Legfontosabb > Fürdő

Cseréppadló

A gyönyörű és magas színvonalú asztallaptámasz mindenfajta belső térben különleges légkört teremt. Kényelmesebbé, otthonosabbá teszi a teljességet és a harmóniát. Ez egy nagyon praktikus és funkcionális dekoratív elem. Szilárd lehet, de a táblagép, amely egyenletes négyszögekkel vagy különböző méretű négyzetekkel kerámia burkolattal van bélelve, eredetinek és szokatlannak tűnik.

Előnye és hátránya

Mint minden anyag esetében, a kerámiának bizonyos előnyei és hátrányai vannak (összehasonlítva az analógokkal):

 1. Megfizethető ár. Nem minden ember engedheti meg magának, hogy megrendelje egy asztallapot természetes kőből vagy márványból, és a cserép kiváló alternatíva ezeknek az anyagoknak.
 2. Sokoldalúságát. A kerámia csempe nagyszerűen néz ki a belső térben, mindenfajta stílusi trendben: a klasszikustól a modernig. Nem minden anyag rendelkezik ezzel a tulajdonsággal.
 3. Gyakorlatiasság. A csempe nagy vízállósággal, tartóssággal, tartóssággal, mechanikai feszültséggel szembeni ellenálló képességgel, csiszoló tisztítószerekkel és hőmérsékletváltozásokkal jár. Nem gondoskodik a gondozásban, könnyen tisztítható és mosható.
 4. Tartományban. Nem minden finomanyag ma jelenik meg olyan hatalmas választékban, mint a kerámia. A formák, méretek, textúrák, színek és nyomatok változatossága lehetővé teszi számodra, hogy valóban egyedi belső tereket hozol létre.

A csempe különböző csoportokra osztható, a gyártástól, méretétől, alakjától és egyéb paramétereitől függően.

Leggyakrabban a vastagságú munkalapok különböző méretű, üvegből vagy kerámiából készült mozaikokból, kavicsokból és gránitlapokból készült lapok tervezéséhez.

Ezek a legtartósabb, tartós és praktikus megoldások, amelyek kiváló díszítő tulajdonságokkal rendelkeznek.

A megfelelő tervezési lehetőség választása a fürdőszoba belsejétől, a felületnek az alapanyaggal való kompatibilitásától, a tulajdonosok ízétől és pénzügyi lehetőségeitől függ.

Kerámia csempe - az egyik legnépszerűbb és kedvelt befejező anyag. Az "ár-minőség" optimális arány lehetővé teszi a családi költségvetés sérelme nélkül, hogy divatos és modern díszíteni minden szobában.

A porcelán cserép drágább, de teljesítménye lényegesen magasabb, mint a hagyományos kerámiáké. A kopás és a mechanikai igénybevétel ellenére közel van a természetes kőhöz. Az anyagnak nagy a vízállósága és a szélsőséges hőmérsékleti ellenállás.

Mozaik - a legaktívabb a javasolt opciók, de a legkevésbé praktikus. A mozaik különleges gondoskodást igényel, így dekoratív vonzereje sok éven át megmarad. Ezenkívül a mozaikozás időigényesebb és energiaigényesebb.

Az asztallap különböző típusú bevonattal rendelkezhet (a kiválasztott anyagtól függően):

 1. Relief, texturált felület. Ez a tabletta nagyon eredeti és érdekesnek tűnik, de bonyolultabbá is válik. A piszok és a por belekeveredik a pórusokba, és nem könnyű tisztítani őket.
 2. Sima felület (polírozott vagy félig polírozott). A klasszikus design lehetőség, könnyen karbantartható és ideálisan illeszkedik a belső stílus stílusához.

méretek

Az anyag mérete több paramétertől függ. Először a fürdőszobának mérete. Ha eléggé tágas, akkor a csempe nagy méretei lehetnek: 30 × 30 cm - 60 × 60 cm Ezek a lemezek könnyebben elhelyezhetők és könnyebben karbantarthatók.

Leggyakrabban kis méretű csempe (10 × 10 cm, 15 × 15 cm, 20 × 20 cm) vagy mozaik használható az asztallap felé nézve. A kisméretű csempe vizuálisan növelheti a helyiség méretét. Igen, és egy kis helyiségben jobban néz ki, mint a nagy kerámiatárgyak.

Színes oldat

A kerámia csempe, a porcelán csempe és a mozaik regisztrálására szolgáló mozaikok nem ismerik a határokat. Az árnyalatok és nyomatok sokfélesége megkönnyíti a megfelelő választást a belső térben.

Fehér, kék és minden árnyalata évek óta nagyon népszerű színek. A tengeri téma mindig is az egyik legkeresettebb a fürdőszobai belső kialakításban. Ezek közé tartoznak a türkiz, azúrkék, aqua és más finom vagy telített színek. Az asztallap tónusos lehet a fő belső térben, néhány sötétebb vagy meglehetősen kontrasztos.

Több gyakorlati és semleges lehetőség a különböző színű bézs, homok, szürke és fekete árnyalatok. Ez a tartomány tökéletesen illeszkedik más színekhez és megfelel a helyiség minden stilisztikai döntésének.

Az asztallap monokróm kivitelben vagy több hasonló, színes vagy kontrasztos színben kombinálható. Fekete-fehér, fehér és kék, piros, fekete és egyéb színeknek tűnik.

A munkalapok világos színeket általában a beltéri hangzásból készítik. Ha a szobát fehér és lila virágok kombinációjával díszítik, akkor a tabletta gazdag lila árnyalatú lehet.

Ami a rajzot vagy a nyomtatványt illeti az asztallap díszítésére, akkor az egyik legnépszerűbb lehetőség egy két vagy több kontrasztos színben készült mozaik vászon. A sokszínű négyzetek gyönyörű és nagyon eredeti vászonot alkotnak.

Egy másik népszerű lehetőség - virágos minta. Tipikusan az asztallap dekoratív burkolólapokból készül, amelyet a belső tér kiegészítésére használnak.

Hogyan készítsük el a bélést?

Lehetséges, hogy a fürdőszobát érdekes és funkcionális munkalapokkal díszítik, a szakmai építők nélkül. A keret és a díszítés anyagától függően a következő anyagok és szerszámok szükségesek a munkához: rétegelt lemez, speciális ragasztó, nedvességálló gipszkarton lapok, serpyanka és csavarok. Az eljárás a következő:

 1. Az asztal felépítésének első szakaszában gondosan mérni kell a helyiség méretét, és gondolni kell a jövő elemének kialakítására (figyelembe véve annak tervezési jellemzőit). Az asztallapnak nagyon tartósnak kell lennie, ezért nedvességálló rétegelt lemezként általában anyagként használják.
 2. A következő lépés: két rétegelt lemezt vágnak ki a rétegelt lemezből, amely a jövőben a tabletop alapja lesz. Klasszikus négyszög alakúak lehetnek, vagy összetettebbek lehetnek. A táblagép magassága a helyiség méretétől, a mosdó méreteitől és a könnyű használattól függ. A legjobb megoldás 0,9 m.
 3. Az üregeket ragasztják össze, és rögzítik továbbá csavarokkal, merev keretként.
 4. Csempe ragasztót alkalmaznak az alap felületén vékony réteggel és gipszkarton van elhelyezve. A megbízhatóbb rögzítőlemezhez további csavarokkal rögzítve. Az asztallapok szélei keskeny gipszkarton lapok segítségével készülnek.
 5. A gipsz lapok ízületeit egy serpyankoy szalaggal rögzítik.
 6. A gipszkarton felszínén csempe ragasztót vékony rétegen alkalmaznak, és a csempe, mozaik csempe vagy kerámia gránit elhelyezik.
 7. A csempézett anyag elhelyezése után a csempecsuklókat gondosan dörzsöljük.
 8. Ezután a felesleges ragasztó eltávolításra kerül, és a felületet törölni kell, amíg meg nem jelenik a fény.
 9. Az asztallap sarkokkal van felszerelve.
 10. Illeszkedik a mosogatóhoz. A maximális szakítószilárdság elérése érdekében a pulton lévő ízületeket mosogatóval tömítőanyaggal kezeljük.

Lásd az alábbi videót a részletekért.

Ha az asztallap egy többrétegű szerkezet, és a porcelán kőből készült burkolatot használják, akkor a legjobb, ha a munkafolyamatot szakmai végződőkre bízzák, mivel a helytelenül vágott vagy elhelyezett lemez megtörik, összeomlik, és a végeredmény messze elmarad a tervezettől.

Fürdőszoba burkolólap

Az asztallap fontos eleme a fürdőszobának, amely nemcsak a szobor díszítő dekorációját szolgálja, hanem fontos funkcionális elem is. Ma a fürdőszoba cseréppultja az egyik legígéretesebb és legfejlettebb terület, annak ellenére, hogy időigényes és bizonyos készségeket igényel. Mivel ez a tabletta folyamatosan változik a nedvesség és a hőmérséklet változásán keresztül, ezért különös gonddal kell megközelíteni a termelést. Ebben a cikkben fogunk beszélni arról, hogyan kell függetlenül egy pultot a csempe.

A munkaasztalok a munkalapok létrehozására

Annak érdekében, hogy a munka ne tűnjön nagyon nehéznek, és a lehetséges hibák elkerülése érdekében, az egész folyamatot a fő szakaszokba kell osztani, és az egyes szakaszokat külön kell megtervezni. Az első dolog, amit ki kell választani kerámia burkolólapok, amelyek képezik az alapja a bélés.

Fontos megjegyezni, hogy a csempe kiválasztásakor nem szabad megfeledkeznie a belső térről. Az asztallapnak harmonikusan illeszkednie kell a teljes színben és stílusban.

Ezután ki kell választani az építés típusát. A fürdőszobai csempeburkolatú padlózat alapkészülékként elkészített bútorokból állhat, amelyek egy ajtóval ellátott szekrényből, fiókos szekrényből és nyitott polcokból álló szekrényből állhatnak. Mindezek a termékek egy sorban helyezhetők el, és közös felületük csempével bélelt. Használhatja a nyitott kialakítást a lábakon vagy a lógó verzióban. De a gyakorlat azt mutatja, hogy a leginkább kényelmes és funkcionális lehetőség egy közös munkaasztal több emeletre.

Ezután előkészítjük a szükséges eszközt, létrehozunk egy rajzot és megvásároljuk a szükséges készleteket.

Eszközök és anyagok a munka számára

Miután létrehozta a pontos méretekkel rendelkező rajzot, a munka megkezdése előtt előzetesen fel kell készülnie az összes eszközre és fogyóeszközre, hogy késedelem nélkül ne lehessen. A szükséges eszközök közül:

 • elektromos vágószerkezet a tabletta fapadlójának lecsiszolásához és a mosogató alatti lyuk készítéséhez;
 • Bolgár, kő és cserép vágásához használt lemez;
 • elektromos fúró és fúrógép;
 • fogazott simítólemez csempe ragasztó alkalmazása;
 • fúvóka fúró ragasztóoldat keveréséhez;

Fontos. Mielőtt elkezdi a munkát, győződjön meg arról, hogy átgondolja és megvásárolja az egyéni védőeszközöket. Ilyen eszközök közé tartozik a védőkesztyű, védőszemüveg, légzőkészülék.

A fogyóeszközökből lesz szüksége;

 • kerámia csempe ragasztója, mivel a csempék fürdőszobájában lévő pultot csak ilyen ragasztóval lehet szembenézni;
 • szilikon tömítőanyag az ízületek hermetikus tömítésére;
 • fa alapozó, amely fedezi a faalapot az anyagok jobb tapadásához;
 • védő impregnálás a fa számára, ami a tabletta alapját a nedvességtől védi;
 • MDF vagy OSB lemezt, amely a csempe alapja.

Információért. Jobb, ha az alaplapot az OSB lemezként választjuk, mivel ez az anyag préselt fűrészporból készült, amelyek polimer anyagokkal vagy gyantákkal vannak egymáshoz kötve. Ez a kályha ellenáll a nedvességnek, jó a tartóssága és könnyen feldolgozható.

A telepítés és burkolat folyamata

Mielőtt a kerámia fürdőszoba teteje életre kel, meg kell előkészíteni egy helyet az állványok beállításához, és előre meg kell fontolnia a kommunikáció kínálatát. Ezután állítsa be az állványokat a helyükön, és rögzítse őket fém rúdokkal, hogy szilárd monolit szerkezetet hozzon létre. Ezután az építési folyamat az alábbi terv szerint halad:

 • kivágtuk az asztal formáját, amire szükségünk van, és az állványra szereljük fel, bőven takarjuk a padlót és a falat tömítőanyaggal. Az asztal vastagságától függően több OSB lapot is használhat;
 • villamossal vágtunk le egy lyukat a mosogató alatt, az összes fűrészelt területet tisztítópapírral tisztítjuk;
 • fedjük le az asztallapot védő impregnálással a nedvesség káros hatásai ellen, és várjuk a teljes száradást;
 • Ezután a felületet több rétegben egy alapozóval bevonjuk.
A mozaik felhelyezése a tabletta felületére

Fontos. A primerrel történő felnyitás szükséges, különben a nedves csempe ragasztó felszívódik a fa felületébe, ami részleges duzzanatot eredményezhet, és lerövidítheti az élettartamot. Ha a padlóburkolatok porcelán kandallóból készülnek a fürdőszobában, akkor ajánlatos az alapvastagságot legalább 3 cm-re beállítani, ezáltal lehetővé válik a végek hatékony lezárása és a sík megerõsítése az eltérítés miatt, mivel a porcelán kõ nagy része van.

 • a primer szárítása után gyúrja meg a csemperagasztót, és egy hornyolt simítóval felhúzza a tabletta felületére;
 • ha van egy munkalap a fürdőszobában egy mozaikból, akkor a tapadóoldatot egy hagyományos simítóval alkalmazhatja;
 • csempét vagy mozaikot a tábláról a fal felé húzva;
 • A végső szakaszban az asztallap végét fektetjük be, és miután a ragasztó megszáradt, folytassuk a fugázást.

A varratok tömítéséhez használhatja a tömítőanyagot, hogy illeszkedjen a csempe színéhez vagy egy speciális nedvességálló habarccsal. Helyezze a táblagépet a falra egy dekoratív műanyag sarokkal, majd a tömítést tömítőanyaggal előretesítse.

Ha van lehetőség, és lehetővé teszi a szoba kialakítását, akkor mint befejező anyag jobb a mozaik használata hálós alapon. A fürdőszobában lévő mozaik pultja nagyon szépnek tűnik, ráadásul sokkal kényelmesebb vele dolgozni, és a bélés sokkal gyorsabb lesz.

Miután a bélés befejeződött és a fugázás befejeződött, telepítheti és csatlakoztathatja a mosdót. A mosogató telepítése előtt a mosdó helyét, ahol a mosdó az asztalhoz csatlakozik, bőven megkennie kell a tömítőanyaggal, hogy a víz ne kerüljön a belső üregbe. Ezzel a saját munkalap elkészítését véglegesnek lehet tekinteni.

Gipszkarton munkafelület a fürdőszobában

A normál munkalapok nem mindig tökéletesen illeszkednek a fürdőszobába, különösen akkor, ha a szoba kialakítása az eredeti stílusban történik. Néha sok időbe telik a megfelelő méretű és alakú modellek keresése, és a megrendelt termékek túl sokba kerülnek. Van azonban egy nagyon egyszerű megoldás - hogy asztalhoz készítsd a saját kezedet, és a legjobb anyag ez a gipszkarton.

Gipszkarton munkafelület a fürdőszobában

Bár a gipszkarton felületeinek ereje alacsonyabb a kő és a tömör faanyag modellekénél, más előnyeik vannak is: alacsony súly, bármilyen alakú forma, alacsony költség. Miután egy csempe vagy mozaik néztek, nem rosszabbnak látszanak, mint vásárolni. A munkaterület megteremtéséhez erőfeszítésre és erőfeszítésre van szükség, de a terv egyszerűségének köszönhetően a kezdő mester megbirkózik a telepítéssel.

Gipszkarton munkaasztal mozaiklapokkal

Homlokzati anyagok

Ennek a pultnak a fő elemei a keret és a burkolat. Önmagában a gipszkarton nem képes a mosdót tartani, és akár terhelés nélkül is elkezd sarkantani, ami azt jelenti, hogy a keretet nem lehet lemondani. Az első dolog, hogy ki kell választani a megfelelő anyagokat, mert ez függ a tartósság a asztallap.

Gipszkarton kiválasztása

A gyártók különböző típusú gipszkarton, különböző jellemzők:

 • GCR - a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás száraz területeken történő használatra. Könnyű, kényelmes feldolgozás, különböző válaszfalak, polcok, fejfedők és falak gyártásához. Általánosságban a GCR felülete szürke, kék tintával van jelölve;

GKLVO - anyag. kombinálva a nedvességállóságot és a magas hőmérsékletekkel szembeni ellenállást

A fürdőszobához a legoptimálisabb típus a GKLV, hiszen a szokásos gipszkarton gyorsan elveszíti alakját, és nincs értelme tűzálló lapok használatára, ahol a tűzveszély valószínűsíthető. Ráadásul a tűzálló gipszkarton többe kerül.

A nedvességálló lemezek szabványos vastagsága 9,5 és 12,5 mm. Ha a várható terhelések alacsonyak, kisebb vastagságú anyagot vehet fel, de ha a mosogató súlya nehéz, és a munkaterület nagy, akkor a megtakarítások nem megfelelőek.

A gipszkarton lapok méretei

A lapméret 2500h1200 mm, ami elegendő a kompakt kialakításhoz, megfelelő vágással. De a teljes munkafelületen, hordozókkal, hüvelykujjokkal, egy lap nem elég, ezért a gipszkarton vásárlása előtt rajzot kell készíteni, és számolni kell a bevonat megközelítő területét, 5-7% tartalékként.

Mi legyen a keret?

Az eszköz keretéhez két lehetőség van: fából készült gerenda és fém profil. A fa olcsóbb, a váz erős, csak nedvességállósága alacsony. Felszerelés előtt a fa elemeket védőszerrel kell kezelni, és rendszeres időközönként meg kell ismételni az ilyen kezelést. És mégis, ez az opció nagyon gyakori, és sok hazai kézműves inkább a fával dolgozik.

50 × 50 mm-es szakasz

A fémprofil a költségnél meghaladja a sávot, de a tartósság rovására az ilyen költségeket teljesen kifizetik. A gipszkarton profilja nem érzékeny a korrózióra, kis súlya, könnyen telepíthető. A keret alatt a keretek gyártásához kétféle profilra van szükség - egy útmutató (28x27 mm) és egy hordozó (60x27 mm).

Profil, útmutatók, felfüggesztések

A saját asztalának elkészítése

A tabletta előállításának folyamata több szakaszra bontható: a jelölés, a keret összeszerelése, a gipszkartonozás és a végső kivitelezés. De el kell kezdened egy vázlattal, amely lehetővé teszi, hogy kiválassza a táblagép optimális méretét és alakját. Vannak bizonyos szabályok a fürdőszobák rendezésére: a szaniter eszközök között legalább 70-75 cm-es szabad teret kell hagyni, a táblát a padlóról 80-110 cm magasságban kell elhelyezni, a falhoz és a mosogatóhoz való távolságnak legalább 10 cm-nek kell lennie, igaz ezek a paraméterek a standard szobákhoz, ezért minden esetben személyes kényelemre van szükség.

Standard beépítési magasság

Markup Execution

Ebben a szakaszban szükséged lesz egy mérőszalagra, egy ceruzára és egy rajzra az asztal tetejére, pontos méretekkel. A telepítés helyszíne mentes minden felesleges, súroló szemetetől és portól. Az alapot előzetesen ellenőrizni kell, minden hibát kiküszöbölnek, vagyis a padlón nem lehet repedés, repedés, hámló csempék és lyukak.

1. lépés: Mérje meg a vázlaton feltüntetett magasságot, és tegyen egy pontot a falra ceruzával. Ugyanazon a szinten az asztal hossza a sarokból visszahúzódik, és a jelölést is jelzi. Ezután jelölje meg a szerkezet szélességét a padlón.

Tanács. Mivel a vázlat a kész asztal paramétereit mutatja, a bőr vastagságát és a díszítő réteget el kell távolítani, kb. 2,5-3 cm-t.) Ha ez nem történik meg a jelölésnél, a telepítés után a tabletta szélesebb lesz és a tervezettnél nagyobb lesz.

2. lépés: A jelzésekhez egy szintet kell alkalmazni, és egyenes vonalakat kell húzni, amelyek mentén a vezetők csatlakoznak. Óvatosan győződjön meg róla, hogy nincs eltérés függőlegesen és vízszintesen, ellenkező esetben a tábla oldalirányban torzul.

Miután elkészült a jelölés, a vázlat méretének megfelelően vágja el a profilokat üres helyekre. A profilok egyszerűen vághatók fém ollóval.

Keretszerelés

Az útmutatók rögzítéséhez szükség lesz egy szintre, egy fúróra, egy csavarhúzóval, egy csavarhúzóval és egy önfúró csavarokkal.

1. lépés: Minden profillal 6 mm átmérőjű fúróval szükséges furatokat megfogni. A kényelem érdekében a keret minden elemét lehetőleg numerikusan vagy jelöléssel ellátott jelölővel lehet megkülönböztetni, hogy fúrás közben ne legyen zavaros, és ne veszítse el az időt a kívánt munkadarab keresésére.

2. lépés: A profilokat váltakozva felveszik a jelölő vonalakra, és a lyukakon keresztül a dugók helyének pontjai jelennek meg.

3. lépés: A fémcsíkot bitre vágja, majd a falon fúrjon lyukakat. Annak érdekében, hogy megakadályozza, hogy a fúró csúcsa lecsússzon a csemperől, javasoljuk, hogy valamilyen éles, például a csavar hegyével kissé karcolja meg a zománcot a kijelölt ponton. Minden lyuk csak a csempe vastagságán készül, anélkül, hogy mélyen belehaladna a falba.

4. lépés: A perforátor furatát cseréljük, helyezzünk be egy 6 mm átmérőjű fúrót, és helyezzük át az összes lyukat, és mélyebben haladjunk a falba a dugó hosszához. Hasonlóképpen készítsen lyukakat a padló rögzítőelemeihez.

Csavart csavarral

5. lépés Alternatív módon vegye be a profilokat, mindegyiket helyezze el, igazítsa úgy, hogy a lyukak egybeesjenek, helyezze be a tüskéket és határozottan rögzítse a vezetőket az alapra. A munkafolyamatban a profilok függőleges és vízszintes pozicionálását kell szabályozni.

Keretpozíció vezérlés

6. lépés: A kinyúló állványhoz vegyen be két profilvezetőt, helyezze be a másikba, és helyezze egymáshoz a csavart vonalat több helyen öncsavarró csavarokkal. Egyetlen profilt vehetsz, de az iker sokkal megbízhatóbb.

7. lépés: A vízszintes nyílások a felső jelölés peremén helyezkednek el. Azt is meg kell duplázni, hogy a táblagép nem hajlik terhelés alatt. A jumpert a kinyúló állványra rögzítik egy profil vágásából készült klip segítségével, és a fali tartó rögzítése csavarokkal történik, a jumper végét a profilhoronyba helyezve.

Függőleges állványok kapukkal

8. lépés. Ezután erősítse meg a keretet ugyanazzal a profilú támasztékkal: két vízszintesen kell elhelyezni a jövő munkafelület alatt, kettő mindkét oldalon a rackek között. A felső szárnyakat úgy helyezzük el, hogy a héjkazetta beléphessen közöttük. Annak érdekében, hogy a támaszkodók a kerethez illeszkedjenek, a profil végein négyszögletes vágások készülnek. A támasztóknak is kettősnek kell lenniük, különben a táblagép leesik.

Végül ellenőrizze az útmutatók vízszintes szintjét és a csatlakozások minőségét, hogy megszüntesse a hibák jelenlétét. Az elemek síkjából kiálló profilok csuklói között nincsenek hiányosságok, a nyomógombok esetén a szerkezet nem mozoghat milliméterrel.

Gipszkarton burkolat

Ebben a szakaszban szüksége lesz:

 • kirakós vagy kézi fűrész;
 • csavarhúzó;
 • önmetsző csavarok;
 • marker és kivágott sablon;
 • vízálló alapozó;
 • spatulák;
 • csempe ragasztó;
 • csiszolópapír finom frakció.

Szükséges eszközök a munkához

1. lépés: Vágjon két üres egyforma alakú munkalapot. Méreteiknek pontosan meg kell egyezniük a keret méretével.

Jelölési példa

2. lépés Egy lapot egy sík felületre helyezzünk, egy sablont tetejére helyezzük (általában egy ilyen sablon jön egy mosdókagylóval), kiegyenlítve és körvonallal jelöltük.

Tanács. Az egyszerű műveletek ellenére ez a pillanat nagyon felelős: ha a sablon helytelenül van, akkor a mosogató és a csövek alatt lévő kivágások nem lesznek ott, ahol szükség van rá. Ez bonyolítja a telepítést, és gyengítheti a táblát, például ha túl közel van a peremhez, akkor a gipszkarton használata megrepedhet.

3. lépés A vázolt kontúrokkal ellátott lapot a keret tetejére helyezzük, és a csavarokkal a csavarokkal rögzítjük. A második lap ugyanolyan módon van rögzítve, de csak alulról. A csavarokat 15-20 cm-es lépésekben csavarozzák a kerület mentén és mindkét támaszon.

Az alsó lap beállítása

Az alsó lap rögzítése

4. lépés: Óvatosan vágjon egy lyukat a kontúr mentén. A kényelem érdekében először fúrjon gipszkarton egy pontba, hogy behelyezzen egy fűrészt vagy fűrészt.

5. lépés: Csukja be a táblaszög elülső részét egy megfelelő méretű, gipszkartonból készült hevederrel. Hígítsunk fel egy csekély csempe ragasztót, tegyük egy simítóval a vége vágása és szint egy vékony egyenletes réteg, próbálják kitölteni a réseket a lapok és a profil. Ezután a ragasztót a deszka hátoldalán alkalmazzuk és szilárdan a felületre nyomjuk. Egyenletesek, ellenőrizzék a pozíciót négyzet alakúakkal, eltávolítják a felesleges ragasztót az ízületekbe, majd a csavart 15-20 cm-es lépésekkel rögzítik a kerethez.

6. lépés: Vágjon egy lapot a fal melletti oldalsó részhez. Hosszának 5 mm-rel kisebbnek kell lennie, mint a padlóról a táblagép belsejébe való távolság, hogy megakadályozza a gipszkarton közvetlen érintkezését a padlóval. Az oldalfalat a keretbe helyezzük, az ékeket a lemez alatt rögzítjük, 15 cm-enként a kerület mentén csavarokkal rögzítjük.

Telepítse az oldalsó lapot

Oldalsó lemez tartó

7. lépés: Folytassa a szerkezet második falának burkolatához. Itt két lapra van szükség a keret bezárásához, kívülről és belülről is. Vágja a gipszkarton méretét, vegye le a külsõ lapot, dubolja azt úgy, hogy a felső vágás egy síkban legyen a táblával, és az oldal pontosan egybeesik a profil szélével. Alul legyen minden bizonnyal az ékeket. Ellenőrizze a sarkok egyenletességét, csavarja be a csavarokat. A belső lapot ugyanúgy rögzítik.

A bal fal mindkét oldalán gipszkartonra van burkolva, a jobb oldalon a mester méréseket végez

Rögzítőlemez jobbra

Lépés 8. Csukja be az oldalsó végeket. A gipszkartonokat ismét átvágják az oszlopok szélessége mentén, a szerkezet végei egy ragasztóréteggel vannak lefedve, fel vannak húzva és kiegyenlítik. Biztosítani kell, hogy az oszlopokhoz illeszkedjenek és egyenletesen illeszkedjenek, csavarja be a csavarokat.

A gipszkarton szerelése a végeken

Az építkezés felszerelése befejeződött, elég sok. A kötéseket és vágásokat, beleértve a mosogató alatt levő lyukat, csiszolópapírral csiszolják, majd egy alapozóval kezelik. Most az asztallap készen áll a dekorációra.

Pult és pult mosogató

Gipszkarton felülete

Amikor kiválasztja a felületet a pultra, akkor először figyelembe kell venni a teljes stílusát a fürdőszoba, a színséma. A táblának összhangban kell lennie más bútorokkal, és nem kell fényes foltot felállítania. A legnépszerűbb kivitel a burkolat, üveg vagy kerámia mozaik. Használhat természetes kőből is, például egy színes kavicsokkal szegélyezett asztallap nagyon hatásosnak tűnik. A legfontosabb dolog - a színes és texturált anyagok kombinációja.

Tekintse meg a lehetőséget mozaik segítségével. Jobb a rácson, és nem a súlyon, így a munka sokkal gyorsabban mozog. Maga a mozaik mellett csempe ragasztó, spatulák és simítóvastagság szükséges az ízületekhez. A tabletta nem szükséges, mivel minden kisebb hiba a ragasztóréteg miatt lesz.

1. lépés: A mozaik fel van szerelve a táblaszél felszínén, az él mentén. Mivel a mosogató alatt lévő lyuk kerek formájú, a mozaik egy részét le kell vágni, és a vágóvonalat jelöléssel kell ellátni. A finom vágások éles, félkör alakú kést hoznak létre - csiszológépet.

2. lépés. Ragassza össze a csemperagasztót a gyártó utasításai szerint, és egyenletes réteget alkalmazzon a tabletta oldalfalára.

Fehér cementragasztó

Ezután cserélje a szokásos spatulát egy fogaskerékre, és töltse rá a ragasztóréteget, hornyokat képezve.

Ragasztó alkalmazása, hornyok kialakítása

A mozaikok a sarok aljától kezdődnek, és a modulok alá helyezik a csavart. Az anyag jól nyomódik a felületre és sima, eltávolítja a felesleges oldatot.

3. lépés: Az oldalt lefelé nézve ragasszon mozaikot a polcokon és maga a asztallap végén lévő vízszintes felületre. Minden itt ugyanúgy történik, megpróbálva a lehető legpontosabban összeilleszteni a varratokat. A vágott mozaik nem nyúlik ki a mosogató lyuk határain túl, és a modulok között semmi esetre sem szabad.

Folyamatos mozaikszerelés

Csempeburkolat

4. lépés: Ha a ragasztó szárazon van, vegye be a ragasztót az ízületekbe, és helyezze a mozaikra. A habarcsot óvatosan dörzsölte egy gumihevederrel a varratokon, hogy kitöltse a legkisebb üregeket. 20-25 perccel a felhordás után a habarcs maradványait nedves, tiszta rongyal távolítják el, amíg fehéres foltok eltűnnek a felületen.

5. lépés: Miután a varratok teljesen megszáradtak, behelyezik a mosogatót a lyukba, csatlakoztatják a vízellátást, minden egyes ízületet színtelen vízálló tömítőanyaggal ragasztanak.

A burkolást ugyanúgy végzik el. A legfontosabb dolog az, hogy pontosan állítsuk be a varratokat úgy, hogy a csempe szintje legyen, és szabályozza a befejező réteg síkját.

Többfunkciós cseréppult a fürdőszobában

Egyszerűen lehetetlen alábecsülni egy csempeburkolat pultjának előnyeit. Először is a csempeburkolat a fürdőszobában nagyszerűen fog megjelenni a falak csempe és az új mosdó mellett. A csempe az asztalon, az ablakpárkányon és sok más felületen is kialakítható. De ha egy kávézó asztal vagy éjjeliszekrény könnyedén behatolható, akkor a fürdőszobában lévő pultot különös gondossággal kell bevonni, mert nedvességnek, magas hőmérsékletnek, a mosószerek részét képező vegyszerek hatásának lesz kitéve.

A fürdőszoba munkaterületén lévő munkalapokhoz szokványos csempék fognak illeszkedni.

A csempézett munkalapok kezdeti szakasza

A munkát több szakaszba oszthatjuk. Az elsőben döntést kell hozni arról, hogy melyik csempe melyik fő munkalapként fog működni. Fontos megérteni, hogy összhangban kell lennie azzal a csempezel, amelyet már használ a fürdő belsejében. Mivel a pultnak nem úgy kell kinéznie, mint egy külföldi fürdőszobához. A következő lépés a csempe választása, de nem dekoratív jellegzetességei, hanem a gyakorlati tulajdonságainak mérlegelése szempontjából. A pultok a fürdőszobában, akkor egyszerű csempe, amely a falak vagy a padló a szoba. Most biztonságosan elmehetsz a boltba, és megvásárolhatod a tetőlapot.

A következő lépésben folytassa egy keret létrehozását a tabletta alatt. A legalkalmasabb módja a bútorok 3 részének alapjainak:

 • szekrény a mosogató mérete 500x560x820;
 • éjjeliszekrény fiókokkal 500x560x820;
 • kétajtós szekrény 600h560820.

Mindegyik szekrény egy sorba kerül. Hosszúsága 1600 mm, szélessége - 560 mm. Ez egy többfunkciós pultot biztosít a fürdőszobának, amely mind a mosogató, mind a tágas szekrény alapjául szolgálhat.

A munka során szükséges anyagok és eszközök

A munkához szüksége lesz:

A munkalapok befejeződésének terve.

 • elektromos szúrófűrész száraz cserép vágásához;
 • egy rongyot a vágott csempék élrészének vágására;
 • ragasztók a megnövekedett rögzítésű csempékhez;
 • Keresztek a 2,5-3 mm-es csempe közötti kötésekhez;
 • szilikon tömítőanyag;
 • védőoldat fa számára;
 • primer;
 • széles spatula - 60 cm;
 • keskeny spatula - 12 cm;
 • vízszigetelő készítmény;
 • rozsdamentes acél csavarok 3,5-3,8, legalább 200 db;
 • toll vagy ceruza;
 • elektromos fúró vagy keverő;
 • fafúró 5-6 mm.

Az alaprész készítéséhez 2 lemez rétegelt lemez 1500x1500x20 PSF kategóriára van szüksége - fenolgyantával ragasztott vízálló rétegelt lemez, amelyet még a szabadban történő kivitelezés során is használhatunk.

Az FB kategória vízálló rétegelt lemez is, de bakelittal bevonva. Ez a vízálló rétegelt lemez meleg és párás környezetben használható.

A keret előkészítése a csempe alatt

Az alkalmazási lapot a rétegelt lemezhez csavarták a perem körül.

Előzetesen az egész furnért megfelelő módon legalább két réteggel impregnálással és vízzel vagy bitumen masztirozással ellátott vízszigetelő habarccsal kell kezelni. Vágja a rétegelt lemezt, mivel rostos szerkezete van, a réteg mentén minden rétegben szüksége van. A szakaszok mindegyik szélétől a vágott lapoknak 3 mm-nél nagyobbnak kell lenniük. Ugyanakkor semmiképpen sem szabad belépni a lyukba, amelyet a mosdó alá vágtak, és ha lehetséges, az ízületeknél a rétegelt lemez elemei egymást átfedik. Vágja meg a rétegelt lemez elemeit egy kirakós játék segítségével.

Mérjük meg a mosogató belső átmérőjét, és vágjunk ki egy lyukat a rétegelt lemezből. Az építmény minden elemét vízzel szemben impregnálva kell kezelni. A táblagép összes rétegelt lemez összetevőjének éleit, amelyeket eltakarították, levágtak és levágtak, gondosan csiszolni és dörzsölni. Ez rendkívül fontos, mivel a víz, amely a rétegelt lemez védelem nélküli részeire esik, a lemez szétválasztását eredményezheti a kellemetlen következményekkel együtt. Itt van a keret, amelyen később ragasztják a kerámia burkolólapokat. Csak akkor kell feldolgozni a rétegelt lemez és a csempe találkozási helyét, mert a csempe közvetlenül a rétegelt lemez asztalra történő alkalmazása egyszerűen nem vezet a rétegelt lemez nedvszívó képességéhez, ami jelentősen csökkenti a tabletta élettartamát.

Kapcsolatréteg létrehozása rétegelt lemez és csempe között

A varratterület lezárásához használjon lúgálló, ragasztószalagot az ízületekhez.

Annak érdekében, hogy az érintkező réteg jó minőségű tulajdonságokkal rendelkezzen, azt először teljes felelősséggel kell elvégezni. Ezt a réteg minőségében fejezzük ki, amely jobb lehet a GVL vízálló, vagy DSP-ből, amelyen a mosogató minden szükséges jelét és furatát előzetesen elkészítik. Ezután egy csemperagasztót helyeznek az asztallap rétegelt felületére egy fogazott simítóval, amelyhez egy gipszlemez lapot szorosan nyomnak. Ezt követően, hogy jobban csatlakozzon a laphoz, kopogtasson gumi kalapáccsal, és csavarokkal rögzítse a rétegelt lemez aljára. Helyezze az asztal csomópontját a falhoz szilikon tömítőanyaggal. A tabletta külső széleinek bezárásához speciális élre van szükség. Azon a helyen, amely közvetlenül kapcsolódik a csempe, csatlakoztassa a szúnyogháló és zárja le a vízszigetelő megoldás. Ezután ugyanazzal az oldattal és tömítőanyaggal dolgozza fel a meglévő asztallapot, a végeit és oldalát.

Ebben a munkában a szervezeti a középső réteg az asztallap tekinthető befejezettnek, itt az ideje, hogy a megszerzett csempe az elkészült felületre.

forgalomba csempe

A csempék szerelésének terve a pulton.

Több lehetőség van a csempe burkolására. És ebből a sokféleségből vonzóbbnak tűnik a varrás varratba helyezése. Nem tekinthető egyszerűnek, ezért külön érdeklődést vonz maga elé.

Vigye alapul a 10x10 cm méretű csempe, és számítsa ki, hogy hány csempe szükséges az egész munkaterület befejezéséhez. Ehhez mérje meg a táblaszél szélességét 2 ellentétes szélekkel, a távolság 61 cm, ezeken a középső, azaz mindkét oldalán 30,5 cm-es méretet válasszon. Csatlakoztassa a kapott pontokat egyenes vonallal. Ez a sor lesz a vonal a táblagép közepén. Mint ez a módszer, jelölje meg a tengelyt a szélessége mentén, 2 pontot, és csatlakoztassa azokat. Ennek eredményeképpen 2 egymásra merőleges egyenes vonalat kapsz, amelyek az asztal közepén haladnak át, és azokat a jövőbeni munkák iránymutatásaként fogjuk használni.

A további intézkedések mindenekelőtt azt mutatják, hogy rögzítik a rack pultjának alját, amely jelzőfényként szolgál. Ezeket az oldalfal alakzatok támasztékául használják. Horgonycsavarjaival külső szögprofil van rögzítve az elülső részhez. És ez az egész szerkezet alaposan megindul, majd várjuk, hogy ez a réteg megszáradjon.
Ezután lépjen be a tenyésztő ragasztóba, a csomagolás utasításait követve. Ha többféle arányszám van, akkor válassza ki azt, amelyik a végső struktúra legnagyobb erejét biztosítja. Általában ez úgy néz ki - 3 rész száraz keverék csempe ragasztó hozzáadása 1 rész víz.

A munkaterületek kezdenek elkezdeni az asztal azon oldalai közül, amelyek a legjelentősebb helyen találhatók. Itt próbálkozzon csak az egész csempe használatával, egy ragasztó réteggel egy széles spatulával közvetlenül az asztal vakolt felületére.

Az első lapka a táblagép sarkán kell feküdnie. Ezután fedje le az asztalt úgy, hogy a 90 ° -os szög figyelhető meg, miközben az épület egyenletességét ellenőrzi. Minden vízszintes vonal ragasztása után a létrehozott felület vízszintes pozíciója be van jelölve. Annak érdekében, hogy az építők minden csempézett keresztezésű üzletben segítsenek, amellyel könnyű ellenőrizni a varratok egyenletességét. Ezeket a szomszédos csempék között helyezik el, és eltávolítják egy enyhén megkötő oldatból. Amikor a csempepult teljesen elkészült, csak nagyon kicsi marad - fugázás.

A csempék közötti fugázás

A habarcs alkalmazásának megkönnyítésére használjon pisztolyt a tömörítéshez vagy üres csőhöz a tömítőanyag alatt.

Az eredményül kapott tabletta - amint azt korábban már említettük - rendkívüli terhelésnek lesz kitéve - a nedvesség hatásának, a felület tisztítására szolgáló vegyi anyagoknak. Ezért nagyon óvatosan kell kitölteni a varratokat. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a mészkő része a szokásos habarcsnak, nem lesz képes dörzsölni a varratokat.

A cél eléréséhez a legmegfelelőbb anyag az epoxigyanta alapú megoldás. Ellenáll a reagenseknek, állandó páratartalomnak és még magasabb hőmérsékleteknek is. Az ilyen megoldások széles körben képviseltetik magukat a nyugati és a helyi gyártók termékcsaládjában. Az ilyen habarcsok összetétele általában 2 komponens, amelyek közül az első módosított epoxigyanta, a második töltőanyagok, pigmentek és keményítő. Gyakran epoxi habarcsot ajánlunk a nagy ízületek feldolgozására, amelyek szélessége eléri a 8 mm-t. Ebben az esetben a 2 mm-es varratokkal való munkavégzés lehetősége is megfelelő. Ez a habarcs nagyon nehéz használni, mivel nagyon nagy tömegek, ezért nem lesz elég kényelmes a hagyományos gumihevederrel való munka. Egy másik hátrány az, hogy a fennmaradó válásokat a lehető legrövidebb időn belül el kell távolítani a cserépről, különben lehetetlen nyomon követni őket.

Ez a folyamat megkönnyítő változata csempézés elleni védelemnek tekinthető ragasztószalaggal. Még egy fecskendőt is használhat a varratok készítésével.
Az epoxi habarcs használata helyett olyan oldatot használhat, amely epoxigyantát tartalmaz. Nagyon kényelmes használni. Hátránya azonban korlátozott színskála. Az epoxi habarcs és a cement azonban drága. A 2-2,5 kg súlyú csomagolás több mint 1500 rubel lesz.

Egy másik lehetőség, amelyet intersticiális habarcsként lehet használni, a cement alapú keverékek, amelyeket inkább különböző típusú padlóburkolatok kialakítására használnak. A szokásos mészkőkomponensek helyett finom kvarcot tartalmaznak. Vagyis maga az anyag ellenáll a vegyi anyagoknak, és fokozott ellenállással rendelkezik a törléssel szemben.

Végső munka

A telepítés sémája a táblán található.

A helyiség falán és az asztallap csempe között, ha egymás mellett helyezkednek el, ajánlott szilikon tömítőanyaggal kezelni, 3. fotó. A bélelt asztallap függőleges és vízszintes felületének varrásait ugyanúgy kell kitölteni. Ezután a csempeburkolat munkafelület készen áll, behelyezheti a mosogatót, nem szabad megfeledkezni arról, hogy szilikon tömítőanyaggal összekapcsolja az asztalhoz való csatlakozás helyét. Ugyanazokat az elveket kell követni, ha más konyhában és még a fürdőben is meg akarsz ásni.

A munkalapok a mosogató alá a kerámia burkolólapok fürdőszobájában

Hogyan készítsünk egy pultra mosdót a csempék fürdőszobájában

A fürdőszoba burkolatú, burkolólapokkal borított munkalapok előnyei vitathatatlanok. Nem mindenki engedheti meg magának a fürdőszobai munkalapoknál a mesterséges vagy természetes márvány mosogatója alatt, ezért jobb, ha saját munkáival megbeszéljük a munkálatokat és a munkalapokat.

Rajzoló munkalapok a fürdőszobában.

A mosdókagyló alá burkolt padlófülke nagyszerűen néz ki a fürdőszobában.

Az emelvénylapok felé néző szakaszok

Meg kell jegyeznünk, hogy a pulton a saját kezükbe helyezett csempéknek összhangban kell lenniük a padlón és a fürdőszobában levő csempékkel. Ezért kívánatos azonnal meghatározni a csempe kiválasztását. A mosogató alatt lévő, a fürdőszoba alatt lévő munkalapokhoz szokványos csempeeket használhatunk, amelyeket a padlóra és a falra helyeztünk. Miután döntött a csempe kiválasztásáról és nagyjából vázlatot készít egy tervről, biztonságosan vásárolhat bevásárlást csempék keresésében.

A jövő munkaterületének alapja a fürdőszoba saját kezével

Az alap a bútorok 3 részből áll:

 • talapzat a mosogatóhoz, mérete 500Х560Х820;
 • könyöklő csúszó polcokkal 500Х560Х820;
 • két ajtós tárggyal, méret 600H560H820.

Az éjjeliszekrények a jövőben a fürdőszoba falán egy sorban jelennek meg. A szakasz 1600 mm hosszú és 560 mm széles lesz.

A munkához szükséges

Rendszer eszközcsiszolók.

 • LBM (bolgár) és a lemezlemez;
 • rúd (vágott csempe vágására);
 • spatula;
 • fogazott simító;
 • rongy,
 • szúrófűrészhez;
 • rozsdamentes acél csavarok (3,5-3,8 cm) 200-400 darab;
 • feltűnő toll;
 • ceruza;
 • elektromos fúró;
 • mixer;
 • fafúró (5-6 mm);
 • vödör habarcshoz.
 • csempe ragasztó;
 • keresztezések 2,5-3 mm-es csempe;
 • szilikon tömítőanyag;
 • védőfelszerelés fafeldolgozásra;
 • primer;
 • fa ragasztó;
 • vízszigetelő vegyület vagy kvarc homok + folyékony üveg.

A telepítés sémája a táblán található.

Az asztal alapját két rétegelt lemezt tartalmazó lombos fából kell készíteni, 1500 X 1500 X 20 méretű FB vagy FSF méretben.

Az FB egy bakelit vízálló rétegelt lemez (bakelittal bevont impregnált). Ez a nedvességálló rétegelt lemez használható tengervízben, forró és párás környezetben.

A PSF egy fenolgyantával ragasztott vízálló rétegelt lemez. Nedvességálló rétegelt lemez használható a szabadban.

A rétegelt lemezeket legalább 2 rétegben kell átlapolni. A munkálatok megkezdése előtt a rétegelt lemezeket saját kezűleg kell kezelni bitumen masztix vagy vízszigetelő kompozícióval fa és impregnálás céljából.

A rétegelt lemez kivágását meg kell adni, hogy a szálak minden rétegben a szakasz mentén haladjanak. A rétegelt lemez falai közül minden oldalról 3-5 cm-re kell kinyúlni, a rétegelt lemezcsíkok ízületei nem szabadok bele a lyukba, amelyet a mosogatóra vágni szeretne. A rétegelt lemezeket vágni kell.

A design nagyon nehéz lesz, így nem kell menteni a lábszárat a testre.

A rétegelt lemez első réteget különösen biztonságosan rögzíteni kell. A tervezést rögzíteni kell. Az alsó oldalsó oldalsó rögzítőelemekhez az első réteglapot kell a saját kezével rögzíteni (3-4 csavarral mindkét oldalon). Az oldalsó falakat önmetsző csavarokkal (1,5-1,8 cm) kell húzni a jövőbeli munkafelület első rétegére fémszögek alkalmazásával.

Ezután a rétegelt lemez felső rétegén ragasztóanyagot kell alkalmazni (fa ragasztó, nedvességálló PVA). A ragasztónak nedvességállónak kell lennie. A felületet cikcakkra kell felhordani, majd nyomja meg a rétegelt lemez második rétét önmetsző csavarokkal. Annak érdekében, hogy ne üsse ki a kupakokat, előzetesen át kell fúrnia a fúrót a helyeken, ahol a csavarokat rögzíteni fogják. Szükséges, hogy az önfúró csavarok 15 cm-es lépcsővel legyenek a perem és a lapok körül.

A második rétegű rétegelt lemez tetején tűzőgéphez 0,5-2 cm-es cellához egy festékrácsot kell csatlakoztatni, amelyet a rétegelt lemez oldalszéleihez kell feszítéssel rögzíteni.

Rétegelt lemezlemez feldolgozás

Szerelje fel a mosdókagyló aljzatát.

Az asztallap alapvetően készen áll a szembenézésre. A következő lépésben alaposan meg kell dolgozni saját kezével vízszigetelő anyaggal. Kiválaszthatja a kész verziót vagy a "folyékony üveg + víz + finom homok + latex" összetételét, száraz, majd kenje be.

A szembenézés kétféle módon történhet:

 1. Helyezzen lapot a gipszrost nedvességálló lemezre (GVL B) vagy DSP lapra (a legmegbízhatóbb opció).
 2. Helyezze a csempe a cementrétegre, ami biztosítja a szerkezet tartósságát és megbízhatóságát.

Hogyan hozzunk létre egy kontaktréteget a csempe számára

Vágjon egy rétegelt lemez DSP vagy GVL In lemezt a mosogató alatt, amelyet egy belső alapozóval kell kezelni. Ezután a rétegelt lemez felső rétegét egy fogazott simítóval kell felhordani egy réteg csempe ragasztó (amelyet vásárolt a cserép). Ezután a rétegre egy DSP vagy GVL B lapot kell elhelyezni, és rögzíteni kell a rétegelt lemez felső rétegéhez öncsavarró csavarokkal. Az érintkezési réteg és a fal közötti kötéseket szilikon tömítőanyaggal kell kezelni. Ezután az önfúró csavarok segítségével egy DSP vagy GVL B szalagot kell elhelyezni az oldalsó külső szélekhez. Az oldalsó él és a szalag közötti kötéseket szilikonos tömítőanyaggal kell feltölteni, vagy csempe ragasztóval kell bevonni, majd folyékony üveggel megkenni.

Ezután a felszínen meg kell erősíteni a festékrácsot, majd egy vízszigetelő anyaggal kenje meg. Itt meg kell dolgozni az asztallap összes oldalsó éleit és rétegeit. Szárítás után a felületet furnérozhatjuk.

Fektetés

A csempék szerelésének terve a pulton.

Érdemes megfontolni a bélés egy egyszerű változatát (direkt fektetés, varrás a varratban). A 10x10 cm méretű csempe alapja ez az egyik legegyszerűbb lehetőség.

Először is, meg kell jelölni a munkalapokat a burkolat alatt. Ehhez mérje meg a táblaszél szélességét két élről. Ha minden rendben van, akkor 61 cm-nek kell lennie. Szükség van a 2-es élek mentén a 30,5 cm-es pontokra jelölni, majd egy sorral összekötni őket. A tábla vonal közepén kiderül. Ugyanígy kell a középen a szélességet jelölni, hasonlóképpen 2 pontot jelölni és összekötni őket egy sorral. Az eredmény két merőleges vonal lesz, amelyek az asztallap közepén futnak. Iránymutatásul fognak szolgálni a bélés további munkájához.

Az asztal alján kell csatlakoztatni a léceket, amelyeket jelzőfényekként használtak. Ezek a lécek támogatják a jövő asztal tetejének végét. Az asztal végéhez rögzíteni kell a szögletes külső profilt a csavarokhoz. A cementréteget gondosan fel kell itatni, várni kell az alapozó száradására. Ezután az utasításoknak megfelelően fel kell oldania a ragasztót.

Az asztallap elülső oldalaitól védeni kell az arcot. Fogazott simítóval ragasztható ragasztóréteget a cementrétegre. Ezután az asztal sarkán az első csempe kell elhelyeznie. Továbbá, figyelembe véve a 90 ° -os szöget, meg kell határozni az első sorokat, a külső vonal ellenőrzése egy szinttel. Továbbá ne felejtsd el a szint segítségével, hogy ellenőrizze a síkot vízszintes helyzetben minden sorban. Szükséges továbbá annak biztosítása, hogy a csempe belső oldalai ugyanolyan szinten legyenek, mint a korábban megszakított vonalak.

Technológia fekvőlap

Külső sarkot készíthet a külső sarokcsempe profil használatával. Ebben az esetben ajánlatos elindítani a felső lapka alatt.

A további lerakás nem okozhat különleges nehézségeket. A cserépet sorokban kell elhelyezni, jobb a "hosszú" sorok vezetése. Ne felejtse el a kereszteket beilleszteni a varratokba, és távolítsa el a felesleges oldatot. A sík szabályozásához használnia kell a szintet, ha lefektetik, akkor nincs helye a csempe és a szint között.

Miközben a csempe a mosogató alá süllyed, kb. 0,5 cm-es hiba megengedett, a fő dolog az, hogy a mosogató pihentethet a bélelt felületen. Érdemes megemlíteni, hogy a porcelán csempe könnyen levágható egy karos cserépvágóval és elég nehéz egy gyémánt csiszolóval (bolgár).

A csempék közötti fugázás

A munka következő szakasza a varratok kitöltése lesz, amelyet nagyon óvatosan kell megközelíteni. A szokásos csemperagasztó egyszerűen nem alkalmas erre. Az ilyen célra legalkalmasabb anyagok az epoxi alapú fugázás, mivel ellenállnak az olajok, a klórozott víz és a magas hőmérséklet hatásának.

E csoport anyagait meglehetősen széles körben képviselik hazai és külföldi gyártók. Ezek főként kétkomponensű készítmények, amelyek módosított epoxigyanta (1. komponens) és aggregátumok, pigmentek és keményítő (2. komponens) tartalmaznak.

Az anyagot kis sebességű keverővel készítheti el, és összekeverheti a két komponenst. A simítóvágó elem kiválasztásánál figyelembe kell venni a varratok ajánlott szélességét. Alapjában véve az epoxi fugázást széles kötésekre tervezték (8 mm-től). Ebben az esetben alkalmas készítmények a 2-12 mm-es varratszélességhez. Az epoxi fugázási eljárás meglehetősen bonyolult, mivel egy vastag masszát eredményez, ami nem szokványos a szokásos módszerrel, dörzsölni műanyag vagy gumi spatulával a közbenső rétegekbe.

Ezenkívül az epoxi habarcsot időben el kell távolítani a cserépről, különben később nem lesz lehetséges.

A varratok kitöltésének megkönnyítése érdekében ajánlott védeni a burkolólapot maszkolószalaggal, és fecskendőt használni a csempe ízületek kitöltéséhez. A hengert fel kell tölteni egy simítóval, és a szükséges fúvókát a fecskendőre kell helyezni. Ezt követően a habarcsot be lehet préselni a varratba. Egy gumi spatula segítségével kialakul a varrat felülete. Ezután törölni kell a csempe védelmét szolgáló maszkoló szalagot. Az utasítások szerint 30-60 perc elteltével a habarcs maradványokat vízzel áztatják az emulzió állapotáig, majd nedves szivaccsal lemossák. Ugyanakkor a szivacsot gyakran tiszta vízzel kell mosni. 2-3 óra elteltével a csempe felületét tiszta állapotban mossuk.

A csempepultok és a fal közötti varrásnak szilikon tömítőanyagon kell keresztülmennie. Ne felejtsük el, amikor a mosogató helyére helyezzük, szilikon tömítőanyaggal lefújjuk.

A leleményesség megmutatásával a régi fürdőt remekművé alakíthatja. A homlokzatok csempével is befedhetők. Ehhez meg kell javítania egy gipszkarton lapot vagy gipszrost-tábla maradványait homlokzatára. Nem lesz nehéz. Ugyanezen elvvel a konyhai munkaterületet készíthetjük, a helyiségben az asztalt beborítva. Miután még a legkisebb számításokat is elvégezte, meggyőződhet arról, hogy a megtakarítások a természetes vagy mesterséges kőből készült munkalapok megvásárlásához és felszereléséhez képest legalább kétszer lesz.