Legfontosabb > Tervezés

MDF panelek a fürdőszobában (44 fotó): hogyan kell kiválasztani és telepíteni

A fürdőszobai MDF falpanelek a közelmúltban jelentek meg a befejező anyagok piacán, és hamar gyorsan megnyerik helyüket a fürdőszobák alternatív tervezési lehetőségei között.

És ez nem véletlen. A cikkben azt fogjuk megtudni, hogy ez összefügg.

Fürdőszoba falburkolat

Számos előnye van annak, hogy a fürdőszobai MDF falpanelek kiváló anyagok.

 • elfogadható ár;
 • különböző textúrák és színek;
 • tartósság;
 • jó hangszigetelés;
 • egyszerű telepítés;
 • szerény gondozás;
 • nedvességállóság.

Ezek az MDF panelek hasonlóságúak a DVP-vel, csak sűrűsége 670 - 850 kg / m3. Az ilyen panelek gyártásának alapja az MDF lemezek.

Termelésük alapja finom száraz zsirok, amelyeket magas hőmérsékleten és nyomáson préselnek. Az ilyen panelek a magas páratartalmú helyiségekben használhatók, azaz konyhákban, fürdőszobákban, pincékben.

Technikai tulajdonságaik lehetővé teszik számukra, hogy a zuhanytálcákba is beépíthetők legyenek. Ezt a csomagoláson a csepp ikon jelzi.

A hangszigetelés és a hőszigetelés, a higiénia és a tartósság miatt a falpanelek nagyon jó minőségű anyagból készülnek, és képesek ellenállni bármilyen terhelésnek, lehetővé téve a szekrények, polcok és egyéb bútorok rögzítését a panelekhez.

A panelek különféle színei vannak. Azonban a különböző árnyalatok mellett vannak olyan panelek, amelyek különböző anyagokat utánzanak, például kerámia csempe, fa, kő és még sok más. Ezt tudatában úgy érzi, minket, mint egy ilyen anyag felhasználását a magas páratartalmú helyiségekben.

Ha úgy dönt, hogy díszíti a fürdőszoba falpanelek, akkor nem szükséges, hogy részt vegyen a speciális képzés, könnyen elvégezheti a telepítést magad, csak szüksége van vágy és egy kis időt.

A panelek beszerelésekor nem kell gondosan előkészíteni a falakat, elrejtik az összes érdességet és szabálytalanságot, továbbá:

 • elrejtheti az elektromos kábelt és a csöveket a burkolat mögött;
 • Belsőleg bármilyen tervezési megoldást hozhat létre.

A díszítőelemek hatalmas változata nagyszerű lehetőségeket kínál az érdekes és divatos megoldások létrehozásához, a különböző árnyalatok és a panelek textúrájának felhasználásával és kombinálásával, kifogástalan eredményeket érhet el.

MDF falpanelek

A panelek típusai

Többféle falpanel létezik:

 • Lapos falpanelek. Méretei miatt a befejező munka kevésbé időigényes, az ízületek számának csökkentésével. Méreteik 1,25 x 2,50 méter, vastagsága pedig 3-7 milliméter.

Lapos falpanelek

 • Táblázatos rácspanelek. Hosszú lemezek formájában készülnek, méreteik a következők: szélesség 130-280 mm, hossza 2500-3800 mm, vastagsága 8-14 mm.

Halmozott állványlemezek

 • Halmozott cseréppanelek. Négyzet alakúak, így egyszerűen bármilyen minta vagy minta elhelyezhető. A leggyakoribb méretek 30 x 30 - 95 x 95 cm.

Halmozott csempe panelek

Alapítvány előkészítése

Tehát, ha úgy döntesz, hogy magad telepíti a paneleket, akkor a fentiek szerint ez a munka nem nagy dolog, de vannak még néhány árnyalat és tulajdonságok is. Az első lépés az, hogy előkészítse a falak alapját a fürdőszobában.

 1. Le kell vágnia a háttérképet, ha van ilyen. Azokban a helyeken, ahol rosszul szedték őket, elhagyhatja őket.
 2. Vigyük fel a felületet egy alapozóval (mivel a fürdőszoba nagyon magas páratartalmú, esetünkben szükséges). Az alapozó megakadályozza a penészedést és elterjedését.

Eszközök és anyagok

 • önoltó hullámosság,
 • csavarhúzó,
 • kalapács,
 • csavarok (bolha),
 • önmetsző csavarok 25 mm hosszú,
 • SD és DD profilok.

Ha a fürdőszobában lévő mennyezet be van burkolva, akkor a reflektorok és a medálok is szükségesek.

Javasoljuk, hogy paneleket telepítsen a mennyezetről:

 • Az egyik sarkon meg kell találni a legalacsonyabb pontot, a vízszintet használva.
 • Menjen el ebből a pontból valahol körülbelül 5 cm-re, és rajzoljon vízszintes vonalat a helyiség peremén.
 • A 6x60 mm-es "gyors rögzítés" segítségével az UD-profilt a jelzett vonal mentén a falhoz rögzítse.

UD profil telepítése

Fontos: Sok fából készült keretet építenek, de nem szabad megmentenie a gyártás során.

Szakemberek azt mondják, hogy a fa idővel változik, és ez az MDF deformációjához és duzzadásához vezet. Ez azt jelenti, hogy meg kell indítani a javítást.

 • Ezután minden 60-70 cm-rel a mennyezeten rögzítse a felfüggesztéseket 4 - 6 cm-es "gyors rögzítés" rögzítőelemekkel. Ehhez 6 mm átmérőjű lyukakat kell fúrni az alapon. A profilok felfüggesztésre vannak rögzítve. Univerzális keret kész.

Az SD-profil telepítése

Ügyeljen a figyelemre: Az ilyen keret (esztergálás) nem csak az MDF szereléséhez, hanem a gipszkarton és a műanyag szereléséhez is ideális.

A panelek telepítése előtt a mennyezeti lámpáknak meg kell húzniuk az összes vezetéket.

 • Az első szalagot a sarokprofilhoz öncsavarró csavarokkal rögzítse, és hátulról rögzítse a keret minden profiljához ragasztószalaggal.
  A panel felhelyezésével gyorsan elkészítheti a mennyezetet. A lámpák alatt lyukakat kell fúrni és felszerelni.

Falra szerelhető

Most menjen közvetlenül a falak telepítéséhez:

 • Kezdje el mérni azokat a falakat, amelyekhez ezek a panelek csatlakoznak. A falfelületnek hibátlannak, egyenletesnek, egyenletesnek és száraznak kell lennie.

MDF panelek falra szerelése

 • A vízálló panelek a helyiség hőmérsékletére és nedvességtartalmára való adaptálásához, 48 órával a munka megkezdése előtt, azokat a falhoz kell helyezni.
  Próbálja meg és vágja le őket a szükséges méretre, vágja ki a helyeket csapok, aljzatok, és így tovább. A csempe alatt lévő paneleket úgy kell megmunkálni, hogy a burkolólapok varrása egybeessen a panelek között.

Ha úgy dönt, hogy a panelet formanyomtatás nélkül telepíti, akkor hagyja a távolságot 3 mm között. Ezt a csatlakozót alaposan le kell fedni szilikon vízálló tömítőanyaggal.

Annak érdekében, hogy a telepítés teljesen vízálló legyen, a panelek felső és alsó széleit tömítőanyaggal kell lezárni. A sarkok és az arcok, valamint az interpanel ajánlott a sima vízálló panelek márvány és gránit telepítésekor.

Ahhoz, hogy teljesen lezárja a hornyokat, szilikon tömítést alkalmazzon.

 • Most vízálló ragasztót kell felhelyezni a panel hátoldalára, ehhez egy korábban védett felületre lefelé kell helyezni.
  Ez segít 4-6 mm-es fogazású spatulával. A panelnek a falhoz való szoros illeszkedése érdekében határozottan nyomja meg a teljes hosszában.
 • Csak puha ruhával vagy szivaccsal kell törölni őket. A statikus feszültség enyhítésére azért, hogy megakadályozzák a por ragasztását, a panelek felületét antisztatikusan kell kezelni.
  A munka elvégzése után a bélés folyamat teljesnek tekinthető.

Tipp: A ragasztó kiválasztásakor ne tárolja, magas minőségűnek és vízállónak kell lennie.

Fontos: Vízálló panelek beszerelése a fürdőszobában nem ajánlott körmök használatát. Megrongálják a panel vízálló szerkezetét, és ez nedvesség behatolásához vezet, és egyszerűen tönkreteszi a panelt.

A fali panelek fő előnye, hogy lehetővé teszik, hogy egyszerűen módosítsák a lakás belsejét felár nélkül. Használhatók falak, mennyezetek díszítésében, boltívek, válaszfalak, oszlopok kialakításában. Ezek viszonylag egyszerűen telepíthetők és könnyen szétszerelhetők, és gondos kezeléssel újra felhasználhatók.

Az eredmény: A szépség, a megbízhatóság, az esztétika, a praktikusság, a higiéniai tanúsítás elérhetősége azt sugallja, hogy a falpanelek a legmagasabb minőségű és kedvező árú alapanyagok.

MDF panelek a fürdőszobában. Anyagkiválasztás és befejezési lépések

Az első kérdés, amely a fürdőszobai javítás megkezdése előtt merül fel, az a legjobb anyag a befejezéshez. A fürdőszobában a hőmérséklet és páratartalom folyamatos változása miatt ellenáll a nedvességnek, a penésznek és a mikroorganizmusoknak. Az egyik lehetséges felület az MDF panelek a fürdőszobában.

A befejező anyag kiválasztása

Az MDF egy befejező anyag, amelyet a következő képen láthat. Számos jelentős előnye van:

 • Egyszerű telepítés. A fürdőszoba MDF-panelekkel történő befejezése nem igényel falak összehangolását vagy a régi bevonatok eltávolítását. A szerelési munkákhoz nem használnak speciális professzionális felszerelést, munkájuk során gyakorlatilag nincs por, piszok és hulladék.
 • Sokoldalúságát. A panelek mind falra, mind mennyezetre alkalmazhatók. A nedvesség ellenállása mellett ez az anyag bizonyos hőszigetelő és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.
 • Környezetbarát és biztonságos. MDF panelek a fürdőszobában - környezetbarát anyag, jellemzői hasonlítanak a fára. Az MDF sokkal jobb, mint az MDF panelek a fürdőszobában, mivel nem epoxigyanták és fenol készítik őket. MDF a fürdőszobában, még a hatása alatt a magas páratartalom és a hőmérséklet nem bocsát ki mérgező vagy káros anyagokat.
 • Könnyű gondozás. Annak érdekében, hogy a fürdőszobát tiszta legyen, időről időre elegendő ahhoz, hogy nedves szivaccsal távolítsa el a port. Súlyosabb szennyeződések vagy foltok esetén a nedvességálló MDF-et a fürdőszobában egy speciális mosószerrel le kell mosni.

Ezenkívül ez a befejező anyag viszonylag alacsony költséggel jár, és a különböző színek és textúrák lehetővé teszik a panelek bármely belső tér kiválasztását.

Fontos! Az MDF egyetlen gyenge pontja a felső réteg, védő és díszítő funkcióval. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a védőfólia minden sérülése csökkenti az anyag vízállóságát.

Hogyan válasszuk ki az MDF-et a fürdőszobában?

Az MDF egy viszonylag új befejező anyag, amelyet finom fűrészpor száraz préselésével gyártanak a nyomás és a magas hőmérséklet hatása alatt. Annak ellenére, hogy az anyag fából készült, ellenáll a nedvességnek.

MDF vízálló fürdőszoba panelek változhatnak formában, lemez vastagsága és mérete. Az MDF formájában van rack, lemez és lemez. A gereblye panelek szélessége nem haladja meg a 28 cm-t, ezek meglehetősen hosszú sínek (legfeljebb 3,8 m), vastagsága 8-14 mm. Ez a fajta panel könnyen telepíthető. MDF csempézett falpanelek a fürdőszobában 30 és 98 cm közötti oldalhosszúságú négyzetek formájában kaphatók.

A különböző árnyalatok és textúrák burkolólapainak felhasználásával eredeti fürdőszobai designt hozhat létre. A csempe segítségével különböző mintákat és mintákat rendezhet, zónás térben. MDF lapok a fürdőszobához meglehetősen nagy elemek, mérete 1,25 * 2,5 m. Az MDF laplemezek a legalkalmasabbak egy nagy négyzet alakú fürdőszobához. Az MDF lemezek telepítése egy kis időt vesz igénybe, és az ízületek száma minimális.

Nedvességálló bevonattal ellátott fa panelek

Megjegyzés: Minél nagyobb az anyag vastagsága, annál nagyobb a terhelhetősége. A polcok, szekrények és egyéb bútorok biztonságosan rögzíthetők a panelekhez.

A finomítás módjától függően az MDF panelek laminálhatók, festhetők vagy furniturok. Mindenekelőtt a fürdőszoba és a WC számára illik az első két típus panelje. A furnérozott paneleket ritkán használják fel, mivel előzetes költséges feldolgozást igényelnek.

Az MDF panelek kiválasztása a fürdőszobai falakhoz, akkor is meg kell vásárolnia a szükséges kiegészítő elemeket az ízületek és sarokelemek tömítésére és díszítésére. A helyiség elrendezésétől és a felhasznált anyagtól függően különféle díszlécek is szükségesek: csatlakozás, mennyezet, elöl, indítás stb.

Fürdőszoba befejező lépések

A befejező MDF fürdőszobai panelek többféle módon kivitelezhetők. A módszer megválasztása sok tényezőtől függ, elsősorban az anyag formája, a falakon lévő szabálytalanságok jelenléte, a helyiség területe.

Ha a falak felülete viszonylag lapos, és a fürdőszoba területe olyan, hogy nem ajánlott csökkenteni azt egy fakeret felépítésével, érdemes a ragasztóval ragasztani a beszerelési módszert.

Mielőtt a fürdőt MDF lapokkal ragasztanák, szükség van a csekély kis rendellenességek kijavítására. Ezután állítsa be a kiinduló öntést, amelyből a panelek beszerelése megtörténik. Ez a legmegfelelőbb megoldás az MDF lapka vagy laplemezek kiválasztásakor. A panelek rögzítésének megbízhatósága érdekében a ragasztót az egész felületen vékony, cikcakk csíkkal kell felhúzni, egymástól 5-10 cm távolságra. A szoba befejezése után szükséges az ízületek és a sarkok díszítése.

Ha a falak sok szabálytalanságot mutatnak, és a befejezés a fürdőszoba és a WC-vel ellátott MDF rack-panelekből történik, az előkészítő szakaszban gondoskodni kell a lécek elrendezéséről. 10 * 30 mm-es fémburkolatokból vagy fémprofilból készült, és a falhoz rögzítőcsavarokkal van rögzítve. Az MDF további rögzítésére szolgáló csíkok a panelek szerelési irányára merőlegesen vannak elhelyezve, 40-60 cm távolságra egymástól. Kezdetben az induló öntvényt telepítették és rögzítették. MDF nedvességálló fürdőszoba panelek a kerethez rögzíthető csavarokkal vagy szögekkel. Ehhez használhat építőipari tűzőgépet is. A végső lépés az ízületek és a sarkok tömítése.

következtetés

A panelek rögzítésének módját is használhatja klipszel. Ehhez meg kell vásárolnia a szükséges alkatrészeket a burkolat kitöltéséhez. A lezárás folyamata során a kapocs a falhoz rögzített panel hornyába kerül. A következő csík a felszerelés után elrejti a rögzítőt.

Tipp: Az MDF-panelek behelyezése a fürdőszobába, javasoljuk, hogy szilikonokat alkalmazzanak a panelek ízületeire a vízálló anyag javítása érdekében.

Nedvességálló lemez MDF panelek a fürdőszoba falakhoz (típusok és beépítés)

Működési szempontból a zuhanyzó nagyon összetett helyiség. Mindig magas a páratartalom, a kondenzátum és a hőmérséklet ingadozása.

A fürdőszoba befejező anyagai, ellentétben a lakóterület többi részével, fokozott jellemzőkkel kell rendelkezniük. A negatív tényezők sikeres kezelése mellett a nyersanyagoknak maguknak is képesnek kell lenniük.

Gyakran ezek a funkciók a zuhanyzóban kerámia burkolatokat végeznek. Természetesen ilyen öröm nagyon drága! Azonban a modern technológiák újfajta befejező anyagokat képviselnek - nedvességálló MDF panelek a fürdőszobában. Számos előnye van, amelyek révén jelentősen megtakaríthat pénzt, időt és idegeket. Ma ezek a termékek a cserép teljes választékává váltak.

Erősségek és gyengeségek

Érdemes megjegyezni, hogy nem mindenki engedheti meg magának költséges anyagokat, hogy díszítse a falakat a zuhanyzóban. Az MDF fürdőszobai panelek hatékony módja annak, hogy kilépjenek ebből a helyzetből. Ezek különböznek a rendelkezésre állásban, a tartósságban és a tartósságban is. Kényelmesen fel vannak szerelve a falra. A laptermékeket nem csak fahulladékból készítik, hanem speciálisan feldolgozott faanyagokból is.

A falak MDF paneljei folyamatosan keresnek a hazai piacon. Általában cserép helyett a zuhanyzóban használják őket. A falon levő lap termékek nem rosszabbak a kerámiakomponenseknél, miközben jelentősen nyerik az árat. Emellett az MDF vonzó megjelenésű, téglalap alakú, nincs széle a széleknél vagy a végeinél. A nedvességálló falpanelek erősségei:

 1. könnyű telepítés;
 2. hosszú élettartam;
 3. egyszerű feldolgozás;
 4. elfogadható ár;
 5. jó hőszigetelés;
 6. nagy szilárdság;
 7. környezetbarát anyag;
 8. egyszerű használat;
 9. széles választékban.

Ezenkívül meg kell jegyezni, hogy a lapmodellek kombinálhatók más befejező anyagokkal. A falra szerelhetők kővel, a csempe alatt, valamint más típusú felületeken is.

A panelek méretei lehetővé teszik a termékek használatát minden zuhanyzóban, függetlenül a területétől. A nedvességálló MDF egyaránt alkalmas mind a kis helyiségekben, mind pedig egy kiterjedt fürdőszobában.

Azonban érdemes megemlíteni, hogy a fürdőszobai laplemezeknek vannak hátrányai. Ez abszolút normális, mivel manapság nehézséget jelent a gyengeségek nélküli anyag bemutatása. Emellett megfelelő képességgel elkerülheti a kellemetlen helyzeteket. Jelenleg az MDF-termékeknek a következő hátrányai vannak:

 • alacsony ütésállóság;
 • gyenge karcolásállóság;
 • tűzveszély.

Jellemzői szerint a falon lévő nedvességálló lemezek magas működési tulajdonságokkal rendelkeznek. Ami a hiányosságokat illeti, itt érdemes komolyan venni őket. A kockázat mértékét azonban nem szabad eltúlozni, mert a gyengeségek minimalizálhatók, például a lemezterületet a munkaterület közelében nem építhetik fel. Más mutatók esetében az anyag elvben nincs szükség ajánlásokra.

Telepítési jellemzők

Annak érdekében, hogy rögzítse a modell különböző méretű a falakon a fürdőszoba nem igényel különleges készségeket. Nagyon egyszerűen a fal MDF telepítése nagyon egyszerű, de saját árnyalatai vannak. Számos panel van a dobozra szerelve, ami nagyban leegyszerűsíti a telepítési folyamatot. Ezen felül, ha a zuhanyzók falai simaak, akkor előkészítés nélkül befejezheti.

Azonban, ha vannak hibák a falfelületen, azokat javítani kell. A falat alapozó, vakolt vagy giposkartonovye tömbökkel kell használni. Az utóbbi lehetőség nemcsak a felület szintjét teszi lehetővé, hanem egy újat hoz létre. Az előkészítés után a helyiség mérése szükséges. Ezenkívül szükséges, hogy a nedvességálló panelek több napig álljanak a fürdőszobában. Ez lehetővé teszi számukra az akklimatizációt és az új körülményekhez való alkalmazkodást.

Ezután kapnak olyan tulajdonságokat, amelyek megfelelnek a zuhanyzó hőmérsékletének és a páratartalomnak. A legjobb, ha különféle méretű laplemezeket rögzít a falon egy speciális keretkerettel. Ez lehetővé teszi a kommunikáció, például a világítás bekötését. Ez a módszer kis hibákra való bevonásra alkalmas, amelyeket el kell rejteni. A fali MDF-et csavarokkal, speciális záróelemekkel, klipszekkel vagy szögekkel szerelik fel.

A telepítés a nedvességálló termék sarkából indul. Érdemes tudni, hogy egy kisebb lyuk jobb lesz a későbbi műveletek szempontjából. Továbbá, ha unatkozik a láda opcióval, akkor egy idő után felesleges problémák nélkül eltávolítható. Alkalmas olyan emberek számára, akik gyakran szeretik a belső tér stílusát a fürdőszobában. Külön figyelemre méltó, hogy a falpanelek felszerelése mind fém alapra, mind pedig más anyagú szerkezettel történhet.

Ragasztó opció

A nedvességálló MDF termékeket a fürdőszobában ragasztással csak sík felületen lehet rögzíteni. A megoldások segítségével különböző méretű modellek elég szilárdan vannak a falra. Azonban a bontáskor nagyban bonyolítja a folyamatot. Ezzel a módszerrel helytakarékos, valamint a helyiség nedvességállóságának javítására. A laplemezeket legfeljebb 5 mm-es ragasztórétegre kell fektetni.

Ezenkívül a ragasztókompozíciót legjobban egy fogazott simítóval lehet bevinni, mivel ez lehetővé teszi a különböző felületek - a panel és a fal közötti hatékonyabb kötődést. Annak érdekében, hogy a berendezést a termék alsó sarkából indíthassuk, Ezután folytassa az MDF oldalra történő felhelyezését, és véget érjen. Így analógiával a következő sorozatokat alkalmazzák.

A kinyúló ragasztó nem kenhető, hanem a felesleges keverék eltávolítása. A nedvességálló termékek közötti távolság nem haladhatja meg az 1,5 mm-t. A hatékonyság növelése érdekében egy tömítőanyagot szilikon komponenssel kell alkalmazni. Ez lehetővé teszi a bevonat nedvességállóságának növelését. Ezen kívül használhatunk díszléceket a panelek közötti rések díszítésére.

Ez a módszer nem csak vizuálisan takarja el az ízületeket, hanem javítja a helyiség működési jellemzőit is. Kiderült, hogy az MDF-panelek nedvességálló és környezetbarát anyagok, amelyek minden szükséges tulajdonsággal rendelkeznek a nagy páratartalmú és hőmérséklet-változó helyiségben való használatra. a fürdőszobában.

Falikárpitok a fürdőszobában - Gyönyörű kivitel fényes kivitelben (89 fotó)

Gondolja, milyen finomanyagot használ a fürdőszobai falakhoz? Hogyan ne eshet az építőanyagok eladók trükkjeire, akik gyorsan szeretnének gyorsan eladni a raktárban maradt anyagokat?

Ugyanakkor olyan anyagra van szükség, amely nemcsak minőségi jellemzőkkel rendelkezik, hanem megfizethető költséggel is rendelkezik.

Ebben a cikkben felkérik az anyagot, amely lehetővé teszi, hogy többet megtudjon a falak díszítésére használt falpanelekről.

Ismerje meg nem csak a népszerű típusokat, hanem ismerkedjen meg ezeknek az anyagoknak a rövid jellemzőivel is, amelyek bizonyos mértékben befolyásolják a falpanelek költségét.

Ugyanakkor a bemutatott fotókban példákat láthatunk a dekoratív panelek falainak kialakításáról, és arról, hogy milyen belsõ helyeket tudunk létrehozni a segítségével.

A falpanelek típusai és jellemzői

Hagyományosan a fürdőszobai falak csempe, mivel ez az anyag jó nedvességálló tulajdonságokkal rendelkezik.

Azonban ennek a cikknek a költsége miatt javasoljuk, hogy fontolja meg a tudomány és a vegyipar fejlődése miatt felmerülő alternatív lehetőségeket.

Ezek az anyagok viszonylag nemrég megjelentek, de már sikerült elkapniuk a képzeletbelieket, sok mester, akik befejező helyiségekben dolgoznak, jellemzőik és tulajdonságaik, de amelyekről a legtöbb ember keveset tud.

Ezeknek az anyagoknak minden kopásálló és szilárdsági tulajdonságuk van, valamint egy védőbevonat, amely a fürdőszobához szükséges nedvességállóságot biztosítja.

Az ilyen falpanelek népszerűségénél elsősorban PVC-ből készült PVC-paneleket helyezhetünk el, és speciális bevonattal borították, aminek köszönhetően az ilyen panel nem fakul és növeli a tartósságot.

Ugyanakkor a panel cellás szerkezete növeli a fürdőszoba zajszigetelését, elemezve a panelek visszajelzését, valamint a megnövekedett keresletet, biztonsággal mondhatjuk.

A PVC panelek népszerűek a kézművesek körében, mivel tulajdonságaik:

 • Nedvességállóság;
 • Kémiai tisztítószerek ellenállása;
 • Hőmérsékletváltozással szembeni ellenállás;
 • Antibakteriális tulajdonságok;
 • Nem érzékeny a statikus felépítésre.

De mint mindig, még a legideálisabb anyagnak is vannak hátrányai, amelyeket meg kell említeni. A PVC-panelek hátrányai közé tartoznak a mechanikai igénybevételnek megfelelő alacsony szilárdságú jellemzők.

Ha véletlenül éles tárgyat ér hozzá a panel felületéhez, amikor áthelyezi a fürdőszobába, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy megsérül, vagy nem ajánlott ilyen paneleket por tisztítószerekkel tisztítani, hogy elkerülje a karcolódást.

De mindezen hátrányok jelentéktelennek tűnnek, ha a PVC-panelek összes előnyét és alacsony költségét a mérlegre helyezik. Alacsony költségük miatt ezek a panelek a lakosság számos szegmenséhez rendelkezésre állnak.

PVC panelek

A második helyen a népszerűség tulajdonítható nedvességálló falpanelek MDF.

A gyártás fő anyaga a fűrészpor, amely nagy nyomás alatt van egy speciális kötőanyagban, amely nem károsítja az emberi testet.

MDF panelek

Az MDF falpaneleket speciálisan védő réteggel borítják, amely nedvességálló bevonatot biztosít, ezáltal lehetővé teszi számukra a 3 nm²-es fürdőszobák finiserének használatát. Az alsó anyag szilárdsági tulajdonságait illetően a PVC-panelekkel összehasonlítva az utóbbi előny.

Mindazonáltal, köszönhetően a falburkolatok védőburkolatának színváltozásainak és mintázatának köszönhetően, a fürdőszobában egyedülálló és kényelmes belső kialakításokat hozhat létre, amilyen például a képen látható.

Beszélve az ezzel szembenézett anyag hiányosságairól azt mondhatjuk, hogy értéke a középáras szegmensben rejlik. Ha a védőbevonat sérült, a panel szerkezetébe bejuthat, ami rothadás és penész megjelenéséhez vezethet.

Természetes fa panelek

A népszerűség harmadik helyét egy faburkolat foglalja el. A kis méretű fürdőszoba belsejét egy sajátos formatervezés fogja átalakítani.

A fürdőszobai fadobozok minőségéről szólva elmondhatjuk, hogy az anyagnak minden szükséges tulajdonsága van, ezért a fürdők és szaunák főbb anyagaként használják.

A fa panelek hátránya az egyik - a költség, de ennek ellenére ez az anyag keresett.

Fürdőszoba falpanelek

A belsőépítészeti építőanyagok piacán egyre több fajta van. Nedvességálló falpaneleket kínálunk a fürdőszobában, megfizethető áron. Ezek a panelek csak belsőépítészetre alkalmasak. Katalógusunk több mint 2000 ezer opciót és színes paneleket kínál, és Moszkvában olcsóbban vásárolhat.

A kiváló minőségű fotók részletes tulajdonságokkal is segítik a választást. Most megrendelheti, és mi lesz szállítás Moszkvában és más régiókban.

A fürdőszoba panelek díszítése MDF-ben csináld magad. Fal és mennyezet

Viszonylag az utóbbi időben a befejező anyagok piacát új termékkel - MDF falpanellel töltötték fel. A fogyasztók gyorsan elismerték az újdonságot, és elnyerte a megérdemelt népszerűséget. Elemezzük, hogy milyen MDF panelek és mennyire jó nekik.

MDF panelekkel ellátott fürdőszoba befejezése

Az MDF-panelek előállítása a lógó hőmérséklet körül nyomott száraz darabokból történik. MDF tűzállósággal és vízállósággal állítják elő. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően az MDF panelek a fürdőszobában, a konyhában, a zuhanyzón belül befejezhetik a falakat.

Tehát milyen előnyökkel jártak az MDF panelek a piacon?

 • Költség. A gipszkartonhoz vagy kerámia lapokhoz képest az MDF panelek ára nagyon kíméletes.
 • Egyszerű telepítés. Annak érdekében, hogy a fürdőszobát MDF falpanelekkel lehessen befejezni, nincs szükség a falak szintre helyezésére. Éppen ellenkezőleg, tökéletesen elrejtik a fal összes szabálytalanságát, valamint eltakarják a huzalokat és csöveket. Az egyszerű kezelhetőség, az MDF panelek használata révén bármilyen tervezési ötlet megvalósítható. Fel lehet szerelni őket függőlegesen, vízszintesen és akár átlósan is.
 • A színek gazdag választéka. Ez lehetővé teszi, hogy egy színes design fürdőszobát tartson, vagy fordítva, a színes ékezetek elhelyezése érdekében. Sima vagy nyomtatott minta csempe van.
 • A textúrák széles köre lehetővé teszi, hogy szimulálják az értékes fákat, a téglafalat, a kerámia burkolatokat.
 • Különböző formák és méretek. Most a befejező anyagok piacán mutatják be:
 1. Lapos falpanelek. A méretük 1,25 * 2,5 m, lehetővé teszi, hogy gyorsan és minimális erőfeszítéssel javítsa a fürdőszobát.
 2. Táblázatos rácspanelek. Nagyon hasonlít a falburkolathoz. Segítségükkel beállíthatja a helyiség méretét: a függőlegesen orientált panelek vizuálisan növelik a helyiség magasságát, és a vízszintes panelek nagyobb helyigényűek és szélesek lesznek a helyiségekben.
 3. Tömörítő MDF lapos panelek. Négyzet alakúak. A csempézett panel oldalának hossza 30 és 95 cm között van, a geometriai mintákat a halmozott csempézett panelekből lehet elhelyezni.
 • Hang- és hőszigetelés. A panelen található panelek telepítésénél a panel alatti panelen a helyiség lehető legkényelmesebbé teszi a helyiséget.
 • Erő. Ez a tulajdonság teszi az MDF falpaneleket tartós és ezért gazdaságos anyagból. Nyugodtan ellenállnak a terhelésnek polcok, szekrények formájában.

Falpanelek MDF fotó

MDF panelek kiválasztása és beszerelése a fürdőszobában

Kezdjük a képzést. Az MDF paneleket nem könnyű elvégezni a saját kezével, az eljárás néhány jellemzőjét figyelembe véve. Először meg kell előkészíteni a fürdőszobai falakat. Mi szükséges ehhez?

 1. Tisztítsa meg a falakat - ha tapéta van, akkor teljesen eltávolítani kell őket. Csak olyan helyeken maradhat, ahol a tisztítás rossz.
 2. Az alapozó felületek felülete. Ez az eljárás kötelező - a fürdőszobában lévő páratartalom nő, és ha nem kezeli a falakat primerrel, a penész megjelenhet.

- perforátor
- csavarhúzó
- hullámosság
- különféle önmetsző csavarok
- SD, LE profilok.

Ha a mennyezetet is tervezik, felfüggesztéseket és speciális spotlámpákat kell előírni. Hogyan kell ezt csinálni, olvassa el a cikket. gipszkarton mennyezet telepítése.

Mennyezeti panelek MDF fotó

Az MDF fürdőszobai panelek befejeződése a mennyezetről indul. A vízszint mérésével meg kell határozni a sarok legalacsonyabb pontját. Ettől 5 cm-re és az egész terem peremén vízszintes vonalat rajzol. Rajta és csatolja a fal UD-profilját. Az MDF panelek nagyon hasonlóak PVC panelek beszerelése.

Néha inkább fából készült keretet építenek, de ez nem a legjobb megoldás - szakértők szerint a fa jelentősen megváltozhat az idő múlásával, ami óhatatlanul MDF-fúvódáshoz és deformációhoz vezet. Ezért a keret jobb, ha nem ment, kivéve, ha persze nem akarja elindítani a javítást.

Az UD-profil felszerelése után rögzítse a függesztőket kb. 60-70 cm-es távolságban. Ezt 4-6 cm-es rögzítéssel "gyors telepítéssel" lehet végezni, ennek alapján a lyukak kb. 6 mm átmérőjűek. Ezt követően az SD profiljait hozzá kell rendelni a felfüggesztésekhez - ez egy univerzális keret.

MDF panelek telepítése

By the way, egy ilyen keret tökéletesen illeszkedik nem csak az MDF panelek telepítéséhez, hanem a gipszkartonok szereléséhez is. A panelek telepítése előtt minden elektromos vezetéket meghúzunk - ez a mennyezeti lámpák helyes megválasztása.

A csavarok segítségével - a nagyobb megbízhatóság érdekében - az első szalagot a sarokprofilhoz kell csatlakoztatni, a hátoldalon a kerethez tapadócsíkkal.

A mennyezet hamar kiderül - helyezze be a paneleket egymás után, majd készítsen lyukakat a lámpákra és tegye azokat.

MDF panelek falra szerelése

Kezdjük befejezni a falakat a fürdőszoba panelek MDF. Mielőtt továbblépne, meg kell mérni a falakat rögzített panelekhez. Az elkészített felületet jól szárítják, laposak és simaak.

Annak érdekében, hogy a nedvességálló panelek jobban tolerálják a nedvességet és a helyiség hőmérsékletét, javasoljuk, hogy két nappal a munka megkezdése előtt helyezze őket a falhoz. A paneleket a szükséges méretnek megfelelően méri és vágja le, miközben ugyanakkor szükséges a nyílások, csapok és mások kivágása.

A csempére vágni kell az MDF lapokat, figyelembe véve, hogy a varratok a panelek közé esnek. Ha a felszerelést formázás nélkül végezzük, hagyjuk a panelek közötti 3 mm-es rést. A varratot jól vízálló szilikon tömítőanyaggal kell kezelni, hogy megakadályozza a nedvesség behatolását.

Annak érdekében, hogy jó védelmet nyújtsunk a nedvesség ellen, a panelek széleit tömítőanyaggal is lezárjuk - mindkettőtől felfelé. Jobb a sarokba és a végfelületre szerelni a díszléceket. A tömítés elvégzéséhez a szilikon tömítőanyagot és a díszlécek hornyait kell feldolgozni.

Nedvességálló ragasztót alkalmaznak a panelek varratos oldalára - ehhez elő kell helyezni egy előre lefedett felületre lefelé. A ragasztót speciális spatulával kell felhordani. Annak érdekében, hogy a panel a falhoz szorosan illeszkedjen, az egész hosszát szorosan meg kell nyomni. Továbbra is törölni kell a paneleket egy szivaccsal vagy egy puha ruhával, és a várakozási folyamat vége.

Végül néhány tipp. A ragasztó kiválasztása esetén jobb, ha nem kell menteni - vízállónak és kiváló minőségűnek kell lennie. Ne használjon körmöket a telepítéshez - a panelek nedvességálló szerkezetét tönkreteszik, ami penészedést okozhat.

Hogyan kell díszíteni MDF paneleket a fürdőszobában?

Milyen finomanyagot választani a falak falához? A legtöbben azt válaszolják, hogy a legjobb megoldás a kerámia csempe. De ez a fajta kivitel meglehetősen drága. Abban az esetben, ha a javítási költségvetés korlátozott, érdemes több kedvező árú, de ugyanolyan nedvességálló anyagot választani. Például MDF panelek a fürdőszobában. Az ilyen javítások sokkal olcsóbbak lesznek, különösen mivel a panelek egymástól függetlenül telepíthetők.

Az MDF panelek sokoldalúan alkalmasak minden helyiség javítására. Mivel a panelek és színtartománya nagyon változatos, könnyedén kiválaszthatja az anyagot a nappali vagy az irodaterület díszítésére. És a nedvesség ellenállása és a hőmérsékletváltozással szembeni ellenállás lehetővé teszi számunkra, hogy javasoljuk MDF panelek a fürdőszoba vagy a konyha.

Mi ez a dolog?

Az MDF lemezek gyártási technológiája finoman diszpergált csipek préselését jelenti magas hőmérséklet és nyomás esetén. A faanyag felmelegedésekor szerves kötőanyagot (lignint) szabadítanak fel, vagyis olyan anyagokat, mint a fenol és epoxigyanták nem használhatók fel a gyártási folyamatban. Lényegében az MDF egy átlagsűrűségű farostlemez.

MDF panelek előnyei

Az MDF-ből készült falpanelek számos tagadhatatlan előnnyel rendelkeznek:

 • Sokoldalúságát. Az anyag alkalmas nemcsak a falak, hanem a mennyezet kikészítésére is. A panelet szinte minden szobában használhatja.
 • Vonzó megjelenés. A különféle formatervezési panelek lehetővé teszik, hogy bármely stílusban kiválasszák a belsőépítészeti anyagot.
 • A legegyszerűbb gondozás. A falakon kívül, amelyeken a panelek fel vannak szerelve, különös gonddal kell eljárni. A por eltávolításához elegendő, hogy időnként törölje le a falakat egy nedves szivaccsal, és távolítsa el a foltokat, akkor használjon tisztítószereket.

Tipp Figyelembe kell venni, hogy a panelek nedvességállóak, de nem vízállóak, azaz a nedves levegő hatását elviselik, de nem tolerálják a víz közvetlen behatolását, ezért a kád közelében helyezkednek el, és a mosogató nem szükséges.

 • A legegyszerűbb telepítés. A panelek telepítéséhez nem szükséges összehangolni a falakat, még akkor is, ha a régi bevonatot szilárdan megtartják, nem szükséges eltávolítani.
 • Gazdaság. A panelek és alkatrészek alacsony költsége, valamint a javítások önmagukban való elvégzése önálló költségmegtakarítást eredményez.

MDF panelek típusai

A nedvességálló MDF-panelek kiválasztása a fürdőszobai falakhoz, ügyeljen arra, hogy ez az anyag több változatban is elérhető:

 • Rack panelek. Ezek keskeny (13-28 cm) és hosszú (2,5-3,8 m) elemek, amelyek vastagsága 8-14 mm. Ezeket a fürdőszobai paneleket a leggyakrabban választják.
 • Burkolólapok. Ezt az anyagot négyzetek formájában állítják elő, ezért célszerű különféle mintákat és mintákat elhelyezni az ilyen panelekből. A csempe méretei eltérőek lehetnek, leggyakrabban 30 és 98 cm közötti oldalhosszúságú négyzetek vannak.
 • Lemezpanelek. Ezek nagy darabok 1,25 méter 2,5 méternél. A lemezvastagság 3-7 mm lehet.

Az MDF panelek jellemzői

A falra nedvességálló paneleket általában fémlemezből szerelve a fémlemezre szerelik fel.

Anyagok és szerszámok előkészítése

Érdemes megkezdeni az anyag megvásárlását. Hány panelt fog venni? A számítás könnyen elvégezhető, a helyiség szélességét meg kell mérni (mivel a panelek 3,8 méter hosszúak, bármilyen méretű magasságra alkalmasak), és fedezze fel a panelek szélességét. Egyszerű számítások után tudni fogja, hány darabot kell vásárolni.

A díszítéshez sarkokat kell kitölteni. Ez a részlet két szalagból áll, amelyeket párhuzamosan helyeznek el, és egyik oldalán rögzítve vannak a panelek színével. Ennek a kialakításnak köszönhetően a sarkok univerzálisak, kifelé és befelé hajlíthatók.

Tipp Az ilyen sarkok nagyon kényelmesek, ha nem szabványos, azaz közvetett sarkokkal kell dolgoznia.

A panelek a kerethez történő csatlakoztatásához kis csavarokra van szükség (az építők "bogaraknak", "bolháknak" vagy "magoknak" nevezik őket). És a profil rögzítéséhez a falhoz szükség van a tiplikre. A láda fémprofilból készül. Ezenkívül a következő eszközökre van szüksége:

 • Puncher.
 • Csavarhúzóval.
 • Rulett.
 • Szint.
 • Zuhannak.
 • Ceruza vagy marker.

Tipp Ha a panel alatt lesz huzalozás, akkor a vezetékeknek meg kell vásárolni egy speciális védő hullámosság.

Falkészítés

Elvileg nincs szükség a falak speciális előkészítésére a helyiségek javítása során, csak le kell szüntetni a leeső régi bevonatot, és el kell távolítani az áttörő helyeket a gipszrétegben. De mivel a fürdőszoba egy adott helyiség, a javítási technikára vonatkozó követelmények némileg eltérnek.

A fürdőszobában meglévő dekoratív bevonat még mindig ajánlott eltávolítani. Az a tény, hogy a csempe vagy tapéta alatt van, hogy lehet egy "micélium" a penészgombák. Ennek elpusztítása érdekében szükséges a bevonat eltávolítása és a fertőzött hely fertőtlenítő oldattal való kezelése.

Ezután be kell fektetni a falra 2-3 réteg speciális gombaellenes alapozó. Ez a védelmi intézkedés megakadályozza a penész kialakulását és megakadályozza a falak idő előtti elpusztítását. Szükség esetén ragaszthatja a falakat polietilén hab alapú szigetelőanyaggal.

Építési ládák

Az első szakaszban jelzést kell készíteni, a profilok rögzítési helyeinek kijelölésével. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ha a paneleket a mennyezetre párhuzamosan tervezzük rögzíteni, akkor a profilt függőlegesen kell elhelyezni, illetve fordítva. A jelölés szerint a profil hozzá van csatolva, minden alkalommal ellenőrzi helyük helyességének szintjét. A profilok optimális magassága 40 cm, maximum - 50.

burkolólapok

 • Az MDF panelek beszerelése a fürdőszobába a szoba sarkából indul. Meg kell mérni és vágni egy magasságra, nem szabad megfeledkezni arról, hogy hagyjon 2 mm-es rést.
 • A falat falra helyezték, 2 mm-es sarokból is visszahúzódtak, és mindkét oldalon rögzítik.
 • Minden panel a "groove - tüske" elve alapján csatlakozik, az első panel úgy van elhelyezve, hogy ez a "tüske" egy sarokba irányuljon. A panel csavarja a csavarok keretrúdjait.

Tipp A csavarokat célszerű előre elkészíteni, és a kupak alatt átadni.

 • A csavarokat csavarozni kell, és a 10-15 mm-es vágólap szélétől lépni kell. Ez az optimális távolság, hiszen ha a csavarokat a panel legszélén csavarják be, akkor megrepedhet, és ha túl messzire menekül, a sarok nem blokkolja a rögzítési pontot.
 • A rés elrendezés oldaláról a panel a rögzítõkapcsok segítségével rögzíthetõ a sínekre. A Kleimer a falra néző horony oldalán helyezkedik el, és a lerakódobozhoz van erősítve.
 • A második és a későbbi panelek már könnyebben felszerelhetők, mivel egyszerűen beillesztésre kerülnek az előzőben lévő horonyba, és az ellenkező oldalon mindegyik panel a fent leírt módon rögzítve van a bilincsekhez.
 • Rendkívül ritka, hogy az utolsó panel szélessége tökéletesen illeszkedjen. Legvalószínűbb, hogy le kell vágni, méretre szabva. Az utolsó panel már nem csatlakozik klyimers-hez, az elsőhöz hasonlóan a sarokban lévő csavarokkal van rögzítve, a rögzítés helyét egy sarok zárja le.
 • Az univerzális sarkok akkor kerülnek telepítésre, ha minden fal panelekkel van ellátva. A ragasztóval vannak összekötve. Ha be kell kapcsolnia a sarkokat, akkor 45 fokos szögben vágják őket, könnyen vághatók, használhatják a festékkést vagy ollót a fémhez.
 • A sarkok ragasztásához kényelmes a "Liquid nails" használata, a ragasztó összetétele nem túl vastag. Először is, csak csatlakoztatni kell a sarkot a telepítés helyére. Ez annak biztosítására történik, hogy a ragasztó mindkét felületen legyen. Ezután, miután engedélyezte a zársebesség 3-5 perc, akkor nyomja meg a sarkot a falhoz alaposan, mivel a kötés ereje attól függ.
 • Ha az óvintézkedések ellenére a ragasztókészítmény elkészül, ne próbálja azonnal eltávolítani. Az a tény, hogy ha száraz ruhát dörzsölsz, akkor a ragasztó csak kenetre kel, ronda foltot alkotva. A legjobb megoldás az, hogy megvárja a pillanatot, amikor a ragasztó teljesen megszilárdul, majd próbálja meg óvatosan vágni a fagyasztott cseppet késsel.

Tehát nedvességálló MDF panelek a fürdőszoba falak számára kiváló befejező lehetőség, amit könnyedén elvégezhet a saját kezével.

MDF falpanelek a fürdőszobában

A fürdőszobák díszítéséhez ma egyre inkább használják a falpaneleket, amelyek megkönnyítik a látványos és funkcionális belső megoldások kialakítását. A panelek PVC, DVP, forgácslemezből, MDF-ből készülhetnek. A legsikeresebb választás az MDF fürdőszobai panelek. Az MDF-től és a forgácslaptól eltérően nagy nedvességállóságúak. A műanyaghoz képest a fürdőszobák MDF falpanelei nagy szilárdságúak, látványosabbak és "gazdag" kivitelűek.

Az MDF panelek választéka a fürdőszobában

A fürdőszobában lévő falpaneleknek meg kell felelniük a nedvességállóság magas követelményeinek. Meg kell felelniük a meglehetősen magas hőmérsékletnek való kitettségnek is. Ebben a tekintetben nem ajánlott feleslegesen menteni a választáskor.

A fürdőszoba falpanelének megrendelésekor gondosan tanulmányoznia kell a termék útlevelét, amely jelzi a fő jellemzőket. Ezeknek a jellemzőknek meg kell felelniük a felsorolt ​​követelményeknek. Ezenkívül fontos, hogy a panelek ne legyenek toxikusak.

előnyök

Az MDF nedvességálló falpanelei a fürdőszobának az alábbi előnyökkel járnak, mint a többi kivitel:

 • gyönyörű és eredeti megoldás a belső térben;
 • különböző rögzítési lehetőségek használata (ragasztóval vagy a kereten);
 • a kommunikáció hatékony maszkolása és a fal fő felületének hibái;
 • könnyű vágás;
 • a textúrák és színpanelek nagy választéka;
 • magas tartósság és megbízhatóság.

Fali burkolatok eladása a fürdőszobában

A "City Porte" cég lehetőséget kínál az MDF falpanelek megvásárlására a kiváló minőségű fürdőszoba számára, amely évekig tart. A lehető legszélesebb választékkal rendelkezünk textúrákkal és színekkel, amelyek lehetővé teszik minden belső megoldás megvalósítását. Ezenkívül kedvező áron kínálunk MDF falpaneleket a fürdőszobában.

Rendelje meg velünk a legjobb paneleket a fürdőszobában!

Nedvességálló MDF panelek: előnyök és hátrányok

A zuhanyzó működtetésekor világossá válik, hogy meglehetősen bonyolult helyiség. Ez szorosan kapcsolódhat ahhoz a tényhez is, hogy a zuhanyzóban lévő páratartalom mindig megnövekszik, a kondenzátum magas szintje és a hőmérsékleti ingadozások nagy amplitúdója.

Mindezeket figyelembe véve arra a következtetésre juthatunk, hogy a továbbfejlesztett tulajdonságokkal rendelkező finisanyagok kiválasztása szükséges. A szóban forgó terméknek nemcsak a negatív tényezők hatását kell megítélnie, hanem könnyen telepíthető is.

Megállíthatja a választását egy kerámia burkolaton, mivel megfelel a fent leírt jellemzőknek. De egy jelentős hátránya is van - túl sok a költség. De a modern technológiáknak köszönhetően van egy másik lehetőség a piacon, amely szintén megfelel az összes követelménynek, ugyanakkor azonban megfizethető áron is eltér. Ez az anyag nedvességálló MDF panelek.

Az új generáció anyagaihoz kötődnek, így a cserép méltó alternatívája lehet. Mind az előnyök, mind a hátrányok.

Megszerzésük előtt érdemes feltárni a pozitív és negatív jellemzőket.

Ennek köszönhetően lehetőség nyílik a megfelelő következtetések levonására, a pénz, az idegek és az idő megtakarításának biztosítására.

Előnye és hátránya

A legfőbb hátránya a kiváló minőségű anyagoknak a zuhanykabinok befejezéséhez a magas költségek. De ahogy korábban már említettük, az MDF panelek létrehozásakor találtak kiutat. A panelek nagyon hatékonyak a fürdőszobák számára: hozzáférhetőek, tartósak, tartósak, praktikusak, kényelmesek és könnyen felszerelhetők.

Az MDF panelek gyártásához szükséges nyersanyagok a fűrészpor és egyéb faanyagok.

Az anyagot elsősorban apró morzsák kialakulásának különös módján dolgozzák fel. Ezután a magas hőmérséklet és nyomás hatására végzett száraz préselés a kívánt alakot veszi fel.

Meg kell jegyezni, hogy a hazai piacon az MDF panelek iránti stabil kereslet jellemzi.

Számos jelentős előnyük van:

 • könnyű és egyszerű telepítés, ami nagyon is lehetséges, hogy végezze el a saját kezét (nem szükséges eltávolítani a régi bevonat és szintező, telepítése is elvégezhető a rendelkezésre álló eszközök nélkül szakmai felszerelések, a működés során gyakorlatilag nincs kosz, por, hulladék);
 • sokoldalúsága (nemcsak a falak, hanem a mennyezetek befejezésére is alkalmas);
 • tartósság (ha megfelelően használják, MDF-ből több mint 10 évig tart);
 • szilárdság;
 • nedvességállóság;
 • antiszeptikus tulajdonságok (olyan panelek, amelyeket olyan anyagokkal kezelnek, amelyek védik a penész és a gombák kialakulását);
 • egyszerű gondozás (a szennyeződés nedves szivacsból tisztítható a felületről);
 • elfogadható ár;
 • könnyű vágás;
 • Különböző szerelési lehetőségek lehetségesek;
 • kiváló hőszigetelők;
 • a panelek nyersanyagai ökológiailag tisztaek;
 • meglehetősen széles skálát mutatott be.

A fentiek mellett a megvizsgált alapanyag bármilyen más finomanyaggal kombinálható. Például sok kő vagy csempe bevonattal ellátott MDF panel kombinációja - ez az egyik legvonzóbb megjelenés. Különböző bevonatok is kombinálhatók.

És mivel a panelek többféle méretben is vannak, használhatók különböző helyiségekben lévő zuhanyzókban.

Az MDF-panelek ellenállása a magas páratartalom hatására nagy területű fürdőszobákban is használható.

A nagyszámú pozitív oldal ellenére negatív szempontok is jellemzőek az MDF panelek számára. Azonban nem szabad félnie ettől: ez minden más befejező anyagra érvényes, mindegyiknek megvannak a mínuszai. A negatív megnyilvánulások elkerülése segít az ilyen panelek telepítéséhez és működtetéséhez.

Az MDF-panelek ellenére általában a következők szerepelnek:

 • alacsony ütésállóság;
 • könnyen károsíthatja a felületet, például a karcolásokat;
 • megbízhatatlanság a tűzbiztonság tekintetében.

Tehát az MDF panelek nagy teljesítményt mutatnak, bizonyos hátrányok ellenére. De komoly magatartást kell fenntartania velük szemben, mert a rossz megközelítéssel valóban problémákat okozhatnak. Ugyanakkor a hátrányok túlzása haszontalan - a helyes megközelítés biztosítja a kiszabadulást tőlük, ráadásul ezek egyáltalán nem jelennek meg.

Továbbá ne fejezze be a munkahelyet ilyen panelekkel: mert a felület sebezhetősége könnyen megsérülhet.

Általánosságban elmondható, hogy az egyedi ajánlások anyagának összes mutatója nem igényel.

A befejező anyag fajtái

Az első fajta, amelyet szeretnék megvizsgálni, a csempe változat. A faj neve formájához kapcsolódik - ez a csempe alakja. Az ilyen csempe azonban különböző méretben készül (30 és 98 cm közötti oldalhosszúsággal). Ennek az opciónak az előnye a szokatlan, eredeti és látványos megjelenés képessége. A kreativitás megmutatása után kombinálhatja a különböző árnyalatokat, vagy különleges hatásokat hozhat létre a textúrák kombinálásával - mindez csak a zuhanyzást díszíti. A csempézett MDF panelek is könnyedén telepíthetők: ragasztóval ragasztható a falhoz.

A következő nézetet a lemezes MDF panelek képviselik. Ahogy a neve is mutatja, egy befejező anyag áll a lécek, amelyek lehetnek különböző hosszúságú (legfeljebb 3,8 m), szélessége (maximum 28 cm-es) és vastagsága (8 és 14 mm-es). E sokszínűségnek köszönhetően minden vágy és igény kielégíthető, beleértve a kis pénzügyi lehetőségeket is.

Ezeket az MDF-paneleket fém vagy fadarabra kell szerelni.

És rögzítheti őket zárójelekkel vagy csavarokkal. A legnépszerűbb tábla sínek formájában, ha egy kis terület telephelyén szeretné kovácsolni.

Van egy fajta, amelyet lemezlapok képviselnek. Ezek meglehetősen nagy elemek formájában készülnek (1,25 * 2,5 m). Ezt a típust általában egy érdekes helyiség létrehozására használják egy nagy területen lévő szobában. A könnyű és gyors telepítés megkülönbözteti - elegendő ragasztóval rögzíteni. A csontozatok az ízületek elrejtésére használhatók. A lemezlapok szerkezete is különböző lehet, így könnyen beilleszthető bármilyen stílus belsejébe. De azt kell mondani, hogy általában egy ilyen finomító anyag egy nagyszerű lehetőség az elülső felület vágására.

Van olyan változat is, mint a laminált panelek. Felszínük összetétele megkülönbözteti őket más típusoktól: speciális PVC-fóliát alkalmaznak rá. A design is nagyon jó: ez a befejező anyag utánozhatja a fa, a kő vagy akár a fém megjelenését. Ezenkívül az esztétikai tulajdonságok mellett képes por és nedvesség visszaszorítására is.

Kiválaszthatja az anyagot a felszínnel, furnérozva, és fák árnyékolásával. Ezt a típust furnérozott paneleknek nevezik.

Van is egy befejező anyag formájában festett panelek, amelyek hihetetlen szép fényt.

A különleges, hatékony színezőanyagok miatt a felületek további védelmet nyújtanak.

Ha megállítja a választást ezen a vízzáró anyagon, akkor ne feledkezzen meg arról, hogy a szükséges kiegészítőkhez - díszlécekhez. A sarkok és az ízületek díszítésére és díszítésére használják. Különböző típusú díszlécek: mennyezet, vég, indítás, összekapcsolás és mások. Egy adott fajta kiválasztását a terem elrendezése és a választott kiviteli mód határozza meg.

Telepítési szabályok

Az MDF panelek felszerelése meglehetősen egyszerű: nincs szükség különleges képességekre vagy képességekre, egyszerűen mindent meg tud tenni. Azonban számos árnyalatot kell figyelembe venni, amikor a paneleket a falakhoz rögzítik. Így egyes fajták felszerelését a padlón végezzük, így az egész telepítési folyamat sokkal könnyebbé válik. Ezenkívül a falfelületnek simának kell lennie: ebben az esetben a panelek felhelyezése anélkül, hogy rengeteg időt fordítanának rá. De hibák jelenléte szükségessé teszi a korrekciót, amelyhez alapozó vagy gipsz szükséges. A gipszkarton blokkok is alkalmasak lehetnek az összehangolásra, ahonnan egy csinos partíciót készíthet. Miután befejeződött az előkészítő munka, a helyiség területének mérése elvégezhető.