Legfontosabb > Tartozékok

Kabinet a mosdó alá saját kezűkkel

Az árak emelkednek minden nap, és most, hogy javításokat a konyhában és frissítse a konyhában kell komolyan befektetni. Azonban pénzt takaríthat meg, nem csak a javításon, hanem a konyhaszekrényen is.

Ma megnézzük, hogyan készítsünk el egy mosdót a mosdó alá a lehető legolcsóbban. Mosogató - az egyik fő elem a konyhában. Ha úgy döntesz, hogy összeállít egy konyhaszekrényt, akkor ezt az elemet először fel kell készíteni.

A konyhában a mosogató alatt lévő szekrény szélessége 75 cm, az ajtók pedig standard módon nyílnak meg, a hurkokra telepítjük, de nem görgőkön. A projekt feltételezi, hogy a konyhai egység teljes hosszában egy munkalap kerül telepítésre, ezért a szekrény felső része nem készül. Ugyanakkor megvásároljuk az ajtókat és a polc elülső részét annak érdekében, hogy felgyorsítsuk a folyamatot, és vonzóbbá tegyük a konyhában lévő mosogató alá helyezett szekrényt. Azonban a mosogató alá helyezett szekrény olcsóbban összeszerelhető, ha ezeket a tárgyakat magának készítheti. De komolyan kell dolgoznia a megjelenésen. Ezeket a pillanatokat külön megvizsgáljuk a szövegben.

Az alábbiakban egy, a mosogató alatt lévő konyhai szekrény rajza látható, melynek szélessége, hossza és magassága a megadott értékek, amelyek 75, 60 és 87 cm.

Annak érdekében, hogy a szekrényt a mosdó alá öntse össze, szükségünk van az eszközökre:

 • Szalagméret
 • Csavarhúzó vagy csavarhúzó kereszthöz
 • csavarok
 • fúró
 • fűrész
 • csiszolópapír
 • Festékkefék (ha a mosdó kabinete festett)

A konyhában lévő mosogató alatt lévő szekrény összeállításához a következő anyagok szükségesek:

 • A hátlap hátlapja
 • Rétegelt lemez lemezekhez
 • 12 mm vastag, forgácslap lemez (választható béléssel) az oldalfalakhoz
 • Szalagot szalaggal szemben a faforgácslap lemezek színében
 • 2 ajtó (abban az esetben, ha nem fogod magad csinálni)
 • Az elülső panel a felső polcra (abban az esetben, ha önmagát nem teszi meg)
 • Útmutatók és görgők a felső polcra
 • Fogantyú a felső polcra és 2 ajtófogantyúval
 • 4 ajtós zsanér
 • Fafesték (béléscsiszolás nélkül)

Tehát fontolja meg, hogyan kell összeállítani a szekrényt a mosdó alá saját kezűleg.

Az első lépés az összeszerelés a konyhában a mosogató alatt a saját kezét a konyhában az előkészítése az oldalfalak. Az ilyen elemek gyártásához használt anyagként választható faforgácslap, lehetőleg egyoldalas béléssel. Válassza ki a bélszín színét és szerkezetét az íze szerint. A projektünkben fehér ezüst forgácslemezt és megfelelő színű szalagot használunk.

Forgácslap lemez béléssel

Ha azonban úgy döntesz, hogy egy béléscsaládot használ, hogy pénzt takarítson meg, akkor a konyhában lévő mosogató alá kell majd gondolnia a jövőbeli szekrény színes megoldására, és fel kell festeni a festéket. A tervezők kétszínű tervezést javasolnak, a szekrénykeretet egy színben festik, a felső polcok ajtóit és előlapját pedig egy másikban.

Vágólap nélkül

Az oldalfalak mérete 87x60 cm, a fal alsó részében pedig egy 6-11 cm méretű téglalapot kell kivágni.

Ha a konyhában padlózat található a fal mentén, amelyen a konyhai készlet található, ajánlatos az előkészített oldalfalakat szögben vágni annak érdekében, hogy a mosdó alá helyezett szekrény szorosan illeszkedjen a falhoz.

A második lépés a kereszttartók rögzítése az előkészített oldalfalakhoz. Keresztként rendszeres, legalább 12 cm szélességű rétegelt lemezt készíthet, amely erősen kezeli és előkészíti ezeket a keresztgerendákat. Nincs értelme, mivel nem láthatók és nem láthatók.

A kereszt és a fal rögzítése két módon. Az első módszer az acél sarkok alkalmazása a bútorok számára - mindegyik a csuklós síkhoz két. A második a csavarok csavarja közvetlenül a kereszttartóba, ugyanakkor vastagabb rétegelt lemez vagy forgácslap mint kereszttartó használata szükséges. Ugyanakkor, hogy elrejtse a kupakok a kötőelemek igényelnek bélés színét a falak.

A harmadik lépés a szekrény összeszerelése a mosogató alatt a saját kezével a konyhában - rögzítve az alsó alapot. Anyagként legjobb választani ugyanazt, mint az oldalfalakra, azaz Chipboard tűzhely. A téglalapot 70-50 cm-es méretben kell levágni, a legmegfelelőbben rögzíteni az alsó aljzatot a csavarok közvetlenül az előző lépésben rögzített keresztcsíkba való csavarásával. Ugyanakkor a kabinetnek a mosogató alatt való használatának kényelméért a kupakokat a felszín alá kell fojtani egy kisebb mélyedés fúrásával, amelyet a beszerelés után le kell zárni fából készült töltőanyaggal.

A negyedik lépés, az utolsó az összeszerelés a szekrényben a mosogató alatt a saját kezét - rögzítő felső felső sávok rögzíteni a felső részét a szekrény alatt mosogató. Az első kereszttartó függőlegesen helyezkedik el és rögzíthető úgy, hogy ne kerüljön a kabinet peremén túl a mosogató alá. A hátsó falat ehhez a keresztsávhoz rögzítik. A második kereszttartó ellentétes irányban vízszintesen helyezkedik el. Mint a második lépésben, javasoljuk egy forgácslap használatát a könnyebb beszereléshez, a rétegelt lemez helyett. A lemez vastagsága lehetővé teszi a konyhaszekrény elemeinek rögzítését anélkül, hogy további rögzítőket használnának.

Ha a faforgácslemez paneleket anélkül választották meg, akkor itt az ideje, hogy festse a szekrény összes elemét.

Az ötödik lépés a szekrény összeszerelésében a mosogató alatt a konyhában - rögzítve a szekrény hátsó falát. Ez a fal nem végez semmilyen más funkciót, mint a szekrény vizuális elszigeteltségét, és nem viseli a terhet. Ebben a tekintetben, mint anyag ezen elem, akkor választhat extrudált karton. Ráadásul ilyen falon könnyebb lesz lyukak vágni a kommunikáció összekapcsolásához.

A hatodik lépés az első keret összeszerelése. A felső polc és ajtók mérete tetszőleges lehet, a személyes preferenciától függően. A projekthez kiválasztott dimenziók az alábbi rajzon találhatók.

A forgácslap alsó oldalának oldalfalainak maradék szabad végeit a szekrény alsó részében vasalóval zárjuk le véges műanyag szalaggal.

A hetedik lépés - a felső polc felszerelése a görgőkön. A polcok összeszerelésének folyamata ebben a cikkben nem lesz figyelembe véve, hogy ez a folyamat minden termék esetében egységessé válik, a legfontosabb az, hogy figyelembe vesszük a tényleges dimenziókat. A polc elülső paneljét önállóan lehet készíteni, de akkor elég egyszerű lesz, vagy egy érdekesebb profilból, valamint az ajtókból rendelheti meg.

Javasoljuk a második lehetőség használatát, hogy a konyhaszekrény vonzóbbá és modernbbé váljon.

A nyolcadik lépés - a szekrényajtók rögzítése a mosogató alá. Kiválasztjuk az Ön igényeinek megfelelő minta, profil, textúra és színt. A projektünkben a belső téglalap alakú, kíméletlen ajtókat választottuk. Az ilyen ajtók az online áruházban is megvásárolhatók, és gyakran "Homlokzat a testnek" nevezik. Opcionálisan választhatja az ajtókat hullámos üvegből is. Mindez az ízlésed és a költségvetésedtől függ.

Javasoljuk, hogy gondosan válasszon hurkokat, mert az idők folyamán a hurok megrekedhet, és laza lesz. A csuklópánttól függ, hogy az ajtók milyen szélesek, és hogy lesüllyednek-e. A csuklópántok a nyílás szögében és a beépítés elve szerint különböznek egymástól, és még a csuklós modellek is vannak. A hurkok kiválasztása már egy külön cikk témája.

És a végső szakasz - hogy az eredményül kapott szekrényt a mosdó alá öntse a konyhában a tisztességes szintre. A fogantyúkat csavarozni kell az ajtókhoz és a felső polc előlapjához. A projektünkben nem egy, hanem két tollat ​​rögzítünk a polcra. És kiválasztjuk a fogantyúk színét, ellentétben a kabinet színével a mosogató alá.
Tehát itt megvizsgáltuk, hogyan kell összeállítani a szekrényt a mosdó alá saját kezűleg. Most, amikor a konyhaszekrény más elemei készen vannak, egy munkalapot és mosogatót lehet felszerelni.

Hogyan válasszuk ki, vagy készítsünk egy kényelmes szekrényt a mosogató alatt a konyhába

Az ilyen intuitív és egyszerű bútor kiválasztásakor fontos, hogy a részletekre is figyelmet fordítsunk, mert a konyhai mosogató talapzatának további tárolóhelye lehet a különféle kis dolgoknak, a stílusos díszítő elemnek. Nézzük részletesebben a kiválasztási kritériumokat, figyelembe véve a konyha méretét, a modelleket és az anyagok tartósságát. Vagy érdemes egy eredeti autómosást készíteni a saját kezével és díszíteni a belső térben?

tartalom

A hüvelykujj típusai mosogatóval ↑

A modern bútorok különböző formájúak és méretűek, drága és gazdaságos anyagokból készülnek. Annak érdekében, hogy ne keverjük össze széles tartományban, megpróbáljuk meghatározni azokat a főbb paramétereket, amelyeket a vásárláskor figyelembe kell venni.

Több Bowl opció

Az alak és az építmény típusának különbségei ↑

A beállított helytől függően kiválaszthatja a szekrény kívánt konfigurációját.

Három típus van:

 • Egyenes vonal - egy klasszikus téglalap alakú vagy négyszögletes éjjeliszekrény, amely könnyen beágyazható bárhol a munkaterületen, kivéve a sarkokat, vagy egy külön "szigeten". A mérettől függően több polcra is gondolhat, hogy tárolja az ételeket, fiókokat és mosogatógépet.
 • Corner - dresser, amely a szoba két merőleges falával szomszédos. Lehet, hogy egy téglalap alakú, L-alakú vagy háromszög alakú, kis helyet foglal el, és alkalmas kis helyiségekre. De ezeknek a struktúráknak jelentős hátrányuk van - annak érdekében, hogy kényelmesen használják belső terüket, a bútorokat kiegészítő eszközökkel - fiókokkal, zárójelekkel vagy "körhintákkal" kell ellátni.

A racionális térhasználat

 • Trapéz alakú - cserélhető modell egy vagy több ajtóval, rekeszekkel, széles asztallap. Lehetővé teszi, hogy bármilyen formájú mosdót ágyazj be, és tegyél sok polcot edényekbe.

Ami a kagylók formáját illeti, mindez a személyes preferenciáktól függ. Vannak modellek négyzet alakú, kerek, ovális, téglalap alakú és aszimmetrikus alakúak. A legpatinásabb modellek széles téglalap alakúak, amelyekben egy nagy serpenyőt és egy sütőlapot is mosni lehet.

Négyszögletes tálak a leginkább tágasak.

Sok háziasszony több helyiséget szeretne eldobni (dupla, háromágyas), ahol egy tálat használnak az edények mosásához, a második - a termékek felolvasztásához vagy a gyümölcs / zöldséghez. A rekeszek száma 1-től 5-ig változhat. Kényelmes, speciális szárral vagy bordázott felülettel.

Tipp A kényelem kedvéért a mosdót fel lehet szerelni rácsokkal, kosárral, vágódeszkával, szűrővel. A modelleket tágas konyhákhoz tervezték - egy kis helyiségben sok helyet fognak kihozni a munkafelületről. Az egyik leginkább funkcionális "bónusz" egy élelmiszer-hulladék-aprító.

Mosogató a chopperrel

A konyhai mosogató optimális mérete ↑

A méretek meghatározásához fontos, hogy ne csak a szabad helyet, hanem a konyha méretét is figyelembe vesszük. Közepes és kis helyiségekben kis egyenes vagy sarokmodellek alkalmasak. A masszív trapéz vagy téglalap alakú, széles asztallapú helyiség jobb telepíteni egy nagy helyiségben.

Tipp A standard, közvetlen éjjeliszekrény szélessége 50 cm, mélysége 60 cm, de a legkevésbé 80 cm szélességű modellek a legkényelmesebbek. A szögletes kialakítás leggyakoribb méretei 90 * 90 cm.

A mosogató egyik fontos szabványos paramétere a mélység. Ha mossa az edényeket egy sekély tálban, akkor a fröccsenés a falakon és a szomszédos szekrényeken szétszóródik, és a túl mély mosás triviálisan kellemetlen - folyamatosan hajlani kell. A 16 és 20 cm közötti mélységű modellek optimálisnak tekinthetők.

Fontos! A mosogatóméretnek olyannak kell lennie, hogy a falról és az asztallap szélétől legalább 5 cm-es rés legyen, és a lemeztől való távolság legalább 50 cm legyen.

Thumbnail telepítési módszerek ↑

A bútorok konfigurációjától és anyagától függően a mosdó háromféle módon telepíthető. Mindegyiküknek saját működési jellemzői vannak.

 1. Overhead - egy klasszikus lehetőség egy közvetlen éjjeliszekrényre, összecsukható asztallappal. A tetőt eltávolítják a bútorokból, melynek helyét a mosogató foglalja el és a széleken rögzíti. Ez az opció a legmegfelelőbb az önálló telepítéshez - még a kezdőknek sem lesz nehéz telepíteni és kommunikálni a kommunikációhoz.

Variáns mosdókagylóval

 1. Mortise - egy lyuk van az asztal tetején, ahol a mosogató lemegy. Az ízületek tömítettségének növelése érdekében gumitömítést használnak, és a varratot speciálisan kétkomponensű ragasztóval kezelik. Függetlenül egy ilyen modellt fából készült munkalapokra (MDF, tömörfa, forgácslap) lehet felállítani, de a mesterséges kőfelületekhez érdemes szakértőt hívni.

A fából készült konyhabútor

 1. Integrált - a tabletta szerves részei a gondosan illeszkednek és szorosan illeszkednek. Az önszereléshez ilyen tálak nem alkalmasak - egy olyan monolit felület elérése, amely nem rendelkezik a szükséges készségekkel és anyagokkal, rendkívül nehéz. Ezért rendelésre készülnek az asztallap mellett.

A mesterséges kő integrált modellje

Az integrált mosogatók leggyakrabban természetes vagy mesterséges kőből készültek. Ez a legdrágább design, de a leginkább praktikus is - az oldalak hiánya és a jó minőségű csiszolt illesztések kizárják a víz és apró törmelék behatolását, garantálják az egyszerű használat, a hosszú bútorok élettartamát.

Tipp A monolitok a telepítés költségeitől függenek. A legegyszerűbb modellek szó szerint egy ragóra ragaszkodnak - nagy terheléssel vagy a szecskázó munkájával, az ízületekben hézagok jelentkezhetnek. A professzionális telepítés pontos egyezést feltételez.

Az integrált modell úgy néz ki, mint a tabletta folytatása

Anyagok mosogatókhoz és oszlopokhoz ↑

Anyag kiválasztása szekrényekhez

A szekrények ugyanabból az anyagból készültek, mint a konyhai készletek. A legnépszerűbb anyagok: forgácslap, MDF és tömb. A döntő kiválasztási kritérium sokak számára az ár.

 1. Chipboard - a leginkább megfizethető lehetőség egy hatalmas színválasztékkal. Hátrány: a formaldehid gyanták elpárologtatásának fenyegetése rossz minőségű peremfeldolgozással vagy a faforgács védő rétegének károsodásával. A legfontosabb dolog az, hogy nedvességálló lemezeket használnak a gyártás során. A legjobb bevonat HPL nagynyomású laminátum.

Az LDSP vagy MDF bevonatok szinte bármilyen anyagot utánozhatnak.

 1. Az MDF-t az ár és a minőség között "arany átlagnak" nevezhetjük. Ez egy faforgácslap, a kötőanyag komponens, amely kizárólag természetes anyagok: lignin és paraffin. A szerkezet szerint sűrűbb, mint egy forgácslap, jobban rögzíti a kötőelemeket, és nem párolja el a káros anyagokat. A legjobb megoldás a HPL műanyag bevonat is - ez a leginkább ellenáll a karcolásoknak, a színek széles választéka és a felülethez illeszkedik, nem engedve a nedvességet.
 2. Array - drága, megdagadhat vagy megtörheti a forró levegőt. A fa egyedülálló szerkezete miatt látványosnak tűnik, de folyamatos gondoskodást igényel. A tagadhatatlan előnyök a kötőelemek megbízhatósága és a sérült felületek helyreállításának lehetősége.

Egy tömböt készíthetünk egy tömbből

Ha gyorsan dönthet az anyag kiválasztásáról, akkor általában el kell gondolkodnia egy mosogató megvásárlásáról. Részletesen tanulmányozza a modern belső terek közül a három legnépszerűbb lehetőséget.

Rozsdamentes acéllemezek ↑

A rozsdamentes acél egy klasszikus anyag, amelyet tartóssága, ereje és higiéniája ismer. Kiválaszthat egy gazdaságos modellt és egy prémium osztályt, mindez függ a lap vastagságától és a varratok minőségétől. A rozsdamentes modell kiválasztásakor előnyben kell részesíteni a hegesztett anyagot, amelyet a "láthatatlan varratok" technológiájával gyártanak, ami miatt tovább tart. Ami a bevonat típusát illeti, a legalkalmasabb a matt vagy "anti-grafikus": a cseppeket és karcolásokat nem látja olyan erősen, mint egy tükörfényben.

Eredeti rozsdamentes acél tál

 • A bevonat instabilitása a karcolásokhoz, amely után korrozív foltok képződhetnek.
 • Monoton kialakítás, amely nem különbözik a színek változatosságától.
 • Hangos vízzaj, a fémre verés (hangelnyelő párnával vagy vastagsággal kompenzálható).

A hangelnyelő pad jelentősen csökkenti a rozsdamentes acél hanghatását

Az AISI 18/10 acélból készült rozsdamentes acélok a legmagasabb minõségûnek tekintendõk, ebben a fémfajtában a krómtartalom legalább 18%, nikkel - 10%. Az optimális acélvastagság nem kevesebb, mint 0,9 mm (és jobb - 1-1,5 mm). A piacon gyakran megtalálhatók turistaosztályú autómosók. Mielőtt elfogadja a vonzó vásárlást, kérje az eladónak a termékre vonatkozó igazolást vagy útlevelet. Ha tartalmazza az ASTI 202 márkát - ez a technikai acél megnevezése, amely könnyen korrozív és gyorsan elromlik. Ha minden a fémhez rendben van, adja meg annak vastagságát - a 0,4-0,6 mm-es indexű, olcsó termékek deformálódhatnak nehéz edényektől.

Tipp Rozsdamentes acél mosogató megvásárlásakor vegyen egy mágnest magával: ha elakad, a védőréteg túl vékony, idő rozsda alakul ki a fémen. Optimális, ha a mágnes csúszik a felületen, vagy nem reagál rá.

Kerámia mosogatók - az előnyök és hátrányok ↑

A kerámia mosogatóval ellátott köves kőzet stílusosnak tűnik, különösen akkor, ha az ablakhoz van helyezve - a fény tükröződése fényes felületen fényes hangsúlyt ad a belső térnek. A modern modellek porcelánból vagy fajanszból készülnek (a porcelán tartósabbnak tűnik, de kétszer annyiba kerül).

Porcelán mosogató az ablak mellett

Az anyag látványos megjelenése mellett vannak más előnyei:

 • Nem igényel különösebb gondosságot - tökéletesen tisztítják mosószerekkel és meleg vízzel.
 • Ellenáll a magas hőmérsékletnek.
 • Környezetbarát.
 • Alacsony zajszintje (a kerámia elnyeli a hangokat, így a vízsugár hangja szinte észrevehetetlen, ellentétben a rozsdamentes mosogatóval ellátott asztallal).
 • Könnyen ellenáll a nehéz ételeknek.
 • A szín nem fakul, és nem mossa ki.
 • Lehet, hogy más szerkezetű, dekoratív és nem szabványos formában van.

A kerámia a konyha csúcspontja lehet

Ez a modell elég nehéz, így az éjjeliszekrényt úgy kell megtervezni, hogy lenyűgöző súlyt biztosítson. A hófehér kerámiák a fajanszból idővel sötétednek, és színes színezékek színezhetnek (a porcelán jobban védve van ezektől a hátrányoktól). A kerámia edény legjelentősebb mínusz a törékenység. Érdemes megtartani az öntöttvas serpenyőt - és a mosogató felszínén repedések vagy forgácsok keletkezhetnek. És egy tányér vagy egy üveg a kezéből kijött, szinte biztos, hogy nem ellenáll a kerámia felületre esőnek.

Műkőből készült mosogatók ↑

Folyékony kő vagy akril a leginkább megfizethető lehetőség. Ezeket a mosdókat rendelik az asztal tetején, de vannak még gazdaságosabb lehetőségek is - felső, horgásmodellek. Az ásványi csipekből és akrilgyantákból folyékony kőből készültek, így a felület tartós, könnyű és kellemes érdességű.

A mesterséges kőmodell modellje

 • Megtörheti vagy megformálhatja a forró vizet, forró edényeket vagy edényeket.
 • Színváltozik az élelmiszerből, kémiai színezékekből.
 • A koptató mosószerek és a kemény szivacsok észrevehető karcolások.
 • A sötét szín elhalványulhat a napsütésben.

Különös figyelmet kell fordítani az olyan innovatív anyagokra, mint a tektonny vagy az agglomerátum. Összetételük szerint mintegy 80-90% -ot kőzetforgács (kvarc, márvány, gránit) foglal magában üvegszálas és poliészter gyanták hozzáadásával. A 300 fokos hőmérsékletnek ellenállnak, nem félnek a karcolásoktól, nem veszítenek színük az ultraibolya sugárzásnak és a mosószereknek való kitettség után, megbízhatóan utánozzák a természetes kő szerkezetét. A gyártók ezenkívül antibakteriális és foltálló bevonattal kezelik a felületet. Az egyetlen hátránya a magas ár.

Integrált kvarc agglomerátum tál

Megjegyzés: Természetes kőből érkezők tudják venni egy márvány, onyx vagy gránit edényt, de drágák, mert a kőből kavargóak és rendszeres kezelést igényelnek védőszerekkel. Ez egy olyan exkluzív elem, amely csak egy luxus belső térben használható, amelynek tulajdonosai kevés időt töltenek a főzésre. A teljesítményjellemzők szerint az agglomerátumból származó mosogatók még a gránithoz is esélyeket adnak.

A természetes kőből készült modell a díszítés csodálatos elemévé válik

Készülékek készítése saját kezűleg ↑

A bútorok hatalmas választéka ellenére nem mindig lehet megvásárolni a nem szabványos méretű konyhához szükséges mennyiséget. Ebben az esetben két lehetőség közül választhat: vázlatot készíthet, méréseket készíthet és termelést bocsáthat ki a master bútorgyártónak, vagy magára vállalhatja a munkát.

A legegyszerűbb módja az öngyártásnak - a konyha egyik közvetlen elemének megváltoztatása. Ehhez szét kell szerelni a szekrényt, vágni kell a lyuk hátsó falán a kommunikációhoz, és vágnia kell egy lyukat, hogy illeszkedjen a mosogatóhoz. Elmehetsz, és a semmiből létrehozhat egy éjjeliszekrényt MDF-ből, forgácslemezből vagy fából.

Modell a régi oszlopból

Tipp Otthoni kísérletekhez jobb, ha legalább 12 mm vastagságú MDF vagy nedvességálló rétegelt lemez készült. A DS lemezeit könnyű vágni, de kézműves körülmények között nehéz eltakarni őket, hogy megakadályozzák a formaldehidek párolgását.

Az alapanyagon kívül a következőkre lesz szüksége:

 • Feszítés vagy fésülés (az önbeállításhoz a legjobb megoldás - rozsdamentes acél).
 • Bútor csavarok.
 • Elektromos kirakós vagy fémfűrész.
 • Csiszolópapír.
 • Gombaellenes alapozó fa számára.
 • Tartozékok: ajtókeretek, fogantyúk, belső sarkok.

Mielőtt az építőanyagok tárolójába megy, papírra kell rajzolni a jövőbeli termék vázlatát. Lean a számítások saját mérések és a rendelkezésre álló szabad hely.

A sarokkabin a legkisebb helyiségek számára a legkedveltebb megoldás, de annak megtervezéséhez pontos számításra és részletes rajzra van szüksége, például:

Sarokasztalok gyártására szolgáló rendszer

Tipp Annak érdekében, hogy ne tévesszen részletesen, használjon speciális programokat (például Basis-Furniture maker, PRO100 vagy AutoCAD), amellyel nemcsak kiszámíthatja a szükséges anyagok és összetevők mennyiségét, hanem vizuális vetítést is teremthet a jövőbeli termékről.

 1. A rétegelt lemez vagy forgácslemez rajza szerint a fűrészárnyakat a falak, az alsó és az ajtó alá vágják. Ha egy felső mosogatót terveznek, a táblagépre nincs szükség - csak a megfelelő méretű mosogatót kell kiválasztania. Ha elég nagy, akkor jobb felszerelni azt egy pecsét modellel, és hozzáadni az üres helyig az asztal tetejét.
 1. A fából faragott részeket földdel kezeljük és egy primerrel kezeljük.
 2. Szárítás után a szekrény dobozát belső sarkok és csavarok szerelik össze.
 3. A hátsó falon vagy az alján csíkokat, és az asztal tetején - egy lyuk a tál alatt.

Lyuk vágva a kontúr mentén

 1. Az ajtók és a fogantyúk az elülső oldalon vannak.
 2. A nyílásban engedje le a tartályt és szilikonnal lezárja.
 3. Javasoljuk, hogy a kész szekrényt bármilyen vízálló bevonattal - festékkel, festékkel, PVC-fóliával befejezze. Ezután a formatervezést a falon rögzítik, és a mosogató csatlakozik a kommunikációhoz.

A házi szekrényben egyszerű belső polcok is beépíthetők

Videóműhelyek a témában ↑

Szimuláció a felső mosás alatt az AutoCAD-ben

A rozsdamentes acél tálca felszerelésének két módja:

Süllyesztés a pulton:

Te magad is megteheti, de sok időt és erőfeszítést igényel, hogy összeszerelje a szekrényt a mosogató alatt a konyhában. Könnyebb bútort gyártani a tapasztalt kézműveseknek, akik mindent megtesznek az Ön belső munkájáért, segítenek abban, hogy megfelelően telepítsék és összekapcsolják a csővezetéket.

Az egyik leginkább kellemetlen probléma, amely felmerülhet a konyhában a szennyvízzel szemben, eltömődik. Ha a rendszer túl sok zsírt kap,

Hogyan válasszunk háztartási zsírcsapdát a mosogató alá és telepítsük magunkat

Adja meg a gyűlölködő belsőépítészet új karakterét és színét, valamint friss vizet adjon a konyhában, a hálószobában, az óvodában, hogy segítsen a képeknek.

Hogyan készítsünk stílusos képeket a konyha belső részéből származó hulladék anyagokkal a saját kezünkkel

Konyhai munkalap - az utolsó érintés, amely tökéletességet nyújt a bútorok készítéséhez. Nagy jelentőségű, mind a gyakorlatiasság, mind a funkcionalitás szempontjából.

Bútor és lakberendezés

A házban kényelmet és komfortot teremtve mindenkinél jobb bútorok választják magukat. Bármi legyen is a helyzet a konyhában, de szinte lehetetlen a szekrény nélkül a mosogató alatt. A legtöbb ember szívesebben vásárolja meg őket a boltokban, de azok számára, akik szeretik a dolgokat otthon, elég lehet, hogy egy szekrényt a mosogató alá. Hogyan kell ezt csinálni? És mi ehhez szükséges? A válaszokat ezekre a kérdésekre, és nem csak az alábbiakban kapja meg.

Tartalomjegyzék:

A szekrények típusai a mosogató alá

Mielőtt elkezdené dolgozni a mosogató alatt lévő szekrények gyártásánál, meg kell értenie a lehetséges típusokat és terveket. Fajtájuk a következőképpen oszlik meg:

A szekrény ezen változata a legpatinásabb és legtöbb esetben két ajtóval van felszerelve.

A szekrények lineáris elhelyezésével a konyhai szekrények és egyéb elemek felszerelésére kerül sor ugyanazon a területen. Ebben az esetben a mosdó alatt található szekrénynek szabványos megjelenése és mérete (60 cm széles téglalap). Ebben az esetben a tulajdonos maga is meghatározhatja a konyhabútor e részének hosszát.

A saját kezű süllyesztett szekrények, fő szabály szerint, trapéz alakúak, L alakúak és sokoldalúak.

Az L-alakú modelleket nagyon népszerűnek tartják, mivel ez a design a legjobb megoldás a konyha belsejének. Annak a ténynek köszönhetően, hogy az egyik oldalrész rövidebb, mint a másik, könnyű belépni a szekrénybe. Ezekben a szekrényekben ajánlott inkább a keskeny, hanem a széles ajtókat elhelyezni.

A mosdó trapéz szekrényeknek több helyük van a közepén, de összetettebbek. Ez a típusú emelvény alkalmas nagyméretű mosogatók számára, azok számára, amelyek több tálból állnak.

Thumbnail modellfejlesztés

Mielőtt elkezdené a mosogató alatt lévő mosogató munka megkezdését, el kell döntenie a tervezését, méretét és modelljét. A minőségi végeredmény érdekében el kell kezdeni a rajzokat, amelyek segítenek elkerülni a következetlenségeket az alkatrészek és a bútorok méretével. A tervezés során fontos megfontolni a konyha méreteit, amelyekhez a szekrényt tervezték. Fontos figyelni, hogy mi lesz a szekrény mindkét oldalán a mosogató alatt. A rajzokat méretezni kell. A modell kidolgozása során a háztartási készülékek, polcok stb. A mosogató alatti szekrény méretei megegyeznek a teljes konyhai készlet méretével. A tágasságot, vagyis a doboz mélységét a mester választja egyedileg. A hüvelykujj optimális mérete a mosogató alatt a saját kezével: magasság - 800-850 mm, szélesség 300 - 1200 mm, mélység - 600 mm.

A nem profi mesterek számára ajánlott egy egyszerű, klasszikus, egyenes állvány létrehozását. Ez segíteni fog a szerkezet és a további munkák méréseinek kezelésében, hogy az alapügyre építsen. És még egy gyakorlati tanács:

Jobb tervezni a kabinet a pecsét héja alatt, ez a projektet jobban meg fogja valósítani.

Az anyagok kiválasztása

A bútorok élettartama a gyártás során felhasznált anyagtól függ. Mosogató szekrények gyártásához alkalmazható:

 • műanyagból;
 • természetes fa;
 • Forgácslap és MDF;
 • üveg;
 • gipszkarton stb.

A konyhabútorok (és nem csak) gyártásához használt legáltalánosabb anyag a farostlemez (forgácslap). Ez a vászon meglehetősen nedvességálló, így kiváló megoldást jelent a mosogató szekrények gyártásához szükséges anyagok tekintetében. Ráadásul a forgácslap ára más anyagokhoz képest nagyon elfogadható.

Az MDF egy sűrű fás lap, amelyet magas hőmérsékleten és sajtolással állítanak elő. Ez a fajta termelési anyag természetesnek és környezetbarátnak tekinthető. Miért ez a cucc? MDF szerkezete meglehetősen sűrű és erős vászon, amely kész arra, hogy a tulajdonságait a legmostohább és szélsőséges környezetben tárolja. Természetesen ennek a befejező anyagnak az összes előnye befolyásolja annak nem kis árát.

Az Elite természetes fából készült bútorok. De ez a fajta anyag az egyik legdrágább, és nem mindenki engedheti meg magának. A természetes fából készült bútorok természetesen a legjobb tulajdonságokkal és tartóssággal rendelkeznek.

Egy másik anyag, amelyből mosogatószekrényt készíthetünk, rozsdamentes acélnak tekintendő. Ennek a befejező anyagnak a hátránya, hogy a rozsda hosszú ideig érintkezik a vízzel. Ha a mester a rozsdamentes acélból választja a szekrényét, ajánlott 202-es acélszámot vásárolni. Ez egy gazdaságos minőségű rozsdamentes fém, amelyet a gépiparban használnak. Tulajdonságai miatt a 202-et a korrózióállósága különbözteti meg.

Annak érdekében, hogy a talapzaton külön díszítésűek legyenek, az ajtó gyártására szolgáló üvegeket használnak.

A mosogató alá helyezett szekrények gyártására tervezett anyagok saját készítésű anyagainak elkészítése - ez a jövőbeni termék egyik legfontosabb szakasza, amelyre a bútorok hosszú távú alkalmassága függ.

Eszközök munkához

A gyártáshoz és a felszereléshez szükséges befejező anyagon kívül a mosogató alatt lévő szekrények gyártásához szükséges eszközök szükségesek a saját kezükben:

 • ceruza;
 • csavarhúzó;
 • csavarhúzó;
 • önmetsző csavarok;
 • mérőszalag;
 • vonal
 • üveg vágó;
 • sarkok;
 • csiszoló kerék;
 • hatszög és még sokan mások et al.

Függönyök egy fadarabos mosogató alatt

A mosogató alá helyezett szekrények saját kezűleg függenek a munkához kiválasztott anyagtól. A legelterjedtebb megoldás egy farostlemezből készült szekrény. Annak érdekében, hogy elkerülje a problémát a színes megoldás a szekrény, jobb, hogy azonnal vásárolni forgácslap bélelt egyik oldalon. A szekrény ezen modellje a következő méretekkel rendelkezik: szélesség: 75 cm, hosszúság: 60 cm, magasság: 87 cm, továbbá az ajtók fölötti felső polc a szekrényben van kialakítva. A munkamódszer felgyorsítása érdekében javasoljuk külön ajtók és a szekrény elülső részét vásárolni, méret szerint. A folyamat során az ajtók csuklópántokkal vannak felszerelve.

A szekrény minden más elemét a befejező anyag méréséből kell készíteni, és tervezőnek kell összeszerelni. A hátsó panel gyártása érdekében a mosogató alatti állvány garantáltan megbízható alkalmasságát javasolja a nyomólemez bevételére.

A keresztirányú lemezlemez tökéletes. Valójában az oldalfalakra 12 mm vastagságú forgácslemezt használunk. Emellett ajtókhoz és fiókokhoz is szüksége van. A szerszámokkal elő kell készíteni: fűrészlap, ceruza, fúró, mérőszalag, csiszolópapír, csavarok, csavarhúzó kereszt.

A szerszámok és az előre kiszámított dimenziók használatával a későbbi szekrény elemeit kivágják a befejező anyagokból. Ha minden fél készen áll, elindíthatja a fejhallgató egységet.

Javasoljuk, hogy a kereszttartókat a falakhoz rögzítsék. Ez a folyamat különleges bútorok vagy csavarok sarkai segítségével hajtható végre. Ezután rögzítse a szekrény alsó részét. Javítani kell csavarokkal, az alsó részt közvetlenül a keresztirányú részekhez csatlakoztatni.

A felső kereszttartót gondosan kell rögzíteni, mivel az egyik részt függőleges helyzetben kell rögzíteni, és egy (az ajtóhoz vezető) vízszintes helyzetben kell rögzíteni. Az állvány hátsó fala a függőleges kereszttartóhoz van csatlakoztatva, ezért nagyon fontos, hogy ne essen túl a mosogató határain. Érdemes megjegyezni, hogy az összeszerelés és a kagyló alá helyezésének saját kezűleg történő felszerelése közvetlenül függ a munkában használt anyagoktól.

Miért nem csak az építési részleteket használják forgácslapra?

A kereszt gyártásához ebben a modellben rétegelt lemez készült, mivel nagyban leegyszerűsíti a szerelési munkát. A mosogatószekrény tervezéséhez a helyesen kiválasztott anyagokhoz nincs szükség további rögzítőelemekre.

A szekrény hátsó falához kiválasztott préselt kartonot választottak ki annak érdekében, hogy megkönnyítsék a víz összekötésére szolgáló nyílások kivágását.

Az éjjeliszekrény felső polcja görgőkre van szerelve, a megbízható és kényelmesebb kiállóság érdekében. A szekrényajtó behelyezésekor ki kell választani a megfelelő csuklópántokat, amelyeken a szekrény nyitása és zárása megy végbe. Az olcsó, gyengébb termékek hamarosan elaludnak és kiabálnak. Amikor a telepítés befejeződött, minden fogantyú és ajtó össze van kötve, és maga az állvány készen áll, csak egy szilárd asztallap van rögzítve, amelyen az állvány modelljét kifejlesztik. A végső folyamat a mosogató telepítése. Ha az összes méretet helyesen vezettük be a munkába, akkor a minőséget megerősíti a mosogató ideális bejutása a talapzat lyukába.

A forgácslap süllyesztéke alatt elhelyezkedő oszlopok

A mosogató és forgácslap alatt a szekrény gyártására irányuló munkák tervezésénél figyelembe kell venni az anyag befejezési folyamatát. Hogyan készítsünk egy kárpitot a szekrény alatt a saját kezeinkkel és mi ehhez szükséges? Ebben a kérdésben néhány egyszerű javaslatot tehet.

Azokat a helyeket, ahol a csavarok be vannak csavarozva, speciális konyhai kalapokkal lehet lezárni.

A mosogató alatti szekrényen levágott helyeken ajánlott a bútorszalagot használni. A nem-professzionális mesterek esetében a legjobb megoldás U alakú végsáv. Nem igényel további beavatkozásokat, és egyszerűen ragasztva van a faforgácslap végére.

A gipszkarton mosogató talapzata

A mosogató alatti szekrény ezen változata az egyik legegyszerűbb. Az ilyen fülhallgató gyártásához nedvességálló gipszkarton, valamint profilok és csavarok beszerzésére van szükség. A kabinet alatt lévő helyet felvenni, mérési projektet végzünk, és munkába állunk. Miután elkészítették a későbbi szekrény részeit, és elkészítették a szükséges alkatrészeket, megkezdheti a szerkezet összeszerelését. Kezdetben a telepítés a profilok keretébe megy, ami beburkolt gipszkarton. A tetején a mosogató alá van vágva. Különös figyelmet kell fordítani a szekrény befejezésére. Ehhez ajánlott olyan csempe használata, amely gazdag, jobb megjelenést kölcsönöz a talapzatnak.

Sarokszekrény saját kezével

Ennek a kialakításnak a fő előnye a minimális elfoglaló terület. Az ilyen modelleket kislakásokban való használatra ajánljuk. Az anyag minimális költsége esetén ugyanazt az élelmiszert használták fel. A legfontosabb dolog az, hogy ne tévesszen meg a szerkezet kialakításában, és hogy a lehető legegyértelműbb legyen a jövőbeli bútorok mérése. A mosogató alatt lévő sarokpárkány a következő adatokat tartalmazza:

A modell alja egy egységben készül. Ez az előre gyártott rész meghatározza a szerkezet dimenzióit. Két oldalfal - ez a projekt magassága. A hátsó falnak nyílásnak kell lennie a csövekhez. A csapatnak ezt a részét gondosan át kell ragasztani a szélekkel, különben a nedvesség hatására az anyag egyszerűen felduzzad. A csomagoknak hát és hátul kell. A funkciójuk a bútorok tetejének összekapcsolása. Számuk a hüvelykujj modelljétől függ.

Az ajtók gyártásához a szekrények saját kezű, nagyon fontos, hogy a megfelelő méréseket. Ebben az esetben a milliméterek fontosak. A mester maga dönti el, hogy van-e benne szilárd ajtó a szekrényben vagy két kicsi. Igény esetén a bútorok állítható lábakkal rendelkeznek.

Szerkezetek felépítése a mosogató alá

A saját kezűleg mosható szerkezetek felszerelésének változata alakjától, anyagától és modelljétől függ. A mosogató alatti szekrények szerelése összeszerelés után kezdődik. A megbízhatóság érdekében rögzítőcsavarokkal és csavarral van rögzítve. Ha az ütközőt nem fúrható anyagból készítik, akkor használjon szilikont. Ezután csatlakoztassa a víz behelyezését. Ebben a folyamatban ügyelni kell a berendezés lezárására. A mesterek azt állítják, hogy az éjjeliszekrénynek a mosogató alá helyezése nem olyan nehéz feladat, és elemi hím képességeket igényel.

Annak érdekében, hogy vizuálisan megnézzük, hogyan készítsünk el egy kabinet a mosdó alá a saját kezünkkel, javasoljuk nézni a videót:

Univerzális szekrény a mosogató alatt a konyhában - válassza ki a legjobb lehetőséget

A konyhában lévő mosogató a funkcionális belső rész szerves része. Anélkül, hogy kényelmes tartózkodás a szobában, a természetes folyamata a technológiai folyamatok tűnik nehéz. Amikor a konyhai mosogatót ritkán hagyta nyitva. A konyhai mosogató alatt a járókerék - a belső kompozíció fontos része.

Válassza ezt az elemet nem kevésbé gondos, mint a többi bútor elem. A vásárlás előtt fontos eldönteni, hogy melyik lehetőség a legalkalmasabb. És talán van értelme mindent megtenni a saját kezével. Ebben az esetben a belső tér biztosan eredeti és következetes lesz.

Fő típusok

Különböző modellek hüvelyk néha zavaros. A vásárlás előtt jobb megérteni az árnyalatokat, hogy ne hibázzanak.

Építési forma

A helyiségtől függően a mosogató alatt elhelyezett tér mennyisége a konyhai mosogató alatt lévő szekrény lehet:

A konyhai szekrények alapvető formái

A legmegfelelőbb modell egyenes. Egy ilyen mosdókagyló könnyen elfér különböző elemekkel: fiókok, polcok, nagy háztartási gépek (mosó, mosogatógép, kazán). Ugyanakkor a legmegfelelőbb a belső tartalom elérése. Hasonló lehetőség a hüvelykujj egyenes vonalban a munkafelület bármely helyén. Ez a modell jellemző egy szigetes konyha számára.

A mosogató alatti sarokpárkány ideális kis helyiségekben. A falak találkozásánál elhelyezkedő helyet takarít meg. Ennek a modellnek a legfőbb hátránya a belső tér egyszerű használatának hiánya. A nagy mélységű, nem szabványos elrendezés kényszeríti a további eszközök használatát: karusszel, doboz, zárójel.

A trapézágyú nagy mennyiségű térrel rendelkezik, amely mind a kommunikációhoz, mind a különféle dolgokhoz alkalmazható.

Trapezoid éjjeliszekrény a konyhai mosogató alatt a legtágasabb. A mosogató alatt található széles hely lehetővé teszi, hogy sok dolgot helyezzen el. A szekrénybe több ajtó is lehet, osztva rekeszekre. Könnyen használható széles munkafelület.

Teljesítményanyag

Leggyakrabban a mosdókagyló alatti szekrények olyan anyagokból készültek, amelyek a konyhabútor többi részét alkalmassá teszik. Ez általában:

Alapanyagok a termékek gyártásához

A chipboard a leginkább elfogadható költséggel rendelkezik. Az anyagból készült termékek praktikusak, tartósak, széles színválasztékkal rendelkeznek. A fő hátrány a védő laminálóélek felnyitása, ami a formaldehidek elpárolgását vonja maga után. Vásárláskor figyelni kell az anyag minőségének és környezeti biztonságának szintjére. A konyha számára kívánatos a nedvességálló lehetőségek kiválasztása.

Az MDF-ből készült korlátok környezetbarátabbak. A faforgácslapokat természetesen a komponensek kapcsolják össze. Az anyag sűrű, tökéletesen megtartja alakját, összekötő elemeit. A konyha számára jobb, ha a bútorokat védő réteggel választják ki. Ez a bevonat széles színeket, nedvességállóságot, védelmet nyújt a károsodástól.

A fa masszázskábláiban magas ökológiai jellemzők vannak, megjelenésük jól látható. A konyhabútorok magas ára és praktikussága gyakran megáll ezeknek a termékeknek a megvásárlásától. A nem védett fa gyorsan romlik (szárítás, duzzanat, károsodás). Az anyagból származó termékek fokozott figyelmet igényelnek: karbantartás, helyreállítás.

A méret és a telepítés módja

A helyiség méretei meghatározzák a mosási paraméterek és a talapzat kiválasztásának meghatározó pillanatát, valamint a szerkezet beépítési módját. Fontos megfontolni a szabad terület és a tervezett környezet rendelkezésre állását is.

A nagyméretű trapéz alakú modelleket, a négyszögletes változatok széles választékát általában a nagy terek tulajdonosai preferálják. Célszerűbb kis konyhák felszerelése szögletes vagy kompakt egyenes modellek segítségével.

paraméterek

A méretek fontos paraméterek annak meghatározásához, hogy melyik lehetőségre lesz szükséged - akár saját maga, akár egy boltból vásárolt.

Határozza meg a méretek nemcsak a konyha méretét, hanem a személyes preferenciákat is. A közvetlen mosási lehetőséghez tartozó szabványos ágyazólemez szélessége 50 cm, mélysége 60 cm, ezek a méretek minimális kényelmet biztosítanak. A legjobb megoldás a 80 cm szélességű termék, a nagyobb modellek jelentősen bővítik a funkcionalitást, de csak nagy szobák esetén alkalmazhatók. Szögkabinhoz 90 cm-es méreteket kell előnyben részesíteni.

Egy másik fontos paraméter a mosás mélysége. A legkényelmesebbek a 16-20 cm-esek, a túlságosan sekély tál nem teszi lehetővé elegendő mennyiségű nedvességtartalmat. Deep - további kényelmetlenséget okoz.

A mosás nem foglalhatja el a táblagép teljes helyét. A tál oldalán legyen szabad hely (legalább 5 cm). Ebben az esetben a mosogatót a lemeztől (50 cm-től) távolabb kell elhelyezni.

Telepítési lehetőségek

Fontos paraméter a mosás telepítési módja. A választás az anyagtól, a forma kialakításától függ. Három módja van:

 • fuvarlevél;
 • bevéső;
 • integrált.

A felsővezeték telepítése a mosogató telepítésének legegyszerűbb módja

A felületen szerelt felszerelés tipikusan egy egyenes alakú könyökre jellemző. Ebben az esetben a tervezésnek össze kell állnia a tabletop. A felső részt eltávolítják az oszlopból, a mosogató a helyére kerül, a széle mentén rögzítve. Elkészült a kezdőknek is.

Az ilyen telepítéshez további rögzítés szükséges.

A fészekbe szerelésnek lyuknak kell lennie a táblagépen. A nyílásba mosás történik. A hátrány a vágás védtelen széle, az ízületek jelenléte. Meg kell dolgoznunk, pecsétet kell használnunk. Saját kezével egy mosogatót ilyen módon szerelhetünk fel a fapadlókra, más felületekre pedig különleges képességekre van szükség.

Ebben a kiviteli alakban az alapértelmezett mosogató egy darabból készült az asztallappal.

Az integrált telepítés különösen összetett, beágyazott modellekhez. Az óvatos illeszkedés, a szoros illesztés biztosítja a monolit felület ideális paramétereit. Általában ez a legdrágább egyedi formatervezés.

Kabinet a mosdó alá saját kezűkkel

Nem mindig az eladásra van szükség, ami pontosan egy adott esetben szükséges, így a kabinet saját kezűleg készíthet. A leginkább elfogadható lehetőség - a szekrény megváltoztatása a fülhallgatóból. Ez megköveteli:

Érdemes magának ilyen bútorokat készíteni, ha nem szabványos méretű konyhával rendelkezik

 • Vágjon fel nyílást a bútorrész hátsó vagy oldalfalán lévő kommunikációhoz, tegyen lyukat a mosogató méretének megfelelően.
 • Telepítse, erősítse, lezárja a mosogatót, hozza létre a kommunikációt.

Te magad is megteheted. Ez egy időigényesebb folyamat, és bizonyos készségeket igényel.

 • Mérjen, készítsen egy vázlatot. Speciális számítógépes programok segítik a projekt megjelenítését, egyszerűsítik a számításokat.
 • Készítse elő a szükséges eszközöket, anyagokat: paneleket vagy rétegelt lemezeket (vastagság 12 mm-től), csavarokat, fűrészszalagot vagy vágólapot, alapozó, csiszolópapír, kiegészítők, mosás.
 • Vágja ki a falakat, az ajtókat, az alját, az asztallapokat (ha a mosogató fésülködik). Az elkészített részeket földelni kell, meg kell őrölni, szárítani.
 • Készüljön fel a csavarok, sarkok gyűjtésére. A vágások a kommunikáció alatt, ha szükséges - egy mosogatóhoz.
 • Tegye, erősítse, zárja be a mosogatót.
 • Szerelje be az ajtókat, fogantyúkat, a belső töltelék elemeit.
 • Kívánatos az összeszerelt szekrény nedvességálló bevonattal történő feldolgozása.
 • Állítsa be a kész szerkezetet a helyén, csatlakoztassa a kommunikációt.

Nem nehéz mosogatni a szekrényt, de a folyamat figyelmet és koncentrálást igényel.

következtetés

A függönyök a konyhában egy mosogató alatt - minden helyiségben pótolhatatlan dolog. A választást vagy a kézzel gyártott termelést komoly megközelítésnek kell kísérnie.

Hogyan készítsünk egy kabinet a mosdó alá a kezünkkel gyorsan és egyszerűen?

A stílusos, modern fürdőszobát nem lehet elképzelni a talapzat nélkül egy mosdó alá, amely elrejti a kommunikációt, kiterjeszti a funkcionalitást, megnöveli a belső térséget. Sokan megvásárolják ezt az elemet, de van lehetőség arra, hogy saját kezüket készítsék. Ezután logikus kérdés merül fel: "Hogyan készítsünk egy szekrényt a mosdó alá?"

A fürdőszoba nem mindig felel meg a szabványoknak, így nem minden könnyű az összes szükséges elem elhelyezése.

Vásároljon vagy készítse el magát?

A fürdőszoba nem mindig felel meg az előírásoknak, ezért nem könnyű az összes szükséges tételt elhelyezni. A bútorok felszedése a készenléti lehetőségek között az egyes méreteknél nem könnyű. Megpróbálta felhúzni, ami sikerült hülyén lenni. Minden nem szabványos helyzet rendkívüli megoldást igényel. A célzott bútorgyártás nélkül nem elegendő.

A tárgyak egyéni teljesítményének rendje a szakemberektől nem mindenki számára elérhető.

Könnyűvé tegye a fürdőszobába egy fürtöt a saját kezével.

A tárgyak egyéni teljesítményének rendje a szakemberektől nem mindenki számára elérhető. Ezen túlmenően a műhelyek gyakran megrendelésekkel vannak ellátva, sok időbe telik várni a kis éjjeliszekrényre. Ebben az esetben a legjobb megoldás a mosdókagyló alá helyezett kezelőszekrény. Ez időt és pénzt takarít meg.

Ebben az esetben a legjobb megoldás a mosdókagyló alá helyezett kezelőszekrény.

A legfontosabb az a vágy, hogy elérjék az eredményeket, a pontosságot, a kezdeti készségek birtoklását a kiválasztott eszközök és anyagok használatával.

A személyes asztal készítésében való részvétel érdemes azoknak, akiknek készségük van dolgozni a bútorokkal. Kap az eredeti dolog, hozzon létre egy egyedi belső mindig szép. Sőt, a mosogatót saját kezével nem kell különösebben megnehezíteni.

A személyes asztal készítésében való részvétel érdemes azoknak, akiknek készségük van dolgozni a bútorokkal.

Ha a mosogató fésű, a nyílászáró felső falán nyílás szükséges.

A hüvelykujj paramétereinek meghatározása

Lehetőségek a fürdőszobai szekrény készítéséhez. Kívánatos kiválasztani a paramétereket a pénzügyi képességek, az objektum tervezett funkciói, a stílus, a fürdőszoba méretei, a tulajdonosok személyes preferenciái alapján. A fő kiválasztási kritériumok a következők: típus (a fiók helye, a tálca felszerelése), az anyag, ahonnan készült.

Kap az eredeti dolog, hozzon létre egy egyedi belső mindig szép.

Ahhoz, hogy a kagylót a mosdó alá a saját kezűleg használhassák, szerszámra lesz szükség.

A lábazatok típusai a mosogató alá

A helytől függően a szekrények a következőkre oszthatók:

 • felfüggesztett;
 • álló helyzetben;
 • sarokban.

Lehetőségek a fürdőszobai szekrény készítéséhez.

Végül a termék öntapadó fóliával, zománccal, lakkal és furnérral díszíthető.

A felfüggesztett modellek könnyűnek tűnnek, ne töltsön be belső méretet. Ez a kialakítás minden helyzetben alkalmazható, még akkor is, ha a szaniter dobozok elhelyezése nem teszi lehetővé a nagy szabadtéri bútorok felszerelését. A felfüggesztett talapzatok azt sugallják, hogy a falak nagyobb szilárdságúak. A telepítés bonyolultabb, mint a kültéri szerkezetek. Kiválasztásakor figyelembe kell venni a termék súlyát, a jövőbeli tartalmat. A felfüggesztett változatok nem tartalmaznak nehéz tárgyakat. Ezek a szekrények nem félnek a padlón lévő pocsolyáktól. A működési feltételek betartása (a túlsúlyt nem engedélyezve) hosszú ideig szolgálnak.

Kívánatos kiválasztani a paramétereket, a pénzügyi képességek alapján, a tárgy, a stílus, a fürdőszoba méretei, a tulajdonosok személyes preferenciái

A padlóváltozatok nagyon népszerűek. Ellenállnak, lehetővé teszik, hogy meglehetősen súlyos tárgyakat (mosópor, háztartási vegyi anyagok) tároljunk. Az éjjeliszekrény lábakon, monolitikus talapzaton készül. A jobb stabilitás és biztonság érdekében a szekrény további rögzítése a falra megengedett. A téma sokoldalúsága kereslethez vezet.

A felfüggesztett modellek könnyűnek tűnnek, ne töltsön be belső méretet.

A mosogató rögzítésének módjától függően egy pultot kell készíteni: a mosdó alatt lévő lyukkal ellátott felső mosogató vagy panel.

Szögletes modellek jellemzik a szekrények helyét. Fel vannak függesztve, padlóra. A sarokmodellek sok helyet nem "elfogynak" azáltal, hogy helyet foglalnak el, amelyet gyengén használnak a belső térben. A sarokállványok használata kisebb helyiségek esetén előnyös. A helyszín jellege lehetővé teszi az értékes négyzetméterek használatát. A tágas sarokgarnitúra polcok lehetővé teszik a tárolórendszer jelentős kiterjesztését a fürdőszobában.

Kiválasztásakor figyelembe kell venni a termék súlyát, a jövőbeli tartalmat.

A mosogató telepítési módjára összpontosítva a talapzatok az alábbi típusokra oszthatók.

A működési feltételek betartása hosszú ideig szolgál.

Anyagok mosogatókhoz

A mosogató alatt lévő szekrény saját kezű használatának időtartama nemcsak az elvégzett munka minőségétől, hanem az alkalmazott anyagtól is függ.

A fürdőszobában megengedett használni:

A padlóváltozatok nagyon népszerűek.

A fa felhasználása védett nedvességálló bevonatokat. Könnyű vele dolgozni. A kész termék tartós, stílusosnak tűnik, de az ár arra kényszerít, hogy alternatívákat keressen. Az egyik az MDF, amely először megakadályozza a nedvesség túlzott behatolását.

A késztermék szükséges erősségének megteremtéséhez gondoskodni kell a szerkezet megerősítéséről.

A bútorgyártáshoz használt üvegeket ritkán használják, az ezzel való dolgozáshoz készségekre van szükség. Különleges megerősített lehetőségeket alkalmazva biztosítja a szerkezet erősségét. A szabályok szerint készült termék a büszkeség forrása, a gyakorlatiasság örömmel fog élni.

A vízálló módosítások tökéletesen megfelelnek a fürdőszobának, de a törékenységhez a kialakítás finomabb lesz.

Műanyag - nagyszerű lehetőség a fürdőszobában. Teljes készséggel rendelkezik. A saját kezével való munka nem okoz sok bajt. A késztermék szükséges erősségének megteremtéséhez gondoskodni kell a szerkezet megerősítéséről. Ugyanez vonatkozik a gipszkartonra. A vízálló módosítások tökéletesen megfelelnek a fürdőszobának, de a törékenységhez a kialakítás finomabb lesz.

Az elegáns, szokatlan termék több anyag kombinációjából származik.

Az elegáns, szokatlan termék több anyag kombinációjából származik. Ugyanakkor tényleg megvalósítható a gyakorlatiasság, a gazdaságosság és az egyedi megjelenés optimális kombinációja.

Műanyag - nagyszerű lehetőség a fürdőszobában

Gyártási folyamat

Mielőtt elkezdené a fő munkát, meg kell választani a szükséges eszközöket, anyagokat, a jövőbeli konstrukció összetevői. Ahhoz, hogy a mosdókagyló alatt a fürdőszoba a saját kezű, akkor szüksége lesz:

 • fémfűrész;
 • drill;
 • csavarhúzó;
 • kirakós;
 • kalapács;
 • csavarhúzó;
 • fogó;
 • a polírozó gép (bőr);
 • ceruza;
 • mérőszalag;
 • véső.

A fa felhasználása védett nedvességálló bevonatokat.

A munka is szükséges:

 • a kiválasztott anyagból készült rajzok szerint készült részek;
 • csavarok, sarkok a rögzítéshez;
 • szerelvények (ajtókeretek, fogantyúk).

A mosogató alatt lévő szekrény saját kezű használatának időtartama nemcsak az elvégzett munka minőségétől, hanem az alkalmazott anyagtól is függ.

A munka előrehaladása

 1. Ha a mosogató fésű, a nyílászáró felső falán nyílás szükséges. Ebből a célból olyan sablont hajtanak végre, amely megfelel a mosogató átmérőjének, a felületre van helyezve, és egy nyílás van rajzolva körvonala mentén. A fúró segítségével egy lyukat kapnak, egy lyukakat helyeznek bele - a kontúr vágása befejeződött.
 2. Az előre elkészített részekből össze kell szerelni a keretet. Minden elem előkezelt nedvességálló anyagokkal: a darabokat csiszolópapírral őröljük, alapozva.
 3. Az oldalsó falak önfúró csavarokkal vagy ragasztóval vannak rögzítve a kész kerethez. A keretben lévő csatlakozásokhoz sarkok szükségesek.
 4. A mosogató rögzítésének módjától függően egy pultot kell készíteni: a mosdó alatt lévő lyukkal ellátott felső mosogató vagy panel. A varratokat gondosan lezárják.
 5. Helyezzen be belső feltöltést (polcok, fiókok), kiegészítők (fogantyúk, zsanérok), ajtók, alsó lábak (ha vannak).
 6. A kagylóhéjat a lyukba helyezzük. Csatlakoztassa a kommunikációt. Minden varrat szilikonnal van lezárva.
 7. A kész szekrény a fürdőszobában a helyén van, szükség esetén rögzítve. Végül a termék öntapadó fóliával, zománccal, lakkal és furnérral díszíthető.

A helyszín jellege lehetővé teszi az értékes négyzetméterek használatát.

Könnyűvé tegye a fürdőszobába egy fürtöt a saját kezével. A legfontosabb az a vágy, hogy elérjék az eredményeket, a pontosságot, a kezdeti készségek birtoklását a kiválasztott eszközök és anyagok használatával.

A jobb stabilitás és biztonság érdekében a szekrény további rögzítése a falra megengedett.