Legfontosabb > Bútor

PVC panelek WC-hez - fotó

Ha tervezted a lakásod javítását, de nem szeretnél túlságosan nagy mennyiségű pénzt költeni a kerámia burkolatokra, javasoljuk, hogy fordítsanak figyelmet a fürdőszoba és a WC PVC paneljeire. Nagyon elterjedt az a meggyőződés, hogy ez az anyag díszítő tulajdonságokkal veszíti el a legismertebb cserépet. Igazán így van? Próbáljunk meg konkrét példákat kitalálni.

A dekoratív műanyag gyengéd bézs színű árnyalata nagyon jól illeszkedik a zuhanykabin és a fűtött törölközőtartó arany profiljához. Első pillantásra a kombinált fürdőszobában megszületik a kényszerlen meglepetés: valóban műanyag? Minden nagyon szilárdnak és legalább stílusosnak tűnik.

Hasonló színséma egy kis műanyag vécé, amely figyelemre méltó módon felhalmozza a kényelmet és a harmóniát.

A fürdőkád PVC lapjai nagyon kifejező eredményhez vezethetnek.

A mosdó fekete-fehér kontrasztja nemcsak kerámia burkolatokkal fejezhető ki. A műanyag is nagyszerű. Ha alaposan megnézzük, akkor láthatjuk, hogy a tervet valódi szakember dolgozott ki: hatékonyan, tömören és ebben az esetben.

Le a kísérletekkel - csak a klasszikus hosszúkás panelek. A kék szín nagyon jól illeszkedik egy miniatűr helyiségbe.

De ez a hely jó ötlet lenne hígítani valamivel, bár a látszólagos sterilitás és egyszerűség nyilvánvalóan a tulajdonosok kedvelői.

Ez a megoldás nem ugyanúgy, mint az eredetiséget. A WC-hez készült pvc-panelek lehetővé teszik a csatornacsatornák lezárását, miután erre töltöttük az időt és erőfeszítéseket.

Annak ellenére, hogy bizonyos színtípusok a leggyakrabban a tulajdonosok kedvelik a hagyományos, semleges bézs színt. Azonban itt semmi nem lepődhet meg, hiszen az ugyanolyan színű lapok minden harmadik lakásban megtalálhatók.

A hullámos válások a mozgás illúzióját teremtik egyetlen helyiségben, tehát ha még mindig a kék vagy kék színt akarják megváltoztatni, akkor minden egyes "utazás" a WC-hez a tenger felé néz.

Nagyon kis WC? Nem számít, és kényelmes lehet, ha helyesen választja ki a panelek színét. Fehér profilok - jó megoldás, amely javítja a helyiség vizuális érzékelését.

A WC-k pvc-panelekkel való lezárása nem zárja ki a kerámia burkolatok megjelenését. Ebben a példában meggyőződésünk, hogy a zöld padlóburkolat tökéletesen illeszkedik az azonos színű műanyag panelekhez.

A műanyag érdekes dekorációval, a lábazattal sikeresen illeszkedik a kiválasztott színtartományhoz.

Néha pvc panelek nagyon nehéz megkülönböztetni a csempe. Ügyeljen erre a helyiségre, és próbálja meg meghatározni, hogy melyik befejező anyagot használták a javításhoz. Cserép? És itt-ott, mielőtt műanyag.

A lapos PVC panelek a mozaik alatt lehetővé teszik, hogy igazi cukorkát készítsen a WC-ből.

És még egyszer egy mozaik példája. Meg kell szüntetnünk azt a mítoszt, hogy a mosdó műanyag és eredeti látványos kialakítása összeegyeztethetetlen.

A fekete műanyag panelek ritkaságok. Kár, mert gyönyörű és drága a falakon.

A panel végső árának meghatározó tényezője a textúra mérete és jellege, a szokásos keskeny műanyag nagyon olcsó áron lesz, ha a fából vagy mozaikból álló, széles díszítő PVC-paneleket a WC-vel végzi, akkor az ár négyzetméterenként meghaladja az 1-et. ezer rubel.

Például, itt a képen csak egy elegáns verziója látható a WC-nek, amelyben a fa textúráját imitáló pvc panelek mágikus kényelmet biztosítanak a térnek. Az ilyen panelek drágák lesznek, de hasonló csempe még drágább.

PVC előnyei

 • gyors telepítés - elkerülheti a falak unalmas összehangolását és meglehetősen gyors helyreállítását egy kis helyiségben;
 • egyszerű ellátás - annak érdekében, hogy jól mossa őket, csak a víz és a szivacs elég;
 • megtakarítások - összehasonlítva ugyanazokkal a csempejavító toalett pvc panelekkel olcsóbbá teszik az olcsóbb anyag- és műszaki munkák miatt.

hiányosságokat

 • károsodási hajlandóság - csak egy kis mechanikai hatás elég ahhoz, hogy véglegesen károsítsa a műanyagot;
 • a szoba felületének csökkentése után - ezt a hátrányt a falak kiegyenlítésével lehet kiegyenlíteni, de ebben az esetben elfelejtheti a hely gyors javítását;
 • gyenge színválaszték - valójában a gyártók keményen dolgoznak a színes megoldások kibővítésén, és ezt láthattátok, de a tény továbbra is fennáll: a kerámia burkolólapoknak több a trükkje a tervezés, a textúra és a szín tekintetében;
 • deformáció a hőmérséklet-különbség miatt - a pvc-panelek természetes deformációja, ami leggyakrabban éles hőmérsékleti ugrással történik;
 • az anyag gyúlékonysága - ez a mínusz könnyű megtalálni az ellentámadást - mindent éget, de ebben az esetben a legveszélyesebb a káros égési termékek.

További képek

By the way, PVC panelek könnyen szerelhető a mennyezetre!

Hosszú ideig vitatkozhatunk arról, hogy PVC-paneleket használjunk-e a WC-hez vagy sem, de ma már a műanyag marad az egyik legmegfelelőbb befejező anyag, és lehetővé teszi, hogy gyorsan elvégezhessük a modern korszerűsítést, anélkül, hogy észrevehető veszteség lenne a tárcájához.

Műanyag WC-panelek

Ha úgy döntenek, hogy frissítik a fürdőszoba kialakítását, akkor a javításhoz a legjövedelmezőbb megoldás a mosdó műanyag panelje lesz. Ez a modern és praktikus anyag PVC (PVC) anyagból áll, és megbízható és tartós anyagnak bizonyult.

Weboldalunk bemutatja a legérdekesebb lehetőségeket a fali dekorációra a WC-ben és még a fürdőszobában is. Teljes katalógus a színekkel és fotókkal, részletes specifikációkkal és természetesen a tényleges árakkal.

A vécé finomítása műanyag panelekkel

A WC-szoba csempézett, nagyon szép és tiszteletre méltó. De annak érdekében, hogy gyönyörűen ki lehessen hozni, bizonyos készségekkel kell rendelkezned az ilyen anyagokkal való együttműködésre, és a csempe maga is sok pénzt fog fizetni. A minőségi javítás elvégzése a WC-ben külön költségek nélkül és önmagukban, ha a burkolólapok helyett PVC paneleket használnak.

Különlegességek

A mosdó műanyag táblákkal való befejezése érdekében nem kell speciális építési készséggel és fizikai erővel rendelkezni. Ez az anyag számos más tulajdonsággal rendelkezik, amelyek egyszerű kezelhetőséget biztosítanak mind a beszerelési folyamat során, mind a befejező műveletek során.

Bár a hátránya a műanyag panelek nem tehetünk.

 • Ez könnyű anyag, amelyet egyszerűen vágnak és szerelnek. Használható fal- és mennyezetdekorációhoz is. A PVC panelek maguk mögött elrejtik a WC-ben lévő csöveket és egyéb kommunikációkat, és gyakran nem vonzóak, mint a "natív" egyenetlen falak. De szem előtt kell tartani, hogy amikor mindkét oldalra telepítik, egy ilyen bevonat "eszik" körülbelül öt centiméter helyet.
 • Könnyen kezelni a helyiségek befejezését egyedül ez a anyaggal, különösen, mivel a két építő a WC-helyiség közelébe fordul, nagyon nehéz.
 • Ha a panelek helyesen lettek felszerelve, nagyon hosszú ideig (legfeljebb huszonöt évig) tartanak, anélkül, hogy különös gondot kellene fordítani rájuk. Veszik a vegyszerekkel szembeni ellenálló képességét, a bevonatot nehezíti. Elég, hogy a PVC falakat rendszeresen törölje nedves ruhával, hogy a WC ne veszítse el a jól ápolt megjelenését.
 • A panelek ellenállnak a nedvességnek és a szélsőséges hőmérsékleteknek.
 • A vécé ilyen díszítőelemekkel díszítendő választásakor figyelembe kell venni, hogy ez egy olyan anyag, amely a tűz hatása alatt megolvad, éles füstöt bocsát ki.
 • Ha a műanyag falat keményen érinti, a panel áttörhet.

Stílus és design

A WC-ben kialakított egyedi kialakításhoz egy vagy másik PVC-panel közül választhat.

Ezek lehetnek:

 • lemezes műanyag panelek;
 • fal dekoratív frízzel;
 • fotónyomtatással;
 • egy lézeres módszerrel készített mintával;
 • hőnyomtatással.

Az ilyen széles választéknak köszönhetően bármelyik stílust megszervezheti. Különböző színű, motley vagy mintázott panelek segítségével bizonyos vizuális hatás érhető el. Tehát, ha fénypaneleket használ, vizuálisan megnöveli a fürdőszobát.

WC műanyag panelek: tervezési lehetőségek

Minden olyan helyiségben, ahol az emberek egy ideig maradnak, tisztának és tisztának kell lennie. Ebben az esetben nemcsak a nappali kényelmes, hanem a WC-vel ellátott fürdőszoba is. Ha a fürdőszoba javítása nem okoz kérdéseket, és mindent megpróbál csinálni minden szépen és szépen, akkor a WC gyakran marad végül. A fürdőszobát kényelmesen és élvezetessé teheti különféle módszerek alkalmazásával: néhányan fáradságosak és drágák, és néhány, például a műanyag panelek használata lehetővé teszi, hogy gyorsan és olcsón elérjük a kívánt eredményt.

Jellemzők és előnyök

A PVC panelek modern anyagok, amelyeket kényelmesen használhat különböző helyiségekben, de különösen jó a fürdőszobában és a WC-ben. Lehetőség van nem csak a falakra, speciális mennyezetre és akár padlóra is.

Korlátozott költségvetéssel, az ilyen anyagok használata lehetővé teszi, hogy minimális költséggel elkészíthess egy jól elkészített szobát.

A PVC panelek a következő fajtákkal rendelkeznek:

 • fali opció díszítő frízzel díszítéssel;
 • levélfajta;
 • a fa alatt utánozni;
 • fotó panelek;
 • egy olyan mintával, amelyet lézer segítségével alkalmaznak;
 • a hőnyomás jelenlétével.

A mosdó ilyen műanyag panelekkel történő kialakítása segít létrehozni ebben a szobában egy bizonyos színt, hangulatot, kellemes hangulatot, amelyben minden látogató otthon érezheti magát.

Ha nincs egyértelmű bizalom, hogy a PVC panelek pontosan megegyeznek a jó és olcsó javítással, akkor az anyag minden előnyének átadása nem hagy kétséget.

Megmutatjuk ennek az anyagnak a pozitív tulajdonságait.

 • Kényelem és könnyű telepítés, amely még a kezdő is könnyen megbirkózni, nincs tapasztalata ebben a kérdésben.
 • Jelentős költségvetési megtakarítás a teljes javításhoz. Az ugyanazon csempehez képest a cél többször is olcsóbb lesz.
 • Lehetőség van arra, hogy a fürdőszobát további intézkedések nélkül helyezze el a falak, stb. Energiatakarékosságára, ami energiát, időt és pénzt takarít meg.
 • A panelek jó vízszigeteléssel rendelkeznek, ezért ne féljenek a nedvességtől. Ahhoz, hogy teljesen védje magát a nedvességtől a falakon, csak vízszigetelést kell használnia.
 • Annak érdekében, hogy gondoskodjon a falakról, amelyek készen vannak ezzel az anyaggal, nagyon egyszerű - elég egyszerű mosogatórongy.
 • A hosszú élettartam, ezért a javítás elég hosszú lesz.

A panelek nem félnek a háztartási vegyi anyagoktól, mert időről-időre jól moshatók, hogy a teljes tisztaságot fenntartsák.

A pozitív tulajdonságok magukért beszélnek, de ne felejtsük el azokat a hiányosságokat, amelyeket felül kell vizsgálni a javítási folyamat megkezdése előtt.

Tehát a hátrányok a következők:

 • a műanyag panelek éghetőségét, amelyek az égés során káros vegyületeket bocsátanak ki;
 • a javításhoz fontos, hogy az anyag megfelelő mintáját megfelelő módon válassza, és helyesen alkalmazza egy adott helyiséghez;
 • a helyiségek helyének javítása néhány centiméterrel kisebb lesz, amit figyelembe kell venni, ha le kell tiltani a polcokat vagy felszerelni a készülékeket.

A PVC-panelek használata a fürdőszoba és a WC helyreállításában nagyon kényelmes, mivel az eredmény nagyon jó, kevés anyaghulladékkal, és maga a folyamat önállóan, szakértők hívása nélkül is elvégezhető, ami szintén befolyásolja a végső költségeket.

Anyagkiválasztás

Annak érdekében, hogy a fürdőszoba javítása sikeres legyen, fontos kiválasztani a megfelelő anyagokat. Bármilyen panelre is szükség van: a mennyezeten, a falakon vagy a padlón, fontos tudni az alapvető kiválasztási kritériumokat, amelyek segítenek abban, hogy pontosan megtalálják, amire szüksége van. A különféle ilyen anyagok nagyon nagyok, a gyártók aktívan feltöltik a modellt, felszabadítják a nyomtatási lehetőségeket, rajzokat, fényképeket és képeket, amelyek minden fogyasztó számára vonzóvá válnak.

Minden terméknek meg kell felelnie a megfelelő minőségi színvonalnak, akár magas színvonalú, drága mintának, akár turistaosztályú anyagnak.

A PVC panel kiválasztásakor ügyelni kell néhány árnyalatra.

 • A készítménynek olyan adalékanyagoknak kell lennie, amelyek javítják a termékek rugalmasságát. A rossz minőségű opciók, amikor megnyomják őket, elveszítik alakjukat és deformálódhatnak, vagy akár meg is szakadhatnak. Ha az ujjaival mindkét oldalán megnyomja a panelt, akkor az anyag nem hajlítható meg vagy süllyedni.
 • Ha a panelzárás magas színvonalú termékekben hajlik, akkor ez a rész minden változtatás nélkül visszatér a webhelyre, és alacsony színvonalúak lesznek hajlítva vagy megszakítva.
 • A kiváló minőségű panelek felületi rétegének tökéletesen sima legyen, ezen keresztül nem lehet látható merevítő és egyéb szabálytalanság. Ha igen, akkor az anyag rossz minőségű.
 • A PVC-panelet a kezedben kell figyelni arra a szagra, amely abból származik. Ha kémiai és kellemetlen kompozíciók nyilvánvaló jelei vannak, akkor a termék olcsó. Az ilyen szag jelenléte azt jelezheti, hogy az anyagok előállítását nem megfelelő nyersanyagok használják, amelyek veszélyeztethetik az emberek egészségét.
 • A gyártók gondoskodtak a termék különböző lehetőségeiről, beleértve a szélességet is. Ha egy kisméretű WC-t kell befejezni, akkor a legszélesebb panelek használata nem praktikus, mivel sok maradvány marad róluk, de ha a méretek pontosan illeszkednek a befejező anyag egyik méretéhez, akkor biztonságosan megvásárolhatja.
 • Ha a javítást a lelkiismeretre tervezik, akkor a termék megvásárlásakor kérjen minőségi tanúsítványt minden érdekes lehetőségre, hogy biztosítsa a gyártó integritását és védje magát a mérgezés vagy a nem tervezett javítások kockázatától a közeljövőben.

A WC-fal falai bármilyen színűek, szélesebbek, rajzok vagy egy színűek lehetnek, ez csak a szoba kialakítását változtatja meg.

A legfontosabb dolog az, hogy minőségi anyagokat találjanak meg a szükséges méretekkel, hogy gyorsan frissíthessék és felhasználhassák a frissített fürdőszobát.

Dekorációs lehetőségek

Miután eldöntötte az anyagot, amellyel a vécé elkészül, fontos, hogy ne csak kiváló minőségű paneleket találjunk, hanem azokat is, amelyek megfelelnek az egész terem kialakításának. A fürdőszobának az általános elképzelés logikus folytatása kell, hogy legyen, nem tűnik ki, és nem ellentétes vele. Annak érdekében, hogy a WC-n lévő nappaliban végzett javítási munkák során mindig legyen kényelmes és szép, fontos, hogy semleges megoldásokat válasszon.

Az első lépés annak meghatározása, hogy a képen lévő panelek vagy a színük szilárd legyen. Minden tulajdonos ezt a problémát megoldja magának, figyelembe véve a személyes preferenciákat, a fürdőszoba méretét és a javítás általános fogalmát. A következő lépés a befejező bevonat színeinek megválasztása lesz, amelyet a különböző tényezők figyelembevételével is kiválasztunk. Azok számára, akik nem állítják be maguknak a WC-ben valami különösen szép és bonyolult dolgot, a legjobb, ha egyszerű világítótáblákat választanak, amelyek mindig jól néznek ki, és díszítik a szobát. Leggyakrabban fehér színűek azok a helyiségek, amelyek kicsi méretűek, vagy olyan érdekes tárgyakat tartalmaznak, amelyek vízvezetékeket vagy háztartási készülékeket tartalmaznak, amelyeket hangsúlyozni szeretnék, anélkül, hogy a fő célról figyelmen kívül hagynák a figyelmet.

Ha a fürdőszobát összekapcsolják, vagy egyszerűen nagy méretűek, akkor a könnyű tónusok helyettesíthetik a sötét vagy kontrasztos árnyalatokat, amelyek nem vizuálisan csökkentik a helyet, hanem érdekes megjelenést adnak. Ha valami érdekeset szeretne felvenni a szoba kialakításánál, akkor a panelek minta jelenléte lesz a legfontosabb. Leggyakrabban a WC-k absztrakciókat vagy geometriai alakzatokat használnak, és a diszkrét virágok jól néznek ki.

A kombinált fürdőszobát a tenger, a tengerpart, a kagyló és minden más tengeri téma jellemzi.

Ha elegendő eleganciával és stílusos megjelenéssel kívánja megtervezni a szobát, akkor a legjobb, ha fa, márvány vagy más kőből készült anyagot használ. Fontos, hogy a rajzot egyértelműen és hatékonyan alkalmazzák, különben elveszik a teljes hatás. PVC paneleket lehet használni a kerület körül a szoba, valamint egyes területeken, kombinálva csempe, festett falak vagy tapéta. Ha be kell zárni a kommunikációt a WC-ben, akkor az esztétikailag tetszetős és a csövekhez való szabad hozzáférést biztosító vízvezeték-redők tökéletesek.

Ami a panelek színét illeti, akkor a fehér, bézs és sárgás árnyalatok mellett sikeresen használhatja a sötétebb verziókat: kék, kék, saláta, zöld, piros, lila. Annak érdekében, hogy a helyiség ne tüntesse fel a színeket, a legmegfelelőbb a telített színárnyalatok könnyebb és csendesebb. Ez a technika segít abban, hogy a WC kialakítása érdekes és vonzó legyen, ráadásul mindig illeszkedik az egész lakás koncepciójához.

A tervezés jelenlegi trendjei

A műanyag panelek olcsóbbak, mint a fürdőszoba és WC kialakításának minden anyaga, mivel sokan úgy vélik, hogy nem alkalmasak arra, hogy gyönyörű, erős és kényelmes szobát hozzanak létre. Ha a megfelelő PVC burkolatot választja, akkor nem csak rosszabbul érhet el eredményeket, hanem sok szempontból is jobb, mint a csempe vagy más befejező módszerek használata. Ennek az anyagnak az előnye, hogy megpróbálja kísérletezni a tökéletes színes megoldás vagy tervezési ötlet megtalálásában, mivel a bevonat felszerelése és szétszerelése nagyon egyszerű, a többi lehetőségtől eltérően.

Ahhoz, hogy a belső tér szép és érdekes legyen, a WC-ben váltakozhat a színek, vagy akár egész színtartományt, az úgynevezett ombre-technikát használhat, ahol az egyik árnyalat a legvilágosabbtól a sötétebbig, a szalagtól a szalagig terjed, ami nagyon látványosnak tűnik. Ha nem lehet fürdőszobát kényelmesen csinálni, a panelek feladata a fa textúrájával foglalkozni.

Ha a helyiség könnyedségét és tágasságát kívánja adni, akkor a márvány vagy más kő textúráját a leginkább kezelni lehet.

A jelenlegi tendenciák új és friss megoldásokat igényelnek, amelyek közül az egyik a szoba alján található panelek két különböző változatának és a többi résznek a kombinációja. Leggyakrabban ez a zónázás a padlószinttől egy méterrel történik, és egy másik színnel kiemeli, ami általában sötétebb, mint a fő. A friss és az eredeti nemcsak a színek kombinációját, hanem a képet is megjeleníti. Lehet, hogy kicsi polka pontok és nagy virágok, absztrakció és sima panelek, világos rajz az egyik falon és egyszerű anyagok másokon.

Kis wc-k esetén helyénvaló fehér panókat használni saláta levelekkel vagy finom kis virágokkal, amelyek vizuálisan kiterjesztik a helyet, így könnyűek és festőiek. Egy egyedi kialakításhoz kiválaszthat egy PVC-anyagot tartalmazó falat, míg mások fehérben festenek. Fontos, hogy a panelek világosak, akcentussal színezzenek és váltakozóak legyenek fehéren. Ez a fogadás segít a terem bővítésében, egyidejűleg egy színes spot használatával. Minden tervezési választást a jelenlegi trendek, a tulajdonosok kívánsága és a WC méretének figyelembevételével kell kiválasztani.

Az összes mutató kombinációja és megadja a kívánt eredményt.

Elrendezési tájolás

Minden fürdőszoba különféle elrendezéssel rendelkezik, a panelházban pedig eltér a tégla méretétől, magasságától és egyenletes vastagságától. Vannak apartmanok, amelyekben nincs lehetőség két külön helyiség kialakítására, ez egy kombinált fürdőszoba kialakítását igényli. A nagy- vagy kisméretű lakás felújítása mindig időigényes és költséges, de ha kiválasztja a megfelelő anyagokat, az eljárás gyorsabb és lehető legköltségesebb lehet.

A PVC-panelek használata a WC-ben sok okból kényelmes, ezért folyamatosan növekszik a kereslet. A szoba belsejének frissítése érdekében minőségi anyagokat kell találni, és helyesen telepíteni. A telepítési folyamat helyessége az elrendezés alapján a leglogikusabb lehetőség. Abban az esetben, ha alacsony a mennyezet a helyiségben, jobb, ha a csíkot függőlegesen rögzítik, ami vizuálisan megnöveli a WC-t, és ha a helyiség nagyon kicsi, akkor érdemes vízszintesen elhelyezni a részeket, hogy a falak hosszúsággal nyúlhassanak.

A falakon lévő anyagmennyiség megváltoztatása mellett érdemes kiszámítani a keretek költségeit is, amelyeket minden egyes esetben másképp kell felépíteni. A panelek függőleges felszerelésével a keret vízszintesen és fordítva van. Fontos lépés lesz a ládák felszerelése, melyeket szintenként egyértelműen ki kell igazítani. Ebből a folyamat függ a falak egyenletességétől, a megfelelő szögektől és ízületektől. Az egyes WC-k elrendezése egyedülálló a maga módján, mert fontos, hogy a szoba méréseire összpontosítsunk, és mindent megtegyünk róluk, és ne valaki más ajánlásaival.

A helyiségben lévő technikai rekesz különböző helyeken is lehet, túlnyúlhat a falakon, vagy ökológiai szempontból benne van, ami viszont megkívánja a keret, vagy egy speciális ajtó vagy redőny építését a könnyű hozzáférés érdekében. Ezenkívül a felújított WC használatának kulcsa az, hogy résekkel és polcokkal rendelkezik, ahol a helyiség minden szükséges dolga megtalálható. Ezt előre kell látni a keret összeállításának pillanatában, hogy azonnal fel tudja szerelni a polcot, a szegélyt, ahol egy szekrény vagy egy másik lehetőség van a higiéniai cikkek tárolási helyére.

Gyakorlatilag minden WC-nek vízmérővel van felszerelve, amelyet szintén nem szabad elfelejteni, mert vagy láthatóvá kell válnia, vagy gondosan el kell rejteni a könnyű hozzáférést. Ha ez a tétel továbbra is megjelenik, akkor a megfelelő lyukakat levágják a vízcsövek átmérőjébe illő panelekbe, és ha kiderül, hogy dobozba kerül, akkor a legmegfelelőbb egy könnyen nyitható és bezáró ajtóval ellátni.

Az összes elem könnyen megtalálható a hardverraktárakban, a legfontosabb dolog az, hogy tudják, hogyan és mit kell használni.

Kombinált fürdőszobák gyakran tartalmazzák a WC-vel és káddal, mosdóval, háztartási készülékeken kívül szellőző ablakot és magát a szellőzést. Az anyagok mennyiségének kiszámításakor fontos kiválasztani a panelek megfelelő szélességét, amelyen a telepítés egyszerűsége és a hulladék jelenléte nagymértékben függ Kiválaszthatja a különböző szélességű termékeket minden falhoz, ha jelentős különbségekkel és jellemzőkkel rendelkezik. A legfontosabb az, hogy ugyanolyan színű vagy mintájú paneleket vásároljunk, vagy gondolkodjunk néhány eredeti ötletről, amelyet az elrendezéshez való ragaszkodásnak kell megszabni, de segít a fürdőszoba egyedi megjelenésének megteremtésében.

Self Wrap: Walkthrough

A WC-vel a saját kezével a PVC panelek segítségével át kell alakítanod a munkafolyamatot, nem szabad megfeledkezned minden lényeges pontról. Mindenekelőtt meg kell mérni a helyiségeket, pontosan rögzíteni kell az összes mérést. Ez segít a szükséges mennyiségű anyag megvásárlásában, miután korábban kiszámították szélességüket. A javítás helyes előkészítése a siker kulcsa, ezért érdemes gondoskodni arról, hogy a munka során minden szükséges eszközzel rendelkezzen.

Amikor anyagokat tervezünk a hardverraktárba, érdemes megemlíteni a szerelvényekről, amelyek nélkül nem valószínű, hogy jó minőségű és gyönyörű javítást végeznek.

Bútorozási profil a szükséges kivitelben:

 • külső és belső sarkokban való használatra;
 • a panel és a padló vagy a mennyezet közötti csatlakozás eltakarására;
 • a szekrények, ajtók, ablakok gondos szereléséhez, amelyeket előzetesen elgondoltak.

Rengeteg ilyen díszítő elem van, ezek az összekötő, mennyezet, arc, a belső sarok, a külső sarok és az induló, valamint sok más szükséges részlet formázása. Mert pontosan meg kell határoznia a javítási tervet a kívánt opció kiválasztásához. Ami a paneleket illeti, legalább 15% -os küszöbértéket vesz fel, figyelembe véve a vágást vagy az előre nem látható körülményeket. Ezután a lerakódás anyaga megvásárolható: lehet fémprofil vagy fából készült gerenda. Fontos, hogy a lehető legkisebb opciókat, például 20-50 mm-es keresztmetszetet válasszák a szoba térfogatának minimalizálása érdekében.

Ha további létesítményeket tervez, akkor meg kell vásárolnia egy profilt ezekkel az épületekkel.

A targonca falra van rögzítve, melyeknek biztonságosan meg kell tartaniuk az egész szerkezetet, ezért legalább 5-6 cm-re kell belépniük a falra. Ha a helyiség korábban befejeződött, és a falak simaak, akkor közvetlenül a panelekre telepítheti őket, keret nélkül, az anyagot ragasztóval vagy folyékony körmökkel ültetve, amelyek fontosak a megfelelő mennyiségű vásárláshoz.

A fürdőszobában egy fából készült láda kialakítása, különösen általánosságban, gondoskodnia kell egy olyan készítmény alkalmazásáról, amely védi a fát a nedvességtől, a mikroorganizmusoktól és a bomlási folyamatoktól. Ezen eszközök mellett fontos, hogy megvásároljunk egy alapozót a falak feldolgozásához, amelyeken a PVC-panel kerül.

Bármilyen javítás nem lehetséges eszköz nélkül, melynek mindig kéznél kell lennie.

Ha műanyag panelek beszereléséről beszélünk, akkor fel kell készülnünk:

 • csavarhúzó és bitek hozzá;
 • lyukasztó vagy fúró, amely ugyanazokat a funkciókat képes elvégezni;
 • fúrók, amelyeken mind betonon, mind fán dolgozhat;
 • elektromos vagy manuális kirakós játék;

Nyereséges hamis vagy WC-panelek

Műanyag panelek - egyszerű és gyors megoldás a WC-hez.

Gyakran a kezemben gyakran kell elvégeznem a javításokat a szaniterhelyiségekben, mivel ezeken a helyiségekben sokan félnek a javítások elvégzésétől és szakemberek hívásától. Végtére is, ha a rossz tapéta pokleit a hálószobában, akkor eltűnik, de egészségre ártalmas nem okoz. És ha ugyanaz a baj történik, például csempével, akkor nem csak a pénztárca szenved, hanem a fej is.

Bár ezúttal a mosdó műanyag panelek javításával foglalkozott. Úgy tűnik, itt nincs semmi nehéz, de ha nem ismered a technológia néhány finomságait, a bőr nem lesz olyan hatásos, és sokkal kevesebbet fog szolgálni.

Részletes jelentést arról, hogyan használták a műanyag paneleket az ügyfelem mosdóján, és ma felhívom a figyelmüket. Ezenkívül bónuszként a csatolt utasítás végén, amely megmagyarázza, hogyan kell varrni a csövet műanyag panelekkel. Hasznos abban az esetben, ha nem kívánja lebontani egy meglévő bélést, de vágya van a WC kialakításának javítására, a műszaki kommunikáció leplezésére.

A PVC panelek öltözködésének előnyei

Fiatalkoromban a WC-k díszítésére csak tapétát és csempeit használtam. A műanyag panelek egy kicsit később jelentek meg, és a vízvezeték helyiségek díszítésének legjobb és kifinomultabb módjának tekintették.

A műanyag panelek ideálisak a nedves levegőben való alkalmazásra.

Természetesen az ilyen díszítés népszerűsége leesett, de a wc-vel sok javítást végeznek panelekkel, mivel számos előnnyel rendelkeznek az alternatív befejező anyagoknál:

 1. Könnyedség. A panelek könnyen szállíthatók (a gépkocsi tetején kell őket vezetni, csak óvatosan kötni kell), be kell vinni a lakásba és fel kell szerelni. Elvileg még egy tinédzser, aki rendelkezik a szükséges készségekkel, megbirkózni a hozzárendelt feladattal.
 2. Alacsony ár Különösen a csempehez képest. Egyébként a műanyag panelek burkolatának beszerelése sokkal olcsóbb, így a javítások nem okozhat javíthatatlan károkat a családi költségvetésben.
 3. Hidrofobicitás. Az anyag maga vízzárási együtthatója van, ezért ideális a WC nedves levegőjének felhasználására. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem teszi lehetővé a vízgőz a falakhoz, ezért intézkedéseket kell hozni az ásványi felületek vízállóságára.
 4. Könnyű gondozás. Az anyagnak sima felülete van, amelyen a szennyeződés nem marad. A műanyag kémiai ellenállása és tartóssága miatt háztartási tisztítószerekkel mosható.
 5. Hosszú élettartam. A panelek elég erősek, és nem sérülnek meg a mechanikai műveletek során. Ellenállnak a bio-korróziónak is, és nem pusztulnak el nedves levegőben. Ezért valószínűleg csak akkor változtatja meg őket, ha újra elkezdi javítani a lakást.

Még egy tapasztalatlan mester is könnyen felszerelheti a műanyag paneleket.

A műanyag panelekkel történő bevonás véleményem szerint a legjobb megoldás, ha magad is felveszi a munkát, anélkül, hogy sok tapasztalattal rendelkezne az építőiparban és a dekorációban. És miért:

 1. A műanyag panelek 2,5-3 méter hosszúak. Ezért a varrat nélküli vágást (kivéve az egyes elemek közötti csatlakozást) függetlenül attól függetlenül, hogy vízszintesen vagy függőlegesen kívánja-e elrendezni őket.
 2. Ez az anyag használható falburkoláshoz és a mennyezet elrendezéséhez. Ezért nem szükséges különféle építőanyagokat vásárolni, és telepíteni különböző módszereket.
 3. Ha falakkal van ellátva, akkor gyakorlatilag nem szükséges felkészíteni őket (pl. Szintre). És a műanyag panelek bélése a dobozon nem feltétlenül szükséges, hogy az építőintézettől érettségi diploma legyen. Általában külső segítségre van szükség csak abban az esetben, ha egyszerűen nincs szabad ideje erre a munkára.
 4. Az áruház ilyen nagy választékot kínál ezeknek a termékeknek, hogy a leggyorsabb vevő is megtalálja a megfelelőket. Például, ha nagyon szereted a csempe a WC-ben, vásárlás falpanelek alatt a csempe.

A méltányosságon két fontos műanyaghibát jegyezek fel, amelyeket ismerni kell:

 • magas gyúlékonyság - nyitott láng hatására a műanyag olvad és veszélyes égéstermékeket bocsát ki a levegőbe;
 • A panelek falra szerelése csökkenti a már nem túl tágas helyiség hatékony területét.

Ez a befejező lehetőség kombinálható más díszítőanyagokkal. Például egy csempével ellátott szobában a csöveket a WC-ben műanyag panelekkel lehet lezárni. Nagyon gyakran alkalmaztam ezt a módszert a gyakorlatban, egy doboz létrehozásával.

A minőségi anyag kiválasztása

Annak érdekében, hogy az ügyfelek ne vádoljanak azzal a ténykedéssel, hogy a WC-kárpitot helytelenül és rosszul tették, mindig figyelek az anyagválasztásra. Így volt a leírásban.

Először is, nem figyelem a színre és a mintákra, hanem az anyag erejére. Ha ez a paraméter nem olyan fontos a mennyezeten, akkor ez a falak egyik prioritása. Végül is a falakat gyakran mechanikai igénybevételnek teszik ki: a polcokat felakasztják rájuk, kézzel támasztják alá, vállat nyomnak és így tovább.

A legnehezebb paneleket választottam, amelyek nem sérülhetnek a telepítés és a működés során (legalábbis, ha ilyen célt nem állít be).

Jobb, ha megvásárolja a legkeményebb falburkoló paneleket.

Egyébként egy másik ok, amiért kemény felületű anyagot választottam, az a hiány, hogy nagy számú elemet kell felszerelnünk. Végül is, annál erősebb a panel, annál ritkábban kell megadnod a keret részleteit.

A második pont, amelyre figyelek, az alkatrészek szélessége (a hosszúság nem olyan fontos). 12-25 cm-ről van szó. Egyszerre azt mondom, minél szélesebb paneleket szeretne vásárolni, annál óvatosabbnak kell lennie a keret összehangolásához. Ezért 12 centiméteres részeket vásároltam, különösen azért, mert a tulajdonosnak nincs külön követelménye az anyag méretére.

Most, a megjelenés tekintetében. Vettem fehér fényes paneleket, amelyek vizuálisan kiterjesztik a helyet a mosdóban. Természetesen maga választja magát, vagy használja a tervező szolgáltatásait.

A falakat ilyen panelekkel vágtam le.

Az egyetlen dolog, amit meg akarok jegyezni, hogy meg kell vásárolni a szükséges számú szerelvények. Ezek belső és külső sarkok, amelyek kötelezőek a telepítés során. A fehér polcokat széles polcokkal vásároltam, hogy megkönnyítsék a panelek beillesztését később.

Az anyagot marginálisan vettem, mivel a rész mindig a vágáshoz, a házassághoz és így tovább. És mivel már többször is el kellett menni a boltba, amikor egy vagy két panel hiányzott, most viszont visszatartom.

Miután befejeztem a választott műanyag, mentem a fűrészáru osztály. Ott vettem 3 - 3 cm-es szakaszból álló fadarabokat, amelyekből a rekesz fel van szerelve. Minőségük ellenőrzése érdekében mindig elhúzom a boltot a boltban, kiválasztom a legközvetlenebb léceket, mérjük mindegyik keresztmetszetét.

Reiki a rekeszekért (a fotóm, sajnálom a minőséget)

Szükségünk van csavarokra is, amelyekhez a csavarok rögzítve vannak a falakhoz. És a műanyagot az építési tűzőgépet szegezem. Ha nincs meg, vásároljon kis méretű csapokat.

Csavarok csavarok rögzítésére ládák.

Mivel a WC a magas páratartalmú helyiség, a Neomid 400-at is megvásárolta, amely vízálló tulajdonságokkal rendelkezik.

WC-kárpit

Az anyagokra és az optimizmusra támaszkodva munkába álltam. Azt is elmondom neked, hogyan kell felhelyezni a támaszkát és hogyan lehet a falpaneleket felszerelni.

Mielőtt a falak műanyaggal való befejeződését megkezdenék, szükséges, hogy a padlót felszereljék, és a műszaki kommunikációt az egészségügyi helyiségben kell elhelyezni. Az én esetemben mindent már megtettek. Ezért a folyamat során kiderült, hogy lezárja a csöveket műanyag panelekkel a WC-hez, bármilyen gond nélkül.

Vázszerkezet

Rögtön azt akarom mondani, hogy a panelek lerakódása - a munkák fõ szakasza a falakon való szerelésükre. Ezért mindig nagyon óvatosan közelítsük ezt a folyamatot.

Több lépésből áll:

 1. Faszénrudakat dolgozom fel antiszeptikus összetétellel. Vannak, akik teljesen elhanyagolják ezt a folyamatot, de ezt a munkát szükségesnek tartom.

Antiszeptikus fa.

A vásárolt faanyagot egy fertőtlenítőszerrel vásároltam meg ugyanabban a boltban. A kezelés után több évtizedig tart, és nem rothad a nedvességtől.

Egyébként a kompozíció meglehetősen mérgező, bár belső munkára szánták, ezért nem a WC-ben (különösen ott), hanem az erkélyen fedtem le a léceket. És csak a teljes száradás után, ami körülbelül egy napig tart, bevitte őket a lakásba.

 1. Szerelje fel az oldalsó állványokat. Ezek a négy fő sávok a WC sarkainál helyezkednek el.

Előrefúrt lyukak a szegélyekhez a tollcsomók számára.

A falhoz csatoltam őket, hogy egy kicsit ne érintkezzenek a padlóval és a mennyezetgel. Ehhez mindig egy darab műanyagot vagy egy blokkot helyezek el, amelyen aztán lerakom a dobozt, amíg meg nem csavarom a falhoz.

Ezeket a négy rudat a lehető legegyenletesebben kell felszerelni. Ha tévedés történt itt, akkor az egész keret egyenetlen lesz, és a WC-ben levő falak a függőleges irányból lesznek eltolva. A sínek egyenletes felerősítéséhez lézeres szintet értek el, de használhatsz egy függőleges szálat - egy súlyos szálat és egy vízszintet.

A léceket csavarokkal és műanyag tüskékkel rögzítettem. Számukra egy lyukat fúrtak a falba 5 cm mélységig.

 1. Hamis falat telepítek, szükség van a műszaki kommunikáció (víz- és csatornacsatornák) eltakarására.
  Az én esetemben a hamis fal volt a hátsó. Tehát a két hátsó rácsot nem a sarokba szereltem, hanem a hátsó falhoz képest. Ennek megfelelően az alsó rudakat és a hosszirányú merevítőket nem a falra szerelték, hanem a rudak burkolataira rögzítették.

Az egyik módja a keretnek a cső megkerüléséhez.

Ehhez néhány csavart 45 fokos szögben csavarták, de fém sarkait használtam, hogy a keret a lehető legerősebb legyen.

 1. Telepítem a felső és az alsó pántot. Ezek a kicsi folyók a WC felső részében (közel a mennyezethez) és az alsó (közel a padlóhoz), amelyekhez a műanyag szerelvények csatlakoznak.

Lécek felszerelése szegfűvel.

Meg kell őket rögzíteni úgy, hogy a felület ugyanolyan szinten legyen az oldallapokkal. Mivel kiállítanak az én szintemben, és a keresztlécek is simaak lesznek. De csak abban az esetben, mindig ellenőrizem a telepítés helyességét (szint a segítségért).

A további munkák attól függnek, hogy hogyan helyezzük el a műanyag lapokat - függőlegesen vagy vízszintesen. Vízszintesen telepítem, így a láda függőleges lesz.

 1. Telepítse a ládák további függőleges elemeit. Ezek egyfajta merevítő bordák, amelyek nem teszik lehetővé a műanyag hajlását mechanikai beavatkozás közben.

A léc minden elemének szintje legyen.

Az általam választott doboz lépése 30 cm, és azt tanácsolom, hogy ugyanazt választja. Akkor ha megbocsát, egy részeg vendég véletlenül a falon nyugszik, a műanyag nem fog feltörni ilyen terhet. Mindenesetre azt tanácsolom, hogy a rudak közötti távolság legfeljebb 50 cm legyen.

 1. Kiegészítöm a műanyaghoz tartozékokat. Speciális végelemeket rögzítenek az alsó és felső szegélyeken, és a belső sarkok rögzítve vannak a helyiség sarkában.

Műanyag szereléshez szerelvényeket kell vásárolni.

A legnehezebb az, ha a tartozékokat az ízületekbe vágják egymással. Ehhez egy fémfúvót használok fém hordókhoz. Biztosítsa a hardvert a dobozon egy építőipari tűzővel.

A szerelvények eltakarják a műanyag panelek végeit.

Erre azt mondhatjuk, hogy a keret telepítése befejeződött. És folytathatja azt az eljárást, hogy a műanyag panelekkel lefedje.

A panel szerelése

Ha helyesen mértük, terveztük és összeszereltük a keretet, akkor a műanyaggal való szembenézés minimális időt vesz igénybe, könnyű és kellemes lesz.

A leírt esetben az alábbiakat tettem:

 1. Vágja a műanyagot a kívánt hosszúságú darabokra. Ehhez cserélhető késekkel rendelkező építő késsel dolgozom.

A panelek vágása a kívánt hosszúságú szegmensekbe.

Néhány fűrészszalaggal fűrészelt műanyag, de ebben az esetben a végén a sorozatok keletkezhetnek, amelyeket meg kell tisztítani. Annak érdekében, hogy ne bonyolítsam a munkámat, éles kést és fém vonalzót használok (használhatsz egy acél sarkot, nehogy véletlenül vágd az ujjaidat).

A panelek hosszának meg kell egyeznie a szerelvényrészek mínusz 1 cm közötti távolságával, ez a különbség megkönnyíti a beszerelést és a beszerelést követően nem észrevehető hiányosságokat, mivel azokat a szerelvények polcai maszkolják.

 1. Az első panel beillesztése. Ehhez az oldalsó sarkokba helyeztem, aztán megállítottam. Aztán tűzővel rögzítette a fadarabokhoz.

Rögzítő panelek. (Továbbra is itt és ott is megmutatom az előző díszítésről készült fotókat, ahogy megállítottam a képeket, mert a telefonon lévő akkumulátor leült)

Ha nincs tűző, használjon rögzítő csapokat. Annak érdekében, hogy megakadályozzák, hogy a sapkák ne legyenek szakadás közben műanyagból, le lehet vágni az alátéteket a régi műanyag palackról, és elhelyezni őket a köröm sapkák alatt a telepítés során.

 1. Minden utólagos panelt beillesztett, az utolsó kivételével. A munka ugyanabban a sorrendben zajlik, itt nem lesz nehézség.

A paneleket egymásba illesztik, és zárak segítségével vannak összekötve.

 1. Az utolsó panel beillesztése. Íme néhány árnyalat.
  Először is, nem valószínű, hogy be tudja egészíteni. Tehát nemcsak a fenékrúdról van szó, hanem az is. Azonban itt a leírt eljárás szerint jártam el, és a műanyagot centiméterrel többet vágtam a kívántnál.

A panel sorában lévő utolsó elemek nem csavarozottak, hanem szerelvények tartják őket.

A vágást a lehető legtisztább módon készítettem úgy, hogy ne sérüljön a panel belső hosszirányú bordái.

Ezután állítsa be a helyüket egy csavarhúzóval, amely a hardver belsejébe szorítja. Nagyon óvatosan cselekedett, hogy ne sérüljön a rész dekoratív felülete.

 1. Telepítettem az ellenőrző ajtókat, ahol a tervezett helyeken egy késsel vágtam le a paneleket, majd beültettem a műanyag nyílókat a szelepek és a vízmérőkhöz. Az ajtót szilikon tömítőanyaggal rögzítse.

Ajtók és rácsok ülnek a ragasztón.

Azt javaslom, hogy elgondolkodjon azon, hogy hol helyezkedik el a WC-papír, polc vagy hasonló belső elemek tartója. Ezeket a helyeket a fából készült műanyag betétek alatt kell elhelyezni, amelyeket a fenti termékeken csavarozni kell.

A mennyezeti felületek jellemzői

Kevés említés a mennyezetburkolatról. A lényeg az, hogy a lécet úgy szereljük fel, hogy a szellőzőcsöveket, a ventilátort és az elektromos vezetékeket a mennyezet fölé helyezzük.

Ezért javaslom a fából készült ládák helyett horganyzott profilból készült keret használatát. Vele olyan különleges rögzítőkkel vannak ellátva, amelyek lehetővé teszik, hogy a keret tetszőleges távolságban legyenek elhelyezve. Azt javaslom, hogy a műanyagot csavarokkal horganyzással rögzítsük.

A mérnöki kommunikáció álcázása

És most, ahogy ígértem, elmondom neked, hogyan kellett külön dobozom műanyag paneleket készítenie, amelyekben a víz és a szennyvízcsatornák rejtve voltak. Ez azokban az esetekben történik, amikor már régóta befejezték a falakat csempével vagy tapétával, és csak akkor fordult elő, hogy díszítik azokat a műszaki kommunikációkat, amelyek megzavarják a WC kialakítását.

A burkolólapok folyamata nem lesz különbség, néhány árnyalat csak a ládák tervezésénél van. Tehát elmondom neked, hogyan kell lezárni a csöveket műanyag panelekkel:

 1. A futó doboz határait közvetlenül a falakra rajzolom. A jelölést úgy kell elvégezni, hogy a szerkezet falai ne akadályozzák a vízvezeték-kommunikáció használatát, vegyék el legalább a használható helyet, de ne érintkezzenek a csövekkel (különösen a forró vízzel).

Ez a cső lezárja a dobozt.

 1. Horganyzott részeket szerelek a padlóra, a falra és a mennyezetre, amelyek a keret alapjául szolgálnak. Nagyon fontos, hogy fúrja a falakat, hogy ne károsítsa a csempe. Egy gyémántfúró fúrót használok.

Rögzített horganyzott keret részek.

 1. A keret elemeit rögzítőszegekkel vagy csavarokkal rögzítem. Mindig alaposan ellenőrizze, hogy minden elem pontosan be van-e állítva, ezért vízzel vagy lézerrel ellenőrizem.

Az útmutatók rögzítik a tüskék körmöket.

 1. Szerintem a központi támaszpontot. A padlóhoz és mennyezethez rögzített horganyzott profilokhoz van csatlakoztatva. Csavart használok egymással.
 2. Szerelje be a kereszttartó elemeket. Ehhez megfelelő hosszúságú darabokat vágtam le az U-alakú profilból, és egymáshoz 30 cm-es távolságban öncsavart csavarokkal rögzíthettem.
 3. Sarkokat és tartozékokat szerelek. Itt a dobozom sajátossága, hogy nem lesz belső, hanem külső sarka. Csavarokkal rögzítettem a keretre.
 1. Telepítem a műanyagot. A doboz burkolásának folyamata nem különbözik a falburkolat technológiájától, ezért nem fogok részletesen foglalkozni vele.

Ebben a folyamatban a doboz kialakítása teljesnek tekinthető.

Összefoglaló

Így van a műanyag panelek beszerelése a WC-hez. Ha a szaniter helyiségek javításának egyéb szempontjairól érdekel, megtekintheti a videót ebben a cikkben.

És szeretném megkérdezni a véleményét arról, hogyan lehet elrejteni a csöveket a mosdóban műanyag panelek használata nélkül? Tudsz bármilyen gyors és olcsó technológiát? Kérjük, mondja el ezt a dokumentumban szereplő megjegyzésekben.

PVC-TARTOZÉKEK WC-hez

BELSŐ PÉLDÁK

TERMÉK

A műanyag panelek segítségével olcsó és gyorsan kialakíthatja a WC megjelenését. A panelek a szépség és az esztétika mellett praktikusak is. Illeszkedhetnek a falhoz, elrejthetik a vezetékeket és a csöveket. A panelek sok éven át szolgálnak, élénk színeket tartanak, nem igényelnek személyes gondoskodást. A falakat és a mennyezetet díszítheti.

Itt megtalálja a WC-k széles színeinek és stílusainak széles választékát. Vannak panelek, amelyek csempe, mozaik, kő, tégla utánzata. Minden ízléshez díszítő minták vannak. Kis WC-k esetében ajánlott világos színeket használni, vizuálisan bővíteni a helyet.

Vásárlás befejező anyagok tőlünk garantált, hogy kiváló minőségű. A panelek sima, sima felületűek, nem támaszkodnak a merevítőkre és fokozott keménységük van. A katalógusban szereplő fotón látható a fényes és telített színe.

Pvc paneleket rendelhet a weboldalon vagy a 8 (495) 125-01-90 telefonszámon

A mosdó műanyag panelekkel való befejezése végezze el magának

Javítás a lakásban, saját kezű, mindig a büszkesége minden otthoni mester. De mi van, ha nincs semmi tapasztalat az építkezésben és a dekorációban?

Ebben az esetben összetett helyiségek, mint például a nappali vagy a konyha, jobb, ha nem érintkezik, hanem gyakorolni lehet a vécé befejezése. Először is ez a legkisebb szoba a lakásban, és nem sokféle befejező anyag van. Továbbá, ha a végén nem történik semmi, akkor lépjen kapcsolatba a szakemberekkel, és mindent vissza fog térni, anélkül, hogy észrevehetően megsérti a tárcát.

A WC-k díszítésének legelterjedtebb anyaga - műanyag panelek, és nem csak a telepítés egyszerűsége, számos előnye van ennek a lehetőségnek a javára:

 • A különféle színek és minták nagyszerűek a WC-díszítéshez.
 • Egyszerűség a későbbi elhagyásnál. A műanyag panelek egyáltalán nem félnek a víztől és a mosószerektől.
 • A befejező munkák minimális pénzügyi költségei, még az összes szükséges összetevő figyelembe vételével.
 • Nincs szükség nagy mennyiségű eszközre. Minden, amihez a műanyag padlóval ellátott WC-t be kell fejezni, bármely házi kézművesben megtalálható.

A műanyag panelek kiválasztása a WC-berendezéshez

Mint sok esetben a műanyag panelek iránti nagy igény miatt sok gátlástalan gyártó jelent meg a piacon. Nagyon nehéz meghatározni a műanyag minőségét szemmel, és mindegyik úgy tűnik, hogy megegyezik az átlagos vásárlóval. De ez nem így van, és annak érdekében, hogy ne váljon áldozatul a csalók, akik menteni a termékeik minőségét, meg kell követni néhány egyszerű tipp:

 1. A WC-k véglegesítéséhez használt panelek gyártásához használt PVC-nek olyan adalékanyagokat kell tartalmaznia, amelyek javítják a rugalmasságát. Minél kisebbek, annál törékennyé válik a műanyag. Ezt egyszerűen meg lehet határozni - a panelet a teljesen elkülönített karoktól távol kell húznod, és el kell hajlítani, amíg erős ellenállást nem érez. A kiváló minőségű műanyag gyűrűbe hajlítható, minél rosszabb a minőség, annál kisebb a hajlítási sugara.
 2. A WC-k kikészítésére szolgáló műanyag panelek nem bocsátanak ki semmilyen szagot. Ha a kémia tartós "ízéből" származnak, akkor jobb, ha megtagadják az ilyen gyártótól. A WC-helyiség zárt térben még kézzelfoghatóbbá válik, ráadásul az alacsony minőségű PVC-gázok belélegzése negatívan hat az egészségre.
 3. Nem szabad széles szélességű panelt választania, először is, amikor telepíti őket, sok lesz a vágás, amit ki kell dobni, és másodszor, minél vékonyabbak, annál könnyebb szintre állítani őket.
 4. A WC-k befejezéséhez szükséges panelek vásárlása esetén kérni kell az eladó minőségével és megfelelőségével kapcsolatos igazolást. A kiváló minőségű műanyag olyan adalékokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák a tüzet, míg a gondatlan gyártók gyakran mentenek rájuk. Az eladó megtagadása, bármilyen okból, hogy megmutassa a szükséges dokumentációt, okkal gondolkodik és keres egy másik üzletet.
 5. Vásárlás műanyag panelek a WC, meg kell alaposan ellenőrizni minden. Nagyon gyakran az eladók próbálnak egy pár csomagot tartalmazó csomagot elhelyezni, amelyek hibásak, és amelyeket nem értékesítenek. Miután házasságot találtak otthon, nem lesz könnyű áruk cseréje, mivel az áruház kijelentheti, hogy ez a nem megfelelő szállítás eredménye.

A vécék megfelelő panelválasztása, már 50 százalékos garancia a sikeres javításra. Sokkal könnyebb egy több órát eltölteni a boltban, mint a következő évre vagy még korábban az egész díszítésre.

Ha a javítás végén kiderül, hogy az eredeti számítások helytelenek voltak, ugyanazok a panelek a boltban már nem jelennek meg.

Előkészületek műanyag panelek beszereléséhez

Egy jó mester, minden javítás az előkészítő munkával kezdődik, és minden szükséges listát készít. Ha ez nem történik meg, előfordulhat, hogy a hiányzó anyagokhoz vagy eszközökhöz többször kell futnia a hardverraktárba. Gyakran több időt vesz igénybe, mint az egész javítás, különösen akkor, amikor egy ilyen kis helyiségre van szükség, mint a WC.

A WC-k befejezéséhez szükséges anyagok listája

 • Kis méretű műanyag panelek.
 • Dekoratív elemek: sarkok, alaplapok. Túl nagy szükség van egy készletre.
 • 2 cm-nél vastagabb fadarab, a vízmennyiséget 30-50 cm-es távolságban határozzák meg.
 • Faanyag impregnálás, rothadás megelőzése és ecset alkalmazása.
 • Primer antibakteriális hatású falakhoz és hengerrel az alkalmazáshoz.
 • 6 mm átmérőjű és 60-80 mm hosszúságú cső.
 • Kapcsok az építési tűzőhöz.
 • Ragasztó műanyaghoz. Szükség lesz külső dekoratív sarkok beszerelésére.
 • Fa csavarok. Szükséges, hogy a mosdó a műanyag panelekkel lezárja a mosdót.
 • Polietilén fólia vagy vastag szövet a vécé védelme érdekében.

A toalett befejezéséhez szükséges eszközök listája

 • Lyukasztó vagy fúró ütés módban, valamint egy fúró, amely megfelel a kiválasztott tüskéknek.
 • Hammer.
 • Ceruza, mérőszalag.
 • Kézi fűrészek fából és műanyagból, vagy szúrófűrészek.
 • Éles építő kés.
 • Fém simító. A régi festék eltávolítása a falról, ha van ilyen.
 • Építési tűzőgép.
 • Szint vízszintes és függőleges jelzőtáblákkal.

Amikor mindkét listát összegyűjtik, és mindent, amire szüksége van a WC-k befejezéséhez, munkába állhat.

A műanyag panelek alapjainak előkészítése

A minõség és a tartósság minden szempontból sok tekintetben az alapítvány elõkészítésén múlik. Ellentétben a bonyolultabb szobák a lakásban, befejező wc nem igényel sok időt és erőfeszítést, így minden szakaszban kell külön figyelmet fordítani. Jobb, ha két további órát töltesz ma, mint hogy mindent újra.

Először is meg kell tisztítani a falakat és a mennyezetet a WC-ben a régi vagy a festéktől. Ezt egy spatulával és egy könnyű kalapáccsal végzik, amely kopogtatja a felületet. A feleslegessé vált bevonat azonnal eltűnik.

Ezután előkészítse a rudakat. A vízszintes falra történő szerelés alapján a kívánt hosszúságra kell vágni. Amikor a fa elemek készen vannak, azokat impregnálással kezelik, és az erkélyen vagy a lépcsőn kiszárítják.

Időközben a rudak száraznak, ideje a falak előkészítése a WC-ben a befejezéshez. Szükséges, hogy bőven menjen primer, antiszeptikus, megakadályozza a kialakulását penész és a káros gombák. Az impregnálást habhengerrel végezzük. A teljes száradás után, szobahőmérsékleten, kb. Egy órát vesz igénybe, ami azt jelenti, hogy egy rövid szünetet tarthat és lélegezni tud.

Fa burkolat beszerelése műanyag panelek alatt

Amikor a WC-ben lévő falak és a fa teljesen száraz, akkor továbbhaladhat a hegyre. Először a padlót felhúzzuk néhány centiméterre a padló felett, a WC-helyiség peremén. Hasonlóképpen húzza át a sávot és a mennyezet alá.

Ha a WC-ben lévő mennyezetet műanyag táblákkal is befejezik, akkor a dobozra rá van szükség, a szerelési technológia nem különbözik a faltól:

 1. Egy rúd van felhordva a felületre, és lyuk van fúrással a szénaig perforátor segítségével. Az első tartónak kb. 5 cm-re kell lennie az éltől. A lyukba egy dugót vezet. Hasonlóképpen a második él csatlakozik. Most, amikor a rúd rögzítve van, még erősítve van, 30-50 cm-es lépéssel a tűk között.
 2. Amikor a vécéteret körülvevő rudak be vannak építve, az alsó és a felső rúd közötti távolságot mérőszalag mérésével mérik. Két részre oszlik, és pontosan a fal közepén egy másik fát rögzítenek.
 3. Az eredményül kapott két darab, ismét félig felosztva, és újra fát. Ehhez mindaddig, amíg az útmutatók közötti távolság kb. 50 cm.
 4. Bizonyos nehézségek merülhetnek fel a kommunikációval, amelyet műanyag panelekkel is el kell vágni. Ehhez ugyanabból a sávból, mint a dobozból készült dobozok, amelyek a falhoz és a toalett padlójához kapcsolódnak. A rudakat egymáshoz csatlakoztathatja az önfúró csavarok segítségével.

Részletesebben, hogyan válik lehetõvé, hogy megnézzük a videót

A műanyag panelek felszerelése a WC-ben

Mielőtt a műanyag paneleket behelyezi, szükség van a vezetőlapok rögzítésére a WC-k sarkaihoz és a mennyezethez.

Minden befejező csíkot tűzőgépekkel rögzítenek a rudakhoz

A műanyag panelek beépítése a WC-ben, saját kezével, mindig a bal széltől és a gerinctől a sarokig kezdődik. Az építőipari tűző segítségével a rögzítőelemek a sarokhoronyba és a panel másik oldalán lévő gerinchez vezetnek.

A második műanyag lapot az első hornyába helyezzük, és a fésűket az egyes fából készült vezetők mentén rögzítjük. A telepítés minden szakaszát jól látható a videó.

Miután a WC falai tökéletesen varrtak fel paneleket, kárpitozott dobozokat, záró kommunikációt. Itt talán minden panelet vágni kell a hosszuk mentén, majd ezeket a helyeket dekoratív sarkokkal zárják le.

Hasonlóképpen, a műanyag panelek behelyezése a WC-felületre. De itt fontos, hogy azonnal lyukakat hozzanak a lámpák helyén, és elektromos vezetékeket hozzanak létre.

Díszítőelemek beépítése műanyag panelekre

A legegyszerűbb módja a külső sarkok használata a WC-k díszítésében, sokkal könnyebb telepíteni, és nem minőségi minőségűek azokhoz, amelyekhez műanyag paneleket kell behelyezni.

A ragasztót a műanyag sarkon alkalmazzák, és a panelek összekötő helyére helyezzük. Néhány másodperc alatt jó ragasztóanyagot állít be, ezért fontos, hogy a szárítás előtt legyen idő a ragasztáshoz.

Ugyanaz a ragasztó, a padló és a mennyezet alaplapja rögzítve van. A ragasztó esetleges feleslegét egy puha ronggyal tisztítják, és ezzel a saját kezű műanyag padlóval történő befejezése véglegesnek tekinthető.

Az ügyet a szükséges kiegészítők és felszerelés felszerelésére hagyta, de ez egy másik beszélgetés témája.

következtetés

Amint látod, a WC-k saját kezű dekorációjában semmi nehézség. A javítás minden szakasza legfeljebb két napot igényel. Még akkor is, ha ez az első független javítás a lakásban, lehetővé teszi, hogy felbecsülhetetlen értékű tapasztalatot szerezzen, és talán a következő lépés bonyolultabb helyiségek, amelyek szintén javítást és dekorációt igényelnek.

És annak érdekében, hogy elkerüljék a leggyakoribb hibákat a javítás a fürdőszoba, akkor nézni a videót