Legfontosabb > Tartozékok

Miért van szüksége és hogyan kell a vízszigetelést elvégezni a fürdőszobában?

A magas páratartalmú helyiségekben mindig vízszigetelő munkákat végeznek, mivel a gőzmolekulák mélyen behatolhatnak a falakba, padlóba és mennyezetbe, fokozatosan megsemmisülve. És még akkor is, ha természetes és kényszerített szellőzést biztosítanak, a nedvesség egy része még mindig nem erodálja meg, hanem betonba betonozza a dekoratív betont. A lakókörnyezetben a romboló folyamatok fokozatosan mennek végbe, mivel a fürdőszoba gyakran a főépületben található, de egy magánházban ez a szoba gyakran az utcán érintkező fal. Télen ez a nedvességgel telített fal elkezd befagyasztani, a jég megszakítja a pórusokat és repedéseket okoz. Ezért egy fürdőszobai vízszigetelés a ház belső munkájának fő szakasza, és a teljes bélés tartóssága, valamint a főbetonszerkezetek állapota a megfelelő teljesítményétől függ.

tartalom

Videó tippek a fürdőszoba vízszigetelésére ↑

Mi a célja a padló vízszigetelése a fürdőszobában ↑

Lakó lakások sokemeletes épületek, akik nem biztosak abban, hogy a vízszigetelés szükséges a fürdőszobában kell figyelembe venni egy tényt: a fürdőszoba és a mosdó van egy csőrendszer. Ha szivárgás fordul elő az ízületeknél, akkor a víz áthalad a betonon, és áthalad a varratokon, amíg meg nem romlik a mennyezet a szomszédok aljától. Önnek kártérítést kell fizetnie. De ha létrehozott egy vízszigetelést a fürdőszobában, akkor a szomszédok előtt szivárgást észlel, mert a cseppek tócsákat képeznek, amelyek előbb-utóbb látható helyre áramlik. Ez kiküszöböli a problémát anélkül, hogy károsítaná a szomszédokat. Természetesen csőtörés esetén a vízszigetelést nem lehet megtakarítani, mert az áramlás túl erős, de az ilyen balesetek nem tipikusak. Gyakrabban a probléma az öregedő csövek és ízületek miatt keletkezik, amelyek már nem hermetikusak.

Magánházban a padló vízszigetelése is szükséges ahhoz, hogy megvédje a betonpótlást a megsemmisítéstől. Fürdőszobák, mint általában, létre a földszinten, ami azt jelenti, hogy a padló alatt - vagy pincében vagy földön. Télen a hőmérsékleti különbség jelentős, és a felesleges nedvesség ebben az esetben elrontja a betont, és átmegy az alagsorban más helyiségekbe, ami a sarkok nedvességét okozza.

A padló vízszigetelésének módszerei ↑

A nedvességet a következő módon szigetelje:

 • Bitumenalapú tekercsanyagok felhasználásával.

Ezt az opciót csak akkor kell elvégezni, ha gázégővel rendelkezik. A vízszigeteléshez használt hengerelt anyagokat ragasztva kell az alapra ragasztani, tűzzel olvasztva, és ez nem biztonságos, és készségeket igényel. Leggyakrabban a ruberoid a padlóra van fektetve, bár vannak olyan gumírozott anyagok, amelyek tartósabbak, de drágábbak.

 • Bevonatkészítmények.

A nem szakemberek számára előnyösebb a vízszigetelés - bevonat második lehetőségét használni. A lényeg az, hogy az alapot speciális folyékony vegyülettel kezeljük, amely a beton vastagságába behatol, megakadályozza az összes pórust, repedést és vízálló réteget képez. Alkalmazza a kompozíciót egy ecsettel, a technológia nem igényel munka tűz, de a hatékonyság szempontjából nem rosszabb, mint az első lehetőség.

A vízszigetelés "párna" létrehozása a padlón ↑

Üvegezés vízszigetelés ↑

 • A betonalap készítése

Ha belső munkát végez egy új fürdőszobában, akkor a már betöltött betonpótlót. Mindössze annyit kell tennie, hogy alaposan megtisztítsa a törmelékektől, majd egy primerrel kenje fel, ami növeli a vízszigetelés tapadásának minőségét a padlóra. Ha helyreállítja a régi szobát, akkor a dekoratív bevonatot ki kell nyitni, tisztítsuk meg a ragasztó oldat maradványait, így csak a betonalap marad. A feldolgozás a fentiek szerint történik.

 • Bázis borítás maszkkal

Ha az alapozó száraz, akkor az egész padlót be kell pelyhesíteni, a falak alsó részét (20 cm) bitumen masztix segítségével rögzíteni. Ez segít a ruberoidnak, hogy szorosabbra feszüljön, és egy további víztaszító réteggé válik. A maszkot egy spatulával kell felhordani, és ha nagyon folyékony, akkor ecsettel. Különös figyelmet fordítsunk arra a helyre, ahol a csövek a padlóra mennek. Töltsön minden rést maszkkal, hogy maximális szűkületet érjen el. Hagyja a kompozíciót megszáradni a nap folyamán.

 • Hengeres vízszigetelő anyagok elterjesztése

Csavarja rá a ruberoidot a padlóra úgy, hogy a külső lapok 30 cm-rel húzzák a falat és átfedjenek egymással. A fal lezárásával egy vízálló vályúképet alkotunk, amely megakadályozza, hogy a víz szivárogjon a padló és a falak közötti rések között. Az átfedés kb. 15 cm-es anyagból áll.

 • Ragasztó a vízszigetelő réteg

Amikor a ruberoid kiszabadul, meg kell ragasztani az alapra. Ehhez az anyagot fel kell fűteni egy épület hajszárítóval vagy egy gázfáklyával és hengerelve. A sarkokat tányérral kell nyomni annak érdekében, hogy szorosabbra nyomják a tetőfedő anyagot. Végül felmelegítik a falakon átfedést, és jobb lehajlással nyomják le őket. A tömörség fokozásához ismét maszkírozással kezelik, ahol a csövek a padlóra kijutnak.

 • Egy konkrét esztrich létrehozása

A vízszigeteléshez egy beton esztriche van öntve, amelyen díszítő bevonatot készítenek (csempe, linóleum stb.).

Obmazochnaya vízszigetelés ↑

 • Az alap készítése megegyezik az első verzióval.
 • A fal és a padlózatok további méretezése. Mivel vízzáró vízszigetelés használata esetén semmi sem szükséges, a padló és a fal közötti ízületek további védelmet igényelnek. Meg kell ragasztani egy speciális vízszigetelő szalagot.
 • Felület bevonat. A nedves beton alapon és a fal alsó részén egy polimerek alapú vízszigetelő készítményt kefe segítségével alkalmaznak. A beton vastagsága körülbelül 3 cm-rel behatol, és oldhatatlan kristályokat képez. Várjon körülbelül egy órát, miután újra nedvesíti és keneti a betont egy másik vízszigetelő réteggel. Nagyon nehéz áthaladni az ilyen vízi páncélokon, ezért a bevonatkészítmények gyakran nem csak a fürdőszobában, hanem a fürdőben is használatosak.

A falak vízszigetelése nem engedi, hogy a csempe összeomlik

A falak vízszigeteléséhez először nem a szomszédok, hanem az Ön számára, mert a csempe élettartama függ majd ettől, ha dekorációra tervezik. Minél több nedvesség jut be az ízületekbe a betonba, annál inkább a tapadóoldat, amelyen a csempe elült, összeomlik. Végül is egy pár bejutása egyszerű, de nehéz elhagyni innen. A szellőztetés nem hatol be oda, az alacsonyabb hőmérséklet kívülről működik. Ennek eredményeképpen harmatpont keletkezik a csempe és a fal között, amely a kondenzáció révén jelenik meg. A nedves beton elveszíti a hő megtartását (bár minimálisan), és gyorsabban összeomlik. Így a nem szigetelt fürdőszobákban, gyakran néhány év elteltével, a burkolólapok eltűnnek a rétegekbe, különösen a magánlakásokban.

A vízszigetelő bevonat kialakításának technológiája a falakon ↑

A vízszigetelő réteg kialakítása a falakon használt bevonóanyagokat. Könnyebb dolgozni velük. A rajz technológia gyakorlatilag nem különbözik attól, amit a padlón végzünk. Csak ebben az esetben ne készítsenek további betonelemet, hanem a gipsz segítségével önmagát szintre állítsuk. Minden sarkuk szükségszerűen ragasztott vízszigetelő szalag.

Ha a kereskedelemben kapható bevonókompozíciókat elemzi, akkor a falaknál jobb, ha nem bitumenes masztixokat használnak, hanem polimerek alapú pasztákat. Hosszabb az élettartamuk, és a betonba jutás mértéke magasabb.

A munkák a következő sorrendben zajlanak:

 1. Tisztítják a régi bevonatot és a ragasztó maradványait, és a felületet egy vakolathabarccsal szintetizálják.
 2. A falak kétszer őröltek.
 3. Ragasztószalagok beillesztése.
 4. Kétszer, egy szünettel egy órakor, vízszigetelő szerkezetet helyeznek el.
 5. Egy nap után elkezdheti befejezni a munkát.

A mennyezet gőztől való védelme segít megelőzni a gombát

És a fürdőszoba utolsó része, ahol a vízszigetelés működik, a mennyezet. Azonnal tisztázzuk, hogy az árvíz elkerülése érdekében nem lehet, ha a szomszédok nem szigetelték a nemüket. Hacsak nem készítesz stretch mennyezeteket, amelyek az árvíz esetén olyan, mint egy buborék, és összegyűjtik a vizet a filmben. Vízszigetelésre van szükség annak biztosítására, hogy a meleg gőz nem hatol be a dekoratív bevonat (falvázlat, csempe stb.) Alá. Ahol meleg és nedves, mindig gomba támad, ami nagyon nehéz eltávolítani.

Rendszerint a polimerek alapú bevonó keverékeket impregnálják a mennyezetre. Stabil filmet képeznek, amely nem enged meg nedvességet. Ezért minden gőzt a szellőzőnyíláson keresztül kell elöntözni. Az alkalmazási technológia megegyezik a falak bevonásával.

Ha nem ismeri a masztix és impregnáló készítmények típusát, kevés építési tapasztalattal rendelkezik, kapcsolja össze a szakembereket a vízszigeteléssel. A legkisebb megsértés a pályázati technológiában elég ahhoz, hogy a gőz rést találjon a falon vagy mennyezeten, és fokozatosan elpusztítsa otthonát.

Mennyire olcsó a vízszigetelés a fürdőszobában saját kezűleg?

A fürdőszoba a legveszélyesebb hely a házban, javítások nem tartanak sokáig, ha nem használnak speciálisan tervezett építőanyagokat nedvességálló tulajdonságokkal, például csempe. De feltételezzük, hogy a kerámia burkolólapok befejeződése egyáltalán nem teszi lehetővé a vizet, ez hülyeség, mert a folyadék a szabad szemmel nem látható varratok, kötések és repedések beáramlására nyúlik vissza.

Ahhoz, hogy megvédje magát a nedvesség ilyen kellemetlen következményeitől, mint a penész, a nyálkás levegő, szivárgás, vízszűrő eszközre van szüksége. Mielőtt vízszigetelést készítene a fürdőszobában, megtanulja a szervezés különböző módjait, a felhasznált anyagokat és a saját keze technológiáját.

A vízszigetelés típusai

A fürdőszobában vízszigetelés létrehozásának folyamata olyan vízgátló anyag létrehozása olyan anyagból, amely nem teszi lehetővé a víz, amely a padló vagy a falak és a dekoratív bevonat között helyezkedik el. Óvja a nedvességtől minden olyan területet, ahol a víz beléphet. Először is, a padló alatti és körülálló padlóburkolatai, a mosógép, a mosdó, a mosdó és a mosogató melletti falak. Olyan helyek, ahol a nedvesség behatolását valószínűleg "nedves zónáknak" nevezik. Különböző típusú vízszigeteléssel védettek:

 • Okleechnuyu. Ez a típus a szintetikus szövet vagy karton, impregnált bitumen alapú vízszigetelő anyagok, lapok vagy tekercsek használatával kapcsolatos. A magas hőmérséklet hatására a lapokat melegítik, plaszticitást kölcsönöznek, hegesztve vannak a padló vagy a falak felületére. Ez a lehetőség a fürdőszobában kényelmetlen, mivel a beégetés során szükséges gázégő nem szűkös, nem szellőztetett helyeken működik. Nehéz ragasztani a vízkezelést saját kezével;

A padló vízszigetelését a fürdőszobában akkor kell helyesen elvégezni, ha a munka befejezése után ún. "Vízsugárzást" kapunk, amely teljes mértékben lefedi az alapterületet és az izgalmas falakat 20-30 cm magasságig.

Felület előkészítése a vízszigeteléshez

Ha a saját kezével a fürdőszobában vízszigetelést szeretne készíteni, megfelelően fel kell készülnie a védett felületre. Ehhez kövesse az építési szabványoknak megfelelő technológiai rendszert:

 1. Réteg a rétegre, távolítsa el az összes padlóburkolatot a beton alapra, távolítsa el a felületet a falakról;
 2. A törmelék szobájának megtisztítása, a nagy méretű söprés és a por eltávolítása a nedves tisztítással;
 3. A padló állapotának ellenőrzése érdekében minden repedezett jelzést a mélyedések elmélyítésére a nedvességálló cementhabarcs segítségével. Állítsa a padlót minél síkabbra;
 4. Miután a habarcs megszáradt, homokot húzzon azokon a területeken, ahol az összehangolás történt. Ezután speciális alapozót kell alkalmazni. Várja meg, amíg teljesen felszívódik.

Az előkészítő fázis valamennyi elemének gondos végrehajtása növeli a vízszigetelés élettartamát, ezáltal a helyiség friss megjelenését az évek során.

Üvegezés vízszigetelés

Ha a padló vízszigetelése nedvességálló anyaggal ragasztással készül, akkor vízszigetelést, hidraulikus vagy tetőfedő anyagot, gázégőt, éles kést és bitumennel kell ellátni az ízületek tömítésére. Saját kezével a terv szerint be kell illeszteni a beillesztést:

 • Vegyen egy tekercs vízszigetelő anyagot csíkokra a fal méretéhez képest, szemben a fürdőszobában lévő ajtóval, hogy kiigazíthassa őket;
 • Az első szalagot a fal mentén helyezik el, amely a bejárati ajtóval szemben helyezkedik el, és a széleit 2-30 cm-re forgatja. Gázégővel vagy épület hajszárítóval 50 fokos fűtést biztosít, mely során a bitumen felolvad és ragasztja a lapot a padlóhoz;
 • A következő csík ragasztva van az első mögött, egymáson átfedve 15-20 cm-rel, így a fürdőszoba egész területe ragasztva van;
 • A lemezek, a falakkal ellátott ízületek, a sarkok közötti varrások olvadt bitumenhez vannak bevonva, a nedvesség behatolásától védve;
 • A beépített vízszigetelés keményítése után a padlón cementszondát öntünk, és díszítő bevonattal végezzük.

A padló vízszigetelése a fürdőszobában saját kezűleg - modern technológiák, a legjobb anyagok és formatervek (85 fotó)

A padló vízszigetelése a fürdőszoba komplex javításának kötelező lépcsője, és a padlóburkolat lefektetése és a vízvezeték szerelése előtt történik. Amikor a víz szivárog a fürdőszobában, nem engedi, hogy a víz behatoljon a padlóba, tönkretegye az alapot és elkerülje a kellemetlen következményeket.

Most a piacnak nagyon sok anyaga van a vízszigetelésre. Felkészülés nélkül nehéz kiválasztani az optimális anyagot, és kitalálni, hogyan kell helyesen használni. Ez az áttekintés a fürdőszobák vízszigetelésére használt különböző technológiák és anyagok leírására vonatkozik.

A vízszigeteléshez használt anyagok olyan folyamatos védőréteget hoznak létre, amely nem teszi lehetővé a víz áthaladását. A beton alapon és a falak fenekén körülbelül 10-20 cm magasságú védőbevonatot helyeznek el, és a falon egy további vízszigetelő kötény is kialakul, amelyen a fürdőszoba fel van szerelve.

A cikk összefoglalása:

Anyagok osztályozása vízszigetelésre és alkalmazási módszereire

A padló vízszigetelő anyagai az alkalmazási módszer vagy összetételük alapján osztályozhatók. Az anyagok besorolása az alábbiakban található.

Az alkalmazás módja szerint a vízszigetelés lehet bevonás, beillesztés, impregnálás, öntés vagy vakolás. Különböző anyagok külső különbségei a legkönnyebben becsülhetőek a különböző padlóburkolatok vízállóvá tételéből. Nézzük meg a vízszigetelés különböző lehetőségeit.

Vízszigetelés bevonattal

A festékbevonó készítményeket teljesen más védőanyagok felhasználásával állítják elő: vizes emulzió, bitumen gumival vagy polimer adalékanyagokkal, polimerekkel, poliuretánnal vagy bitumennel. A bevonó készítmények előnye az egyszerű használatuk.

Korábban csak bitumen alapú kompozíciókat készített és használt. Jelenleg rendelkezésre álló készítmények különböző adalékokkal, amelyek javítják fogyasztói tulajdonságait.

A padló padlózat vízszigetelése jól bizonyított. A latex hozzáadása növeli a bitumenes szigetelés tulajdonságait, megakadályozva ezzel az idő múlásával történő repedését.

Bármelyik készítményt hagyományos festékkefével alkalmazzuk. A munka során meg kell fontolni, hogy a festékszerkezeteket olyan tiszta, száraz felületre kell alkalmazni, amely korábban egy primerrel borított és szárított. A falak és a padló közötti ízületek, amelyek gyenge pontja a szivárgásnak, szintén megerősítve vannak egy tömítőszalaggal.

A bevonat szigetelésének költsége alacsony. Az egyetlen hátránya a korlátozott élettartam, amely rendszeres szivárgások esetén kevesebb, mint 6 év. Az anyag egyszerű használatának köszönhetően a padló alatti padlóburkolat vízszigetelése során a leggyakrabban használt padlóburkolatokon dolgozik.

Üvegezés vízszigetelés

Ezek az anyagok a leghatékonyabbak és tartósabbak a vízszigeteléshez, de használatuk némileg bonyolultabb. Kezdetben rendes ruberoidot használtak beillesztésre. Jelenleg ritkábban használják, jelenleg különböző, fejlettebb bitumen alapú anyagokat állítanak elő.

De ugyanakkor nagyon nehéz ezeket a lapokat összeszerelni, különösen a szoba sarkában, mert ehhez készségre van szükség. Ezek az anyagok a lemezek megfelelő összeragasztását és csatlakozását igénylik.

Bizonyos anyagokat előzetesen felhordott ragasztóbázissal állítanak elő, és más anyagokhoz ragasztókészítményt kell alkalmazni a felületre. A leggyakoribb beágyazó vízszigetelés bitumen alapú. Két változatban kapható hideg és forró felszereléshez.

Az öntapadó lapokat hideg melegítés nélkül fektetik le, könnyebben használhatók, és nincs szükség gázégő használatára, csak a bitumen alapozóval kell előkezelni a felületet.

A melegített bitumenes szigetelést gázégővel vagy épületszárítóval lágyítják. Az ilyen anyagokkal végzett munkák során a munka során tűz és erős illat zavarja a helyiséget.

Függetlenül attól, hogy a vízszigetelő vízszigetelő lapok milyen típusúak, átfedésük 10 cm. Szükség esetén ezt a vízszigetelést több rétegben lehet elhelyezni. Az ilyen típusú szigetelés legfontosabb előnye a lehető leghosszabb élettartam, amely, ha helyesen van felszerelve, tíz év lehet.

Öntött vízszigetelés

A felszínre meleg vagy hideg keverék kiáramlásával történik. A forró bitumenes vízszigetelést szinte soha nem használják lakásokban és egyéb lakóövezetekben. A hidegen öntött vízszigetelés két változatban áll rendelkezésre: folyékony üveg és gumi.

A folyékony üveg nátrium-szilikátból vagy káliumból áll, kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. A készítményt a padlóra öntjük, a felületre tereljük. Ideális lapos felületet hoz létre, nagyon kényelmes egy házburkolat elhelyezése rajta.

A folyékony gumi bitumen és polimer adalékanyagokból áll. Ezzel a vegyülettel való kezelés után egy rugalmas film keletkezik a felületen, amely szorosan fedezi a szivárgások átfedését. Alkalmazás előtt a felületet polimer bitumen oldattal kell bevonni.

Az egyetlen probléma a bevonat bonyolultsága. A szivattyú egy különleges kompresszorral van ellátva a permetezőre, amely egyidejűleg egy vízszigetelő vegyületet és egy kalcium-kloridot is tartalmaz, amely keményítőként működik.

Vízszigetelés vakolás

Ez egy gipsz polimerek adalékanyagaival, nem fél a hőmérséklet csökkentésétől. Az ilyen gyártók legnépszerűbb keverékei, mint a "Knauf" és a "Ceresite".

Megjegyzendő, hogy a vízszigetelés bármely módja nem végleges, és védőanyaggal kell lezárni: először egy nyakkendővel vagy dekoratív bevonattal.

A különböző anyagok tulajdonságainak ismeretében kiválaszthatja a legalkalmasabb anyagot, amellyel könnyedén vízállóvá teheti a padlót a fürdőszobában a saját kezével.

A fürdőszobai padló vízszigetelése

A fürdőszoba egyike a legveszedelmesebb szobáknak, egy városi lakásban és egy privát házban. Ezért a padló a fürdőszobában, függetlenül attól, hogy milyen anyagból készültek, igényelnek kiváló minőségű szigetelést, különben a víz szivárgása a padlólapokon keresztül, a gombák kialakulása, a penész és a szerkezetek fokozatos megsemmisítése lehetséges.

A vízszigetelés típusai

A padló vízszigetelésére szolgáló anyagok:

 • Ragasztás vízszigetelő impregnálással, tekercsekben;
 • Bevonat formájában masztix, valamint paszta, folyadék más alapon;
 • Száraz keverékek vízzel való hígításhoz;
 • Áthatolva a hidrogénvédelmet a beton impregnálására;
 • Hidro barrierek gumi vagy polimer alapon.

A vízszigetelés minden típusának sajátosságai vannak, amelyek meghatározzák alkalmazásuk területét. A fürdőszobákat leggyakrabban bitumen, gumi vagy polimerek alapú anyagok ragasztására vagy bevonására használják.

A padlóburkolási módszer vízszigetelése

Hengerelt anyagok bitumenes alapon, jobb polimerek, erősítő réteg üvegszálas vagy szintetikus anyagok. Lebegnek, felmelegedést igényelnek a telepítés során, és öntapadósak. A fürdőszobában jobb az öntapadó alapozású hengerelt anyagok használata, mivel a lebegő gázok gázégők használatát igénylik, ami nem mindig kényelmes és kivitelezhető a lakásban. Ezenkívül fűtött állapotban erős bitumenes szagot bocsátanak ki, amely hosszú ideig nem veszíti el a fürdőszobát.

Betonpadló-technológia öntapadós tekercs anyagokkal

 1. A padló szintje egyenetlen, így elkerülve a repedéseket, üregeket és dudorokat. A magasságkülönbség legfeljebb 2 cm lehet, ecsettel sweep és vákuum.
 2. A padlóburkolat bitumenes alapozóval van lefedve, hagyja száradni.
 3. Vágja le a tekercs anyagát a padló hosszában, és hagyja, hogy a falak mindegyik oldalán legalább 15-20 cm távolság legyen.

Helyezze a szalagot a padlóra, átfedve őket. A rögzített hengerelt anyagot óvatosan hengerelve szilárd hengerrel légbuborékok eltávolítására és jobban tapadnak. Az ízületeket továbbá tömítőanyaggal kenjük.

 1. Az ízületeknél és a csövek körül a vízszigetelést különösen óvatosan kell elhelyezni. A csöveket további szigeteléssel kell ellátni gumitömítéssel, és a vízszigeteléssel való érintkezés helyét további tömítéssel kell kenni.
 2. A hengerelt anyag tetejére betonból készült esztrichek közvetlenül a fektetés után elkészíthetők, és ezután le lehet helyezni a fedőréteget. Mivel az ilyen padlóburkolat befejeződik leggyakrabban.

Az esztrichelrendezés szükségessége növeli a padlóburkolat vízszigetelésének beillesztési módjának összetettségét, de általában ez a módszer olcsóbb. Ha a fürdőszobában meleg padlót végeznek, és minden esetben legalább 5 cm vastagságú esztrichelőkészítő berendezést kell alkalmazni, a padlót a fürdőszobában vízzáró módszerrel célszerűbb vízszigetelni. Az esztrich erejének növelése érdekében erősítő polipropilén szálat adhat hozzá.

Obmazochnaya vízszigetelő padló

A technológia fejlődésével és a padló vízszigetelésének bevonatának széles választékával való piaci megjelenésével fokozatosan kiszorítja a ragasztást. Különböző összetételű masztix segítségével készül: bitumen-polimer, bitumen-gumi, cement-polimer. A maszk összetétele különböző töltőanyagokat és lágyítószereket tartalmaz, köszönhetően azok rugalmasságának és erősségének növeléséhez. A maszk összetételének töltőanyagai rostok vagy morzsák formájában lehetnek. A legmodernebb masztiók összetétele olyan alkatrészeket is tartalmaz, amelyek megakadályozzák a gomba és a penész megjelenését.

A legtöbb gyártó ugyanolyan alapon állítja elő a padlóra és a maszkra tapasztalt fokozott tapadást. A vízszigetelés során jobb, ha követi a rágóanyag gyártójának tanácsát, és használja az általa meghatározott alapozót.

Vízszigetelő bevonat alkalmazása a betonpadon

 1. A padló előkészítése a csiszolószilárdság alkalmazása során minimális - elegendő a törmelékrészecskék söpörésére és eltávolítására. A nedves tisztítás nem ajánlott, jobb alaposan vákuumozni a padlót.
 2. A padlóburkolatot egy hengerrel kell lefedni, amíg a felület teljesen nem impregnált. Ha a padló nagy abszorpciót mutat, két vagy akár háromszor is lefed. A polimerek alapú speciális primerek nemcsak javítják a maszk ragasztását, hanem egy kezdeti vízszigetelő réteget is létrehoznak.
 3. A falakkal ellátott sarkokat és csatlakozásokat ragasztószalaggal kell ragasztani. A gumi csöveket csövekre helyezzük, a padlócsatlakozásokat szintén rögzítjük.
 • A gyártó ajánlása szerint hígított maszk. A konzisztenciánál hasonló a meleg műanyag. Könnyen alkalmazható a masztix szilárd hengerrel, kopogtatással és sarkokkal - ecsettel. A vízszigetelés érdekében a falakhoz legalább 20 cm magasságú falazót kell alkalmazni.

Száraz masztix körülbelül egy napig. Ez idő alatt nem tud járni a padlón, valamint megakadályozza, hogy por, nedvesség és idegen tárgyak leesnek rajta. A szárított vízszigetelést bevonattal lehet bevonni - csempe vagy porcelán kő.

A padló vízszigetelése a fürdőszobában bitumen- vagy cement-polimer bázisú maszternal rendelkező paszta felhasználásával kis vastagságú, tartós és megbízható. Alkalmas azonban csak betonpadlókra. Ha a ház bevonata fából készült, az ilyen vízszigetelés nem elegendő.

Ebben az esetben a kétkomponensű gumialapú kompozíciók segítségével kell alkalmazni. Ezek közvetlenül a folyékony gumi (folyékony gumi) és egy aktivátor, amely szükséges annak megszilárdulása.

A fa bevonatok vízszigetelésének technológiája

 1. A padló alatti fapadló előkészítése bizonyos erőfeszítéseket és költségeket igényel - mivel a gumikeveréknek nem szabad behatolni rajta, különben a fogyasztása drámaian megnő. A talajvázlat szennyeződést, késleltetést, páraáteresztő fóliát és szigetelőlapokat takarít meg. Fűtésként polisztirolhabot használhat, szilárd, sima felületet képez. A lemezek és a rönkök közötti csatlakozások tömítőanyaggal vannak lezárva. Ha ásványi szőnyegeket használnak szigetelőanyagként, akkor vízszintes rétegelt réteg rétegét tetejére kell helyezni.
 • A folyékony gélt egy aktivátorral összekeverik, és gyorsan felhúzza a padlóra egy görgővel, alaposan megkenve a padlót és a falak kopognak.
 • Várakozás a folyékony gumi szárítására és a vízszigetelés minőségének értékelésére - felületének sima és egyenletes legyen. Szükség esetén alkalmazzon egy második réteget.
 • A fedőréteg a szokásos módon készül. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a hagyományos csemperagasztók gumitömítésekkel való tapadása rendszerint nem elegendő, ezért erősítő hálóval kell felszerelni.

Ez a vízszigetelési módszer nemcsak fa, hanem beton felhasználására is alkalmas. A vízszigetelés minőségével ez a módszer lehetővé teszi, hogy még különösen nedves területeken is alkalmazható legyen, beleértve a medencét és a mosdófürdőket.

Ha a padlót a fenti módszerek bármelyikében használják a fürdőszobában, fontos, hogy tartsa be az anyaggyártó ajánlásait, különösen a bevonat száradási idejének megfelelően. A bevonat vízszigetelésének elégtelen kitettsége a befejező munkálatok befejeződése után repedezéshez vezethet.

Hogyan készítsünk vízszigetelést a fürdőszobában - a munkamenetek

A fürdőszoba a legveszedelmesebb szoba a lakásban, és elkerülése érdekében a különböző gondok, meg kell felszerelni a vízszigetelés a szoba. A fürdőhely befejezésekor ez a munkafázis több okból is szükséges: a szomszédok véletlen áradásának lehetősége kizárt, például ha a kommunikációs rendszer meghibásodik, a megnövekedett páratartalom nem fogja elpusztítani az anyagot, amelyből a szerkezet készült.

A szigetelőanyagok típusai

A fürdőszobában vízszigetelő réteg szükséges, és a bevonat minősége az anyag típusától és helyes alkalmazásától függ. Ma már az építőanyagok piacán különféle szigetelőanyagokat kínálunk. Ki tudja emelni a legnépszerűbb:

 • Ragasztott szigetelés - tekercsben vagy film formájában értékesítve különböznek a telepítés módjától: az első megjelenést fel kell melegíteni, mielőtt lefektetik, a második pedig hő hatására felszíni felszíni.
 • A bevonóanyag - por vagy paszta formájában polimerek, bitumen vagy masztix alapúak.
 • A folyékony szigetelés az egyik legnépszerűbb. Könnyű fedezni nemcsak a padlót, hanem a mennyezetet falakkal is. Kétféle folyadékszigetelés létezik:
  • A folyékony üveg kálium-nátrium-oldat. Ez az anyag nem alkot filmeket, mélyen behatol a felületbe, megbízhatóan lezárja a repedéseket és pórusokat, ezáltal a legvédelmesebb réteget képezve, amely hatékonyan véd a nedvesség behatolásától.
  • Vízzel hígított folyékony bitumen - emulzió. Ennek az anyagnak az a tulajdonsága, hogy amikor a felületre kerül, nem csak a védő réteg alakul ki mély behatolás miatt, hanem egy erős film a felületen.

Hogyan kell megfelelően felszerelni a vízszigetelést?

Ebben a folyamatban nincs semmi nehézség, hogyan lehet vízálló a padló a fürdőszobában - ez megtehető a saját kezével. Elég, hogy megtudja, milyen sorrendben kell a telepítést végrehajtani, és az eredmény kielégítő lesz.

Minden munkának felületi előkészítéssel kell kezdődnie. Ha a fürdőszobában nincs új épület, akkor minden régi bevonatot el kell távolítania, vagyis a falakat és a padlót betonra kell tisztítani. És csak utána kezdődik a munka a szobának elszigeteltségével kapcsolatban, amely szakaszokban történik:

 • felszíni alapozás;
 • vízszigetelő réteg, az Ön által kedvelt anyag;
 • esztrich elrendezése;
 • a felület kiegyenlítése, ha szükséges;
 • végleges díszítő bevonat.

A vízszigetelést bizonyos szabályok szerint osztják szét:

 • úgy a legalapvetőbb, az anyag felhordása a felületre. Ha a vízszigetelés csak a padlón történik, akkor a falakon legalább 15 cm-re kell haladnia. Nem kell anyagot kímélni, és nem kell megtakarítani minőségét. A lényeg az, hogy a réteg egyenletes, szünetek nélkül.
 • A fürdő vagy a zuhany teljes körzetét alaposan meg kell dolgozni.
 • Hagyja a felületet a kommunikáció területén.
 • Szükség van a falak szigetelésére olyan helyeken, ahol egészségügyi berendezések vannak felszerelve, például a WC-tartály szintjének a szigetelésen, valamint a mosógép telepítési helyén kell lennie.

Célszerű az egész fürdőszobát elszigetelni, beleértve a mennyezetet is, de ha nincs idő erre. Nincs pénz, akkor különös figyelmet fordítanak a padlóra és a vízvezeték szerelésére.

Vízszigetelés telepítése

Tehát, ahogy korábban írták, a szoba minden feleslegessé válik, beleértve a régi burkolatokat. Ha a bontási folyamat során kiderült, hogy a kommunikációs rendszer csövei sajnálatos állapotban vannak, akkor azokat újakkal kell helyettesíteni.

Szétszerelés közben is elegendően nagy repedések nyílthatók az alapfelületen, amelyet fel kell tölteni építési habtal, amelyet a szárítás után a padló vagy a fal szintjére kell vágni.

A kommunikáció fektetése jobb, ha később távozik. Ebben a szakaszban, a rajz a helyét vízvezeték szerelvények.

A felület előidézésének szakasza kötelező, mivel a tapadás növeli, és emellett néhány mély penetrációs alapozó további hidrogénvédelmet biztosít.

Védő réteg folyadékszigetelt

Az anyag nagyon kényelmes, a felületen lapos, anélkül, hogy varrás keletkezne, ami nem lényegtelen. Ezenkívül nem csak elszigeteli a szobát, hanem megvédi a gomba és a penész megjelenésétől.

Alkalmazza az anyagot 3 módon:

 • Spray permetezővel a kívánt méretű fúvókákkal. Ezt a módszert csak olyan esetekben alkalmazzák, ahol a kezelt felület nagy területen van. Ennek a módszernek a hátránya tekinthető a szigetelőréteg vastagságának szabályozására való képtelenségnek.
 • Színezés - a legnépszerűbb módja. Rengeteg időt vesz igénybe, amelyet a teljes felületen egy görgővel lehet csökkenteni, és ecsettel csak a sarkokat kell feldolgozni.
 • Töltés - egyszerű és hatékony technológia. Csak vízszintes felületekre alkalmazható, de a kompozíció jól behatol a pórusokba és repedésekbe, jól eltömve őket.

A szakemberek szerint a folyékony vízszigetelés a legmagasabb minőségű és legegyszerűbb módja annak, hogy a helyiség nedvességtől védjen. Ez a bevonat több mint 30 év, és nem összetett folyamat.

A bevonó anyag

Ezek a vegyületek előkészítést igényelnek az alkalmazás előtt. Ezt a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően végezzük, melyet szigorúan be kell tartani.

Szerelési technológia:

 • Az ilyen típusú vízszigetelés elrendezésének megkezdése szükséges a sarkokból.
 • Különös figyelmet fordítanak a padló és a fal közötti kötésekre. A szakemberek javasolják, hogy ragasztják be ezeket a helyeket speciális szigetelőszalaggal a szigetelés alkalmazása előtt.
 • Csak azután, hogy ez a két szakasz megkezdi az alapréteg alkalmazását, amely spatulával van felszerelve. Elég, ha a vízszigetelő anyagot a padlóra öntjük, és másfél milliméter vastagsággal átlapoljuk az egész felületen.
 • A rétegeknek többnek, de nem kevesebbnek kell lennie. Minden további réteget az előző szárítása után készítenek.
 • Az ilyen vízszigetelés a telepítési szakaszban fél a rajzolatoktól, ezért gondoskodni kell a távollétükről, mert ez nem piszkálja a felületet.

A bevonat vízszigetelés rétegeinek száma ötre növelhető, ha sürgős szükség van erre, például a gyermekek laknak egy lakásban, és nagy a valószínűsége annak, hogy a szomszédok elárasztják.

A tekercsszigetelés telepítése

A legnehezebb telepíteni az anyagot, bár meglehetősen olcsó. A fektetés megkezdése előtt meg kell mérni a szobát és meg kell jelölni. Ez rendben történik. A megfelelő mennyiségű anyag levágása a tekercsből, könnyebb padlóburkolat kialakítása egy kis fürdőszobában. Ezenkívül érdemes megjegyezni, hogy sok tekercs anyag fűtést igényel a telepítés során.

Telepítési tippek:

 • A szigetelőszalagok felmelegítése minőségi szempontból csak hőfúvó vagy fúvókásó segítségével végezhető, csak rendkívüli óvatossággal kell dolgoznia. A meztelen láng és a hő meggyújtja az anyagot.
 • Öntapadó anyag használata esetén a felületet nagyon óvatosan készítik el. A fektetett szalagot a gumihengerrel jól kell tekerni a buborékok kizárásához. A falak jól fel vannak gördítve, ha hasonló szigetelést alkalmaznak.
 • A szalag halmozott átfedése 5 centiméterrel.
 • Amint az összes anyagot felszínre helyezzük, az ízületeket jól bevonják bitumennel vagy speciális masztixal.

Hátrányok az ilyen típusú szigetelést fürdőszobák egy lakást:

 • a tekercsszigetelés lefektetése előtt a felületet ki kell egyenlíteni, mivel a szabálytalanságok eltérése nem haladhatja meg a két millimétert;
 • A feldolgozás előtt alaposan meg kell szárítani a felületet, mivel a szigetelés egyszerűen nem tapadhat nedves helyen;
 • a bitumen szaga, amely nem csak maró és éles, hanem mérgező is, ezért a lakóépületben történő használata nagyon nemkívánatos.

A szakértők nem javasolják, hogy az anyagot a fürdőszobába rakják. Általánosan használják más típusú szigeteléssel is.

Hogyan szigeteljük a mennyezeteket?

Bár ezek közül sokan elhanyagolják, de a fürdőben lévő mennyezetek szigetelésére van szükség, ez megóvja a váratlan áradástól a szomszédok tetejétől. Ez a folyamat nem különbözik a teljes helyiség vízszigetelésétől, kivéve, hogy nem minden anyag fog működni, és a munka munkaigényes lesz. Adjon előnyben a folyékony anyagokat vagy a bevonatot, könnyebb lesz velük dolgozni ebben a helyzetben.

Kívánatos a mennyezet és a falak közötti szigetelőszalaggal való összekötés sarkát ragasztani, majd csak a szigetelő összetételt alkalmazni.

A primer alapú indukált mész-cement gipsz, a felhordás és szárítás után kiváló vízszigetelő réteg a falakon és a mennyezeten.

Az utolsó szakasz

Miután elkészült a vízszigetelő réteg, elkezdheti tölteni az esztrichet. Jobb, ha a keveréket vásárolják a boltban (a tartomány ma már elég nagy). De ha úgy döntesz, hogy mindent magad csinálsz, akkor az esztrichnek cementnek kell lennie, és kis homokot kell hozzáadnia. Az esztrich szárazon lesz, a rétegtől függően a hét folyamán, és csak utána lesz lehetséges a bevonatot felhúzni.

Végezetül

Sokan félnek a vízszigetelést a fürdőszobában önmagukban, de ahogy láthatja, a folyamat nem olyan bonyolult, mint gondolják. Abban a pillanatban, az anyag és az eszközök bőségének enyhítette a szigetelőréteg felépítésének folyamatát, amely gyorsan és pontosan lefektetheti magát, anélkül, hogy szakembergárdát vonzana.

Részletes útmutatás a különböző falak falai vízszigeteléséhez szükséges munkák elkészítéséhez

A lakásokban vagy házakban lévő fürdőszobák olyan helyiségek, ahol a legmagasabb vízgőz-koncentráció a levegőben mindig nagy mennyiségű forró víz használatának köszönhető. A vízgőz folyamatosan páralecsapódást okoz a falakon, és a zuhany használata közvetlenül a víz falához vezet. Még a legmagasabb minőségi csempékkel is, a nedvesség fokozatosan behatol a bevonat alatt.

Miért van szüksége a vízszigetelésre a falak falához?

A fürdőszobai falak vízzárása, a padló mellett, elsősorban a következő lakás áradásának megakadályozására szolgál, és ezzel ellentétben a szomszédok árvíz megakadályozására csővezeték áttörése esetén.

Ez hozzájárul a pusztításhoz és a befejező bevonathoz, valamint a falak anyagához. Különösen, ha a falak nem konkrétek, hanem szilikát téglából, gipszkartonból és egyéb kis méretű anyagokból készültek, amelyek a nedvesség negatív hatásainak vannak kitéve. Ha a falak fából vannak, akkor a bevonat alatt lévő nedvesség behatolása rothadó faanyaghoz vezethet, és kialakíthatja a penész és a penész reprodukcióját.

A nagy páratartalom okozta negatív hatások elkerülése érdekében a padló mellett a fürdő falának vízállóságát is meg kell előzni.

Ugyanakkor nagyon fontos a megfelelő falakhoz illő anyagok kiválasztása. Például a bitumenalapú vízszigetelő anyagok, amelyeket az alagsori falak védelmére használnak, nem alkalmasak a falak falának vízszigetelésére. Szinte lehetetlen befejezni a falburkolatok bevonását a bitumen vízszigetelése miatt a gyenge tapadás következtében, ezért az ilyen anyagokat nem használják a fürdőszobákban.

A fürdőszobai vízszigetelés általános rendszere

A fürdőszobai falak vízszigetelésére szolgáló technológiák és anyagok

A fürdőszobai falak megfelelő anyagainak vízszigetelő technológiái három fő típusra oszthatók:

 • Polimer-cement anyagok vízszigetelése;
 • folyékony membránok;
 • áthatoló vízszigetelés.

Obmazochnoe vízszigetelő polimer-cement anyagok

Az építőanyag-piacon számos polimer-cement anyagot lehet felvenni vízszigeteléshez széles választékból és sok gyártóból. Összetételük nagyjából azonos: ezek a portland cement, finom kvarc homok és polimer elasztikus adalékanyagok száraz keverékei, amelyek a készítmény vízszigetelési tulajdonságait biztosítják. Bizonyos gyártók keverékében lévő adalékanyagok lehetnek szabadalmazottak, és nem vonatkoznak rájuk.

A száraz keverékek lehetnek egykomponensűek, vagy két különböző komponensből állnak, amelyeket használat előtt kombináltak. Az egykomponensű készítményekben a diszperziós polimer porok adalékanyagként vannak jelen kétkomponensű készítményekben - poliakrilsav vizes diszperziókban.

Szerszámok polimer-cementvegyületekkel való munkavégzéshez:

 • Malkovitsa - egy széles ecset a nagy felületeken történő megoldások és a kisebb szerszámok apró kefék készítésére;
 • festőhenger;
 • spatulák készlete;
 • szint és vízszintes - a fal síkosságának és függőlegességének ellenőrzése;
 • egy vakolat készlet működik, amikor szükséges a falak előtti szintjének meghatározása - egy kanál, egy sólyom, egy gerenda, általában egy simító, egy simító;
 • elektromos fúró fúvókákkal a használatra kész anyagok keveréséhez vagy száraz keverékekből történő előkészítéshez.

Technológiai munka

A munka megkezdése előtt, közvetlenül a vízszigetelésre, elő kell készíteni a falakat, attól függően, hogy milyen anyagot kell dolgozni, és a falak állapotát:

 1. 1 A falakat alaposan tisztítsa meg a szennyeződésektől.
 2. 2 Ellenőrizze a falak síkságát és függőleges helyzetét vízszintesen és vízszintesen. Ha a fal egyenetlen, és a függőleges eltérések 2 mm-től eltérnek, akkor célszerű a gipszkartonok segítségével elvégezni az illesztést.
 3. 3 Miután a vakolat megszáradt, alkalmazzon primert.
 4. 4 A falak padlócsatlakozásánál ragasszuk meg a tömítőszalagot.

Ragasztószalag a padló és a fal találkozásánál

A különböző gyártók polimer cement vízszigetelő anyagai sokak, felsorolunk néhányat, amelyek csak a belső munkákhoz készültek: "Lakhta Elastic Waterproofing, Hydromax-2"; "Vascon MA15 (WaSCoN MA15)", "Hydrostop 94", "Vaterplast (WaterPlast)", "Elastoschlämme 1K") és még sokan mások.

Nem tudunk itt megadni a víz és a száraz keverék pontos hányadát a megoldás hígításához, ezért a legjobb, ha követjük a gyártó utasításait, amelyek minden csomagon megtalálhatók. Először öntsön be egy bizonyos mennyiségű vizet a száraz keverékbe, és keverje össze egy fúróval egy keverő-keverővel, amíg homogén masszát nem kap. Ha a kompozíciók kétkomponensűek, akkor szigorúan be kell tartani az ilyen készítmények előállításához használt receptet.

Jellemzően korlátozott mennyiségű oldatot állítanak elő a gyártás során egy meghatározott idő alatt. Ha ez megegyezik, akkor a már elkészített oldat vízzel történő hozzáadása nem megengedett. A felületre polimer cementcement készült, amelyet két vagy három rétegben egymás után ecsettel vagy spatulával kell előkészíteni és alapozni. A kétrétegű szigetelés vastagsága 2-3 mm.

A polimer cement vízszigetelése spatulával

Az első réteg alkalmazása után több órától napig kell tartania. A következő réteg alkalmazása előtt az első réteget egy permetezővel meg kell nedvesíteni.

A fürdőszobai vízszigetelés általános rendszere

Három rétegben jobb a falak kezelése a nedvességre érzékenyebb területeken - a mosogató, a kád vagy a zuhany körül. A munkálatok alatt, és amíg az alkalmazott megoldás (kb. Egy hét), a fürdőnek melegnek kell lennie - nem kevesebb, mint +5 º. Ha a helyiség nagyon forró, meg kell óvni a kezelt falakat a kiszáradástól, és időnként nedvesítse őket vízzel a spray palackból.

A polimer-cement anyagok fogyasztása száraz keverék mennyisége esetén legfeljebb 3-4 kg / m².

A vízszigetelés minden rétege 2-3 napig történő alkalmazása után gondoskodni kell a felületről, hogy a repedések ne keletkezzenek - időnként nedvesítsük vagy fedjük le a filmet.

A kompozíció alkalmazása után egy héttel befejező munkák elvégezhetők.

előnyök

A polimer cementvegyületekkel ellátott fürdőszobai vízszigetelés hatékonynak és népszerűnek tekinthető, mivel számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik:

 • kiváló tapadás a beton, tégla, gipszkarton falak felületéhez, bármilyen más apró darab. Másrészt a vízszigetelést követően a felületkezelő anyagok szintén jól tapadnak a polimer-cement felülethez;
 • a polimer bevonatnak nagy a mechanikai igénybevétellel szembeni ellenállása, nagyon nehéz károsodni;
 • a kompozíció alkalmazásának technológiája nagyon egyszerű, és könnyen elkészíthető;
 • lehetőség van arra, hogy a készítményt nedves felületekre alkalmazzuk, nincs szükség a falak alapos szárítására, ami nagyon fontos a vízszigetelés vízszigetelése vagy a bitumenes alapú masztix alkalmazása előtt;
 • a polimer-cementkeverékek környezetbarátak, nem tartalmaznak egészségkárosító anyagokat;
 • áron, nem pedig drága más vízszigetelő anyagokhoz képest.

műszerek

Használatra kész folyékony membránok készítéséhez, mivel különböző összetételűek lehetnek, különböző eszközökre van szükség:

 • porlasztó;
 • ecset készlet;
 • hengerek;
 • spatulák készlete.

Bizonyos esetekben a fürdőszobának az azonos típusú folyékony membránnal történő vízszigetelése a fenti eszközök bármelyikével elvégezhető.

technológia

Folyékony membrán alkalmazás után

Például vegye figyelembe a különböző típusú membránok készüléktechnológiáját és jellemzőit.

membránok

A vízszigetelésre használt folyékony membránok különböző anyagokból készült készítmények: uretán, mesterséges gumi, vinil, műanyag, polimerizált bitumen, oldószerrel kombinálva. Ezeket folyékony formában alkalmazzák, és a megszilárdulás után folyamatosan zökkenőmentes membránt alkotnak. A folyékony membránokat csak tiszta és száraz felületeken kell elhelyezni, nedvesség jelenléte esetén a membránok nem tapadnak és buborékok keletkeznek.

A folyékony hártyák elrendezésénél nagyon fontos, hogy ellenőrizzék a vastagságukat, amelyek nem lehetnek 1,5 mm-nél kisebbek. Ez az anyag relatív nyúlása körülbelül 500%, ami miatt átfedésük több mm széles. A folyékony membránok fő előnye, hogy bármilyen anyagból - betonból, téglából, fából, fémből és egyéb - bármilyen összetett alakú, burkolatokon és fészkekben, valamint a falak csomópontján lévő padlózat szigetelésére alkalmas felületet szigetelhetnek.

A legtöbb folyadékmembrán típusának fürdőszobai vízszigetelése munkaruha és egyéni védőfelszerelés használatával történik, mivel veszélyes és mérgező vegyi anyagokat tartalmazhat, bár vannak olyan típusú membránok (szilikon), amelyek nem tartalmaznak veszélyes anyagokat.

Szilikon membrán típusú SOFEKSIL

SOFEX cég logója

A SOFEKSIL szilikon membránok speciális STP-E polimert tartalmaznak (terminális szilanolcsoportokkal), amelyek olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a rövid száradási idő, a levegőben lévő vízgőz hatásának köszönhetően a szobahőmérsékleten történő polimerizáció képessége a -40 ° C +80 ° C-ra, ne tapadjon a kikeményedés után. Más típusú szilikonmembránoktól eltérően környezetbarátak - nem tartalmaznak mérgező anyagokat, nem tartalmaznak összetevőikben oldószert és kellemetlen szagot, ezért különösen alkalmasak beltéri használatra. Ezenkívül az ilyen típusú membránokat nagy tapadás jellemzi bármilyen anyaghoz, ezért alkalmas a falak egyéb anyagainak csempézésére és befejezésére a fürdőszobában.

Az anyagot készen áll a használatra, bármilyen módon - hengerrel, ecsettel vagy szórással - felhordva. A kész bevonat megfelelő vastagsága 2-3 mm, 2-3 mm-es rétegben 1 mm-es rétegekben permetezik. A fogyasztás ebben az esetben kb. 1,6 kg / m³. A membrán szakítószilárdsága 8,8 N / mm, lefedi repedéseket, legfeljebb 7,5 mm nyílásszélességgel. Alkalmazás után 3 órán belül 20 ° C feletti és 50% -nál nagyobb relatív páratartalom mellett szárít.

Folyékony membrán Mapegum WPS

Folyékony membrán Mapegum WPS

Ez a membrán vizes diszperzióban oldószer nélküli szintetikus gyanta. Pépes oldat formájában kapható, 5, 10 és 25 kg-os tartályokban. Különböző abban különbözik, hogy falakon, bármilyen anyagból - betonból, téglából, gipszkartonból és gipszkartonból, fa, habbeton blokkok, vakolat, régi csempés bélés stb.

Mielőtt az alaprész elkészítéséhez szükséges: a beton és a téglafelületek szennyezettségét vízzel vagy kefével öblítik meg. A gipsz vagy hab beton alapblokkokat egy primerrel kezeljük, amelyet a membránanyaggal együtt kell megvásárolni. A meglévő cserép- vagy kőburkolatokat teljes alapozóval alapozzák.

A membránt hengerrel, ecsettel, spatulával vagy permetezővel kell felvinni 2-3 lépésben, kb. 1 mm vastagsággal. Minden réteget keresztben - az előzőhöz képest merőlegesen - 1-2 órán belül alkalmaznak, hogy az előző réteg kiszáradjon. Az anyagfogyasztás körülbelül 1,5 kg / 1 mm vastagságú. Körülbelül egy nappal később, a kész membránon bármilyen más anyaggal lefedheti a burkolólapokat vagy a furnérlemezt.

Nippon Ace folyékony injektáló membrán "3 az 1-ben"

Membrán "3 az 1-ben" Nippon Ace

Az ilyen membránt kifejezetten a padlók és falak felületének vízszigetelésére tervezték, mielőtt a kerámia burkolólapokkal szembenézne. 750 ml-es aeroszolos tartályokban készül, permetezéssel, valamint 2,4 literes kapacitású palackokban, amely esetben ecsettel vagy hengerrel történik.

Az anyag egy olyan készítmény, amely egy polimer komponenst tartalmaz, amely a kikeményedés után vízálló membránt hoz létre, olyan alapozó, amely megnöveli a védett felületre tapadást és az azt követő burkolást, herbicid komplexet, amely megakadályozza a gombák és a penészgombák előfordulását és reprodukálását a fürdőben.

A folyékony membrán nem csak száraz, hanem nedves felületekre is kiterjedhet, mivel egy speciális adalékot tartalmaz, amely a nedvességet a nedves felületről eltávolítja.

Ez a membrán vízszigetelésként használható különböző anyagokból készült beton falak - beton, tégla és falazat, fa, gipszkarton. Az anyag áthatol a pórusokon és a felületi rendellenességeken, rugalmas és áteresztő bevonatot hozva létre.

előnyök

A folyékony membránok használata a következő előnyökkel jár:

 • vízzáró, rugalmas és tartós bevonatot képez;
 • jó tapadást mutatnak a fal bármely anyagához, és minden bevonatot jól fel vannak szerelve a kész membránon;
 • a munka technológiája egyszerű és kézzel megoldható sokféleképpen;
 • a nagy rugalmasság miatt átfedheti a repedéseket és a falak egyéb károsodását a tömítés nélkül;
 • agresszív vegyi anyagoknak ellenálló membránok. Nagyon ellenállnak a mosószereket tartalmazó víznek;
 • gyorsan száradjon, ami nagymértékben csökkenti a vízszigetelés és a befejező munkák idejét;
 • sokkal hosszabb a falak élete;
 • védelmet nyújt a drága anyagvégző bevonatok megsemmisítése ellen;
 • a káros mikroorganizmusok környezetének kialakulása kizárt bizonyos típusú membránok használatakor.

Az elszigeteltség behatolása

A behatoló vízszigetelés használata a fürdőszobában a leghatékonyabb abban az esetben, ha a falak beton vagy vasbeton. Az akció alapelve: a behatoló vízszigetelés speciális, vegyileg aktív tulajdonságokkal rendelkező részecskéket tartalmaz. Ezek a részecskék behatolnak a beton felületének legkisebb pórusaiba, és nedvesítés után kristályosodni kezdenek, eltömítik az összes üregeket, és ezáltal megakadályozzák a víz bejutását a betonba.

Az egyik leghíresebb és legnépszerűbb áthatoló vízszigetelő anyag a Penetron. Száraz keverék, beleértve a Portland-cementet, a finom kvarc-homokot és a szabadalmaztatott kémiai hatóanyagokat. A száraz keveréket bizonyos konzisztenciára hígítjuk, majd nedves beton felületre borítjuk.

A Penetron anyagon kívül más típusú áthatoló szigetelést is használnak a vízszigeteléshez, például Lakhta, Hydrotex, Kalmatron, Isopron, stb.

A "Penetron" csempe alatt a falak vízszigetelése nem igényel speciális építési készségeket, ezért jobb, ha maguk csinálják.

A szigetelés szigetelésének elve

műszerek:

 • egy ecset - egy széles ecset folyékony készítmények nagy felületekre történő felhordására és kisebb ecsetek készletére a keskeny terek elkenésére;
 • festékhenger folyékony készítmények alkalmazásához;
 • spatulák készlete;
 • elektromos fúró fúvókákkal a használatra kész anyagok keveréséhez vagy száraz keverékekből történő előkészítéshez;
 • Habarcs permetezővel.

technológia

Az oldatot a száraz keverékből vízzel keverjük össze, miközben a vizet a száraz keverékbe öntjük. Az arányt az alábbiak szerint kell tartani: 400 g víz 1 kg száraz keverékben vagy térfogatmennyiségben - a száraz keverék két frakciójához egy töredéknyi vizet adunk.

Meg kell gyúrnunk egy olyan oldatmennyiséget, amelyet fél órán belül ki lehet dolgozni. Ha túl sok keveréket készítesz, akkor sűrűsödhet, és a sűrített keverék vízzel való hígítását tilos.

Keverési kompozíció egy fúróval ellátott fúróval

A betonfelületet előzetesen vízzel nedvesítik, és az első réteget ecsettel, spatulával vagy permetezővel azonnal fel kell itatni. Néhány óra múlva, amikor az első réteg megragadja, megint meg van nedvesítve, és egy második réteget alkalmaznak.

Nagyon fontos, hogy a falak teljes felületét egyenletesen lefedjék rések és terek nélkül.

Az első szigetelő szigetelő réteg alkalmazása ecsettel

A munkát csak hõmérsékleten lehet elvégezni +5 ° C-os hõmérsékleten. A keverékfogyasztás kb. 1,1 kg / m² felületre vonatkoztatva, a száraz keverék esetében két lépés.

A behatoló szigetelés segítségével vízálló lehet, kivéve a beton, falak falburkolatú más anyagból készült falakat. Csak az fontos, hogy a vakolat nem mész vagy gipsz, hanem cement-homok, mely nem alacsonyabb, mint az M 150.

Az alkalmazott penetráló szigetelés rétegét 3 napig meg kell őrizni, meg kell akadályozni a mechanikai sérüléseket, és magas léghőmérsékleten meg kell védeni a száradástól a permetezéssel való nedvesítéssel vagy a felületet egy filmmel.

Az anyagról, annak tulajdonságairól, a munka technológiájáról a "Technológia és műszaki jellemzők minden típusú vízszigetelés" Penetron "című cikkében találhatók."

A falfalak burkolóanyagának vízszigetelése a következő előnyökkel jár:

 • az anyag betonba való mély behatolása és a pórusok és sekély üregek kitöltésével járó, növekvő kristályok kialakulása révén megbízható vízhatlan gát keletkezik;
 • a penetráló szigetelés védi a víz bármely anyagából készült falakat bármilyen kémiailag agresszív anyaggal;
 • anyag "Penetron" megváltoztatja a tulajdonságait a beton jobb - erőssége és fagy ellenállása, a megbízhatóság és a tartósság növelése;
 • a fürdő falainak vízszigetelése nem csak a fürdőszobában lévő szerkezetek védelmét, hanem megakadályozza a nedvesség behatolását a többi helyiségbe, ezáltal kiterjeszti az egész ház vagy apartman életét.

SNiP 3.04.01-87 "Szigetelő és befejező bevonatok"

MDS 12-54.2010 "Irányelvek a tetőfedő és vízszigetelő polimer anyagokhoz"

SNiP 2.03.11-85 "Épületszerkezetek védelme korrózió ellen"

SNiP 3.04.03-85 "Épületszerkezetek és létesítmények korrózióvédelme".