Legfontosabb > Bútor

Gipszkarton fürdőszoba konténer

A fürdőszoba alapterületei általában mesterséges és természetes kőből vagy fából készültek. Nagy szilárdsággal és tartóssággal különböztetik meg őket, de nagyon nehéz kiválasztani az ilyen termékek formáját és méretét. Emellett a termékek ára is magas. Ez különösen igaz az egyedi gyártású modellekre.

Kedvezőbb alternatívák a gipszkarton termékek. Kisebb vagy kicsi a használati élettartam szempontjából, de lehetővé teszik, hogy a fürdőszoba geometriájához és területeitől függetlenül "tökéletesen illeszkedjen" a fürdőszobaba. Ennek a terméknek az a fő előnye, hogy képes a saját kezével összeszerelni.

Kötelező anyagok

A gipszkarton fedőlapja egy keretből és bevonatból áll. Megbízható csontváz nélkül a lemezanyag nem képes ellenállni a mosás terhelésének, és hajlani fog. Ezenkívül győződjön meg róla, hogy szerszámok és kötőelemek szükségesek. A jövőbeni termék minden egyes elemét különös gonddal kell kiválasztani. Ha figyelmen kívül hagyja az ajánlásokat, akkor a tabletta gyorsan használhatatlanná válik.

gipszkarton

Ez az építési anyag többféle változatban készül:

 • GCR. A legolcsóbb megoldás csak száraz helyiségben történő felszerelésre alkalmas. Megkülönböztethető az alacsony súlya és a könnyű feldolgozás, általában szürke árnyalatú és kék színű.
 • Gipszkarton. Különböző a hidrofób adalékanyagok tartalma, ami miatt az anyag nedvszívó anyagot vesz fel kevésbé, nem hámlik le és megőrzi alakját, ha nedvesíti, ellenáll a gombáknak, zöldes felületű és kék jelzéssel rendelkezik.
 • GKLO. A hőálló mag biztosítja az anyag ellenállását a nyílt tűz esetén, ami csökkenti a tűzveszélyt. Az anyag csak száraz helyiségekhez készült. A GKLO felülete rózsaszín vagy szürke, a jelölés piros.
 • GKLVO. Kombinálja a többi típusú gipszkarton legjobb tulajdonságait. Ellenáll a magas hőmérsékletnek és nedvességnek, könnyen feldolgozható. Ez a fajta gipszkarton zöldfelület és piros jelölés.

A padlófelület optimális típusa a fürdőszobában a GKLV, hiszen a tűzállóság tulajdonsága nem fontos a nedves helyiségben, és nincs értelme a túlfizetésnek ehhez a tulajdonsághoz.

Nedvességálló gipszkarton beszerzése

A GKLV standard lapok vastagsága 9,5 és 12,5 mm. A nagy terhelés hiánya miatt vékonyabb lapokat vehet fel. Ha a asztallap nagy, és a mosogató elég nehéz, akkor jobb, ha a legvastagabb lapot veszi fel, mivel ebben az esetben a megtakarítás katasztrofális következményekhez vezethet.

Egy lap, amely 2500 és 1200 milliméteres, elegendő ahhoz, hogy kompakt munkalapot készítsen. Jobb, persze, hogy anyagot a margin. Ha ez egy átfogó termék, több mint két lapra lesz szüksége. Annak érdekében, hogy ne kelljen több anyagot vásárolni először készítsen rajzot minden méretben, számítsa ki a területet, és add hozzá 5-10% -os margót.

Mi a keret?

Mivel a bázis gyártására szolgáló anyag használható fémprofilként, és egy fából készült gerenda. Az utóbbi lehetőség olcsóbb, de alacsony nedvességállósággal rendelkezik. Ha fát használnak, előkezelésre kerül egy speciális vegyülettel, és rendszeres időközönként ismételje meg ezt az eseményt működés közben.

A fémprofil költsége magasabb, mint egy fadarab ára. Ez talán az egyetlen negatív, de ez is relatívnak tekinthető, mivel megszünteti annak szükségességét, hogy a keret kezelését bármilyen telepítéssel és telepítéssel elvégezze. Azok, akik ezt a lehetőséget választják, megvásárolják az útmutatót és a hordozóprofilokat. Az első mérete 28x27, a második 60x27 milliméter.

Munkaasztalok szerelése gipszkartonból a fürdőszobába

Ez több lépésben valósul meg, és bizonyos szabályoknak való megfelelést igényel. Nem kezdheti el a táblát rajz nélkül. A rajzot úgy végezzük, hogy megszámoljuk a fogyóanyagot, és megkönnyítsük a keret és a plating kialakításának további munkáját.

Ezenkívül feltétlenül figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a fürdőszobában lévő asztallapnak a padlószint felett 80-110 cm-rel emelkednie kell, a vízvezeték szerelvények közötti távolság nem lehet 70 cm-nél kisebb, a mosdó és a fal közötti távolságnak legalább 10 cm-nek kell lennie. közös elvárások, amelyekből visszavonulnak, de a könnyű üzemeltetés veszélyeztetése nélkül.

alkalmazás jelölés

Szükséges egy vázlat pontos méretekkel, mérőszalaggal, ceruzával. A tabletta alatti helyet kiürítjük, alaposan megtisztítjuk, ellenőrizzük az alap egyenletességét és eltávolítjuk a hiányosságokat.

További munkafolyamat a következő:

 1. A falon tegyen egy pontot, amely megfelel a szerkezet magasságának. Mérjék meg a szögből a termék hosszát és tegyék fel a címkét. Az asztal szélességét alkalmazza a padlóra. Meg kell jegyeznünk, hogy a vázlat tükrözi a szerkezet tényleges méreteit, ezért a rajzjelek körülbelül 3 cm-t tesznek ki, amelyek a lap és a felület vastagságát alkotják.
 2. Ellenőrizze az alkalmazott jelölő vonalak síkosságát. Végezze el az épület szintjén. Ha ezt a pályát elhanyagolják, akkor a keretvezetők egyenetlenül rögzíthetők. Vízszintesen és függőlegesen nem szabad eltérni. Ellenkező esetben a deszkának leszorulása, vagyis egyenetlen.

A jelölés alkalmazása esetén a fém vagy a fa a vázlat méretének megfelelően lesz vágva. A fát fűrészeljük, és a profilot fém ollóval vágjuk le.

Vázszerkezet

Ezt a következő sorrendben hajtják végre:

 1. Annak érdekében, hogy ne keverjük össze az üres helyeket, jobb számozni őket. Minden egyes 6 mm-es lyukaknál.
 2. Minden profilot jelölési vonalak mentén és a lyukakon keresztül jelölnek, ahol a tüskék lesznek elhelyezve.
 3. Furatokat fúrnak a falba. Ha a felület burkolólapokkal van burkolva, akkor a zománc a kívánt helyen megkarcolódik.
 4. Egy perforátor segítségével, amely be van helyezve a lyukakba a billet keretben, ismét fúrjon lyukakat a falon lévő dűbel hosszáig. és a padlón.
 5. Profilokat készítenek és helyükre helyezik, behelyezik a hardvert, és rögzítik az útmutatókat. A helyük egyenletességét egy szinttel ellenőrizzük.
 6. A kiálló keret két vezetőprofilból áll, amelyek egymásba illesztve vannak, és csavarokkal vannak rögzítve az összekötő vonal mentén.
 7. A felső jelölésnél rögzítse a vízszintes jumpert, ami szintén kettős. Rögzítõ karok a profil csavarjaival a csavarokon.
 8. Erősített vázszerkezet. Két oldalt, és még kettőt - az asztal alatt.

Ellenőrizze az összes vezető egyenletességét és a kapcsolat minőségét, valamint a hiányosságokat és a visszafordulók hiányát.

Gipszkarton gipszkarton

A szigorú szekvenciát a következő eszközök segítségével végezzük:

 • kézi fémfűrész vagy kirakó;
 • csavarhúzó;
 • önmetsző csavarok;
 • marker és kivágott sablon;
 • csiszolópapírral;
 • vízálló alapozó;
 • csempe ragasztó;
 • spatula.

1. lépés

Egy gipszkartonból két darab ugyanabból a formából vágott ki, amelynek méretei megegyeznek a keretrel. Az egyik elem sík felületre van helyezve, és a mosási mintázat tetejére kerül, amelyet rendszerint a készletben szállítanak. Ha ez nem így történik, akkor ez függetlenül történik.

Gyakorolj a legnagyobb gondosságot és pontosságot. Ha a vízvezeték-összeköttetések kivágásait és a mosogató rosszul működik, ez megnehezíti a telepítést, és gyengíti a tabletta kialakítását. Más szavakkal, amikor a vágás túl közel van a szélhez, egy gipszkarton lap egyszerűen feltörhet.

2. lépés

Az alkalmazott kontúrokkal ellátott üveget a keretre helyezzük, és a profilhoz rögzítjük. A második elem az alsó részhez van rögzítve. 15-20 cm távolságra csavarozott hardver a támasztókon. Vágjon lyukakat a mosogatóhoz. A fűrész vagy fúrólap behelyezésének megkönnyítése érdekében először fúrni kell egy ponton.

A gumi zárva van a GLAC által kivágott csattal. Cserélje ki a csemperagasztót és vágja fel a vágást, töltse ki a rést a profil és a lapok között. Ezenkívül a kompozíciót hátoldalra visszük fel, és a felületre nyomjuk. Ellenőrizze az elem síkságát, távolítsa el a kiálló ragasztót, majd tartsa a szerelőcsavarokat a profilhoz.

3. lépés

A fal melletti oldal kivágódik és beillesztésre kerül a keretbe, rögzítve a kerület mentén, fenntartva a szalagot a vasalatok között 15 cm-re, a másik oldalfalat két, a keret keretein belül és kívül borítja.

Külső dub, úgy, hogy az az asztallappal párhuzamos, és az oldal - egybeesik a fémprofil szélével. Tartsa a rögzítőcsavarokat. Hasonlóképpen jönnek a belső lapból.

Az oldalszegélyek szélei a szélesség szélére vágódnak. A végdarabokat ragasztóanyaggal kezelik, helyükre helyezzük és egyenletessé tesszük. Annak biztosítására, hogy egyenletesen és szorosan illeszkedjenek, az alkatrészeket csavarokkal csavarták.

4. lépés

Az asztallap felállítása befejeződött, de ahhoz, hogy a szerkezet teljes megjelenést kapjon, az ízületekkel ellátott szakaszokat csiszolópapírral és alapozóval kezelik. Az utolsó lépés a díszítés. A leghatékonyabb megoldás a mozaikra néz.

Gipszkarton munkalap a fürdőszobában (30 fotó). Helyszín, telepítési tervezés. Opciók, gipszkarton burkolat

Használja a kezét kényelmesen használni és elegáns pultot a fürdőszobába, használhatja a gipszkarton lapokat. Az anyag, a felszerelés és a burkolat megválasztásának bonyolultsága a mi cikkünkben ma.

Ez a design kényelmesebbé teszi a fürdőszobát.

elhelyezkedés

Gipsz tábla egy résszel.

Az ilyen szerkezet funkcionális és könnyen tervezhető. Azonban a telepítési helyszínnek kétszer gondolkodnia kell. Ha lehetséges, a legjobb megoldás az, hogy gondoskodjon a gipszkarton asztalról a fürdőszobában egy fülke alatt.

Ha az előfeltétel nem rendelkezik, akkor a javítás kezdeti szakaszában foglaljon bele egy mélyedést a projektbe. A gipszkartonból önfelépíthetõ is lehet.

Egy másik jó lehetőség az, hogy a pultot a mosdó alapjaként telepítsük.

Kiválaszthat egy mosogatót bármilyen anyagból, a hagyományos cserépedényből, amelynek ára alacsony, rozsdamentes acélból, bronzból és természetes kőből. A mosogatóforma is lehet.

Figyelj!
Vegye figyelembe, hogy egy nem szabványos konfigurációjú mosogató megvásárlásával jelentősen bonyolítja a munkáját.
Nagyon sok erőfeszítést kell tennie a keret kialakításához.

hirdetés

Eszközök és anyagok

 1. A gipszrostlemez nedvességálló (GVLV), amelynek mérete 2500 × 1200 × 12,5 mm vagy 2500 × 1200 × 10 mm. Használhatja a szokásos, azonos méretű GVL-t.
 2. Keret profilok PS-6 szakasz 100 × 50 mm és hossza 3 m.
 3. PN-6 szintek, 100 × 40 mm keresztmetszettel és 3 m hosszúsággal.
 4. Fém / gipszkarton csavarok (SHSGM), mérete 3,5 × 35 mm.
 5. Nedvességálló gitt.
 6. Epoxi ragasztó.
 7. Nedvességálló megoldás.
 8. Csempe vagy mozaik a befejezéshez.
 • elektromos kirakós játék;
 • kefe;
 • spatulák: fém és gumi;
 • olló fémhez vagy hasonló fémfűrészhez;
 • csavarhúzó;
 • mérőszalag;
 • építési szint;
 • lyukasztó.

Szerelési konstrukció

Előzetes munka

 1. Először mérje meg az asztal felerősítésének helyét. Döntse el magasságát és átmérőjét. (Lásd még a Bathroom Design: Options című cikket.)
 2. Rajzoljon rajzot. Ezt papíron vagy számítógépes programmal teheti meg, és nyomtatni tudja az eredményt egy nyomtatón.
 3. Ha a gipszkarton fürdőszoba platója beépített mosdókagylóval rendelkezik, akkor nem szabad a design-ba kerülni.
 4. A mosogató típusának figyelembevételével szerelje össze a keretet a profilokból a jövőbeli szerkezethez.
 5. Nedvességálló kartonra húzza ki a mosdó kontúrját. A sikeres telepítéshez adjon hozzá néhány centimétert.
 6. Vágja ki elektromos villanófúvóval.

Ellenőrző szerelés

Az asztallap és a gipszkapcsoló közötti összes ízület.

DIY szerelési útmutató:

 1. A létrehozott minták használatával vágjon el két gipszkarton lapot.
 2. Az első vágott formának a mosogató alá kell esnie, a második egészben.
 3. Rögzítse a 2 falat a falon és rögzítse rétegelt lemezlemezt.
 4. Csavarja be a gipszkartonot üresen egy kivágással az alak fölé. Alulról rögzítheti a PVLV-t rés nélkül.
 5. A fenti műveletek után homorú vége van. Ehhez vágjon egy szalagot a lapról és vágja le egy centiméteres lépésekben.
 6. Csavarja be a szerkezetet a szerkezet belső végéhez. Fedje le a területet egy alapozóval és a gitt vízálló kittel. (Lásd még a cikket Gipszkarton kitöltése: alkalmazásfunkciók.)

Figyelj!
Azt mondják, hogy a gipszkarton asztallapja a fürdőszobában nem tart sokáig, nincs valódi talaj.
Annak érdekében, hogy az építési élettartam hosszú legyen, a réteg 2/3-aát speciális epoxigyanta vízszigetelő anyaggal kell impregnálni. Ez a kompozíció nem teszi lehetővé a nedvesség bejutását az asztalra.

Tervezési lehetőségek

Pulttel mosdóval.

A pulton, akkor beágyazni a mosogató, amely rögzített a falra vagy szerelt a lábakon. Ha a második lehetőséget választja, további telepítési támogatásra lesz szüksége.

Ez különösen akkor igaz, ha a szerkezet hossza nagyobb, mint 1-1,5 m. Támogatásként egy fémcsövet használhat a bárpultoknál.

A leírt szerkezet nemcsak a tablettát és a hordozót tartalmazhatja. Lehet, hogy van egy kerete, valamint oldalfalai is. Ezek és a szekrények fából, fémből, valamint téglából készülhetnek. Ne feledje, hogy a mérnöki hálózatoknak nyitott hozzáféréssel kell rendelkezniük

Figyelj!
Ez a megerősített kialakítás számos további előnnyel jár.
Például az alsó részében mosogatógépet hozhat létre, vagy konzolpolcokat készíthet.

Gipszkarton alapozás

Úgy néz ki, mint egy kész design.

Most egy kis utasítás a GVLV-re nézve:

 1. Javasoljuk, hogy a függőleges panelből rakja le a csempe vagy mozaik. Így a lehető legpontosabban összekötheti egymással az asztallap vízszintes és függőleges síkjait. (Lásd még a cikk Hogyan telepítse a csempe a gipszkartonra a fürdőszobában.)
 2. A munka magas színvonalú volt, ajánlott egy bélés fektetési terv megkezdése előtt.
 3. Fedje le az oldalfalakat, ajtókat és az építmény külső felületét nedvességálló ragasztóval. Ezt egy fogazott simítóval (fésűvel) kell elvégezni.
 4. Nedvesítse meg a vízzel és távolítsa el a védőpapír réteget a mozaikból.
 5. Ragassza fel a tabletta külső felületére. Tekintsük azt a tényt, hogy az anyagot szorosan kell megnyomni a furnérozandó felülethez.
 6. Kezeljük a varratokat egy gumi spatulával nedvességálló fúga segítségével.
 7. Helyezze be és rögzítse a mosogatót a sarkokba (zárójelek), ha még nem tette meg.
 8. A gipszkarton és a mosogatószerkezet szilikonos tömítőanyag közötti összes csatlakozás.

A fürdőszoba nagyobb vizuális megjelenítéséhez tegyen egy nagy tükröt a fülke teljes szélességébe.

Figyelj!
A csempe és mozaik mellett műanyag vagy üveglapokat is használhat.

Néhány tipp

Grout munkalapok fúga.

 • A gipszkarton és a mosogató közötti szélek mintázattal díszítő csíkokkal ragaszthatók.
 • Miután a ragasztó szárazon van, csiszolja fel a tabletta oldalát smaragdal, és folytassa az alapozást. (Javasoljuk, hogy Axton mély penetráció alapozó, ára - 120 rubel.)
 • A táblát az oldalsó sarkokra kell felszerelni, amelyeket tüskékkel vagy önmetsző csavarokkal rögzítenek.

Összefoglalva

Most már tudod, hogy egy gyönyörű és elegáns nedvességálló gipszkarton munkalapot szerelsz. A technológiai és gyakorlati kérdés pontosabb megértése érdekében honlapunkon részletes fotó- és videóinformáció található, amelyen megtalálja a szükséges információkat. Sok szerencsét!

Gipszkarton munkalap a fürdőszobában - DIY szerelési algoritmus

A gipszkarton asztallapja a fürdőszobában egyike annak a lehetőségnek, hogy a saját kézzel egy elegáns és megfizethető lakberendezési szobát kapjon.

Az univerzális épület és befejező anyag nagyon egyszerű a munkában, és segít a fürdőszoba kialakításának praktikus, esztétikai és funkcionális lehetőségeinek megteremtésében.

Előnyei a gipszkarton

A gipszkarton vagy gipsz száraz vakolat egy lapanyag, amelyet két kartonpapír réteg és egy gipsz alakú mag különböző töltőanyagokkal lát el.

Ilyen lapos anyag 1,2 m-es szélességű szélességű, nagyon könnyű a különböző szerkezetek, válaszfalak és mennyezetburkolat burkolásához.

Megkülönböztetik a következő fő dimenziós szabványokat:

A gipszkarton lapok vastagsága 9,5 mm, fal - 1,25 cm, és ívelt - 0,65 cm.

Anyagi előnyök

A gipszkarton lapok vitathatatlan előnyeit bemutatjuk:

 • kiváló hőszigetelési jellemzők;
 • optimális rugalmasságot és egyszerű használatot tesz lehetővé, amely lehetővé teszi nemcsak a hagyományos négyszögletes kaszkádok, hanem félköríves íves szerkezetek létrehozását is;
 • elég tisztességes tűzállóság;
 • könnyű elrejteni a kommunikációs és kábelrendszert.

A behelyezett panelek mögött kialakított tér lehetővé teszi a vezetékek és csövek egyszerű elhelyezését.

A különleges ellenőrző nyílások hiánya miatt a panelek bontására van szükség a rejtett kommunikáció javítási és karbantartási munkálatainak elvégzéséhez.

Anyagi hátrányok

A gipszkarton lapok néhány észrevehető hibát mutatnak:

 • nem megfelelő szilárdsági mutatók, amelyekhez a repülés, az üzembe helyezés és a működtetés során fellépő repedések megjelenése társulhat;
 • alacsony hangszigetelési jellemzők;
 • képtelenség a súlyos terhek megtartására.

A fürdőszoba kialakításának tervezése és kialakítása előzetesen megfontolandó, figyelembe véve a keret alapját és a kiegészítőkhöz tartozó fülke helyét.

Eszközök és anyagok

A magas páratartalmú helyiségekben a gipszkarton asztallapjának kialakítása és önbeállítása a következőket igényli:

 • egyszerű palafesték;
 • elrendezésű papírlapok;
 • vonal
 • méter vagy mérőszalag;
 • csavarhúzó készlet;
 • ollók a fémekkel való munka során;
 • egy spatula készlet;
 • vízépítési szint;
 • nedvességálló "zöld" gipszkarton lapok;
 • más típusú fémprofil;
 • önmetsző csavarok;
 • gitt vízálló keverék gipszkartonhoz való munkához.

A befejező díszítés megjelenése és jellemzői miatt szükség lehet nedvességálló festék, film bevonat, különleges ragasztókompozíció, PVC lemezek, megerősítő szalag és csempe vagy mozaik, valamint cserépkeretek, speciális fugázás és vízszigetelő szigetelés beszerzésére.

Munkaasztal keret

A gipszkarton egy olcsó, könnyen használható és praktikus anyag, de teljesítménye közvetlenül függ a keret alapja minőségétől. A vezetőket az építési szintet, a fúrócsavarokat, a csavarhúzót, a dűbelek és az öncsapos csavarok segítségével kell rögzíteni.

Fém keret az asztallaphoz

Az öngyártó asztali keret technológiája:

 • lyukak a tüskékre fúrt profilok;
 • végleges profilokat alkalmaznak a jelölésre, és a lyukakon keresztül a kötőelemek alatt lévő területek vannak kitöltve;
 • a jelölésekkel összhangban lyukakat fúrnak a falba;
 • a lyukak bemélyedései a tüskék hosszára terjeszkednek;
 • a helyhez rögzített vezetőprofilok vízszintesen és függőlegesen helyezkednek el, majd szilárdan rögzítve vannak az aljzaton lévő tüskékkel;
 • a kiálló oszlopot egy pár vezetőprofil alkotja, amelyek egymásba ágyazódnak, és öntőcsavarokkal rögzítik a dokkolóvezetéket;
 • a vízszintes kétszárnyakat az egész kerület mentén rögzítik és rögzítik a felső jelzésnek megfelelően;
 • a kinyúló oszlopoknál a jumpereket profilból készítik;
 • a keret alapját vízszintes és függőleges vízszintes kétprofilú hornyokkal erősítik meg, amelyeket a gyártott munkafelület alatt és a rackek között helyeznek el.

Az utolsó szakaszban a vezetékek vízszintes helyzetét ellenőrizzük az építési szintek segítségével, és ellenőrizzük az összes csatlakozás minőségét és a hiányzó rések hiányát a csatlakozó részeken.

Gipszkarton burkolat

Mielőtt folytatná a burkolatot, levágja a keret alapanyagával megegyező méretű üresdarabokat, majd a következő lépéseket hajtja végre:

 • rajzolva a gipszkarton lapjain a lyuk kontúrokra a mosogatóhoz és a kommunikációhoz;
 • vágási lyukak a kontúroknak megfelelően;
 • a szerkezet végét egy hevederrel zárja;
 • lapok készítése a falhoz közeli oldalelemekhez;
 • a beépített elemek rögzítése a kerület mentén öncsavarró csavarokkal;
 • a bőr végrészeit elrejtő csíkok.

A lécek beszereléséhez nemcsak a csavarokat, hanem egy speciális nedvességálló ragasztóanyagot is használnak.

A keretszerkezet burkolatának végső szakaszában a vágások és csatlakozások valamennyi szakasza, valamint a mosogatószerkezet lyukak feltétlenül csiszolópapírral és alapozóval vannak feldolgozva.

Burkolat (mozaik)

A mozaik vagy csempe végső munkalapjának befejeződése nem tartalmaz gittréteg alkalmazását, és a béléscsomagok teljes skálája a következő egyszerű intézkedéseket tartalmazza:

 • mozaikot a kívánt formát kapnak egy szerelő késsel vagy darálóval;
 • a csemperagasztót a gyártó által az utasításokban megadott arányokkal hígítjuk;
 • a ragasztót egyenletesen alkalmazzák a tabletta felületére;
 • a mozaikos termékből származó papírvédelmet a közönséges vízben történő rövid áztatással eltávolítják;
 • az oldalsó részekkel szemben a befejező anyagot ragasztják a csap végére és a vízszintes felületre.

Munkaasztal fedővel

Az ízületek fugázása csak akkor történik, ha a ragasztó teljesen megszáradt.

Fürdőszoba munkafelület - egy többfunkciós megoldás egy jó fogadó számára

Hogyan készítsünk egy pultot egy saját kezű fürdőszobába?

A fürdőszobához való munkalapnak feltétlenül szükséges, mivel a szobát még esztétikusabbá és kényelmesebbé teszi. Azonban ez a tétel nagyon magas ár, ha egy különleges boltban vásárolja meg. És mivel sokkal költséghatékonyabb ez a elem a fürdőszobához való saját kezűleg létrehozni. Ehhez az alábbi utasításokat kell használnia.

Mit kell tenni a padlót a fürdőszobában?

Nagyon fontos, hogy kiváló minőségű nyersanyagokat találjunk és szerezzünk be, hogy a mosogató alá helyezett munkaasztal erős és tartós legyen. Meg kell ellenállni a nedvességnek és más külső hatásoknak. A legfontosabb, hogy kompetens módon megközelítsék az anyag kiválasztását, amely vízálló és különböző hatásokkal szemben ellenálló, és nagy mennyiségű anyag megfelel ezeknek a követelményeknek.

A modern szakértők egyre inkább választják a gipszkartonokat, hogy a padlót a mosogató alá helyezzék. Ez egy viszonylag olcsó anyag, amely alapján vonzó kiegészítőt hozhat létre a mosogatóhoz. A kész modell bármely stílushoz alkalmas, stílustól függetlenül. Ebből minden mester egyszerűen létrehozhatja a kívánt konfiguráció asztalát. Ha tetszik ez az anyag, és használni akarja, akkor ügyelnie kell arra, hogy a magas páratartalmú helyiségben nem tudja megőrizni eredeti tulajdonságait. Ezért kiegészítő védelmet kell biztosítani. A fürdőszobában lévő gipszkarton asztalát vízszigetelő anyaggal kell lefedni. Van egy másik megoldás a probléma - csempézés. Ha akarja, létrehozhat egy mozaikmodellt. A műanyagból készült munkalapok nagyon jól mutatják és stílusosak. Nézd meg a fotót a honlapunkon, hogy megtalálja a legjobb design lehetőséget.

Mit kell dolgozni?

Annak érdekében, hogy a tabletta a fürdőszobába tegye a kezét gyorsan és felesleges baj nélkül, készítse elő:

 • elektromos kirakós játék;
 • tömítőanyag;
 • eszköz a csavarok meghúzására;
 • a hidrofób tulajdonságokkal rendelkező adhezív készítmény;
 • egy speciális felületkezelő anyag, amelyet primernek neveznek;
 • rögzítő anyagok (az önbefogó csavarok a legalkalmasabbak).

Hogyan készítsünk egy pultot a fürdőszobában?

Az alkatrész gyártási folyamata a következő lépésekből áll:

 1. Csatlakoztasson egy olyan profilt, amely a vezetőfelületet a falfelületre irányítja. Győződjön meg róla, hogy a rész a padlóról 80 cm magasságban van.
 2. Hozzon létre egy keretet, amelyen később felhelyezi a táblát. Ehhez használjon vezetőprofilot. A keret mérete szerint készítsen munkadarabot a tabletta alá, és vegyen egy gipszkarton lapot.
 3. Helyezze a munkadarabot a keretre, tegyen lyukat a mosogató alá. Az eredményül kapott elem sablonként szolgál a bőr egyes részei számára.
 4. Biztosítsa az üres helyeket az alapra, az aljától kezdve. A rögzítőelemek segítségével biztosítsa az egyes elemek csatlakoztatásának erősségét. Helyezze a táblát olyan tartókra, amelyek ellenállnak a jelentős terhelésnek. Ehhez készítsen egy pár háromszög alakú merevítőt, acélprofillal erre a célra (kívánatos, hogy a hossza a munkadarab szélességének kétharmada legyen). A vágás szélén biztosítsa a kész alkatrészeket az útmutatóhoz. Rögzítse a burkolóprofilt a falhoz párhuzamosan úgy, hogy azok a merevítő felett legyenek. Maga a merevítés ajánlott egy hidrofób anyaggal, például egy gipszrostlemezzel (HL).
 5. Rögzítse a giposokartonnuyu-t üresen és fedje le a végrészeket.
 6. Végezze el a bélést csempézett vagy kerámia mozaik segítségével. A csempe a padlófelületnek a mosogató alá helyezésére is alkalmas.

Hogyan kell díszíteni a padlót?

Ezt a folyamatot a következő algoritmus szerint végezzük:

 1. Egy lap gipszkarton vagy rétegelt lemez két rétegben borított vízszigetelő vegyület. A bitumen maszk tökéletes lesz ehhez a munkához.
 2. Helyezzen egy gipszrostlemezt a tetejére, amelyben egy lyuk van, egy mosogatóhoz alkalmas formában.
 3. Különleges ragasztót alkalmazzon a rétegelt lemezre, amely alkalmas a csempék kezelésére. Nyomja le erősen a gipszrostlemezt. Az a hely, ahol a falfelülethez kapcsolódik, ajánlott szilikon alapú szerrel kezelni.
 4. Fektesse a csempe. Ahhoz, hogy a lehető legeredményesebben dolgozzon, készítse el a jelölést: jelölje meg középen mindkét szélét, húzza a vonalakat a megjelölt pontokon úgy, hogy egymáshoz képest 90 fokos szögben helyezkedjenek el. A felület alján rögzítse a léceket, amelyek a jelenlegi helyzetben a hordozók szerepét fogják játszani. Vigye fel a felületet egy alapozóval. Miután teljesen száraz volt, ajánlott a csempe behelyezése. A ragasztót tűzzük fel. Indítsa el a süllyesztést. Ahhoz, hogy a kész asztal tisztán legyen, ellenőrizze az egyenletesség szintjét.
 5. Ragaszkodjon az ízületekhez. Erre a célra a legalkalmasabb az epoxid használata, melyet a spatuláknak a felszínen történő terjesztésére ajánlunk. A felesleges anyagot kissé nedves ruhával távolítsa el.

Ez a munka befejezettnek tekinthető.

Mesterséges munkalap

Ez az anyag nagyon nemes és vonzónak tűnik, ha különféle belső elemeket hoz létre. Ezt a kőzetet a hosszú élettartam, a lenyűgöző szilárdság és az eredeti tulajdonságok megőrzése képes hosszú nedvesség hatására is megőrizni. A szakértők javasolják, hogy legalább 0,3 cm vastagságú lemezeket vásároljanak, hogy minőségi terméket kapjanak. Az asztallap magassága egyedileg van kiválasztva.

A telepítés a lökhárítók létrehozásával kezdődik, amelyek a támasz szerepét játszhatják és a fal mentén helyezkednek el. Javításuk érdekében vegyen egy speciális eszközt. Ha az összes elem egyesítve lesz, megkezdheti az alap létrehozását. Lehetőség van egy régi asztallap használatára a már nem alkalmas bútorokra vagy egy rétegelt lemezre. A keret létrehozásához az anyagot több csíkra kell osztani, és mindegyik szélességnek 7 cm-nek kell lennie. Egy ragasztó használatával egy kőből és egy rétegelt lemezből egyesítsd.

Ehhez a legalkalmasabb az epoxigyanta alkalmazása. Ragasztja fel a ragasztót a spatulával, hogy megkönnyítse munkáját. Belülről a ragasztót helyileg kell alkalmazni, csak azokban a helyeken, ahol a mesterséges kő a kerethez csatlakozik. Az alkatrészek erős rögzítéséhez nyomja össze őket, és erőfeszítéseket tegyen.

Miután a ragasztó megszáradt, javasoljuk, hogy a végelemeket megmunkálják őrlőberendezéssel.

Kiegészítésként ragaszthatja őket mesterséges kődarabokkal (ha úgy dönt, hogy ezt az anyagot díszítésre használja, akkor ajánlott előzetesen megtisztítani és zsírtalanítani).

Elektromos kirakós játék segítségével készítsen lyukat a mosogató alatt a munkadarabban. Csatlakoztassa a fólia alapú ragasztószalagot a kerület mentén.

Gipszkarton munkafelület a fürdőszobában

A normál munkalapok nem mindig tökéletesen illeszkednek a fürdőszobába, különösen akkor, ha a szoba kialakítása az eredeti stílusban történik. Néha sok időbe telik a megfelelő méretű és alakú modellek keresése, és a megrendelt termékek túl sokba kerülnek. Van azonban egy nagyon egyszerű megoldás - hogy asztalhoz készítsd a saját kezedet, és a legjobb anyag ez a gipszkarton.

Gipszkarton munkafelület a fürdőszobában

Bár a gipszkarton felületeinek ereje alacsonyabb a kő és a tömör faanyag modellekénél, más előnyeik vannak is: alacsony súly, bármilyen alakú forma, alacsony költség. Miután egy csempe vagy mozaik néztek, nem rosszabbnak látszanak, mint vásárolni. A munkaterület megteremtéséhez erőfeszítésre és erőfeszítésre van szükség, de a terv egyszerűségének köszönhetően a kezdő mester megbirkózik a telepítéssel.

Gipszkarton munkaasztal mozaiklapokkal

Homlokzati anyagok

Ennek a pultnak a fő elemei a keret és a burkolat. Önmagában a gipszkarton nem képes a mosdót tartani, és akár terhelés nélkül is elkezd sarkantani, ami azt jelenti, hogy a keretet nem lehet lemondani. Az első dolog, hogy ki kell választani a megfelelő anyagokat, mert ez függ a tartósság a asztallap.

Gipszkarton kiválasztása

A gyártók különböző típusú gipszkarton, különböző jellemzők:

 • GCR - a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás száraz területeken történő használatra. Könnyű, kényelmes feldolgozás, különböző válaszfalak, polcok, fejfedők és falak gyártásához. Általánosságban a GCR felülete szürke, kék tintával van jelölve;

GKLVO - anyag. kombinálva a nedvességállóságot és a magas hőmérsékletekkel szembeni ellenállást

A fürdőszobához a legoptimálisabb típus a GKLV, hiszen a szokásos gipszkarton gyorsan elveszíti alakját, és nincs értelme tűzálló lapok használatára, ahol a tűzveszély valószínűsíthető. Ráadásul a tűzálló gipszkarton többe kerül.

A nedvességálló lemezek szabványos vastagsága 9,5 és 12,5 mm. Ha a várható terhelések alacsonyak, kisebb vastagságú anyagot vehet fel, de ha a mosogató súlya nehéz, és a munkaterület nagy, akkor a megtakarítások nem megfelelőek.

A gipszkarton lapok méretei

A lapméret 2500h1200 mm, ami elegendő a kompakt kialakításhoz, megfelelő vágással. De a teljes munkafelületen, hordozókkal, hüvelykujjokkal, egy lap nem elég, ezért a gipszkarton vásárlása előtt rajzot kell készíteni, és számolni kell a bevonat megközelítő területét, 5-7% tartalékként.

Mi legyen a keret?

Az eszköz keretéhez két lehetőség van: fából készült gerenda és fém profil. A fa olcsóbb, a váz erős, csak nedvességállósága alacsony. Felszerelés előtt a fa elemeket védőszerrel kell kezelni, és rendszeres időközönként meg kell ismételni az ilyen kezelést. És mégis, ez az opció nagyon gyakori, és sok hazai kézműves inkább a fával dolgozik.

50 × 50 mm-es szakasz

A fémprofil a költségnél meghaladja a sávot, de a tartósság rovására az ilyen költségeket teljesen kifizetik. A gipszkarton profilja nem érzékeny a korrózióra, kis súlya, könnyen telepíthető. A keret alatt a keretek gyártásához kétféle profilra van szükség - egy útmutató (28x27 mm) és egy hordozó (60x27 mm).

Profil, útmutatók, felfüggesztések

A saját asztalának elkészítése

A tabletta előállításának folyamata több szakaszra bontható: a jelölés, a keret összeszerelése, a gipszkartonozás és a végső kivitelezés. De el kell kezdened egy vázlattal, amely lehetővé teszi, hogy kiválassza a táblagép optimális méretét és alakját. Vannak bizonyos szabályok a fürdőszobák rendezésére: a szaniter eszközök között legalább 70-75 cm-es szabad teret kell hagyni, a táblát a padlóról 80-110 cm magasságban kell elhelyezni, a falhoz és a mosogatóhoz való távolságnak legalább 10 cm-nek kell lennie, igaz ezek a paraméterek a standard szobákhoz, ezért minden esetben személyes kényelemre van szükség.

Standard beépítési magasság

Markup Execution

Ebben a szakaszban szükséged lesz egy mérőszalagra, egy ceruzára és egy rajzra az asztal tetejére, pontos méretekkel. A telepítés helyszíne mentes minden felesleges, súroló szemetetől és portól. Az alapot előzetesen ellenőrizni kell, minden hibát kiküszöbölnek, vagyis a padlón nem lehet repedés, repedés, hámló csempék és lyukak.

1. lépés: Mérje meg a vázlaton feltüntetett magasságot, és tegyen egy pontot a falra ceruzával. Ugyanazon a szinten az asztal hossza a sarokból visszahúzódik, és a jelölést is jelzi. Ezután jelölje meg a szerkezet szélességét a padlón.

Tanács. Mivel a vázlat a kész asztal paramétereit mutatja, a bőr vastagságát és a díszítő réteget el kell távolítani, kb. 2,5-3 cm-t.) Ha ez nem történik meg a jelölésnél, a telepítés után a tabletta szélesebb lesz és a tervezettnél nagyobb lesz.

2. lépés: A jelzésekhez egy szintet kell alkalmazni, és egyenes vonalakat kell húzni, amelyek mentén a vezetők csatlakoznak. Óvatosan győződjön meg róla, hogy nincs eltérés függőlegesen és vízszintesen, ellenkező esetben a tábla oldalirányban torzul.

Miután elkészült a jelölés, a vázlat méretének megfelelően vágja el a profilokat üres helyekre. A profilok egyszerűen vághatók fém ollóval.

Keretszerelés

Az útmutatók rögzítéséhez szükség lesz egy szintre, egy fúróra, egy csavarhúzóval, egy csavarhúzóval és egy önfúró csavarokkal.

1. lépés: Minden profillal 6 mm átmérőjű fúróval szükséges furatokat megfogni. A kényelem érdekében a keret minden elemét lehetőleg numerikusan vagy jelöléssel ellátott jelölővel lehet megkülönböztetni, hogy fúrás közben ne legyen zavaros, és ne veszítse el az időt a kívánt munkadarab keresésére.

2. lépés: A profilokat váltakozva felveszik a jelölő vonalakra, és a lyukakon keresztül a dugók helyének pontjai jelennek meg.

3. lépés: A fémcsíkot bitre vágja, majd a falon fúrjon lyukakat. Annak érdekében, hogy megakadályozza, hogy a fúró csúcsa lecsússzon a csemperől, javasoljuk, hogy valamilyen éles, például a csavar hegyével kissé karcolja meg a zománcot a kijelölt ponton. Minden lyuk csak a csempe vastagságán készül, anélkül, hogy mélyen belehaladna a falba.

4. lépés: A perforátor furatát cseréljük, helyezzünk be egy 6 mm átmérőjű fúrót, és helyezzük át az összes lyukat, és mélyebben haladjunk a falba a dugó hosszához. Hasonlóképpen készítsen lyukakat a padló rögzítőelemeihez.

Csavart csavarral

5. lépés Alternatív módon vegye be a profilokat, mindegyiket helyezze el, igazítsa úgy, hogy a lyukak egybeesjenek, helyezze be a tüskéket és határozottan rögzítse a vezetőket az alapra. A munkafolyamatban a profilok függőleges és vízszintes pozicionálását kell szabályozni.

Keretpozíció vezérlés

6. lépés: A kinyúló állványhoz vegyen be két profilvezetőt, helyezze be a másikba, és helyezze egymáshoz a csavart vonalat több helyen öncsavarró csavarokkal. Egyetlen profilt vehetsz, de az iker sokkal megbízhatóbb.

7. lépés: A vízszintes nyílások a felső jelölés peremén helyezkednek el. Azt is meg kell duplázni, hogy a táblagép nem hajlik terhelés alatt. A jumpert a kinyúló állványra rögzítik egy profil vágásából készült klip segítségével, és a fali tartó rögzítése csavarokkal történik, a jumper végét a profilhoronyba helyezve.

Függőleges állványok kapukkal

8. lépés. Ezután erősítse meg a keretet ugyanazzal a profilú támasztékkal: két vízszintesen kell elhelyezni a jövő munkafelület alatt, kettő mindkét oldalon a rackek között. A felső szárnyakat úgy helyezzük el, hogy a héjkazetta beléphessen közöttük. Annak érdekében, hogy a támaszkodók a kerethez illeszkedjenek, a profil végein négyszögletes vágások készülnek. A támasztóknak is kettősnek kell lenniük, különben a táblagép leesik.

Végül ellenőrizze az útmutatók vízszintes szintjét és a csatlakozások minőségét, hogy megszüntesse a hibák jelenlétét. Az elemek síkjából kiálló profilok csuklói között nincsenek hiányosságok, a nyomógombok esetén a szerkezet nem mozoghat milliméterrel.

Gipszkarton burkolat

Ebben a szakaszban szüksége lesz:

 • kirakós vagy kézi fűrész;
 • csavarhúzó;
 • önmetsző csavarok;
 • marker és kivágott sablon;
 • vízálló alapozó;
 • spatulák;
 • csempe ragasztó;
 • csiszolópapír finom frakció.

Szükséges eszközök a munkához

1. lépés: Vágjon két üres egyforma alakú munkalapot. Méreteiknek pontosan meg kell egyezniük a keret méretével.

Jelölési példa

2. lépés Egy lapot egy sík felületre helyezzünk, egy sablont tetejére helyezzük (általában egy ilyen sablon jön egy mosdókagylóval), kiegyenlítve és körvonallal jelöltük.

Tanács. Az egyszerű műveletek ellenére ez a pillanat nagyon felelős: ha a sablon helytelenül van, akkor a mosogató és a csövek alatt lévő kivágások nem lesznek ott, ahol szükség van rá. Ez bonyolítja a telepítést, és gyengítheti a táblát, például ha túl közel van a peremhez, akkor a gipszkarton használata megrepedhet.

3. lépés A vázolt kontúrokkal ellátott lapot a keret tetejére helyezzük, és a csavarokkal a csavarokkal rögzítjük. A második lap ugyanolyan módon van rögzítve, de csak alulról. A csavarokat 15-20 cm-es lépésekben csavarozzák a kerület mentén és mindkét támaszon.

Az alsó lap beállítása

Az alsó lap rögzítése

4. lépés: Óvatosan vágjon egy lyukat a kontúr mentén. A kényelem érdekében először fúrjon gipszkarton egy pontba, hogy behelyezzen egy fűrészt vagy fűrészt.

5. lépés: Csukja be a táblaszög elülső részét egy megfelelő méretű, gipszkartonból készült hevederrel. Hígítsunk fel egy csekély csempe ragasztót, tegyük egy simítóval a vége vágása és szint egy vékony egyenletes réteg, próbálják kitölteni a réseket a lapok és a profil. Ezután a ragasztót a deszka hátoldalán alkalmazzuk és szilárdan a felületre nyomjuk. Egyenletesek, ellenőrizzék a pozíciót négyzet alakúakkal, eltávolítják a felesleges ragasztót az ízületekbe, majd a csavart 15-20 cm-es lépésekkel rögzítik a kerethez.

6. lépés: Vágjon egy lapot a fal melletti oldalsó részhez. Hosszának 5 mm-rel kisebbnek kell lennie, mint a padlóról a táblagép belsejébe való távolság, hogy megakadályozza a gipszkarton közvetlen érintkezését a padlóval. Az oldalfalat a keretbe helyezzük, az ékeket a lemez alatt rögzítjük, 15 cm-enként a kerület mentén csavarokkal rögzítjük.

Telepítse az oldalsó lapot

Oldalsó lemez tartó

7. lépés: Folytassa a szerkezet második falának burkolatához. Itt két lapra van szükség a keret bezárásához, kívülről és belülről is. Vágja a gipszkarton méretét, vegye le a külsõ lapot, dubolja azt úgy, hogy a felső vágás egy síkban legyen a táblával, és az oldal pontosan egybeesik a profil szélével. Alul legyen minden bizonnyal az ékeket. Ellenőrizze a sarkok egyenletességét, csavarja be a csavarokat. A belső lapot ugyanúgy rögzítik.

A bal fal mindkét oldalán gipszkartonra van burkolva, a jobb oldalon a mester méréseket végez

Rögzítőlemez jobbra

Lépés 8. Csukja be az oldalsó végeket. A gipszkartonokat ismét átvágják az oszlopok szélessége mentén, a szerkezet végei egy ragasztóréteggel vannak lefedve, fel vannak húzva és kiegyenlítik. Biztosítani kell, hogy az oszlopokhoz illeszkedjenek és egyenletesen illeszkedjenek, csavarja be a csavarokat.

A gipszkarton szerelése a végeken

Az építkezés felszerelése befejeződött, elég sok. A kötéseket és vágásokat, beleértve a mosogató alatt levő lyukat, csiszolópapírral csiszolják, majd egy alapozóval kezelik. Most az asztallap készen áll a dekorációra.

Pult és pult mosogató

Gipszkarton felülete

Amikor kiválasztja a felületet a pultra, akkor először figyelembe kell venni a teljes stílusát a fürdőszoba, a színséma. A táblának összhangban kell lennie más bútorokkal, és nem kell fényes foltot felállítania. A legnépszerűbb kivitel a burkolat, üveg vagy kerámia mozaik. Használhat természetes kőből is, például egy színes kavicsokkal szegélyezett asztallap nagyon hatásosnak tűnik. A legfontosabb dolog - a színes és texturált anyagok kombinációja.

Tekintse meg a lehetőséget mozaik segítségével. Jobb a rácson, és nem a súlyon, így a munka sokkal gyorsabban mozog. Maga a mozaik mellett csempe ragasztó, spatulák és simítóvastagság szükséges az ízületekhez. A tabletta nem szükséges, mivel minden kisebb hiba a ragasztóréteg miatt lesz.

1. lépés: A mozaik fel van szerelve a táblaszél felszínén, az él mentén. Mivel a mosogató alatt lévő lyuk kerek formájú, a mozaik egy részét le kell vágni, és a vágóvonalat jelöléssel kell ellátni. A finom vágások éles, félkör alakú kést hoznak létre - csiszológépet.

2. lépés. Ragassza össze a csemperagasztót a gyártó utasításai szerint, és egyenletes réteget alkalmazzon a tabletta oldalfalára.

Fehér cementragasztó

Ezután cserélje a szokásos spatulát egy fogaskerékre, és töltse rá a ragasztóréteget, hornyokat képezve.

Ragasztó alkalmazása, hornyok kialakítása

A mozaikok a sarok aljától kezdődnek, és a modulok alá helyezik a csavart. Az anyag jól nyomódik a felületre és sima, eltávolítja a felesleges oldatot.

3. lépés: Az oldalt lefelé nézve ragasszon mozaikot a polcokon és maga a asztallap végén lévő vízszintes felületre. Minden itt ugyanúgy történik, megpróbálva a lehető legpontosabban összeilleszteni a varratokat. A vágott mozaik nem nyúlik ki a mosogató lyuk határain túl, és a modulok között semmi esetre sem szabad.

Folyamatos mozaikszerelés

Csempeburkolat

4. lépés: Ha a ragasztó szárazon van, vegye be a ragasztót az ízületekbe, és helyezze a mozaikra. A habarcsot óvatosan dörzsölte egy gumihevederrel a varratokon, hogy kitöltse a legkisebb üregeket. 20-25 perccel a felhordás után a habarcs maradványait nedves, tiszta rongyal távolítják el, amíg fehéres foltok eltűnnek a felületen.

5. lépés: Miután a varratok teljesen megszáradtak, behelyezik a mosogatót a lyukba, csatlakoztatják a vízellátást, minden egyes ízületet színtelen vízálló tömítőanyaggal ragasztanak.

A burkolást ugyanúgy végzik el. A legfontosabb dolog az, hogy pontosan állítsuk be a varratokat úgy, hogy a csempe szintje legyen, és szabályozza a befejező réteg síkját.

Gipszkarton munkalap a fürdőszobában - olcsó és gyönyörű

A saját kezükbe belefoglaló szerelmesek elmondják, hogyan kell a fürdõszobát egy kifinomult helyiségbe fordítani, és egy hagyományos asztalhoz hozzá kell adni a designhoz. A mester feladata a fémprofilok keretének telepítése, a keret vázolása gipszkarton lapokkal, a kész asztallap kerámia burkolattal vagy mozaikokkal.

A gipszkarton asztalára a fürdőszobában jelentősen megtakarítanak e helyiségben annyi helyet. Ezenkívül több polc kialakításához is építhet, ami nagyszerűen kiegészíti az Ön által készített munkalapot.

Fürdőszoba munkafelület - egy többfunkciós megoldás egy jó fogadó számára

Terveket hajtunk végre

Ma diktálja a saját szabályait, és pontosan ma a fürdőszobai tervezés különleges jelentőséget tulajdonít. Valójában a tervezési ötletek szovjet stagnálása után a fürdőszobák igazi alapot jelentettek a különböző ötletek megvalósításához, mind a stílusban, mind a designban.

Most már a fürdőszobát nemcsak gyakorlati szempontból, hanem esztétikai szempontból is szemléltetik, így mind a tulajdonosok, mind vendégeik kényelmét értékelheti. Ezért a fürdőszobában a legkisebb elem is fontos.

Ami az asztallapot illeti, sokkal könnyebb a lakásépítés vagy -javítás szakaszában - ez a szerkezet előre beilleszthető a tervezési projektbe.

Tipp
A szerkezet összeszerelése előtt el kell végeznie a rajzot. Ezzel könnyebb elvégezni a főbb munkaterületeket és meghatározni az asztal tetejét (polc).

Minta rajz a jövőbeli munkalapokból

Az eljárás a munkalapok - gipszkarton gyártására

Mint minden más design, a gipszkartonról a fürdőszobába vezető asztalfelület saját technológiai jellemzőkkel rendelkezik.

A telepítéshez szükséges anyagok és eszközök listája:

 • fém profil a keret összeszereléséhez (az összeg a tervezés összetettségétől függ);
 • zárójelben;
 • gipszkarton lapok (nedvességálló és normál);
 • vízálló gitt;
 • több rétegelt lemez;
 • epoxi ragasztó;
 • kirakós (kirakós);
 • epoxi alapú védőoldat;
 • kerámia csempe vagy mozaik (bélés).

Figyelj!
Kis fürdőszobákban valószínűleg nem hagyja el a pultról a független bútorokat, ezért azonnal gondoljon a beépített mosdókagylóra.
A beépített mosdók átalakíthatják az egész szobát, és kiemelhetik eleganciáját és eredetiségét.

Modern fürdőszoba gipszkarton tetején

Most részletesen vizsgálja meg a munkalap elkészítésének folyamatát:

 1. Kezdetben meg kell mérni a munkaterületet és eldönteni a táblaterület nagyságát. Fontos meghatározni az asztal legpontosabb méreteit, annak megismerése érdekében, hogy a beépített mosdó vagy valami más beilleszkedik-e benne. By the way, sok ember inkább a táblát, hogy elrejtse a mosógépet.
  Miután eltávolította az összes szükséges méretet, folytassa a gipszkarton fém profiljának keretét. Ez a keret lehet fa lécekből, de azonnal problémát jelent a nedvességbiztosító vegyületek és egyéb vegyi anyagok feldolgozásában.
  A legfontosabb dolog az, hogy a keret nem csúnya, és szilárd alapként szolgál a gipszkartonhoz.
 2. Annak érdekében, hogy a gipszkartonba helyezett asztallap tökéletesen illeszkedjen a mérethez, a telepítés előtt azonnal körvonalazza a jövő mosogató körvonalát, és vágja ki egy kirakós játékkal.
  Most alkalmazzunk egy darabot (korábban sablonként) és vágtunk két formát: egy gipszkartonból, a második pedig rétegelt lemezből. Ezután a forma a gipszkarton, hogy egy vágás alatt az új mosogató.

Vágás a mosogató alatt

 1. Ezután a legszigorúbban a falhoz rögzítsen két zárójelet. Egy rétegelt lemezből álló formát csatolunk hozzájuk, majd egy gipszkarton formát, a kagyló alatt.
  A szerkezet aljától a fennmaradó gipszkarton formát csatolni kell, amelyet sértetlenül hagyunk.
 2. Miután határozottan biztosította a két formát, el kell kezdenie a konkáv véget. Tegye egyszerűbbé a hagyományos gipszkartonból.
  Annak érdekében, hogy a lapot meghajolhassák, minden hossza mentén minden centiméterre vágni kell. A kapott véget megfelelően kell csavarozni a tabletta belső végéhez. További kezelésként a véget egy alapozóval és egy nedvességálló gittréteggel kell lefedni.
 3. A telepítés befejeződött. A kész munkafelületet egy speciális folyadék vízszigetelő keverékkel kell lefedni (két rétegben kell kenni a kész felületet).
  Így megbízhatóabban tudjuk védeni a táblát a nedvességtől, és tartósabbá teheti. A befejezett felület szárítása után továbbhaladhat a külső felületre. Például feküdjön ki egy gyönyörű díszítő réteg mozaik.

Gyönyörű mozaik munkalap

A profilok típusai - az örök keret létrehozása

A gipszkarton profilja

Annak érdekében, hogy az asztal alatti keret az állvánnyal évekig álljon, kompetens módon hozzá kell járulnia a profilok kiválasztásához és telepítéséhez.

Például egy gipszkarton 27 × 27-es profillal rendelkezik, amely a szerkezet kerületén van elhelyezve, és egy 67 × 27-es profil tökéletesen illeszkedik a fentihez. A gipszkarton profil teljes szerkezete rögzítve és meghúzva az önfúró csavarokkal együtt.

Kiderül, hogy még az ilyen instabil, első pillantásra az anyagokat is megfelelően használják, elég erős és tartós szerkezetet építhet. Annak ellenére, hogy a profil fémből készült, speciális csavarok könnyen behatolnak a felületre és biztonságosan rögzítik az alkatrészeket.

Ügyeljen arra, hogy az U alakú profil nagyon könnyű. A gipszkarton kereteinek megépítésekor nem félek a falak és a mennyezet felé fordulni - még akkor is, ha megérinti, a fényprofil nem lesz képes súlyos károkat okozni.

A falak felszerelése és a további bélés

Pultszekrény szekrénnyel és egy mosógép résszel

Ha úgy döntesz, hogy nem csak egy polc asztalát, hanem egy egész szekrényt készít, akkor a szerkezet falai ugyanazon elven alapulhatnak, mint maga a asztallap. A falak vázlata mind a falhoz, mind az asztallap már meglévő sarkaihoz van rögzítve, és a padlószegélyhez is csatlakozik.

Az ajtók MDF lapokból készülhetnek, és a szerkezet falain lóghatnak kényelmes zsanérokkal.

Most folytatjuk magunknak az állvány (esetünkben a mozaik burkolólapok) szembenézését:

 1. Kezdetben az asztallap és az ajtók falainak külső felületét speciális nedvességálló ragasztóval kezelik.
 2. Ezután beillesztjük és megnyomjuk a mozaik burkolólapot a táblagép felszínéhez és más olyan felületekhez, amelyekre nézünk.
  Abban az esetben, ha a mozaiknak van egy papírvédő rétege, azt el kell áztatni és eltávolítani.
 3. Annak érdekében, hogy a csúnya ízületek a sarkokba fátyolhassanak, speciális gumitömlőre és nedvességálló habarcsra van szükség, ami megakadályozza a nedvesség belépését a szerkezet szerkezetébe.
 4. Ha még nem csatlakoztatta az asztallapot a főszerkezethez, akkor rögzítse, és helyezze be az új mosogatót az előzetesen elkészített csatlakozóba.
 5. Rögzítse a mosogatót. Ebben az esetben egy tömítőanyagra van szükség, amelyet a mosogató és a munkalap közötti résbe kell önteni. Megkötés után a ragasztó biztonságosan rögzíti a mosogatót.
 6. Ha új termékeket szeretsz a tervezésben, akkor tükörbe helyezhetsz a kapott emelvény résén - ez vizuálisan növeli a fürdőszobában lévő helyet.

Ajánlás!
Ügyeljen a kész akril munkalapokra, amelyeket csak vásárolhat a boltban.
Egyetlen hátránnyal rendelkeznek - ha asztalát vásárol, az egész projekt ára jelentősen megnő.

A munkalapok ellen nem csak mozaikos és kerámia burkolatok készíthetők. Például, ha a fürdőszobád külső része PVC panelekből készül, akkor a PVC panelek munkalapjaira és szekrényeire való tekintettel nagyon örülni fog.

A gipszkarton asztal a mosógép és mosogató résénél, valamint a fürdőszoba kiegészítők funkcionális polcaként szolgál.

A legfontosabb, hogy az így kapott konstrukció nedvességálló és praktikus (szimmetrikus megjelenés és polcok jelenléte - ez a siker titka). Miután befejezte a munkát a munkaasztalon és a talapzaton, kiválaszthat néhány gyönyörű és hasznos fürdőszobai kiegészítőt, amelyek egészen kiegészítik a teljes dizájnt.

Laconi munkalap a mosogató alatt, szemben - kék mozaik

Következtetésként

Az emberi képességek végtelenek! És ha még kisebb készségei vannak az építőiparban, akkor könnyen építhet gyönyörű gipszkarton munkalapot.

És ha valami nem világos, akkor különleges képeket, valamint videó oktatást is találunk, amely mindenkit megismertet a telepítés és a tervezés alapjaival. Életed tökéletes, és indítsa el a fürdőszobából!