Legfontosabb > Csapok

A fürdő helyreállítása szilikával

A fürdő hosszú ideig tartó működése elhagyja a "jeleket", mert minden stabil zománc fokozatosan romlik, repedések, sárga színt kap. Ilyen helyzetben a tulajdonosnak meg kell birkóznia az új vásárlás vagy egy régi fürdő helyreállítása között.

Az új fürdő megvásárlásához legalább 10 000 rubelt kell költeni. Ennek a lehetőségnek a nyereséges helyzete ellenére, ez lesz a legköltségesebb, mivel további felszerelést kell elvégezni a vízvezeték-berendezések cseréje érdekében.

Alapvető helyreállítási módszerek

Most a fürdőszobai restauráláshoz a következő módszerek állnak rendelkezésre:

 • akril bélés felszerelése;
 • ömlesztett fürdő stakillel;
 • akril zománcozás.

Az elérhető módszerek mindegyikének saját előnyei és hátrányai vannak. Tekintsük a második módszert részletesebben.

A Stacril kétkomponensű epoxi vegyület. Az anyag alapja a sűrű konzisztencia könnyű anyaga. A másodlagos elem átlátszó és folyékony keményítő. Amikor az összetevők keverednek, kémiai reakció következik be közöttük, végül egy átlátszatlan, vastag és folyékony anyagot képezve, amely hasonló a folyékony műanyaghoz.

A stakril keményedésének időtartama 1-4 nap lehet, ami a kiválasztott modelltől függ. Folyékony formában nagyon toxikus, és ha megszáradt, biztonságos lesz és szaga megszűnik. A kompozíció eltarthatósága a lezárt tartályban -5 és + 30 ° C közötti hőmérsékleti körülmények között 1 év.

A technika jellemzői

A "töltőfürdő" technikája vagy a fürdőkád helyreállítása üveges felülvizsgálatokkal csak pozitívak. A technológia lényege abban rejlik, hogy a folyadék akril formájú konzisztenciát fürdésre vagy bármilyen anyag (fém, öntöttvas vagy akril) öntünk.

Természetesen először tisztítsa meg és zsírtalanítsa a fürdő elavult rétegét, majd öntsön a folyékony akrilből, a falak irányába mozogjon a felső oldalról az aljára. A Stakril folyékony akril alapú komponens. Ez olyan kopásálló, ütésálló anyag, melynek nagy ellenállása van a mikroorganizmusok és a kémiai reakciók hatásának.

A folyékony akril önkénti öntésének technológiája megkönnyíti a fürdő helyreállítását. Ugyanakkor a csiszolt és a kopott bevonatok eltávolításra kerülnek, valamint a fürdőszobai hibák (a zománcburkolat vagy az öntöttvas egyenetlenléte) egyenetlenek.

Az önterülő bevonat előnyei és hátrányai

A stakril főbb előnyei a többi anyaghoz képest:

 • ellenáll a károsodásnak (shock) és a nagy szilárdságnak. A Stakril hirtelen "rugalmas" tulajdonságokkal rendelkezik, ami ellenáll a különböző hatásoknak (eső zuhany);
 • hosszú élettartam 15 évig;
 • antibakteriális tulajdonságok. Az ömlesztett stakril nem porózus szerkezetben különbözik, ezért a borítás állandó a mikrobák és a szennyezés hatása ellen;
 • a garanciális időszak alatt a bevonat egyedülálló fehérséggel rendelkezik;
 • a kényelem és az egyszerű gondozás. A stakriás fürdőt még nehezen lehet tisztítani szappanszerkezettel is;
 • az ökológiai biztonság, valamint a kellemetlen szag hiánya;
 • fényes burkolat esztétikai megjelenése;
 • - az optimális vízhőmérséklet hosszú távú megtartásának lehetősége;
 • előkészítő szétszerelés hiánya a csésze leengedéséhez, pántolásához vagy a szomszédos csempékhez;
 • a készítmény sűrű rétege 5-8 mm;
 • lehetőség van a nem hagyományos és nem szabványos formák és méretű fürdők felújítására.

A stacki fürdő bevonatnak hátrányai vannak:

 • kellően hosszú kikeményedési idő (1-4 napon belül);
 • folyékony anyag mérgező tulajdonságait. Egy ilyen bevonattal dolgozzon maszkkal és kesztyűkkel;
 • fáradságos "vyshkurivanie" borító;
 • az akrilbélés felhalmozódásának valószínűtlensége egy halmozott akril bevonaton.

A stakrilovaya fürdőt csak kisebb sérülésekkel lehet helyreállítani. Ha a technikát megsértették, előfordulhat a leválás vagy a forgácsolás. Ezért a fürdő helyreállítását szakemberek végezhetik.

Ha nem vagy kétsége a saját képességeit illetően, önállóan elvégezheti a törés felszínének helyreállítási eljárását. Ebben az esetben a szükséges anyagokat, készségeket kell használni.

Helyreállítási folyamat

Tehát hol szeretné elkezdeni az acél vagy öntöttvas fürdő helyreállítását? Függetlenül attól a módszertől, amelyet a fürdő felújítására választanak ki, azt választják (üvegesedéssel, zománccal vagy helyreállítással, fürdőkád használatával), ez előzetes és alapos előkészítést igényel.

Az ilyen munkák célja a régi és új bevonatok magas tapadásának (tapadásának) elérése.

Az előkészítő munka magában foglalja a tál felületének átfogó tisztítását rozsdától, szappantól és régi foltoktól. A restaurálás a mély karcolások és a csipesz eltávolításával kezdődik, a bőr segítségével. Ezután a felületet epoxi- vagy poliészter-bevonattal látják el. A forgácsok helyreállításához a "Super Cement" nitro-zománc ragacsos keverékét 1-től 1-ig terjedő arányban is használhatjuk. Az összetétel alternatívája titán-fehér vagy kréta epoxigyanta ugyanolyan arányban.

A keveréket zománcozásra visszük fel, amely után egy borotvapenge segítségével kiegyenlíthető. Ha lehetséges, egyszerre kis repedések és karcolások is eltávolíthatók. A felületet finom csiszolópapírral tisztítják (nulla).

A fürdő zománcozott felületén mélyen behatolt rozsda vízzel hígított oxálsavval távolítható el. A problémás területekre kerül, és 30 percig marad. De a sav nem használható felfelé, mivel rozsdát és zománcot rozsol.

Ezután a szennyeződéstől és rozsdától megtisztított felületet acetonnal vagy benzinnel zsírtalanítják, forró vizet öntünk a fürdőbe 15 percig, és leesik. Ezt követően a leeresztő és a túlfolyó mechanizmusokat leszerelik, a fürdőfelületet alaposan megszárítják. A szárítás után a felújítás előtt folytathatja az előkészítő munkálatokat. Majd tegyen rétegréteget és alapozót. Ha a zónákat nem fémes fémekkel alkalmazzuk, a fémfelületekkel szemben nagy tapadású glikofálsav-vegyületek alkalmazhatók. Az alapozó teljesen száraz, körülbelül 2 napig tart. Könnyebb használni egy primert aeroszolos tartályban.

A felület az NC-008 gitt feldolgozásánál egyenetlen, amelynek minden egyes rétege nem lehet 0,2 mm-nél nagyobb. Amint az utolsó réteg roncsolja a felületet, a felület felszívódik és megszárad.

Helyreállítási munka

A következő lépés az üvegfürdő fedezése, amelynek áttekintése megtalálható honlapunkon. Ez a folyamat drágább, mint a zománc bevonat alkalmazása, de annak élettartama hosszabb lesz.

A Stakril kétkomponensű, akril alapú anyag. Fő célja a fürdőfelület megújítása. Ha a keményítőt akrilnal kombinálják, akkor polimerizálódnak, és miután a kompozíciót felvették a fürdőkádra, ez egy erős, jó minőségű, néhány milliméter vastag minőségű film.

A stabilitást befolyásoló stakril tulajdonságai közé tartoznak a következők:

 • jó folyékonyság;
 • magas viszkozitás;
 • késleltetett polimerizáció, ezért könnyedén és kényelmesen visszaállíthatja a fürdőt anélkül, hogy félve volna a felgyorsult akril megkeményedéstől.

A tálcák felületi rétegének folyékony akril kezelésére szolgáló eljárás a következő lépésekből áll:

 • a szifont eltávolítják, és egy tartályt a lefolyó alá kell elhelyezni a felesleges akril felhalmozódásához;
 • a keményítő akrilnal történő összekötése a gyártó utasításai szerint;
 • a kész készítményt fokozatosan a fürdő külső szélére öntjük. Amint a keverék eléri a fürdő közepét, az oldatáram fokozatosan áramlik a tál köré.
 • az eljárás befejezése után újra elkezdődik a fürdő közepétől.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a frissítési folyamatot végtelennek kell elvégezni, elegendő méretűnek kell lennie a tartály számára. Nos, ha az akril túl lesz, ami a lyuk alatti ülepítőtartályban marad. Kb. 3,5 liter oldat szükséges szabványos tálban.

Az akril polimerizálásához 1-4 napig tart. Minél hosszabb a teljes polimerizáció ideje, annál jobb a fürdő akril rétege. Az akril bevonat magas költsége ellenére (a zománchoz képest) a felújított felület élettartama 20 év lesz.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a helyreállított fürdőréteg megbízhatósága és sűrűsége alacsonyabb lesz, mint az új formatervezésé. Ezért ne tisztítsa meg csiszoló pasztákkal és porokkal, agresszív hatású vegyi anyagokkal. De a zománc helyreállítása hosszú ideig szolgálja a fürdőt, amely során a tulajdonosok élvezhetik a fényességet és a fény árnyalatát. És nem kell új fürdőt vásárolni.

stakril

Rengeteg pletyka és vélemények vannak arról, hogy mi a jobb a fürdőkúra szolgáltatási szektorban. Jelenleg a helyreállításról szóló pletykák több csoportra oszthatók:

Tehát mi a Stakril?

A Stakril egy kétkomponensű epoxi kémiai anyag. Más szavakkal, ezek két anyag - az egyik fehér és vastag az alapja az anyagnak. A második komponens folyékony és átlátszó - ez egy erősítő. Amikor a keményítőt hozzáadjuk az alaphoz és alaposan összekeverjük, kémiai reakció kezdődik közöttük. Ennek a kémiai reakciónak köszönhetően a keletkező homogén és könnyen folyó anyag először sűrűsödik, majd fokozatosan kemény, műanyagszerű anyaggá válik fényes fényes felületen. Keményedés Stakril - két lehetőség - 24 óra, 4 nap, plusz változatok 16 és 12 óra.

Tudnia kell, hogy a stakrila saját vitalitási periódusa, vagyis az az időtartam, amely alatt bármilyen probléma nélkül alkalmazható a fürdésre, hiszen a Stakril-t kifejezetten a fürdőkád helyreállítására kitalálták. Ez az időtartam 70 perc.

Fontos megjegyezni, hogy mindkét komponens mérgező a folyékony állapotban (különösen a keményítőben). A bőrrel való érintkezés könnyen okozhat bőrgyulladást és egyéb bőrgyulladást.

Fontos: a kikeményedés után a végső anyag teljesen toxikus és biztonságos. Minden olyan pletykát, amely állítólag egy felújított fürdőben veszélyes úszni csak pletykák. Önmagában a Stakril egy továbbfejlesztett anyag, az Epoxin-51C, amelyet felhasználták és sikeresen használták ecsettel történő helyreállításra. Az Epoxin-51C anyag az ősi, szovjet idők óta inaktív, a kémiailag inaktív epoxi zománc közvetlen helyettesítője az 52-97.

A technológiai folytonosság megközelítőleg a következő: 52-97 BEP (szovjet idők, a mai idő) - Epoxin 51C (2000 közepétől kezdve) - Stacril (4 nap 2005 - 2005) - Advanced Stakril-2013 (naponta).

Fontos: Több vegyipari vállalat által gyártott Stakril, de a legjobb ebben a pillanatban az Ecolor székelő cég.

Az a tény, hogy a fürdőhelyek helyreállítása tisztán orosz téma. Információink szerint nyugaton ez a téma irreleváns - a fürdőket nem helyezték vissza, csak újakat vásárolnak, és a régieket dobják ki. Miért helyreállítják Oroszország fürdőit? A 90-es évektől kezdve a háztartási vegyi anyagok piacát savtartalmú mosófolyadékok töltik fel. Nevezze meg őket - Sanoks és Adrilan. Korábban a Duck még mindig volt, majd a sósavat eltávolították. Az emberek a tisztaságot szeretnék, sőt, a steril és a reklámcégek ösztönzik ezt a tisztességes törekvést. Ezekkel a mosószerekkel vannak, hogy elrontják, vagy inkább azt mondják, hogy fürödnek. Ezután a fürdők csillognak. Ezután azonnal hívják a fürdőt helyreállító cégnek.

A Stakril jellemzői

Mivel az Ecolor vállalat folyamatosan javítja termékeit, csak a vállalat anyagát fogjuk figyelembe venni. Ismertetjük a műszaki jellemzőket:

Az epoxi-akril kétkomponensű zománc a "DOW" és "BASF" / Németország /.

Stakril - méltó örököse az Epoxin 51C zománcnak. Ugyanazon komponensekből áll, és német zománcként ismert.

Alapértelmezés szerint csak fehér színben kapható. Az anyag fényes ultra-fehér. Szárítás után néz ki - csak szemmel látható szemmel. A színek a színsémákkal való keveréssel állíthatók elő. A Kohleret szintén megvásárolják az Ecolora-ban, hogy elkerüljék a színek szétválasztását keverés közben. Nem ajánlatos Stakril világos narancssárga és sötét lila virágot megrendelni, mivel sok színt "szemmel" kell kevernie, és nagyon nagy mennyiségű színre van szüksége, ami némileg gyengítheti a stakril erejét. Fennáll annak a veszélye, hogy a jövőben a szín egyenletesen elhalványulhat vagy elhalványulhat, ami foltokat eredményezhet.

Valóban, a fürdő új mintát kapta - egy nagyon szép megjelenésű, nagyon sima felületet hibák nélkül, amelyek a kefe restaurációjára jellemzőek.

A zománc vitalitása a belélegzett keményítővel 60-70 perc (a két komponens 15-25 ° C-os levegőhőmérsékleten való összekeverésétől számított 70 perc elteltével a zománc nem használható).

A kémiai reakció olyan folyamatokban, amikor a két komponens összekeverése lassabb, mint az epoxin, az öntési tulajdonságok javítása és a terjedési idő növelése érdekében. A sima keményedés lehetővé teszi a Stakril számára, hogy az első zománc felületén a legkisebb mikrofelületeket kitöltse.

Az "Stakril" oldószer zománcát nem hígítjuk.

Fontos pont - a 646-os vagy más oldószer bevezetése a Stakril-ben megszegi szerkezetét, és megváltoztatja tulajdonságait. Az anyag cseppfolyósítása az anyagnak az aljához való áramlását is eredményezi, míg a fürdő széleit egy vékony réteg borítja, amely lecsökkenti az üvegnek a szélein lévő tulajdonságait. Tehát az életközösség csökkenése csak néhány évig csökken, az ígért 15 helyett.

Főzés Stakril:

A Stakril adagokban kerül forgalomba. Base vödör és keményítő palack. A mérés és az intézkedés nem igényel semmit. Egyszerűen, a keményítő könnyedén öntse be a vödörbe az alappal, és a tartályt a palackból töltik fel. A keményítőt alaposan elhelyezett az alap tetején. Vessünk egy vastag botot, lehetőleg egy kerek keresztmetszetben, és merítsük bele az anyagba. Ezt követően óvatosan kezdünk, hogy a keményítő ne kerüljön ki a vödörből, keverjük össze. Meg kell jegyezni, hogy az alapot rosszul keverik a keményítővel. Azok, akik ismerik az epoxinokat, megértik, hogy egy edényből egy keményítőt dobálnak ki, ez egy csekély anyag, majd gyűjtsük össze a padlón. Keverés közben alaposan meg kell tisztítani az alapot az edény falától - ezért ehhez sima és előnyösen kerek bot szükséges. Az alsó fenekét is megragadjuk, úgyhogy mindent szépen átláthatóvá tegyünk. A gyártó honlapján olvasható, hogy legalább 10 percig keverni kell. Valójában hosszabb ideig kell beavatkoznia - így nincsenek garantált területek térfogatban, ahol a keményítő elkülönül az üvegtől. Egyébként hozzá kell tenned, hogy a szivárványfoltok kész felületén való megjelenés és a nem száradás annak következménye, hogy a sztearát nem keverték össze alaposan. Ez csak kezdőknek lehetséges. Nuance: ha ostobaság a mixer keverékbe helyezése a keverés és a fúró bekapcsolása előtt, akkor az egész keményítő a padlón és a ruháján 2 méter sugarú. Nos, plusz - az aljától és a falaktól nem kaparja az alapot, és nem keveredik össze.

Tárolás - A gyártástól számított 12 hónap. A zománcot szorosan lezárt edényben tartsuk 5 és + 30 ° C közötti hőmérsékleten.

Valószínűtlen, hogy a stakrilommal rendelkező bank annyira fel nem használt, de a gyakorlatban az epoxin tovább tart. És aztán általában alkalmazzák. De jobb, ha nem kockáztatjuk meg.

Fürdőkészítés:

Már sokat írtunk erről. Van egy árnyalat. Miután a fürdőt pemoluxszal mosva, nem teljesen mosott le. Az egész fürdő a pemolyuksa homokjában marad. Ehhez szükség van egy porszívóra. Ha nincs porszívó, akkor az oldószerrel megnedvesített erős ruhával készült ruhával távolítsa el a homokot. Háromszor kell sétálni valahova. Ezután kézzel ellenőrizze. És nézze meg, hogy a nap nem marad a fürdőben.

Külön is szeretnék mondani a másodlagos bevonat eltávolításáról. Mindent meg kell tisztítania! Ez teljesen törölve. A hasznos élettartam attól függ, hogy az új anyag mennyire ragaszkodik a lerakott primer zománchoz. A 3 rétegű szendvics 2-3 év erejéig szolgál. A duzzadt, rosszul rögzített sztearát is teljesen eltávolítani kell. Tökéletesen bolgár daráló csiszoló kerékkel. És mindig szemüveges légzőkészüléket. Minden, amit egy vésővel és egy spatulával törnek ki, el kell távolítani, és a maradékot egy darálóval kell befejezni.

A fürdőkád karcolása: a fürdésre nem kell alkalmazni a kockázatokat. Nem adnak semmit a tapadáshoz. A legfontosabb dolog az, hogy a kád teljesen durva és zsírtalan legyen - ez elég.

Finomságok a stakrilommal való munkavégzés során

Amikor üvegrel dolgozunk, és különösen kevert állapotban, sok apró légbuborék keletkezik. Az egyik oka annak, hogy egy keverővel nem keverhető keverővel semmi esetre sem, hogy az anyag keverésével járó nagy sebesség a habba kerül. Ezzel az anyaggal, akkor nem tudsz dolgozni.

Az üveg keverési sebességének meglehetősen lassúnak kell lennie. Semmilyen körülmények között nem szabad oldószert bevezetni az anyagba. Megnöveli a habképződést.

A töltés után ezek a buborékok maradnak. Hogyan lehet kizárni őket az anyagból? Kétféleképpen lehet. Az első az, hogy egy száraz kefét hajtanak a felületen, és felrobban. A második az, hogy hajszárítót használnak a hajszárításhoz. Szavakkal írja le, hogy mindez nem történik meg. A buborékok kiváltására való képesség az a finomság, amelyet csak a professzionális mesterek kapnak. Egyes gyártók hozzáteszik egy habzásgátló anyagot az anyaghoz, de a gyakorlatban azt ellenőrizték, hogy ma hozzáadták, de nem holnap, vagy ez a pazarlás más nap, vagy kiderült, hogy habos, és ez az. Tehát ugyanaz a szükség van rúgni a buborékokat.

Milyen problémák vannak a Stakril helyreállításával?

Amikor Stakril csak megjelent, volt egy problémája - a fürdők sárgulása. Meg kell érteni, hogy a kémiai üzem anyaggyártásának folyamatában optimalizálva van. Emellett az anyag szárítási ideje 4 nap volt. Ahhoz, hogy egy napig száradjon, a gyorsítók hozzáadódnak hozzá, és ezt a kísérlet szintjén kell elvégezni.

A sárgás problémája megoldódott, és most a stacrilnek pontos formula van, melynek köszönhetően a fürdők most már ragyognak és szolgálnak sokáig.

A probléma a mester kezei görbületéből

Az első probléma Krivorukov:

Egyes ügyfelek panaszkodtak, hogy a stacrylic baths buborékolt. Ez nem jelenti azt, hogy az anyag miatt van. Ez valószínűleg a varázsló görbe keze miatt következik be. A kanyarokról a kezekről külön tájékoztatni kell. Egyszerűen, van egy kategóriája az emberek, akik szeretik mindent ingyen. Nem akarnak dolgozni. Igen, nincsenek sehol. Tehát légy mesterek a fürdőhelyek helyreállításához. Az ilyen emberek mindig sértik a technológiát és utasításokat a helyreállítás során.

Ez arra enged következtetni, hogy a mester jön, hiszen a fürdőt egy ruhával dörzsölti, majd összekeveredik az üvegmel a keményítővel, és átöntik a fürdőre. Csak egy óra múlva működik. Az ilyen mesterek főként olyan cégeknél működnek, ahol az árak alig vannak alacsonyabbak. Vagy ott, ahol az árak irreálisan magasak. Néha alig találják a helyszínt, és a szél árai mennybe kerülnek. Rendes megragadások és menyasszonyok. Ezek mindig ott vannak. A sima felületről a stakril nagyon hamar kijön, és csak akkor tud bejutni a buborékba.

A durva, zsírtalanított felületre öntött Stakril nem szétvágható akár vésővel sok év múlva! Hagyja a koszorúslányok szél a fejükre!

A második probléma Krivorukov:

Csomók és foltok. A sagok vagy foltok a mester tapasztalatlansága következményei. A Stakril jól illik, és meg kell próbálnia a beáramlást.

A Stakril módosítása

A "Stakril" eredeti autentikus anyagának módosításai vannak. Személyesen kommunikáltam számos olyan mesteremberrel, akik az eredeti Stakrilom Ekolor-nal dolgoztak, és más cégeknek a Liquid Plastic, Plastol, PlastAll stb. A legkevesebb probléma az Ecolor cég Stakril cégnél történt. Nyilvánvaló, hogy bár az információk száz százalékos rejtettek a magas piaci árak miatt, a Stakril Ecolora az eredeti Stakril, amely e márkanév alatt jelenik meg. Minden más találmány kézzel válogatott, eredeti anyagon alapuló recept. Különben is, minden mesterem utánanézek Ecolorra, és nem akarnak más anyagokkal foglalkozni. A többi anyag szokásos kritikája - áramlik, sárga színűvé válik, buborékok nem vezetnek ki. Természetesen Ekolorovszkij Stakrila mindenféle időszakban volt az anyag kibocsátásakor, de az a tény, hogy az Ecolor-ban minden tételt megfigyelnek, és az anyagot folyamatosan javítják. Véleményünk szerint ez a kulcs a minőségi problémák hiányának.

A Stakril alkalmazása

A Stakril helyreállítását öntéssel, valamint műanyag ablakpárkányok helyreállításához használják. Az üveges gyantához való tapadással kompatibilis bármely felület leöblíthető, és tökéletesen sima és sima felületet kaphat.

Mesterünk a Stakril céggel 2005 óta jelenik meg - 2005-ben. Bármely állapotban.

Telefon St. Petersburgban 917-02-21
Hetente héten dolgozunk, ünnepnapokon, hétvégén 09:00 legfeljebb 23:00
Google-tartalom védett

Ha az információ hasznos volt számodra, tegyen jó dolgot - mondja el mindenkinek!

Stakril vagy Plastol, ami jobb?

Miután áttekintette árainkat a weboldalon az "Árak" részben, minden ügyfelünk érdekli, hogy melyik akril jobb? Azok számára, akik fontosak a jó fürdéshez, nehéz megérteni a különbséget a Stukril és a Plastel között. Igen, hogy őszinte legyek, nincs különbség a helyreállítás végeredményében.

Stakril és Plastol - két nagyon jó anyag a fürdők, zuhanykabinok, medencék helyreállításához szétszerelés nélkül. A kikeményedés után mindkét anyagnak nagy szilárdsága, megbízhatósága és magas tapadási szintje van a bevonatoknak.

Stacril ecolor

Az egyik fő különbség a Stakrilom és Plasstolom a helyreállítás során közvetlenül velük való munkavégzés folyamata. Az öntés során, különösen a hideg évszakban, a folyékony Stacril válogatós. Miután a javító készlet kívül esik, a felület jobb elterjedése érdekében legalább 2 órán keresztül szobahőmérsékleten kell tartani.

Ezenkívül a folyékony Stakrilnek éles szaga van, ami néhány órával a munka után eltűnik. Ma a mesterek főként a Stakrilrel dolgoznak. Nem javasoljuk az "újoncok" használatát, de ha ezek az anyaghibák nem jelentenek akadályt az Ön számára, akkor menjen előre.

* - Az ár 201.12.01-től érvényes. Adja meg az árat minden nap, változások lehetségesek.

Melyik akril a legjobb a fürdőhelyre

kakoy_akril_luchshe_dlya_restavracii_vanny.jpg

Melyik akril a legjobb a fürdőhelyre

Melyik akril jobb a fürdő helyreállításához? Miután alaposan tanulmányoztuk ezt a kérdést, arra a következtetésre jutottunk, hogy minden gyártó jó, de különbözik a fogyasztói tulajdonságokban. Úgy döntöttünk, hogy figyelembe vesszük a leggyakoribb fajtákat, és mindenki levonhatja következtetéseit.

Tömeges akril Plastol. Ez a gyártó nem a legrégebbi, de a könnyű használhatóság, a kenhetőség, a megjelenés kiváló. Ez az akril műanyag dobozokban kerül forgalomba. A vödörben alkalmazott gyári tömítéssel minden vödör számozott. Egy edzővel egy műanyag palackban érkezik. A vödörben fehér vastag tömegű, öntse be a keményítőt, és keverje fel. Az alkatrészek csatlakoztatása után kezdődik a fagyás. A rajzolás ideje körülbelül negyven perc. Nincs szaga, buborék és nincs szivárgás.

A Plastol a Pabrec márkanév alatt Európában és Kanadában aktívan értékesítik.

Tömeges akril Stakril. Ez az első gyártó. Forradalmat tett a fürdők restaurálásában. Előtte megpróbálták festeni a fürdőket egy hengerrel, ecsettel, spray-vel. Az ömlesztett akril megjelenésével az egyéb technológiák azonnal elavultak, mivel nem hatékonyak és alacsony minőségűek.

Következtetés. Ha minden akril jó, akkor melyik akril jobb a fürdő helyreállításához? Ha értékelnéd a kényelmet és fürödni akarsz készségek és készségek nélkül, akkor szükség van Plastolra, és ha kevés pénzre van szükséged, de jó fürdőre van szükséged, akkor Stakril. Különböző, mint egy új Mercedes és Renault. Mindkét autó kiváló minőségű és hosszú meghajtású, de az egyik objektíve jobb.

Lehetőség van bulk akril megvásárlására, miután megrendelték telefonon. A költségekért lásd az Árak részt.

Mi a jobb az akril vagy a stakril?

Megjelenés ideje: 2017. július 30. Kategória: Az anyagról.

Ez egyike a leggyakrabban feltett kérdéseknek a fürdő helyreállítási módjának kiválasztásakor. Minden nap szó szerint megkérdezzük. Ebben a cikkben a következő kérdésekre válaszolunk:

 1. Mi a különbség a szilikon, akril és ömlesztett fürdő között?
 2. Mi a jobb a stakril vagy a plastol?
 3. Melyik a jobb szilikát vagy folyékony akril Lux
 4. Melyik a jobb plasztol vagy folyékony akril

Azok számára, akik nem akarják mélyen megérteni ezt a kérdést, rövid választ adtunk:

- a fürdők ömlesztett módszerrel történő helyreállítására szánt anyagcsoport neve (technológiai "ömlesztett fürdő"). Nem egy adott anyag, hanem egy anyagcsoport - csakúgy, mint minden számítógép, a gyártótól függetlenül, számítógépeknek.

Stakril, Plastol,
Ecowanna et al.

- Ezek a nevek a különböző ak gyártótól származó folyékony akril nevek (analógia útján, az anyag neve "zománc" és a gyártó "Tikkurila").

- ez a fürdőhelyreállító technológia neve, amelyhez folyékony akril használják. A technológia jelentése az, hogy az új fürdőt szó szerint a régire öntik.

Ez azt jelenti, hogy lehetetlen választ adni, ami jobb, akril vagy stacryl, mert maga a kérdés helytelen és összehasonlítja az egyenlőtlen fogalmakat egymással. A STAKRIL ACRYLA TÍPUSA a fürdőhelyek helyreállításához, amelyet az Ecolor St. Petersburgban gyárt.

De más gyártók akriljait hasonlíthatjuk össze. Nézzük meg, milyen márkájú folyékony akril általában.

Akril vagy stakril, ami jobb

Az idő múlásával a fürdőszoba felülete, bármennyire zománc, és nem tűnik erősnek, elhasználódik.
Nyilvánvalóvá válik, elveszíti a simaságot, repedéseket és forgácsokat.

Új fürdő vásárlása nem olcsó esemény, így a kérdés természetesen felmerül a helyreállításban. A zománc visszaállítása számos módon lehetséges.

Melyiket jobb megpróbálni megfontolni a cikkben.

Annak érdekében, hogy megõrizzük néhány olvasónkat a Wikipédián való szörföléssel, elkészítettünk egy kis szókincskönyvet:

A folyékony akril olyan anyagcsoport, amelynek segítségével a fürdőt tömeges módszerrel helyreállítják (az "ömlesztett fürdő" technológia szerint). Ne feledje, hogy ez egy anyagcsoport, nem pedig egyetlen anyag egyedi neve.
Mint minden számítógéphez, úgy hívják számítógépeknek, függetlenül a modelltől és a gyártótól.

A Stakril, a Plastol, az Ekovanna a folyékony akril különböző gyártók védjegyei.

Ömlesztett fürdő - a zománcfürdő helyreállításának technológiája, ahol a kiindulási anyagként folyékony akrilsavat használnak.
Az egész folyamat szó szerint egy új fürdő felöntése a régire.

A bemutatott fogalmak alapján egyszerűen nem lehet helyes választ adni a kérdésre: mi a jobb, akril vagy stacryl?
Összehasonlítva az egyenlőtlen fogalmakat.
Stakril - ez az egyik akril típus - a fürdők felületének helyreállításához használt anyag.

A hazai piac helyreállítására szolgáló anyagok márkái:

 • A Plastall egy Tolyatti által Plastol által gyártott akril, amelyet a szlovén Pabrec D.O.O.
 • Az Ekovanna az Ekovanna Moscow Company védjegye.
 • YarLi - Yaroslavl festék- és lakkgyár ömlesztett akril
 • Stakril - akril márka az LLC "Ecolor", Szentpétervár
 • Ecopel - akril a szlovén gyártó Pabrec D.O.O. Népszerű az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában

A helyreállításhoz szükséges anyagok összehasonlító elemzése:

A legjobb anyag azonosítása érdekében háromféle folyékony akrilra vonatkozó összehasonlító információt használtunk, és három kérdés megválaszolásához döntöttünk, ami jobb?

 • Stakril vagy folyékony akril lakosztály?
 • Stakril vagy plastol?
 • Plastol vagy ekovanna?

Tehát először a hétköznapi emberek véleményével foglalkozunk. A népszerű internetes forrásokból származó információk.
A negatív visszajelzések számának és az akril egyes márkáinak összes értékelésének aránya:

1. Az irrecomended.ru honlapján:
stakril - 24%;
plastol - 18%;
az Ekovannánál - 11%.


2. Az otzovik.ru oldalon:
Ekovanna - 19%;
plastol - 4%;
stakrillal - 12%.

Érdemes figyelni arra az időre, amikor az internetről kapott adatok otzovikov nem adnak holisztikus képet, és nem objektívek.
Mivel valószínűleg nem a konkrét anyagot jellemzik, hanem a mester munkájának végső eredményét, amely nem függhet az akriltól.
Ezért a következő összehasonlító elemzés a gyakorlati tapasztalaton alapul.

Így a fürdőhelyek helyreállítására specializálódott egyik vállalat garanciális igényeinek elemzése a következő adatokat mutatta:

 • a plastol garanciális kezelése - 0,3%
 • szavatossági igények az ekovannán - 0,5%
 • a sztrikil garancia kezelése - 0,7%

Így a különböző típusú akrilok felhasználói felülvizsgálatának és gyakorlati tapasztalatainak elemzése az egyik cég fürdőjének bevonatának helyreállításában kimutatta, hogy a feltüntetett akrilok közötti különbség annyira hiányos, hogy elhanyagolható.
Jelentős különbségek vannak csak a kémiai összetételben és a műszaki jellemzőkben.
Például a megszilárdulás idején. De ez az információ fontos a varázsló számára, nem pedig a végfelhasználó számára.

következtetés

1. Az összehasonlító elemzések eredményei szerint a tesztelés alatt álló összes anyagnak nagy a jellemzője.
2. A bevonat minősége elsősorban a mester professzionalizmusán múlik, nem pedig az akrilon.
3. Minden anyagot megkülönböztetünk egymástól az alkalmazási folyamatot befolyásoló fizikai jellemzők, de nem a végeredmény.

Ha fontos a számodra, hogy a fürdőzés a restaurálás után sok éven át elégedett volt megjelenésével, javasoljuk, hogy olyan szakemberekhez forduljon, akik nem csak munkájukat ismerik, hanem hivatalos garanciát vállalnak a munkájukra.
Mindig készen állunk arra, hogy tájékoztassuk Önt arról, hogy melyik anyag a legjobb az Ön számára, és indokolja, miért.

Stakrilovy borítás. Előnyei és hátrányai a tömeges helyreállítás

A vízvezeték hosszú távú használata elkerülhetetlenül a repedések megjelenését eredményezi a zománcon, forgácsolással és durvasággal. Ha nem áll készen a fürdőszobájába, próbálja meg visszaállítani. Például a stacrylic fürdő fedélzetén végzett pozitív visszajelzések reményt adnak a termék minőségének helyreállítására.

Hivatkozás: A Stakril egy kétkomponensű vastag, fehér alapanyag epoxigyantával. Kötelező, hogy a keményítőt, valamint a színezőanyagokat is fel kell venni. Az üvegfürdő lehet kék, lila, narancssárga, zöld és egyéb árnyalatok.

Ezért a fogyasztó saját maga választhatja ki a bevonat optimális színét, amely a fürdőszoba belsejébe illeszkedik. A képen különböző színű fürdőkád láthatók, amelyek alapján könnyebben meghatározhatja a kívánt árnyalatot.

Milyen előnyei vannak a stakrilnek?

A vízvezeték-helyreállítás egyéb módszereivel összehasonlítva, az üvegfedőt tartalmazó fürdőt az alábbi előnyökkel látják el:

 • A frissített felület élettartama 10-15 év;
 • A tömeges üvegfürdő sztoikusan elviseli a mechanikai hatásokat. Az anyag rugalmas tulajdonságainak köszönhetően a padlón eső véletlen tárgyak nem okoznak forgácsot;
 • Antibakteriális tulajdonságok. A helyreállítási munkálatok eredményeképpen a bevonatszerkezet nem porózus. Ezért a vízvezeték felületének gyakorlatilag nem ragaszkodik a szennyeződéshez. Ez kiküszöböli a mikrobák reprodukciójának lehetőségét;
 • Stakrilovaya ömlesztett fürdő nem igényel nagyon gondos hozzáállást. A felület ápolása meglehetősen egyszerű. Bármilyen szennyeződést könnyen le lehet mosni szappanos vízzel;
 • A felület fényes és nagyon sima;
 • A fürdők folyékony stakrói jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezért a víz sokáig forró marad;
 • Ezzel a módszerrel bármikor visszaállíthatja a vízvezeték minden típusát, még a nem szabványos méreteket is;
 • A fürdőkád stacki bevonatának legalább 5 mm rétegvastagsága van, ezért a vízvezeték szerelvények hosszú ideig tartanak.

De nem mindenki, aki megpróbálta ezt a módszert pozitívan értékelni. Ezért szükséges megmondani az anyagi hátrányokat.

Milyen hátrányai vannak a módszernek?

A fürdőnek a stakrilommal való helyreállítása hátrányai vannak, amelyekről tudnia kell:

Stakril vagy Plastol

stakril_ili_plastol.jpg

Stakril vagy Plastol

Tacril vagy Plastol. Sokat írtunk mindkét anyag előnyeiről és hátrányairól. Nem titok, hogy mindkét gyártó jó. Ez a helyzet akkor, amikor nincsenek rosszak. Nem vagyunk szurkolók, hogy meséljünk verseket a versenytársakról. Mindegyik az értékesítésben foglal helyet.

Most a termelési technológia fejlettségi szintje elegendő magasságot ért el ahhoz, hogy a tárolófürdő helyett tömeges akrilt javasoljon.

Meg tudja mondani a Stakril és a Plastol tulajdonságait.

A Stakril a következő tulajdonságokkal rendelkezik: könnyű kezelhetőség, kis szag, buborékok, foltok nélkül könnyen készíthető, a végső megszilárdulás ideje kevesebb, mint két nap.

Hogyan működik a stakrilommal?

A fürdőt fel kell készíteni. Csiszoló nélkül dörzsöltünk. Munka előtt vízálló csiszolópapír és szódabikarbóna készül. Általában használt csiszolópapír méret 60-80. A szódát biztonságos zsírtalanító anyagként adják hozzá. Egyéb termékek elhagyhatják a védjegyeket. Az oldószerek káros szennyeződéseket tartalmaznak, a fürdőben maradt adalékanyagok. A szóda hiányzik ezekből a hiányosságokból.

Nedves, nedves, nedves nátrium-karbonátot és dörzsölte a felületet. Tisztítsa meg a fürdőt forró levegővel.

Figyelem!
Teljesen száraz fürdőnek kell lennie. A megmaradt víz az akril alatt lerakódáshoz vezet.

Mosás és szárítás után készítsük az elegyet. A keményítőt egy fehér komponensű edénybe öntjük. Alaposan keverjük legalább tíz percig. Maga a bevonat akár húsz percet is igénybe vehet.

Hasonlóképpen a Plastelt is. Még ha valaki azt mondja, hogy a Plastol jobb, de a végeredmény ugyanaz lesz. Ugyanakkor a Stakril ár jelentősen alacsonyabb.

Válassza ki ízlését, de ne felejtse el: kiváló minőségű a megfelelő áron a Stakril. Stakril vagy Plastol - a zseb és a hangulat szerint választhat.

Vásárlás Stakril Lviv, Yavoriv, ​​Truskavets, Drohobych, Zolochiv, akkor rendelheti a mester telefonon. Hívja naponta.

Mi a jobb - akril bélés, ömlesztett akril vagy festés

A fürdőszoba javítását sokan úgy tekintik, mint a lakások felújításának legnehezebb szakaszai. Itt és az elektromos és vízvezeték-szerelési munkák, a vízszigetelés, a burkolólemezek és természetesen a főelem - a fürdő telepítése. És mivel a maximális munkaerő a fürdőszobai javításra fordított, nem meglepő, hogy az idő múlásával történő megváltoztatásának vagy visszaváltásának szüksége sok negatív érzést okoz. Különösen a fürdő cseréjével kapcsolatban, ami szinte mindig további problémákat okoz a fal- és padlólapok, az új vízvezetékek és hasonlók szétszerelésében. Szerencsére a modern építési technológiák lehetővé teszik ezt a kellemetlen folyamatot, és helyreállítják a régi sárgított fürdőt, sőt, "új életet lélegeznek bele".

Három fő módja van a fürdő helyreállítására: festés, restaurálás tömeges akril használatával és installálás a fürdő akril bélésébe. Többet is megtudunk ezekről a módszerekről ebben a cikkben.

festmény

A régi fürdő legegyszerűbb és legolcsóbb módja a festés (zománcozás). Természetesen erre a célra a hagyományos olajfestékek nem működnek. A fürdő festését különleges zománcozással végezzük. Az ilyen festékeket aeroszol csomagolásban vagy kétkomponensű készítmény formájában adják el, amelyet önmagának keverni kell, és ecsettel vagy szórópisztollyal kell alkalmazni.

Bár a kétkomponensű festék használata kevésbé kényelmes, sokkal jobb eredményt ad, mint a festék aeroszolokban.

Annak ellenére, hogy a kész festék aeroszolokban látszólag egyszerűen használható, erősen javasoljuk annak használatát. Mint a gyakorlat azt mutatja, egy ilyen bevonatot a fürdő falán tartanak, legfeljebb egy évig, majd elkezd feltörni és hámozni.

Röviden a technológiaról

A fürdő saját kézzel történő festése - a folyamat meglehetősen egyszerű. Két fázisból áll: a fürdő elkészítése és azonnali festése.

Az előkészítés magában foglalja a kád zsírtalanítását, a felület tisztítását és a végső mosást.

A zsírtalanítást erős mosószerekkel kell végrehajtani. Természetesen használatuk során gumi védőkesztyűt kell használnia.

A tisztítást a darálóval vagy fúróval felszerelt speciális fúvókával lehet elvégezni

Amikor elkészül a kád, közvetlenül a festési eljáráshoz kell folyamodnia. Festék hígítva és a fürdőbe két, de előnyösen három rétegben alkalmazott. Ez egy egyszerű ecsettel történhet, de egy simább felület esetén jobb szórópisztolyt használni.

A festéket egy standard ecsettel használjuk a fürdőbe.

Minden további festékréteget csak az előzőek teljes száradása után alkalmaznak. Figyelembe véve, hogy sok időt vesz igénybe (legfeljebb 24 óra), azt javasoljuk, hogy a festék egy részét minden egyes új rétegre hígítsuk közvetlenül az alkalmazás előtt.

Előnyök és hátrányok

A fürdõfestés fõ elõnye alacsony költségnek és az összes munka elvégzésének lehetõsége. De ez a "pluses" a festészet, talán és a végén. A hátrányok közé tartozik az új bevonat rövid élettartama, a tökéletesen lapos és sima felület kialakításának képtelensége, valamint egy meglehetősen hosszú helyreállítási eljárás (három rétegben a fürdő festése során a munka időtartama meghaladhatja a három napot).

Következtetés: a festészet inkább "átmeneti intézkedés", mint teljes helyreállítás. Tehát csak olyan esetekben javasoljuk, amikor a közeljövőben teljes fürdőszobai felújítást hajt végre, vagy teljesen kicseréli a régi fürdőt, vagy hatékonyabb módszerrel helyreállítja.

Helyreállítás folyadék akrilnal

Amint az a névből kiderül, a helyreállítás fő összetevője ebben az esetben folyékony akril. Mivel a fürdő felületén ecsettel nem alkalmazzák, de valójában akril van felöntve a falakon, ezt a módszert "öntözőfürdőként" is ismerik.

technológia

Az előző esethez hasonlóan a folyékony akril helyreállítása két szakaszból áll: a fürdő előkészítéséből és az akril alkalmazásából.

Ha az előkészítési fázis gyakorlatilag nem különbözik a fent leírt eljárástól, maga az akril alkalmazása bizonyos tulajdonságokkal rendelkezik.

Miután a kötő komponenst hozzáadtuk a folyékony akrilhoz (magában az anyaggal szállítjuk), az akril a fürdő falaira nem ecsettel, hanem ömlesztve kerül alkalmazásra. Egyszerűen megfogalmazva, a megoldást egyszerűen ki kell önteni egy kis tartályból a fürdő szélein, lehetővé téve, hogy belülről kifolyjon. Ezután az akril egyenletes eloszlása ​​az egész felületen speciális gumi spatulával történik.

Erősségek és gyengeségek

A fürdő ömlesztett akril helyreállítása viszonylag olcsó, amely kétségtelenül e módszer egyik előnye. A festékkel ellentétben azonban az ömlesztett akril sokkal hosszabb ideig marad a fürdő felszínén, továbbá ha karcolások vagy forgácsok keletkeznek rajta, könnyen eltávolíthatók olcsó "javító készletek" segítségével.

Egy olcsó javító készlet segítségével a forgács és a karcolások nyomon követhetők.

A folyékony akril további kétségtelen előnye a színek széles választéka.

Az ömlesztett akril színek széles választéka lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen színt adjon a fürdőnek

Ennek a módszernek a hátrányai meglehetősen specifikus technológiának tekinthetők az akril alkalmazására, amely - látszólagos egyszerűségével - egy tapasztalatlan személy nem képes megbirkózni. Ezenkívül az akril hosszú ideig szárad, így a fürdő használata után 3-4 nappal nem lehet korábban használni.

Legjobb helyreállítani a fürdőt folyékony akrilnal, mielőtt szabadságra vagy hétvégére megy.

Következtetés: az ömlesztett akril helyreállítását "arany átlagnak" nevezhetjük. Egyrészt viszonylag olcsó, de másrészt - lehetővé teszi számodra, hogy meglehetősen elfogadható eredményt érj el. Ráadásul egyes esetekben például, ha "nem szabványos" fürdőkről beszélünk, az ömlesztett akril az egyetlen módja a helyreállításnak.

Videó: Fürdő akril restaurálás

Annak érdekében, hogy vizuálisan megismerkedjen az "öntözőfürdő" technológiájával, rövid videót kínálunk.

Akril bélés telepítése

A legköltségesebb, de a leghatékonyabb módja a régi fürdő visszaállításának, az akril bélés telepítése. Valójában a bélés egy teljes színű akrilfürdő, azzal az egyetlen különbséggel, hogy nem a lábakra vagy talapzatra van felszerelve, hanem közvetlenül a régi fürdőbe.

Ez a helyreállítási módszer egy másik név - "fürdő a fürdőben"

Telepítés

A bélés telepítése meglehetősen bonyolult folyamat, így annak végrehajtásához azt javasoljuk, hogy gondosan olvassa el az utasításokat, vagy használja a szakemberek szolgáltatásait.

Általában a bélés telepítési technológiája a következő:

 1. A fürdőt úgy készítjük el, hogy eltávolítjuk a zománc felső rétegét a belső felületéről.
 2. Szerelje le a túlfolyó szifont.
 3. A bádogot a fürdő méretén üldögélik, és lyukakat tesznek benne a csatorna-túlfolyás alatt.
 4. A fürdő falaira egy speciális kétkomponensű habot alkalmaznak.
 5. Telepítse az akril bélést.
 6. Telepítse a szifont.
 7. Vigyük fel a fürdőt vízzel, hogy biztosítsuk a bélés egységes nyomását.

12 óra elteltével a fürdő készen áll a használatra.

Előnye és hátránya

Az akril bélés a leghatékonyabb módja a kád visszaállításának, és sok előnye van. Valójában egy új akril fürdőt kap egy szilárd öntöttvas alapon. Ebben az esetben az egész telepítési folyamat legfeljebb 2 órát vesz igénybe, és nem igényli a meglévő javítás megszakadását.

Az akrilbélés helyreállítása még a leginkább "megölt" fürdőt is megmentheti

Az akrilbevonatok hátránya tekinthető viszonylag magas költségű és viszonylag összetett telepítési technológiának. Ezenkívül nem léteznek akril betétek minden fürdők számára.

Következtetés: ha minőségi javítást végez a fürdőkádban, amit nem fogsz újratölteni az elkövetkező években, ugyanakkor ténylegesen fel kívánja cserélni a régi fürdőt - az akrilbélés telepítése pontosan az, amire szüksége van.

Videó: hogyan kell telepíteni az akril bélést

Amint látja, teljesen helyreállítható a régi fürdő, anélkül, hogy teljesen javítaná a fürdőszobában. Ráadásul a többségben ez a folyamat nem igényel nagy fizikai vagy anyagi költségeket. Sok szerencsét a javítással!

A fürdõ helyreállításához használt anyagok összehasonlítása

A fürdő jó minőségű javításához (helyreállítás) meg kell választani a megfelelő anyagot.

A fürdőkupak helyreállítása során a hibák nagy része (delamináció, porozitás, buborékok, nem ígéretek stb.) Elsősorban a gyenge minőségű anyag miatt következik be, ez nagyon fontos pont.

INDIKÁTOROKRA

-KIVÁLÓ

-WELL

-BAD

A megnyíló formában töltse ki az összes kötelező mezőt. Vezetőink a lehető legrövidebb időn belül kapcsolatba lépnek Önnel.

A fürdő bevonatának (restaurálásának) javítását csak jó minőségű anyaggal szabad elvégezni, ellenkező esetben mindent meg kell tennie a közeljövőben. Tapasztalataink alapján javasoljuk az EKOVANNA, Liquid Acrylic által gyártott anyagot, melynek sikerült egyesítenie az összes pozitív tulajdonságot, például a környezettudatosságot, a minőséget, a biztonságot és természetesen a költségeket.

Folyékony akril

Alapszolgáltatások

Anyagtípusok

társaság

GRAND Master © 2017. Minden jog fenntartva.
A hivatalos társulás a stúdióban a fürdő öko-mester restaurálásához
Egy szolgáltatási szolgáltatás Helyreállítási fürdők "Happy Bath"