Legfontosabb > Fürdő

Az egykaros keverőt önállóan javítjuk

Ha a csaptelep áramlik, nem szükséges a vízvezeték-szerelőt hívni és fizetni a munkájáért. A cikkünkben meg fogjuk érteni, hogyan kell szétszerelni az egykaros keverőt és a saját kezeinkkel javítani. A munka elvégzéséhez meg kell ismerkedni a szaniter-technikai eszköz eszközével és fel kell készíteni a szükséges eszközt.

Ha a kar alól áramlik

Szakemberek társítják a víz megjelenését a keverőkar alól a patron megtörésével. Ebben a tekintetben meg kell szüntetni az eszközt, és cseréljük ki a patront.

Csapszétvétel

A munka kezdeti szakaszában el kell távolítania egy kis lekerekített dekoratív fedelet. Általában ezen a lemezen két különböző színű (piros és kék) pont jelzi a csapnak a forró vagy hideg víz hozzáadását. Ha a folyadék áramlási iránya nem egyezik meg, akkor a fedelet az ellenkező oldalra fordítjuk.

Egykaros keverő

Amikor a dekoratív burkolatot eltávolítjuk, egy csavart helyezünk ki a lyukon belül, amely a karot a munkahelyzetben tartja. Ezt a zárat egy standard vagy keresztcsavarhúzóval lehet lecsavarozni. Vannak esetek, amikor egy hatszögre van szükség a daru eltávolításához.

Miután eltávolította a kart valamilyen módon, vegye le a dekoratív fedelet. Így történik, hogy ezt a részt is lehetetlen megszüntetni a megszokott módon. A betétet lazíthatják kézzel, hogy javítsák a hatást az erő alkalmazásának helyén, puha, száraz ruhát helyezzenek. Ha a fedelet nem lehet kézzel eltávolítani, akkor kihúzni a következőket használhatja:

A szerszám munkafelületének védelme érdekében a szöveten keresztül kell érintkeznie az alkatrészrel. Több forgás után különböző irányban gyorsan eltávolíthatja a dekoratív poharat.

A patron felhúzása vagy cseréje

A védőburkolat eltávolítása után egy patront látunk előttünk. Most le kell lazítani a gyűrűs anyát, és eltávolíthatja a vízellátáshoz és keveréshez szükséges mechanizmust. Miután kihúzta ezt a részt, láthatja az alján levő leszállóhornyokat, amelyek a készüléket munkahelyzetbe állítják.

Hornyok a kazetta felszereléséhez

Ha a patron eltávolítása után észlelték a fém korrózióját, a keverőt egy újabb eszközzel helyettesítheti. Bizonyos esetekben a víz szivárgása a kar alatt a szelep meghúzásával megszűnik.

összeszerelés

A keverő összeállítása új patron behelyezésével kezdődik. Ezután húzza meg a kör alakú anyát, állítsa be a dekoratív poharat. Ezután szerelje fel a kart vagy a zászlót, és rögzítse a helyét a csavarral. Ha a rögzítő rozsdásodott vagy sérült, akkor a kart erősen be kell helyezni a patrontartóba.

Ha a patron cseréje után áramlik

Ennek a meglehetősen gyakori jelenségnek az oka a fém korrózió az ülésen. Már említettük, hogy ezeket a területeket próbálhatja meg szilikonnal lefedni, de ha ez nem segít, akkor meg kell változtatnia az egész keverőt.

Ha maga a kar leesik

A keverőkar spontán leeresztése általában elmondja a töréséről. Amikor rákattint a dobozra, a víz vékony árammal vagy egyáltalán nem biztosítható. Sokan úgy vélik, hogy a kar viselkedésének fő oka a patrontörés, de ez nem mindig így van.

A városlakás vagy lakóház lakói nem használnak egyszerre vízvezeték-felszerelést. Néhányan óvatosan kinyitják a csapokat, mások, például gyerekek, élesen húzza a zászlót. Ez utóbbi esetben a kar belsejének károsodása, amely a patron tetejére kerül, lehetséges. Károsodás esetén a négyszögletes betét falai oldalirányban eltérnek egymástól, ami bizonyos részek szabad mozgását eredményezi, amikor felemeli a szelepet.

Ha az ing alatt folyik

Bizonyos esetekben a keverő kabátja alatt víz szivároghat. Ennek a jelenségnek a fő oka a tömítések károsodásának minősül, és a folyadék a kör alakú anya közelében és a felső és alsó részeken is szivároghat.

Víz a gander ingből

Ebben a vonatkozásban az egykaros keverő beszerelésének ideje alatt meg kell húznia a forgó anyát. Ez a rész gyakran lecsavarodik vagy lazít a termék szállítása során, ami kis rést eredményez. Egy ilyen rés elegendő a víz szivárgásához.

Ha az anyát jól meghúzta, a szivárgás oka hibás tömítés lesz. A probléma kijavításához csavarja le az anyát, távolítsa el a nejlon alátétet (a test szomszédos forgó részei közötti munkarész kialakításához). Ezután távolítsa el a keverőcsonkot a burkolattal és gondosan ellenőrizze a tömítések beszerelési helyét.

A korróziónak, a mosogatónak stb. Nem lehetnek jelek. Az egyetlen megoldás ebben az esetben az, hogy kicseréljük a ganderet a régi csaptelepről, a legrosszabb esetben a keverőt teljesen ki kell cserélnünk.

A második ok a víz szivárgásának a kabát a kopás a kopás. Az ilyen részek patkó alakúak, munkájukkal, legtöbbjük a vízkamrával szemben. Egy új daru, hogy vásárolni egy daru, nagyon nehéz, de megjavíthatja a keverőt.

A keverő elemzése, hogy megszüntesse a szivárgást az ing alatt

Ehhez több réteg füstszalagot helyeznek az ülésekbe, amelyek növelik a tömítések átmérőjét és javítják a feszességüket. Ezután tegyen egy tömítést, állítsa be a nylon alátéteket, gyűjtse össze a keverő többi részét.

Mielőtt a daru állandó helyre kerülne, hogy ellenőrizze a feszességét. Ha a javítás helyesen történik, a víz nem folyik, akkor a keverő a mosogatóhoz rögzíthető.

Rostov-on-Don Autoforum

A Grohe egykaros keverő alulról áramlik.

Dimaryk 2015/01/10

Dimaryk 2015/01/10

Az Upd-one patron, amely csapokkal volt, nem az én opcióm, más típusú patron volt. Fejfej vagy kereszt, vagy T20 csillag. A patronom az anyát tartja.

wasqa 10/1/2015

általában sokkal kényelmesebb lesz a fej, nem tudom, hogy Groje-ban, Horace-ban 38 fejre van szükség a csavarozáshoz

és a szegecseknek semmi közük sincs, ezek segítségével a keverő maga is a mosogatóhoz csatlakozik, ezért nem szükséges csavarni őket

Általában, ha kívánatos, lehetséges, hogy egy nyílás van a fenekéből egy keresztfejű csavarhúzó alatt, mint általában

és távolítsa el a patront, és helyezzen be egy új, csak csavarja le a megadott anyát

patronok igen, nem szétválaszthatóak, mivel az esetet ultrahanggal lezárják, nagyobb erősségűek

kulon 01/10/2015

és hol van a fotópatron, ha nem normális?

ha a kulcs állkapcsai, még a vég (függőlegesen) sem illeszkednek. (ha a kulcs állítható, de nem bakó vagy más analóg), akkor a kulcs nem illeszkedik.

használhatja a keskeny orrú fogó (akár 100r Auchan) vagy egy kis csavarhúzó és egy kis kalapács, hogy megpróbálja kicsavarni egy kis kopogást


Módosítva: kulon, 2015/10/01 - 20:46

yasya727 2015/01/10

Dimaryk 2015/01/10

És megtudhatja, hogy kioldotta a kulcsot.

Egy anya (32) (hasonló), amely a kazettát felfelé nyomja, meg kell próbálnia az állítható csavart függőlegesen felhelyezni, ami megnehezíti a polc és a háttérvilágítás tükrét, amit a fejvásárlás nélkül kell levenni. A csaptelep problémája nem történt meg a lakásomban, ezért nem távolítottam el a tükröt, és csak egy 70 fokos szögben állt egy csavarkulcs, és nem csavartam ki.

Stas 2015/01/10

És megtudhatja, hogy kioldotta a kulcsot.

Véletlenül csavarja le a csiszoló anyáját, amikor megpróbálom megszakítani a kulcsot.

benassio 10/1/2015

A gyémánttal vagy Lerua-ban vékony falú fejeket árulnak el, csak csavarja ki, cserélje ki a patront és megcsavarja, majd a gumi helyét a csiszolópapírral a keverőegységbe tisztítottam. hány nem emlékszem már 5 év nem mászni.


Megváltozott: benassio, 2015/10/01 - 21:07

Hógolyó 2010.01.10

A Grohe hivatalos garanciája 5 év.

Ha az ellenőrzés mentésre kerül, megváltoztathatja azt.

Volt egy jótállási ügyem a lakásban, ahol a bérlők élnek - a patront minden probléma nélkül megváltoztatták.

wasqa 10/1/2015

Horace, adnék egy új patront

Egy tucat kettő van a pajta körül

Éghajlat 01/10/2015

A patront nem szabad nagy erővel megcsavarni, ennek megfelelően nem szükséges külön eltávolítani a szerszámot.

Perevertopok 2015. október 1-jétől

A patront nem szabad nagy erővel megcsavarni, ennek megfelelően nem szükséges külön eltávolítani a szerszámot.

igaz Mindig csavarja ki a szokásos széles szeműeket

tank166 10/1/2015

Nyáron megváltoztattam a patront, és próbáltam egy csomó dolgot a kulcsokból, végül csak a fejemben. A Bildában vásárolt patron 1800-1900-ig, a Groe kínálta szolgáltatás 3500-ig kínálta

Ridik 2015/01/10

A patront nem szabad nagy erővel megcsavarni, ennek megfelelően nem szükséges külön eltávolítani a szerszámot.

Ha a patron folyik, akkor az anya savanyú lehet, annak ellenére, hogy réz van.
Ez öntheti a VDshki típusát.

Dimaryk 2015/01/10

A patront nem szabad nagy erővel megcsavarni, ennek megfelelően nem szükséges külön eltávolítani a szerszámot.

igaz Mindig csavarja ki a szokásos széles szeműeket

Wow nem-specifikus eszköz - "Shavernica-csipesz a dugós csatlakozók csavarozásához"

Éghajlat 01/10/2015

Általában ujjak, ha nem, akkor csavarhúzó (véső) és kalapács.

A keverő a kar alól. Mi a teendő, ha a konyhai csaptelep szivárog a szivattyú aljáról?

Sokan találkoztak, amikor egy csaptelepet csöpögtek a konyhába. Ez a probléma nagyon gyakori, és néha a keverőből származó csöpögő cseppek hangja nagyon bosszantó lehet. De a keverő ilyen meghibásodása javítható. Az első dolog, amit pontosan meg kell határoznod, mert ez a csepp. Tekintsük a valószínű okokat.

Az első esetben a forgószelepek meghibásodását vizsgáljuk. A hibák azonosításához a keverő vízellátását le kell állítani. Ehhez kapcsolja ki a csapot, amely rendszerint a mosdó alatt lévő dobozban található, de ha van egy víz fő a konyhában és a fürdőszobában, akkor a szelep a fürdőszobában helyezkedhet el, és megakadályozza a konyhában és a fürdőszobában lévő vízellátást. A szükséges probléma azonosításához: egy csavarhúzó és egy készletgomb, ha nincs kulcskészlet, akkor állítható csavarkulcsot használhat, és szükséged lesz füstszalagra is.

Ebben a típusú keverőben kétféle hiba lehet.

Az első az, amikor maga a szelep nem tartalmaz vizet, és ennek következtében a víz folyamatosan folyik vagy csepeg. Ennek oka a kopott pecsét a daru dobozában.

A tömítések cseréje után a szivárgási probléma megszűnik. Ha van kerámia daru, akkor teljesen ki kell cserélnie, mert az ilyen csaptelepeket nem javítják.

A második és leggyakoribb oka, hogy a keverő szivárogni kezdi, maga az áramlás a szelep alatt. A szivárgás kiküszöbölése érdekében szükség lesz a fogantyú eltávolítására, ehhez csavarhúzóra van szükség. És vizuálisan határozza meg, hol folyik a víz. Ha a keverő a tengelyszelep menetéből áramlik, akkor a csavarmenetet ki kell csavarni, és több réteg füstszalagot kell feltekerni a menetre, majd húzza meg újra a forgattyúházat a helyére.

FONTOS! "Jurij Nikolaev: Hogyan szedtem meg az alkoholfüggést 7 nap alatt...

Hibás működésű keverő sharovgo

A közelmúltban a konyhákban nagyon sok installált egykaros keverő. Mi a teendő, ha a konyhában áramlik? Tekintsük az okokat és megoldásukat.

Az a tény, hogy a csaptelep csepeg a konyhában az úgynevezett patron kopása. Az ilyen keverőkben kétfajta patron létezik, a korunk kerámia lemezje szinte minden keverőben és labdában található.

A golyóspatronnak két nyerge van, amelyek nagyszilárdságú gumiból készülnek, és egy fém golyó van rá. A gumiabroncsok a víznyomás miatt szorosan nyomódnak. A nyeregben vannak lyukak, amelyeken át meleg és hideg víz folyik. Egyik nyereg áthalad hideg vízzel, és egy másik forró. A keverőkar segítségével a gömb vízellátását a nyeregben lévő nyílásokkal egyezővé teszi. Az ok, amiért a keverő ebben az esetben csöpögni kezdett, általában csomók, törmelékek vagy vízkőzetek. Az ilyen szivárgás megszűnik a patron tisztításával és mosásával.

A második típusú patron-lemezt vagy úgynevezett kerámia, két fém-kerámia lemez. Két nagyon lekerekített cermet lemez. Nagyon polírozottak, és ennek köszönhetően jó szűkületet biztosítanak. A víz hőmérsékletének és nyomásának beállítása a kifolyónyíláson keresztül biztosítja a fém-kerámia lemezek (lemezek) helyzetét. Ha a karon működik, a felső fémkerámialemez elmozdul és az alsó lemezhez viszonyítva bizonyos pozíciót vesz igénybe.

Teljes szivárgás

Ennek eredményeképpen a keverő kimenetén lévő víz hőmérséklete attól függ, hogy a felső lemez átfedi-e és határolja-e, vagy fordítva növeli a hideg víz nyomását a szinthez képest, miközben a forró víz nyomása is korlátozott a kar helyzetétől függően.

Az a tény, hogy a mixer a konyhában egy ilyen patronnal áramlik, ugyanaz lehet - ez rossz minőségű víz, amelyet gyengén tisztítottak a mechanikai szennyeződésekből. Emiatt a patron részecskéi homokot kapnak, ami szintén szivárgás megjelenéséhez vezet.

A problémát a patron mosása és tisztítása megoldja. Ha ez nem működik, csak ki kell cserélnie. És amikor ilyen keverőt választasz és veszel, akkor nem lenne szükség felesleges egy vagy több tartalék patron megvásárlására, de ha mégsem tetted meg, ne kétségbe esni, most már nagy mennyiségű pótalkatrész van a csaptelepekhez. Tehát nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy nem találsz helyettesítőt a régi patronodhoz.

Az első lépések a keverők szivárgásának javításához

Tehát, hogyan kell a keverőt a konyhában rögzíteni, és pontosan hogyan kell kicserélni a kazettát? Először le kell venni a dekoratív kupakot, majd csavarja le a keverőfogantyúját és vegye le azt. A következő lépés a fogantyú eltávolítása. Alatta látható egy anya, amellyel a kazetta csatlakozik. Kiválaszthatja a kulcs méretét, vagy a csavarkulcs segítségével csavarja ki az anyát, és ez az.

Ezután csak ki kell távolítania a régi patront, és cserélni kell egy újat. Összeszereléskor minden műveletet fordított sorrendben ismételjük meg. A patront helyettesítő fő és fontos feltétele a helyes telepítés, ezért különös figyelmet kell fordítani erre, és emlékeznie kell arra, hogy miként állt először, és jobb képet készíteni vagy vázlatot készíteni.

Ha a keverő a főzőedényben lévő konyhában szivárog

A kifolyócső alján is szivárgás nem ritka. Mi a teendő, ha a keverő a főzőedényben a konyhában szivárog. Ennek a meghibásodásnak az oka egy pár tömlő a kifolyó alján. Ahhoz, hogy hozzájusson hozzájuk, meg kell szüntetni a keverőt a forró és hideg víz tömlői és a csavar segítségével, amellyel a keverő maga a mosogatóhoz csatlakozik. Természetesen ne felejtsük el blokkolni a hideg és meleg vizet, mielőtt ezt a műveletet végrehajtanánk.

Ezután távolítsa el a fekete gumitömítőgyűrűt, ami megakadályozza a víz behatolását a mosogató alá. Ezután le kell csavarni a sárgarézgyűrűt, amely alatt fluoroplasztikus fehér gyűrű van. Általában van 2 a kifolyó felett és alatt.

Most a keverő forgó kútja felszabadulhat az alapjáról. A kifolyó alatt, és vannak olyan tömszelencék, amelyeket ki kell cserélni, és össze kell szerelni a keverőt fordított sorrendben, telepíteni és összekötni. Minden, a probléma megoldódott.

Elemeztük azokat az eseteket, amikor a csaptelep áramlik vagy csepeg. De mi a teendő, ha alá esik? Ez azt jelenti, hogy a víz alulról folyik a mosogató alatt. Ennek a jelenségnek az oka lehet a tömlők tömítéseinek kopása, amelyek a cső alapjába csavarják, hogy a vízbevezetésből származó vizet vagy a tömlők elégtelen meghúzását biztosítsák.

Az ilyen sérüléseket a tömlők kulcsos meghúzásával vagy újak cseréjével javítják. A kifolyócső alján lévő kopott fekete O-gyűrűk a keverő alatt szivároghatnak. A tömítő gumigyűrű cseréje a bázisnál megszünteti a szivárgást, de ehhez teljesen eltávolítania kell a keverőt.

következtetés

Összefoglalva, azt mondhatjuk, hogy a keverő javítása nem túl bonyolult feladat, és bárki, aki kevésbé ismeri a csavarhúzót és a csavarkulcsot, képes megbirkózni vele. Reméljük, hogy cikkünk segítséget nyújt a keverő szivárgásának kiküszöbölése nélkül a konyhában. Ehhez minimális eszközzel és türelemmel kell rendelkeznie. A legfontosabb feladat egy ilyen feladat megoldásában az, hogy megtudja, hogy mit és hol húzza ki, és hogyan cserélje ki vagy javítsa ki a sikertelen részt, amelyet a cikkünkben lefedtünk.

Ha a csaptelep áramlik, nem szükséges a vízvezeték-szerelőt hívni és fizetni a munkájáért. A cikkünkben meg fogjuk érteni, hogyan kell szétszerelni az egykaros keverőt és a saját kezeinkkel javítani. A munka elvégzéséhez meg kell ismerkedni a szaniter-technikai eszköz eszközével és fel kell készíteni a szükséges eszközt.

Szakemberek társítják a víz megjelenését a keverőkar alól a patron megtörésével. Ebben a tekintetben meg kell szüntetni az eszközt, és cseréljük ki a patront.

A munka kezdeti szakaszában el kell távolítania egy kis lekerekített dekoratív fedelet. Általában ezen a lemezen két különböző színű (piros és kék) pont jelzi a csapnak a forró vagy hideg víz hozzáadását. Ha a folyadék áramlási iránya nem egyezik meg, akkor a fedelet az ellenkező oldalra fordítjuk.

Amikor a dekoratív burkolatot eltávolítjuk, egy csavart helyezünk ki a lyukon belül, amely a karot a munkahelyzetben tartja. Ezt a zárat egy standard vagy keresztcsavarhúzóval lehet lecsavarozni. Vannak esetek, amikor egy hatszögre van szükség a daru eltávolításához.

Figyelj! Ha a csavart nem lehet lazítani egy csavarhúzóval (a retesz rozsdásodott vagy a szál megszakadt), akkor ebben az esetben erővel kell húzni a kart. Ebben az esetben a csavar aljának kell lennie a műanyag fúvókából.

Miután eltávolította a kart valamilyen módon, vegye le a dekoratív fedelet. Így történik, hogy ezt a részt is lehetetlen megszüntetni a megszokott módon. A betétet lazíthatják kézzel, hogy javítsák a hatást az erő alkalmazásának helyén, puha, száraz ruhát helyezzenek. Ha a fedelet nem lehet kézzel eltávolítani, akkor kihúzni a következőket használhatja:

A szerszám munkafelületének védelme érdekében a szöveten keresztül kell érintkeznie az alkatrészrel. Több forgás után különböző irányban gyorsan eltávolíthatja a dekoratív poharat.

A patron felhúzása vagy cseréje

A védőburkolat eltávolítása után egy patront látunk előttünk. Most le kell lazítani a gyűrűs anyát, és eltávolíthatja a vízellátáshoz és keveréshez szükséges mechanizmust. Miután kihúzta ezt a részt, láthatja az alján levő leszállóhornyokat, amelyek a készüléket munkahelyzetbe állítják.

Hornyok a kazetta felszereléséhez

Ha a patron eltávolítása után észlelték a fém korrózióját, a keverőt egy újabb eszközzel helyettesítheti. Bizonyos esetekben a víz szivárgása a kar alatt a szelep meghúzásával megszűnik.

Figyelj! A keverő újraélesztéséhez a fémlemezeket szilikonnal lefedheti, és várja meg, amíg az anyag megszárad, majd helyezze be a patront a jelek szerint.

összeszerelés

A keverő összeállítása új patron behelyezésével kezdődik. Ezután húzza meg a kör alakú anyát, állítsa be a dekoratív poharat. Ezután szerelje fel a kart vagy a zászlót, és rögzítse a helyét a csavarral. Ha a rögzítő rozsdásodott vagy sérült, akkor a kart erősen be kell helyezni a patrontartóba.

Fontos! Mielőtt új patront vásárolna, meg kell értenie a régi modell kialakítását. A rész átmérője 35 vagy 40 milliméter lehet, de van még egy kiegészítő tömítőgyűrű is. Vagyis, ha cserére van szüksége, figyelembe kell vennie a régi patron modell szerkezeti jellemzőit.

Ha a patron cseréje után áramlik

Ennek a meglehetősen gyakori jelenségnek az oka a fém korrózió az ülésen. Már említettük, hogy ezeket a területeket próbálhatja meg szilikonnal lefedni, de ha ez nem segít, akkor meg kell változtatnia az egész keverőt.

Ha maga a kar leesik

A keverőkar spontán leeresztése általában elmondja a töréséről. Amikor rákattint a dobozra, a víz vékony árammal vagy egyáltalán nem biztosítható. Sokan úgy vélik, hogy a kar viselkedésének fő oka a patrontörés, de ez nem mindig így van.

A városlakás vagy lakóház lakói nem használnak egyszerre vízvezeték-felszerelést. Néhányan óvatosan kinyitják a csapokat, mások, például gyerekek, élesen húzza a zászlót. Ez utóbbi esetben a kar belsejének károsodása, amely a patron tetejére kerül, lehetséges. Károsodás esetén a négyszögletes betét falai oldalirányban eltérnek egymástól, ami bizonyos részek szabad mozgását eredményezi, amikor felemeli a szelepet.

Figyelj! A károsodás meghatározásához el kell távolítani a kerek dekoratív betétet, csavarja le a csavart és távolítsa el a kart. Ezután nézze meg a doboz belsejét: ha sérült, akkor szerelje be ugyanazt a részt a régi keverőből. Kiváló minőségű vízvezeték jelenlétében a kar leengedését a patron kopása okozhatja, amelyet ki kell cserélni.

Ha az ing alatt folyik

Bizonyos esetekben a keverő kabátja alatt víz szivároghat. Ennek a jelenségnek a fő oka a tömítések károsodásának minősül, és a folyadék a kör alakú anya közelében és a felső és alsó részeken is szivároghat.

Ebben a vonatkozásban az egykaros keverő beszerelésének ideje alatt meg kell húznia a forgó anyát. Ez a rész gyakran lecsavarodik vagy lazít a termék szállítása során, ami kis rést eredményez. Egy ilyen rés elegendő a víz szivárgásához.

Ha az anyát jól meghúzta, a szivárgás oka hibás tömítés lesz. A probléma kijavításához csavarja le az anyát, távolítsa el a nejlon alátétet (a test szomszédos forgó részei közötti munkarész kialakításához). Ezután távolítsa el a keverőcsonkot a burkolattal és gondosan ellenőrizze a tömítések beszerelési helyét.

A korróziónak, a mosogatónak stb. Nem lehetnek jelek. Az egyetlen megoldás ebben az esetben az, hogy kicseréljük a ganderet a régi csaptelepről, a legrosszabb esetben a keverőt teljesen ki kell cserélnünk.

A második ok a víz szivárgásának a kabát a kopás a kopás. Az ilyen részek patkó alakúak, munkájukkal, legtöbbjük a vízkamrával szemben. Egy új daru, hogy vásárolni egy daru, nagyon nehéz, de megjavíthatja a keverőt.

A keverő elemzése, hogy megszüntesse a szivárgást az ing alatt

Ehhez több réteg füstszalagot helyeznek az ülésekbe, amelyek növelik a tömítések átmérőjét és javítják a feszességüket. Ezután tegyen egy tömítést, állítsa be a nylon alátéteket, gyűjtse össze a keverő többi részét.

Mielőtt a daru állandó helyre kerülne, hogy ellenőrizze a feszességét. Ha a javítás helyesen történik, a víz nem folyik, akkor a keverő a mosogatóhoz rögzíthető.

A modern vízvezeték folyamatosan megváltoztatja megjelenését, fejlettebb technológiákat és anyagokat használ, így nem csak funkcionális és kényelmes, hanem tartós is. Több ezer vállalat szerte a világon olyan tartós eszközöket fejleszt ki, amelyek könnyen kezelhetők és könnyen karbantarthatók.

Például a kétszelepes daruk cseréjéhez, hogy beállíthassa a kényelmes hőmérsékletet, amelyben problémás, az egykarú modellek jönnek, amelyek egy kézzel is könnyedén nyithatók. Ebben a cikkben megmondjuk, hogy mi a készülék, valamint hogy hogyan kell a fürdőbalap csapot a saját kezével javítani.

tervezés

Egykaros kádcsaptelep szerkezetileg különbözik a kétkaros elemtől. Kizárólag egy fogantyúval rendelkezik, amely a víz csaptelepének hőmérsékletét és teljesítményét szabályozza. Ez a típusú csaptelep "egykarú bandit" néven is ismert, labda, pánt, joystick. Három fő funkciót lát el: víz keverés az optimális hőmérsékleten, sugárhajtás és erő megváltoztatása. A cselekvés mechanizmusa nagyon egyszerű:

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az egykaros keverő a következő szerkezeti elemekből áll: egy forgatógombot, egy csaptelepet, egy csaptelepet, egy belső kamrát vagy egy patront, valamint több tömítést és tömítést.

A keverőben, amint az egészségügyi berendezés neve is látható, a hideg és meleg vizet összekeverik annak érdekében, hogy optimális hőmérsékletet érjen el. Ezt a folyamatot kerámia vagy gömbmechanikával végezzük. A keverő belső kamrájának eszköze két típusú eszközt különböztet meg:

Fontos! A belső eszköz különbségei ellenére a gömbcsuklóval rendelkező modellek és a kerámia patronok nagyjából azonosak és működnek. Van azonban néhány különbség: a patron jobban védett a mészkamra felhalmozódásától, és a "golyó" ellenáll a csapvízben található szennyeződéseknek.

Erősségek és gyengeségek

Sok lakástulajdonos figyelni az egykaros keverőre, mert a készülék és a javítás, valamint a telepítés egyszerű, de ugyanakkor nagyon hatékony és működőképes. Ezek a korszerűbb eszközök nemcsak a kétszelepes elemektől származnak, hanem inkább esztétikus megjelenésükből. Nagyon kényelmesek a használatukhoz, lehetővé teszik a víz hőmérsékletének pontosabb és gyorsabb szabályozását, csökkentve a fogyasztását. De hátrányai is vannak:

Ne feledd! Az egykaros keverő élettartamának növelése érdekében a csapvíz minőségének javítása speciális szűrő telepítésével, valamint az eszköz időben történő megelőző karbantartásával érhető el.

Működési problémák

Még a jó minőségű szaniterek végül is meghiúsulnak. A keverő élettartama függ a felhasznált anyagtól, a csapvíz minőségétől és a felhasználás intenzitásától. Az egykaros modellek működéséből eredő leggyakoribb problémák a következők:

Fontos! Bármi legyen is a keverő minősége, megelőző karbantartást igényel. Még akkor is, ha üzem közben nem jelent problémát, a készüléket 1 év alatt két év alatt szét kell szedni, tisztítani és cserélni. Végül is egy apró aprócska, amely a pecsét alá kerül, szivárgást okozhat.

javítások

Sok otthoni kézműves érdekli, hogyan javítsunk meg egy egykaros típusú golyós keverőt, ha rosszul kezdett dolgozni. Tapasztalt vállalkozók azt állítják, hogy ha a készülék használhatatlanná vált, csak a patront teljesen cserélheti vagy tisztíthatja, és cserélheti ki a tömítéseket is. Ehhez az alábbiak szerint járjon el:

Vegyük figyelembe, hogy minden egyes egészségügyi eszköznek saját élete van, ami a felhasználás minőségétől és intenzitásától függ. Ez az időtartam azonban meghosszabbítható a csapvíz minőségének javításával tisztító szűrővel, valamint a készülék rendszeres megelőző karbantartásával. Egykaros keverő esetében a karbantartás időszakos szétszerelést és tisztítást, valamint a gumitömítések időben történő cseréjét foglalja magában.

Videó utasítás

Először ki kell találnod, hogy pontosan mit jelent egy adott személy a "gömbcsap" kifejezéssel.

Az a tény, hogy a különböző emberek ezt a kifejezést jelölik különböző egészségügyi tervezési mechanizmusok.

Néhányan a gömbcsapra utalnak, amely zárószerkezet, és kizárólag a víz leállítására van tervezve, amelyet rendszerint ház vagy lakás bejáratánál helyeznek el. Szükséges, hogy baleset esetén a vízellátó rendszerben gyorsan lehessen blokkolni a csöveket és javítson.


A második azt jelenti, hogy vízzel összecsukható eszközként szolgál. Ezek általában egykaros mechanizmusok, amelyeket gyakran használnak mind a konyhában, mind a fürdőszobában.

Különböző módon vannak elrendezve. Az egyetlen olyan rész, amely egyesíti őket, olyan golyó, amelyet víz nyitott helyzetbe hoz, és a "zárt" helyzetben levő áramlást.

A probléma két megoldást kínál:

 • szelep javítás;
 • cserélje ki egy új, előre elkészített.


Az első lehetőség jobban megfelel a magánházak tulajdonosainak, mert a szelep javításához meg kell akadályozni a házhoz vezető vizet. Ugyanakkor csak egy család marad víz nélkül, így biztonságosan eltávolíthatja, szétszerelheti, ellenőrizheti a szelepülés integritását, magát a golyót és a tömítő tömítéseket. Ezután minden alkatrésznek megfelelőnek kell lennie, vagy szükség esetén cserélni kell. Ezután a szelepet a helyére helyezzük, és a víz hatékonysága meghatározása céljából vizsgálati vízmennyiséget végeznek.

A többszintes épület esetében a szelep javításához meg kell szüntetni a teljes felszállót, így a szomszédok alulról felfelé víz nélkül maradnak. Ebben a helyzetben könnyebb a szelep új, vízzel történő cseréje, mint szétszerelni a szelepet, és újraéleszteni.

Ezenkívül a gömbcsap gyártójának utasításait követve csak a legegyszerűbb esetekben.

Javítás végezhető:

 • szivárgás esetén a tömszelence tömítésénél, amely könnyen megszüntethető a rögzítő anya meghúzásával;
 • abban az esetben, ha a szelepfogantyú lazult -, akkor húzza meg a csavart, amely megtartja (az anyát).

Minden más működési hibát nem szabad otthon rögzíteni.

Mivel a keverő sokkal drágább, mint a szelep, és egyidejűleg tetszőlegesen hosszú ideig javítható a szomszédok megzavarása nélkül, meg kell próbálnia magának megjavítani. Számos probléma merül fel, kivéve az esetleges mechanikai sérüléseket.

A keverőproblémák fő okai a következők:

 • víz szivárog a keverőből;
 • a vízhőmérséklet beállításának nehézsége;
 • alacsony nyomású a tápvezetéken.

A keverő szétszerelése előtt célszerű legalább megközelítőleg megismerkedni a készülékkel útlevél használatával (ha megőrzött), vagy az interneten található rajzok megtekintéséhez.

Gyakran a szivárgás oka a csapvízben jelen lévő mechanikai részecskék. Ezek a gumi mechanikai kopását és tömítéseket eredményezik.

Ezért a lakásba történő belépéskor kívánatos egy durva vízszűrő felszerelése.

eljárás:

 • Óvatosan vegye le a műanyag burkolatot a daru karjáról lapos csavarhúzóval.
 • A nyitott nyílásban egy csavar rögzíti a keverőkarot. Meg kell találni.
 • Távolítsa el a kart a daruról (ha szoros, húzza meg, miközben egyidejű lengés vízszintesen).
 • Ezután csavarhúzóval távolítsa el a menetes csavart.
 • Ezt követően a keverő kupolája műanyag tömítéssel könnyen le lesz bontva.
 • A műanyag elemet eltávolítják és megvizsgálják a betonkeverék működésében felmerült betétek és plakkok jelenlétére. Mindkettőt el kell távolítani.
 • Ha vizuálisan észrevehető, hogy a pecsét kopott, cserélni kell.
 • Ezután ki kell húznod a golyót - üreges és három lyuk van, amelyek közül kettő a hideg és a harmadik kimenetre van tervezve. A labdát is meg kell mosni és gondosan meg kell vizsgálni. Ha sérült, cserélje ki egy újat. Valójában nagyon nehéz egy új labdát találni, így valószínű, hogy ez a kár a keverő cseréje.
 • Ilyen típusú keverőknél a gömböt két rugalmas tömítőelem rögzíti. Könnyen eltávolítható egy csavarhúzóval, vékony csípővel. A sérült tömítéseket és a rugalmas rugókat ki kell cserélni.

A speciális kenőanyagoknak az összes tömítésre való átdolgozása és alkalmazása után a keverőt fordított sorrendben szerelik össze.

A kenés márkáját gondosan kell kezelni - a különböző gyártók különféle ajánlásokat fogalmaznak meg ezzel kapcsolatban.

A keverő összeszerelése után a víz bekapcsolásával ellenőrizni kell a szivárgást.

A keverő felülvizsgálatát követően a víz hőmérsékletének beállításával kapcsolatos problémák leggyakrabban megoldódnak.

A keverő javítása a gömbölyű mechanizmussal még egy olyan személynél sem nehéz, aki távol áll a vízvezetékektől. A legfontosabb feltételek itt az alkatrészek tisztaságának és pontosságának alapossága a szerkezet szétszerelésénél és összeszerelésénél. A javítási munkákhoz előkészítve ajánlott előzetesen kitölteni a tömítő elemeket és a kenőanyagot.

Előfordul, hogy a módosítás után a keverő még mindig folyik, akkor nincs lehetőség - cserélni kell. Ne próbálja megvásárolni az ilyen berendezéseket spontán piacokon és vitatható üzletekben. Jobb ez a bevált vízvezeték üzleteknél, ahol minden vásárlásnál garanciát vállal. Ez segít abban, hogy van-e gyári hibája az új keverőben. Ezután visszajuttathatja azt a boltba, miután megkapta a pénzt, vagy cserélje ki egyenértékűre.

A mixer nagyon öreg, több mint tíz éves lehet, de még mindig tökéletesen működik. Az egyetlen probléma, amely ebből az időből kiderült, a víz szivárgása a kifolyó aljából. Néhány évvel ezelőtt már megváltoztattam azokat a mirigyeket, amelyek körül a keverőcső kifordult. Körülbelül egy hónappal ezelőtt a pocsolyák újra megjelentek a mixer közelében.

Ha van valami hasonló, akkor ne essen pánikba, mert a víz, amely maga a csőben marad (az a cső, amelyből kifolyik a víz) szivárog, miután a csap csapódott le. Egy kis plusz itt, hogy amint a kifolyó üres, a víz az alapból leáll. De van egy mínusz is, mert az emberek gyakran használják a keverőt a konyhában, a víz szinte mindig szivárog. Ez persze kellemetlen, mert idővel a rozsdamentes acélból készült fehér foltok és a héj zománcozott rozsdája jelenik meg a vízből. És ha a víz áramlik a csaptelep alatt, akkor a mosogató alatt elkezd rothadni és rozsdásodni fog a csaptelep, a rugalmas szemceruza és egyéb, korrózióra érzékeny vízvezeték elemek.

Ebben a szálban szétszereltem a keverőnek csak a felét, hogy elérje a forgócső olaj tömítését. Ha meg kell szakítani a felső részét (fej), akkor itt egy kicsit festett, hogyan juthat el a patronhoz.

Valami hasonló ez a videóra néz.

Sajnos, ebben a keverőben, ahhoz, hogy elérje a kifolyó tömítőgyűrűit, a keverő fele lesz szétszerelve. Zárja le a vízellátást a mosdó vagy a felszálló alatt, majd csavarja le a keverő tömlőket és küldje el azokat a tartályba, hogy a maradék vizet leengedje a tömlőkből és a keverőből. Ezután a keverőfogantyút nyitott helyzetbe fordítjuk, hogy a kifolyó víz kialudjon.

Forgassa el a tömlőket a keverőből. Ezután csavarja le az anyát a csapról, amely a tartóelemet tartja a keverő rögzítéséhez a mosogatóhoz. Először kikapcsoltam a tartót, kivettem a keverőt, majd csavartam ki a tömlőket. Általában itt van valaki olyan kényelmes.

Egyenként, a tömlők tökéletesen átmennek a mosogató lyukán, de jobb lecsavarni őket alulról.

Valójában a lövés keverője. Itt jól látható a fekete gumi tömítőgyűrű, amely a keverő alján található. Egy kicsit részletesebbnek kell lennie. Mintha hirtelen elkezdené észrevenni, hogy a mosogató alatt lévő tömlők rendszeresen nedvesek, rozsda volt a keverőpánton vagy a tömlőkön. Ez az oka valószínűleg ebben a csűrben, amely végül haszontalan lett és a víz elkezdett szivárogni a keverő alatt. Lehetséges továbbá, hogy a csaptelep a mosogatóhoz való rögzítése gyengül.

Csavarhúzó segítségével csavarja le a rögzítőcsapot.

Kulcs a 10, tömlők, ha korábban nem csavarják őket.

Most csavarja le a menetes gyűrűt a keverő alapjáról, amely a kifolyócsavart tartja. A hegek nem díszítik a keverő krómozott testét, ezért ragasztott szalagot az állítható kulcs ajkához, bőrdarabokat. Amelyik papír, gumi, rongy vagy valami mással helyettesíthető, legalább karcolja meg az ügyet. Általában jobb, ha először megpróbálsz csavarozni ezt a gyűrűt a kezedekkel gumi kesztyűben. Különösen jól segíti a sima, rendes gumi orvosi kesztyűk csavarását. Nos, ha nem hengerelt, akkor alkalmazza a nyers erőt.

Miután kikapcsolta a réz gyűrűt, alulról fluoroplasztikus fehér gyűrűt látunk. Ezek közül kettő van, egy a kifolyócső mindkét oldalán.

Most már szabadon távolíthatja el a keverő forgócsonkját, amely alatt néhány mirigy van, amit ki kell cserélnünk. Általában ez a szétszerelés befejeződött.

Mielőtt eltávolítaná a tömítéseket, gondosan ellenőrizze a behelyezés módját, mivel a szokásos gyűrűnél kissé különböznek a szekcióban.

Elveszítjük az összes gyűrűt, menjünk ezekhez a mintákhoz az új gyűrűkészlethez. Kezdetben ezek a mirigyek fekete (gumi), de még soha nem találkoztam ugyanazokkal. Mindig vannak olyan fehérek, mint a szilikon.

A mirigyek és a fluoroplasztikus gyűrűk összes helyét megtisztítjuk minden zsírból, szennyeződéstől és vízfelépítéstől, helyezzük a gyűrűket a helyükre, és összeszereljük a keverőt. Ha hirtelen elfelejtette, hogy melyik oldalon helyezkedik el a mirigyek, mert ezek a mandzsetták hosszanti szakaszát, vagyis a gyűrű keresztmetszetét "K" betű formájában. Minden itt egyszerű, a fogak metszete (az egyik oldalon lévő bemélyedés) mindig nyomás vagy folyadék irányában van.

Finoman zsírozza a szivárgást és a szivárgás belső üregét egy szappanoldattal vagy egy samponnal, hogy amikor a kifolyó fel van helyezve, a mirigyek nem fordulnak el kifelé. Olajtermékekkel kenhet, de valószínűleg nem ízletes :-) Ez jobb, ha kenni szokásos vajjal vagy napraforgóolajjal.

Húzza meg a gyűrűt, ne felejtse el a PTFE gyűrű telepítését.

Ha a rugalmas eyeliner nagyon öreg, akkor jobb, ha teljesen lecseréli. Ellenkező esetben a tömítőgyűrűket és bélésanyagokat a béléscsőhöz kell beszerelni, hogy ne hagyja el a régi és a már megrázott gumit a tömlőkön.

Miután összeszerelte a keverőt, szerelje be a helyére és csatlakoztassa a szemceruzait. Egyébként a keverő telepítése után próbálja meg rendszeresen ellenőrizni a bélést az első héten esetleges szivárgás esetén. Őszintén szólva, ezek a fehér mirigyek kicsit csalódtak, két-három évig megragadták őket, és a víz ismét elfogyott alá. Bár befolyásolhatja a keverő testének és a kifolyónak a fejlődését, mert nagyon öreg. És talán ez a gyártók politikája, hogy a mirigyek kicsit kisebbek legyenek az eredetinél, így a víz egy idő után újra elkezdett áramlani, és ennek eredményeképpen az ügyfél egy új keverőhöz ment. Általánosságban, ha észreveszi, hogy a víz a keverő közelében kezdődik, akkor ne keverje azonnal a keverőt egy másikba. Csak alaposan ellenőrizze, hogy pontosan meghatározza, hol folyjon. És ha kiderül, hogy a cső alatt folyik, akkor most már meg tudja javítani a keverőt, csak tömbök és esetleg tömlők kiadásával.

Egykaros keverő

Megvettem a legegyszerűbb egykaros keverőt (400 rubel a piacon), néhány hónap alatt kezdett áramlani.
Áramlik egy kör alakú résből, közvetlenül a kar alatt.
Abban az értelemben, nem maga a kar alatt, hanem kicsit alacsonyabb a rés (két cső között), egy másik alatta van (a kifolyó alján).
Szóval azt hiszem.. tényleg fix.. vagy azonnal vásárolni egy új, és nem szenvednek?

Hallottam, hogy "gyakorlatilag nem javíthatók" (különösen olcsó modellek), azt mondják, ha elkezd áramlani, akkor Khan.

Divog írta:
Ki mondja meg?

Agy. Szerelje szét a keverőt, távolítsa el a patront (vizuálisan műanyag henger). Ezután menjen el vele a piacra, és vegyen egy újat egy 100-200 rubelre. Az új patron mennyi ideig fog szolgálni, mivel ilyen dolgok mindig lottó.

alázatos véleményem szerint

Én magam kellett áramlania az egykarú keverő hibás kazettájából, de itt csak meg kell húzni a forgódugó szerelvényeit (van egy menetes csatlakozó szigorítása) :-)

Nickel írta:
csak meg kell húzni az armatúra forgócsonkját

Igen. De a túlzott szigorítás túlságosan lassú lökést okozhat (ha rossz minőségű vagy hibás patron tömítésekről van szó), és nem oldja meg a problémát.

alázatos véleményem szerint

Csak a nyitott keverővel folytatódik, és egy idő után? És a kagyló a keverő egy részével fordul? Ha ez a helyzet, akkor ez egy patron, és a legtöbb forgó rész tömítőgyűrűiben van. Van egy barátom is a konyhában. Nem láttam az értékesített gyűrűket, és nem tetszett, hogy hat hónap alatt kifutott. Egyetlen fegyveres keverőt veszek be, csak egy forgószárnyal, mint a régi lapátok.

Úgy döntöttem, folytatom a témát.
Ismét kibaszottul folyik
Abban az időben, kihúzta a szekrényt a földszintre.. szigorúbb lépést tartott, de szinte leállt. Igaz, hogy a rés, amelyről vizuálisan folyik, nem csökkent, a rács alján lévő rések csökkentek, de nem a csúcson (a kar alatt), hogy az áramlás leállhasson, mert egyszerűen "megcsavartam". Ő most.. ha erősen "roll up" kezdődik valamivel kevesebb, akkor több áramlást.

Tehát... a csapás gyors megváltoztatásának képtelensége miatt (nagyon kényelmetlen és kényszerített állni a mosogató alá) kérdés merült fel. Ez a rés átmenetileg lefedhető tömítőanyaggal?
Vagy a tömítőanyag nem biztonságos a daru belsejéhez? Vagy feloldódhat vízben. És én ezt a darutípust a borschikban lévő edényekben? Vagy valami mást?

Próbálja meg mindezt megnyitni. Távolítsa el a kart és vegye ki a patront. A kart leggyakrabban egy csavarral rögzítik a hátoldalon vagy a rétegbetét alatt (pl.: kék és piros).

Az értelemben? Megértette ezt fentről?
Azt hittem, hogy mindent ki kell húzni.
Igen... talált egy csavart.
Akkor egy másik kérdés... ezek a patronok, cserélhetők? Abban az értelemben, hogy mit kell belenézni velük (dimenziók, alakzatok, csobogók), amikor kiválasztunk egy csere? Mi legyen ugyanaz?
Még soha nem láttam őket a szememben (és ma már túl késő szétszerelni)

nemrég ugyanaz a probléma. A kazettát a kar melletti felső részen tört ki. Módosítsa a kazettát a fent ismertetett séma szerint. az új meghúzásnál húzza meg a rögzítő anyát. a daru felfelé, a hideg / hegyi vízjelzőn keresztül leszerelhető. van egy csavar. Ezután csatlakoztatnia kell az agyat.

A 2Divog patronok alapvetően eltérnek az átmérőktől és a gyártótól.
Annak érdekében, hogy ne zavarja --- vegye ki, és menjen vele a boltba vagy a piacra, az otthon víz nélkül élni fog pár órát. A legfontosabb dolog, mielőtt kihúzna, ne felejtse el bezárni a felszállót =) És ez megtörténik.
Amikor megjegyzed, hogy a szekrény teljesen elment. A patron teste 2 részből áll, és gyakran szétesik. Az alsó rész a keverőben marad - "alul fekszik", vagy csak ott ragad.
Az új patron átlagos költsége 150 rubel, nem ajánlom olcsóbb. A karnak könnyedén és gyengéden kell járnia, anélkül, hogy megrekedne - mintha olajozott lenne (valójában szilikonzsír van a kerámialemezek között, nos, vagy kellett volna).
Sok szerencsét, ha megkérdezed

Kedves fórum felhasználók! Segítségnyújtás.
Elkezdtem szivárogni egy konyhai csaptelepet (egykaros). De: a keverő középső része és az alja közötti résből áramlik (kanyarodáskor). Lehet, hogy valaki elárulja, mi a baj - még a patronban vagy valamilyen tömítésben? Én magam nem kellett szétszerelni ezeket a dolgokat, de értem, hogy még mindig nekem kell. Tehát elméleti alapon szeretnék kezdeni fegyvereket.
P.s. Igen, csak nyílt állapotban folyik.

Mondom, hogy meg kell vásárolnod a piacon ilyen kis és vékony gombokat

hogy kinyissa a keverőt, majd válasszon egy megfelelő gallyat, és nyissa ki a keverőt (ne felejtse el kihúzni a vízsugaras dugót, mögötte pedig egy gödörbe nyíló lyuk) itt kicsit csíphet és húzza meg a patront gyengébb vagy erősebbé. De először jobb, ha teljesen lecsavarod valamit (elzárva a lakásban lévő összes vizet), és húzza ki a patront, mossa le a folyó vízzel, ha teljesen rossz, akkor menjen az építési piachoz, és vásároljon ugyanazt, ára körülbelül 150 rubel. Tehát frissítse azt minden lehetséges módon, és helyezze elő, majd szorosan húzza meg, de ez nem gyenge, akkor nem fog szivárogni. Ha ismét szivárog, húzza meg egy kicsit vagy annál kevesebbet, attól függően, hogy hiányzik-e vagy túl erős.

Az üzleti tevékenység ebben az esetben nem a patron, hanem a leágazás, amely a forgócsapágyban áll. Kezeljük: 1 húzzuk meg a testet (nem a patront), ezzel megnehezítjük a kifolyó elforgatását (erőt kell fordítani). 2 cserélje ki a tömítést.
Ui Nem értettem meg magam, nem tudom, hogyan kell megszorítani az ügyet; Mi a tömítés, és hol kapjuk meg? = (

2Beliy Van egy tömítés ott? (Nagyon meglepett)

2Beliy Erről kérdeztem! A patron cseréjével mindent többé-kevésbé tiszta. Valahol találkoztam a "gumírozott műanyag tömítéssel" kapcsolatos információkkal. Tehát tudni akartam a párnákról egy ilyen eszközben.
2 buta szőke Köszönöm!

de véleményem szerint el kell távolítani és ki kell dobni, normál vállalatot vásárolni normál garanciával.
Előre véve azt a választ, hogy ehhez a pénzhez négy vagy öt ilyen változást lehet megváltoztatni, úgyhogy a tükör hibájává válik, rendszeresen folyik, mert meggondolatlan, és ugyanakkor állandó, ó, sajnálom - rendszeres aranyér. és még akkor is, ha valakit távollétük miatt elárasztanak, és úgy gondolom, hogy nagyon nehéz lesz eladót eladni a piacon.

ottozel írta:
Erről kérdeztem! A patron cseréjével mindent többé-kevésbé tiszta. Valahol találkoztam a "gumírozott műanyag tömítéssel" kapcsolatos információkkal. Tehát tudni akartam a párnákról egy ilyen eszközben.

mindegyik patron különféle tömítéssel rendelkezik. amíg meg nem találod, és nem látod.

Mindent megértettem, köszönöm mindenkinek!

A konyha egykaros keverővel, forgatható "csővel" rendelkezik. A gyártó nem ismert, a "noname" általában 3,5 évvel ezelőtt vásárolt a piacon, minden alkalommal tisztán dolgozott.
Néhány héttel ezelőtt a ház meleg vízének következő bekapcsolása után elkezdtem lassan felvenni a forró vizet a "csőből". A múlt héten a betegség előrehaladt, és a keverő egy vékony áramlásban kezdett áramlani. Megtudtam, hogy a patronok megváltoztak benne, és a hétvégén egy kerámia patront vásároltam a boltban. Sikerült neki. Nem segít - az áramlás nem változott
Bodo patron? Ez mindössze 50 rubel. Bár aztán kifejezetten más üzletekre néztem - 50-70 rubelt költenek. velünk. Megpróbáltam visszaszerezni a régi patront. Úgy tűnik, hogy a szivárgás áramlási intenzitását nem befolyásolja.
A keverőberendezés nem tudja. Mondd meg, hova múlhat tovább? Lehet, hogy a "csövek" eltöröltek egy kis tömítést a keverőben? Van valami ilyesmi, vagy semmi sem a patron mellett egy ilyen keverőben?

Szivárgó keverő a kar alatt

Hogyan szereljük fel a keverőt?

 • Javítás, ha szivárgást észlel az anyacsavar alatt
 • Javítás, ha szivárgást észlel a kar alatt
 • Javítás, ha egy kapcsoló szivárog a zuhanyozóból a ganderből
 • Javítás, amikor a szelep szivárog
 • Tusoló tömlő javítása

A keverő rendkívül egyszerű berendezés, a bontás általában nem túl bonyolult, könnyű javítani. Ennek elkerülése érdekében a legjobb, ha nem vásárolnak olcsó felszerelést, de csak minőséget, de ebben az esetben is a tömítések elhasználódhatnak, és ki kell cserélni őket. Mi van, ha a csaptelep szivárog? Számos lehetőség áll a probléma megoldására.

A keverő beépítése a saját kezébe nem sok időt vesz igénybe, és nem igényel speciális készségeket.

Javítás, ha szivárgást észlel az anyacsavar alatt

Ha a víz a keverőanyától áramlik, ennek oka a gumi vagy a paronitból készült daru tömítettsége és kopása. A tömítés mérete 3/4. A munka érdekében új plusz FUM szalagot kell készíteni a tömítéshez, állítható csavarkulcsot.

Ezek a javítások a fürdőszobában a következők:

Rendszer csapvíz.

 • Először is a speciális szorítóanya csavarja ki, amely biztosítja a ganderet a testhez, ezután óvatosan el kell távolítani a ganderet;
 • a tömítést eltávolítják, új, szükséges méretűre cserélik;
 • FUM szalag van feltekercselve a szálon;
 • a gander a helyére van szerelve, a csavaranya be van csavarva, majd ellenőrizni kell a teljesítményt.

A fürdőszoba olyan hely, ahol minden felszerelésre figyelmet és tesztelést igényel, különben nemcsak a szivárgások, hanem a szomszédok elárasztása is lehetséges.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Javítás, ha szivárgást észlel a kar alatt

Ha a keverő szivárog a kar alatt, akkor a belsõ beépített kazetta lebomlik. A csaptelep megjavításához új patront kell vásárolnia, amely megfelel a modellnek.

A következő eszközöket kell használni:

 • rendes fogó;
 • hex vagy csavarhúzó.

Ugyanakkor nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy az összes patron megjelenésében különbözik, ezért jobb, ha előzetesen szétszereljük a keverőt. a boltba, hogy vegye le a régi patront.

A javítási folyamat a következő:

Egykaros keverő rendszer.

 • a kupakot a testből kell eltávolítani (ez egy vörös-kék elem, amely a hengeres részen található);
 • miután a rögzítő csavart eltávolították, a karot óvatosan eltávolították;
 • a patront egy új helyettesíti (ne felejtsd el figyelembe venni, hogy illeszkedik a keverő alá);
 • Most a hajótest összeszerelhető, ellenőrizni tudja, hogy a víz már nem áramlik a kar alatt.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Javítás, ha egy kapcsoló szivárog a zuhanyozóból a ganderből

A fürdőszobában szivárgások fordulhatnak elő, mivel a csavarkulcsról a zuhanycsőre való átkapcsolás megszakad. A keverő rögzítéséhez. Ebben az esetben csak a gumit vagy a paronitot kell cserélni. Az egyszerű javítás elvégzéséhez olyan anyagokat és eszközöket kell készítenie, mint:

 • új tömítést viselt;
 • hex kulcs;
 • speciális szalag FUM.

A tömítés méretei eltérőek lehetnek, de általában körülbelül fél hüvelyk.

A keverő a fürdőszobában történő rögzítésének folyamata a következő:

Kézi szelep kivitel.

 • először óvatosan csavarja le a vízkapcsolót a keverőtestről;
 • ezután csavarja le a speciális rögzítőcsavart a karról;
 • vannak olyan modellek a keverőkben, amelyekben a csavart csavarozzák a csavarkulcs nélkül, de ebben az esetben a munkát csak egyszerűsítették, mivel a kart egyszerűen eltávolítják a testből;
 • a régi tömítést könnyedén kicserélheti egy új, majd új réteg FUM szalagot kell feltekerni a rögzítőre, miután eltávolította a régi tekercs összes nyomát;
 • a kar a csavarral vagy egyszerűen a helyére van szerelve.

Az ilyen javítások a fürdőszobában, ha FUM szalagot használunk, egy egyszerű szabályt kell követnünk.

Annak érdekében, hogy a menetvágás szűk és megbízható legyen, csak két vagy három csavart kell készíteni.

Ellenkező esetben egyszerűen lehetetlen csavarozni az anyát, vagy a kapcsolat laza lesz, a keverő tovább folyik.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Javítás, amikor a szelep szivárog

Az építőipari daru rendszere.

Ha a keverőszelep alatt víz áramlik, a daru megszakad vagy a szelepen lévő tömítőgyűrű elhasználódott. Ezek az okok akkor merülnek fel, ha a daru nem kerámia anyagokból készült. Ha a forgattyúház gyártásában használt anyag kerámia, akkor szét kell szerelni a keverőt, majd meg kell határoznia, hogy miért szivárog. Ehhez alaposan meg kell vizsgálni a keréktárcsákon belül lévő kerámia lemezeket, és ellenőrizni kell őket a károsodás miatt. Az ilyen lemezek jól láthatóak egy speciális lyukon keresztül a szerkezet testében.

A csaptelep javítása a fürdőszobában. ha szivárgás van a szelep alatt, akkor szükség van egy csavarhúzó, egy szokásos állítható csavarkulcs, egy epiplon vagy egy új daru-doboz készítésére.

Az ilyen keverő javítása az alábbi:

A keverő szerkezete golyós mechanizmussal.

 • először távolítsa el a speciális dugót a szelepről, majd óvatosan csavarja le a csavar rögzítő szelepet;
 • a szelepet eltávolítják a testről, a daru dobozának beépített testét becsavarják;
 • Most gondosan ellenőrizheti a forgattyúházat, és meghatározhatja, miért áramlik a víz a szelep alatt;
 • leggyakrabban a daru teljes cseréjét igényli. előfordulhat, hogy csak a tömítőgyűrűt cseréli;
 • ezután a szelepet a keverőre helyezzük;
 • a csavart a helyére helyezzük, a dekoratív kupakot szereljük fel, a keverőt ellenőrizni kell a működésre.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Tusoló tömlő javítása

Néha olyan probléma van, mint a zuhanyfej szivárgása vagy az a hely, ahol a zuhanycső csatlakozik az öntöződobozhoz. Ez a szivárgás a tömlő és a keverő közötti tömítés kopása miatt keletkezik. Az ilyen javításhoz új tömítést kell készíteni, amely gumi vagy 1/2 vagy 3/4 hüvelykes paronitból készül. Ilyen padok bármelyik hardverraktárban megtalálhatók. Szüksége lesz egy kis darab rongy, fogó, FUM szalag. Ez a kis felújítás a fürdőszobában a következő:

 • A szorítóanyát le kell csavarni a fogók segítségével, alatta pedig egy darab szövetet kell elhelyezni, hogy ne karcolja meg a tömlő felületét;
 • akkor vegyük ki a régi tömítést, szereljük fel az elkészült újakat;
 • akkor a szálat óvatosan megtisztítják a régi tekercs nyomaiból, friss FUM szalag van a helyén;
 • Most a szorító anyát rögzítheti a keverőhöz vagy az öntöződobozhoz, attól függően, hogy honnan folyik a víz.

A csaptelep javítása a fürdőszobában nem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik, általában az egész az, hogy meg kell változtatnod a csaptelep tömítését. De lehet egy másik probléma, ezért a javítások megkezdése előtt meg kell találni a keverő tervezési jellemzőit, ismerkedjen meg a működés során felmerülő esetleges problémákkal.

Ossz meg egy hasznos cikket:

Mi van, ha a keverő áramlik?

A lényeg, amit meg kell tenni, hogy azonosítsuk a szivárgás okait, és meghatározzuk azt a módot, hogy megszüntessük. Minden bontást hely szerint osztályoznak.

Forgószelepek törésének megszüntetése:

Mielőtt leállítaná az üzletet - zárja le a vizet. A szivárgás kijavításához egy sor beállítható kulcs és egy csavarhúzó szükséges. Ha a szelep nem tartalmaz vizet, akkor valószínűleg a daru dobozán található tömítések használhatatlanná válnak. A tartalék tömítéssel felfegyverkezve javítson:

 • távolítsa el a dekoratív kupakot egy csavarhúzóval;
 • csavarja le a reteszelőcsavart és vegye le a szelepfogantyút;
 • eltávolítja a darut;
 • cserélje ki a tömítést;
 • amikor újratelepít, használjon füstszalagot a csatlakozások lezárásához.

A keverő a szelep alatt.

Ilyen esetben távolítsa el a fogantyút és határozza meg a szivárgás helyét. Ha a cérna alól nedvesség csapódik le, csavarja le a daru-dobozt, és több réteg füstszalagot helyezzen a menetre, majd fordított felszerelést végzünk. Ha a víz áthalad a csapotengely-csapon, csavarja le a szorító anyát és tegyen be egy új tömítést, miután felhúzza a tekercselő réteget, miután eltávolította a régi szigetelést.

Videó bemutató - DIY mixer javítás

Egykaros keverők javítása

Ez a javítás általában szabályozza a patron cseréjét. Ehhez távolítsa el a dekoratív kupakot, majd csavarja le a reteszelőcsavart. Ezután vegye le a kart és csavarja le a patront tartó anyát. Távolítsa el a régi patront, és a helyére telepítse az új patront. Különös figyelmet fordítanak az elem helyes elhelyezésére. A gömbkeverő javítása korlátozható a patron öblítésére.

A keverőgépet a csappantyúknak a zuhany alá történő átkapcsolása helyén

Ennek a problémának az oka leggyakrabban a kapcsoló kar és a készülék teste közötti tömítő tömítés kopása. Ha a fürdőszobájában lévő csaptelep folyik, a csaptelepet a következő módon javíthatja:

 • engedje le a vízkapcsoló házát;
 • csavarja le a reteszelőcsavart (ha van),
 • távolítsa el a kart
 • cserélje ki a kopott tömítést egy új,
 • csavarja rá a karot a menetre vagy rögzítse egy csavarral.

Nem szabad felszívni a füstszalagot a téma túl vastag, 2-3 réteg elég.

A keverő szivárgásának megszüntetése a zuhanycső öntöző kanna vagy anyája alatt

Ez a törés a keverő és a tömlő vagy az öntöző doboz és a tömlő között elhelyezett tömítés következtében keletkezhet.

Fogót és segítséget kapunk, csavarjuk le a szorítóanyát. Jobb, ha ezeket a tevékenységeket a szöveten keresztül lehet előállítani. Ez elkerülheti a termék felületén a karcolásokat. Ezután távolítsa el a hulladékcsíkot, és helyezze a helyére egy újat. Óvatosan tisztítsuk meg a szálat a régi tekercseléssel és szeleteljük a füstszalagot. Csavarja be a szorító anyát az öntöződobozba vagy a keverőbe.

Két csapos csaptelep a konyhában

Az ilyen típusú javítások még könnyebbek a kar modellek károsodásának javításához. Ha a szivárgás oka nem a burkolat károsodása (gyakran az olcsó keverőknél fordul elő), akkor a törést valószínűleg a szelepben lévő töltődoboz kopása okozza. A probléma megoldásának legegyszerűbb módja az anya meghúzása, amíg meg nem áll. Azonban, ha egy ilyen intézkedés nem hozta meg a kívánt eredményt, és az olajtömítés túlságosan elhasználódik, ki kell cserélni.

Ehhez kövesse a következő lépéseket:

 • szüntesse meg a kupakot;
 • távolítsa el a tömszelencét, és helyezze el a tömítést a keletkező résbe. A tömítőanyagok segítségével minden egyes fordulattal feldolgozzuk a szárat, finoman megnyomva a tömítést a menethez. A tömítőanyag csavarozásakor ügyeljen arra, hogy hagyjon el egy rést - a hüvelyt el kell helyezni;
 • helyezzük a hüvelyt és rögzítjük a csavaranyát;
 • Csatlakoztatjuk a vizet, és ügyeljünk arra, hogy a csatlakozások szorosak legyenek.

Amint látja, ha a keverő a konyhában vagy a fürdőszobában áramlik, maga megoldhatja ezt a problémát.

Az egykaros keverőt önállóan javítjuk

Ha a csaptelep áramlik, nem szükséges a vízvezeték-szerelőt hívni és fizetni a munkájáért. A cikkünkben meg fogjuk érteni, hogyan kell szétszerelni az egykaros keverőt és a saját kezeinkkel javítani. A munka elvégzéséhez meg kell ismerkedni a szaniter-technikai eszköz eszközével és fel kell készíteni a szükséges eszközt.

Ha a kar alól áramlik

Szakemberek társítják a víz megjelenését a keverőkar alól a patron megtörésével. Ebben a tekintetben meg kell szüntetni az eszközt, és cseréljük ki a patront.

Csapszétvétel

A munka kezdeti szakaszában el kell távolítania egy kis lekerekített dekoratív fedelet. Általában ezen a lemezen két különböző színű (piros és kék) pont jelzi a csapnak a forró vagy hideg víz hozzáadását. Ha a folyadék áramlási iránya nem egyezik meg, akkor a fedelet az ellenkező oldalra fordítjuk.

Egykaros keverő

Amikor a dekoratív burkolatot eltávolítjuk, egy csavart helyezünk ki a lyukon belül, amely a karot a munkahelyzetben tartja. Ezt a zárat egy standard vagy keresztcsavarhúzóval lehet lecsavarozni. Vannak esetek, amikor egy hatszögre van szükség a daru eltávolításához.

Figyelj! Ha a csavart nem lehet lazítani egy csavarhúzóval (a retesz rozsdásodott vagy a szál megszakadt), akkor ebben az esetben erővel kell húzni a kart. Ebben az esetben a csavar aljának kell lennie a műanyag fúvókából.

A dekoratív borító eltávolítása után

Miután eltávolította a kart valamilyen módon, vegye le a dekoratív fedelet. Így történik, hogy ezt a részt is lehetetlen megszüntetni a megszokott módon. A betétet lazíthatják kézzel, hogy javítsák a hatást az erő alkalmazásának helyén, puha, száraz ruhát helyezzenek. Ha a fedelet nem lehet kézzel eltávolítani, akkor kihúzni a következőket használhatja:

A szerszám munkafelületének védelme érdekében a szöveten keresztül kell érintkeznie az alkatrészrel. Több forgás után különböző irányban gyorsan eltávolíthatja a dekoratív poharat.

A patron felhúzása vagy cseréje

A védőburkolat eltávolítása után egy patront látunk előttünk. Most le kell lazítani a gyűrűs anyát, és eltávolíthatja a vízellátáshoz és keveréshez szükséges mechanizmust. Miután kihúzta ezt a részt, láthatja az alján levő leszállóhornyokat, amelyek a készüléket munkahelyzetbe állítják.

Hornyok a kazetta felszereléséhez

Ha a patron eltávolítása után észlelték a fém korrózióját, a keverőt egy újabb eszközzel helyettesítheti. Bizonyos esetekben a víz szivárgása a kar alatt a szelep meghúzásával megszűnik.

Figyelj! A keverő újraélesztéséhez a fémlemezeket szilikonnal lefedheti, és várja meg, amíg az anyag megszárad, majd helyezze be a patront a jelek szerint.

összeszerelés

A keverő összeállítása új patron behelyezésével kezdődik. Ezután húzza meg a kör alakú anyát, állítsa be a dekoratív poharat. Ezután szerelje fel a kart vagy a zászlót, és rögzítse a helyét a csavarral. Ha a rögzítő rozsdásodott vagy sérült, akkor a kart erősen be kell helyezni a patrontartóba.

Patron egykaros keverőhöz

Fontos! Mielőtt új patront vásárolna, meg kell értenie a régi modell kialakítását. A rész átmérője 35 vagy 40 milliméter lehet, de van még egy kiegészítő tömítőgyűrű is. Vagyis, ha cserére van szüksége, figyelembe kell vennie a régi patron modell szerkezeti jellemzőit.

Ha a patron cseréje után áramlik

Ennek a meglehetősen gyakori jelenségnek az oka a fém korrózió az ülésen. Már említettük, hogy ezeket a területeket próbálhatja meg szilikonnal lefedni, de ha ez nem segít, akkor meg kell változtatnia az egész keverőt.

Ha maga a kar leesik

A keverőkar spontán leeresztése általában elmondja a töréséről. Amikor rákattint a dobozra, a víz vékony árammal vagy egyáltalán nem biztosítható. Sokan úgy vélik, hogy a kar viselkedésének fő oka a patrontörés, de ez nem mindig így van.

A városlakás vagy lakóház lakói nem használnak egyszerre vízvezeték-felszerelést. Néhányan óvatosan kinyitják a csapokat, mások, például gyerekek, élesen húzza a zászlót. Ez utóbbi esetben a kar belsejének károsodása, amely a patron tetejére kerül, lehetséges. Károsodás esetén a négyszögletes betét falai oldalirányban eltérnek egymástól, ami bizonyos részek szabad mozgását eredményezi, amikor felemeli a szelepet.

Figyelj! A károsodás meghatározásához el kell távolítani a kerek dekoratív betétet, csavarja le a csavart és távolítsa el a kart. Ezután nézze meg a doboz belsejét: ha sérült, akkor szerelje be ugyanazt a részt a régi keverőből. Kiváló minőségű vízvezeték jelenlétében a kar leengedését a patron kopása okozhatja, amelyet ki kell cserélni.

Ha az ing alatt folyik

Bizonyos esetekben a keverő kabátja alatt víz szivároghat. Ennek a jelenségnek a fő oka a tömítések károsodásának minősül, és a folyadék a kör alakú anya közelében és a felső és alsó részeken is szivároghat.

Víz a gander ingből

Ebben a vonatkozásban az egykaros keverő beszerelésének ideje alatt meg kell húznia a forgó anyát. Ez a rész gyakran lecsavarodik vagy lazít a termék szállítása során, ami kis rést eredményez. Egy ilyen rés elegendő a víz szivárgásához.

Ha az anyát jól meghúzta, a szivárgás oka hibás tömítés lesz. A probléma kijavításához csavarja le az anyát, távolítsa el a nejlon alátétet (a test szomszédos forgó részei közötti munkarész kialakításához). Ezután távolítsa el a keverőcsonkot a burkolattal és gondosan ellenőrizze a tömítések beszerelési helyét.

A korróziónak, a mosogatónak stb. Nem lehetnek jelek. Az egyetlen megoldás ebben az esetben az, hogy kicseréljük a ganderet a régi csaptelepről, a legrosszabb esetben a keverőt teljesen ki kell cserélnünk.

A második ok a víz szivárgásának a kabát a kopás a kopás. Az ilyen részek patkó alakúak, munkájukkal, legtöbbjük a vízkamrával szemben. Egy új daru, hogy vásárolni egy daru, nagyon nehéz, de megjavíthatja a keverőt.

A keverő elemzése, hogy megszüntesse a szivárgást az ing alatt

Ehhez több réteg füstszalagot helyeznek az ülésekbe, amelyek növelik a tömítések átmérőjét és javítják a feszességüket. Ezután tegyen egy tömítést, állítsa be a nylon alátéteket, gyűjtse össze a keverő többi részét.

Mielőtt a daru állandó helyre kerülne, hogy ellenőrizze a feszességét. Ha a javítás helyesen történik, a víz nem folyik, akkor a keverő a mosogatóhoz rögzíthető.