Legfontosabb > Csapok

Elektromos törülközőtartó a fürdőszobában

Ez a cikk a fürdőszobai törülközők melegítésére szolgál. Ebben fogok beszélni arról, hogyan kapcsolódik egy fürdőszobai szárító, és milyen meleg víz áramlik benne. Ezenkívül hatással lesz a szoba fűtésére és párásítására is.

Krómozott víz törölköző.

miért

 1. Mindig szüksége van egy fűtött törölközőre?

Mindez az éghajlattól függ. Általában három problémát megold:

 • Lehetővé teszi, hogy teljes névvel összhangban tartsa a száraz törölközőt. Általánosságban elmondható, hogy amikor a fürdőben levő levegő felmelegszik, az ágyneműkben levő ágynemű gyorsan szárad;
 • Hatékonyan küzd a nedves és a gomba ellen. A penész nem szereti a száraz és forró levegőt;

A gomba megjelenik, ahol nedves és hűvös.

 • A fürdőszoba levegőjét kényelmes hőmérsékletre melegíti.

Az SNiP 2.08.01-89 szerint a fürdőszobában a hőmérsékletnek legalább 25 ° C-nak kell lennie.

Meleg éghajlaton azonban a fürdőszoba fűtése nélkül is eljuthat. Különösen a ház első emeletén (emlékszem: Sevastopol, Krím félsziget), egy külön radiátor csatlakozik egy elektromos kazán erre a célra készült, és le van választva egész évben.

A szárító szerepe a fűtési rendszerhez csatlakoztatott radiátorral történik.

A padláson egy fűtött törölközőt vagy más fűtőtestet nem biztosítanak: egyáltalán nem láttam szükségeket.

A padláson található fürdőszoba tökéletesen szárító nélküli.

 1. Hogyan áramlik a víz egy fűtött törülközőtartón?

Házak régi raktáron

A 70-es években és az idősebb házakban - csak a vízelemzés rovására az Ön lakásában. A szárító a bélés szünetében van összekötve, a konyhai csapok és a másik oldalán a fürdőszoba és a forró víz között. Amikor a csapok egyikére nyílik, a szárító felmelegszik, majd fokozatosan lehűl.

A kapitány nyilvánvalósága szerint: a szárító fűtése a szomszédos lakások vízfelvételétől is függ. Minél kisebb, annál több időt vesz igénybe a víz felmelegedése a használati melegvíz felszívóban, és annál hosszabb ideig tart a hűtött víz lehűlése. A melegvízellátás egy időben csak a felvonóegységben lévő egyik szálból táplálódik - a be- vagy visszatérő csőből.

Fűtött törülközőtartó Hruscsovban.

Új épületek

A 80-as évek elején az új épületek használati melegvíz-rendszerei további felvonásokat vásároltak a felvonóhoz: kettő volt a kínálatban és a visszatérésben. Az innováció lehetővé tette a folyamatos cirkuláció biztosítását a melegvíz készítésében. Miért?

A kérdés megválaszolásához meg kell adnod a megkülönböztetett olvasónak a vízsugaras felvonó egészének munkáját.

A felvonó berendezés forró vízzel történő felépítése.

 • A felvonókészülék vízének keringését a fűtési fő- és visszatérő vezetékek közötti nyomáskülönbség biztosítja. A kínálat mindig a csúcson van, a visszatérés alul van;
 • A maximális vízmennyiség forgalomba hozatala és a fűtőközeg mentén az első és utolsó fűtőberendezés között a minimális hőmérsékletkülönbség biztosítása érdekében az adagolásból származó vizet a fúvókán keresztül a csőbe befecskendezik a visszatérő csővezeték hűtőjével és kevesebb nyomású vízzel. Ily módon a fűtőkörből visszatérő hűtőfolyadék része visszavezethető a szíváson keresztül;
 • Ennek eredményeképpen a víz a minimális fordulatszámon keresztül áramlik a be- és visszaáramló csöveken, annak ellenére, hogy ezek között jelentős nyomásesés van (általában 2-3 kgf / cm2).

A víz mozgása azonban lehetővé teszi, hogy nyomáscsökkenést hozzon létre egy egyenes csövön. Ehhez elegendő egy rögzítő alátétet felhelyezni bármelyik peremre - egy acél palacsinta, amelynek lyuk van benne. Annak érdekében, hogy az alátét nem befolyásolja a vízsugaras felvonó működését, az aljzatokban lévő lyukak átmérője az áramlás- és visszatérő áramlásnál általában 1 mm-rel nagyobb, mint a fúvókában lévő lyuk.

A felvonó sémája mindegyik sorban két összekötő forró vízzel.

Az alátétek által létrehozott különbség minimális: legfeljebb 0,2 kgf / cm2. Azonban elegendő, ha a forró víz beszivárgóinak vízszintje folyamatosan forró. A melegvíz-ellátó rendszer teljes fűtési szezonja a "táplálástól a táplálásig" (90 ° -nál alacsonyabb hőmérsékleten) vagy "visszatérés a visszatérésig" (magasabb hőmérsékleten).

Az üzemmódok átkapcsolása a vénykötelezettség szerint történik, amelyet a helyi "Fűtőhálózatok" továbbítanak a lakóépületnek vagy egyéb lakóhelyi szolgáltató szervezeteknek.

Hogyan működik a fűtés a nyáron, amikor a fűtés ki van kapcsolva?

A takarmány- és visszatérő vonalak közötti minimális különbség továbbra is megmarad. Ez elegendő ahhoz, hogy a használati melegvíz áramkör "bekapcsolt állapotban" üzemmódba kapcsolva folyamatosan keringtető üzemmódban maradjon.

Mivel a felszállóhelyek folyamatosan forróak, nem pedig az épületek használati melegvízvezetékei, az új épületekben lévő törülközők nem szakítják meg a burkolatokat, hanem a felszálló résében helyezkednek el. A legjellemzőbb kialakítás, amikor a szárító egy vagy két, egyforma átmérőjű csőből áll, mint a felszálló, és hegesztett kötésekre van szerelve.

A fűtött törülközőtartó a felszálló melegvíz-elvezetés hajlata.

Nem csak a víz

 1. Milyen típusú ruhaszárító a fürdőszobában található a boltokban?

Ha félretesszük a kicsi részleteket, mint a szín és a forma, az összes szárítót fel lehet osztani:

 • Víz, a forró víz cirkulációjának fűtésére;
 • Elektromos. Az elektromos mosógép szárítógép a fürdőszobában hasznos a régi alapítvány házainak lakóihoz: egyetért azzal, hogy kissé kényelmetlen a melegvíz 24 órás vízelvezetésére a vízszárító melegítésére.

Az elektromos készülékek egymás után folyadékra vannak osztva (fűtőelemekkel és olajjal vagy egyéb hűtőközeggel, egységes fűtést biztosítva) és száraz, alacsony hőmérsékletű tekercsekkel ellátott készülékek.

Az elektromos szárító árának alig különbözik a hasonló alakú és méretű vízkészülékektől.

 1. Milyen elektromos szárítók megbízhatóbbak - száraz spirál vagy olaj?

Száraz spirálos készülékek. Csak azért, mert szerkezetileg egyszerűbbek és a munkafolyamatban alacsonyabb hőmérsékletűek a fűtőelemekhez képest. Az ilyen eszközök tervezőinek többek között nem kell megoldaniuk a hűtőközeg hőtágulásának problémáját: az alacsony minőségű olajkészülékeknél gyakran vezet az eszköz megsemmisítéséhez.

Száraz hajlékony fűtőelem.

 1. Mennyire hatékony a fali elektromos szárítógép a fürdőszobában?

Rendszerint 30-100 watt. A nem túl erős izzólámpa szintjén a fogyasztás lehetővé teszi, hogy ne aggódjon a villanyszámlák miatt.

kapcsolat

 1. Hogyan telepíthetek vízszárítót a saját kezével?

Erősen javaslom, hogy a törülközőt ne helyezze be a felszállónyílásba, hanem párhuzamosan, és helyezzen be egy pár vágó gömbcsapot a szárító előtt. Az utasítás kapcsolódik ahhoz a tényhez, hogy a nyári melegben a fürdőszobát már túlmelegítették, és néhány fokban észrevehető kényelmetlenséget okoz.

A fűtött törölközőtartó kapcsolási rajza a HMV állvánnyal párhuzamosan.

A kapcsolat egyéb műszaki részletei meglehetősen szabványosak:

 • A betétek behelyezésére egy hegesztőpár DU 20 rövid szálat használnak;
 • A hegesztők után golyóscsapokat szerelnek fel. A menetes tekercseléshez festékkel vagy szilikon tömítőanyaggal impregnált egészségügyi betétet kell használni. Az impregnálás nem teszi lehetővé hosszabb melegítés közben égetését;
 • A tényleges törölközőmelegítő csatlakoztatásához egy amerikai - gyorsre szerelhető szerelvényt kell használni sapkával és gumi tömítéssel. Ha valamilyen okból nem kívánatos a felszerelésük, akkor a fűtött törölközőtartó párral és anya-anya adapterrel van összekötve a csapok átmérőjétől a szárító szálának átmérőjéig;
 • A szárító a falhoz horganyzott csavarokkal van rögzítve műanyag tüskével. A fürdőszobában lévő fából készült chopik jobb, ha nem használja: a páratartalom állandó ingadozása megtörik, és a kötőelemek egyszerűen kialszanak a falról.
 1. Vannak-e különleges követelmények az elektromos szárító csatlakoztatására?

Nem. A kimenetnek csak működnie kell. A készülék teljesítménye 100 watt vagy annál kevesebb, a vezetékek keresztmetszete és a csatlakozókapcsok területe teljesen közömbös.

kizsákmányolás

 1. Hogyan törölgetni a ruhákat a fürdőszobában törülközőszárítóval?

A színes vászon közvetlenül a szárítón lóghat. A természetes szálakból készült fehér szövetek hosszabb melegítéssel sárgulnak, ezért jobb, ha egy fűtött törülközőtartó közelében húzott kötélen száradni szándékoznak.

Kényelmes mennyezeti szárító.

Ha a fürdőt ruhák száradására használják, a kényszerű szellőztetés nagyon kívánatos. A ventilátor nem kapcsolódik párhuzamosan a világításhoz, de egy külön kapcsolókulccsal van felakasztva. Van egy csuklyám a fürdőszobában és teljesen be van kapcsolva egy dimmeren keresztül, így megváltoztathatod a ventilátor sebességét a zajszint csökkentése érdekében.

A fényképen - egy kapcsoló a fény és a dimmer, amely szabályozza a ventilátor sebességét.

következtetés

Remélem, hogy ajánlásai segítenek a megkülönböztetett olvasónak, hogy sikeres vásárlást készítsen. Mint mindig, a figyelemfelkeltő további információ a videóban jelenik meg. Ossza meg a saját tapasztalatait a megjegyzésekben. Sikerek, elvtársak!

Törölközőszárító kiválasztása a fürdőszobában

Nehéz elképzelni egy fürdőszobát törölközőszárító nélkül. Ez az elem jelentősen növeli a helyiség kényelmét. Ha nincs ott, vagy a házat éppen építik, akkor feltétlenül gondoskodnia kell vásárlásáról és kapcsolatáról.

De először választania kell a típust. A hőforrástól függően ezek a típusú törülközőtartók különböztethetők meg:

 • az elektromos fűtést fűtőelemekkel vagy egyéb elektromos fűtőberendezésekkel végzik;
 • víz - használja a forró víz melegét a fűtési rendszerből vagy a melegvízellátásból;
 • kombinálva az első két pontot.

Az elektromos funkció sokkal hatékonyabb, könnyebben csatlakoztatható, biztonságosabb és biztonságosabb. De drágább a működés.

A vízi járművek olcsóbbak, de képességeik korlátozzák a rendszer vízének hőmérsékletét, stabilitását és általában elérhetőségét.

A kombinált kombináció mindkét típus előnyeit ötvözi, ám a fürdőszobában a felszerelés magas költsége és összetettsége miatt még mindig ritkán találkoznak. A fürdőszobai szárítógépek legfontosabb teljesítményjellemzői - minden típusnál - fizikai méreteik és hőkapacitásaik.

Elektromos fajták

A fő hátrány az, hogy szükség van egy kifolyásra, amely magas páratartalmú környezetben nagyobb veszélyforrás.

Az elektromos készülékek fő előnyei az, hogy a csatlakozás nagyon egyszerű, és függetlenül is elvégezhető a minimális szerelési készséggel, valamint a használati melegvíz- vagy melegvízellátás állapotától.

A forró vízben bekövetkezett megszakítások hazánkban sokkal gyakrabban és hosszabb ideig fordulnak elő, mint a fényben bekövetkező megszakítások.

Mivel nincs szükség a vízvezetékbe ütközésre, kiválaszthat egy helyet a fürdőszoba bármely sarkában történő telepítéséhez.

Egy másik előny az, hogy nagyon könnyen szabályozható a fűtött törölközőtartály hőmérséklete széles tartományban.

A csapvízzel való érintkezés hiánya kémiai reagensekkel, sókkal, hidraulikus rázkódásokkal és a kóbor áramokkal szembeni korrózióval jár. Az elektromos modelleket gyakran forgatják vagy mozgatják, ami csak növeli a használatuk kényelmét.

Az 500x600 mm méretű kis szárítógép napi 4 kWh fogyasztást is képes fogyasztani, ezért ha mégis, akkor még mindig vízkezelő készüléket kell választania.

Vízszárítók

A vízfajták sokkal olcsóbbak, általában teljesen szabadok, de a választásuknak sokkal alaposabbnak kell lennie. Különösen a lakóépületekben, ahol sok további negatív tényező van:

 • szennyezett víz, különösen ha a fűtési rendszerhez van csatlakoztatva;
 • nagy nyomás, amely a sokemeletes épületek elérheti a 6 atmoszféra (és csúcsok - akár 10);
 • hidraulikus sokkok;
 • kijátszott áramok a csővezetékhez tartozó eszközök jogosulatlan földelése miatt;
 • galvanikus pusztítás rossz választékkal fém.

A magánház tulajdonosa a saját mestere, és ha megfelelően tervezték, nincs minden ilyen problémája. De még mindig érdemes kompetens megközelíteni a modell kiválasztását.

Először meg kell határoznia a méretet. A méretet korlátozza a rendelkezésre álló hely, a fürdőszoba mérete.

Előzetesen el kell dönteni, hogy a szárító felszerelhető-e. A kapcsolat problémáinak elkerülése érdekében egy kevésbé rendelkezésre álló, legalább 5 cm szélességű és magasságú modellt kell vásárolnia.

Hőteljesítmény és hány törülköző szárítható az eszközön, bármilyen probléma nélkül a méretek függenek. Minél nagyobb a család, annál nagyobb a fűtött törülközőtartó.

Ezután döntenie kell az anyagról. A piacon fekete krómozott acél, rozsdamentes acél, réz, sárgaréz és ritka egzotikus anyagok.

Réz. Varrat nélküli csövekből készült, tartós anyag, amely ellenáll a nagy nyomásnak és a mechanikai terhelésnek.

A magas hővezetés jó hatékonyságot biztosít, az alacsony hőtágulási együttható nem okoz nehézséget a telepítés és a használat során.

De a réz nem használható cink vagy alumínium elemek rendszerében (nyitott fűtési rendszer vagy alumínium radiátorok horganyzott tágulási tartálya). Ez is meglehetősen drága anyag, és a termékek nem lehet olcsó.

Brass. Gazdaságos opció - réz. A réz felületesen erősen emlékeztet a rézre és hasonló tulajdonságokra. Fontos különbség a kopásállóság érzékenysége, ezért a hasznos élettartam lényegesen kisebb lesz, mint a réz.

Színesfém. A vasaló fémes fűtött törölközőtartó egy magánházban elfogadható, ha fűtési rendszert csatlakoztat.

A melegvíz-rendszerhez való csatlakozás nem kívánatos, mert a csőben lévő folyadék folyamatos frissítése oxigénnel gazdagítja, ami a szárító belső korróziójának fokozatos megsemmisítéséhez vezet.

Kívül, általában króm védi, amely, ha rosszul van elhelyezve, szintén elmarad és fekete acélnak tûnik ki.

Rozsdamentes acél. Ez a legjobb választás. Viszonylag olcsó anyag, amelyet jól ellenáll a kémiai és mechanikai tényezők.

Fontos, hogy a szárítót a varrat nélküli csövek közül válasszák. A hegesztés a rozsdamentes acél leggyengébb pontja.

Lakóépületekben való használatra kívánatosak a vastag falú (legfeljebb 3 mm-es) csövek, amelyek könnyen ellenállnak a nagy nyomásnak. A magánlakások esetében nem releváns.

Kapcsolási rajzok

Lakóépületben kényelmesebb a melegvizes rendszerhez való csatlakozás, egy magánházban a tulajdonos szabadon választhat a legmegfelelőbb módja annak, hogy csatlakozzon hozzá. Amikor elgondolkodik arról, hogy melyik csatlakozási módot választja, figyelembe kell vennie a csővezeték elrendezését és a fürdőszoba építészetét.

Ha forró vízzel van egy felszálló, akkor a legoptimálisabb és legegyszerűbb megvalósítani oldalirányú kapcsolat. Különösen az eladásra szánt kivitelben egyszerű M vagy U alakú szárítók.

Az oldalsó csatlakozás két egymás utáni csap felfelé történő összekapcsolását jelenti. A csapok közötti távolságnak meg kell felelnie a szárító végei közötti távolságnak.

Ha a szoba jellemzői nem teszik lehetővé a törülközőt a felszállónyílás mellett, az oldalsó csatlakozás további csöveken keresztül valósítható meg.

Csak azt kell biztosítani, hogy a szárító ne legyen a kötési szint alatt.

Vízszintesen illeszkednie kell, vagy magasabbnak kell lennie.

Ellenkező esetben a víz nem forog majd, és a szárító a fürdőszobában hideg lesz még a felmelegedő meleg vízzel is.

Ez a szabály azonban elhanyagolható, ha az oldalsó kapcsolatot a sorozathoz sorolják. Más szavakkal, ha a felemelő összes víz szükségszerűen átmegy a szárítón.

De ilyen összeköttetést csak kis felszállókkal lehet működtetni - egy vékony csőből, amely a szárítócső méreteinek megfelelő vagy kissé nagyobb. Bizonyos típusú törülközőmelegítők lehetővé teszik, hogy a csőhöz csatlakozzanak alul és felülként.

Ebben az esetben nemcsak a jól ismert oldalsó kapcsolat áll rendelkezésre, hanem számos egyéb rendszer is:

 1. Alul - és az áramlás és a visszatérés a szárító különböző végeinek aljához van csatlakoztatva.
 2. Egyenes - valamint oldalirányú összeköttetés, de a szárító szerkezetének köszönhetően az áramlási és visszatérési folyam egy egyenes csővel van összekötve, a fennmaradó víz pedig konvektív keveréssel fűtött.

Átlós - a felsőtől a közeli végig áramlik, visszafelé az utolsóig.

Ez a kapcsolat biztosítja a víz intenzív áramlását.

Négy ponton - két tetejét táplálja, alul két visszatérő vonalat.

Ezt a módszert használják különösen nagy és erőteljes szárítógépekhez, amikor nagy mennyiségű vízre van szükség.

Érdemes kiválasztani a csatolás módját is. A legbiztonságosabb megoldás egy fűtött törülközőtartó hegesztése. De ez csak fekete acéltermékekhez alkalmazható, csúnya megjelenést kölcsönöz, károsítja a krómozását.

A legtöbb esetben alkalmazott módszer egy menetes kapcsolat. Ebben az esetben mind a tápellátást, mind a visszatérő áramot egy elzárószeleppel kell ellátni.

Ellenkező esetben a vízmelegített törölközőtartót nem lehet leszerelni, mint a fűtési rendszer leürítése vagy a vízellátás megakadályozása.

költségek

A hasznos elemek összekötésére szolgáló eljárás nem a legtöbb esetben különösen nehéz, így a szakemberek szolgáltatásainak költsége meglehetősen elfogadható. Ha már van tows, akkor egy szakember kell adnia 2000-2500 rubel, ha nincs tows, akkor az árak emelkednek 5000-5500 rubel.

Egyszerű szárítógépek ára 900-2000 rubel. A nagyméretű vagy eredeti formatervezési minták több mint 20.000 rubelre kerülhetnek.

Ruhaszárító a fürdőszobában - Kényelmes stílus minden helyre 76 képen

Ágyneműszárító a fürdőszobában, minden mosás után mosandó ruhát kell mosni.

Valaki a ruhák szárításának funkcióját használja a mosógépekben, valaki lefeszíti az akkumulátort.

A mai napig kereskedelmi forgalomban kapható formatervezési minták, amelyek lehetővé teszik a folyamat kényelmes és hatékony elvégzését.

Ágynemű szárítók fajtái

A szárítók szerkezeti formában különböznek egymástól, és a felszínhez való csatlakoztatás módja.

A szárító a mennyezetre van szerelve, a formatervezés egy fémrúd, amelyet görgősmechanizmussal és kötél segítségével felfüggesztettek. A mennyezet alá szerelt.

Alternatív megoldásként lecsúsztathatja az összes sávot, lógni a ruhákon, és felemelni. Ez a formaterv mintegy 20 font nyers vászon ellenáll.

A mennyezetre szerelt szárító a magas szobákhoz, valamint a normál mennyezetű, kis szobákhoz is alkalmas.

Fali szárító:

Rúd - a szárítónak ez a kialakítása az egyik falra van szerelve, a cselekvés elve hasonló a szárítóhoz, a mennyezethez rögzítve. Jól használható a gyapjútermékek szárításához, valamint a deformáció elkerülése érdekében nem ajánlatos összecsukni.

Kötél - széles eloszlású. Jellemzője a kötél feszességének és a magasság szabályozásának hiánya. Az alacsony lógó ruhák nehezebbé teszik a fürdőszobát, és a kötelek túlzott elhelyezése arra kényszeríti Önt, hogy folyamatosan használjon egy széket.

Konzol - megfelelő használatra, a csatolót fizikai fúrórúd formájában kell benyomni. Ez a forma kis fürdőszobákhoz alkalmas. A vászon száradása után összehúzódik és szorosan illeszkedik a falhoz. Lehetővé teszi a felhasználható terület jelentős növelését.

Ideális kisebb tárgyak szárításához (törölközők, pólók, gyermekruhák), de nem alkalmas nagy tételek szárítására (ágynemű, takaró).

Padlóra szerelt szárító

A szárító a padlóra van szerelve. A kibontásnál nagy munkaterület van. Bármelyik helyiségben szabad helyet biztosíthat. Ez könnyedén összehajtogat és elszakad.

Bármely szűk helyiségben eltávolítható. A padlóra szerelt szárítók összecsukva kis helyet foglalnak el. Egy kis helyiségben egy ilyen szárítógép felveheti az összes szabad helyet.

Elektromos szárító

A korlátozott időtartamú emberek számára ideális az elektromos szárító. A pozitív oldal az a képesség, hogy gyorsan száraz ruhát viseljen, de nem alkalmas mindenféle szövetre.

Egyes textíliák egyszerűen deformálódnak a túlmelegedésből, és elvesztik esztétikai tulajdonságaikat. Az ilyen textíliák élettartama gyorsan csökken.

A dolgok szárítása az akkumulátoron

A szárítóruhák változatossága a hőmérséklet függvényében. További telepítésre nincs szükség. A vászon csak az akkumulátoron van.

A nagy elemek szárazak az akkumulátoron, de nehéz a kis dolgokra.

Az ilyen típusú szárításhoz gondosan kell kezelni a hőmérsékletet igénylő termékeket.

A fürdőben a dolgok szárítása

Ezzel a típusú szárítással kiválasztható a tervezés, amely könnyen telepíthető és eltávolítható.

A fürdő munkafelületét foglalja el, de felszabadítja a padlón lévő helyet. Ha ilyen szárítót helyez a fürdőszobába, akkor lehetetlen használni.

Hogyan határozható meg a ruhadarab kialakítása?

Természetesen a szárító kiválasztásakor el kell döntenie, hogy hol és hogyan kényelmesen száradhat meg.

Megfelelő a szárításuk a fürdőszobában, elegendő hely van a szárításhoz a nappaliban, vagy a szárítógép az erkélyre is áthelyezhető - mindez határozza meg a szárító tipikus kialakítását.

Ha kisebb mennyiségben szárazra szeretné tenni a dolgokat, akkor nem kell egy nagy padlószárítót választania.

Ha egy kis lakásban élsz, a konzolos vagy mennyezeti szárítók jobban megfelelnek, mivel nem fognak sok helyet összehajtogatni. A padlószárítók leginkább a tágas szobákban használhatók.

A szárítók kiválasztásánál ügyelni kell az építéshez felhasznált anyagokra.

Az állandó magas páratartalom miatt a fémszerkezetet rozsdamentes acél anyaggal kell kezelni. Választhat egy rozsdamentes acél szárítót. Egy ilyen szárító hosszú ideig szolgál majd, és nem fogja elveszteni megjelenését.

Minden szerelvény szárítót jól kell végrehajtani. A rögzítőelemek és a csuklópántok a szárítót a felületen vagy a kibontott állapotban kell tartani. A feszítő kötelek sima felületűek legyenek.

Egy adott szárítógép kiválasztásánál figyelembe kell venni a fürdő sajátosságait és a szabad hely jelenlétét. A megfelelően kiválasztott szárító díszíti a fürdőszobát.

Elektromos fűtött törölközőtartó: válassza az alacsony fogyasztású és a termosztátot

Az elektromos mosoda kiváló minőségű szárítást és fűtést biztosít a fürdőszobában. Az alacsony fogyasztású, termosztáttal ellátott készülék lehetővé teszi Önnek, hogy önállóan állítsa be a fűtési fokot és pénzt takarítson meg.

A ruhák szárítása mellett az elektromos törölköző melegíti a helyiséget, ahol fel vannak szerelve, miközben megakadályozza a penész és a betegség okozta gombák kialakulását. Kiváló munkát végeznek a hozzárendelt feladatokkal, és hosszú munkamenetekhez készültek az állandó befogadás módjában.

A fűtött törülközőtartók hőmérsékletszabályozókkal vagy anélkül is lehetnek. A szabályozókkal ellátott készülékek bármely üzemmódra beállíthatók és 30-70 fokos hőmérsékletre melegíthetők. Fok. Az önbeállítás lehetősége jelentősen csökkentheti a villamos energia költségét, beállítva a hőmérsékleti rendszert az Ön igényeinek megfelelően. Egyes modellekhez tartozik egy automatikus kikapcsolási időzítő is.

Az elektromos törölközőmelegítő alacsony energiafogyasztással történő kiválasztása során figyelembe kell vennie a belső szerkezetét és a szükséges fürdőképességet. A vásárlás előtt önállóan kiszámíthatja a jövőben elfogyasztott villamos energia mennyiségét egy speciális képlet segítségével.

Mennyi energiát fogyaszt a törülköző melegebb

A villamosenergia-fogyasztás közvetlenül függ az adott fűtött törülközőtartó tervezési jellemzőitől, méreteitől és anyagaitól. Általában a modern elektromos egységek viszonylag alacsony fogyasztásúak, és egyidejűleg igen magas hőátadási tényezővel jellemezhetők.

A magas páratartalmú helyiség kényelmes hőmérséklete 22-25 fok. Fok. Az optimális hőmérséklet fenntartása érdekében a fűtőberendezéseknek kb. 100 watt hőenergiaot kell biztosítani a fűtött terület négyzetméterenként. Alapján a standard méretű fürdőszoba 4 négyzetméter. m, ajánlott körülbelül 560-600 wattos kapacitású tekercs telepítése.

Miért van szükségünk termosztátra?

A fűtött törölközőtartók gyártói ma már több modellt kínálnak: az egyszerű költségvetéstől a kiegészítő opciókkal ellátott berendezésekhez a kényelmesebb működés érdekében és az energiatakarékosság érdekében. A legegyszerűbb megoldás az, amikor a készülék állandó hőmérsékleten működik, vagyis stabilan felmelegszik és ugyanabban a hőmérsékleti tartományban működik.

A szerkezetileg kifinomultabb törülközői speciális érzékelőkkel vannak felszerelve, amelyek bizonyos hőmérséklet elérésekor energiatakarékos módba helyezik a készüléket. Az ilyen típusú modellek meglehetősen drágák.

Egy alternatív lehetőség egy olyan elektromos törülközőmelegítő, amelynek termosztátja lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy függetlenül állítsa be a hőmérsékleti tartományt. Ha sürgősen meg kell száradnod a ruhadarabot vagy hidegedned a helyiségben, akkor csak a készüléket kell legfeljebb felemelni.

Az idő múlva a berendezés minimális teljesítményen működik, miközben jelentősen megtakarítja az energiát. A termosztáttal rendelkező elektromos modell 5-10% -kal drágább lesz, mint egy egyszerű elektromos törülközőtartó nélkül további lehetőségek, de az árkülönbség gyorsan megfizetni fogja önmagát állandó megtakarításban, amikor az elfogyasztott villamos energia számláját fizetik.

Műszaki eszköz opciók, hőtakarékosság

Az energiafogyasztás közvetlenül függ a kiválasztott eszköz tervezésétől. A belső készülék típusától függően az elektromos törölközőszárítók két csoportra oszthatók:

A szárítók mindkét típusának hőmérséklete 80 fokos lehet. Celsius fokozatú, és belső védelmet nyújt a túlmelegedés ellen. A különbség az, hogy az olajat sokkal hosszabb ideig melegítik, ami a belső szerkezetük sajátosságaihoz kapcsolódik, de a készülékek kikapcsolása után továbbra is hosszú ideig hőkezeljék.

Üreges kialakításuk folyadékkal van feltöltve, amelyet fűtőelemek melegítenek - az elsődleges fűtési folyamat során jelentős mennyiségű energiát fogyaszt. 15 percig, legfeljebb 1 óráig a fűtőelem felmelegíti a töltőanyagot, valamint maga a fűtőelemet, amely nem több mint 600 wattot fogyaszt.

Minden további energiafogyasztás, amint a készüléket teljesen felmelegíti, megtartja az elérni kívánt hőmérsékleti szintet, vagyis ilyen nagy energiafogyasztás már nem szükséges elektromos törülközőmelegítő működtetéséhez.

Azok a modellek, amelyeknek az úgynevezett fűtőkábele a kialakításuk részeként szinte azonnal elérik a gyártó által beállított maximális hőmérsékletet, enyhén lehűlnek (legfeljebb 20 percen belül). A fűtőkhöz képest lényegesen alacsonyabb energiafogyasztással jellemezhető, de a kábelberendezésekből származó hőátadás is alacsonyabb lesz.

Az átlagfogyasztási sebességek tipikusan 35-165 W között mozognak a teljes működési idő alatt, függetlenül az aktiválás fázisától. Tipikusan a kialakításuk nem biztosítja a termosztát beszerelését, hiszen alacsony termelékenységűek és kizárólag ruhadarabok, és nem a fürdőszoba területének melegítésére használhatók.

Figyelem! Kábel típusú készülékeknél nem ajánlatos a selyemből vagy gyapjúból készült tárgyakat kiszáradni, mivel a szabályozó hiánya miatt a hőmérsékletet nem lehet a finom szövetek optimális értékére csökkenteni.

Teljesítmény és fogyasztás

A fűtőkábeles elektromos szárítók energiafogyasztása viszonylag alacsony - 100 watton belül változhat. A berendezés teljes ereje szintén nem a legmagasabb szint, mint az olaj.

Az olajjal vagy fagyásgátlóval működő folyékony modellek termelékenyebbek, és akár 2 kW teljesítményű hőteljesítmény is lehet, de ebben az esetben figyelembe kell venni, hogy az energiafogyasztás is növekedni fog.

Az elektromos fogyasztás kiszámítása elektromos törölközőhöz

Végezze el a teljesítmény kiszámítását és határozza meg, hogy mennyi villamos energiát fognak elkölteni, lehetséges az eszköz útlevelének adatai alapján, ami a működés jövőbeni módját jellemzi.

A számításhoz egy egyszerűsített képletet veszünk, ahol E = P x K * t, ahol P a készülék teljesítménye, K a keresleti tényező (0,4-es villamos tekercs esetén), t az eszköz napi várható működési ideje. Az eredmény, megszorozva az 1 kW / h költséggel, Meghatározza a készülék által fogyasztott villamos energia jövőbeni költségét. Hasonlóképpen, a villamosenergia-fogyasztás indikátora 1 hónapra, sőt 1 évre is számítható, a napok számával szorozva, 30-ra vagy 365-re.

Legnépszerűbb modellek

A fogyasztók növekvő igénye miatt évente folyamatosan bővül a programozható termosztáttal felszerelt egységek modellkészlete. A legnépszerűbb ma a NIKA, az Energia, a PAX, a Zehnder és a Hitze, a Margaroli és a Devon Devon különböző méretekben és módosításokban, amelyek között megtalálhatja az ízlésének és a pénztárcájának megfelelő lehetőséget.

Klasszikus modellek létra formájában a leginkább költségvetés és a leggyakoribb. Ezen kívül kiválaszthatja az eszköz S vagy E alakú nézetét is, amely alkalmas egy adott fürdőszoba kialakítására. A vonal nem szabványos és tervezési megoldásokat is tartalmaz, amelyek egy kicsit többet költenek, de a belső tér igazi díszítésévé válnak.

Az esztergálási móddal ellátott E-alakú szárítógépek nem csak a törölközőt, hanem a nem szabványos szabást és a cipőt is kiszárítják, és az évtizedek egyik legmegfelelőbbnek és funkcionálisnak tekinthetők.

következtetés

Az elektromos készülékek kitűnő munkát végeznek a ruhák száradására, valamint a fürdő fűtésére és a felesleges nedvesség felszámolására. Az olaj elektromos készülékei a leghatékonyabbak.

Különösen ésszerű, hogy egy termosztáttal rendelkező modellt vásároljon, amely lehetővé teszi a hőmérséklet csökkentését vagy növelését magától, saját igényei szerint, ezáltal csökkentve a villamosenergia-fizetés költségeit.

Melyik elektromos fűtött törülközőtartó a legjobb a fürdőszobában?

A mosott dolgok szárítása szinte mindennapi gondoskodás minden hostessről. Számos modern mosógép rendelkezik olyan funkcióval, amely lehetővé teszi, hogy teljesen száraz, de ráncos ruhát kapjon a dobából. A gépi szárítást követően a vasalást nagyon nehéz vasalatni. Ezért sok háziasszony inkább elektromos törülközőtartókat szeret a fürdőszobában.

Ma egy elektromos szárítógép a fürdőszobában nagyon népszerű. Ez főként azért következik be, mert a készüléket nem kell a melegvízellátó rendszerhez csatlakoztatni, mint egy törülközőszárítóval. Az egyetlen dolog, amire szüksége van, a hatalomhoz való hozzáférés. Meg fogjuk érteni, hogyan válasszunk egy elektromos törölközőmelegítőt a fürdőszobában?

Miért jobb az elektromos szárító a szokásosnál?

Az elektromos szárítók a szabványos szárítók fejlett módosításai. A hálózatba csatlakoztatva az elektromos szárító felmelegszik és a mosott ruhanemű nedvességét gyorsabban párolja, ezáltal csökkentve a szárítási idejét.

Szerkezetileg ez a szárítóberendezés tartalmaz egy elektromos fűtőelemet, amely olajalapú ásványi vagy természetes környezetbe merül. Előfordul, hogy egy másik típusú folyadékot használnak, fő felhasználási feltétele a maximális hővezető képesség.

Ennek az olajnak köszönhetően, amely a ruhanemű szárításra szánt elektromos eszköz belsejében található, a fürdőszobában lévő csöveket egyenletesen felmelegítik, így a mosás sokkal gyorsabb lesz. Ugyanakkor egy ilyen ruhaszárító a fürdőszobába egy kicsit többet fogyaszt, mint egy hagyományos izzó. Ezenkívül számos előnye van a hagyományos analógokkal szemben:

 1. Az elektromos szárító telepítése nem igényel szoros áthaladást a forró vízvezeték csővezetéken, és ennek eredményeképpen elhelyezése a fürdőszoba bármely kényelmes helyén található.
 2. Az elektromos szárító futási idejét közvetlenül a háziasszony határozza meg. Egyszerűen, a be- és kikapcsolási időket szükség szerint módosítják.
 3. A ruhák száradási sebessége.
 4. Kompakt hajtogatott.
 5. A különféle formák és típusok.
 6. A csövek nem hevülnek több mint 60 ° C-ra, ami biztonsági okokból igen komoly plusz. Véletlenül érintkezésbe kerül egy olyan csővel, amely csupasz bőrt tartalmaz, nem valószínű, hogy megégnek. Ezenkívül a vászon ezen a hőmérsékleten nagyon finoman szárad.
 7. A közvetlen kinevezés mellett ez az elektromos eszköz a fürdőszobában további fűtési forrásként is használható.
 8. Egyes modellek olyan funkciókészletekkel is rendelkeznek, mint a levegő ionizáló.

Vannak negatív oldalak is, de sokkal kisebbek:

 • a készülék közelében lévő kimenet szükségessége;
 • az elektromos szárító által elfogyasztott villamos energia többletköltségei.

Az elektromos meghajtású szárító gyorsan nedves ruhát száraz, de ez a módszer nem alkalmas mindenféle szövetre. A szárítás során rendkívül óvatosan kell eljárni, mert a hőmérséklet hatásai miatt bizonyos dolgok romolhatnak.

Mi az elektromos szárító?

Az elektromos szárítók, amelyek ma készülnek, sokféle formában és típusban vannak felszerelve a fürdőszobában.

 1. A padlózat kivitelezésével járó elektromos szárítók hajtogathatóak, a fűtőelemek "létrájának" megfelelően alakíthatók ki, amelyek a szárításra szolgáló ruhákat vagy hajlított termoelemek állványait viselik. A szárítók teljesítménye 60-230 watt. A készülék kialakításától függően a vászon súlya 10 és 30 kg közötti. Nagyon kényelmes elektromos szárítók, vállpántokként, könnyű védőzsákkal, amely anyagból készült, amelyet szárított ruhára helyeznek.
 2. A falra szerelt elektromos szárítók nagyon különböző formák. Leggyakrabban úgy tűnik, mint egy "Svédországi fal" fűtött keresztcsíkkal, amelyeken a szárított mosoda fel van függesztve.
 3. A mennyezeti elektromos szárítók a "liana" -hoz hasonlítanak, amely a mennyezethez van rögzítve, és a ruhák megszáradását biztosítja a rácsban lévő fűtőelemek miatt. Az ilyen típusú elektromos szárítók meglehetősen kompakt, és nem igényelnek sok helyet a fürdő felett. Hosszúságban ezek a szárítók 1 és 2 méter közöttiek lehetnek. Egyes modellek képesek több mint 30 kg súlyú nyers vászon ellenállni.

Az elektromos mennyezet tetején fűtött törülközőtartó a fürdőszobában háttérvilágítás, ultraibolya radiátor, ventilátor fűtés és elektromos meghajtó az elektromos szárítók rúdjának emeléséhez és leengedéséhez, amelyen a mosoda fel van függesztve. Az ilyen elektromos szárítók vezérlése távvezérlővel történik. A szárítógép mind a fürdőszobában, mind a loggiában helyezhető el. Bővebben - Hogyan telepítsünk egy fűtött törölközőt a fürdőszobában a dolgok és a szobák szárításához?

Az elektromos törölközőszárító kiválasztásának kritériumai

A szárítónak két fő tulajdonsággal kell rendelkeznie: teljesítmény és megjelenés. Kívülről a formatervezés úgy néz ki, mint egy létra, egy geometriai alak vagy egy másik bonyolult alakja.

 1. Itt különös figyelmet kell fordítani a csövek alakjára - konvexek vagy egyenesek. Az első lehetőség jobb, mert annak alakja miatt könnyebb lógni kis dolgok vagy fehérnemű.
 2. A fürdőszoba mérete közvetlenül befolyásolja a készülék teljesítményét. Az optimális paraméterek nem haladják meg a 200 W / m2 értéket, mint egy joghurt készítőnél.
 3. Az elektromos törülközőtartó rögzítése mind mozdulatlan, mind forgó lehet. Az első lehetőség kényelmesebb a kisebb helyiségekben, és az elforgatás lehetővé teszi több törölköző és dolgozó száradását. Van egy ilyen típusú szárító, mint a csúszó oldal "fülek". Ebben az esetben csak a középső részt rögzítik a falra, és az oldalsó részek úgy mozoghatnak el, mint egy szekrényajtó.
 4. A csövek száma. A hőátadás nagyobb lesz, ha több vízszintes cső van.
 5. A fürdőszobában lévő szárító mind nyitott, mind rejtett módon csatlakoztatható. Az első kiviteli alaknál a készülék kimeneti vezetékei a fal felületén haladnak. Rejtett csatlakozás esetén a vezetékek a falba vannak szerelve. Ez a módszer különbözik az első biztonságtól, de meglehetősen bonyolult, mivel végrehajtásához további javítási munkákra van szükség.

Az elektromos szárítók kiválasztásánál nemcsak a fürdőszoba szabad helyiségének kialakítását és rendelkezésre állását kell figyelembe venni, hanem a szárítógép anyagát is.

 1. A legtöbb modell alumíniumból készült. Sajnos ezek nem a legtartósabb építési mód. Tekintettel az alumínium hajlíthatóságára, a nagy súlyú vászonrudak deformálódhatnak.
 2. A nagyobb szilárdság elektrosztatikus, rozsdamentes acélból készül.
 3. A polcokon elektromos szárítók is találhatók, korrózióálló bevonattal. Alacsony költség mellett ezek a szárítók kevésbé tartósak, mivel a gyakori hőmérséklet-különbségek és a magas páratartalomnak való kitettség miatt hámozhatnak.

Szükséges figyelni a fűtési sebességre és az automatikus kikapcsolási funkció meglétére is - egyes modellek kikapcsolhatók, amint elérik a hőmérsékletet. Ezzel a funkcióval energiát takaríthat meg.

A falszárító telepítésének jellemzői

Mielőtt a fürdőszobába beragasztaná, mint egy elektromos törölközőt, meg kell ismerkednie néhány árnyalattal.

 1. A falszárítót szilárd felületre kell erősíteni. Az ideális lehetőség ebben az esetben a csapágyfal lenne. Ez annak köszönhető, hogy a nedves lenvászonok súlya alatt a gipsz nem jött le.
 2. Meg kell vizsgálni azt a helyet, amelyet az egység a működés során elfoglal. A szárítónak szabadon kell rendelkezésre állnia ahhoz, hogy könnyen lehessen mosni a mosást.
 3. A készüléket a csatlakozó közelében kell felszerelni, ugyanakkor jobb, ha a fűtött törölközőt külön tápegységgel látják el.
 4. A fürdőszobát magas színvonalú szellőzéssel kell ellátni. Mivel a nedves ruhák csak növelik a már magas páratartalmat. A legjobb megoldás egy kényszerített kipufogó eszköz felszerelése a fürdőszobában.
 5. Ha az elektromos szárító falra szerelt változatát választja, akkor rendkívül fontos figyelembe venni a készülék által maximálisan kitett súlyt.
 6. Az egység helyét tükröktől vagy krómozott felületektől távol kell elhelyezni, mivel a fröccsenések nem befolyásolják a tisztítás gyakoriságát.

Ha kitaláljuk, hogy a falszerkezetek összeszerelésének folyamata a szokásos fúrásoknál a fallyukaknál van a dugóknál. Ehhez szükség van egy minimális szerszámkészletre: perforátor, szükséges átmérőjű lyukfúró, dugó, építési szint, mérőszalag és ceruza. Kis erőfeszítéssel, bárki rövid idő alatt könnyen gyorsan felakasztja az elektromos szárítót a fürdőszobában.

Amint látja, az elektromos szárító nagyon kényelmes és hasznos eszköz. Ha elegendő hely van a fürdőszobában, és nem vagy különleges támogatója a ruhadarabok hosszú várakozásainak, javasoljuk, hogy nézze meg a hasonló elemeket a boltban.