Legfontosabb > Tervezés

Nedvességálló MDF panelek: előnyök és hátrányok

A zuhanyzó működtetésekor világossá válik, hogy meglehetősen bonyolult helyiség. Ez szorosan kapcsolódhat ahhoz a tényhez is, hogy a zuhanyzóban lévő páratartalom mindig megnövekszik, a kondenzátum magas szintje és a hőmérsékleti ingadozások nagy amplitúdója.

Mindezeket figyelembe véve arra a következtetésre juthatunk, hogy a továbbfejlesztett tulajdonságokkal rendelkező finisanyagok kiválasztása szükséges. A szóban forgó terméknek nemcsak a negatív tényezők hatását kell megítélnie, hanem könnyen telepíthető is.

Megállíthatja a választását egy kerámia burkolaton, mivel megfelel a fent leírt jellemzőknek. De egy jelentős hátránya is van - túl sok a költség. De a modern technológiáknak köszönhetően van egy másik lehetőség a piacon, amely szintén megfelel az összes követelménynek, ugyanakkor azonban megfizethető áron is eltér. Ez az anyag nedvességálló MDF panelek.

Az új generáció anyagaihoz kötődnek, így a cserép méltó alternatívája lehet. Mind az előnyök, mind a hátrányok.

Megszerzésük előtt érdemes feltárni a pozitív és negatív jellemzőket.

Ennek köszönhetően lehetőség nyílik a megfelelő következtetések levonására, a pénz, az idegek és az idő megtakarításának biztosítására.

Előnye és hátránya

A legfőbb hátránya a kiváló minőségű anyagoknak a zuhanykabinok befejezéséhez a magas költségek. De ahogy korábban már említettük, az MDF panelek létrehozásakor találtak kiutat. A panelek nagyon hatékonyak a fürdőszobák számára: hozzáférhetőek, tartósak, tartósak, praktikusak, kényelmesek és könnyen felszerelhetők.

Az MDF panelek gyártásához szükséges nyersanyagok a fűrészpor és egyéb faanyagok.

Az anyagot elsősorban apró morzsák kialakulásának különös módján dolgozzák fel. Ezután a magas hőmérséklet és nyomás hatására végzett száraz préselés a kívánt alakot veszi fel.

Meg kell jegyezni, hogy a hazai piacon az MDF panelek iránti stabil kereslet jellemzi.

Számos jelentős előnyük van:

 • könnyű és egyszerű telepítés, ami nagyon is lehetséges, hogy végezze el a saját kezét (nem szükséges eltávolítani a régi bevonat és szintező, telepítése is elvégezhető a rendelkezésre álló eszközök nélkül szakmai felszerelések, a működés során gyakorlatilag nincs kosz, por, hulladék);
 • sokoldalúsága (nemcsak a falak, hanem a mennyezetek befejezésére is alkalmas);
 • tartósság (ha megfelelően használják, MDF-ből több mint 10 évig tart);
 • szilárdság;
 • nedvességállóság;
 • antiszeptikus tulajdonságok (olyan panelek, amelyeket olyan anyagokkal kezelnek, amelyek védik a penész és a gombák kialakulását);
 • egyszerű gondozás (a szennyeződés nedves szivacsból tisztítható a felületről);
 • elfogadható ár;
 • könnyű vágás;
 • Különböző szerelési lehetőségek lehetségesek;
 • kiváló hőszigetelők;
 • a panelek nyersanyagai ökológiailag tisztaek;
 • meglehetősen széles skálát mutatott be.

A fentiek mellett a megvizsgált alapanyag bármilyen más finomanyaggal kombinálható. Például sok kő vagy csempe bevonattal ellátott MDF panel kombinációja - ez az egyik legvonzóbb megjelenés. Különböző bevonatok is kombinálhatók.

És mivel a panelek többféle méretben is vannak, használhatók különböző helyiségekben lévő zuhanyzókban.

Az MDF-panelek ellenállása a magas páratartalom hatására nagy területű fürdőszobákban is használható.

A nagyszámú pozitív oldal ellenére negatív szempontok is jellemzőek az MDF panelek számára. Azonban nem szabad félnie ettől: ez minden más befejező anyagra érvényes, mindegyiknek megvannak a mínuszai. A negatív megnyilvánulások elkerülése segít az ilyen panelek telepítéséhez és működtetéséhez.

Az MDF-panelek ellenére általában a következők szerepelnek:

 • alacsony ütésállóság;
 • könnyen károsíthatja a felületet, például a karcolásokat;
 • megbízhatatlanság a tűzbiztonság tekintetében.

Tehát az MDF panelek nagy teljesítményt mutatnak, bizonyos hátrányok ellenére. De komoly magatartást kell fenntartania velük szemben, mert a rossz megközelítéssel valóban problémákat okozhatnak. Ugyanakkor a hátrányok túlzása haszontalan - a helyes megközelítés biztosítja a kiszabadulást tőlük, ráadásul ezek egyáltalán nem jelennek meg.

Továbbá ne fejezze be a munkahelyet ilyen panelekkel: mert a felület sebezhetősége könnyen megsérülhet.

Általánosságban elmondható, hogy az egyedi ajánlások anyagának összes mutatója nem igényel.

A befejező anyag fajtái

Az első fajta, amelyet szeretnék megvizsgálni, a csempe változat. A faj neve formájához kapcsolódik - ez a csempe alakja. Az ilyen csempe azonban különböző méretben készül (30 és 98 cm közötti oldalhosszúsággal). Ennek az opciónak az előnye a szokatlan, eredeti és látványos megjelenés képessége. A kreativitás megmutatása után kombinálhatja a különböző árnyalatokat, vagy különleges hatásokat hozhat létre a textúrák kombinálásával - mindez csak a zuhanyzást díszíti. A csempézett MDF panelek is könnyedén telepíthetők: ragasztóval ragasztható a falhoz.

A következő nézetet a lemezes MDF panelek képviselik. Ahogy a neve is mutatja, egy befejező anyag áll a lécek, amelyek lehetnek különböző hosszúságú (legfeljebb 3,8 m), szélessége (maximum 28 cm-es) és vastagsága (8 és 14 mm-es). E sokszínűségnek köszönhetően minden vágy és igény kielégíthető, beleértve a kis pénzügyi lehetőségeket is.

Ezeket az MDF-paneleket fém vagy fadarabra kell szerelni.

És rögzítheti őket zárójelekkel vagy csavarokkal. A legnépszerűbb tábla sínek formájában, ha egy kis terület telephelyén szeretné kovácsolni.

Van egy fajta, amelyet lemezlapok képviselnek. Ezek meglehetősen nagy elemek formájában készülnek (1,25 * 2,5 m). Ezt a típust általában egy érdekes helyiség létrehozására használják egy nagy területen lévő szobában. A könnyű és gyors telepítés megkülönbözteti - elegendő ragasztóval rögzíteni. A csontozatok az ízületek elrejtésére használhatók. A lemezlapok szerkezete is különböző lehet, így könnyen beilleszthető bármilyen stílus belsejébe. De azt kell mondani, hogy általában egy ilyen finomító anyag egy nagyszerű lehetőség az elülső felület vágására.

MDF panelek a fürdőszobában. Anyagkiválasztás és befejezési lépések

Az első kérdés, amely a fürdőszobai javítás megkezdése előtt merül fel, az a legjobb anyag a befejezéshez. A fürdőszobában a hőmérséklet és páratartalom folyamatos változása miatt ellenáll a nedvességnek, a penésznek és a mikroorganizmusoknak. Az egyik lehetséges felület az MDF panelek a fürdőszobában.

A befejező anyag kiválasztása

Az MDF egy befejező anyag, amelyet a következő képen láthat. Számos jelentős előnye van:

 • Egyszerű telepítés. A fürdőszoba MDF-panelekkel történő befejezése nem igényel falak összehangolását vagy a régi bevonatok eltávolítását. A szerelési munkákhoz nem használnak speciális professzionális felszerelést, munkájuk során gyakorlatilag nincs por, piszok és hulladék.
 • Sokoldalúságát. A panelek mind falra, mind mennyezetre alkalmazhatók. A nedvesség ellenállása mellett ez az anyag bizonyos hőszigetelő és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.
 • Környezetbarát és biztonságos. MDF panelek a fürdőszobában - környezetbarát anyag, jellemzői hasonlítanak a fára. Az MDF sokkal jobb, mint az MDF panelek a fürdőszobában, mivel nem epoxigyanták és fenol készítik őket. MDF a fürdőszobában, még a hatása alatt a magas páratartalom és a hőmérséklet nem bocsát ki mérgező vagy káros anyagokat.
 • Könnyű gondozás. Annak érdekében, hogy a fürdőszobát tiszta legyen, időről időre elegendő ahhoz, hogy nedves szivaccsal távolítsa el a port. Súlyosabb szennyeződések vagy foltok esetén a nedvességálló MDF-et a fürdőszobában egy speciális mosószerrel le kell mosni.

Ezenkívül ez a befejező anyag viszonylag alacsony költséggel jár, és a különböző színek és textúrák lehetővé teszik a panelek bármely belső tér kiválasztását.

Fontos! Az MDF egyetlen gyenge pontja a felső réteg, védő és díszítő funkcióval. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a védőfólia minden sérülése csökkenti az anyag vízállóságát.

Hogyan válasszuk ki az MDF-et a fürdőszobában?

Az MDF egy viszonylag új befejező anyag, amelyet finom fűrészpor száraz préselésével gyártanak a nyomás és a magas hőmérséklet hatása alatt. Annak ellenére, hogy az anyag fából készült, ellenáll a nedvességnek.

MDF vízálló fürdőszoba panelek változhatnak formában, lemez vastagsága és mérete. Az MDF formájában van rack, lemez és lemez. A gereblye panelek szélessége nem haladja meg a 28 cm-t, ezek meglehetősen hosszú sínek (legfeljebb 3,8 m), vastagsága 8-14 mm. Ez a fajta panel könnyen telepíthető. MDF csempézett falpanelek a fürdőszobában 30 és 98 cm közötti oldalhosszúságú négyzetek formájában kaphatók.

A különböző árnyalatok és textúrák burkolólapainak felhasználásával eredeti fürdőszobai designt hozhat létre. A csempe segítségével különböző mintákat és mintákat rendezhet, zónás térben. MDF lapok a fürdőszobához meglehetősen nagy elemek, mérete 1,25 * 2,5 m. Az MDF laplemezek a legalkalmasabbak egy nagy négyzet alakú fürdőszobához. Az MDF lemezek telepítése egy kis időt vesz igénybe, és az ízületek száma minimális.

Nedvességálló bevonattal ellátott fa panelek

Megjegyzés: Minél nagyobb az anyag vastagsága, annál nagyobb a terhelhetősége. A polcok, szekrények és egyéb bútorok biztonságosan rögzíthetők a panelekhez.

A finomítás módjától függően az MDF panelek laminálhatók, festhetők vagy furniturok. Mindenekelőtt a fürdőszoba és a WC számára illik az első két típus panelje. A furnérozott paneleket ritkán használják fel, mivel előzetes költséges feldolgozást igényelnek.

Az MDF panelek kiválasztása a fürdőszobai falakhoz, akkor is meg kell vásárolnia a szükséges kiegészítő elemeket az ízületek és sarokelemek tömítésére és díszítésére. A helyiség elrendezésétől és a felhasznált anyagtól függően különféle díszlécek is szükségesek: csatlakozás, mennyezet, elöl, indítás stb.

Fürdőszoba befejező lépések

A befejező MDF fürdőszobai panelek többféle módon kivitelezhetők. A módszer megválasztása sok tényezőtől függ, elsősorban az anyag formája, a falakon lévő szabálytalanságok jelenléte, a helyiség területe.

Ha a falak felülete viszonylag lapos, és a fürdőszoba területe olyan, hogy nem ajánlott csökkenteni azt egy fakeret felépítésével, érdemes a ragasztóval ragasztani a beszerelési módszert.

Mielőtt a fürdőt MDF lapokkal ragasztanák, szükség van a csekély kis rendellenességek kijavítására. Ezután állítsa be a kiinduló öntést, amelyből a panelek beszerelése megtörténik. Ez a legmegfelelőbb megoldás az MDF lapka vagy laplemezek kiválasztásakor. A panelek rögzítésének megbízhatósága érdekében a ragasztót az egész felületen vékony, cikcakk csíkkal kell felhúzni, egymástól 5-10 cm távolságra. A szoba befejezése után szükséges az ízületek és a sarkok díszítése.

Ha a falak sok szabálytalanságot mutatnak, és a befejezés a fürdőszoba és a WC-vel ellátott MDF rack-panelekből történik, az előkészítő szakaszban gondoskodni kell a lécek elrendezéséről. 10 * 30 mm-es fémburkolatokból vagy fémprofilból készült, és a falhoz rögzítőcsavarokkal van rögzítve. Az MDF további rögzítésére szolgáló csíkok a panelek szerelési irányára merőlegesen vannak elhelyezve, 40-60 cm távolságra egymástól. Kezdetben az induló öntvényt telepítették és rögzítették. MDF nedvességálló fürdőszoba panelek a kerethez rögzíthető csavarokkal vagy szögekkel. Ehhez használhat építőipari tűzőgépet is. A végső lépés az ízületek és a sarkok tömítése.

következtetés

A panelek rögzítésének módját is használhatja klipszel. Ehhez meg kell vásárolnia a szükséges alkatrészeket a burkolat kitöltéséhez. A lezárás folyamata során a kapocs a falhoz rögzített panel hornyába kerül. A következő csík a felszerelés után elrejti a rögzítőt.

Tipp: Az MDF-panelek behelyezése a fürdőszobába, javasoljuk, hogy szilikonokat alkalmazzanak a panelek ízületeire a vízálló anyag javítása érdekében.

Nedvességálló lemez MDF panelek a fürdőszoba falakhoz (típusok és beépítés)

Működési szempontból a zuhanyzó nagyon összetett helyiség. Mindig magas a páratartalom, a kondenzátum és a hőmérséklet ingadozása.

A fürdőszoba befejező anyagai, ellentétben a lakóterület többi részével, fokozott jellemzőkkel kell rendelkezniük. A negatív tényezők sikeres kezelése mellett a nyersanyagoknak maguknak is képesnek kell lenniük.

Gyakran ezek a funkciók a zuhanyzóban kerámia burkolatokat végeznek. Természetesen ilyen öröm nagyon drága! Azonban a modern technológiák újfajta befejező anyagokat képviselnek - nedvességálló MDF panelek a fürdőszobában. Számos előnye van, amelyek révén jelentősen megtakaríthat pénzt, időt és idegeket. Ma ezek a termékek a cserép teljes választékává váltak.

Erősségek és gyengeségek

Érdemes megjegyezni, hogy nem mindenki engedheti meg magának költséges anyagokat, hogy díszítse a falakat a zuhanyzóban. Az MDF fürdőszobai panelek hatékony módja annak, hogy kilépjenek ebből a helyzetből. Ezek különböznek a rendelkezésre állásban, a tartósságban és a tartósságban is. Kényelmesen fel vannak szerelve a falra. A laptermékeket nem csak fahulladékból készítik, hanem speciálisan feldolgozott faanyagokból is.

A falak MDF paneljei folyamatosan keresnek a hazai piacon. Általában cserép helyett a zuhanyzóban használják őket. A falon levő lap termékek nem rosszabbak a kerámiakomponenseknél, miközben jelentősen nyerik az árat. Emellett az MDF vonzó megjelenésű, téglalap alakú, nincs széle a széleknél vagy a végeinél. A nedvességálló falpanelek erősségei:

 1. könnyű telepítés;
 2. hosszú élettartam;
 3. egyszerű feldolgozás;
 4. elfogadható ár;
 5. jó hőszigetelés;
 6. nagy szilárdság;
 7. környezetbarát anyag;
 8. egyszerű használat;
 9. széles választékban.

Ezenkívül meg kell jegyezni, hogy a lapmodellek kombinálhatók más befejező anyagokkal. A falra szerelhetők kővel, a csempe alatt, valamint más típusú felületeken is.

A panelek méretei lehetővé teszik a termékek használatát minden zuhanyzóban, függetlenül a területétől. A nedvességálló MDF egyaránt alkalmas mind a kis helyiségekben, mind pedig egy kiterjedt fürdőszobában.

Azonban érdemes megemlíteni, hogy a fürdőszobai laplemezeknek vannak hátrányai. Ez abszolút normális, mivel manapság nehézséget jelent a gyengeségek nélküli anyag bemutatása. Emellett megfelelő képességgel elkerülheti a kellemetlen helyzeteket. Jelenleg az MDF-termékeknek a következő hátrányai vannak:

 • alacsony ütésállóság;
 • gyenge karcolásállóság;
 • tűzveszély.

Jellemzői szerint a falon lévő nedvességálló lemezek magas működési tulajdonságokkal rendelkeznek. Ami a hiányosságokat illeti, itt érdemes komolyan venni őket. A kockázat mértékét azonban nem szabad eltúlozni, mert a gyengeségek minimalizálhatók, például a lemezterületet a munkaterület közelében nem építhetik fel. Más mutatók esetében az anyag elvben nincs szükség ajánlásokra.

Telepítési jellemzők

Annak érdekében, hogy rögzítse a modell különböző méretű a falakon a fürdőszoba nem igényel különleges készségeket. Nagyon egyszerűen a fal MDF telepítése nagyon egyszerű, de saját árnyalatai vannak. Számos panel van a dobozra szerelve, ami nagyban leegyszerűsíti a telepítési folyamatot. Ezen felül, ha a zuhanyzók falai simaak, akkor előkészítés nélkül befejezheti.

Azonban, ha vannak hibák a falfelületen, azokat javítani kell. A falat alapozó, vakolt vagy giposkartonovye tömbökkel kell használni. Az utóbbi lehetőség nemcsak a felület szintjét teszi lehetővé, hanem egy újat hoz létre. Az előkészítés után a helyiség mérése szükséges. Ezenkívül szükséges, hogy a nedvességálló panelek több napig álljanak a fürdőszobában. Ez lehetővé teszi számukra az akklimatizációt és az új körülményekhez való alkalmazkodást.

Ezután kapnak olyan tulajdonságokat, amelyek megfelelnek a zuhanyzó hőmérsékletének és a páratartalomnak. A legjobb, ha különféle méretű laplemezeket rögzít a falon egy speciális keretkerettel. Ez lehetővé teszi a kommunikáció, például a világítás bekötését. Ez a módszer kis hibákra való bevonásra alkalmas, amelyeket el kell rejteni. A fali MDF-et csavarokkal, speciális záróelemekkel, klipszekkel vagy szögekkel szerelik fel.

A telepítés a nedvességálló termék sarkából indul. Érdemes tudni, hogy egy kisebb lyuk jobb lesz a későbbi műveletek szempontjából. Továbbá, ha unatkozik a láda opcióval, akkor egy idő után felesleges problémák nélkül eltávolítható. Alkalmas olyan emberek számára, akik gyakran szeretik a belső tér stílusát a fürdőszobában. Külön figyelemre méltó, hogy a falpanelek felszerelése mind fém alapra, mind pedig más anyagú szerkezettel történhet.

Ragasztó opció

A nedvességálló MDF termékeket a fürdőszobában ragasztással csak sík felületen lehet rögzíteni. A megoldások segítségével különböző méretű modellek elég szilárdan vannak a falra. Azonban a bontáskor nagyban bonyolítja a folyamatot. Ezzel a módszerrel helytakarékos, valamint a helyiség nedvességállóságának javítására. A laplemezeket legfeljebb 5 mm-es ragasztórétegre kell fektetni.

Ezenkívül a ragasztókompozíciót legjobban egy fogazott simítóval lehet bevinni, mivel ez lehetővé teszi a különböző felületek - a panel és a fal közötti hatékonyabb kötődést. Annak érdekében, hogy a berendezést a termék alsó sarkából indíthassuk, Ezután folytassa az MDF oldalra történő felhelyezését, és véget érjen. Így analógiával a következő sorozatokat alkalmazzák.

A kinyúló ragasztó nem kenhető, hanem a felesleges keverék eltávolítása. A nedvességálló termékek közötti távolság nem haladhatja meg az 1,5 mm-t. A hatékonyság növelése érdekében egy tömítőanyagot szilikon komponenssel kell alkalmazni. Ez lehetővé teszi a bevonat nedvességállóságának növelését. Ezen kívül használhatunk díszléceket a panelek közötti rések díszítésére.

Ez a módszer nem csak vizuálisan takarja el az ízületeket, hanem javítja a helyiség működési jellemzőit is. Kiderült, hogy az MDF-panelek nedvességálló és környezetbarát anyagok, amelyek minden szükséges tulajdonsággal rendelkeznek a nagy páratartalmú és hőmérséklet-változó helyiségben való használatra. a fürdőszobában.

MDF panelek a fürdőszobában (44 fotó): hogyan kell kiválasztani és telepíteni

A fürdőszobai MDF falpanelek a közelmúltban jelentek meg a befejező anyagok piacán, és hamar gyorsan megnyerik helyüket a fürdőszobák alternatív tervezési lehetőségei között.

És ez nem véletlen. A cikkben azt fogjuk megtudni, hogy ez összefügg.

Fürdőszoba falburkolat

Számos előnye van annak, hogy a fürdőszobai MDF falpanelek kiváló anyagok.

 • elfogadható ár;
 • különböző textúrák és színek;
 • tartósság;
 • jó hangszigetelés;
 • egyszerű telepítés;
 • szerény gondozás;
 • nedvességállóság.

Ezek az MDF panelek hasonlóságúak a DVP-vel, csak sűrűsége 670 - 850 kg / m3. Az ilyen panelek gyártásának alapja az MDF lemezek.

Termelésük alapja finom száraz zsirok, amelyeket magas hőmérsékleten és nyomáson préselnek. Az ilyen panelek a magas páratartalmú helyiségekben használhatók, azaz konyhákban, fürdőszobákban, pincékben.

Technikai tulajdonságaik lehetővé teszik számukra, hogy a zuhanytálcákba is beépíthetők legyenek. Ezt a csomagoláson a csepp ikon jelzi.

A hangszigetelés és a hőszigetelés, a higiénia és a tartósság miatt a falpanelek nagyon jó minőségű anyagból készülnek, és képesek ellenállni bármilyen terhelésnek, lehetővé téve a szekrények, polcok és egyéb bútorok rögzítését a panelekhez.

A panelek különféle színei vannak. Azonban a különböző árnyalatok mellett vannak olyan panelek, amelyek különböző anyagokat utánzanak, például kerámia csempe, fa, kő és még sok más. Ezt tudatában úgy érzi, minket, mint egy ilyen anyag felhasználását a magas páratartalmú helyiségekben.

Ha úgy dönt, hogy díszíti a fürdőszoba falpanelek, akkor nem szükséges, hogy részt vegyen a speciális képzés, könnyen elvégezheti a telepítést magad, csak szüksége van vágy és egy kis időt.

A panelek beszerelésekor nem kell gondosan előkészíteni a falakat, elrejtik az összes érdességet és szabálytalanságot, továbbá:

 • elrejtheti az elektromos kábelt és a csöveket a burkolat mögött;
 • Belsőleg bármilyen tervezési megoldást hozhat létre.

A díszítőelemek hatalmas változata nagyszerű lehetőségeket kínál az érdekes és divatos megoldások létrehozásához, a különböző árnyalatok és a panelek textúrájának felhasználásával és kombinálásával, kifogástalan eredményeket érhet el.

MDF falpanelek

A panelek típusai

Többféle falpanel létezik:

 • Lapos falpanelek. Méretei miatt a befejező munka kevésbé időigényes, az ízületek számának csökkentésével. Méreteik 1,25 x 2,50 méter, vastagsága pedig 3-7 milliméter.

Lapos falpanelek

 • Táblázatos rácspanelek. Hosszú lemezek formájában készülnek, méreteik a következők: szélesség 130-280 mm, hossza 2500-3800 mm, vastagsága 8-14 mm.

Halmozott állványlemezek

 • Halmozott cseréppanelek. Négyzet alakúak, így egyszerűen bármilyen minta vagy minta elhelyezhető. A leggyakoribb méretek 30 x 30 - 95 x 95 cm.

Halmozott csempe panelek

Alapítvány előkészítése

Tehát, ha úgy döntesz, hogy magad telepíti a paneleket, akkor a fentiek szerint ez a munka nem nagy dolog, de vannak még néhány árnyalat és tulajdonságok is. Az első lépés az, hogy előkészítse a falak alapját a fürdőszobában.

 1. Le kell vágnia a háttérképet, ha van ilyen. Azokban a helyeken, ahol rosszul szedték őket, elhagyhatja őket.
 2. Vigyük fel a felületet egy alapozóval (mivel a fürdőszoba nagyon magas páratartalmú, esetünkben szükséges). Az alapozó megakadályozza a penészedést és elterjedését.

Eszközök és anyagok

 • önoltó hullámosság,
 • csavarhúzó,
 • kalapács,
 • csavarok (bolha),
 • önmetsző csavarok 25 mm hosszú,
 • SD és DD profilok.

Ha a fürdőszobában lévő mennyezet be van burkolva, akkor a reflektorok és a medálok is szükségesek.

Javasoljuk, hogy paneleket telepítsen a mennyezetről:

 • Az egyik sarkon meg kell találni a legalacsonyabb pontot, a vízszintet használva.
 • Menjen el ebből a pontból valahol körülbelül 5 cm-re, és rajzoljon vízszintes vonalat a helyiség peremén.
 • A 6x60 mm-es "gyors rögzítés" segítségével az UD-profilt a jelzett vonal mentén a falhoz rögzítse.

UD profil telepítése

Fontos: Sok fából készült keretet építenek, de nem szabad megmentenie a gyártás során.

Szakemberek azt mondják, hogy a fa idővel változik, és ez az MDF deformációjához és duzzadásához vezet. Ez azt jelenti, hogy meg kell indítani a javítást.

 • Ezután minden 60-70 cm-rel a mennyezeten rögzítse a felfüggesztéseket 4 - 6 cm-es "gyors rögzítés" rögzítőelemekkel. Ehhez 6 mm átmérőjű lyukakat kell fúrni az alapon. A profilok felfüggesztésre vannak rögzítve. Univerzális keret kész.

Az SD-profil telepítése

Ügyeljen a figyelemre: Az ilyen keret (esztergálás) nem csak az MDF szereléséhez, hanem a gipszkarton és a műanyag szereléséhez is ideális.

A panelek telepítése előtt a mennyezeti lámpáknak meg kell húzniuk az összes vezetéket.

 • Az első szalagot a sarokprofilhoz öncsavarró csavarokkal rögzítse, és hátulról rögzítse a keret minden profiljához ragasztószalaggal.
  A panel felhelyezésével gyorsan elkészítheti a mennyezetet. A lámpák alatt lyukakat kell fúrni és felszerelni.

Falra szerelhető

Most menjen közvetlenül a falak telepítéséhez:

 • Kezdje el mérni azokat a falakat, amelyekhez ezek a panelek csatlakoznak. A falfelületnek hibátlannak, egyenletesnek, egyenletesnek és száraznak kell lennie.

MDF panelek falra szerelése

 • A vízálló panelek a helyiség hőmérsékletére és nedvességtartalmára való adaptálásához, 48 órával a munka megkezdése előtt, azokat a falhoz kell helyezni.
  Próbálja meg és vágja le őket a szükséges méretre, vágja ki a helyeket csapok, aljzatok, és így tovább. A csempe alatt lévő paneleket úgy kell megmunkálni, hogy a burkolólapok varrása egybeessen a panelek között.

Ha úgy dönt, hogy a panelet formanyomtatás nélkül telepíti, akkor hagyja a távolságot 3 mm között. Ezt a csatlakozót alaposan le kell fedni szilikon vízálló tömítőanyaggal.

Annak érdekében, hogy a telepítés teljesen vízálló legyen, a panelek felső és alsó széleit tömítőanyaggal kell lezárni. A sarkok és az arcok, valamint az interpanel ajánlott a sima vízálló panelek márvány és gránit telepítésekor.

Ahhoz, hogy teljesen lezárja a hornyokat, szilikon tömítést alkalmazzon.

 • Most vízálló ragasztót kell felhelyezni a panel hátoldalára, ehhez egy korábban védett felületre lefelé kell helyezni.
  Ez segít 4-6 mm-es fogazású spatulával. A panelnek a falhoz való szoros illeszkedése érdekében határozottan nyomja meg a teljes hosszában.
 • Csak puha ruhával vagy szivaccsal kell törölni őket. A statikus feszültség enyhítésére azért, hogy megakadályozzák a por ragasztását, a panelek felületét antisztatikusan kell kezelni.
  A munka elvégzése után a bélés folyamat teljesnek tekinthető.

Tipp: A ragasztó kiválasztásakor ne tárolja, magas minőségűnek és vízállónak kell lennie.

Fontos: Vízálló panelek beszerelése a fürdőszobában nem ajánlott körmök használatát. Megrongálják a panel vízálló szerkezetét, és ez nedvesség behatolásához vezet, és egyszerűen tönkreteszi a panelt.

A fali panelek fő előnye, hogy lehetővé teszik, hogy egyszerűen módosítsák a lakás belsejét felár nélkül. Használhatók falak, mennyezetek díszítésében, boltívek, válaszfalak, oszlopok kialakításában. Ezek viszonylag egyszerűen telepíthetők és könnyen szétszerelhetők, és gondos kezeléssel újra felhasználhatók.

Az eredmény: A szépség, a megbízhatóság, az esztétika, a praktikusság, a higiéniai tanúsítás elérhetősége azt sugallja, hogy a falpanelek a legmagasabb minőségű és kedvező árú alapanyagok.

Fürdőszoba falpanelek

A belsőépítészeti építőanyagok piacán egyre több fajta van. Nedvességálló falpaneleket kínálunk a fürdőszobában, megfizethető áron. Ezek a panelek csak belsőépítészetre alkalmasak. Katalógusunk több mint 2000 ezer opciót és színes paneleket kínál, és Moszkvában olcsóbban vásárolhat.

A kiváló minőségű fotók részletes tulajdonságokkal is segítik a választást. Most megrendelheti, és mi lesz szállítás Moszkvában és más régiókban.

A fürdőszoba panelek díszítése MDF-ben csináld magad. Fal és mennyezet

Viszonylag az utóbbi időben a befejező anyagok piacát új termékkel - MDF falpanellel töltötték fel. A fogyasztók gyorsan elismerték az újdonságot, és elnyerte a megérdemelt népszerűséget. Elemezzük, hogy milyen MDF panelek és mennyire jó nekik.

MDF panelekkel ellátott fürdőszoba befejezése

Az MDF-panelek előállítása a lógó hőmérséklet körül nyomott száraz darabokból történik. MDF tűzállósággal és vízállósággal állítják elő. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően az MDF panelek a fürdőszobában, a konyhában, a zuhanyzón belül befejezhetik a falakat.

Tehát milyen előnyökkel jártak az MDF panelek a piacon?

 • Költség. A gipszkartonhoz vagy kerámia lapokhoz képest az MDF panelek ára nagyon kíméletes.
 • Egyszerű telepítés. Annak érdekében, hogy a fürdőszobát MDF falpanelekkel lehessen befejezni, nincs szükség a falak szintre helyezésére. Éppen ellenkezőleg, tökéletesen elrejtik a fal összes szabálytalanságát, valamint eltakarják a huzalokat és csöveket. Az egyszerű kezelhetőség, az MDF panelek használata révén bármilyen tervezési ötlet megvalósítható. Fel lehet szerelni őket függőlegesen, vízszintesen és akár átlósan is.
 • A színek gazdag választéka. Ez lehetővé teszi, hogy egy színes design fürdőszobát tartson, vagy fordítva, a színes ékezetek elhelyezése érdekében. Sima vagy nyomtatott minta csempe van.
 • A textúrák széles köre lehetővé teszi, hogy szimulálják az értékes fákat, a téglafalat, a kerámia burkolatokat.
 • Különböző formák és méretek. Most a befejező anyagok piacán mutatják be:
 1. Lapos falpanelek. A méretük 1,25 * 2,5 m, lehetővé teszi, hogy gyorsan és minimális erőfeszítéssel javítsa a fürdőszobát.
 2. Táblázatos rácspanelek. Nagyon hasonlít a falburkolathoz. Segítségükkel beállíthatja a helyiség méretét: a függőlegesen orientált panelek vizuálisan növelik a helyiség magasságát, és a vízszintes panelek nagyobb helyigényűek és szélesek lesznek a helyiségekben.
 3. Tömörítő MDF lapos panelek. Négyzet alakúak. A csempézett panel oldalának hossza 30 és 95 cm között van, a geometriai mintákat a halmozott csempézett panelekből lehet elhelyezni.
 • Hang- és hőszigetelés. A panelen található panelek telepítésénél a panel alatti panelen a helyiség lehető legkényelmesebbé teszi a helyiséget.
 • Erő. Ez a tulajdonság teszi az MDF falpaneleket tartós és ezért gazdaságos anyagból. Nyugodtan ellenállnak a terhelésnek polcok, szekrények formájában.

Falpanelek MDF fotó

MDF panelek kiválasztása és beszerelése a fürdőszobában

Kezdjük a képzést. Az MDF paneleket nem könnyű elvégezni a saját kezével, az eljárás néhány jellemzőjét figyelembe véve. Először meg kell előkészíteni a fürdőszobai falakat. Mi szükséges ehhez?

 1. Tisztítsa meg a falakat - ha tapéta van, akkor teljesen eltávolítani kell őket. Csak olyan helyeken maradhat, ahol a tisztítás rossz.
 2. Az alapozó felületek felülete. Ez az eljárás kötelező - a fürdőszobában lévő páratartalom nő, és ha nem kezeli a falakat primerrel, a penész megjelenhet.

- perforátor
- csavarhúzó
- hullámosság
- különféle önmetsző csavarok
- SD, LE profilok.

Ha a mennyezetet is tervezik, felfüggesztéseket és speciális spotlámpákat kell előírni. Hogyan kell ezt csinálni, olvassa el a cikket. gipszkarton mennyezet telepítése.

Mennyezeti panelek MDF fotó

Az MDF fürdőszobai panelek befejeződése a mennyezetről indul. A vízszint mérésével meg kell határozni a sarok legalacsonyabb pontját. Ettől 5 cm-re és az egész terem peremén vízszintes vonalat rajzol. Rajta és csatolja a fal UD-profilját. Az MDF panelek nagyon hasonlóak PVC panelek beszerelése.

Néha inkább fából készült keretet építenek, de ez nem a legjobb megoldás - szakértők szerint a fa jelentősen megváltozhat az idő múlásával, ami óhatatlanul MDF-fúvódáshoz és deformációhoz vezet. Ezért a keret jobb, ha nem ment, kivéve, ha persze nem akarja elindítani a javítást.

Az UD-profil felszerelése után rögzítse a függesztőket kb. 60-70 cm-es távolságban. Ezt 4-6 cm-es rögzítéssel "gyors telepítéssel" lehet végezni, ennek alapján a lyukak kb. 6 mm átmérőjűek. Ezt követően az SD profiljait hozzá kell rendelni a felfüggesztésekhez - ez egy univerzális keret.

MDF panelek telepítése

By the way, egy ilyen keret tökéletesen illeszkedik nem csak az MDF panelek telepítéséhez, hanem a gipszkartonok szereléséhez is. A panelek telepítése előtt minden elektromos vezetéket meghúzunk - ez a mennyezeti lámpák helyes megválasztása.

A csavarok segítségével - a nagyobb megbízhatóság érdekében - az első szalagot a sarokprofilhoz kell csatlakoztatni, a hátoldalon a kerethez tapadócsíkkal.

A mennyezet hamar kiderül - helyezze be a paneleket egymás után, majd készítsen lyukakat a lámpákra és tegye azokat.

MDF panelek falra szerelése

Kezdjük befejezni a falakat a fürdőszoba panelek MDF. Mielőtt továbblépne, meg kell mérni a falakat rögzített panelekhez. Az elkészített felületet jól szárítják, laposak és simaak.

Annak érdekében, hogy a nedvességálló panelek jobban tolerálják a nedvességet és a helyiség hőmérsékletét, javasoljuk, hogy két nappal a munka megkezdése előtt helyezze őket a falhoz. A paneleket a szükséges méretnek megfelelően méri és vágja le, miközben ugyanakkor szükséges a nyílások, csapok és mások kivágása.

A csempére vágni kell az MDF lapokat, figyelembe véve, hogy a varratok a panelek közé esnek. Ha a felszerelést formázás nélkül végezzük, hagyjuk a panelek közötti 3 mm-es rést. A varratot jól vízálló szilikon tömítőanyaggal kell kezelni, hogy megakadályozza a nedvesség behatolását.

Annak érdekében, hogy jó védelmet nyújtsunk a nedvesség ellen, a panelek széleit tömítőanyaggal is lezárjuk - mindkettőtől felfelé. Jobb a sarokba és a végfelületre szerelni a díszléceket. A tömítés elvégzéséhez a szilikon tömítőanyagot és a díszlécek hornyait kell feldolgozni.

Nedvességálló ragasztót alkalmaznak a panelek varratos oldalára - ehhez elő kell helyezni egy előre lefedett felületre lefelé. A ragasztót speciális spatulával kell felhordani. Annak érdekében, hogy a panel a falhoz szorosan illeszkedjen, az egész hosszát szorosan meg kell nyomni. Továbbra is törölni kell a paneleket egy szivaccsal vagy egy puha ruhával, és a várakozási folyamat vége.

Végül néhány tipp. A ragasztó kiválasztása esetén jobb, ha nem kell menteni - vízállónak és kiváló minőségűnek kell lennie. Ne használjon körmöket a telepítéshez - a panelek nedvességálló szerkezetét tönkreteszik, ami penészedést okozhat.

Nedvességálló falpanelek a fürdőszobában

Falikárpitok a fürdőszobában - egy nagyszerű lehetőség, amely gyorsan és olcsó módon díszíti a falakat a fürdőszobában és a WC-ben. Az MDF-ből készült nedvességálló panelek, valamint a műanyag panelek lehetővé teszik a magas színvonalú javítások elvégzését, lásd a fotót a tervezési lehetőségekből.

A nedvességállóság és a környezettudatosság a legfontosabb tulajdonságok, amelyeknek rendelkezniük kell a fürdőszobai anyagokkal. A fal MDF panelek, ellentétben a faforgácslemezzel és a farostlemezzel, teljes mértékben megfelelnek ezeknek a kritériumoknak, és megkülönböztethetők a fürdőszoba behelyezése egyszerűségével.

Különböző színárnyalatok és textúrák nyitják meg a legeredetibb tervezési megoldások megtestesítőjét.

A termékeket különféle szélességű és hosszúságú nedvességálló panelek formájában értékesítik. A panelek belseje bordákkal és üregekkel rendelkezik. Az elem hosszanti széle - a gerinc, a második - a horony. A szomszédos szakaszok súrlódási szintje a nyelv és a horony módszerrel jelentősen csökkenti a burkolat alatt lévő nedvesség valószínűségét.

Fontos: ez a cikk a fürdőszobában lévő nedvességálló paneleket írja le, ha érdekli a fürdőszoba PVC-panelje, kövesse a cikkhez fűzött linket.

Előnyök és hátrányok

Ezek a befejező anyagok, a legújabb technológiával gyártva, jó hőszigeteléssel rendelkeznek. Amint azt számos megjegyzés is megállapította, az MDF panelek, valamint a PVC anyagok pozitív tulajdonságai közé tartoznak a következők:

 • A kábelezés és a falak bármilyen rendellenességének álcázása;
 • Nincs szükség a furnér alapos feldolgozására;
 • A telepítési lehetőség kiválasztása a válaszfalak állapotától és az anyagoktól, amelyekből készült;
 • Könnyű vágás;
 • Nincs szükség drága elektromos szerszámra;
 • A textúrák és árnyalatok széles köre (egyes gyártók paneleket gyártanak "a csempe alatt";
 • A szoba tágulása fényes vagy tükrös bevonattal rendelkező panelek használata esetén;
 • A képesség, hogy magad telepítsd, pénzt és időt takaríthatsz meg;
 • Tartósság tervezése.

A falpanelek egyetlen hátránya a szoba méretének enyhe csökkenése. Ez az alumínium profilon lévő szerelőpanelek esetében nyilvánul meg.

Hogyan válasszunk

A panelek kiválasztásakor meg kell látogatnia a szaküzleteket, ahol külön figyelmet kell fordítani a további összetevőkre. Az ízületek, a belső és a külső sarkok zártak és díszítettek.

Ezek az elemek hosszú sávok, amelyek különböző alakúak keresztmetszetben.

A céltáblákhoz:

 • Csatlakozó, díszítésre és panelek összekapcsolására az összekötő helyen;
 • A mennyezet, amelyet lábazatként használnak, a falak és a mennyezet csomópontjában rejtve a réseket;
 • Arc, dekorációs elemként szolgál;
 • Belső sarok;
 • Kültéri sarok;
 • A telepítés kezdetétől pontosan függőlegesen vagy vízszintesen rögzítve;
 • Universal.


A panelek vásárlásakor különös figyelmet kell fordítani a nedvesség ellenálló képességére és az emberi egészségre. A termékek vásárlásakor alaposan elemezni kell az áru útlevelében szereplő információkat. Ha a paneleket csak külső használatra tervezték, az ilyen anyagok belső használatra történő használata ellenjavallt. Nem ajánlatos a fürdőszobai paneleket alacsony nedvességtartalmú és kondenzációs képességgel ellátni.

A falpanelek költsége és mérete

A falak vízálló paneljeinek méretei a gyártóktól függően kissé eltérhetnek. De általában 1,2 x 2,4 méter. Ez a méret lehetővé teszi, hogy ezeket a paneleket szinte bármilyen helyiségbe csatlakoztassa.

Az ára egy ilyen vízálló panel egy fürdőszoba körülbelül 900-1000 rubel. Továbbá maguknak a paneleknek is meg kell vásárolniuk anyagokat a falhoz rögzítésükhöz. Attól függően, hogy milyen típusú rögzítőelemet választott, ez lehet speciális ragasztó vagy öntapadó csavarokkal rendelkező vezetők.

A panel szerelési módszerei

Szerelőpanelek ragasztóra

Az MDF paneleket a falakhoz többféleképpen lehet rögzíteni. Az egyikük, és talán a legfontosabb a ragasztó rögzítése. Az ilyen módon történő szerelés megengedett egy tökéletesen lapos furnérfelület jelenlétében. A jelen lévő szabálytalanságokat szerszám, cementhabarcs és gitt használatával kell javítani. Az elemek megengedett függőleges és vízszintes elhelyezése.

A ragasztó használatának lépései a következők:

 • A falak mérése a fürdőszobában;
 • A panelek és díszlécek méretezése (egy fűrészszalagot használnak);
 • A kezdeti öntés telepítése a telepítés kezdetének helyén;
 • Másodlagos ragasztás paneleken a fonott falon;
 • A falak ízületeinek befejezése a mennyezethez és a padlóhoz lábazati és mennyezeti díszlécekkel.

MDF nedvességálló fürdőszoba panelek

A ragasztót a panelre kell vékony csévélő csíkokra helyezni. A távolság közöttük 5-10 cm.

Rögzítés útmutatókkal

Széles falpanelek a fürdőszobában gyakran fel vannak szerelve egy fából készült láda. Ehhez előzetesen elő kell készíteni a falhoz rögzített 1 x 3 cm-es fadarabokat, amelyek segítségével a tüskék segítségével.

Ha a panelek a jövőben függőlegesen vannak elhelyezve, akkor a léptetőszárnyakat vízszintes helyzetbe kell helyezni és fordítva. A falak egyenetlensége ebben az esetben nem lesz akadály, hogy tökéletesen lapos felületet kapjunk. Elég, hogy a kívánt méretű rúdot a fadarab alatt helyezzük el a falban lévő mélyedés helyén. A lehetséges duzzanatokat csak megfelelő eszközzel kell eltávolítani.

A rácsokhoz való rögzítőpanelek különböző módon hajthatók végre. A panel egyik széle a nyíláson kissé hosszabb. Ez lehetővé teszi csavarok csavarozását, kalapálást a körmökhöz, vagy építőipari tűzőgépet használva egyes szakaszok rögzítésére.

Mint a ragasztóval ellátott panelek rögzítésénél is, pontos méréseket kell végezni, és a sarkokban lévő függőlegeseket egy szinttel kell taszítani. További munkák a következők:

 • A saroktartók szigorúan álló helyzetben történő rögzítése;
 • A függőleges függőleges függőleges négyszögletes rudakat 400-600 mm-es távolságban kell rögzíteni, ragaszkodva az ideális síkhoz;
 • Rögzítés kezdeti öntése;
 • Az első és azt követő nedvességálló panelek felszerelése csatlakozással a nyelv és a horony módszerrel;
 • Alátétek, sarkok és díszlécek.

Hasonló módon a panelek az alumínium profil keretéhez vannak rögzítve. A különbség itt a csavarok használata a körmök és kapcsok helyett.

Telepítés speciális műanyag vezetékekre

Egyre népszerűbb a legfrissebb rögzítési módszer klipszel és speciális lécekkel. Ebben az esetben teljes készlet készletet kell vásárolnia a ládák végrehajtásához.

A klip, amelynek bajusza van a panel szélének rögzítéséhez, előre telepítve van a fal felületéhez rögzített rúd hornyába. A következő szerelt rész szélén a klip elrejti, így a felület esztétikai. Tehát a fürdőszoba falpanelének minél simaabbnak és megfelelőnek tűnnek.

A csavarok, kapcsok és szögek helyett a klimmerov alkalmazható. Az alsó rögzítőelem kialakítása azt jelenti, hogy csavarokkal rögzíti a fadarabot. A kiálló bajusz rögzíti a panel szélét.

A fürdőszobai panelek MDF burkolatának vízszigetelési szintje javítható a szilikon tömítés alkalmazása a hornyok és a gerincek számára a panelek beszerelésekor.

Ha kedveled a klasszikus változatot, akkor figyeljen a fürdőszoba csempejére. Azt is olvashatod, hogyan lehet felvenni és elhelyezni a falra vagy a padlóra a saját kezedet honlapunkon, valamint nézni a videó utasításokat.

Hasznos cikk? Értékelje és adja hozzá könyvjelzőit!

Fürdőszobai panelek: Specifikációk és tippek MDF telepítéséhez

A fürdőszobában végzett javítások során általában számos tényezőt próbálnak figyelembe venni - az alkalmazott anyag praktikussága, nedvességállósága, szélsőséges hőmérsékleti ellenállóképesség és ár. Hagyományosan használt kerámia burkolólapok, de elég drága, mint vásárláskor, és a falra szereléskor.

A legjobb megoldás a falak MDF panelekkel való befejezése lenne.

Mi ez - MDF?

A kis ár mellett a panelek beszerelése rövid időn belül kézzel is elvégezhető.

Mi a panel és mi MDF:

 • Ezek az elemek préselt finom faforgácsból készülnek, fűtéssel és magas nyomással.
 • Ezzel egyidejűleg egy ragasztóanyag szabadul fel a forgácsból, amely az anyagot egymáshoz kötődik, kémiai ragasztók használata nélkül.

Ezért MDF panelek, környezetbarát építőanyag, szemben a forgácslap. Ezenkívül az anyag nagy nedvességtartalmú helyiségekben, fürdőszobákban, WC-kben, konyhákban is elvégezhető (lásd: Ötletek a fürdőszoba befejezéséhez).

A panelek előnyei

Fürdőszoba, csempézés

Ennek az anyagnak a fő előnyei közé tartoznak:

 • Különböző színsémák, amelyek minden szobatervhez illeszkednek.
 • A panelek különböző formákban, lécekben, panelekben és csempék formájában készülnek.
 • Sokoldalúság - a panelek bármely helyiségben használhatók, falra és mennyezetre szerelve, a teret a tervező - tervező ötlete alatt kialakítva.
 • A megjelenés lehetővé teszi a belső tér diverzifikálását és bármilyen formában történő elrendezését.
 • A gondozás nagyon egyszerű, csak törölje le nedves szivaccsal a portól. Nagy szennyeződés esetén mosószert használnak.

Tanács. Mosogatószer alkalmazása esetén győződjön meg arról, hogy nem tartalmaz csiszolóanyagokat.

A befejező MDF fürdőszobai panelek egymástól függetlenül készülhetnek, anélkül, hogy vonzóvá válnának az építők, kedvezően befolyásolják a költségeket.

MDF panelek típusai

A panelek különböző formákban érkeznek, amelyek segítenek különböző tervezési feladatok megoldásában:

Ezek meglehetősen keskeny és hosszú panelek, 13 cm szélesek, akár 28.

Hosszú, 2,5-3,8 méter, lehetővé teszi, hogy kiválassza a modern szobának magasságát.

A négyzetek, a különböző méretűek (30 - 98 centiméteres egyik oldal) formájában kerülnek kivitelezésre.

Lehetővé teszi egyszerű mintázatok készítését a falakon és a mennyezeten.

Ez egy nagyméretű lap 1,25 vagy 2,5 méteres mérettel.

A szoba nagy részét azonnal bezárhatja.

MDF anyag beszerelése: előkészítő munka

A fürdőszoba falburkolatok befejeződése majdnem előkészíti a szoba falát.

A régi burkolat eltávolítása nélkül a panel közvetlenül fel lehet szerelni. De néhány szabályt kell követni:

 • Távolítsa el a régi bevonatot, ha a gombák és a penész megjelenésének jelei mutatkoznak. Ez általában egy kerámia burkolat padlóján, háttérképén történik.
 • Ha a régi bevonat nem tartja jól magát, akkor vegye le, gyenge alapon, a paneleket sem.
 • Szintén érdemes eltávolítani a lefedett területeket.

A falak elkészítése után elkezdheti felhelyezni a paneleket az utasítások betartásával.

Lépésről lépésre

Először meg kell készíteni és összegyűjteni a szükséges mennyiségű építőanyagot és eszközöket.

A fürdőszobába beültetett paneleket kis tartalékkal kell megvásárolni házasság esetén a telepítés során:

 • Ezt úgy számítjuk ki, hogy - a helyiség szélességének szélességét a panelek szélessége és egy kis tartalék osztja el. A magasságnak meg kell felelnie a helyiség magasságának.

Figyelj! Ne felejtsd el megvásárolni a befejező sarkokat, olyan színnel, amely megegyezik a panelek hangjával, hogy készen álljon a javításra.

Ne feledkezzen meg elegendő mennyiségű szerelési anyagról, például csavarokról és tüskékről.

Az eszköz szabványt alkalmaz, amelyre szükséged van:

 • Fúrás perforációval (vagy perforátorral)
 • Csavarhúzó fej és csavarhúzóval.
 • A szalag mérete nem kevesebb, mint a szoba magassága vagy hossza (a mérések azonnali elvégzéséhez).
 • Szint, függőleges és vízszintes magasságok esetén. A szint hosszú, legalább 0,5 méter.
 • Jelölő, ceruza, a régi felületen és a paneleken lévő jelölések (bármilyen anyag ragasztására).

Figyelj! Ha fennáll a veszélye a kábelezésnek, akkor használjon elektromos szerszámot védő elektromos szerszámot. A panelek alatti kábelezéshez ajánlatos egy különleges hullámos tömlő beszerzése. Egyébként a kerti xhose kényelmes tömlője itt vásárolható meg.

Lécek és panelek szerelése

A betét felszerelése a fémprofil rögzítési pontjainak megjelölése után kezdődik.

A mennyezethez párhuzamos paneleknél állítsa függőlegesen a betétet és fordítva.

Figyelj! A léc elemeinek távolsága 40 és 50 cm között legyen. A rekesz nemcsak a sík mentén, hanem a helyiség sarkai mentén helyezkedjen el.

 • Az első panelt a szoba sarkában kell elhelyezni. A magasság a szoba magasságától kevesebb, mint két milliméter.
 • A 2 mm-es sarkból történő lépésekhez rögzítse a panelt mindkét oldalon. Ugyanakkor szükséges a tüskés "nézni" a sarok felé.
 • Ezután elkezdi a fürdőszobai burkolatot, a horonycsúcs elvén. A panelek rögzítését önbefogó csavarok végzik.

Tanács. A csavarok nem nyúltak ki a síkon túl, előre fúrni a lyukakat.

 • Tartson bizonyos távolságot a csavarok és a panel szélétől. Az anyag szélétől 10 mm-re úgy, hogy ne jelenjen meg a repedés, és lehetővé válik egy sarok behelyezése a rögzítési hely blokkolásához. A horony oldaláról szerelje fel a "Kleimer" -et, amely a dobozhoz van rögzítve, és beilleszthető a tüskebe.
 • A következő elemek beillesztésre kerülnek az előzőbe, a tüskehorony módszerrel és egy kleimerrel rögzítve.

Amikor közeledik a szoba sarkához, ritkán, ha az anyag alkalmas felszerelés nélkül. Ezért vágják és rögzítik, mint az első öncsavarró csavarok. Annak érdekében, hogy jobban megértsük, hogyan kell ezt csinálni, megnézheti a videót, hogyan vághatja le a fürdőszobai paneleket.

Sarkok felszerelése

A fürdőszoba MDF panelekkel történő befejeződése, sarkok beépítésével végződik.

Néha 45 fokos szögben kell ollóval vagy késsel vágni őket, hogy egymásba hajtson:

 • Legjobb ragasztani a sarkokat "folyékony szögekkel", speciális ragasztóval. Nem szükséges vastag réteg ragasztót alkalmazni, hogy ne nyúljon a szélein.
 • Megsimított egy sarok, akkor nyomják és tartják 3-5 percig, hogy a ragasztó fogja meg megfelelően. Ha a ragasztócseppek még mindig elkészítésre kerülnek, azonnal száraz ruhával távolítsa el őket (nedves folt marad, ami nehezen eltávolítható).
 • Így az alapvető készségekkel az eszközökkel való munkavégzés során a falakkal ellátott fürdőszoba befejeződése nem nehéz.

Egy személy ezt megteheti, asszisztens nélkül. A panelek könnyűek, jól feldolgozottak és az eredmény a javítás után biztosan élvezni fogják.