Legfontosabb > Tervezés

Fürdőszoba modern stílusban (+72 fotó)

Azok az emberek, akik számára a "belsőépítészet" nem üres hang, általában kövessék a divatirányzatokat az otthonuk egyes részeinek tervezésében. Stabilabbak, mint a divatiparban, de ellentétben azzal, hogy nem csak vizuálisan szép, hanem funkcionális megoldásokat is kínálnak. Napjainkban a fürdő designjának jellemzői modern stílusban fognak szólni - a leginkább kiszolgáltatott és személyes téren.

A modern stílus jellemzői

A művészettörténetben olyan pillanat volt, amikor a művészek lemondtak a kánonokról, ezzel szemben új művészetet hoztak létre. Hasonló helyzet alakult ki a modern stílusban, amely kora fényében a klasszikus irányokkal ellentétes elveken alapult.

A hagyományos belső terek a világos kifejezésmód, a szigorú összetétel és a tantárgyak kitöltése köré csoportosulnak. Ezzel ellentétben a kortárs design egy univerzális megoldás, amely alkalmazkodik a lakások igényeihez, aggodalomra ad okot, és egyben vászon a merész ötletekért. Nincsenek világosan meghatározott szabályok, és az összes vizuális diverzitást több elv is egyesíti:

- A modern tér jól átgondolt elrendezéssel rendelkezik, beleértve a funkcionális területeket és az üres helyeket a szabad mozgáshoz.

- Az ilyen belsőséget emberek hozták létre az emberek számára, így minden elem könnyen használható és része egy egésznek.

- A kortársak lehetnek a szokatlan formatervezési tárgyak, kortárs művészetek és pop-kulturális elemek alapjai.

- A helyiség díszítése diszkrétnek és sima vonalak, tiszta formák, különböző textúrák szépsége.

- A színséma a beltér jellegétől függően változik. Ha van egy tömörebb hangulat, akkor semleges palettát használnak, és a fényesség érdekében kontrasztos kombinációkat is hozzáadhat.

- A modern stílusú szoba olyan hely, ahol a mesterséges anyagok megfelelőnek tűnnek. Igaz, az elmúlt évek tendenciái diktálják a természethez való visszatérést, ezért amikor kiválasztja, a projekt célkitűzéseire kell összpontosítania.

A fürdőszobában ideális az irányítás széles lehetőségeinek vizuális bemutatása, főként az adott körülmények, valamint a tér gyakorlati célja miatt.

Fürdőszobai színes megoldások

A kortárs megjelenés stílusában számos árnyalat szerves formában van, ha harmonikus színtartományban vannak elhelyezve. Tekintsük a legnépszerűbb megoldásokat.

Fürdőszoba modern stílusban

Az univerzális színnek köszönhetően a fehér ideális alternatívát kínál bármely lehetőséggel. Falak, mennyezetek és egészségügyi termékek befejezésére szolgál.

A színt gyakran színek dominánsnak találják, ha tágas, enyhén "steril" légkört szeretne létrehozni a fürdőszobában. A felületek gyors szennyeződésének elkerülése érdekében tisztítandó anyagokat kell kiválasztani.

Modern szürke fürdőszoba

Egy másik népszerű lehetőség a modern belső terekben, melyet monokróm vagy kontrasztos árnyalatokkal kombinálnak. Ő adja a szigorúság, visszatartás, de ugyanakkor egy érett stílus.

Az anyagok textúrája segít a szürke diverzifikálásában, és a világítás "újraéleszteni" fogja a hideg esztétikáját.

Fekete fürdőszoba modern stílusban

A klasszikus stílusban fekete a finom részletek formájában, de szinte soha - a belső tér szerves elemeként. A tágas, modern fürdőszobák az elnyomó mélységgel és a legkedvezőbb fényviszonyok között fognak megbirkózni.

Annak ellenére, hogy a fekete kompatibilis a szinte teljes palettával, jobb, ha természetes vagy kevésbé telített árnyalatokkal együtt használják.

Barna fürdőszoba modern stílusban

A barna szín állhat egymástól, vagy természetes fa felületeken testet ölthet. Mindenesetre ez egy nagyszerű lehetőség egy alacsony fogyasztású modern fürdőszobában, amelyben monolitikus mennyiségek vannak.

Nemes megjelenés csokoládé, tégla, kávéfestékek. Ebben a belsőben láthatatlanul jelen klasszikus, felidézve a modern formák.

Kék fürdőszoba modern stílusban

Ezt a színt a fürdőszobában gyakran a tengeri téma megtervezésére tervezték, közvetlen kapcsolatot teremtve a vízzel. De a kék önmagában nyugodt, nyugodt légkört biztosít, ami tökéletes egy ilyen helyiségben.

A kék árnyalatot főként faldíszítésre használják. A háttérben a bútorok egy könnyű fáról, valamint a fehér tárgyak harmonikusan néz ki.

Finishing és anyagok

A modern stílusban csak a gyakorlati követelményeket támasztják alá a fürdőszoba befejező anyagai számára, és a vizuális kép a tervezési projekttől függően változhat.

A kerámia burkolatok már régóta hagyományos befejező lehetőségévé váltak ebben a térben. Nem fél a víztől, magas hőmérsékletektől és könnyen tisztítható. A terméket nemcsak a képen, hanem a méretben vagy alakban is kiválaszthatja.

A belső térben, a klasszikusoknál a porcelán kőzet megfelelőnek tűnik, ami működőképességének köszönhetően népszerűvé vált. Továbbá a bevonat nem csúszik, ami különösen fontos egy állandó páratartalmú helyiségben.

Az önterülő padló alapja lehetővé teszi a legmerészebb ötleteket - a tengerfenéktől az absztrakt kompozíciókig. Fényes felülete csak a valóságos hatást fokozza.

A faalapot megkülönbözteti a magas költség, amely összefüggésben áll a nedvességállóság védelmének szükségességével, mivel a fa nem tolerálja a környezet negatív hatásait. De a természetes, élő esztétika minden erőfeszítést megéri.

falak

A festés a legköltséghatékonyabb kivitel. Alkalmas láthatatlan tökéletlenségekkel rendelkező falak számára, amelyek könnyen elrejthetők a hagyományos gittől. Lehet, hogy matt vagy fényes design.

A fürdőszobában modern stílusban és tapéta található, de nem papír, és nedvességálló - ez előfeltétel. Az ilyen fajták alkalmasak a gondozásra, de más anyagokkal összehasonlítva nem különböznek a tartósságban.

Mint például a padlóburkolat esetében, a kerámia burkolólapok a falak legnépszerűbb választéka. A közelmúltban divatos a furnér teljes felületére vagy csak bizonyos területekre hatszög alakú termékekkel.

A belső és műanyag panelekben használt, más textúrákat utánzó. Természetes kő tekinthető a legdrágább anyag, de csak akkor képes létrehozni mind a fényűző és minimalista megjelenés.

mennyezet

Festés abban az esetben, ha a fal magassága nem teszi lehetővé a függesztett szerkezetek felszerelését. Az egyenletes, festett mennyezet elegáns és diszkrét, de nem alkalmas beépített lámpák beépítésére, amelyeket gyakran használnak a modern fürdőszobákban.

A gipszkarton termékek nagyon műanyagak és bármilyen formát igényelhetnek a tervezési projekt keretében. Csak a fürdőszobában kell nedvességálló bázist választania.

A PVC-fóliák nyújtható mennyezetei gyorsan fel vannak szerelve, különböző bevonatokkal rendelkeznek, és enyhén csökkentik a falak magasságát. Egyrészt védelmet nyújtanak az alvástól az árvíz ellen, de másrészt károsíthatják őket enyhén mechanikus hatással.

Fürdőszoba bútorok modern stílusban

A modern fürdőszoba tiszta formákkal és vonalakkal ellátott bútorokkal van ellátva, minimalista kialakítással. Leggyakrabban fa vagy MDF tárgyak, olcsóbb alapon.

Az elsőbbségi - felfüggesztett szekrények kompakt méretű, amelyek egy kötetet. Helyüket nem korlátozzák a stílus szabályai, csak a tér sajátosságai.

Számos fürdőszobai belső térben egy asztallap van egy kő vagy fa fal mellett. Mosdókagylók, tárolóhely, háztartási gépek benne vannak. Az utóbbiakról szólva, a modern szobának, a mosógépnek, a szárítónak és egyéb készülékeknek ellenére jobb, ha a bútorok homlokzatai mögé kerülnek a szeme elől, mivel összezavarják a helyet.

épületgépészeti

A modern stílusú fürdőszobában újszerű termékeket vásárolnak, amelyek funkcionálisak, kényelmesek és ergonomikusak. A fürdőt gyakran zuhanyzóval kombinálják, vagy az utóbbiakra korlátozzák. A zuhanyzók sarkai kicserélték a nagyméretű betűtípusokat - most ez az üveg részének mögött rejlő hely része.

A külön helyiségnek csak a vízkezeléshez való hozzárendelése teljesen irracionális döntés. Most lehetséges egy helyet találni egy WC-tálba, amely egy kompakt lógó modellre korlátozódik, tál nélkül, valamint hordó nélkül.

A hagyományos formájú kagylókon kívül vannak tálak - kerek, ovális vagy téglalap alakúak. Általában építeni csapok a falba, és nem dvuhventilnye megállítani egykarú modellek.

Dekoráció és világítás

A díszítések itt általános tárgyi és befejező kompozíciók. Modern stílusban minden tárgy a helyén van, így a dekoratív részletek megkülönböztethetetlen összefonódása megtörheti a harmóniát. A fürdőszoba diverzifikálásához olyan kiegészítőket kell választania, amelyek érdekes kialakításúak.

A zuhanyzóban felakaszthatja a rendezőt, és gondoskodik a függő polcokról. Még egy esztétikai anyagból készített fogkefe is, a szokásos műanyag társaik helyett "felfrissít" a belső tér.

Válasszon egy érdekes textíliát fürdőkendőhöz, fürdőköpenyekhez és szőnyegekhez, amelyek kiemelkednek a színes együttesben. A különböző geometrikus alakzatok tükrei nem csak a teret bõvítik, hanem bonyolítják a tervezést.

A kortárs világítás fontos funkcionális és dekoratív elem. A szabályoknak megfelelően több fényséma van telepítve: az általános világítás, amelyre a beépített spotlámpák felelősek, valamint a mosdózónában lévő gerincek vagy felfüggesztések. Stílusos tükrök, amelyek megvilágítják a keret kerületét.

Figyelmet kell fordítani a mennyezet és egyéb helyiségek fedezésére. A fényes fény fokozza a fényt, és a sötét intenzív világításra van szüksége.

Egy kis fürdőszoba modern stílusú kialakítása.

A klasszikusokkal ellentétben a modern stílus alkalmazkodik az adott elrendezéshez, így biztonságosan használható kis méretű fürdőszobák tervezésére. Ez segít az alábbi elvek követésében:

1. A faldíszítésnek sima felületűnek kell lennie, vagy kis méretű monokróm csempékkel kell díszíteni, például a téglából való utánzást. Igaz, az ilyen jellegű adatokkal való munka nehézkes. Alternatívaként a nagy formátumú termékek finom megkönnyebbüléssel jól néznek ki.

2. A modern, legfeljebb 5 négyzetméteres fürdőszobákban a padlót keskeny kerámia burkolatokkal kell elvágni.

3. A színséma olyan világos árnyalatokból áll, amelyeket erős megvilágítás biztosít.

4. A bútorkészletet a legszükségesebbre kell korlátozni. A felfüggesztett példányok elsőbbséget élveznek, mivel a kis fürdőszobákban függőleges terület használata ajánlott.

5. A habszivárogozó szerelmeseknek kénytelen lesz élvezetet feláldozni a praktikum nevében és egy kompakt zuhanyt vásárolni.

6. A tükör és a fényes felület vizuálisan növeli a térfogatot a belső térben.

Fürdőszoba design modern stílusban - fotó

Nehéz azonnal lefedni a tervezői fürdőszobai megoldások sokaságát modern stílusban. Ezért összegyűjtöttük a legszebb projekteket a gyűjteményünkben. Inspirációk és jó ötletek!

Fürdőszoba tervezés

A szűk fürdő nem az, ahol az építészek túl kevés négyzetmétert vettek a fürdőszoba alatt, hanem az, ahol a belső teret helytelenül rendezték. Még egy szoba, ahol a minimális számú "négyzet" megfordítható a javítás után egy minta a fejlett tervezési ötletek. A legfontosabb dolog - megszabadulni a feleslegesektől. Tekintsen egy képet a fürdőszoba különböző kialakítási lehetőségeiről.

Az első dolog, amit meg kell tennie ahhoz, hogy a kis fürdőszoba mérete sokkal tágabb legyen - TISZTA SEMMILYEN. Hagyományosan folytatjuk:

 • a dolgokat ne tartsa ott, ahol tényleg vannak
 • hogy ne csak a szükséges, hanem minden, ami "hirtelen szükség van"
 • helytelenül használja a fürdőt

A szervezetünk hiánya és a gyerekkora óta kialakult szokások miatt a díszítő kozmetikumok, a ruhák mosásához, 5 üveg samponhoz vagy tusfürdőhöz (ha elég van), mosodai mosószerrel és tisztítószerekkel (helyük külön szekrényben vagy kamra).

FONTOS! A megfelelő zónázattal és tervezéssel egy kombinált fürdőszoba sokkal vonzóbbnak tűnhet, mint egy császári fürdőkád egy hatalmas teremben, kandallóval.

Kis fürdőszoba belseje

Kis fürdőszobák (és a posztszovjet térben, szinte minden lakásban tervezett fürdőszobák építéséhez - kicsi) a minimalista kialakítás ideális. Barokk, színes dísztárgyak és rengeteg részletek teszik még közelebb a kis fürdőszobát. A ruhák, a fodrok, a rózsák és a bonyolult kanyarok nem a mi lehetőségünk. Egy kis helyiségben célszerűbb lesz az objektumok és dekoráció egyértelmű vonala.

FIGYELEM! A fali tükör jó módja annak, hogy vizuálisan bővítse a szobát. Ne feledje azonban, hogy a nagy nedvességtartalmú fürdőszobában a tükör izzad. Az egyik legfontosabb feltétele a stílusos fürdőszoba kialakításnak, a steril tisztaság (falak, padlók, üvegek és fajansz).

Egy másik módja annak, hogy vizuálisan megnöveljék a helyet, a világos színeket díszítik, egyedi fényes ékezetekkel. Ne nyúljon el tiszta fehérben. Egy teljesen fehér szobában nehéz lehet hosszú. Ezenkívül a fehér cserép napi gondoskodást és mosást igényel. Jobb, ha bármilyen színű árnyékot választasz, és egy fürdőszobát egy kontrasztos vagy ugyanolyan árnyalatú elemekkel egészítünk ki, de telített.

Figyelj! A helyiség kialakítása ugyanazt a szabályt követi, mint a ruházat kiválasztásakor. A falakon vízszintes csíkok teszik teljesebbé a szobát, és a függőleges "emelő" mennyezeteket.

A kis fürdőszobában lévő lógó vagy padlószekrények helyett jobb a beépített bútorok használata - vagy a polcok egy darabból álló "ruhával" történő felszerelése a rések nélkül, hogy teljesen lefedjék a falat. Úgy tűnik, hogy ez a lehetőség csökkenti a helyet. Valójában a közelség érzését nem annyira a tényleges terület okozza, sem az, hogy hány különálló objektumot lehet megkülönböztetni. A beépített szekrény vagy a tiszta polcsorok egyetlen egésznek tekinthetők, és a fürdőszoba nagyobbnak tűnik a térérzékelés pszichológiájának köszönhetően. Ugyanezen okból minden benne rejlik, amit el lehet rejteni a szekrényben.

Minél kisebb a kis dolgok és kiegészítők, annál közelebb kerül a fürdőszoba.

A fürdőszobában lévő tükör fénnyel világít, de nem szabad elutasítani a felső világítást. A tér világos megvilágítása egyenletesen egy másik módja a fürdőszoba bővítésének.

Az ajtó befelé nyitása egy további fél métert fogyaszt. Cserélje ki a csuklópántokat, és szerelje be az ajtókat, amelyek kívülről nyílnak - vagy tegye a csúszkát. Ez a lehetőség sokkal kényelmesebb, de drágább a telepítéshez és a gondozáshoz.

Kombinált fürdőszoba tervezés

Még ha a fürdőszoba külön is van, az egyik lehetőség a teret bővíteni, hogy ezeket a szobákat ötvözze. Tehát nem szabad szomorítania, ha a lakosztályban lévő fürdőszobát összekeverik.

Népszerű elrendezések kombinált fürdőszobához:

 • egyszerű - a fürdőszoba széles, a többi bútor a hosszabb oldalra épül.
 • sarkok nélkül - A fürdő körül félkör alakú "rés" alakul ki. A használatos helyek egy része "elfogyasztott", de ez könnyen kompenzálható, ha nagyméretű tükröt helyez el a fürdőszobába.

Kombinált fürdőszoba - kényelmetlen döntés, ha az egész család lakik a lakásban, szülők és gyermekek, nagyszülők. Ebben az esetben olyan dekoratív képernyőt használhat, amely vonzóbbnak tűnik, mint az olajfüggönyök, és teljesen fürdik a szekrényben (a függönyökkel ellentétben, ami vizuális zajokat okoz, még akkor is, ha sarokba süllyed).

Hogyan készítsünk egy sarokkádat

Sarokfürdő - kompromisszumos megoldás a fürdő elutasítása és a szokásos ovális-téglalap alakú között. Helyet takarít meg egy kis fürdőszobában. A négyzet alakú tér alakja miatt a sarokkádnak a szokványos "testvér" helyére kellene válnia.

A sarokkád elhelyezésével minden könnyebb, mint egy téglalap alakú. Sarokfürdő - négyzet vagy ovális - legyen a sarokban, ahol ő és a hely.

A szabályok többi része pontosan megegyezik azzal, amikor egy standard ovális fürdővel ellátott fürdőszobát tervez. Ezenkívül a sarokkádnak nem kell négyzet alakúnak lennie. A modern vízvezetékgyártók bármilyen konfigurációt kínálnak:

 • ovális (lekerekített szélű)
 • szögletes (egyenes és éles vonalakkal)
 • kerek (nem a legjobb lehetőség a kis terek számára, de létezik)
 • hajlított alakú (a fürdőszoba szélessége bonyolult alakú, de jobb szögben tartja)

Hogyan válasszuk ki a bútorokat

A szoba minden bútorának nedvességállónak kell lennie. Ez a szabály nem függ a szoba stílusától vagy méretétől. Ki szeretné megváltoztatni a bútorokat egy évvel a vásárlás után? Az intelligens ember nem akar pontosat lenni. Mindenekelőtt a fürdőszobai bútorok kiválasztásánál nem a tervezésre, hanem a teljesítmény minőségére összpontosítunk. A főbb anyagok, amelyekből a fürdőszobai bútorok készülnek:

 • MDF
 • Forgácslemez
 • műanyag
 • üveg
 • természetes vagy mesterséges kő

A természetes fa praktikus és gyönyörű anyag. De sajnos nem a valóságunkban. Az európai gyártók, akik a természetes alapanyagokat használják fürdőszobájuk gyűjteményében, Európa tipikus elrendezésével, ahol a fürdőszoba szokásos mérete 4-9 négyzetméter. Tipikus fürdőszoba a mi körülmények között általában nem haladja meg a 4 "négyzetek". A természetes fából készült bútorok nem fogják elviselni a megnövekedett páratartalmat és szorongást. Ne gyötörje őt, vagy magát (az árakkal és az elkövetkező években a helyiségek újbóli felszerelésével kapcsolatban) - hagyja abba a gyakorlati anyagok kiválasztását. Vagy válassza ki az elitgyártók bútorát egzotikus, de nedvességálló fajtákból. Megfelel Önnek:

Szekrények vagy polcok?

A közelben nincs hely a szekrények számára! A szabadon álló belső tételek - minél közelebb van a szoba. Az ideális megoldás egy beépített szekrény lenne a mennyezetre.

Ezenkívül a fürdőszoba a szekrény tükörfalai miatt bővíthető. De ne felejtsd el - rendszeresen le kell mosni a raidet. Nem egyszer egy héten, de naponta.

A szekrények cseréje egy darabból álló nyitott polcok ajtó nélküli vagy tolóajtóként használható.

Mosoda kosár

A mosás mosógépben mosás előtt nem lehetséges. De jobb, ha megszabadulni a kosárból a fürdőszobában - mozgatni egy kamrába vagy más helyiségbe. A fő feladat az, hogy a mosodai kosár ne álljon ki a tömegből. Ha teljesen eltávolítod semmit - elrejtsd ezt a "bútor" elől a beépített szekrényben. Ugyanúgy tehetünk egy mosógéppel, ha a rakodószerkezet nem felső, hanem frontális. Ez egyszerre két problémát fog megoldani: az írógépre hagyott örökkévalóság nem fog vonzani a szemet, és maga a gép szervesen illeszkedik a szekrény alsó részéhez a mennyezethez.

A tükör

A tükör is jobb választani egy falat és egy lapos (nélkül kísérő szekrény), de a maximális méret. A teljes méretű tükör ideális egy kis fürdőszobának. Ha nem félsz a nagy tükör síkjaitól való kilátás iránt - a belső tükörből kiválaszthatja a tükröt, és egy teljes tükört készíthet.

A tükrök korszerű gyártói speciális filmmel fedik le őket, ami megakadályozza a ködképződést. Ezek a tükrök sokkal drágábbak, mint a "szoba", de hosszabb ideig is szolgálnak. Érdemes megtakarítani a takarítás és a háztartási vegyi anyagok energiáját, és azonnal vegyen egy tükört, "adaptálva" a magas páratartalomra.

tartozékok

A minimalizmus szabálya szerint: minél kisebb a helyiség, annál kisebb az egyes elemek. És azok, amelyek szükségesek, a legkisebb méret legyen. A fogkefékhez használt üveg, a folyékony szappan vagy szappantartó palack, egyéb kicsi, de fontos tárgyak színesnek kell lennie a falakkal, és nem szabad vonzani a szemet. Ugyanez vonatkozik a fürdőköpenyre (ha megtartja a fürdőszobában) és a törölközőt. Az ékezetek hozzáadásához jobb a tematikus díszítő elemek elhelyezése a fürdőszobában - egy egzotikus héj, egy festmény vagy egy nedvességet szerető hegymászó üzem. Ez a megközelítés lehetővé teszi számunkra, hogy egy kicsit figyelmetlenül vegyük fel a rendkívül funkcionális fürdőszobát, anélkül, hogy felesleges részletekkel felborzolnánk a helyet.

Hogyan készítsünk elegáns fürdőszobát Hruscsovban?

Hruscsov - nem mondat. Nemcsak kényelmes, hanem stílusos is lehet. És a fürdőszoba is.

Az első dolog, hogy egy fürdőszoba egy tipikus Hruscsov - megszabadulni a standard fürdő és cserélje ki egy modern. A sarokfürdő egy kis helyet takarít meg. Mi van akkor, ha az előző "öntöttvas"? A kiváló minőségű akril megtartja a hőmérsékletet. De felszabadítottunk egy helyet egy mosógép számára, amelyet nem lehetett a hruscsov ház konyhájába ágyazni. Ahelyett, hogy elrejtette a mosógépet a beépített szekrénybe, elhelyezheti a mosogató alá. A tervező, aki erre a zseniális megoldásra gondolt, megérdemel egy emlékművet minden tipikus szovjet tervezésű apartmanok hálás lakóitól. Teljesen elhagyhatja a mosogatót a fürdőszobában.

Egy másik kedvelt és modern módja a helytakarékosságnak, hogy falra szerelt WC-t helyezzen a padlóra. Vizuálisan a szoba "könnyebb" lesz. A szokásos kérdésre adott válasz: nem, nem esik le. A felsővezeték szerelvényei akár 200 kg-ot is elviselhetnek.

Hogyan válasszunk csempe?

Ebből érdemes megkezdeni. Végül is a fürdőszoba javítása és díszítése a színek, árnyalatok, stílus és a padló és a falak cseréjének kiválasztásával kezdődik. Minél kisebb a fürdőszoba - minél kisebb a csempe kell választani. A pszichológiai hatás nagyon egyszerűen működik - nem látjuk a csempe méretét, hanem a számukat. Sok csempe - a tér úgy tűnik, több. Ha az eszközök és a türelem lehetővé teszik, kerámia mozaikokkal falakat helyezhet el. De ne tégy túlzásba a kontrasztokkal. A kis fürdő falán túl kockás mozaik keletkezik kaleidoszkóp hatással, és a szoba még közelebb fog kinézni.

Ne kövesse a népszerű tanácsokat, és tegye le a szoba alsó részét sötét csempe és a felső fény. Az ilyen "design" osztja azt a teret, amelyet szorgalmasan próbálunk összeilleszteni.

A kisebb helyiségekhez készült fényes csempe jobb, mint matt. Nehéz gondozni, de tükrözi a fényt és ugyanazt a szerepet játssza, mint a tükör - vizuálisan bővíti a szobát.

Hogyan tervezzük a modern designt?

A design stílusok szinte többek, mint maguk a belsőépítészek. Minden irányból kis fürdőszobában, az "antik" témával foglalkozóan, el kell hagyni. De ez inkább erőszakos plusz, függetlenül attól, hogy furcsának tűnhet egy ilyen megfogalmazás.

A díszítés gazdagsága, az arany és a csillogás a belső elemekben, dísztárgyak, rengeteg drapéria és nem funkcionális "díszítések" - mindezt kitalálták a tágas csarnokokkal rendelkező kővágások korában. Amire nincs szükség a középkorban, így további négyzetméter. Egy tipikus tervezésű házban élő modern ember nem engedheti meg magának, hogy elárasszon értékes helyet.

A legjobb megoldás egy tipikus fürdőszoba számára csúcstechnika vagy minimalista stílus. A klasszikus jól működik, ha kicsit alkalmazkodik hozzá. Szerencsére mindhárom stílus nem tűnik ki a divatból, nem fejlődnek ki és maradnak relevánsak.

Kevesebb részlet, praktikusság, tiszta egyenes vagy sima vonalak - a modern dizájn jelenlegi trendjei, amelyek nem alkalmasak egy kis fürdőszobának.

Fürdőszobai tervezés zuhanyzóval

Ha nem csak arra törekszünk, hogy több helyet hozzunk létre a fürdőszobában, hanem azért is, hogy valóban extra helyet kapjunk, talán nem kell fürödni?

Ha fürdés nélkül élhetsz - telepítsen egy zuhanyzót. Ha a "hazug" fürdő minimális mérete körülbelül 140 cm hosszú, akkor a kabin 70 cm-t vesz igénybe, és fél métert nyer vissza az építészekből, akik a régi házakat tervezik - a modern fürdőszobák szabványaival ez abszolút győzelem az űrön.

Ha a fürdés nélküli élet egyáltalán nem öröm - kompromisszumot találhat. Például egy zuhanykabin felszereléséhez, amelynek alsó részén egy ülőgarnitúra van. Természetesen még mindig lehetetlen teljesen lefeküdni és pihenni a forró vízben - de ülhet és pihenhet a forró vízben.

A kis fürdőszobában lévő zuhanyfalaknak átlátszó, nem matt üvegből kell készülniük. És mindig tiszta. Ezután a zuhany nem vonzza a figyelmet, feloldva a belső térben.

Hogyan szervezzen javítást?

A szovjet házban lévő fürdőhely javításának fő problémája nem a szoros, hanem a kommunikáció. A csővezetékek mereven vannak rögzítve, és a nagyobb átépítés jelentős erőfeszítéseket és költségeket igényel - ha ez egyáltalán lehetséges. A második helyen a komplexitás - a falak összehangolása. A csempe csak teljesen lapos falakon helyezkedik el. Ha nem szándékozik rendszeresen ragasztani a leesett csempéket, a javításnak gipsz- és gipsz falakkal kell kezdődnie.

A kommunikáció újbóli felszerelése előtt érdemes megírni új fürdőszobájának kialakítását. Számos program létezik ilyen feladatok elvégzésére - könnyen megtalálhatók az interneten. De befejezheti a projektet régimódi módon, kézzel, papírra. A legfontosabb az, hogy tisztában legyen azzal, amit akarsz - és mennyi helyet kapsz a tervezési fantáziák megvalósításáért. Ne felejtsd el megismerni anyagunkat a WC kialakításánál!

Tudja meg, milyen technikák a dekoráció és a dekoráció népszerű ebben az évben a tervezés a fürdőszoba!

43 Fotó ötletek egy elegáns belső tér egy kis fürdőszoba - az álom a tulajdonosok a kis lakások

A kis fürdőszobák stílusos és kényelmes belső kialakításai elsősorban a megfelelő vízvezeték szerelésével jönnek létre.

A kis méretű akril betűk vagy a kompakt zuhanykabinok ideálisan illeszkednek az ilyen helyiségekbe. A terület vizuális növekedéséhez a megfelelő színtartományt és a befejező anyagokat kell kiválasztani.

A legjobb az egészben, ha ez egy fényes csempe nyugtató fényt. A legfényesebb világítási rendszer, amely többféle lámpából áll, vizuálisan kibővíti a határokat. Ugyanezt a célt használjon nagyszámú üveg, átlátszó és fényes részek, amelyek fénysugarakat tükrözhetnek.

Nem ajánlatos kis helyiségekben és nagyméretű szekrényekben zavarni a helyet. Jobb, ha néhány fénypolccal el lehet jutni, és tágas tárolórendszert szervez, például a fürdőszoba alatt, díszítő panelekkel borítva. A felvétel növelése érdekében a szerény apartmanok egyes tulajdonosai egy fürdőszobát és WC-t egyesítenek.

Ha azonban több mint két ember él egy lakásban, akkor ez a lehetőség nem feltétlenül kényelmes. A tervek megvalósításához a legfontosabb az, hogy a vágyak és a lelkesedés felé menjenek üzletbe. És akkor az eredmény nem fog sokáig tartani.

Ötletek a modern fürdőszoba tervezéséhez

A fürdőszoba olyan helyiség, amelynek a belső terének nem csak kényelmesnek és praktikusnak kell lennie a vízvezeték elemeinek működtetése szempontjából, hanem esztétikus, kényelmes és kényelmes. A fürdőszobában olyan pihentető légkört kell kialakítani, amely nemcsak a víz és az egészségügyi eljárások elvégzését segíti elő, hanem a kemény napi munka után is pihenni, hogy új eredményeket érjen el. Egy ilyen kialakításban minden részlet fontos, nem beszélve a fő alkotóelemek megválasztásáról. Ez a kiadvány a modern fürdőszobák tervezésére vonatkozó ötletekkel foglalkozik. Reméljük, hogy a tervezési projektek nagy választéka segít a globális javítások inspirálására vagy a fürdőszobájának kis módosítására.

Valódi ötletek az eredeti befejezéshez

A fürdőszoba befejeződése több funkciót is igénybe vehet - a felület megbízható védelme a magas páratartalmú és hőmérsékleti változásoktól, az ellátás szempontjából gyakorlati szempontból. De nem csak a funkcionalitás és a praktikum, amit a mennyezet, a falak és a padló kialakításának a hasznosítási térben tervezünk, a dekoráció esztétikája, a színes vagy texturális megoldások kiválasztásának eredetisége, a különböző befejező anyagok kreatív kombinációja fontos.

A fürdőszobában különböző színű anyagok kombinációjának egyik legfontosabb módja a könnyű és sötét felületek kombinációja. A kontraszttervezés mindig nem csak a hely ideális geometriájának hangsúlyozására, hanem a belső dinamizmus megteremtésére is szolgál. Ezen kívül sötét háttérben a hófehér vízvezeték különösen látványosnak tűnik. A helyi sötétítés segítségével kiemelheti a hangsúlyt és hangsúlyozhatja az egészségügyi eszközök formáinak eredeti jellegét.

A fürdőszobai bútorok kombinációjának egy másik, nem vesztes módja semleges tónusok kombinációja az élénk színekkel, sokszínű mintákkal és mintákkal. Ez lehet fényes kerámia burkolólapok és fényes mozaikok fémes csillogással (arany, réz vagy ezüst). Nem kevésbé népszerű a texturált csempe kombinációja, amely utánozza a falazót vagy a betonfalat olyan termékekkel, amelyek világos nyomtatással, tematikus rajzokkal vagy akár fotónyomtatással rendelkeznek.

Szokatlan vízvezeték - belső kiemelés

Nyilvánvaló, hogy a fürdőszobában a legtöbbet szaniter szerelvények foglalják el - fürdőkád vagy zuhanyzó, mosdó, WC. Az eredeti belső kialakítás egyik egyszerű, de hatékony megoldása a vízvezeték-alkotó modellek megszerzése. Szokatlan formák vagy színek önmagukban lehetnek a fürdőszobai tervezés legfőbb látványosságai, és nem igényelnek kíséreteket eredeti kiegészítők formájában. Minden népszerű vízvezeték-gyártó egy sor eredeti kád- és mosogatómodellt, konzolos (felfüggesztett) WC-tálakat és bidéteket, tágas vagy kompakt hidroboxokat. Az eredeti vízvezeték megválasztása a lakóhelyiség méretétől, egy adott család igényeitől és pénzügyi lehetőségeitől függ.

A mosdók, a WC és a bidé felfüggesztett modellek nemcsak a kis fürdőszobák értékes hasznos helyének megtakarítását segítik elő, hanem a modern stílus motívumait a belső térben is.

Tartozékok vízvezetékhez szokatlan teljesítményben

Glitter krómozott tartozékok fürdőszobai vízvezeték már meglepetés senki. A fürdő stílusának választásától függően csaptelepek és zuhanyfejek választhatók, antik (réz, sárgaréz bevonat, szándékosan alkalmazott patina) vagy ultramodern kerámiatárgyak fekete vagy fehérben.

A fekete csaptelepek, zuhanyfejek és egyéb egészségügyi kiegészítők hihetetlenül elegánsak, és tökéletesen illeszkednek a modern stílus, a hi-tech és a modern stílushoz. A sötét hangok kontrasztja nemcsak a fontos funkcionális szegmensek hangsúlyozását segíti elő, hanem kontrasztos dinamikát is teremt a belső térben.

Praktikus és esztétikus tárolórendszerek

Semmi sem, még a legszegényebb méretű fürdőszoba sem teheti tárolórendszerek nélkül. De az utilitárius tér lehetőségei nem korlátozódnak a hagyományos mosdókagyló vagy egy szekrény alá, amely tükrözi az ajtót. A fürdőszobától függően a következõ eredeti beállítások közül választhat rendszer vagy felületek tárolására.

A beépített tárolórendszerek mindig esztétikusak, tágasak és lehetővé teszik a használható fürdőszobának a megtakarítását. Mindkét homlokzatú szekrény és nyílt polcokkal ellátott állvány. Fontos figyelembe venni, hogy az összes anyagot speciális fertőtlenítőszerekkel impregnálni kell a gomba baktériumok kialakulása és reprodukálása ellen.

Maguk az eredeti nyitott polcok képesek figyelmét felkelteni, nem is beszélve annak tartalmáról. A fa legfontosabb felhasználása kis, de eléggé tágas polcok kivitelezésére. Mintha az idős fa vagy szándékosan nem kezelt felület tökéletesen illeszkedne a fürdő modern stílusához.

Nem kevésbé eredetiséget lehet elérni a plafonra szerelt polcokon több rétegben, fém- és faelemekből. A nyitott polcok teljes összetétele elkerülhetetlenül vonzza a figyelmet.

A hordozható tárolórendszerek különböző kosarakat, tálcákat, fonott vagy fadobozokat tartalmaznak, amelyek tele vannak fürdő kiegészítőkkel. Csak egy ilyen részlet a fürdőszoba legszigorúbb belsejébe hozhatja az otthoni kényelem melegét.

Kevésbé a mobilitás polcokkal rendelkezik a kerekeken. A polcok két vagy három szintje lehetővé teszi, hogy a kialakítás tágas, kényelmes legyen, ugyanakkor pedig egy esztétikus tárolórendszer.

Annak érdekében, hogy nemcsak a kényelmes, hanem a vízkezelési eljárások hihetetlenül kényelmes és pihentető elfogadottságát biztosítsuk, elegendő a mosdóhelyiséget egy kis táblával felszerelni (a kád szélessége). Készíthetsz egy könyvet, gyertyákat, egy kis vázát virággal, egy aroma lámpával vagy egy pohár lével.

Eredeti fogasok és tartók

A fürdőszoba belsejébe apró részletek, például szokatlan törülközőtartók, fürdőköpenyek és egyéb fürdőkád kiegészítésekkel egészíthető ki.

Mit szólna egy kis létrához, mint egy kabátfogas? Az ilyen eszköz előnye a mobilitás - a falak (kerámia vagy kőburkolatokkal együtt) fúrásához vagy más típusú rögzítéshez nem szükséges. A lépcsőfokokon nem csak textíliákat lehet ragasztani, hanem kis tételekhez is kötni a tartályokat.

Fürdőszoba világítási rendszer

A fürdőszobai világítótestek nem kevésbé fontosak, mint a megfelelő vízvezeték-választás és kiegészítők. Még a legkisebb méretű helyiségekben is nehéz egyetlen mennyezeti lámpával együtt lenni - a mennyezet több helyén kell csillogtatni, vagy a kerület mentén csíkozni. Fontos, hogy a mosogató feletti tükör zónában (vagy a párnáknál) a szükséges megvilágítási szintet hozzák létre - ez lehet a tükörfelületbe beépített háttérvilágítás vagy a fali lámpák. Egy kis fürdőszobában a világítási rendszer segít létrehozni a térfogat vizuális kiterjedését.

Ha a fürdőszobai mennyezet magassága lehetővé teszi lógó lámpák használatát, akkor célszerű a világítótestet használni nemcsak a rendeltetésszerű célokra, hanem dekoratív elemként is. A csillár vagy a párnázott lámpák eredeti modellje képes a kreativitást a fürdő kialakításába bevinni és a belső tér kiemelõ elemévé válni.

A gyertyákat aligha lehet a fürdőszobai világítási rendszer elemeinek tulajdonítani, de feltétlenül dekoratív elemként használhatók fel. Nem is beszélve arról, hogy a gyertyák segítenek egy különleges, pihentető légkör kialakításában a kényelmes fürdőkád és egyéb vízkezelések számára.

Díszítő elemek

Gyakran a fürdőszoba belseje meglehetősen szigorú megjelenésű. Ez különösen a kis helyiségekre vonatkozik, amelyek a tér látványának kinagyítása érdekében kizárólag élénk színekben lettek kivágva. Annak érdekében, hogy a világos csempékkel borított falak ne okozzanak szövetséget a steril műtőszobával, kicsi ékezeteket és részleteket, amelyek vonzzák a szemet, szükségesek. Lehet, hogy egy gyönyörű héj, egy csillagfa, egy eredeti növény (és megtalálja a fajta, amely szereti a páratartalmat nem nehéz), kézzel festett edények folyékony szappan, fürdősók és egyéb fürdőkád.

Gyönyörű fürdőszobák: 100 fotó ötlet

A fürdőszobában pihenhet, lazíthat és áztathat a légbuborék fürdőben.

A fürdőszoba nem csak a napi higiéniai eljárások helyszíne, hanem egy eldugott hely is, amely lehetővé teszi számunkra, hogy elrejtsünk a külvilágból és egy kemény nap után térjünk vissza.

A fürdőszobában pihenhet, lazíthat és áztathat a fürdőben levegővel, egyedül maradhat a gondolataival. És csak egy gyönyörű fürdőszobában a gondolataid biztosan pozitívak lesznek.

Gyönyörű fürdőszobák

Mi teszi a gyönyörű fürdőszobákat mindenki másé? Először is - egy stílusos belső kialakítás. A fürdőszoba kialakításának fejlesztése minden bizonnyal egy egyedi, gyönyörű és egyben funkcionális terem létrehozására törekszik. A modern finiselőeszközök és a vízvezeték választéka ma nagyon széles, mindez az ízlésedtől és a képzeletedtől függ.

Gondolkodva egy gyönyörű fürdőszoba tervezésén, először meg kell határoznia a stílust. Ha elég konzervatív, válasszon klasszikus stílust. Fiatal, energikus emberek, akik nem félnek a kísérletektől, kiválaszthatja a merészebb belső stílusokat, például a csúcstechnológiát. Ha kedveli a nyugtató árnyalatokat, és szeretné a teljes pihenés légkörét megteremteni, válasszon romantikus stílust. Bármilyen stílust választasz, minden esetben ugyanabban a stílusban díszített fürdőszoba szép lesz.

Gyönyörű fürdőszoba készítése

A fürdőszoba kialakításához a legjobb választani fényes, pasztell színeket, amelyek könnyebbé, tágabbá és vonzóvá teszik. Például meleg bézs, sárga, őszibarack, rózsaszín árnyalatú csempe árnyalatával kényelmesebbé teheti a fürdőszobát. A kék, zöld, fehér színek frissességet és hűvösséget adnak.
Ha megnézzük a gyönyörű fürdőszobák fényképeit, láthatjuk, hogy szinte mindegyikük szokatlan csempével vagy mozaikokkal díszített. A padlót általában csempével lefektetik, fűtött padlót is készíthet. Nos, a gyönyörű fürdőszoba mennyezetét általában felfüggesztették vagy többszintűek. Az ilyen mennyezeteken szép gyöngyszemeket állíthat be, amelyek könnyebbé és vonzóbbá teszik a fürdőszobát.

A fürdőszoba fő eleme természetesen a fürdő. Nem számít, milyen gyönyörű a fürdőszoba kialakítása, ha van egy régi, rozsdás öntöttvas kádja, nem kérdéses a szépség. Ezért válassza ki magának a legszebb és kényelmes modern fürdőt. Nagyon stílusos megjelenésű ovális fürdők a díszítő lábakon, valamint üveges betétekkel ellátott fürdők. Ha a szoba mérete lehetővé teszi, figyeljen a sarokfürdőkre. A vízvezeték többi részének alkalmasnak kell lennie a fürdőszoba stílusára és a terem egészére.

Gyönyörű fürdőszoba díszítése

Azonban nem csak a stílusos design és a jó vízvezeték teszi a fürdőszobát gyönyörűvé. Jelentős szerepet játszanak a részletek. Például lefagyhatod a lámpákat a fürdőszobában, így beállíthatja a fény intenzitását. Köszönetnyilvánításának köszönhetően, este, romantikus relaxációs légkört teremthet. Kap gyönyörű fürdőszobai bútorokat, amelyek harmonizálják a színeket és stílusokat a teljes dizájnnal. Ezek a szekrények egyszerre díszítik a fürdőszobát, és lehetővé teszik, hogy a különböző szemüvegek, kozmetikumok, mosószerek, törölközők stb. És amikor a rend uralkodik a fürdőszobában, minden bizonnyal gyönyörű lesz.

A fürdőszoba díszítése nagy szokatlan tükör lehet, amely tágasabbá teszi a szobát. A padlón feküdjön puha bolyhos szőnyeg, melegíti a lábad és felemeli a szellemét. Gyertyák, természetes vagy mesterséges virágok, falfestmények a tengeren, gyönyörű kagylók a polcokon segítik a fürdőszobát gyönyörűvé és hangulatosvá tenni. Ne felejtsd el a fürdőszobában lévő puha, bolyhos törülközőt és függönyöket, amelyeknek meg kell felelniük a színnek a fürdő designjához.

Modern fürdőszoba design +80 fénykép

A belső és dekor a fürdőszobában a modern stílusban az otthon kell megfelelni a háztartás szükségleteinek, hogy tetszik a szemet, lehetőséget ad a nyugdíjra, és pihenni. A javítás folyamán fontos kiválasztani a kiváló minőségű anyagokat, a vízvezetékeket. A kiegészítők megfelelő választéka az élethez, személyiség hozzáadásához.

Elrendezési beállítások

Lehetséges problémák megoldódnak a tervezési projekt összeállítása előtt, akkor lehetetlen megváltoztatni semmit, lehetetlen átrendezni.

Mérje meg a falak szélességét, magasságát, ajtókat. Jelölje meg a csövek, szellőzőnyílások, fürdőszoba, WC, szekrények helyét. A végső döntést úgy kell meghozni, hogy figyelembe vesszük, hogy hány ember van a lakásban, legyen szó kisgyerekekről, idősekről, mennyire vannak otthon a vendégek, ahol mosógép lesz.

A mosdó és a fürdőszoba helytelen kombinációja nagy családot fenyeget, vitákkal és konfliktusokkal.

A terem bővül a kamrának, a folyosónak köszönhetően, amely egy WC-t és egy fürdőszobát kombinál. Ehhez anyagi, fizikai erőfeszítésre, koordinációra van szükség az esetekben. Saját maguk javítják a fürdőszobát, vagy vonzanak egy olyan tervező üzletéhez, aki egy részletes, 3D vizualizációs rendszert fejleszt.

A tér zónái és bővítése

A szoba olyan funkcionális területekre van felosztva, ahol egészségügyi felszerelést helyeznek el: fürdőszoba vagy zuhanyzó, mosdó, WC-tál. A fürdőszoba összekapcsolásakor a WC-t és a zuhanyt elválasztja. Határozza meg a törülközők, háztartási vegyszerek, kozmetikumok, hajszárító tárolóhelyét. A mosógép a fürdőszobában egy külön helyiségben van felszerelve, valamint mosodai kosárral.

Egy kis téren csak arra kell álmodnod, hogy egy adott kötetbe szorítasz. Ebben a helyzetben a következő trükköket használják:

 • Illetékes világítás. A tér egyenletesen világít különböző szinteken. Spotlámpák és fali lámpák, fényes világítással töltött fülkék.
 • Falak és padlók világos színekben. A szoba fehér, bézs árnyalatú díszítéssel, ellentétes fényes kiegészítőkkel díszített. Ezen kívül a sötét felületen lévő szárított cseppek is észrevehetőek, kis csempe, mozaik, ismétlődő minták, amelyek a mennyezet illúzióját tükrözik, a tükör az egész falon, fényes mennyezeten tágas érzést ad. Az egyetlen negatív - gyakrabban kell törölnie.
 • Zárt tárolórendszerek. Törölközőket, tégelyeket, dobozokat és buborékokat csoportosítani, küldeni a rejtett polcokba vagy a törmelékbe. A tér nem lesz zsúfolt és szűkület.

Vízvezeték és bútor

A modern fürdőszoba kialakítása megfelel a világításnak, az elrendezésnek és a bútorok elhelyezésének, a kiváló minőségű befejező anyagoknak. A higiénia központja nem szűnt meg örömet élvezni, a bútorok, a vízvezeték szerelvényeket és színt választani, a kényelmet és a biztonságot nem szabad megfeledkezni.

A fürdőszoba praktikus és racionális stílusa klasszikus vagy modern. Divatos megjelenésű szoba a high-tech stílusban, ahol gyönyörűen illeszkedik a monokróm, üveg és műanyag, vízvezeték, fém csövek. A legfontosabb dolog nem ellentmondani az ízlésnek és az arányérzetnek. Fürdőszoba, kivéve, ha a szoba nem illett semmihez - rossz döntés.

A bútorok esetében a legjobb kombináció minősége, funkcionalitása, tágassága. Az anyag, amelyből készült, nedvességállónak, kő használatát teszi lehetővé. Csuklópántok, fogantyúk, krómozott lábak - minőségi jel. A krómozás aranyozásával vagy utánozásával pár hónapon belül leválik, elborítja a megjelenést.

Fürdő vagy zuhanyzó

Ha a szoba tágas, nem tagadhatja meg magát mindkét irányban, és ha választania kell, akkor gondolnia kell rá.

Miért jobb a fürdőszoba?

A gyertyákat, a habot vagy a sót felszívhatja, el kell különíteni a házimunkától, olvasni, zenét hallgatni. Románc párhoz pezsgővel, gyerekeknek hasznos és szórakoztató. Hab, játékok, a tenger, vagy inkább az öröm medencei, ahol finom dolgokat csinálnak a ruhaneműkkel, fürödni tudnak egy kutyát vagy házi készítésű krokodilt, mosogatnak egy nagy serpenyőbe, rózsákat raknak a vízbe az éjszakára, a fürdőszobába zuhanyozhat.

Kis nyomtatás a hátrányokkal kapcsolatban:

 • nagy méret;
 • fokozott vízfogyasztás;
 • kényelmetlenség a fogyatékkal élők és az idősek számára.

Miért zuhanyozni

A folyamat nem igényel sok időt, a helytakarékos, a vízfogyasztás minimális, a "fejlett" felhasználók számára: nyomásszabályozás, vízhőmérséklet, választási lehetőség, további "intelligens" érzékelők, funkciók. Néhány modell biztosítja a zuhanykabin átalakítását szaunába, a mini-szalonba a gyógykezelésekhez, az idősek kényelméért, tisztítják a párkányokat, és külön helyet biztosítanak a standnak.

 • a kabin többet fog fizetni;
 • a folyamatot akadályozza a gyenge fej;
 • pihenni fekvő nem fog működni, nagyobb erőfeszítést megtisztítani.

mennyezet

Nem minden típusú dekoráció képes ellenállni egy adott helyiség nehéz körülmények között. A gőz, a kondenzátum, a gombák, a szivárgások nem járulnak hozzá az esztétikához. A kiválasztott anyagoknak ellenállniuk kell a hőmérsékletnek, a korróziónak, lehetővé kell tenniük a rejtett elemek és szerkezetek felszerelését.

A gazdaságos lehetőségek, mint pl. A vinyl tapéta mennyezetének festése vagy beillesztése a szobába, nem nevezhető elegánsnak és modernnek.

Egy magasabb osztályba tartozik a burkolat. Chipboard panelek - higroszkópos anyagok, nedvességálló lakkokkal kezelik. Ha megfelelő működést biztosít, a szellőzés hosszú ideig tart.

A PVC panelek viszonylag olcsóak, gazdag színekkel, a telepítés egyszerű, lehetőség van a beágyazás rögzítésére. Enyhén csökkentse a szoba magasságát, mossa könnyedén, ne féljen a nedvességtől, illeszkedjen bármilyen formatervhez. Népszerű kaméleon panelek tükrözve.

Azok, akik hajlandók fizetni többet, inkább a legutóbbi újdonság - függesztett mennyezet. Népszerű befejező ásványi lemezek (nedvességálló). A futurisztikus irányzat rajongói megállnak a fémlemezen. A színpaletta nem gazdag, a nedvesség és a szennyezés gyűjti össze őket, de a megfelelő szellőzés jelenléte megoldja a problémát.

Gipszkarton lapok könnyedén telepíthetők, segítve a többszintű mennyezetet. A nedves gipszkarton kialakulhat. A nedvességálló lapok eldugják a dudorokat és a kommunikációt, könnyen kezelhetők.

Alumíniumtartó mennyezet a népszerűség csúcsán. A bevonat számos színben és árnyalatban van, lehet sima, perforált, krómozott, arany, tükör. Az anyag könnyű, könnyű karbantartani, meghatározni a mennyezet bármely konfigurációját.

A legmagasabb osztály - felfüggesztett mennyezet. A költségek megériek, a megjelenés stílusos és kényelmes, a felület teljesen lapos. A penész nem alakul vinilen, a kondenzátum nem halmozódik fel. Ha a szomszédok elárasztják, akkor egy ilyen mennyezet több mint száz liter vizet tartalmaz. Népszerű fényes és matt opciók, fotónyomtatással, a déli csillagos égre utánozva.

Eredeti tükör, üveg mennyezetek, amelyek megváltoztatják a helyiség hangerejét. Fotónyomtatás, gravírozás, ólomüveg díszített szoba.

falak

A falfestés, a tapétázás rövid élettartamú, csak üvegfalpapír megengedett.

A tágas szobában gipszkarton vagy műanyag panelek illeszkednek. Ezek az anyagok könnyen telepíthetők, könnyen karbantarthatók, sok festési lehetőség, mínusz - könnyen károsodhat.

Természetes anyagok használata hajlamos. A fa és márvány drága, de nagyon szép. A fa különleges kezelést igényel a nedves környezetben, a márványt is meg kell figyelni.

A kerámia csempe környezetbarát, tartós, viszonylag alacsony költségű, könnyen tisztítható. A stílusok, a különböző típusok, méretek, színek, textúrák és az anyagok árnyalatainak használatával a tervezők egyedülálló belső teret hoznak létre.

Egy másik látványos díszítés a dekoratív vakolat, csak nedvességálló. Alkalmazzon gipszet kültéri munkára, amely ellenáll a fürdőszoba sajátos terhelésnek.

A linóleum és a festészet azonnal elbocsát. A nedves környezetben a padló nem a legjobb megoldás.

Tegyük fel, hogy a védelem és a feldolgozás ellenére a vízálló (nem nedvességálló) laminátum, amely szintén nem ideális bevonat, romlik.

A kerámia csempe és csempe a legjobb választás. Nem félnek a nedvességtől, nem felelnek meg a higiéniai követelményeknek. A csempe tartós, nem dörzsöl, nem csúszik. A rossz hőszigetelés olyan hiba, amely a "meleg padló" rendszer csatlakoztatásával könnyen kiküszöbölhető.

Az önterülő padlószilárdság előnye, agresszív hatásokkal szembeni ellenállás. A bevonat segítségével minden tervezési ötletet megvalósítanak, eredeti képeket hoznak létre 3D hatással.

Az elit típusú dekoráció - természetes kő. Maga az anyag, a vele való munka költségeket von maga után, de eddig nem volt semmi elegánsabb. Általában porózus márványt használnak, amelyek mindegyik cseréje eltérő. Vedd fel, csak szakemberek.

Színtartomány

A helyiség kialakításának első dimenzióját a mérete, a megvilágítás mértéke irányítja. A nagy fürdőszobák ritkák, így a tulajdonosok vizuálisan bővítik a teret.

A fehér és a fekete opciók nem lehetnek opciók, a fehér unalmas, a kórházhoz kötődik, a tükröződik. Más színekkel kombinálva megjeleníti a szobai fényt. A sötét fürdőszoba eredetinek tűnik a fényképen, de a valóságban, ahol mindig hiányzik a tér. m, nyomást fog gyakorolni a pszichére. Ajánlatos két vagy három kék árnyalatot használni, minden mészhéj, elefántcsont. A fürdőszoba kékeszöld színű, sárga, homokos vagy rózsaszín árnyalatú, lila színű levendulával.

Ha a vízvezeték színes vagy mintázott, akkor a falak semleges színűek.

Ha két színt használunk, a hozzáadás egy csempe, minta. A világos kontrasztos színek kis helyiségben alkalmas betétekként alkalmazhatók.

WC-vel kombinálva

Ha gondolkodsz a racionális térhasználatról, a tandem elég elfogadható. Zárt térben elhelyezni mindent, amire szüksége van. Ha az újbóli tervezés további vezetékeket igényel, akkor elrejti a maximális értéket, hogy kis helyet foglaljon el, és továbbra is hozzáférjen a vízvezeték-elemekhez.

Ha a csöveket egy falba helyezi, akkor legyen műanyag. Nehéz felépíteni, de a megbízhatóság nagyobb, mint a fém-műanyag.

Kombinált fürdőszoba igényel kényszerített szellőzést.

A szoba kialakítását a minimalizmus, a japán stílus, a hi-tech szellemében tartják, ahol mindent szigorúak és pontosak, és számos fényes részlet van.

Fürdőszoba Hruscsovban

A korlátozott felvételű helyiség belseje számos funkció kombinációja egy elemben. Hagyja csak azt, ami nélkül nem tud.

Tényleges fogadás - a vízvezeték sarokmodelleinek használata. Miniatűr modelleket választanak, egy mosogatóval nem a közelben vannak, hanem a fürdő fölött, legalábbis részben. A "nyertes" területen kis méretű mosógépet szerelnek fel. A legrosszabb esetben a mosdó egyáltalán nincs felszerelve, és a csaptelepet a fürdőszoba felett korlátozza.

A vécé feletti kis beépített polcok vagy a mosogató és a gép közötti keskeny nyílásban a sarokszekrény számos csövet és palackot tud befogadni, és a formák rövidsége vizuálisan elterjedt a téren. Itt, mint máshol, fontos a fény és az árnyék játékát használni, hogy helyesen helyezze el a színes kiejtéseket.

Fürdőszoba a házban

A vidéki ház sok kreativitást nyújt. Talán el kell költenie a költségvetést, de nem szabad helyet megtakarítani.

Gyakran használjon olyan fát, amely nemcsak díszítőelemet végez. Ez egyesíti az ablak mögötti természetet és a szoba díszítését egyetlen egészbe, meleget és kényelmet kölcsönöz. Ebben az esetben a díszítés nem hangos, a helyet nyugodt, világos színekben tartják.

A tágasak lehetővé teszik, hogy a fürdőszobában egy egész tárolórendszert szervezzenek, hogy az eredeti bútorkészletet elhelyezzék. A falak, a mennyezet és a természetes anyagok fényvisszaverője a luxus érzetét kelti.

Egy nagy területen különböző árnyalatok és textúrák burkolólapjai, megverik az alakzatokat és méreteket.

Az egyedülálló stílus létrehozza a töredékek, mozaiklapok teljes paneljeit.

Az ország belsőterének esztétikáját a "metró" kőműves, fehér árnyalatok hangsúlyozzák. Egy tágas szobában a padlón megfelelő sötét fa, nehéz természetes kő.