Legfontosabb > Csapok

Egy munkadarabból készült munkalap a saját kezükből: a munka sorrendje

A do-it-yourself mozaik asztallap stílusos megoldás a konyhában és a fürdőszobában. Ezenkívül egy szerzői asztalt készíthet a nappaliban, a verandán vagy az erkélyen. Nézzük részletesebben, hogyan hajtsunk végre egy ilyen vállalkozást.

Stílusos és eredeti megoldás

A csempepultok jellemzői

A mozaik egyfajta csempe egy miniatűr formában. A töredékek méretei gyakran 1,5-2,5 cm-es tartományban vannak meghatározva, alakjuk négyzet alakú, kerek, önkényes összetett kompozíciókban.

Ha elkezdte magának létrehozni egy mozaikasztalat, ne feledje, hogy a látszólagos egyszerűség ellenére a telepítéshez készségre van szükség.

Különálló töredékeket rögzítenek egy nagyobb formátumú modulokhoz. Mivel az összekötő anyag háló, valamint papír alap.

Mozaik munkalapok - erő és vizuális érzékelés. Ez egy dekoratív és stílusos design a fürdőszobában vagy más szobában. Különálló töredék segítségével a mintát lefektetik, vagy az egész képet létrehozzák. Vegye figyelembe, hogy az ilyen pultok súlya jelentős lesz, ezért ügyeljen egy szilárd és stabil bázis jelenlétére.

A mozaik felülete erős és dekoratív

Végrehajtási lehetőségek

Az első dolog, amit észreveszünk, egy konkrét elhelyezési terület. A legnépszerűbbek a következők:

 • a mozaik külön felületét;
 • a bútorok közötti átmenet;
 • asztal, mint egy kávé.

A kézzel készített összes lehetőség nagyszerű lesz a nappali belsejének, a verandának. A konyhában a mozaikos munkalapok jól illeszkednek a fülhallgatóhoz. A küszöböt ugyanúgy dobja be, mint a munkaterülethez. A fürdőszobában több lehetőség van, például összekötik a mosdót a képernyővel, és a mosógépet a résszel a fedőlemezzel fedjük le.

A legnépszerűbb mozaik befejező lehetőségek

A következőket használják alapul:

 • nedvességálló gipszkarton;
 • rétegelt lemez, valamint egyéb, víztaszító impregnáló anyagból készült fa;
 • beton;
 • sűrű poliuretán.

Kötelező anyagok

 • csiszolópapírral;
 • gitt;
 • primer;
 • fertőtlenítő.

A mozaik erősen az asztalon történő tárolásához használjon speciális ragasztókeveréket. Általában fehér színű műanyag készítmények használata ajánlott. Rendes csempe ragasztó fog tenni, de csak az átlátszatlan kerámia. Üvegmozaik esetén fehér vagy átlátszó készítményre van szükség, és alaposan fel kell készíteni a felületet úgy, hogy a bázis hibái ne csillogjanak a bélésen.

A mozaik csemperagasztó fehér vagy átlátszó

Utoljára használt habarcs. Mozaik esetében ezt hangsúlyozzuk, mivel segít a kis darabokból álló rajz hangsúlyozásában. A mozaikhoz fehér keverékeket és színt kell adni a bevonatnak. Az átlátszó epoxi vagy nátrium masztix szintén népszerű. Különösen lenyűgöző az ilyen jellegű kivitel, azzal a céllal, hogy üvegcsészettel kombinálható.

Felület előkészítés

A mozaik szépen, erőfeszítés nélkül történő elhelyezéséhez az alapot egy gitttel megtisztítják és kiegyenlítik. A további feldolgozás előtt távolítsa el a port és zsírtalanítsa a felületet. Ügyeljen arra, hogy fertőtlenítő impregnálást alkalmazzon, hogy elkerülje a gomba és a penész megjelenését a jövőben. A pultot egy alapozóval simítsa.

A munka megkönnyítése érdekében rögzítse a rácsot a felszínen lévő 1x1 cm-es cellákkal, ami egyszerűsíti a jelölést, és javítja a tapadás minőségét.

Mozaik és kiegészítő befejezése

Annak érdekében, hogy a fürdőszobában lévő asztal tetejére nézzen, a bélés megkezdése előtt értékelje a jövő eredményét a "száraz" mozaikelemek rendezésével. Tehát kiválasztja a kép legjobb verzióját, és észreveszi a fennmaradó problématerületeket.

Papír mozaik alkalmazás

Kezdje a tojást a közeli élről. Ha nem szükséges vágóelemek, indítsa el a burkolat felszerelését egy kényelmesebb helyzetből - a távolabbi éltől. Alternatív megoldásként vonja vissza a kívánt távolságot a falról és kezdjen el a teljes töredékeket elhelyezni. A maradványokat az utolsó fordulóba helyezzük, és a jövőben minden szabálytalanságot eltakar a falazat. Ha egy komplex mintát tervez átmenetekkel a kerület mentén, akkor jobb, ha a táblát a középpontból kifúrja.

A fektetést az alábbiak szerint végezzük: először a ragasztót a bázisra helyezzük egy kis területen, a minimális vastagság elegendő, ezért a felületet szinte az ideálishoz igazítsuk. A mozaik installáció típusától függően:

 • Rács. A ragasztóval ellátott rácsot szigorúan szintre helyezzük.
 • Papírt. A mozaik rögzített arccal lefelé, és a telepítés befejezése után a felső réteg áztatásra és eltávolításra kerül.

Figyeljük meg a bevonat síkosságát, és távolítsuk el ugyanazokat a varratokat az egész területre. A mozaikszélekből apró darabokat alakítanak ki. Ha fel vannak szerelve, rögzítse az alumínium vagy PVC szegélyt is a ragasztóhoz. A varrat végén lezárják a habarcsot. A nedvesség elleni védelemhez használjon epoxi keveréket és latex masztixokat. A fürdőszoba vagy a konyha pultja a belső tér igazi fénypontja lesz.

A munkalap egy mozaikos mozaik készítése

Adriatica (Natural Mosaic, Kína)

Gyors cikk navigáció

Az alap

12 mm-es rétegelt lemezt használnak az asztallap alapjaként.

A kötény előzetesen behajlított csempe volt.

Az asztal egyik végén egy beépített fagyasztó található, amelyhez nincs szekrény. Ezért a rétegelt lemez ezen oldalán a sarkok falához rögzítik. Alul festett rétegelt lemez a konyha színében.

Rétegelt lemez felett ragasztva és rögzítve az építőpanelek csavarjaira.

Valójában extrudált polisztirolhab, amelyet egy vagy két oldalán üvegszállal megerősítettek és cementréteggel borították. Ez az anyag a török ​​szaunában található padok gyártására szolgál. Az árért sokkal drágább, mint a hagyományos styrofoam, de úgy tűnik számomra, hogy megéri a pénzt egy ilyen feladatnak. A panelek helyett vékony DSP-k használhatók, de nehézkesek, és többé nem lehet asztali vastagsága 5 cm.

Mozaik és habarcs elhelyezése

Mozaik ragasztott a panelhez diszperziós csemperagasztó Litoacril Plus ragasztóval. Ez a ragasztó nem olcsó, de szerettem a munkámban, mert jó tapadása a hab műanyaghoz és a keménységhez a megszilárdulás után.

Előre számoltam mindent egy milliméterrel előre, és elkezdtem fektetni: először a táblán, majd a végén.

A mozaik csiszológépet egy csempelemezre vágják. Az én esetemben lehetetlen csiszoló nélkül. Még akkor is, ha levágja a lapot külön csíkokra, és növeli az egyes varratok méreteit milliméteres törtrészekké, még mindig nem tud gyönyörű ütközést kialakítani az ablakpárkányon, mivel a lejtők nem derékszögűek.

Miután lefektettük az összes szomszédos felületet maszkolószalaggal, hogy ne foltoljon a habarccsal.

A Mapei epoxi habarcsot választotta. Bár drága, a raid megtisztításával szenvedett, de túllépte az elvárásaimat az erő és a praktikum szempontjából.

A dekoratív hatás a habarcs zöld ezüst csillogás. A habarcs színe rosszul emelkedett, zöld árnyalatok voltak. Jobb, ha ezt a színt semleges szürkével helyettesítjük. De általában az eredmény tetszett.

A radiátor-készlet konvekciós rács felett.

Az asztallap és a kötény ékessége szokatlannak tűnik, mivel nincs alaplap. De nincs rá szükség, minden be van zárva és könnyen tisztítható.

A konyhai munkalap mellett ugyanazt a sarokasztalot csináltam ugyanazt a technológiát használva mozaikot.

költségek

Az asztallap (és asztal) teljes hossza 5,3 m, területe 3,5 m².

 • Rétegelt lemez 12 mm (2 lap) - 1000 db.
 • Folt Dulux Golden Teak (0,75 L) - 700 p.
 • Wedi 2500x600x30 mm építőelem (2 db) - 4600 r.
 • Ragasztó Litoacril Plus 5 kg (2 vödör) - 3260 p.
 • Mozaik természetes kőből M068-25T (3,5 m²) - 11400 p.
 • Epoxi habarcs Mapei Kerapoxy Design No. 734 3 kg (3 db) - 6900 r.
 • Fémes fémes adalékanyagok MapeGlitter №214 (6 darab) - 3160 p.


Összesen: 31020 rubel. Olcsóbb, mint 42 ezer rubel tabletta hasonló méretű műkő, nem találtam. Az alapítványt 1 nap alatt megalapozta, 2 nap múlva a mozaikot helyezte el, és 3 esténként elkészítette a habarcsot. Plusz 1 nap az előkészítő munkákhoz (markup trim, lyukak a főzőlaphoz és mosogatóhoz). Azt hiszem, jó alternatívnak bizonyult. Egynegyedben ajánlom, hogy a padlót Mellerud márvány polírozással dörzsölje.

Mozaik asztal: csináld magad

Az ókortól kezdve a templomok és paloták falai díszítésében használt mozaiklapok, de ma már sokkal szélesebb az anyaghasználat lehetősége. Ma, hogy fürdőszobát, konyhát vagy bármely más, stílusos szobát készítsenek, ha ez lehetővé teszi a szabad helyet, akkor a saját mozaik munkatársa segít. Ezenkívül elkészítheti a szerzői jogokat a kávézó asztalai számára.

Nézzük részletesebben a csempézett munkalapok gyártását. Ehhez válasszon üveg-, kerámia-, kő-, fém-, fa- és más típusú cserepeket.

Különlegességek

A bútorok és az építőanyagok költsége minden évben csak nő, ezért rendszeresen nem lehet rendszeresen frissíteni a belső térséget mindenki számára. A konyhabútorok különösen idővel deformálódnak. Nem szabad idegesíteni, mert ilyen esetben kiváló megoldás. A mozaiklapok segítenek megmenteni, megújítani, díszíteni a régi konyhaszekrényt vagy más felületeket, és az eredetiséget és frissességet hozzáadni a belső térbe.

A mozaik csempe, amelynek méretei másfél és fél cm-esek között vannak meghatározva, a töredékek alakja nagyon változatos lehet. Ezek lehetnek négyszögletesek, háromszög alakúak, négyszögletesek, kerekek és bármilyen más tetszőleges alakúak.

Mozaik a különböző felületek a belső térben van osztva a következő típusok:

 • üveg - a leggyakrabban használt típus, amelynek fő jellemzője alacsony ár és különböző teljesítménytípusok (matt, átlátszó, színes, arany és ezüst, különböző árnyalatokkal és kiegészítésekkel);
 • fém mozaik;
 • kerámia - ez történik: apró darabok porcelán kő és kerámia lapok formájában;
 • kő - lapis lazuli, jáspis, márvány, travertin;
 • csempék - a legdrágább, de ugyanakkor magas minőségű és megbízható.

Megbízhatóság és szokatlan megjelenés - ez megkülönbözteti a mozaikpadlókat. Ez a dekoratív megoldás ideális a nappali, fürdőszoba és egyéb helyiségek díszítésére. Egy kép vagy egy gyönyörű minta kis csempékből áll.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a tabletta súlya jelentős, ezért figyelni kell az alap megbízhatóságára, tartósságára és stabilitására.

Hogyan készítsd el magad?

Először is, határozzon el egy elhelyezés meghatározott területéről. Leggyakrabban ilyen lehetőségeket választanak: a bútorok közötti átmenetet, a kávésmozaik asztalt és csak a mozaikból álló felületet. Minden csempe befejező lehetőség tökéletes megoldás a belső téred. A nappali díszítésére használják, a konyhában a kötényt és a munkalapokat befejezve, de a régi mozaik mozaikját nem ajánlott felhúzni.

Néha a konyhában lévő munkaterület kibővítése érdekében egy ablakpárkát mozaik csempével készítenek. De a legtöbb lehetőség az ilyen csempe található a fürdőszobában. Például, segítségével a maszkot a mosógép, díszítik a falakat, összekötik a mosdót a képernyővel.

Ne feledje, hogy a csempézett asztal megtervezése készséget és bizonyos élményt igényel, bár úgy tűnik, közhely. A következő anyagok kiválóak az alapozáshoz: beton, jó minőségű, nedvességálló impregnálás, vízálló gipszkarton felületek, sűrű poliuretán.

Érdemes megjegyezni, hogy mozaikot készíthet a saját kezével. Csak olyan alakú és színű üvegdarabokat kell készíteni. És üvegdarabok kaphatók minden olyan cégnél, amely fogyóeszközöket és ólomüvegeket árul. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy kipróbáljunk valami újat, és elszállítsuk vele.

A csempézett felület összehajtásához a következőket kell elvégezni:

 • fugázó ízületekhez;
 • primer;
 • gitt;
 • fertőtlenítő.

műszerek:

 • spatula;
 • kapacitás a ragasztó keveréséhez;
 • a habarcs keverékének kapacitása;
 • rongy,
 • csiszolópapírral;
 • puha spatula a fugázáshoz.

Annak érdekében, hogy mozaik csempe erősen rögzített az asztalon, használjon egy speciális ragasztó keveréket. A szakértők javasolják a fehér műanyag keverék kiválasztását. Minden ragasztó keveréket használhat a csempe számára, de csak abban az esetben, ha áttetsző mozaikot helyez. Üveg csempe esetében csak átlátszó vagy fehér keverékeket kell választani.

A munka megkezdése előtt a felületet úgy kell kezelni, hogy jövőben ne legyenek alaphibák.

Felület előkészítés

A csempe behelyezése előtt a felületet egy gitttel kell szintetizálni. Ezenkívül a felületet tisztítani és zsírtalanítani kell. A felületet a penésztől és a penésztől védeni kell, fertőtlenítő impregnálással. A következő lépés egy primert alkalmaz.

Mozaik elhelyezése

A folyamat kissé hasonlít a Tiffany technikával készült ólomüveg gyártásához. Mielőtt megkezdené a csempe burkolását, győződjön meg róla, hogy az asztalra helyezi és a kívánt mintát alkotja. Így értékelhet egy lehetséges opciót, és szükség esetén javíthat valamit.

Javasoljuk, hogy a mozaikot a tabletta közel széléről lefektetni kell. Így, ha szükséges az elemek kijavításához, akkor a túloldalon történik, és nem fog sok figyelmet vonzani. De ha biztos abban, hogy a vágás nem szükséges, akkor el kell kezdeni a túloldalról. Ha a mozaiknak bizonyos mintát kell alkotnia, akkor helyezze el a táblagép középpontjától.

Mint ilyen, a csempékre vonatkozó szabályok nem léteznek, a legfontosabb ebben a folyamatban az elemek tervezésének és számának előre megfontolása.

Munkavégzés:

 • Alapozó felület két rétegben.
 • Kis mennyiségű ragasztót alkalmazzon a felület szintre.
 • A speciális rácsot lefektetik, és tetején egy csempe. A szint szintre van állítva (rács helyett papír is használható, később lágyul és eltávolítható). De mindenképpen gondold át a rajzot a csempe behelyezése előtt, és először a lapra húzzon 1: 1 arányban, majd később a felületen, hogy megvédje magát egy nem kívánatos eredménytől.
 • Ezután a felület díszítésének eredményét borítással kell lefedni. A kész bevonat megbízhatóbbá, erősebbé és tartósabbá válik. A varrásokon puha spatulát alkalmazva óvatosan dörzsölje. A felületet teljesen szárazra kell hagyni, és nem használhat hajszárítót vagy más fűtési módszereket. A szabály az, hogy a csempe erősebb lesz a felületen, ha hosszabb lesz.
 • A felesleges száraz készítményt eltávolítjuk a mozaikból egy száraz, puha ruhával. Néha, amikor a keverék nagyon erősen megszárad, szükségessé válik a finom szemcsékkel való csiszolópapír használata.
 • Polírozott csempe. Ehhez használjon bútor viaszt. Szükséges egy puha, szálmentes ruhára helyezni és alaposan dörzsölni a csempeelemekre.
 • Várjon, amíg a felület teljesen száraz. Általában körülbelül egy napig tart.

Javasoljuk, hogy a kesztyű minden munkáját megvédje a kompozíció hatásaitól.

Ha nem biztos abban, hogy képes összetett mintákat és festményeket létrehozni, akkor a szakértők kör alakú mintázatot javasolnak. A kivégzéshez különböző felületű köröket kell rajzolni a felület középpontjából. Az elemek alakja valóban nem számít, csak fontos, hogy a kisebb elemek közelebb legyenek a központhoz, és a nagyok - a szélekhez.

Egy gondosan előkészített alapon, hogy tökéletes mozaik telepítést kapjunk, nem nehéz. Fontos, hogy eltávolítsák az egyenletes, azonos varratokat az egész felületen. A vágóelemek használhatják a kapcsokat. Ha a lábazat a falhoz van rögzítve, hagyhat egy rést a fal és a csempe között.

Ha szükséges, a ragasztóhoz egy él is hozzá van kötve. Ezután a felületet epoxi keverékekkel és latex masztixokkal kell kezelni a nedvesség elleni védelem érdekében. Kedves olasz, és minden más csempe nagyon hamar romlik.

A bútorok befejeződése és a mozaiklapok különböző felületei sok kemény munkát, türelmet, készségeket és ügyességet igényelnek, sok időt és energiát igényel, de az eredmény megéri. Az otthoni megoldás valódi ajándék lehet. A közelmúltban egyre több ember használja a mozaikelméletet mindenütt. Már nem divatos a szabad térben kalapálni unalmas és monoton bútorokkal, ahol jobb, ha valami különlegeset csinálsz a saját kezeddel, ami tetszik neked és szeretteidnek.

A munkalapok vagy más csempézett felületek olyan drága tervezőelemek, amelyek nem hozzáférhetők. Le tudja rakni a mosdót, vagy díszíteni az ebédlőasztalot. Ezért ha elegáns és fényűző nappalit, konyhát, fürdőszobát, hálószobát vagy más helyiségeket szeretne kapni, akkor győződjön meg róla, hogy a mozaik díszítéssel foglalkozik.

Lásd a következő videót egy mozaikasztal dekorációs módszerhez.

Gyönyörű mozaikpadlók készítése a fürdőszobában

Ha a fürdőszoba mérete lehetővé teszi, hogy ott helyezze el, a vízvezeték szerelvények mellett valami más is, akkor a szoba elrendezésének legkedveltebb eleme egy szilárd, gyönyörűen díszített mozaik munkalap lesz.

A do-it-yourself mozaik asztallap elég népszerű és stílusos megoldás.

A fürdőszoba felszerelés gyártói mind a késztermékeket kínálják, amelyek már béleltek és mosdókagylóval vannak ellátva, és egyedi gyártásúak, de ezeknek az áruknak és szolgáltatásoknak az ára meglehetősen magas. Ezért a do-it-yourself mozaik asztallap a racionális és teljesen megvalósítható megoldás a kérdéshez, ha követi a szükséges technológiákat és ajánlásokat.

A mozaikfedelek gyártására vonatkozó teljes munkamennyiséget külön szakaszokra osztjuk:

 1. Tervezés és a felületek megjelölése a telepítés alatt.
 2. A tartószerkezet gyártása és felszerelése.
 3. Az asztallap gyártása és felszerelése.
 4. Köpeny asztallap.
 5. A mozaik készítésének alapja.
 6. Szemben a pultmozaik mozaikjával.

Vázlat és elrendezés a helyén

Miután úgy döntött, hogy a padlót a fürdőszobában végzi, a telepítés helyének kialakításával és elrendezésével jár.

A fürdőszobában található mozaikpadló különleges légkört teremthet.

Nincsenek egyetemes ajánlások a táblagépek tervezéséhez, de az eszköz általános elvei még mindig ott vannak.

A padló felületének 80 cm magasságban kell lennie a padlószint felett, szélessége és konfigurációja a helyiség méretein és a vízvezeték szerelvényeinek helyén kell alapulnia.

Miután úgy döntött a telepítési helyszínről, a falon, a padlóról 80 cm magasságban, egy buborék szintjén, rajzoljon egy vízszintes vonalat, amely mentén az asztallap felborul a falon.

Ezután a jövőszerkezet szélességének és hosszúságának megfelelően, az alatta lévő padlón, a támasztólábak elhelyezkedését jelölő jelöléseket vagy a keresztléceket, amelyeken az asztallap fekszik, elkészülnek.

A tartószerkezet gyártása és felszerelése

Miután befejezte a jelölést, folytassa a támasztékok és a keretpultok gyártását. Az eszköz támogatja a cementblokkok keresztirányú válaszfalainak kialakítását, így a jövőben rögzíthetők a vízszintes polcok alatti asztal alatt és az ajtókat. Ezzel a megoldással, a padlón a fürdőszoba a telepítési helyeken a blokkok, a kerámia csempe a habarcs, korábban vágott mentén eltávolítási kontúr a daráló a sukhorez, eltávolítják.

A gipszkarton keretnek a fürdőszobai falakkal párhuzamosan kell lennie.

A jövő felszínének vízszintes támasztása a falra fektetett vonal mentén a falhoz csatlakozva 15-20 cm-es lépcsővel csatlakozik a csavaros üreghez. Ezután a cement-homokos habarcs cement blokkjai függőleges keresztirányú válaszfalakat helyeznek el a falhoz erősített vízszintes támasz alsó szintjére. Egy nap alatt a blokkokból származó válaszfalak kerámiával vannak bevonva, mivel a táblagép felhelyezése után ez nehezebb lesz.

A függőleges támaszok (lábak) gyártásához asztalkalapokat is alkalmaznak, 50 x 30, 60 x 40 és 40 x 40 mm méretű keresztmetszetű acélprofilok, amelyek elektromos hegesztéssel szilárdan egymás mellé vannak húzva.

Az ilyen profilokból készült tartószerkezetet korróziógátló festékkel kell bevonni a fém nedvességtartalmának védelmére.

A test gyártása

A táblaszerkezet egyszerűen acél cd-profilokból készül, amelyeket gipszkarton lapoknál használnak. Egy U-alakú profil beillesztésével a másikba egy szilárd acél üreges négyszöget kapunk. A rudak kialakításához és az egymásba helyezéshez szükséges profilok fémcsavarokkal vagy kipufogó szegecsekkel vannak összekötve.

Egy exkluzív mozaikpadló készítése nem olyan nehéz

Függetlenül attól az anyagtól, amelyből a keret készül, maga a keretnek elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy ellenálljon a személyi higiéniai elemekből származó terhelésnek, és ne szakadjon meg, ha egy személy ráhajlott rá. Az asztallapot úgy készítik el, hogy rögzítenek a fürdőszobai falra szerelt rudak acélrúdjához a cd-profilokból, és ugyanabban a síkban kell lennie. A Cd profilok horganyzottak, ezért nem szükséges festeni a képkeretet.

Köpeny asztallap

A keret gyártása után elkezdõdik olyan anyaggal bélelve, amely a mozaik alapozásának szolgál.

gipszkarton

Ha a gipszkarton ilyen anyagként kerül kiválasztásra, akkor szerezze be a GKLV (nedvességálló gipszkarton) típusát. Mindkét oldalán a gipszkarton két réteg nitrolappal van bevonva, nitro hígítóval hígítva. Ezután a belső lapon, amely felső felületként szolgál, belülről ragasztja be az erősítő festékhálót, ami megakadályozza annak elhajlását belülről fehér ragasztó segítségével. Miután ragasztotta a hálót, egy másik réteg ragasztót használjon ecsettel.

A tabletta teste minden oldalról, beleértve az alját is, gipszkarton burkolattal van ellátva, amely önzáró csavarokkal van a testhez rögzítve. Minden gipszkarton vágott védő réteg nitrolaccal van bevonva, és minden ízületet "Akvárium" szilikon tömítőanyaggal töltöttek, melynek feleslegét azonnal nedves ruhával törölni kell.

A pultra a gipszkarton fürdőszoba - olcsó és szép!

Miután a szilikon kiszárad, egy kis méretű, 1-2 mm vastagságú, olcsó, gépjárműipari kétkomponensű kendőt tartalmazó réteget helyezünk a felső felületre és az asztallap végén egy spatulával, amelyet kis részecskékből készítenek annak érdekében, hogy a fluiditás elvesztése előtt alkalmazzák.

Egy óra múlva az edzett kendőt egy száraz felületre sima felületre, sőt sarkokba fűződő durva smashpapírral kezeljük. Az eredmény egy szilárd, egyenletes vízálló alap, amely mozaik készítésére szolgál.

A forgácslap alapja

Ha a mozaikalap anyagaként forgácslapot (faforgácslapot) választanak ki, akkor az önfúró csavarok segítségével csak az asztallap felsõ felületét két réteg folyékony nitrolappal ellátott ecsettel kell bevonni. A csavarok elülső és oldalsó végei egy 5-8 cm vastagságú forgácslemezszalaghoz vannak rögzítve, hogy a szerkezet térfogatát biztosítsák. Ezután a faforgácslap és az ízületek felülete gipsszel tetejére és végeire, majd csiszolópapírral kezelve.

A laminált farostlemezből készült munkalapok nagyon népszerűek.

A mozaik készítésének alapja

A mozaik megfogalmazása előtt az alapfelületet bármilyen latexalapú alapozóval kell előkezelni, amely semlegesíti a por felületét és növeli a tapadást a mozaik felhelyezésekor. A teljes szárításhoz a primer egy napra van szüksége.

Mozaik alaprajz

Az alapfelület gondos előkészítése után a mozaikot az asztalon nem jelent nehézséget. Ahhoz, hogy befejezze a munkalapokat a fürdőszobában, használjon enyhét vagy üveg mozaikot, kiválasztva annak színét, hogy megfeleljen a szoba általános belsejének. A mozaikot 30 x 30 cm-es méretű kész hal formában értékesítik rács vagy papír alapon. Fontos! A háló alapú mozaikot rácsra ragasztják az oldatra, és a papíron levő kerámiát papír felfelé helyezzük, majd a papírt nedvesítjük és könnyen eltávolítjuk.

A fürdőszobában lévő mozaik vízálló keverékekkel ragasztva van cement vagy epoxi alapon. Az epoxi vegyületek jobb vízállóságot biztosítanak a mozaikasztalok számára, de a velük való munkavégzés bizonyos készségeket igényel, és az ilyen ragasztók ára magasabb. Meg kell jegyezni, hogy az üvegmozaik ragasztója az asztallapnak fehérnek kell lennie, mivel a sötét ragasztó torzítja az átlátszó mozaik színét.

Fontos, hogy betartsák a mozaik mozaik technológiáját

A ragasztót egy sík simítóval kell felhordani az alapra, majd feleslegét levágjuk egy simítófésszel. A mozaik mátrixot a ragasztóra helyezzük, egyenletesen préseljük az egész területre az alaphoz és egy széles gumi spatulával egyenlítjük. A következő mátrixot úgy kell elhelyezni, hogy a mátrixok közötti távolság megegyezzen a mátrixban lévő egyes chipek közötti távolsággal. Ily módon a varrat nélküli bélés hatása elérésre kerül. A mozaik felületét gyengéden törölje le nedves ruhával, hogy a szennyező anyagokat ragasztóval távolítsa el.

Egy nappal a fektetést követően a mozaikösszehúzódások vízszigeteléssel készülnek, melynek feleslegét közvetlenül az alkalmazás után eltávolítják. Fél óra múlva a mozaikasztalok felületét tiszta ruhával törölték, és a habarcs megszilárdulása után a mozaikot száraz flanellel csiszolták.

Ha a felsorolt ​​technológiákat betartják, az asztallap, amelyet saját kezű mozaikokkal készítenek és díszítenek, sok éven át díszíti a fürdőszobát.

Mozaik munkalap: ötletek a javításhoz

A mozaik tetején luxus és exkluzív lesz a belső téred. A mozaikcsempe széles választéka a hardverraktárakban segít a konyha vagy a fürdőszoba olasz vagy keleti stílusú stílusának befejezésében, hogy a tabletta erejét és tartósságát biztosítsa. A dekoráció hatékonysága magától értetődő, ha követni fogja a szakemberek tanácsát.

Különlegességek

A kerámia mozaik csempe kiváló teljesítményt nyújt. Elsősorban - mechanikai igénybevételnek és kopásnak ellenáll. A modern felszereléssel és fejlett technológiákkal készített mozaik gyakorlatilag nem vágható és nem sérülhet meg a karcolásoktól. Ezenkívül nem félek a nedvességtől, ami lehetővé teszi a magas páratartalmú helyiségekben való használatot: konyhák, fürdőszobák, szaunák.

A mozaik magas stabilitási tényezővel rendelkezik, ha magas hőmérsékletnek van kitéve, ezért a konyhai tűzhellyel vagy a szaunak vagy a tűzoltó kandalló fűtőtestével szomszédos felületre van vágva.

Forró elemeket (edényeket, serpenyőket) a felületre égetés nélkül félreteszhet a táblára. A csempe jó fagyállósággal rendelkezik, ezért sikerrel az erkély, a ház vagy a grill terület befejezésére lehet használni.

A kereskedési hálózatok széles skáláját kínálják mozaikok magas dekoratív tulajdonságai, a különböző színek lehetővé teszik, hogy válasszon azok közül, amire szükséged van egy stílusos belső kialakításához. A fogyasztók választéka számos kompozíció és mozaikpanel. A könnyebb telepítés érdekében a mozaiklapokat papírlemezre vagy rácsokra szerelik fel, ragasztóként csempézett ragasztóval ragasztják vagy kivágják a kívánt formát egy késsel.

A mozaik készítésének technológiája a csempe színét és mintázatát változatlanul változtatja meg a művelet során, a szín nem fakul, és nem gyengíti a külső tényezőket: az ultraibolya sugárzás, a magas hőmérséklet, az agresszív háztartási vegyiápolási termékek. Ez az anyag könnyen tisztítható.

A befejező technológia

A mozaik asztal szilárdsága és tartóssága függ a megfelelően előkészített felülettől. Az első lépés a keret létrehozása. A kivitel legalább 50x50 mm keresztmetszetű vagy fémprofilból álló fadarabokból állhat. A magas páratartalmú helyiségek fémprofilja előnyösebb, mivel a fa rothadhat, mielőtt megkezdené a munkát, a kereteket egy papírlapra húzza, hogy kiszámítsa a megfelelő mennyiségű anyagot. Ezután a vonalakat és a vonalláncot a falakon és a padlón húzzák.

Ezután vágja le a fűrészdarabok vagy profilok kívánt hosszát. Az önmetsző csavarokon a keret vázlatai a padlóra és a falra vannak rögzítve, a függőleges csavarok csavarokkal vannak rögzítve, és a merőleges kötés a felső kontúrral van kialakítva. Adja meg a kívánt vastagságot az asztalra. Ha asztalra van szükség vékony, akkor a profil szélén szélesebb lesz. A profil különböző szélességben készül: 28x27, 50x40, 65x40, 75x40, 100x40 mm. Vedd fel a megfelelő méretre.

A keretszerkezet polcokat vagy tárolóhelyet biztosít. A profil oldalán levő ívelt elemek előállításához a vágásokat 2-5 cm-es lépésekben készítik el, és a kézzel a kívánt sugárhoz hajolják. Az ívelt elemek további merevítőket igényelhetnek.

Az elektromos vezetékek, szennyvízcsatornák beszerelése után a vízvezetékek a második lépcsőhöz érkeznek. A szakembereknek ajánlott nagy nedvességállóságot vagy DSP-t választani. A rendszer szerint a burkolóelemeket 10-15 cm-es lépcsővel csavarokkal vágják ki és rögzítik a kerethez, komplex alakzatok esetén a szerelési lépés kisebb lesz. A síkban a pultra vágott egy lyukat a mosogató, tűzhely vagy a kommunikáció a gáz, víz, áram.

A sugárirányú részek a keretben találkozhatnak - ezek a legjobban ívelt gipszkartonban végezhetők.

A rugalmas HL nedvességálló és vastagsága 6,5 ​​mm. Szélesen köti, és szivárgás miatt üvegszálas réteg jelenik meg. A meredek mentesítő vonalak esetében nedves eljárást alkalmaznak: a gipszkarton egyik oldalát tűhengerrel tekerjük és nedvesen nedvesítjük, így megakadályozva a hátoldal nedvesítését. A legkonvolensabb részről előkészített sablonra fokozatosan hajlítsa le a GCR szalagot az élekre, rögzítse, hagyja szárazra, majd helyezze el a megfelelő helyre.

Íves GCR - vékony anyag. A szerkezet erősítéséhez két rétegre van szükség. Szükség van a lapok hosszabb oldalról történő levágására: az üvegszálas szálak elrendezése nem hajlik keresztirányba. Az ízületek széleit 45 fokos szögben, 0,5 cm mélységig vágják, egy gipszkarton gipsszel gipszkartonhoz ragasztva, alapozva és gitttel ragasztva, mert a mozaik sima felületet igényel. Most a keret készen áll a mozaik készítésére.

A harmadik lépés a mozaik ragasztása. A mozaik választása óriási.

 • Tükörlapok. Vizuálisan növelje a helyet és elrejti a szabálytalanságokat.
 • A zománc mozaik egy átlátszatlan üveg, amelyet speciális körülmények között, rezisztens pigmenttel keverünk. Rengeteg színtörést ad. Az egyik legtartósabb anyag.
 • A velencei üveg a legdrágább és leglátványosabb csempe. Gyönyörű színátmenet és áttetszőség.
 • Mozaik egy természetes kőből. Ez nemes befejezést ad, de nem minden típusú kő ellenáll a magas páratartalomnak a fürdőszobában vagy a szaunában - ezt az információt az eladóknak a beszerzés előtt kell beszerezni.
 • Porcelán mozaik. Win-win megoldás a tartósság, a kopásállóság és a különböző hőmérsékletek és nedvesség hatásaival szemben. A legszélesebb paletta a színek és a textúrák.

A pultra a gipszkarton fürdőszoba - olcsó és szép!

A fürdőszobában elhelyezett asztalpult a saját kezűleg átalakítja ezt a teret a finomított szobába víztisztításhoz, eleganciájával mindenki számára.

Gipszkarton felülete - új megjelenés a fürdőszobában

Most a fürdőszoba design különös figyelmet szentel. Az utóbbi években a szakértők a lehető legszokatlanabb stílusokhoz hatalmas lehetőségeket hoztak létre a design számára. Ha korábban a fürdőszobát csak gyakorlati szempontból tekintettük - lehetséges volt mosni és fürödni benne, de most minden megváltozott. Mindenki azt akarja, hogy ez a szoba igazán kényelmes és szép legyen.

Gipszkarton munkafelület

Ha szokatlan kinézetet tervez a fürdőszobában, és egyúttal minimális anyagi erőforrásokat költ, javasoljuk, hogy a saját kézzel működő és kifelé vonzó munkafelületet készítsen a gipszkarton mosogatója alatt. Az ilyen munka időt vesz igénybe, és az eredmény egy nagyon válogató emberre is felkelt.

Ahhoz, hogy a pultot a mosogató alatt a saját kezéből a megadott anyagból készítsük, fel kell állítanunk egy burkolólapra vagy kerámia csempere, elektromos vágólapra, rétegelt lemezlapokra és közvetlenül a gipszkartonra (normál és még jobb nedvességállóság), fém profilokra a szerkezet vázához, epoxi ragasztóhoz, gitthez. Mindezek az eszközök és anyagok könnyen beszerelhetők az épület szalonban.

A mosdópult a fürdőszobában egy korábban létrehozott projekt szerint készült. Mérje meg az összes szükséges méretet, válassza ki a kívánt szerkezet optimális alakját, számolja fel a szükséges anyagok számát, majd kezdje el dolgozni egy elegáns struktúra létrehozását saját kezével.

Beépített mosdó - gyártási rendszer

Menetrend a mosdó jövőbeli asztali felső kontúrján, ezáltal elemi minta. Használja ezt a mintát, vágjon ki egy formát rétegelt lemezből és egy másik (hasonló) gipszkartonból. Végül le akarja vágni a felület egy részét a mosdó alatt.

 1. Csatlakoztasson két fémtartót a falhoz.
 2. Szerelje fel a korábban elkészített rétegelt lemezeket a szerelt kötőelemekre.
 3. A rétegelt lemez formanyomtatványának a gipszkartonhoz való rögzítése, a mosogató alá vésett kivágással.
 4. A szerkezet alján helyezzen be egy szükséges méretű gipszkarton lapot (nem szabad semmilyen vágás).

Fedélzet beépített mosdóval

A következő lépés egy konkáv vége lesz. Ez kézzel újra gipszkartonból készül. Vegyünk egy csíkot az anyagból, egész hosszában, kicsi vágásokat készítsünk (a távolságuk kb. 1 cm). Most egyszerűen hajlítsa meg a gipszkarton lapot.

Az így elkészített részt az asztallap belső végéhez kell csatlakoztatni (használjon rozsdamentes acél csavarokat vagy csavarokat). Ügyeljen arra, hogy a szerelt elemet vízálló kendővel kezelje. Ajánlatos a primer alkalmazása előtt alkalmazni. Egy egyszerű fürdőszoba tete van készen! Minimális erővel töltöttél, és nagyon kényelmes és funkcionális designt kapott.

Munkaasztal-thumbs - bonyolítja a feladatot

Ha olyan multifunkcionális gipszkartonba szeretne állni, amelyben beépített mosdó található, ügyeljen arra, hogy megbízható keretet hozzon létre ehhez a designhez. Fémprofilokból áll, amelyek nagy stabilitást biztosítanak az egész szerkezetnek.

Könnyűfém profilokat kell vásárolni a 27x27-es jelölésekkel (a jövő asztalterülete mentén történő felszereléshez) és a 67x27-hez (ez a termék szomszédos lesz az előzőhöz). Ha szükséges, olyan paraméterekkel dolgozhat, amelyek más paraméterekkel rendelkeznek. A keret vázszerkezete egyszerű fa lécekből állhat. De ne felejtsük el, hogy felületükön speciális összetevőket kell alkalmazni, amelyek megvédik a fát a nedvességtől, a gőz és a magas hőmérséklettől. A keret a gipszkarton szomszédos a falak a fürdőszoba. A padlóhoz hozzá van csatolva a körmök.

Gipszkarton-fiók

A munkalap maga ebben az esetben MDF-ből készülhet. Határozottan meg kell határozni a szerkezet magasságát. Olyan legyen, hogy kényelmes legyen a mosogató használata.

Ezenkívül meg kell fontolnod, hogy milyen anyagot tervezsz egy házi készítésű szekrény díszítésére. Olyan helyzetekben, amikor az asztallap kerámia burkolattal van burkolva, meg kell választanod a szerkezet optimális magasságát - így nincs szükség a csempézett termékek vágására. Ez nagymértékben megkönnyíti a saját kezük megvalósítását.

A gipszkarton elrendezése asztallappal a következő:

 1. A falra helyezi az irányító fémprofilt.
 2. Ön alkotja a fém termékek fémszerkezeteinek kontúroit, azonnal készítse elő a gipszkarton lapokat a gyártott keret méretére.
 3. Vágja ki a formát a mosogató alatt (lásd fent).
 4. A kivágás szélén a mosogató alatt helyezze el a profilokat (csapágyak). Szükség van arra, hogy rögzítési pontokat biztosítson a tőke alsó támaszainak és a szerkezet nagy szilárdságának.
 5. A felszerelt szerelvények alatt, gipszkartonhoz csavarokkal vannak összekötve.
 6. Végezze el az alsó burkolatot. Ez az alsó anyaglap, amelyet először a fém kerethez rögzítettek és rögzítettek.
 7. Az alsó fémprofilhoz és a falhoz rögzítéseket vezet. Ahhoz, hogy teljes merevítőt támogasson, be kell zárnia a háromszögek éleit. Ehhez egyszerűen csatlakoztasson egy másik sínt.
 8. Két háromszög, amelyek mindegyik leírt művelet után kiderült, gipszrost vagy gipszkarton (vízálló) kell bevonni.

A munka utolsó szakaszában több fémprofilot kell felszerelni. A polcokat a sarkok fölé helyezték, amelyek rögzítik a zárójeleket. Ezután rögzíti a felső gipszkarton lapot, vágja le a szekrény végeit, szerelje be a mosogatót (győződjön meg róla, hogy a tömítőanyagot rögzíti) és élvezze a saját kézzel készített fürdőszobai tervezést. Ha akarja, akkor felakaszthatja az ajtókat a beépített szerkezetben. Hajtsák végre azokat MDF lemezekből, és szereljék fel őket a szerkezetre kis hurkok segítségével.

Mozaiklapok - rövid utasítások

A fürdőszobában a do-it-yourself szekrény különféle anyagokból készül. Leggyakrabban ilyen célokra mozaiklapokat használnak.

Mozaik munkalap

A befejező munkák a következők:

 1. A szerkezet és a padlóburkolat ajtóit nedvességálló speciális csempe ragasztóval vonják be.
 2. Távolítsa el a védőpapírréteget a mozaikból (a szokásos vízben át kell őket áztatni), majd nyomja meg őket a feldolgozandó szekrényrészekhez.
 3. A burkolólapok közötti kötéseket egy erre a célra tervezett speciális összetevõvel dörzsöljük, gumibetétes géppel.

A mozaik burkolólapok helyett műanyag paneleket használhat a munkalapok befejezéséhez, amelyek nem félnek a nedvességtől, a kerámia burkolólapoktól és bármilyen más anyagtól. Csak egy dolog fontos. A bevonattal ellátott termékeknek praktikusaknak kell lenniük, és ne essenek össze vízzel érintkezve.

A padlószőnyeg fürdőszoba mozaikja megcsinálja

A fürdőszobában található mozaikpadló különleges légkört teremthet. A különféle gyártók által kínált szabványos termékektől eltérően az asztal tetején, megrendelésre vagy önmagában, a fürdőszoba igazi dekorációjává válhat. Csak méretét és alakját kell meghatározni, valamint meg kell vásárolnia az összes szükséges anyagot és eszközt.

Mosaic Top

Kiváló anyag kiválasztása

Hogyan nyírhatja ki a pultot?

Rendszerint a táblagép felé nézve, figyelembe véve működésének sajátosságait, szerezze be:

 • Mozaik;
 • Mozaik (üveg és kerámia);
 • Zsindely.

Kavicsos

Ezek az anyagok rendelkeznek a szükséges nedvességállósággal, és hosszú ideig képesek ellenállni minden külső mechanikai hatásnak (feltéve, hogy a telepítés során minden szükséges technológiai követelmény teljesült).

Hogyan válasszunk anyagot?

A család pénzügyi képessége, valamint tagjainak ízlései befolyásolhatják a megfelelő anyag kiválasztását. Ahhoz, hogy a mozaikból a fürdőszobába dolgozzon, amilyen harmonikusan írható le, gondoskodnia kell egy mozaikszerkezetű frieze jelenlétéről.

Emellett az anyag kiválasztásánál figyelembe kell venni a későbbi ellátás kényelmét. Itt meg kell figyelnünk az öltések számát. Minél kisebbek, annál könnyebb lesz a jövőben a háziasszony eltávolítani a felületen megjelenő szennyeződéseket. Ebből a szempontból az előnyben részesített megoldás az, hogy a burkolólapon lévő padlófülke zökkenőmentes technológiával van felszerelve.

Mozaik munkalap és frizura

A táblát egyedül csináljuk

Mi szükséges

Annak érdekében, hogy a fürdőben elkészült munkalap a gyárban szépen kijusson, a befejező anyag mellett meg kell vásárolni a mozaik vagy cserép rögzítésére szolgáló alapozó és csempe ragasztót,

 • lemez;
 • Clay;
 • Vízálló gipszkarton;
 • Önmetsző csavarok;
 • Serpyanka szalag.

A fürdőszoba munkalapokat egy erős keretre kell szerelni, amelyet biztonságosan rögzíteni kell a falhoz. Az előnyben részesített lehetőség az lenne, ha egy speciális fülke helyén lenne, amelynek jelenlétét a jövőbeni lakások tervezési szakaszában kell előirányozni.

Cseréppadló

A munka sorrendje

A munka kezdetén helyesen kell mérni a rendelkezésre álló hely méretét, és figyelembe kell venni a jövőbeli termék tervezési jellemzőit. Ezen adatok alapján meghatároztuk a szükséges nedvességálló rétegelt lemezt, amelyet leggyakrabban a pult előállításának alapjául használunk.

A következő műveletek sorrendje a következő:

 1. A rétegelt lemez felvétele után két darabot vágnak, amelyek alapul szolgálnak. Itt hagyhatja el a hagyományos négyszögletes alakot, előnyben részesítve a nem szabványos ívelt vonalakat. Amikor a késztermék magasságát a padlóról határozza meg, a használat kényelméből kell kiindulni. A legjobb megoldás a legmagasabb, 0,9 m magasságú. Figyelembe kell venni a mosogató alakját és méretét is, amelyet a jövőben terveznek telepíteni. A beépített mosogató kiválasztásával elkerülheti a lecsapoló kommunikáció lefedését célzó további munkákat.
 2. Az üregek ragasztóval és csavarokkal vannak összekapcsolva. Ez biztosítja a kész szerkezet megfelelő merevségét és szilárdságát, ezért növeli az élettartamot.
 3. Csemperagasztót a táblagép felületére vékony réteggel és vízálló gipszkarton ragasztott. A rögzítéshez csavarokat is használnak. A gipszkarton szűk csíkjait ragasztják a jövő asztalának széleihez.
 4. Az összes rendelkezésre álló gipszkarton kötegeket serpyanko szalaggal rögzítenek.
 5. A csemperagasztó másik rétege a tabletta teljes felületére fel van töltve, és mozaikot vagy más kiválasztott alapanyagot ragasztanak.
 1. A fugázás folyamatban van.
 2. Miután a habarcs teljesen száraz, törölje le a csempe rongyot. Ez nem csak a felesleges összetétel eltávolítását, hanem jellegzetes fényt is nyújt.
 3. Az asztallap a sarkokhoz van rögzítve.
 4. Beillesztett mosogató. A víz áramlásának kiküszöbölése érdekében az asztallap és a mosogató közötti tér tele van egészségügyi tömítőanyaggal, amely a végleges kikeményedés után megakadályozhatja, hogy a mosdó véletlenül mozogjon működés közben.

Nem sokan úgy döntenek, hogy a táblát a saját erőforrásaik felhasználásával hozták létre, mivel eredetileg biztosak abban, hogy gyenge ismeretekkel rendelkeznek a szükséges eszközökről. Ez nem jelenti azt, hogy el kellene hagynunk a terveinket. Elég, ha önállóan gondolkodik az adott fürdőszobához ideális építkezéshez és a szakemberekhez.

A fürdőszoba kezelõpultja saját kezével. Az anyagok kiválasztása és a megoldások áttekintése

Nagyon gyakran vannak olyan helyzetek, amikor a saját kezeivel és a saját kezűleg saját fürdőszobájában javításokat szeretne végrehajtani, különösen, ha a szoba nem szabványos. Az ilyen kialakítás egyik változata a saját kezű fürdőszobai asztallap lesz, amit gyakorlatilag mindenki megtehet a szükséges eszközökkel, elegendő szabad idővel és fogyóeszközökkel.

Mozaikfalú pult

A modern bútoriparban a fürdőszobai munkalapok gyártása már forgalomba került, és a piac sokféle, különböző formájú és színű modellt kíván felénk. Azonban nem mindig találja meg pontosan azt a modellt, amely teljesen illeszkedik a mérethez, a felhasznált anyaghoz vagy a formatervezéshez. Ha tudod, hol rendelhetsz egy pultot a fürdőszobába, akkor egyszerűen készíthetsz egy vázlatot, és a tapasztalt kézművesek mindent megteszek az elrendezésben, csak a helyére kell telepíteni. Ez az opció akkor alkalmas, ha nincs elég szabad ideje a munkafelület megteremtéséhez, de itt emlékezned kell arra, hogy a fürdőszoba megrendelésre készült munkalapok többre kerülnek, mint a termék késztermékének verziója.

A kész fürdőszoba munkalapok nem mindig férnek bele a belső térbe stílus, méret vagy szín tekintetében. Ezért annak érdekében, hogy megvalósítsa a teljes ötletet, és hozzon létre valami egyedi, meg kell kezdeni dolgozni a saját, vagy bérelt képzett munkavállalók.

Tabletop gipszkarton csináld magad

Napjainkban sokféle munkatípus létezik különböző anyagokból, de a monolitikus termék önteremtéséhez leginkább a nedvességálló gipszkartot használják, és az alumínium profilokat keretként használják. Minden típusú gipszkarton fürdőszoba felsők létre hozva figyelembe a külső befejezni, mivel maga a gipszkarton csak az alap létrehozásának alapja.

Információért. Ha a táblagép anyagát helyesen választották ki, erős keretet hoztak létre, és jó minőségű csempézés vagy mozaikosítás történt gondos fugázással, akkor egy ilyen termék hosszú ideig szolgálhat. A termék létrehozásakor fontos, hogy csak vízálló anyagokat használjunk, majd a nedvességálló fürdőszobai padlódeszkád belső élménysé válik.

Asztali szerszámok és anyagok

Annak érdekében, hogy egy táblát építsen magának, az egész folyamatot több fő szakaszra kell osztania:

 • egy előzetes vázlat készítésével;
 • fogyóeszközök és szerszámkészítés;
 • a jövőbeli munkafelület helyének előkészítése;
 • a keret felszerelése és a gipszkarton beépítése;
 • felületkezelő anyag alkalmazása.

A szakaszok feltörése segít abban, hogy világosan megtervezze a munkáját, és ne felejtsen el semmit. Ezt követően, mielőtt a pultot a fürdőszobába készítené, vásárolhat fogyóeszközöket és készítsen eszközöket. A munkához szüksége lesz:

 • nedvességálló gipszkarton lapok;
 • ceruza vagy marker a jelöléshez;
 • önmetsző csavarok;
 • csavarhúzó vagy csavarhúzó;
 • épület sarok létrehozása sima sarok;
 • csiszolópapír a gipszkarton peremek fugázásához;
 • elektromos vágólap lyukak vágásához a mosogató alá;
 • ragasztó spatula;
 • tömítés a mosogató szereléséhez;
 • alumínium profil;
 • olló fém.

Minden szükséges eszköz és anyag előkészítése előtt feltétlenül elő kell készíteni a fürdőszobába. Ez jelentősen időt takarít meg anélkül, hogy felnézné a munkát, hogy megtalálja és megvásárolja a hiányzó anyagokat. Ha a szoba nem vezetékes gipszkarton, akkor csatolni kell a keretet a falhoz szükség lesz egy fúró és dugók.

Munkaasztal létrehozása

A munka megkezdése előtt nem szabad megfeledkezni arról, hogy a gipszkartonban lévő asztallapnak erősnek kell lennie, és nemcsak a benne levő tárgyaknak, hanem a kerámia mosogató súlyának is ellen kell állnia, amely szintén jelentős súlyú.

A padlólap kialakítása a fürdőszobában kezdődik a keret elrendezésével és felépítésével. Mindenekelőtt az U alakú alumínium profilot darabokra vágjuk, amire szükségünk van, és rögzítjük a betonfalra dugók segítségével. Ez lesz a tabletta belső támogatása. Ezután létrehozunk egy külső támaszt ugyanabból a profilból és összekötjük őket keresztirányú betétekkel. Ennek eredményeképpen meg kell kapnod ugyanazt a dizájnt, amely a fenti képen látható.

Fontos. A gipszkarton fürdőszoba pultja további megerősítést igényel a felső részen, mivel egy gipszkarton nem elég a mosogató fenntartásához. Előzetesen meg kell jelölni a mosogató jövőbeli helyét, és ezen a helyen további keresztmetszetet kell elhelyezni, amennyire csak lehetséges a mosogató számára.

Miután a keret készen áll és biztonságosan rögzített, a fürdőszobai munkalapok gyártása nedvességálló gipszkartonra néz. Ebben a szakaszban nincs semmi különösebb bonyolultság, csak vágjuk le a szükséges méretű lapokat, és vázoljuk őket egy vázlat szerint. Ennek eredményeképpen egy ilyen konstrukció lesz, amint az az alábbi képen látható.

Különös figyelmet kell fordítani a lapok széleire és a mosogató lyukak vágására. Célszerű a gipszkarton vágott éleinek csiszolópapírral történő homokosítása annak érdekében, hogy egyenletességet biztosítsanak és jobb tapadást biztosítsanak a befejező anyaghoz. Ezután a fürdőszobában lévő nedvességálló munkafelület egy mosogatóval van ellátva, ami a munkaterület felső részében található technológiai nyílást kivágja.

A mosdót fejjel lefelé helyezzük az asztalra, és rajzolunk egy ceruzát körvonalaira. Ezután levesszük a mosdót és a kontúr belsején egy másik vonalat rajzolunk 2-3 cm távolságra kívülről, ez lesz a lyuk vágott vonala. Ezután vágja le a darabot.

Fontos. A fürdőszoba asztalán található anyag nagyon törékeny, és egy finom fogat használó körömfájlra van szükség ahhoz, hogy a lyukat lehető legpontosabban vágja fel, szükségtelen forgács nélkül. A belső vágási vonalon nagy lyukkal egy lyukat készítünk, hogy a fűrészlap könnyen beléphessen. Ezután kapcsolja be a vágólapot, és vágjon le, miután a vágás belső felületét csiszolópapírral daraboljuk.

Miután a lyuk kész, tegyen egy vastag réteg tömítőanyagot a lyuk külső részére, és helyezze be a mosdót. Tömítőanyagra van szükség, hogy a víz ne essen a mosogató alá, ugyanakkor a mosogató helyének rögzítésére szolgál. Miután telepítette a mosogatót, győződjön meg róla, hogy nincs köztük rés a gipszkartonon keresztül, különben töltse be tömítőanyaggal. Ebben a szakaszban feltételezhetjük, hogy a mosdóasztal a saját kezűleg szinte készen áll, és elkezdheti a választott anyagot bélelni.

Homlokzattal szemben

A gipszkarton burkolatának munkalapjaira kerámia burkolólapokkal vagy mozaikokkal kell szembenézni, amely a ragasztókeverékre van szerelve. Mielőtt a burkolatot elkezdené, a gipszkarton felületét csiszolópapírral tisztítsa meg, hogy durva felületet hozzon létre, ami jobban meg fogja fogni a tapadást. Ezt követően több réteg primert kell alkalmazni, és várni kell a teljes száradásra. A nézet folyamata a cikk végén látható a videón.

Mennyibe kerül az Ön által létrehozott fürdőszoba asztali tete, hiszen mindez az alkalmazható anyagtól és a bélés lehetőségétől függ. De mindenesetre félig olcsóbb lesz, mint egy kész mintát vásárolni vagy harmadik féltől származó munkavállalókat felvenni.