Legfontosabb > Bútor

Egy munkadarabból készült munkalap a saját kezükből: a munka sorrendje

A do-it-yourself mozaik asztallap stílusos megoldás a konyhában és a fürdőszobában. Ezenkívül egy szerzői asztalt készíthet a nappaliban, a verandán vagy az erkélyen. Nézzük részletesebben, hogyan hajtsunk végre egy ilyen vállalkozást.

Stílusos és eredeti megoldás

A csempepultok jellemzői

A mozaik egyfajta csempe egy miniatűr formában. A töredékek méretei gyakran 1,5-2,5 cm-es tartományban vannak meghatározva, alakjuk négyzet alakú, kerek, önkényes összetett kompozíciókban.

Ha elkezdte magának létrehozni egy mozaikasztalat, ne feledje, hogy a látszólagos egyszerűség ellenére a telepítéshez készségre van szükség.

Különálló töredékeket rögzítenek egy nagyobb formátumú modulokhoz. Mivel az összekötő anyag háló, valamint papír alap.

Mozaik munkalapok - erő és vizuális érzékelés. Ez egy dekoratív és stílusos design a fürdőszobában vagy más szobában. Különálló töredék segítségével a mintát lefektetik, vagy az egész képet létrehozzák. Vegye figyelembe, hogy az ilyen pultok súlya jelentős lesz, ezért ügyeljen egy szilárd és stabil bázis jelenlétére.

A mozaik felülete erős és dekoratív

Végrehajtási lehetőségek

Az első dolog, amit észreveszünk, egy konkrét elhelyezési terület. A legnépszerűbbek a következők:

 • a mozaik külön felületét;
 • a bútorok közötti átmenet;
 • asztal, mint egy kávé.

A kézzel készített összes lehetőség nagyszerű lesz a nappali belsejének, a verandának. A konyhában a mozaikos munkalapok jól illeszkednek a fülhallgatóhoz. A küszöböt ugyanúgy dobja be, mint a munkaterülethez. A fürdőszobában több lehetőség van, például összekötik a mosdót a képernyővel, és a mosógépet a résszel a fedőlemezzel fedjük le.

A legnépszerűbb mozaik befejező lehetőségek

A következőket használják alapul:

 • nedvességálló gipszkarton;
 • rétegelt lemez, valamint egyéb, víztaszító impregnáló anyagból készült fa;
 • beton;
 • sűrű poliuretán.

Kötelező anyagok

 • csiszolópapírral;
 • gitt;
 • primer;
 • fertőtlenítő.

A mozaik erősen az asztalon történő tárolásához használjon speciális ragasztókeveréket. Általában fehér színű műanyag készítmények használata ajánlott. Rendes csempe ragasztó fog tenni, de csak az átlátszatlan kerámia. Üvegmozaik esetén fehér vagy átlátszó készítményre van szükség, és alaposan fel kell készíteni a felületet úgy, hogy a bázis hibái ne csillogjanak a bélésen.

A mozaik csemperagasztó fehér vagy átlátszó

Utoljára használt habarcs. Mozaik esetében ezt hangsúlyozzuk, mivel segít a kis darabokból álló rajz hangsúlyozásában. A mozaikhoz fehér keverékeket és színt kell adni a bevonatnak. Az átlátszó epoxi vagy nátrium masztix szintén népszerű. Különösen lenyűgöző az ilyen jellegű kivitel, azzal a céllal, hogy üvegcsészettel kombinálható.

Felület előkészítés

A mozaik szépen, erőfeszítés nélkül történő elhelyezéséhez az alapot egy gitttel megtisztítják és kiegyenlítik. A további feldolgozás előtt távolítsa el a port és zsírtalanítsa a felületet. Ügyeljen arra, hogy fertőtlenítő impregnálást alkalmazzon, hogy elkerülje a gomba és a penész megjelenését a jövőben. A pultot egy alapozóval simítsa.

A munka megkönnyítése érdekében rögzítse a rácsot a felszínen lévő 1x1 cm-es cellákkal, ami egyszerűsíti a jelölést, és javítja a tapadás minőségét.

Mozaik és kiegészítő befejezése

Annak érdekében, hogy a fürdőszobában lévő asztal tetejére nézzen, a bélés megkezdése előtt értékelje a jövő eredményét a "száraz" mozaikelemek rendezésével. Tehát kiválasztja a kép legjobb verzióját, és észreveszi a fennmaradó problématerületeket.

Papír mozaik alkalmazás

Kezdje a tojást a közeli élről. Ha nem szükséges vágóelemek, indítsa el a burkolat felszerelését egy kényelmesebb helyzetből - a távolabbi éltől. Alternatív megoldásként vonja vissza a kívánt távolságot a falról és kezdjen el a teljes töredékeket elhelyezni. A maradványokat az utolsó fordulóba helyezzük, és a jövőben minden szabálytalanságot eltakar a falazat. Ha egy komplex mintát tervez átmenetekkel a kerület mentén, akkor jobb, ha a táblát a középpontból kifúrja.

A fektetést az alábbiak szerint végezzük: először a ragasztót a bázisra helyezzük egy kis területen, a minimális vastagság elegendő, ezért a felületet szinte az ideálishoz igazítsuk. A mozaik installáció típusától függően:

 • Rács. A ragasztóval ellátott rácsot szigorúan szintre helyezzük.
 • Papírt. A mozaik rögzített arccal lefelé, és a telepítés befejezése után a felső réteg áztatásra és eltávolításra kerül.

Figyeljük meg a bevonat síkosságát, és távolítsuk el ugyanazokat a varratokat az egész területre. A mozaikszélekből apró darabokat alakítanak ki. Ha fel vannak szerelve, rögzítse az alumínium vagy PVC szegélyt is a ragasztóhoz. A varrat végén lezárják a habarcsot. A nedvesség elleni védelemhez használjon epoxi keveréket és latex masztixokat. A fürdőszoba vagy a konyha pultja a belső tér igazi fénypontja lesz.

Mozaik asztal: csináld magad

Az ókortól kezdve a templomok és paloták falai díszítésében használt mozaiklapok, de ma már sokkal szélesebb az anyaghasználat lehetősége. Ma, hogy fürdőszobát, konyhát vagy bármely más, stílusos szobát készítsenek, ha ez lehetővé teszi a szabad helyet, akkor a saját mozaik munkatársa segít. Ezenkívül elkészítheti a szerzői jogokat a kávézó asztalai számára.

Nézzük részletesebben a csempézett munkalapok gyártását. Ehhez válasszon üveg-, kerámia-, kő-, fém-, fa- és más típusú cserepeket.

Különlegességek

A bútorok és az építőanyagok költsége minden évben csak nő, ezért rendszeresen nem lehet rendszeresen frissíteni a belső térséget mindenki számára. A konyhabútorok különösen idővel deformálódnak. Nem szabad idegesíteni, mert ilyen esetben kiváló megoldás. A mozaiklapok segítenek megmenteni, megújítani, díszíteni a régi konyhaszekrényt vagy más felületeket, és az eredetiséget és frissességet hozzáadni a belső térbe.

A mozaik csempe, amelynek méretei másfél és fél cm-esek között vannak meghatározva, a töredékek alakja nagyon változatos lehet. Ezek lehetnek négyszögletesek, háromszög alakúak, négyszögletesek, kerekek és bármilyen más tetszőleges alakúak.

Mozaik a különböző felületek a belső térben van osztva a következő típusok:

 • üveg - a leggyakrabban használt típus, amelynek fő jellemzője alacsony ár és különböző teljesítménytípusok (matt, átlátszó, színes, arany és ezüst, különböző árnyalatokkal és kiegészítésekkel);
 • fém mozaik;
 • kerámia - ez történik: apró darabok porcelán kő és kerámia lapok formájában;
 • kő - lapis lazuli, jáspis, márvány, travertin;
 • csempék - a legdrágább, de ugyanakkor magas minőségű és megbízható.

Megbízhatóság és szokatlan megjelenés - ez megkülönbözteti a mozaikpadlókat. Ez a dekoratív megoldás ideális a nappali, fürdőszoba és egyéb helyiségek díszítésére. Egy kép vagy egy gyönyörű minta kis csempékből áll.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a tabletta súlya jelentős, ezért figyelni kell az alap megbízhatóságára, tartósságára és stabilitására.

Hogyan készítsd el magad?

Először is, határozzon el egy elhelyezés meghatározott területéről. Leggyakrabban ilyen lehetőségeket választanak: a bútorok közötti átmenetet, a kávésmozaik asztalt és csak a mozaikból álló felületet. Minden csempe befejező lehetőség tökéletes megoldás a belső téred. A nappali díszítésére használják, a konyhában a kötényt és a munkalapokat befejezve, de a régi mozaik mozaikját nem ajánlott felhúzni.

Néha a konyhában lévő munkaterület kibővítése érdekében egy ablakpárkát mozaik csempével készítenek. De a legtöbb lehetőség az ilyen csempe található a fürdőszobában. Például, segítségével a maszkot a mosógép, díszítik a falakat, összekötik a mosdót a képernyővel.

Ne feledje, hogy a csempézett asztal megtervezése készséget és bizonyos élményt igényel, bár úgy tűnik, közhely. A következő anyagok kiválóak az alapozáshoz: beton, jó minőségű, nedvességálló impregnálás, vízálló gipszkarton felületek, sűrű poliuretán.

Érdemes megjegyezni, hogy mozaikot készíthet a saját kezével. Csak olyan alakú és színű üvegdarabokat kell készíteni. És üvegdarabok kaphatók minden olyan cégnél, amely fogyóeszközöket és ólomüvegeket árul. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy kipróbáljunk valami újat, és elszállítsuk vele.

A csempézett felület összehajtásához a következőket kell elvégezni:

 • fugázó ízületekhez;
 • primer;
 • gitt;
 • fertőtlenítő.

műszerek:

 • spatula;
 • kapacitás a ragasztó keveréséhez;
 • a habarcs keverékének kapacitása;
 • rongy,
 • csiszolópapírral;
 • puha spatula a fugázáshoz.

Annak érdekében, hogy mozaik csempe erősen rögzített az asztalon, használjon egy speciális ragasztó keveréket. A szakértők javasolják a fehér műanyag keverék kiválasztását. Minden ragasztó keveréket használhat a csempe számára, de csak abban az esetben, ha áttetsző mozaikot helyez. Üveg csempe esetében csak átlátszó vagy fehér keverékeket kell választani.

A munka megkezdése előtt a felületet úgy kell kezelni, hogy jövőben ne legyenek alaphibák.

Felület előkészítés

A csempe behelyezése előtt a felületet egy gitttel kell szintetizálni. Ezenkívül a felületet tisztítani és zsírtalanítani kell. A felületet a penésztől és a penésztől védeni kell, fertőtlenítő impregnálással. A következő lépés egy primert alkalmaz.

Mozaik elhelyezése

A folyamat kissé hasonlít a Tiffany technikával készült ólomüveg gyártásához. Mielőtt megkezdené a csempe burkolását, győződjön meg róla, hogy az asztalra helyezi és a kívánt mintát alkotja. Így értékelhet egy lehetséges opciót, és szükség esetén javíthat valamit.

Javasoljuk, hogy a mozaikot a tabletta közel széléről lefektetni kell. Így, ha szükséges az elemek kijavításához, akkor a túloldalon történik, és nem fog sok figyelmet vonzani. De ha biztos abban, hogy a vágás nem szükséges, akkor el kell kezdeni a túloldalról. Ha a mozaiknak bizonyos mintát kell alkotnia, akkor helyezze el a táblagép középpontjától.

Mint ilyen, a csempékre vonatkozó szabályok nem léteznek, a legfontosabb ebben a folyamatban az elemek tervezésének és számának előre megfontolása.

Munkavégzés:

 • Alapozó felület két rétegben.
 • Kis mennyiségű ragasztót alkalmazzon a felület szintre.
 • A speciális rácsot lefektetik, és tetején egy csempe. A szint szintre van állítva (rács helyett papír is használható, később lágyul és eltávolítható). De mindenképpen gondold át a rajzot a csempe behelyezése előtt, és először a lapra húzzon 1: 1 arányban, majd később a felületen, hogy megvédje magát egy nem kívánatos eredménytől.
 • Ezután a felület díszítésének eredményét borítással kell lefedni. A kész bevonat megbízhatóbbá, erősebbé és tartósabbá válik. A varrásokon puha spatulát alkalmazva óvatosan dörzsölje. A felületet teljesen szárazra kell hagyni, és nem használhat hajszárítót vagy más fűtési módszereket. A szabály az, hogy a csempe erősebb lesz a felületen, ha hosszabb lesz.
 • A felesleges száraz készítményt eltávolítjuk a mozaikból egy száraz, puha ruhával. Néha, amikor a keverék nagyon erősen megszárad, szükségessé válik a finom szemcsékkel való csiszolópapír használata.
 • Polírozott csempe. Ehhez használjon bútor viaszt. Szükséges egy puha, szálmentes ruhára helyezni és alaposan dörzsölni a csempeelemekre.
 • Várjon, amíg a felület teljesen száraz. Általában körülbelül egy napig tart.

Javasoljuk, hogy a kesztyű minden munkáját megvédje a kompozíció hatásaitól.

Ha nem biztos abban, hogy képes összetett mintákat és festményeket létrehozni, akkor a szakértők kör alakú mintázatot javasolnak. A kivégzéshez különböző felületű köröket kell rajzolni a felület középpontjából. Az elemek alakja valóban nem számít, csak fontos, hogy a kisebb elemek közelebb legyenek a központhoz, és a nagyok - a szélekhez.

Egy gondosan előkészített alapon, hogy tökéletes mozaik telepítést kapjunk, nem nehéz. Fontos, hogy eltávolítsák az egyenletes, azonos varratokat az egész felületen. A vágóelemek használhatják a kapcsokat. Ha a lábazat a falhoz van rögzítve, hagyhat egy rést a fal és a csempe között.

Ha szükséges, a ragasztóhoz egy él is hozzá van kötve. Ezután a felületet epoxi keverékekkel és latex masztixokkal kell kezelni a nedvesség elleni védelem érdekében. Kedves olasz, és minden más csempe nagyon hamar romlik.

A bútorok befejeződése és a mozaiklapok különböző felületei sok kemény munkát, türelmet, készségeket és ügyességet igényelnek, sok időt és energiát igényel, de az eredmény megéri. Az otthoni megoldás valódi ajándék lehet. A közelmúltban egyre több ember használja a mozaikelméletet mindenütt. Már nem divatos a szabad térben kalapálni unalmas és monoton bútorokkal, ahol jobb, ha valami különlegeset csinálsz a saját kezeddel, ami tetszik neked és szeretteidnek.

A munkalapok vagy más csempézett felületek olyan drága tervezőelemek, amelyek nem hozzáférhetők. Le tudja rakni a mosdót, vagy díszíteni az ebédlőasztalot. Ezért ha elegáns és fényűző nappalit, konyhát, fürdőszobát, hálószobát vagy más helyiségeket szeretne kapni, akkor győződjön meg róla, hogy a mozaik díszítéssel foglalkozik.

Lásd a következő videót egy mozaikasztal dekorációs módszerhez.

A munkalap egy mozaikos mozaik készítése

Adriatica (Natural Mosaic, Kína)

Gyors cikk navigáció

Az alap

12 mm-es rétegelt lemezt használnak az asztallap alapjaként.

A kötény előzetesen behajlított csempe volt.

Az asztal egyik végén egy beépített fagyasztó található, amelyhez nincs szekrény. Ezért a rétegelt lemez ezen oldalán a sarkok falához rögzítik. Alul festett rétegelt lemez a konyha színében.

Rétegelt lemez felett ragasztva és rögzítve az építőpanelek csavarjaira.

Valójában extrudált polisztirolhab, amelyet egy vagy két oldalán üvegszállal megerősítettek és cementréteggel borították. Ez az anyag a török ​​szaunában található padok gyártására szolgál. Az árért sokkal drágább, mint a hagyományos styrofoam, de úgy tűnik számomra, hogy megéri a pénzt egy ilyen feladatnak. A panelek helyett vékony DSP-k használhatók, de nehézkesek, és többé nem lehet asztali vastagsága 5 cm.

Mozaik és habarcs elhelyezése

Mozaik ragasztott a panelhez diszperziós csemperagasztó Litoacril Plus ragasztóval. Ez a ragasztó nem olcsó, de szerettem a munkámban, mert jó tapadása a hab műanyaghoz és a keménységhez a megszilárdulás után.

Előre számoltam mindent egy milliméterrel előre, és elkezdtem fektetni: először a táblán, majd a végén.

A mozaik csiszológépet egy csempelemezre vágják. Az én esetemben lehetetlen csiszoló nélkül. Még akkor is, ha levágja a lapot külön csíkokra, és növeli az egyes varratok méreteit milliméteres törtrészekké, még mindig nem tud gyönyörű ütközést kialakítani az ablakpárkányon, mivel a lejtők nem derékszögűek.

Miután lefektettük az összes szomszédos felületet maszkolószalaggal, hogy ne foltoljon a habarccsal.

A Mapei epoxi habarcsot választotta. Bár drága, a raid megtisztításával szenvedett, de túllépte az elvárásaimat az erő és a praktikum szempontjából.

A dekoratív hatás a habarcs zöld ezüst csillogás. A habarcs színe rosszul emelkedett, zöld árnyalatok voltak. Jobb, ha ezt a színt semleges szürkével helyettesítjük. De általában az eredmény tetszett.

A radiátor-készlet konvekciós rács felett.

Az asztallap és a kötény ékessége szokatlannak tűnik, mivel nincs alaplap. De nincs rá szükség, minden be van zárva és könnyen tisztítható.

A konyhai munkalap mellett ugyanazt a sarokasztalot csináltam ugyanazt a technológiát használva mozaikot.

költségek

Az asztallap (és asztal) teljes hossza 5,3 m, területe 3,5 m².

 • Rétegelt lemez 12 mm (2 lap) - 1000 db.
 • Folt Dulux Golden Teak (0,75 L) - 700 p.
 • Wedi 2500x600x30 mm építőelem (2 db) - 4600 r.
 • Ragasztó Litoacril Plus 5 kg (2 vödör) - 3260 p.
 • Mozaik természetes kőből M068-25T (3,5 m²) - 11400 p.
 • Epoxi habarcs Mapei Kerapoxy Design No. 734 3 kg (3 db) - 6900 r.
 • Fémes fémes adalékanyagok MapeGlitter №214 (6 darab) - 3160 p.


Összesen: 31020 rubel. Olcsóbb, mint 42 ezer rubel tabletta hasonló méretű műkő, nem találtam. Az alapítványt 1 nap alatt megalapozta, 2 nap múlva a mozaikot helyezte el, és 3 esténként elkészítette a habarcsot. Plusz 1 nap az előkészítő munkákhoz (markup trim, lyukak a főzőlaphoz és mosogatóhoz). Azt hiszem, jó alternatívnak bizonyult. Egynegyedben ajánlom, hogy a padlót Mellerud márvány polírozással dörzsölje.

Gyönyörű mozaikpadlók készítése a fürdőszobában

Ha a fürdőszoba mérete lehetővé teszi, hogy ott helyezze el, a vízvezeték szerelvények mellett valami más is, akkor a szoba elrendezésének legkedveltebb eleme egy szilárd, gyönyörűen díszített mozaik munkalap lesz.

A do-it-yourself mozaik asztallap elég népszerű és stílusos megoldás.

A fürdőszoba felszerelés gyártói mind a késztermékeket kínálják, amelyek már béleltek és mosdókagylóval vannak ellátva, és egyedi gyártásúak, de ezeknek az áruknak és szolgáltatásoknak az ára meglehetősen magas. Ezért a do-it-yourself mozaik asztallap a racionális és teljesen megvalósítható megoldás a kérdéshez, ha követi a szükséges technológiákat és ajánlásokat.

A mozaikfedelek gyártására vonatkozó teljes munkamennyiséget külön szakaszokra osztjuk:

 1. Tervezés és a felületek megjelölése a telepítés alatt.
 2. A tartószerkezet gyártása és felszerelése.
 3. Az asztallap gyártása és felszerelése.
 4. Köpeny asztallap.
 5. A mozaik készítésének alapja.
 6. Szemben a pultmozaik mozaikjával.

Vázlat és elrendezés a helyén

Miután úgy döntött, hogy a padlót a fürdőszobában végzi, a telepítés helyének kialakításával és elrendezésével jár.

A fürdőszobában található mozaikpadló különleges légkört teremthet.

Nincsenek egyetemes ajánlások a táblagépek tervezéséhez, de az eszköz általános elvei még mindig ott vannak.

A padló felületének 80 cm magasságban kell lennie a padlószint felett, szélessége és konfigurációja a helyiség méretein és a vízvezeték szerelvényeinek helyén kell alapulnia.

Miután úgy döntött a telepítési helyszínről, a falon, a padlóról 80 cm magasságban, egy buborék szintjén, rajzoljon egy vízszintes vonalat, amely mentén az asztallap felborul a falon.

Ezután a jövőszerkezet szélességének és hosszúságának megfelelően, az alatta lévő padlón, a támasztólábak elhelyezkedését jelölő jelöléseket vagy a keresztléceket, amelyeken az asztallap fekszik, elkészülnek.

A tartószerkezet gyártása és felszerelése

Miután befejezte a jelölést, folytassa a támasztékok és a keretpultok gyártását. Az eszköz támogatja a cementblokkok keresztirányú válaszfalainak kialakítását, így a jövőben rögzíthetők a vízszintes polcok alatti asztal alatt és az ajtókat. Ezzel a megoldással, a padlón a fürdőszoba a telepítési helyeken a blokkok, a kerámia csempe a habarcs, korábban vágott mentén eltávolítási kontúr a daráló a sukhorez, eltávolítják.

A gipszkarton keretnek a fürdőszobai falakkal párhuzamosan kell lennie.

A jövő felszínének vízszintes támasztása a falra fektetett vonal mentén a falhoz csatlakozva 15-20 cm-es lépcsővel csatlakozik a csavaros üreghez. Ezután a cement-homokos habarcs cement blokkjai függőleges keresztirányú válaszfalakat helyeznek el a falhoz erősített vízszintes támasz alsó szintjére. Egy nap alatt a blokkokból származó válaszfalak kerámiával vannak bevonva, mivel a táblagép felhelyezése után ez nehezebb lesz.

A függőleges támaszok (lábak) gyártásához asztalkalapokat is alkalmaznak, 50 x 30, 60 x 40 és 40 x 40 mm méretű keresztmetszetű acélprofilok, amelyek elektromos hegesztéssel szilárdan egymás mellé vannak húzva.

Az ilyen profilokból készült tartószerkezetet korróziógátló festékkel kell bevonni a fém nedvességtartalmának védelmére.

A test gyártása

A táblaszerkezet egyszerűen acél cd-profilokból készül, amelyeket gipszkarton lapoknál használnak. Egy U-alakú profil beillesztésével a másikba egy szilárd acél üreges négyszöget kapunk. A rudak kialakításához és az egymásba helyezéshez szükséges profilok fémcsavarokkal vagy kipufogó szegecsekkel vannak összekötve.

Egy exkluzív mozaikpadló készítése nem olyan nehéz

Függetlenül attól az anyagtól, amelyből a keret készül, maga a keretnek elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy ellenálljon a személyi higiéniai elemekből származó terhelésnek, és ne szakadjon meg, ha egy személy ráhajlott rá. Az asztallapot úgy készítik el, hogy rögzítenek a fürdőszobai falra szerelt rudak acélrúdjához a cd-profilokból, és ugyanabban a síkban kell lennie. A Cd profilok horganyzottak, ezért nem szükséges festeni a képkeretet.

Köpeny asztallap

A keret gyártása után elkezdõdik olyan anyaggal bélelve, amely a mozaik alapozásának szolgál.

gipszkarton

Ha a gipszkarton ilyen anyagként kerül kiválasztásra, akkor szerezze be a GKLV (nedvességálló gipszkarton) típusát. Mindkét oldalán a gipszkarton két réteg nitrolappal van bevonva, nitro hígítóval hígítva. Ezután a belső lapon, amely felső felületként szolgál, belülről ragasztja be az erősítő festékhálót, ami megakadályozza annak elhajlását belülről fehér ragasztó segítségével. Miután ragasztotta a hálót, egy másik réteg ragasztót használjon ecsettel.

A tabletta teste minden oldalról, beleértve az alját is, gipszkarton burkolattal van ellátva, amely önzáró csavarokkal van a testhez rögzítve. Minden gipszkarton vágott védő réteg nitrolaccal van bevonva, és minden ízületet "Akvárium" szilikon tömítőanyaggal töltöttek, melynek feleslegét azonnal nedves ruhával törölni kell.

A pultra a gipszkarton fürdőszoba - olcsó és szép!

Miután a szilikon kiszárad, egy kis méretű, 1-2 mm vastagságú, olcsó, gépjárműipari kétkomponensű kendőt tartalmazó réteget helyezünk a felső felületre és az asztallap végén egy spatulával, amelyet kis részecskékből készítenek annak érdekében, hogy a fluiditás elvesztése előtt alkalmazzák.

Egy óra múlva az edzett kendőt egy száraz felületre sima felületre, sőt sarkokba fűződő durva smashpapírral kezeljük. Az eredmény egy szilárd, egyenletes vízálló alap, amely mozaik készítésére szolgál.

A forgácslap alapja

Ha a mozaikalap anyagaként forgácslapot (faforgácslapot) választanak ki, akkor az önfúró csavarok segítségével csak az asztallap felsõ felületét két réteg folyékony nitrolappal ellátott ecsettel kell bevonni. A csavarok elülső és oldalsó végei egy 5-8 cm vastagságú forgácslemezszalaghoz vannak rögzítve, hogy a szerkezet térfogatát biztosítsák. Ezután a faforgácslap és az ízületek felülete gipsszel tetejére és végeire, majd csiszolópapírral kezelve.

A laminált farostlemezből készült munkalapok nagyon népszerűek.

A mozaik készítésének alapja

A mozaik megfogalmazása előtt az alapfelületet bármilyen latexalapú alapozóval kell előkezelni, amely semlegesíti a por felületét és növeli a tapadást a mozaik felhelyezésekor. A teljes szárításhoz a primer egy napra van szüksége.

Mozaik alaprajz

Az alapfelület gondos előkészítése után a mozaikot az asztalon nem jelent nehézséget. Ahhoz, hogy befejezze a munkalapokat a fürdőszobában, használjon enyhét vagy üveg mozaikot, kiválasztva annak színét, hogy megfeleljen a szoba általános belsejének. A mozaikot 30 x 30 cm-es méretű kész hal formában értékesítik rács vagy papír alapon. Fontos! A háló alapú mozaikot rácsra ragasztják az oldatra, és a papíron levő kerámiát papír felfelé helyezzük, majd a papírt nedvesítjük és könnyen eltávolítjuk.

A fürdőszobában lévő mozaik vízálló keverékekkel ragasztva van cement vagy epoxi alapon. Az epoxi vegyületek jobb vízállóságot biztosítanak a mozaikasztalok számára, de a velük való munkavégzés bizonyos készségeket igényel, és az ilyen ragasztók ára magasabb. Meg kell jegyezni, hogy az üvegmozaik ragasztója az asztallapnak fehérnek kell lennie, mivel a sötét ragasztó torzítja az átlátszó mozaik színét.

Fontos, hogy betartsák a mozaik mozaik technológiáját

A ragasztót egy sík simítóval kell felhordani az alapra, majd feleslegét levágjuk egy simítófésszel. A mozaik mátrixot a ragasztóra helyezzük, egyenletesen préseljük az egész területre az alaphoz és egy széles gumi spatulával egyenlítjük. A következő mátrixot úgy kell elhelyezni, hogy a mátrixok közötti távolság megegyezzen a mátrixban lévő egyes chipek közötti távolsággal. Ily módon a varrat nélküli bélés hatása elérésre kerül. A mozaik felületét gyengéden törölje le nedves ruhával, hogy a szennyező anyagokat ragasztóval távolítsa el.

Egy nappal a fektetést követően a mozaikösszehúzódások vízszigeteléssel készülnek, melynek feleslegét közvetlenül az alkalmazás után eltávolítják. Fél óra múlva a mozaikasztalok felületét tiszta ruhával törölték, és a habarcs megszilárdulása után a mozaikot száraz flanellel csiszolták.

Ha a felsorolt ​​technológiákat betartják, az asztallap, amelyet saját kezű mozaikokkal készítenek és díszítenek, sok éven át díszíti a fürdőszobát.

Mozaik munkalap: ötletek a javításhoz

A mozaik tetején luxus és exkluzív lesz a belső téred. A mozaikcsempe széles választéka a hardverraktárakban segít a konyha vagy a fürdőszoba olasz vagy keleti stílusú stílusának befejezésében, hogy a tabletta erejét és tartósságát biztosítsa. A dekoráció hatékonysága magától értetődő, ha követni fogja a szakemberek tanácsát.

Különlegességek

A kerámia mozaik csempe kiváló teljesítményt nyújt. Elsősorban - mechanikai igénybevételnek és kopásnak ellenáll. A modern felszereléssel és fejlett technológiákkal készített mozaik gyakorlatilag nem vágható és nem sérülhet meg a karcolásoktól. Ezenkívül nem félek a nedvességtől, ami lehetővé teszi a magas páratartalmú helyiségekben való használatot: konyhák, fürdőszobák, szaunák.

A mozaik magas stabilitási tényezővel rendelkezik, ha magas hőmérsékletnek van kitéve, ezért a konyhai tűzhellyel vagy a szaunak vagy a tűzoltó kandalló fűtőtestével szomszédos felületre van vágva.

Forró elemeket (edényeket, serpenyőket) a felületre égetés nélkül félreteszhet a táblára. A csempe jó fagyállósággal rendelkezik, ezért sikerrel az erkély, a ház vagy a grill terület befejezésére lehet használni.

A kereskedési hálózatok széles skáláját kínálják mozaikok magas dekoratív tulajdonságai, a különböző színek lehetővé teszik, hogy válasszon azok közül, amire szükséged van egy stílusos belső kialakításához. A fogyasztók választéka számos kompozíció és mozaikpanel. A könnyebb telepítés érdekében a mozaiklapokat papírlemezre vagy rácsokra szerelik fel, ragasztóként csempézett ragasztóval ragasztják vagy kivágják a kívánt formát egy késsel.

A mozaik készítésének technológiája a csempe színét és mintázatát változatlanul változtatja meg a művelet során, a szín nem fakul, és nem gyengíti a külső tényezőket: az ultraibolya sugárzás, a magas hőmérséklet, az agresszív háztartási vegyiápolási termékek. Ez az anyag könnyen tisztítható.

A befejező technológia

A mozaik asztal szilárdsága és tartóssága függ a megfelelően előkészített felülettől. Az első lépés a keret létrehozása. A kivitel legalább 50x50 mm keresztmetszetű vagy fémprofilból álló fadarabokból állhat. A magas páratartalmú helyiségek fémprofilja előnyösebb, mivel a fa rothadhat, mielőtt megkezdené a munkát, a kereteket egy papírlapra húzza, hogy kiszámítsa a megfelelő mennyiségű anyagot. Ezután a vonalakat és a vonalláncot a falakon és a padlón húzzák.

Ezután vágja le a fűrészdarabok vagy profilok kívánt hosszát. Az önmetsző csavarokon a keret vázlatai a padlóra és a falra vannak rögzítve, a függőleges csavarok csavarokkal vannak rögzítve, és a merőleges kötés a felső kontúrral van kialakítva. Adja meg a kívánt vastagságot az asztalra. Ha asztalra van szükség vékony, akkor a profil szélén szélesebb lesz. A profil különböző szélességben készül: 28x27, 50x40, 65x40, 75x40, 100x40 mm. Vedd fel a megfelelő méretre.

A keretszerkezet polcokat vagy tárolóhelyet biztosít. A profil oldalán levő ívelt elemek előállításához a vágásokat 2-5 cm-es lépésekben készítik el, és a kézzel a kívánt sugárhoz hajolják. Az ívelt elemek további merevítőket igényelhetnek.

Az elektromos vezetékek, szennyvízcsatornák beszerelése után a vízvezetékek a második lépcsőhöz érkeznek. A szakembereknek ajánlott nagy nedvességállóságot vagy DSP-t választani. A rendszer szerint a burkolóelemeket 10-15 cm-es lépcsővel csavarokkal vágják ki és rögzítik a kerethez, komplex alakzatok esetén a szerelési lépés kisebb lesz. A síkban a pultra vágott egy lyukat a mosogató, tűzhely vagy a kommunikáció a gáz, víz, áram.

A sugárirányú részek a keretben találkozhatnak - ezek a legjobban ívelt gipszkartonban végezhetők.

A rugalmas HL nedvességálló és vastagsága 6,5 ​​mm. Szélesen köti, és szivárgás miatt üvegszálas réteg jelenik meg. A meredek mentesítő vonalak esetében nedves eljárást alkalmaznak: a gipszkarton egyik oldalát tűhengerrel tekerjük és nedvesen nedvesítjük, így megakadályozva a hátoldal nedvesítését. A legkonvolensabb részről előkészített sablonra fokozatosan hajlítsa le a GCR szalagot az élekre, rögzítse, hagyja szárazra, majd helyezze el a megfelelő helyre.

Íves GCR - vékony anyag. A szerkezet erősítéséhez két rétegre van szükség. Szükség van a lapok hosszabb oldalról történő levágására: az üvegszálas szálak elrendezése nem hajlik keresztirányba. Az ízületek széleit 45 fokos szögben, 0,5 cm mélységig vágják, egy gipszkarton gipsszel gipszkartonhoz ragasztva, alapozva és gitttel ragasztva, mert a mozaik sima felületet igényel. Most a keret készen áll a mozaik készítésére.

A harmadik lépés a mozaik ragasztása. A mozaik választása óriási.

 • Tükörlapok. Vizuálisan növelje a helyet és elrejti a szabálytalanságokat.
 • A zománc mozaik egy átlátszatlan üveg, amelyet speciális körülmények között, rezisztens pigmenttel keverünk. Rengeteg színtörést ad. Az egyik legtartósabb anyag.
 • A velencei üveg a legdrágább és leglátványosabb csempe. Gyönyörű színátmenet és áttetszőség.
 • Mozaik egy természetes kőből. Ez nemes befejezést ad, de nem minden típusú kő ellenáll a magas páratartalomnak a fürdőszobában vagy a szaunában - ezt az információt az eladóknak a beszerzés előtt kell beszerezni.
 • Porcelán mozaik. Win-win megoldás a tartósság, a kopásállóság és a különböző hőmérsékletek és nedvesség hatásaival szemben. A legszélesebb paletta a színek és a textúrák.

Gipszkarton munkafelület a fürdőszobában

A normál munkalapok nem mindig tökéletesen illeszkednek a fürdőszobába, különösen akkor, ha a szoba kialakítása az eredeti stílusban történik. Néha sok időbe telik a megfelelő méretű és alakú modellek keresése, és a megrendelt termékek túl sokba kerülnek. Van azonban egy nagyon egyszerű megoldás - hogy asztalhoz készítsd a saját kezedet, és a legjobb anyag ez a gipszkarton.

Gipszkarton munkafelület a fürdőszobában

Bár a gipszkarton felületeinek ereje alacsonyabb a kő és a tömör faanyag modellekénél, más előnyeik vannak is: alacsony súly, bármilyen alakú forma, alacsony költség. Miután egy csempe vagy mozaik néztek, nem rosszabbnak látszanak, mint vásárolni. A munkaterület megteremtéséhez erőfeszítésre és erőfeszítésre van szükség, de a terv egyszerűségének köszönhetően a kezdő mester megbirkózik a telepítéssel.

Gipszkarton munkaasztal mozaiklapokkal

Homlokzati anyagok

Ennek a pultnak a fő elemei a keret és a burkolat. Önmagában a gipszkarton nem képes a mosdót tartani, és akár terhelés nélkül is elkezd sarkantani, ami azt jelenti, hogy a keretet nem lehet lemondani. Az első dolog, hogy ki kell választani a megfelelő anyagokat, mert ez függ a tartósság a asztallap.

Gipszkarton kiválasztása

A gyártók különböző típusú gipszkarton, különböző jellemzők:

 • GCR - a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás száraz területeken történő használatra. Könnyű, kényelmes feldolgozás, különböző válaszfalak, polcok, fejfedők és falak gyártásához. Általánosságban a GCR felülete szürke, kék tintával van jelölve;

GKLVO - anyag. kombinálva a nedvességállóságot és a magas hőmérsékletekkel szembeni ellenállást

A fürdőszobához a legoptimálisabb típus a GKLV, hiszen a szokásos gipszkarton gyorsan elveszíti alakját, és nincs értelme tűzálló lapok használatára, ahol a tűzveszély valószínűsíthető. Ráadásul a tűzálló gipszkarton többe kerül.

A nedvességálló lemezek szabványos vastagsága 9,5 és 12,5 mm. Ha a várható terhelések alacsonyak, kisebb vastagságú anyagot vehet fel, de ha a mosogató súlya nehéz, és a munkaterület nagy, akkor a megtakarítások nem megfelelőek.

A gipszkarton lapok méretei

A lapméret 2500h1200 mm, ami elegendő a kompakt kialakításhoz, megfelelő vágással. De a teljes munkafelületen, hordozókkal, hüvelykujjokkal, egy lap nem elég, ezért a gipszkarton vásárlása előtt rajzot kell készíteni, és számolni kell a bevonat megközelítő területét, 5-7% tartalékként.

Mi legyen a keret?

Az eszköz keretéhez két lehetőség van: fából készült gerenda és fém profil. A fa olcsóbb, a váz erős, csak nedvességállósága alacsony. Felszerelés előtt a fa elemeket védőszerrel kell kezelni, és rendszeres időközönként meg kell ismételni az ilyen kezelést. És mégis, ez az opció nagyon gyakori, és sok hazai kézműves inkább a fával dolgozik.

50 × 50 mm-es szakasz

A fémprofil a költségnél meghaladja a sávot, de a tartósság rovására az ilyen költségeket teljesen kifizetik. A gipszkarton profilja nem érzékeny a korrózióra, kis súlya, könnyen telepíthető. A keret alatt a keretek gyártásához kétféle profilra van szükség - egy útmutató (28x27 mm) és egy hordozó (60x27 mm).

Profil, útmutatók, felfüggesztések

A saját asztalának elkészítése

A tabletta előállításának folyamata több szakaszra bontható: a jelölés, a keret összeszerelése, a gipszkartonozás és a végső kivitelezés. De el kell kezdened egy vázlattal, amely lehetővé teszi, hogy kiválassza a táblagép optimális méretét és alakját. Vannak bizonyos szabályok a fürdőszobák rendezésére: a szaniter eszközök között legalább 70-75 cm-es szabad teret kell hagyni, a táblát a padlóról 80-110 cm magasságban kell elhelyezni, a falhoz és a mosogatóhoz való távolságnak legalább 10 cm-nek kell lennie, igaz ezek a paraméterek a standard szobákhoz, ezért minden esetben személyes kényelemre van szükség.

Standard beépítési magasság

Markup Execution

Ebben a szakaszban szükséged lesz egy mérőszalagra, egy ceruzára és egy rajzra az asztal tetejére, pontos méretekkel. A telepítés helyszíne mentes minden felesleges, súroló szemetetől és portól. Az alapot előzetesen ellenőrizni kell, minden hibát kiküszöbölnek, vagyis a padlón nem lehet repedés, repedés, hámló csempék és lyukak.

1. lépés: Mérje meg a vázlaton feltüntetett magasságot, és tegyen egy pontot a falra ceruzával. Ugyanazon a szinten az asztal hossza a sarokból visszahúzódik, és a jelölést is jelzi. Ezután jelölje meg a szerkezet szélességét a padlón.

Tanács. Mivel a vázlat a kész asztal paramétereit mutatja, a bőr vastagságát és a díszítő réteget el kell távolítani, kb. 2,5-3 cm-t.) Ha ez nem történik meg a jelölésnél, a telepítés után a tabletta szélesebb lesz és a tervezettnél nagyobb lesz.

2. lépés: A jelzésekhez egy szintet kell alkalmazni, és egyenes vonalakat kell húzni, amelyek mentén a vezetők csatlakoznak. Óvatosan győződjön meg róla, hogy nincs eltérés függőlegesen és vízszintesen, ellenkező esetben a tábla oldalirányban torzul.

Miután elkészült a jelölés, a vázlat méretének megfelelően vágja el a profilokat üres helyekre. A profilok egyszerűen vághatók fém ollóval.

Keretszerelés

Az útmutatók rögzítéséhez szükség lesz egy szintre, egy fúróra, egy csavarhúzóval, egy csavarhúzóval és egy önfúró csavarokkal.

1. lépés: Minden profillal 6 mm átmérőjű fúróval szükséges furatokat megfogni. A kényelem érdekében a keret minden elemét lehetőleg numerikusan vagy jelöléssel ellátott jelölővel lehet megkülönböztetni, hogy fúrás közben ne legyen zavaros, és ne veszítse el az időt a kívánt munkadarab keresésére.

2. lépés: A profilokat váltakozva felveszik a jelölő vonalakra, és a lyukakon keresztül a dugók helyének pontjai jelennek meg.

3. lépés: A fémcsíkot bitre vágja, majd a falon fúrjon lyukakat. Annak érdekében, hogy megakadályozza, hogy a fúró csúcsa lecsússzon a csemperől, javasoljuk, hogy valamilyen éles, például a csavar hegyével kissé karcolja meg a zománcot a kijelölt ponton. Minden lyuk csak a csempe vastagságán készül, anélkül, hogy mélyen belehaladna a falba.

4. lépés: A perforátor furatát cseréljük, helyezzünk be egy 6 mm átmérőjű fúrót, és helyezzük át az összes lyukat, és mélyebben haladjunk a falba a dugó hosszához. Hasonlóképpen készítsen lyukakat a padló rögzítőelemeihez.

Csavart csavarral

5. lépés Alternatív módon vegye be a profilokat, mindegyiket helyezze el, igazítsa úgy, hogy a lyukak egybeesjenek, helyezze be a tüskéket és határozottan rögzítse a vezetőket az alapra. A munkafolyamatban a profilok függőleges és vízszintes pozicionálását kell szabályozni.

Keretpozíció vezérlés

6. lépés: A kinyúló állványhoz vegyen be két profilvezetőt, helyezze be a másikba, és helyezze egymáshoz a csavart vonalat több helyen öncsavarró csavarokkal. Egyetlen profilt vehetsz, de az iker sokkal megbízhatóbb.

7. lépés: A vízszintes nyílások a felső jelölés peremén helyezkednek el. Azt is meg kell duplázni, hogy a táblagép nem hajlik terhelés alatt. A jumpert a kinyúló állványra rögzítik egy profil vágásából készült klip segítségével, és a fali tartó rögzítése csavarokkal történik, a jumper végét a profilhoronyba helyezve.

Függőleges állványok kapukkal

8. lépés. Ezután erősítse meg a keretet ugyanazzal a profilú támasztékkal: két vízszintesen kell elhelyezni a jövő munkafelület alatt, kettő mindkét oldalon a rackek között. A felső szárnyakat úgy helyezzük el, hogy a héjkazetta beléphessen közöttük. Annak érdekében, hogy a támaszkodók a kerethez illeszkedjenek, a profil végein négyszögletes vágások készülnek. A támasztóknak is kettősnek kell lenniük, különben a táblagép leesik.

Végül ellenőrizze az útmutatók vízszintes szintjét és a csatlakozások minőségét, hogy megszüntesse a hibák jelenlétét. Az elemek síkjából kiálló profilok csuklói között nincsenek hiányosságok, a nyomógombok esetén a szerkezet nem mozoghat milliméterrel.

Gipszkarton burkolat

Ebben a szakaszban szüksége lesz:

 • kirakós vagy kézi fűrész;
 • csavarhúzó;
 • önmetsző csavarok;
 • marker és kivágott sablon;
 • vízálló alapozó;
 • spatulák;
 • csempe ragasztó;
 • csiszolópapír finom frakció.

Szükséges eszközök a munkához

1. lépés: Vágjon két üres egyforma alakú munkalapot. Méreteiknek pontosan meg kell egyezniük a keret méretével.

Jelölési példa

2. lépés Egy lapot egy sík felületre helyezzünk, egy sablont tetejére helyezzük (általában egy ilyen sablon jön egy mosdókagylóval), kiegyenlítve és körvonallal jelöltük.

Tanács. Az egyszerű műveletek ellenére ez a pillanat nagyon felelős: ha a sablon helytelenül van, akkor a mosogató és a csövek alatt lévő kivágások nem lesznek ott, ahol szükség van rá. Ez bonyolítja a telepítést, és gyengítheti a táblát, például ha túl közel van a peremhez, akkor a gipszkarton használata megrepedhet.

3. lépés A vázolt kontúrokkal ellátott lapot a keret tetejére helyezzük, és a csavarokkal a csavarokkal rögzítjük. A második lap ugyanolyan módon van rögzítve, de csak alulról. A csavarokat 15-20 cm-es lépésekben csavarozzák a kerület mentén és mindkét támaszon.

Az alsó lap beállítása

Az alsó lap rögzítése

4. lépés: Óvatosan vágjon egy lyukat a kontúr mentén. A kényelem érdekében először fúrjon gipszkarton egy pontba, hogy behelyezzen egy fűrészt vagy fűrészt.

5. lépés: Csukja be a táblaszög elülső részét egy megfelelő méretű, gipszkartonból készült hevederrel. Hígítsunk fel egy csekély csempe ragasztót, tegyük egy simítóval a vége vágása és szint egy vékony egyenletes réteg, próbálják kitölteni a réseket a lapok és a profil. Ezután a ragasztót a deszka hátoldalán alkalmazzuk és szilárdan a felületre nyomjuk. Egyenletesek, ellenőrizzék a pozíciót négyzet alakúakkal, eltávolítják a felesleges ragasztót az ízületekbe, majd a csavart 15-20 cm-es lépésekkel rögzítik a kerethez.

6. lépés: Vágjon egy lapot a fal melletti oldalsó részhez. Hosszának 5 mm-rel kisebbnek kell lennie, mint a padlóról a táblagép belsejébe való távolság, hogy megakadályozza a gipszkarton közvetlen érintkezését a padlóval. Az oldalfalat a keretbe helyezzük, az ékeket a lemez alatt rögzítjük, 15 cm-enként a kerület mentén csavarokkal rögzítjük.

Telepítse az oldalsó lapot

Oldalsó lemez tartó

7. lépés: Folytassa a szerkezet második falának burkolatához. Itt két lapra van szükség a keret bezárásához, kívülről és belülről is. Vágja a gipszkarton méretét, vegye le a külsõ lapot, dubolja azt úgy, hogy a felső vágás egy síkban legyen a táblával, és az oldal pontosan egybeesik a profil szélével. Alul legyen minden bizonnyal az ékeket. Ellenőrizze a sarkok egyenletességét, csavarja be a csavarokat. A belső lapot ugyanúgy rögzítik.

A bal fal mindkét oldalán gipszkartonra van burkolva, a jobb oldalon a mester méréseket végez

Rögzítőlemez jobbra

Lépés 8. Csukja be az oldalsó végeket. A gipszkartonokat ismét átvágják az oszlopok szélessége mentén, a szerkezet végei egy ragasztóréteggel vannak lefedve, fel vannak húzva és kiegyenlítik. Biztosítani kell, hogy az oszlopokhoz illeszkedjenek és egyenletesen illeszkedjenek, csavarja be a csavarokat.

A gipszkarton szerelése a végeken

Az építkezés felszerelése befejeződött, elég sok. A kötéseket és vágásokat, beleértve a mosogató alatt levő lyukat, csiszolópapírral csiszolják, majd egy alapozóval kezelik. Most az asztallap készen áll a dekorációra.

Pult és pult mosogató

Gipszkarton felülete

Amikor kiválasztja a felületet a pultra, akkor először figyelembe kell venni a teljes stílusát a fürdőszoba, a színséma. A táblának összhangban kell lennie más bútorokkal, és nem kell fényes foltot felállítania. A legnépszerűbb kivitel a burkolat, üveg vagy kerámia mozaik. Használhat természetes kőből is, például egy színes kavicsokkal szegélyezett asztallap nagyon hatásosnak tűnik. A legfontosabb dolog - a színes és texturált anyagok kombinációja.

Tekintse meg a lehetőséget mozaik segítségével. Jobb a rácson, és nem a súlyon, így a munka sokkal gyorsabban mozog. Maga a mozaik mellett csempe ragasztó, spatulák és simítóvastagság szükséges az ízületekhez. A tabletta nem szükséges, mivel minden kisebb hiba a ragasztóréteg miatt lesz.

1. lépés: A mozaik fel van szerelve a táblaszél felszínén, az él mentén. Mivel a mosogató alatt lévő lyuk kerek formájú, a mozaik egy részét le kell vágni, és a vágóvonalat jelöléssel kell ellátni. A finom vágások éles, félkör alakú kést hoznak létre - csiszológépet.

2. lépés. Ragassza össze a csemperagasztót a gyártó utasításai szerint, és egyenletes réteget alkalmazzon a tabletta oldalfalára.

Fehér cementragasztó

Ezután cserélje a szokásos spatulát egy fogaskerékre, és töltse rá a ragasztóréteget, hornyokat képezve.

Ragasztó alkalmazása, hornyok kialakítása

A mozaikok a sarok aljától kezdődnek, és a modulok alá helyezik a csavart. Az anyag jól nyomódik a felületre és sima, eltávolítja a felesleges oldatot.

3. lépés: Az oldalt lefelé nézve ragasszon mozaikot a polcokon és maga a asztallap végén lévő vízszintes felületre. Minden itt ugyanúgy történik, megpróbálva a lehető legpontosabban összeilleszteni a varratokat. A vágott mozaik nem nyúlik ki a mosogató lyuk határain túl, és a modulok között semmi esetre sem szabad.

Folyamatos mozaikszerelés

Csempeburkolat

4. lépés: Ha a ragasztó szárazon van, vegye be a ragasztót az ízületekbe, és helyezze a mozaikra. A habarcsot óvatosan dörzsölte egy gumihevederrel a varratokon, hogy kitöltse a legkisebb üregeket. 20-25 perccel a felhordás után a habarcs maradványait nedves, tiszta rongyal távolítják el, amíg fehéres foltok eltűnnek a felületen.

5. lépés: Miután a varratok teljesen megszáradtak, behelyezik a mosogatót a lyukba, csatlakoztatják a vízellátást, minden egyes ízületet színtelen vízálló tömítőanyaggal ragasztanak.

A burkolást ugyanúgy végzik el. A legfontosabb dolog az, hogy pontosan állítsuk be a varratokat úgy, hogy a csempe szintje legyen, és szabályozza a befejező réteg síkját.

Hogyan készítsünk egy pultot egy saját kezű fürdőszobába?

A fürdőszobához való munkalapnak feltétlenül szükséges, mivel a szobát még esztétikusabbá és kényelmesebbé teszi. Azonban ez a tétel nagyon magas ár, ha egy különleges boltban vásárolja meg. És mivel sokkal költséghatékonyabb ez a elem a fürdőszobához való saját kezűleg létrehozni. Ehhez az alábbi utasításokat kell használnia.

Mit kell tenni a padlót a fürdőszobában?

Nagyon fontos, hogy kiváló minőségű nyersanyagokat találjunk és szerezzünk be, hogy a mosogató alá helyezett munkaasztal erős és tartós legyen. Meg kell ellenállni a nedvességnek és más külső hatásoknak. A legfontosabb, hogy kompetens módon megközelítsék az anyag kiválasztását, amely vízálló és különböző hatásokkal szemben ellenálló, és nagy mennyiségű anyag megfelel ezeknek a követelményeknek.

A modern szakértők egyre inkább választják a gipszkartonokat, hogy a padlót a mosogató alá helyezzék. Ez egy viszonylag olcsó anyag, amely alapján vonzó kiegészítőt hozhat létre a mosogatóhoz. A kész modell bármely stílushoz alkalmas, stílustól függetlenül. Ebből minden mester egyszerűen létrehozhatja a kívánt konfiguráció asztalát. Ha tetszik ez az anyag, és használni akarja, akkor ügyelnie kell arra, hogy a magas páratartalmú helyiségben nem tudja megőrizni eredeti tulajdonságait. Ezért kiegészítő védelmet kell biztosítani. A fürdőszobában lévő gipszkarton asztalát vízszigetelő anyaggal kell lefedni. Van egy másik megoldás a probléma - csempézés. Ha akarja, létrehozhat egy mozaikmodellt. A műanyagból készült munkalapok nagyon jól mutatják és stílusosak. Nézd meg a fotót a honlapunkon, hogy megtalálja a legjobb design lehetőséget.

Mit kell dolgozni?

Annak érdekében, hogy a tabletta a fürdőszobába tegye a kezét gyorsan és felesleges baj nélkül, készítse elő:

 • elektromos kirakós játék;
 • tömítőanyag;
 • eszköz a csavarok meghúzására;
 • a hidrofób tulajdonságokkal rendelkező adhezív készítmény;
 • egy speciális felületkezelő anyag, amelyet primernek neveznek;
 • rögzítő anyagok (az önbefogó csavarok a legalkalmasabbak).

Hogyan készítsünk egy pultot a fürdőszobában?

Az alkatrész gyártási folyamata a következő lépésekből áll:

 1. Csatlakoztasson egy olyan profilt, amely a vezetőfelületet a falfelületre irányítja. Győződjön meg róla, hogy a rész a padlóról 80 cm magasságban van.
 2. Hozzon létre egy keretet, amelyen később felhelyezi a táblát. Ehhez használjon vezetőprofilot. A keret mérete szerint készítsen munkadarabot a tabletta alá, és vegyen egy gipszkarton lapot.
 3. Helyezze a munkadarabot a keretre, tegyen lyukat a mosogató alá. Az eredményül kapott elem sablonként szolgál a bőr egyes részei számára.
 4. Biztosítsa az üres helyeket az alapra, az aljától kezdve. A rögzítőelemek segítségével biztosítsa az egyes elemek csatlakoztatásának erősségét. Helyezze a táblát olyan tartókra, amelyek ellenállnak a jelentős terhelésnek. Ehhez készítsen egy pár háromszög alakú merevítőt, acélprofillal erre a célra (kívánatos, hogy a hossza a munkadarab szélességének kétharmada legyen). A vágás szélén biztosítsa a kész alkatrészeket az útmutatóhoz. Rögzítse a burkolóprofilt a falhoz párhuzamosan úgy, hogy azok a merevítő felett legyenek. Maga a merevítés ajánlott egy hidrofób anyaggal, például egy gipszrostlemezzel (HL).
 5. Rögzítse a giposokartonnuyu-t üresen és fedje le a végrészeket.
 6. Végezze el a bélést csempézett vagy kerámia mozaik segítségével. A csempe a padlófelületnek a mosogató alá helyezésére is alkalmas.

Hogyan kell díszíteni a padlót?

Ezt a folyamatot a következő algoritmus szerint végezzük:

 1. Egy lap gipszkarton vagy rétegelt lemez két rétegben borított vízszigetelő vegyület. A bitumen maszk tökéletes lesz ehhez a munkához.
 2. Helyezzen egy gipszrostlemezt a tetejére, amelyben egy lyuk van, egy mosogatóhoz alkalmas formában.
 3. Különleges ragasztót alkalmazzon a rétegelt lemezre, amely alkalmas a csempék kezelésére. Nyomja le erősen a gipszrostlemezt. Az a hely, ahol a falfelülethez kapcsolódik, ajánlott szilikon alapú szerrel kezelni.
 4. Fektesse a csempe. Ahhoz, hogy a lehető legeredményesebben dolgozzon, készítse el a jelölést: jelölje meg középen mindkét szélét, húzza a vonalakat a megjelölt pontokon úgy, hogy egymáshoz képest 90 fokos szögben helyezkedjenek el. A felület alján rögzítse a léceket, amelyek a jelenlegi helyzetben a hordozók szerepét fogják játszani. Vigye fel a felületet egy alapozóval. Miután teljesen száraz volt, ajánlott a csempe behelyezése. A ragasztót tűzzük fel. Indítsa el a süllyesztést. Ahhoz, hogy a kész asztal tisztán legyen, ellenőrizze az egyenletesség szintjét.
 5. Ragaszkodjon az ízületekhez. Erre a célra a legalkalmasabb az epoxid használata, melyet a spatuláknak a felszínen történő terjesztésére ajánlunk. A felesleges anyagot kissé nedves ruhával távolítsa el.

Ez a munka befejezettnek tekinthető.

Mesterséges munkalap

Ez az anyag nagyon nemes és vonzónak tűnik, ha különféle belső elemeket hoz létre. Ezt a kőzetet a hosszú élettartam, a lenyűgöző szilárdság és az eredeti tulajdonságok megőrzése képes hosszú nedvesség hatására is megőrizni. A szakértők javasolják, hogy legalább 0,3 cm vastagságú lemezeket vásároljanak, hogy minőségi terméket kapjanak. Az asztallap magassága egyedileg van kiválasztva.

A telepítés a lökhárítók létrehozásával kezdődik, amelyek a támasz szerepét játszhatják és a fal mentén helyezkednek el. Javításuk érdekében vegyen egy speciális eszközt. Ha az összes elem egyesítve lesz, megkezdheti az alap létrehozását. Lehetőség van egy régi asztallap használatára a már nem alkalmas bútorokra vagy egy rétegelt lemezre. A keret létrehozásához az anyagot több csíkra kell osztani, és mindegyik szélességnek 7 cm-nek kell lennie. Egy ragasztó használatával egy kőből és egy rétegelt lemezből egyesítsd.

Ehhez a legalkalmasabb az epoxigyanta alkalmazása. Ragasztja fel a ragasztót a spatulával, hogy megkönnyítse munkáját. Belülről a ragasztót helyileg kell alkalmazni, csak azokban a helyeken, ahol a mesterséges kő a kerethez csatlakozik. Az alkatrészek erős rögzítéséhez nyomja össze őket, és erőfeszítéseket tegyen.

Miután a ragasztó megszáradt, javasoljuk, hogy a végelemeket megmunkálják őrlőberendezéssel.

Kiegészítésként ragaszthatja őket mesterséges kődarabokkal (ha úgy dönt, hogy ezt az anyagot díszítésre használja, akkor ajánlott előzetesen megtisztítani és zsírtalanítani).

Elektromos kirakós játék segítségével készítsen lyukat a mosogató alatt a munkadarabban. Csatlakoztassa a fólia alapú ragasztószalagot a kerület mentén.