Legfontosabb > Fürdő

Érdemes egy üveg padló készítése a fürdőszobában

Az üvegeket egyre inkább használják lakóhelyiségek kialakításában, különösen a fürdőszobákban. Ma, amikor az eredetiséget és a kreativitást a legjobban értékelik, a fürdőszoba üvegpadlója az elegáns, eredeti belső tér "trükköké" válik.

tartalom

Az üvegpadló videó bemutatása ↑

Mi az üvegpadló építése?

A nem szabványos belső megoldások rajongói már képesek voltak felbecsülni egy ilyen padló kiváló tulajdonságait. Törékeny és megbízhatatlan, első pillantásra a tervezés, az erő közel ugyanolyan jó, mint a csempézett és a fapadló.

Az üvegpadlók kialakításához panelként különleges típusú anyagot használnak - úsztatott üveg vagy triplex, amely nagyon tartós, többrétegű. A rétegek száma a kívánt terheléstől függ. Leggyakrabban a magas hőmérséklet és nyomás hatására bekötött három rétegből álló triplex. Az eredmény egy nagyon erős, átlátszó monolitikus blokk. A rétegek között laminálófóliát helyeznek el, amelyet néha laminálófolyadékkal helyettesítenek. Lehetőség van színezett (bármilyen színű) vagy matt üveg előállítására. A készülék a padló használt díszítő üveg különböző díszek és minták.

Az üvegtáblákat egy keretre helyezzük, amelyet általában csiszolt vagy polírozott rozsdamentes acélból készítenek. Használjon olcsóbb "fekete" (festett) acélt. A keret fő célja az üvegpanelek, emberek és tárgyak súlyának megőrzése a padlón deformáció nélkül.

Miért jó az üvegpadló a fürdőszobában ↑

Az üvegtábla előnyei a következők:

 • Hygiene. Az üveg felülete nem igényel komplex ellátást, nem járul hozzá a különböző mikroorganizmusok reprodukciójához.
 • Mechanikai károsodással szembeni ellenállás. A karcolások és karcolások megjelenésének elkerülése érdekében kiváló minőségű paneleket kell használni, amelyek felső rétegét edzett üvegből készítik.
 • Vízálló.
 • Tartósság.
 • Jó hangszigetelés.
 • Nagy erő.
 • Kémiai ellenállás.

Az ilyen hátrány, mint a csúszós felület meglehetősen könnyen eltávolítható a homokfúvott üveg segítségével. Az ilyen eljárás miatt az üveg felülete durva.

Lehetőségek az üvegpadló tervezéséhez

A kényelmes és funkcionális üvegpadló eszköze egy olyan foglalkozás, amely lehetővé teszi a maximális képzelőerő megmutatását és szabadidejét a tervezői képzeletnek. Sok lehetőség van arra, hogy a fürdőszobát a mágikus kényelem és a szépség területére fordítsa.

Az ilyen padló a fürdő egész területét elfoglalhatja, vagy a dekor külön eleme lehet, pl. Egy padlólap, és különféle formákban. Ez egy rés, vagy éppen ellenkezőleg, a padló általános szintje fölé emelkedhet. A minta színe, jelenléte vagy hiánya fontos. Ezek a technikák lehetővé teszik, hogy egy nagy szobát külön zónákra osztson.

Tehát az üvegpadló úgy tervezhető, mint:

 • üveg utak;
 • rések (ablakok);
 • üvegmezők;
 • háttérvilágítású felületek.

Vegyünk egy kicsit több felsorolt ​​lehetőséget.

Üvegpálya ↑

Ezt a lehetőséget különböztetjük meg azzal a képességgel, hogy a helyiségeket külön zónákba különítik el. Képes arra is, hogy vizuális hatást fejtsen ki a határok terjeszkedésére. Ehhez az üvegpadló pályáit a helyiség peremén kell elhelyezni. Ideális nagy fürdőszobához. Helyénvaló bármilyen színes megoldás, amely illeszkedik az átfogó képbe. A belső tér kifinomultsága hangsúlyozza a szélén elhelyezett diódák fényeit.

Eredeti belsőépítészet: a fürdőszobában egy triplex fülke ↑

Az üvegrésszel rendelkező készülék triplexet használ. Ezek három vagy több üvegréteg, ahol a középső réteg megbomlik a ragasztás után. A pókháló hatásának megsemmisítésével, amely a panelnek határtalan megjelenést kölcsönöz. Ezután a terméket egy filmmel és egy egész ruhával ragasztják be. Néha egy törött réteg színes üvegből készült, ami nagyon jól néz ki. A hatás fokozható matt és tükör rétegek használatával.

Az ilyen fülke népszerű, mint egy "ablak". A padlóba egy mélyedés történik, vagy éppen ellenkezőleg, az általános szint fölé emelkedik 10 cm-rel. Bélés van elhelyezve és keret (keret) van felszerelve. Ezután megkezdődik a folyamat kreatív része - díszítő elemekkel és mindenféle díszítéssel ellátva egy rés helyét. Itt a fantázia nincs korlátozva semmiben: dekoratív homok, kagylók, szárított virágok, kavicsok, gyönyörű szövet, antik csecsebecsék stb. Ez a megközelítés biztosítja a szoba egyéniségét. A tálca üveg tetején, amely tömítéssel van felszerelve. Gyakran az "ablak" háttérvilágítással van beállítva.

Megvilágított padló ↑

Nagyon vonzó módja a fürdőszoba kialakításának. Ez a padló előnyösnek tűnik, meleg és kényelmes érzést nyújt. Mivel a fürdőszobában nincs természetes világítás, a fényes üvegpadló nagyon jó döntés. A háttérvilágítás a design átláthatóságát hangsúlyozza, eredeti belső részletként mutatja be.

Érdemes megjegyezni, hogy egy ilyen bevonat érdekesebbnek tűnik a tágas, magas mennyezetű fürdőszobákban.

Az üvegtábla önálló gyártása és telepítése az egységek erejéig, ezért a feladat minőségi teljesítése érdekében jobb, ha szakemberrel foglalkozik.

Fürdőszoba padló - a probléma a választás. Talán üveg?

A fürdőszoba és a fürdőszoba a legmagasabb páratartalom és a hőmérséklet csökken. A gondolat nem eredeti, de amikor kiválasztja ezeket a helyiségekben a fő dolgot. Milyen finomítási lehetőség lesz a leginkább praktikus, esztétikus és csúszásmentes? És a padlónak vízállónak és tartósnak, könnyen tisztíthatónak és... divatosnak és modernnek kell lennie.

Padlóburkolat

Minden tervezési ötlet végrehajtása. A tenger és a hullámok, mint a valóságosak, homokos vagy kavicsosak, és a delfinek szintén kiugrik a vízből. Korallok, tengeri teknősök. Kék színű és türkiz tökéletesen nyugodt idegeket, jó hangulatot ad. Igen, és összhangban van a szoba kinevezésével.

3D - a padló polimer készítményekből készül. Tartós, tartós, nem fél a víztől és nedvességtől, csúszásmentes és monolitikus. Az alsó réteg dekoratív lapos szerkezetekből áll a fotó tapéta rétegén, a felső teteje átlátszó. A háromdimenziós tér illúziója felkavarja a fantáziát, és akár látszólagos valósággal is megijesztheti.

Ugyanakkor hagyományos és kreatív. A magas páratartalmú helyiségek burkolólapjai vezetnek. A járólapos padló nem szörnyű víz és mechanikai hatás. A durva felületű csempe ideális csúszásmentes, biztonságos padlóburkolatokhoz. Az egyedülálló kollekció stílusában kiadott csempe, az összehangolt árnyalat és a geometriai dimenziók harmonikus együttest alkotnak.

Egy másik befejező lehetőség a kő vagy a kő, a fa vagy a szövet, a mozaik vagy a geometriai minták vagy mintákkal előállított kártyák utánzata. Néha a texturált csempe elterjedt töredékeket, a lábakhoz egy masszázs "matracot" kapott, és kifelé megkülönböztethetetlen a kavicsos strandtól.

Vinil padló

A padló meleg, vízálló és csúszásmentes. A vinilburkolatok PVC rétegekből készülnek, és különböző méretű négyzet alakú és téglalap alakú lapok formájában készülnek, beleértve a járdaszegélyeket is. A fürdőszobák számára érdemes csempézni a hornyolt felületeket. Egyedi bevonat a formatervezési lehetőségekről - teljes fém és kő utánzása, minden fajta fája, bőr, szövet és fű gyep. Régi kerámiák, antik lakkozott fa, tengeri kövek vagy márvány lapkák nem sorolhatók fel.

Parafa padló

Nagyon meleg és puha. A legmelegebb neműek, mint a parafa. A fa kérgét kezelik és lakkal védik. Környezetbarát és természetes padló, amely különleges aura szobát biztosít. A színek változatosak, van egy parafa bevonat, minta.

Fa padló

A faanyag nedves helyiségben történő használatához impregnálni kell, és több rétegben hajlakkot kell bevonni. Ezenkívül nem minden faj fából készül, a nedvességálló táblák tölgy, kőris és vörösfenyő, valamint teak, de az utóbbi rendkívül költséges. A tábláknak masszívnak és jól feldolgozottnak kell lenniük, akkor hosszú ideig szolgálnak majd. A természetes fa padlóra nincs szükség reklámozásra, és a modern fafeldolgozási technológia lehetővé teszi különböző típusú és textúrájú parketták készítését. A lyukakat különböző módon lehet egymásra rakni, és más hatásokat kapni, a teljes csak egy dolog - egy természetes környezetbarát fa padló.

Üveg padló

Az üvegpadló kiemelhető, valódi "művészeti alkotást" tartalmaz, lapos és terjedelmes festmények, florista kompozíciók, akvárium utánzatok formájában.

A tervezési megoldások kifejezőségével és eredetiségével az üvegpadló versenyez a padlóval - 3D. Van egy mínusz - a gondolkodás sztereotípiája és kedves számunkra a szokásokhoz. Talán az üveg a fürdőszobában okozhat társulási kényelmetlenséget - ugyanaz az üveg... de a pohár a padló használják, persze, nem törékeny ablakot. És nem sima, hanem matt vagy hullámos felület. Laminált üvegt használunk, amely magas hőmérsékleten nyomás alatt van összekötve, speciális rétegekkel megerősítő fóliával. A 400 kg / m2-es teherbírású edzett ütésálló üveg, triplex (legalább 8 mm vastagságú úsztatott üveg) vagy laminált anyag nem veszélyesebb, mint a kerámia burkolólap. De egyedülálló tulajdonsága van, mint más anyag - átláthatóság, kiemelhető.

A fény és az üveg együtt képes mágiát létrehozni. A tündér sarka nem kell az egész emeleten, így megijesztheti. De egy üvegpadlóval ellátott fapadló, a száraz növények florisztikus összetétele vagy a tengerpart apró sarkával, kagylóval, színes kövekkel és homokkal kombinálva fokozhatja a hangulatot, a romantikus hangulathoz, az ízléshez. A háttérvilágítás nem égő lámpákkal és LED csíkokkal készült. Az izzó kövek használata sok fantáziát kölcsönöz.

Az üvegpadló fő elemei üvegtábla és keret, főként rozsdamentes acél. A legfontosabb követelmény a kerék - szilárdság és a képesség, hogy ellenálljon minden terhelés deformáció nélkül. Amikor laminált üvegt használunk mint panel, nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ez a fajta üveg nem vágható, hanem öntőformákba öntve, és monolitikus tömb, amelyet üreges üveg mikrogömbökkel rendelkező polimerréteg borít. A rétegelt üvegből készült későszalag vagy ablak területének mérése nagyon pontosnak kell lennie, nem fog működni a helyhez való illesztés során.

Üveg padló vagy tervezési elem készítéséhez tömb, rés, ablak vagy szalag formájában számolni kell az anyagok szükségességével, és nagyon pontosan meg kell mérni a méreteket.

Szükséges lesz: egy acélprofil a kerethez és egy díszítőelem a padlóburkolatok közötti ízületek kialakításához. A díszítő profil szélességének elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy az üveglap és az összes háttérvilágítás-csatlakozó - LED-lámpák és / vagy szalagok rögzítése lefedje. A kompozíció fő alkotóeleme egy száraz akvárium, terrárium, háromdimenziós festészet vagy florisztika, ez idő alatt már eldőlt. Valójában mindent tőle "táncol" - mind a dimenzió, mind a jövő dekor formája. Az elemek rögzítéséhez szükség lehet a ragasztóra és a színezett habarcsra az ízületekhez. Minden virágkészítmény előnyös kerámiával és fával kombinálva.

Még mindig szükség van tömítőanyagok, gyakran használt szilikon, különböző tömítések, csavarok vagy csavarok. Az eszközök közül - bolgár, csavarhúzó, gumi és fogazott spatulák.

A dekoráció típusától függően a padló elmélyül vagy megnövelhető, ha dobogóra van szükség. A fém keret méretben van összeszerelve, csavarokkal. A megvilágítás vezetékei el vannak rejtve az előkészített hornyokban. Könnyen ragasztható a LED-csíkok a fémprofilra kétoldalas szalaggal. Miután elhelyezte a dekor fő részét - a kompozíciót, üveggel zárva. Ha az üveglapot a fémkeretre szereli, akkor tömítésre van szükség, az üveg nem érintheti a fémeket és a rögzítőket. Minden varrat szilikon tömítőanyaggal van feltöltve, a keretet csavarokkal rögzítették.

A varratokat, az ízületeket és az ütközőket a pecséten díszítő profil zárja le.

Hogyan készítsünk egy üveg padlót

Az üvegpadló ma remek tervezési elem, a közelmúltban egyre többen úgy döntöttek, hogy elkészítik saját emeletüket. Az üvegpadlók szokatlan festékekből és árnyékokból készítenek játékokat, és az összbenyomás javul, ha ilyen bevonatot készít a háttérvilágításban. Beszéljünk veled ma, hogyan készítsünk otthon egy pohárpadot.

Tartalom:

Jellemzők üveg padló

Ha a belső eredetiséget szeretné megadni, akkor figyeljen az üvegpadlóra. A rendes padló üvegcseréjének kicserélése drasztikusan megváltoztathatja megjelenését, és megkönnyítheti a helyiség légkörét, különösen akkor, ha sok dimenziós bútor van. Ezzel együtt nő a tér hangereje. Ezenkívül az üvegpadló különböző higiéniai tulajdonságokkal is rendelkezik, mivel gyakorlatilag nem él a baktériumokban.

Több üvegtípus létezik. A legfontosabbak a következők:

 1. Nagy üveg padló a szobában. Ez egy nagyon merész és drága megoldás a padló kialakításában. Ez az opció szinte minden szobában - fürdőszoba, folyosó, előszoba vagy konyha - fel lehet szerelni. A padló belsejében minden olyan dekorációval telt, amely összhangban van a szoba teljes belső kialakításával.
 2. Üvegszalagok. Ezek a szalagok a padlón lévő falak peremén helyezkednek el. Az ilyen padló egyik előnye az a képesség, hogy megkülönböztesse a helyet funkcionális zónákra, például a nappaliban vagy a medence körül. Ők azért jöttek létre, hogy például a drága butikokban ruhákkal díszített bábuk és állványok, valamint a nappali díszvilágítási rendszer részét képezik. A padló fényes üvegszalagokkal történő felépítése vizuálisan bővíti a szobát, különösen akkor, ha kicsi.
 3. Üveg rétegek. Ez a design egy bizonyos alakú mélyedés, amelyet a padlófelületen készítenek, díszítőelemekkel teli, majd üveglapokkal borítva. Az üvegablakok minden helyiségben eredetiséget biztosítanak, mivel lehetővé teszik a tervezés belsejében a száraz növényekből, rózsaszirmokból és szikrákból álló virágkompozíciót, valódi ajándéktárgyakat, érméket vagy ásványi anyagokat, száraz akváriumot vagy tengeri kavicsból vagy homokból álló strandot.
 4. Az akvárium a padlón. Azonban az üvegpadló költsége élő akváriummal és úszó halakkal mérséklődik! A népszerű megoldás egy üvegpadló és egy fapadló kombinációja.
 5. Üveg padló - dekoratív hidak és lépcsők. Ez az irányzat nagyon népszerű a többszintes épületek tervezésében a mai időben.
 6. Üvegpadló. A szórakoztató központokban és a lakóépületekben régóta az a szokás, hogy a padlót magasságban üveggel látják el. Ez a kialakítás körülbelül 150 mm-rel a normál padló fölött van.

Üveg padló csináld magad

Biztosan azt mondhatjuk, hogy a legnépszerűbb üvegtábla "ablak a padlóban". Ráadásul az üvegpadló ára lehetővé teszi otthoni felszerelését saját kezével.

1. Válasszon anyagot

Először meg kell aggódnia az üveglapok miatt. A padló nagy teherbírású üvegből készül, amely képes ellenállni egy tehernek, ami közel 400 kilogramm négyzetméterenként. Ilyen célra a triplex a legalkalmasabb - az úgynevezett háromrétegű "pite", az egyes rétegek vastagsága legalább 8 milliméter. A rétegeket polimer film vagy hőprés alkalmazásával kötjük össze.

Emellett edzett laminált üveg is használható, amely egy polimer réteggel van bevonva, amely üreges üveg mikrogömböket tartalmaz. Az ilyen részecskék gömb alakjának köszönhetően a polimer fogyasztása csökken. Mivel a laminált üveg nem vágódik, és a helyszínen lévő anyag illeszkedését kizárják, nagyon fontos, hogy a helyszín méréséhez a lehető legpontosabban hozzanak létre egy üvegpadlót.

Az üveglapon kívül az üvegpadló gyártásához más fogyóeszközöket is fel kell készíteni - egy fémprofilt a keret felszereléséhez és egy dekoratív profil a szomszédos padlóburkolatok közötti ízületek kialakításához. Ugyanakkor próbáljon olyan profilt választani, amely képes lezárni a LED-csík üvegcsatlakozási pontjait és csatlakozási területeit.

A rést helyiség díszítéséhez ki kell választani egy befejező anyagot is. A laminált, fa vagy kerámia lapok előnyben részesíthetők. Azonnal aggódnia kell a belső burkolat rögzítésének módjától. Például, ha egy cserépet választott, akkor vegyen egy habarcsot az ízületekhez és a kész ragasztáshoz. Szükséges továbbá szilikon tömítő és tömítő elemek, csavarhúzó és csiszológép, csavarok és csavarok, spatulák (gumi és fogaskerék) és daráló.

2. Határozza meg a bázis típusát

Az üvegpadló teljes építésének fő eleme az alap, amely a bevonat megbízhatóságáért felelős. A padló alapja lehet vasbeton, acél vagy fa. De mindenképpen ne felejtsük el, hogy az alapfelületnek síknak és erősnek kell lennie. A padlóburkolat végleges üzembe helyezése előtt az alaprész készítése kívánatos.

Először is el kell döntenie a padlóról, amelyet készen áll - egy üveg dobogóra vagy egy üvegfülkébe, mint az üvegpadlók fotójában. Az első esetben az alapot 20 cm-rel kell felemelni a padlószintről, a második pedig - a padló 15 cm-es mélyedéséhez. Minden geometriai alakzat alapját felszerelheti. Azonban, ha először vállalkozik egy ilyen munkára, javasoljuk, hogy négyzetes vagy téglalap alakú nyílást készítsen kevesebb hibának.

3. Felszereljük a fémkeretet

A mélyedés után a fémkeretet az üvegablak kerületén kell elhelyezni, amely általában nagy szilárdságú szerkezeti vagy rozsdamentes acélból készül. A konstrukcióban használt horgonycsavarok acélból készülnek, és speciális korrózióálló bevonattal vannak bevonva, kihúzható megerősítéssel.

A rögzítőnek nagyon megbízhatónak kell lennie, mivel az üveg vastagsága elérheti a 25 mm-t, és egy üveglap súlya közel 150 kg. A keret méretének és alakjának teljesen összhangban kell lennie az alap padlószintjének méreteivel. A padló alatt kell elhelyezni olyan mennyiséggel, amely megegyezik a tömítés és az üveg vastagságával.

A fémprofilok csavarokkal vannak összekötve, és az alapra vannak becsavarva. Fontos feltétel, hogy a fémkeretet biztonságosan szerelje fel az alapra, hogy elkerülje az üvegpadló esetleges deformációját.

Ha a padozatot világítással kívánja felszerelni, akkor ne felejtsd el, hogy a padló alján lámpát készítsen a háttérvilágításból a legközelebbi elosztóhoz vagy kapcsolóhoz vezető vezetékek kimenetéhez. Ezután rögzítse a háttérvilágítást. Ha LED-szalagot használ, egyszerűen csak a fém keret kinyúló részére ragadhatja meg a kétoldalas szalag alját.

4. Mi alapozzuk az alapot

A keret telepítése után a kerámia burkolattal szemben támaszkodhat. A csempe színe ajánlott a belső színeinek megfelelően választani. Ha nem vagy a hagyományos stílus döntésekhez illő, akkor szokatlan színekkel próbálkozhat. A cserépburkolathoz egy ragasztó keveréket használnak, amelyet egy spatulával vékony rétegben a termék alapjához és hátoldalához alkalmaznak. Annak érdekében, hogy a csempe a kívánt méret, meg kell járni rajta egy őrlőgép.

A kerámia burkolólapok elhelyezése után határozottan vegyen részt az összes ízületben egy összetevővel, hogy csiszolja őket, és vegye le a felesleges keveréket egy spatulával. A megmunkálás befejezése után hagyja el az elkészített alapzatot teljesen szárazra - körülbelül 2-3 napig. A csempékkel való munkavégzés utolsó szakasza - tisztítása. Ehhez vegyen egy kis ruhadarabot, és távolítsa el vele a ragasztó- és simítóelegyek, valamint por és törmelék maradványait.

5. Üvegablakot díszítünk

Ezután folytathatja a bázis díszítését. A kreativitás végeredményétől függően kicsi kavicsokat, homokot, héjat, szárított virágokat, érméket, gyöngyöket, flittereket, virágszirmokat használhat dekoratív anyagként. Szétterítve a gyönyörűen kiválasztott díszítést az üvegablak belsejében.

Az üvegre bármilyen képet vagy mintát is alkalmazhat kerámia festékkel. Lehetőség van arra, hogy az üvegt a tükör alá sütjük, vagy az üveg padlót a lakásban a fagy hatására. Egy különleges film, amelyet rendszerint az üveglapok között helyeznek el, segíteni fogja a padozatot bármilyen színben.

6. Szerelje be az üveg padló világítását

Az üvegpadlót nem lehet elképzelni anélkül, hogy fényt töltenénk. Ne feledje, hogy nem minden lámpa alkalmas a megvilágításra, a halogén izzókat nem szabad használni, mert nagyon melegíthetik az üvegt. Fényforrásként fluoreszkáló lámpák és neoncsövek, spot LED lámpák és izzó kábel használható. Ha felszerelte az üveg padlót az egész helyiségben, akkor alatta megvilágíthatja a reflektorokat.

Fényforrások hozzáadásához határozza meg, hogy melyik sorrendben helyezi el őket. A színek kiválasztása - korlátozás nélkül, saját belátása szerint. A lámpákat önkényesen lehet elhelyezni, hogy kiemeljék az egyes díszítő elemeket, és a kerület körül.

A világítás minden fajtája közül a legelőnyösebb a neonlámpák háttérvilágítása. A neonfény mindig puha, sima, látható árnyékokkal. Ezenkívül az ilyen típusú világítás használata lehetővé teszi, hogy az üvegtábla különböző geometriai alakzatokat kapjon, mivel a neoncsöveket még nehezen elérhető helyeken is fel lehet szerelni.

A modern technológiák lehetővé teszik a háttérvilágítás automatikus bekapcsolását éjjel-nappal egy speciális elektronikus egységgel, színének és intenzitásának megváltoztatásával. A "könnyű zenék" megoldása is rendelkezésre áll - a pihenés sebességének és a háttérvilágításnak a megfelelő hangulatú színezésével - a románctól a diszkóig - újrateremtheti a belső teret.

7. Rögzítse az üveglapokat

A munka díszítő részének befejezése után közvetlenül az üvegpadló telepítéséhez vezethet. Az üvegtáblákat egy, a fém kerethez rögzített tömítőelemre szerelik fel. Ne felejtse el, hogy az üveg semmilyen esetben sem érintkezik fém elemekkel és kötőelemekkel. Annak érdekében, hogy a panelek a fém kereten a lehető legbiztonságosabbak legyenek, vékony réteg tömítőanyagot kell alkalmazni a hátoldalukra.

Ne felejtse el rögzíteni a szerkezetet acél csavarral, és tömítse össze az ízületeket a panelek között tömítőanyaggal. Ezután a díszítőprofil rögzítve van, és a tömítésre is rá van helyezve, amely kizárja a befejező keret érintkezését az üvegfelülethez.

Ha egy üvegpadlót saját kezével rendezünk, ne felejtsük el, hogy ilyen padlónak hátrányai vannak. A bevonaton - akár gondos kezelés mellett is - különféle karcolások és kopások jelentkezhetnek az idő múlásával. Ennek elkerülése érdekében ajánlatos magas minőségű üveglapokat használni, amelyek felső rétege edzett üvegből készült. Ezenkívül az üvegpadló meglehetősen csúszós. A padló simasága ebben az esetben csökkenti a homokfúvott csíkokat és a lineáris díszítményeket.

Üveg padló a fürdőszobában, típusok, anyagok jellemzői

Ha régóta álmodsz valami szokatlanul a szoba kialakításánál, akkor figyelmet kell fordítanod a mosdó üvegpadlójának eszméjére. Beállíthatja az egész felületet, ablakokat hozhat létre, vagy felhajthatja az üvegszalagot. Bármelyik lehetőséget választania kell, mindenki képes lesz megvalósítani ötleteit és kreatív lehetőségeit. A modern piac számára ez az összes szükséges anyag, és a megfelelő telepítés biztosítja a tervezés megbízhatóságát. Annak ellenére, hogy az üveg törékeny anyagnak tűnik, ellenáll a nehéz terheknek, de csak a rétegek megfelelő végrehajtása biztosítja a hosszú élettartamot.

Az üvegpadló javára vonatkozó érvek a fürdőszobában


Ha álmodtál az üveg padlóburkolásáról, de valahol még mindig kétséges, akkor értékelje annak előnyeit:

 1. Üveg a fürdőszobában padló lesz egy jó dekoráció és gyakorlati megoldást. Lehetőség bármilyen tervezési ötlet megtestesítésére.
 2. A felület könnyen tisztítható, nem igényel speciális kémiai vegyületeket. Egyszerűség a távozáskor minden vendéglátó számára.
 3. A megfelelő anyag felvetése megoldja a problémát. Az edzett üveglemezek ellenállnak a mechanikai sérülésnek.
 4. Nedvességvédelem.
 5. Megbízható nedvességvédelem, hosszú élettartam. A megfelelő elrendezés és az építési munkák elvégzése egy 400 km / km-es terhelés ellenáll. padlómérő.
 6. A szoba kiváló minőségű hangszigetelése.
 7. Még a csúszós felületű megoldás is gyorsan megoldódott - a homokfúvás bizonyos mértékű érdességet biztosít a felületnek, nem pedig a külső alkatrészek káros hatásainak.
 8. Lehetővé teszi, hogy vizuálisan bővítse a helyet, és a modern világítás díszíti az üveg padló a fürdőszobában.

Az üvegpadló típusai

A fürdőben lévő üvegpadló különféle kiviteli alakokban készülhet.

Tekintsük a legnépszerűbb fajtákat, amelyek lehetővé teszik a kényelem és a kényelem kialakítását a fürdőszobában:

 • A szalagpadló járható, leggyakrabban a fal mellett. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy vizuálisan növelje a helyet. És egy nagy helyiséggel, hogy zónákra oszthassák. Megteremti a határok vizuális terjeszkedésének hatását. A szoba világos és tágas lesz. A bevonat eredetiségének hangsúlyozása érdekében a tervezők különböző képeket használnak, üvegbe helyezve. Még nagyobb hatást érhetünk el a fürdőben lévő üvegpadló kontúrja mentén történő megvilágítással.
 • Egy rés formájában egy üveg kerül a keretre. A nyílást világítás díszíti, és a kompozíció vonzónak tűnik. Gyakran az ilyen megoldás elrendezéséhez törött triplexet használnak. Az anyag három rétegből áll, ahol a középső a ragasztás után. A web hatásának köszönhetően a felület egyedi megjelenést kölcsönöz. A fürdőszobai padlón lévő pohár filmmel és színes vásznokkal van ragasztva. A rongyos réteg színes rúd még vonzóbbnak tűnik. És a hatás fokozása érdekében lehetővé teszi a matt és a tükörfelületek használatát.

 • A rést gyakran "ablakként" alakítják. Ehhez a padlóba egy mélyedés történik, vagy éppen ellenkezőleg, akár 10 cm-re emelkedik, miután a keret és a bélés telepítve lett, megkezdődik a kreatív folyamat. Díszítő homok, kagylók, szárított virágok, kavicsok, gyönyörű szövetek díszítéssel járnak. Mindenki megtestesítheti az ötleteiket, és úgy érzi, mintha egy tervező lenne, és a szobát az egyéniségnek adná. Az üveg végén egy pecsét van elhelyezve, gyakran a kompozíciót kiegészíti a világítás.

 • A színes mozaikból készített verzió segít romantikus hangulatot elérni.
 • A teljes helyet teljesen lefedve, intelligens módon kombinálva a világítással, képes lesz egyedülállóan kialakítani a szobát.
 • A kép jelenléte, a háttérvilágítás lehetővé teszi, hogy a szobát külön zónákra osztja. A tervezési modell kiválasztása minden felhasználó számára. A háttérvilágítás a kontrakció átláthatóságát hangsúlyozza.

  Az anyagok jellemzői


  Az eredeti megoldások megértői a belső teremben nem tudtak félretenni, és már sikerült egy ilyen padló jellemzőit kiértékelni. Első pillantásra a formatervezés törékeny, sőt, az ereje nem rosszabb a csempe és a fa padlójánál.

  Az üvegpadló kialakítása a fürdőszobában nem lehetséges olyan anyagok nélkül, mint az úsztatott üveg vagy a triplex. A robusztus és többrétegű formatervezést a következő terhelések figyelembevételével választják ki. Az üveg lehet matt vagy színezett. A gyártók már a díszítő terv modelljeit már különböző díszítésekkel és formatervezéssel mutatják be. Leggyakrabban a fogyasztók három rétegből álló triplexet preferálnak, amely a magas hőmérséklet hatására kombinálódik. Az egyes részek vastagsága 8 mm. A rétegek között egy laminálófólia helyezkedik el.

  A keret anyaga csiszolt vagy polírozott rozsdamentes acél. Mivel a keretnek ellenállónak kell lennie az üveg, emberek és tárgyak paneljein, de deformálódás nélkül, megbízható anyagból kell készülnie. Csak azért, hogy a telepítés nehézkes, időigényes és bizonyos készségeket igényel, ezért jobb, ha megbízza a szakemberek munkáját.

  Telepítési jellemzők


  Ahhoz, hogy az üvegpadló készen álljon a fürdőben - vegye fel a megfelelő anyagokat, valamint:

  • Pontos mérések elvégzése;
  • Számolja ki a szükséges fémmennyiséget és vásárolja meg az anyagot.
  • Az ízületek kialakításához használjon dekoratív profilt.
  • Vegye fel a befejező anyagot, ha összegyűjt, hogy behelyezze üvegét a fürdőszobai padlóra, mint egy rést. Ha inkább a csempe, készítsen ragasztót a rögzítéshez. A fa és a laminátum esetében válasszon másik rögzítési lehetőséget.
  • Kapjon tömítőanyagokat, csiszolókat, csavarokat, ami pontosan szükséges a munkához.

  Folyékony üveg és fürdőszoba padló


  Egy alternatíva lenne a folyékony üveg a padlóhoz a fürdőszobában, amely sok szempontból ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a hagyományos üveg. Ha megszárad, tartós bevonat lesz. Megvédi a betont a megnövekedett nedvességtől, ezáltal erősebbé teszi.

  200 éven át folyékony üvegeket használnak különböző területeken.

  A folyékony üveg viszonylag drága, a nedvesség elleni védelem legjobb anyaga nem található. Ezen anyag további feldolgozása számos problémát megold:

  • Alkalmas bármely anyag - fa, beton bevonására.
  • Egyenletesen lefedve folyó kompozícióval.
  • A minimális költség a rajzoláskor.
  • Védi a korróziót, a varrásokat a nedvességtől.
  • Felszíni fertőtlenítő tulajdonságokat ad.

  Üveg a padlón az előkészített anyag előzetes kezelésével biztosítja a hosszú élettartamot.

  Az üveg minden belső térben jól néz ki. Valaki dönthet egy komoly bonyolult építésről, és valaki csak az egész padlót az üveggel fedezi. Ez a padló számos előnnyel rendelkezik a gyakorlatiasságtól a tartósságig, amelyet figyelembe kell venni az anyagok kiválasztásánál. De sok tervezési lehetőség van, mindegyik választja meg a megfelelő helyiség sajátosságait.

  Üveg padló: remek kiegészítése modern apartmanok (35 fotó)

  Az üveg a szobában lehetővé teszi a legmodernebb szokatlan belső kialakítását. Átlátszó kompozíciók alkalmasak egy lakóépületben és irodákban. Csak az alapvető belső koncepció meghatározása és a megfelelő üvegpadló kiválasztása marad.

  Az üvegszerkezetek előnyei

  Az üveg maga érdekesnek tűnik minden belső térben. Az anyag lehetővé teszi, hogy olyan érdekes részleteket alkosson, amelyek a jövőben a luxus apartmanok legösszetettebb építményévé válhatnak, vagy tömör kiegészítésként egy kompakt lakásban.

  Az üveg padlója a lakásban vizuálisan bővíti a helyet. A gondolat-tervezés lehetővé teszi a levegőben lévő súlytalan lebegés belső érzetét.

  Napjainkban a legnépszerűbbek az átlátszó üvegből készült padlók, kiegészítve a LED-ek vagy a fénycsövek világításával. Az ilyen technika lehetővé teszi még egy szerény kis üvegút, vagy egy kis mozaikos ablakot is, amely remek összetételűvé válik. Bizonyos esetekben az ilyen könnyű helyszínek egy további fényforrás szerepét töltik be.

  Az üvegpadló tervezéséről

  Annak megértéséhez, hogy a tervezési ötletek valóban valósággá válnak, és milyen ötleteket kell elhagyni, gondosan meg kell értened, mi a terv. A fő elem egy stabil alap, amely a felépített padló szilárdságáért és megbízhatóságáért felelős.

  Általában egy erős acélból készült keretet használjon. Egy jó alternatíva egy lapos betonfelület, amely az alapréteg felett van kialakítva. Az üvegnek nehéznek kell lennie, mivel a bevonatnak 400 kg / m2-es normál terhelést kell viselnie.

  Alapanyag kiválasztása

  A szakértők javasolják a triplex használatát - egy háromrétegű kompozíció, amelynek mindegyik rétege több mint 7 mm. A rétegeket egyetlen vászonba ötvözik egy polimer film alkalmazásával. Bizonyos esetekben használjon az úgynevezett laminált üvegt. Ez egy edzett anyag, melyet lenyűgöző polimerréteg borít. Üreges üveg mikrogömbök adnak erőt a terméknek.

  A laminált üveg egyáltalán nem esik vágásra. Termékek gyártása öntéssel, az elemek előre tervezett alakjának és méretének megadásával. Ezt fontos figyelembe venni, előnyben részesítve ezt az anyagot. Ha a jövőben az üvegpadló alatt lévő területek mérése helytelen lenne, a helyszínen nem lehet beállítani.

  Ésszerű megtakarítás

  Az anyag minőségének megőrzése kategorikusan nemkívánatos. Jobb, ha csökkentjük a tervezést, megismételjük a főbb pontokat a belső térben, ezzel megtakarítva.

  Ha olcsó, alacsony minőségű termékeket vásárol, teljesen védtelen a mechanikai sérülések vagy súlyterhelés ellen, minden lakástulajdonos többletet veszít. Ha legalább egy olyan elem, amely a fürdőszobában, a hálószobában vagy a nappaliban lévő üvegpadlatot alkotja, súlyosan megrepedt vagy sérült, akkor az alkatrész semmilyen módon nem javítható vagy helyreállítható.

  faj

  Úgy gondolják, hogy az üvegelemek padlója tisztán díszítő szerepet játszhat. Valójában az eredeti design nagyon funkcionális. A színes megoldások méretétől, konfigurációjától függően a kiegészítő tulajdonságok és funkciók jelenléte függ.

  Üvegfelületek típusai:

  • Az ablak egy elem, népszerű vidéki házakban vagy többszintű apartmanokban. A szokásos átlátszó nyílás, melyet nemes díszítésű lakonikus kiegészítőkkel díszített, szó szerint játszik egy ablakban. Az egyetlen különbség az, hogy egy olyan rés, amely a padlók közötti összekötő elemként működik, nem függőleges, hanem vízszintes helyzetben van;
  • Az interfész átfedés egy építészeti finomság, amely ritkán található a lakásokban, de hatékonyan kiegészíti a luxus magánvállalkozásokat. Valójában a formatervezés megragadja az ablak szerepét, de sokkal nagyobb és érdekesebbnek tűnik. Átlátszó emeletek általában érdekes díszítéssel próbálják ki a belső ötletet. Például egy igazi akváriumot alkotnak üveg üregekben, vagy szokatlan világítással helyet teremtenek;
  • A komplex dekoratív kompozícióval ellátott padló olyan kialakítás, amely lehetővé teszi a szoba számára, hogy egyedi stilisztikai színezést kapjon. Néha az üvegelemek úgy vannak díszítve, hogy az üveg könnyedsége és törékenysége eltűnik, és az ablak az összetett textúrák alsó részévé válik;
  • Az üvegből készült pódium olyan szerkezet, amely a padló általános vásznai fölé emelkedik. Nagyon bonyolult lehet a textúra a kiegészítő dekoratív elemek használatával vagy a minimalizmus és a tömör visszatartások "aranyszabványainak" azonosítása révén. A pódium formájában világító üvegpadló "klasszikus" tulajdonság a filmstúdiókban, éjszakai klubokban és különféle szórakoztató komplexumokban. Azonban egy egyszerű lakásban elég szervesnek tűnhet.

  Van egy másik típus - az üveglap a padlón, bemutatott egy befejező anyag befejező. Általában egy átlátszatlan vásznat használj, díszítőelemekkel nem terhelt. Az üvegblokkokat más bevonóanyagokkal együtt használják, egyetlen bevonatot képeznek.

  Dekoratív kompozíciók: kreatív és kifinomult a kísérteties törékenység hátterében

  Az alapanyag átláthatósága lehetővé teszi a maximális kísérletezést. A helytakarékosság legegyszerűbb módja egy átlátszó padló, amely szinte a teljes helyiséget foglalja el. A következő elemek a teljesen átlátszó üveg alatt helyezhetők el:

  • Kerámia burkolólapok;
  • Mintázott anyagok vagy térfogatméretek;
  • A folyókövek és kavicsok összetétele;
  • Készítsen szürreális díszítést a törött üvegből, eredeti tartozékokat, a szobában a fő belsejével kombinálva;
  • Helyezzünk homokot vagy utánozzunk egy másfajta talajt, amely a természetes borító illúzióját hozza létre;
  • Hozzon létre egy gyönyörű akváriumot valódi halakkal, látványos algákkal és megfelelő dekorációval.

  Az ilyen kompozíciók kedvezőek a kis helyiségekben. Például a fürdőszobában. Az anyagoknak minimálisra lesz szükségük, és a hatás meghaladja az elvárásokat. Emellett az üveg, a csempe, a tengeri elemek, a víz és az animalisztikus motívumok tulajdonságai mindig szervesen illeszkednek a fürdő légkörébe.

  Nicsok a padlón

  Még olcsóbb létrehozni egy rést a padlón. Egyrészt a miniatűr ablakokat sokkal nehezebb megragadni stílusosan. Nem mindig lehetséges a dekoráció segítségével közvetíteni az ötletet anélkül, hogy a botot meghajolnánk.

  Másrészt, ha minimális mennyiségű anyagot és díszítő tulajdonságokat tartalmaz, létrehozhat egy egyedi elemet egy modern lakásban. Még a legkisebb apartmanokban is van egy rés a kizárólagos telepítéshez.

  A szakértők javasolják, hogy gondosan gondolkozzanak az ötlettel, hogy elkerüljék a túlzott és íztelen pretenciát. Például, a régi érmék homok és kavics szétszóródása, vagy egy törött amfora és egy ősi óra egy drága bársony vászonra emlékeztet. Egy másik jó lehetőség a padlón elhelyezett fényes üvegmozaik, amelyet erős háttérvilágítás egészít ki.

  "Száraz akvárium" - egyszerű összetett alkotás

  Tengerészeti témák díszítő fülkék (falra szerelhető és padlón álló) rendkívül keresett. Ahhoz, hogy teljes élettartamú akváriumot alakítson ki gyönyörű élő halakkal és algákkal, sok erőfeszítést, pénzt és saját fantáziáját kell befektetnie.

  Nem mindenki engedheti meg magának, hogy értékes időt tölthessen a mesterséges otthoni víz gondos ápolására. Ha még a legegyszerűbb akvárium is időt és erőfeszítést igényel a ház lakóitól, akkor a bonyolultabb konfigurációjú vízzel nem lehet emlékezni.

  A "száraz akvárium" egy nagyszerű alternatíva, amely nem igényel nagy tõkebefektetéseket vagy túl intenzív ellátást a kompozícióra. Fő dekorációs elemek:

  1. homok;
  2. kavicsok;
  3. Tengeri kavicsok;
  4. korallok;
  5. Mesterséges növények;
  6. Furcsa virágok;
  7. Rákok, skorpiók, folyami rovarok (mesterséges);
  8. Az eredeti dekoráció (törött amfora, ősi érmék, szilánnal borított, gyöngyök és más "elveszett kincsek" szóródása).

  Az ilyen "száraz" kompozícióknak egy fontos minősége van - gyakorlatilag lehetetlenné teszi a túlzás, egy létesítmény létrehozása. Valójában a legszokatlanabb, kreatív, művészi létesítmények frissek és extravagánsak lesznek, anélkül, hogy a rossz ízlés és a vulgaritás benyomását keltik.

  Művészi üvegfeldolgozási módszerek

  Ha az üvegtábla létrehozásának vágya nem kapcsolódik a pénzügyi szabadsághoz, vagy a házigazdák túl bonyolultabbá tételéhez, akkor mindig van lehetőség arra, hogy kiválasszon egy rendkívül egyszerű és kényelmes lehetőséget. Például létrehozhat egy mozaikpadlót, amely a kiválasztott területet fényes üveg részletekkel díszíti.

  Annak érdekében, hogy az üveg kifejezett dekoratív tulajdonságai igénybe vették a következő technológiák használatát:

  • A homokfúvás olyan folyamat, amely lehetővé teszi az eredeti üveg rajzolását, amely végül finom gravírozásnak tűnik;
  • Matting - az üveg egy nemes dulaságot vagy egy speciális minta létrehozását a vászon egyes darabjainak matatásával;
  • Rézkarcolás - dekoratív elemek és minták alkalmazása speciális kémiai megoldásokkal;
  • Malirovaniya - az üveglapok hőkezelése annak érdekében, hogy különleges formát biztosítson az elemnek.

  A selyemképernyős képekkel, filmstandákkal, különleges színezéssel és más módszerekkel díszített üvegszálak önmagukban látványosak és vonzóak. Bármi legyen is az első ötlet az üvegpadló létrehozásában, ez az attribútum az egész háznak különleges fényt és varázslatot ad. Bármelyik szoba átalakul, és sokkal hatásosabb lesz.

  Üveg padlók

  Olyan bevásárlóközpontoknál és helyeken, ahol nagy keresztezést feltételeznek, a csereüvegnek a fő üveg fölé kell telepítenie, amely karcolásként változik a felületen. A csereüveg jobban megkeményedik, bár gyakran nyers. A csere üveg védi a hordozó triplex felületét.


  Üveg padló: add. lehetőségek és exkluzív lehetőségek

  Az edzett üveg keményebb és kevésbé hajlamos a karcolásokra. A bevásárlóközpontban lévő csere üvegét évente egyszer cserélik.
  Olyan helyeken, ahol apró víznyomok jelennek meg a cipőnyomokkal együtt, még mindig érdemes az üvegfelület homokfúvását használni. Az üvegpadlók nagyon szépek az üvegkeretekkel együtt a bevásárlóközpontokban.

  Padlóburkolat üveg fotó

  Alkalmazható üveg üveg padlókhoz

  Üveg padló a lakásban vagy a bevásárlóközpontban laminált üvegből - triplex.

  Három rétegből készült, edzett üvegből készült, és egy csere üveg kerül a tetejére.

  Az üvegpadló ára két részből áll:

  • az üveg ára a padlón;
  • a csapágy fémszerkezet ára.

  Kiválaszthatja az átlátszó üvegt vagy a mattot.


  Gyönyörű, ha egy mintás mintát helyezünk a közepére. Az üveg nagyon eredetinek tűnik, amikor a közepes triplex speciálisan megtörik, de az ilyen üvegeket nem lehet hordozónak, hanem csak dekoratívnak, az első emeleten.

  Az üveg tömegében színezett a RAL palettán.

  Világító üvegpadlók - gyártási lehetőségek:

  Világító üvegpadló

  Az ár 35 000 dl / m 2

  Üveg padló beépített világítással

  Ár 36 000 rubel / m 2

  Üveg padló, háttérvilágítás - LED

  Ár 25 000 rubel / m 2

  Lépcsős megvilágítás

  Az ár 35 000 dl / m 2


  Világító üvegpadló. Az üvegpadló képei azt mutatják, hogy akár átlátszó lemezekbe is beágyazhatóak. Ezt a módszert akkor használják, ha a padló díszítőelemként készül, és nem hajtja végre az átfedés funkcióját. Ilyen vétel használható például az üvegfödémekhez vagy a padlókhoz, például a konyhában, az edzőteremben vagy a nappaliban (este a vendég kellemes meglepetést fog okozni a padló megvilágításával). Ha az üveglap vagy az üvegblokkok átfedik egymást, akkor LED-eket használnak az üveg megvilágítására és az üvegblokkok végeire vannak beágyazva. A LED szalagot az üveg lépcsõk vagy az üvegmûvelõ platformok megvilágítására használják.

  Üveg padló dekoratív és matt üvegből

  Az emeletek üveg az apartman: a középső triplex kifejezetten "törött."

  Ár 22 100 dl / m2

  Padló csiszolt üveggel. (vegyszeres gravírozással)

  Az ár 26 400 dl / m 2

  Üveg padló a lakásban. (szalaggal ragasztva)

  Ár 30 000 rubel / m 2

  Üveg padló az országban. Hullámozott üveg - "lencse".

  Ár: 20 800 rubel / m 2

  Az üvegpadlókhoz különböző típusú matracokat használnak: vegyi anyag. Merített, homokfúvott vagy varrott matt film. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a kétoldalas szőnyeg használata esetén a legjobb megoldás az üveg használata.

  Az üvegpadlók általános műszaki jellemzői

  • A laminált edzett üveg (triplex) vastagsága 16-40 mm.
  • A triplex védőüvegen (szokásos nyers), vastagsága 8 mm.

  A tartószerkezethez használják:

  • Acélszerkezet.
  • Speciális alumínium profil.

  Rendeljen üvegpadlót

  Moszkvában vagy a moszkvai téren egy üvegpadló megrendeléséhez, hogy megtudja a gyártás pontos idejét és az üvegpadló árát, kérjük, lépjen kapcsolatba vezetőinkkel.

  Hasznos információk az üvegpadlókról

  Az üvegpadlók rendelésre készülnek. Az üvegpadlók és falak hármas üveg triplex 8 + 8 + 8 mm (házi körülmények), 10 + 10 + 10 mm (irodaházak, bevásárlóközpontok). Ie üveg padló vastagsága 24 és 30 mm közötti.

  Az üveg padló kiválasztásakor nyilvánvaló előny: 1 négyzetméter üvegpadló súlya 200 kg, egy 150 mm-es szabványos betonpadló 1 négyzetméter súlya 1000 kg. Ie A mennyezeti üveg 5-ször könnyebb, ugyanolyan hasznos felületként. És még egy előny: az üvegpadló nagyon gyorsan elkészül és be van szerelve.

  Lásd még:

  Letöltés Railing
  és kerítéssel a telepítéssel
  (2014.07.21-i frissítés)

  Letöltés katalógus
  rozsdamentes acél korlátok
  és kerítés

  Letöltés katalógus
  arany kerítések
  rézből

  Visszajelzés - Kapcsolatok

  Költségszámítás és konzultáció

  Konzultáció telefonon keresztül:

  Írj levelet az igazgatónak

  Mindig várjuk Önt még a legváratlanabb javaslatokra is. Nagyon fontos az ügyfeleink visszajelzése.

  Nem tetszik a menedzser? - válasszon ki egyet a tíz másik közül.
  Volt már számlát vagy kereskedelmi ajánlatot? - adjon nekünk 15 percet, és minden a postádban lesz.
  Az elöljáró vagy a dandár nem volt elég finom és udvarias? - Oktatási beszélgetést tartunk.
  Nem ajánlott kedvezményt, és ideges voltál? - nyitottak vagyunk a párbeszédre.
  A járművezető több mint 15 percig várta a szállítást? - már megduplázta a raktárkészítők munkatársait, tudassa velünk, és még jobbat fogunk tenni.
  Belefáradt az új termékekről és különleges ajánlatokról szóló hírlevelünkről? Mondja meg, mi érdekelne Önnek.
  Írj le arról, hogy mit kell tennünk, és miben segíthetünk. Nem akarsz írni, hagyod el a telefonodat, és visszahívlak, vagy kényelmes időben eljössz az irodába, ajtóink mindig nyitva vannak.

  Boldogan örülünk a gyermekeknek, ha köszönetünket köszönjük ügyfeleinknek. Végtére is, mindent, amit csinálunk - lelkileg és tiszta szívvel tesszük. Még a rövid "Köszönjük srácok!" Felemeli a teljes nagy csapat morálját.

  Üveg válaszfal a fürdőszobában

  A modern ember lakása nagy funkcionális terhelést hordoz magában, mivel ebben a szobában minden egészségügyi és higiéniai eljárás végrehajtására kerül sor, különösen akkor, ha a fürdőszoba kombinált típusú.

  Ha a család nagy, ez gyakran okoz bizonyos nehézségeket a "csúcsidőben", amikor mindenki dolgozni fog, vagy felkészül az ágyra. Ilyen pillanatban valakinek szüksége van a fürdőre, a másiknak ugyanakkor szüksége van a WC-re vagy sürgősen valamit.

  Ebből a helyzetből jó megoldás van - az üveg válaszfalai a fürdőszobában. Privát légkört teremtenek, de nem zavarják a helyet.

  Típusú fürdőszoba osztók

  Még száz évvel ezelőtt, amikor a házban nem volt forró víz, a fürdők és a betűk eltakarították a lakóterület többi részét, hogy a mosható személy magánjellegű, privát légkört teremtsen.

  Aztán a faragott fa képernyő gyakran partiként működött. Most a fürdőszobában lévő válaszfal általában praktikusabb anyagokból készül:

  • Vakok a fürdőszobában nedvességálló anyagoktól. A hagyományos típusú fürdőrészecske függöny egy gyűrűs rúdra van szerelve. Ennek az opciónak az az előnye, hogy egy ilyen partíció könnyedén kinyitható vagy lezárható, ráadásul meglehetősen megfizethető. A redőny jól védi a felesleges pillantásokat az úszás közben, de nem tudja teljesen védeni a vízszivárgást.

  Fontos! A fürdőszobában levő üvegmegjelenítés csak egy ideális megoldás a tervező számára, mivel minden belsejében "feloldódhat", beteljesítve a kifröccsenés elleni védelmet és egy privát teret. Ez sokkal praktikusabb és tartósabb, mint az olajszövet függönyök, amelyeket gyakran meg kell változtatni.

  besorolás

  A fürdőkádas üveg egy nagyon praktikus és esztétikus megoldás, amely lehetővé teszi, hogy a WC-ben és a mosdó zónáiban a fürdőszobában lévő területet a mosási zónába határolja.

  A könnyű, áttetsző és ütésálló szerkezet megbízhatóan védi a falakat és a padlót a fröcsköléstől, ami elkerülhetetlenül bekövetkezik a zuhanyzás és a mosás során. Üveg válaszfalak az alábbi jellemzőkkel vannak megkülönböztetve:

  1. Anyagtípus szerint. A fürdőszobai válaszfalak előállításához üveg, edzett üveg vagy üvegszálas lehet. A legmegbízhatóbb megoldás - az edzett, ütésálló üveg függönye, de az ilyen modellek sokkal drágábbak. Az üvegszál olcsóbb és könnyebb, de idővel megkarcolhat és felhős lehet. Ezért jobb, ha egyszer kihajítasz és egyszerre üvegfüggönyeket használsz. Az anyag üvegben is különbözik.
  2. A keret jelenlétével. Egyes modellek beillesztésre kerülnek a keretbe, ezért egy keretre van szükség a telepítéshez. Leggyakrabban keret nélküli telepítenek vékonyfalú válaszfalak.

  Érdekes, hogy most teljesen más üveg válaszfal áll rendelkezésre a fürdőszobában. A homokfúvás, a rajzolás és a dekoráció lehetőségei népszerűek, ami kissé csökkenti a szerkezet áttetszőségét, ugyanakkor kevésbé átlátszóvá teszi.

  Üvegzár funkciók

  A fürdőszobában levő üvegfelület nem csupán díszítő elem, hanem funkcionálisan jelentős konstrukció, amely a gyűrűkkel helyettesítette a hagyományos olajköteg függönyöket. Ezért olyan modellt kell választani, amely nem megjelenik, hanem a tervezés kényelme és megbízhatósága szempontjából.

  A fürdőszoba belsejében a vörösüveges függönyök a következő funkciókat látják el:

  • Elkülönített zónák a fürdőszobában. A fürdőszobában elválasztott válaszfalak szétválasztják a szobát szemantikus zónákba: fürdõteret, mosdót és WC-területet. A fürdőszobát jobban szervezi.
  • Hozzon létre privát zónát. Az áttetsző vagy áttetsző üvegburkolat a fürdőszobában létrehoz egy adatvédelmi zónát, vagyis a zuhanyozó személy védve van a kíváncsiskodó szemektől, ha valakinek szüksége van a fürdőszobába. Ez nagyon kényelmes, ha sokan élnek a lakásban.
  • Megakadályozza a víz bejutását. Az üvegfüggönyök megbízhatóan védik a vizet a falakon és a padlón való fröccsenés ellen. Ez segít a nyersanyagok élettartamának meghosszabbításában, valamint a nedves helyiség nedvességének csökkentésében.
  • A dekor elemeként szolgál. Az üvegfüggönyök látványos elemei lehetnek a dekorációnak, amely harmonikusan illeszkedik a fürdőszoba belsejébe, elegánsabbá, kényelmesebbé és kényelmesebbé teszi.

  Fontos! Annak érdekében, hogy az üveg átlátszó válaszfalak jól ellátják védő funkciójukat, gondoskodni kell arról, hogy az ajtók hermetikusan záródjanak, különben a víz a nyílásokon keresztül áramlik ki. Ehhez használja a tömítést, amely az ajtók közötti tömítést tömíti.

  Az üvegfüggöny előnyei

  Gondolkodva a fürdőszobai üvegajtók kivitelezésének megvalósíthatóságára, sok lakástulajdonos nem tudja megérteni, hogy azok jobbak, mint a szokványos olajköteg függönyök, amelyek a gyűrűkre vannak felhelyezve a betűtípushoz felhelyezett sávon.

  Azonban a szakemberek megjegyzik, hogy az analógok közötti különbség óriási. Az üveg válaszfalak előnyeit figyelembe veszik:

  1. Tartósság. Üveg-kopásálló, korrózióálló anyag, amely nem fél a magas páratartalmától, ami a fürdőszobában jellemző. Ezért sokáig szolgálnak, és legfontosabbak hosszú ideig esztétikai megjelenést biztosítanak.
  2. Könnyen törődhet. Az üveg mosható szinte bármilyen mosószerrel, de gyakrabban elegendő ahhoz, hogy a törlőkendőt elszívó mikroszálas anyaggal megszárthassa, hogy a válaszfalak rendben maradjanak.
  3. A tér vizuális integritása. Tekintettel arra, hogy az üvegfüggöny általában áttetsző vagy áttetsző, nagyon finoman határolja a zónákat a fürdőszobában, anélkül, hogy megsemmisítené a belső tér integritását, ami nagyon fontos az ilyen kis területű helyiségek számára.
  4. Áttetsző. Az üveg nagyon jól átadja a fényt, így nem fogják blokkolni a fényt fürdés közben.
  5. Megbízhatóság és biztonság. Az edzett üveg ellenáll a nagy hatású ütéseknek, és a lefoglaló film, ha a partíció megszakadt, nem teszi lehetővé, hogy éles töredékekbe kerüljön, ezért az ilyen szerkezetek használata a fürdőszobában teljesen biztonságos.

  Figyelj! Az üvegből készült üvegfüggöny tökéletesen illeszkedik a belső térbe bármilyen stílusban, mivel könnyű és súlytalan. Ha a szobát minimalista stílusban vagy high-tech stílusban tervezték, akkor az áttetsző vagy matt válaszfalak jól alkalmazkodnak, az egyetlen díszítés pedig fém keret. A klasszikus, fürdőstílusú vagy keleti fürdőszobákhoz a modellt homokfúvási technológiával alkalmazott minta segítségével használhatja.

  Hátrányok és jellemzők

  Jelenleg a tervezők úgy gondolják, hogy az üvegfüggönyök csúszó vagy csuklós függönyök valódi alternatívát jelentenek a hagyományos zuhanyfüggönyök számára, amelyek gyakran piszkosak, szakadatlanok, rosszul védettek a fröccsenőktől, és nem is tűnnek elegánsnak.

  Azonban az üvegszerkezetek használata a fürdőszobában saját hátránnyal rendelkezik, amelyeket figyelembe kell venni, mielőtt használná őket a belső térben:

  • Magas ár A fürdőkád kiváló minőségű üvegfelületei, amelyek ajtóit hermetikusan zárják és könnyen nyitják, meglehetősen drágák. Különleges, amikor ütésálló, páncélozott, edzett üveg. Továbbá az üveg ára növeli a kép homokfúvással vagy szőnyegezéssel történő alkalmazását.
  • Vigyázat! Az ütésálló üvegszerkezetek létrehozzák a megbízhatóság illúzióját, azonban óvatosan kell őket használni. Természetesen a kéz hullája nem károsíthatja ezt a partíciót, de egy nehéz tárgy megtörheti a legvastagabb és legtartósabb üvegeket is.
  • Nuances a gondozásban. Úgy gondolják, hogy a fürdőszobában való gondoskodás nagyon egyszerű, de fel kell készülnie arra, hogy minden szivárgás vagy csepp fehér jeleket hagyjon rajta. Ezért a fürdő minden használatát követően törölje le a partíciót.

  Ne feledd! A leggyakoribb károsodás az üvegajtók fürdőhöz való használatával kapcsolatban az üvegen található fejpercek, amelyek akkor fordulnak elő, ha egy személy nem érzékel túl tiszta és átlátszó üvegt. Ezért a legjobb az áttetsző kerítések használata, amelyek azonnal láthatóak.