Legfontosabb > Tervezés

Hogyan készítsünk egy pultot egy saját kezű fürdőszobába?

A fürdőszobához való munkalapnak feltétlenül szükséges, mivel a szobát még esztétikusabbá és kényelmesebbé teszi. Azonban ez a tétel nagyon magas ár, ha egy különleges boltban vásárolja meg. És mivel sokkal költséghatékonyabb ez a elem a fürdőszobához való saját kezűleg létrehozni. Ehhez az alábbi utasításokat kell használnia.

Mit kell tenni a padlót a fürdőszobában?

Nagyon fontos, hogy kiváló minőségű nyersanyagokat találjunk és szerezzünk be, hogy a mosogató alá helyezett munkaasztal erős és tartós legyen. Meg kell ellenállni a nedvességnek és más külső hatásoknak. A legfontosabb, hogy kompetens módon megközelítsék az anyag kiválasztását, amely vízálló és különböző hatásokkal szemben ellenálló, és nagy mennyiségű anyag megfelel ezeknek a követelményeknek.

A modern szakértők egyre inkább választják a gipszkartonokat, hogy a padlót a mosogató alá helyezzék. Ez egy viszonylag olcsó anyag, amely alapján vonzó kiegészítőt hozhat létre a mosogatóhoz. A kész modell bármely stílushoz alkalmas, stílustól függetlenül. Ebből minden mester egyszerűen létrehozhatja a kívánt konfiguráció asztalát. Ha tetszik ez az anyag, és használni akarja, akkor ügyelnie kell arra, hogy a magas páratartalmú helyiségben nem tudja megőrizni eredeti tulajdonságait. Ezért kiegészítő védelmet kell biztosítani. A fürdőszobában lévő gipszkarton asztalát vízszigetelő anyaggal kell lefedni. Van egy másik megoldás a probléma - csempézés. Ha akarja, létrehozhat egy mozaikmodellt. A műanyagból készült munkalapok nagyon jól mutatják és stílusosak. Nézd meg a fotót a honlapunkon, hogy megtalálja a legjobb design lehetőséget.

Mit kell dolgozni?

Annak érdekében, hogy a tabletta a fürdőszobába tegye a kezét gyorsan és felesleges baj nélkül, készítse elő:

 • elektromos kirakós játék;
 • tömítőanyag;
 • eszköz a csavarok meghúzására;
 • a hidrofób tulajdonságokkal rendelkező adhezív készítmény;
 • egy speciális felületkezelő anyag, amelyet primernek neveznek;
 • rögzítő anyagok (az önbefogó csavarok a legalkalmasabbak).

Hogyan készítsünk egy pultot a fürdőszobában?

Az alkatrész gyártási folyamata a következő lépésekből áll:

 1. Csatlakoztasson egy olyan profilt, amely a vezetőfelületet a falfelületre irányítja. Győződjön meg róla, hogy a rész a padlóról 80 cm magasságban van.
 2. Hozzon létre egy keretet, amelyen később felhelyezi a táblát. Ehhez használjon vezetőprofilot. A keret mérete szerint készítsen munkadarabot a tabletta alá, és vegyen egy gipszkarton lapot.
 3. Helyezze a munkadarabot a keretre, tegyen lyukat a mosogató alá. Az eredményül kapott elem sablonként szolgál a bőr egyes részei számára.
 4. Biztosítsa az üres helyeket az alapra, az aljától kezdve. A rögzítőelemek segítségével biztosítsa az egyes elemek csatlakoztatásának erősségét. Helyezze a táblát olyan tartókra, amelyek ellenállnak a jelentős terhelésnek. Ehhez készítsen egy pár háromszög alakú merevítőt, acélprofillal erre a célra (kívánatos, hogy a hossza a munkadarab szélességének kétharmada legyen). A vágás szélén biztosítsa a kész alkatrészeket az útmutatóhoz. Rögzítse a burkolóprofilt a falhoz párhuzamosan úgy, hogy azok a merevítő felett legyenek. Maga a merevítés ajánlott egy hidrofób anyaggal, például egy gipszrostlemezzel (HL).
 5. Rögzítse a giposokartonnuyu-t üresen és fedje le a végrészeket.
 6. Végezze el a bélést csempézett vagy kerámia mozaik segítségével. A csempe a padlófelületnek a mosogató alá helyezésére is alkalmas.

Hogyan kell díszíteni a padlót?

Ezt a folyamatot a következő algoritmus szerint végezzük:

 1. Egy lap gipszkarton vagy rétegelt lemez két rétegben borított vízszigetelő vegyület. A bitumen maszk tökéletes lesz ehhez a munkához.
 2. Helyezzen egy gipszrostlemezt a tetejére, amelyben egy lyuk van, egy mosogatóhoz alkalmas formában.
 3. Különleges ragasztót alkalmazzon a rétegelt lemezre, amely alkalmas a csempék kezelésére. Nyomja le erősen a gipszrostlemezt. Az a hely, ahol a falfelülethez kapcsolódik, ajánlott szilikon alapú szerrel kezelni.
 4. Fektesse a csempe. Ahhoz, hogy a lehető legeredményesebben dolgozzon, készítse el a jelölést: jelölje meg középen mindkét szélét, húzza a vonalakat a megjelölt pontokon úgy, hogy egymáshoz képest 90 fokos szögben helyezkedjenek el. A felület alján rögzítse a léceket, amelyek a jelenlegi helyzetben a hordozók szerepét fogják játszani. Vigye fel a felületet egy alapozóval. Miután teljesen száraz volt, ajánlott a csempe behelyezése. A ragasztót tűzzük fel. Indítsa el a süllyesztést. Ahhoz, hogy a kész asztal tisztán legyen, ellenőrizze az egyenletesség szintjét.
 5. Ragaszkodjon az ízületekhez. Erre a célra a legalkalmasabb az epoxid használata, melyet a spatuláknak a felszínen történő terjesztésére ajánlunk. A felesleges anyagot kissé nedves ruhával távolítsa el.

Ez a munka befejezettnek tekinthető.

Mesterséges munkalap

Ez az anyag nagyon nemes és vonzónak tűnik, ha különféle belső elemeket hoz létre. Ezt a kőzetet a hosszú élettartam, a lenyűgöző szilárdság és az eredeti tulajdonságok megőrzése képes hosszú nedvesség hatására is megőrizni. A szakértők javasolják, hogy legalább 0,3 cm vastagságú lemezeket vásároljanak, hogy minőségi terméket kapjanak. Az asztallap magassága egyedileg van kiválasztva.

A telepítés a lökhárítók létrehozásával kezdődik, amelyek a támasz szerepét játszhatják és a fal mentén helyezkednek el. Javításuk érdekében vegyen egy speciális eszközt. Ha az összes elem egyesítve lesz, megkezdheti az alap létrehozását. Lehetőség van egy régi asztallap használatára a már nem alkalmas bútorokra vagy egy rétegelt lemezre. A keret létrehozásához az anyagot több csíkra kell osztani, és mindegyik szélességnek 7 cm-nek kell lennie. Egy ragasztó használatával egy kőből és egy rétegelt lemezből egyesítsd.

Ehhez a legalkalmasabb az epoxigyanta alkalmazása. Ragasztja fel a ragasztót a spatulával, hogy megkönnyítse munkáját. Belülről a ragasztót helyileg kell alkalmazni, csak azokban a helyeken, ahol a mesterséges kő a kerethez csatlakozik. Az alkatrészek erős rögzítéséhez nyomja össze őket, és erőfeszítéseket tegyen.

Miután a ragasztó megszáradt, javasoljuk, hogy a végelemeket megmunkálják őrlőberendezéssel.

Kiegészítésként ragaszthatja őket mesterséges kődarabokkal (ha úgy dönt, hogy ezt az anyagot díszítésre használja, akkor ajánlott előzetesen megtisztítani és zsírtalanítani).

Elektromos kirakós játék segítségével készítsen lyukat a mosogató alatt a munkadarabban. Csatlakoztassa a fólia alapú ragasztószalagot a kerület mentén.

Gipszkarton munkalap a fürdőszobában (30 fotó). Helyszín, telepítési tervezés. Opciók, gipszkarton burkolat

Használja a kezét kényelmesen használni és elegáns pultot a fürdőszobába, használhatja a gipszkarton lapokat. Az anyag, a felszerelés és a burkolat megválasztásának bonyolultsága a mi cikkünkben ma.

Ez a design kényelmesebbé teszi a fürdőszobát.

elhelyezkedés

Gipsz tábla egy résszel.

Az ilyen szerkezet funkcionális és könnyen tervezhető. Azonban a telepítési helyszínnek kétszer gondolkodnia kell. Ha lehetséges, a legjobb megoldás az, hogy gondoskodjon a gipszkarton asztalról a fürdőszobában egy fülke alatt.

Ha az előfeltétel nem rendelkezik, akkor a javítás kezdeti szakaszában foglaljon bele egy mélyedést a projektbe. A gipszkartonból önfelépíthetõ is lehet.

Egy másik jó lehetőség az, hogy a pultot a mosdó alapjaként telepítsük.

Kiválaszthat egy mosogatót bármilyen anyagból, a hagyományos cserépedényből, amelynek ára alacsony, rozsdamentes acélból, bronzból és természetes kőből. A mosogatóforma is lehet.

Figyelj!
Vegye figyelembe, hogy egy nem szabványos konfigurációjú mosogató megvásárlásával jelentősen bonyolítja a munkáját.
Nagyon sok erőfeszítést kell tennie a keret kialakításához.

hirdetés

Eszközök és anyagok

 1. A gipszrostlemez nedvességálló (GVLV), amelynek mérete 2500 × 1200 × 12,5 mm vagy 2500 × 1200 × 10 mm. Használhatja a szokásos, azonos méretű GVL-t.
 2. Keret profilok PS-6 szakasz 100 × 50 mm és hossza 3 m.
 3. PN-6 szintek, 100 × 40 mm keresztmetszettel és 3 m hosszúsággal.
 4. Fém / gipszkarton csavarok (SHSGM), mérete 3,5 × 35 mm.
 5. Nedvességálló gitt.
 6. Epoxi ragasztó.
 7. Nedvességálló megoldás.
 8. Csempe vagy mozaik a befejezéshez.
 • elektromos kirakós játék;
 • kefe;
 • spatulák: fém és gumi;
 • olló fémhez vagy hasonló fémfűrészhez;
 • csavarhúzó;
 • mérőszalag;
 • építési szint;
 • lyukasztó.

Szerelési konstrukció

Előzetes munka

 1. Először mérje meg az asztal felerősítésének helyét. Döntse el magasságát és átmérőjét. (Lásd még a Bathroom Design: Options című cikket.)
 2. Rajzoljon rajzot. Ezt papíron vagy számítógépes programmal teheti meg, és nyomtatni tudja az eredményt egy nyomtatón.
 3. Ha a gipszkarton fürdőszoba platója beépített mosdókagylóval rendelkezik, akkor nem szabad a design-ba kerülni.
 4. A mosogató típusának figyelembevételével szerelje össze a keretet a profilokból a jövőbeli szerkezethez.
 5. Nedvességálló kartonra húzza ki a mosdó kontúrját. A sikeres telepítéshez adjon hozzá néhány centimétert.
 6. Vágja ki elektromos villanófúvóval.

Ellenőrző szerelés

Az asztallap és a gipszkapcsoló közötti összes ízület.

DIY szerelési útmutató:

 1. A létrehozott minták használatával vágjon el két gipszkarton lapot.
 2. Az első vágott formának a mosogató alá kell esnie, a második egészben.
 3. Rögzítse a 2 falat a falon és rögzítse rétegelt lemezlemezt.
 4. Csavarja be a gipszkartonot üresen egy kivágással az alak fölé. Alulról rögzítheti a PVLV-t rés nélkül.
 5. A fenti műveletek után homorú vége van. Ehhez vágjon egy szalagot a lapról és vágja le egy centiméteres lépésekben.
 6. Csavarja be a szerkezetet a szerkezet belső végéhez. Fedje le a területet egy alapozóval és a gitt vízálló kittel. (Lásd még a cikket Gipszkarton kitöltése: alkalmazásfunkciók.)

Figyelj!
Azt mondják, hogy a gipszkarton asztallapja a fürdőszobában nem tart sokáig, nincs valódi talaj.
Annak érdekében, hogy az építési élettartam hosszú legyen, a réteg 2/3-aát speciális epoxigyanta vízszigetelő anyaggal kell impregnálni. Ez a kompozíció nem teszi lehetővé a nedvesség bejutását az asztalra.

Tervezési lehetőségek

Pulttel mosdóval.

A pulton, akkor beágyazni a mosogató, amely rögzített a falra vagy szerelt a lábakon. Ha a második lehetőséget választja, további telepítési támogatásra lesz szüksége.

Ez különösen akkor igaz, ha a szerkezet hossza nagyobb, mint 1-1,5 m. Támogatásként egy fémcsövet használhat a bárpultoknál.

A leírt szerkezet nemcsak a tablettát és a hordozót tartalmazhatja. Lehet, hogy van egy kerete, valamint oldalfalai is. Ezek és a szekrények fából, fémből, valamint téglából készülhetnek. Ne feledje, hogy a mérnöki hálózatoknak nyitott hozzáféréssel kell rendelkezniük

Figyelj!
Ez a megerősített kialakítás számos további előnnyel jár.
Például az alsó részében mosogatógépet hozhat létre, vagy konzolpolcokat készíthet.

Gipszkarton alapozás

Úgy néz ki, mint egy kész design.

Most egy kis utasítás a GVLV-re nézve:

 1. Javasoljuk, hogy a függőleges panelből rakja le a csempe vagy mozaik. Így a lehető legpontosabban összekötheti egymással az asztallap vízszintes és függőleges síkjait. (Lásd még a cikk Hogyan telepítse a csempe a gipszkartonra a fürdőszobában.)
 2. A munka magas színvonalú volt, ajánlott egy bélés fektetési terv megkezdése előtt.
 3. Fedje le az oldalfalakat, ajtókat és az építmény külső felületét nedvességálló ragasztóval. Ezt egy fogazott simítóval (fésűvel) kell elvégezni.
 4. Nedvesítse meg a vízzel és távolítsa el a védőpapír réteget a mozaikból.
 5. Ragassza fel a tabletta külső felületére. Tekintsük azt a tényt, hogy az anyagot szorosan kell megnyomni a furnérozandó felülethez.
 6. Kezeljük a varratokat egy gumi spatulával nedvességálló fúga segítségével.
 7. Helyezze be és rögzítse a mosogatót a sarkokba (zárójelek), ha még nem tette meg.
 8. A gipszkarton és a mosogatószerkezet szilikonos tömítőanyag közötti összes csatlakozás.

A fürdőszoba nagyobb vizuális megjelenítéséhez tegyen egy nagy tükröt a fülke teljes szélességébe.

Figyelj!
A csempe és mozaik mellett műanyag vagy üveglapokat is használhat.

Néhány tipp

Grout munkalapok fúga.

 • A gipszkarton és a mosogató közötti szélek mintázattal díszítő csíkokkal ragaszthatók.
 • Miután a ragasztó szárazon van, csiszolja fel a tabletta oldalát smaragdal, és folytassa az alapozást. (Javasoljuk, hogy Axton mély penetráció alapozó, ára - 120 rubel.)
 • A táblát az oldalsó sarkokra kell felszerelni, amelyeket tüskékkel vagy önmetsző csavarokkal rögzítenek.

Összefoglalva

Most már tudod, hogy egy gyönyörű és elegáns nedvességálló gipszkarton munkalapot szerelsz. A technológiai és gyakorlati kérdés pontosabb megértése érdekében honlapunkon részletes fotó- és videóinformáció található, amelyen megtalálja a szükséges információkat. Sok szerencsét!

Falcsíkos gipszkarton (20 fénykép) | VKSplus

Önnek lehetetlen a bútorok önálló gyártása a fürdőszobájához? Nem értünk egyet. A fürdőszoba asztala, amelyről az alábbiakban látható kép egy élénk példa a kézzel készített bútorokról. És ma arról fogunk beszélni, hogy hogyan lehet, legalábbis építő készséggel, de ugyanakkor nagyon nagy vágyakkal.

Hogyan valósíthatja meg terveit?

Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb lehetőség arra, hogy a padlót a fürdőszobába töltsék, egy bútorgyártó cégnek rendeljen forgácslemez vágást. Ott is megkaphatja az összes szükséges elemet a pult felhelyezése a mosogató alá, valamint a vége felé nézve annak érdekében, hogy jobban ellenálljon a hely magas páratartalmának.

A legfontosabb dolog az, hogy gondosan átgondoljuk a szerkezet kialakítását, majd minden egyszerű: vegye fel a kész fűrészelést, összeszerelje és összeszerelje a fürdőszobába.

Ennek a megközelítésnek a kulcsa az, hogy részletezze a fürdőszoba asztalának gondolatszerű kialakítását: megjelenését, formáját és gyártási anyagait, rögzítési módjait és más fontos pontokat.

A formanyomtatványok tekintetében természetesen nem számíthatsz kizárólagos választékra. Alapvetően minden gyári munkalap egyenes. Ezért ne tervezzen semmilyen vágást vagy szokatlan konfigurációt.

Egy másik dolog, ha a táblát mesterséges kőből vagy gránitból készítik. Egyéni megrendeléssel teljes mértékben bevonhatja képzelőerejét: a tapasztalt bútorgyártók képesek arra, hogy bármilyen forma és méretű asztallapot készítsenek, például, mint ezt a fotót. 1. ábra.

Érdemes azonban megfontolni, hogy ilyen öröm drága lesz. Ezért, ha nem számít nagy pénzügyi költségekre, a gránit helyett előnyben kell részesíteni egy olyan akril kőből készült terméket, amely természetes módon utánozza a természetet.

A gipszkarton táblák futtatásával pénzt takaríthat meg. Ez a design kevésbé lesz megbízható és vonzó.

Az árnyalatok, hogy a padlót a mosogató alatt a gipszkarton

Amikor anyagot vásárol a gipsz munkaasztal végrehajtásához, akkor érdemes megfontolni, hogy a fürdőszobában lévő folyamatosan magas páratartalom miatt hosszú ideig nem tud szolgálni, ha a szerkezetet nedvességálló anyaggal nem védik. Ezeket a célokat jól illeszkedő csempe vagy mozaik.

Kétféle profilra van szükség: vezető és hordozó, valamint fém csavarok.

 1. A padlóról 80 cm-es szintnél vízszintes vonalat kell rajzolni a falra, és hozzá kell rendelni egy profilt, amely útmutatóként szolgál.
 2. Ezután hozzon létre egy keretet a jövő asztalhoz, és ne essen, ideiglenes támogatást hozzon létre.
 3. A kapott profilnak a profilból kialakított alakja szerint húzzon ki egy üveget, és vágja ki a gipszkartonból. Csatlakoztassa a tetejére, de ne csatlakozzon a profilhoz. Először le kell húzni egy lyukat a mosogató alá, és ki kell vágni a jelölésnek megfelelően, amint a képen látható. 2. ábra.

Az eredményül kapott gipszkarton lapot az alsó bőr felépítéséhez használják.

Összeszereljük az asztal felületi kialakítását. Ehhez a gipszkarton felett és alatt levő kivágások élei mentén, öncsavarral ellátott csavarokkal meg kell ragasztani a tartóprofilokat, ezáltal növelve a szerkezet merevségét. Így van egy erős és megbízható keret.

Opcionális munkalapok a mosógép mosdója alatt

Csak a gipszkarton felső lapjának ragasztása, majd az így létrejövő szerkezet végeinek ugyanolyan anyaggal történő felhúzása.

Gipszkarton felülete

A fürdőszobának minden felületén a leginkább elfogadható alapanyag a csempe vagy kerámia mozaik. Az asztal a mosogató alatt nem kivétel. A csempe-design választása teljes mértékben a saját preferenciáitól és ízlésétől függ.

Ha kerek vagy ívelt alakú szokatlan táblát szeretnél felépíteni (mint a fotón), akkor egy ilyen designt csak akkor javasolhatunk, ha olyan mozaikot választottál, amelyhez egy mozaikot használt. 3. ábra.

De ne felejtsük el, hogy a kapott bútoroknak harmonikusan illeszkedniük kell a fürdőszobájának belső stílusához.

Ha a szoba falai csempézve lesznek, és úgy döntesz, hogy díszítik a padlót a mozaik segítségével, akkor kívánatos, hogy (legalábbis) a falakon vagy a padlón lévő frize a mozaiklapok elemeit is tartalmazza.

Végezetül szeretnénk megjegyezni: annak érdekében, hogy a gipszkarton megbízhatóan védett legyen a nedvességtől, szükséges, hogy a táblagép összes helyét, és még azokat is, amelyek nem láthatóak, csempézni kell. Ezenkívül a speciális víztaszító ragasztó készítmény alkalmazása és az ízületek nedvességálló baktériumellenes habarcsokkal történő kezelése szintén jó eredményeket hoz.

Gipszkarton munkafelület a fürdőszobában

Feladta 2015/10/30 a vízvezeték kategóriában // 0 hozzászólás // Feladó Admin

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(0 szavazat, átlag: 0 out of 5)

Azoknak, akik szeretnék fürdőszobájuk hangulatos és szép szobájába menni, elrejtsék ezt a mosdót és a mosógépet a do-it-yourself szekrényben, ez a cikk hasznos lesz. A gipszkartonból a fürdőszobába a saját kezű asztallap segít csökkenteni a pénzügyi költségeket, miközben a szoba kifinomultságát és fellebbezését biztosítja.

Célja és lehetséges tervezési típusok munkalapok a fürdőszobában

A GKL asztallap különböző kialakítású:

 • Egyszerű. Úgy néz ki, mint egy polc
 • Többszintű. További elemeket tartalmaz: keret, oldalfalakkal, fülkékkel, szekrényekkel. Tartalmazhat egy beépített mosdót, amely a falhoz vagy a szerkezethez tartozik. Mosógép is kialakítható

.gif "adat-lazy-type =" image "adat-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/stoleshnitsa-v-vannuyu-iz-gipsokartona-deshevo-i-krasivo- 2.jpg "alt =" asztali do-it-yourself gipszkarton fürdőszoba "width =" 620 "height =" 400 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/ 10 / stoleshnitsa-v-vannuyu-iz-gipsokartona-deshevo-i-krasivo-2.jpg 620w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/stoleshnitsa-v-vannuyu-iz-gipsokartona -deshevo-i-krasivo-2-300x194.jpg 300w "sizes =" (max-szélesség: 620px) 100vw, 620px "/>.gif" adat-lazy-type = "image" data-src = "https: /remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/stoleshnica-iz-gkl-v-nishe.jpg "alt =" munkalap a kézzel a gipszkartonról a fürdőszobába "width =" 771 "height =" 510 "srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/stoleshnica-iz-gkl-v-nishe.jpg 771w, https://remontcap.ru/wp-content/ feltöltések / 2017/10 / stoleshnica-iz-gkl- v-nishe-300x198.jpg 300w "sizes =" (max-width: 771px) 100vw, 771px "/>.gif" adat-lazy-type = "image" adat-src = "https://remontcap.ru/ wp-content / feltöltések / 2017/10 / Stoleshnica-iz-gipsokartona-v-vannoy-1024x768.jpg "alt =" asztali do-it-yourself gipszkarton fürdőszoba "width =" 620 "height =" 465 "srcset = -srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Stoleshnica-iz-gipsokartona-v-vannoy.jpg 1024w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017 /10/Stoleshnica-iz-gipsokartona-v-vannoy-300x225.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Stoleshnica-iz-gipsokartona-v-vannoy-174x131.jpg 174w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Stoleshnica-iz-gipsokartona-v-vannoy-70x53.jpg 70w "sizes =" (max-szélesség: 620px) 100vw, 620px "/>.gif "data-lazy-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Stoleshnica-iz-gipsokartona-s-oblicovkoy-mozaikoy-1024x661.jpg "alt =" asztal a kezedekkel gipszkartonból a fürdőszobába "width =" 620 "height =" 400 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Stoleshnica-iz-gipsokartona-s- oblicovkoy-mozaikoy.jpg 1024w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Stoleshnica-iz-gipsokartona-s-oblicovkoy-mozaikoy-300x194.jpg 300w "sizes =" (max-szélesség: 620px) 100vw, 620px "/>.gif" adat-lazy-type = "image" adat-src = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/stoleshnitsa-v-vannuyu-iz -gipsokartona-deshevo-i-krasivo-3.jpg "alt =" gipszkarton do-it-yourself countertop "width =" 620 "height =" 400 "srcset =" "adat-srcset =" https://remontcap.ru /wp-content/uploads/2017/10/stoleshnitsa-v-vannuyu-iz-gipsokartona-deshevo-i-krasivo-3.jpg 620w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/ stoleshnitsa-v-vannuyu-iz-gipsokartona-deshevo-i-krasivo-3-300x194.jpg 300w "méretek =" (max-szélesség: 620px) 100vw, 620px "/>

Mielőtt egy gipszkarton pultot telepítene a fürdőszobában, meg kell vásárolnia a szükséges eszközöket és anyagokat:

 • Lemezek a gipszkarton (jobban használni nedvességálló gipszkarton)
 • Keretprofilok
 • rudak
 • Önmetsző csavarok
 • Epoxi ragasztó
 • Nedvességálló gitt
 • Finomanyagok (csempe, mozaik)
 • fúró
 • Elektromos kirakós játék
 • Gumi és fém simító
 • kefe
 • Ollók fém vágásához
 • Szellemszint (szint)
 • csavarhúzó
 • rulett

A fürdőszoba gipszkarton pultjának kialakításának folyamata a következő lépésekre oszlik:

 1. Megjelölés
 2. Keretképződés
 3. Gipszkarton fal díszítése
 4. végső

jelölés

Mielőtt elkezdené megjelölni a jövőbeli designot, készíts egy vázlatot. Ez lehetővé teszi, hogy kiválassza a legmegfelelőbb alakú és méretű asztallapot. Ha egy mosógépet egy gipszkarton szekrénybe kíván felszerelni, vegye figyelembe a magasságát. A felszínt, ahol a jelölést elvégzik, szennyeződéstisztítanak és hibákat ellenőriznek. A meglévő repedések, forgácsok, repedések megszűnnek.

A jelöléshez ceruzával, szalagmérettel és vázlattal kell rendelkeznie. A jelölési munkák a következő szakaszokra oszthatók:

 1. Mérje meg a tervezett magasságot, és tegyen egy jelet a falra ceruzával. Ugyanezen a szinten egy sarokból visszalépünk a táblaterület hosszaival megegyező távolságból. Ezután a padlón megmutatjuk a távolságot, amely megegyezik a jövő szerkezetének szélességével. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a vázlat tartalmazza a kész asztal méreteit, így a dekoratív réteg és a bőr vastagságát (kb. 3 cm) kell levonni. Ha ez nem várható, akkor a felépítés után a tervezettnél nagyobb lehet;
 2. A meglévő címkékre vonatkozó szintet alkalmazzuk és egyenes vonalakat húzzunk. Rájuk az útmutatókat rögzítik. A jövőbeli kialakításnak nincs lejtése, kövesse a függőleges és vízszintes eltéréseket.

Keretszerelés

A szerelés előtt a profilokat a vázlaton feltüntetett méretek szerint kell vágni. Ezt a munkát fém ollók segítségével végzik. Jobb a munkadarab könnyebb megszámolása. A keret kialakításához szükség lesz egy szintû csavarhúzóra, csavarokra, fúrógépre, tûzárókra. Ez a folyamat a következő lépésekre oszlik:

 1. Az előkészített profilokban lyukakat hajtson be a toll-körömre. 6 mm átmérőjű fúróval fúrták őket;
 2. Profilokat alkalmaznak a jelölő vonalakra, és a lyukak pontjai jelzik a tüskék helyét;
 3. A gyedit forrasztással ellátott fúró segítségével a fal vastagságát a csempe vastagsága végzi;
  .gif "adat-lazy-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Zakruchivanie-samoreza-v-dyubel-690x414.png "alt =" asztal csináld magad a gipszkartonról a fürdőszobába "width =" 690 "height =" 414 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Zakruchivanie-samoreza-v- dyubel-690x414.png 690w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Zakruchivanie-samoreza-v-dyubel-690x414-300x180.png 300w "sizes =" (max-szélesség: 690px) 100vw, 690px "/>
 4. Egy 6 mm átmérőjű fúróval ellátott perforátor segítségével ismét lyukak készíthetők, a behúzások egyenlőek a dugó hosszával. Hasonlóképpen fúrjon lyukakat a padló rögzítőelemeihez;
 5. A profilokat az alapra helyezzük, hogy a lyukak egybeesjenek. A tüskék segítségével szorosan rögzítik őket. A munka során fontos, hogy a szintek segítségével ellenőrizzük a keret elemeinek elrendezésének helyességét;
 6. Kihúzódó állványhoz 2 profilvezetőt kell bevinnie. Ezeket egymásba illesztik, és rögzítik az összekötő vonal csavarjaival. Jobb, ha nem veszel egy profilt, mert el fog süllyedni;
 7. A felső jelzések mentén rögzítik a vízszintes jumpert. Azt is ajánlatos kettős, hogy ne hajlítsanak. A kinyúló rackhez rögzített tartó segítségével. A profilhorony falánál helyezze be a kapulapot és rögzítse csavarokkal;
  .gif "adat-lazy-type =" image "adat-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Vertikalnye-stoyki-s-peremychkami-690x411.png "alt =" asztal csináld magad a gipszkartonról a fürdőszobába "width =" 690 "height =" 411 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Vertikalnye-stoyki-s- peremychkami-690x411.png 690w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Vertikalnye-stoyki-s-peremychkami-690x411-300x179.png 300w "sizes =" (max-szélesség: 690px) 100vw, 690px "/>
 8. Ezután a keretet meg kell erősíteni ugyanazon profillal rendelkező távtartókkal. Két vízszintesen helyezkedik el a jövő design alatt, kettő mindkét oldalon a rackek között. Ha a mosdóhoz egy gipszkarton munkafelületet szerelnek be a fürdőszobába, akkor a felső köpenyeket úgy kell elhelyezni, hogy a mosdócsésze illeszkedjen közöttük. A távtartónak szorosan illeszkednie kell a kerethez. Ehhez a profil végein négyszögletes vágásokat kell végezni. A rugóknak is kettősnek kell lenniük, és a design nem fog megdőlni. A telepítés befejezése után a vezetők vízszintes helyzetét ismét egy szinttel ellenőrizzük. Ellenőrizze a kapcsolatok minőségét is. A profilok ízületeiben nincsenek hiányosságok.
  .gif "data-lazy-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Karkas-koroba-690x337.png "alt =" asztal a kézzel a gipszkartonból a fürdőszobában "width =" 690 "height =" 337 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Karkas-koroba-690x337.png 690w, https : //remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Karkas-koroba-690x337-300x147.png 300w "sizes =" (max-szélesség: 690px) 100vw, 690px "/>

Gipszkarton lapok

Mielőtt elkezdené a bevonatot, két darabot kell vágnia, amelyek mérete megegyezik a keret méretével. A doboz felállítása a következő lépésekből áll:

 1. A kezdeti szakaszban a jövőbeli lyuk kontúrt kell elhelyezni a mosogató alatt és a gipszkarton lapon.
 2. A kapott kontúrokkal ellátott GKL a keretre kerül, és csavarokkal csavarozva a profilokhoz. A második lapot hasonlóan rögzítik. A csavarokat egymástól 20 cm távolságra helyezik el. Csavarja fel őket a kerület mentén mindkét támaszon;
  .gif "adat-lazy-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Kreplenie-nizhnego-lista-690x417.png "alt =" Munkaasztal a saját kezével gipszkartonból a fürdőszobába "width =" 690 "height =" 417 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Kreplenie-nizhneglista-690x417. png 690w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Kreplenie-nizhnego-lista-690x417-300x181.png 300w "sizes =" (max-szélesség: 690px) 100vw, 690px "/>
 3. Vágjon nyílást a kontúr mentén. A vágás megkönnyítése érdekében a gipszkartonban lyukat fúrtunk, és egy fűrészszalagot helyeztünk be;
 4. A szerkezet eleje gipszkartonból készült hevederrel van lezárva. A csemperagasztót a végdarabra és a lap hátsó oldalára helyezzük, és szorosan nyomjuk meg. Ezután távolítsa el a felesleges ragasztót, és a csavarokkal rögzítse a rudat a kerethez. A csavarok közötti távolság - 20 cm;
 5. Készítsen elő egy lapot az oldalra, amely a fal mellett helyezkedik el. A lap hosszának olyannak kell lennie, hogy a munkadarab ne érje el a padlót 5 mm-rel. Az oldalsó lapot a keretbe helyezzük, az alatta lévő ékek alatt, és csavarokkal rögzítjük az egész kerület mentén, amelynek távolsága 15 cm;
 6. Akkor fel kell villantanod a szerkezet második falát. Ehhez két lapra van szükség, amely bezárja a keretet belül és kívül. A külső lap felső vágásának az asztallappal, az egyik oldalával kell egyenesen lennie, pontosan egybeesik a profil peremével. Alulról ékeket helyezünk. Rögzítse a lapokat csavarokkal. A belső lapot ugyanúgy rögzítik;
  .gif "adat-lazy-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Kreplenie-bokovogo-lista-690x410.png "alt =" Munkaasztal a saját kezével gipszkartontól a fürdőszobáig "width =" 690 "height =" 410 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Kreplenie-bokovogo-lista-690x410. png 690w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Kreplenie-bokovogo-lista-690x410-300x178.png 300w "sizes =" (max-szélesség: 690px) 100vw, 690px "/>
 7. A gipszből készült csíkok segítségével a végek zárva vannak. Ragasztják, majd rögzítik öncsavarral. A mosáshoz, vágáshoz és ízületekhez használt lyukakat csiszolópapírral kezeljük és egy primerrel kezeljük.
  .gif "adat-lazy-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Stoleshnica-i-nakladnaya-rakovina-690x410.png "alt =" asztal csináld magad a gipszkartonból a fürdőszobába "width =" 690 "height =" 410 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Stoleshnica-i-nakladnaya- rakovina-690x410.png 690w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Stoleshnica-i-nakladnaya-rakovina-690x410-300x178.png 300w "sizes =" (max-szélesség: 690px) 100vw, 690px "/>

végső

Miután befejezte a doboz építését, el kell döntenie a befejező anyagok típusát. Az egyik vagy másik típusú befejező munkálatok kiválasztása során ragaszkodni kell ahhoz a stílushoz, amelyben a fürdőszobát díszítik. Szintén figyelembe kell venni a színtartományt.

Ha a gipszkarton és a fürdőszoba mozaikpultok opcióját választják, a következő műveleteket kell elvégezni:

 1. A tabletta nem gitt, mert minden szabálytalanság elrejt egy réteg ragasztót. A mozaik a táblagép felszínén helyezkedik el. Szükség van mozaik készítésére a lyuk alatt a mosogató. Meg kell adnia a szükséges alakot, levágva egy darálóval vagy egy késsel;
 2. A csemperagasztót a gyártó utasításai szerint hígítjuk, és egyenletesen alkalmazzuk a tabletta oldalfalán;
 3. Az oldalsó részek beakasztása után ragassza fel a finomanyagot a polcok végein és illessze be a vízszintes felület fölé;
 4. Miután a ragasztó megszárad, az ízületeket fugával kezelik;
 5. Ha a varratok teljesen szárazak, minden ízületet áttetsző vízzáró tömítőanyaggal kell bevonni.

Ha gipszkarton-padlót és fürdőszobai cserépet tervez, akkor ugyanaz a munka szükséges. Kizárólag testreszabott varratokat kell készíteni, ellenkező esetben a cserép nem fekszik le.

.gif "adat-lazy-type =" image "adat-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Ukladka-mozaiki-1-690x409.png "alt =" asztali csináld magad gipszkartonból a fürdőszobába "width =" 690 "height =" 409 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Ukladka-mozaiki-1-690x409. png 690w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Ukladka-mozaiki-1-690x409-300x178.png 300w "sizes =" (max-szélesség: 690px) 100vw, 690px "/>

A fürdőszoba gipszkartonból készült asztallap egy jó lehetőség, amely elrejteni fogja a mosdót és a mosógépet, valamint megadja a fürdőszoba egyediségét és eredetiségét.

A pultra a gipszkarton fürdőszoba - olcsó és szép!

A fürdőszobában elhelyezett asztalpult a saját kezűleg átalakítja ezt a teret a finomított szobába víztisztításhoz, eleganciájával mindenki számára.

Gipszkarton felülete - új megjelenés a fürdőszobában

Most a fürdőszoba design különös figyelmet szentel. Az utóbbi években a szakértők a lehető legszokatlanabb stílusokhoz hatalmas lehetőségeket hoztak létre a design számára. Ha korábban a fürdőszobát csak gyakorlati szempontból tekintettük - lehetséges volt mosni és fürödni benne, de most minden megváltozott. Mindenki azt akarja, hogy ez a szoba igazán kényelmes és szép legyen.

Gipszkarton munkafelület

Ha szokatlan kinézetet tervez a fürdőszobában, és egyúttal minimális anyagi erőforrásokat költ, javasoljuk, hogy a saját kézzel működő és kifelé vonzó munkafelületet készítsen a gipszkarton mosogatója alatt. Az ilyen munka időt vesz igénybe, és az eredmény egy nagyon válogató emberre is felkelt.

Ahhoz, hogy a pultot a mosogató alatt a saját kezéből a megadott anyagból készítsük, fel kell állítanunk egy burkolólapra vagy kerámia csempere, elektromos vágólapra, rétegelt lemezlapokra és közvetlenül a gipszkartonra (normál és még jobb nedvességállóság), fém profilokra a szerkezet vázához, epoxi ragasztóhoz, gitthez. Mindezek az eszközök és anyagok könnyen beszerelhetők az épület szalonban.

A mosdópult a fürdőszobában egy korábban létrehozott projekt szerint készült. Mérje meg az összes szükséges méretet, válassza ki a kívánt szerkezet optimális alakját, számolja fel a szükséges anyagok számát, majd kezdje el dolgozni egy elegáns struktúra létrehozását saját kezével.

Beépített mosdó - gyártási rendszer

Menetrend a mosdó jövőbeli asztali felső kontúrján, ezáltal elemi minta. Használja ezt a mintát, vágjon ki egy formát rétegelt lemezből és egy másik (hasonló) gipszkartonból. Végül le akarja vágni a felület egy részét a mosdó alatt.

 1. Csatlakoztasson két fémtartót a falhoz.
 2. Szerelje fel a korábban elkészített rétegelt lemezeket a szerelt kötőelemekre.
 3. A rétegelt lemez formanyomtatványának a gipszkartonhoz való rögzítése, a mosogató alá vésett kivágással.
 4. A szerkezet alján helyezzen be egy szükséges méretű gipszkarton lapot (nem szabad semmilyen vágás).

Fedélzet beépített mosdóval

A következő lépés egy konkáv vége lesz. Ez kézzel újra gipszkartonból készül. Vegyünk egy csíkot az anyagból, egész hosszában, kicsi vágásokat készítsünk (a távolságuk kb. 1 cm). Most egyszerűen hajlítsa meg a gipszkarton lapot.

Az így elkészített részt az asztallap belső végéhez kell csatlakoztatni (használjon rozsdamentes acél csavarokat vagy csavarokat). Ügyeljen arra, hogy a szerelt elemet vízálló kendővel kezelje. Ajánlatos a primer alkalmazása előtt alkalmazni. Egy egyszerű fürdőszoba tete van készen! Minimális erővel töltöttél, és nagyon kényelmes és funkcionális designt kapott.

Munkaasztal-thumbs - bonyolítja a feladatot

Ha olyan multifunkcionális gipszkartonba szeretne állni, amelyben beépített mosdó található, ügyeljen arra, hogy megbízható keretet hozzon létre ehhez a designhez. Fémprofilokból áll, amelyek nagy stabilitást biztosítanak az egész szerkezetnek.

Könnyűfém profilokat kell vásárolni a 27x27-es jelölésekkel (a jövő asztalterülete mentén történő felszereléshez) és a 67x27-hez (ez a termék szomszédos lesz az előzőhöz). Ha szükséges, olyan paraméterekkel dolgozhat, amelyek más paraméterekkel rendelkeznek. A keret vázszerkezete egyszerű fa lécekből állhat. De ne felejtsük el, hogy felületükön speciális összetevőket kell alkalmazni, amelyek megvédik a fát a nedvességtől, a gőz és a magas hőmérséklettől. A keret a gipszkarton szomszédos a falak a fürdőszoba. A padlóhoz hozzá van csatolva a körmök.

Gipszkarton-fiók

A munkalap maga ebben az esetben MDF-ből készülhet. Határozottan meg kell határozni a szerkezet magasságát. Olyan legyen, hogy kényelmes legyen a mosogató használata.

Ezenkívül meg kell fontolnod, hogy milyen anyagot tervezsz egy házi készítésű szekrény díszítésére. Olyan helyzetekben, amikor az asztallap kerámia burkolattal van burkolva, meg kell választanod a szerkezet optimális magasságát - így nincs szükség a csempézett termékek vágására. Ez nagymértékben megkönnyíti a saját kezük megvalósítását.

A gipszkarton elrendezése asztallappal a következő:

 1. A falra helyezi az irányító fémprofilt.
 2. Ön alkotja a fém termékek fémszerkezeteinek kontúroit, azonnal készítse elő a gipszkarton lapokat a gyártott keret méretére.
 3. Vágja ki a formát a mosogató alatt (lásd fent).
 4. A kivágás szélén a mosogató alatt helyezze el a profilokat (csapágyak). Szükség van arra, hogy rögzítési pontokat biztosítson a tőke alsó támaszainak és a szerkezet nagy szilárdságának.
 5. A felszerelt szerelvények alatt, gipszkartonhoz csavarokkal vannak összekötve.
 6. Végezze el az alsó burkolatot. Ez az alsó anyaglap, amelyet először a fém kerethez rögzítettek és rögzítettek.
 7. Az alsó fémprofilhoz és a falhoz rögzítéseket vezet. Ahhoz, hogy teljes merevítőt támogasson, be kell zárnia a háromszögek éleit. Ehhez egyszerűen csatlakoztasson egy másik sínt.
 8. Két háromszög, amelyek mindegyik leírt művelet után kiderült, gipszrost vagy gipszkarton (vízálló) kell bevonni.

A munka utolsó szakaszában több fémprofilot kell felszerelni. A polcokat a sarkok fölé helyezték, amelyek rögzítik a zárójeleket. Ezután rögzíti a felső gipszkarton lapot, vágja le a szekrény végeit, szerelje be a mosogatót (győződjön meg róla, hogy a tömítőanyagot rögzíti) és élvezze a saját kézzel készített fürdőszobai tervezést. Ha akarja, akkor felakaszthatja az ajtókat a beépített szerkezetben. Hajtsák végre azokat MDF lemezekből, és szereljék fel őket a szerkezetre kis hurkok segítségével.

Mozaiklapok - rövid utasítások

A fürdőszobában a do-it-yourself szekrény különféle anyagokból készül. Leggyakrabban ilyen célokra mozaiklapokat használnak.

Mozaik munkalap

A befejező munkák a következők:

 1. A szerkezet és a padlóburkolat ajtóit nedvességálló speciális csempe ragasztóval vonják be.
 2. Távolítsa el a védőpapírréteget a mozaikból (a szokásos vízben át kell őket áztatni), majd nyomja meg őket a feldolgozandó szekrényrészekhez.
 3. A burkolólapok közötti kötéseket egy erre a célra tervezett speciális összetevõvel dörzsöljük, gumibetétes géppel.

A mozaik burkolólapok helyett műanyag paneleket használhat a munkalapok befejezéséhez, amelyek nem félnek a nedvességtől, a kerámia burkolólapoktól és bármilyen más anyagtól. Csak egy dolog fontos. A bevonattal ellátott termékeknek praktikusaknak kell lenniük, és ne essenek össze vízzel érintkezve.

Gipszkarton munkalap a fürdőszobában - olcsó és gyönyörű

A saját kezükbe belefoglaló szerelmesek elmondják, hogyan kell a fürdõszobát egy kifinomult helyiségbe fordítani, és egy hagyományos asztalhoz hozzá kell adni a designhoz. A mester feladata a fémprofilok keretének telepítése, a keret vázolása gipszkarton lapokkal, a kész asztallap kerámia burkolattal vagy mozaikokkal.

A gipszkarton asztalára a fürdőszobában jelentősen megtakarítanak e helyiségben annyi helyet. Ezenkívül több polc kialakításához is építhet, ami nagyszerűen kiegészíti az Ön által készített munkalapot.

Fürdőszoba munkafelület - egy többfunkciós megoldás egy jó fogadó számára

Terveket hajtunk végre

Ma diktálja a saját szabályait, és pontosan ma a fürdőszobai tervezés különleges jelentőséget tulajdonít. Valójában a tervezési ötletek szovjet stagnálása után a fürdőszobák igazi alapot jelentettek a különböző ötletek megvalósításához, mind a stílusban, mind a designban.

Most már a fürdőszobát nemcsak gyakorlati szempontból, hanem esztétikai szempontból is szemléltetik, így mind a tulajdonosok, mind vendégeik kényelmét értékelheti. Ezért a fürdőszobában a legkisebb elem is fontos.

Ami az asztallapot illeti, sokkal könnyebb a lakásépítés vagy -javítás szakaszában - ez a szerkezet előre beilleszthető a tervezési projektbe.

Tipp
A szerkezet összeszerelése előtt el kell végeznie a rajzot. Ezzel könnyebb elvégezni a főbb munkaterületeket és meghatározni az asztal tetejét (polc).

Minta rajz a jövőbeli munkalapokból

Az eljárás a munkalapok - gipszkarton gyártására

Mint minden más design, a gipszkartonról a fürdőszobába vezető asztalfelület saját technológiai jellemzőkkel rendelkezik.

A telepítéshez szükséges anyagok és eszközök listája:

 • fém profil a keret összeszereléséhez (az összeg a tervezés összetettségétől függ);
 • zárójelben;
 • gipszkarton lapok (nedvességálló és normál);
 • vízálló gitt;
 • több rétegelt lemez;
 • epoxi ragasztó;
 • kirakós (kirakós);
 • epoxi alapú védőoldat;
 • kerámia csempe vagy mozaik (bélés).

Figyelj!
Kis fürdőszobákban valószínűleg nem hagyja el a pultról a független bútorokat, ezért azonnal gondoljon a beépített mosdókagylóra.
A beépített mosdók átalakíthatják az egész szobát, és kiemelhetik eleganciáját és eredetiségét.

Modern fürdőszoba gipszkarton tetején

Most részletesen vizsgálja meg a munkalap elkészítésének folyamatát:

 1. Kezdetben meg kell mérni a munkaterületet és eldönteni a táblaterület nagyságát. Fontos meghatározni az asztal legpontosabb méreteit, annak megismerése érdekében, hogy a beépített mosdó vagy valami más beilleszkedik-e benne. By the way, sok ember inkább a táblát, hogy elrejtse a mosógépet.
  Miután eltávolította az összes szükséges méretet, folytassa a gipszkarton fém profiljának keretét. Ez a keret lehet fa lécekből, de azonnal problémát jelent a nedvességbiztosító vegyületek és egyéb vegyi anyagok feldolgozásában.
  A legfontosabb dolog az, hogy a keret nem csúnya, és szilárd alapként szolgál a gipszkartonhoz.
 2. Annak érdekében, hogy a gipszkartonba helyezett asztallap tökéletesen illeszkedjen a mérethez, a telepítés előtt azonnal körvonalazza a jövő mosogató körvonalát, és vágja ki egy kirakós játékkal.
  Most alkalmazzunk egy darabot (korábban sablonként) és vágtunk két formát: egy gipszkartonból, a második pedig rétegelt lemezből. Ezután a forma a gipszkarton, hogy egy vágás alatt az új mosogató.

Vágás a mosogató alatt

 1. Ezután a legszigorúbban a falhoz rögzítsen két zárójelet. Egy rétegelt lemezből álló formát csatolunk hozzájuk, majd egy gipszkarton formát, a kagyló alatt.
  A szerkezet aljától a fennmaradó gipszkarton formát csatolni kell, amelyet sértetlenül hagyunk.
 2. Miután határozottan biztosította a két formát, el kell kezdenie a konkáv véget. Tegye egyszerűbbé a hagyományos gipszkartonból.
  Annak érdekében, hogy a lapot meghajolhassák, minden hossza mentén minden centiméterre vágni kell. A kapott véget megfelelően kell csavarozni a tabletta belső végéhez. További kezelésként a véget egy alapozóval és egy nedvességálló gittréteggel kell lefedni.
 3. A telepítés befejeződött. A kész munkafelületet egy speciális folyadék vízszigetelő keverékkel kell lefedni (két rétegben kell kenni a kész felületet).
  Így megbízhatóabban tudjuk védeni a táblát a nedvességtől, és tartósabbá teheti. A befejezett felület szárítása után továbbhaladhat a külső felületre. Például feküdjön ki egy gyönyörű díszítő réteg mozaik.

Gyönyörű mozaik munkalap

A profilok típusai - az örök keret létrehozása

A gipszkarton profilja

Annak érdekében, hogy az asztal alatti keret az állvánnyal évekig álljon, kompetens módon hozzá kell járulnia a profilok kiválasztásához és telepítéséhez.

Például egy gipszkarton 27 × 27-es profillal rendelkezik, amely a szerkezet kerületén van elhelyezve, és egy 67 × 27-es profil tökéletesen illeszkedik a fentihez. A gipszkarton profil teljes szerkezete rögzítve és meghúzva az önfúró csavarokkal együtt.

Kiderül, hogy még az ilyen instabil, első pillantásra az anyagokat is megfelelően használják, elég erős és tartós szerkezetet építhet. Annak ellenére, hogy a profil fémből készült, speciális csavarok könnyen behatolnak a felületre és biztonságosan rögzítik az alkatrészeket.

Ügyeljen arra, hogy az U alakú profil nagyon könnyű. A gipszkarton kereteinek megépítésekor nem félek a falak és a mennyezet felé fordulni - még akkor is, ha megérinti, a fényprofil nem lesz képes súlyos károkat okozni.

A falak felszerelése és a további bélés

Pultszekrény szekrénnyel és egy mosógép résszel

Ha úgy döntesz, hogy nem csak egy polc asztalát, hanem egy egész szekrényt készít, akkor a szerkezet falai ugyanazon elven alapulhatnak, mint maga a asztallap. A falak vázlata mind a falhoz, mind az asztallap már meglévő sarkaihoz van rögzítve, és a padlószegélyhez is csatlakozik.

Az ajtók MDF lapokból készülhetnek, és a szerkezet falain lóghatnak kényelmes zsanérokkal.

Most folytatjuk magunknak az állvány (esetünkben a mozaik burkolólapok) szembenézését:

 1. Kezdetben az asztallap és az ajtók falainak külső felületét speciális nedvességálló ragasztóval kezelik.
 2. Ezután beillesztjük és megnyomjuk a mozaik burkolólapot a táblagép felszínéhez és más olyan felületekhez, amelyekre nézünk.
  Abban az esetben, ha a mozaiknak van egy papírvédő rétege, azt el kell áztatni és eltávolítani.
 3. Annak érdekében, hogy a csúnya ízületek a sarkokba fátyolhassanak, speciális gumitömlőre és nedvességálló habarcsra van szükség, ami megakadályozza a nedvesség belépését a szerkezet szerkezetébe.
 4. Ha még nem csatlakoztatta az asztallapot a főszerkezethez, akkor rögzítse, és helyezze be az új mosogatót az előzetesen elkészített csatlakozóba.
 5. Rögzítse a mosogatót. Ebben az esetben egy tömítőanyagra van szükség, amelyet a mosogató és a munkalap közötti résbe kell önteni. Megkötés után a ragasztó biztonságosan rögzíti a mosogatót.
 6. Ha új termékeket szeretsz a tervezésben, akkor tükörbe helyezhetsz a kapott emelvény résén - ez vizuálisan növeli a fürdőszobában lévő helyet.

Ajánlás!
Ügyeljen a kész akril munkalapokra, amelyeket csak vásárolhat a boltban.
Egyetlen hátránnyal rendelkeznek - ha asztalát vásárol, az egész projekt ára jelentősen megnő.

A munkalapok ellen nem csak mozaikos és kerámia burkolatok készíthetők. Például, ha a fürdőszobád külső része PVC panelekből készül, akkor a PVC panelek munkalapjaira és szekrényeire való tekintettel nagyon örülni fog.

A gipszkarton asztal a mosógép és mosogató résénél, valamint a fürdőszoba kiegészítők funkcionális polcaként szolgál.

A legfontosabb, hogy az így kapott konstrukció nedvességálló és praktikus (szimmetrikus megjelenés és polcok jelenléte - ez a siker titka). Miután befejezte a munkát a munkaasztalon és a talapzaton, kiválaszthat néhány gyönyörű és hasznos fürdőszobai kiegészítőt, amelyek egészen kiegészítik a teljes dizájnt.

Laconi munkalap a mosogató alatt, szemben - kék mozaik

Következtetésként

Az emberi képességek végtelenek! És ha még kisebb készségei vannak az építőiparban, akkor könnyen építhet gyönyörű gipszkarton munkalapot.

És ha valami nem világos, akkor különleges képeket, valamint videó oktatást is találunk, amely mindenkit megismertet a telepítés és a tervezés alapjaival. Életed tökéletes, és indítsa el a fürdőszobából!