Legfontosabb > Fürdő

MDF panelek a fürdőszobában. Anyagkiválasztás és befejezési lépések

Az első kérdés, amely a fürdőszobai javítás megkezdése előtt merül fel, az a legjobb anyag a befejezéshez. A fürdőszobában a hőmérséklet és páratartalom folyamatos változása miatt ellenáll a nedvességnek, a penésznek és a mikroorganizmusoknak. Az egyik lehetséges felület az MDF panelek a fürdőszobában.

A befejező anyag kiválasztása

Az MDF egy befejező anyag, amelyet a következő képen láthat. Számos jelentős előnye van:

 • Egyszerű telepítés. A fürdőszoba MDF-panelekkel történő befejezése nem igényel falak összehangolását vagy a régi bevonatok eltávolítását. A szerelési munkákhoz nem használnak speciális professzionális felszerelést, munkájuk során gyakorlatilag nincs por, piszok és hulladék.
 • Sokoldalúságát. A panelek mind falra, mind mennyezetre alkalmazhatók. A nedvesség ellenállása mellett ez az anyag bizonyos hőszigetelő és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.
 • Környezetbarát és biztonságos. MDF panelek a fürdőszobában - környezetbarát anyag, jellemzői hasonlítanak a fára. Az MDF sokkal jobb, mint az MDF panelek a fürdőszobában, mivel nem epoxigyanták és fenol készítik őket. MDF a fürdőszobában, még a hatása alatt a magas páratartalom és a hőmérséklet nem bocsát ki mérgező vagy káros anyagokat.
 • Könnyű gondozás. Annak érdekében, hogy a fürdőszobát tiszta legyen, időről időre elegendő ahhoz, hogy nedves szivaccsal távolítsa el a port. Súlyosabb szennyeződések vagy foltok esetén a nedvességálló MDF-et a fürdőszobában egy speciális mosószerrel le kell mosni.

Ezenkívül ez a befejező anyag viszonylag alacsony költséggel jár, és a különböző színek és textúrák lehetővé teszik a panelek bármely belső tér kiválasztását.

Fontos! Az MDF egyetlen gyenge pontja a felső réteg, védő és díszítő funkcióval. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a védőfólia minden sérülése csökkenti az anyag vízállóságát.

Hogyan válasszuk ki az MDF-et a fürdőszobában?

Az MDF egy viszonylag új befejező anyag, amelyet finom fűrészpor száraz préselésével gyártanak a nyomás és a magas hőmérséklet hatása alatt. Annak ellenére, hogy az anyag fából készült, ellenáll a nedvességnek.

MDF vízálló fürdőszoba panelek változhatnak formában, lemez vastagsága és mérete. Az MDF formájában van rack, lemez és lemez. A gereblye panelek szélessége nem haladja meg a 28 cm-t, ezek meglehetősen hosszú sínek (legfeljebb 3,8 m), vastagsága 8-14 mm. Ez a fajta panel könnyen telepíthető. MDF csempézett falpanelek a fürdőszobában 30 és 98 cm közötti oldalhosszúságú négyzetek formájában kaphatók.

A különböző árnyalatok és textúrák burkolólapainak felhasználásával eredeti fürdőszobai designt hozhat létre. A csempe segítségével különböző mintákat és mintákat rendezhet, zónás térben. MDF lapok a fürdőszobához meglehetősen nagy elemek, mérete 1,25 * 2,5 m. Az MDF laplemezek a legalkalmasabbak egy nagy négyzet alakú fürdőszobához. Az MDF lemezek telepítése egy kis időt vesz igénybe, és az ízületek száma minimális.

Nedvességálló bevonattal ellátott fa panelek

Megjegyzés: Minél nagyobb az anyag vastagsága, annál nagyobb a terhelhetősége. A polcok, szekrények és egyéb bútorok biztonságosan rögzíthetők a panelekhez.

A finomítás módjától függően az MDF panelek laminálhatók, festhetők vagy furniturok. Mindenekelőtt a fürdőszoba és a WC számára illik az első két típus panelje. A furnérozott paneleket ritkán használják fel, mivel előzetes költséges feldolgozást igényelnek.

Az MDF panelek kiválasztása a fürdőszobai falakhoz, akkor is meg kell vásárolnia a szükséges kiegészítő elemeket az ízületek és sarokelemek tömítésére és díszítésére. A helyiség elrendezésétől és a felhasznált anyagtól függően különféle díszlécek is szükségesek: csatlakozás, mennyezet, elöl, indítás stb.

Fürdőszoba befejező lépések

A befejező MDF fürdőszobai panelek többféle módon kivitelezhetők. A módszer megválasztása sok tényezőtől függ, elsősorban az anyag formája, a falakon lévő szabálytalanságok jelenléte, a helyiség területe.

Ha a falak felülete viszonylag lapos, és a fürdőszoba területe olyan, hogy nem ajánlott csökkenteni azt egy fakeret felépítésével, érdemes a ragasztóval ragasztani a beszerelési módszert.

Mielőtt a fürdőt MDF lapokkal ragasztanák, szükség van a csekély kis rendellenességek kijavítására. Ezután állítsa be a kiinduló öntést, amelyből a panelek beszerelése megtörténik. Ez a legmegfelelőbb megoldás az MDF lapka vagy laplemezek kiválasztásakor. A panelek rögzítésének megbízhatósága érdekében a ragasztót az egész felületen vékony, cikcakk csíkkal kell felhúzni, egymástól 5-10 cm távolságra. A szoba befejezése után szükséges az ízületek és a sarkok díszítése.

Ha a falak sok szabálytalanságot mutatnak, és a befejezés a fürdőszoba és a WC-vel ellátott MDF rack-panelekből történik, az előkészítő szakaszban gondoskodni kell a lécek elrendezéséről. 10 * 30 mm-es fémburkolatokból vagy fémprofilból készült, és a falhoz rögzítőcsavarokkal van rögzítve. Az MDF további rögzítésére szolgáló csíkok a panelek szerelési irányára merőlegesen vannak elhelyezve, 40-60 cm távolságra egymástól. Kezdetben az induló öntvényt telepítették és rögzítették. MDF nedvességálló fürdőszoba panelek a kerethez rögzíthető csavarokkal vagy szögekkel. Ehhez használhat építőipari tűzőgépet is. A végső lépés az ízületek és a sarkok tömítése.

következtetés

A panelek rögzítésének módját is használhatja klipszel. Ehhez meg kell vásárolnia a szükséges alkatrészeket a burkolat kitöltéséhez. A lezárás folyamata során a kapocs a falhoz rögzített panel hornyába kerül. A következő csík a felszerelés után elrejti a rögzítőt.

Tipp: Az MDF-panelek behelyezése a fürdőszobába, javasoljuk, hogy szilikonokat alkalmazzanak a panelek ízületeire a vízálló anyag javítása érdekében.

Nedvességálló MDF panelek: előnyök és hátrányok

A zuhanyzó működtetésekor világossá válik, hogy meglehetősen bonyolult helyiség. Ez szorosan kapcsolódhat ahhoz a tényhez is, hogy a zuhanyzóban lévő páratartalom mindig megnövekszik, a kondenzátum magas szintje és a hőmérsékleti ingadozások nagy amplitúdója.

Mindezeket figyelembe véve arra a következtetésre juthatunk, hogy a továbbfejlesztett tulajdonságokkal rendelkező finisanyagok kiválasztása szükséges. A szóban forgó terméknek nemcsak a negatív tényezők hatását kell megítélnie, hanem könnyen telepíthető is.

Megállíthatja a választását egy kerámia burkolaton, mivel megfelel a fent leírt jellemzőknek. De egy jelentős hátránya is van - túl sok a költség. De a modern technológiáknak köszönhetően van egy másik lehetőség a piacon, amely szintén megfelel az összes követelménynek, ugyanakkor azonban megfizethető áron is eltér. Ez az anyag nedvességálló MDF panelek.

Az új generáció anyagaihoz kötődnek, így a cserép méltó alternatívája lehet. Mind az előnyök, mind a hátrányok.

Megszerzésük előtt érdemes feltárni a pozitív és negatív jellemzőket.

Ennek köszönhetően lehetőség nyílik a megfelelő következtetések levonására, a pénz, az idegek és az idő megtakarításának biztosítására.

Előnye és hátránya

A legfőbb hátránya a kiváló minőségű anyagoknak a zuhanykabinok befejezéséhez a magas költségek. De ahogy korábban már említettük, az MDF panelek létrehozásakor találtak kiutat. A panelek nagyon hatékonyak a fürdőszobák számára: hozzáférhetőek, tartósak, tartósak, praktikusak, kényelmesek és könnyen felszerelhetők.

Az MDF panelek gyártásához szükséges nyersanyagok a fűrészpor és egyéb faanyagok.

Az anyagot elsősorban apró morzsák kialakulásának különös módján dolgozzák fel. Ezután a magas hőmérséklet és nyomás hatására végzett száraz préselés a kívánt alakot veszi fel.

Meg kell jegyezni, hogy a hazai piacon az MDF panelek iránti stabil kereslet jellemzi.

Számos jelentős előnyük van:

 • könnyű és egyszerű telepítés, ami nagyon is lehetséges, hogy végezze el a saját kezét (nem szükséges eltávolítani a régi bevonat és szintező, telepítése is elvégezhető a rendelkezésre álló eszközök nélkül szakmai felszerelések, a működés során gyakorlatilag nincs kosz, por, hulladék);
 • sokoldalúsága (nemcsak a falak, hanem a mennyezetek befejezésére is alkalmas);
 • tartósság (ha megfelelően használják, MDF-ből több mint 10 évig tart);
 • szilárdság;
 • nedvességállóság;
 • antiszeptikus tulajdonságok (olyan panelek, amelyeket olyan anyagokkal kezelnek, amelyek védik a penész és a gombák kialakulását);
 • egyszerű gondozás (a szennyeződés nedves szivacsból tisztítható a felületről);
 • elfogadható ár;
 • könnyű vágás;
 • Különböző szerelési lehetőségek lehetségesek;
 • kiváló hőszigetelők;
 • a panelek nyersanyagai ökológiailag tisztaek;
 • meglehetősen széles skálát mutatott be.

A fentiek mellett a megvizsgált alapanyag bármilyen más finomanyaggal kombinálható. Például sok kő vagy csempe bevonattal ellátott MDF panel kombinációja - ez az egyik legvonzóbb megjelenés. Különböző bevonatok is kombinálhatók.

És mivel a panelek többféle méretben is vannak, használhatók különböző helyiségekben lévő zuhanyzókban.

Az MDF-panelek ellenállása a magas páratartalom hatására nagy területű fürdőszobákban is használható.

A nagyszámú pozitív oldal ellenére negatív szempontok is jellemzőek az MDF panelek számára. Azonban nem szabad félnie ettől: ez minden más befejező anyagra érvényes, mindegyiknek megvannak a mínuszai. A negatív megnyilvánulások elkerülése segít az ilyen panelek telepítéséhez és működtetéséhez.

Az MDF-panelek ellenére általában a következők szerepelnek:

 • alacsony ütésállóság;
 • könnyen károsíthatja a felületet, például a karcolásokat;
 • megbízhatatlanság a tűzbiztonság tekintetében.

Tehát az MDF panelek nagy teljesítményt mutatnak, bizonyos hátrányok ellenére. De komoly magatartást kell fenntartania velük szemben, mert a rossz megközelítéssel valóban problémákat okozhatnak. Ugyanakkor a hátrányok túlzása haszontalan - a helyes megközelítés biztosítja a kiszabadulást tőlük, ráadásul ezek egyáltalán nem jelennek meg.

Továbbá ne fejezze be a munkahelyet ilyen panelekkel: mert a felület sebezhetősége könnyen megsérülhet.

Általánosságban elmondható, hogy az egyedi ajánlások anyagának összes mutatója nem igényel.

A befejező anyag fajtái

Az első fajta, amelyet szeretnék megvizsgálni, a csempe változat. A faj neve formájához kapcsolódik - ez a csempe alakja. Az ilyen csempe azonban különböző méretben készül (30 és 98 cm közötti oldalhosszúsággal). Ennek az opciónak az előnye a szokatlan, eredeti és látványos megjelenés képessége. A kreativitás megmutatása után kombinálhatja a különböző árnyalatokat, vagy különleges hatásokat hozhat létre a textúrák kombinálásával - mindez csak a zuhanyzást díszíti. A csempézett MDF panelek is könnyedén telepíthetők: ragasztóval ragasztható a falhoz.

A következő nézetet a lemezes MDF panelek képviselik. Ahogy a neve is mutatja, egy befejező anyag áll a lécek, amelyek lehetnek különböző hosszúságú (legfeljebb 3,8 m), szélessége (maximum 28 cm-es) és vastagsága (8 és 14 mm-es). E sokszínűségnek köszönhetően minden vágy és igény kielégíthető, beleértve a kis pénzügyi lehetőségeket is.

Ezeket az MDF-paneleket fém vagy fadarabra kell szerelni.

És rögzítheti őket zárójelekkel vagy csavarokkal. A legnépszerűbb tábla sínek formájában, ha egy kis terület telephelyén szeretné kovácsolni.

Van egy fajta, amelyet lemezlapok képviselnek. Ezek meglehetősen nagy elemek formájában készülnek (1,25 * 2,5 m). Ezt a típust általában egy érdekes helyiség létrehozására használják egy nagy területen lévő szobában. A könnyű és gyors telepítés megkülönbözteti - elegendő ragasztóval rögzíteni. A csontozatok az ízületek elrejtésére használhatók. A lemezlapok szerkezete is különböző lehet, így könnyen beilleszthető bármilyen stílus belsejébe. De azt kell mondani, hogy általában egy ilyen finomító anyag egy nagyszerű lehetőség az elülső felület vágására.

MDF nedvességálló falpanelek

A fürdőszobát nemcsak kerámia burkolattal lehet átfedni. Azon túl, hogy a burkolás jelentős fizikai és anyagi ráfordításokat igényel, maga a habarcs előkészítése, alkalmazásának szükségessége további tisztításhoz vezet. És valami új, szokatlan dologot akarsz, és nem is tudsz telepíteni egy szakembert. Ezek a tulajdonságok az innováció a modern építési területen - MDF panelek. Számos előnyös tulajdonsággal bír, hogy magas páratartalmú helyiségekben kialakíthatja a belső térséget.

MDF panelek jellemzői

Az MDF paneleket forró préseléssel gyártják. Ehhez használjon száraz faelegyeket és kötőanyagokat, például módosított karbamidgyantát. Az egész folyamat rendkívül magas hőmérsékleten megy végbe. Ez lehetővé teszi a zsetonok szilárd ragasztását. Ennek köszönhetően az anyag rendkívüli erővel és tartóssággal rendelkezik.

Az MDF mechanikai tulajdonságai jelentősen különböznek a természetes faanyag hátterétől. Végül is, hogy megtörni a panelt szinte lehetetlen. Ez a tulajdonság lehetővé teszi az MDF használatát kerek homlokzatok vagy más díszítőelemek létrehozásához.

MDF panelek típusai:

Tányérok formájában készülnek. A mérete eltérõ lehet. A csempézett panelek fő előnye, hogy szokatlan, látványos belső teret hozhatnak létre. A különböző színek vagy textúrák kombinálásával jelentősen megváltoztathatja a fürdőszobát. Ragasztáshoz ragasztva a felületre.

Különböző szélességű és vastagságú hosszú rácsokat ábrázolnak. A méretek mérete elég nagy, így minden építő képes megtalálni a megfelelő anyagot maguk számára. Az ilyen paneleket fém vagy fa fémdobozra szerelik fel. Csavarokkal vagy csavarokkal van rögzítve. Kedvezőek a kis terek lefedése során.

Ezeket a paneleket gyakran használják a belső tér kialakításához nagy szobákban. Nagyon nagy méretűek, nagyon könnyen és gyorsan ragasztják a ragasztót. Az összekötők lehetnek rejtett díszlécek. A laplemezek eltérő szerkezetűek lehetnek, és harmonikusan illeszkedhetnek a helyiségekbe.

Az MDF panelek is különböznek az elülső felület befejezésének módszereiben. Természetesen nem mindegyik alkalmas fürdőszoba burkolatokra:

 • Laminált panelek (a speciális PVC-film felületén történő alkalmazásra, a fa, fém vagy kő kiváló utánzása mellett ezeknek a lemezeknek jó porálló, vízálló és esztétikai tulajdonságaik vannak).
 • Furnérozott panelek (a felületet furnérozották, a panel pedig bármilyen fa árnyékot kapott).
 • Festett panelek (a speciális effektív festékeknek köszönhetően a panel hihetetlenül gyönyörű fényt és extra védelmet biztosít).

Nedvességálló MDF panelek előnyei:

 1. Jó hőszigetelés. A modern technológiák lehetővé tették, hogy olyan paneleket hozzanak létre, amelyek tökéletesen megtartják a hőt, és nem adják a falnak.
 1. Nedvességállóság és fertőtlenítő tulajdonságok. Mivel az anyagot érzékeny nedvességű helyiségekben használják, jól kezelik az összes gombaölő és penészgátló anyaggal. A víztaszító filmnek köszönhetően, még akkor is, ha vizet öntünk a panelre, egyetlen csepp sem marad meg.
 1. Az anyag merevsége. Ez a tulajdonság segít elrejteni sok olyan dolgot, amelyek akadályozzák a befejezett és esztétikus megjelenést. Például az MDF-hez elrejti a vezetékeket, kábeleket, csöveket stb. Ezen kívül a falak telepítés előtt nem kell feldolgozni.
 1. Erő. Az MDF nedvességálló paneljei kiválóan ellenállnak a mechanikai sérüléseknek. Ez a képesség nem rendelkezik olyan anyaggal, mint a műanyag, melyet a fürdőszobában szeretnek. A panelek nem szakadnak meg vagy repedeznek, még akkor sem, ha erős hatást fejtenek ki. Hajlítás, a bélés bélésére használják.
 1. Könnyű gondozás. A könnyű karbantartás érdekében a megfelelő paneleket meg kell vásárolni és telepíteni. Elég törölni őket nedves szappanos ruhával.
 1. Megfizethető költség. A csempével ellentétben az MDF panelek sokkal olcsóbbak. Ez a lehetőség megfizethető mindenki számára, aki átalakítja a fürdőszobát.
 1. Egyszerű telepítés. Ez a panelek egy másik nagy előnye. Mindenki, akár egy nem-hivatásos építő is telepítheti őket.
 1. A vágás egyszerű. Nem kell drága elektromos szerszámokat vásárolni.
 1. A különböző színek és textúrák. Az MDF falpanelek minden vevő kívánságait kielégítik.
 1. Tartósság. A modern termelés lehetővé tette olyan anyag létrehozását, amely akár a cseréphez is használható.

Ha a fürdőszoba kis méret, MDF képes megoldani ezt a problémát, hogy vizuálisan bővíteni a teret használó lemezeket bevont fényes vagy tükör film.

A hátrányok csak egy kis csökkenést jelentenek a helyiségben, amikor a paneleket fém keretre telepítik.

MDF nedvességálló fürdőszoba panelek

MDF panelek szerelésének módjai

A panelek mellett további alkatrészek is szükségesek. Minden ízületnek, sarkának le kell zárnia a díszléceket. Ez az elem egy hosszúkás rúd, amelynek más alakja van keresztmetszettel. Vannak különböző típusok:

 • Indulás - a munka elején épült;
 • Csatlakoztatás - a panelek nem esztétikus csomópontja;
 • Mennyezetek - lábazatként használhatók, mivel bezárják az intervallumot a mennyezet és a fal találkozásánál;
 • Belső sarokelemek;
 • Külső műanyag sarkok;
 • Arc - céljuk dekoráció;
 • Universal.

Vásárlás előtt alaposan meg kell vizsgálnia a terméket. Ha nem rendelkezik elegendő ellenállással a csiszolóanyagokkal, vagy szabadtéri munkára szánt, akkor nem szabad kockáztatnia. Ellenkező esetben a nedvesség első megjelenésénél a panelet gomba vagy penész borítja.

Nedvességálló MDF panelek rögzítésének módszerei

Számos lehetőség van a panel falra szerelésére. A legfontosabb, és a leggyakoribb a ragasztószerkezet. Csak ezt tegye tökéletesen sík felületre, ütések és duzzanatok nélkül. Ha vannak ilyenek, eltávolíthatók egy spatula, gitt vagy cementhabarcs segítségével.

A ragasztási folyamat több lépcsőre bontható.

Fázis 1. A fürdőszobai felvételek számlálása. Ez a panelek célszerű ragasztásához szükséges, elkerülve a maradékanyagokat.

2. szakasz. A panelek felszerelése a kapott méretek szerint. Jobb, ha azonnal meghatároztuk, hogy melyik panelt kell felragasztani, melyik falon.

3. lépés. Csatlakoztassa az indítóformát a munka kezdetének helyére.

4. lépés: A panel rögzítése a várólista szerint. Ragasztás egyenletesen, vékony csíkok az egész felületen és ugyanolyan távolságban egymástól.

5. lépés. A felesleges ízületek és a mennyezethez való csatlakozópontok, a dekoratív díszlécek lezárása szükséges.

Használható falburkolatok falra szereléséhez is. Ez alumínium vagy fa rudakkal van ellátva. Rögzítés a falhoz dugóval. A fal szabálytalansága ebben az esetben semmilyen módon nem akadályozhatja meg az egyenletes és sima felület létrehozását. Ha a falon lévő mélyedés elég mély, akkor csak a fadarabot kell fektetni a fém vagy fa profil alatt.

Csakúgy, mint a telepítés ragasztó, ez a módszer is, a munka megkezdése előtt, pontos méréseket és fürdőszoba függőlegesek harci le a sarkokat. Továbbá a munka a következő lépésekben folytatódik:

1. lépcső. A kiválasztott panelek típusától függően az esztergagép a sínekre merőleges falra rögzíthető.

2. lépés: A vízszintes paneleket ugyanolyan távolságban kell rögzíteni a függőlegeshez képest.

3. lépés: Az indító formázás rögzítése.

4. lépcső. A panelek telepítése a nyelv és a horony módszerrel történik.

5. szakasz. A munka végső szakasza, amely magában foglalja az ízületek elrejtését is díszített formázással.

Hasonlóképpen, fémprofilra történő rögzítés történik. Ez a kialakítás lehetővé teszi a kiegészítő szigetelést a keret és a falak között. Az MDF panelek ömledékének a penésztől és a penészgomból való védelmére ajánlott szilikon tömítőanyaggal kezelni őket.

Nézze meg a hasznos videót: Vízálló MDF lapok elhelyezése

Az MDF nedvességálló paneljei nagyszerű megoldást jelentenek a fürdőszobában és más, magas páratartalmú helyiségekben. Nem csak megfizethető, hanem minőségi anyag is.

Nedvességálló lemez MDF panelek a fürdőszoba falakhoz (típusok és beépítés)

Működési szempontból a zuhanyzó nagyon összetett helyiség. Mindig magas a páratartalom, a kondenzátum és a hőmérséklet ingadozása.

A fürdőszoba befejező anyagai, ellentétben a lakóterület többi részével, fokozott jellemzőkkel kell rendelkezniük. A negatív tényezők sikeres kezelése mellett a nyersanyagoknak maguknak is képesnek kell lenniük.

Gyakran ezek a funkciók a zuhanyzóban kerámia burkolatokat végeznek. Természetesen ilyen öröm nagyon drága! Azonban a modern technológiák újfajta befejező anyagokat képviselnek - nedvességálló MDF panelek a fürdőszobában. Számos előnye van, amelyek révén jelentősen megtakaríthat pénzt, időt és idegeket. Ma ezek a termékek a cserép teljes választékává váltak.

Erősségek és gyengeségek

Érdemes megjegyezni, hogy nem mindenki engedheti meg magának költséges anyagokat, hogy díszítse a falakat a zuhanyzóban. Az MDF fürdőszobai panelek hatékony módja annak, hogy kilépjenek ebből a helyzetből. Ezek különböznek a rendelkezésre állásban, a tartósságban és a tartósságban is. Kényelmesen fel vannak szerelve a falra. A laptermékeket nem csak fahulladékból készítik, hanem speciálisan feldolgozott faanyagokból is.

A falak MDF paneljei folyamatosan keresnek a hazai piacon. Általában cserép helyett a zuhanyzóban használják őket. A falon levő lap termékek nem rosszabbak a kerámiakomponenseknél, miközben jelentősen nyerik az árat. Emellett az MDF vonzó megjelenésű, téglalap alakú, nincs széle a széleknél vagy a végeinél. A nedvességálló falpanelek erősségei:

 1. könnyű telepítés;
 2. hosszú élettartam;
 3. egyszerű feldolgozás;
 4. elfogadható ár;
 5. jó hőszigetelés;
 6. nagy szilárdság;
 7. környezetbarát anyag;
 8. egyszerű használat;
 9. széles választékban.

Ezenkívül meg kell jegyezni, hogy a lapmodellek kombinálhatók más befejező anyagokkal. A falra szerelhetők kővel, a csempe alatt, valamint más típusú felületeken is.

A panelek méretei lehetővé teszik a termékek használatát minden zuhanyzóban, függetlenül a területétől. A nedvességálló MDF egyaránt alkalmas mind a kis helyiségekben, mind pedig egy kiterjedt fürdőszobában.

Azonban érdemes megemlíteni, hogy a fürdőszobai laplemezeknek vannak hátrányai. Ez abszolút normális, mivel manapság nehézséget jelent a gyengeségek nélküli anyag bemutatása. Emellett megfelelő képességgel elkerülheti a kellemetlen helyzeteket. Jelenleg az MDF-termékeknek a következő hátrányai vannak:

 • alacsony ütésállóság;
 • gyenge karcolásállóság;
 • tűzveszély.

Jellemzői szerint a falon lévő nedvességálló lemezek magas működési tulajdonságokkal rendelkeznek. Ami a hiányosságokat illeti, itt érdemes komolyan venni őket. A kockázat mértékét azonban nem szabad eltúlozni, mert a gyengeségek minimalizálhatók, például a lemezterületet a munkaterület közelében nem építhetik fel. Más mutatók esetében az anyag elvben nincs szükség ajánlásokra.

Telepítési jellemzők

Annak érdekében, hogy rögzítse a modell különböző méretű a falakon a fürdőszoba nem igényel különleges készségeket. Nagyon egyszerűen a fal MDF telepítése nagyon egyszerű, de saját árnyalatai vannak. Számos panel van a dobozra szerelve, ami nagyban leegyszerűsíti a telepítési folyamatot. Ezen felül, ha a zuhanyzók falai simaak, akkor előkészítés nélkül befejezheti.

Azonban, ha vannak hibák a falfelületen, azokat javítani kell. A falat alapozó, vakolt vagy giposkartonovye tömbökkel kell használni. Az utóbbi lehetőség nemcsak a felület szintjét teszi lehetővé, hanem egy újat hoz létre. Az előkészítés után a helyiség mérése szükséges. Ezenkívül szükséges, hogy a nedvességálló panelek több napig álljanak a fürdőszobában. Ez lehetővé teszi számukra az akklimatizációt és az új körülményekhez való alkalmazkodást.

Ezután kapnak olyan tulajdonságokat, amelyek megfelelnek a zuhanyzó hőmérsékletének és a páratartalomnak. A legjobb, ha különféle méretű laplemezeket rögzít a falon egy speciális keretkerettel. Ez lehetővé teszi a kommunikáció, például a világítás bekötését. Ez a módszer kis hibákra való bevonásra alkalmas, amelyeket el kell rejteni. A fali MDF-et csavarokkal, speciális záróelemekkel, klipszekkel vagy szögekkel szerelik fel.

A telepítés a nedvességálló termék sarkából indul. Érdemes tudni, hogy egy kisebb lyuk jobb lesz a későbbi műveletek szempontjából. Továbbá, ha unatkozik a láda opcióval, akkor egy idő után felesleges problémák nélkül eltávolítható. Alkalmas olyan emberek számára, akik gyakran szeretik a belső tér stílusát a fürdőszobában. Külön figyelemre méltó, hogy a falpanelek felszerelése mind fém alapra, mind pedig más anyagú szerkezettel történhet.

Ragasztó opció

A nedvességálló MDF termékeket a fürdőszobában ragasztással csak sík felületen lehet rögzíteni. A megoldások segítségével különböző méretű modellek elég szilárdan vannak a falra. Azonban a bontáskor nagyban bonyolítja a folyamatot. Ezzel a módszerrel helytakarékos, valamint a helyiség nedvességállóságának javítására. A laplemezeket legfeljebb 5 mm-es ragasztórétegre kell fektetni.

Ezenkívül a ragasztókompozíciót legjobban egy fogazott simítóval lehet bevinni, mivel ez lehetővé teszi a különböző felületek - a panel és a fal közötti hatékonyabb kötődést. Annak érdekében, hogy a berendezést a termék alsó sarkából indíthassuk, Ezután folytassa az MDF oldalra történő felhelyezését, és véget érjen. Így analógiával a következő sorozatokat alkalmazzák.

A kinyúló ragasztó nem kenhető, hanem a felesleges keverék eltávolítása. A nedvességálló termékek közötti távolság nem haladhatja meg az 1,5 mm-t. A hatékonyság növelése érdekében egy tömítőanyagot szilikon komponenssel kell alkalmazni. Ez lehetővé teszi a bevonat nedvességállóságának növelését. Ezen kívül használhatunk díszléceket a panelek közötti rések díszítésére.

Ez a módszer nem csak vizuálisan takarja el az ízületeket, hanem javítja a helyiség működési jellemzőit is. Kiderült, hogy az MDF-panelek nedvességálló és környezetbarát anyagok, amelyek minden szükséges tulajdonsággal rendelkeznek a nagy páratartalmú és hőmérséklet-változó helyiségben való használatra. a fürdőszobában.

Fürdőszoba falpanelek

A belsőépítészeti építőanyagok piacán egyre több fajta van. Nedvességálló falpaneleket kínálunk a fürdőszobában, megfizethető áron. Ezek a panelek csak belsőépítészetre alkalmasak. Katalógusunk több mint 2000 ezer opciót és színes paneleket kínál, és Moszkvában olcsóbban vásárolhat.

A kiváló minőségű fotók részletes tulajdonságokkal is segítik a választást. Most megrendelheti, és mi lesz szállítás Moszkvában és más régiókban.

Nedvességálló MDF a falakhoz

Gyönyörű, jó minőségű, és ami a legfontosabb, költségvetési javítás, ez minden ember álma, akiknek tervei egy ház vagy lakás átalakítását tervezik. Az épületek befejező anyagainak változatossága elképesztő. És a legnehezebb választani, hogy még nem tapasztalt javítási munkát.

Az utóbbi években a dekorációs panelek különösen népszerűek az építőanyagok befejeződésekor. Mindez pedig számos előnynek köszönhető, mind a megfelelő kialakítás, mind az egyszerű telepítés során. Sokan részt vesznek az MDF panelek telepítésében.

Az előnyök listáján a következők szerepelnek:

 • az a képesség, hogy fedőlemezeket lefedjenek befejező anyagokkal, például festékkel, anélkül, hogy a lapot előzetesen össze kellene kötni;
 • Egy másik előnye a nedvességállóság. Nedvességálló MDF a panel falakhoz akár a fürdőszobában vagy a konyhában is elhelyezhető. Itt az MDF fürdőszobai bútorokról.

De jobb megfontolni az MDF lemezlapok összes előnyét.

jellemzői

Tény, hogy az MDF paneleket szorosan préselt fűrészpor. A termék magas nyomásának köszönhetően a termék kiváló szilárdsággal rendelkezik, miközben elegendően rugalmas a szereléshez.

Ez a befejező építőanyag környezetbarát, a kizárólag természetes összetevők gyártása miatt, még az MDF gyártására szolgáló kötőanyag is karbamidgyanta.

Különböző típusú belsőépítészeti díszítő falpanelek készülnek:

 • bélés, az összekapcsolás telepítésének elve. A végleges kialakítás hasonlít a ládára. Nagyon esztétikus;
 • egy másik típusú panel egy csempeforma;
 • Egy másik típus az MDF lemezek. Az ilyen típusú panelek nagyon kényelmesek, mivel bármilyen mintázat felszínére helyezhető.

Az MDF lapok egyedisége az, hogy az ügyfelek szabványaira vágják, hogy tökéletesen illeszkedjenek a dekorációba. A falak nedvességálló lemezlemez paneljei kényelmesek, mert az egész falat egészben fedik le, és semmilyen mással nem kell befejezni.

A homok helyesen elengedhetetlen építőanyag. Van egy képlet a homoknál.

A cement olyan mesterséges szervetlen anyag, amely a víz megszilárdulása után vízzel kombinálva kővé válik. Itt van a sűrűsége.

A gipszkarton a legnépszerűbb anyag az ilyen típusú munkákhoz. A linkre kattintva megismerkedhet a gipsz fogyasztásával 1 m2-enként.

Ennek eredményeként gyönyörű megjelenést kapsz további varratok nélkül, amelyek megzavarják a szoba megjelenését. Szabványok szerint a gyártott MDF lapok méretei: 1200 mm 2800 mm. Miután a lapot az ügyfél méretének megfelelően vágják le.

Továbbá, a lap áthalad a további lépést bélés bevont speciális díszítő film kiválasztott belátása szerint az ügyfél, és a laminált.

Az MDF lap opciót az adott megrendelés adja meg.

Az ügyfél kiválaszthatja, milyen színű, az űrlapok a végső panelek, és teljes kompozit képeket hozhat létre. Az MDF lemez készítéséhez szükséges dekoratív filmnek további funkciója van, amely védi a panel alapját és más külső tényezőket a nedvességtől.

A fürdőszoba vagy konyha MDF lapjának megválasztása esetén a fa választását nem szabad megállítani az ábrán, ez a típus csak száraz helyiségekhez alkalmas. Sokan gyakran hasonlítják össze az MDF panelt forgácslemezzel, de a szakemberek a javítás során inkább nedvességálló MDF paneleket használnak a falakhoz. Itt megtudhatja, mi a legjobb a bútorok, az MDF vagy a forgácslap.

Itt vannak a fő különbségek a két anyag között:

 • a befejező anyag gyártási technológiája. MDF lapok készítésénél magasabb minőségű anyagokat használnak, ezáltal növelve az üzemi élettartamot és javítva az építőanyag külső megjelenését;
 • az MDF környezettudatossága garantálja a biztonságot, mivel a gyártás során nem használnak olyan veszélyes gyantákat, mint a fenol-formaldehid és karbamid-formaldehid;
 • nagy nedvességállóság, az MDF panelet borító jó védőréteg miatt;
 • az a képesség, hogy egy felületkezelő anyagot, például festéket alkalmaznak a lemez felületének előkészítése nélkül.

És ez nem minden lehetséges előnye az MDF paneleknek.

méltóság

Érdemes megemlíteni az MDF panelek fő előnyeit:

 • először vloustoychivost. Ez a fontos jellemző lehetővé teszi a panelek 80% -os magas páratartalmú helyiségekben történő használatát;
 • az anyag nagy sűrűsége kiváló hangszigetelést biztosít;
 • hosszú élettartam. A dekorációs panel kiváló minőségű bevonata hosszú élettartamot biztosít, a gyártó 10 évig garantált. Érdemes csak emlékezni arra, hogy milyen körülmények között ne használjuk ezeket a díszítő paneleket;
 • nem szenvednek súlyos sokkot, így megszakadhatnak, ha komolyan megsérülnek. Emellett a külső hatások, mint a karcolás vagy a vágás tárgyai is elrontják a célt. A falakba ütköző MDF lemezeknél nem kell konyhai kötényt használni;
 • Univerzális MDF panelekkel bármilyen helyiséget le lehet vágni, csak száraz helyiségek esetén jobb nedvességálló dekorációs panelek használata;
 • a könnyű telepítés nem igényel különleges építési készségeket. Egy minimális tartozékkészlet a felszereléshez: ragasztókompozíció, fűrész a méret beállításához, szilikon tömítőanyag, hogy feltöltsék a lehetséges üregeket;
 • változatos tervezési megoldások: színek, formák;
 • távolítsa el a szennyeződéseket vagy porokat nedves ruhával. Szükséges a mosogatáshoz használt vegyi anyagok használatának megakadályozása, hogy a külső bevonó réteget ne károsítsa.

hiányosságokat

Természetesen, mint bármely építőanyag és nedvességálló MDF panel, számos hátránya van:

 • a kopogásoktól vagy karcolásoktól való súlyos károktól való félelem;
 • tűzveszély. Az MDF panelek gyorsan meggyulladnak, így a konyhai munkaterületek befejeződésével, ahol nagy valószínűséggel a tűz nem ér, pl. A tűzhely közelében;
 • hogy az MDF lapot fel kell szerelni a falra;
 • miután a falon történő lefektetés során a lap kívánt formáit vágta le, gondosan kell beállítani a méretet, és a csatlakozó varratokat a díszítőlemezek mögé kell rejteni, valamint a tömítőanyaggal való előkezelést.

A minőség, az esztétika és a környezettudatosság tekintetében az anyag páratlan. Ezért egyre több építő használhatja ezt a befejező anyagot a helyiségek javítása során.

Az MDF panelek széles választéka lehetővé teszi, hogy kiválassza az ötletnek megfelelő dekorációt. Fontos kiemelni a fő típusokat.

Cserép formájában

A különböző formájú és méretű lemezek lehetővé teszik a valóságban való lefordítást még a legváratlanabb tervezési megoldásokhoz is, ezzel egyedülálló belső teret hozva létre.

Sínek formájában

Méreteik is eltérőek, ami szintén hozzájárul egy szokatlan ötlet megvalósításához.

Csak azt kell felszerelnie a kiegészítő rácsot, amelyre a panel fel lesz szerelve.

Általában ez egy fából készült vagy fém bázis, a saját belátása szerint.

Speciális zárócsavarok vannak csatlakoztatva a hálóhoz öncsavarozó csavarokkal. Nagyon hatékony, ha egy kis szobát kell befejezni.

lap

Lapos paneleket használnak a nagy szobák takarására. A lap nagy mérete lehetővé teszi a szoba falainak gyors befejezését. A fő kényelem az MDF lapok ragasztóval történő ültetésének lehetősége. A szerkezetet, az űrlapot az ügyfél választja.

Különbözőek, valamint az MDF lapok felületi kezelésének lehetőségei. Meg kell tudni, hogy mely panelek használhatók még nedves területek befejezéséhez.

laminált

A laminált MDF panelek falakhoz - ez a fajta MDF megkülönböztethető azzal a ténnyel, hogy a felső rétegben speciális PVC-fóliát alkalmaznak. A rajz csodálatosan utánozza a fa, kő vagy fém. Ennek az előnynek a víztaszító mellett vízálló tulajdonsága is van.

furnérozott

A furnérozott panelek a fa furnérfelületének köszönhetően utánozzák a fát is.

Festett

A festékkel bevont panelek különleges festékeket használnak a megoldásban, ami miatt a panel szokatlan és vonzó megjelenést kölcsönöz, továbbá külső tényezők elleni védelmet is nyújt.

Kiválaszthatja az MDF-nek megfelelő anyagot, figyeljen a tulajdonságaira, melyet az építőanyag jobb az Ön számára.

A

Ami a költségeket illeti, a falak nedvességálló MDF paneljeinek ára számos tényezőtől függ:

 • lap alakja és mérete;
 • milyen takarólemez.
 • milyen célokra kell használni díszítő paneleket, pontosabban a szoba befejezéséhez.
 • rajzlap.

A lemez nedvességálló panelek MDF falak kezdődik 1200 rubel.

Hol lehet telepíteni?

MDF panelek bármilyen helyiséget befejezhetnek, csak a tervezésre van szükség. És miután megnézzük a különlegességek különböző változatait. Figyelembe kell venni a lapok telepítéséhez szükséges további alkatrészeket is.

Ha kiválasztotta az MDF lapok lapformátumát, akkor a következő anyagok szükségesek:

 • speciális dekorációs díszlécek, amelyek az összes ízületet és sarkot eltakarják, miután a lapokat a falra telepítették. Olyan formájúak, mint a különböző méretű hosszú csíkok;
 • ragasztókompozíció, amelyre a panel jövőbeli lapja fel lesz szerelve;
 • Szükséged lesz egy fémfűrészre, hogy illeszkedjen az összes panelhez a maximális mérethez.

Ami a formázás célját illeti, itt néhány pontot kell kiemelni:

 • a csomópontban vannak díszítő panelek;
 • a lábazathoz hasonló díszítéseket leggyakrabban a mennyezet vagy falak befejeztével használják, tökéletesen maszkolja a panelek közötti csatlakozásokat;
 • véges díszítéssel, amely további esztétikai megjelenést kölcsönöz a célnak;
 • belső és külső sarkokhoz használt díszítések;
 • a kiindulási anyagok a szerelés kezdeti szakaszában vannak felszerelve, csak függőlegesen vagy vízszintesen;
 • univerzális dekorációs anyagok.

Az MDF lemezlapok megrendelésekor figyeljen arra, hogy milyen célra használhatja ezt a díszítőanyagot. Minden szükséges információ az építőanyagok útlevelében található.

A fürdőszoba és a fürdőszoba felújításánál különleges nedvességállóságú MDF panelek találhatók. Díszítő díszítő MDF panelek csak beltéri.

A falak előkészítése

Mielőtt a paneleket közvetlenül a falra szereli, elő kell készíteni.

A falnak simanak kell lennie, így az MDF lemez nem deformálódik. Továbbá a helyiségnek jól száradnia kell, ellenkező esetben a ragasztóval ellátott lap idővel eltűnik.

A falak telepítéséhez a következő anyagok szükségesek:

 • speciális vékony fűrészlap laminátumhoz;
 • több spatulas, egy megfogta egy normális;
 • mérő;
 • tömítés az ízületek és a pisztoly tömítésére;

Tömítőgyűrű és pisztoly

 • folyékony körmök;
 • a fal feldolgozásához alapozóra van szükség;
 • paneles ragasztó;
 • dekoratív kiegészítők, hogy a kivitelezés esztétikus megjelenése legyen.

Miután összeszerelték az összes szükséges eszközt, közvetlenül a fal előkészítéséhez. Az első lépés a felület tisztítása, eltávolítja a régi rétegfelületet.

A falat egy alapozóréteg borítja, hogy kiegyenlítse az összes fennálló szabálytalanságot.

Maguk a panelek a beszerelés előtt néhány nappal a közvetlen telepítés előtt kerülnek a helyiségbe. Így az építőanyag felhasználásra kerül a jövőbeni működési feltételekhez. Amint befejeződik a helyiség előkészítése, megkezdődik az MDF lemezlapok falra szerelésének szakasza.

felszerelés

Az MDF panelek felszerelésére számos lehetőség áll rendelkezésre:

 • egy speciálisan felszerelt kereten;
 • ragasztóval.

A második módszer népszerűbb, kevésbé időigényes. Csak egy fontos árnyalat egy tökéletesen lapos falra érkezik, ezért mindent előre kell készíteni.

A panelek ragasztásának egész folyamata több lépésből áll:

 • pontosan ismerik a mérőt a helyiségben, ahol a panelek ragasztását tervezik. Ez segít csökkenteni a hulladékot;
 • a dekor minden részének előszerelése. Így könnyebb lesz eldönteni és elhelyezni az összes darabot a megfelelő helyeken későbbi ragaszkodáshoz;
 • a következő lépés az, hogy a kiinduló öntvényeket a megfelelő helyeken rögzítsék;
 • Most a paneleket a megrendelés szerint ragaszthatja. Itt arról, hogyan kell ragasztani az MDF-et a falon. A ragasztórétegnek vékonynak és egyenletesnek kell lennie a hibák elkerülése érdekében. Vékony, egyenletesen elosztott csíkokra kerül;
 • A mennyezeten levő MDF összes csatlakozóját és aljzatát az előre elkészített panelek mögé kell rejteni.

Egy másik lehetőség a betét használata, ezáltal a falak egymáshoz igazítása a későbbi önzáró csavarok rögzítéséhez.

Az MDF panelek telepítésével kapcsolatos további információkért lásd a videót:

következtetés

A megfelelő anyag kiválasztása érdekében nemcsak az árat, hanem az építőanyag életét is figyelembe kell venni, így pénzt takaríthat meg és nagyszerű eredményt hozhat. Ismét nézze meg az anyagainkat, amelyek részletesen bemutatják, milyenek az HDF panelek.

Nedvességálló lemez falpanelek fajai és gyártói

A legtöbb esetben az emberek kerámia burkolatokat használnak a konyha befejezéséhez. De valamilyen oknál fogva ez nem mindig lehetséges. Ne légy ideges, mert ma az építési piacon számos javaslat található. Az egyik ilyen megoldás nedvességálló lemezpanelek, amelyek lehetővé teszik a csempe, természetes kő utánzását. Ennek köszönhetően elképesztő eredményeket érhet el, és megvalósíthatja fantáziáit. Ráadásul ez az anyag nem olyan drága, de a teljesítmény jellemzői magasságban vannak.

Termékek fajtái

A nedvességálló lemezlapok a következő fajtákban reprezentálhatók: MDF, a kő alatt laminált. Tekintsünk minden lehetőséget részletesebben.

A bemutatott termékeket aktívan használják a belsőépítészetben. Ennek oka az alacsony költség és a kiváló teljesítmény. Az ilyen lemezek mérete legfeljebb 2 méter lehet.

Pvc panelek leroumarie árak és egyéb jellemzői az építőanyag található ebben a cikkben.

Ennek eredményeképpen lehetővé válik a nagy felületek furnérozása. Ennek eredményeként időt takarít meg a javításokra, és megkapja a minimális számú varrást, ami pozitívan befolyásolja a felület megjelenését.

A gyártási folyamat során a panel kinyomja a 2800 ml-es 1200 mm-es méretű sajtológépet. Ezután a megrendelő által meghatározott dimenziókat díszítőfóliával borítják. Mivel lehetővé vált a panelek gyártása megrendelésre, a fogyasztó megkaphatja a terméket, ideális esetben színben és dimenzióban. Ez az előny lehetővé teszi, hogy a fal dekorációját nagymozaik formájában készítse el.

A cikkből megtudhatod, hogy mennyi falfestés van Leroy Merlin konyha számára.

A nedvességálló lemezes MDF panelekhez fűrészpor- és préselési eljárást alkalmaznak, és nem adnak hozzá polimer kötőanyagokat. Ennek köszönhetően az MDF panel környezetbarát anyag, amely nem bocsát ki káros anyagokat a levegőbe. A fűrészpor kötését erős nyomás és magas hőmérséklet mellett végezzük, ami lehetővé teszi a késztermék nagy szilárdságát és rugalmasságát. Ilyen indikátorok még a természetes fa is irigylem.

A fürdőszobában található falpanelek és egyéb jellemzők ebben a cikkben láthatók.

Az ilyen dekoratív felület ugyanakkor védheti a panel alapját a nedvességtől és egyéb hatásoktól. A melamin egy további rétege kerül a termék hátuljára, amelynek következtében az anyag nem fél a víz befolyásától. Ez a funkció lehetővé teszi nedvességálló MDF panel használatát olyan területeken, mint a konyha és a fürdő.

Falelemek a folyosó árához és a termékben felsorolt ​​termékleírásokhoz.

A videólemez nedvességálló falpanelein:

Laminált MDF

Az ilyen anyag előállítása során a felületüket védő réteggel borítják, amely nem csak megvédi a terméket nedvességtől, hanem más mechanikai sérüléstől is.

Az ebben a cikkben meghatározott esetekben a belsőépítészeti falfugák használhatók.

A videó - nedvességálló falpanelek a csempe alatt:

Az előnyök közé tartoznak a következők:

 1. Nagy nedvességállóság. Ez az előny azonban akkor érhető el, ha a laminált panelek nedvessége hosszú ideig nem érinti. Ellenkező esetben a termék romlik és ki kell cserélni.
 2. Kiváló hangszigetelési teljesítmény. Ez az előny nagy sűrűsége miatt érhető el. Ezen tulajdonságok javítása érdekében az anyag beépítése során is meg kell tölteni az ásványi szigeteléssel ellátott üregeket.
 3. Hosszú élettartam. Kiváló minőségű laminált panel kiválasztásakor a dekoratív bevonat nem különbözik erősségi mutatóitól a bevonattól, amelyet egy padlólemez van. Az ilyen méltóság elérése érdekében azonban több feltételt is figyelembe kell venni: mechanikai hatást nem lehet gyakorolni a termékre, éles tárgyakkal karcolni vagy vágni. Ne használja a panelt, amikor a konyharuhát a munkaterületen befejezi.
 4. Sokoldalúságát. Természetesen a legtöbb gyártó nedvességálló laminált paneleket ajánl fel a konyhában és a fürdőszobában, de felhasználhatjuk őket bármely helyiség befejezésére, függetlenül annak céljától.
 5. Egyszerű telepítés. A szerelési munkálatok elvégzéséhez nem szükséges felhívni a barátját segítségért vagy kiabálásért az építőipari szervezetben nyújtott szolgáltatásokért. Minden szerelési munkát órák alatt elvégezhet.

Ebben a cikkben láthatók a falpanelek fehér tégla alatt.

A kő alatt

Az ilyen panelek négyzet alakban vannak feltüntetve, és a felületek felületének nagy nedvességtartalmú helyiségekben való alkalmazására szolgálnak. A lap nedvességálló paneljei tökéletesen utánozzák a természetes kőből, téglából, cserépből, márványból.

Az MDF laplemez mérete és a befejező anyag egyéb jellemzői saját maga számára kiemeltek lehetnek.

Mielőtt telepítené ezt az anyagot, számos előkészítő munkát kell elvégeznie, nevezetesen a falfelületek felszínének megméréséhez. Az anyag fektetését különböző módokon végezzük: lehet sakkrend, eredeti kompozíció és geometriai mintázat.

A kőimitációs panel a következő előnyökkel járhat:

 1. Magas anyag ellenáll a penésznek. Ezt az előnyt nagyon fontosnak tartják, mert ily módon megvédheti a helyiség falát a penésztől.
 2. Az ilyen panelek lehetővé teszik a meglévő csövek elrejtését, valamint a különböző hibákat és szabálytalanságokat a felületen.
 3. A lemez tervezése során különböző modern világítási eszközöket tartalmazhat. A bennük lévő lyukaknak köszönhetően polcok és tükrök is rögzíthetők.
 4. Az anyag nem fél a károsodástól és problémamentesen ellenáll a mechanikai ütésnek, a sokknak.
 5. Könnyű gondozás. A panel szennyezettségének tisztításához csak a szappanos vízzel és rongygal kell törölni a felületet.
 6. Nagy választék. A boltokban ilyen termék nagy mennyiségben kerül bemutatásra, minden vásárló képes lesz arra, hogy kiválassza az igényeit kielégítő árukat, és illeszkedjen a helyiség teljes belsejébe.
 7. Egyszerű telepítés.

Ebben a cikkben megtalálható az MDF burkolólapok belső dekorációhoz való használata.

A videólemez nedvességálló falpanelei a konyhában:

Ebben a cikkben felsoroljuk a kültéri dekoráció árának és a befejező anyagok egyéb jellemzőinek falpanelét.

A gyártók és az árak

Az építőipari piacon sok cég gyártja a nedvességálló laplemezeket. A vezető pozíciókat az ilyen gyártók foglalják el:

 1. Falpanelek nedvességálló, Georgia-Pacific. Ez a termék kiváló minőségű, tökéletesen ellenáll a nedvességnek, mivel az anyag melamin alapú kompozícióval van bevonva. A költség 180 rubel.
 2. Wisla falpanel. A költség 155 rubel.
 3. Lusitania falpanel. A termék ára 160 rubel.
 4. Gnauf falpanel - ára 140 rubel.
 5. Brit panel - a 155 rubel ára.

A nedvességálló lemezpanelek a legjobb megoldás azok számára, akik pénzt akarnak megtakarítani és magas színvonalú befejezni a helyüket.

Ebben a cikkben megtalálható a konyha üveglapjának költsége.

Hasznos lehet olvasni arról, hogy hol használják a farostlemezt, hogy mi az, és milyen előnyökkel jár az anyag építése.

A termék kiválasztásánál nagyon fontos figyelembe venni az olyan kritériumokat, mint a tartósság, a megbízhatóság, az egyszerű szerelés és a nedvességállóság.