón

Nem ajánlott a fapadló fapadlójának padlóburkolatát több okból:

 • a fa alacsony hővezető képességgel rendelkezik, így a hőveszteség nagyobb lesz, és a kábelek erejét magasabbra kell választani;
 • az elektromos padló nem lesz képes ellátni a fő hõforrás szerepét, ezért további szabványos radiátorokat kell felszerelnie;
 • a fa tűzveszélyes, amely rövidzárlat esetén tüzet okoz;
 • még akkor is, ha egy esztrich a fából készült talpra öntik, a fa kibővül és csökken, amikor a hőmérséklet csökken, ami repedéseket okoz a betonban és csökkenti a hővezető képességet.

Hogyan válasszunk?

A kerámia burkolólapok a leginkább ellenálló és környezetbarát bevonatok, amelyek ellenállnak a nehéz terheknek, és még erős fűtéssel sem káros anyagokat bocsátanak ki. Ezért az elektromos padlófűtés csak a burkolat alá szerelhető, és széleskörű lehetőségeket kínál.

Milyen típusú elektromos padlófűtés jobb mondani egyértelműen lehetetlen. A választását a teljes rendszer telepítési módja befolyásolja:

 • ha a padló vastagsága nem kritikus vagy a helyiség alakja nagyon bonyolult, jobb elektromos kábel kiválasztása;
 • a rúd infravörös padlórendszer meglehetősen drága, de ha a fűtési terület nagy, gazdaságilag indokolt ezt az opciót használni önszabályozása miatt;
 • az infravörös fólia padlót nem ajánlott a csempe alá helyezni a film és a tapadóoldat tapadásának hiánya miatt, valamint a film és a ragasztó anyagának reakciója miatt;
 • A hőszigetelő szőnyegek a csempe alatt a fűtőfelület legmegfelelőbb változatai a kis vastagság és a könnyű beépítés miatt.

Fontos! Ha a fűtési rendszer beszerelését egy szakember végzi, előnyben részesítheti az olcsóbb kábelrendszert. Ha a fektetést önállóan tervezik megtenni, jobb fűtőtestet vásárolni.

A kerámia lapok típusai

A padlólap sok fajta. Alkalmazási területe típusától és paramétereitől függ. A legáltalánosabb a csempe, amely mázas és mázatlan lehet. A csempe alatt ajánlott meleg padlót telepíteni, de más típusú csempéket is használhatsz, legfőképpen T, a jellemzőire figyelve:

 • keménység;
 • kopásállóság;
 • vízfelvétel;
 • vegyi ellenállás;
 • porozitás mértéke.

Minden szoba rendelkezik saját optimális csempe tulajdonságokkal. Tehát a nagyfokú terepfolyosók esetében a III. Vagy IV. Osztályú kopásállóság, valamint a lakóhelyiség, a II. Osztályú kopásállóság és az 5-6. Osztályú keménység elegendő.

A konyha és a fürdőszoba számára a csempe vízfelvétele és a vegyszerállóság fontos mutatók. A csempe porózussága a padlófűtés fedezésére minimális legyen.

A rendkívül magas hővezető képességgel és tartóssággal rendelkező természetes kő ideális fűtőelemek tetejére helyezéséhez. Azonban az anyag magas költsége miatt elérhetetlen.

A porcelán csempe szintén jó tulajdonságokkal rendelkezik a fűtőburkolatba való beépítéshez. Bár nem nagyon népszerű a lakóövezetekben történő elhelyezésekor, nagyszerű lesz a télikertben vagy a fedett medence padlóján.

eszköz

beton

Az elektromos fűtőbetét egy konkrét nyakkendőben történő elhelyezése a következő rétegeket foglalja magában:

 • vízszigetelés;
 • hőszigetelő réteg;
 • megerősítő háló vagy lencse a rögzítéshez;
 • fűtési réteg;
 • esztrich ragasztó keverék;
 • a csempe.

legeltetés

Ha elektromos padlófűtést kell létesíteni egy fapadlóra, a szerkezetnek az alábbi rétegekből kell állnia:

 • fa késés;
 • vízszigetelés;
 • hőszigetelő fóliaréteg;
 • megerősítő háló;
 • rétegelt lemez lemezek vagy tér;
 • befejező bevonattal.

Összeszerelési folyamat

A beton alapon

Bármilyen típusú meleg padló felszerelése előkészített, korábban tisztított alapon történik. A további formázási folyamat a következő lépésekből áll:

 1. A szoba peremén a falra szerelt damper szalagot a jövő esztrich szintjén helyezik el.
 2. A beton esztricitást öntjük és teljesen megszárítjuk.
 3. Az elektromos padlófűtés felszerelésének és csatlakoztatásának részletes tervei. A diagramnak fel kell tüntetnie azokat a helyeket, ahol bútorok vagy háztartási készülékek lesznek, mivel ezeken a helyeken nem szükséges a kábelezés. És azt is előírja, hogy a távolság a falak körülbelül 10 cm, és a kábeltípus a készülék jelölése szóló lépés.
 4. Feltétlenül válasszon egy helyet a falon, ahol a termosztátot telepítik. Ezen a ponton az elektromos hálózat bekötését végre kell hajtani, vagy kifejezetten a fűtött padló táplálására. Ebben az esetben, ha a helyiség magas páratartalmat feltételez, a termosztátot a következő helyiségbe vezetheti.
 5. Az előkészítés befejezése után folytassa az első - a szigetelőréteg lefektetését. A szigetelés minősége meghatározza a rendszer további hatékonyságát és a fűtés minőségét. A meleg padló elektromos rendszere alatt a szigetelés a legjobb fólia penofol. A szigetelőlapok egymáshoz közel helyezkednek el, és összekötötték a fólia szalagot.
 6. A hőszigetelő réteg fölött az erősítő rács belül marad. Ennek köszönhetően kizárják a fűtőelemek érintkezését a szigetelés felületével, és a fűtőkábel csatlakozik hozzá. Ha kábelszőnyegeket helyeznek el, nincs szükség megerősítő hálóra.
 7. A következő lépés egy termosztát és egy hőmérséklet-érzékelő telepítése. Ehhez a falat szigorúan függőlegesen, a padló felületéhez kell kötni. Az érzékelő 40 cm távolságban jelenik meg a padlófelületen lévő hullámosságon, a hullámok vége pedig elfojtásra kerül, hogy megakadályozza az oldat feljutását az érzékelőre.
 8. Az elkészített séma szerint a kábelt vagy szőnyegeket a felületre helyezzük és rögzítjük. A kábel rögzítésekor ellenőrizni kell a körök közötti távolságot. Szigorúan azonosnak kell lennie. Fontos! Szigorúan tilos a tekercsek megérintése vagy a kábel átkapcsolása. Ez a rendszer túlmelegedéséhez és meghibásodásához vezethet.
 9. Továbbá a rendszer egy termosztáthoz csatlakozik, és egy multimeter ellenállást tesztel. Ha megfelelően csatlakozik, meg kell egyeznie a telepítés előtt.
 10. Ezt követően megvizsgálják a fűtési rendszer működőképességét. Ehhez be kell kapcsolnia a készüléket egy ideig, és ellenőriznie kell az összes fűtési módot.
 11. A fűtési rendszer lehűtése után 3-5 cm esztrich vastagságú ragasztó oldattal készül. Ha a fűtési rendszert kábeltörlők választják ki, akkor nincs szükség esztrichre, mivel a kábelvastagság lehetővé teszi, hogy azonnal helyezze el a burkolólapot, kissé növelve a ragasztó keverék mennyiségét.
 12. Az oldat teljes száradása után 3-4 hétig használhatja a fűtési rendszert.

Fontos! Ne használjon fűtési rendszert a megoldás szárításának felgyorsításához. Ez az esztrich rövidzárlását és repedését okozhatja.

A fapadlón

Ha nem lehet elektromos padlófűtést beton alapra telepíteni, akkor ezt fapadlón lehet elvégezni. Ebben az esetben szigorúan be kell tartani a technológiát és felelősségteljesen kell kezelnie a szerkezet tűzbiztonságát.

Telepítési lépések:

 1. A sűrű polietilén fóliát fából készült késleltetésre helyezzük az alap vízszigetelése érdekében.
 2. A fólia felületén egy hőszigetelő réteget helyeznek a filmre.
 3. A termosztát és a hőmérséklet-érzékelő telepítési helyén a fal a padló alaptól merőlegesen merőleges falon készül.
 4. Ezután a rönkökben a vágásokat 5-6 cm mélységben készítik. Ezeket a nyílásokat vékony fémlemezzel vagy más szigetelőanyaggal kell bevonni, hogy megakadályozzák a fa és a kábel érintkezését.
 5. Az erõsítõ hálót a szigetelõ anyag felületére helyezzük, és a rönkökhez rögzítjük.
 6. A fűtőkábelt a rácsra helyezzük és rögzítjük.
 7. A hullámcsőben hőmérséklet-érzékelő jelenik meg, és szigorúan a kábel két fordulata között helyezkedik el.
 8. Ezt követően a csempe behelyezése a ragasztókeverékre.

Az összes elektromos rendszer telepítéséről minden lefedettségről olvassa el ezt a cikket.

És ha hibákat észlel az elektromos fűtési rendszerekben, olvassa el a javításokat.

Előnye és hátránya


A padló alatti meleg padló elektromos rendszerének fő előnyei:

 • alacsony költségű és egyszerű telepítés a vízrendszerhez képest;
 • a padló szintjének emelkedése és a padlón erős terhelés hiánya;
 • a vízzel fűtött padló telepítése esetén előforduló szivárgások elleni védelem;
 • egyszerű fűtési rendszer és a fűtési hőmérséklet beállítása;
 • nincs szükség a padlófűtés berendezések engedélyére;
 • a kerámia burkolat a hő "akkumulátora" lesz, amely egyenletesen felszabadítja a helyiség hőjét.

Az elektromos rendszer hátulja nagy terhelés az elektromos hálózaton, ami szükségessé teheti egy további vonal létrehozását.


Az elektromos fűtési rendszerek különböző árfekvésűek.

A leginkább olcsó kínai meleg padló. Az átlagos árkategóriában az orosz gyártmányú termékek. A koreai vállalatok különböző fűthető fűtőtesteket gyártanak különböző áron és minőségben.

A legmagasabb minőségű és megbízható rendszereket az amerikai, norvégiai és dániai gyártók gyártják.

Az európai gyártók elektromos padlófűtése az alábbi költségekkel jár:

 • kábelrendszer 800-1000 rubel / négyzetméter. m;
 • fűtőtestek 1,5-2 ezer rubel / négyzetméter. m;
 • IR film 600-800 rubel / négyzetméter. m.

Elektromos padlófűtés vásárlásakor figyelembe kell venni a készülék műszaki jellemzőit, valamint figyelembe kell venni a termosztát és a fogyóeszközök további megvásárlásának szükségességét. A gyártótól függően a berendezés változhat.

Egyéb elektromos bevonatú bevonatok, amelyeket honlapunkon: laminált, linóleum.

Az elektromos padlófűtés típusai: mobil.

Hasznos videó

Ismerkedjen meg vizuálisan a padlólap alatti elektromos padlófűtés lefektetésével:

megállapítások

Az elektromos padlófűtés kiválóan kiegészíti a ház fő fűtését. Kis helyiségekben, például fürdőszobákban, zuhanyzókban vagy WC-kben a fő fűtési forrásként is használható.
A padló alatti elektromos padlófűtés a hideg évszakban kényelmet nyújt, és kényelmetlenül járja a mezítlábot.

A meleg padlózat alá helyezett technológia csempe alatt - 10 lépés a sikerhez

Melyik választási lehetőség?

A fűtött padlóburkolatot a fűtőkábel vagy a hőmérő segítségével lehet ábrázolni. Az elektromos padlófűtés minden egyes típusának előnyeit és hátrányait részletesen tárgyalta a megfelelő cikk. Most ismét röviden szólni fogunk arról, hogy melyik lehetőséget választjuk.

A padló alatt a kábel alatti elektromos padlófűtés olcsóbb, ugyanakkor a hosszának kiszámítása és a telepítés is nehezebb. Ajánlatos használni, ha fel lehet áldozni a mennyezet magasságát (mivel az esztrich vastagabb lesz).

Ami a fűtőtestet illeti, számos előnye van, mert valójában egy jobb változata a felfedezőnek. A tervezési funkció az, hogy ugyanaz a kábel már el van helyezve egy speciális üvegszálas hálón, amely lehetővé teszi, hogy ellenálljon az egyenletes pályának a körök között.

Ráadásul a hőmérő kényelme az, hogy az anyag kiszámításához csak a helyiség kiszámításához szükséges, és ezen paraméter alapján válasszon megfelelő méretű tekercset.

Az Ön számára előnyben részesített lehetőségek közül melyik választja Önt, de még mindig azt tanácsoljuk Önnek, hogy használjon elektromos matracot, és ezen az opción kívül sok pozitív véleménye van az interneten.

Fektetési technológia

Ebben a cikkben megfontoljuk, hogy egy meleg elektromos padlót fektessünk a csempe alá egy fűtőkábellel, valamint egy speciális matracot. Az előkészítő munka hasonló lesz, a különbség csak a fő folyamat lesz.

Készítse elő a felületet

Először törölje le a régi padlót, és tisztítsa meg a felszínt a törmelékből. Ha nincsenek hibák, megteheti a kötést (vázlat). Ebben az esetben, ha a padló szabálytalanságokkal jár, akkor először 3-7 cm vastagságú oldattal kell őket szintre helyezni.

Séma létrehozása

A tervezési munka előtt diagramot kell készíteni az elektromos padlófűtés csatlakozásáról a csempe alatt, amelyen a vezetékeket vagy a fűtőtestet kell elhelyezni.

Ajánlások a program összeállításához:

 • a falaktól legalább 10 cm-nek kell lennie;
 • Tilos az anyag elhelyezése olyan helyeken, ahol a bútorokat lábbal és háztartási készülékekkel felszerelik (a hőátadás megakadályozható, és minden meleg levegő vissza fog térni a vezetőhöz, ami túlmelegedést és meghibásodást okozhat);
 • nem szükséges az anyagot egyenesen elhelyezni, finoman vághatja a rácsot a pályának a megfelelő irányba történő elhajlásához (ez az opció lehetővé teszi az energiafogyasztás csökkentését azáltal, hogy csak a szükséges részekre fókuszál).

Anyagszámítás

Ha úgy dönt, hogy a fő fűtést a saját kezével meleg padlót képezi, akkor számolni kell azzal, hogy 1 m 2 -ig legalább 140-180 W-os fűtőberendezés szükséges. A kiegészítő fűtési rendszerhez legfeljebb 140 W / m 2 teljesítmény használható (80 W lehetséges, attól függ, hogy a helyiség mennyire szigetelt).

Mindössze annyit kell tenned, hogy kiszámoljuk a helyiség területét (hosszúság * szélesség), és kivonjuk ebből az értékből a bútor nélküli bútorok által elfoglalt területet és háztartási készülékeket (mivel tilos anyagot kötni). Ennek eredményeként hasznos fűtési területet kap. Ezt követően a kapott eredmény alapján meghatároztuk a fűtőelem előírt teljes teljesítményét és annak hosszát. Egy méteres fűtőkábel lineáris kimenete 16 és 21 W / m között változhat.

Például ha a szoba területe 10 m 2, és 100 W / m 2 teljesítményű fűtőberendezést választott, akkor az eredmény 1 kW teljes szükséges teljesítmény lesz. Válasszon egy 20 W / m vezetéket, amelynek hossza 50 m legyen (1000/20).

A Thermomat ugyanabban az elvben kerül kiválasztásra, a használható terület és a szükséges teljesítmény alapján. Ezenkívül meg kell vásárolnia egy rögzítőszalagot, amely a fűtőbetétnek a beton esztrichhez való rögzítésére szolgál.

Ellenőrizze a régi vezetékeket

Ahogyan megérted, egy 25-30 m 2 -es helyiséghez elegendően erős elektromos padlófűtés szükséges a csempe alatt, ami jelentős terhelést fog jelenteni a ház elektromos vezetékeire. Kiszámolja a kábeláram-keresztmetszetet, és határozza meg, hogy a kábelezés alkalmas-e egy új fűtési rendszerre. Ha kiderül, hogy a vezetékek átmérője nem egyezik meg, új, erősebb készüléket kell cserélni a házban. Ellenőrizze továbbá, hogy a megszakító és az RCD megegyezik-e az új terhelési árammal.

Felületszigetelés

Most folytatjuk a telepítést, és az első dolog, hogy minőségi melegítsük fel a felületet az elektromos padlófűtés. Ebből a rendszer hatékonyságától és hatékonyságától függ. Ebben az esetben a Penofol a legjobb szigetelésnek számít - hengerelt anyag öntapadó réteggel és fóliával bevont bevonattal. Mindössze annyit kell tennie, hogy az egész betonfelületet ragasztással össze kell ragasztani, majd az ízületeket ragasztószalaggal kell ragasztani. Meg kell jegyezni, hogy a penofol néhány centiméterre megy a falra, hogy növelje a helyiség szigetelését.

Ha kicsit csökkenteni szeretné a helyiség magasságát, akkor a penofol helyett egy másik fűtőberendezést, például polipropilént vagy expandált polisztirolt helyezhet.

A robot befejezése után ajánlott ragasztószalagot ragasztani a falak peremén a szigetelés tetején, amelynek célja, hogy kompenzálja a bevonat tágulását melegítéskor. A hőszigetelő rétegre egy fémrácsot kell elhelyezni, amely megakadályozza a közvetlen érintkezést a fűtéssel és egyszerűsíti a padló alatti elektromos padlófűtés szerelését.

Hőmérséklet-érzékelő telepítése

A rendszer felügyeletéhez és vezérléséhez speciális termosztátot és hőmérsékletérzékelőt kell felszerelni. A termosztát szabályozó (mechanikus vagy elektronikus), amellyel beállíthatja az optimális hőmérsékletet, valamint a rendszer be- / kikapcsolási idejét. A falra van szerelve, az aljzatok mellett.

Ami a hőmérsékletérzékelőt illeti, azt a padlón kell elhelyezni. Ebből a célból egy speciális csúszót hoz létre a falon a termosztátból, amely szigorúan függőlegesen a mennyezet felé irányul. Ezután az érzékelőt egy hullámos csőbe helyezzük, és arra a helyre vezetjük, ahol az elektromos padlófűtés hőmérsékletét figyeljük a csempe alatt. Ez a hely a két kábelfordulat középpontja, nincsenek metszéspontok a közelben. A hullámvédelem megvédi az érzékelőt a sérüléstől, és bármikor hozzáférést is biztosít (pl. Ha nem sikerül). A burkolatok végét, amelyek az esztrichben lesznek, a megbízhatóság érdekében ajánlott kitölteni tömítőanyaggal, hogy a megoldás ne kerülhessen be.

Fűtés ellenőrző lista

Mielőtt a kábelt (vagy szőnyeget) felhelyezné, meg kell mérni ellenállását. Ez az érték legfeljebb 10% -kal térhet el az útlevéladatoktól. Ehhez egy speciális eszközt kell használnia - egy multimétert (az alábbi képen), amely meghatározza, hogy hol van a fázis, ha a vezetékek színjelzése nincs. Ha az ellenállás megfelel a névleges értéknek, akkor elektromos padlófűtést helyezhet el a csempe alatt.

Kábelzáró (vagy hőérzékelő)

Most, hogy a felület teljesen fel van készítve, meg kell erősíteni a fűtőelemet. Ha kábelt használ, rögzítse egy rögzítőszalaggal a képen látható módon:

Ebben az esetben a műanyag nyakörvek használatát is javasoljuk, ami megkönnyíti és gyorsítja a padló alatti elektromos padlófűtés rögzítését.

A fordulatok közötti távolságnak meg kell egyeznie az egész területen, különben az elektromos padlófűtés egyenetlen lesz. A fűtőtestek könnyebben telepíthetők. a tekercsek közötti távolság a teljes hossz mentén marad. Mindössze annyit kell tennie, hogy az anyagot a rendszer szerint rendezze el, és megfelelően csatlakozzon a termosztáthoz.

Amikor befejeződik a burkolat alá helyezett elektromos padlózat, ellenőrizni kell a csatlakozás helyességét az ellenállás mérővel történő mérésével. Az így kapott értéknek meg kell egyeznie azzal, amit mérés előtt mérettél.

Esztrichbetöltő

Annak érdekében, hogy konkrét megoldást hozzon létre, fel kell készülnie az alábbi anyagok arányára:

 • 4 db homok;
 • 1 rész cement;
 • 5 db törmelék;
 • 0,6 tömegrész víz;
 • 1 tömeg% cement speciális lágyítószert (a megoldás rugalmasságát biztosítja).

Meg kell jegyezni, hogy a vízmennyiségnek kicsinek kell lennie, különben az esztrich repedései előfordulhatnak. Ami az expandált agyagot és perlitet illeti, szigorúan tilos a megoldáshoz való hozzáadás, mert Ezek az anyagok megzavarják a hőátadást és a vezető túlmelegedésének egyik oka.

A sütemény nyakkendő vastagságának 3-5 cm-nek kell lennie, nem ajánlott ezen értékek túllépése. Öntés után meg kell várnia, amíg a habarcs teljesen meg nem áll. Annak ellenére, hogy az esztrich néhány nap múlva megszilárdul, teljes száradása csak 4 hét után következik be (és talán még több). Addig tilos az elektromos padlófűtés bekapcsolása.

Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy az esztrich csak akkor szükséges, ha fűtőkábelt használnak. A Thermomat azonnal elhelyezése után a csempe ragasztó alapjául szolgálhat.

Csempézés

Az esztrich megragadása után (2-3 nap), anélkül, hogy időt veszítene a padlóburkolat befejezésére. Ezt csak akkor ajánljuk, ha tapasztalata van, mivel meg kell győződnie arról, hogy a felület szigorúan vízszintes. A csempe "leül" egy speciális ragasztó, miután a villamos padló fűtés alatt a csempe alatt tartják késznek!

Ez az egész technológia a saját kezét. Azt javasoljuk, hogy nézze meg azt a videót, amelyen látható az esemény néhány árnyalata: