Legfontosabb > Fürdő

Üveg zuhanyozáshoz: hogyan kell kiválasztani és telepíteni magát

Gyakran van probléma, hogyan kell kiválasztani, majd a zuhanykabinhoz az üvegeket saját kezével kell felszerelni.

A fülke üvegrészeinek beszerelési folyamatának részletes leírása előtt megtudjuk, melyik anyag előnyös a zuhanytálca falainak és ajtóinak elrendezésére, majd megvizsgáljuk a beszerelési árnyalatokat.

Az üvegből készült műanyag előnyei

Mivel sok tulajdonos most inkább egy kis és praktikus zuhanykád térfogatát részesíti előnyben, a fülke és a válaszfal kialakítása nagy szerepet játszik a fürdőszoba belsejében.

A szépség mellett meg kell felelniük a funkcionális célnak, nevezetesen:

 • hogy megkülönböztesse a zuhanyt a fürdő többi részéről;
 • megakadályozza a víz bejutását a fürdőkád tetején kívül eső területre;
 • elrejteni a zuhany alatt, és nagyon fontos, ha kombinált fürdőszoba.

A zuhanyzók válaszfalai műanyagból vagy fémből készülhetnek, és keret nélküliek lehetnek, vagyis csak üvegből vagy műanyag panelekből állhatnak.

Van egy változata egy hengeres válaszfalnak, speciális radiálüveg vagy ívelt műanyag van hozzá.

A kerítésekhez használt anyagok összehasonlításakor figyelembe kell venni minden előnyét és hátrányát. Tehát a műanyagnak a következő előnyei vannak:

 • alacsony ár;
 • rugalmasság, a hajlítás lehetősége, hogy a termék bármilyen formában legyen;
 • könnyedség és erő.

Amint látja, ez az anyag alkalmas a készülék zuhanyzására, mivel nagy gyakorlatias. Nagyon sokan szeretik a műanyagokat, különösen a polikarbonátot.

Azonban a műanyagnak van egy nagy hátránya - hosszadalmas érintkezéssel a nedvességgel és a magas hőmérséklet hatására, gyorsan elveszíti a megjelenését, és repedéssé válik, és penészgéppé válik. Emiatt a műanyag kerítések nagyon rövid életűek.

Az üvegből készült válaszfalaknak nincs ilyen hátrányuk. Más tagadhatatlan előnyökkel is rendelkeznek:

 • egyszerű telepítés - csak néhány speciális kötőelem szükséges;
 • tartósság - a megfelelő gondossággal, az üvegkerítés nagyon sokáig tart;
 • mindenféle hatással szemben ellenállást - az üveganyagot, mint anyagot, nem befolyásolja a magas páratartalom és hőmérséklet, sem a vegyi anyagok hatása, sem a gombák és a penész megjelenése;
 • esztétika - az üvegből készült zuhanytálca nagyon hatékonyan néz ki. A panelek felületét különböző színben lehet festeni, homokfúvással díszített mintákkal borítva, és különleges dekorációs filmmel is beilleszthetők.

Ezen előnyök mellett az üvegnek is vannak hátrányai:

 • törékenység - véletlenül megtörni a szeptumot úszás közben, komolyan megsérülhet;
 • magas költségek - az ajtó és az üveg kerítés sokkal drágább, mint a műanyag társaik;
 • napi gondozás - minden fürdés után a zuhanyzópultnak tisztításra van szüksége.

De ezeknek a hiányosságoknak ellenére az üveg válaszfalak egyre népszerűbbek. Nem nehéz megmagyarázni.

A nagyobb erő eléréséhez elegendő edzett üvegkerítést kell választania - ez az öröm nem olcsó, de az egyszeri kiadást követően a tulajdonos évek óta csodálatos zuhanyozást kap.

Ha mégis nincs elegendő pénz az edzett üveghez, akkor egyszerűbb lehetőségek állnak rendelkezésre - az üveg speciális filmmel, több réteg akril bevonásával növelheti az erősséget, vagy vásárolhat triplex üvegből. A sztrájk után nem szétdarabolódik éles darabokra, hanem csak apró repedésekkel borítja.

A zuhanyzók üvegének áttekintése

A fentiek elemzésével arra a következtetésre jutunk, hogy a legracionálisabb és leghatékonyabb megoldás az edzett üveg kerítésének megválasztása. Fontolja meg, milyen üvegtípusok vannak a zuhanyzó díszítésére.

1. opció - Nyomva

Ez egy hajlított üveg, amelyet 600 fok feletti hőmérsékletre melegítenek. Ezt követően az üvegfelületet egy mintázat szerint hajlíthatja, vagy amíg a panel a kívánt alakban van. Ezután nagyon lassú a hűtési folyamat.

Hajlítás után az üveg nemcsak összetett alakot kap, de sokkal erősebbé válik. Természetesen többet költ, mint egyszerű üveg, de figyelembe véve előnyeit és szépségét, a tervezők és a ház tulajdonosai gyakran kedvelik.

2. lehetőség - faceted

Ebben az esetben speciális üvegezett perem keletkezik az üveglap peremén. A polírozás után és a feldolgozás eredményeképpen lehet átlátszó vagy matt.

Nagyon szépnek tűnik, mivel a csiszolt szegély extra fény játszik. A facet lehet figuratív vagy egyenes. Javasoljuk, hogy válasszon üvegből a zuhanykabinhoz - ez nagymértékben javítja a fürdőszoba belsejét és további biztonságot teremt a használat során.

3. opció - Fagyott

Az üveg homályos megjelenése különleges homokfúvással jár. Annak elkerülése érdekében, hogy a foltok, amelyek csúnya felületűek legyenek a matt felületen, az ilyen üvegeket speciális összetevőkkel kezeljük.

Van egy lehetőség - ki kell zárni az érintkezést az olajokkal vagy más zsírtartalmú szerekkel, valamint az acetont tartalmazó folyadékokkal. Gondosan gondosan kell gondolnia, hogy a sötétzöld üvegeket behelyezzük.

4. lehetőség - ólomüveg

Ezt az üvegtípust úgy készítik el, hogy kézzel több színű üvegdarabokat ragasztanak, hogy minta vagy valamilyen kép elkészüljön. Hihetetlenül lenyűgözőnek tűnik minden belső térben, még a fürdőszobában is, de törékenyebb. Az ólomüveg költségei nagyon nagyok lehetnek, így gyakran rendelésre készülnek.

A színes üvegablakok bármilyen belső térben díszíthetik, de ha a fürdőszobájának kialakítása lakonikus, akkor az ólomüveg túlságosan elképesztő. Ha csak zuhanyra van szüksége, és nem műalkotás, akkor jobb, ha tartózkodik az ólomüveg ablakok használatától.

5. opció - mintával vagy mintázattal

A szükséges rajzot homokfúvással vagy fotónyomtatással kell végrehajtani. Az első módszer meglehetősen egyszerű, minden nagy boltban megtalálható az ilyen szemüvegek gazdag választéka. De a fotónyomtatással foglalkozó üveget kifejezetten el kell rendelni, vagy ha a szükséges készségekkel rendelkezel, csináld magad.

Ha nem vagy nagyon összetett vagy színes választók támogatása, javasoljuk, hogy előnyben részesítsék az edzett vagy triplex üvegeket. Kiválaszthatja a színt a fürdő színétől függően, vagy vásárolhat egy teljesen átlátszó változatot saját ízlésének megfelelően. A fő tanács - vásároljon olyan üvegt, amely nem vékonyabb, mint 8-10 mm.

Hogyan telepítsd az üvegedet a zuhanyba?

A készletben a leggyakoribb zuhanyzók kerülnek értékesítésre, és az üveg válaszfalak és ajtók beszerelését a master összeállító végzi a többi alkatrész mellett. A zuhanykabinokra vonatkozó szerelési útmutatót akkor kell alkalmazni, ha az üveg valamilyen okból kifolyólag megrepedt, és ki kell cserélni.

Annak érdekében, hogy ne hívja a mesteret, megpróbálhat egy új partíciót vagy ajtót a zuhanyzón magadon elhelyezni, jó, ez nem nehéz feladat. Szóval már felvette az üveget. Mit kereshetek tovább? Természetesen a hegyen. Néha ki kell cserélni őket, különösen akkor, ha túl akarja óvatolni az ajtót, vagy megváltoztathatja a nyitó mechanizmust.

A szerelvényeknek sokáig kell szolgálniuk, ezért olyan korszerű és korróziómentes fémekből, például rozsdamentes acélból, alumíniumból vagy sárgarézből készült, kiváló minőségű modelleket kell választani. Vegye figyelembe a gyártót: az árkülönbözet ​​ellenére mindig jobb beszerzési szerelvények beszerzése egy jól megalapozott cégtől.

Milyen eszközökre van szükség

Itt van egy lista a szükséges eszközökről és fogyóeszközökről, amelyek az üveg beépítéséhez szükségesek a zuhanyzóban.

 • drill;
 • csavarkulcs készlet;
 • hatszög;
 • szinten;
 • zuhannak;
 • szilikon tömítőanyag vagy vízszigetelő szalag;
 • mágneses vagy szilikon bélés;
 • önmetsző csavarok;
 • építési mérőszalag.

Ez a szerszámkészlet nem csak rögzített üvegtábla vagy zuhanykabin ajtó felszereléséhez optimális, hanem más munkákhoz is, ha zuhanycsészéket szerelnek be. De először foglalkoznia kell az ajtó kialakításával.

Típusú üvegajtók zuhanyozáshoz

Fontolja meg, hogy a zuhanykabinok nyitására és zárására szolgáló mechanizmusok milyen legelterjedtebbek.

Swing. A legegyszerűbb és legkedveltebb megoldás, de különleges ajtókeretre van szüksége, valamint néhány helyet biztosít az ajtó szabad megnyitásához. Sokan kedvelik egy ilyen design a viszonylagos olcsóság miatt.

Pendulum. Ez a típus egyfajta értelmezés a swing. De itt hiányzik az ajtókeret, és az ajtó szabadon nyitható mind külső, mind befelé. Ez is olcsó, ráadásul nagyon hatásosnak tűnik az abszolút átlátszó kerítésszemüvegekkel - egyfajta "súlytalan" fülkével. Különleges kupola és raklap beszerelése nem szükséges. Az egyetlen hátránya az, hogy az ajtó néha spontán nyit.

Csúszott. Ez hasonló a hagyományos szekrény tolóajtójához, az ajtó a vezetőhengerek mentén mozog. Ezt az opciót azok választják ki, akiknek helyet kell megtakarítaniuk a fürdőszobában. Szintén nagyon népszerű megoldás.

Összecsukható. Ez hasonlít egy szárnyas képernyőre. Persze, nagyon elegánsnak tűnik. De több telepítési munkát igényel. Kevésbé használt, mint mások.

Az üvegajtót a görgőkre cserélő mechanizmus

Ha a mozgatható üveg megrepedt, akkor nem nehéz kicserélni. Az ajtó alsó szélét kissé nyomja be az alsó görgők gombjával, majd az ajtó könnyen eltávolítható az alsó vezetőprofilból.

Ezután eltávolítjuk a cserélni kívánt poharat a felső görgőkkel a profilból, enyhén felemelve. Ezután távolítsa el a felső görgőket, és rögzítse őket már az új üvegen.

És éppen ellenkezőleg. Először telepítse a felső ajtóhengereket a vezetőprofilba.

Felöltöztük az ajtót, aztán az alsó peremet az alsó profilra helyezzük, az alsó görgőket a hornyokba helyezzük. A kerekek beállítását az ajtó sima lefolyásának biztosításához végezzük. Ne feledje, hogy gumiból és mágneseket visel az üveg szélén.

Technikailag ez a művelet nem nehéz, de ebben a modellben a kiváló minőségű hengerek kiválasztása nagyon fontos, és a telepítés során károsíthatja az új poharat abban az esetben, ha a megvásárolt görgők helytelenül "illeszkednek" a helyére. Itt a kifejezés "a szegény fizet kétszer."

Helyhez kötött partíció cseréje

Ha a zuhanytálca rögzített burkolatának pohara megsérült, vagy valamilyen okból ki kell cserélnie, akkor valószínűleg szüksége van valakinek segítségére.

Óvatosan tartsa az üvegt és a cserélni kívánt ajtót, csavarja le az üvegajtós csuklópántot, amely összeköti az álló rekeszt és az ajtót egy hatszögű ajtóval, először távolítsa el az ajtót, majd csavarja le az üvegfalak sarokpántjait, és távolítsa el az üveget a nyílásokból. Néha a szépséghez különleges dekoratív fejű csavarokat használnak, speciális kulcsokat igényelnek.

Ezután rögzítse az új pohárt tömítésekkel a dugók segítségével, majd csukja be az ajtót. Győződjön meg róla, hogy a tömörség nem sérült meg. Jobb lenne, ha a falak, az üvegfelület és a padló közötti rések szilikon csíkokkal vannak lezárva. Ez az intézkedés azonban nem fogja megállítani az irányított vízáramlást, de a permetezéssel megbirkózik.

Annak érdekében, hogy a rögzített kerítést jobban rögzítse a padlóra, célszerű rögzítőprofilt használni a rögzítéshez.

Előfordulhat, hogy az ablakok cseréjekor szükségessé válik a zuhanytálca domború részének leszerelése, ami sokkal nehezebbé teszi. A szétszerelés előtt győződjön meg róla, hogy az összes eszköz leválik az elektromos, a gáz és a vízellátó hálózatról.

A szétszerelés során ügyeljen a vezetőfülke szerelésére vonatkozó utasításokra, mivel különböző modellek eltérő beépítési árnyalatokkal rendelkezhetnek. Ne felejtse el, hogy vegye le a tömítőanyagot, valamint a mosást.

Hasznos videó a témában

Ebben a videóban láthatja vizuálisan a zuhanykabin telepítésének teljes folyamatát, beleértve az üveg telepítését is.

Mindezek a módszerek alkalmasak nem csak akkor, ha maguknak is ki kell cserélniük az üvegt a zuhanykabinra, hanem szükség esetén össze kell állítaniuk egy hidroboxot a saját kezével, amikor valamilyen készségre van szükségük. Ha komolyan tervezi megtervezni a zuhanyzást, még mindig javasoljuk a legegyszerűbb modell kiválasztását. Ellenkező esetben jobb, ha kapcsolatba lép a professzionális szerelőkkel - a vízvezetékt alkalmazó vállalat képviselőivel.

Do-it-yourself zuhanykabin - Könnyű és minőségi lehetőségek mindenkinek! +73 fotók

Figyelembe véve az idő mulandóságát, a modern emberek egyre inkább a higiéniai eljárások gyors alkalmazási módjait preferálják.

Nem kétséges, hogy igazi örömmel fekszik a habos fürdőben, de mi van, ha egyszerűen nincs idő ilyen pihenésre? Ebben a helyzetben a zuhany megmentésre kerül.

Rendszerint a zuhanyozás kevésbé időigényes.

A modern zuhanykabinok számos lehetőséget kínálnak, amelyek kielégíthetik a fogyasztók igényeit. A zuhanykabin modelljétől és költségeitől függően zuhanyzó gőzfürdővel és egyéb funkcióval rendelkezik.

De mi van akkor, ha nem lesz szükség ezekre a technikai újításokra, és a zuhanykabin költsége nagyszerű? Ilyen helyzetben saját kézzel is használhatja a zuhanyzó építését. Ráadásul a boltokban bemutatott zuhanyzók nem mindig felelnek meg a szükséges méretnek.

És ha zuhanyzó jelenléte szükséges egy dacha vagy egy vidéki házban, ahol a használat csak évente egy szezonra történik, akkor a saját kezű zuhanyzó kiváló megoldás.

A zuhanyzás létrehozásakor olyan anyagokat használhat, amelyek megfelelnek a kívánt jellemzőknek.

Zuhany termékek

Annak érdekében, hogy a saját kezével zuhanyozni kezdjen, minden részletre átgondolnia kell. Kezdetektől kell kiindulnia, szigetelni kell, vízzárónak és bonyolult vízelvezetési rendszernek kell lennie.

Rengeteg lehetőség van a zuhanyzás létrehozására, de leginkább a feladatok megkönnyítésére, egy kész tusoló tálcát vásárol. Az ilyen raklapokat a szobában helyezték el, a kabin pedig rendelkezésre álló anyagokból készült.

Kerámia burkolólapok

A cserép jó anyag házi zuhanyozáshoz, megfelel az üzemeltetési követelményeknek. A csempe sokféle színben és méretben létezik.

A kerámia csempezuhany létrehozásához raklapot használhat, vagy raklapozáskor a padlón lejthet.

PVC panelek

A PVC-paneleket a zuhany belsejében véglegesítésre használják. Az anyag meglehetősen szerény és jó teljesítményű tulajdonságokkal rendelkezik, de ez az anyag rövid életű.

polikarbonát

Ez az anyag számos színes megoldást kínál, költséghatékony és tartós. A belső látvány nagyon érdekes.

Polikarbonát a fém sarokba van szerelve, és az ízületeket tömítőanyaggal kell lezárni. Működés közben jól bevált, megfelelő gondossággal.

Ha a kész raklapok nem férnek bele a mérethez, vagy egyszerűen nem felelnek meg, saját kezével raklapot készíthet.

Többféle módon lehet raklapot gyártani. A legegyszerűbb egy téglából készült raklap. Ha ezt a módszert választják, akkor a tetőfedő anyagot vízszigetelésként kell elhelyezni. A beton felhasználásával raklapot hozhat létre, de ez a módszer hosszabb.

A zuhanyozás kényelmes volt, még a kezdeti szakaszban is szükség van a kommunikációra. Ha nincs központi vízellátás, akkor ehhez alkalmas egy elektromos szivattyúval ellátott kút, amely a csaptelep kinyitása után hideg vizet biztosít.

A forró vízhez pedig egy vízmelegítőt akaszthat, amelyhez hideg vizet is be kell hoznia. A meleg és hideg vízzel készített kézzel készített zuhanyzó a háztartás büszkesége. És örömmel fogadni a higiéniai eljárásokat egy ilyen lélekben.

Bármelyik építési és befejező anyagot is választják, valamint egy zuhanytálcát, a legfontosabb az a szivárgó vízelvezető jelenléte. Különös figyelmet kell fordítani a padló és a falak vízszigetelésére a zuhany alatt.

Ha a falak belső felületét és a zuhanyzó padlóját csempe burkolattal látja el, akkor a padlóról nézzen két sorba, és szerelje be a támaszt. Miután az egész csempe le van fektetve, használjon habarcsot.

Üveg zuhanykabinhoz - terméktípusok, előnyök és hátrányok

A házainkban és apartmanainkban egyre gyakrabban találunk zuhanytálcákat, és ez nem indok nélkül, az emberek értékelik az ilyen konstrukciókat praktikusságuk, helytakarékosságuk és a higiéniai eljárások időtartamának csökkentése érdekében. Természetesen vannak olyan kérdések, amelyek a szerkezet gyártásához szükséges anyagokat választják, és a legnépszerűbb és legkedveltebb megoldás az edzett üveg, amely tökéletesen illeszkedik a zuhanykabinhoz.

Megfontoljuk, hogy milyen típusú üvegek és hogyan lehet a telepítést elvégezni.

A képen: a zuhanyzó üvegezés lehetővé teszi, hogy robusztus szerkezetet hozzon létre anélkül, hogy romlana a fény, ami nagyon fontos a kisebb helyiségekben.

Az üveg előnyei és hátrányai

Annak megértéséhez, hogy miért olyan népszerű ez a lehetőség, érdemes megismerkednie a fő előnyökkel:

Fontos!
A termékek vonzó megjelenését évekig meg kell őrizni, tisztítani és tisztítani kell őket anélkül, hogy detergenseket használnának csiszolószemcsékkel, és semmiképpen sem használnák a fémszivacsokat.
A karcolások nem csak rontják a megjelenést, hanem a szennyeződés felhalmozódásának helyét is szolgálják.

A speciális gumihegesztők használatával nedvesség eltávolítható a felületről csíkozás nélkül.

Meg kell érinteni a hiányosságokat, nem sokan vannak, de még mindig léteznek:

 • A termékek magas ára, de a termelés minősége és összetettsége miatt ez nem meglepő.
 • Azt is meg kell jegyezni, hogy nagy tömegű szerkezetek, nem valószínű, hogy képes lesz arra, hogy telepítse és cserélje ki az üveg a zuhanyzó kabinban magad, jobb, hogy hívjon két vagy három asszisztens.

A termékek típusai és a munka jellemzői

Először is, fontoljuk meg, hogy milyen lehetőségek közül kell választani, mindegyiknek megvan az előnye és hátránya, ezért egy adott lehetőséget külön-külön választanak minden szobában.

A szemüveg típusai

A zuhanykabinok üvegje több fő csoportra osztható:

 • Átlátható lehetőségek - a leggyakoribb és legnépszerűbb. Fő előnyei a következő tényezők: a legdemokratikusabb költség, a stílusos kombináció minden belsővel, teljes fényáteresztés. Ahhoz, hogy a kabint eredetiséget adhasson, használhat színprofilt és különféle szerelvényeket.

A transzparens rendszer nem korlátozza a beltéri világítást

 • A színválaszték a fürdőszobában eredetiséget ad, de érdemes megemlíteni, hogy a fény sokkal rosszabb, mint átlátszóakkal áthalad rájuk, ezért ajánlott a fülke további világítással történő felszerelése, különösen, ha a szoba kicsi és a világítás nem túl jó.
 • A matt üveg különbözik attól, hogy korlátozza a nézőpontot, ami bizonyos esetekben nagyon fontos. Ez az opció lehetővé teszi, hogy ne aggódjon attól, hogy valaki bekerüljön a fürdőkádba, és látni fog, és lehetővé teszi, hogy külön rekeszeket készítsen.

A matt felület jó fényt közvetít, de csak egy személy sziluettje látható kívülről.

 • Az ólomüveg verziók nagyon eredeti megjelenésűek - szinte minden minta felhordható a felületen, ami szinte bármilyen tervezési ötlet megvalósítását teszi lehetővé, és bármelyik belső térre választhat.

A mintás üveg nagyon szokatlanul néz ki

Tipp
Ha szüksége van egy lehetőségre, részben le kell zárni a felülvizsgálatot, akkor figyeljen a termékekre, mintázatokra, alkalmazott homokfúvó berendezésekre.

Ajánlások a munkához

Rögtön meg kell jegyezni, hogy saját kezűleg telepítheti vagy kicserélheti, és ez az egyszerű utasítás megmutatja a munkájának elvégzésére vonatkozó főbb ajánlásokat:

 • Ha az üveg a zuhanykabinban robban, akkor először meg kell vásárolnia a megfelelő méretű elemet. Nem mindig áll rendelkezésre kész tartalék pohár zuhanyfülkékhez, ezért lehetőség szerint egy termék gyártását rendelheti meg egy speciális cégnél.
 • Új design összeállításakor ne feledje, hogy az edzett üveg nehéz, és külső segítség nélkül aligha kezelhető. Minden munkát a lehető legaktuálisabban kell elvégezni, hogy ne karcolja meg a felületet.
 • A csatlakozások és csatlakozások nedvességállóságának javítása érdekében a zuhanykabinokhoz átlátszó tömítőanyagokat használhat. Az összeszerelés az utasításoknak megfelelően történik, az egyik darabot a javítás során cserélik le, így minden egyszerűbb.
 • Az üvegsugárzókhoz való megbízható szerelvények kiemelkedő fontosságúak, nagyon fontos, hogy csak kiváló minőségű függönyöket, profilokat stb. Válasszanak. A rögzítést óvatosan végezzük, és ne szorítsuk szorosan az elemeket.

Ajtópántok - az egyik legfontosabb hardvertípus

következtetés

A cikk ebben a cikkben megmutatja az üvegkabinok néhány fontos jellemzőjét, és lehetővé teszi, hogy még jobban megértsük a szóban forgó anyag közötti különbségeket. Az üveg egy nagyszerű lehetőség, amely sokáig nem veszíti el relevanciáját.

MirTesen

Hogyan készítsünk zuhanykabinot a saját kezével?

Telepítsen egy kis fürdőszobai zuhanyzóba, talán a legjobb megoldás a hely hiányában. Azonban az öröm nem a legolcsóbb, így sok tulajdonos úgy döntött, hogy saját kezűkkel teszi a zuhanykabinot.

Természetesen az üzemgyártás pótalkatrészeit még mindig meg kell vásárolni, de ezek költségei nem fognak összehasonlítani a teljes termék költségével. És bár a házi zuhanyzók nem különböznek a mobilitásban, ellentétben az ipari változattal, sokkal tovább tartanak.

Tusoló-do-it-yourself csempe: fotó utasítás

A rögtönzött zuhanykabinok díszítésére használt leggyakoribb anyagok kerámia burkolólapok, amelyek valójában meglehetősen ésszerűek. Először is, ez a legalkalmasabb anyag a magas páratartalmú helyiségekben. Másodszor, a kerámia meglehetősen jó tartóssággal, megbízhatósággal és tartóssággal rendelkezik.

A cserép másik fontos tényezője a higiénia. Két lehetőség van a tányérokabin készítéséhez saját kezével a csempeből (a lépésről lépésre bemutatott képek bemutatásra kerülnek):

 • A csempék zuhanykabinnak saját kezével, raklap nélkül is kialakíthatók. Valójában ez egy egyszerű fal- és padlóburkolat kerámialapokkal. Ezt a módszert egyszerűbb javítási és befejezési munkák jellemzik, de gondosan átgondolt kommunikációs telepítést igényel.
 • Ezenkívül bonyolultabb megoldás, amikor a zuhanytálcát kézzel is elkészítik, majd csempével szemben. A kommunikáció kínálata ebben az esetben sokkal egyszerűbb, tökéletesen elrejtve a raklap alján.

Mindkét esetben a fürdőszoba partíciókat a fülke egy, két vagy három falaként használják. By the way, ezért a házi zuhanyzók vannak szerelve, mint általában egy sarokban vagy rést. A zuhanytálca többi részét akrilból vagy üvegből kell megvásárolni vagy gyártani.

Do-it-yourself zuhanykabin tálca nélkül: az alap készítése

Mielőtt elkezdené a zuhanytálca raklap nélkül történő telepítését, először gondoskodnia kell a fürdőszoba padlójának és falainak minőségi védelméről szivárgásról a zuhanyzó helyén. Ezért előzetesen további vízszigetelésre van szükség, és ajánlott a fürdő teljes felületén elvégezni:

 • Ehhez a kabin felépítéséhez szükséges padlót és falakat le kell tisztítani a betonpadlóra, amely felett vízszigetelést végeznek. Ebből a célból alkalmazható bitumen masztix, de a legjobb megoldás az lenne, ha a modern vízszigetelő anyagokat 2-3 rétegben kell elhelyezni. A padlólemezek és falak (különösen a sarkok) ízületét nem szőtt szalaggal ragasztják elő, és a csatornakivezetés helyét különleges tömítéssel szigetelik.
 • A következő lépcsőben a padlóburkolat esztrich, és a cement alapú keveréket feltétlenül használják, mivel a gipsz fél a nedvességtől. Az erõsség érdekében a csatlakozót fém hálóval lehet megerõsíteni.
 • Nyílt kommunikáció. Itt meg kell szakítania a fejét, hogyan kell a csöveket úgy elhelyezni, hogy a víz nem pihentesse a lefolyót, hanem bármilyen akadály nélkül áramlik a csatornarendszerbe. Ellenkező esetben kellemetlen szagokat kapnak.
 • Most egy vízelvezetőt vagy vízvezetéknek nevezhető létrát szerelhet fel, amely szintén hermetikusan tömítve van a tömlő csomópontján lévő tömítéssel. A leeresztő nyílás általában a bejáratnál lévő falhoz közelebb kerül. Itt nem zavarja a zuhanyzás, és a kommunikáció sokkal könnyebb lesz.
 • Szükség esetén helyezzük el a fő aggregátumot - polisztirol hab vagy gőzölt beton rétegét, és töltsük rá a befejező esztrichet. Ugyanakkor tartsa a lefolyó irányában egy kis lejtést a padló lineáris méterenként 0,7-1 cm-es sebességgel.

Zuhanyzó a helyszínen

Van egy másik lehetőség a zuhany nélküli zuhany gyártására is. A kommunikáció lefektetésének egyszerűsítése érdekében a padlót kifejezetten a bázis fölé emelték:

 • Ehhez készítsen egy fából készült zsalut a zuhany felszerelésének helyén.
 • Készítse elő a padlót (vízszigetelést és esztrichelést végez).
 • A helyszínen feküdt egy réteg tégla, és állítsa be a létrát.
 • Az árvizes zsaluzat az esztrich technológiával készült.
 • Távolítsa el a zsaluzatot és ellenőrizze a helyszín vízszintes felületének éleit.

A kész alapot később bevonjuk.

Do-it-yourself zuhanykabin palettával: az alap felhelyezése

A raklaphoz való zuhanyfülkék megmunkálása sokkal nehezebb, de a kommunikáció sokkal könnyebb telepíteni. A raklap magassága lehetővé teszi, hogy a csatornahálót könnyen a leeresztő nyílásba vezesse.

Ebben az esetben a vízszigetelés elvégezhető a padlón vagy a raklap belsejében, és a megbízhatóság érdekében nem rossz, hogy mind itt, mind ott. Ez garantálja, hogy megvédi a padlót a szivárgástól, ezért nem lesz problémája a szomszédaival:

 • A padló vízszigetelését, a kábelezést és a cementhabarcsot ugyanúgy végzik el, mint a tálca zuhanykabin gyártásával. Ugyanakkor feltárja a létrát, ügyeljen arra, hogy ellenőrizze, hogy a teteje egybeesik-e a jövőbeli raklap aljának szintjével.
 • Ezután raklapot kell szerveznie. Ehhez rendszerint hétköznapi téglákat használnak, amelyekből 10-15 cm magasságban egy parapet helyezkedik el. Az anyag behelyezése után feltétlenül ellenőrizni kell a raklap szintjét, különben az ajtók utólagos felszerelése meglehetősen problémás.
 • Most a vízszigetelés közvetlenül a raklapra történik. Ugyanazt a bitumen maszkot vagy modern vízszigetelést kell alkalmazni. A folyosón is telepítsen egy speciális tömítést.
 • A szigetelőréteg fölött aerated beton vagy bármely más töltőanyag felett, és töltsön egy másik esztrich-réteget, figyelembe véve a lejtőt a leeresztő nyílás irányába.

Abban az esetben, ha egy zuhanykabin gyártására további oldalsó válaszfal van kialakítva, az alacsony falak ugyanabból a téglából készülhetnek. A padlótól a mennyezetig terjedő szerkezetekhez jobb nedvességálló gipszkartonra van szükség, amely fémprofil keretre van szerelve. Ezt követően a válaszfal, mint a falak, kerámia burkolattal van bélelve. Ez a megközelítés csökkenti a mennyezeten lévő terhelést, és könnyebb lesz a telepítés.

A zuhanyzóval és a felszereléssel szemben

A zuhanytálca felületkezelése a kerámia burkolólapok általános technológiájának megfelelően történik. Rendszerint ezek közé a célra közepes és kis méretű csempéket használnak, kiváló eredményeket érnek el, amikor mozaikokkal néznek szembe.

A padló számára jobb, ha durva csúszásgátló bevonatot használnak.

A vízellátáshoz szükséges csövek jobban elrejthetők a bélés mögött. Ehhez elővágva a falvégekbe, amelyek alkalmasak a kommunikációra, állítsa be a keverőt és végezzen felületi kikészítést.

Szintén elektromos vezetékeket kell vezetni a világításhoz és a szellőzéshez. Jobb, ha a csövektől bizonyos távolságban helyezkedik el, és megfelel minden tűzvédelmi intézkedésnek. Ezért ha lehetséges, akkor a huzalozás a zuhany külső oldalára van szerelve, és szükségképpen megvédi az RCD-t.

Ha kiegészítő felszerelést terveznek, például egy Charcot zuhanyzó vagy egy hidromasszázs, akkor jobb, ha szakemberek segítségét kérik. A megfelelő működéshez szükséges eszközök telepítése megfelelő tapasztalatokat és ismereteket igényel.

A berendezés felszerelése után minden felület kerámia burkolatot kap, hagyományos technológiával. Ebben az esetben, mint az ízületek fugázószerkezete, jobb speciális szaniter tömítőanyagot használni. Ez nem csak a szivárgás ellen véd, hanem megakadályozza a penész és gombák megjelenését a csempe ízületében.

Ajtó kiválasztása: üvegből vagy akrilből készült zuhanykabin

A házi zuhanyozáshoz számos lehetőség van az ajtók kialakításához. Leggyakrabban használt anyag, mint például az öntött akril, ami nagyon egyszerű feldolgozni. Vagy elkészítheti az üvegedény ajtaját:

 • Szükséges méretre vágott üveg (a műhelyben rendelhető) és a megfelelő szerelvények: függönyök, fogantyúk, stb. Mindezt szaküzletekben értékesítik. Ha a kabinfalak egy része üvegből készült, további beszerelési szögeket vásárolnak.
 • Az egyetlen hátránya ennek a választásnak az üveg nagy törékenysége és nagy valószínűségű sérülés, ha sérült. Részben megvédheti magát, ha egy speciális filmréteget ragaszt fel a felületen, ebben az esetben az üveg nem ütni ütni apró darabokra. Vagy használjon másik lehetőséget az edzett üveg zuhanyajtók készítéséhez. De akkor nem emlékszik a mentésre.

Az akril akril (a múltban plexiüvegnek hívták) sokkal ütésállóbb, az alkalmazási körén kívül kissé szélesebb. Bizonyos képzettséggel akár a kandallóhoz is hajlított tolóajtók akrilból készülhetnek. Ehhez építőszárító, minta és hasonló tapasztalatokra van szükség. Szüksége lesz útmutatókra is, amelyek később rögzítik az ajtólapokat, görgőket és fémprofilokat állványokhoz. Mindez egyetlen szerkezetben van felszerelve, és a végén praktikus és olcsó zuhanykabin található.

Ha az akril és az üveg használata túl nehéz neked, megvásárolhatja a szükséges alkatrészeket a gyári modellek gyártóitól. Hadd jöjjön ki egy kicsit drágább, de a telepítés sokkal gyorsabban megy, és a stand gyakorlatilag nem különbözik az ipari verziótól.

Üveg zuhanykabin: eredeti és vonzó

A modern anyagok és technológiák lehetővé teszik ma a legeredetibb belső termékek előállítását. Így, viszonylag nemrégiben megjelent egy új anyag, amely lehetővé teszi a fürdőszobai tervezés újjáélesztését: egy üvegblokk zuhanykabin válik igazi fénypontja ennek a teremnek.

A színek és a tervezési ötletek sokszínűségének köszönhetően könnyű kiválasztani a fürdőszoba számára megfelelő anyagot. A lökésgátló és tartós blokkok, amelyeknek nincsenek az üveg fő hátrányai, rácsos és sima felületűek, matt és átlátszóak, akár belső töltéssel is. A különös tégla belsejében lévő szabad terület különböző díszítőelemekkel tölthető be: héjakkal, korallokkal, algákkal és egyéb tárgyakkal (rendszerint a tengeren).

Ennek az anyagnak az egyik előnye az a lehetőség, hogy mind a lapos, mind az ívelt válaszfalakat szinte bármilyen görbületi sugárral gyártsák. Ebben az esetben a fal telepítése egyszerű és nem különbözik a hagyományos téglák lefektetésétől. Ragasztási megoldásként cementkeveréket vagy ragasztót használhat kerámia burkolatokhoz.

Ha a telepített partíció területe több, mint 15 nm. a szereléshez speciális erősítő rendszert kell használni. Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy ezek a falak nem hordozó szerkezetek, ami azt jelenti, hogy a szalagok vagy szekrények elhelyezésekor legyen óvatos.

Általában az üvegblokkok zuhanykabinja rendkívül praktikus és tartós. Egyszerűen gondoskodni kell egy ilyen konstrukcióról, mivel a szennyeződés nem marad az üvegen, és nem képezi a formát, és a maradék könnyen eltávolítható nem abrazív mosószerrel. És egy ilyen zuhany hosszú évekig tart, anélkül, hogy elveszítené az eredetiségét és a vonzó megjelenést.

Házi készítésű zuhanyzók féláron: gyönyörű és egyszerű, és "nem olyan, mint mindenki más"

Hogyan készítsünk egy zuhanykabinot a saját kezével egyszerű és olcsó. A portál felhasználói személyes tapasztalata alapján.

Azok az idők, amikor az igazi "szovjet" öntöttvas fürdő volt az első számú cél egy olyan személy számára, aki a fürdőszoba felszerelésére gondolt, rég elment. Napjainkban a modern piac sokféle egészségügyi terméket kínál, kezdve az akril- és acélfürdőktől, és egész otthoni komplexumokkal végződik, és a legmodernebb gyógyászati ​​eljárásokkal felszerelve. Ráadásul az elmúlt években hajlamos volt elhagyni a fürdést és a "fröccsenés" helyett a zuhanyzás során. Az élet gyors üteme a modern nagyvilágban, a divatirányzatok trendje és a vízfogyasztás csökkentésének vágya szintén befolyásolja.

Ebben az esetben a házi zuhanyzók remek alternatívát jelentenek a fürdőben.

Ez a népszerű eszköz kínálata a boltokban kínálja a legigényesebb fogyasztókat, de sok olyan ember van, akik nem elégedettek az ipari formatervezéssel.

Az egyik nem szereti az árat, a második nem szereti a megjelenést. Végtére is, egy vidéki házban, és egy lakásban, valami különlegeset akarok - nem mint mindenki más. Ebben az esetben továbbra is fel kell tekerni az ujjakat, és magának kell zuhanyozni.

Ebből a cikkből megtudhatja:

 • Milyen anyagokat kell zuhanyozni egy magánházban.
 • Hogyan készítsek zuhanyt a saját kezébe.
 • A zuhanykabin összeszerelésének hangjai.

Lehetőségek házi zuhanyra

Mielőtt beszélnénk a magánházakban készített házi zuhanyzók lehetőségeiről, akkor azon a pillanatban fogunk élni, amikor a gyári modellek nem mindig felelnek meg a fogyasztóknak, és nem indokolják a befektetést.

Sikerült egy zuhanyzót vásárolnék. Adtam neki 40 ezer rubelt. Kezdetben úgy tűnik, nekem és a feleségemnek tetszett mindent. És akkor elkezdődött! Először is, az öntözés már nem bírja meg, akkor az ajtók elkezdtek csúfolódni. Zuhanyozás közben az ajtócsuklóba eső víz kiszivárgott, és a készüléket tömítőanyaggal kellett bevonnom. Némi idő elteltével a csapágyak leestek, de semmiféle tartalék nincs. Nos, a függöny felrobbantotta a raklapot. Fényes szívvel elvetettem, és nem akarom többé a gyárat bevinni. A bátyám mindent megtett. A zuhanytér jó kerámia burkolattal díszített, magas minőségű csaptelepet szereltek fel, és annak érdekében, hogy megakadályozzák a kifröccsenést a kifelé történő kifelé, az ajtó üvegezett üvegből készült. Kiderült, hogy nem olcsóbb, mint a vásárolt, de jól néz ki, nem műanyag, korosztály számára!

Az ár és a minőség kérdése az egyik legfőbb ösztönző, amelyet az otthoni kézművesek vezetnek, figyelembe véve, hogyan készítsenek saját zuhanykabinot. Végtére is szégyen, hogy sok pénzt adnak, és nem biztos, hogy az eszköz öt évig tart. A piacon jól ismert gyártók magas szintű termékei vannak, amelyek jellemzői és élettartama nem kétséges, de az ilyen berendezések költsége meghaladja a határértéket.

Ezért a buzgó tulajdonosok inkább mindent megtesznek magukon. A zuhanyozás építése nem mindig olcsóbb, mint az átlagos árkategóriájú termék megvásárlása, de a termék minőségéről és összetevőiről semmi kétség. Te magad.

Ha megmutatod a képzeleted, akkor saját kezedbe készíthetsz egy zuhanykabinot, amely jellemzői miatt nem fog sok ipari formatervezést elérni, és a tervezés miatt messze elmarad.

A munka megkezdése előtt fontos dönteni a funkcionális tervezésről, megjelenéséről és természetesen a méretekről.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a 800x800 mm-es zuhanykabinok túl kicsiek. Szorosan és kényelmetlenül mossa. 900x900 mm jobb, de az optimális méret 1000x1000 mm.

Vannak olyan esetek is, amikor egy kis lakásban egy keskeny sarokba kell rendezni egy standot. Nem tudod a szokásosat elhelyezni, és a nem szabványos méretű, nem egyenrangú oldalú vagy rendelésre gyártott berendezések túl drágák. Kilépés - házi készítéshez.

A feladat költségének egyszerűsítése és csökkentése érdekében egy raklapot vásárolhat, és ennek alapja alapján készítsen egy zuhanykabinot saját kezével, kész falak és ajtó segítségével.

Vagy nehezebb utat nyit meg, ami széles lehetőséget kínál a kreativitásnak - egy teljesen önálló zuhanykabin kialakítása, az építési piac anyagainak felhasználásával.

Ebben a kiviteli alakban az alapot (raklap) vásárolják vagy betonból készítik, és a polikarbonát falai opcionálisan fémkerettel vannak felszerelve.

Szintén építése zuhanyzó standok használt műanyag panelek.

Nedvességálló gipszkarton, amelyből a fülke falai készültek, majd ezeket kerámiával vagy mozaikokkal ragasztják.

Továbbá, a többszínű és texturált üvegblokkok lehetővé teszik, hogy a legösszetettebb formát alakítsák át hajlított falak formájában a zuhanytálcára vagy a mosási területre.

Egy másik plusz az üvegblokkok a dekoratív sorozat jelenléte, amelyben a blokk belsejében különféle elemek vannak csillagfúrás, kagylók, lepkék, stb. Formájában.

Úgy gondolom, hogy egy házi zuhanyzat mindig jobban néz ki, mint a gyári műanyag. Csak azt kell tenni, hogy minőségi szempontból mindent megtegyünk, nehogy elárassza magát vagy szomszédait. A fülkék ezen verzióját készítettük, mint az alábbi fotón. Véleményem szerint sokkal jobb, mint a vásárlás.

Olcsó zuhanyzó csináld magad

A portál felhasználói felhasználói tapasztalatai azt mutatják, hogy házi készítésű zuhanykabinok készítését bármelyik kézműves végezheti, aki a kezében egy közönséges eszközt tarthat. Nincsenek különleges készségek vagy speciális építőipari berendezések. A siker kulcsa - gondos tervezés és az összes kivitelezés alapos végrehajtása. Továbbá, ha nem állítod magad a zuhanyzókészülékkel felszerelt zuhanyzóval, akkor kis vért kaphatsz, és egy költségvetést hozhatsz, de minőségi lehetőség.

A húgom a következőképpen alakult gazdaságos fülkéből. Megvettem a kész tálcát, tedd a téglákra a fürdőszoba sarkában. A tálca alatt tartott kommunikáció. Emellett két tolóajtót is vásároltam a kabinokhoz, és mindez összefogott. A csap és a zuhany rögzítve van a falon. A csöveket a hornyokba helyezzük. A fülke két oldala a fürdőszoba falai. A fülke mérete 0.9h0.9 m. A vásárolt készítéssel összehasonlítva sokkal olcsóbb a saját kezű zuhanykabin kialakítása.

A zuhany másik gazdaságos változata - a csúszó üvegajtók elutasítása és vízzáró függöny helyett a zuhanyozás.

Vagy több költségvetési anyag kombinációja.

Ehhez hasonló zuhanytálcát csináltam: vettem egy rendes raklapot, és beletettem egy fa keretbe. A falakon belül polikarbonáttal lefedve, az ajtócsúszás helyett. Nem az első évben használom. Semmi sehol se szivárog, és a fa nem rothad.

Szintén érdekes az a lehetőség, hogy a privát házban a portál felhasználója, a Samura Kostya becenevet használó zuhanytartó.

Először készen akartam vásárolni, de azt mondták, hogy a normál fülkék ára 25 ezer rubel. Ezért úgy döntöttem, hogy megmentem és mindent megteszek a saját kezemmel, a vásárolt 6 ezer rubel. raklap szaniterekből és fa keretből.

A felhasználó a raklapot 10x5 cm-es szakaszra helyezte a fa szélére. A keret is fából készült.

Az elvezetés "50-ki" csőből készül. A falakat 8 mm vastag műanyag panelekkel kell bevonni, amelyek 4 panelből két részre 2 méter hosszúak lesznek.

A raklaphoz való csatlakozás alsó része egy lábazati csatorna formájával készül, 1 cm-es hornyszélességgel.

A fülke elülső falai, a merevség és a függöny rögzítéséhez 12 mm vastag OSB panelekből készülnek, és műanyag panelekkel vannak bevonva.

Az utolsó szakaszban a szükséges munkát a standon szerelt keverő, zuhanyfej és állvány.

Összesen a zuhanyfülke építéséhez:

 • raklap - 6 ezer rubel;
 • panelek, belső sarkok, kezdő profil és csempézett alaplap - 1 ezer rubel;
 • szifon - 600 rubel;
 • OSB lemezek - 640 rubel;
 • keverő - 2,5 ezer rubel.

Összesen: mintegy 11 ezer rubel.

Megjegyzés: az árak 2016-ra esnek.

A jövőben a fülke mennyezetét műanyag panelekkel is lefednék, a függönyre erősítem a HDPE csövet és lefeszítek egy függönyt. Használjuk a tervezést és mindent. Szóval a szomszédok is. Ha fémlapot vásárol, akkor a költségvetés jelentősen csökken.

A fenti házi készítésű zuhanykabinok megvásárolt kész paletták alapján készültek, de ez jelentős korlátozást jelent a csarnok kialakításánál és méreténél. Ezért alul fogunk beszélni a "kő" zuhanyzóról, amelyet a portál felhasználó a "Hruscsov" utcai beépített mokrushin becenevével épített.

Fürdőszoba a "Hruscsov" tudja, milyen méretű. Azt akartam, hogy mind a mosogató, mind a mosógép beleüljön. Ezért úgy döntöttem, hogy zuhanytálkot helyezek el. mert a telepítés helyének mérete szigorúan korlátozott, és nem találtam ilyen méretű kész készleteket, úgy döntöttem, hogy magam készítem.

Először is, a felhasználó megszabadult az összes "felesleges" - a régi fürdő és alátét.

Ennek eredményeképpen a "penny" a kommunikációval, amely nem különösebben egyértelműbb, felszabadult.

A felhasználó 20 cm vastagságú kavicsbeton blokkokból állt a kabin bázisára (a gazdaságban feküdtek).

Nem temetette el a cső mokrushint, mert a kapcsolatok idővel szivároghatnak, és javítani kell őket, mindent meg kell szüntetni.

A fülkéből a vizet a csatornahálózatba szivárogtattam a fal áthelyezésével és a csövek eltávolításával a konyhában. Ugyanazon a helyen töltöttem a lefolyót a mosógépből.

A kabin falai téglából készülnek.

A fülke bejáratánál egy kis "járdaszegély" állt.

Miután a falak a padlón álltak a fülkében, a felhasználó kitöltötte az esztricht. Homokkő-esztrich a lejtőn készült, a lefolyó irányába 100x100 mm-es csempe-mozaik méretű, vízzel szemben ellenálló habarccsal.

A téglafalat a kívánt magasságra helyezve a szerkezet felső részét, csempével is bevonták, 6 mm vastag, mohaszínüveggel díszítették.

Az üveg mindkét oldalán el van csavarva, és a "nem működő" részt behelyezzük a tömítőanyag műanyag profiljába. Maga a profil is a csempe tömítésénél van elhelyezve.

A tolóajtó helyett a kabin a "belülről" zuhany alatt rendszeres függönyökkel van zárva.

Fontos figyelmeztetés: a függöny hossza úgy van megválasztva, hogy a zuhanyzó padlóján fekszik, amikor zuhanyozni kezd. Az átfedés körülbelül 4-5 cm, ezért a víz jól folyik a filmen és nem esik ki.

Én használom, és mindenki boldog. Kényelmes, praktikus és nem túl drága. Mielőtt belekerülne a dobott szőnyegre egy gumi talpon, úgyhogy az oldalról való elmozdulás és az ugráshoz ne csúszhasson el.

Összegezve

Miután úgy döntött, hogy önállóan hozza létre a zuhanykabinot, el kell kezdenie egy építési terv kidolgozásával és egy vázlat rajzolásával, a telepítési helyszín méretétől függően. Ne felejtsük el a műszaki kommunikációt és a csövek összekapcsolását forró és hideg vízzel, valamint figyeljük a szennyvízcsövek megfelelő lejtését is, amely lecsapolja a lefolyót.

Az "50" -es csöveknél a minimális lejtés 3 cm 1 futó méterenként. A szögek 90 fokos kanyarodáskor nem egy ágat, hanem két 45 fokos ágat használnak.

A betonból készített házi készítésű paletta érdekében választunk, emlékszünk e rész és az összes csatlakozási pont kiváló minőségű vízszigetelésére.

A víz, amely a zuhany alatt használatos résbe kerül, szivárgást és kellemetlen szagokat okozhat a fürdőszobában.

Ha egy kész műanyag vagy fém gyári raklapot használ, hogy ne "játsszon" a lábad alatt, akkor telepítéskor a nyílások felerősítő habtal vannak feltöltve, hogy meglehetősen sima felületet alkossanak.

A raklapot nem közvetlenül a habra ültetik, hanem azután, hogy kicsit keményedik, és egy kéreg formában. Annak érdekében, hogy megakadályozza a tálca lecsengését a hab másodlagos tágulásának köszönhetően, valami nehézséggel, homokzsákkal stb.

A legfontosabb dolog, amikor egy saját készítésű zuhanyfülkét építesz, hogy mindent helyesen számoljon ki, becsülje meg a költségvetést, az erődet és a készségeket, legalább a legegyszerűbb rajzot készítse el és tanulmányozza azoknak a tapasztalatait, akik már így is jártak!

Hogyan készítsünk ajándékot egy zuhanyzóval a saját kezünkkel

Sajnálatos módon a fürdőszobák és az egészségügyi létesítmények méretének kérdése akut számunkra, mivel a lakások nagy része egyszerűen nem volt nagy lakótérrel. Ezért annak érdekében, hogy valahogy megoldani a kérdést, hogy felszabadítsa a helyet, hogy telepítse a zuhanyzó pult helyett a fürdő. Ebben az esetben mindketten megvásárolhat egy már összeszerelt modellt, és készítheti el magának - egy zuhanyzóval ellátott sarok építésével. Mindkét esetben át kell gondolni az ajtók azon lehetőségeit, amelyek megvédik a fürdő falát és padlóját a fröccsenő vízből és a gőzből. A probléma gyors megoldásához zuhanyzó tolóajtókra van szüksége.

Nem csak a szépséget és az ergonómiát hozza be a szobába, hanem szorosan zárja be, és nem teszi ki a felesleges nedvességet. Szerencsére a modern raktárakban tágas választék áll rendelkezésre a tolóajtókhoz, minden ízléshez és tárcához. Az üveg mellett műanyag ajtókat is vásárolhat.

Típusok és jellemzők

A zuhanyajtók különböző anyagokból készültek, de a nyílásuknak megfelelően csak négy típus létezik:

Mint fentebb már említettük, annak ellenére, hogy a tusolóajtók különböző típusai sokasággal rendelkeznek, elsősorban a gyártás során két anyagot használnak:

 • üveg (temperált, triplex vagy plexi);
 • polikarbonát (műanyag).

Mindegyiküknek előnyei és hátrányai vannak. Például a műanyag (PVC hab, texturált polisztirol) könnyebb és olcsó, és lehetővé teszi, hogy bármilyen alakra kanyarodjon, ami fontos, ha a tervezési megoldásokat a zuhanykabin ajtóihoz kell fordítani. De ugyanakkor kevésbé tartós és nem rendelkezik olyan erővel, mint az üveg, ráadásul nem ellenáll a mechanikai sérülésnek, és a nedvesség felhalmozódása miatt repedések keletkezhetnek.

A zuhanyfülkék üvegajtói bonyolultabbak a telepítéshez és többletköltségekhez, de nagyon megbízhatóak és tartósak is. Most 6 mm szélességű edzett üvegt használnak, amely szinte lehetetlen megszakítani vagy karcolni. Alumínium profilba vagy speciális tartóba szerelve. A zuhanyzó üvegajtója lehet: átlátszó, csíkos csíkkal (intimato), sötétített üvegből, mintával. A jól megalapozott gyártók közé tartoznak a következők: Ravak (Cseh Köztársaság), Sanplast (Cseh Köztársaság), Radaway (Lengyelország), Aquaform (Lengyelország).

Ami az üvegajtókat díszíti a zuhanykabinok számára, a következő lehetőségek nagyon stílusosak lesznek:

 • homokfúvás, azaz átlátszó üvegajtókkal bevont homályos kivitel;
 • rajzolás többszínű üvegből (olvasztás);
 • lézergravírozás;
 • az UV-nyomtatóra történő fényképnyomtatás jó lehetőség a triplexhez, ha a fényképet a szemüveg közé helyezi;
 • Festés vízálló speciális festékek üvegen.

Figyeljünk a konstruktív megoldásokra:

 1. Csuklós ajtós zuhanyzók. Az egyik legmegbízhatóbb és legegyszerűbb megoldás, beleértve azokat a hurkot is, amelyek nem repülnek le, ha további terhelést alkalmaznak rájuk. Vannak egy és kettős. Az egyajtós ajtóknak normál ajtónak kell megjelennie, amely balra vagy jobbra nyílik. A kétszárnyú ajtók mind kívülről, mind a zuhanykabinban (inga) belülről érkeznek. Hátrányuk, hogy szabad helyet kell nyitnia, ezért nem alkalmasak kis fürdőszobának.
 2. Tolóajtó tolóajtókhoz. Önnek saját szerkezetet kell felépíteni görgőkkel, profilokkal (pályákkal) és 1-től 4 szárnyig. Minél több ajtó van, annál megbízhatóbb a keret, de egyúttal szabad helyet kell biztosítanunk, amelyet alkalmazkodni fog a szerkezethez. De az ajtók kinyitásához nem kell sok hely. Ezeknek az ajtóknak az a hátránya, hogy a görgős rendszer miatt gördülékenyen kell őket nyitni. Javítani kell a fémhengerek helyett a műanyagokat, amelyek idővel deformálódnak és törlődnek. Ebben az esetben a tervezésnek szűknek kell lennie, és nem szabad rázni.
 3. Összecsukható. Ha kinyitod őket, nem lesz szükség sok helyre, mert csak egy levél fog bekapcsolni a hurkot. És mindkét irányba fordulhat. Mindkét panelt és többet használják, melyek ventilátor formájában vannak hajtva. Ha rosszul nézed őket, elakadhatnak. Tökéletes kis fürdőszobákban.
 4. Forog. Ritkán készülnek, mivel inkább a tágas szobákra jellemzőek. Ugyanakkor az ajtó ne érintse meg a mosdót vagy a fűtött törülközőt. Az ajtót bilincsek tartják a mágneseken, az oldalán rögzített paneleken. A forgóajtó szélessége 90 cm-tõl 120 cm-re emelkedik.

telepítés

A saját kezűkkel rendelkező üvegajtók beszerelése nem olyan nehéz, mivel mindegyik modell rendelkezik részletes instrukciókkal a telepítéshez. Ebben az esetben figyelembe kell vennie néhány árnyalatot:

 1. Ha a zuhanyzó tálcával van felszerelve, akkor az ajtó behelyezése után csak 24 óra múlva szerelje fel. Ez annak köszönhető, hogy az ízületek tömítőanyagának meg kell szilárdulnia.
 2. Minden ajtó rögzítésére szolgáló profilnak szigorúan vízszintesnek kell lennie, ellenkező esetben előfordulhat, hogy az ajtók kinyitása és bezárása problémákat okoz, amelyek viszont nagyon gyorsan letilthatják a többi mechanizmust.
 3. Először telepítse az üvegajtókat a fülke vagy a fülke zuhanyzójára. És csak miután ellenőrizte munkájának megbízhatóságát, folytatódik az üres falak telepítése, ha vannak ilyenek.

Előnye és hátránya

Most nézzük meg az üvegajtók előnyeit és hátrányait a zuhanyozáshoz. A zuhanyzókeretbe beépíthető, vagy önálló kerítésként használható. A rengeteg anyag ellenére az üveg az ár-minőség arányában a legjobb megoldás. Természetesen foltok, virágzás és nedvességcseppek gyakran maradnak az üvegen, de könnyen eltávolíthatók mosószerekkel.

Az edzett üveg használata hosszabb ideig teszi a zuhanyajtót és ellenáll a mechanikai sérülésnek. A technológia triplex használatának köszönhetően, még az üveg károsodása esetén is apró darabokra szétzúzódik, tompa szélekkel, ami nem sérülhet meg.

Általában, ha gondoskodik az üvegről, amelyet a növekvő költségek függvényében használnak a zuhanyozóknak, akkor a következőket kapja:

 1. Elsősorban plexiüveg, amely szintetikus polimerből készül, kétszer olyan könnyebb, mint a megkeményedett, de kevésbé ellenáll a mechanikai sérülésnek és gyúlékony lehet.
 2. A második helyen az edzett üveg lesz, amelyet az erős melegítés és az anyag gyors hűtése eredményez.
 3. És a harmadik helyen a triplex, amely 2 vagy 3 üvegrétegből áll, speciális polimer rétegekkel. Szinte lehetetlen megszakítani, de ha ez megtörténik, a töredékek nem lesznek élesek, és nem fogsz sérülni.

Így a zuhanyfülkék üvegajtói nemcsak szépek, hanem funkcionálisak is, különösen ha gyermekei vannak. Ezenkívül különleges tartozékokat is csatlakoztatnak hozzájuk, amelyek nem rontják el vagy rozsdácsolják az idõt, és a nyitómechanizmusokban tömítések is védettek a nedvesség ellen.

Csökkentse a költségeket

Jó lenne egy összeszerelt zuhanykabin megvásárlása a fürdőszobában, és csak telepíteni, de néha meg kell mentenünk és magunkat meg kell csinálnunk. Csak annyit kell tenned, hogy egy rést vagy egy kerítést csinálsz, egy zuhanyzót, egy ajtót és egy lefolyót szerelhetsz.

A szerkezet mérete a fürdőszoba méretétől függ. A zuhanyzó falai edzett üvegből készülnek, mert megbízhatóbbak és vizuálisan nagyíthatják a szobát. És annak érdekében, hogy megakadályozzuk a víz szétszóródását a helyiségben, ajánlatos ajtók behelyezése egy zuhanyfülkébe, vagy ha nincs sok pénz, akkor tegye függővé a függönyfalat.

Kevésbé költséges - műanyag ajtók, amelyek kissé alacsonyabb minőségűek az üveghez és a széles színpalettához képest. Vásárolhat kész ajtókat, és megrendelheti a mérései szerint egy szaküzletben.

Néha az ajtó helyett üvegblokk vagy műanyag válaszfal van szerelve. De a saját kezű zuhanykabin befejezéséhez csak nedvességálló anyagokat kell használni: kerámia burkolólapok, PVC panelek, mozaikok.

következtetés

Most már teljes információkkal rendelkezel a zuhanyzó üvegajtókról, azokról az anyagokról, amelyekből készültek, a felszerelésről és a dekorációról. Mint láttuk, a zuhanyzókádat a saját kezeivel összeállíthatjuk anélkül, hogy igénybe vettük a szakemberek szolgáltatásait, és helyesen választanánk ki a megfelelő részeket, amelyekre a telepítés során szüksége lesz.