Legfontosabb > Tervezés

Falikárpitok a fürdőszobában - Gyönyörű kivitel fényes kivitelben (89 fotó)

Gondolja, milyen finomanyagot használ a fürdőszobai falakhoz? Hogyan ne eshet az építőanyagok eladók trükkjeire, akik gyorsan szeretnének gyorsan eladni a raktárban maradt anyagokat?

Ugyanakkor olyan anyagra van szükség, amely nemcsak minőségi jellemzőkkel rendelkezik, hanem megfizethető költséggel is rendelkezik.

Ebben a cikkben felkérik az anyagot, amely lehetővé teszi, hogy többet megtudjon a falak díszítésére használt falpanelekről.

Ismerje meg nem csak a népszerű típusokat, hanem ismerkedjen meg ezeknek az anyagoknak a rövid jellemzőivel is, amelyek bizonyos mértékben befolyásolják a falpanelek költségét.

Ugyanakkor a bemutatott fotókban példákat láthatunk a dekoratív panelek falainak kialakításáról, és arról, hogy milyen belsõ helyeket tudunk létrehozni a segítségével.

A falpanelek típusai és jellemzői

Hagyományosan a fürdőszobai falak csempe, mivel ez az anyag jó nedvességálló tulajdonságokkal rendelkezik.

Azonban ennek a cikknek a költsége miatt javasoljuk, hogy fontolja meg a tudomány és a vegyipar fejlődése miatt felmerülő alternatív lehetőségeket.

Ezek az anyagok viszonylag nemrég megjelentek, de már sikerült elkapniuk a képzeletbelieket, sok mester, akik befejező helyiségekben dolgoznak, jellemzőik és tulajdonságaik, de amelyekről a legtöbb ember keveset tud.

Ezeknek az anyagoknak minden kopásálló és szilárdsági tulajdonságuk van, valamint egy védőbevonat, amely a fürdőszobához szükséges nedvességállóságot biztosítja.

Az ilyen falpanelek népszerűségénél elsősorban PVC-ből készült PVC-paneleket helyezhetünk el, és speciális bevonattal borították, aminek köszönhetően az ilyen panel nem fakul és növeli a tartósságot.

Ugyanakkor a panel cellás szerkezete növeli a fürdőszoba zajszigetelését, elemezve a panelek visszajelzését, valamint a megnövekedett keresletet, biztonsággal mondhatjuk.

A PVC panelek népszerűek a kézművesek körében, mivel tulajdonságaik:

 • Nedvességállóság;
 • Kémiai tisztítószerek ellenállása;
 • Hőmérsékletváltozással szembeni ellenállás;
 • Antibakteriális tulajdonságok;
 • Nem érzékeny a statikus felépítésre.

De mint mindig, még a legideálisabb anyagnak is vannak hátrányai, amelyeket meg kell említeni. A PVC-panelek hátrányai közé tartoznak a mechanikai igénybevételnek megfelelő alacsony szilárdságú jellemzők.

Ha véletlenül éles tárgyat ér hozzá a panel felületéhez, amikor áthelyezi a fürdőszobába, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy megsérül, vagy nem ajánlott ilyen paneleket por tisztítószerekkel tisztítani, hogy elkerülje a karcolódást.

De mindezen hátrányok jelentéktelennek tűnnek, ha a PVC-panelek összes előnyét és alacsony költségét a mérlegre helyezik. Alacsony költségük miatt ezek a panelek a lakosság számos szegmenséhez rendelkezésre állnak.

PVC panelek

A második helyen a népszerűség tulajdonítható nedvességálló falpanelek MDF.

A gyártás fő anyaga a fűrészpor, amely nagy nyomás alatt van egy speciális kötőanyagban, amely nem károsítja az emberi testet.

MDF panelek

Az MDF falpaneleket speciálisan védő réteggel borítják, amely nedvességálló bevonatot biztosít, ezáltal lehetővé teszi számukra a 3 nm²-es fürdőszobák finiserének használatát. Az alsó anyag szilárdsági tulajdonságait illetően a PVC-panelekkel összehasonlítva az utóbbi előny.

Mindazonáltal, köszönhetően a falburkolatok védőburkolatának színváltozásainak és mintázatának köszönhetően, a fürdőszobában egyedülálló és kényelmes belső kialakításokat hozhat létre, amilyen például a képen látható.

Beszélve az ezzel szembenézett anyag hiányosságairól azt mondhatjuk, hogy értéke a középáras szegmensben rejlik. Ha a védőbevonat sérült, a panel szerkezetébe bejuthat, ami rothadás és penész megjelenéséhez vezethet.

Természetes fa panelek

A népszerűség harmadik helyét egy faburkolat foglalja el. A kis méretű fürdőszoba belsejét egy sajátos formatervezés fogja átalakítani.

A fürdőszobai fadobozok minőségéről szólva elmondhatjuk, hogy az anyagnak minden szükséges tulajdonsága van, ezért a fürdők és szaunák főbb anyagaként használják.

A fa panelek hátránya az egyik - a költség, de ennek ellenére ez az anyag keresett.

PVC BATHROOM PANELS

A műanyag falpanelek modernek és praktikus anyagok a fürdőszoba és egyéb helyiségek befejezéséhez. És természetesen a PVC-panelek a fürdőszobában, ez az építőanyag, amely képes megvédeni a falakat a formától és a nedvességtől.

A panelek nedvességállósága 100%, ami azt jelenti, hogy a víz nem akadály. Idővel, ha használják, nem lesz szivárgás és megjelenés változás.

A katalógus több mint ezer panelnevet tartalmaz, részletes fényképekkel és aktuális árakkal, ezt ellenőrizheti.

Több lehetőség a fürdőszobai panelekhez

Megrendelheti a paneleket megrendeléssel a kosárba, vagy egyszerűen telefonon 8 (499) 322 - 80 - 44

PVC panelek a fürdőszobához: tervezési lehetőségek és felszerelés

A fürdőszobát az egyik legfontosabb szálláshelynek tekintik, hiszen abban van, hogy minden családtag napja elkezdődik és végződik, így nem csak kényelmes, hanem gyönyörű is, különös figyelmet kell fordítani a tervezésére. A mai napig sok befejező anyag van, amellyel eredetileg a fürdőszoba belsejét el lehet végezni, különös tekintettel a PVC falpanelekre. Ők tökéletesen védik a szobát a nedvességtől, esztétikus megjelenést adnak és könnyen felszerelhetők.

Tulajdonságok: előny és hátrány

A PVC panelek egy egyedülálló burkolat termék, amely polivinil-kloridból készül és a magas páratartalmú szobák díszítésére használják. Az anyag összetétele kőzető sót és kőolajtermékeket tartalmaz. Különleges gyártási technikáknak köszönhetően ezek az összetevők nagy szilárdságú polimerré alakulnak, amely ellenáll a magas hőmérsékletnek, és kiváló teljesítményt nyújt. A fő nyersanyag mellett a PVC gyártási folyamatban különböző adalékokat is használnak, amelyek színes, porózus szerkezetű paneleket és magas nedvesség elleni védelmet nyújtanak.

Ennek az anyagnak a fő előnyei a következők:

 • Megfizethető ár. Az ilyen helyzetet költségvetésnek tekintik, és bárki megengedheti magának.
 • Hatalmas színválaszték és textúrák. A piacot különböző színű termékek képviselik, amelyek nemcsak természetes anyagokat utánozzák, hanem fotónyomtatással is díszítik.
 • Tartósság. Mivel a poli (vinil-klorid) vízálló termék, megakadályozza a penész és gomba kialakulását a felület felületén, ezáltal növelve annak élettartamát.
 • Jó hőszigetelés és hangelnyelés. Az anyag belső szerkezete oly módon van kialakítva, hogy a hő- és a külső hangokat is megőrizze, nagyon fontos a fürdőszobák számára. Ezenkívül a telepítés során egy keret kerül telepítésre, amelyre további szigetelési réteget is elhelyezhet.
 • Környezetbarát. A nyersanyagok, amelyekből az anyagot előállítják, teljesen biztonságosak az emberi egészségre.
 • Gyors telepítés. A szerkezet összeszerelésével és burkolatával kapcsolatos munkák nagyon reálisak, függetlenül attól, hogy különleges képességekkel rendelkeznek. Ezenkívül a befejezéshez nem kell speciális szerszámot használni. A falpaneleknek köszönhetően elrejtheti az összes csatlakozást, kábelezést és mérnöki rendszert, elegáns megjelenést biztosítva a fürdőszobában. A lemezlemezek hajlékonyak, ezért mind vízszintes, mind függőleges irányban bármilyen szögben rögzíthetők.
 • Könnyen törődhet. Por és por szennyeződésének tisztításához elég műanyagot kell mosni vagy fel kell törölni vízzel. Különleges tisztítószerek nem szükségesek.
 • Beépítési lehetőség előzetes felszíni előkészítés nélkül. A falakat és a mennyezetet, amelyeket a PVC bevonására terveznek, nem kell vakolni és kiegyenlíteni, mivel a keret hozzá van kötve, és a befejezés után minden hiba el van rejtve. A legfontosabb, hogy a felületi felület száraz és tiszta.

Ami a hátrányokat illeti, a falpanelek tûzveszélyesek, de -18 ° -nál alacsonyabb hõmérsékleten deformálódnak, és a szerelés során enyhén csökkentik a fürdõszobát. A termékek hátránya az alacsony szilárdságuk, ami miatt instabilak a karcolások és a forgácsok kialakulásához. Nem ajánlott olyan helyiségekbe történő beépítésre, ahol közvetlen napfény áthatol, ami hátrányosan befolyásolja a felületet. De általában nincsenek ablakok a fürdőszobában, ezért ez a hátrány kiküszöbölhető.

A fürdőszobában tervezési ötletek megvalósítása érdekében a házak és apartmanok sok tulajdonosai a PVC paneleket választják, mivel bármilyen stílust hoznak létre, így a szoba modern megjelenést kölcsönöz.

Ez az anyag többféle típusból áll:

 • Rack. Azt is nevezik műanyag hátlap. Ez a PVC szabványos hossza 300 cm, szélessége 10-12,5 cm, a lamellák speciális hornyokkal vannak felszerelve, így pontosan úgy vannak elhelyezve, mint az iparvágány. A műanyag rack modelltartományától függően széles vagy keskeny zárórendszerek lehetnek, amelyeket figyelembe kell venni a választáskor. Általában a burkolatok mennyezetére használják a fürdőszobában, de a lécek jól alkalmazhatók a falak felületének lefedésére. A lemezek hosszanti vagy függőleges elhelyezkedése miatt lehetőség van a helyiség vizuális terjeszkedésére. A műanyag bélés hagyományosan egy színben készült vagy színes szegéllyel ellátott fa utánzásával ellenáll a nedvességnek, de az alacsony hőmérséklet hatása deformálódik.
 • Szabvány. 260-300 cm-es és 25-37 cm-es sima felületű panelekből áll, amelyeken a szerelvény gyors és könnyű, tartós bevonatot hoz létre, amely nem teszi lehetővé a nedvességet. Az ilyen lemezek lehetnek színesek, fényképnyomtatással és csempe utánzásával. Ezek a panelek sokkal erősebbek, de telepítésük nehezebb.
 • Lap. Ez egy nagy, de vékony, 4,05 m hosszúságú és 2,03 m-es szélességű lamella, melyeket speciális eszközzel jellemeznek, és két réteg műanyagból állnak, amelyek között beépített hosszanti hidak vannak. A befejező anyagot általában a csikket végezzük, amely után a varratokat tömítőanyaggal töltjük fel a bevonat színére. A legjobb megoldás, ha a burkolatot egy lapos alapra ragasztással végezzük, de néha a telepítés a padlón történik. A lapos termékek különböző színekben és textúrákban kaphatók, de különleges telepítési technológiát és gondos működést igényelnek.

A PVC rögzítésének függvényében a termékek zökkenőmentesen vannak felosztva, ferdén és megkönnyebbüléssel. Zökkenőmentes típusú gyakran használják a befejező mennyezet. A beszerelés folyamán a díszítőelemek egymáshoz közel helyezkednek el, aminek következtében minimális varrás keletkezik. Ha a telepítési technológia helyesen megy végbe, akkor a lemezek közötti összeköttetések szinte észrevehetetlenek és a felület teljes megjelenést kölcsönöz. Ezenkívül a mennyezeten és a falakon levő zökkenőmentes panelek használatával folyamatos mintákat hozhat létre.

A csiszolás formájában előállított anyag sok tekintetben hasonlít a varrat nélküli lamellákhoz, de ellentétben velük, a termék végső részében van egy csiszolás. Ez egy dekoratív mélyedés, amely lehetővé teszi a panelek egy vászonhoz való csatlakozását. A facsavas PVC-t rozsdás falaknak is nevezik, ezeket falburkolathoz és mennyezetekhez lehet megvásárolni. Ha a falak díszítésénél lenyűgöző hatásra van szükség, akkor a legjobb választani egy olyan anyagot, amelynek megkönnyebbülési felülete van. Úgy néz ki, mint egy csapólap, és nagy kopásállósággal és tartóssággal rendelkezik, de más típusokhoz képest sokkal drágább.

méretek

A PVC falpanelek a fürdőszobában a lakberendezéshez ideálisak. Kényelmes négyszögletes alakja és megbízható összekötő rendszere, melynek köszönhetően a telepítés gyors és egyszerű. Ma az építőipari piacon nem csak a tervezésben, hanem a méretben is megtalálhatók. Ezért a telepítés megkezdése előtt fontos pontosan kiszámítani a helyiség területét, és meghatározni az anyagfogyasztást, méretének megfelelően.

Tipikusan a lécek szabványos szélessége megfelel a kerámia burkolólapok méreteinek, és 20 és 30 cm közötti tartományba esik, míg a hossza elérheti a 3 métert. A termékek vastagsága 3-10 mm. Ezek a mutatók általában a panelek típusától függenek, és változhatnak. Tehát a szalag PVC szélessége 0,13-0,3 m, a hossza 0,9-3 m, a falat 0,15-0,5 m szélességben és 2,6-3 m hosszúságban állítják elő. értékesítésre és a széles lapok a csempézett típus, paraméterek - 0,3-0,98 cm.

A fürdőszoba befejezéséhez javasolt legalább 10 cm szélességű termékeket választani, széles európai vagy keskeny zárral ellátva, amelyet polka néven ismerünk. Tipikusan ez a PVC dupla profilú kialakítású, egyetlen színben kapható és könnyen felszerelhető. Ha 15-50 cm szélességű anyagot vásárol, sok erőfeszítést kell tennie a varratok elrejtésére. Ebben az esetben, ha a telepítést először saját kezűleg végezzük, akkor a legjobb, ha a 80-203 cm szélességű lapok, a 159 és 405 cm közötti és a legfeljebb 30 mm vastag lemezlemezek előnyben részesülnek. Az ilyen lemezek gyorsan rögzítik és ideális felületet képeznek.

Tervezés és dekoráció

A polivinil-klorid göbös nyersanyag, így a gyártási folyamatban nemcsak tartós, nedvességálló, hanem gyönyörű paneleket is termel, amelyeket emelt minta, sima vagy matt felület készít. A díszítő panelek több feldolgozási lépésben haladnak keresztül, és a kompozíció alkalmazásának módjától függően laminált, eltolásos és hőátadás van. Az élettartam meghosszabbításáért és a megjelenés javításáért még a lakkozás is szükséges. A WC és a fürdőszoba kialakításához tökéletes mind a matt, mind a fényes lemezek frízzel. Nem fakulnak el és nem veszítik el tulajdonságukat a mosószerek és a nedvesség negatív hatása alatt.

Ahhoz, hogy finomított belső tér legyen a fürdőszobában, javasoljuk, hogy varrat nélküli lamellát válasszunk, amelynek mintáját hőátviteli film alkalmazásával alkalmazzuk. Különböző tárgyak képei a paneleken helyezkednek el egy speciális forgó hengerrel magas hőmérsékleten, majd védő réteggel vannak ellátva. A szokatlan minták és tájképek a művészek valódi díszítésévé válnak. Különösen érdekes ebben a dizájnban pillantást a mennyezet panelek rajzok a virágok.

Ha a szoba stílusa természetesebb és tartósabb, akkor a PVC kompenzálása a megfelelő választás, a kompozíciók ebben az esetben a termékek felületére kerülnek a nyomtató tinta segítségével. A "fa alatt", a "szál" és a "panda" utánzás nagyon népszerű. Nem kevésbé vonzónak tűnik egy ilyen kivitel és egy természetes kő. Külön figyelmet érdemel a laminált anyag is, amelyet nehéz megkülönböztetni a textíliák textúrájától.

Mivel a műanyag felületén teljesen alkalmazható a kép, a közelmúltban a modern dizájnban széles körben használják fotónyomtatásként, geometrikus dísztárgyakként és képekhez téglafalazáshoz vagy cseréphez. Vannak olyan termékek is, amelyek fényvisszaverő fóliával rendelkeznek, tükröző hatással és vizuálisan növelik a helyet. De költségeik magasak, ezért sok lakástulajdonos úgy választja meg a perforált lapokat, hogy dombornyomott mintákkal rendelkeznek, amelyek extrudált felülettel rendelkeznek.

Ahhoz, hogy a fürdőszoba belseje szép legyen, nemcsak a megfelelő színt kell választania, hanem a felület finomságát is. Kis helyiségekben a befejezett ömlesztett kompozíciókat nem lehet alkalmazni, a legjobb, ha a diszkrét monokromatikus színeket preferálja. Ha a szoba területe lehetővé teszi, akkor maximális képzelőerővel jeleníthet meg, és szokatlan stílusokat hozhat létre, világos színekkel és mintákkal töltve a helyet.

Kiválasztási kritériumok

A fürdőszoba kialakításának döntő pillanata az anyag megszerzése, amelyen nemcsak a kivitel erőssége és tartóssága, hanem a szoba belseje is függ.

A panel kiválasztása előtt a következőket kell figyelembe vennie:

 • A megbízható, sok éven át tartó kiszolgáláshoz legjobb a panelek megvásárlása, amelyeknek több jumperje van. Minél több merevítő, annál megbízhatóbb a termék. Lehetetlen lehet anyagot deformált zárakkal és jumperekkel használni.
 • Hatalmas szerepet játszik a panelek megjelenése. Ha jó minőségűek, akkor a minta tisztasága és a szín egyenletessége jellemzi őket. Ezenkívül ügyelni kell arra, hogy az elemek összekapcsolásakor a kép tökéletes legyen. Az eltolás nem megengedett. A műanyag hullámok és egyéb hibák felületén is fenn kell tartani.
 • Nem kevésbé fontos a zárszerkezetek minősége. A panelek közötti rögzítésnél nem megengedett a rések hiánya.
 • Abban az esetben, ha az anyag nem felel meg a gyártó által megadott méreteknek, érdemes megfontolni a vásárlás lehetőségét, hiszen a jövőben a telepítés során más problémák is felmerülhetnek.
 • A zuhanyozáshoz magas nedvességállóságú paneleket kell vásárolni, mivel azok a leginkább érzékenyek a víz és a füstök hatásaira.

A felületek biztonságos üzemeltetése érdekében ajánlatos olyan termékeket vásárolni, amelyek rendelkeznek a megfelelő tanúsítvánnyal. Még a legmagasabb minõségû mûanyag anyagok is mérgezõ füstöket bocsátanak ki, ezért a választást meg kell állítani jól ismert és bevált gyártókkal, és nem szabad megmenteni, mivel ez tele van különféle betegségek megjelenésével.

Telepítési jellemzők

A PVC behelyezése a fürdőszobába nem nehéz megvalósítani, ezért nagyon is megteheted magad, szakértők nélkül. Mivel a termékek speciális csatlakozásokkal vannak felszerelve, könnyen elhelyezhetők a dobozon vagy ragasztással a felülethez rögzítve. Ebben az esetben az első esetben csak csontvázat kell készítenie, és a második esetben alaposan fel kell készíteni az alapot. Az első lépés a mennyezet lefedése, majd a falak. Ennek a technikának köszönhetően a sarkok és az ízületek díszítése egyszerűsödik.

Mielőtt a felületekkel szembenézne, először egy pultot kell készítenie a számlálók alatt, amelyek állandó hozzáférést biztosítanak nekik a bontás nélkül. Szükség van továbbá arra is, hogy a szárító és a radiátor speciális hővisszaverő helyiségeit helyezze el. Ha ez nem történik meg, akkor a hő közvetlenül a panelekre esik, és a műanyag gyorsan elveszíti eredeti megjelenését: kanyarodik és sárgul. Ezenkívül fontos fontolóra venni az üzletek elérhetőségét. Kényelmes helyet választanak ki számára, és a lyukakat előre vágják a bőrön. Ez vonatkozik a mennyezetburkolásra is. Felületén a lámpák rögzítésére szolgáló vonalak kerülnek.

Előkészítés és kiegészítők

PVC burkolatot ajánlunk olyan helyiségekben, ahol a hőmérséklet +20 foknál magasabb. Ezt megelőzően a vinil paneleket és azok vezetőit a helyiségben néhány napig hagyják abszorbeálni. Ezután méréseket végzünk, és jelöléseket készítünk minden olyan rögzítő rendszerre és furatokra, amelyek a mennyezeten és a falakon túlnyúlnak. Beépített ablakok, szekrények, ajtók és szellőzőrácsok lehetnek. Ezenkívül a lógó felszereléshez hozzá kell adni a kötőelemeket is.

Miután a probléma az elrendezéssel és a tervezéssel megoldódott, a felület elkészítése befejeződik. A falakat és a mennyezetet alaposan megtisztítják az előző bélésről, porról és szennyeződésről. Fontos, hogy ellenőrizzük, nincs-e gomba és penész a hordozóra. Ha vannak ilyenek, akkor gombaellenes és baktericid szerekkel kezelik őket. Ami a vakolat felületét illeti, az opcionális.

A panelek telepítésénél biztosítani kell az összes szükséges szerszámot és tartozékot is. Ez általában egy szabványos készlet, amely magában foglal egy szintet, egy fűrészlapot, önfúró csavarokat és egy elektromos fúrót. A telepítés módjától függően további fadarabok, fém profilok, konzolok, rögzítő kések vagy ragasztók szükségesek.

Felszerelési módszerek

A mai napig számos módszer létezik a PVC panelek beszerelésére, amelyek a legszélesebb körben használatosak. A keretszerkezet fém profilból, valamint műanyag vagy fagerendákból áll össze. Ha egy fát választanak a léchez, előzetesen kezelni kell fertőtlenítőszerekkel. A kereten általában szabványos fémprofilokat használnak, és a fából és műanyag rudak mérete nem lehet kevesebb, mint 4 × 2,5 cm, csavarokkal rögzítve a falra és a mennyezetre, 40 cm-es szögben.

A fürdőszoba falburkolata - az anyag tulajdonságai és a rögzítési mód

Szükséges eszközök és anyagok

Falikárpitok a fürdőszobában - az egyik legjobb módja annak, hogy a szobát magas páratartalom és állandó hőmérséklet-változások alakítsák ki. Egyszerű telepítés, tartósság, alacsony költség - ezek a fő előnyei a befejező anyagnak.

A falpanelek telepítésének előnyei és hátrányai

A fürdőszobai fali burkolatú helyiség befejeződése szinte ideális lehetőség. És mindez a befejező anyag előnyeinek köszönhetően. Nézzük meg közelebbről:

 1. Elérhetőség. A PVC falpanelek költsége a fürdőszobában kicsi. Olcsó és további anyagok beszerelése. Ha hasonlít a csempe burkolásához, a panelek javítása kétszer olcsóbb.
 2. Gyors telepítési sebesség. A fürdőszobai műanyag panelek egy gyerek tervezőhöz hasonlítanak - csak össze kell kötni az alkatrészeket.
 3. A falak további előkészítésére nincs szükség. Ezzel időt takarít meg a javítás során - az anyagot fa vagy fém profilra szerelik fel.
 4. Gyakorlatiasság. A PVC falcsíkokkal díszített falak nem igényelnek speciális karbantartást. Ezenkívül a helyesen kialakított konstrukciónak gyakorlatilag nincsenek olyan csatlakozások, amelyekben "szereti" a szennyeződés eltömődését. Minden tisztítás egyszerűen a nedves ruhával törölhető.
 5. Könnyen javítható. A termék véletlen károsodása esetén könnyen cserélhető a teljes szerkezet eltávolítása nélkül.
 6. Tartósság. A fürdőszobai műanyag falak nedvességállóak és megbízhatóak. Nem félnek a páratartalomtól és a hőmérséklet ingadozásától.
 7. Ezenkívül, ezzel a finomanyaggal egyszerűen létrehozhat egyedi kialakítást a fürdőszobában.

Műanyag falpanelek a fürdőszobában

De, mint bármely más anyaghoz, hátrányai vannak a fürdőszoba falpanelének. Összehasonlítsuk a paneleket szokásos lapokkal. Panelek létrehozásakor különleges feldolgozásra van szükség az anyag nedvességállóságának növelése érdekében. A kerámia cserép e tekintetben sokkal tartósabb. Továbbá az anyag könnyen károsodik, és véletlenül valami nehézséget okoz. A fürdőszobában való használatra való felhasználás a rajtad múlik, de ha falpanelt választasz, meg kell tudnod találni, hogy milyen típusú gyártott anyag létezik.

Milyen fürdőszoba panelek vannak?

Nem sokkal régen megjelentek falburkolatok a piacon, ezért nem mindenki ismeri, hogy milyen anyagokat találhat az üzletekben. Az első típus az MDF anyaga, ami gyakorlati forgácslapokhoz hasonlít. Az MDF-ből készült falpanelek sajtolt forgácsból készülnek. A kötőanyag fűtött lignin, amelyet fából szabadítanak fel. Az ilyen anyagok nedvességállóak, tartósak, higiénikusak, tűzállóak, nem félnek a penész megjelenésétől.

MDF falcsíkok

A második típus - PVC termékek. Polivinil-kloridból készülnek, speciális lágyítószereket adnak hozzá. A gyártás végső szakaszában az anyag lakkozik, ami növeli a nedvességállóságot és a károsodást. A fürdőszoba PVC-panelekkel történő igénybevételének igénye nagyobb, mint olyan anyagi előnyök, mint:

 • nem vonzza a port;
 • nem fél a hőmérsékleti ingadozásoktól;
 • könnyen karbantartható.

By the way, PVC termékek olcsóbb, mint az MDF termékek, de jobban megfelelnek a fürdőszobában.

Ajánlások a kiválasztáshoz - minőség, szín és méret

Fürdőszobai műanyag panelek kiválasztása PVC fürdőszobához, nem elegendő a katalógus kipróbálását a befejező anyag példáival. Pontosan meg kell tudni, hogy melyik méretre alkalmas, milyen színű. A termékek minőségének meghatározására vonatkozó tippek segítenek a megbízható alapanyagok beszerzésében. A méret meghatározásához először meg kell mérni a helyiséget. Általában nincs probléma a magassággal - minden tárolókatalógus 2,5-3,8 méter magas paneleket tartalmaz.

Nyilvánvaló, hogy 2,5 m magasságban nincs értelme a 3,4 m hosszú szalag megszerzésében - csak a pénzedet pazarolod. A szélesség valamivel rosszabb, nem lehet egyszerű matematikai számítások nélkül elvégezni. Számítsa ki a szoba szélességét, és oszd meg a kapott értéket a panel szélességével - ennek köszönhetően megtudhatja, hány darabra van szüksége.

Műanyag panelek szélessége

Ajánlás: a boltok különböző szélességű anyagokat kínálnak, de a telepítés során a legkisebb vágást igénylő elemeket kell kiválasztania.

A minőség egyszerű - gondosan vizsgálja meg a paneleket. A jó anyagokat nem szabad karmolással, károsodással, ránctalanítással, egyenetlen színezéssel kapcsolatos hibákkal magyarázni. A pengéket a lehető legszorosabban kell összekötni, szinte észrevehetetlen varrással. By the way, kívánatos, hogy megvásárolja az anyagot fedett film egy elől. Ez megóvja a panelek sérülését a telepítés során. Telepítés után a filmet el kell távolítani.

A színválasztás mindenki üzleti, de van néhány tipp, amelyet figyelembe kell venni a falpanelek vásárlásakor. Például, ha vizuálisan megnöveli a helyiséget, jobb hidegcsíkok (zöld, kék, türkiz) csíkokat használni.

A falpanelek telepítési utasításai

Hogyan kell telepíteni a falpaneleket? Itt nincs semmi nehéz - a termékeket a "tövis-horony" módszer szerint szerelik össze, és a falra vagy a láda falára szerelik fel. By the way, jobb, ha több réteg antiszeptikus primer a falakon, mielőtt a telepítés, amely megakadályozza a megjelenését penész.

PVC panelek szerelése

A PVC falpanelek beszerelése a fürdőszobában - lépésről lépésre

1. lépés: Felkészülés a telepítésre

A legjobb felszerelési lehetőség - a ládákon, ami nem nehéz. A legfontosabb az, hogy előkészítsék az eszközöket: egy csavarhúzót, egy kalapácsot és egy fúrót, valamint a fa léceket, amelyeket bármely víztaszító anyaggal kezelnek. A fadarabok műanyaggal helyettesíthetők. Az esztergagép felső keresztirányú vonalát a panel szélénél, az alsó felületen - a padlószintnél kell elhelyezni. A csíkok közötti távolság nem lehet kevesebb 30 cm-nél, hanem csavarokkal vagy szögekkel rögzítik a szerkezetet, de a csavarok sokkal megbízhatóbbak. Ha befejezte a dobozt, telepítsen útmutatókat és szerelvényeket. A padlóhoz való csatlakozás elrejtéséhez használjon PVC alaplapokat.

2. lépés: PVC panelek beszerelése

Kezdje el az anyag felszerelését a szoba sarkából. A folyamat nagyon egyszerű: először vágjuk a termékeket a kívánt magasságra és rögzítjük őket. Csavarozza fel az anyagot csavarokkal vagy csavarokkal. Ön is használhatja az építési tűzőgépet, amely tűzőkapcsok láthatatlanok lesznek. Amint azt már említettük, az anyagot a "tövis-horony" módszerrel szereljük fel: minden új szalag behelyezésekor az előbbibe helyezzük és rögzítjük. Ennek a telepítésnek az a fő előnye, hogy a telepítés pontossága csak az első tartószerkezet beszerelésekor szükséges.

A fal végén az utolsó rész valószínűleg le van vágva. Ez nagyon könnyű elvégezni - egy éles késsel vagy egy fémfűrésszel vágni és a mérés után vágni az anyagot. Egyébként nem kívánatos az anyag egy részét "tartalékkal" levágni, jobb 2-3-szor mérni, és kicsit eltávolítani a panelek egy részét, mint levenni a felesleges mennyiséget. Az összes panel felhelyezése után az összes ízületet szilikon tömítőanyaggal kell kezelni, amely megvédi az anyagot a penésztől.

3. lépés: A sarkok díszítése

A dekorációhoz olyan műanyag sarkokat kell használni, amelyek az ajtóban vannak elhelyezve. Olyan helyeken, ahol az ebb és a panelek érintkeznek, egy dekoratív sarok van felszerelve, amelyet lehetőleg legalább 30 perccel vízkezelő ragasztóval kell lefedni a munka megkezdése előtt. By the way, kiválasztásakor lábazatok a padlóra, válasszon egy anyagot a fa, hogy tartósabb és megbízhatóbb. Ahogy láthatja, falpanelek beszerelése a fürdőszobában egyszerű folyamat. Miután elkészítette az összes anyagot és eszközt, egy nap alatt szó szerint elvégezheti az összes munkát.

A műanyag PVC panelek beszerelésének és jellemzőinek kiválasztása a fürdőszobában

A PVC panelek egy új generáció sokoldalú építőanyaga, amelyet általában a befejező munkákhoz használnak. Különös figyelmet fordítanak a PVC panelek használatára a fürdőszoba javítására.

A műanyag segítségével stílusos belső teret hozhat létre, amely nem rosszabb, mint a drágább anyagokból származó társaik, ugyanakkor költséghatékonyabb és gazdaságosabb idő és erőfeszítés esetén.

Amikor a fürdőszoba falai befejeződnek, az első dolog, ami eszembe jut, a falak burkolása kerámia burkolattal. Használata azonban jelentős költségekkel jár, és arra van szükség, hogy vonzóvá tegyék a képzett és ennek megfelelően magasan fizetett mester munkáját.

Olyan helyzetben, amikor a javítási költségvetés korlátozott, a PVC falpanelek a cserép méltó alternatívává válnak. Számos előnyük van.

A műanyag burkolat előnyei

A falburkolatok előnyei a fürdőszobában:

 • ellenáll az égésnek. Ez az anyag gyakorlatilag nem gyúlékony. Még egy tűz esetén is egyedülálló önoltó tulajdonsággal rendelkezik;
 • tartósság, ha a fürdőben használják a gőz és a víz hatásai ellen;
 • hő- és hangszigetelés a belső válaszfalak miatt;
 • elfogadható ár;
 • az egyszerűség és a beépítés gyorsasága, összehasonlítva a burkolólapokkal ellátott fürdőszobai falak díszítésével;
 • az egyszerű gondozás;
 • a biztonság, az egészségügyi és higiéniai előírások betartása;
 • kényelmes, ha durva felületekkel dolgozik. A kerámia burkolólapok elhelyezésekor tökéletesen illeszkedni kell a falakhoz, míg a PVC panelek rögzítésének kerete nem igényel ilyen előkészületeket az ilyen előkészítéshez.

A PVC burkolólapok optimális mérete a fürdőszoba kárpitozásához

Leggyakrabban falburkolat PVC szegélyező panelek használatával. A következő vonalméretek: 25-37 cm szélesség, 260-300 cm hosszú, vastagság 1 cm, ezek az úgynevezett "zökkenőmentes" panelek, derék nélkül vannak felszerelve. Nincsenek csatlakozó hornyuk.

Ennek a szélességnek az előnye a keskenyebb társaihoz képest, hogy kevesebb elemre van szükség ugyanazon a területen.

A falburkolatnál a fürdőszobában kevésbé használják a lapos PVC paneleket: a szélesség 80-203 cm, hosszúsága 150-405 cm, az ilyen falpanelek vastagsága 1 és 30 mm között van. A kis műanyag panelek saját verzióját PVC lemezeknek nevezik. Téglalap alakúak és négyzet alakúak. Az ilyen lemezek mérete 30 × 98 és 98 cm között változhat.

Fürdőszoba tervezés

Vannak bizonyos szabályok egy stílusos fürdőszoba kialakításának. Először is, a PVC burkolat panelek típusának és színének megválasztására vonatkoznak, a fürdőszoba területe alapján.

A fürdőszobák fekete PVC panelekkel vannak ellátva, és nagyon stílusosak. Fényes, matt vagy világos kontrasztos mintákkal rendelkezhetnek.

A PVC-díszítő panelek a leginkább alkalmasak egy nagy fürdőszobában lévő falak felé. Alternatív megoldásként a matt fekete panelek oldalfalait és a fő elülső falat is készítheti, hogy kontrasztos fényt készítsen, vagy egy vörös vagy fehér színű tervezőpanellel.

A kisebb fürdőszobákat előnyösen fényes fényű vagy tükörpanelek borítják, amelyek vizuálisan növelik a helyet.

Telepítési jellemzők

A PVC panelek beszerelése a fürdőszobában két fő módon történik:

 • keret,
 • keret nélküli.

Az első módszer a leggyakrabban a fürdőszoba. Részletesebben vizsgálja meg, miért.

A keretszerkezet előnyei

A népszerűsége a fürdőszoba díszítése frame módszer miatt előnyei:

 • A falak tökéletesen sima felülete a jól bevált jelölésnek és a ládák keretének köszönhetően. A fal sík tökéletes összehangolása nem szükséges.
 • Jelentős megtakarítás a fűtési költségekben a falak belsejéből szigetelés szigetelésének köszönhetően műanyag panelek alatt.
 • Az esztétika, többek között annak köszönhetően, hogy elrejtheti az összes kommunikációt a fal elülső rétegei alatt.
 • Beágyazott fényforrások beépítése a falra.

A panelek keretrendszerének telepítésének árnyalatai

Számos szabályt kell követni, hogy a PVC panelekkel ellátott fürdőszobát lehúzzák:

 • a léc kereszttengelyei közötti távolságot a szigetelőlap paraméterei és a műanyag elemek lineáris méretei alapján választják ki;
 • a páraelzáró réteg a lerakódobozra van kötve, és a vázszerkezet után egy konstrukciós tűzővel átfed. A szigetelés réteg felüvöl. A műanyag gombák segítségével rögzítik, amelyek gyakorisága legalább 5 db. a szőnyegen;
 • a szigetelést nem lehet nyújtani vagy más módon deformálódni a hőszigetelési tulajdonságok elvesztésének elkerülése érdekében;
 • Fél óra elteltével a PVC paneleket szobahőmérsékleten kell tartani;
 • a fürdőszoba PVC-panelekkel végzett befejezése során nem ajánlott eltávolítani a védőfóliát a telepítés befejezéséig, mivel védi a felületet a sérülésektől;
 • ajánlatos paneleket vásárolni egyszerre a vágásnál kiszámított margónál. Ellenkező esetben a színárnyalat eltérése valószínűsíthető, mivel az azonos színű különböző tételek eltérő árnyalatúak lehetnek;
 • A PVC elemeket felfelé vágják fel egy fémfűrész alkalmazásával (1 mm-es pengemagassággal), egy építő késsel vagy egy fűrészel;
 • A PVC panelek beszerelése csak olyan helyiségekben engedélyezett, ahol az átlagos levegő hőmérséklete nem esik 10 ° C alá. A hőmérséklet-ugrások kompenzálására a burkolat alatt a 3-5 mm-es mennyezet és padló közötti csatlakozások hiányosak;
 • A falakon, ahol a fűtött törülközőtartók találhatók, győződjön meg róla, hogy telepíti a hőt tükröző képernyőt.

Gombaellenes kezelés

A falburkolat felé néző keret módszere a PVC falpanelek alatt szabad helyet foglal el. És ez ideális környezet a mikroorganizmusok terjedéséhez, ami szintén hozzájárul a fürdő hagyományosan magas páratartalmához.

Ennek elkerülése érdekében a falnak antiszeptikusnak kell lennie a keret telepítése előtt. Szárítás után meg kell előzni a falakat.

A ládák anyagának megválasztása

Különös figyelmet fordítanak a váz gyártására szolgáló anyag kiválasztására, hiszen ő készít a síkot a fürdő utólagos bélésére. A keret gyártásához leggyakrabban használt anyagok a következők:

 • fém. Tartós és tartós anyag, de a vele való munkavégzés meglehetősen nehézkes,
 • a fából készült rúd lehetővé teszi, hogy a paneleket könnyen és gyorsan helyezze a falra. Az élettartam meghosszabbításához többször is előzetesen kezelni kell egy mély behatolású fertőtlenítő oldattal.

Különös figyelmet kell fordítani a vázkeretre a falra. Ezt tüskék segítségével készítik el. Ezenkívül a csavar átmérője több mm-nek kell nagyobb, mint a műanyag csípő átmérője.

Területek további keretek erősítése

A falakon vannak olyan területek, amelyek további keretet igényelnek a keret peremén. Ezt követően fúrt lyukak vannak a műanyag panelek rögzítésére. Felsoroljuk őket:

 • elektromos csatlakozók
 • lámpák,
 • fali szekrények
 • polcok
 • tükör.

A panelek felhelyezése a fürdőszobában

A műanyag panelek felhelyezése után az illesztéseket szilikon tömítőanyaggal kell kezelni a nedvesség behatolása ellen. A tömítőanyag átlátszó vagy ugyanolyan színű, mint a furnérozó anyag.

Ugyanabban a szakaszban fúrjon lyukakat a pontra szerelt lámpatestekhez és szerelje be azokat.

A külső és belső sarkok, ízületek és élek végleges kialakítása, műanyag sarkok és díszlécek felhasználásával. Az ablak- és ajtónyílásokkal ellátott panelek ízületeiben lévő kompenzációs hézagok alaplapok segítségével záródnak.

Ha van egy kis költségvetésű feladat, hogy minőségi, modern korszerűsítse a fürdőszobát, akkor a PVC burkolat a legjobb megoldás. A telepítés követelményei és az egyszerű szabályok követése miatt a lehető legrövidebb idő alatt kiváló eredményeket érhet el.

A fürdőszobai műanyag panelek - elegáns és ízléses. 90 kép ötlet!

A javítás során a fürdőszoba az egyik legnehezebb hely az egész lakásban. Vízvezeték, vízvezeték, mindez sok pénzbe kerül.

Pénzt takaríthat meg és ugyanakkor praktikus és kényelmes fürdőt tehet, ha közelebbről megvizsgálja a szabványos csempe cseréjét műanyag panelekkel.

Telepítésük nem nehéz egymástól függetlenül, a javítás mellett a műanyag panelek segítségével néhány nap alatt befejezhető a felesleges "piszkos" munka.

Anyagjellemzők

A 2,7 vagy 3 méteres műanyag panelek magassága téglalap alakú. A külső oldal különböző felületeket utánozza. Ez lehet fa vagy szövet, természetes kő vagy vakolat.

Fotónyomtatás alkalmazható az ilyen panelek felületére. A panel hátlapja dombornyomott, és ennek köszönhetően jól illeszkedik a falhoz.

A műanyag panelek kiválasztásánál azonban nemcsak a szépségre és a megfelelő kialakításra, hanem a minőségre is figyelni kell. A jó panellap vastagsága legalább 2 mm.

A mintának világosnak, nem hajlamosnak kell lennie, és egyenletes árnyalatúnak kell lennie a teljes hosszon. Egy másik minőségi szempont, amely érdemes ellenőrizni a panelek megfelelő merevségét.

Előnyök és hátrányok

Mint korábban említettük, a műanyag panelek megfizethető áron vannak. Ez azonban nem a műanyag panelek egyetlen előnye.

Nagyon hasznosak az új épületekben való használatra, mivel ezek nem torzulnak, még akkor sem, ha a ház összezsugorodik.

A panelek állandó páratartalmat tesznek lehetővé, a gombák nem érintik őket, és gondos kezelést igényelnek. Könnyen telepíthetők. Ráadásul a műanyag panelek mögött elrejtheti a csúnya kommunikációt.

Azonban a műanyag paneleknek vannak hátrányai. Még a kiváló minőségű műanyag panelek is elég törékenyek és nem ellenállnak az erős ütéseknek, ezt figyelembe kell venni a telepítés során.

Ha a fürdőszobában hőforrás, akkumulátor, kazán vagy más fűtőelem van, akkor 3-5 cm távolságot kell biztosítani közöttük és a PVC panelek között, különben deformálódni fog.

Annak ellenére, hogy a paneleket nem befolyásolja a gombák, ha a telepítés során légtér alakul ki közöttük és a falon, ez egy penész megjelenéséhez vezet. Ezenkívül a panelek környezetbarát kezelése nem mindig garantált.

A műanyag panelek leggyakrabban fényes felülettel rendelkeznek, így a víz fröccsenő jelét mutatják. Ha elkészítheti a burkolat eredeti elrendezését, akkor a PVC panelek leggyakrabban szabványos mintázattal rendelkeznek.

A legnagyobb kreatív megoldás a különböző gyűjteményekből álló panelek létrehozása egy összetételben, váltakozva. Ha azonban a panelet más befejező anyagokkal kombinálja, akkor a helyzet javítható.

A panel szerelési módszerei

A műanyag panelek felszerelésére számos lehetőség van. Az első módszer a panelek telepítése egy előre telepített keretből készült fémprofilokból vagy más anyagokból, amelyek kiegyenlítik a falfelület összes szabálytalanságát.

A panel telepítése a bejárattól távolabb kezdődik. Az első panelt különös figyelmet kell fordítani. A telepítés helyességétől függően a függőlegessége a fennmaradó panelek telepítésétől függ.

A panel rögzítése a kerék keretéhez különböző lehet, kezdve a legmegfelelőbb - egy önmetsző csavarral történő rögzítéssel, különböző ragasztókkal vagy "folyékony szögekkel" zárva, és a panelek reteszeléssel vannak összekapcsolva.

A panelek telepítésének végső szakaszában a végeket sarkokkal vagy elülső panelekkel kell bezárni, és egészségügyi tömítőanyaggal kenni kell.

A keretes módszer a telepítés egy hatalmas mínusz a csökkenés a területen, különösen észrevehető kis fürdőszobában. A panelek alatt lévő falak gombaellenes szerekkel történő kezelést igényelnek.

A ládát szorosan kell feszíteni, kivéve az oktatást a lapkákon. A profilok telepítésének szükségessége további javítási költségeket eredményez.

A második módszer a panelek elülsõ felületre történõ felhelyezése folyékony szögekkel vagy speciális megoldással.

Így a fal és a panelek között nem alakul ki légtér, és ennek következtében kizárják a penész formájú negatív következményeket.

Ez a módszer nem takarja el a fürdőszobát, nem teszi lehetővé a panelek deformálódását, de nem lehet elkerülni a "piszkos" munkákat. A telepítési folyamat hasonló a csempebeállításhoz.

Panelek a fürdőszobában: 1 szuperhős 9 pályázó közül

Panelek a fürdőszobában - népszerű lehetőség a díszítő díszítéshez.

Folytatva a vízgyűjtő helyiségek befejező anyagának egyik korábbi cikkét, ma szeretnék elmondani a fürdőszobai falpanelekről. Beszélni fogok minden létező fajtán, de különös figyelmet fordítok a PVC-verzióra, hiszen ez különösen népszerű.

Meg fog tanulni minden létező típusú műanyag panelekről, valamint a telepítésük technológiájáról horganyzott profilok segítségével. Részletes utasítások segítenek Önnek a munkában, pénzt megtakarítva a bérelt munkavállalók szolgáltatásainak kifizetésében.

Típusú falpanelek

Talán ez meglep, de különböző anyagokból készült különböző falpanelek használhatók az egészségügyi helyiség befejezéséhez. Csak azokat a legnépszerűbb lehetőségeket fogom tudni, amelyek többé-kevésbé alkalmasak a magas páratartalmú helyiség díszítésére.

Személy szerint találkoztam ilyen lehetőségekkel:

 1. A természetes fából. Az ilyen felületek gyártásához használt anyagként értékes faanyagot használnak. A juhar, éger, tölgy, cédrus vagy egzotikus - wenge, teak stb. Nagyon népszerű.

Fa padlójú fürdőszoba.

Ez a felület nagyfokú környezetbarát tulajdonsággal büszkélkedhet, de maga a fa sem tolerálja a nedves levegő működését. A vízgőz romboló hatása elleni védelem érdekében a fürdőszobában lévő fa panelek felületét lakkal, viasszal, olajjal vagy más hasonló anyaggal védik.

A bevonat visszataszítja a szennyeződést, és megakadályozza a víz behatolását az anyag vastagságába. Azonban a panelek élettartamának meghosszabbítása érdekében folyamatosan frissíteni kell.

A fából készült panelekből készült fürdőszoba fényűző és elegáns, a tulajdonos magas társadalmi státusát hangsúlyozva.

 1. Chipboard panel. Faforgácsból készült, a ragasztókompozícióval való keveréssel és a magas hőmérséklet hatására történő préseléssel.

A forgácslap panelek nem tolerálják a nedves levegő működését.

Annak ellenére, hogy a vízálló forgácslapok értékesítésre kerülnek, ez a legtöbb esetben a gyártók marketingterme. Az ilyen elülső oldalak nem tartósak és nem tolerálják a nedves levegő működését. Ezért nem javaslom a faforgácslapot a fürdőszobában.

 1. A szaniter helyiségek rendezésére szolgáló DVP-lemezek, mint egy korábbi verzió, forró préseléssel készültek. A fűrészpor mellett ezek a rostok magukban foglalják a szálakat is, amelyek növelik az anyag teljes szilárdságát.

Farostlemez falazat.

A fürdőszobában fából készült üvegszálas panelek helyezhetők el, de a megnövekedett víztaszító tulajdonságok ellenére javasoljuk, hogy csak azokat a felületeket állítsa le, amelyek nem érintkeznek a vízzel való közvetlen érintkezésbe.

 1. MDF lemezlemezek. Dekoratív fali burkolat finom faanyagú fafeldolgozásból, száraz préseléssel. A nagy nyomás és a magas hőmérséklet hatására a lignin szabadul fel a nyers tömegből, amely a fa porrészecskéket erős lemezekre ragasztja.

MDF panelek a fürdőszobában.

A fürdőszobai MDF-panelek kizárólag a pozitív oldalon mutatkoztak. A lemezek jelentős terhelést mutatnak, a nedves levegőnek való kitettséget, magas hő- és hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek.

A laminált MDF lapokat nem csak faldíszítésre használják, hanem bútorok, szekrények, polcok, képernyők a fürdőszoba alá stb.

 1. Üveg falpanelek. Az üveg fizikai tulajdonságai lehetővé teszik a fürdő mikroklímájának romboló hatásainak átadását, anélkül, hogy bármilyen következménye lenne a megjelenésnek és az erősségnek.

Üvegburkolatú fürdőszoba.

A falfestés gyártásához használt nagy szilárdságú kvarcüveg. Teljesen átlátszó, különböző színekben festett és így tovább. Nagyon lenyűgöző a fürdőszobában úgy néz ki, mint az üvegburkolat rajzokkal, fényképekkel vagy faragványokkal.

 1. Orgalithic burkolólapok. Megjelenése esetén ez a bélés hasonló az előzőhöz, de különbözik a technikai jellemzők és a gyártás anyagától.

Orgalitikus panelek vízfürdőként a fürdő körül.

Ezek a panelek speciális műanyagból készültek. A dekoratív anyag tartósabb és biztonságosabb. Ezen kívül az orgalitovy átlátszó panelek ára alacsonyabb, mint az üveg ára.

 1. Gipszes vinilburkolat. Szerkezetileg az ilyen típusú falpanelek szabványos vízálló gipszkarton lapok, amelyeket általában hamis falak gyártására használnak. Azonban a gipszkartonhoz hasonlóan az anyag külső felülete színezett vagy texturált vinilrel van bevonva, ezért telepítés után a panelek nem igényelnek további dekoratív feldolgozást.

Hyposvinyl panelek a szekcióban.

Festett változatok vagy panelek a fürdőszoba minta alapján. A gipszlemezek tartóssága, megbízhatósága és élettartama szintén nem fog önt lemondani.

 1. Háromdimenziós panelek. Ezek az ún. Divatlapok a vízvezeték és a lakóépület különböző felületeinek befejezésére. Az anyag fõ különbsége a stukkóhoz hasonló feltûnõ felszíni textúra.

Háromdimenziós panelek a fürdőszobában.

A falra szerelve a 3D panelek lenyűgöző hatással bírnak, és lehetővé teszik a fürdőszobának egyedülálló és kifogástalan stílusban történő felszerelését. Különböző megjelenésű és a nedvességtől való védelem érdekében a felület festhető akrilfestékekkel (fényes vagy matt).

 1. Műanyag panelek a fürdőszobához. Nagyon gyakori és olcsó módja a falak befejezéséhez. Az anyag egy különálló PVC lamella, amelynek hossza és szélessége, felülete színezett, vagy más díszes kivitelben.

Műanyag panelek a fürdőszobához.

Az anyagnak a legnagyobb vízállósága, jó szilárdsága, higiéniája és számos más előnye van. Gyakran kellett elvégeznem a javításokat a fürdőszobai panelekben, mivel alacsony áruk miatt gyakran használják a cserép helyett.

Az anyagokon kívül a falburkolatok a fürdőszobában különböző méretűek és alakúak. Az oroszországi építőanyag-piacon megtalálhatók ezek a típusok:

 1. Állványlemezek: olyan lemezek formájában készülnek, amelyek hossza elérheti a 3,7 métert, szélessége pedig 12,5 és 30 cm között van, a vastagság a lemezek előállításához használt anyagtól függ, de általában 8-12 mm-t tesz ki.

Rácspanelek falakhoz.

Leggyakrabban a léc panelek kis területen lévő fürdőszobák befejezésére szolgálnak. Horganyzott burkolatra vagy fadarabokra szerelve. A csatlakozást egy zárszerkezet hozza létre, amely a lamella oldalsó (vég) oldalával van ellátva.

A rack típusának befejezése leggyakrabban műanyag, forgácslap, DVP és MDF.

 1. Burkolt falpanelek. Négyzet alakúak (ritkábban - téglalapok), 30 és 100 cm-es oldalhosszúsággal, amelyek a fürdőszobák falán lévő minták vagy díszítések lebonyolítására szolgálnak (ha különböző méretű, színű és textúrájú lapokat készítenek).

A csempe falpanelek dísze.

A csempe ragasztóval vagy horganyzott bilincsekkel az előkészített felületre van szerelve. A varratok szoros összekapcsolásához használják a tépőzáras rendszert. A gyártás anyaga ugyanaz, mint az előző változat.

 1. Lemez panelek falakhoz. Ezek nagy, téglalap alakú panelek, amelyek hossza 1,2-2,4 méter és vastagsága 3-6 mm. A termékek többrétegű szerkezete növeli az erőt. A külső felület különböző színekkel festhető, de gyakrabban utánozza a természetes anyagokat - kő, fa, cserép stb.

Lapos műanyag panelek a szaniter helyiségek díszítésére.

A lemezlapok telepítéséhez általában ragasztót használnak, és az ízületeket díszítik.

Ez a fajta kivitel GFL, MDF, farostlemezből készül. Vannak műanyag laplemezek is, de ritkán elég.

A műanyag panelek, mint a fürdőszoba befejezői

A korlátozott tér miatt és az olvasó figyelmének visszaéléséért való félelem miatt nem részletezem részletesen a falpanelek összes fajtáját. Csak a műanyagon fogok lakni, mivel országunkban legnépszerűbbek.

Előnyök és hátrányok

A műanyag paneleknek számos előnye van, és alkalmasak a fürdőszoba használatára.

Csak azt szeretném megjegyezni, hogy az alacsony költség nem az egyetlen oka a PVC-lamellás falburkolat nagy népszerűségének. Sok más pozitív tulajdonságuk van, amit az alábbi táblázatban jeleztem.

Érdemes megemlíteni hátrányait az ilyen típusú befejezni, véleményem szerint a következők:

 • alacsony környezetbarát - a polimer lamellák a működés során bizonyos mennyiségű kémiai vegyületet bocsátanak ki (ezt egy különleges szag jelzi), azonban kibocsátási szintjük jóval a megállapított szabványok alatt van;
 • magas tűzveszélyesség - tűz esetén a műanyag olvad és mérgező füstöt bocsát ki, ezért a kábelezést tűzvédelmi PVC csatornákon kell végrehajtani.

Tehát raktározzanak PVC raktárakat

De egy előny, amelyet szándékosan hallgattam az asztalnál, a műanyag panelek széles választéka. Ezt részletesen a következő részben tárgyaljuk.

faj

A külföldi és hazai vállalatok hatalmas műanyag paneleket állítanak elő, amelyek mérete, színe, szerkezete és egyéb paraméterei között különböznek egymástól. Még a leginkább válogató vevő is képes választani egy megfelelő lehetőséget magának.

Kezdjük PVC lamellák formájában. A fürdőszobában végzett javítások során az alábbi típusokat kellett használni:

 1. Lambéria. Ez egy téglalap alakú platform, amelynek hossza 3 és szélessége 10 cm. Leggyakrabban ilyen panelek vannak felszerelve egy európai kastélycsuklóval, amelyet széles rés jellemez. Vagyis az egyes lamellák közötti varrások jól láthatóak (bár ez nem befolyásolja az ízületek tömítettségét). Termékei a legtöbb esetben fehér színben kaphatók, néha a polimer színben festett.

Műanyag bélés eurlockos falakhoz.

 1. A lemezeket. Nagyméretű poli (vinil-klorid) lapok 80-400 cm-es oldalával, nagy falak és falak díszítésére használják.

PVC födém falakhoz és mennyezetekhez

 1. A panelek. A panelek legnépszerűbb formája az egészségügyi helyiség befejezéséhez. Munkám során leggyakrabban 2,6 vagy 3 méter hosszú és 25 cm széles léceket használtam, bár szűkebb (legfeljebb 15 cm-es) és szélesebb (akár 50 cm-es) változatok is vannak. Ennek az opciónak a legfontosabb különbsége az előzőektől, hogy a telepítési technológiának megfelelően a panelek közötti varrás teljesen láthatatlan.

Az úgynevezett "varrat nélküli" PVC-panelek különböző színekben

A dekoratív tervezés szempontjából ilyen típusú műanyag panelek léteznek:

 1. Egy színben festett. Különös színű árnyalat biztosítja az ásványi pigmenteket a polimer nyers tömeghez. Ezért a műanyag panelek megőrzik eredeti megjelenését függetlenül az ultraibolya sugárzás intenzitásától.
 2. Mintázattal vagy díszítéssel. A lamellák felülete nemcsak monokromatikus lehet, hanem sablonokkal, díszítésekkel vagy rajzokkal borítva is.
 3. Természetes anyagok utánzása. Általában márvány, gránit vagy más ásványi anyag. A textúra és a megjelenés olyan film alkalmazásával készült, amely ragasztva van a felületen és átlátszó polimer réteggel védve van.
 4. A csempe utánzása. A burkolólapok műanyag lapjai nagyon népszerűek hazánkban. És már a frízzel utánozzák a cserépet, ami lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen rajzoljon felületeket a fürdőszobában kerámia burkolólapok használata nélkül.

A műanyag panelek többféle színezése.

Nos, az utolsó besorolási kritérium. Itt minden szilárd. Két lehetőség közül választhatok:

 • a falaknál - a műanyag panelek nagyobb vastagságúak, ezért képesek ellenállni a jelentős mechanikai igénybevételnek;
 • a mennyezetre a mennyezet elrendezésére szolgáló lamellák vékonyabbak, de kisebb súlyuk van, így könnyű ládára helyezhetők.

Műanyag panel beépítési technológia

Ebben a részben elmondom, hogyan kell a falakat falra vágni a fürdőszobában műanyag panelekkel. Feltételesen osztottam ezt a folyamatot több szakaszra, amelyeket az alábbi ábrán mutatunk be:

Műanyag panelek technológiai telepítése.

Most minden egyes szakaszról részletesebben.

Anyagkiválasztás

Nem tudom egyértelműen arra következtetni, hogy mely panelek jobban használhatók a munkámban. Mint a legközelebbi építőipari boltban, különböző gyártók anyagait lehet eladni. Jobb lesz leírni azokat a jeleket, amelyek megkülönböztetik a minőségi anyagot a rossz minőségtől:

 1. Válasszon anyagot nagy számú bordával. Ettől függ az anyag szilárdsága és a mechanikai terhelés ellenállóképessége.
 2. A lamellákban lévő összes merevítőnek simanak, deformálatlannak és sérülésmentesnek kell lennie. Ha hibát talál, a termékeket nem megfelelő módon tárolták, ami valószínűleg befolyásolta műszaki jellemzőit.
 3. Ellenőrizze a külső felület egységes színét. Ha a panelek mintázata van, akkor világos határoknak és széleinek kell lennie.
 4. Minden egyes lamellának minden geometriai paraméterének egyeznie kell. Ellenkező esetben a minőségi dokkolás elvégzése a bélés alatt nem működik. Ügyeljen arra, hogy torzulások jelennek meg.

Ellenőrizze, hogy a merevítők sértetlenek-e.

Maga a lamellák mellett a munka több anyagot és szerszámot igényel:

 1. Alumínium profilok gipszkarton szereléséhez. Szükség van útmutatókra (UD méret 27-28 mm), csapágyazással (CD-méret 60-27 mm), valamint U alakú perforált rögzítők ("párnák").

Profilok fajtái műanyag lécek beszereléséhez.

 1. Tartozékok műanyag panelek beszereléséhez. A konfigurációtól függően kiindulási lemezre, belső és külső sarkokra és mennyezeti lábazatra van szükség.

Szerelvények műanyag panelek rögzítésére

 1. Önmetsző csavarok egymáshoz rögzítő profilok rögzítésére az alumínium lamellák vázán. Vegye meg a korrózióvédett fekete csavarokat.
 2. Ollók fémhez. Céljuk az, hogy az alumínium üregeket a kívánt hosszúságú részekre vágják.
 3. A cserélhető élekkel ellátott kést vagy a kis fogakkal ellátott file-t. És ez már szükséges a megfelelő méretű darabok vágásához a lamellákból.
 4. Építési szint, mérőszalag, jelölő. Megjelöléshez.

Állítson fel mindent, amire szüksége van, munkába állhat.

edzés

Először is elmondom neked, hogyan készítsd elő a falakat a helyiségben a későbbi dekorációhoz lépésről lépésre. A rendszer a következő:

 1. A zárt falak helyes hibái. Nem kell szintetizálni őket, elég csak ahhoz, hogy lezárják a repedéseket és a repedéseket. Ehhez általában poliuretán habot vagy cement alapú javító összetételt használok. Ellenőrizze, hogy nincs-e megerősítés a vasbeton lemez felületén, amely rozsdásodhat a hamis fal alatt.

A repedéseket habbal lehet lezárni.

 1. Talajfelszín Ehhez szükség van egy ásványi felületek alapozójára, amelyhez fertőtlenítőszert már hozzáadtak. Ez elpusztítja a már a fürdőszobában lévő penészt és gombákat, és megakadályozza a mikroorganizmusok megjelenését a jövőben. A Dufa Grund alapozó nagyon jól bevált.

Alapozó bevonat a falakon.

 1. A mérnöki kommunikáció telepítését végzem. A keret üzembe helyezése előtt azt javaslom Önnek, hogy telepítse a műanyag vízvezetékeket és csatornarendszereket. A háztartási készülékek világításának és csatlakoztatásának biztosításához elektromos kábeleket kell elhelyezni. A szigetelést hab vagy ásványgyapot segítségével is elvégezheti, de az én esetemben ez nem volt szükséges.

A vízvezetékeket leginkább a hegesztett kötésekkel ellátott PVC csövekből készítik.

 1. A beágyazott alkatrészeket faliszekrények alá szereljem. A horganyzott kereten lévő polimer rácsok nem támogatják a fali szekrények súlyát, amelyek általában a fal falain lógnak. Ezért nekik ajánlom a fadobozok beágyazott részeit.

A szekrény lecsatolásához beágyazott alkatrészeket kell biztosítania.

 1. Jelölöm a falakat a profilok telepítéséhez. Ehhez célszerű olyan lézeres szintet használni, amely a felületen piros fényt sugároz, ami szigorúan függőleges. A rendszer a következő:
  • A fal legszembetűnőbb részétől néhány centiméter távolságra kell elhelyezni a készüléket;
  • a szomszédos falakon megrajzolja azokat a vonalakat, amelyek mentén megjelölni. Ezek iránymutatások az útmutatók számára.

Layer falak lézersugárral.

  • A faltól 5 cm távolságra a felső lemezről, hogy a falra merőleges legyen, ami útmutatást nyújt az első hordozóprofil felszereléséhez. Ezután az egész falon (a mennyezetről a padlóra) azonos méreteket kell készíteni 40 cm távolságra egymástól.
  • Fókuszálva a korábban készített vízszintes vízszintes rajzokra, szigorúan vízszintes vonalak rajzolására, amelynek középpontjában a lamellák tartó keretének profilja állítható.

A falak jelölése profilok beszereléséhez.

Ezután elkezdheti dolgozni a keretet.

Ládák felszerelése

A keret telepítési eljárása a következő:

 1. Útmutatókat telepítek. A referenciapont a lézersugár mentén a falakon levő függőleges vonalak. A műveletek sorrendje a következő:
  • A méretre vágott profilt (a padlóról a mennyezetre való távolságot) a falra kell ráhúzni, és a korábban rajzolt vonalhoz igazodik. Ezután 60 mm mélységű furatot fúrtunk át a falon egy perforátorral, majd a gyorscsatlakozó "dübel-nail" -ot meghúzta.

A profil felszerelése a dűbelre.

  • Hasonlóképpen a szögvezető az ellenkező falra van szerelve.
  • Ezután az UD-profil a padlóhoz van rögzítve. Ha a rendelkezésre álló részek hossza nem elegendő, akkor egymásba illeszthetők egymásba. Ezután egy csomópontot kell vezetni a csomópontba.

Szerelési vezető profil a padlón.

  • A vízszintes és függőleges részek helyén csavarokkal kell lezárni a profilokat. Annak érdekében, hogy ne hajlítsa meg a horganyzott részt, javasoljuk, hogy csavarja be a rögzítő csavart a fogókkal.
 1. Telepítse a hordozóprofilokat. Az én esetemben U-alakú perforált konzolokra vannak szerelve, amelyeket fel kell ragasztani a falakon lévő jelölésekre. Mivel a lamella az én esetemben függőlegesen van elrendezve, a hordozó profiloknak vízszintesen kell irányulniuk. A műveletek sorrendje a következő:
  • A falra tapasztott vízszintes vonalakra telepítem a "peski" -t. Ezeket a falra rögzítik két toll-körmével vagy csavarokkal. A szomszédos elemek közötti függőleges távolság kb. 60 cm, a munka végén a következőképpen kell kiderülnie:

U alakú konzolok felszerelése.

  • Rögzítse a CD-tartó profilokat. Ehhez hajlítsa a "pes" oldalát 90 fokos szögben a falhoz, majd csavarja fel a horganyzott részeket. Az alkatrészek végeit be kell ágyazni az útmutatókba. Nagyon fontos, hogy figyeljen a felület összehangolására. Ehhez használhatja a vízszintet vagy ezt a sémát:
   • szerelje fel a felső profilt, igazítsa egy lézersugárral, jelölje meg a mennyezetet vagy egy szintet;
   • egy fonalat feszítsen a tartóra, amelynek második végét rögzíteni kell a padlón elhelyezett vezetőprofinnal (tehát a vonal függőlegesen függ, ami szintenként ellenőrizhető);
   • minden közbülső csapágyelemet úgy szereljen fel, hogy kb. 1 mm-re legyen a menettől, de ne érjen hozzá. Ennek az eredménye:

Vízszintes csapágyprofilok a falon.

  • A vezetők és a hordozó profilok ízületében egymáshoz kell rögzíteni ezeket az alkatrészeket, két kis csavart csomagolni. A hordozók nincsenek behelyezve az alsó vezetőprofilba, hanem a műanyag panelek indítócsíkjának felszereléséhez.

A képen látható a csomópontcsapágy és a vezetési profil.

A keret ezen telepítésekor késznek tekinthető. A következő munkafolyamat a műanyag táblákkal szemben helyezkedik el.

A lécek telepítése

A műanyag panelek behelyezése a keretre valószínűleg nem okoz nehézséget. Ehhez feltétlenül szükség van olyan kiegészítőkre, amelyek sarkok, ízületek és más hasonló falrészek. Az egyes részek teljes készletét az ábrán mutatjuk be, de minden esetben csak egy bizonyos listát használunk.

Teljes készlet tartozékok műanyag panelekhez.

A lécek telepítésének lépései a következők:

 1. Telepítem tartozékokat. A kerethez való rögzítéshez kis öncsapos kupakokat (sapkákat) használnak. A rendszer a következő:
  • Megadtam a kezdő szintet (vagy a padlózat lábát). Az UD-profilhoz van rögzítve, melyet a padlóra előre rögzítettem.

Vízszintes indítólemez beszerelése.

  • Állítottam a függőleges kezdőcsíkot (az én esetemben). Általában a sarokból indulsz, ezért be kell raknod a sarokelemeket. De e műveletek sorrendje nem változik. Csak egy csavarral kell a műanyagot horganyozni.

A sarokcsík felszerelése (a képen - a külső sarokban).

  • A mennyezetburkolatot még nem szükséges felszerelni, mivel már fel van szerelve a mennyezetre néző műanyaggal. Részletes utasítások vannak az egyik korábbi cikkemben.
 1. Szeretném felhelyezni az első műanyag lamellát. Ehhez vágjon egy darabot műanyagból, amelynek magassága megegyezik a padló és a mennyezet közötti távolsággal. Ezután tegye be az alsó kezdő profilba, és mozgassa a sarokba. Ezután csavarja be a csavart a zárban.

Telepítse az első panelt.

 1. Telepítse az összes többi panelt, az utolsó kivételével. A telepítési folyamat majdnem megegyezik a fentebb leírtakkal, de a lamella bal szélét nem a szögprofilhoz kell csatlakoztatni, hanem az előző elemhez. A zárnak be kell pattantania, és teljesen szűknek kell lennie. Ezután a csavar segítségével rögzítjük a dobozt.

A második és a következő panelek beszerelése.

 1. Felszerzem az utolsó panelt. Ebben az esetben a csavarokat nem használják rögzítésre, mivel a jobb oldali véget a sarokelemekbe helyezzük. Ezért a cselekvési sorrend némileg eltérõ:
  • Meg kell vágni egy darabot a lamellából, amelynek szélessége 10 mm-rel kevesebb, mint az utolsó, de az egyik panel és a szerelvények jobb vége közötti távolság.

A lamellát a beszerelés előtt le kell vágni.

  • Ezután be kell illeszteni a panelet az alsó kezdőelem hornyába, csúsztassa be a sarokprofilba, majd mozgassa az ellenkező irányba úgy, hogy a retesz a helyére kattanjon.

Az utolsó falpanel telepítése.

Ezzel befejeződik a falpanelek telepítése.

Összefoglaló

Most már tudod, hogy mi a panelek a fürdőszoba és hogyan segítségével polimer láncok gyorsan és egyszerűen végre dekoratív falak. A vízvezeték-helyiség javításával kapcsolatos további ötletek a cikkben található videóban találhatók.

A fenti megjegyzésekben hagyhatja véleményét.